3.6/5

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

14.10.2022 20:17

Ciekawe czy zarząd ma pojęcie, że jeśli od pierwszego stycznia nie zostaną podniesione podstawy do najniższej krajowej czyli w wielu wypadkach o ponad 400zł brutto to posypią się wypowiedzenia? No i ciekawe czy znów osoby funkcyjne dostaną ochłap w postaci 200zł (BRUTTO?!) czy zarząd w tym roku też będzie próbował dać śmieszne talony zamiast pieniędzy na święta? Czy ta kwota mimo inflacji nadal będzie taka śmieszna ? Czy naprawdę ten jeden raz w roku nie możecie okazać swojej dobroci i pokazać to swoje dobre serce do pracownika?
Sailor

18.10.2022 17:36

To prawda.Nie inaczej jest w innych oddziałach.Stara ekipa topnieje jak bałwanek na wiosnę. Są u nas osoby raczej niezastąpione.Gdy ich zabraknie firmie otworzą się oczy. Kierownicy muszą być do dyspozycji firmy,koordynatorzy nie mają adekwatnych do obowiazków pieniędzy. Zwykli pracownicy mają chodować kontuzje i bicepsy za skromną pensję,kosztem zdrowia,przeciążeń i nerwówki. Presja czasu i wydajności to żart w złym guście.Płacą jak za ulotki,(usunięte przez administratora)na każdym kroku na błędach i wynikach. (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora) firmy jest już dobrze znane.Na planowaniu znają się jak (usunięte przez administratora) na karecie. (usunięte przez administratora)klientów kosztem pracowników i nikogo to nie obchodzi. (usunięte przez administratora) kasę a na nas się oszczędza.Podejściem do pracowników,brakiem dobrego sprzętu,cieniowaniem na bonusach uwłaczają nam od dawna.Traktowanie człowieka jak (usunięte przez administratora) mogło przejść w XIX w,ale nie teraz. Obrośli w piórka bo mają pracowników ze wschodu.Mam nadzieję,że na krótko. Grupa wschód rozważa odejście.Oby poszli:"де краще майбутнє".I tak mają fory,a my młyn. (usunięte przez administratora)że jest wysoko w rankingu najlepszych pracodawców.To pewnie była ustawka. Sami siebie wychwalają.To taka strategia PR.
Kat

19.10.2022 08:28

Związki zawodowe u nas są tylko po to by wszystko blokować, zbierać składki od osób chcących być ich członkiem. Przez tyle lat nic dla pracownika nie robili,nie wywalczyli. Zero!!! Tylko naiwni ludzie zapisują się do naszych związków. Bony w zeszłym roku musieliśmy sami wywalczyć strajkując, a Związki co??? Nic.
Taka jedna

16.10.2022 18:17

Bardzo fajna praca. Super warunki i extra zarobki. Szypko można awansować i się rozwijać. Załoga zawsze uśmiechnięta a kierownictwo zawsze chętnie pomorze. Przy tej pracy odpoczywam
Pracowacz

17.10.2022 17:21

Potwierdzam. Pracuję tam już 30 lat i bardzo sobie cenię współpracę z firmą. Mogę robić za minimalną w tej firmie.

14.10.2022 08:16

Witam. Czy firma poszukuje kierowców także z kat.C czy tylko B na busy, ile się zarobi netto na msc. ? Pozdrawiam

14.10.2022 12:10

Zachęcamy do śledzenia poniższej zakładki - tam znajdzie Pan nasze aktualne oferty pracy. Warunki zatrudnienia przedstawiamy z kolei podczas kwalifikacyjnych rozmów - zapraszamy więc do aplikowania.: https://www.farmacol.com.pl/praca/ogloszenia-pracy/
Zniesmaczona

07.10.2022 21:52

Szanowny Panie (usunięte przez administratora) pańskie podejście do prowadzenia firmy oraz podmiotowe traktowanie pracowników woła o (usunięte przez administratora) Swoimi działaniami doprowadził Pan do(usunięte przez administratora) w firmie i do odejścia wielu kluczowych pracowników. Jeżeli sądzi Pan, że wieloletnie doświadczenie uda się zastąpić przypadkowymi ludźmi "z ulicy" to grubo się Pan myli. Jedyne do czego to doprowadzi to spadek jakości i pogorszenie warunków pracy. Następnie firma utraci renomę, na którą przecież wszyscy pracowaliśmy od lat, a wtedy już krótka droga do upadku. Pozostaje mieć nadzieję, że właściciele firmy zorientują się, że efekty Pańskiej pracy nie przynoszą oczekiwanych rezultatów a w dłuższej perspektywie swoimi działaniami doprowadzi Pan do sytuacji krytycznej. Pozdrawiam

10.10.2022 09:12

W Grupie Farmacol cenimy opinie Pracowników, dla których istotny jest nie tylko rozwój firmy, ale również zwiększanie jej rynkowej konkurencyjności. Zachęcamy więc do dzielenia się wnioskami ze swoich obserwacji z bezpośrednimi przełożonymi – wszelkie inicjatywy zmierzające do usprawnienia bieżącego funkcjonowania Grupy są dla nas niezmiernie wartościowe i zawsze podlegają analizie przez dedykowany Zespół.

14.10.2022 12:03

Chodzi oczywiście o (usunięte przez administratora)jak się domyślam?Powinien zniknąć. Powinien podać się do dymisji lub zostać zdegeradowany.Pojęcia o dobrym zarządaniu nie ma. Ma jeszcze 3 lata do emerytury. Cały (usunięte przez administratora) nadaje się do wymiany.Przerost formy nad treścią.
Malinka

12.10.2022 07:52

Mam pytanie czy farmacol Katowice zatrudnia na zlecenie czy umowa o prace

13.10.2022 09:01

Forma zatrudnienia uzależniona jest od stanowiska pracy, zachęcamy więc do złożenia swojej aplikacji.
Malinka

14.10.2022 10:18

Chodzi mi o kompletacje zamówień
Tayger

04.10.2022 17:01

Byłem kierowcą firmy podwykonawczej Farmakol to jedna wielka pseudo (usunięte przez administratora) żebyście wiedzieli jak przewożone są leki z komór do aptek to by wam się włosy zjeżyły na głowie tam rączka rączke myje jak to kiedyś wypłynie to afera na całą Polskę
driver

13.10.2022 07:33

Czy ty właśnie sam na siebie doniosłeś? Równie dobrze możesz się teraz mocno rozpędzić i walnąć (usunięte przez administratora) o ścianę.
nicko

13.10.2022 19:04

jakie doniós?myślisz że krawaciarze od transportu o tym nie wiedzo?sądze i to nie tylko ja że wiedzo od dawna i temu nic nie kontrolujo bo wiedzo też że płaco tako bryndze że co cwańsi i głupsi przewoźnicy muszo jakoś do tego dorobić narażając zdrowie i życie pacjentów.w tym wszystkim ci krawaciarze ani nie myślo naprzód że sami mogo później taki towar dostać ani o tym że w razie wpadki cała firma pójdzie pod klucz i kontrole i wtedy bendo to straty i nieobliczalne i nie do odrobienia
Biurwa

05.10.2022 07:35

Witamy w XXI wieku... Budynek za grube miliony złotych, a pracownicy biurowca siedzą w kurtkach i kocach bo przecież po co w październiku grzać... (usunięte przez administratora)przyjdą (usunięte przez administratora) zrobią, najwyżej pójdą na L4 to pseudo premię im zabierzemy... W WC na 1 piętrze zimna woda leci w kranie... Czekamy tylko aż wyjście do toalety będzie płatne albo na żetony... że też jeszcze nie macie takiego pomysłu...
Lencia

12.10.2022 12:05

To jest rozwiązanie. Skoro uważacie że bledy są wpisywane nie uczciwie....to Panie ze stacji będą wolane do Pani z kontroli do komputera....sprawdzą biurko...podłogę wokół...nawet śmietnik przy biurku...czy jakis lek czasem przez przypadek nie wpadł...po czym pójdą po brak i przyniosa. Pani z kontroli poczeka na lek po czym zamknie pojemnik. I nie będzie wtedy zbędnego (usunięte przez administratora) o nieuczciwosci i koronach na główce ????
Malutka

12.10.2022 22:38

Pracuje w firmie już bardzo długo....na strefach na terminalu...nie mam błędów...może czasem się zdarzy..Ale rzadko....I nie pracuje na jakimś innym skanerze niż reszta...jakimś lepszym bądź wyjątkowym...albo mam szczęście przez parę lat ze źle nie pokazuje ilości zamówionych leków do skompletowania ( haha) albo cała reszta niech zwolni i wtedy zobaczy ile sztuk ma dołożyć...I czy to właściwy lek...a nie zwalac winę na terminale i na Panie z kontroli. Więc albo jestem w czepku urodzona albo cała reszta do wymiany!
Miła

11.10.2022 20:34

Radzę się przyjrzeć zmianie rannej która to ma sporo pracowników którzy mają premie uznaniowe. Co poniektórzy w ogóle nie przykładają się do pracy... Taka pani (usunięte przez administratora) z długim stażem często znika , nawet po półgodziny nieraz jej nie ma. Dużo rozmawia przez telefon. Ogólnie wielkie ego ,wszystko musi wiedzieć żeby plotkować ze swoją grupą "ulubieńców".
Tysia

12.10.2022 11:55

Jak ida na przerwę na 20 minut....A po przerwie stoja pod bramka kolejne 20 minut. Radzę spojrzeć na kamerki...widać malo się nagadaja przy komputerze i na przerwie. Trzeba jeszcze pod bramka poklachac...centralnie na widoku kierownikow zmiany.
Jaryszki

12.10.2022 11:50

Mamy pytanie? Czy w waszym oddziale płacą Wam za niedzielę i nadgodziny. U nas od kwietnia nic.... Tz płacą wybrańcom z rannej zmiany jeśli przyjdą w sobote na niby sprzątanie przed inwentura. Pozdrawiamy.
Wrocław

07.10.2022 13:24

Jestem byłym pracownikiem oddziału Wrocław. Nie ma niestety tu żadnego wątku odnośnie tego oddziału. Pracowałem tam kilka lat, kilku kierowników magazynu przerobiłem ( teraz można kierownika nazwać kierownikiem, jest dla ludzi i nie ma czegoś takiego jak mobbing, a bywało różnie ). Praca sama w sobie nie jest specjalnie wymagająca i ciężka. Że wszystkim idzie się dogadać, dziewczyna co się zajmuje grafikiem i pracownikami jest rzeczywiście dla wszystkich dostępna, wszystko idzie załatwić .Jedyne co mogę na minus określić to zarobki- jeśli się nie zwiększą to naprawdę ciężko będzie kogoś znaleźć na stałe niestety wiele osób nie może sobie pozwolić na pracę w farmacolu przy tak niskich zarobkach. Nie są niestety w żaden sposób konkurencyjne a szkoda bo w sumie centrum miasta więc chętni znaleźliby się szybciej niż na jakichś obrzeżach miasta. Szkoda, że nikt nie potrafi docenić starych pracowników .

10.10.2022 09:03

Dziękujemy za Pańskie kilkuletnie zaangażowanie w rozwój naszej Grupy. Jak Pan słusznie zauważył konsekwentnie budujemy atmosferę sprzyjającą efektywnej współpracy, analizując przy tym potrzeby każdej ze stron. Pragniemy również zaznaczyć, że zawsze prowadzimy przejrzysty proces rekrutacji, gdzie już na jej początkowym etapie kandydaci informowani są o wysokości wynagrodzenia przypisanego do danego stanowiska. Niezależnie od tego – przedstawiciele działu HR oraz bezpośredni Przełożeni są również otwarci na wszelkie inicjatywy doświadczonych Pracowników – również te związane z wnioskami o aktualizację wysokości ich wynagrodzeń.
Stary pracownik

09.10.2022 15:47

Do zarządu właśnie mija 20 lat jak powstała nowa hala we Wrocławiu i są tu ludzie którzy przepracowali te 20 lat w tej hali z firmą na dobre i na źle będąc lojalnym i zetelnym, może zarząd doceni ich oddanie do firmy i wyróżni ich jakoś małą dodatkową premią za co napewni będą wdzięczni Pozdrawiam
Były Pracownik

06.10.2022 09:19

Pani Ola nic nie robi, 8 godzin siedzi przy biurku robiąc grafik na zasadzie kopiuj wklej albo siedzi na Facebooku. Zwraca jakieś śmieszne uwagi pracownikom bo ktoś jej nie przypasował od początku. Firma to (usunięte przez administratora) wszędzie (usunięte przez administratora) nikt tam nie wie jak prawidłowo liczyć wydajność ponadto Ukraińcy są wykorzystywani pracując za jakieś śmieszne pieniądze.

07.10.2022 09:05

Jak wszyscy wiemy przyjazne porozumiewanie się to jedna z podstaw dobrej współpracy. Zachęcamy więc do stosowania przyjętych w naszej Grupie standardów komunikacji - również na portalu GoWork.
winnie

08.10.2022 15:21

No proszę, jednak napisała (usunięte przez administratora), która zwolnili bo dziewczyna zamiast zająć się robotą to łaziła za swoim chłopakiem bez przerwy z telefonem w nosie to teraz w zemście pisze(usunięte przez administratora)i bezpodstawne, (usunięte przez administratora) w stronę kierownictwa, matko co za dziecinada. (usunięte przez administratora)Ty lepiej (usunięte przez administratora) bo w pracy to pracuje się a nie gapi w telefon, nie za to płacą a za takie oskarżenia możesz być nawet pociągnięta do odpowiedzialności bo jest to (usunięte przez administratora). Pogódź się z tym, ze zostałaś zwolniona za nic nie robienie a my (usunięte przez administratora) nie potrzebujemy w tej pracy, tu się pracuje, a nie łazi za swoim facetem i gapi się całą zmianę w telefon. Żenująca jest Twoja postawa a tym wpisem tylko pokazujesz jaką (usunięte przez administratora)....
siŁacz

02.10.2022 21:51

ludzie skoro wam tak zle to strajkujcie. kiedy zrozumiecie, że to w wiekszosci jest siła ... ja na szczescie pozegnalem sie z to (usunięte przez administratora)
biurowy szczur

02.10.2022 21:49

Myślicie, że w biurowcu jest lepiej? Wy po pracy wracacie i nie myślicie o pracy. My musimy się użerać z coraz (usunięte przez administratora) menadżerami, ale co sie dziwić skoro farmacol nie che płacić a wymaga...
xecior

02.10.2022 21:03

i usuwaja wpisy boty...nie umiom juz odpowiadac...pRawda boli
ex

02.10.2022 20:51

jak firma z łapanki zatrudnia nie tylko na magazyn a też na biurowiec to co sie dziwić że sie coraz gorzej pracuje.
HUB

22.09.2022 13:41

Jak to jest zeby na ekspedycji osoba która nie pracuje, nie potrafi praktycznie nic i jest w pracy tylko po to żeby zajmować miejsce ma taką samą podstawę jak osoby które jeszcze ta ekspedycje ciągną, potrafią wszystko zrobić i wszystko robią 10 razy szybciej niż te osoby które mają to gdzieś?.. Szkoda że nocka przychodzi na nadgodziny bo też powinni to olać..
Szanowny Pan Pracownik

01.10.2022 19:00

Kierownik gł. magazynu oddziału w Jaryszkach to człowiek z dużą kulturą i klasą.Stara się jak może,na ile może bo wiadomo jaka jest centrala.Wiadomo też,że okres wdrożeniowy na to stanowisku musi potrwać.To człowiek z branży logistycznej,z wykształceniem logistycznej. Traktuje pracowników z szacunkiem i to mi się nam w nim podoba.

02.10.2022 20:45

...

30.09.2022 19:36

Inflacja uderza w nasze portfele, zarabia się tu mało na coraz mniej starcza. Ceny leków poszły mocno do góry, farmacol zarabia grube miliony a swoich pracowników ma gdzieś. Tylko się przekomarza z związkami zawodowymi wysyłając fobie nawzajem pisma.. Gdzie są podwyżka się się pytam?!

01.10.2022 18:27

Zapomnij że cokolwiek dorzuca lub sami od siebie dadzą podwyżki. A już na pewno zapomnij że ci podwyższa wynagrodzenie w styczniu o tyle co najniższa idzie do góry..
Młody

30.09.2022 13:33

Co to jest w tej firmie (usunięte przez administratora) żeby moja kobieta mi mówiła że zaczepiają ja typy w pracy,nie ma tam poważnych ludzi czy kierownictwa żeby zrobić z tym porządek,ludzie zaczną się zwalniać a zwłaszcza kobiety bo przyjmujecie (usunięte przez administratora)którzy gadają do kobiet (usunięte przez administratora) rzeczy,pip by musiał się tym zająć ,jeszcze za takie pieniądze praca ,farmacolu to (usunięte przez administratora) bo tacy ludzie tam pracują którzy są tym (usunięte przez administratora) i utrudniają pracę kobieta (usunięte przez administratora)
on@ #

14.09.2022 16:33

Witam. Chciałam zapytać tak z czystej ciekawości, za co ma płacone starszy pan od zbierania kartonów? (usunięte przez administratora) mu jest, w tym tygodniu na nocne zmiany "pracuje". Pan ten ma dwie lewe ręce do roboty. Potrafi stać podparty w regale kilka minut lub łazi za dziewczynami, podpiera się i patrzy na nie, czasami mamy wrażenie, że obserwuje nas po prostu bo ile razy było tak, że robimy pojemniki na taśmie, idziemy w regał po leki a on stoi za naszymi plecami w regale i patrzy na nasze tyły. To zachowanie wręcz zahacza o jakieś no przepraszam za słowo, ale jakieś (usunięte przez administratora) Nie życzymy sobie, aby ten pan stał za nami i patrzył na nasze tyły bo chyba nie za to mu płacą? Potrafi tyle czasu gadać z dziewczynami w regale lub stać podpartym ukryty w regale, a kiedy w końcu z łaski swej weźmie się za zbieranie kartonów to podnosi na nas głos i grozi, że zgłosi nas kierownikom za to, że wyrzucamy puste kartony poza regały. A moje pytanie jest taki po pierwsze, gdzie mamy je wrzucać kiedy taśma u góry jest pełna? I drugie pytanie, czy nie na zbieraniu kartonów polega jego praca? Jakim prawem grozi nam zgłoszeniem nas do kierowników? Zamiast stać tyle czasu w regale i obserwować dziewczyny i urządzać sobie z nimi pogaduszki niech może weźmie się za robotę i sprząta te kartony a nie drze się na nas? A jego zachowanie, gdzie ewidentnie podpiera się oparty czy to o regały czy o barierki i gapi się na nas dziewczyny jest wręcz (usunięte przez administratora), bardzo prosimy, aby zainteresować się tym panem bo to nie jest przyjemne, kiedy widzimy jak gapi się na nas.....
olik

30.09.2022 04:01

Dziwne że wszyscy o tym problemie wiedzą na czele z Kierownictwem i nic w tym przypadku się nie reaguje
olik

30.09.2022 04:03

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

Nexttime

28.09.2022 13:45

Jest taki ogrom pracy zamiast coś dorzucić do premii i wynagrodzić pracownika co najbardziej się starają to nie. Zero zrozumienia, zero podziękowań.

26.08.2022 21:47

Dokładnie. Dział transportu wciska przewoźnikom totalnie nieczytelne umowy żeby ukryć interesy, które kręcą na boku. To jest jedyny znany mi przypadek na rynku handlu czymkolwiek, że nie jest ważne ile przewoźnik wywiezie/sprzeda towaru tylko ile przejedzie kilometrów. Przecież farmacol jest spółką akcyjną, nastawioną na zysk a nie fundacją płacącą za przejechane kilometry, jak w biegu wings for life. Były kierownik pozatrudnial różnych znajomków, powypisywał fikcyjne kilometry w umowy i dał swoim/ sobie zarobić. Nikt nie kontrolował/ nie kontroluje obrotów na trasach, ilości wywożonego towaru. Dochodzi do takich paradoksów, że ludzie wywożą po 2 mln zł miesięcznie, zarabiają mniej od gości, którzy wywożą 400-500 tysięcy. Dźwigamy 4-5-6 razy więcej pojemników niż koledzy kierownictwa transportu, a to ich stać na drugie auto na kierowcę i śmieją się nam w twarz. Dopóki była prowizja wszystko było czytelne. Każdy wiedział za co pracuje. Każdy przykładał się do pracy, dbał o kontrahentów. Zależało nam na obrotach co przekładało się na wyniki firmy. Teraz mogło by być jeszcze lepiej, ale nikomu w dziale transportu nie zależy na usystematyzowaniu i uproszczeniu systemu wynagrodzeń, bo trudniej coś na boku ukręcić i schować swoich znajomków, którzy nic nie robią. Prosty przykład, jak to działa na niekorzyść spółki; Do niedawna we wtorki była akcja promocyjna wysokie rabaty. Przychodziły do komór ulotki z ofertami dla aptek. Dopóki była prowizja przewoźnicy bili się o nie. Odkąd zniesiono prowizję nikt nie tyka żadnych materiałów promocyjnych bo i po co? Lepiej żeby apteka nie zamawiała bo tyle samo otrzymuje przewoźnik za wniesienie jednej koperty czy trzydziestui pojemników . Nowy niby sprawiedliwy system zaproponowany przez dział transportu nic nie zmienia, bo w dalszym ciągu lepiej opłaca się przejechać kilometr niż wnieść do apteki dużo towaru. I proszę nie pisać o systemie zgłaszania naruszeń, bo wielu z nas od dawna informuje ich o nieprawidłowościach i nikt z tym nic nie robi. Nie wierzę, że zarząd z Panem (usunięte przez administratora) czy rada nadzorcza nie wspominając o akcjonariuszach wiedzą ile pieniędzy rozdali/ roztrwonili/ przekręcili stary kierownik transportu i obecni szefowie tego działu. Utrzymuje się nierentowne trasy, bo łatwo jest im ukryć te przekręty w ogólnych wynikach poszczególnych komór przeładunkowych. Powiedzmy, że mają za zadanie utrzymanie komory tj wynajem pomieszczeń opłacenie kierownika i przewoźników na poziomie jednego procenta obrotu. I owszem robią to, ale dystrybucja środków pomiędzy przewoźników jest skrajnie niesprawiedliwa. Może ktoś się za to weźmie a nie ciągle udaje, że sprawy nie ma.
Staszek

16.09.2022 16:36

To nie jest żaden aneks tylko całkiem nowa umowa która nie ma kompletnie nic wspólnego ze starą. Jakie uwagi co do niej mają przewoźnicy były przekazywane tym co ją wciskali a że oni bojąc się o własne stołki nie przekazali ich wyżej to już wasza sprawa. Poza tym co przewoźnicy o nich sądzą możecie się też domyśleć po tym że praktycznie nikt tego (usunięte przez administratora) nie podpisał
:) zadowolny:)

28.09.2022 11:29

To nie jest nowa umowa tylko kompilacja starej i dołożone aneksy z karami dla nas, przewoźników. Jakoś dziwne ale nie ma tam mowy o płaceniu nam postojowego, jak fcl ma "niewyróbkę, awarię" czy jeszcze inne przypadłości. Nikt tego gooowna nie podpisze, oprócz tych co nie potrafią czytac.
Zwykła pracownica

20.09.2022 15:49

Dobre zarobki.stac na opłaty i jeszcze zostaje żeby zaoszczendzic. Kocham firmę gdzie praca jest lekka i dobrze platna. Kierownicy to anioły które zawsze pomogą doświadczeniem i wiedzą. Sami potrafią rzucić się do pomocy każdemu. Dziękuję że jesteście w imieniu całej załogi dziękujemy.
Lelum polelum

24.09.2022 19:02

Kierownicy nie słyszą bo są na ekspedycji... A najlepsze jest to że nie piszę tego nikt z kontroli wiem bo tam pracuję... A kierownicy zmiany nocnej R i Mi zawsze pomogą nikt nigdy nie miał z nimi problemu coś załatwić w razie potrzeby przynajmniej z kontroli... Na telefonach raczej nie mają czasu siedzieć zresztą szkoda telefonów haha od razu widać że komentarz dodała osoba która nie pracuje na magazynie, zapraszamy zobaczyć, sprawdzić realia i to co Ci panowie robią a nie pisać takich głupot. Pozdro dla kumatych
:D @ :)

26.09.2022 00:22

Prawda!!! Kierownicy nocni R i M potrafią zarządzać zmianą, w razie potrzeby idą na kontrole na zakręt, na ekspedycję, założą skanery i pomogą na taśmie, wsiądą na wózek widłowy i pracują. Te (usunięte przez administratora), które wyżej ktoś na nich pisał to widać, ze to wpis kogoś, komu (usunięte przez administratora), jakiegoś (usunięte przez administratora) po prostu więc nie warto nawet na takiego(usunięte przez administratora)marnować słów, szkoda nerwów bo niezadowolonych (usunięte przez administratora) nie brakuje niestety.

23.08.2022 18:28

Jak to jest możliwe że dział transportu wypłaca największe pieniądze przewoźnikom którzy wywożą 3-4 krotnie mniej towaru od innych. Zgłaszanie tego procederu nic nie daje, niby zwolnili jednego dyrektora ale nowa Pani kierownik nie robi nic. Dalej większość pracuje na znajomków, którzy zarabiają porządną kasę.

15.09.2022 16:54

Naruszenia trwają już grubych kilka lat odkąd kierownik transportu pozatrudnial swoich znajomków. Sprawdźcie jakie wypłaty od kilku lat dostają przewoźnicy na nierentownych trasach, nie trzeba być przesadnie inteligentnym żeby ogarnąć że jest jakieś nie halo jak gość kilka lat wozi po 10-20 pojemników i zarabia najwięcej na komorze a inni na niego robią. Gdyby nie chore układy już dawno byliby pozwalniani. I nie piszcie ciągle tych formułek o dedykowanej stronie do zgłaszania naruszeń bo to jest kpina z ciężko pracujących ludzi.
Hoho

16.09.2022 09:32

Zgadza się a pracodawca nie reaguje ! Pan od kartonów wali scieme a kierownicy zmian tego nie widzą bo sami sciemniają

14.09.2022 07:27

Szanowna pani kierowniczka mag.15 odwołać sobie może pani co najwyżej wizytę u dentysty a nie nam wolne. Może pani nas łaskawie poprosić że jak nie mamy planów to możemy przyjść na nadgodziny ale nie obiecuję pani że zostaną zapłacone. A nie wieszać na tablicy rozkaz w wykrzyknikami "Wolne Odwołane!!" Szanujmy się nawzajem. Pozdrawiam

15.09.2022 09:19

Farmacol nie szanuje pracowników..

15.09.2022 13:16

Kartka z rozkazem już na tablicy nie wisi. Trzeba tu napisać żeby ktoś zaczął szanować pracowników. Ehhhh

23.02.2022 19:48

Pracodawco, farmacol skoro postanowiliście odpowiadać na nasze komentarze i opinie to proszę wytłumaczyć dlaczego rezygnujecie z prwmie frekwencyjnej półrocznej??? Skoro to była forma nagrody dla osób które miały cały czas 100% obecności.. sami sobie pod sobą dołki kopiecie.
Stop

14.09.2022 05:07

Nie że ,,nie wytrzymują fizycznie". Tylko nie będą (usunięte przez administratora) za minimalną, bo nie są (usunięte przez administratora)
Już były pracownik

14.09.2022 15:12

To co pracownicy dostają to już nawet nie starcza na wodę by uprać ubranie a do tego trzeba jeszcze dodać prąd środki do prania oraz a może przede wszystkim swoją odzież i buty które co dwa miesiące się eksploatują i trzeba wymienić na nowe. Oczywiście buty nie kupi się za 50 zł bo to tylko kontuzji można się nabawić. Do tego nawet nie można zweryfikować ile linijek się zrobiło po danym dniu, a ile błędów tylko trzeba jeszcze prosić po przepracowanym miesiącu, a tak naprawdę człowiek nie wie co robił tydzień temu a spamiętać cały miesiąc. Czy te linijki są wiarygodne???? Na te pytanie niech pozwolą sobie odpowiedzieć osoby które to podliczają, czy są one wiarygodne i zgodne z prawdą? :)
Fakt

14.09.2022 10:56

na niektórych zmianach pracownicy traktują innych pracowników bez szacunku, chamsko. najbardziej ci co już pracują tak parę lat. Jak człowiek ma się nie chcieć zwolnić w takiej sytuacji, zamiast z chęcią chodzić do pracy to człowiek ma dość...
Zamyślona

13.09.2022 13:23

Ciekawe jak się farmacol nastawia na podwyżki najniższej krajowej od stycznia o prawie 400zl.
Cyrk

13.09.2022 22:12

Tak samo jak do poprzednich podwyzek ;) na nagly zryw umyslowy bym nie liczyla

14.09.2022 10:49

Będzie tak jak kiedyś kiedy przyszliśmy z rzepakowej. Z premi przerzuca do podstawy i będzie jako podwyżka. Zapomnij że dostaniesz tu 500zl podwyżki.

13.09.2022 16:53

Dziękuję firmie, że mogę dla niej pracować. Dobre zarobki ogromny rozwój i duża gama szkoleń. Uwielbiam przychodzić do pracy gdzie zawsze mam szacunek i zgraną załogę. Przełożeni to bardzo kompetentni kreatywni i doświadczeni ludzie posiadający ogromną wiedzę i umiejętności. Zawsze pomogą zwykłym pracownikom. Dziękuję za dobrą pracę. Mógłbym klękać i lizać buty jakbym musiał za to.
Xxx

27.07.2022 23:05

Starych pracowników zwalniają,a zatrudniania młodych którzy góra tydzień wytrzymają.taka taktyka na lato,bo mało zamówień.tak jest co rok.
Były drver

07.09.2022 10:59

10 tys. to nie, ale ponad połowę z tego to już tak. Netto. By taka prące znaleźć trzeba się niestety uczyć. Praca w Farmacolu wiąże niestety przez 7 dni w tygodniu wykluczając możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji. Kariere w tej korporacji, na kilka tysięcy osób które się przez tą firmę przewinęło, zrobiło niewielu. Reszta po przemieleniu jest wypluwana z poczuciem straconych lat.
Jaaaa

12.09.2022 23:28

Taki tam tego nie widzą bo prawdę piszesz to uważaj bo cię posądza za pomówienia. Odkąd się zmienił zarząd i poprzyjmowali do transportu ludzi z makaronów czy kurierki to chcą naliczać jak w kurierce, tylko nie mają pojęcia jaką mamy odpowiedzialność , temperatury transportowanego produktu i przeróżne kary. Za to co płacą to niewiem czy w kurierce nie zarobi więcej. Mają wymagania nie adekwentne do zarobków. Brawo dla przewoźników co nie podpisali umow a ban dla(usunięte przez administratora) jest ich garstka co podpisali. Firma pozalsie boze
Kiedyś_pracowałem

12.09.2022 15:59

Hej, widzę, że nadal same negatywne opinie. Dziwi mnie trochę, że ta firma jeszcze funkcjonuje skoro nic nie działa jak powinno. Pracowałem na ekspedycji, fakt trzeba było często się sprężać, ale nie było aż tak źle. Ale uważam, że zarobki powinny być wyższe. Bo za najniższą krajową to można znaleźć bez problemu pracę o wiele lżejszą. Ale jak ktoś napisał, do puki pracownicy się nie postawią to nic się nie zmieni. Jakby zatrzymać robotę na kilka godzin to by pewnie Ci u góry zaczęli się zastanawiać co jest nie tak :)
Prorok

09.09.2022 14:26

Farmacol jak to jest, oszczędzacie na nas pracownikach, pracujemy za najniższą krajową, nikt tu nie chce prze to pracować a nie oszczędzacie na tym co jest w dzisiejszych czasach najdroższe czyli prądzie.. Jak wychodzimy o 4 do domu to na wszystkich dzialach świeci się światło mimo że tylko ekspedycja pracuje.. Tak gdzie nie ma pracowników powinny być czujki które gaszą światło i zapalają się gdzie ktoś wchodzi na dany dział.

12.09.2022 09:26

Zgłoszenia wszelkich ewentualnych nieprawidłowości przyjmowane są w Grupie Farmacol poprzez formularz kontaktowy dostępny na stronie: https://www.farmacol.com.pl/kim-jestesmy/system-zglaszania-naruszen/
Śmiech

12.09.2022 10:47

Jak można zgłaszać przełożonemu T.K skoro on zabrania wydawania środków czystości to jest karygodne i ośmiesza całą firmę pytałam sprzątaczki to odpowiedziała że ma zakaz wydawania tak że nie róbcie z nas pracowników w balona

09.09.2022 08:52

Dzień dobry. Mógłby ktoś mi napisać pod jaki numer dzwonić w sprawie świadectwa pracy? Proszę o odpowiedź bardzo pilne. Dziękuję

12.09.2022 09:06

Prosimy o kontakt pod numer: 32 208 07 06.

27.08.2022 19:35

W całej sieci farmacolu pracownicy są (usunięte przez administratora) w błędy. Stary i stały numer firmy to zmiana iloć sztuk do skompletowania na terminalach. Przez to mamy naliczane niezawinione błędy: za mało wydane lub nadwyżki. W ten oto cwany sposób firma umniejsza nam premie i wypłaty. Problem był zgłaszany do działu IT z rok temu.Wtedy się tłumaczyli,że to niby bład systemu. Ostatnio firma na ten temat napisała bezczelnie na goworku,że problem taki nigdy nie był zgłaszany. Kto tu zatem kłamie?Pracownik firmy,który zgłaszał ten problem czy sama firma? Sądzę,że firma bo ten problem jest im na rękę. W Żernikach brakuje ludzi od naprawy serii,mamy wrzucać nienaprawione leki i wysyłać na kontole. Bardzo często musimy zostawiać nocce nieuzupełnione pojemniki z brakami. Pracownicy stacji wydań po za nielicznymi z I zmiany nie mogą sobie sami naprawić seri. Tracimy na tym sporo lini,ale kogo to obchodzi? Nowych przyjmują na różne działy,ale nie na zatowarowanie.Przypadek?Nie sądzę. To zwykłe,chytre ogrywanie pracowników.(usunięte przez administratora) można dostać. Tak samo firma obiecała wymianę sprzętu,pisała o przetargu,który się odbył i że wkrótce będzie on dostarczany do oddziałów.Kazano kierownikom magazynw zapewniać pracowników o tym. Tymczasem nowego sprzętu nie widać... ps. Nie wiem jak w Katowicach,ale w Wielkopolsce,w Żernikach nikt nie wierzył pokrętnej firmie. Najgorzej,że nikt z tym nic nie robi.Pracownicy powinni naciskać firmę na odkręcenie tego. Zwłołać zebranie,naciskać dział IT.Zebrać podpisy i złożyć do centrali.

06.09.2022 14:44

Właśnie najlepiej jak się nie ma argumentów odpisać oj tam oj tam. Poczekajcie do jesieni wszystko pójdzie w górę, inflacja wystrzeli w kosmos płacą zostanie ta sama i wtedy będziecie wszyscy mogli sobie mówić oj tam oj tam zamiast postawić się i coś zrobić żeby nam było lepiej. Ps poczekajcie może znowu firma da nam bony w propozycji herbatek

10.09.2022 21:49

Lancelocie w kwestii działania to masz rację.Pracownic tylko pomstują między soba,a działań nie widać. Dla jasności ja na (usunięte przez administratora) nie głosowałem,ani na żadną z poprzednio rządzących parti.Żadna nie była warta mojego zaufania i uznania. Zarówno dla rządu jak i pracodawcy człowiek nic nie znaczy.To bardzo denerwujące i przykre. Związki zawodowe dawno się sprzedały.Nie ma kto o nas walczyć. Ludzie w zakładach pracy są albo wygodni i chcą,aby ktoś za nich coś załatwił,albo się czają. Zarząd firmy i logistycy nadaje się do wymiany.Każdy znich jest tylko zainteresowany swoim fotelem i chce się utrzymać przy (usunięte przez administratora).Polityka,zarządzanie i organizacja pracy jest marna,a podejście do pracowników woła o pomstę.
Ekologia

07.09.2022 19:49

Cały świat odchodzi od plastikowych materiałów a farmacol? Wręcz przeciwnie.. papierowe tytki wymieniają ma plastikowe worki których rocznie użyją kilka jak nie kilkanaście milionów. Brawo farmacol.
eM

09.09.2022 09:17

Ta folia z worków podlega recyclingowi, a ze stałym dostępem do papierowych toreb jest teraz gigantyczny problem, bo ich producenci nie mają z czego ich wytwarzać.
Eh

10.09.2022 10:32

Której już się nie da skanować i tylko spowalnia przy skanowaniu.
Blondyna

08.09.2022 17:08

Ludzie ale to jest tylko i wyłącznie wasza wina ze nie płaca itd. Pracy pełno nadgodziny ludzie robią za darmo po co farmacol ma wam płacić nadgodziny jak ludzie zostają za darmo ? Pierwszy raz się z takim czym spotykam żeby ludzie robili za darmo… a potem pretensje ze nie palca , ale po co … jak ludzie i tak zostają robota jest zrobiona farmacol zarabia duże pieniądze a ludzie robią za darmo . Brak słów !!!!!!
Bi@nk@

09.09.2022 17:00

To każdego indywidualna sprawa czy zostaje czy nie, czy jest to płacone czy do wybrania jako wolne. Jak zapłacą super, jak dadzą za to wolny dzień też spoko na odpoczynek. Jeśli komuś taki system nie odpowiada proszę bardzo, droga wolna, może się zwolnić, nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. Kto zostaje to jego sprawa. Przestańcie w końcu patrzeć na kogoś a zacznijcie patrzeć na siebie.

05.09.2022 18:19

Witam chcę się zapytać ile u was zarobek? Pozdrawiam.

06.09.2022 09:07

Nick, szczegółowe informacje dotyczące wynagrodzenia przedstawiane są podczas rozmów kwalifikacyjnych. Zapraszamy do aplikowania- oferty pracy dostępne są na naszej stronie internetowej w zakładce Kariera.
XYZ

07.09.2022 14:12

W każdej innej firmie zarobisz o wiele więcej, nie pchaj się do Farmacolu, wyzysk pracownika za grosze i robienie w (usunięte przez administratora) na każdym kroku.
Ehhh

06.09.2022 13:32

I po co ta kartka żeby zapisywać się na wózek? I tak wszystkim nie zrobicie bo już sa dawno wybrane osoby do tego. Dużo osób ma kursy ale nie ma UDT wolę sobie sam na własną rękę zrobić niż się zapisywać jak i tak wiadomo że nie zrobicie.
Nowa

31.08.2022 01:04

Prawda jest taka , że nie ma ani jednej stacji w której można by pracować bez krzywych spojrzeń , tekstów i obgadywania od 21-24 tak jest. Więc ludzie zobaczcie swoje zachwiania. Nowe osoby buntują specjalnie gdzie maja chodzić i później są problemy. Kierowniczka dobrze wszystkim się zajmuje.
OnA

01.09.2022 16:42

Prawda, niestety, ale też miałam styczność z nieuprzejmością ze strony pań z 21 :( Pracowałam tam pomagając, kiedy miały dużo pojemników to widząc mnie na stacji przerywały pracę na stacji obok i przychodziły na moją, dawały mi do zrozumienia żebym sobie poszła po prostu bo dodatkowo zapytały po co tu przyszłam, że one tutaj pracują i czy nie mam roboty na innych stacjach, od tamtej pory po prostu już tam nie chodzę bo było to bardzo niemiłe zachowanie :( Rozumiem, ze każdy chce zarobić, ale to nie oznacza żeby być nieuprzejmym w stosunku do drugiej osoby bo, kiedy te panie idą na inne stacje to my ich nie wyrzucamy, pozwalamy im pracować razem z nami bo na tym to polega żeby praca szła do przodu.
ronia

01.09.2022 17:55

Zgadza się inaczej by szła robota jakby Kierownicy zmian z nocnej zmiany też zainteresowali się co się dzieje w strefach a sami są zainteresowani plotami i siedzą (usunięte przez administratora) a my w strefach potrzebujemy pomocy bo w innych siedzą na telefonach i nic nie robią zamiast zrobić porządek z niektórymi (usunięte przez administratora)i przesłać ich do stref gdzie roboty jest nadmiar to wielkich Kierowników to nie interesuje i tak jest od poniedziałku
Fifi

27.08.2022 20:49

Ja to mam takie pytanie ogólne bo trochę mnie to zastanawia. Otóż, czy strefa 21 na nocnej zmianie jest jakąś strefą gdzie pracują te same panie całą noc i nie można iść tam pomóc im? Dlaczego kiedy nas tam wysyłają do pracy to witają nas grymasy na ustach i niemiłe komentarze, których nie chcę tu nawet przytaczać..... dlaczego, kiedy chodzimy na strefy od 22 do 24 nikt nas nie wyrzuca a idąc na 21 jesteśmy traktowani jak intruzi? Czy to jakaś zamknięta strefa dla nas?

01.09.2022 09:08

Zachęcamy zatem do bezpośredniego kontaktu poprzez System Zgłaszania Naruszeń: https://www.farmacol.com.pl/kim-jestesmy/system-zglaszania-naruszen/

01.09.2022 09:14

Dziękujemy za zgłoszenie. Temat jest nam znany i poddawany analizie.

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol