3.6/5

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

13.12.2022 13:46

W takiej sytuacji jak dziś rano gdzie o 6 rano żaden kierowca nie wyjechał, wszyscy automatycznie powinni robić wolnej, nie zostawać dłużej tak żeby były jak największe opóźnienia, może wtedy firma wpadnie na pomysł "coś tu jest nie tak,ludzie są niezadowoleni," bo robić za (usunięte przez administratora) na rękę to jest tragedia..
:) zadowolny:)

13.12.2022 20:22

dział transportu chyba ma problem do kierowców, że dzisiaj rano nie zabrali całego towaru. Przed popołudniowym wyjazdem stało trochę palet z kartką "towar z porannego wyjazdu". I tak teraz będzie. Transport nie ogarnia, że kierowcom kończy się cierpliwość i czekanie w nieskończoność na cały towar. Bo niewyróbka, bo awaria, bo za dużo czarnych, bo za dużo lodówek, bo zawsze coś, bo (usunięte przez administratora)wie co. Każdy przewoźnik ma godzinę wyjazdu, i towar MA BYĆ na czas. To proste ale jednocześnie nie do opanowania przez fcl. Od lat tak jest i KONIEC z tym. Zapłaćcie ludziom, niech chcą przyjść do pracy i przygotować ten towar dla kierowców, a jak coś się (usunięte przez administratora) to rękawki do góry i do roboty - pomóc tym którzy pracują. A nie spacery jak dziś rano po ekspedycji pana logistyka i kierownika. Opóźnienia są nagminne, to jest norma a nie wyjątek - ile razy ktoś cokolwiek wyjaśnił, podał powody opóźnień - nikt nigdy.
Figa

14.12.2022 17:29

Nie chcieli płacić nadgdzin to teraz mają opóźnienia i niewyróby, trudno, my nie będziemy spędzać w robocie 10 godzin tym bardziej teraz przed świętami kiedy mamy co robić w domu. Dopiero dwa dni temu z łaski swojej wywiesili kartkę o płaceniu nadgdzin za grudzień, no brawo, ruszyli z myśleniem, ale co z tego skoro tyle czasu bez informacji było i ludzie nie zostawali i były opóźnienia w wyjazdach. Trzeba było decyzję od razu wywiesić na początku grudnia że beda płacić to sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej.
Jałmużna w transporcie

18.11.2022 03:32

Drodzy przewoźnicy, jak się zapatrujecie że zarząd chce zrobić z nas kurierów, płacąc za każdą paczkę (usunięte przez administratora)kwoty mając tak duża odpowiedzialność i oboszczenia? A jednocześnie karać za wszystko. Czy wszystkie miasta podpisały te (usunięte przez administratora) umowy z których wynika obniżka wynagrodzenia w kryzysie i wzroście cen wszystkiego. Przed pandemia.zabrali każdemu po około 1000 zł i teraz chcą zabrać po mniejwiecej drugim 1000. Czy wy się zgadzacie na to? Nie dość że jesteśmy już (usunięte przez administratora) pracującymi za (usunięte przez administratora) pieniądze od wczesnych godzin rannych aż po późne godz popołudniowe, gdzie życie rodzinne, towarzyskie??!!
były driver

14.12.2022 07:42

Nic nie będzie. Tylko przewoźnik straci punk i będzie zarabiał jeszcze mniejsze pieniądze. A gdy się zwolni , to jego punkty rozdzielą między innych i będą robili dodatkowe kilometry dopłacając do tego. Chyba , że zauważalnie spadną obroty, to wymienią jakiegoś kierownika. Jak widzę przez te kilkanaście lat nic się nie zmieniło.
były driver

14.12.2022 08:32

Gorzej jak się Tobie coś stanie i ukradną ci towar, a zwłaszcza gotówkę. Dalej jest (usunięte przez administratora) kary za wpłatę po terminie?
Inna

12.12.2022 16:41

Czy ktoś ma jakas informacje o bonach? Bo to aż dziwne,że żadnej informacji nie wywiesli
Gygy

13.12.2022 12:25

Przecież od wczoraj wisi kartka przy grafiku, rusz (usunięte przez administratora) i poczytaj
...

13.12.2022 19:08

Pierwszym raz nie wywiesili kartki z wysokością świadczeń świątecznych. Czyżby coś kombinowali?
Kierowca

12.12.2022 13:27

Szanowny Zarządzie skoro Was nie stać na podwyżki dla nas to chociaż zadbajcie o bezpieczeństwo na swoim terenie a mianowicie brak odśnieżenia drogi i placu bo my wam rozjeżdżając samochodami śnieg zalegający pomagamy Wam w oszczędnościach na odśnieżanie placu tak doprowadzanie do braku bezpieczeństwa swoich pracowników którzy przychodzą do pracy my wjeżdżając wcześnie rano po załadunek powinniśmy poruszać się bezpiecznie po placu a nie zakopując się i ślizgając na podjazdach pod rampę Brak szacunku widocznie macie dla nas i Waszych pracowników osoba powinna być wyznaczona do takich celów jak odśnieżanie

13.12.2022 16:00

A ty for przypadkiem nie pomyliłeś?FCL i dbanie o pracownika?BuahaaahhaaaaaaaaaA jeszcze o kierowców którzy są jeszcze większym (usunięte przez administratora)bo nawet nie pracownikiem?Kasa kasa kasa kasa a później liczy się im tylko kasa
on

13.12.2022 16:17

A niby dlaczego miałoby być inaczej?Przewoźnicy (usunięte przez administratora) już nie za(usunięte przez administratora)/oczywiście ci na starych umowach bo ci na nowych to i nic do miski nie dostaną a i tą pustą miskę dla fclu oddadzą/ 6 dni non stop w kółko i w większości cicho siedzą to dlaczego firma tak jak ta miałaby do nich jeszcze wyciągać z czymkolwiek pomocną rękę?(usunięte przez administratora).Piłki są po to by je kopać.Zaraz nowy rok, nowe podatki, większy zusik, wzrost wszelakich cen a super bystrzy przewoźnicy dalej będą (usunięte przez administratora) za te (usunięte przez administratora) i przejadać swoje i rodziny oszczędności oraz przyszłe i a w sumie może i niedoszłe emerytury.FCL tak trzymać.(usunięte przez administratora).Nie wiem dlaczego wam jeszcze te dodatki (usunięte przez administratora) i korekty paliwowe dają.Za pierwszy miesiąc nie dali i żeście (usunięte przez administratora) jedynie poburkując to nie wiem po co to robią.Z ich punktu widzenia tyle kasy miesiąc w miesiąc w błoto.A (usunięte przez administratora)aż do zera

12.12.2022 20:11

No i co z bonami? Farmacol tak nas szanujecie, że nie ma żadnej informacji? Wy już się podzieliliście zapewne a (usunięte przez administratora) niech za darmo zasuwa co?

09.12.2022 23:47

Totalny brak organizacji pracy. Przez większość zmiany nie ma nic do roboty, a przełożeni zamiast znaleźć ci zajęcie (co jest ich obowiązkiem) mają pretensje, że siedzisz i nic nie robisz. Dziwi ich to, że jesteś zdezorientowany tą sytuacją. Jeśli już znajdą ci zajęcie, to będzie to coś absurdalnego, typu wydłubywanie sklejonych końcówek taśm klejących (nie żartuję). Kierownicy i koordynatorzy podchodzą do pracowników bez odrobiny szacunku ani zrozumienia. Według nich masz tyrać w pocie czoła i być na każde zawołanie, nie ważne jaka godzina i jaki dzień tygodnia. Nie obchodzi ich, że masz życie prywatne. Jeśli prosisz o zmianę w grafiku, bo coś ci nie pasuje to kierownik będzie się zachowywać jak obrażony (usunięte przez administratora), który robi ci łaskę. Zarobki to najniższa krajowa na umowie zlecenie. Płaca zdecydowanie nieproporcjonalna do (usunięte przez administratora) których tu doświadczysz. Szansę na umowę o pracę masz tylko wtedy, gdy jesteś na stanowisku, na którym nikt inny nie chce pracować i ludzie zatrudniani na nie zwalniają się po max miesiącu. Brak szansy na jakikolwiek awans, chyba że podliżesz się komu trzeba. Na jakość wykonywanej pracy nikt nie zwróci tu uwagi. Jedyne, czego możesz się tutaj spodziewać to śmiesznych wymagań, pretensji o najbardziej absurdalne rzeczy i mobbingu ze strony przełożonych. W tym miejscu nie ma perspektyw. Na kasie w Żabce zarobisz tyle samo, a zaoszczędzisz sobie masy nerwów, stresu i złego nastroju. Polecam trzymać się od tego miejsca z daleka

12.12.2022 09:16

Nie dopuszczamy do sytuacji które mogą mieć charakter mobbingu. Jeśli zauważył Pan/Pani jakiekolwiek nieprawidłowości, prosimy o ich zgłoszenie poprzez System: https://www.farmacol.com.pl/kim-jestesmy/system-zglaszania-naruszen/.
Ecie pecie

02.12.2022 13:40

Powinniście już na początku listopada wywiesić informacje że nadgodziny będą płatne, tak by ludzie zostawali a tak to mają (usunięte przez administratora). Jest tyle pracy że spokojnie i tak wyjdziecie na +. To samo powinno być z grudniem, informacja że do końca grudnia wolne odwołane za PLATNE nadgodziny. Tu nie ma kto pracować a wy się wstrzymujecie z ściąganiem ludzi...

10.12.2022 10:24

Dane finansowe świadczą o firmie więc zarazem są o niej opinią. Samo zacietrzewienie by ich nie ujawniać pokazuje czego się obawiacie i wstydzicie
Lolita

12.12.2022 06:43

Najwidoczniej firma wstrzymała wydawanie papieru toaletowego itd i kasę chce przerobić na wypłatę za nadgodziny bo w ogóle dzisiaj nie było nawet mydła czy papieru toaletowego w WC damskich wstyd(usunięte przez administratora) żeby takich środków zabrakło w toaletach damskich smród i niedbalstwo pierwsze jak przyjechałam do domu to od razu do torebki wsadziłam chusteczki higieniczne aby się czym(usunięte przez administratora) jak przyjdę do pracy wstyd i hanba
Ehhh

10.12.2022 17:19

Podwyżek brak, większej premii z większych obrotów brak, bonów świątecznych brak. Tragedia ta firma.. A na rozmowie o pracę tak mówili że tu tak fajne, w nowych roku trzeba się ulotnic..

07.12.2022 13:31

Jest 7 grudnia a ja dalej nie wiem czy pójdę w pierwszy dzień świąt czy w nowy rok do pracy bo nie ma grafiku. Ludzie zlitujcie się! Ja mam dzieci i też chce sobie święta zaplanować.........
Byhy

09.12.2022 05:25

A nie pomyślałeś (usunięte przez administratora), że może to akurat Ty będziesz wtedy potrzebował tego rutinoscorbinu? Włącz myślenie albo zainwestuj (usunięte przez administratora) zanim zabłyśniesz jak woda w (usunięte przez administratora)....

09.12.2022 22:17

Apteki mają taki zapas że ich nie zbawi gdy 2 dni nie zamówią czegoś ...
Andrzej

08.12.2022 06:53

Bardzo dobra firma, żeby stracić resztki godności. Średnie zarobki 2,5k na rękę, brak socjalu, (usunięte przez administratora)premie świąteczne. Dział transportu, który tak na prawdę odpowiada za zarabianie w tej firmie właśnie umarł. Brak perspektyw na jakikolwiek rozwój. Firma właśnie jest na ostatniej prostej do upadku. Przyszłym kandydatom polecam się dobrze zastanowić, czy chcecie tracić czas i energię na ten (usunięte przez administratora)twór.
Andrzej

09.12.2022 18:03

Nie zamierzam. Ta firma to moje życie i szczęście.
Smieszne

09.12.2022 21:44

Lepiej sie zwolnic niz byc (usunięte przez administratora) no ale widocznie tak lubisz

05.12.2022 13:54

Jest 5.12 a nadal nie ma informacji o kwotach jakie będą na święta i kiedy będą... Na co czekacie? Żeby ludzie się nie zbuntowali jak zobaczą, że znów rzuciliście ochłapy? Czy znów macie jakiś fantastyczny pomysł, który sprawi, że będzie ogólnopolski strajk?

06.12.2022 13:26

Muszą zgromadzić więcej towaru do swoich aptek bo przecież na coś je będziesz musiał tam wydać.
[email protected]

05.12.2022 18:31

Witam, proszę o informację czy będą jakieś przyjęcia do pracy w Katowicach.Dziekuje i pozdrawiam

06.12.2022 09:05

Zapraszamy na naszą stronę internetową pod poniższym linkiem znajdują się wszystkie aktualne oferty pracy. Zachęcamy do aplikowania : https://www.farmacol.com.pl/praca/ogloszenia-pracy/
Zła dama

06.12.2022 07:48

W każdych firmach ludzie dostają kasę na święta lub bony na zakupy do sklepu. Co jest bardzo dobrym pomysłem bo i tak zakupy trzeba zrobić.
Sailor

03.12.2022 23:15

Starzy,ogarnięci pracownicy odchodzą z powodu: - słabych zarobków - fatalnego sprzętu - niepłanych niedziel - braku równowagi na płaszczyźnie praca/życie prywatne - nieludzkiego planowania II i III zmiany(jedni zmaęczani pracą drudzy za mało pracy) - braku transparentności w premiowaniu i za niskich premii - zmian w ilości sztuk na terminalach na dziale stacja wydań(problem nie został zlikwidowany) - braku ergonomii pracy - upodabnianiu się firmy do np.Clippera(nie dba się o naszych)
Tytaniczka pracy

08.11.2022 15:28

(usunięte przez administratora)tylko narzekania. Cieszcie się że macie pracę i to płacona. Kiedyś byli (usunięte przez administratora) co robili za darmo także nie jest źle. Mamy umowy i zawsze na czas pieniondze. Mamy tez przerwy w pracy oraz nadgodziny. Mało która firma tak dba o pracowników.

27.11.2022 15:36

A kogo to obchodzi.
Tytaniczka pracy

03.12.2022 08:18

Weźcie się do roboty, a nie tu komentujecie na firmę która daje nam godne zarobki na chleb
Karton

02.12.2022 19:05

Jak tam sytuacja z kartonami ? Farmacol już utonął w nich? Ktoś już z Was skręcił nogę ? Niedługo nawet wózki widłowe nie będą miały jak przejechać
Tytrop

29.11.2022 21:05

Krótka informacja dla pracowników. Tylko w poprzedni weekend katowicki Farmacol sprzedał towar za kwotę (usunięte przez administratora) złotych. Mówimy o sobocie i niedzieli za które pracodawca nie zamierza zapłacić pracownikom jednocześnie wstrzymując możliwość wybraniania tych nadgodzin. Szanowny Pracodawco gdzie jest granica Waszej (usunięte przez administratora)? Czemu decyzja o nagrodzeniu pracowników uzależniona jest od tego czy będzie czas na wydanie wolnego w grudniu? Dlaczego nie doceniacie Naszego wkładu i całą śmietankę spijacie sami? Przecież te nadgodziny to kropla w morzu kwoty, którą firma zgarnęła tylko przez ten weekend. A pracownikom zalecam zastanowić się dwa razy czy warto robić nadgodziny dla firmy, która prezentuje takie podejście.

01.12.2022 09:50

Jeżeli zauważył Pan/Pani ewentualne nieprawidłowości, zachęcający do ich zgłaszania przez dedykowany system : https://www.farmacol.com.pl/kim-jestesmy/system-zglaszania-naruszen/ Przypominany również, że portal GoWork nie służy do komunikacji w Grupie Farmacol.

02.12.2022 09:03

Zgodnie z obowiązującymi procedurami wynagrodzenie dotyczące nadgodzin zostanie wypłacone w obowiązującym okresie rozliczeniowym.
Hmmm....

01.12.2022 05:10

Pytanie mnie dręczy. Czy ta firma posiada coś takiego jak worki na (usunięte przez administratora) Na strefach od kilku dni nie ma worków na (usunięte przez administratora) nie ma gdzie wyrzucać folii, to jakaś forma oszczędności czy jak? Kilka dni temu worki wisiały tak przepełnione, że same spadały na ziemię wysypując zawartość. Rozumiemy, że na nas oszczędzacie i to ostro na każdym kroku chociażby robienie nadgodzin za darmo, ale chyba jakaś forma czystości obowiązuje w tej firmie? O morzu kartonów nawet nie chce mi się mówić, bo to żenada żeby nie móc w ogóle wyjść z regału przez nie, czekamy tylko kto pierwszy skręci na nich kostkę, wtedy może je w końcu uprzątnom, co do worków na (usunięte przez administratora) to jeśli nie będą wisiały przy stacjach będziemy po prostu (usunięte przez administratora) rzucać na ziemię bo co innego nam pozostanie.....
Home

30.11.2022 14:09

Farmacol jak to jest że dalej łamiecie nasze prawa i traktujecie nas za ludzi (usunięte przez administratora)?.. Jutro grudzień a nadal na niektórych działach nie ma grafiku na dłużej niż tydzień.. Jak mamy zaplanować święta? Skoro nie wiemy czy będziemy wpisani 24 i 26 grudnia do pracy? Jesteście nie poważni. I nie pytajcie się jaki dział bo wystarczy się przejść po magazynie i zapytać pracowników, czy wiedzą jak będą pracować za tydzień. Ta firma to jedna wielka pomyłka.
Berta

24.11.2022 06:19

Ludzie, nie wiem kto dopisał to zdanie na tej kartce o wolne, ale mega, normalnie lepiej bym tego nie ujęła. Odechciewa nam się już za darmo robić nadgdziny, mamy ciekawsze zajęcia związane z nadchodzącymi świętami niż charytatywne pracowanie. Tyle kasy FCL zarabia na zamówieniach tym bardziej teraz, zamówień od groma a płacić nadgdzin nie chcą, przecież to czysta (usunięte przez administratora). Zatem nie zostajemy już, jest to bez sensu a to czy wyjazdy na czas wyjadą to już mamy w nosie.
Dolury

29.11.2022 04:37

Moi drodzy, Chciałabym skorzystać z okazji i przypomnieć wszystkim kaszlącym oraz smarkającym pracownikom, że w tym roku zostaliśmy pozbawieni półrocznej premii frekwencyjnej za brak L4. Pracodawcy najwyraźniej nie zależy na naszej frekwencji więc apeluję do niezdecydowanych- nie przychodźcie do pracy z objawami przeziębienia, korzystajcie z prawa do chorobowego!
driver

29.11.2022 18:58

pracodawcy nie zależy na niczym oprócz kasy. Ma głęboko w (usunięte przez administratora)pracowników, przewoźników, i całą resztę. Gdyby lub kiedy wjedzie tu PiP lub GIF i zrobi prawdziwą kontrolę to najpierw oni się zdziwią a zaraz potem fcl.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

Oddana pracownica

25.11.2022 12:43

Cieszmy się, że mamy pracę bo dla niej żyjemy. Tylko z takim podejściem będzie nam się lepiej pracować. Cieszę się że będziemy dłużej pracować i być w pracy. Ja nawet w święta mogłabym robić za normalną stawkę.
Liki

19.11.2022 13:46

Ciągle tylko jakieś narzekanie. Ustawowo 15 min przerwa jest. Jeśli pracodawca nie wydłuża przerwę to pracuje się dłużej. Tak zrobiła firma niemiecka z Polsce. Przerwa jest 25 min, dłużej się pracuje o 10 min. Ważne jest, że jest praca i lepiej by była. Inflacje żeby spadła zawsze będzie opierać się na bezrobociu. To co dzieje się podwyżki, zawsze spadną obroty w sprzedaży. Lepiej ciesz się, że jeszcze masz tą pracę. Doceń to co masz.
Duży Bam

07.11.2022 18:43

Muszę przyznać tu racje koordynatorzy z dniówki wogole nie zwracają ludziom uwagę o porządek.. Byłam parę razy na dniówce. I chodzę też na noc. To zupełnie inny tryb pracy na noc. Na dniówce co więcej koordynatorzy od godziny 17 mają już gdzieś robienie braków a o porządku nie ma mowy lub żeby pilnowali ludzi. Na noc mam jasne przekazy co robić i odnośnie sprzątania.
miki

17.11.2022 18:00

Jasne, przecież chowanie się po regałach z telefonami, kiedy pojemników nie ma na taśmie to naprawdę ciężka robota, musisz to robić tak, żeby nikt Cię nie zauważył jak siadasz w regale żeby sobie tik toka pooglądać, albo jak rozmawiasz sobie z koleżankami i kolegami w regale, no tak, tu racja, jest to ciężka sprawa żeby Cię kierownicy nie przyłapali na obijaniu się bo nie ma co robić hahahahahaha, zapraszamy na nocki, naprawdę, zobaczymy po jakim czasie zdasz sobie sprawę, że nie dla Ciebie nocne zmiany i tempo :D
...

18.11.2022 00:20

Co wy macie do tych nocek... Ciągle piszecie że tam jest tak ciężko. Jak Wam się nie podoba to przejdzcie na rano i skończą się te (usunięte przez administratora) wpisy ..
Mam dość

04.11.2022 06:11

Proszę mi powiedzieć, skąd (usunięte przez administratora)pomysł żeby nocna zmiana sprzątała po całym dniu? Po rannej i popołudniowej zmianie? To, jak zastajemy strefy, dynamikę i regały na nockach woła o(usunięte przez administratora) i to już wręcz jest złośliwość ludzi bo jakim trzeba być (usunięte przez administratora) żeby zostawiać puste kartony na dynamice i w regałach? Trzeba (usunięte przez administratora) tłumaczyć że należy puste kartony wyrzucać czy o co chodzi? Może należy nowych uczyć też myślenia? Że otwiera się CAŁY karton a nie jego połowę i nie robi się w kartonie dziury tylko na włożenie ręki. Puste kartony pod schodami, w regałach pozostawione, co za ludzie!!!! W domu też taki (usunięte przez administratora) macie? Leki porozrzucane po regałach, na podłodze, nie na swoim miejscu, ludzie!!! Pracujecie w (usunięte przez administratora) czy na magazynie? Szlak nas trafia już na nocnych zmianach kiedy ledwo zaczynamy zmianę a już(usunięte przez administratora)bo musimy najpierw sobie posprzątać swoje stanowiska po tych (usunięte przez administratora) żeby móc pracować!!!!(usunięte przez administratora) totalny zostawiają z rana i z popołudnia i ten (usunięte przez administratora)tekst "nocka posprząta" kto ich w ogóle tego nauczył ? Czas na nocnej zmianie zrobić protest, koniec sprzątania za (usunięte przez administratora) z ranka i popołudnia!!!!! Tracimy na tym czas i (usunięte przez administratora) nerwów. Każda zmiana powinna sprzątać po sobie, koniec tematu!!!! Może wtedy nauczyliby się szacunku do naszego sprzątania. Czasami marnujemy 40 minut ze zmiany na sprzątanie po tych (usunięte przez administratora) bo już nie da się tego znieść!!!!! Zaczniemy robić zdjęcia po tych zmianach, sprawdzimy na kamerach kto tam pracował i będziemy zgłaszać te osoby kierowniczkom co tak ogromny (usunięte przez administratora) robią bo to jest po prostu czyste(usunięte przez administratora)Złośliwość ludzka nie zna granic!!!!!

15.11.2022 09:05

Przypominamy, że obowiązkiem każdego pracownika Grupy Farmacol jest dbanie o porządek na swoim stanowisku pracy.
Sora

15.11.2022 13:58

Kończymy o 2:00? Hahhahahah, dobre żarty, ile razy robimy nadgodziny bo taki ogrom roboty. Dniówka kiedy nie ma co robić to stoi w regałach i nic nie robi, albo na telefonach z albo rozmawiając, miałam dniówki parę razy to widzę jak to wygląda a koordynatorzy nawet im uwagi nie zwrócą że mają ogarnąć swoje stanowiska pracy, ale co się dziwić jak i oni sami lubią sobie postać w regale, zero organizacji i egzekwowania plus całe mnóstwo braków zostawionych na noc bo przecież to już nie ich pikniki ale nocne więc można je olać.
Ciekawski

10.11.2022 20:25

Czy praca w tej firmie jest ciężka? Czy dobrze placa?
Tadeusz

11.11.2022 17:06

Jest ciężka i bardzo słabo płacą
Tadeusz

13.11.2022 18:06

Oczywiście mowa o ekspedycji
(: zadowolony (:

13.11.2022 11:22

To co zrobił fcl z przewoźnikami w sobotę 12 to totalna (usunięte przez administratora).Do 6 towar przygotowany, wyjazdy po 6 olane całkowicie.Towar na tasmociagach, nie poskanowane, 2 zagubionych kolesi z ekspedycji, zamykanie listow przewozowych bez zakończenia, wszystko opożnione, totalny (usunięte przez administratora) Oczywiście NIKT z transportu nie odbierał telefonu, chaos i (usunięte przez administratora)
Pony

09.11.2022 05:34

Ja też wolę zostać na nockach. Chodziłam na zmiany i tam koordynatorzy wola stać w regałach nie wspomnę już o pani koordynator z dniówki która co chwilę gada więc kiedy ma zwrócić uwagę na porządek. Na nocce jest to pilnowane uwaga jest zwracana. Wygląda to inaczej
Danuta

05.11.2022 03:42

Kierownik działu reklamacji - ktoś coś wie o tym stanowisku? Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie przybliżyć mi stawkę, chciałabym wiedzieć, jak wypadają na tle innych przedsiębiorstw.

07.11.2022 09:10

Zachęcamy do aplikowania, wszelkie kwestie dotyczące wynagrodzenia oraz zakresu obowiązków przedstawiane są podczas prowadzonych rozmów kwalifikacyjnych.
Niezadowolony pracownik

18.10.2022 17:51

Z tą wysokością świadczenia na święta to jest (usunięte przez administratora), ale wiadomo to firma (usunięte przez administratora), w innych firmach 500 zł to jest minimum i to bez żadnych oświadczeń tylko każdy dostaje obligatoryjnie
WeThePeople

03.11.2022 19:18

Fundusz o którym Pan piszę nie ma nic wspólnego z Funduszem Socjalnym z którego wypłacane są świadczenia. Wypłaty z ZFŚS nie mogą być jednakowe dla wszystkich ponieważ byłoby to niezgodne z Ustawą o ZFŚS. To co widnieje na pasku jako GFŚP to publiczna (usunięte przez administratora).( Idzie w całości do (usunięte przez administratora)) Co do kwot to już inna para kaloszy ;) Mogą być i nawet po 2000 .....tylko rodzi się pytanie czy wszystkie spółki mają ZFŚS..........tam gdzie nie ma ZFŚS tak ciężko z obrotówki dać 2000.
Biba

04.11.2022 06:00

Co racja to racja. Koordynatorki z nocki są najlepsze i najrzetelniej wykonują swoją pracę, bardzo sympatyczne i zorganizowane dziewczyny, lepszych nie ma na tym magazynie.
Poki

08.10.2022 23:35

Pani (usunięte przez administratora)jest bardzo w porządku. Jedna z najlepszych kierowniczek
embio

23.10.2022 18:08

Takie (usunięte przez administratora)może pisać tylko osoba, która nic nie robi, która wiecznie jest ze wszystkim na nie. Piszesz takie kłamstwa tylko dlatego że pewnie nie dostałaś wolnego, kiedy chciałaś i teraz(usunięte przez administratora), zachowanie po prostu poniżej krytyki. Myślisz, że kierowniczki mają czas rozmawiać o innych pracownikach i to jeszcze przy innych pracownikach?(usunięte przez administratora)Kierowniczki mają swoją robotę i swoje obowiązki na zmianach więc zamiast wypisywać tutaj tak (usunięte przez administratora) to może zajmij się sobą i swoimi obowiązkami, a jak Ci nie pasuje robota czy kierownictwo to zmień pracę i po problemie. Nie potrzebujemy w zespole takich (usunięte przez administratora) ludzi, którzy(usunięte przez administratora) innych przeciwko innym pracownikom. Takie osoby tylko niszczą atmosferę w pracy, a jeśli masz na tyle cywilnej odwagi to może powiedz kierowniczce żeby nie rozmawiała o innych, a nie żalisz się tutaj, jak pokrzywdzone dziecko, a nie potrafisz podać nawet konkretnych słów i sytuacji. Swoją drogą w tym zakładzie pracuje dużo ludzi, którzy są bardzo problemowi, którzy mieszają miedzy pracownikami, którzy nie wypełniają poleceń więc nic dziwnego, ze na takich ludzi się mówi kierownikom bo od tego są żeby zrobić z takimi (usunięte przez administratora)porządek.
Smieszna

03.11.2022 12:31

Gdyby podeszła do kierowniczki i powiedziała takie cos w twarz to napewno od nowego tygodnia byłaby przeniesiona na inny dział. Wiem to z doświadczenia. Miałam spiecie z Panią kierownik i byłam karana przy pierwszej lepszej okazji. Przenoszona na inne dzialy...gdzie nic nie mogłam udowodnić...bo przenieść moga w każdej chwili tłumacząc się brakiem ludzi. A wiadomo że chodziło tylko o to że nie darzyla mnie sympatią. Więc nawet jak zwrócisz kulturalnie komuś uwagę i powiesz swoje zdanie to Cię zapamieta i już jestes przegrany.

31.10.2022 22:30

Dzień dobry, chcę sie zapytać ile u was zarobek? Pozdrawiam.
Abc

02.11.2022 19:57

To zainwestuj te pieniądze w lekcje ortografii.

03.11.2022 09:08

Zuzanno, wynagrodzenia kadry menadżerskiej uzależnione są od stanowisk pracy, jakie kierownicy (określonych szczebli) finalnie zajmą oraz m.in. od ich umiejętności i doświadczenia, które to weryfikujemy podczas kwalifikacyjnych rozmów. Właśnie wówczas ustalamy też warunki zatrudnienia obejmujące również kwestie płacowe. Jednocześnie nadmieniamy, że niezmiernie cieszy nas zainteresowanie rozwojem w Grupie Farmacol, które to jednoznacznie wynika z Twojego zapytania. Czekamy więc z niecierpliwością na Twoją aplikację, na wybrane stanowisko. Z ogromną radością zweryfikujemy wówczas Twoje kompetencje, a tymczasem pozostajemy z nadzieją, że uda nam się spełnić Twoje zawodowe aspiracje. Listę otwartych rekrutacji znajdziesz pod tym linkiem: https://www.farmacol.com.pl/praca/ogloszenia-pracy/1,strona.html Życzymy Ci powodzenia!
Rox

03.11.2022 08:40

Osobom zarządzającym magazynem powinno byc wstyd. Wszedzie bałagan, nieporzadek. Porozrzucane kartony tak, że sie przejść nie da. W ubikacjach (usunięte przez administratora). Kierownictwo nie zainteresowane tym co sie dzieje, nie rozlicza podwładnych z pracy co prowadzi do sytuacji w której pracownicy sa nierównomiernie obciążeni obowiązkami. Mamy nowego kierownika, który nawet nie został przedstawiony załodze. Przecież to jest niepoważne... Jeżeli, ktoś sie zastanawia czy aplikowac do pracy w fcl lepiej niech sobie odpuści bo poprawy niewidać od lat a wręcz z kazdym rokiem jest tylko gorzej.
Dumna pracownica

26.10.2022 17:09

Gdybym była na miejscu zarzondu firmy to zlikwidowała bym bony bo to strata dla firmy która blokuje inwestycje, a dzięki temu mamy pracę która jest ważniejsza od zarobków. Dla mnie to że pracuję jest samo w sobie nagrodą. W imieniu rozsondnych pracowników zrzekamy się bonów i premji do końca roku.
Anonimka

30.10.2022 08:49

Ja już podpisałam petycje z koleżankami z działu. Pieniondze z bonów nam się nie nalerza tylko niech firma inwestuje.
Wzorowy pracownik

02.11.2022 15:38

Ja też podpisałem. Zamierzam zlorzyc wniosek o zamrorzenie nam podwyżek na następny rok na nie też nie zasługujemy.
Don Kichot

01.11.2022 21:58

Wariactowo związane z zakończeniem miesiąca to (usunięte przez administratora) centrali.Od lat to samo: wszystko ma być wysłane bez względu na ilość.Firma rozpaskudziła klientów.Tempo pracy jest zdecydowanie za wysokie.Co to ma być? Ale pracownicy przez lata pozwalają na robienie z siebie robotów. Nie dosyć,że organizacja prac na zmianach jest fatalnie organizowana(powinno być porówno na II i III zmianie zamówień do realizacji)to jeszcze (usunięte przez administratora) pracownikow na koniec miesiąca. Firma nie zapewnia optymalnych waruków do intensywnej pracy pod presją czasu. Nasze postulaty nie zostały zrealizowane. Sprzęt nadal woła o pomstę.Pusta obietnica firmy,że dostarczy nowy okazała się po raz kolejny (usunięte przez administratora)Nie rozumiem,dlaczego załogi oddziałów nie wymusili jeszcze na firmie dobrych zmian. Bez konkretnych działań w tym(usunięte przez administratora) nie zmieni się nigdy nic na lepsze.

29.10.2022 00:40

Moi drodzy, W związku z szalejącą inflacją, podwyżkami cen energii, paliw oraz usług proszę się nie bać. U nas podwyżek nie będzie. Ponadto od następnego miesiąca ruszają owocowe piątki, teraz co piątek będziemy sprawdzać i surowo oceniać owoce Waszej pracy. Pozdrawiam
Pracolorzka

29.10.2022 11:00

Dziękujemy. Jestem gotowa na pracę. Praca to dla nas dobro i dar. Pieniondze to dla nas sprawa drugorzędna.
Mona

25.10.2022 22:37

Jak to jest za tydzień święto zmarłych. Dziś przychodząc do pracy chce zobaczyć jak pracuje w przyszłym tygodniu żeby zaplanować wizytę na grobach a tu dalej grafiku nie ma! Robicie z nas(usunięte przez administratora)? Wy na stołkach wiecie kiedy jak pracujecie odpowiednio do przodu a my??!! Nie wspomnę żeby zaplanować wyjazd na weekend z dzieckiem trzeba planować z dnia na dzień. Ale żeby nie było grafiku na święto zmarłych?! To już przegięcie!!!

26.10.2022 19:38

To jest farmacol oni sami ustalają prawo. Ty masz siedzieć cicho i pracować.
Pina

26.10.2022 22:32

Trzeba było napisać prośbę do grafiki że potrzebujesz wolne wtedy i już, co za problem....po co jątrzysz bez sensu? Urlop też można wziąć, nie widzę problemu
Niemamkierownika

20.10.2022 22:58

Dlaczego admin usuwa części zdania? Czyżby prawda bolała??!!
Cwelownia

20.10.2022 17:49

Codziennie niskie płace
KO-wiec

19.10.2022 14:20

Czytam tak te Wasze opinie i się mocno dziwię. Wytykacie tylko wady tej firmy, a nie proponujecie kierownikom konstruktywnych zmian. (usunięte przez administratora) - chociaż w firmie jakoś nie widzę tej złej atmosfery pomiędzy ludźmi. Narzekacie na niskie zarobki, a w realu nie robicie nic co może wpłynąć na ich wysokość. Dam Wam radę - ja pracuję tutaj od czterech lat. Jakieś pół roku temu przekazałem swojemu przełożonemu podanie o zwiększenie pensji. Napisałem dlaczego chcę podwyżkę, o ile i z czego wynika ta kwota. I co? I przez tygodnie nie działo się nic, ale poprosiłem parę razy o odpowiedź na moje pismo i wreszcie dostałem zmianę umowy. Przestańcie więc marnować energię na wpisy tutaj, które nikomu z Was nie przyniosą korzyści. Wasze anonimowe głosy nie zmienią niczego na lepsze - frustrujecie się tylko wzajemnie. Weźcie swoje zawodowe sprawy we własne ręce i odważcie się porozmawiać o swoich sprawach ze swoimi przełożonymi w 4 oczy. Tutaj tylko wylewacie frustracje i nic dobrego z tego nie uzyskacie.
Ciekawy

20.10.2022 17:12

Jesteś koordynatorem czy pracownikiem magazynu ? I o ile ci zwiększyli jeśli to nie tajemnica
Mirela

11.10.2022 18:03

Ciekawe co wymyśla z bonami świątecznymi... Po tej infalcji i braku podwyższenia tego socjalu przez kilkanaście lat, dobrze by było jak by zwiększyli go o 100% ale jak wiadomo farmacol ma (usunięte przez administratora)

19.10.2022 09:15

Prosimy zatem o kontakt z Działem HR pod numerem telefonu : +48 (32) 20 80 781
Ona

19.10.2022 19:26

Są informacje na tablicach. Tak o dochodach na jednego członka rodziny. Niestety to jest farmacol zamiast wszystkim dać po tyle samo maksymalnie to oczekują że wypiszesz oświadczenie o dochodach wszystkich z którymi mieszkasz. Jeśli tego nie zrobisz do piątku to nic nie dostaniesz. W innych formach wszyscy dostają tyle samo tylko o wiele większe kwoty. W tym roku zamiast karpia to będzie można za to kupić worek ziemniaków,może starczy.

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol