3.6/5

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

Skaner

01.04.2023 10:13

Przychodzimy do pracy i nie mamy na czym pracować.te skanery to złom.źle pokazują ilośći leków a za błedy my płacimy
    Ehhh

05.04.2023 18:41

Jak się nie umie opsługiwać skanera to się błędy robi.
    Kita

06.04.2023 16:16

Uwielbiam czytać takie (usunięte przez administratora) kogoś kto zielonego pojęcia nie ma o temacie ale chce pokazać jaki to jest genialny. Już było tyle wpisów tutaj potwierdzających wadliwe działanie skanerów, nowe osoby również to zgłaszają, że skanery inną ilość pokazują kiedy skanuje się pojemnik a przed zatwierdzeniem go nagle ilość zmienia się i albo trzeba iść po kilka sztuk leku albo odnieść nadmiar leku, ja również miałam kilka takich sytuacji, do tego skanery notorycznie zawieszają się, jakby nie nadążały za nami, (usunięte przez administratora) do wymiany. Bekę mam z Ciebie że piszesz taki (usunięte przez administratora), serio, albo jesteś jakimś (usunięte przez administratora) albo w ogóle nie pracujesz ze skanerem. Teraz nawet doszło do tego że skanery są niekompletne, nowi odpinają z nich paluchy, paski, ekrany są tak porysowane długopisami że czasami ciężko coś z nich odczytać. Czy ktokolwiek na szkoleniu mówił im o dbaniu o sprzęt? Bo wyglada na to, że nie, coraz więcej skanerów leży po prostu zepsutych na biurku i nikt się tym nie interesuje, ale żaden już nie pomyśli o tym, że za chwilę nie będziemy mieli na czym pracować bo już jest problem ze skanerami. Tak świetnie zarabiająca firma a nie stać ich na zakup sprzętu, (usunięte przez administratora)
    Krystiano Ronalto

20.03.2023 21:58

Cicho się tu zrobiło. Jakieś podwyżki dla przewoźników wskoczyły na konto?
    nick

02.04.2023 15:41

Też to słyszałem Z jednej strony byłoby fajnie gdyby wywalili jednego z (usunięte przez administratora)tej firmy w całej jej historii - drugi niestety jeszcze niby został Ale może to też być złym znakiem że rozpaczliwie i desperacko szukają kogoś jeszcze gorszego od niego żeby starał się wciskać przewoźnikom ten (usunięte przez administratora) który nazywają nowymi umowami Tak czy siak teraz zapewne pójdzie w ruch taka sama (usunięte przez administratora) jak z (usunięte przez administratora) że (usunięte przez administratora) w transporcie był tylko i wyłącznie jego winą i że firma chciała a to tylko on wszystko wstrzymywał Tyle że drugi raz takiego (usunięte przez administratora) nikt już nie kupi W maju zbiorowe wypowiedzenia by od lipca mieć w końcu prawdziwe wakacje a po nich normalną robotę na normalnych zasadach i normalnych pieniądzach
    Niro

05.04.2023 16:49

Jeździsz w Farmacol na trasie?
    Boby

03.04.2023 13:21

Święta za tydzień a grafiku dalej nie ma. Oczywiście w komputerze dla pipu lewy jest...

03.04.2023 19:28

Nie wiem czy jesteś nowy czy stary pracownik, ale ja tu robię kilkanascie lat i mogę ci powiedzieć że praktycznie nigdy nie ma wcześniej grafiku. Więc nastaw się że będziesz miał grafik dopiero 3/4 dni przed kolejnym tygodniem. Wtorek / środa najwcześniej wywieszają.
    Merytoryczny

02.04.2023 22:26

Widzę,że problem z wadliwym i niesprawnym sprzętem nadal trwa. Nic się nie zmieniło w kwestii zmiany ilości sztuk do skompletowania na terminalach. Niezawinione błędy,(usunięte przez administratora)szukanie sprawnego sprzętu wpływa na nasze wyniki. Wszystko to wpływa na nasze CIĘŻKO wypracowane premie!!! Wyrobienie nawet niskiej premii też kosztuje wysiłek w takich warunkach. Do tego kwestia braku ergonomii,która wpływa w znacznym stopniu na stan naszego ZDROWIA. Nie wstyd wam,że niszczymy swoje zdrowie i pracujemy pod presją czasu i chorej wydajności?! Nie jesteśmy robotami.Nie lekceważcie problemu poruszanego od dawna. Piszą Katowice, u nas to samo i w innych oddziałach pewnie też. Ręce na was opadają.Nie chcecie zakupić nowego sprzętu,(usunięte przez administratora) jest po 100 razy naprawiany. Wiem,że kierownicy jakoby są (usunięte przez administratora),że sprzęt jest dobry.Albo,że będzie nowy. Strategia niczym z sejmu.Dużo naobiecywać,a mało dać. Ale akordu to nie chcecie odwołać.Takie podejście to(usunięte przez administratora) i postawa nie fair. Nie można w nieskończoność r(usunięte przez administratora) i ich ogrywać. Możecie jeszcze patrzeć w lustro?
    Handlowiec

01.04.2023 19:17

Witam serdecznie, jakie są warunki pracy dla handlowców , plany realne do wyrobienia? Wysokość premii ? Co oferują dla pracowników? Narzędzia pracy ? Dzięki z góry za odpowiedź kogoś
    Buru

27.03.2023 08:43

Tak właśnie jest te królewny z stacji 21 jeśli już gdzieś idą to porobią chwilę i zaraz uciekaja do siebie. Ile razy było tak że schodząc na dół widziała jak stały oparte o regał. Na automaty jak idą to też zaraz uciekaja. I niestety tam ich koordynator mało co reaguje bo przecież były. I potem całą noc są na 21.
    Ogi

31.03.2023 14:03

Panie z 21 stoją przy pustych taśmach u siebie a jak zostają gdzieś wysłane to mają takie fochy że potrafią bramkami trzaskać, na siłę trzeba je wysyłać gdzieś bo same od siebie nie pójdą nigdzie. To już robi się śmieszne wręcz a od nowych tylko słyszy się że panie z 21 nie życzą sobie ich obecności u siebie, co to ma być? I ta mała pani kierownik z 21 która panoszy się tam i rządzi strefą, śmiechu warte.
    Folia

01.04.2023 13:54

Żadne (usunięte przez administratora), też potwierdzam, niestety ale strefa 21 rządzi się własnymi prawami i nie powinno być tak
    FANKA

31.03.2023 05:42

Kartkę " pilne " to możecie sobie (usunięte przez administratora) Według prawa nie możecie zmieniać tak grafiku z dnia na dzień. Zamierzam się do tego e-maila nie zastosować i przyjść na 18 tak jak to było od kilku dni uzgadniane. Nie płacicie nic ekstra, nie ma oficjalnych nadgodzin do wypłaty MARCOWEJ to niech wam się miesiąc nie zamyka.
    Lukulu

25.03.2023 14:06

Skoro pieniądze są pobierane za błędy to to powinno być wyszczególnione na pasku co jak i za ile . To jest normalnie branie (usunięte przez administratora)od pracowników żeby ich (usunięte przez administratora)Firma jest ubezpieczona na takie rzeczy. A tu zamiast płacić godnie pracownika to jeszcze ich (usunięte przez administratora) i biorą pieniądze za jakieś błędy ! Ludzie zamias się kłócić między sobą to się w końcu obudźcie..
    Nowy 66

26.03.2023 09:55

Trzego wy się spodziewacie przecież w Farmacol pracujecie. Praca z uśmiechem na twarzy najlepiej za darmo
    Niezadowolona

27.03.2023 14:42

Jasne nie będziemy wpisywać błędów i wyjdzie na to ze tylko kontrola robi błędy, nam niestety apteka nie odpuści i zgłasza reklamacje, po za tym ile czasu w ciagiu dniówki tracimy na chodzenie po braki i zmienić serię? A to wszystko strata naszej wydajności bo czas leci...

26.03.2023 18:04

Wolne odwołane? Żadnej informacji czy te nadgodziny będą płacone... Jak chcecie zachęcić ludzi żeby przyszli w swoim dniu wolnym? Śmieszni jesteście.
    Colen

27.03.2023 05:37

Zbieraj sobie nadgdziny po prostu, w kwietniu okres rozliczeniowy jest a pracy póki co jest bardzo dużo, jeśli nie dadzą Ci wolnego za nadgdziny bo nie będzie kiedy to będą musieli Ci to wypłacić bo kwiecień już za chwilę będzie.
    Mazy

23.03.2023 10:34

Te panie z 21 to same nigdzie nie przejdą do pomocy. Jak już mają gdziekolwiek iść to jest wielki krzyk. Jak tam nie mają co robić to wola stać w regałach zamiast iść gdzieś pomoc. Robią sobie co chcą. Szczególnie 2 pracownice. Rządzą całym 21. Zasłaniając się ze one są tam wypisane i stacje są ich. Zresztą sama koordynator z 21 stosuje dla nich chyba jakieś ulgi. Bo nasze koordynatorki z 22 aż do 24 wysyłają nas wszędzie do pomocy. A na 21 strefa ulg jest. Powinno kierownictwo coś z tym zrobic
    Izzi

25.03.2023 04:54

Jest polecenie koordynatora że na automaty to wszystkie idziemy, tylko że panie z 21 przeważnie idą na jeden automat, zrobią parę stacji i uciekają do siebie podczas gdy inne idą przez wszystkie automaty od 16 do 11 za pojemnikami i robią stacja po stacji, warto na to zwrócić uwagę podczas gdy panie z 21 już są u siebie na taśmie
    Pinokio

25.03.2023 09:53

Na kontrolę chodzimy kiedy wysyłają nas kooordynatorki na polecenie kierownika i każda z nas chodzi a niektóre z nas nawet po trzy razy w ciągu zmiany więc nie pisz bredni że tylko panie z 21 tam chodzą bo wszystkie chodzimy. A tak z ciekawości to czasami zobaczcie sobie ile tam jesteśmy bo niektóre z nas są tam godzinę tak jak mamy być do pomocy a niektóre panie po 40 minutach schodzą już na dół i to nie pierwszy raz taka sytuacja była.

21.03.2023 21:11

Mam propozycje.. żeby osoba ktora wymyśliła przelicznik zeszła na na taśmę i zobaczyła jak pracuje się na strefie 21 a jak na 23/24 bo to jest troszkę już śmieszne nie dość ze cały czas są wypisywane te same osoby na tych najgorszych stacjach (w końcu tym osoba padną kręgosłupy ) to jeszcze tak samo jest to liczone za pozycje.. gdzie panie na 21/22 wrzuca sobie jeden lek do pojemnika a w tym samym czasie ktoś pakuje 20 syropów ciężkich na stacji 23/24 i ma za to tak samo liczone… albo zróbcie roszady albo zmieńcie przelicznik bo to naprawdę jest bardzo niesprawiedliwe…
    Żart

25.03.2023 04:52

Uwijać się hahhaha dobre sobie, stojąc w regale i czekając na pojemniki aż najadą bez dźwigania i to jest ciężka praca? Jak Cię koordynatorka wyśle na 24 to co odmówisz? Bo czekasz w regale na pojemniki? Żenada
    Logika

25.03.2023 05:16

Robią mniej błędów bo jeśli jednej osobie z taśmy w ciągu zmiany kilka pań da błędy to oczywiste jest że taka osoba z taśmy uzbiera więcej błędów, to na logikę idzie wziąć pomyśl.
    Bezpieczna praca

24.03.2023 17:05

Najważniejsze zadania pracodawcy w zakresie zapobiegania wypadkom i chorobom związanym z pracą, które muszą być obowiązkowo realizowane, to: - zapobieganie zagrożeniom(nieprawidłowe ułożenie towaru - przeciążenie przy sięganiu) - ocena ryzyka zagrożeń, których nie da się wykluczyć - likwidowanie zagrożeń u źródeł(brak nie ma ergonomii pracy) - dostosowanie warunków i procesów pracy do możliwości pracownika, w szczególności przez: - odpowiednie projektowanie i organizowanie stanowisk pracy - dobór urządzeń technicznych oraz narzędzi pracy(brak podnośników do ciężkiego asortymentu, ciężkich pojemników taki sprzęt ma np.GSK,brak bezpiecznych nożyków magazynowych) - dobór metod produkcji i pracy – z uwzględnieniem zmniejszenia uciążliwości pracy - ograniczenie pracy monotonnej i pracy w ustalonym z góry tempie(akord sprzyja kontuzjom oraz wyczerpaniu fizycznemu i psychicznemu) - ograniczenie negatywnego wpływu pracy monotonnej na zdrowie pracowników - stosowanie nowych rozwiązań technicznych - zastępowanie niebezpiecznych procesów technologicznych bezpiecznymi - nadawanie priorytetu środkom ochrony zbiorowej przed środkami ochrony indywidualnej - instruowanie pracowników w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy

24.03.2023 16:59

Główne kierunki działania ergonomii Ergonomię dzieli się na koncepcyjną i korekcyjną. Ergonomia koncepcyjna – wykorzystywana już na etapie projektu aranżacji stanowiska pracy, uwzględniają potrzeby pracownika oraz bierze pod uwagę jego wygodę i bezpieczeństwo. Ergonomia korekcyjna – analizuje warunki pracy, biorąc pod uwagę bezpieczeństwo i wygodę pracowników. Jej celem jest ulepszenie istniejących już struktur i likwidowanie zagrożeń środowiskowych. Zastosowanie ergonomii w miejscu pracy może przynieść wiele korzyści tj. zwiększenie efektywność zaangażowania zespołu, poprawa samopoczucia i stanu zdrowia pracowników Tymczasem w oddziałach Farmacol nadal brak ergonomii i pracownicy nadwyrężają swoje zdrowie. Przeciążenia i kontuzje,L4 i rehabilitacje. Powiększa się dział ekspedycja,a kiedy rozbudowa gabarytu? Na nic nie zda się rozbudowa magazynu,gdy pracownicy zamienią się w schorowanych ludzi, a reszta odejdzie w obawie o swoje zdrowie. Pracownicy na stacjach wydań i kontroli powinni kompletować i pakować tylko lekki asortyment. Produkty szklane(syropy,soki,preparaty)oraz duże środki do iniekcji oraz napoje dla pacjentów onkologicznych w zgrzewkach powinny być na gabarycie. Temat ten będzie wracał na forum.aż nie zajdą oczekiwane zmiany. W przeciwnym razie każdy kto długo pracuje na magazynie będzie prędzej czy później musiał się rehabilitować.I proszę nie patrzeć krzywo na ludzi na L4.To konieczność. Ludzie to nie roboty.Nikt nie jest z gumy. Firma powinna dbać o zdrowie swoich pracowników. ps.Brak ergonomii zauważyli także pracownicy zza wschodniej granicy. Rozważają oni zmianę pracy.Są tu przez zasiedzenie,ale do czasu. To nie jest tylko problem polskiej części załogi. Stwórzcie firmę przyjazną pracownikom.minimum dobrej woli i zastosowanie rzetelnych strategi BHP w oparciu o ergonomie pracy.
    Bezpieczna praca

24.03.2023 16:55

24.03.2023 16:42

4 zalety ergonomii pracy: 1.Ergonomia poprawia produktywność Działa ona pozytywnie nie tylko na rzecz ludzi, ale także biznesu. 2. Ergonomia poprawia efektywność 3. Ergonomia poprawia zaangażowanie. Każdej dobrej firmie zależy na tym, aby jej pracownicy byli zdrowi i zadowoleni 4 Ergonomia zapewnia lepszą kulturę bezpieczeństwa BHP

24.03.2023 16:35

24.03.2023 15:21

Ja to w sumie takie pytanie mam czy skanery w końcu będą naprawione? To jest już irytujące żeby przychodzić na swoją zmianę i czekać w terminalach aż poprzednia zmiana skończy pracę i da nam DZIAŁAJĄCY terminal, nie wspomnę już o piątkach gdzie dodatkowo jeszcze przychodzą osoby weekendowe i jest nas tak dużo że skanerów nie wystarcza dla nas. A (usunięte przez administratora)już są zmiany ostatniego dnia miesiąca gdzie jest tyle ludzi na zmianie że terminali dla nas nie ma, ja pytam się jaka jest w tym logika? Zatrudniacie od groma ludu a terminali działających jest tyle co nic!!! Przez nowe osoby liczba uszkodzonych terminali wzrosła bo odpinają z nich rzepy, odpinają paluchy, uszkadzają ekrany długopisem, czy oni w ogóle mają pojęcie ile kosztuje taki sprzęt? Terminale są niekompletne i nie działają. Jak mamy pracować na takim (usunięte przez administratora)? I czy będzie w końcu odpowiednia ilość terminali na tyle ludzi? Jakiś logistyk w ogóle tam myśli? Czy płacą mu za bycie?
    Ehhh

19.03.2023 15:27

Drogi farmacolu jak to jest że ludzie na umowie zlecenie wychodzą sobie wcześniej nie mając 8h przepracowanych, np. 7:35/7:40 a mają zapłacone za 8 godzin? My na umowie o pracę musimy odrabiać każda brakującą minutę do równych 8h a zlecenie nie musi. To jest sprawiedliwość? Sprawdza to ktoś wg?

23.03.2023 09:17

Każdy z pracowników, bez względu na formę współpracy z Grupą Farmacol jest zobowiązany do rejestrowania swoich wejść oraz wyjść z pracy.
    Nowy 66

23.03.2023 13:01

Przyjmij się na komorowego robi 4 godziny i zarabia 6 tysięcy zł i jeszcze nic nie musi robić

22.03.2023 18:56

23.03.2023 09:23

Zgodnie z regulaminem portalu GoWork niewłaściwe treści są moderowane automatycznie. Treści które zdradzają tajemnicę handlową, naruszają dobra osobiste oraz niemerytoryczne, są moderowane przez zespół powołany do obsługi portalu GoWork.

23.03.2023 07:08

Na taśmie robią po 100 błędów i ok a na kontroli 5 błędów to tragedia ? Czy tu pracują ludzie czy roboty? Przy takich wydajnościach jakie mamy taśma czy kontrola mamy być nieomylni co i tak jest nam zabierane za te błędy.
    Fofi

23.03.2023 15:08

Te błędy to w ogóle jest totalna (usunięte przez administratora)tej firmy, tak jak piszesz mamy być nieomylni? Do tego dochodzą wadliwe skanery, duża ilość pojemników w taśmie gdzie są sytuacje że pojemniki z nadmiaru przewracają się i leki wysypują się z nich i zabierają nam za to kasę na którą tak ciężko (usunięte przez administratora)żenujące.....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

Ciekawa

17.03.2023 21:05

Cześć, co możecie powiedzieć o pracy na magazynie jako kobieta? Jaka jest stawka i czego się spodziewać po tej pracy? Zaaplikowałam na to stanowisko
    Znawca tematu

19.03.2023 17:10

Jeżeli chcesz: - pracować na starym sprzęcie - uwijać na akordzie - schudnąć(km na dziale kompletacji) - przerzucać pojemniki na kontroli(często ciężkie) aplikuj

20.03.2023 09:08

Odpowiedź na wszelkie pytania otrzyma Pani podczas spotkania rekrutacyjnego.
    Pick

08.03.2023 06:54

Racja. Koordynatorzy z rannej zmiany wogole nie zwracają na to uwagi jaki bałagan ludzie zostawiają. Koło komputerów zostawiają taki (usunięte przez administratora)że głowa boli. Dopiero nocka zabiera się za porządkowanie uszkodzeń czy serii. Przecież my ludzie to widzimy. Już nie wspomnę że od godziny 17 nie zobaczy się żadnego koordynatora pytający o braki na stacjach czy cokolwiek. Ludzie na innych stacjach mówią to samo. Braki leżą dopóki koordynatorki z nocki nie przyjdą i uzupełnia braki.
    QQ

09.03.2023 10:36

Tak jest. Koordynatorki z nocki zaczynają zmianę od zrobienia porządku przy komputerach gdzie leżą leki uszkodzone i z brakiem serii bo przecież kooordynatorki z popołudnia i ranka nie potrafią zrobić z tym porządku, to przekracza ich zakres możliwości i kompetencji, za trudna robota dla nich, ale co się dziwić skoro nawet zrobienie braków to dla nich zbyt dużo a potem nocka przychodzi i musi zaczynać od uporządkowania bałaganu po popołudniowej zmianie zanim zacznie swoją zmianę. Całe szczęście że na nockach mamy tak ogarnięte kooordynatorki dla których to nie problem, ale dobrze by było żeby mogły one zaczynać zmianę od swojej roboty a nie od lenistwa poprzedniczek z popołudnia.....
    Q:Q :D

18.03.2023 20:24

Nic dodać, nic ująć. Poranna zmiana i popołudniowa to mistrzowie bałaganu, tylko im korony nałożyć a koordynatorzy? Wolne żarty, nie potrafią nad nimi zapanować, nie potrafią robić serii, nie potrafią uzupełnić braków w sumie to nic nie potrafią na to wygląda skoro zostawiają całą tą robotę na noc a sami urządzają sobie pogaduszki w regałach, żenada do kwadratu. Ja na przykład podobnie jak parę koleżanek już nie sprzątamy bałaganu po nich na nockach. Dlaczego mamy sprzątać "wystawy leków" na regałach po nich? To nie my przynosimy leki z ostatnich regałów na pierwsze więc ja się pytam dlaczego to my mamy je odnosić? Poprzednie zmiany to zrobiły i zostawiły to nie będziemy za nich tego odnosić, a jak nie potrafią na skanerach sprawdzić lokalizacji leków to proponuję powtórzyć im szkolenie bo najwyraźniej zostali nieudolnie przeszkoleni. Skoro podoba im się praca w takim bałaganie to będą w takim bałaganie pracować, nie potrafią odnosić leków na swoje miejsce to będą tam leżały kolejny dzień i kolejny i kolejny aż w końcu uzbiera się tyle tych leków że będą braki. Nie będziemy odnosili leków po poprzednich zmianach bo to nie nasz bałagan, sprzątamy tylko po sobie, nie płacą nam za sprzątanie po leniach, którzy nie potrafią odnieść leku na miejsce, nocka ma tego serdecznie dosyć już!!!!!
    XD

14.03.2023 19:49

Powiem tyle chronicie tyłki umowie o pracę nie jednokrotnie osoby które już powinny tam nie pracować przez swój niewyparzony język zostają w pracy a umowie zlecenie nie potraficie nawet na czas wypłaty przelać.
    stary kierowca

09.03.2023 10:10

Dzień dobry .Mam tylko jedno pytanie do zarządu i proszę o ustosunkowanie się do mojego zapytania .Kiedy zaczniecie płacić na komorach za rozładunek tira i rozkładanie towaru na magazynie. W umowie nie ma takiego zapisu ,że przewoźnik ma to robić .Jak dojdzie do wypadku i ktoś spadnie z tira to umyjecie ręce . To (usunięte przez administratora) w czystej postaci .Mówimy dość.
    nick

12.03.2023 06:59

Przewoźnik miejski nie ma obowiązku rozładowywania cudzego samochodu a nawet nie ma prawa go dotykać Towar ma mu być przekazany przez pracownika ekspedycji który potwierdza na urządzeniu mobilnym przyjazd przewoźnika oraz gotowość do wyjazdu po załadowaniu swojego samochodu Przewoźnik segreguje i ładuje tylko swój towar a do cudzego nie ma prawa nawet dotknąć To zwykłe (usunięte przez administratora) przewoźnika któremu wciska się pracę na którą się nie umawiał ani nie otrzymuje wynagrodzenia

12.03.2023 13:57

Ukraińcy też nie będą za taką (usunięte przez administratora)pracować już to przerabiali w Rogoźnicy
    Wypłata

10.03.2023 11:36

Kiedy będzie wypłata?
    &$@

10.03.2023 17:42

Przecież już dawno jest
    Wk...ny

10.03.2023 19:27

Jeśli chodzi o transport to pewnie jest kolejna forma(usunięte przez administratora)żeby podpisać tego (usunięte przez administratora) którego nazywają umową by móc jeszcze bardziej (usunięte przez administratora)przewoźników Za zeszły rok nie dostaliśmy uczciwych korekt na paliwo które podrożało, ani na to co podrożał zus, ani na nowy podatek który wszedł pod nazwą składka zdrowotna, ani na inflację Co więcej dzięki wglądowi w te nowe pseudo umowy wyszło na jaw że przewoźnicy jeżdżący po miastach dodatkowo(usunięte przez administratora) są na ilościach spalonego paliwa bo mają zwrot za spalanie tyle samo co przewoźnicy z tras czyli 10l/100km gdzie wiadomo że busy kotłują im go dużo więcej bo pomiędzy 13 a nawet 16 i przynajmniej wiadomo dlaczego zawsze najwięcej narzekali W tym roku znów podrożał zus, wszelkie ceny wystrzeliły w kosmos od minimum 30 do 300% i też nic a nawet dodatkowo znów nas (usunięte przez administratora)na dopłatach do paliw Chyba czas przyspieszyć "negocjacje" i już składać hmmm chciałoby się napisać podziękowania ale nie ma za co dziękować
    były kandydat na przewoźnika

08.03.2023 19:07

Po tym co tu przeczytałem i usłyszałem bezpośrednio od przewoźników raczej jestem już byłym kandydatem na nowego przewoźnika Ale i tak chciałbym sprawdzić pewne informacje Czy to prawda że farmacol zmusza przewoźników do fałszowania dat na wystawianych fakturach? Czytałem umowę której co oczywiste nie podpisałem bo to jakieś połączenie przekrętu z wielką niewiadomą bo człowiek cały miesiąc haruje i nie wie ile na koniec zarobi - to prawda że prawie wszyscy ją podpisali i są z niej tacy zadowoleni bo zarabiają na niej po kilka tysięcy więcej niż poprzednio? Bo po pierwsze jeśli firma chciała płacić więcej to po co były nowe umowy jeśli prościej było podnieść stawki w starych? To mocno podejrzane Poza tym co innego mówili mi przewoźnicy których złapałem i wypytałem Z jednej strony mogą mówić prawdę ale z drugiej co tam jeszcze robią Z kolei gdyby firma mówiła prawdę to nie szukałaby nowych przewoźników w całym kraju bo starzy jeśli tak dobrze zarabiają by nie odchodzili I tu i tu jedno przeczy drugiemu a to drugie trzeciemu
    eM

10.03.2023 08:09

Zastanawiam się jakim cudem jesteście w stanie ogarnąć prowadzenie własnej działalności gospodarczej, skoro wystawienie faktury po realizacji usługi jest dla was fałszerstwem. Ogarnijcie się ludzie, bo się publicznie ośmieszacie.
    nikt

10.03.2023 16:35

Kłania się czytanie ze zrozumieniem Nie chodzi o to że faktury są wystawiane po wykonanej usłudze bo jest to niemalże standardem tylko o to że są na nich daty ich wystawienia niezgodne że rzeczywistością - są antydatowane i jest to przestępstwo Na dodatek bardzo łatwe do sprawdzenia podczas kontroli choćby poprzez sprawdzenie dat przesyłania maili z wyliczeniami oraz odbioru na podstawie nich powystawianych faktur Tak samo jest ze zgodami na dopłaty do wynagrodzeń które są podpisywane dwa miesiące po ich wystawieniu zamiast robić to na bieżąco Nowy duecik dyrektorski puści tą firmę z torbami Transport zaraz padnie, reklamacje leżą i kwiczą a to dopiero początek kuli śnieżnej Ale w sumie dobrze Jeszcze mało było kasy? To teraz będzie jeszcze weselej

10.03.2023 14:58

Wynagrodzenie większe 200 zł niż minimalna krajowa.

10.03.2023 08:32

Notorycznie łamiecie prawo, to wam najlepiej wychodzi. Jakim prawem odwołujecie sobotę dwa dni przed pójściem do pracy?! Nie macie do tego prawa żeby w takim krótkim terminie zmieniać grafik.

08.03.2023 14:18

Co za mistrzów zatrudnili w tym transporcie, że wymyślili że czas pociąć wynagrodzenia przewoźników, bo paliwo" potaniało" do 7 złotych a inflacja zbliża się do 20. Niech się spodziewają zwolnień i zakłóceń w dostawach bo tu już przesadzili. Sprawni inaczej intelektualnie derektory.
    stary kierowca

09.03.2023 10:19

Cała prawda Zarabia się mniej niż 10 lat temu
    Lawenda

05.03.2023 22:00

Szanowny pracodawco, to co zrobiliście w niedzielę 5 marca na oddziale w Katowicach pracownikom na umowie o pracę, to naprawdę świństwo, bo inaczej tego nazwać nie można. Po co w ogóle nas ściągaliście, skoro było tylu ludzi ze zleceniówki? Niektórzy nie mogą zająć się dziećmi, bo pracodawca ściąga ich w weekend do pracy, której NIE MA. Praca na taśmie skończyła się po 8! Na kontroli, automatach i ekspedycji niewiele później. Czy wy jesteście niepoważni? Potem musimy albo siedzieć i sprzątać (czyli nie mieć żadnej wydajności) albo odrabiać po kilka godzin i to jeszcze zostawać codziennie dłużej, bo nie ma zgody na odrabianie w swoim dniu wolnym... Farmacol chyba celowo przyjął taką strategię, aby wymuszać na pracownikach nadgodziny. Wystarczyłoby w sobotę odwołać parę osób i nie byłoby problemu, tymczasem pokazaliście, nie pierwszy raz zresztą, że nie macie żadnego szacunku do swoich pracowników. Kolejna sprawa to grafiki... miały być na miesiąc do przodu, a jak jest, to każdy wie. Jakoś jak była kontrola PIPu to wszystkie grafiki na cały miesiąc ładnie wisiały... na pokaz, bo po kontroli wszystko wróciło do tego co było. Może trzeba kolejną kontrolę wezwać? Bo chyba inaczej człowiek się nie dowie jak będzie pracować i nic nie może sobie zaplanować...
    Ehh

07.03.2023 20:48

Ekspedycja ma na przykadl jeszcze tylko na przyszły tydzień .
    Prawo pracy

07.03.2023 23:26

Przecież w takiej sytuacji nie musicie odrabiać nawet minuty. W niedzielę przychodzicie na godzinę a macie zaliczone 8h co wy się tak dajecie? Poczytajcie przepisy, wszystko jest czarno na białym. Ja nie raz wychodzę godziny/dwie wcześniej bo nie ma pracy a nic nie odrabiam. Wpisuje 8h i mam umowę o pracę. A niech tylko mi każą odrobić to zgadzał do pipu.

18.02.2023 06:18

Jak długo jeszcze będą oplatały dział transportu (usunięte przez administratora) byłego dyrektora (usunięte przez administratora)? Jak długo jeszcze nie będzie ważna rentowność tras tylko znajomości. Ile jeszcze lat przewoźnicy w biurach będą wypracowywała zyski na utrzymanie kolesi. Czy ktoś wreszcie zrobi przegląd tras w biurach i posprząta po poprzednim kierownictwie, czy dalej dział transportu będzie toczyć (usunięte przez administratora) i kolesiostwo? Jak długo jeszcze?

22.02.2023 19:06

Sporo jest takich sytuacji
    nic.k

07.03.2023 21:15

To bardzo proste Przewoźnik nie jest na zus tylko krus, dostaje kasę i dodatki paliwowe na kilometry których nie robi, ma złoma kupionego za drobną kasę a nie lepszego w kredycie, sam niedzielami pod nim leży i składa do kupy trytytkami żeby kolejne kilka dni przejeździł, mieszka pokątnie i wcina szczaw
    Aptekarz

04.03.2023 11:10

Najbardziej (usunięte przez administratora) hurtownia, z którą niestety współpracujemy. Tym razem wysłali towar, do którego nie można pobrać faktury. Pacjenci czekają, a ja mam leki, tylko co z tego, jak nie mogę sprzedać??? Planowana modernizacja elektroniczna... To nie można było wysłać faktur na email przed tą MODERNIZACJĄ? Jeszcze(usunięte przez administratora) na infolinii- była informacja... To po co przyjmowaliście zamówienie w ogóle? Szkoda słów. Wszystkim normalnym odradzam "współpracę". OMIJAĆ JAK NAJSZERSZYM ŁUUUUUUUUUUUKIEM!!!!!
    Vanish

05.03.2023 19:26

Dzwonię po straż pożarną panie szanowny aptekarzu, możliwe że dojedzie na czas z tą dyskietką lub fakturą. Zdołałem także powiadomić Centrum zarządzania kryzysowego i obiecali, że prędzikiem wysyłają jednostkę specjalną. Gdyby pana wielmożny aptekarzu (usunięte przez administratora) karetka już jedzie!
    Kapka

05.03.2023 19:34

Zabierz dwa kartony, resztę zostaw do wyjaśnienia. Może przedstawiciel robi sobie obrót ;) Nie bądź świeżak.

09.01.2023 22:49

Zamiast zapłacić wszystkim za niedzielę gdzie jest bardzo dużo pracy, nie nadążamy sprawdzać/kompletowac pojemników to macie nas gdzieś. Liczycie tylko wielo milionowe zyski. Aneksów jak nie było tak nie ma.

04.03.2023 20:23

Jakie kwoty to jest (usunięte przez administratora) którą dyktuje Farmacol a przewoźnik albo się zgadza albo wypad
    KariL

05.03.2023 12:24

"Nie muszą ale mogą jeśli któraś ze stron ma na to ochotę" Mylisz pojęcia. Nie patrzysz też co podpisujesz. Doczytaj. Poza tym i tak nie zmienia to kompletnie Twojej sytuacji, bo gdyby nawet było to informacją jawną, nie walczył byś o swoje racje poza tym portalem z wiadomej przyczyny. Nieciekawe czasy i widmo bezrobocia. Zresztą o czym tu pisać ... Na pojemnikach was (usunięte przez administratora), nie wiem jak teraz) a ty chcesz spod litery prawa Farmacol zmieniać haha

25.02.2023 10:59

Ale ja wam współczuję gdzie wy pracujecie co to za firma
    Stary 07

25.02.2023 18:57

Niektórzy tutaj zbyt wyolbrzymiają, kolorowo nie jest, ale też niema takiej tragedii jak tu niektórzy piszą

03.03.2023 17:23

Prawdę piszą w Rogoźnicy zaczął się odszczał na przewoźników któży nie chcąc podpisać nowych umów bo musieli by pracować za parę groszy na swoje działalności to trochę słabe
    Ciekawska

03.03.2023 17:01

Powiedzcie mi jedno, jak już tak bezsensownie zatrudniacie całe rzesze ludzi którzy i tak potem okazują się zbędni bo to praca nie na ich możliwości to czy zatrudniając tyle ludzi bierzecie pod uwagę ilość skanerów DZIAŁAJĄCYCH dla tych ludzi? Bo tych nie działających jest mnóstwo....Czasami mamy wrażenie że więcej ludu jak tych skanerów jest, trzeba czekać na skanery aż inni skończą zmianę i modlić się aby działał. Weźcie może to na logikę i przekalkulujcie zanim bez sensu zatrudnicie tyle ludu gdzie potem na samej taśmie jest taki ścisk że nie ma gdzie pracować!!!!
    KariL

03.03.2023 10:34

Kierownik (usunięte przez administratora) między regałami ...

20.02.2023 11:04

21.02.2023 09:30

Aktualne oferty pracy Grupy Farmacol znajdują się na portalu pracuj.pl, oraz na naszej stronie internetowej: https://www.farmacol.com.pl/praca/ogloszenia-pracy/

27.02.2023 09:10

W celu otrzymania szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu: [email protected]
    Jula

22.02.2023 13:55

Pracuje na automacie..na południe.. jest ze mną dziewczyna (usunięte przez administratora) która słucha głośno muzyki na telefonie. Mi to przeszkadza w pracy a nie zwrócę jej uwagi bo nie ja jestem od tego a po drugie ta dziewczyna jest bardzo wulgarna i niezbyt mila więc nawet bym się nie odwazyla. Czy moze ktoś jej zwrócić uwagę???
    XD Expedition

24.02.2023 23:20

Zarabiać to sobie mogę...miałeś na myśli. W czwartki piątki normalnie pracujemy, tak dobrze jak na ekspedycji to jeszcze nie mamy. Hehe.
    :D

25.02.2023 12:03

Piątki na ekspedycji ma tylko jedną osoba :D
    Przewóz

20.02.2023 16:56

Bardzo fajna praca. Dobre zarobki małe wymagania. Super umowy i stabilna wypłata. Tysionce chętnych na jedno miejsce. Jestem przewoźnikiem i szczęściarzem, że pracuję dla tej firmy. Mógłbym robić za minimalną.

21.02.2023 15:30

Fajna rozwojowa praca. Bardzo polecam. Zero stresu wszystko logistycznie opracowane. Pensja wystarczająca i zadowalająca.
    Przewoźnik

22.02.2023 05:08

Zgadzam się z wami w całej rozciągłości. Lepiej tego ująć nie można. Ja z uśmiechem na ustach i śpiewem idę do pracy.
    Nowi

21.02.2023 06:17

Czy dacie nam nowym szansę na tych nockach?? Jeśli nie to niech kierownik nas na nie nie wpisuje. Nie będziemy ciągle robić rampy/magazyn. Cały czas te same osoby robią biura a my najgorszą robotę. A czym my się różnimy od takiego jednego pana, który zasypia przed monitorem, wiecznie kończy ostatni i robi wszystko, żeby jak najpóźniej skończyć biura co powoduje, że nie musi iść skanować katowickich akwizytorów. Może jesteśmy nowi, ale na pewno lepsi od tego pana i co to za różnica czy będzie on robił, czy my? Skoro i tak robi wolnym tempem byle nie iść za wcześnie na Katowice. Jeśli nic się nie zmieni proszę o niewpisywanie nas NOWYCH na nocną zmianę. Pozdrawiamy serdecznie.

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol