3.6/5

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

11.10.2023 14:05

Zniżki na studia dla Pracowników Grupy Farmacol!

Dzięki zaangażowaniu Pracowników Grupy Farmacol, nieustannie zwiększamy naszą rynkową konkurencyjność. A skoro w DNA mamy wpisany rozwój, wspieramy Zespół inicjatywami zwiększającymi osobiste kompetencje. Z przyjemnością więc informujemy, że nasi Pracownicy planujący podjęcie studiów, mogą teraz liczyć na preferencyjne warunki ich finansowania.

Grupa Farmacol rozpoczęła współpracę z Uniwersytetem WSB Merito. W jej ramach – Pracownicy Grupy – mogą korzystać ze specjalnych warunków studiowania na Uniwersytetach WSB Merito zlokalizowanych w Bydgoszczy, Chorzowie, Gdańsku, Gdyni, Łodzi, Opolu, Poznaniu, Szczecinie, Toruniu i Wrocławiu oraz na Uczelni WSB Merito znajdującej się w Warszawie. Zniżki dedykowane Pracownikom Grupy Farmacol obejmują:

• Studia I stopnia

• Studia Jednolite Magisterskie

• Studia II stopnia

• Studia II stopnia ze studiami podyplomowymi

• Studia podyplomowe

• Studia MBA/FUMBA/EMBA

• opłaty wpisowe na studia I stopnia, studia II stopnia (także II stopnia ze studiami podyplomowymi), jednolite magisterskie, studia podyplomowe, studia MBA/FUMBA/EMBA)

• opłaty rekrutacyjne/kwalifikacyjne na studia MBA

Więcej informacji udzielają wszystkim zainteresowanym przedstawiciele Zespołu HR. Zapraszamy do kontaktu!
mordor

01.10.2023 21:34

Ogłoszenia o pracę na magazynie w Katowicach wiszą na portalach od miesięcy. Ja wam zdradzę jeden prosty trik, podam go gratis. Trik w jaki sposób sprawić żeby ogłoszenia zniknęły. Dajcie ludziom godną płacę. Trzy zmiany, trudna branża i presja czasu. Dajcie 4k na rękę to ludzie się znajdą od ręki
Konkretny

02.10.2023 11:30

Co zrobić,aby zatrzymać dobrych pracowników i znaleźć nowych? - dać dobrą pensję - zapewnić sprawny sprzęt(terminale,skanery,komputery,wózki widłowe,baterie,akumulatory i ładowarki) - być elastycznym w kwestii grafiku - odpowiednio organizować i zapewniać pracę dla wszystkich zmian - naprawiać błędy systemowe(na terminalach) - szanować pracowników fizycznych(Branson:''Zadbaj o swoich pracowników,oni zatroszczą się o twoich klientów") - być otwartym na dialog i sugestie zmian(konstruktywna dyskusja - zebrania) - dodatki motywacyjne - premia uznaniowa po za akordową - specjalne premie dla najlepszych - stażowe dla wieloletnich pracowników - dodatek za pracę pod presją - dodatek za brak ergonomii(nadwyrężanie zdrowia) - większa kwota za tzw."wczasy pod gruszą" - bony na święta II x w roku - więcej za całodzienną inwentaryzację - więcej ludzi do sprzątania oraz kwestia czystości pojemników oraz regałów Piszę z perspektywy oddziału wielkopolskiego,ale w każdym oddziale są te same problemy.
były driver

03.10.2023 08:16

Jak już kiedyś pisałem, tylko dlatego macie pracę w FCL, bo ciągła rotacja pracowników pracujących za najniższą krajową, jest bardziej opłacalne dla firmy niż zakup i utrzymanie automatycznej linii układającej towar w pudełkach, a tym bardziej zarabiających coraz więcej pracowników, którym z czasie ciągle będzie mało. Farmacol tak funkcjonuje już od ponad 30 lat i daje radę . I to nieźle. Wasze żądania , groźby, dobre rady, na nikim nie robią wrażenia.
Truu

02.10.2023 20:02

Koleżanki i Koledzy, z uwagi na zbliżający się wielkimi krokami sezon grypowy chcialbym tylko przypomnieć, że swego czasu @Pracodawca postanowił zabrać nam półroczny i roczny dodatek frekwencyjnych. To była konkretna suma za Nasze poświęcenie ale dziś już dodatku nie ma... Proszę o tym pamiętać i samemu wyciągnąć wnioski. Pozdrawiam
Hahah

28.09.2023 18:52

Panie kierowniku chodzi i Pan pyta żeby zostać dłużej w pracy i przyjść w weekend bo jest dużo zamówień a nie umie Pan zadbać o prace ... zmianowi z rannej zmiany tak puszczają pojemniki ze szkoda słów .. niech Pan się przyjrzy w raporty jak wypuszczają zamówienia bo przychodzi się do pracy i jej nie gwarantujecie ... szkoda słów i produkowania się ....
Inwentaaaa

23.09.2023 22:02

Powiedzcie mi co się dzieje przed tegorocznymi przygotowaniami do inwentaryzacji? Chodzi mi o sprzątanie regałów. Wywieszona jest informacja o pilnowanie porządku, wynoszenie leków na swoje lokalizacji a codziennie wchodząc na nocną zmianę po prostu szczerze? (usunięte przez administratora)się chce tym co się tam zastaje. Leki są porozrzucane gdzie tylko popadnie, ba, nawet całe kartony leków są poprzenoszone w zupełnie inne miejsca i na innych lokalizacjach i nie są odnoszone na miejsce. Nie widać żeby cokolwiek było przygotowane, jedynie jeszcze EFKI wyglądają okay ale to dlatego, że w sumie nie są one ruszane. Co za problem macie z chodzeniem po leki na ostatnie regały lub zdejmowanie ich z dynamiki i wkładanie w regał? Lenistwo? (usunięte przez administratora) Nogi bolą od chodzenia do ostatnich regałów? Co wy na tych dziennych zmianach robicie? Problem z tym bajzlem polega na tym, że poranne zmiany i popołudniowe maja w nosie sprzątanie po sobie, narobią śmietnik na strefach po czym biorą (usunięte przez administratora) i idą do domu a nocna zmiana wchodząc do pracy klnie i już na początku ma serdecznie dosyć tego, co zastajemy bo to my musimy potem po tych bałaganiarzach sprzątać ten (usunięte przez administratora), mamy swoją robotę do zrobienia a często wchodząc na zmianę musimy najpierw ogarnąć ten (usunięte przez administratora) i uzupełnić stertę braków jaką zostawiają a dopiero potem możemy zabrać się za swoją robotę plus na sam koniec sprzątanie po całym dniu za każdą zmianę. Od dłuższego czasu jest tyle roboty, ze nie mamy czasu na dokładne sprzątanie tego (usunięte przez administratora) po dniówkach a jak już sprzątamy to po kilku regałach odechciewa się przykładać do tego bo wiemy, ze znowu następnego dnia będzie ten sam (usunięte przez administratora) Zrobicie w końcu z tym porządek? Przestaniemy sprzątać na nockach bo skoro w takim (usunięte przez administratora) dniówce pracuje się dobrze to im ten (usunięte przez administratora) zostawimy na rano. Ja osobiście sprzątając po nich ograniczyłam się już tylko do wsuwania kartonów w regał żeby nie wystawały bo mam już serdecznie dosyć marnowania na to czasu.
Porządkowa

24.09.2023 19:04

U nas w Żernikach to samo,z tą różnicą,że na każdej zmianie mało kto sprząta. Ja na swojej stacji zawsze,od lat bo nie znoszę bałaganu. Można?Można.Tym bardziej,że pracuję tylko na II zmianie,na której u nas jest najwięcej pracy. I zmiana do wyjazdów,wcześnie rano ma luz,III zmiana na nockach przeważnie też ma luz. U nas od dawna tak jest: I zmiana Ciechocinek,II zmiana Hades,III zmiana tyle o ile. U nas ludzie nie chcą sprzątać,gdyż jak mówią:"Nie płacą nam za sprzątanie" lub mają bardziej wzniosłe zadania, a na popkach nie mają czasu(Chcieć to móc),a na nockach jak nie ma pracy to towarują automat. Nowi jednak powinni stanowczo sprzątać i to poprawnie i sensem. Nowi standardowo robią bałagan i niszczą kartoniki od herbatek ekspresowych bo po co otwierać jak należy. Półki na regałach zakurzone na max - zwłaszcza te na samej górze. Panie sprzątające nie są do tego zobligowane,nie ma akcji regały i jest jak jest. Kontrola zabierając kartoniki często wysypuje z nich zawartość i jest bałagan na regałach. Byle jak są poukładane leki seriami.A ta czynność jest tak potrzebna pracownikom stacji. Takie kartoniki są bardzo poszukiwane przez kontrolę,a przez tych(usunięte przez administratora) nadają się do wyrzucenia. Też mamy problem z odkładaniem leków nie na swoje miejsce i szukaniem ich później. Cóż,jak ma być porządek na magazynach skoro kierownictwo nie egzekwuje tego od pracowników. Kartki i laminaty na stacjach:''Zachowaj porządek"dawno pozrywane. Swoją drogą ci co robią bałagan ciekawe jak mają u siebie w domu? Jak ktoś nie zrobi z tym pilnie porządku to będzie i u nas gehenna przy inwentaryzacji. Swoją drogą liczenie po 10,11 godzin w kurzu i bałaganie za marne 200 zł to żart w złym guście. Pozdrawiam Ślązaków
Zbyszek

20.09.2023 20:03

Sami jesteście sobie winni ze godzin nie płaca . Zrobić swoje 8h i iść do domu a nie robić nadgodziny. Pare razy by nie wyjechało rano to zaraz pieniądze by się znalazły do zapłaty , a wy robicie za darmo a potem pretensje ze nie palca. Czas się ludzie zebrać i zrobić z tym porządek :)
Heheszki

18.09.2023 10:52

Nawet jak dacie 10 dodatkowych stanowisk na czarnych to i tak będą lecieć tam w kulki. Czy mają 300 czy 700 i tak kończą chwilę przed 4. Przypadek? Puki tam nie będzie kamery między regałami to dalej będą robić tak jak będą chcieli.
Daga

10.09.2023 21:46

Cześć, jak zmiany wyglądają tu na magazynie u was? Te niedziele w pracy, o których tu piszecie, to obowiązkowe? Chłopak znalazł ofertę pracy na magazyn właśnie i się zastanawiam jakby mu tu było? Nie widzę żadnych konkretnych kwot, jakie widełki oferują? Co z podwyżkami? Macie jakiś system premiowy za efektywność?
...

15.09.2023 21:37

Jeśli pokazujesz ze dużo umiesz to Cię (usunięte przez administratora), jeśli walczysz o swoje i wypowiadasz swoje zdanie tez jesteś źle traktowany ... wiec lepiej się nie odzywać a najlepiej nie składać CV..
Ekspedycja

18.09.2023 10:31

I najlepiej nie składać tam cv np chyba, że lubisz szarpać się z górą i składać skargi do Pip.

03.09.2023 17:24

Mam pytanie jak właściwie jest z rozliczeniem pracy w niedzielę , gdy jesteśmy w pracy mniej niż 8 godzin . Niby należy się dzień wolny ale godziny każą odrabiać . Proszę o odpowiedź może kogoś z firmy , lub ze związków zawodowych.

04.09.2023 09:25

Prosimy o bezpośredni kontakt z działem HR : [email protected]

04.09.2023 19:03

Niedzieli nie musisz odrabiać, tylko musisz wpisać 8h w liście obecności i nic nie musisz odrabiać.

04.09.2023 16:54

Dalej będę drążył sprawę , odrabiania godzin za niedzielę . Dostałem odpowiedź od pracodawcy żeby kontaktować się z działem HR .co to jest za odpowiedź ? A czy wy nie możecie skontaktować się z działem HR i napisać - nie można pracownikowi kazać odrabiać tych godzin lub w drugą stronę. To nie jest moja indywidualna sprawa , to dotyczy wszystkich pracowników Farmacolu bo wielu oddziałach takie praktyki się stosuje. Chcę po prostu wiedzieć czy to jest zgodne z prawem
sara

04.09.2023 04:48

Dzień dobry chciałabym pracować jako przedstawiciel handlowy ,czy macie Państwo wolne etaty?

04.09.2023 09:27

Zapraszamy do zapoznania się z ofertami pracy na dedykowanych portalach (pracuj.pl , strona Farmacol) lub bezpośredni kontakt z działem HR : [email protected]

03.09.2023 19:02

Proszę o konkretną odpowiedź jak jest z rozliczeniem pracy w niedzielę jeżeli nie pracujemy 8 godzin . Niby jest dzień wolny do odbioru za tą niedzielę , ale godziny brakujące każą odrabiać. Proszę o odpowiedź kogoś ze strony pracodawcy albo związków zawodowych.
Rrrr

01.09.2023 19:44

@Pracodawca może by firma wprowadziła dofinansowanie do posiłków dla pracowników ? Może zadbalibyscie o pracowników chociaż w ten sposób ? Rząd dużo dokłada.
.....

24.08.2023 04:04

Nigdy się nie mścij. Usiądź i poczekaj. Ci, którzy ranią innych często później wyrządzają krzywdę samym sobie....
Halo

19.08.2023 00:21

Dlaczego kasujecie nieprzychylne komentarze, skoro w żaden sposób nie naruszają one regulaminu? W.jakim celu w ogóle istnieje ta strona?
Pracownik na medal

21.08.2023 10:41

Najlepiej zrobić screen komentarza i jak zostanie usunięty to również zrobić screen jako dowód i zgłosić do Pip

22.08.2023 09:18

Szanowni Państwo, Portal Gowork posiada swój regulamin niezależny od Pracodawców, jako portal opiniotwórczy ma prawo do archiwizacji lub moderacji dodawanych treści. Fragment odpowiedzi z portalu Gowork uzasadniający moderacje dodawanych treści ,, Przypominamy że podstawą usunięcia treści publikowanych na forum internetowym jest, zgodnie z art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, bezprawny, a nie negatywny charakter wypowiedzi".
ABC

12.07.2023 22:32

Piszę w sprawie problemu z grafikiem na kontroli (farmacol katowice), który zwyczajnie trwa już zbyt długo - dlaczego jedna osoba ma jakieś specjalne traktowanie i grafik układany jest pod nią? Co drugi tydzień na 9 albo nocki jeśli tak sobie zażyczy, podczas gdy inni mają "zaszczyt" przyjść na 9 max 1-2 razy w roku... wszystkich to denerwuje, ale każdy boi się odezwać, żeby potem nie mieć pod górkę z grafikiem. Czasami też niedziele są niesprawiedliwie rozdysponowane i bywa tak, że jedni mają tylko jedną niedzielę w miesięcu, a inni dwie albo nawet trzy... Zjeszcze innych rzeczy, to niby jest zakaz chodzenia w rozpuszczonych włosach, jeśli są dłuższe niż do ramion, a jedna osoba ciągle chodzi w rozpuszczonych i nikt jej nie zwraca na to uwagi... są równi i równiejsi?

31.07.2023 11:46

Każdy Pracownik Grupy Farmacol traktowany jest z należnym szacunkiem. Jeśli Pani/Pan uważa, że obserwuje zachowania nieprzystające do obowiązujących standardów społecznych lub te niezgodne np. z zapisami Kodeksu Pracy – niezwłocznie prosimy o ich zgłoszenie oficjalnymi oraz obowiązującymi w naszej Grupie kanałami. Każda informacja, która może przyczynić się do zidentyfikowania zachowań potencjalne negatywnie wpływających na komfort pracy reprezentantów naszego Zespołu jest wyjątkowo cenna i zawsze dogłębnie analizowana. Jednocześnie pragniemy przypomnieć o zakresie świadczeń funduszu socjalnego, który to w pełni finansowany jest ze środków pracodawcy, a nie jak Pani/Pan sugeruje ze środków pracowników. Tak więc w jego zakres wchodzi: - dofinansowanie do wypoczynku w Hotelu Belweder lub Villa Belweder, - dofinansowanie do wypoczynku zorganizowanego zakupionego indywidualnie, - wypoczynek dzieci i młodzieży, - świadczenie świąteczne w formie pieniężnej i/lub rzeczowej, - pomoc rzeczowa lub finansowa/zapomoga losowa, - świadczenie z okazji ślubu, - pożyczka na cele mieszkaniowe, - umorzenie pożyczki. Jeżeli więc Pani/Pan jest zainteresowana/y uzyskaniem dofinansowania do powyższych świadczeń, zachęcamy do złożenia w dziale kadr stosownego wniosku wraz z oświadczeniem o dochodach. Jeśli komisja socjalna reprezentowana przez wybranych wewnętrznym głosowaniem pracowników Grupy Farmacol, pozytywnie rozpatrzy Pani/Pana wniosek – nastąpi wówczas wypłata dofinansowania wybranego świadczenia lub świadczeń. Wszelkich informacji w powyższym zakresie udzielają bezpośredni przełożeni lub przedstawiciele działu kadr. Zachęcamy zatem do bezpośredniego kontaktu, co z pewnością przyczyni się do sprawniejszego uzyskania przez Panią/Pana oczekiwanych informacji.
Piętaszek

15.08.2023 22:09

"- świadczenie z okazji ślubu, - pożyczka na cele mieszkaniowe, - umorzenie pożyczki." To już wiem na co idą pieniądze z "pojemników" xD

04.08.2023 15:26

Przypominam że pracodawca ma oddać za niedzielę dzień wolny na tygodniu i bez znaczenia czy pracownik pracował 4 godziny albo 8 .firma zmusza pracownikow do odrabiania godzin za niedzielę jeśli nie przepracował 8 pełnych godzin.jakim prawem? Najwyższy czas żeby się tym dogłębnie zajął PIP.
Smola

11.08.2023 05:56

Pracownik, który wykonuje pracę w niedzielę, jest uprawniony do całego dnia wolnego. Nie ma znaczenia, ile godzin przepracował w tym dniu. Może to być zarówno jedna, jak i 4 godziny. Nie odrabia się NIEDZIEL! Dajecie się robić jak nie wiem. W poprzedniej firmie robota była zrobiona to można było iść i 8h zaliczone a nie że potem do odrobienia.
ecc

11.08.2023 14:32

Przecież dokładni ci to napisali, że przysługuje dzień wolny za godziny przepracowane w niedzielę.
Urbs

30.07.2023 21:47

A co z kierowcami ? Czy da się kiedykolwiek uzyskać jakakolwiek podwyżkę ??? Bo od 11 lat próbuje i nic Mimo tak długiej współpracy i dobrze wykonywanej pracy nic :(
@Pracownik

09.08.2023 19:33

Samochody są jako straszaki, nikt nie zastąpi przewoźnika ktory obsluguje trasę dwa razy dziennie nie ma chętnych lokalnie a co dopiero z trasami z biur odległych 80-120 km od centrali a gdyby byli to koszty dwa razy większe, a jakość 100% gorsza porażka dla firmy za chwilę samochody pójdą na sprzedaż
Julian

10.08.2023 08:18

Po części jako straszaki po części jako propaganda ale głównie jako koszty oraz ratunek w przypadku braku przewoźnika by czymkolwiek go zastąpić Jest też jeszcze kwestia przymusu transportu własnego w przypadku niektórych towarów ale to tylko jako dodatek Tyle że w przypadku przewoźników i ich (usunięte przez administratora) sytuacji głównym winowajcą nie jest sama firma tylko większość przewoźników Większość bo w każdym oddziale jest mała grupka (usunięte przez administratora) do zadań specjalnych czyli rozbijania wszelakiej wspólnej inicjatywy Po to oni są Po to mają trasy wydmuszki jeżdżące na pusto albo gratis większą kasę NA każdy oddział jest ktoś bądź kilku co jeździ na pusto bądź za lepszą kasę by zawsze bronić swojego i być przeciwko zmianom Niby to działa lecz to (usunięte przez administratora) bo przy podobnych kosztach firmy można dać lepiej zarobić dla większości bo wystarczyłoby zlikwidować trasy słupy i z nich oraz naddatków wynagrodzeń dla "funkcyjnych" podzielić kasę dla reszty Ale trudno w tej firmie szukać logiki a tym bardziej choćby minimum uczciwości Bo nawet chcąc to najpierw trzeba zatrudnić ludzi o jakiejkolwiek wiedzy a nie jak słynnego (usunięte przez administratora) który wyliczał przewoźnikom wynagrodzenia nie mając pojęcia o ich kosztach oraz systemie podatkowym Na każdym kroku potwierdza się powiedzenie: tam gdzie kończy się logika zaczyna się farmacol
Marko

15.07.2023 10:57

Dzień dobry Czy praca na stanowisko przewoźnika(apteki), to aktualne ogłoszenie ? Jakie warunki musi spełniać samochód, który rok produkcji, czy wymagana jest izoterma i agregat ?
J...

05.08.2023 07:15

Na czysto zostaje ok (usunięte przez administratora) czyli nic To poniżej najniższej kwoty minimalnej i na dodatek przy maksymalnie wydłużonym czasie pracy Jakby przeliczyć to z brakiem dni wolnych to z lekkim przymrużeniem oka średnia miesięczna z całego roku wyjdzie około 1/2 najniższej krajowej Tak trzymać
:) zadowolny:)

05.08.2023 15:02

Małe uzupełnienie postu NICK-a. Dla farmacolu pracujesz na własnej działalności. Gdybyś kiedyś zmienił zdanie i poszedł do pracy na etat to czas pracy na własnej działalności nie liczy Ci się np. do ustalenia należnego urlopu. Też nie wierzyłem ale sprawdziłem.
(: zadowolony (:

04.08.2023 18:11

Po jakiego (usunięte przez administratora) to forum skoro fcl kasuje każdy post który im nie pasuje ? Jak się (usunięte przez administratora) to podam was do sądu. Jeszcze troszkę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

Nie chce mi się

04.08.2023 17:09

Poczytałem poczytałem i nie będę aplikował) @Pracodawca tylko co umie (usunięte przez administratora) odpowiedzi a żadnych konkretnych działań na konkretne zgloszenia. Proszę oficjalnie zgłaszać - śmiechu warte. Jak kilka osób tutaj twierdzi że tak jest to po co te przekierowania?
Xyz

04.08.2023 12:23

Bardzo fajna firma, dobre zarobki super przełożeni, którzy zawsze pomogą. Sprzęt najwyższej jakości i nowoczesny wszystko działa bez zarzutu.

02.08.2023 23:06

03.08.2023 20:30

Bazując na obserwacjach tego co się dzieje i czytając niektóre wpisy stwierdzam iż znajomość KP jest znikoma, a moja informacja może się komuś przydać
Dyspozytor

31.07.2023 11:00

Koledzy z oddziału Katowice napiszcie czy otrzymaliście nowy sprzęt(terminale i skanery). Podobno był przetarg i firma dostarczyła nowy sprzęt do oddziałów. Oto pismo od firmy: 21.07.2023 09:14 Pracodawca Szanowni Pracownicy, dostawca na nowy sprzęt został wybrany zgodnie z przetargiem, każdy z oddziałów otrzymał określona ilość akcesoriów i czytników.

27.07.2023 16:24

Drogi pracodawco .Czy do systemu zgłaszania naruszeń można zgłosić fakt nielegalnego i niepłatnego wykorzystywania przewoźników do rozładunku tira i rozkładania towaru na komorach przeładunkowych?Już niebawem przewoźnicy będą czekać na komorze wydań na towar może do 13 albo 16 aż magazynier ściągnie i rozłoży towar.Oczywiście pracodawca nie odpowie na proste pytanie.Za rozładunek i przygotowanie towaru należy się wynagrodzenie .Basta Skończyło się eldorado Żądamy podwyżek

28.07.2023 09:28

Jeżeli zakres wykonywanych obowiązków w Pana odczuciu narusza dobra osobiste lub jest niezgodne z zakresem umowy dot. świadczenia usług, proponujemy skorzystać z możliwości zgłoszenia poprzez system : https://www.farmacol.com.pl/kim-jestesmy/system-zglaszania-naruszen/
Herszt

28.07.2023 20:16

Jakie dobra osobiste!!! Doskonale zdajecie sobie sprawę,ze wykorzystujecie przewoźników na komorach i nie ma zapisu w umówie, ze przewoźnik ma ściągać towar z tira i rozkładać w magazynie.Ma mieć wydany towar przez magazyniera i potwierdzić na mobilnym.Wystarczy zapłacić przewoźnikom za wykonywana dodatkowa pracę i nie będzie pretensji.Proszę bądźcie uczciwi
Bxc

20.07.2023 13:40

Bierzecie co miesiąc każdemu z wypłaty ponad 100zl na fundusz pracownicy a nie potraficie kupić nowej mikrofalówki do jadalni? Stara się spaliła i teraz popołudniu, musimy się bić kto pierwszy sobie podgrzeje obiad... To jest nienormalne. Podczas przerwy między 10 a 12 kilkanaście osób ma jedzenie które trzeba podgrzać a jest tylko jedna mikrofalówka.. Jak za te dni w których musiałam siedzieć na przerwie dłużej żeby podgrzać jedzenie każecie odrabiać te minuty, zgłaszam sprawę do pipu.
Xxx

24.07.2023 16:56

Tylko to potrafi nowy kierownik, plakaty wieszać, których i tak nie czytamy, na takie bzdury kasa jest a na nową mikrofalówkę brak? A jakieś wentylatory na stołówce będą? W tej upały tam idzie udusić się, okna wylatują jak chce siebie otworzyć, mamy ugotować się tam?
abecadlo

26.07.2023 09:10

Tak(usunięte przez administratora) pisz jeszcze o tym na forum że wywalasz do kosza, za chwile bedziesz (usunięte przez administratora)jak bedziecie listy przewozowe z gazetkami podpisywać

27.07.2023 09:11

$$

27.07.2023 20:52

Prawda, dużo nowych dziewczyn, młodych świeci brzuchami i są bardzo wydekoltowane. Do roboty nie nadają się bo to widać po zachowaniu, olewaniu pracy, spacerkach po magazynie bo mając płacone godzinowo po co pracować, jak można pospacerować po strefach i poświecić brzuszkami, dziewczynki, to nie rewia mody, to nie wybieg dla modelek, to nazywa się PRACA i tu przychodzi się PRACOWAĆ, chcecie pospacerować to zwolnijcie się i po parku spacerujcie z brzuchami na wierzchu bo tu nie przychodzi sie pokazać się tylko pracować, więc ogarnijcie się dzieciaki i do roboty!!!
Rawwww

28.07.2023 16:03

Ale kogo oni w ogóle zatrudniają? Przecież oni w ogóle nie odnajdują się w tej pracy. Młodziki praktycznie dzieci co to sobie na wakacje chcą dorobić chodząc po magazynie. Na taśmie nie dają rady, tylko przeszkadzają bo inaczej tego nie idzie określić, żadna w nich pomoc a nosów z telefonów nie odklejają w regałach. Sprzątać nie potrafią albo udają (usunięte przez administratora) że nie wiedzą na czym to polega i płacą takim i ich trzymają. Przecież to jest jakiś cyrk z nimi . (usunięte przez administratora)
Nowy pracownik

25.07.2023 13:29

Jako nowo przyjęty pracownik mogę napisać ,że proces rekrutacji przebiegł w bardzo przyjemny i profesjonalny sposób. Pani z działu HR bardzo dokładnie szczegółowo omówiła wszystkie etapy ,do ostatniego momentu chętnie odpowiadała na wszystkie moje pytania . Razem z nią w procesie rekrutacji brał udział również Pan Dyrektor ,gdzie rozmowa przebiegła w bardzo miłej atmosferze . Jeśli chodzi o mój sposób weryfikacji na tym etapie nie można się do niczego doczepić. Polecam ;-)
Nowicjusz

17.07.2023 14:43

Od sierpnia dołączam do Was. I mam prośbę- może mi ktoś napisać po ile chodzą nowe skanery, skoro firmowe są złomem? Może jest możliwość bym kupił sobie, przyniósł i miał swój prywatny? Trzeba to jakoś programować?
Szczery

19.07.2023 10:26

Człowieku wybrałeś strasznie obliczoną firmę. Nie wiem na jakim dziale będziesz pracował.Z męskich działów jeszcze najlepiej zarabia się na dziale przyjęć. Sprzęt złom,będziesz przeklinał gorzej od szewca.
As

19.07.2023 16:26

Prócz tego kupmy sobie zszywacze własne na kontrolę bo ten szajs tam nie działa i rani palce, musimy także kupić sobie własne mydło i ręczniki papierowe do toalet bo i tego brakuje a wycieranie rąk w ten ohydny papier toaletowy już niesamowicie mnie irytuje, ale nie ma nic za darmo, za to wszystko weźmy fakturę na Farmacol żeby zwrócili nam za to co do grosza!!!!! Żeby pracownicy musieli kierownikowi mówić co jest potrzebne w zakładzie pracy to już jest jakaś kpina i żart naprawdę!!!
gogiel

29.06.2023 23:40

Jak tam panie kierowniku zapatrywanie się na nasze podwyżki od 1 lipca? Coś w końcu w tym kierunku będzie podziałane? Czy dalej będzie rozwieszanie śmiesznych rysunkowych plakacików po magazynie, których nawet nie czytamy? A zakup nowych skanerów? Jakieś decyzje w tym temacie? Czy dalej na pierwszym planie będzie zajmowanie się bzdurami? Bo póki co nie zostało nic wprowadzone co ułatwiłoby nam pracę, czekamy aż w końcu zacznie dziać się coś dobrego bo póki co nic, zero.

03.07.2023 14:28

Przyjdź na ekspedycje to zobaczysz prawdziwy "odpad" tu musi być na zmianie po 20/25 osób żeby wszystko działało, kiedyś sobie radzilo 15/16 osób ale że pozatrudniali osoby które się kompletnie nie nadają musi ich być o wiele więcej.
Pozdło ziomki

17.07.2023 15:59

Tak, tzw.(usunięte przez administratora) z Rzepakowej....tylko z Nimi nie dało się pracować, dlatego kolejne osoby zwalniały się.
Encie

04.07.2023 15:45

Dlaczego znowu na nocnej zmianie panie z 21 cały czas pracują na 21? Skończyło się wymienianie ich na inne strefy? Kolejny grafik a one znowu są nietykalne. Był czas że robiły na innych strefach a teraz znowu wróciło to co było. Cały czas są rozpisywane na 21, kiedy znowu będą robiły na innych strefach? Znowu my mamy cały czas robić na ciężkich gabarytach a one tylko na lekkich tebletkach? I dlaczego jak na swojej strefie nie mają pojemników to stoją w regałach i czekają aż im coś przyjedziesz podczas gdy na innych strefach stacje są czasami tak zasypane że pojemniki stoją na podłodze? A one czekają u siebie i nie ruszą się pomóc? Cały czas ten sam problem jest i dopiero koordynatorki muszą je gdzieś wysłać bo same nie ruszą się z 21.
Miki

07.07.2023 16:30

Są też osoby które nie chodzą na kontrolę a mogą.i jakimś dziwnym trafem lądują na strefę 22

10.07.2023 09:30

Zaistniałe sytuacje prosimy zgłaszać bezpośrednio do kierowników zmiany.
Kryska

07.07.2023 22:53

Farmacol - Wrocław to (usunięte przez administratora)! Praca przy taśmie na stojąco, hałas okropny, 15 min przerwy. Nie wiadomo czy skorzystać z WC czy zjeść śniadanie. Płaca wiadomo najniższa krajowa i ciągle potrącenia za każdą minutę dłuższej przerwy, za niewyrobienie normy. W jakim wieku my żyjemy, czy cofnęliśmy się do epoki (usunięte przez administratora) . Kobiety czas nagłośnić sprawę!!!!!!!!!!!!!!!!

10.07.2023 09:29

A wiesz o tym, że toaleta jest na magazynie i nikt Cię nie rozlicza z tego jak się z niej korzysta? Przerwy owszem są liczone - ale jak spędzasz godzinę dziennie w palarni to raczej nie oszukuj się, że ktoś ci za to zapłaci. To chyba normalne w każdej firmie. Ja nie pale i jestem w stanie zjeść normalnie posiłek w czasie przerwy. A nie wiem czy masz świadomość, że są firmy w których jest zakaz palenia całkowity.
Marta

04.07.2023 14:21

Czy to prawda ze w Farmacolu w Katowicach nie ma dystrybutora z wodą a express do kawy jest na kapsułki które pracownicy muszą sobie sami przynosić ???? Jeśli tak to chciałabym popracować u Was chociaż 1 dzień bo nie wierzę, że w tych czasach jeszcze takie „firmy” istnieją
Bekala

09.07.2023 17:49

Okna lepiej nie ruszać bo może zostać w ręce albo spaść na ziemię. Duchota na jadalni jest okropna. Gdyby tam leki były to na pewno byłaby klimatyzacja ale tylko dlatego żeby utrzymać odpowiednią temperaturę leków, nie dla pracowników. Te okna w końcu ktoś naprawi? Wentylatory w biurach mają ale żeby nam dać że dwa na stołówkę to już nie łaska, (usunięte przez administratora) ta firma

10.07.2023 09:21

Prosimy o zgłaszanie wszelkich nieprawidłowości bezpośrednio do przełożonego.

23.06.2023 16:16

Nikt

07.07.2023 11:44

Racja, kadry znają się na przepisach jak mało kto ! Chyba autor komentarza nigdy nic tam nie załatwiał. Panie w kadrach mają problem ze znajomością przepisów i nie ważne czy starych czy nowych.

10.07.2023 09:16

W celu wyjaśnień i ewentualnych pytań zapraszamy do działu HR: [email protected]
@@@@@

09.07.2023 20:42

Jakoś osoby za wschodniej granicy nie mają problemy żeby iść na strefę 21 i sobie tam robić i całą dniówkę ..
Uwaga

04.07.2023 11:49

Przestrzegam osoby zainteresowane aplikowaniem - w FCL na umowie o pracę nie mamy nawet minimalnej płacy. Najnizsza krajowa wzrosła od lipca a tu cisza. Gratulacje dla kierownictwa i zarządu, (usunięte przez administratora) pracowników nie macie sobie równych.

07.07.2023 09:31

Informujemy, każdy z pracowników etatowych będzie rozliczany zgodnie z obowiązującymi zmianami. Wynagrodzenie za lipiec będzie wyrównane, a aneksy dostarczane sukcesywnie.
....

02.07.2023 15:25

Czy w tej firmie jest coś takiego jak wczasy pod grusza ?...
^^

14.06.2023 09:32

Umowa zlecenie czy za sobotę i niedzielę jest 25 zł?

27.06.2023 17:00

Niestety muszę cię rozczarować, ale soboty i niedziele są obowiązkowe za które zarobisz całe 0zł. Więc odradzam ci
Robotnica

28.06.2023 11:05

To i tak dobrze, że w ogóle jest praca w soboty i niedziele. Dla mnie to akurat ogromny plus. Fajnie że można popracować w weekend, a że za taką samą stawkę to nie ma znaczenia. Grunt, że jest praca i to jest najważniejsze.
Dunky

27.06.2023 18:00

Wypowiadanie się o pracy koordynatorów,ludzi gdy nie jest się z nimi na zmianie, nie wie się na czym polegają ich obowiązki to krótkowzroczność. Nie macie pojęcia co na danej zmianie należy zrobić. A jak się tego nie wie to te głupoty zostawcie dla siebie. Każda zmiana jest specyficzna i ma inne cele do zrealizowania. Ma być tanio nadal tego nie ogarniacie? Co wam da obwinianie się wzajemne ,szukanie winnych? A osoby na stanowiskach się śmieją, że ma kto pracować za pół darmo, że jedna osoba pracuje za dwie.
Koordynator

26.06.2023 15:44

Bardzo dobra firma, lekka rozwojowa praca i wysokie zarobki. Wspaniała kadra kierownicza, która zawsze pomorze podwładnym. Super załogi na linii
Linkowy

27.06.2023 15:32

Popieram. Skanery u mnie działają bez zawieszenia. Nie wiem skąd te narzekania.
,.,

27.06.2023 16:32

(usunięte przez administratora) byś już skończył z tymi nudnymi wpisami bo to już robi się nudne jak flaki z olejem. Lekka praca z od razu po takiej wypowiedzi człowiek wie że głupoty piszesz, zdajesz sobie sprawę z tego, że robisz z siebie błazna i jesteś pośmiewiskiem tutaj? (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol