3.4/5

• Nasze wartości
  • Benefity
  • Jak się u nas pracuje
  • Staże
  • Wellbeing i rozwój pracowników

Nasze wartości

Benefity

Jak się u nas pracuje

Staże

Wellbeing i rozwój pracowników

• Ciechanów
Białystok - ROHLIG SUUS Logistics
Bielany Wrocławskie - ROHLIG SUUS Logistics.
Bydgoszcz - ROHLIG SUUS Logistics
Czeladź - Rohlig suus
Gdańsk - ROHLIG SUUS Logistics
Gdynia - ROHLIG SUUS Logistics
Katowice - ROHLIG SUUS Logistics
Koszalin - ROHLIG SUUS Logistics.
Lublin - ROHLIG SUUS Logistics
Łódź - ROHLIG SUUS Logistics
Mysłowice - ROHLIG SUUS Logistics
Olsztyn - ROHLIG SUUS Logistics
Poznań - ROHLIG SUUS Logistics
Rzeszów - ROHLIG SUUS Logistics
Skawina - ROHLIG SUUS Logistics
Sokołów k. Janek - ROHLIG SUUS Logistics.
Szczecin - ROHLIG SUUS Logistics.
Tarnowo Podgórne - ROHLIG SUUS Logistics
Tychy - ROHLIG SUUS Logistics

5. Opinie o ROHLIG SUUS Logistics

Opinie o ROHLIG SUUS Logistics Warszawa

Nie przegap nowości o ROHLIG SUUS Logistics!

Przemo

25.07.2018 11:52

Widzę że firma szuka magazynierów to Sokołowa warto tam iść, atmosfera zarobki Social benefity ....
    just

26.06.2018 09:33

jestem zaskoczona. super kontakt z oddzialem, bardzo pomocni. przesylka dostarczana na budowe odleglej od miejsca siedzby firmy o 400km. Rano zadzwonili, ze maja przesylke w oddziale i czekali na nasz telefon kiedy dojedziemy na budowe i wtedy ja dostarczyli.
    XYZ

23.05.2018 14:00

Czy ktoś może się wypowiedziec jak wygląda praca w oddziale w Szczecinie? Czy są jakieś szkolenia i mozliwości rozwoju? Chodzi o dział spedycji :) Pozdrawiam
    abc

21.06.2018 12:05

Dział spedycji drogowej, morskiej ? Ogolnie szkolenia i mozliwosci rozwoju zaleza od lidera danego dzialu, przewaznie liderzy sa w porządku
    Purtyk

13.02.2016 14:55

Cześć podnajmuje susowi auto wraz z kierowcą , stawka 1,2zł / , dziennie można zrobić 200-250 km . Atmosfera w pracy świetna , liderzy są pomocni to samo można powiedzieć o dyspozytorach . Jedyne co jest na niskim poziomie to rozlokowane paczki po całym magazynie których trzeba szukać i zajmuje to od 2-3,3 h . Poki co mogę polecić współprace z tą firmą jednak trzeba się przygotować na to że nie jest lekko . pozdrawiam
    Bogusia

16.05.2018 15:13

nie jest lekko? chyba jako jedyni wyrzucacie paczki wręcz na ulicy!! szok Kierowca z poziomem kultury mniej niz zero - jestem bardzo zawiedziona !

17.05.2018 16:28

"Bogusiu", dziękujemy za Twoją opinię. Prosimy o szczegółowe opisanie sytuacji, wraz z podaniem nr przesyłki na adres [email protected], abyśmy mogli ją dokładniej zbadać.

25.09.2015 23:59

junior

05.11.2015 19:52

W którym oddziale jest taki bałagan?
    ala

16.05.2018 15:11

nie wiem w którym ale odradzajcie każdemu te firme

04.05.2018 13:12

09.05.2018 15:21

Drodzy Użytkownicy, pamiętajcie proszę, że celem forum jest wymiana opinii o pracodawcach. W związku z tym, komentarze powinny dotyczyć firmy pod kątem warunków pracy, a nie świadczonych usług. Zapraszamy do zamieszczania merytorycznych komentarzy na temat pracy w naszej firmie - chętnie odniesiemy się do pojawiających się pytań czy wątpliwości. Pozdrawiamy.

13.04.2018 08:46

Zacznijcie myśleć normalnie o pracownikach w całej polsce a nie tylko w centrali. Dajcie taką samą płace każdemu pracownikowi a nie jak robicie to co region to inna płaca (usunięte przez administratora)Nikomu nie polecam nie wspomne o posiłku regeneracyjnym który otrzymują tylko ludzie z centrali (usunięte przez administratora) Odradzam każdemu prace w tej firmie
    Bazyl

23.03.2018 09:32

Rohling Suus Bydgoszcz. Pracowałem niezbyt długo w dziale kontroli jakości przyjęcia towaru (dla Noki). Warunki pracy dobre: Pomieszczenia ogrzewane, czysto, porządek, ubranie robocze, szatnie, stołówka, jedna zmiana. Atmosfera pracy dobra,(usunięte przez administratora) Praca odpowiedzialna, ale spokojna, niestety nużąca. Minus to PŁACA. Docelowo po szkoleniach i okresie próbnym na odpowiedzialnym stanowisku (usunięte przez administratora)na rękę. (usunięte przez administratora)Otrzymanie premii nie zależy od mojej pracy tylko od tego czy dział handlowy w zupełnie innym miejscu sprzeda usługi. Praca dobra na przetrzymanie, by w tym czasie poszukać lepszej oferty.

16.02.2018 19:28

Jaś.

07.03.2018 21:09

Z tym, że ROHLIG to nie firma kurierska, tylko spedycja. Polecam sprawdzić na czym polega różnica.

14.04.2016 13:14

Jaś.

07.03.2018 21:08

Pamiętaj, że kierowca też człowiek. Jeśli ma kilkanaście miejsc rozładunku do ogarnięcia i na każdym miałby czekać kilka / kilkanaście minut spędziłby cały dzień w pracy, a też ma prawo odpocząć. 2 kwestia to wniesienie. Pamiętaj, że to firma u której zamówiłeś towar powinna zadbać o to, żeby wykupić u rohlig suus usługę wniesienia. Jeśli tego nie zrobili to możesz mieć pretensje tylko do nich, a nie do kierowcy, któremu w tym momencie nikt by za to nie zapłacił.
    Exodus

14.02.2018 22:50

Coś zaczyna być nie tak, bo ludzie zaczynają odchodzić i to tacy po których nikt by się tego nie spodziewał. Zdaje się, że nowe rządy rozjadą śiwietną firmę. Pierwsze kamyki lawiny już ruszyły.
    Poker

24.01.2018 15:08

Praca w oddziale w Sokołowie koszmar ludzie sa złośliwi - szczególnie w AC nie polecam.
    Zainteresowany

11.01.2018 19:18

Podpowiedzcie czy warto starać się o prace w firmie? Widziałem ich nową ofertę i chciałbym spróbować.
    Piker

24.01.2018 15:04

Nie warto. Nie zawracaj sobie głowy kasa marna duza rotacja

07.12.2016 17:41

antonio 69

18.01.2018 11:14

Wpisz swoją odpowiedź Kiedy ?
    anonymous

08.12.2017 19:06

Z mojego doświadczenia to bardzo dobry kurier, obsługa telefoniczna , jak i dostawa to TOP liga , przesyłka na czas , polecam z nimi współprace !
    bezrobotny2030

02.11.2017 23:43

A jaka sytuacja jest obecnie w Rohlig Suus Tarnowo Podgórne? Jakie stawki na magazynie? Podobno jakieś zmiany kadrowe były.. Jak atmosfera? Firma chyba daje rade skoro bmw 8i przed wejściem stoi od dużego czasu.. Także może warto tam pracować? :)
    michalw

16.10.2017 15:04

Moim zdaniem świetna firma, mogę śmiało polecić!
    Inna

28.02.2017 13:40

Czy ktoś może powiedzieć jakie są zarobki w biurze? Interesuje mnie Szczecin.
    M56777

07.12.2016 15:34

Czeladź? Nie polecam
    bilonek

16.10.2016 17:32

wiesz no jednak są stanowiska gdzie w firmie na pewno możesz wykosić znacznie większe wyAGRODZENIE, przykładowo teraz jest poszukiwany pracownik na stanowisko Key Trade Lane Manager- Asia/Pacific i tutaj jak masz kwalifikacje odpowiednie to naprawdę dużo zarobisz

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ROHLIG SUUS Logistics?

Kontakt - ROHLIG SUUS Logistics

Równoległa 4 A 02-235 Warszawa

Branża główna: Logistyka

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon

30.09.2016 15:37

gal

07.10.2016 19:31

Praca w rohlig suus jest dobra na początek, zero inwestycji w pracownika. Po 400 zl brutto podwyżki chodzi się 10 miesiecy. Zarobki żenujące. Dla studentów tez chyba lepiej w McD placa. Praca dobra na początku. Później trzeba szukac normalnej pracy.
    kkk

27.04.2016 11:09

Znam ich jako klient. Dobra obsługa klienta i ceny za frachty. Współpracowałem z nimi kilka lat i nie narzekałem.
    kora

25.04.2016 18:38

Jak tam jest z nadgodzinami wypłacane bez problemów?
    Nowy

03.03.2016 23:46

A jakie są zarobki w administracji, biurach? Może wiecie jak to tam wygląda, jak wygląda rekrutacja?
    bartosz

08.02.2016 16:00

witajcie Jaka jest atmosfera pracy w oddziale czeladzkim??
    tomobestia

31.08.2015 15:36

siema, chca mnei zatrudnic w czeladzi jako wozkowego ktos mzoe sie wypowiedziec
    wito

21.03.2015 01:02

ROHLIG SUUS Logistics SA zajmuje się zarządzaniem logistyką i łańcuchami dostaw . Jesli chodzi o ich biura w Polsce to posiadają takie w większości dużych Polskich miast. Bez tego ciężko byłoby im w tym kraju cokolwiek osiągnąć. Z roku na rok słyszałem , że pracuje się tutaj lepiej , ale może ktoś to jeszcze potwierdzi?
    kamil

13.01.2015 16:15

Jak dla mnie to rohlig ma sprzedaż na dobrym poziomie, pewnie w drugim półroczu osiągnęli podobny wynik, jak nie wyższy. Zapytam wobec tego, co z takiej kwoty spada pracownikom? Nie wydaje mi się byście mieli jakieś prowizje, może się mylę? Chociaż może premie Wam dali? Napiszcie prosze ile teraz orientacyjnie się tutaj zarabia.
    mussa92

03.11.2014 18:16

Czy ktoś się orientuje jak wygląda case study w tej firmie ??
    ania

28.08.2014 10:09

pracowałam w suusie Tarnowo Podgórne praca lekka ludzie bardzo mili nawet liderzy :) czekam tylko kiedy dostane od nich tel i z miłą chęcią wrócę tam do pracy
    Darek

08.05.2014 20:29

Może jakis z aktualnych pracowników Rohlig napisałbym, czy jest zadowolony z warunków i czy da się z czasem rozwinąć?
    joka

30.04.2014 04:01

@jarek, próbuj, jak nie masz pracy obecnie to i nie masz nic do stracenia, pamiętaj, że atmosfera to ludzie, więc na pewno na nią wpłyniesz.
    jarek

22.04.2014 22:17

Na stronie rohlig suus jest pełno ofert pracy, interesuje mnie głównie Szczecin i Warszawa, polecacie? Atmosfera daje radę, czy nie?
    pepe

15.04.2014 21:41

może wypowie się jakiś student, który był w Rohlig na praktykach? polecacie to miejsce? przydały Wam się praktyki w tej firmie?
    ewaryst

02.04.2014 16:51

a no właśnie, bo chyba nie trzeba nikomu przypominać, że nie jest to w niestety nadal w Polsce normą
    tommy

09.03.2014 20:51

wystarczającą motywacją do pracy w Rohlig powinna być dla pracowników na bieżąco wypłacane wynagrodzenie

07.09.2013 11:15

Można bez problemu wziąć urlop macierzyński?

17.08.2013 07:15

Jakie stawki w ROHLIG POLSKA, Wroclaw?
    remigiusz

04.11.2010 22:26

magazyn jest w tej firmie olewany
    malaga

02.06.2010 16:48

Witam, akurat nie mogę się zgodzić z tym ,że osoby wypowiadające się na temat pracy mają pisać na forum Sonko. To firma Rohlig podjęła się zadania jakie zleciło Sonko, a więc warunki jakie panują w pracy zależne są od Rohliga , a nie od Sonko. Tak czy inaczej firma jako partner logistyczny jest dobrą firmą. Osoby mogą się wypowiadać tutaj,ale niech zaznaczą dokładnie na jakim stanowisku pracują. Na następny raz firma zastanowi się czy warto było podejmować się dodatkowej pracy, co według mnie dużo problemów wprowadziło osobom zarządzającym . Jeszcze raz dodam,że jako magazyn to miejsce z dobrymi warunkami pracy.

Zostaw merytoryczną opinię o ROHLIG SUUS Logistics