3.6/5

• Nasze wartości
  • Benefity
  • Jak się u nas pracuje
  • Staże
  • Wellbeing i rozwój pracowników

Nasze wartości

Benefity

Jak się u nas pracuje

Staże

Wellbeing i rozwój pracowników

• Poznań

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o ROHLIG SUUS Logistics

Opinie o ROHLIG SUUS Logistics Poznań

WebsiteIconROHLIG SUUS Logistics

Nie przegap nowości o ROHLIG SUUS Logistics!

tomek

09.06.2026 10:04

Firma porażka. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z taką kpiną ze strony firmy kurierskiej. Od ponad tygodnia, mimo że przesyłka dotarła do nich na magazyn w Gdańsku, oddalony ode mnie o jakieś 20km, wciąż jej nie dostalem. Każdego kolejnego dnia dostaje informacje SMS że dziś nie dojedzie. Mimo wielu telefonów i ustalania konkretnego kolejnego terminu odbioru i mojego kolejnego dnia wolnego żeby odebrać, znowu nie dociera. A w kolejnej wiadomości info że "podejmą próbę jutro..." Serio????? Żenada i kompletny brak profesjonalizmu!!!! Stanowczo odradzam!!!!

Ryszard Janiak

05.06.2026 12:50

Zdecydowanie odradzam usługi tej firmy. Zmarnowane 2 dni urlopu, na trzeci dzień mimo zapewnień, że przesyłka dojedzie dziś, również przełożyli termin. Poniżej krytyki

Patryk

05.06.2026 09:58

Witam unikać tej firmy kłamią mają gdzieś klienta niepotrafia dostarczyć towaru na czas przekładane terminy dostawy jedna wielka porażka jak tak można funkcjonować

Michał

03.06.2026 14:14

Firma nie godna polecenia . Mam doczynienia z tą firmą drugi raz i za każdym razem jest to samo , notoryczne przekładanie terminów dostawy. Dwa razy zamawiałem rower elektryczny,który waży 35 kg ,firma wysyła wiadomosci , paczka jest ciężka czy potrzebojesz pomocy, zadzwoń. Kierowca dał rachunek za pomoc we wniesienu ale nawet go nie ruszył bo on nie jest od noszenia . Dwukrotnie otrzymywałem mejle, dziś doreczymy twoja paczkę ,dwa razy wziełem wolne z pracy i za każdym razem nie przyjechali. Poprostu firma porażka, nie polecam!!?
    Klient

03.04.2026 10:24

Drugi raz mam do czynienia z tą firmą i drugi raz to jakaś porażka. Obie dostawy za każdym razem były kilkukrotnie przekładane. Ostatecznie poinformowali, że właśnie wyruszają z przesyłką i dziś zostanie dostarczona, ale akurat tak się złożyło, że z uwagi na wolny dzień nie ma szans, żeby ktokolwiek z firmy był pod adresem. Poinformowałem ich o tym, że nie ma możliwości dostawy dziś, że zapraszam po weekendzie. W odpowiedzi po chwili dostałem sms z systemu o treści "Nie zastaliśmy cię podczas dostawy przesyłki" więc się kontaktuj z kurierem i ustalaj nowe terminy dostawy. To jest jakaś parodia firmy logistycznej - najpierw wielokrotnie przekładają termin dostawy, a potem próbują zrzucić winę na klienta, że go nie zastali... Nie wiem czy UOKiK nie powinien się tym zająć, że piszą "nie zastaliśmy cię podczas dostawy przesyłki, a fizycznie dopiero wyjeżdżali z magazynu, więc byli co najmniej kilkadziesiąt kilometrów od miejsca docelowej dostawy. Zdecydowanie NIE POLECAM!
    Krzysztof

12.03.2026 10:23

Opinia dotyczy pracy na magazynie i ludzi którzy tam pracują. Poszedłem tam do pracy przez Wielkopolską Agencję Pracy. Chciałbym zdementować jakiekolwiek negatywne łgarstwa. WSZYSCY którzy tam pracują są mili, pobłażliwi dla początkujących, fajna atmosfera pracy, w tym kierownik Szymon, kierownik Mariusz, kierowca wózka widłowego Karol, Darek i inni wspaniali i pobożni ludzie. Super kantyna, zaopatrzona i czysta. Piękne recepcjonistki.

20.02.2026 17:08

TO Jest kpina nie kurier !!! brak mozliwosci umówienia dostawy telefonicznie chyba ze w godznach 10-13 na pytanie do któtrej pracuje kurier DO 16 ! czy kurier może podjechać o 15 ? nieeeee bo paczki dostarczamy do 13 w dni parzyste podczas pełni księżyca jak bocian żuci cień. Potem tylko zbiera zamówienia MOZNA złożyc adnotacje na infolini o planowanych godzinach odebrania - ale jest to TYLKO SUGESTIA dla kierowcy który dzwoni ze o 13 będize i elo nie ma cie spoko już wracam na magazyn. Paczki nie można odebrac z magazynu be ten też jest czynny do 16:00 20 km od Krakowa w Kokotowie. PODEJSCIE kierowców bezczelne, numer do umwaiania gdziny w sms e a przyjeżdza kiedy mu sie podoba. Na infolinii pani nie widzi w zgłoszeniu informacji o uwagach, i dostępnosci domowników - na prośbę o telefon do kierowcy o potwierdzenie dostawy rozłancza połączenie i nie oddzwania.

23.02.2026 11:19

22.02.2026 22:33

Chciałabym aplikować na stanowisko Specjalista ds. rozliczeń. Mógłby ktoś podzielić się informacjami jaka jest atmosfera w pracy? Jacy są przełożeni?
    Wxx

09.02.2026 18:43

Mam doświadczenie pracy w Rohlig SUUS w Tarnowie Podgórnym. Kiedy rozpocząłem pracę w SUUS,miałem wrażenie, że znalazłem firmę, która spełni moje oczekiwania. Zagwarantuje dobre wynagrodzenie za uczciwą pracę.Szybko przekonałem się, że to iluzja. Żeby otrzymać dobre wynagrodzenie, które jest premiowane za załadunki i rozładunki, nie wystarczy być pracowitym, doświadczonym i uczciwym. Trzeba wiedzieć jak się "ustawić" i mieć dobre relacje z Liderem. To lider decyduje, kto rozwozi palety, a kto robi załadunki i zarabia pieniądze. Faworyci mogą się spóźniać, robić częste i długie przerwy na papierosa. Najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi I dlatego jest tak duża rotacja pracowników
    #Magazynier
    marcin

04.02.2026 08:07

tragedia codziennie wysyłają mejla że bedzie przesyłka a potem kierowcy maja w nosie dostawętydzień czekam na dostawę pieca - instalator stoi z robotami
    Klient meblobranie.pl

11.11.2025 16:17

Zamówiłem towar, który miał być dostarczony przez firmę Rohling Suus. Dostawa ustalona była z tygodniowym wyprzedzeniem! Rano, w dniu dostawy otrzymałem sms'a z informacją o planowanej na ten dzień dostawie. Po kilku minutach kolejny sms, że dostawy nie będzie. Zadzwoniłem do firmy RS z prośbą o wyjaśnienie. Otrzymałem odpowiedź: pana paczka nie zmieściła się do auta! Przypomnę, że ustalałem termin tydzień wcześniej! Próby wyjaśnienia sytuacji i interwencji bez skutku. NIE POLECAM! SĄ INNI DOSTAWCY, BARDZIEJ TERMINOWI I RZETELNI!!
    Kamila

30.10.2025 10:07

To jakas katastrofa, kierowcy nie odbieraja telefonow lub w ogole jest tel wylaczony !!! 3 proby dostarczenia paczek , NIE POLECAM !!!!!!!!! dostawa kanapy nie w terminie jak podano w sms MASAKRA
    Paulina

09.10.2025 13:57

Pierwszy raz zamawiałam towar za pośrednictwem tej firmy, dzisiejsza - druga próba doręczenia przesyłki bezproblemowa - kurier "najwyższa półka" pracownika, fantastyczny człowiek, bezproblemowy. Jednak wszystko zależy od podejścia do pracy! Za to o wczorajszej próbie dostawy wolałabym zapomnieć, facet bezczelny, po nieodebraniu przeze mnie telefonu i oddzwonieniu po 1 minucie odjechał informując, że przesyłkę mam sobie odebrać w Tarnowie.... (a teść czekał na niego w domu od samego rana, ale ten podejrzewam, że nawet na podwórze nie wjechał, po czym napisał, że odbiorcy nie było w domu).

09.10.2025 15:41

Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że dzisiejsza dostawa przebiegła bezproblemowo i że kurier zrobił na Pani dobre wrażenie. Jednocześnie bardzo nam przykro z powodu wczorajszej sytuacji – nie takie standardy obsługi przyjmujemy. Zależy nam, aby każda przesyłka docierała bezproblemowo, dlatego prosimy o kontakt z nami poprzez Portal Klienta - https://portal.suus.com/reklamacja - wystarczy nr zlecenia, abyśmy mogli dokładnie sprawdzić sytuację i odpowiednio zareagować. Pozdrawiamy, Zespół Rohlig SUUS Logistics
    Pablo

11.09.2025 20:42

Drugi raz taka sama sytuacja kupiłem w sklepie internetowym towar i oczywiście w dniu dostawy przyszło awizo o dostawie więc czekałem cały dzień na kuriera i się nie doczekałem ta firma to jedna wielka kpina

12.09.2025 10:05

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się opinią. Jest nam bardzo przykro, że dostawa nie została zrealizowana w dogodnym dla Pana terminie. Zależy nam, aby każdy Klient otrzymał przesyłkę na czas. Poprosimy o kontakt z nami poprzez Portal Klienta - https://portal.suus.com/reklamacja - wystarczy nr zlecenia, abyśmy mogli dokładnie sprawdzić sytuację i odpowiednio zareagować. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i dziękujemy za zwrócenie na nią uwagi – dzięki takim sygnałom możemy poprawiać jakość naszych usług. Zespół SUUS
    Miki

22.08.2025 08:43

Okropna firma, mieli mi dostarczyć meble. Zaznaczałem w zamówieniu, że pracuje i prosze o dostawę po południu. W dniu dostawy dostałem kontakt do kierowcy. Pan kierowca stwierdził, ze nie ma możliwości negocjacji czasu dostarczenia przesyłki a on pracuje tylko do 12. I tyle w tym temacie. Przy tym był bardzo nie miły.

22.08.2025 09:44

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się opinią. Jest nam bardzo przykro, że dostawa przebiegła w taki sposób i że kontakt z naszym kierowcą pozostawił u Pana negatywne wrażenie. Zależy nam, aby każdy Klient otrzymał przesyłkę w dogodnym terminie. Poprosimy o kontakt z nami poprzez Portal Klienta - https://portal.suus.com/reklamacja - wystarczy nr zlecenia, abyśmy mogli dokładnie sprawdzić sytuację i odpowiednio zareagować. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i dziękujemy za zwrócenie na nią uwagi – dzięki takim sygnałom możemy poprawiać jakość naszych usług. Z poważaniem, Zespół SUUS
    Dejv

24.07.2025 18:56

Mam propozycję pracy jako przewoźnik w tej firmie i jakie macie doświadczenia z tym pracodawcą? Ile można wyciągnąć? własne auto będę miał
    Jagoda były kurier

20.07.2023 05:09

Uwaga !!! Koledzy i koleżanki po fachu pragnę ustosunkować się do warunków pracy pod Gdańskim odziałem spedycji Suus mieszczącej się na ul. Magnackiej Zacznę od ogólnych zasad kierowca tam jest wręcz zmuszany do przeginania tachografu (z automatu leci mail do właściciela o niesurbodynacji pracownika ponieważ nie wykonał zleceń) jeśli mówimy o normach stopów to do rozwiezienia około 21 punktów do tego w granicach 8 odbiorów trasa mierzona w km bywało po 300km zaczynasz pracę 5:30 koniec około 20 z odbiorami na magazynie hmm a gdzie czas zjazdu na bazę i do domu niewolnicza praca to zbyt małe określenie, Najlepsze hity tego odziału szef otrzymywał raport co tygodniowy z naszych wyników pracy Uwaga tabelki zawierały miernik szybkości załadunku w procentach nasza wydajność w nabijaniu na scaner doręczeń czy też odbiorów (wywieranie w tej formie presji na pracownikach) Brak dostępu do ramp czas oczekiwania 8 w kolejce do przypisanej rampy nie raz dochodziło do przepychanek co jest zrozumiałe każdy z Nas kierowców wyczerpany to i psycha siada a spedytorzy wiadomo nie ludzie bywały sytuację że po załadunku auta szło się po kartę doręczeń i następny hit kazali wylądować pół auta bo trzeba zabrać VIP paletę uj nie było dyskusji. Po powrocie z trasy z odbiorami każdą paletę paleciakiem rozwieźć w rajki im przypisane czyli bieganie po całym magazynie np. 22 palety i z każdą śmigasz po magazynie pragnę tu jeszcze opisać sytuację związaną z odbiorami bywały sytuację że prykaz był od spedycji jechania po 1 ep 70km gdzie logika czas koszt .. Następny hit noty karne praktycznie za wszystko .. Ostrożnie również powinni podchodzić przewoźnicy chcący podjąć współpracę umowa nie odzwierciedla tego czego spodziewacie się otrzymać na konto Jednym słowem nie polecam
    xxx

04.07.2025 15:03

zaczynasz pracę 5:30 koniec około 20 z odbiorami na magazynie hmm a - tak jest w praktycznie w każdej "korporacji" która korzysta z usług podwykonawców... Na liście przewozowym niby wszystko jest ok - ramy czasowe się zgadzają bez zapasów czasowych. Ale to przecież transport - i te szukanie palet/towarów po całym magazynie przez kierowców. Psim obowiązkiem jest przygotowanie przez suus dla kierowcy na wysyłkę w odrębnym miejscu. A nie że kierowcy ot tak sobie łażą po magazynie w poszukiwaniu towaru... masakra -o wypadek nietrudno a i zdarzają się takie sytuacje.
    Magazynier

19.04.2024 08:48

Witam Czy ktoś z Państwa może przedstawić opinie na temat pracy w magazynie w Tarnowie Podgórnym? Jestem kandydatem na to stanowisko ale po przeczytaniu opinii zaczynam mieć wątpliwości czy w ogóle jest sens jechac na rozmowę.interesuje mnie jaka jest atmosfera w pracy,zarobki,przerwy itp itd.
    Zespół SUUS

19.04.2024 17:53

Zapraszamy na rozmowę. W ten sposób najlepiej można poznać nasz zespół, atmosferę, która u nas panuje i zobaczyć magazyn na żywo ????
    xxx

04.07.2025 14:59

Radzę sobie odpuścić Szanująca firma podaje w ogłoszeniu kwotę wynagrodzenia. Jesli tej kwoty nie ma - to znak, że słabo płaci. A płaci naprawdę słabo. Może stażowe 300 zl (po 3 latach) delikatnie osładza emocje, wczasy pod gruszą (jednorazowa kwota) + socjal na koniec roku (też niezła). Ale liczy się to co się dostaje co miesiąc - a tutaj jest mega słabo
    Kary

02.06.2025 08:36

Spedycja która wymaga jeżdżenia po dwa tygodnie tylko że nie wiem po co ??? Jazda po Niemczech czasem Belgia i Holandia. Z roku na rok coraz gorzej

04.06.2025 13:27

Dzień dobry! Dziękujemy za komentarz. Będziemy wdzięczni za doprecyzowanie informacji. Zapraszamy do kontaktu bezpośrednio na adres: [email protected].
    Byly

08.02.2025 13:19

Witam Pracowałem kiedyś w tej firmie Rohlig suus Tarnowo Podgórne Szczerze odradzam bo zastępca kierownika TM ma klapki na oczach. Trzymie z jednym z liderów i podkładają swinie żeby zwolnić pracownika.Dyrektor też nie lepsza słucha tylko zastępcy to co powie a pracowników mają gdzies

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ROHLIG SUUS Logistics?

Kontakt - ROHLIG SUUS Logistics

Poznań

Tomasz

19.12.2023 06:52

Pracowałem w RS Tarnowo Podgórne rok. Kierowca nawet ten tzw. liniowy musi sam skanować przywieziony towar z innego oddziału RS bo jest mało magazynierów. Nie w tym nic dziwnego bo za takie wynagrodzenia cudem jest że ktokolwiek chcę tam jeszcze pracować. "Najlepsze" jednak jest to, że kiedy odszedłem z pracy sprawdziłem kilka spraw i okazało się, że przewoźnik który od lat świadczy usługi dla RS i u którego bylem zatrudnieniony jako kierowca przez kilka miesięcy nie płacił za mnie składek ZUS. Mam pismo z ZUS potwierdzające moje słowa. Zatem jak ktoś będzie twierdził, że teraz kłamię i będzie czuł się pomówiony przez mnie zapraszam do złożenia pozwu przeciwko mnie. Nie będę miał żadnych trudności żeby że to ja mówię prawdę.

30.12.2023 10:07

Pytanie: To Krzyk nie płaci składek ZUS za swoich kierowców ?
    @Milena

16.08.2023 17:40

Odradzam każdemu korzystanie z usług tej firmy. Kłamią o przesyłce której nawet nie zamierzają dostarczyć danego dnia. Tłumaczenia żałosne, nigdy nie polecę tej firmy i jeśli chcecie miec swoje przesyłki to przesyłki nir od tej firmy bo się nie doczekacie
    Janosik

22.02.2023 00:55

Może kiedyś. Od jakiegoś czasu w firmie, która kreuje swój wizerunek na taką, która stawia na ludzi, pozwala się na zarządzanie w stylu dobrym dla poprzedniego wieku. Królują - zakaz, nakaz, strach. Wszyscy się tylko zastanawiają czy przypadkiem nie figurują na liście dyrektorki jako kolejni do zwolnienia. Atmosfera pracy, budowanie relacji, to raczej na ostatnim miejscu.
    Tomasz

13.12.2022 11:12

Kandydowałem na stanowisko magazyniera. Ogłoszenia od listopada. Mam duże doświadczeni i także znajomego w tej firmie ( który przekazał moje cv kierownikowi ). Po rozmowie telefonicznej okazuję się, że rekrutują na nowy magazyn w Tarnowie Podgórnym od nowego roku. Nowe ogłoszenia cały czas się pojawiają. Trochę to dziwne. Może lepiej w ogłoszeniu zaznaczyć, że poszukiwania od nowego roku ? Szukam stabilnej pracy z zarobkami rzędu 4 tys netto czy to wiele na dzisiejsze czasy ?
    Klklajh

09.11.2022 14:27

Firma tragedia. Opóźnione przesylki, zero kontaktu, żadnych informacji. Dodam, że miała to być przesyłka pralki, więc tym bardziej jest to istotne by dotarła na konkretny dzień. Zastanawiam się, jak to możliwe ze takie firmy jeszcze utrzymują się na rynku. Zbywanie klienta, nieprofesjonalna i niekompetentna obsługa na infolinii. Nigdy więcej nic nie zamówię od tak zakłamanych ludzi.

09.11.2022 15:30

Dzień dobry, chętnie pomożemy i wyjaśnimy sytuację mając więcej szczegółów dostawy, prosimy o kontakt pod adresem: [email protected]. Ola Dział Obsługi Klienta

30.07.2022 10:55

Czy istnieje możliwość rozwoju w ROHLIG SUUS Logistics?
    Ale po co

09.09.2022 17:58

Tak, jak sobie wyszarpiesz zębami. No chyba ze należysz do zacnego grona krewnych bądź znajomych krolika. Mimo tego ze firma próbuje kreować swój wizerunek na wzór korporacji to jest to po prostu typowo polska firma w której obowiązuje nepotyzm i kolesiostwo. Przykre. Ale za to kawa dobra.
    WandaLOG

08.11.2022 15:33

Na awans jest szansa dla osób z rodziny albo koleżanek dyrekcji :D

28.07.2022 02:25

Proszę podać jakie są stawki brutto /miesięczne przewidziane dla pracowników magazynu /operatorów wózków widłowych z doświadczeniem, jestem zainteresowany.
    Ada K

06.01.2021 00:35

Obecnie poszukiwany jest specjalista ds rozliczeń w Tarnowie Podgórnym. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w tamtym dziale? Czy jest szansa na awanse, szkolenie oraz jaka jest atmosfera? Czy pracodawca zapewnia transport z poznania do Tarnowa? Pozdrawiam
    Przyszły pracownik

21.04.2022 07:51

Czy coś więcej wiesz? Będę wdzięczna
    Tina

25.04.2022 23:49

Wiecznie szukają na to stanowisko i o czyms to świadczy ..uciekaj
    biurowy

24.09.2021 14:07

Jak wyglada praca w biurze i atmosfera?
    Przyszły pracownik

21.04.2022 07:49

Podasz mi więcej szczegółów…mam zacząć tam prace, czuje ze to błąd
    Tina

25.04.2022 23:48

Uciekaj w podskokach, brak szacunku przez kierowniczkę biura, praca specjalista ds rozliczeń a będziesz rowniez magazynierem , płaca słabo na rozmowie obiecanki sasanki i casting jakbyś conajmniej na kierownika regionu startował, hr kuleje strasznie, przekombinowane ..porażka
    Murzyn

25.02.2021 00:21

Kierownictwo pożal się boże nie zdają sobie sprawy pracy na magazynie liczą się tylko tabelki brak sprzętu do pracy kierownik podchodzi do tematu jest ok siedzi w domu i rządzi i jest coraz gorzej nie długo sam będzie naparzał jak wszyscy odejdą obiecanki i nic więcej
    były pracownik

05.10.2021 14:43

dokładnie..
    Nowy hse

30.09.2021 22:13

Witam od jakiegoś czasu poszukują bhpowca do Tarnowa Podgórnego i Warszawy. Ktoś może mi coś bliżej powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku ?
    Brudas

28.04.2021 00:04

Po paru latach pracy w zeszłym roku zero podwyżek a teraz na waciki a zabijają kokosy na pandemi podwyżki srednio 100zł jaja se znasz robią
    były pracownik

17.08.2021 11:38

Dokładnie.
    nowypracownik

20.07.2020 18:00

Cześć, Może ktoś napisać wprost ile płacą netto na "dzień dobry i np po roku? Czy są coroczne podwyżki ?? Magazyn,terminal ,wysoki skład i itp ??

04.10.2020 22:33

Dostajesz na start stałe 3800 brutto + DO (!) 400 zł premii. Po 3 msc masz umowę na rok i żadnej podwyżki... Chłopaki dostali za poprzedni msc 30 zł premii...
    Buahaha2

14.08.2021 11:13

No to są chyba jakieś jaja przepraszam bardzo, chcesz im zaszkodzić czy ktoś Cię tam złe potraktował czy ocb? Nigdy ale to nigdy nikt nie dostał premii w wysokości 30 zł, i wysokość premii się znacznie zwiększyła. Najwidoczniej jesteś nie doinformowany/a. Albo próbujesz zaszkodzić. Nic z tego co wypisujesz nie jest prawdą wręcz wszystko to bzdura.
    Klient

20.03.2021 00:57

Żal mi magazynierow zimno na magazynie chlopaki trzęsą się z zimna gdzie jest kierownik chlopaki się zwalniają żal ich

01.12.2020 09:30

Jaki dress code obowiązuje w ROHLIG SUUS Logistics?
    Zuber

24.01.2021 02:02

Jak to jaki? Black tie. Kto Państwa szkoli w zakresie zadawania skutecznych pytań? A tak swoją drogą: jaki dress code obowiązuje w Gowork? I dlaczego to jest takie ważne?
    Łukasz

06.10.2019 18:22

Czy ciężko się dostać? Czego wymagają?

04.10.2020 22:44

Wezmą kogokolwiek, bo nikt nie chce przyjść, za takie wynagrodzenie

20.08.2020 10:07

Jaka atmosfera jest między działami w ROHLIG SUUS Logistics?

04.10.2020 22:35

Magazynierów każdy (usunięte przez administratora), a magazynierzy i biuro, i "przedstawicieli handlowych"
    Ola

03.04.2020 14:19

Dodam swoją cegiełkę od siebie. Na duży plus to, że firma daje możliwość rozwoju pod takim kątem, jaki sobie wymarzymy. Na plus wprowadzanie różnych korporacyjnych rozwiązań typu lean management, różnych narzędzi IT które unifikują pracę na równoległych stanowiskach w różnych lokalizacjach, czy nienajgorsze benefity pozapłacowe. Niestety trzymanie się tych samych procedur przez różne oddziały jeszcze mocno raczkuje, ale i tak firma wypada bardzo dobrze na tle innych firm z polskim kapitałem (warte podkreślenia). Na plus też to, że jest szansa awansu, nawet nie będąc zatrudnionym po znajomości można się wspinać po szczeblach kariery. Na minus niestety pensja, neutralnie - odczucie "rodzinnej firmy" co nie zawsze każdemu odpowiada. Atmosfera i ludzie w większości na plus, chociaz bywa nerwowo, ale to jest spedycja, więc nic dziwnego. Firma udziela się w lokalnych inicjatywach co jest bardzo fajne, dziewczyny z Poznania bardzo mocno dbają o firmowego ducha co z pewnością nadaje oddziałowi ducha drużyny. Ogólna ocena - mocne 4, mogę polecić :)
    Mieczysław

26.11.2019 18:18

Telefony do kuriera nie działają, przesyłka mimo awizowania nie dotarła.
    Logistyk

13.10.2019 08:56

Jakis czas temu aplikowalam do tej firmy na stanowisko sprzedazy ds. Uslug logistycznych. Rekrutacja wydluzona, brak jakiejkolwiek informacji. Rozumiem, ze to dosc powszechna praktyka, ale po co trzykrotne zapewnienia, ze odezwiemy sie bez wzgledu na rezultat? Czlowiek sie umawia, trzy razy zmieniaja mu termin spotkania i nie dostanie nawet maila z podziekowaniem za udzial w rekrutacji i informacji, ze nie zostal przyjety. Slabo, forma moglaby w takim razie nie zaznaczac na kazdym kroku, ze dadza znac bez wzgledu na wynik

12.11.2019 12:41

Dzień dobry, Poprosimy o kontakt na [email protected] i wskazanie więcej szczegółów tej sytuacji. Prześledzimy poszczególne etapy rekrutacji i przekażemy odpowiedź, jeśli faktycznie nie była udzielona. Pozdrawiamy, Rohlig Suus Logistics

Zostaw merytoryczną opinię o ROHLIG SUUS Logistics