ROHLIG SUUS Logistics

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o ROHLIG SUUS Logistics

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROHLIG SUUS Logistics

anonymous

Z mojego doświadczenia to bardzo dobry kurier, obsługa telefoniczna , jak i dostawa to TOP liga , przesyłka na czas , polecam z nimi współprace !

oburzony klient

Najgorsza firma kurierska z jaka mialem do czynienia !!! Firma ,która ma klientów głęboko w D..IE ! Dzień w którym miał zostać dostarczony telewizor ,czekam i czekam ...nic. W końcu dzwonię po czym Pani zresztą w sposób bardzo arogancki poinformowała mnie ,że mam poczekać na swoją przesyłkę dodatkowo jeszcze trzy dni ,bo mają jakieś problemy . TYLE ! Zadnego sms-a z powiadomieniem mnie o kłopotach związanych z dostawą . Firma ,która zatrudnia tą firmę kurierską traci klientów !

Sławek

Najgorsza firma jaką miałem do czynienia. Normalnie coś mnie trafia. Marnują tylko czas innych. Nie mogę się doprosić przesyłki. Nie mam cały dzień czasu żeby siedzieć na (usunięte przez administratora) w domu i czekać na przesyłkę. Pracuje tak samo jak inni. Skoro się umawiam to powinni brać to pod uwagę. To też pokazuje jasno jaki jest klimat w tej firmie.

bezrobotny2030

A jaka sytuacja jest obecnie w Rohlig Suus Tarnowo Podgórne? Jakie stawki na magazynie? Podobno jakieś zmiany kadrowe były.. Jak atmosfera? Firma chyba daje rade skoro bmw 8i przed wejściem stoi od dużego czasu.. Także może warto tam pracować? :)

dostawca suus
@bezrobotny2030 02.11.2017 23:43
A jaka sytuacja jest obecnie w Rohlig Suus Tarnowo Podgórne? Jakie stawki na magazynie? Podobno jakieś zmiany kadrowe były.. J...

Do wszystkich pseudo klientów: nie pasuje to leć do wypożyczalni weź kolegę i jedź do sklepu po ciężki materac czy ciężką lodówkę. Ludzie czy Wy się słyszycie? akurat dostarczamy te przesyłki i koleś od materaca pieprzy głupoty, rano dostaje listę i system wysyła do klienta mój nr telefonu, ten kto chce zadzwoni i sie umówi, a ten kto pajacuje, pajacem zostanie. Człowieku sugerować późniejszą dostawę to jest bezczelność , ja sugeruje siedź codziennie w pracy po godzinach za darmo. przeważnie mamy trasy po 300-400km i jakbym miał codziennie dostarczać kiedy każdemu pasuje to bym 3 punkty zrobił. Ludzie chcecie jak najniższej ceny dostawy, a wymagania jak w ekskluzywnym salonie meblowym! Polska kraj najbardziej roszczeniowych ludzi !

anna

W dniu 13.04.16r. spodziewałem się przesyłki- był to duży i b.ciężki materac o wymiarach 1.8m x 2m. O godzinie 12:30 zadzwonił do mnie kierowca że za chwile będzie. Tłumaczyłem mu, że w tej chwili to niemożliwe bo w domu jest tylko dziewczyna, która tego sama nie wniesie na 2gie piętro oraz zasugerowałem żeby umówił się na godzinę późniejszą. Mimo tego kierowca przyjechał za chwilę, wyładował materac 20 metrów przed drzwiami mojego bloku i kazał kobiecie samej to sobie zanieść. Kierowca powiedział że go to nic nie obchodzi bo on jedzie dalej. Czy polityka firmy nie uwzględnia upewnienia się, że ktoś będzie w stanie odebrać przesyłkę o danej godzinie? Jego zachowanie było skandaliczne. Nigdy więcej nie skorzystam z waszych usług.

Konkretny
@anna 14.04.2016 13:14
W dniu 13.04.16r. spodziewałem się przesyłki- był to duży i b.ciężki materac o wymiarach 1.8m x 2m. O godzinie 12:30 zadzwoni...

Skoro spodziewałeś się przesyłki, to trzeba było siedzieć na d*pie w domu i czekać, a nie wielki pan na którego kierowca ma czekać. Co poniektórym, to już się w główkach p*(usunięte przez administratora). Dla jasności, nie mam nic wspólnego z tą firmą, więc nikogo nie bronię, po prostu nie lubię roszczeniowych, bezczelnych ludzi, którzy myślą, że świat się wokół nich kręci. Jak ja coś zamawiam, to w dzień dostawy jestem w domu cały dzień, a nie sobie wyłażę gdzieś w p*zdu i jeszcze mam pretensję do innych. Bezczelny z ciebie typek.

Gosiuu
@Konkretny 18.11.2017 15:31
Skoro spodziewałeś się przesyłki, to trzeba było siedzieć na d*pie w domu i czekać, a nie wielki pan na którego kierowca ma cze...

Dlaczego obrazasz klienta? Niezadowolnego z usług firmy którą powinna dbać o klientów. Przecież ten ktoś nie powiedział że kurier ma na niego czekać ale chce wiedzieć kiedy ma być w domu a nie zadania będę za chwilę . Tak sie składa ze mam z tą firma koszmarne doświadczenie i rozumiem klienta. Towar miał być na wtorek nic cisza... w środę dzwoni kurier i mowi: będę za chwilę. Drugi dzień zmarnowany a ja na dotarcie do domu mam 40 minut. Kurier mowi: to jutro dostarczymy. Jest jutro czekam do 15 godz i cisza.... dzwonię do kuriera a on ze nic nie wie bo kto inny ma dostarczyc dzwonie do sklepu..... oni nic nie wiedzą... dzwonię do firmy suus a oni ze towar jest w magazynie i dostarcza jutro !!!!!!!!!!! Czy tak się dostarcza?? Nigdy nie miałam takiej jazdy z kurierami!!!!!

Nik

Ta firma to jest jakaś katastrofa!!!! Nie odbierają telefonów, nie można się z nikim skontaktować. Nie wiadomo kiedy przyjedzie kurier, który też w ogóle nie odbiera telefonów. Z taka dziadowska firmą kurierska nie miałem jeszcze nigdy do czynienia i ma nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz!

Bocian
@Nik 01.09.2017 11:25
Ta firma to jest jakaś katastrofa!!!! Nie odbierają telefonów, nie można się z nikim skontaktować. Nie wiadomo kiedy przyjedzie...

Jeszcze takiej popapranej firmy logistycznej nie widziałem... Serdecznie odradzam ich usług!!! w szczególnosci jesli współpracują z firmą Media Expert

Maras
@Bocian 24.10.2017 12:47
Jeszcze takiej popapranej firmy logistycznej nie widziałem... Serdecznie odradzam ich usług!!! w szczególnosci jesli współpracu...

Dokładnie. W (usunięte przez administratora) mają umówione terminy. Kalendarz dla nich nie istnieje.

michalw

Moim zdaniem świetna firma, mogę śmiało polecić!

mathkit

Kiepski kontakt z kurierem, nie odpowiada na sms. Mieli dostarczyc przesylke pomiedzy 16-21 ale nie dotarla bo kurier konczy prace o 14tej. Pomimo mojej interwencji w firmie i zapewnienia ze towar dotrze, hednak brak kontaktu zupelnie mnie olali.

Natalia

@Świniak - mobbing to poważne oskarżenie wobec pracodawcy. Czy jesteś pewien, że sytuacje, które miały miejsce wywierały aż tak poważne skutki?

Świniak

Pracowałem w Rohligu na Bielanach Wrocławskich w charakterze Magazyniera. No nie można powiedziec zbyt dobrego o tym oddziale. Płaca totalne minimum które muszą. O premiach i platnych nadgodzinach możesz zapomnieć. Cięzko mówic o atmosferze w wypadku magazynu. Nikt z "kadry" zarządzającej niema pojęcia co oznacza słowo mobing i szacunek do pracownika. Mobing jest codziennością w wypadku Wrocławskiego oddziału Rohlig Suss. Dochodziło do sytuacji że dyrektor oddziału schodził przestraszony ze swojego gabinetu i rugał niecenzuralnym słownictwem zwykłych wózkowych za rzeczy na które kompletnie nie mają wplywu. Praca na 3 zmiany, na każdej kierownik bez średniego wykształcenia, ale z bardzo wybujałym ego i świadomościa że może z toba zrobić wszystko... bo i tak w strukturach wyższych jest ktoś (żona, kuzyn, itd itp) kto go będzie krył... No nie polecam... Dno plus metr mułu....

Natalia

Aktualnie dostępnych jest wiele ofert pracy w ROHLIG SUUS Logistics. Wiecie może coś na temat rekrutacji we Wrocławiu? Informacje na temat pracodawcy są bardzo pomocne dla osób przeglądających oferty pracy - może ktoś chciałby podzielić się swoim doświadczeniem z procesem rekrutacji, warunkami zatrudnienia i samą pracą w tej firmie?

endless

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej w Rohlig Suus w Warszawie. Pytania dotyczące doświadczenia, ale przede wszystkim moim zdaniem Pani nie wprowadzała stresujących sytuacji. Nie ma się czego bać, chyba ze nie macie doświadczenia w logistyce lub w sprzedaży. :/

ten co był iwidział

Witam jeśli chodzi o Olsztyn i o logistykę to powiem,że straszna lipa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ponieważ w logistyce są chłopcy z doświadczeniem .....................co jedzili w kurierce............................ ale na( b).........................a poza tym są na tyle profesjonalistami,że nie potrzebują nawet mapy województwa war-mazurskiego, ponieważ tak dobrze się znają na topografii.............. beka huhu haha ha ha nie wsponme o kierowniczce ..........................:) beka ićta w hoj wypierdzta sie w łeb pusty głaby co fruwać nie umieta.pozdrawiam

Inna

Czy ktoś może powiedzieć jakie są zarobki w biurze? Interesuje mnie Szczecin.

ttz

Driver zajebiaszczy opis nie mam pojęcia o tej firmie ale czytając twój opis uśmiałem się do łez :D

Dave

Ukraińcy Rohlig Czeladź wyzwolą....

Luzik

Nie polecam Skawiny kumoterstwo oraz brak kompetencji pozdrawiam kochaną panią spdyspozytorke Panią A z wieczną ciotą i fachem. Chłopaki na magazynie ok zależy oczywiście która zmiana. Kierownik magazynu pan W jak w/w kumoterstwo poraszka. Trzeba uważać bo strasznie dużo wron tam lata

M56777

Czeladź? Nie polecam

bilonek

wiesz no jednak są stanowiska gdzie w firmie na pewno możesz wykosić znacznie większe wyAGRODZENIE, przykładowo teraz jest poszukiwany pracownik na stanowisko Key Trade Lane Manager- Asia/Pacific i tutaj jak masz kwalifikacje odpowiednie to naprawdę dużo zarobisz

anonim

(usunięte przez administratora)

gal

Praca w rohlig suus jest dobra na początek, zero inwestycji w pracownika. Po 400 zl brutto podwyżki chodzi się 10 miesiecy. Zarobki żenujące. Dla studentów tez chyba lepiej w McD placa. Praca dobra na początku. Później trzeba szukac normalnej pracy.

Lis

Czy w dziale sprzedaży są normalne warunki pracy czy Total korporacja i mł. specjaliści jak murzyni przy taśmie wydzwaniają na słuchawkach do potencjalnego klienta?

kkk

Znam ich jako klient. Dobra obsługa klienta i ceny za frachty. Współpracowałem z nimi kilka lat i nie narzekałem.

kora

Jak tam jest z nadgodzinami wypłacane bez problemów?

Tomasz

Najgorsza firma przewozowa w Polsce!!!! Nie potrafi sobie poradzić z kurierem, który robi cokolwiek mu się podoba!!!! PRZESTRZEGAM!!!!!

To ja
@Tomasz 15.04.2016 10:46
Najgorsza firma przewozowa w Polsce!!!! Nie potrafi sobie poradzić z kurierem, który robi cokolwiek mu się podoba!!!! PRZESTRZE...

Brawo brawo to taka firma co nie wie nawet jakich ma pracownikow podaje numery do kierowcow.ktorzy juz u nich nie pracuja czekalam na dostawe pralki 5 dni otrzymalam 5 sms codziennie przez 5 dni ze juz mi dostarcza ale mysle ze kurier mial to w nosie podobno nie umial do mnie trafic a mieszkam kola samej ulicy dziecko by trafilo nalezy sie wystrzegac tej firmy mowie o oddziale w Krakowie

Nowy

A jakie są zarobki w administracji, biurach? Może wiecie jak to tam wygląda, jak wygląda rekrutacja?

Purtyk

Cześć podnajmuje susowi auto wraz z kierowcą , stawka 1,2zł / , dziennie można zrobić 200-250 km . Atmosfera w pracy świetna , liderzy są pomocni to samo można powiedzieć o dyspozytorach . Jedyne co jest na niskim poziomie to rozlokowane paczki po całym magazynie których trzeba szukać i zajmuje to od 2-3,3 h . Poki co mogę polecić współprace z tą firmą jednak trzeba się przygotować na to że nie jest lekko . pozdrawiam

bartosz

witajcie Jaka jest atmosfera pracy w oddziale czeladzkim??

niezadowolony klient

Ta firma to jedna wielka porażka paczka miała być miedzy 10 a 16 dzień urlopu wybrałem i nic żadnego telefonu do godz 20:30. Paranoja im tańsza firma tym większy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w niej jest sorki za słowa ale dzień mam do d... i zmarnowany w 4 ścianach.

nnk

Omijaj to miejsce z daleka pracowalem tam w innym charakterze niz spedytor i co tam sie dzieje to jeden wielki bur... szef spedycji wyklina i awanturuje sie ze spedytorami ciagle o cos nowego a ci planuja tyle towaru na male ciezarowki co prawie wchodzi na tira a i tak towaru zostaje i zawsze sa awantury a kierowcy laduja sie po dach i sa przypadki ze paleciaka nie maja gdzie wrzucic bo im sie nie miesci a szefowi spedycji i tak jest zle bo maja za malo aut a za duzo przesylek i zawsze cos zostanie i sa awantury wiec nie polecam tej zj....j firmy!!!

junior
@nnk 25.09.2015 23:59
Omijaj to miejsce z daleka pracowalem tam w innym charakterze niz spedytor i co tam sie dzieje to jeden wielki bur... szef sped...

W którym oddziale jest taki bałagan?

tomobestia

siema, chca mnei zatrudnic w czeladzi jako wozkowego ktos mzoe sie wypowiedziec

K.
@tomobestia 31.08.2015 15:36
siema, chca mnei zatrudnic w czeladzi jako wozkowego ktos mzoe sie wypowiedziec

Praca w Czeladzi to jedno wielkie nieporozumienie. Liderzy i ich zastępcy to jakiś żart, szczególnie panowie na Ł, zero kompetencji na takim stanowisku, zainteresowania co robi pracownik, decyzji jak poprawić prace w tym syfie. Brak przestrzegania zasad BHP, czasem nie ma miejsca żeby przejechać 5 metrów prosto. Wymagane jest aby ładować auta towarem po sam sufit a towar rozsypany po całym magazynie zamiast w swoich strefach. Każdy wie jak jest i wszyscy udają że jest ok.Kierowcy udają kolegów a tak naprawdę banda chamów, patrzą tylko byle gdzie zrzucić towar i szybko się załadować. Praca za ok 1900 pln. Pracownik nie ma przerw czym powinien zająć się PIP. Zimno i brudno.Kierowniczka hali codziennie rano dumnie przechadza się po magazynie i udaje że jest idealnie.Brak przeszkolenia pracowników.Wieczne mowa o miłej atmosferze. Pracowałem tam rok, o rok za długo. Nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

kuba

jesteś z ukrainy że ci 1700 zł wystarczy ???

wito

ROHLIG SUUS Logistics SA zajmuje się zarządzaniem logistyką i łańcuchami dostaw . Jesli chodzi o ich biura w Polsce to posiadają takie w większości dużych Polskich miast. Bez tego ciężko byłoby im w tym kraju cokolwiek osiągnąć. Z roku na rok słyszałem , że pracuje się tutaj lepiej , ale może ktoś to jeszcze potwierdzi?

kamil

Jak dla mnie to rohlig ma sprzedaż na dobrym poziomie, pewnie w drugim półroczu osiągnęli podobny wynik, jak nie wyższy. Zapytam wobec tego, co z takiej kwoty spada pracownikom? Nie wydaje mi się byście mieli jakieś prowizje, może się mylę? Chociaż może premie Wam dali? Napiszcie prosze ile teraz orientacyjnie się tutaj zarabia.

mussa92

Czy ktoś się orientuje jak wygląda case study w tej firmie ??

ania

pracowałam w suusie Tarnowo Podgórne praca lekka ludzie bardzo mili nawet liderzy :) czekam tylko kiedy dostane od nich tel i z miłą chęcią wrócę tam do pracy

anonim

Praca na magazynie to jakieś nieporozumienie jeden pracownik robi za trzech i non stop dostaje opieprz że się nie wyrabia. Zatrudniają przez jakieś egzotyczne agencje (kto taniej ten zatrudnia) ludzi z ulicy którzy pracują bez przeszkolenia byle tylko zapchać deficyt ludzi tanią siłą roboczą. Wypłata (zawsze pierwszego co by się nie stało) obija się o najniższą krajową plus premia tylko premii nikt nie widział bo zawsze jest jakieś ale żeby dobić pracownika. Kierownictwo to większości rodzina dosłownie tego słowa znaczeniu, wypowiesz się źle o przełożonych szybko poniesiesz swoje konsekwencje.

Darek

Może jakis z aktualnych pracowników Rohlig napisałbym, czy jest zadowolony z warunków i czy da się z czasem rozwinąć?

joka

@jarek, próbuj, jak nie masz pracy obecnie to i nie masz nic do stracenia, pamiętaj, że atmosfera to ludzie, więc na pewno na nią wpłyniesz.

jarek

Na stronie rohlig suus jest pełno ofert pracy, interesuje mnie głównie Szczecin i Warszawa, polecacie? Atmosfera daje radę, czy nie?

pepe

może wypowie się jakiś student, który był w Rohlig na praktykach? polecacie to miejsce? przydały Wam się praktyki w tej firmie?

ewaryst

a no właśnie, bo chyba nie trzeba nikomu przypominać, że nie jest to w niestety nadal w Polsce normą

tommy

wystarczającą motywacją do pracy w Rohlig powinna być dla pracowników na bieżąco wypłacane wynagrodzenie

GALL Anonim

Praca w tej firmie jest slabo zorganizowana, brak premii strasznie demotywuje chociaz zarabiamy dla tej firmy to i tak zero wdziecznosci zero poklepania po ramieniu i zero slow otuchy....brak jakiej kolwiek motywacji do pracy....kierownicy hmm moze dwoch ma pojecie reszta to banda kosztorobow bez ktorych oddzial nie odczulby straty a tylko by zyskal.... Faktycznie atmosfera w pracy bywa fajna i zabawna ale dwulicowosc ludzi przekracza wszelkie granice!!!!!! bardziej dwulicowych ludzi nie znam.... PS to dobra firma jak chcesz nalapac doswiadczenia praca do 3 lat i zaczynasz sie wykanczac....przy 4 roku wszystko staje sie rutyna...... brak wiekszych mozliwosci na rozwoj i awanse w tej firmie wszystko jest po rodzinnych ukladach...

remigiusz

magazyn jest w tej firmie olewany

malaga

Witam, akurat nie mogę się zgodzić z tym ,że osoby wypowiadające się na temat pracy mają pisać na forum Sonko. To firma Rohlig podjęła się zadania jakie zleciło Sonko, a więc warunki jakie panują w pracy zależne są od Rohliga , a nie od Sonko. Tak czy inaczej firma jako partner logistyczny jest dobrą firmą. Osoby mogą się wypowiadać tutaj,ale niech zaznaczą dokładnie na jakim stanowisku pracują. Na następny raz firma zastanowi się czy warto było podejmować się dodatkowej pracy, co według mnie dużo problemów wprowadziło osobom zarządzającym . Jeszcze raz dodam,że jako magazyn to miejsce z dobrymi warunkami pracy.

pani z biura

Mam nadzieje ze widac teraz wypowiedz wraz z linkiem ( www.gowork.pl/opinie_czytaj,79372,0,0 ) Chociaz musze przyznac ze u mnie na komputerze piwrwsza moja wypowiedz jest widoczna normalnie ze znakami polskimi M.K

pani z biura

Polecam wam sonkowicze poczytac sobie i powypowiadac sie na tej stronie (nizej podaje linka), bo to wlasnie sie tyczy waszej pracy !! Jest to strona na temat firmy "Sonko" ! Wiec wypowiadajcie sie na niej a nie na tej ! http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,79372,0,0 Forum na ktorym obecnie piszecie, nie jest strona do zabaw(usunięte przez administratora) Prosze teraz bez polskich znakow

agatka

a tak propo pracy, to są lepsze produkcje niż ta ! Tutaj jest średnio na jeża. Sami się przekonajcie ;)

anonim

no kasy mało ! ale podobno jeszcze do grudnia ma być produkcja sonko na magazynie, a od nowego roku koniec ... trzeba będzie poszukać sobie innej pracy - może to i lepiej ?!

j.

Tym razem co lepicie?

Zostaw opinię o ROHLIG SUUS Logistics - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROHLIG SUUS Logistics