ROHLIG SUUS Logistics

3.4/5

• Nasze wartości
  • Jak się u nas pracuje
  • Staże
  • Wellbeing i rozwój pracowników

Nasze wartości

Jak się u nas pracuje

Staże

Wellbeing i rozwój pracowników

• Skierniewice
Białystok - ROHLIG SUUS Logistics
Bielany Wrocławskie - ROHLIG SUUS Logistics.
Bydgoszcz - ROHLIG SUUS Logistics
Czeladź - Rohlig suus
Gdańsk - ROHLIG SUUS Logistics
Gdynia - ROHLIG SUUS Logistics
Katowice - ROHLIG SUUS Logistics
Koszalin - ROHLIG SUUS Logistics.
Lublin - ROHLIG SUUS Logistics
Łódź - ROHLIG SUUS Logistics
Mysłowice - ROHLIG SUUS Logistics
Olsztyn - ROHLIG SUUS Logistics
Poznań - ROHLIG SUUS Logistics
Rzeszów - ROHLIG SUUS Logistics
Skawina - ROHLIG SUUS Logistics
Sokołów k. Janek - ROHLIG SUUS Logistics.
Szczecin - ROHLIG SUUS Logistics.
Tarnowo Podgórne - ROHLIG SUUS Logistics
Tychy - ROHLIG SUUS Logistics

5. Opinie o ROHLIG SUUS Logistics

Opinie o ROHLIG SUUS Logistics Warszawa

Nie przegap nowości o ROHLIG SUUS Logistics!

Monika

11.08.2022 22:46

ODRADZAM, lepiej dopłacić do konkurencji - jaka cena taka jakość :( dostawa palety z Polski do Kanady Paczka wyceniona na początku kwietnia, odebrana dopiero w czerwcu, planowana dostawa miała być z ciągu max 1 mc-a, ostatecznie dostarczona pod koniec lipca. Z powodu niekompetentnych ludzi i ich braku doświadczenia ( na tej trasie - mam wrażenie , że pierwszy raz wysyłali do Kanady) ich błędów ostatecznie paczka została dostarczona z prawie miesięcznym opóźnieniem. Oczywiście zero konsekwencji z ich strony, żadnych przeprosin , informowania o powstałych problemach. Dla nich nic się nie stało, dla mnie .... klient odstąpił od umowy. faktura wystawiona za usługę która miała zając 1mc, w rzeczywistości zajęło im to prawie 3mce.

03.08.2022 20:11

Praca jest zła. Nie polecam. Na terminalu brakuje wózków. Jak to? Tak wyglądają takie firmy, prestiż i inne bzdury. I nie mogą zapewnić wózków. Rezygnuję z tej pracy.
    Izabel

27.07.2022 15:49

FATALNA FIRMA Tak niekompetentnej firmy przewozowej nie znam!!’ Pracownicy (usunięte przez administratora) jeden zgania na drugiego!!!! Nie polecam Termin realizacji ich przesyłek rozciągniety do maximum
    ela

20.02.2022 18:36

Firma beznadziejna,(usunięte przez administratora), nie dotrzymują słowa, ludzie pod telefonem są nie zorientowani i każdy mówi co innego. Zgroza. Chyba cudem ta moja przesyłka dotarła na miejsce lecz wcale nie w terminie, musiałam się upominać o ponowną dostawę, narzucają swoje godziny a potem nie dotrzymują słowa. NIE POLECAM !!!!! Omijajcie taką "pseudo firmę".
    Ika

24.03.2022 16:58

Dokładnie, kurier z przesłką jeździ od rana po czym wraca na magazyn o 15 zwraca przesyłkę do magazynu bez powodu i nikogo to nie dziwi ???? a ty sobie czekaj z rozebranym płotem, ekipa montażowa umówiona, ale co tam w firmie Suus nikt nic nie wie i nie ma nawet chęci sprawy wyjaśnić. (usunięte przez administratora) !!!
    Agawa

18.07.2022 19:23

ZGADZAM SIĘ. Moja Przesyłka do mnie szła 7 dni, a inni kurierzy potrafią za to dostarczyć w 24 godziny. Otrzymałem ją dopiero na siódmy dzień. Obsługa tragiczna...
    Anna

23.05.2022 19:39

Owa Firma kurierska to kolejny gniot, jakich pelno na rynku. Ale oni jednak sa WYJATKOWYM, SPECYFICZNYM PRZYPADKIEM. Paczki widmo, jawne wprowadzanie klienta w blad, zaznaczam ze grozi kara grzywny, a tak wlasnie postapiono w moim przypadku. Postaram sie jako klient wyciagnac konsekwencje. Panie na infolinii.... Hyyym niedoinfirmowane, oby odbebnic 8 godz i do domku. Nr przesyłki widnieje iż owa paczka w dniu dzisiejszym zostanie dostarczona, a pani na infolii świecie przekonana ze paczki nie odebral ich kurier bo...??? Bo auto mial za male... Inna zas twierdzi ze odebrana paczka.... Po kolejnym telefolnie kolejne klamstwa, pani ustali co z paczka i oddzwoni za 15 min... Oczywiscie brak telefonu, pani czeka az wybije 16:00 by zawinac sie do domku i uniknac kolejnej rozmowy. Niestety ale moj czas wolny kosztuje i nie mam go wcale by czekac na owa paczke w nieskonczonosc. Lecz tym razem nie bedzie szkoda mi czasu by sprawe zglosic do rzecznika praw konsumenta i pociagnac firme do odpowiedzialnosci, jawnego, umyslnego wprowadzania klienta w blad. NIE KORZYSTAJCIE Z TEJ FIRMY KRZAK BO TO STRATA CZASU I NERW.
    Agawa

18.07.2022 19:19

Co prawda nie miałem takich potyczek przez infolinie, ale ZGADZAM SIĘ CO DO REALIZCJI. Przesyłka do mnie szła 7 dni (odebrana w czwartek) , a inni kurierzy potrafią dostarczyć w 24 godziny. Potem otrzymałem ją dopiero w środę.
    Aga

11.07.2022 13:07

Lekceważą klienta, okłamują firma nie jest wgl solidna. Od tygodnia nie są w stanie dostarczyć paczki. Która jest opłacona
    ANIA

15.06.2022 19:35

Jakie macie spostrzeżenia na temat pracy w dziale kadr w warszawie na ul.równoległej?
    Klara

30.05.2022 19:21

Po rozmowie kwalifikacyjnej pomimo zagwarantowania że oddzwonią i poinformują o swojej decyzji niestety brak telefonu...
    @edek

17.05.2022 05:20

(usunięte przez administratora) w Łodzi ustawianie wybieranie ramp dla swoich kierowców buta brak kultury kierowników zmiany celowe późne załadunki ustawki roboty .Jednym zdaniem (usunięte przez administratora) i nierobstwo magazynierów, może ktoś z kierownictwa sprowadzi na ziemię tych (usunięte przez administratora)
    Michał

16.05.2022 13:49

Kierowca był bardzo nie uprzejmy nie wjechał na podwórko nie zdają z samochodu ciężkiej przesyłki tylko powiedział że może być miły jeśli dostanie dodatkowe wynagrodzenie choć mógł zdjąć z wozu nie kazałem mu zanieść przesyłki ponieważ za to nie zapłaciłem ale mógł chociaż zdjąć ją z samochodu tam jest napisane wniesienie do domu a nie bycie nie miłym i do tego żądanie dodatkowych środków za 15 sekund pracy bo tyle zjeżdża winda z samochodu nie pozdrawiam.
    Obsługa klienta

25.04.2022 21:52

Rozmowa kwalifikacyjna, obietnicą oddzwonić.. kiedy dodzwoniłam się na infolinię przykra informacja ze wybrali kogoś innego.. szanuję ale przykro ze nie dotrzymali słowa poinformować
    Przewoźnik wolny strzelec

11.04.2022 14:39

Stoję na załadunku od 9 rano. Nikt nic niewie czeski film ,tragedia w organizacji jakiś Paź mówi że,mam czekać na telefon. Szybciej doczekam się Tu bananów z kopca niż załadunku
    Sebastian

07.04.2022 13:37

Firma to jedna wielka porażka, zamawiasz paczkę ekspresem czyli powinna być na drugi dzień a juz 4 dzień czekasz i nic a człowiek czeka w Domu
    Klient

31.03.2022 15:02

Dostawa to jakaś tragedia. Z rana powiadomienia że paczka zostanie dzisiaj dostarczona a po południu że niby odbiorca był niedostępny i tak kilka dni z rzędu (a człowiek czeka cały dzień) A telefon kierowcy to niewiadomo poco - nie odbiera wogóle. Jak taka firma może istnieć na rynku. Odradzam komukolwiek korzystanie z ich usług. NIE POLECAM !!!
    kandydatka

25.03.2022 19:24

dzień dobry, czy ktoś może się podzielić opinią o pacy w księgowości?;)
    Maria

16.03.2022 11:16

Kierowca tej firmy bardzo nie miły przywiózł przesyłkę duża i ciężka jak dla kobiety poprosiłam Pana żeby wniósł ją tylko na chodnik odmówił bo nie może dźwigać i pozostawił przesyłkę na środku ulicy .Nigdy więcej nie zamówię transportu z tej firmy i nikomu napweno nie polecę.
    niestety

17.02.2022 18:07

Po rozmowie kwalifikacyjnej klasyczna obiecanka - zadzwonimy poinformować o decyzji jaka by ona nie była. Niestety feedbacku brak..
    Jon

04.02.2022 09:39

Firma porażka, nie potrafią dowieźć przesyłki zgodnie z terminem!
    TO się nazywa firma kurierska

03.02.2022 19:03

Nie potrafią dowieźć zgodnie z podaną datą dostawy zamówionej rzeczy. Tłumaczenie, że zbierają więcej paczek dla ludzi mnie nie interesuje. Zamawiam coś, to chce to mieć na daną datę. NIkt nie bedzie sobie ustawiał życia pod czekanie na paczke po kilka dni. Nie polecam.
    Gliwice

16.12.2021 17:39

Kierownictwo jak Cię potrzebuje to wie gdzie jesteś, a jak nie to tylko poniżyć pracownika. Zmiana grafiku z dnia na dzień bez informacji
    G-ce

02.02.2022 11:51

Niestety ale mimo sprzeciwu pracowników takie praktyki są stosowane

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ROHLIG SUUS Logistics?

Kontakt - ROHLIG SUUS Logistics

Równoległa 4 A 02-235 Warszawa

Branża główna: Logistyka

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Kandydat Gliwice

25.01.2022 08:56

Jak warunki pracy ? Ile oferują nowemu pracownikowi ? Jak atmosfera ? Proszę o opinie
    Bylem

31.01.2022 10:36

Bylem na rozmowie o prace, zaproponowali 4tys brutto na start. Jakie warunki i atmosfera nie wiem
    Piotrków

14.01.2022 05:00

Jakieś opinie co do pracy w magazynie Piotrków Trybunalskim?
    Klient

23.12.2021 15:25

Zaorać tą firmę. Każdy mówi co innego: kurier kłamie, infolinia nie zorientowana, nikt nie oddzwania (chyba się boją). KATASTROFA !!
    Łukasz

28.10.2021 21:36

Jako klient nie polecam współpracy przesyłka przyszła uszkodzona spisanie protokołu itp. wielka ściema !!! Reklamacja rozpatrywana tak długo aż się sam nie upomniałem i odrazu została rozpatrzona negatywnie po co ubezpieczenia zapewnienia ze strony tej firmy skoro są nie rzetelni i mają głęboko w (usunięte przez administratora)klienta zdecydowany negatyw za obsługę ze strony Pani(usunięte przez administratora)
    Bhpowka

30.09.2021 22:13

Witam od jakiegoś czasu poszukują bhpowca do Tarnowa Podgórnego i Warszawy. Ktoś może mi coś bliżej powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku ?
    Wrocław

24.09.2021 22:17

Polecam tą firmę ale tylko osobom świeżym bez doświadczenia na wózku by nauczyli się jeździć w wysokim składzie lub wózkiem czołowym, wyciągając palety z auta lub je ładując, po czym po prostu szukać innej pracy, lepiej płatnej, z normalniejszym kierownictwem.

14.09.2021 16:35

Po złożeniu wypowiedzenia niestety ale ku mojemu zaskoczeniu firma pożegnała się zemną nie fair a mianowicie na świadectwie pracy mam że urlop 9dni odbyłem gdzie urlop przez cały okres zatrudnienia użyłem tylko raz.... NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!! UNIKAJCIE bo takim ruchem straciłem jakiś 1000zł lekko licząc...
    ROHLIG SUUS Logistics

15.09.2021 13:29

Dzień Dobry Dokładamy wszelkich starań aby rozwiązywane umowy przebiegały z zachowaniem wszelkich przepisów kodeksu pracy. Jeśli na Pana świadectwie pracy są nieścisłości czy potrzeba jest wyjaśnienia/weryfikacji bardzo prosimy o kontakt z Działem Kadr w celu wyjaśnienia tej sytuacji. Na pewno pomożemy. Pozdrawiam.

28.08.2021 11:30

Czy w ROHLIG SUUS Logistics wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?
    Emil

09.09.2021 19:36

Chyba jedna z najgorszych firm w których pracowałem. Dacie wiarę, że kierownik powiedział, premia jest wypłacana za styczeń w marcu. Przecież to jest pospolite (usunięte przez administratora) bo to jest premia uznaniowa więc zapomnij o jej wypłacie po złożeniu wypowiedzenia. Ale pamiętaj będą mówić trzy miesiące bez premii na próbę, a potem dadzą Ci podpisać umowę o premii uznaniowej i już cie mają w garści.
    Wysłałem paczkę

31.08.2021 18:57

Ta żałosna firemka nie dostarczyła paczki jaka wysłałem za granicę. Nie odbierają telefonów a jak już miałem jedną dziunie na telefonie to oznajmiła mi że nie wie gdzie jest ta paczka i że nie ma numeru telefonu do kierowcy i nie może się z nim skontaktować. Odradzam te szmacianą firmę która wyciąga od klientów kasę za wysyłkę a później towar ginie. Odradzam. Czytajcie inne opinie na innych forach to sami się przekonacie
    Tak

19.08.2021 11:45

Ponad godzinna rozmowa kwalifikacyjna. Obiecują odpowiedź niezależnie od tego czy negatywna lub pozytywna nawet podają termin. Przy próbie kontaktu odrzucają telefony. Strata czasu i nerwów.

19.05.2021 10:49

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w ROHLIG SUUS Logistics?
    K.

28.06.2021 13:59

Jak najbardziej można. Sam byłem osobą bez doświadczenia przyjętą na sprawdzenie. Początkowo dostajesz umowę na 3 miesiące (próbna) i wspólnie weryfikujecie czy dobrze się tam czujesz. Oczywiście opisuje to ze swojej perspektywy - nie wiem jak wygląda sytuacja we wszystkich oddziałach.
    Artur

21.07.2021 15:12

To prawda zarobki są skostniałe i inne spedycje na rynku płacą lepiej, ale dużo zależy od dyrektora oddziału, mój - już były , nie miał w zwyczaju dawać podwyżek, ostatnia prawie 4 lata temu pomimo dobrych wyników, demotywacja totalna, ale zawsze znalazł wymówkę a to kryzys, brak zgody kogoś wyżej itp. cigle menadżerskie pierdoły w kółko.... i postawa ze wynagrodzenie nie jest na 1 miejscu dla pracownika :) Firma dobra na start :)

01.02.2021 09:07

Na jakie benefity można liczyć w ROHLIG SUUS Logistics?
    K.

28.06.2021 14:06

Wszystko zależy od twoich ambicji. Można jak najbardziej się wspinać w drabince kariery, choć nie jednokrotnie spotkasz się z betonem "nie wiem, po co, nie ma możliwości". W zależności od stanowiska masz możliwość brać udział w różnych szkoleniach. Istnieje także możliwość dofinansowania języka ang.
    Artur

21.07.2021 15:06

Multi sport jest 100% płatny okolo 155 zł, jeśli chodzi o Medicover to zalezy w jakim mieście jest ich placówka, gdyż partnerskie olewaj pacjenta ciepłym moczem i czas dostania się do lekarza jest jakby tego wcale nie było w pakiecie
    Sprzedawca

28.06.2021 14:15

QWERTY

Przebieg rekrutacji 1. Rozmowa telefoniczna i krótkie wypytanie o to czy pasujesz i nie kłamałeś w CV (np. rozmowa po ang). 2. Rozmowa wstępna - twoje doświadczenia i znajomość branży. Odegranie 2 wcześniej przygotowanych scenek (dostajesz kartkę z problemem i masz 3 min na przygotowanie) 3. Rozmowa z bezpośrednim przełożonym oraz osobą odpowiadającą za twoje wdrożenie - Luźna i przyjemna rozmowa, gdzie starają się dowiedzieć czy będziesz pasować do zespołu. Pytania 1. Doświadczenie w branży? 2. Znajomość klientów o obszarze. 3. Jak radzisz sobie z problemami i stresem? 4. Jak starasz się uspokoić klienta, który od kliku dni czeka na przesyłkę, lub co robisz gdy klient jest agresywny i przeklina lub cię wyzywa. 5. Co jest dla ciebie motywacją do pracy? 6. Twoje mocne strony? 7. Pytania natury sprzedażowej (jak zachęciłbyś klienta, dialog z potencjalnym klientem, jaki produkt sprzedawałeś, doświadczenie w spotkaniach i cold callach) 8. Krótki dialog po ang.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    #Sprzedawca
    Solo

09.06.2021 15:07

Ktoś pracuje w Kielcach w tej firmie? jakie zarobki ma magazynier z doświadczeniem?
    Maniek

13.03.2021 07:59

Witam mam pytanie jak wygląda praca na magazynie? Jaka stawka na początek w Brutto? Z góry dziękuję za informację.
    Rafi

18.05.2021 17:20

Tyle to ja sam sie dowiedziałem z ogłoszenia o pracę! Ile brutto lub nnetto mnie interesuje i premia do ilu max!
    SAGUARO

28.04.2021 14:57

OPINIA BARDZO POZYTYWNA ,KURIER BARDO MIŁY
    Gosi

19.03.2021 17:53

Odpisze ktos na pytania czy same ułomy robią na magazynie
    pati

12.04.2021 19:59

a pracu na wozkach zobaczysz jak tam jest
    Żab

16.03.2021 11:31

Czy jest możliwość nadgodzin weekend czy praca od poniedziałku do piątku? Dzięki za info!

25.02.2021 08:46

Witam jak stawka na operatora wózka widłowego bo gościu który dzwoni i zaprasza na ba rozmowę nie chce powiedzieć stawki?
    Irek

10.03.2021 11:33

hey odpowiedział ktoś ile kasy się zarabia ?
    G-ce

04.03.2021 11:29

Praca jest ok, ludzie spoko, i na tym koniec bo reszta jest spoko jak jesteś pupilem jednej z „kierowniczek”. Niby robimy tak, ale dla wybranych łamiemy swoje ustalenia

Zostaw merytoryczną opinię o ROHLIG SUUS Logistics