Billennium

BENEFITS

SOCIAL MEDIA

CONTACT

• Skierniewice

5. Opinie o Billennium S.A.

Opinie o Billennium Warszawa

Nie przegap nowości o Billennium S.A.!

anonymous

25.04.2018 16:21

kwestia miasta
    Mariano

21.03.2018 08:36

Firma prowadzi dobrą kampanię propagandową, jednak wewnątrz innowacyjności zero, NULL, lipa. Organizacyjny chaos taki aż łeb urywa. Są też irytujące postaci takie jak ta sekretarka zarządu, która za nic ma sobie innych pracowników i traktuje ich z góry (oczywiście poza "funflami" z biurek obok). Jak się zatrudniałem to wrażenie było super a prawda okazała się bolesna.
    marek

05.04.2018 15:11

musiałes zajsc jej za skore. zawsze sa dwie strony medalu.
    mateusz

05.02.2018 20:00

ogólnie jest OK, pewnie zawsze być lepiej, ale nie ma co narzekać. Firma spoko, ludzie ok. Zobaczymy jak się to dalej rozwinie.
    anonymous

28.02.2018 10:56

A umowę o pracę po jakim czasie dostałeś? A może jeszcze czekasz?
    Igor

07.01.2018 13:32

Najprościej jest narzekać, może trzeba wykazać się inwencją? Wiadomościami?
    Autt

23.01.2018 12:57

Może to konstruktywna krytyka ?
    pg

20.10.2017 23:29

Tak się składa, że od pewnego czasu pracuję dla B w Lublinie. To co tu czytam nie pokrywa się moim doświadczeniem. Rekrutacja - kozacka. Daje radę. Rozmawiamy. Bardzo partnersko, z wzajemnym szacunkiem i badając potrzeby i możliwości obu stron. Bardzo pozytywne doświadczenie. Ilona wymiata. Zarobki - zależnie od doświadczenia. Rynkowe. Dobre. Ja nie widzę parcia na praktykantów. Jest parcie na osoby z doświadczeniem. Popatrzcie sobie na oferty. Za doświadczenie płaci się dobrze. O podwyżkach można otwarcie rozmawiać. Dla początkujących i praktykantów to też nie rozumiem zarzutów. Znam osoby, które z praktyk przyszły od razu na etat, rozwijają się. Na pierwszą pracę też zawsze wolałbym skok na głęboką wodę i wyzwanie niż marazm. Kowadełko się samo nie wykuje. Projekty - jak wszędzie różne. Ja mam szczęście do ciekawych i dla największego klienta. Tych mniej ciekawych jest może garstka a i rośnie głównie tam, gdzie są ciekawe. Jak dla mnie to eldorado jak nie chcesz się nudzić w pracy. Kultura korporacyjna - tu jest dobrze. Nie chodzi o procedury, hry i inne nieprzeszkadzające detale. Przełożeni są bardzo dostępni. Management wywodzi się z zespołów, kompetentni i właściwi ludzie na właściwych miejscach. Brak korpostylu i napinania. Ogólnie pozytywne nastawienie, wspólny brand, nikt nigdy nie odmówi pomocy, jest problem = razem szukamy rozwiązania. Ogromny plus za rekrutowanie nie cv a po prostu fajnych pozytywnych ludzi. Duża samodzielność, zaufanie, brak mikro zarządzania. Wady? Benefity są częściowo płatne. Przydałby się bardziej indywidualny system premiowy lub budżet premiowy dla liderów. W sii mają plejaka a u nas nie ma. Nie wiem co o tym myśleć. Brak służbowego helikoptera boli najbardziej. Ogólnie - warto przyjść i pogadać. Dla mnie numer jeden. Z przyjemnością przychodzę do pracy.
    subcio, miodzio, mega

05.12.2017 10:48

"nikt nigdy nie odmówi pomocy, jest problem = razem szukamy rozwiązania" BZDURA!!! Masz problem to słyszysz "wygugluj sobie". Można jeszcze wiele pisać ale jaki to ma sens. Najlepiej omijać.
    Uranidiot

23.01.2018 12:48

Hahahaahah...ach te kobiety z 'biura billennium', jeszcze musicie poćwiczyć żeby być bardziej wiarygodni :D:D:D Dobry tekst do kawy na rozśmieszenie :D
    Damian

05.12.2017 16:15

Dziwna rekrutacja. Na koniec dostałem test na 4 strony i 15 minut. Nie wiem ile czasu minęło, ale pisząc cały czas nie zdążyłem zanim rekruter wrócił, przez co odniosłem takie wrażenie jakby kazano mi spadać, ale w sumie nikt tego nie powie. Brak odzewu mimo deklaracji ze strony rekrutera iż zostanę poinformowany mailowo o przyjęciu bądź odrzuceniu mojej kandydatury.
    Andrzej

01.01.2018 17:14

Co to był za test?
    Natalia

22.08.2017 22:50

@Lord Vader - dla osób młodych sama praca jest często cennym doświadczeniem. Brak szkoleń odczuwalny jest dla pracowników, którzy mają długi staż na danym stanowisku. Czy próbowałeś rozmawiać na temat rozwoju w firmie ze swoim przełożonym? Warto zakomunikować o chęci udziału w szkoleniach.
    Gall Anonim

31.08.2017 18:47

Brak szkoleń dla długotrwale zatrudnionych pracowników jest wg ciebie? Czyli potwierdzasz, że tak jest. Ale macie szambo :D
    ac

27.07.2017 15:27

A ktoś się orientuje, czy umowy b2b rynkowe..
    dunke

24.07.2017 15:52

Pracowałem w Bille kilka lat temu i w sumie zastanawiam się czy nie wrócić :)
    AntyJanusz

18.08.2017 18:21

To musisz być mega słaby... Kto ma trochę mózgu to stamtąd wieje.
    Stu.

20.07.2017 15:29

To prawda, że inwestują w studentów. Ja akurat na tym korzystam i jak porównuje praktyki tu z 2 poprzednimi miejscami w większych firmach to czuję, że tu faktycznie ludziom zależy na tym by rozwijać młodszych.
    Lord Vader

18.08.2017 18:27

Chyba na tym żeby mieć hajs od mało rozgarniętych, którzy nie potrafią negocjować stawek. O jakim rozwoju mówisz gościu jak nie ma szkoleń? Bullshit.
    Natalia

20.07.2017 11:05

@Zgłoszenia a możesz bardziej konkretnie? Jak wygląda forma zatrudnienia? Pojawiła się oferta pracy w Lublinie na stanowisko Junior Project Manager - warto aplikować? Ilu etapowa jest rekrutacja? Czy potrzebne jest doświadczenie?
    nickY

21.07.2017 09:12

Co do tej rekrutacji na JPMa to słyszałam, że jest na razie kilku kandydatów. Z etapami to różnie jak wszędzie raczej 2, max 3 ale jednak z jakimś doświadczeniem :)
    HappyP

07.07.2017 16:55

Pracowałem w kilku poważnych firmach, w tym dużo w IT. Mega ciekawa firma. Bardzo życzliwi i usmiechnięci ludzie! Rozwój imponujący, nowe biuro w Indiach, otwarte Stany, za chwile kolejne kraje. Siedziba na Mokotowie nowiutka z olbrzymią przestrzenią. W środku hit - własne kino:) Nie, nie jestem pracownikiem HRu:) zwyczajnie w świecie to co tu widzę i jak współpracuje się z ludzmi robi na mnie wrażenie, a pracujue już 5 miesięcy więc zdązyłem poznac to i tamto. Jak kazda firma i tu jest potrzeba usprawnień ale to normalne wszędzie. Polecam!!
    MissQ

20.07.2017 16:45

Myślę, że to co napisałeś jest jakimś punktem do przemyśleń. W każdym miejscu, w którym byłam zdarzały się podobne sytuacje. W sumie wciąż szukam idealnego miejsca do pracy :) Ale za to słyszałam, że macie w Lublinie silną ekipę w nogę :) szkoda tylko, że nie kobiecą:)
    Hmm

18.08.2017 18:30

Renata nie kompromituj się. Gaweł nie da ci podwyżki za ten kit :-D
    Kuba

16.06.2017 19:19

Starałem się o pracę Billennium, ale nie wyszło wielka szkoda. Może nie mam doświadczenia ale zapał, chęci i ogrom zaangażowania i z doskonałym angielskim. Słyszałem pozytywy.
    Marcin.

04.06.2017 18:27

Rok z małym haczykiem odszedłem z Billennium. Myślę, że taki okres jest najlepszym, żeby wypowiedzieć się o poprzedniej pracy. Krzywda mnie nie spotkała z niczyjej strony. Na pewno zdobyłem doświadczenie z którego czerpię do dzisiaj Domenowo był to jeden z fajniejszych projektów przy którym pracowałem - produkt billennium. Myślę, też że wiele osób które bardzo narzekają nie trafiły (jeszcze) na naprawdę złe projekty, o których głośno w Warszawie, a takich jest zdecydowanie więcej. Są też oczywiście i lepiej prowadzone. Ja generalnie ciesze się z tego wpisu w CV.

03.03.2017 07:44

kontraktowcy uwazajcie co podpisujecie, pozniej moga wcisnac wam kazda robote i nie ma dyskusji z klientem, jak sie nie podoba to zrywaja kontrakt z wami, takze okreslajcie z gory zakres obowiazkow i wpisujcie do kontraktu kazda najmniejsza rzecz, bo pozniej juz nie ma, ze boli! i robcie to od razu, nie czekajcie na slowo, ze zakres bedzie dodany pozniej, bo tak sie nie stanie, wszystko na papierze! Jak tego nie zrobicie, to bedziecie spiewac jak wam klient zagra albo out!
    Aleksy

20.07.2017 15:43

A ja Ci powiem, że przynajmniej w Lublinie gdzie jestem jak dla mnie umowa ok. Jak sobie porównuję z poprzednimi firmami, choćby itmagination (zakaz wypowiedzenia umowy przez rok) to różnica jest odczuwalna. Mogłoby być nieco lepiej to fakt ale to jak ze wszystkim. W sumie chyba pójdę po podwyżkę :)
    K.K

05.01.2017 16:37

Pracuję w Billennium może i krótki okres czasu, ale naprawdę jestem zadowolona pod każdym względem. Atmosfera i podejście pracodawcy - oceniam na wielki plus. Można liczyć na wsparcie od swoich przełożonych. Czujesz, że Twoja praca jest doceniania- a uważam, że jest to bardzo ważne w dalszej współpracy jak i relacjach. Rekrutacja- profesjonalna, z poczuciem humoru. Wynagrodzenie również ok. Można liczyć na różne benefity w postaci kart multisport, nauki języka angielskiego, bądź pakietu medycznego. Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić pracę w tej firmie. :)
    Bill

10.12.2016 16:29

Pracuje dla Billenium juz jakis czas. (Senior) Skusili mnie stawką godzinową, pracą zdalną, brak zakazu konkurencji przy B2b. Duzą płaca za doswiadczenie, jako senior masz wejsc w projekt bardzo szybko. Fajni ludzie ale to chyba juz wszedzie norma. Jak ktos lubi pracowac zdalnie za dobrą kase to polecam :)
    NotBill

19.04.2017 13:49

To jaką masz stawkę na B2B? Porównywałeś ją z inną? Bo ja wiem jak wyglądała moja rozmowa z nimi i ile za to samo dała mi konkurencja (nie jedna a 4 inne firmy) i wiesz jaka była różnica? 90%, 95% i uwaga 107% WIĘCEJ. Oczywiście na niekorzyść tej pożal się Boże firemeczki Januszy byznesu. Na to samo stanowisko, do tego samego Klienta z branży farmaceutycznej.
    sdcf

06.10.2016 20:05

wydaje mi się ze po prostu będą Cie tutaj pytac pewnie o jakies standardowe rzeczy na przykład o Twoje wyksztalcenie czy tez dosiwadczenie w pracy ale lepiej tez z czegos tam się przygotować w sumie bo mogą Cie o cos związanego z praca tez spytac w sumie
    yayaya

06.10.2016 16:02

Pracowałem w sporej firmie s.a a teraz pracuję w bill. Jest super. Atmosfera, podejście do pracownika, w zasadzie wszystko. Niem wiem skąd opinie negatywne bo od wewnątrz widać, że firma wie, że zależy od pracowników i na każdym możliwym polu pokazuje, że dba. Co do skali projektów i technologii - wszystko na rozmowie rekrutacyjnej jest otwarte i jasne. Ja nie narzekam. Robi się ciekawe rzeczy i można się rzucać na głęboką wodę. W kwestii finansów jest to kwestia indywidualna i otwarta. Między pracodawcą a pracownikiem. Skoro tu pracuję tzn, że oferta byłą dobra. Firma mocno rośnie bo 1. ma pomysł na biznes 2. kadra menadżerska każdego szczebla nie lata kilometr nad ziemią tylko pracuje a często wywodzi się projektów/zespołów. Szukam słabych punktów ale nie widzę.
    Alex

05.10.2016 16:30

Napiszę co nieco o oddziale lubelskim, bo tylko z nim miałem do czynienia. Generalnie na pozór "miła i przyjacielska atmosfera", ale szybko między wierszami widać, że to tylko ułuda. Ilość środków przeciwbólowych w biurkach wieloletnich pracowników świadczy o jakości pracy w tej firmie. Większość na korytarzach i w kuchni gada o pierdołach, a na poważne-zawodowe tematy jest niepisana zmowa milczenia. Powszechne stwierdzenia "biznes każe, biznes wymaga - musimy robić" - mało oddolnych inicjatyw dotyczących projektu przechodzi . Powszechna mentalność niewolników o samoocenie na poziomie mułu bagiennego, którzy odreagowują pracę grami komputerowymi i chlaniem w weekendy, ciesząc się, że przynajmniej na to ich stać. Umowy B2B pisane pod firmę, niekompetentni przełożeni nie potrafiący przekazać żadnego konkretnego feedbacku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Billennium?

Kontakt - Billennium S.A.

Tadeusza Czackiego 15/17 00-043 Warszawa

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

12.07.2016 14:09

B.

12.07.2016 14:21

Tak, na jakie stanowisko?

12.07.2016 12:14

Praktyk

12.07.2016 14:00

Oj coś widzę, że marketing firmy tutaj śledzi wypowiedzi i spycha konkretne wypowiedzi jakimiś typowo marketingowymi. Weźmy kilka ostatnich wypowiedzi: ,malwo -"najważniejsze że długoterminowa współpraca obiecana" - obiecanki to są cacanki. Bajtek -"Wyjątkowa kultura organizacyjna, otwartość, chęć słuchania co mówią ludzie" - śmierdzi marketingiem na kilometr need - "To dobrze o firmie świadczy jeśli oferują " - Marketing Wegol - "Wiem, że poszukują głównie młodych i zdolnych osób @charlie, ostatnio nawet w Lublinie byli na targach pracy." -Marketink Nikt poza reklamami tak nie pisze:D Czuję że co druga wypowiedź (wskazująca na pozytywny aspekt firmy) jest tutaj pisana przez samą firmę Billennium!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coś tutaj mi nie pasuje, firma sama sobie musi pisać pozytywne opinie??? No coś nie halo jest. Dobra firma nie musi się bronić.
    usr

12.07.2016 15:29

Praktyk, mi się wydaje, że te posty to niekoniecznie Billennium pisze. Na innych profilach też zwróciłem uwagę na wypowiedzi w podobnym tonie, taki marketingowy bełkot nieraz całkowicie oderwany od dyskusji. W ogolę gowork to dno, każda firma może sobie moderować komentarze na swoim profilu, oczywiście za odpowiednio gruby hajs. Jak Cię nie stać możemy wylać na Twoją firmę kubeł pomyj i nic nie będziesz mógł zrobić. Niezły biznes :)
    Praktyk

12.07.2016 12:11

@Bajtek Czego konkretnie uczą się? Z postu @Nick'a który jest wypowiedź wyżej, to nie wynika. Możesz napisać jakich rzeczy można nauczyć się? Bo faktycznie jak dowiaduje się, na forach to opinia o Was jest słaba jeżeli chodzi o programowanie.
    Bajtek

11.07.2016 19:53

Świetna firma dla juniorów (dużo się uczą) oraz dla bardziej doświadczonych. Jest wiele osób, które pracują w Billennium powyżej dwóch lat co w branży IT nie częste. Wyjątkowa kultura organizacyjna, otwartość, chęć słuchania co mówią ludzie. Fajna równowaga między zasadami (muszą być w tak dużej organizacji mimo głosów o mechanizmy korporacyjne) i wolnością, elastycznością. Unikalne bonusy - angielski na koszt firmy i opieka nad dziećmi (poza oczywistym karnetem medycznym i benefit). Wynagrodzenia rynkowe. Dowolność w wyborze rodzaju umowy.

10.06.2016 00:49

Programista na wewnętrznych projektach. Warszawa. (nie outsourcing).Na Rok 2016 wygląda to tak: Szczerze nie polecam nikomu Początkującym programistom(praktykant/junior/średni) - nauczycie się tylko złego i nieprofesjonalnego podejścia do wytwarzania oprogramowania. - wzorce projektowe/solid/clean code / dobra architektura/unit testy/dbanie o kod i jego pielęgnacja/itp. itd. - tego na pewno nie zobaczycie. - kod na którym będziecie pracować jest poziomu akademickiego( też najprawdopodobniej w dużej mierze rozwijali go kiedyś przez dłuższy okres praktykanci/juniorzy). : nie wiem czego moglibyście nauczyć się. senior i wyżej: - Po prostu szybko uciekniecie jeżeli od pracy wymagacie czegoś więcej niż tylko pensji. - Wszystkie projekty mają opóźnienia - bardzo mile są widziane nadgodziny. - W zespołach zdecydowana większość to praktykanci/juniorzy. - Logika bieznesowa to koszmar, nikt nad nią nie panuje. Połowa jak nie większość siedzi w bazie danych. Jakby mało o tym pisano. Fragile. Tight Coupling. - Sam proces wytwórczy to też trochę pomyłka. : ogrom zmian który musi zajść w kodzie to naprawdę grube lata pod okiem ekspertów. Firma ma świetny PR, ale słabą opinie na rynku warszawskim podwórku. Poza samym podejściem typowo programistycznym, na pewno nie można narzekać. Pensje na poziomie rynkowym. Atmosfera spoko(nie licząc ciągłych opóźnień). Godziny pracy luźne. Możliwość pracy z domu. Sprzęt do pracy jest ok.
    hamak

08.04.2016 09:37

A czy ktoś mógłby podzielić się opinią na temat pracy w biurze w Warszawie bezpośrednio w Billennium (nie jako konsultant)? Jak wygląda jakość projektów, zarządzania, podejście do pracowników, nadgodziny itd? Z góry dziękuję.

06.03.2016 12:07

Pewien Pracownik

08.08.2016 10:32

Ocenie jako członek zespołu który z programowaniem nie ma nic wspólnego. Firma jest ok. Warunki pracy są dobre, wypłata terminowo, raczej konkurencyjne stawki. Angielski jest na koszt firmy - podstawa do komunikacji, jako że klienci głównie zagraniczni. Brak premii, o podwyżkę trzeba się samemu starać. Nadgodziny są czasem - wszystko wypłacane bez problemów. Ludzi potrzeba coraz więcej, nie tylko programistów

26.02.2016 00:54

Przyjęcia są cały czas. Wyślij cv do HR, jak nie teraz to później może zadzwonią. Ludzi potrzebują coraz więcej
    activ

18.02.2016 15:15

Cześć, wie ktoś ile po takich praktykach proponują $ ? Słyszałem, że Billennium tak bardzo nie skąpi w wypłatach i stawkach. Pozdrawiam
    alabast4r

24.02.2016 01:55

Activ, ciężko powiedzieć, bo zależy dla jakiego klienta pracujesz, w jakim zespole, no i ile na poczatku powiesz że chcesz zarabiać. Zależy też od stanowiska - płace są raczej na poziomie normalnym, nie ściany wschodniej. Zależy to też od tego co umiesz. Ale możesz dostać od 2 do 3-4k na początek
    alabast4r

05.02.2016 12:22

Czytam te opinie i troche są z (usunięte przez administratora) w sensie te bez konkretów) jak to ludzie tylko narzekają że jest źle i firma nie dba. Jestem pracownikiem od ponad 2 lat na supporcie. Prawda jest taka, że dużo osób się przyjmuje do zespołów, a odchodzi mało. Proporcja ok 15:3 (przyjecia:odejscia) Kokosów się nie zarobi jak nie ma się doświadczenia - to fakt i nie ma co się tu dziwić. Po podwyżkę możesz iść kiedy chcesz -0 aby się tylko umówić wcześniej z menadżerem. Jak lider oceni cię dobrze i uzna, że jest postęp to taką rekomendację daje wyżej. Firma wystawia dużo ogłoszeń, bo się rozrasta(w ciągu roku ok 100 nowych osób, nowe biura w Bytomiu i Olsztynie) Integracje są rzadko i są robione z pompą. Faktem są małe bonusy świąteczne(lub ich brak). Atmosfera jest ok. Jeżeli jakiś projekt się kończy lub zmniejsza to ludzie są przydzielani do innych zespołów zgodnie z tym gdzie by chcieli( w myśl, że lepiej do innego teamu niż wyrzucić). No i fakt, praktykanci dostają umowę o dzieło i 1200 - no ale to są praktyki, które w wielu firmach są za darmo więc co tu marudzić? Nie ma podejścia, że przyjmie się studenta po to, żeby coś robił przez 3 miesiące a potem weźmie się następnego, żeby temu pierwszemu nie dać podwyżki - to bez sensu by było, bo te 3 mc to by się wdrażał... Zdecydowanie więcej jest tych samych twarzy. Ja zaczynałem od umowy zlecenia - jak skończyłem studia dostałem o pracę bez problemów. Ma też znaczenie to co się umie i co robi, a nie czy włazi szefowi w (usunięte przez administratora) tu na wyższych stanowiskach pracują racjonalni ludzie
    Nicky

07.12.2015 12:08

Kto zna adres biura w Bytomiu?
    Bierny

30.11.2015 22:39

Przychodzi młody DEV bez doświadczenia, popracuje 1-2 lata i ucieka do konkurencji, gdzie mają rozsądne podejście do wytwarzania oprogramowania. Marketing świetny, ale jakość softu bardzo bardzo kiepska.
    roznie

19.10.2015 13:57

Jak nie ma co robic to nikt sie nie zastanowi czy bedziesz w przyszlosci potrzebny. Jesli teraz nie jestes to aut, potem w przypadku jakiejs pracy do zlecenia kolejny student
    guzik

28.07.2015 23:13

To wszystko się zgadza, ale tylko w stosunku do niektórych klientów :) u innych jest co robić i to bardzo.
    Damian

06.07.2015 17:47

Firma i projekty są źle zarządzane. Zarząd trzepie kasę na obsłudze projektów, którą zajmuje się Lublin, a który i tak nic w tych projektach nie robi. Warszawa ledwo co pracuje nad projektami, nawet pracownicy mówią, że tak jak oni to nie opier... się nikt.

06.07.2015 17:36

Niestety w B. nawet jak robisz swoje i robisz dobrze, to potem źle przełożeni oceniają tę pracę. Tam się wysiaduje dupogodziny a nie tworzy porządny soft.

01.07.2015 14:10

Programista.
    Piotr

29.06.2015 16:30

Wlasnie do mnie dzwonili mozesz napisac na jakim byles stanowisku ?

25.05.2015 08:37

Billennium jest firmą, która ocenia pracę pracownika przez pryzmat jego zachowania wobec współpracowników. Nie ma to nic do rzeczy z tym co zakodowałeś. Możesz zakodować naprawdę dużo i fajnych rzeczy, a i tak zostaniesz źle oceniony, bo wychodzisz przed szereg albo robisz rzeczy, których nikt w firmie nie rozumie, więc oceniają je negatywnie.
    ok

20.03.2015 21:35

Jeśli chodzi o stolicę zostałem bardzo dobrze potraktowany przez rekruterów ,którzy sami dopasowali ofertę do kwalifikacji i odezwali się po jakimś czasie. Widać, że im zależy. Co do firmy się nie wypowiadam. Nie pracuje tam.

Zostaw merytoryczną opinię o Billennium S.A.