Billennium

BENEFITS

SOCIAL MEDIA

CONTACT

• Skierniewice

5. Opinie o Billennium S.A.

Opinie o Billennium Warszawa

Nie przegap nowości o Billennium S.A.!

snoopcio

14.10.2019 11:38

Jak się mają sprawy w Olsztynie? :) Warunki pracy są na prawdę tak słabe jak napisała osoba poniżej - lokalizacja na 1 Maja nie wygląda źle... chyba że to nie tam :) Jak z możliwością pracy zdalnej / elastycznymi godzinami - faktycznie jest to możliwe czy dopiero po jakimś czasie lub spełnieniu pewnych warunków? Szkolenia / wdrożenia są na miejscu czy trzeba jeździć po innych oddziałach?
    Monika

16.10.2019 14:09

Witaj Snoopcio, zapraszam na kawę do biura. Zamiast sugerować się (nieobiektywną) opinią, sam będziesz mógł się przekonać jak wyglądają warunki pracy. Odpowiemy na wszystkie pytania.
    snoopcio

19.10.2019 21:12

Dzięki za zaproszenie. Niestety na razie nie mam zbytnio możliwości żeby wyskoczyć w godzinach pracy. No nic będę jakoś próbował.
    Tttttt

15.10.2019 11:00

W Warszawie piękne dziewczyny pracują! Tylko kasa niestety taka sobie a chętnie dla nich bym wrócił :D

15.10.2019 11:43

Nie tylko piękne, ale również inteligentne! :)
    Konkrety

05.09.2019 08:44

Konkretny 3 zarzuty: 1. Kiepskie pieniądze. 2. Dwulicowosc managementu. 3. Wlazenie w zad najwiekszym klientom, przez co branie na (i tak już zarobione) zespoły, jeszcze więcej obowiązków - bez zmian w wyplatach.
    Kontraktor

24.09.2019 20:39

Skrzynkę jabłek przy założeniu, że pracujesz in-site. Na kontrakcie nie masz co liczy. No może Cie odwiedza na Wielkanoc i zajączka z czekolady przyniosą. Ostatnio ich widziałam jak przynieśli tort na urodziny firmy. Kiedyś przynajmniej na Dzień developera coś było a teraz to już nic a nic.
    Kontraktor

09.10.2019 13:31

Tylko podstawa

27.09.2019 16:50

W billennium pracowałem niespełna rok jako developer niestety dostrzegłem wiecej wad niż zalet jako pracownik alw grunt ze te 2 tez sa: Z zalet: - chill room - brak ścisłego nadzoru Z wad: - w ofercie jest zawarte wiele benefitów takich jak: kurs językowe, szkolenia, multisport, opieka medyczna. Po rozpoczęciu pracy dowiadujesz sie ze możesz skorzystać z nich dopiero po 3 miesiącach pracy. Fajnie to moze umiejętności podanych w cv przez pracownika tez oczekujcie dopiero po 3 miesiącach. - słabe pieniądze - chaos - upychanie ludzi ile sie da w jednym pomieszczeniu, podejście typu ilość nie jakość - korpo atmosfera typu kto pracuje dłużej czy ma wiekszy staż jego zdanie bardziej sie liczy - niski poziom umiejętności osób na wyższych stanowiskach
    Specjalista

24.09.2019 15:07

Cześć wszystkim, widziałem jakiś czas temu ogłoszenie na Key Account Manager w Warszawie. Moje pytanie, ile firma płaci na to stanowisko, słyszałem, że marnie ?
    Specjalista

25.09.2019 12:48

a jakieś widełki mogę prosić ? odpowiedź jest bardzo ogólnikowa
    ;)

25.09.2019 14:09

Tak samo jak pytanie, masz rację. Natomiast nie jest to miejsce to publikowania takich informacji, mogę Cię zapewnić, że stawki nie odbiegają od publikowanych raportów płacowych. Zapraszam do kontaktu z [email protected] tam na pewno uzyskasz informacje.
    Bolesław

09.07.2019 13:12

Oni nawet nie byli w stanie wymyślić nazwy firmy tylko ściągnęli od jednego z banków zmieniając jedną literę. Taka to kreatywność, samodzielność i innowacja. To jest raczej agencja pracy, pośrednictwo, wynajem pracowników, targ niewolników, miejsce (usunięte przez administratora)

04.09.2019 23:24

Same ogolniki bez konkretów... Bezwartościowa "opinia"
    Hmmm

16.09.2019 18:17

Pracować w firmie i nie wiedzieć, skąd wzięła się nazwa? To nawet gorsze niż rozpowszechnianie bzdur o nazwie firmy.
    Rudy rydz

11.09.2019 22:37

Tęsknię za Basią69! Chętnie bym wrócił dla niej. :DDD
    Gosc

10.09.2019 11:12

Czy szukają Państwo kogoś na staż lub praktyki do działu HR w Lublinie?
    Łukasz K.

04.09.2019 20:24

Czytając opinie na tym serwisie wniosek nasuwa się jeden - ta strona to (usunięte przez administratora) i szkoda na nią czasu. Najwięcej tutaj jakichś PR-owych utarczek, bojowników z konkurencji walczących o obniżenie oceny danej firmy, czy eks-pracowników ze zranioną dumą. Jak chcecie wiarygodnych informacji z pierwszej ręki jak się gdzieś naprawdę pracuje i rzetelnego info wadach i zaletach to wystarczy zaczepić na LinkedIn kogoś z danej firmy pracującego na analogicznym stanowisku jak wasze/to które was interesuje i tyle. Ja tak zrobiłem i się nie sparzyłem.

04.09.2019 23:02

Hej Kozi, w sumie to nasz rację. Szkoda że każdy nie pisze swojej opinii. Zarówno dobrej jak i złej, bo wiadomo, że w internecie wylewa się głównie żale, przez co opinia spada. Co ja mogę powiedzieć o bille? Firma całkiem spoko, tylko że odkąd powstała jest "na dorobku". Przez to nie płaci ludziom tyle, ile są warci. Na plus idzie to, że zatrudnia zielonych, do nauczenia. Ale nawet po pełnym wdrożeniu podwyżka rzędu 500-1000 zł to śmieszne pieniądze. W pełni się wdrożyć było ciężko za moich czasów, bo nie było prawie żadnych szkoleń(2 wewnętrzne w ciągu prawie 4 lat pracy). Atmosfera luźna, kolezenska. Ale spróbuj iść po podwyżkę to wyciągnięte będą wszystkie potknięcia od ostatniej rozmowy, albo i wcześniej. Tu kolezenstwo się kończy, a zaczyna gnojstwo. Nadal to jest praktykowane? Takie dwulicowe podejście do człowieka jest żałosne, a jak widziałem to prawie u każdego team lidera występowało. Frontem "ze mną się nie napijesz?" i klepanie po plecach, a za tymi samymi plecami najezdzanie na tego samego pracownika i obgadywanie. Piękny przykład manipulacji i dziadostwa. Ogólnie to tylko 3 zarzuty: 1. Kiepskie pieniądze 2. Dwulicowosc managementu 3. Wlazenie w zad najwiekszym klientom, przez co branie na (i tak już zarobione) zespoły, jeszcze więcej obowiązków - bez zmian w wyplatach.. Poza tym - bardzo rygorystyczne sla, przez co często były różne pogadanki "motywacyjne". Ludzie byli naprawdę fajni, kawa bez ograniczeń, wypłaty mimo że niewysokie to były wypłacane terminowo. Ot, wypisz wymaluj - normalne korpo z dobrą ekipa na pokładzie. Ja tam się cieszę ze zmiany pracy. Teraz mam więcej możliwości.
    Ikar

04.09.2019 23:44

Większość opinii to bezsensowne ogolniki, mówiące np. : "firma dno, omijać" ci nie ma sensu brać pod uwagę, bo nie mają żadnych argumentów. A jak któraś ma argumenty, to już się robi godna uwagi. No i niestety, przeważnie nie są te opinie dobre. Co Ty dobrego możesz powiedzieć?
    adam

22.07.2019 17:26

Startowałem do tej firmy w Lublinie do platformy tibco. Rozmowa wygląda tak że kilka osób siedzi przed laptopem i pyta o regułki. Praca na 3 zmiany za żenujące warunki finansowe i żenujący sposób prowadzenia rekrutacji.
    Ola

29.07.2019 11:43

Cześć, przykro mi, że nie byłeś zadowolony z procesu rekrutacji do Billennium. Nasi rekruterzy starają się, aby proces był jak najsprawniejszy i odpowiadał na potrzeby zarówno kandydata, Billennium, jak i często – w zależności od konkretnej rekrutacji – od potrzeb klienta. Nie wiem, o który projekt chodzi, w związku z tym nie mogę sprawdzić szczegółów. Co do pracy w trybie zmianowym – jest to podyktowane potrzebami klienta. Jeżeli preferujesz inny tryb pracy, pamiętaj, że mamy różne stanowiska na których nie ma takiego wymagania. Staramy się nieustannie doskonalić nasze procesy, jeżeli więc chciałbyś się podzielić swoimi uwagami to prosimy o kontakt z naszym HR Business Parterem Anetą Tomaszewską [email protected].

04.09.2019 23:23

Tu się zgodzę bo słyszałem podobnie od kolegów z tego zespołu. Tam atmosfera ponoć była (jest?) ciężka
    Bartek

01.03.2019 10:34

Ludzie z Bille powiedzcie jak długo pracowaliście/pracujecie tam bez umowy? Czy beztroska tych lemingów was nie przeraża? Czy Billennium nie boi się Inspekcji Pracy?
    egeszegedre

12.08.2019 11:54

Umowę o pracę to bez dużego proszenia dostałem w postaci elektronicznej z miesiąc przed rozpoczęciem. Osobiście nie słyszałem o sytuacji, by ktoś pracował bez umowy. Natomiast nie ma hamaków w pracy ( poza Warszawą) i to jest SKANDAL.

04.09.2019 23:20

1 ego dnia dostałem umowę.. Ale to było wiele lat temu
    Justyna

12.08.2019 18:51

. Może jednak znajdą się jakieś pozytywy pracy w Billennium Sp. z o.o.? Z tego co widzę firma bardzo interesuje się waszymi opiniami i stara się je rozwiązać. Może warto skontaktować się z Panią Olgą, która już nie raz próbowała nawiązać z wami kontakt. Dajcie znać jak przebiegła rozmowa oraz czy udało się rozwiązać problemy o których pisaliście.
    Hanka

19.08.2019 11:26

bardzo popularne imię:) nie mam pojęcia o której mówisz :)

04.09.2019 23:14

Firma jest naprawdę spoko. Przez pierwsze 2 lata nie widziałem żadnych minusów. Te widać dopiero jak już się podlapie trochę stażu ;-) No i fakt, atmosfera zależy od zespołu i od lidera. Największy minus to oszczędzanie. Ale i tak pracę wspominam bardzo przyjemnie - przez ludzi.
    Sprzedaz

17.08.2019 09:13

Bartek czy to prawda ze firma jest w trakcie sprzedazy? Chce aplikowac stad pytanie.
    megmeg

04.09.2019 12:37

widzę, że poziom odpowiedzi osiągnął level master, odpuśćcie sobie takie komentarze, bo aż żal
    Łukasz

04.09.2019 13:17

Sprzedaz 17.08.2019 09:13 Farma 17.08.2019 09:17 (4 minuty później) To tak śmierdzi planowaną akcją Black PR, że aż się niedobrze robi ;)
    Długoletni pracownik

03.09.2019 10:14

Cześć, Ja pracuję w Bille już ponad 5 lat. Są pewne zmiany w organizacji co wynika min. z przekształcenia spółki chętnych zapraszam do zapoznania sie z KRS-em, natomiast nie koreluje to ze sprzedażą. Wiekszość ludzi, która się wypowiada pracowała krótko lub wcale... Tak trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma. To jest rynek pracownika, więc jeżeli jest źle to można w dowolnym momencie zmienić pracę... o ile dobrze pamiętam z historii w kołchozie alternatywa była trochę inna. Z racji, że moja opinia jest pozytywna czekam na porcję epitetów i hejtu... w końcu tu jesteśmy anonimowi:).
    Łukasz

04.09.2019 12:03

Może też znaczyć, że konkurencja rozsiewa plotki bo chce wzbudzić obawy u pracowników/kandydatów. Developerów bardzo brakuje więc niektórzy chwytają się za czarny PR... Rozmawiałem z członkiem zarządu na ten temat bo nas w Łodzi też to zaniepokoiło - stanowczo zaprzeczył. Przekształcenie ma m.in. na celu wprowadzenie akcjonariatu pracowniczego dla najlepszych pracowników, aby ich na dłużej związać z firmą i bardziej zaangażować. Wg jego słów Billennium jest dumne z tego, że jest POLSKĄ prywatną firmą, niezależną od nikogo, dzięki czemu możemy utrzymać fajną kulturę organizacyjną i nie zamieniamy się w korpo patrzące tylko na kasę. Właściciele chcą nadal inwestować w firmę i nie planują odcinania kuponów. I faktycznie ponoć rozglądamy się za spółkami do kupienia . Oczywiście nikt mi tego krwią nie podpisał, ale dla mnie brzmi to wiarygodnie. Nie czuję na pewno atmosfery "uciekania z tonącego okrętu" - firma się ciągle dynamicznie rozwija, co miesiąc sporo nowych twarzy. Billennium nie jest idealne, sporo jest do poprawienia, ale fala hejtu jaka tu leci w moim odczuciu w ogóle nie ma nic wspólnego z realnymi nastrojami w firmie. Większość osób które tu znam jest zadowolona z pracy, mnóstwo osób pracuje tutaj po kilka lat więc to chyba świadczy o Billennium najlepiej. Popatrzcie na profile pracowników na Linkedin - nietrudno znaleźć osoby pracujące tutaj >5 lat. Jakby było tak strasznie to chyba by ich tutaj nie było tak długo? O żadnych lojalkach nie słyszałem ;) Teraz możecie mnie "pojechać na forum, anonimowo" ;)
    Długoletni pracownik

04.09.2019 13:15

Skoro wiesz to pewnie masz rację, ja nie wiem to się nie wypowiem.
    Darek

11.07.2019 15:23

Chciałbym przejąć sie jako Specjalista – koordynator ds. wdrożeń IT,możecie cos powiedzieć na temat tej pracy.jak wyglądają szkolenia,czy w ogóle warto,jakich zarobków można sie spodziewać,jak wygląda atmosfera w pracy?
    Gertruda

17.07.2019 05:19

A ja widziałam orła cień.
    Ola

29.07.2019 11:44

Cześć, cieszymy się, że chcesz aplikować do Billennium! Atmosferę tworzą ludzie, więc w każdym zespole może być trochę inaczej. Jednak jako firma dokładamy starań, aby na co dzień promować pozytywne przywództwo i prace zgodną z naszymi wartościami. Jeśli chodzi o szkolenia, to podchodzimy to tego tematu indywidualnie. Organizujemy szkolenia wewnętrzne, zewnętrzne, istnieje możliwość uzyskania certyfikacji. Rozwijamy się zarówno z wiedzy technologicznej jak i z umiejętności miękkich, np. część naszych pracowników niedawno kończyła kursy SCRUM MASTER II, Certyfikację PEGA, niebawem organizujemy cykl warsztatów dla liderów z zarządzania.
    Rico

09.07.2019 14:19

Możecie coś powiedzieć na temat działu,, Support IT'' w olsztynie albo w innych miastach.
    Ciekawy

21.05.2019 22:12

Rekrutują może do wewnętrznego działu IT może? Mają jeszcze taki dział?
    Konrad

05.07.2019 13:31

Pracownicy swoje, a HR swoje :D Doskonały obraz w jaki sposób odbierane jest zdanie pracowników w tej agencji zatrudnienia, bo do pojęcia innowacyjna firma IT, to bardzo daleko owej agencji. Zaznaczyć trzeba, że samodzielne myślenie i kreatywność są tępione od zarodka. Ma być zgodnie z procedurami i ślepym zapatrzeniem miernych menedżerów tuż po weekendowych kursach szczycących się dyplomami scrum mastera, w wytyczne z Szwajcarii. Nie ma miejsca na proponowanie usprawnień, bo przecież wielki brat na 'R' wie najlepiej. A jak masz coś do zaproponowania, no to niestesty napewno nie jest to spójne z wizją 'firmy', bo przecież nie jest to pomysł menedżera, chyba, że regularnie 'integrujesz się' z kadrą zarządzającą, wtedy możesz w krótkim czasie do niej dołączyć, bo nie liczą się kompetencje i kwalifikacje, na pierwszym miejscu stawiane są 'możliwości' (i nie chodzi tu o potencjał danej osoby, chodzi i możliwości przerobowe na baletach, im twardszy masz łeb, tym lepiej dla Ciebie). Ważne, żeby hajs się zgadzał i starczało na złote niemieckie auta. Dno i dziewięc metrów mułu.
    Bogdan

05.07.2019 23:32

Nie no Janusz bredzisz jak potłuczony. (usunięte przez administratora) To trzeba mieć kompleksy. ???? Tej agencji ludzie unikajcie.
    Opcjonalista

13.06.2019 12:14

Czy ktoś pracuje w Warszawie jako programista i mógłby powiedzieć o szczegółach plusach/minusach pracy zastanawiam się nad aplikowaniem do nich bo maja kilka rekrutacji otwartych
    ola

26.06.2019 09:34

Cześć, ja pracuję w Warszawie, ale nie jako programista, więc rozpuściłam wici i mam nadzieję, że ktoś z naszych deweloperów wkrótce Ci odpowie :) Pozdrawiam!
    Mateusz

20.03.2019 12:33

Czy pracuje ktoś w oddziale w Lublinie i może coś więcej powiedzieć?
    Kapitan Oczywisty

06.04.2019 10:03

Jak masz trochę czasu na zmarnowanie, wciskanie ściemy, donosicielstwo, ogólny chaos ze strony backoffcie, brak kultury osobistej ze strony managerów, to śmiało startuj...może HR udźwignie to wyzwanie i nie pomyli zadań rekrutacyjnych.
    Olek

02.06.2019 23:09

Zadania... dwóch kolesi z internetem i laptopem pyta o regułki ze studiów???? masakra...
    Gosc

25.04.2019 10:28

Czy poszukują Państwo osób na praktyki w dziale HR (Lublin) w wymiarze 2-2.5 miesiąca?
    Typiara

29.05.2019 19:11

Dude odpuść... Szkoda Twojego czasu, nerwów.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Billennium?

Kontakt - Billennium S.A.

Tadeusza Czackiego 15/17 00-043 Warszawa

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria
    Anita

14.07.2018 15:12

Może praca w dobrej firmie przerosła niektórych i odeszli?
    Kapitan Oczywisty

06.04.2019 09:58

Z dobrej firmy się nie odchodzi.
    Papryka

08.05.2019 15:29

Czesc, Mozesz podpowiedziec jakie to byly klamstwa? Sam doswiadczylem ich natarczywosci i uporu. Chcieli mnie wladowac na mine.

21.01.2019 02:00

https://billennium.pl/kariera/ Powyżej znajdziecie link z informacjami na temat kariery w firmie oraz najnowszymi ofertami pracy. Obecnie prowadzone są także rekrutacje wewnętrzne. Czy trudno uzyskać awans w Billennium? Na stronie można przeczytać, że firma angażuje się w działania charytatywne, czy też atrakcje sportowe. Może dostrzegacie też inne pozytywy?
    Jajo

01.02.2019 20:07

Nie podszywaj się.
    Baboono

18.01.2019 12:22

A ja jestem bardzo zadolony. Naprawde. DObra kasa i jezdze sobie gdzie chce, robie co chce.
    SQL

08.01.2019 15:24

Pozdrawiam twórców klasy BetterSqlConnection !!! Krąży ta klasa po warszawie:D
    Justyna

08.11.2018 15:45

Zwykły (usunięte przez administratora) z którego wszyscy uciekają. Już przestali się chwalić że management mają stały i z dużym stażem bo nawet oni wieją. Zostaje tylko grono wzajemnej adoracji. Pewna blondynka powinna sama się zwolnić bo działa na szkodę ważnego działu ale nikt jej nie podziękuję bo... Hmmm. No właśnie.. Natalia chyba wyleciała bo przestała już bronić tak zaciekle jak we wcześniejszych komentarzach. Co tu gadać. Nie masz gdzie iść? To miejsce jest dla Ciebie :)
    Zakompleksiona z Niemiec

12.12.2018 15:41

Czy ta blondyna to E. K.lisz z Lublina?
    EntuzjastaIT

19.11.2018 12:26

Czy mogę prosić kilka słów jak wygląda obecnie rekrutacja w firmie?
    Lumpeks

21.11.2018 12:37

Tak jak wszystkie inne. Dajesz CV i czekasz ;)
    Połamane znaki

10.12.2018 19:35

Tak się bawi billenium Lublin (usunięte przez administratora)
    EugeniuszW

09.11.2018 17:15

Praca dobra na początek, podłapać jakieś tam szlify i uciekać. Swoją drogą B nie posiada dużej ilości specjalistów bo uciekają, wystarczy spojrzeć na kadrę 2-3 lata temu, a teraz. Ponadto jak masz chody to i pożyjesz, a jak nie to praca tam nie będzie żadną przyjemnością. Benefity w B to trochę komedia, multisport i opieka medyczna. Bony, wczasy pod gruszą, rocznica pracy czy jakieś dodakowe bonusy to nie uświadczysz. Często też jest tak, że jeden pracownik ma kilka projektów do siebie przypisanych, a inni są na IDLE, albo jeden projekt co jest trochę chore. Swoją drogą B to nie B a firma framaceutyczna na R, gdzie wszyscy dla nich robią jako kontraktorzy. Innych projektów nie uraczysz niż tych z R. Żadnych własnych produktów. Wynagrodzenie - patrz: "jak masz chody to i pożyjesz". Czesto nie adektwatne do umiejętności. Co do atmosfery to ogólnie spoko, ale trzeba uważać co i przy kim mówisz, ale to jak w większości wszędzie. Jeszcze na temat szacunku do pracownika, to tendencja spadkowa.
    Kaja

09.11.2018 21:35

Co do szacunku dla ludzi to "pozdrawiam" Karolinę która nie wiadomo co robi w tej firmie, zmienia stanowiska jak skarpety i nikt jej nie wywali chociaż pożytku nie ma z niej najmniejszego. Pseudo-menedżerka czy kim tam ona jest (Chyba myśli że jest ważna a pompę z niej ma cała firma) która absolutnie nie szanuje ludzi. Syndrom dziewczynki z prowincji u niej jest namacalny, zapraszam jak ktoś chce napisać o tym pracę mgr.
    Adelajda

07.10.2018 12:42

Czy często zdarza się, że zatrudniają w oparciu o wynagrodzenie za prawa majątkowe/autorskie do wytworu z jakąś śmieszną stawką na umowę o pracę? To chyba nie jest standard na rynku...
    Kacper

28.09.2018 00:45

Czy rzeczywiście w B pracuje się tylko na 2 dużych Klientów - M.in Roche? Czy są jakieś inne z waszego doświadczenia polecane projekty/klienci? Jestem umówiony na interview... i zastanawiam się...
    Farmaceuta

02.10.2018 14:01

Roche, Roche i długo nic innego.
    ciekawski

28.09.2018 12:14

Czy mogę poprosić Was o opinie odnośnie oddziału w Olsztynie? A może ktoś może powiedzieć coś na temat stanowiska PM w firmie ?
    Patrycjusz

05.09.2018 18:31

Billennium może być fajne ale gdzieś gdzie nie ma konkurencji. W przeciwnym wypadku leży i kwiczy, wmawiając wszystkim że jest fajnie. Bycie kontraktorem to bycie wyrolowanym, kasują grubo a skapną Ci co łaska i jeszcze walczyć musisz. Komunikacja z backofficem (kadry czy administracja itp) to jakaś błazenada - serio, mają "szpeców" od komunikacji wewnętrznej ale chyba wszyscy na L4 bo takowej BRAK! Doprosić się o nic nie idzie!
    Patrycjusz

20.09.2018 02:32

Obiektywnie zmieniłem firmę na normalną.
    luki

25.09.2018 17:47

A w której firmie tak nie jest?? Żeby dostawac wiecej trzeba przenosić się do korpo z zagranicy wtedy wypłata jest większa bo kapitał ma spółka w dolarach albo euro.
    Jacek

08.09.2018 20:24

wystarczy zrobić mały research na biznesowych portalach społecznościowych wśród pracowników aby wyrobić sobie opinię o B, a w ich profilach ukończone kierunki studiów magisterskich to np. politologia, historia, biologia ... same naturszczyki IT. Pozdrawiam
    HowCanIHelpYou

18.08.2018 15:33

Dobra firma na zaczęcie pracy w it oraz zdobycie doświadczenia, a następnie śmignięcie gdzieś dalej. Dziwne zasady promowania różnych działów, jeszcze dziwniejsze zasady podwyżek (tutaj zależy od tego na kogo się trafi podczas takiej rozmowy), ogólnie aby dostać czy to podwyżkę czy jakiś element potrzebny do pracy trzeba się oprosić i mieć anielską cierpliwość. Z drugiej strony rekrutacja (przynajmniej w Lubinie) na ogromny plus, oraz raczej luźna atmosfera między pracownikami (chociaż to też pewnie zależy na kogo się trafi). Na start bardzo dobry wybór, a czy zostaniesz tu dłużej to zależy od ciebie i tego jak się ustawisz.
    Tedy

25.07.2018 16:30

Każdy ma prawo do swojej opinii i ja chcę podkreślić, że firma jest dobrym pracodawcą!

02.08.2018 15:30

Jeden styl komentarzy sugeruje że ktoś z CX dobija plusów bo brakuje argumentów :) Robert, Anita, Konrad, Tedy

10.05.2018 21:51

@Mariano Proszę o zapoznanie się z regulaminem naszego forum. Nie jest to miejsce do obmawiania innych osób, ani pracodawcy, ani pracowników. Pamiętajmy o szacunku do innych i o wiarygodności zamieszczanych informacji. Czy możesz napisać swoją opinię o firmie Billennium zgodnie z zasadami forum?
    Mirek

12.05.2018 21:56

Pewnie więcej niż większości pracowników.
    Mariano

17.07.2018 15:41

Rozumiem że o Was można pisać dobrze lub wcale? Nie tym razem. Kumoterstwo jest u Was na bardzo wysokim poziomie i za to Was obsmarowuję, jednakże cieszę się że mnie to nie dotyczy już. Nie pozdrawiam. Podpinam się pod Janusza to nie forum i w dodatku nie jest Wasze. Z szacunku tylko nie jadę po Was personalnie bo nieźle by się zagotowało.
    Feliks

24.06.2018 14:24

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?
    Paweł

14.07.2018 11:52

Nooo. Wyobraź sobie że większość osób które wywiady dawały już gdzie indziej pracują :D
    Damian

21.06.2018 15:42

Hej, pracuje w Billennium już 2,5 roku, z biurze w Łodzi o półtora. Jestem zadowolony ze współpracy. Projekty jak w każdej firmie, raz jest lepszy okres raz gorszy ale nie narzekam. Ja osobiście mam możliwość rozwoju, wspólnie z HR planujemy jak mogę się rozwijać i staramy się to realizować (Ogólnie HR jest tu naprawdę spoko, zawsze pomogą i rozwiążą problem). Dużym plusem jest atmosfera w biurze. Sporo wspólnych spotkań i inicjatyw, są ludzie z technologii na miejscu wiec można przedyskutować i wyjaśnić problemy. Jak ktoś ma pomysł na coś w biurze to ma szanse to wejść w życie ;) Mi się tu pracuje dobrze i mogę spokojnie polecić.
    Robert

25.05.2018 18:38

Billennium ma opinię dobrego pracodawcy, warto tu pracować!
    Kłaczek

01.06.2018 14:29

Chyba w Indiach. Wg samej średniej ocen jest tak sobie, resztę można przeczytać kilka linijek niżej.

11.04.2018 21:01

@Mariano Bardzo proszę - darujmy sobie rozmowy o pracownikach firmy, gdyż jest to niezgodne z regulaminem. Co masz na myśli pisząc, że prawda okazała się bolesna? Rozwiń proszę swoją wypowiedź. @Karolina Jak wyżej, prosiłabym o zaprzestanie rozmów na temat konkretnych pracowników firmy Billenium, gdyż jest to niezgodne z regulaminem. Co do reszty - informacja o świetnej atmosferze, która panuje wewnątrz firmy Billennium jest bardzo wartościowa i za nią Ci dziękuję! A czy jesteś w stanie napisać coś więcej na temat warunków, które firma oferuje? Wtedy byłoby świetnie!
    Mariano

10.05.2018 19:36

Co jest złego w mówieniu prawdy o pracownikach? (usunięte przez administratora) należy tępić. Poza tym o tej postaci podobno krążyły różne legendy :) Prawda okazała się bolesna dlatego, że PR macie fantastyczny ale to tylko fasada. Poza tym... przeczytaj post beep 8 razy to może złapiesz ocb. Widać nie jestem jedyną osobą która miała dość o to już coś znaczy.
    beep

24.04.2018 08:00

Doskonała firma dla ludzi rozpoczynających swoją karierę zawodową w Lublinie. W Warszawie nie koniecznie - firma przez lata miała problemy ze skutecznym prowadzeniem projektów fixed price w RnD - najpewniej jest to miejsce w którym można poznać klika złych praktyk. Atmosfera pracy jest co do zasady bardzo dobra na stanowiskach niższych kierowniczych i niżej. Gęsto i trudno zaczyna się robić w rejonach zarządu. Współpraca z zarządem jest koszmarem, którego nie powinno życzyć się nikomu. Pod przykrywka luzu i swobody , kryje się atmosfera w której popłaca tylko parszywe lizusostwo i nieczyste zagrywki. Ludzie pracujący blisko zarządu są nastawiani przeciwko sobie i uczestniczą w wiecznych igrzyskach w których nagrodą jest sympatia prezesa. Nie ma reguł gry ponieważ prezes wywraca je z dnia na dzień a manipulowanie ludźmi wydaje się sprawiać mu przyjemność. Publiczne upokorzenia z ironicznym usmiechem na ustach są specjalnością zakładu. Każdy może liczyć na chwilę sympatii ale jeśli Twoja twarz się znudzi to zostaniesz rzucony w kąt jak stara nudna zabawka i nie musi mieć to nic wspólnego z jakością Twojej pracy ani z wynikami, które pomagasz osiągać firmie. Ponad wszystko liczy się widzimisię prezesa i to czy dalej chce mu się na Ciebie patrzeć czy też nie. Taktyka, która najlepiej sprawdza się w otoczeniu zarządu to odwracanie uwagi od siebie i systematyczne ataki na swoich kolegów i koleżanki z pracy. Jesli chcesz być długo u łaski odwracaj uwagę od siebie kosztem innych. W otoczeniu prezesa co rusz pojawiają się nowi faworyci, których prezes tymczasowo słucha. Nie ma nic bardziej złudnego od wiary w to, że ten błogi stan będzie trwał. Nie ma też nic bardziej złudnego niż wiara w to, że w otoczeniu zarządu kiedykolwiek będzie panowała atmosfera współpracy i wspólnego dążenia do celu. Wszysty są tylko kukiełkami w teatrze i na każdego (nawet największego wieloryba) przyjdzie czas niełaski. Spodziewaj się wówczas, że zostaniesz zgnojony, najpierw przez prezesa a potem przez kolegów, którzy akurat są w łaskawym świetle. Jeśli chciałbyś/chciałabyś sprawdzić się w realiach przymoninających dwór Ludwika XIV gdzie pełno jest intryg dworskich i Królewskich kaprysów to może być miejsce dla Ciebie, może się jednak okazać, że nie zagrzejesz zbyt długo miejsca bo albo zmieni się wizja albo zostaniesz zagryziony przez innych w obawie przed niewygodnościami jakie mógłbys spowodować w ich pracy. W tym wszystkim ludzie obwiniają siebie wzajemnie za wszystkie okropności, które sobie wyrządzają zapominając, że ryba psuje się od głowy a nad wszystkimi jest człowiek, który o tym wszystkim wie i na wszystko pozwala. Nieuczciwe byłoby stwierdzić, że praca w Billennium nie może dać satysfakcji i spełnienia zawodowego, może i często daje ale wiąże się to z dużym kosztem i ceną którą prędzej czy później płaci każdy. Jest kilka osób, które pracowały/pracują blisko zarządu i mają czyste sumienie stanowią one jednak wyjątki. Proces rekrutacji do Billennium potrafi być bardzo dobry i jest ich bardzo mocną stroną. Zostanie przed tobą roztoczona wspaniała wizja innowacyjnej (sic!) firmy, która przebojem zdobywa rynek. Będziesz chciał/chciała stać się częścią tego wspaniałego przedsięwzięcia i to będzie Twój pierwszy krok w (usunięte przez administratora) Możliwe, że jesteś teraz częścią procesu rekrutacyjnego i już jest dla Ciebie za późno bo i tak nie uwierzysz w jedno słowo negatywne słowo. Firma systematycznie rośnie, co trzeba zaliczyć na plus. Firma ma świetna identyfikację graficzną i bajeczny PR. Ma też całą masę zalet jeśli jesteś szeregowym pracownikiem. W całej tej konstrukcji jaką jest Billennium nie ma jednak na pierwszy rzut oka czegoś równie demaskującego jak żenujący pasek w TVP info i to właśnie sprawia, że ludzie dają się nabrać.
    Przemek

25.04.2018 20:28

Jakim trzeba być mściwym i małym człowiekiem żeby o poranku mieć czas i ochotę pisać takie subiektywne brednie ...
    Krang

27.04.2018 13:48

Ktoś tu chce zapunktować ;) Krang też podpisuje się pod opinią Beep wszystkimi mackami.

Zostaw merytoryczną opinię o Billennium S.A.