Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 365 ocen.

Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna
2 365

Opinie o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Maria

@My tez kibicujemy, czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy jesteś pracownikiem firmy? Jakie zmiany masz na myśli? @Flash, czy możesz powiedzieć coś na temat możliwości rozwoju? Czy w czasie gdy pracowałeś w firmie Sambud-2 dla pracowników organizowano szkolenia podnoszące ich kwalifikacje? Może osobiście brałeś w jakimś udział i możesz podzielić się wrażeniami?

Flash
@Maria 15.07.2018 19:52

Co do możliwości rozwoju to oczywiście były i są ale wszystko poszło inną drogą wskazaną przez wiadomo kogo. Wzorów korporacyjnych się nie wprowadzi w Sambudzie bo ta firma zawsze rosła i żyła własnym życiem i dzięki temu była silna. Co do wypowiadania się na temat możliwości rozwoju z mojej strony to niestety ale za moje pomysły i zaangażowanie płaci mi już dziś kto inny. Z resztą o to należy pytać własnych pracowników bo są tacy którzy mają dobre pomysły i zależy im na firmie, ponieważ się z nią utożsamiają.

My tez kibicujemy

No to w sambudzie powoli zaczynaja sie zmiany, (usunięte przez administratora) gratulacje!

Maria

Czy ktoś ostatnio aplikował do Sambud-2? Możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat procesu rekrutacji w tym miejscu? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna w Sambud-2? @Tonący, jesteś pracownikiem firmy? Możesz wypowiedzieć się na temat warunków pracy w tym miejscu?

Flash
@kowal 11.07.2018 14:02

Macie ludzi, którzy znają się na cięciu, profilowaniu i techników na UR. Z nazwiska nie wymienię bo to nie miejsce do tego przeznaczone. Jeszcze paru dobrych fachowców u was zostało, ja wam palcem nie pokażę bo mnie już u was nie ma ☺️

PRL BIS

Brak zmian, brak procedur, brak wykształconej kadry z kompetencjami to brak przyszłości dla tej firmy. Niestety ktoś tego nie zrozumiał. "Swoimi" się przyszłości nie zbuduje.

Tonący
@Ciszaprzedburza 07.07.2018 17:31

Tony są najważniejsze!!!;-)

Kaznodzieja

Popeliniarze, bardzo proszę wziąć się do pracy - bo robicie tyle co pod siebie a nie dla dobra wszystkich zainteresowanych tym aby było dobrze. W tej grze to nie Wy się liczycie bo tylko w dziobie jesteście najlepsi a nie w swoich profesjach. PRL z Was chyba nigdy nie wyjdzie jak jak i słoma z butów(tylko kraść ile się da...) Niestety dobrze zarabiają nie tylko uczciwi ale i (usunięte przez administratora) tylko oczywiście szacunek ma się do tych pierwszych bo drugich to najlepiej było by kastrować...

The same Thief
@obserwator 06.07.2018 21:48

To się określ czy jesteś z tych co są tego samego pokroju, czy zamierzasz albo czy robisz to samo po Cichu. Bo to będzie wydarzenie bez precedensu jak kolega po fachu nie współczuje że złapali ziomka.

psychiatra

Widać że euforia ogarnęła dużą większość pracowników. Ale moim zdaniem na szampana jeszcze jest za wcześnie. To co widziałem dziś w pracy to przechodzi ludzkie pojęcie. Niektórzy jak by tylko mogli to po halach chodziliby z szampanami. Ktoś nie tak dawno dobrze tu napisał że 90 procent polaków to idioci. Myślę że ciężkie czasy dopiero przed nami.

sambud
@psychiatra 06.07.2018 16:40

A piszesz jak byś z nich był

Normalny

Dziś był piękny dzień - 4. Lipca 2018 r. To ważne data w historii Firmy SamBud-2. Firma nareszcie została uwolniona od szalonych ludzi i ich bardzo szalonych pomysłów. Z przytupem wyleciało za bramę główną: 3. dyrektorów, 2. kierowników i jeszcze 1. gość, który w sumie to nie wiadomo od czego był (ponoć też kierownik, tylko nie wiadomo od czego). Szanowni Panowie Prezesi - chylę czoła przed tą jakże ważną i mądrą decyzją. Mam nadzieje, że w Firmie SamBud-2 znowu będzie normalnie.

Jaa
@Normalny 05.07.2018 00:23

(usunięte przez administratora)Wielcy przyszli kierownicy bądzcie ludzmi dla wszystkich ,nie tylko dla wybranych,bo ze stołka tyle razy śię nie spada ,życzę powodzenia

Sami Swoi

I stało się to co musiało się stać!!!... Właściciele przejrzeli na oczy , wielka bomba stołki powywracane .Czas na nowy lepszy , być może jak dawniej stary i miły Sambud w którym się chetnie pracuje.

o joj
@Sami Swoi 04.07.2018 12:16

Musieliby wszyscy wrócić, a niektórzy zostali tak potraktowani, i tak zniszczeni, że nawet nie spojrzą w stronę tej firmy. A swoją drogą ciekawe bo wszyscy myśleli, że po wcześniejszym cudotwórcy (który i tak w porównaniu z K nic takiego nie zrobił) już Panowie nigdy nie dadzą się nabrać, a jednak.

gladiator

Ci nowi do firmy przyszli chyba w lutym i od razu szybko ich sprawdziłem na necie. Głównie to ich facebooki wiele mi pomogły i po obejrzeniu kilku zdjęć i przeczytaniu kilku postów szybko zorientowałem się kto będzie moim nowym kierownikiem. Wiem że ciekawość jest zła ale któż z nas choć nutki jej nie ma. No więc, za kilka dni wiedziałem już wiele i coś czułem że tak to się skończy. Sambud jest bardzo skomplikowaną i ciężką firmą i dlatego może nadal tu pracuje, bo jestem ciekawy co będzie dalej. Jak dla mnie to jest coś pięknego. Od dziś nie ma głównego dyrektora i kilku kierowników. Ciekawe kto mnie podpisze planowany urlop? Chyba do kadrowej pójdę.

gladiator
@Mądrala 04.07.2018 22:09

Bardzo ładny post ,taki nowoczesny. Zaliczasz się do ludzi mądrych których w tym kraju jest jak na lekarstwo ale sam napisałeś że przekładanie ton blachy do lekkich prac nie należy? Więc jak coś nie jest lekkie to moim zdaniem jest ciężkie. Ale daje Ci lajka pozytywnego za Twój post.

dyzio marzyciel

Ja to bym chciał żeby nasz kraj przyjął walutę euro i nasze zarobki chociaż częściowo zbliżyły się do zarobków państw należących do unii europejskiej tj.Luksemburg (średnia stawka brutto 43,8 euro za godzinę, czyli 185 złotych) – w Danii ten wskaźnik wynosi 38,7 euro (164 zł za godzinę), w Belgii – 37,9 euro (160 zł za godzinę)i w Niemczech 32,3 euro (136 zł za godzinę). . Natomiast w Polsce średnia stawka za godzinę pracy wynosi 6,3 euro – czyli 27 złotych. To są dane Eurostatu z 2017 roku. 95% Polaków wliczając siebie to idioci, więc nie dziwią mnie takie płace. Myślę że młodzi Polacy powoli mądrzeją i kiedyś wyrwiemy się ze szponów niewolnictwa,nie będziemy musieli kombinować ani kraść żeby godnie żyć. W sambudzie nie jest tak najgorzej w porównaniu do zachodnich korporacji które mają bazy na terenie Polski(mówię tu o dużych sklepach czy fabrykach)tam najbardziej wykorzystują!

Maria

@gladiator Cieszy nas Twoje zainteresowanie występami polskiej drużyny, ale nie bardzo rozumiem, czemu Twoja wypowiedź miała służyć w kontekście tego forum. Czy może poza opinią o meczu mógłbyś się z nami podzielić opinia na temat Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna? @do GOWORK.PL Nie wiem skąd czerpiesz takie informacje na temat pozostałych użytkowników forum. Ja nie wiem czy @SB2 jest nowym pracownikiem oraz czy dobrze znajduje się w warunkach kapitalizmu. Odniosłam się jedynie do treści wypowiedzi o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna. A Ty mógłbyś się z nami podzielić konkretnymi argumentami jakie wpływają na Twoją opinię o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna?

gladiator

Oglądając pierwszą połowę tego meczu byłem bliski zawału serca. Praca na magazynie to jest nic w porównaniu z tym widowiskiem. Przed Średniowieczem za czasów panowania Marka Aureliusza też były podobne zawody dające tyle emocji to były walki gladiatorów. Widać że Polacy są już wykończeni i klęska jest nieunikniona ale zawsze możemy zaśpiewać "Polacy nic się nie stało"co za głupi i pusty naród!

Tomasz

Coś nowego o pracy napiszecie. Chcę aplikować.

Cyryl

Firma Complex na kombinacie rekrutuje, młody pracownik monter lub spawacz (usunięte przez administratora)netto w 160 godzinach na 1 zmianę, pełne ubezpieczenie.

Maria

@SB2 Widzę, że ty masz raczej pozytywne odczucia co do pracy w Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna. Powiedz, proszę, jakie pozytywy widzisz? Na swojej stronie http://www.sambud2.com.pl/kariera firma ogłasza aktualnie 3 prowadzone rekrutacje. Z pewnością niektórzy użytkownicy forum zastanawiają się nad aplikacją i będą wdzięczni za wszelkie wskazówki. @Wiki O jakich zmianach mówisz?

do GOWORK.PL
@Maria 10.06.2018 11:48

@SB2 jest pewnie nowo przyjętym pracownikiem więc nie ma zielonego pojęcia co to jest kapitalizm,Unia Europejska i pewnie też Sambud jest jego pierwszą firmą to nie może też porównać jak wygląda praca w podobnych firmach. Natomiast @Wiki jak jest pracownikiem S-2 i ma choć odrobinę inteligencji to doskonale wie czemu takie zmiany zaszły w firmie. Praca w Polsce w podobnych firmach wygląda tak: Jak jesteś uczciwym i rzetelnym pracownikiem to niczego się nie dorobisz ale jak jesteś bystry i umiesz kombinować to nawet sobie dom wystawisz a i tak na ciebie żadnych haków nie będzie. Oto właśnie czym się różni Polska od krajów cywilizowanych.

anonim

(usunięte przez administratora)

SB2

A ja na typa złego słowa powiedzieć nie mogę!!! Przynajmniej zachowuje się po lucku, z każdym porozmawia nie faworyzuje nikogo piszesz takie rzeczy bo robić ci się nie chce!!!!!!! Ci co do pracy przychodzą pracować nienarzekaja!!!

Wiki

Podpowiedzcie jaki był powód, że takie zmiany zaszły w firmie?

(rozbita) zmiana emerytów

W tej firmie nigdy dobrze nie będzie jak ponad 3/4 pracowników fizycznych to rolnicy. Dla rolnika priorytetem jest jego pole i plony,kury i kaczki a nie tiry z profilami czy jakimiś blachami! Rolnik ma to gdzieś czy dostanie premie czy jej nie dostanie! I dlatego tu jeszcze zachodu przez długi nie będzie(pracowników umysłowych to Nie Dotyczy!) mało kto tam ma pole czy jakieś kaczki i dlatego są lepiej zorganizowani.

zadowolony
@Jaa 20.05.2018 08:58

A Ja to jestem szczęśliwy że w końcu znalazłem firmę moich marzeń. To co się tu dzieje to nawet najstarszym góralom ciężko byłoby to ogarnąć. I dlatego dobrze się tu czuję i jestem zadowolony. Może nie tak bardzo z wypłaty ale z atmosfery jaka tu panuje. Czasami jest strach,czasami wysokie ciśnienie i do tego nerwy nad którymi ciężko zapanować. Ale też się można dobrze pośmiać z niektórych zdarzeń i niecodziennych sytuacji.

Robert

Czy warto starać się o pracę czy jeszcze zaczekać?

Lucek
@Robert 08.05.2018 14:33

Lepiej zaczekać... Mniej więcej tyle ile trwała wędrówka z Egiptu do ziemi obiecanej... Czyli czekać, aż zmieni się całe pokolenie pracowników w s-2... hehe...

dron

Widać że firma wychodzi ze średniowiecza. Terror,zakłamanie i dwulicowość powoli się kończą m.in. dzięki zmianom jakie zostały wprowadzone. Sitwa która działała tu przez lata nadal nie może tego zrozumieć że więcej robili szkód niż korzyści. Pasowało by jeszcze zrobić porządek z działem handlowym a będzie Git.

Sąsiad Tomka

Tomek nie jest wcale taki zły. Ale jak jest jakiś problem z działem handlowym to moim zdaniem tylko on zrobi tam porządek. Nikt inny.

Sambud_2

Oczywiście,zwłaszcza na wzdłużną linię cięcia stawki od 4500zł do 5500zł netto. Zapraszamy.

Doktor
@Sambud_2 05.04.2018 22:35

Nic tam nie zarobisz. ale za to sie na robisz za fry... firma plajta pod tymi żądami!!!!

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Pit bulterier Nowe porządki!!
@Kafar 14.04.2018 21:15

A co z godzinami nadliczbowymi??? Słyszałem ze pracując 45 minut po godzinach nie jest płacone??? Zarządzający firmą mówią ze zrób coś dla firmy jak i ona robi dla ciebie. Ze niby co? to ze mi płaci to robi coś dla mnie???? Bo musi!!!!! Pracuje to mi sie nalezy zapłata. tak jak i nadgodziny. tyle w temacie.

Masakra

Jakie te zarobki !!! Haha to zalezt gdzie chcesz sie przyjac...

zadowolony

Firma w porządku. W porównaniu do konkurencyjnych firm działających na terenie małopolski daje jej 7 punktów na 10 możliwych. Ja jakbym potrafił cofnąć czas to przyjął bym się na dział handlowy,podobno mają bardzo dobre miesięczny wypłaty i jeszcze prowizje od złapanych klientów.

smutny
@zadowolony 16.03.2018 16:46

Chyba pracowałeś w tej firmie dawno dawno temu lub pisze to ktoś na poprawę wizerunku. Nie jest tak wesoło jak by się wydawało. (usunięte przez administratora)Zarobki też w porównaniu do konkurencji też dają dużo do myślenia. A handlowcy albo sami się zwalniają albo są zwalniani a nowo przyjętym obiecano pewnie gwiazdkę z nieba. Sprzedaż spada coraz mniejszy ruch. Wszytko wskazuje że te zmiany mają odwroty skutek od zamierzonego chyba że tak miało być. Szkoda że właściciele tego nie widzą.

zmiana

Szkoda że już od kwietnia zmiana emerytów nie będzie istnieć. Teraz to śmiało można napisać że Zmiana Emerytów to była taka tradycja S-2 ,brygadzistę mieli za dobrego. Jest takie przysłowie: Wszystko, co dobre, szybko się kończy.

Doświadczony

Mnie osobiście cieszy to że zatrudnia się nowych pracowników na magazyn czy też na produkcję bo widzę że też nowe twarze się pojawiły.braki są poważne tu i tu więc jak najbardziej dobre podjęte kroki i oby przyszło ludzi jak najwięcej ale przede wszystkim żeby chciało im się pracować nikt nie oczekuje od nich cudu wiedzy nie wiadomo jakiej byle dobrze się współpracowalo.

gladiator
@Doświadczony 17.03.2018 22:26

Panie Doświadczony w tej firmie braków poważnych z pracownikami nie ma. Problem jest w tym że jak już firma przyjmuje nowego pracownika i daje mu umowę na okres próbny to powinna go w tym czasie sprawdzić czy chłop się nadaje na dane stanowisko czy też nie. (usunięte przez administratora) Wszyscy się nadają nawet i na magazyn. Mało tego jak już od 3 kwietnia br. zostanie wprowadzony nowy program odnośnie brygadzistów magazynu, to ja już tego momentu nie mogę się doczekać. I dlatego nawet nie myślę o tym żeby się zwolnić i przejść(usunięte przez administratora) Chcę po prostu być świadkiem jak ze wschodu można zrobić zachód.

Były sambudowiec.

Słyszałem że wasze szeregi ma wypełnić wykwalifikowana kadra z Amds-u.

wszystkowiedzący
@Były sambudowiec. 19.03.2018 17:51

Noooo niezwykle wykwalifikowana, jak cała reszta, która przyszła w czasie ostatnich 2 lat ! hahahaha ha ha

Robinson

Witam Chcialbym sie dowiedziec jak w tej firmie jest na powaznie bo sadzac po komentarzach nie warto przychodzic... Jakie stawki czy w miare? Czy po tych komentarzach mozna liczyc na jakis zarobek i normalne traktowanie czy bardziej meczarnie ??

marcin
@agencja przestrzeni kosmicznej 08.03.2018 00:00

Lecz się facet

Rydzyk

Ś.P. Sambud. W poniedziałek w godzinach 10:05 i 18:05 obowiązkowa minuta ciszy.

pan Stanisław
@Rydzyk 02.03.2018 22:06

Krystek - to na Ciebie mówili Rydzyk, albo lepiej - ojciec dyrektor... dostałeś coś od bezdomnego.. hehehe he he

W czwartek

Krzysztof Hołowczyc przez trzy miesiące nie będzie mógł prowadzić pojazdów mechanicznych. Popularny Hołowczyc nie przyjął mandatu twierdząc, że pomiar prędkości przeprowadzony przez policjantów może nie być precyzyjny. Żadnej taryfy ulgowej jednak nie było - funkcjonariusze zatrzymali mu prawo jazdy na trzy miesiące. A tak dużo krzyczał chłop o bezpieczeństwie na drogach.

Zostaw opinię o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna