Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 267 ocen.

Opinie o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Sambud_2

Oczywiście,zwłaszcza na wzdłużną linię cięcia stawki od 4500zł do 5500zł netto. Zapraszamy.

Doktor
@Sambud_2 20.04.2018 12:23

HAHAHAHAHAHAHAHAHAA!!!!!!!!!!!! Szczegulnie jak szymański podkręci obroty maszyny!!!!!! jaja jak balony!!!! w takiej firmie to jeszcze nie pracowałem.....

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Pit bulterier Nowe porządki!!
@Kafar 14.04.2018 21:15

A co z godzinami nadliczbowymi??? Słyszałem ze pracując 45 minut po godzinach nie jest płacone??? Zarządzający firmą mówią ze zrób coś dla firmy jak i ona robi dla ciebie. Ze niby co? to ze mi płaci to robi coś dla mnie???? Bo musi!!!!! Pracuje to mi sie nalezy zapłata. tak jak i nadgodziny. tyle w temacie.

Masakra

Jakie te zarobki !!! Haha to zalezt gdzie chcesz sie przyjac...

zadowolony

Firma w porządku. W porównaniu do konkurencyjnych firm działających na terenie małopolski daje jej 7 punktów na 10 możliwych. Ja jakbym potrafił cofnąć czas to przyjął bym się na dział handlowy,podobno mają bardzo dobre miesięczny wypłaty i jeszcze prowizje od złapanych klientów.

smutny
@zadowolony 16.03.2018 16:46

Chyba pracowałeś w tej firmie dawno dawno temu lub pisze to ktoś na poprawę wizerunku. Nie jest tak wesoło jak by się wydawało. (usunięte przez administratora)Zarobki też w porównaniu do konkurencji też dają dużo do myślenia. A handlowcy albo sami się zwalniają albo są zwalniani a nowo przyjętym obiecano pewnie gwiazdkę z nieba. Sprzedaż spada coraz mniejszy ruch. Wszytko wskazuje że te zmiany mają odwroty skutek od zamierzonego chyba że tak miało być. Szkoda że właściciele tego nie widzą.

zmiana

Szkoda że już od kwietnia zmiana emerytów nie będzie istnieć. Teraz to śmiało można napisać że Zmiana Emerytów to była taka tradycja S-2 ,brygadzistę mieli za dobrego. Jest takie przysłowie: Wszystko, co dobre, szybko się kończy.

Doświadczony

Mnie osobiście cieszy to że zatrudnia się nowych pracowników na magazyn czy też na produkcję bo widzę że też nowe twarze się pojawiły.braki są poważne tu i tu więc jak najbardziej dobre podjęte kroki i oby przyszło ludzi jak najwięcej ale przede wszystkim żeby chciało im się pracować nikt nie oczekuje od nich cudu wiedzy nie wiadomo jakiej byle dobrze się współpracowalo.

gladiator
@Doświadczony 17.03.2018 22:26

Panie Doświadczony w tej firmie braków poważnych z pracownikami nie ma. Problem jest w tym że jak już firma przyjmuje nowego pracownika i daje mu umowę na okres próbny to powinna go w tym czasie sprawdzić czy chłop się nadaje na dane stanowisko czy też nie. (usunięte przez administratora) Wszyscy się nadają nawet i na magazyn. Mało tego jak już od 3 kwietnia br. zostanie wprowadzony nowy program odnośnie brygadzistów magazynu, to ja już tego momentu nie mogę się doczekać. I dlatego nawet nie myślę o tym żeby się zwolnić i przejść(usunięte przez administratora) Chcę po prostu być świadkiem jak ze wschodu można zrobić zachód.

Były sambudowiec.

Słyszałem że wasze szeregi ma wypełnić wykwalifikowana kadra z Amds-u.

wszystkowiedzący
@Były sambudowiec. 19.03.2018 17:51

Noooo niezwykle wykwalifikowana, jak cała reszta, która przyszła w czasie ostatnich 2 lat ! hahahaha ha ha

Robinson

Witam Chcialbym sie dowiedziec jak w tej firmie jest na powaznie bo sadzac po komentarzach nie warto przychodzic... Jakie stawki czy w miare? Czy po tych komentarzach mozna liczyc na jakis zarobek i normalne traktowanie czy bardziej meczarnie ??

Rydzyk

Ś.P. Sambud. W poniedziałek w godzinach 10:05 i 18:05 obowiązkowa minuta ciszy.

pan Stanisław
@Rydzyk 02.03.2018 22:06

Krystek - to na Ciebie mówili Rydzyk, albo lepiej - ojciec dyrektor... dostałeś coś od bezdomnego.. hehehe he he

W czwartek

Krzysztof Hołowczyc przez trzy miesiące nie będzie mógł prowadzić pojazdów mechanicznych. Popularny Hołowczyc nie przyjął mandatu twierdząc, że pomiar prędkości przeprowadzony przez policjantów może nie być precyzyjny. Żadnej taryfy ulgowej jednak nie było - funkcjonariusze zatrzymali mu prawo jazdy na trzy miesiące. A tak dużo krzyczał chłop o bezpieczeństwie na drogach.

nic śmiesznego

Nie mogłem się powstrzymać i musiałem to napisać. Jak już wszyscy wiemy na magazynie pojawił się pierwszy pracownik ze wschodu. No i tak, chłop nie jest młody a że nie jest młody to na pewno w szybkim czasie trafi na zmianę emerytów. To jest pewne jak w banku. Kierowca tira, który w miarę często odwiedza S-2 zna doskonale zmianę emerytów i wie że jak na nią trafi to raczej pauza na magnesie murowana. Emeryci mają już dwóch pracowników z umowami próbnymi jak do nich dołączy jeszcze ten gość ze wschodu to ta zmiana będzie się nazywać zmiana widmo. Apeluje do ludzi na stanowiskach odpowiedzialnych za Dział Magazyn. Nie róbcie sobie żartów i jaj ze zmiany emerytów.

WAGA
@nieśmieszny 22.02.2018 17:03

A Ty jakbyś była w temacie to byś głupot tu nie pisała, tylko miejsce zajmujesz i dezorientujesz ludzi.

Cezary

Jeśli opinią nazywacie obrażanie innych to jestem za ich usuwaniem. Strach pomysleć jaka atmosferę możecie mieć w firmie.

zróbcie coś z tym !
@Cezary 22.02.2018 18:55

Taką mamy atmosferę jaką kreuje deeeerektorek, przez którego działania jednym wstyd, drugim żal, a inni odeszli....

Gang Świeżaków

Opinie usuwane są z prędkością światła, czyżby nowe intratne stanowisko pracy "czyściciel".

Rolnik szuka żony
@Gang Świeżaków 20.02.2018 21:15

Juz mamy jednego czyśćiciela jest w tym b dobry(:xd

Baran

Z pewnym przekonaniem stwierdzam że to już jest koniec S-2!!!!!Przez te wszystkie lata które jestem obecny firmie widziałem wiele ale takiego czegoś(W sumie to nie wiem jak to nazwac)co zaserwował nam ulizany pan K. nigdy bym się nie spodziewał!Dramat Porażka Katastrofa!!!

A taka fajna firma była
@brat Karoliny 17.02.2018 12:35

Piszesz że nie rozumiesz o co chodzi w tych wszystkich komentarzach. No tak my wszyscy wiemy, że nic nie rozumiesz !!! Dlatego tyle tu bezsilności i żali!!!

Gang Świeżaków

W Sambud-2 na dzień dzisiejszy zarobki są porównywalne do zarobków kasjera pracującego w biedronce a w Warszawie kasjer przebija pensją magazyniera.

Do Pani Danuty

Pani Danuto doszły mnie słuchy że jakaś grupa ukraińców ma wkrótce zostać zatrudniona żeby wzmocnić nieudolnych magazynierów. Pani Danuto to jest jakieś nieporozumienie. Ukraincy owszem są potrzebni ale tylko na produkcji albo w samprofilu żeby gotowe paczki ważyć i odwozić w wyznaczone miejsca(proste czynności) a nie na Magazynie! Gdzie praca wymaga ponad przeciętnych umiejętności i stalowych nerwów. Ładowanie tira co ma 31 pozycji na dyspozycji wydania(DW)wcale nie jest takie proste.

klękajcie narody
@Do Pani Danuty 17.02.2018 17:23

https://youtu.be/DNRkg0ttx7s

Mama kolegi z pracy

Czy to prawda ze za każdy wykorzystany 1 dzień urlopu na żadanie zabieraja premie uznaniową ?

W punkt
@Enrico Pallazzo 16.02.2018 17:49

Ha ha ha dobre, faktycznie to niezwykle cuchnace specjały, czuć ciągle, ale chyba mają w sobie moc otumaniania otoczenia. Hahaha

zmiana emerytów

Dajcie sobie ludzie spokój ,nie macie na nic wpływu,młodzi owszem a starsi pracownicy jak ja są bez wyjścia.Popatrzcie obiektywnie na to,gdybyście byli przy żłobie też byście mieli przeróżne pomysły.Niczym się nie różnimy od nich oprócz punktu siedzenia.Mam już swoje lata a o robotę ciężko,kredyt trzeba spłacać i pracy pilnować.Świat się przewraca do góry nogami Kapitalizm to nic dobrego.

równie dobra rada
@zmiana emerytów 13.02.2018 16:06

Druga połowa XXwieku Costa Concordia powodzenia

Strach w oczach

O matko kolejne osoby, które miały cokolwiek do powiedzenia i nie chciały szkalować innych bez powodu - zwolnione !! W ich miejsce przyjdą koledzy i koleżanki dyrektorka, kompletni laicy, za to z dużymi pudełkami wazeliny. Dąkąd podążasz Sambudzie - pyta każdy pracownik od stróża do kierownika, czas się otrząsnąć. Nowi podkupieni nawet z ministerstwa nic nie zmienią. Jak maja j...a to sami odejdą jak wiele osób, a jak nie maja zasilą szeregi Armii Krzysia, który buduje prawdziwą grupę wzajemnej adoracji !!!. Klasyczne zagranie - zmieniać dobrych na słabych i w ten sposób uzasadniać potrzebę kolejnych i kolejnych zmian kadrowych . Żałosne Panowie - klasyka poradnika czego unikać w zarządzaniu organizacją. Mnie jest wszysko jedno, jak to się skończy, ale skoro jest tyle niepokojących sygnałów, będąc właścicielem takiej firmy zareagowałbym już dawno !!

CKM
@Strach w oczach 05.02.2018 10:40

To prawda nowe kierownictwo przyniosło ze sobą nie tylko pudełka wazeliny ale chyba wagonami dostarczyli z Huty wraz ze wszelkimi pozostałościami Wielkiego Pieca. Gdyż nowe kierownictwo ma do powiedzenia w kwestii zwiększenia produkcji wszelakiej i uprzyjemnienia pracy odrobinę mniej a niżeli bezdomny proszący gdzieś przy sklepie o parę groszy. Jedyna rozrywka jaka wprowadzają na terenie zakładu to da ich wspólne spacery i trzymanie się dorosłych facetów za rączki. Na tym ich nowoczesność polega. Kierowcy jak to widzą to przecieraja oczy ze zdumienia gdyż nie dowierzają, że taka inteligencja zasiliła szeregi dobrze prosperujacej firmy. Ale cóż na tym chyba ma polegać zmiana na lepsze. Brawa bo żal na coś takiego patrzec

Ktoś

Pracowałem tylko 3 miesiące w tej firmie od razu widać że pracownicy magazynu dłuższym stażem są nietykalni a Świeżaki do łopaty, malowania, sprzątania ( rozumiem to bo w końcu dostaje pieniądze za to ) i w dodatku tempo musi być zachowane najlepiej zamiast na spokojnie 30 min to masz 15 min albo mniej wszystko szybko kij z bezpieczeństwem. Dwóch brygadzistów każdy chce przeskoczyć każdego ( nie licząc brygadzistów strony produkcji ) Młodzi zapierdzielają starzy się gdzieś ukrywają i nikt ci nie pomorze !!! Najlepiej siedzie cicho bo inaczej z byle gów*a afera się robi !!! Chore zadania, przerzucają człowiekiem jak śmieciem, dużo pisania Nie ma klientów odbija się to na chłopakach z magazynu a kto za to powinien cierpieć jacyś handlowcy chyba ?? Po prostu cyrk na kółkach, z premia nie wiem jak tam jest ale skoro tak piszą to grubo żeby na chwile nie móc stanąć bo się przyczepia i już po całości jadą to nie roboty tylko ludzie !!! Wiadomo że pracujemy i za pracodawcy pieniądze ale pracujemy tez dla siebie wiec jakiś wzajemny szacunek też musi być a tam go definitywnie brak... Przecież ludzie wykonują pracę nie maja robić na akord a tam najlepiej żeby zrobić szybko dokładnie zarazem i 10 prac naraz żeby pstryknąć i włala Panie BRYGADZISTO gotowe !!! NIGDY NIE WRÓCĘ DO TEJ FIRMY !!! Jak ktoś nie wierzy niech idzie na 3 miesiące ( pewnie przeczytają komentarz będą mili przez ten okres ) ale wszystko wychodzi w praniu ;) ODRADZAM TAK JAK INNI !!!

Lojalny pracownik
@do pajaca 03.02.2018 14:25

SNAFU - wspaniale obrazuje obecną sytuację Sambudu, jak również porównanie do Titanica trafione w 10. A wyimaginowana szarańcza, która jest wytłumaczeniem nerwowych i bezsensownych działań deerektorzyny w firmie - żałosne !!! Wszyskich oskarżyć, opluć, zniszczyć, byle się utrzymać, byle się polansować.

XXX

A Pan kierownik nawet nie potrafił ludziom złożyć świątecznych życzeń,uważa się za lepszy sort żenada.

marcin

Mam uprawnienia spawalnicze i na suwnice. Byłem na rozmowie w Sambudzie, gość z którym rozmawiałem w tej szopce przy magazynie próbował mi wmówić że uprawnienia podstawowe i dozorowe sobie kupiłem. Facet opowiadał jakie to poważne prace się wykonuje. Oferował mi 2100 na rękę i na zmiany. Powiedział że więcej nie dostanę przez najbliższe kilka lat bo jeszcze dużo muszę się nauczyć. Poszedłem do jednej ze spółek na hucie, pospawałem próbki i dostałem 2650 na rękę na początek. Jestem zadowolony i pracuję od poniedziałku do piątku po 8 godzin za 2650 a nie za 2100 na zmiany.

marcin
@sabotaż 05.02.2018 11:42

Niedaleko wagi i suwnicy ramowej. Jeszcze siedział z nim jakiś inny pracownik i powiedział na niego że jest na emeryturze. Zostawiłem CV, na drugi dzień dzwonił jakiś kierownik i też powiedział że więcej niż 2100 przez początkowy okres nie może dać. Jak tak mnie potraktował ten brygadzista i podobną stawkę zaproponował kierownik to dałem sobie spokój z tym zakładem. Mam 6 lat stażu jako spawacz i 5 lat jako operator maszyn cnc. Teraz sobie spawam magiem nikt mnie nie denerwuje i jestem zadowolony. Szkoda że sambud nie umie przyciągnąć pracowników.

kilka godzin temu

Panowie kilka godzin temu wróciłem z prywatnej imprezy mocno zakrapianej alkoholem i w ogóle nie mogę zasnąć podejrzewam ze coś mnie dosypano do drinka,baby są jeszcze gorsze niż chłopy,sodoma i gomora. Ale powiem wam że niektórzy z was piszą ciekawe rzeczy.

Mpk

Wpadłem pod autobus ale wrócę bo kocham sambud i żyć bez niego nie mogę.Nawet jakbym miał wpaść pod następny a pewnie wpadnę.

MGZ
@... 02.02.2018 13:36

Pajac Cię pykał obsrancu że wsi.wpadniesz pod autobus wkrótce.

Magda Gessler

Słyszałam że robię u Was jutro rewolucję !!!

oficer ABW
@kucharz doskonały kris kross 01.02.2018 11:15

Nikt tu żadnego loda nie ukręcił.Pracownicy którzy pracują tu od długich lat(nie wszyscy)wiedzą doskonale jak lody można kręcić na koszt właścicieli ale to jest tylko kwestia czasu jak prawda wyjdzie na światło dzienne.

nie tak dawno

Podczas pierwszych dni mojej pracy w S-2 na prawdę chciało mnie się wymiotować,byłem zdezorientowany i niepewny co do dalszej przyszłości w tej firmie widząc jaki tu jest nieład i chaos. Jednak szybko spostrzegłem że firma pomimo sporych mankamentów bardzo dobrze prosperuje w branży stalowej na terenie całego kraju,co dało mi wiele do myślenia. Podpisałem kolejną umowę już na dużo lepszych warunkach. Pracuje do dziś i wcale nie narzekam, choć przydałyby się trochę lepsze pieniądze na moim stanowisku,ponieważ pracuje jako magazynier i swoją pracę porównuję do SPORTÓW EKSTREMALNYCH których uprawianie wiąże się z większym ryzykiem niż w innych zawodach. Trzeba mięć ponadprzeciętne zdolności zarówno fizyczne jak i psychiczne oraz stalowe nerwy żeby np.nikomu nie przepie*dolić. Jeżeli ktoś uważa że jego życie jest nudne i marzy o życiu ze zwiększonym poziomem adrenaliny i nie stać go na uprawianie SPORTÓW EKSTREMALNYCH to warto popytać o zatrudnienie w tej firmie ale tylko na wyżej wymienionym stanowisku.

WAWA

Ciekawe czy będzie jakaś premia roczna

Niewolnik
@WAWA 20.01.2018 12:47

jeśli by taka premia była to..... jeśli ma wyglądać tak samo jak pieniądze na święta to proszę mi nic nie dawać i nie robić przykrości . Dziękuje

WARSZAWA

W S-2 od minimum 15-stu lat działa Zorganizowana Grupa Wewnętrzna. Można ją śmiało porównać do Zorganizowanej Grupy Przestępczej ale to nie to samo,bo działa wewnątrz firmy i nie podlega żadnym przepisom kodeksu karnego. Dlatego członkowie tej Grupy czują się bezkarni i działają do chwili obecnej. Dlatego dobrze się stało że mamy nadal niezależnego Dyrektora Generalnego nie powiązanego z żadnej z rodzin 5-ciu właścicieli i dlatego tylko taka osoba może zrobić tu porządek ale to niestety wymaga czasu,bo taki mamy bajzel>

taka była prawda
@W drodze do US. 20.01.2018 09:18

Z nocy z 14 na 15 kwietnia 1912 roku, podczas swojego dziewiczego rejsu na trasie Anglia-US Tytanic otarł się o górę lodową i zatonął. Jego katastrofa spowodowała nowelizację praw i zasad bezpieczeństwa morskiego.W wieku 62 lat kapitanem Tytanica został Edward John Smith w owym czasie największego i najbardziej luksusowego statku pasażerskiego na świecie. Edward John Smith miał żonę i córkę.Podczas swojego ostatniego rejsu był kompletnie pijany otoczony pięknymi i bardzo bogatymi kobietami. Kapitan stracił głowę po kilku ekskluzywnych nockach zakrapianych wysoko gatunkowym alkoholem.Czwarty dzień rejsu był dniem niepogodnym, aczkolwiek ocean był spokojny ale do kapitana nie docierały żadne meldunki od trzeżwych oficerów(to były takie czasy że nie wolno było się sprzeciwić swojemu przełożonemu) po kilku godzinach Tytanic zatonął wraz z bogu ducha niewinnymi, trzeżwymi oficerami i z pięknymi pijanymi kobietami.

Tropik

Jest bardzo zle nie polecam nikomu !!!

Wpadłem pod autobus
@Tropik 18.01.2018 14:23

Możesz jaśniej określić sytuację...

szczerze Panowie

No tak Panowie, przyszedł czas na podsumowania 2 lat rządów absolutnych, chłopa, ze złotym zegarkiem i żelkiem na włosach: sprzedaż - jaki mamy poziom?, czyżby niższy- ojjjjj, ale koszty za to duuuużo wyższe, brak wielu ludzi z doświadczeniem, zaangażowanych, lojalnych wobec firmy ;zwolnieni czy odeszli - proponuję zadzwonić do nich i podpytać czemu "się zwolnili" bo to dla wszystkich jest oczywiste, oprócz Właścicieli niestety) a koszty - no cóż lanserka i bezsensowne picowanie otoczenia kosztuje, ale tym sprzedaży nie zrobisz, oj nie. Firma to nie jeden człowiek, to zgrany zespół, który ma zbieżne cele a nie szuka innej pracy !!!

robin hood
@Rumburak 10.01.2018 23:03

Mnie to denerwuje ten kraj i wydaje mnie się że jestem okradany.Zarabiam 4000 zł.brutto.Po odbiciu zus,podatku i innych składek 10-tego na koncie mam 2850 zł. czyli państwo już sobie zabrało 1150 zł.Następnie kupując cokolwiek(żywność,AGD,RTV)znów państwo mnie zabiera 23%vat-u ze wszystkiego co kupie.Mało tego do baku trzeba zalać a 59% ceny paliwa to podatki.I napiszcie z czego ja mam żyć jak co miesiąc jestem okradany przez państwo i to wszystko zgodnie z prawem.I wcale się nie dziwię że jak ktoś umie kraść to kradnie.Tylko powinno się mieć jakieś zasady i trochę honoru jak okradać to bogatego a nie biednego.

Zostaw opinię o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna