Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 135 ocen.

Opinie o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna

WARSZAWA

W S-2 od minimum 15-stu lat działa Zorganizowana Grupa Wewnętrzna. Można ją śmiało porównać do Zorganizowanej Grupy Przestępczej ale to nie to samo,bo działa wewnątrz firmy i nie podlega żadnym przepisom kodeksu karnego. Dlatego członkowie tej Grupy czują się bezkarni i działają do chwili obecnej. Dlatego dobrze się stało że mamy nadal niezależnego Dyrektora Generalnego nie powiązanego z żadnej z rodzin 5-ciu właścicieli i dlatego tylko taka osoba może zrobić tu porządek ale to niestety wymaga czasu,bo taki mamy bajzel>

Jak zawsze na posterunku!
@W drodze do US. 20.01.2018 09:18

Ciekawe czy jak Sambud krisa zatonie to Kombi pójdzie za nim????

taka była prawda
@W drodze do US. 20.01.2018 09:18

Z nocy z 14 na 15 kwietnia 1912 roku, podczas swojego dziewiczego rejsu na trasie Anglia-US Tytanic otarł się o górę lodową i zatonął. Jego katastrofa spowodowała nowelizację praw i zasad bezpieczeństwa morskiego.W wieku 62 lat kapitanem Tytanica został Edward John Smith w owym czasie największego i najbardziej luksusowego statku pasażerskiego na świecie. Edward John Smith miał żonę i córkę.Podczas swojego ostatniego rejsu był kompletnie pijany otoczony pięknymi i bardzo bogatymi kobietami. Kapitan stracił głowę po kilku ekskluzywnych nockach zakrapianych wysoko gatunkowym alkoholem.Czwarty dzień rejsu był dniem niepogodnym, aczkolwiek ocean był spokojny ale do kapitana nie docierały żadne meldunki od trzeżwych oficerów(to były takie czasy że nie wolno było się sprzeciwić swojemu przełożonemu) po kilku godzinach Tytanic zatonął wraz z bogu ducha niewinnymi, trzeżwymi oficerami i z pięknymi pijanymi kobietami.

WAWA

Ciekawe czy będzie jakaś premia roczna

Tropik

Jest bardzo zle nie polecam nikomu !!!

Wpadłem pod autobus
@Tropik 18.01.2018 14:23

Możesz konkretnie...

Wpadłem pod autobus
@Tropik 18.01.2018 14:23

Możesz jaśniej określić sytuację...

szczerze Panowie

No tak Panowie, przyszedł czas na podsumowania 2 lat rządów absolutnych, chłopa, ze złotym zegarkiem i żelkiem na włosach: sprzedaż - jaki mamy poziom?, czyżby niższy- ojjjjj, ale koszty za to duuuużo wyższe, brak wielu ludzi z doświadczeniem, zaangażowanych, lojalnych wobec firmy ;zwolnieni czy odeszli - proponuję zadzwonić do nich i podpytać czemu "się zwolnili" bo to dla wszystkich jest oczywiste, oprócz Właścicieli niestety) a koszty - no cóż lanserka i bezsensowne picowanie otoczenia kosztuje, ale tym sprzedaży nie zrobisz, oj nie. Firma to nie jeden człowiek, to zgrany zespół, który ma zbieżne cele a nie szuka innej pracy !!!

Rumburak
@tak na logikę 10.01.2018 10:15

Żaden z tych co odeszli nie kradł. Bo ich dobrze znam. Niektórzy nawet długopisu nie wynieśli, a potraktowali ich jak bydło. Wszyscy wiemy kto kradł - dalej tu pracują. Począwszy od odwróconego vat-u na drugich gatunkach skończywszy. Oj znam dobrze tych handlowców. Pokupowali sobie działki i mieszkania i trzymają się tego sambudu jak rzep psiego ogona. Żeluś też ma swoje za uszami.

robin hood
@Rumburak 10.01.2018 23:03

Mnie to denerwuje ten kraj i wydaje mnie się że jestem okradany.Zarabiam 4000 zł.brutto.Po odbiciu zus,podatku i innych składek 10-tego na koncie mam 2850 zł. czyli państwo już sobie zabrało 1150 zł.Następnie kupując cokolwiek(żywność,AGD,RTV)znów państwo mnie zabiera 23%vat-u ze wszystkiego co kupie.Mało tego do baku trzeba zalać a 59% ceny paliwa to podatki.I napiszcie z czego ja mam żyć jak co miesiąc jestem okradany przez państwo i to wszystko zgodnie z prawem.I wcale się nie dziwię że jak ktoś umie kraść to kradnie.Tylko powinno się mieć jakieś zasady i trochę honoru jak okradać to bogatego a nie biednego.

Marciano

Owieczki sambudu szukajcie innej pracy bo tam już się niczego nie dorobicie. Będą was tylko po plecach klepać.

Anty

Pracowałem w sambudzie ! Miałem tą "przyjemność" . Człowiek jest w tej firmie bydłem. Maszyny nie zabezpieczone.Masa wypadków.Zastraszanie, wyraźny podział na roboli i szlachte. Przeciążanie suwnic, łapówkarstwo(bhp). Ciężka komuna. Warto dodać, że firma mimo dużego kapitału zaplecza w chwilach kryzysu stosuje redukcje ludzi(zwolnienia).

Hakowy Krzyś
@wszystkowiedzący 09.01.2018 00:32

Widać, że suwnice oglądasz przez okno swojego biura. Suwnice spokojnie można przeciazyc, zabezpieczenia zdjąć. A o bhp już wszystko chyba zostało napisane.

Anty-sambud
@wszystkowiedzący 09.01.2018 00:32

Podnoszenie ładunku pod kątem też jest formą przeciążania. To nie była praca. To był wyzysk i (usunięte przez administratora) zagłady

XXX

A Pan kierownik nawet nie potrafił ludziom złożyć świątecznych życzeń,uważa się za lepszy sort żenada.

Prosty
@XXX 30.12.2017 17:27

Jaki Kierownik,Kołacz Robert Pociotek Stępaka,Wielki elektryk utrzymania ruchu,tak jak w i jemu bym nogi nie podał.Pociotki To Hańba Sambud 2

Mękoła
@XXX 30.12.2017 17:27

Widzicie a Jurczok wam złożył życzenia :D

Jurczok K.

Z okazji zbliżającego się Nowego Roku życzę wszystkim pracownikom sambud-2 wszelkiej pomyślności, wytrwałości i zdrowia psychicznego. Pamiętajcie - co Was nie zabije, to Was wzmocni. Ciepło się ubierajcie, bo wiecie jakie temperatury panują na hali produkcyjnej, a gaz drogi, więc nie zawsze napromienniki działają. Ogrzać się czym innym też już nie można jak za Moty, bo czasy inne ;) Ale jak będziecie szybciej pracować i szybciej się ruszać to będzie Wam cieplej.

Bajki z mchu i paproci
@Jurczok K. 30.12.2017 08:48

Dobrze radzicie leśny dziadku

ambasador

Szanowni Państwo.Siłą rzeczy muszę w końcu coś pozytywnego o firmie napisać.W zeszłym roku na święta było po 200zł.w tym już jest po 400zł.,czyli coś już właściciele ruszyli do przodu.

pracownik sambudu
@Sami Swoi 17.12.2017 20:38

to że firma jedyna w swoim rodzaju wie każdy kto ma choć odrobinę oleju w głowie ale nie jest tak wcale tragicznie,po 3-miesięcznym okresie próbnym zarobisz 2600-2800zł.netto(8 godzin dziennie,weekendy wolne)porównując podobne firmy w województwie małopolskim to całkiem przyzwoite zarobki a na pewno w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej,ponieważ firma od ponad roku szuka pracowników najlepiej z uprawnieniami na suwnice i ma z tym cholerny problem.

hojny Kris
@ambasador 16.12.2017 21:51

Wpisywać się - kto dostał. Było 10 może?

Abra kadabra

Napiszcie coś ciekawego

Srebrne gody +
@Abra kadabra 12.12.2017 17:18

Wyczytane w internecie:Wg KRS Sambud-2 w obecnej formie powstał w 1991 roku. W kwietniu zorganizowano imprezę z okazji 25 lecia, co jest nie do końca prawdą. Sambud ma 26 lat i to z okładem, więc za 4 lata impreza z okazji 30 lecia. Czas jest pojęciem względnym :)

A łyżka na to...
@Srebrne gody + 18.12.2017 19:22

... Nie możliwe

Lola

Kiedyś było miło. Choć i tak się zapierniczało. Cieszyło człowieka, że jego praca daje wymierne efekty i wszystko się ładnie zapina... Niestety dyrektorzyna w ciągu paru miesięcy kilkukrotnie przeorganizował firmę. Najzdolniejsi się zwolnili, zostali tylko przyd-u-pasy, ludzie zastraszeni mający zaciągnięte kredyty, albo pociotki, którzy nauczyli się wszystkiego na garbach innych pracowników. Na przestrzeni roku odeszło z tej firemki kilkanaście osób. Donosicielstwo na poziomie PRL-u. Terror, zakłamanie i wszechobecna obłuda. Kilku znajomych jedzie na prochach od psychiatry, bo już nie wyrabiali. Dy... czający się zza sterty blachy z aparatem w komórce po to aby odebrać pracownikowi marne 100 zł premii za to, że akurat nie złapał za miotłę (tylko sobie usiadł) w oczekiwaniu na produkowaną na agregacie paczkę rur. Odradzam każdemu zdroworozsądkowo myślącemu. Sambud-2 im dalej od niego tym zdrowiej...

prawo i sprawiedliwość
@Lola 19.10.2017 20:12

Ze wszystkim się zgadzam co napisałeś.Byłeś pierwszy który opisał jak jest na prawdę i nie bałeś się tego zrobić' za co szacunek' dlatego dostałeś największą punktację aż 19."Terror, zakłamanie i wszechobecna obłuda" To powinno być napisanie na flagach z okazji 25-lecia firmy. Po pierwsze to jestem szczęśliwy ze żyje w Polsce a nie w Koreii Północnej,bo pewnie by mnie(nas)rozstrzelali za wolność słowa.Po drugie to nie mam nic do właścicieli i dyrektora,bo pewnie nie wiedzą co robią niektórzy z ich podwładnych.Po trzecie stał się poważny wypadek, co jest wielkim nieszczęściem dla firmy a jeszcze większym dla pokrzywdzonego.Pewnie firma wybrnie jakoś z tego ale ten młody chłopak już do końca życia będzie miał jakiś uraz.Mam nadzieje że tylko psychiczny a nie fizyczny.Po tym wypadku myślę że wejdą w życie przepisy BHP i szkolenia których człowiek tu nie uświadczył. Na pewno bacznie będzie nam się przyglądać Państwowa Inspekcja pracy i Urząd Dozoru Technicznego.co dla firmy jest poważnym kłopotem.

BHB

Ch*j mnie już strzela jak na to wszystko patrze.Zatrudnić normalnego behapowca,który zna się na rzeczy a nie przydupasa który bierze grube pieniądze i pieczątkę dostał za czasów PRL i przybija gdzie mu każą.Panowie jakby np.zatrudnili normalnego BHP to pewnie by się zwolnił przed okresem próbnym a jak by już został to musiałby wyłączyć większość maszyn i agregatów.Podstawowym środkiem ochrony w maszynach są osłony!!!Oznacza to, że nie może posiadać ostrych krawędzi, lub wystających elementów mogących pochwycić części ubrań. Nie może sama opaść w wyniku skumulowanej energii.Nie będę pisał więcej na ten temat,bo mnie już ch*j strzela jak czasami patrze na to i owo.

Pracujemy bez wypadku 0 dni
@BHB 11.12.2017 20:29

dziś chłopakowi rękę połamało.

małomówny
@BHB 11.12.2017 20:29

jak już wcześniej ktoś napisał wyścig szczurów praca posuw wydech wszystko dla firmy a firma upośledzona głucho-ciemna dla ludzi co nie wiedza co czynią jest szalony dom wariatów jeszcze ktoś inny napisał wszystko szybko kij z bezpieczeństwem , mieli rację

Ale prestiż

Z ciekawości zajrzałem na stronę. To w Sambudzie Zarząd a tym samym Właściciele już nie działają , że to dyrektor ma asystentkę ? Przez lata była funkcja asystentki zarządu, która pracowała dla firmy i właścicieli. Super, w takiej niewielkiej firmie mieć własną asystentkę. Wow to prawie jak w wielkim, bogatym Banku. Ale prestiż dla dyrektora !! Ale sądząc z zamieszczanych wpisów, nie tylko asystentka jest tego pana, bo chyba wielu pracowników jest bardzo od niego zależnych. Hmm to niedobrze.

anonimowy

Od nowego roku ma zostać utworzony w S-2 nowy Dział zajmujący się bardzo ważnymi sprawami. Technika i Logistyka w skrócie "TiL" Bezpośrednim przełożonym nowej komórki powinien zostać sam Dyrektor Generalny! Dział ten powinien składać się z kilku doświadczonych osób najlepiej jakby minimum dwóch pracowników zostało oddelegowanych z magazynu(mają oni bardzo dobre rozeznanie,ponieważ większość z nich przez 8 godz.pracy potrafi być w kilkunastu miejscach na terenie całej firmy i widzą to co widzą). Pierwszym zadaniem TiL powinno być doprowadzenie do spotkania WSZYSTKICH magazynierów z pracownikami działu handlowego(dziwię się że przez 25 lat nigdy do takiego spotkania nie doszło a powinno ich być już mnóstwo)żeby skrócić czas załadunku. Następnym etapem powinno być doprowadzenie do równowagi pomiędzy dział Produkcja a dział Magazyn,chodzi o to żeby z Produkcji(w razie potrzeby) został oddelegowany pracownik lub pracownicy nawet na okres kilku tygodni(nie koniecznie na zmianę T) umiejący wjechać na naczepę TIRA z paczką blach o wymiarach 2000mm na 6000mm. Myślę a nawet jestem pewien że jak już od nowego roku powstanie Dział Techniczno-Logistyczny to jego członkowie będą charakteryzować się inteligencją wrodzoną a nie nabytą.

Magazynier
@anonimowy 09.12.2017 15:41

W zyciu nie chce do biura lubie swoją prace xd a naszych rad to i tak nikt nie będzie słuchał

doskonały pomysł
@anonimowy 09.12.2017 15:41

Ha ha ha 2 lata nad tym myślał i wymyślił w pocie czoła spotkanie pracowników, którzy codziennie się spotykają i na bierząco rozwiązują problemy. Dział TiL powinien być jednoosobowy - pracownikiem i przełożonym powinien być sam Szacowny Generalny - żeby sam siebie mógł zwolnić, o pardon doprowadzić do samoistnego złożenia wypowiedzenia ! To byłaby wielka i jedyna korzyść z powstania takiego działu - ale warto, nawet jak będzie kosztownie . TiL = Tylko iluzja ludzie !

anonim

(usunięte przez administratora)

wszystkowiedzący
@Marciano 05.12.2017 10:04

Jeszcze przyjdą takie czasy że nawet hutnicy będą nam zazdrościć. W przyszłym roku TEŻ planowane są podwyżki

Eldorado
@wszystkowiedzący 05.12.2017 12:12

Nikt w to nie uwierzy. Podwyżki dla kogo ??? Nigdy do tego nie dojdzie slowa watpiace ;)

PLASTUS

zlote czasy umarly dla pracownikow sambudu kraina mlekiem plynaca zmienila sie w (usunięte przez administratora) brak socjalu firma traci pracownikow jak byk krew na rodeo brak wczasow pod grusza kazda szanujaca firma dba o pracownikow tu tego odczuc sie nie da natomiast jest wyscig szczurow praca posuw wydech wszystko dla firmy a firma uposledzona glucho-ciemna dla ludzi co nie wiedza co czynia jestes szalony dom wariatow czeka nowy dyrektor nowa nadzieja ktora umiera ostatnia

Dobrarada

A Strona WWW chodzi ? https://www.sambud2.com.pl

anonimowy

Witam tych którzy chcą zatrudnić się w Sambud2 sp z.o.o. Pokrótce może opisze poszczególne stanowiska tzn. na które warto się zatrudnić. Pierwsze to jest Samprofil(taka firma w firmie)praca polega na ważeniu i odwożeniu paczek z agregatu za pomocą suwnicy w wyznaczone miejsca,atmosfera jest tam bardzo dobra. Można przez dłuższy czas posiedzieć na facebooku i nikt z tego nie robi żadnej afery. Dozór jest bardzo miły i nowoczesny. Następnie Produkcja ciężko ale nie trzeba za dużo myśleć dla palących trawę w sam raz wypić też można byle nie za często.Kwestia normy którą trzeba wykonać. No i Magazyn ciężki temat ale w prosty sposób spróbuje potencjalnym pracownikom go szybko zrozumieć. Magazynier w Sambud2 to taka ostatnia deska ratunku na facebooku za długo nie posiedzisz trawy też na pewno nie zapalisz(wszystko zależy na jaką zmianę trafisz) ale oba te gadżety raczej odpadają. Napisałbym coś więcej ale cholernie mnie już chce się spać.

anonimowy
@Ciekawy 11.11.2017 09:02

Agregaty stare ale jeszcze rentowne, ludzie generalnie w miarę normalni, robota ciężka ale można szybko ją pojąć pod warunkiem że sam chcesz się nauczyć i masz dobrego prowadzącego. 3 - 6 miesięcy na jednym agregacie i masz już sporą wiedzę.

filozof
@anonimowy 13.11.2017 16:33

W S-2 lepiej być mądrym i udawać głupiego a na pewno lepiej na tym wyjdziesz,zaletą ludzi inteligentnych jest to że zawsze mogą udawać głupka.

taka prawda

Bardzo mnie się podobały posty -kim- obserwator trendów - Lola - nieświadomy niczego - pracownik sambudu - Gall - Ktoś - MGZ - Doświadczony i anonimowy też dobrze pisze,sporo można się z nich dowiedzieć i w większości taka jest prawda. Może odniosę się do ostatniego postu "Wielki brat" W lidlu sklepie niemieckim z pewnością dalibyśmy sobie radę w biedronce portugalskiej zapewne też a nawet w Carrefourze Francuskim i wielu innym firmom z kapitałem zagranicznym. – 90% mediów jest własnością firm zagranicznych – ponad 80% banków jest własnością firm zagranicznych – ponad 90% marketów jest własnością firm zagranicznych(chodzi o powierzchnie) I jak ma być dobrze w tym kraju? Polska została sprzedana i to już chyba każdy normalny człowiek wie,tak naprawdę została tylko na mapie.Za wyprzedaż w dużej mierze odpowiedzialni są polscy politycy, głównie Ci sprawujący władzę w latach 90-tych XX wieku, ale nie tylko I dlatego zarabiamy cztery razy mniej od niemca,francuza czy anglika. .Nic dziwnego że mamy patologie w niektórych częściach kraju jak takie mamy zarobki!!!

Wielki brat
@taka prawda 27.11.2017 21:22

Żale polityczne to chyba nie ta grupa. Co nie zmienia faktu, że teraz jest dobry moment i możesz pouczyć się historii i dowiedzieć dlaczego na zachodzie takiej patologii nie ma i to zachód kupuje nas, a nie my ich. I dowiesz się także, czy palenie trawki, granie na komórce, bumelka w robocie i niechęć do nauki nie odróżnia nas znacząco od pracowników z "dzikiego" ale jakże zamożnego zachodu. Nic nikomu nie zarzucam, po prostu zachęcam do poszerzenia horyzontów. I pamiętaj, że trawa nie zawsze bardziej zielona gdzie indziej, a nie ma nic lepszego niż samodzielnie wyhodowany trawnik. Ale tak, to wymaga wysiłku.

za dużo rodziny w rodzinie
@Wielki brat 27.11.2017 22:04

Wielki bracie"bufonie"a może pontonie myślę że za dużo już jest rodziny,pociotków,znajomych przydupasów w tej firmie. Firma wcale nie idzie na dno tylko prężnie się rozwija a rozwijałaby się jeszcze lepiej jakbyś pociotków już więcej nie zatrudniał. Wystarczy ich już.(nie obrażam wszystkich pociotków,ponieważ cześć z nich jest naprawdę pracowita ale większość buja w obłokach i czuję się wywyższona) Strach się nawet odezwać pół słowa,bo już będziesz na celowniku. Nie chcę wracać do historii,bo wiem sporo na temat NKWD i (usunięte przez administratora).

Wielki brat

Przecież nie dalibyście rady w Lidlu, tam trzeba pracować, a nie szukać okazji do bumelki. Sami ciągniecie firme na dno, a pretensje do całego świata.

Brawo TY
@Wielki brat 26.11.2017 19:42

No tak typowe, wszyscy ciągną firmę na dno oprócz jednego a imię jego Bufon czy jakoś tak ? zwłaszcza zatrudniając kompletnych laików, znajomków i wielce uniżonych przysłużył się firmie o pardon SOBIE, tylko SOBIE, czekam również aż właściciele przejrzą na oczy...

Św.Mikołaj

Myśle że w tym roku bedzie lepiej i może jakis prezent na św bedzie .Wiara czyni cuda

Doświadczony

Czas najwyższy aby zarządzający sambudem w końcu docenili pracowników.zblizaja się święta więc zobaczymy jak traktują i jak szanują ludzi którzy robią im grubą bułe.w każdej innej firmie ludzie dostają naprawdę fajne dodatki nawet w biedronce są one bardziej okazale niż w S-2.Przekonamy sie ile warci sa są dla nich ludzie którzy naprawdę zapierdzielaja w pocie czoła i nie rzadko poświęcają bardzo duzo (za dużo!) dla firmy.jezeli ktoś będzie miał jakiekolwiek wątpliwości co do tej firmy i przyszłości tutaj to z pewnością zostaną one wkrótce rozwiane .oby pozytywnie.

kukiz
@Doświadczony 19.11.2017 20:14

Na święta po 3 stówki w kopercie. Pasuje ??? Panowie tragedii wcale nie ma S-2 ma 5 właścicieli a jak byłoby ich 15-stu to po stówce by było i też tragedii wcale by nie było. Najważniejsze że robota jest i wypłata w terminie.

MGZ
@kukiz 25.11.2017 14:12

Wypłata w terminie?! A co to ma do rzeczy Człowieku?! Ty się wyrabiasz w terminie robisz wszystko na czas to co oni łaskę robią ze płacą na czas,to jest ich obowiązek!3 stówki to jest minimum co muszą dać bo inaczej będzie kompromitacja pewnie ostatnie święta kilku ludzi w tej firmie.

Kocham Tomka

A ja chciałem pozdrowić Tomka żeby w końcu zmądrzał i wydoroślał -:)

Jacek
@Kocham Tomka 20.11.2017 01:22

Tomek jest de best i firma jego siostry. i marne jej 10% hahahah

Jacek
@Jacek 25.11.2017 22:17

kostka za halą jest twojej siostry tam se ganiaj........ reszta cie pogrąży...tomeczku

Ktoś

Pracowałem tylko 3 miesiące w tej firmie od razu widać że pracownicy magazynu dłuższym stażem są nietykalni a Świeżaki do łopaty, malowania, sprzątania ( rozumiem to bo w końcu dostaje pieniądze za to ) i w dodatku tempo musi być zachowane najlepiej zamiast na spokojnie 30 min to masz 15 min albo mniej wszystko szybko kij z bezpieczeństwem. Dwóch brygadzistów każdy chce przeskoczyć każdego ( nie licząc brygadzistów strony produkcji ) Młodzi zapierdzielają starzy się gdzieś ukrywają i nikt ci nie pomorze !!! Najlepiej siedzie cicho bo inaczej z byle gów*a afera się robi !!! Chore zadania, przerzucają człowiekiem jak śmieciem, dużo pisania Nie ma klientów odbija się to na chłopakach z magazynu a kto za to powinien cierpieć jacyś handlowcy chyba ?? Po prostu cyrk na kółkach, z premia nie wiem jak tam jest ale skoro tak piszą to grubo żeby na chwile nie móc stanąć bo się przyczepia i już po całości jadą to nie roboty tylko ludzie !!! Wiadomo że pracujemy i za pracodawcy pieniądze ale pracujemy tez dla siebie wiec jakiś wzajemny szacunek też musi być a tam go definitywnie brak... Przecież ludzie wykonują pracę nie maja robić na akord a tam najlepiej żeby zrobić szybko dokładnie zarazem i 10 prac naraz żeby pstryknąć i włala Panie BRYGADZISTO gotowe !!! NIGDY NIE WRÓCĘ DO TEJ FIRMY !!! Jak ktoś nie wierzy niech idzie na 3 miesiące ( pewnie przeczytają komentarz będą mili przez ten okres ) ale wszystko wychodzi w praniu ;) ODRADZAM TAK JAK INNI !!!

Stary
@marcel 11.11.2017 17:24

Jak zwał tak zwał. Jak z ; Huty ; to sie nie dziwie ze na literówki patrzysz. Tyle wam zostało......hahahahahahah hutniki matołki.......

marcel
@Stary 11.11.2017 20:33

Matoł to z Ciebie

Gall

Sambud jak sambud... Odradzam ! Ale za to wlasnie ta firma w firmie tzw SAMPROFIL to polecam , chyba wiekszego lajtu nie ma nigdzie , gdy kierownik ( jest osobny w tej firmie) chce Cie zje..ć ,zostaje wyśmiany przez pracowników , czyli widomo temat smartfonow czy gazet jest standardem , zero dyscypliny , jak ktos juz napisal w pracy mozna sie napić i to jest normalne... Na nocy można pospać i to też jest normalne .. Kazdy pracownik czeka aż linia sie popsuje, może to dziwnie wyglądać ale zarobki są na poziomie 5tyś netto ! Tak netto(do ręki) oczywiście trzeba sobie nabić troche weekendów bo płacą 100% Zdecydownie polecam samprofil . pozdrawiam

pracownik sambudu
@Gall 15.11.2017 23:46

Każdy kto ma choć odrobinę oleju w głowie to doskonale wie że w samprofilu jest życie jak w Madrycie.Ale cóż z tego jak tam i tak się nie dostaniesz,musisz być z rodziny albo z polecenia.Tak było zawsze.Tam gdzie dobrze płacą i atmosfera jest miła to ciężko się dostać a tam gdzie jest piekło i oranie to ogłoszenie o pracę wisi cały rok i dłużej.

anonimowy

Do "na szczęście były". Ale jesteś debil piszesz jakbyś pracował w biurze a tak naprawdę pracujesz w dalszym ciągu na produkcji i pewno umiesz tylko odwozić gotowe paczki z maszyn. Po to właściciele(przez małe w)zatrudnili Kuklicza żeby zwiększył im roczne dochody i mu się to udało,dlatego (usunięte przez administratora) dostałeś dwie podwyżki w ciągu ostatnich 20-stu miesięcy. Twoim przełożonym jest Ariel i Damian(tzw.mistrzowie) a nie żaden Kuklicz. Ludzie jak będziecie pisać takie głupie posty jak ten debil "NA SZCZĘŚCIE BYŁY" to nikt tu nawet nie będzie zaglądał.

na szczęście były

No niestety nie polecam również. Pracowałem długo i starałem się wiele nauczyć, wiele pomóc. Odszedłem, wraz z pojawieniem się nowego dyrektorka (przez małe d) z żalem, ale musiałem wybrać. Albo zachować godność i honor, albo pluć sobie w twarz co rano przypominając sobie sposób działania przełożonego. Nie chcę tego nazwać, bo długo i wulgarnie by pisać. Teraz swoje doświadczenie wykorzystuję gdzie indziej. Szkoda że Właściciele firmy tak późno zauważają takie złe praktyki-pozbył się doświadczonych, zatrudnił posłusznych i czuje się przez chwilę Bogiem. (w ciągu roku odeszło kilkanaście osób zajmujących wyższe stanowiska) Ze względu na taki pokrętny sposób działania i podejście do ludzi - jeszcze raz odradzam. No chyba że zmieni się dyr, a to akurat jest możliwe. hehe

anonimowy

Do Ciekawy. Zadajesz za dużo pytań i w dodatku nie mają one żadnej logiki. Opisałem już w skrócie Samprofil,Produkcje i Magazyn. Gdzie chciałbyś pracować? a może już w Sambud pracujesz wiele lat? i chciałbyś wiedzieć coś więcej to napisz co cię interesuje a postaram Ci szczegółowo opisać jak wygląda praca,jaka panuje atmosfera w poszczególnych działach i jakie są zarobki w Samprofil? Produkcja? a może Magazyn? postaram się odpisać dopiero po weekendzie. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i oczywiście wszystkich pracowników umysłowych i fizycznych firmy Sambud2

były na szczęście
@anonimowy 11.11.2017 13:29

A może w biurze ? żeby szybko zacząć brać nerwosolek ?? A może to ty Krzysiu pozdrawiasz, bo to w sumie twój folwark, tylko trochę się ci się kurczy, bo co mądrzejsi i honorowi już odeszli ?

Marcelwydymany

Prawda jest taka ze przychodząc tu do pracy trzeba pracować! a nie myślec od razu czy mozna tu przyjsc po sciemniac, ooooo nie to nie na tym polega. Pamiętajcie! przychodząc do pracy gdziekolwiek trzeba pracować a nie wyszukiwac po internecie czy w danej firmie mozna sie op......ć oooo nie nie tędy droga firma jak kazda , robić trzeba i tyle. Proponuje leniom wyjechać na północ zbierać kapuste selery ziemnioki........ a nie pisać tu bzdurnych komentarzy ze go zle potraktowali czy coś. Ludzie jak chcecie pracować to polecam jak najbardziej tylko trzeba tu pracować nie siedzieć na fb czy na grach i tyle. Pozdrawiam i zapraszam!

były
@Marcelwydymany 11.11.2017 20:51

Nie polecaj, nie polecaj bo sam chcesz się zawinąć. Widząc po sposobie pisania już jesteś baaardzo znerwicowany. Ja pracowałem w biurze i nie polecam absolutnie !!!!

Marcel

Byłem zanieść cv. 2100 na początek, szkolenia trzeba robić samemu bo tak wymagają. Ogólnie porażka, za tą kasę wszędzie się znajdzie pracę i jak się dobrze trafi to i nie narobi. Obok w hucie mozna na początek 2400 zarobić i spokojnie się pracuje.

Stary
@marcel 11.11.2017 17:22

No tak ty nawt papierów nie potrafisz niedorajdo zrobić.!!!!!! Na nic!!!!!!!!!

marcel
@Stary 11.11.2017 20:35

Lecz się

To produkcja zrobiła

Terefere

Druga strona

Dawać HALO na magazyn!!!!coz to jest za chory pacjent.

nieświadomy niczego
@Druga strona 08.11.2017 21:32

to że Halo jest"chory pacjent" jak napisałeś to nie znaczy że wszyscy pracownicy magazynu są chorzy.przenieś się na magazyn na 3-miesiące'zmiana -T- to albo sam się zwolnisz albo mówiąc najdelikatniej też będziesz"chory pacjent"

Były

Ludzie zawijają się z tego syfu ogłoszenie wisi na wjeździe i lipa nikt nawet tam nie wchodzi.kwestia czasu ze nie beda mieli kim robić i z tego co wiem to połowa na produkcji już szuka innej pracy a nie obozu pracy.

anonymous

Produkcja porażka!! !!!

Byly pracownik

Ojjj duzo pisac wyzysk, jak w(usunięte przez administratora) afera goni afere ludzi w biurze wiecej niz na magazynie, produkcja traktowana inaczej magazyn inaczej, dwoch brygadzistow hmmm czy sie boja nie wiem nie pamietali jak wczesniej zajwaniali, teraz nawet na chwile siasc nie mozna ( wyzsze stanowisko i odrazu inne wartosci ) podpierdzielanie kazdego to norma. Szukanie oszczednosci na magazynierach a za BIURO NIECH SIE WEZMA, jedyny chyba wporzadku tam jest kierownik o ile nie ucieknie z tamtad. Odradzam !!!

Glizdopizd

odradzam,

obserwator trendów

Fatalna atmosfera w pracy, ale cóż pożal się Boże deerektor, którego przygarnęli, kreuje atmosferę strachu. Mile widziane donosicielstwo i głębokie uniżenie. Samodzielne myślenie to nieee tutaj. Ale to nie te czasy, oj nie, jednak od 20 lat nieco się zmieniło w zarządzaniu personelem Panowie. Czas wejść w fazę traktowania ludzi po partnersku.

kjm

duzo obiecuja , niby wystawione szyldy szukamy pracownikow 3 znajomych juz "prawie " mialo prace a ostatecznie do nikogo sie nieodzywaja kierownik magazynu szuka jeleni z ukrainy po nizszych kosztach bo mu wujek kazal a sam nic nie moze ... patologia jednym slowem

Sąd

No ja jestem zdziwiony tym, że Administrator Nieruchomości/ Specjalista ds. Eksploatacji Nieruchomości ma takiej wysokości pensje, bo mówiliście że około 4000 brutto, a ja słyszałem z innego źródła, że choci o przynajmniej 5800 a to duża różnica przecież.

Piotr W.

Hey.Interesuje mnie coś blizszego na temat pracy w tej firmie np. w Wawie.z zewnatrz wyglada to całkiem nieźle. pozdrawiam

pracoholik
@Piotr W. 31.01.2011 11:23

Z zewnątrz wygląda nieźle?? Biuro w rozwalającym się baraku ? Jakie standardy bierzemy pod uwagę ? haha chyba te sprzed 60 lat ...

jasko

Bylem ostatnio na rozmowie na handlowca do oddziału w zielonej górze. Przy pytaniu o zarobki (mam kilkuletnie doświadczenie w branży), powiedziałem że mógłbym się zgodzić na niecałe 2 tys. netto. Odpowiedź: że to dużo za dużo, nie tylko na początek, ale nawet po okresie próbnym... dramat.

były pracownik

firma do [usunięte przez moderatora] tylko obiecywac potrafia .

Zostaw opinię o Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sambud-2 K.Stępak i Wspólnicy Spółka Jawna