Euvic

3.6/5

• Witaj w świecie Euvic!
  • Poznaj #theGoodPeople!
  • Jak możesz do nas dołączyć?
  • Zostańmy w kontakcie!

Witaj w świecie Euvic!

Poznaj #theGoodPeople!

Jak możesz do nas dołączyć?

Zostańmy w kontakcie!

• Ziemięcice

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o Euvic S.A.

Opinie o Euvic Gliwice

Nie przegap nowości o Euvic S.A.!

Euvic S.A.

26.04.2022 14:04

Użytkowniku portalu GoWork.pl,

witaj na profilu firmy Euvic S.A. Cieszymy się, że interesujesz się naszą firmą i szukasz informacji na jej temat. Na dobry początek zachęcamy Cię do przejrzenia zakładek, które znajdują się po lewej stronie. Zawarliśmy w nich garść najważniejszych informacji oraz przydatne źródła wiedzy.

Wyrażając tutaj swoją opinię, pamiętaj, że:

• Wypowiadasz się na temat Euvic S.A., a nie Grupy Euvic i spółek do niej należących.

• To nie jest jedyny kanał komunikacji z nami. Zachęcamy Cię do kontaktu poprzez nasze profile w mediach społecznościowych, a także drogą mailową pod adresem: [email protected]

• Nie zgadzamy się ze zniesławieniem firmy. Nie będziemy także obojętni na przypadki naruszenia dóbr osobistych naszych pracowników. Nasze reakcje będą stanowcze także w przypadku naruszenia tajemnicy firmowej. Wszystkie komentarze łamiące regulamin, obrażające i bez poszanowania do drugiego człowieka, będą usuwane przez Administratora. W rażących przypadkach będziemy zmuszeni podjąć kroki prawne.

• Będziemy aktywnie śledzić wątek i rzetelnie odpowiadać na merytoryczne opinie. Chcemy z Tobą rozmawiać, poznać Twoje spostrzeżenia i doświadczenia. Dzięki tej komunikacji możemy stawać się coraz lepszym pracodawcą. Dziękujemy Ci za to!

Zapraszamy do rozmowy!

Pozdrawiamy,
    Zespół Euvic S.A.
    Zainteresowana

20.10.2025 13:35

Może ktoś coś powiedzieć o pracy w HR? Już któryś raz szukają starszego specjalisty ds. HR, z czego to wynika? Taka jest rotacja?

abu

04.07.2026 14:25

Ryba psuje się od głowy. A tu głowy są zepsute mam na myśli zarząd i kierownictwo. Nawet jakby HR chciało to zrobić to zaciągany jest hamulec ręczny. Każdy kierownik broni się rękami i nogami aby koszty nie zostały wpisane w ich dział i tak w górę aż do zarządu. W tej firmie rządzi Excel. Tabelka się nie zgadza to masz duże problemy. Ważne aby inicjatywy nie wywoływały żadnego przestoju w pracy albo minimalny. Zarząd liczy godzina razy X pracowników = koszty. To, że każda godzina nie jest równa nie trafia do nich. Każdy pracownik ma 8h być efektywnym w 100% w ciągu dnia. 15 w piątek to to samo co 10 w poniedziałek. W zasadzie nic sensownego nie da się zrobić z takim podejściem. HR ratuje się tym, że zaprasza na jakieś inicjatywy ale tak aby to nie było w godzinach pracy lub w godzinach ale nie można zarejestrować w to czasu pracy tzn. trzeba odrobić. Ewentualnie kierownik może się zgodzić aby udział pracownika poszedł w koszty jego działu ale takie kwestie są zawsze ustalane indywidualnie. Ogólnie ta firma to jest cyrk jeśli chodzi o podejście do pracownika. Ale winne są temu osoby zarządzające. Oni już się tak urządzili w tym myśleniu, że to dla nich normalne.

X

06.07.2026 18:54

Jako osoba, która pracowała w tej firmie dość długo powiem, że ubolewam nad tym w jakim kierunku poszła ta firma. Przez wzgląd na koleżanki i kolegów, którzy jeszcze się tam męczą powiem tylko, że dziś już nie polecam.

Jajo

05.07.2026 23:40

Firma to żart od dawna, kierownicy od dawna patrzą tylko i wyłącznie na finanse i ucinają wszystko co się tylko da, pracownik jest dla nich tylko wierszem w arkuszu. Niedawno zaczęły się zwolnienia w wielu działach pod pretekstem złej współpracy z project managerami, natomiast wszyscy wiemy, że między jednym i drugim jest połączenie - wyrzucenie osoby za porozumieniem, by nie było problemów to mniej pracowników, czyli mniej kosztów, a przecież jego obowiązki można rozrzucić na zespół, który będzie to robił dalej za te same mizerne pieniądze. Zdarzają się przypadki, które dostały dobre pieniądze, ale to dlatego, że ktoś inny odchodził, starzy pracownicy ledwo wiążą koniec z końcem. Nie powiem niczego odkrywczego, szukasz pierwszej pracy to dołącz i zdobądź tutaj doświadczenie, ale jak czytasz opinie będąc już pracownikiem to otwórz oczy i zacznij się rozglądać na rynku dla swojego dobra. Nie pozdrawiam.

Tajemnica

29.05.2026 13:49

Kiedyś nawet niezła firma, która poszła w nienajlepszym kierunku. Sporo ogarniętych ludzi w międzyczasie odeszło z takich czy innych powodów. Jak nie macie w ogóle doświadczenia to na chwilę może być, ale jak macie to znajdziecie coś lepszego.
    PracaZaNajnizszaKrajowa

28.05.2026 20:08

Mój nick mówi sam za siebie xd
    #FullStackDeveloper
    Dick

27.05.2026 22:18

Dramat
    #InzynierOprogramowania
    pisiesyny

23.05.2026 18:19

Udalo wam sie odzyskac kase od qumaka z pozyczki czy straciliscie? Slabiaki z euvica chciali uratowac pisowskiego qumaka i im sie nie udalo. XDDDDD
    kandydat

05.05.2026 06:37

Feedback na stanowisko frontend developer, wyglada na to ze szukaja departamentu It w jednej osobie 😃 Rekrutacja to totalny syf 6 miesieczny proces, spóżniony rekruterzy na rozmowe, brak umiejętności obsługi aplikacji teams (zajeło im 15 minut za nim zaprosili wszystkie osoby na spotkanie i robili to w trakcie spotkania) I nie było żadnej laski z HR więc rozmowa była totalnie o niczym związanym z rolą "frontend developer" Przecież ja projekty warte kilkaset milionów dolarów :D Przecież gdy to wszystko było prawdą to nikt by mnie nie zatrudnił w tych projektach XD Kompetencje techniczne i architektoniczne: Brak doświadczenia w podejmowaniu decyzji architektonicznych - odpowiedzialność zawsze należała do lidera technicznego Nie definiował standardów projektowych ani procesów w zespołach Średnia wiedza z zakresu bezpieczeństwa aplikacji - nie odpowiadał za definiowanie ani walidację rozwiązań Postawa i inicjatywa: Postawa reaktywna - ograniczał się do realizacji powierzonych, wcześniej zdefiniowanych zadań Brak proaktywności w projektach Nie wykazywał inicjatywy wykraczającej poza zakres przydzielonych zadań Współpraca z biznesem: Brak doświadczenia w spotkaniach z klientami za wyjątkiem ceremonii Scrumowych Nie był zaangażowany w definiowanie wymagań biznesowych Nie uczestniczył w projektowaniu UI Leadership i rozwój zespołu: Brak doświadczenia w budowaniu procesów i standardów zespołowych Nie pełnił roli mentora w projektach Kompetencje AI: Słabe doświadczenie w etycznym i bezpiecznym wykorzystaniu AI Brak doświadczenia z agentami AI Problemy z "halucynacjami" AI wskazujące na ograniczoną umiejętność definiowania kontekstu i promptów Brak wiedzy o aspektach prawnych i bezpieczeństwie w obszarze AI
    k

15.04.2026 17:33

powodzenia i wytrwałości życzę jak dostaniecie się na największy projekt, project managerowie zatrują tam życie każdemu
    Dev

26.12.2025 17:14

Praca za stawkę głodową, system podwyżek nie istnieje. Firma tak jak już kilka opinii wcześniej - dobra na początek ale nie dla poważnych osób. Atmosfera spoko ale pozytywną atmosferą rodziny nie wykarmisz 😉
    #NetDeveloper
    Dev

22.12.2025 20:58

Mega fowno, ludzie zamknięci w mindsexie lat 90, średni poziom stażu to 3 lata po uczelni, nie software house a jakieś śmieszne kolo studenckie. Odradzam każdemu powaznemu
    #BackendDeveloper
    b.

30.09.2025 15:35

Niestety kultura pracy polega na sprawdzeniu tego jak wiele jesteś w stanie zrobić pod naporem PM'ów z którymi pracujesz. Każda obietnica złożona potem przestaje obowiązywać, brak benfitów, premia pieniężna zamienia się potem w zaproszenie na kotleta i piwo.
    Zeni

27.11.2025 21:40

Jak sie bedziesz ociagac to dostaniesz indywidualnego kierownika. XDDDD
    nie polecam

02.11.2025 15:36

Jesli lubisz klepac po plecach niekompetentnych przelozonych to ta firma jest dla ciebie. W przeciwnym razie nie polecam.
    Sfrustrowana

23.09.2025 21:04

Mam wrażenie, że nie da się tutaj rozeznać czy piszecie o Euvic SA czy Euvic IT czy oceniacie jeszcze inne Euvic, których jest dużo. Raz ktoś wspomina o jednym, raz o drugim. To wprowadza w błąd :(
    Abc

23.09.2025 09:41

No cóż, mogę tylko potwierdzić niezbyt pochlebne opinie niżej łącznie z tą, że w krótkim czasie w dziwny sposób ocena firmy skoczyła tutaj z około 2.0 na obecnie już 3.4.
    Sztefen

28.06.2025 23:10

Euvic IT... Przede wszystkim, wynagrodzenie w Euvic IT jest znacząco niższe w porównaniu do obecnych stawek rynkowych. To frustrujące, zwłaszcza biorąc pod uwagę zakres obowiązków i oczekiwania. Niskie płace demotywują i sprawiają, że czuję, iż mój wkład nie jest odpowiednio doceniany. Kolejnym poważnym problemem jest brak możliwości awansów. Mimo zdobywania doświadczenia i rozwijania umiejętności, ścieżka kariery w Euvic IT wydaje się być zablokowana. To prowadzi do stagnacji i braku perspektyw na rozwój zawodowy w ramach firmy. Szczególnie rozczarowujące jest podejście bezpośrednich przełożonych, którzy często wydają się być obojętni na potrzeby i problemy swoich zespołów. Brak wsparcia, zaangażowania i zainteresowania dobrostanem pracowników jest wyraźnie odczuwalny i negatywnie wpływa na atmosferę pracy. Dodatkowo, firma stosuje budżetowe rekrutacje, co skutkuje zatrudnianiem osób, które często balansują na granicy poziomu juniora i mida. Problem w tym, że od tych nowozatrudnionych pracowników oczekuje się wydajności i kompetencji na poziomie seniora. Ta dysproporcja między rzeczywistymi umiejętnościami a stawianymi wymaganiami generuje ogromną presję, frustrację i wypalenie zawodowe.
    Sztefen

28.06.2025 23:22

Podsumowując mają cię za frajera, który ma robić za dwóch, a zarabiać za pół. Aplikuj jak lubisz dorabiać na boku, żeby w ogóle związać koniec z końcem. Zapomnij o godnym życiu, tutaj płacą ci tyle, żebyś nie umarł z głodu i mógł płacić rachunki za prąd.
    No tak

23.06.2025 09:24

Ogólna ocena na gowork'u w dosyć szybkim czasie skoczyła z 2.0 na 3.1 i to bez nowych opinii. Widać, że HR próbuje poprawić sobie ocenę, ale poniższe opinie mówia o Was wszystko, nie zasługujecie nawet na 2.0.
    Kanalia

24.06.2025 23:43

Daje ledwo -1 i to tylko po znajomosci.
    jasj

07.05.2025 23:35

Pracowałem w Euvic prawie 3 lata - od początku były sygnały żeby stamtąd uciekać ale człowiek się łudził, że będzie lepiej - od razu mówię, że nie będzie :) Po 3 miesiącach dostałem feedback że klient bardzo zadowolony z mojej pracy "ale nie myśl, że to oznacza pole do negocjacji stawki" i po tych słowach powinienem uciekać. Na przestrzeni 3 lat menadżer odezwał się do mnie tylko w sytuacjach gdy np. coś nie zgadzało się w timesheet. Po 2 latach poprosiłem o podwyżkę, przeciągali 2 miesiące więc postanowiłem odejść - oczywiście po tej informacji menadżer tłumaczył że to nie jego wina że klient zwleka z podwyżką i że powinienem poczekać (dodatkowo rozmowa miała formę raczej (usunięte przez administratora) z próbą zrzucenia winy na mnie). Od klienta dowiedziałem się, że dali feedback do euvica o odrzuceniu mojej podwyżki bo stawka była za wysoka - zakładam że to nie była stawka którą sam zaproponowałem tylko wyższa co by się im marża zgadzała :) Ale od menadżera nic o tym się nie dowiedziałem. Generalnie brak jakiegokolwiek rozwoju, projekt ciekawy przez pół roku a potem typowe klepanie kodu. Stawki raczej niskie widełki rynkowe zgodne z seniority. Proces podwyżkowy wymyślony przez jakieś mądre głowy z góry tak żeby już patrząc na opis tego procesu odechciało się składać wniosek o podwyżkę. Generalnie kolesiostwo i cwaniackie zagrywki, zdecydowanie nie polecam jeśli ktoś szanuje swój czas - jeśli to ma być pierwsza praca albo coś jako zapychacz to śmiało ale w innym wypadku zdecydowanie odradzam.
    Kanalia

08.05.2025 10:40

Przeciez to typowa agencja pracy tymczasowej. Procedury takie abys nigdy z nich nie chcial skorzystac, typowy pisiowy model biznesowy.
    kot

26.04.2025 22:09

Unikać tej firmy. Brak konstruktywnego feedbacku, zerowe możliwości rozwoju. Wypłaty opóźnione o pół miesiąca, godziny pracy notorycznie odrzucane, a dodatkowo wymagają drobiazgowego rozliczania czasu pracy z dokładnym opisem każdej godziny. Brak profesjonalizmu i szacunku dla pracy programistycznej.

26.03.2025 10:21

Henio

06.04.2025 22:07

Co z tego jak i tak premii nie zobaczysz? :D
    :D

13.04.2025 21:16

Ale za to jakie profesjonalne podcasty maja xD po 30-50 wyswietlen haha

20.03.2025 02:29

Rozmowa rekrutacyjna poniżej poziomu, przekładana 2 razy, rekruterka zachowuje się dziecinnie, a osoba techniczna nieprzygotowana.

24.03.2025 13:55

To prawda. Szkoda czasu rekrutacja widmo

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Euvic?

Kontakt - Euvic S.A.

ul. Przewozowa 32 44-100 Gliwice

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Mateusz

23.03.2025 20:25

Najgorsza firma w jakiej byłem, rozwój nie istnieje, byle jak najwiecej kasy z klienta sciagnac, a pracownikowi nie da sie podwyzki.
    m

11.03.2025 00:32

Firma (usunięte przez administratora) kontrahenta z pieniędzy, Dostawca zapłacił za wykonaną usługę a firma arbitralnie sobie stwierdziła, że nie wypłaci pieniędzy wykonawcy podając wyimaginowane powody. Polecam trzymać się z daleka od tej pseudo firemki.
    sapcio

07.03.2025 14:34

Euvic to nie zadna firma it a agencja pracy tymczasowej. Jak sam nie przekonasz do siebie ich klienta to nie otrzymasz pracy. Oni nie maja nic do powiedzenia.
    JeszczePracownik

07.03.2025 12:02

Co tu wiele mówić, firma fajna na pierwszą pracę, nabrać doświadczenia posiedzieć rok, dwa i uciekać. Brak jakichkolwiek perspektyw na rozwój czy podwyżki. Nowi pracownicy często zarabiają więcej na tych samych stanowiskach niż osoba która jest tu od kilku lat. Benefity są ale żałosne. Jedyny sposób na podwyżkę czy jakąkolwiek zmianę to wypowiedzenie.
    Karol

25.01.2025 02:32

Nie polecam każdemu przyszłemu pracownikowi, chyba, że planuje tu posiedzieć rok, maksymalnie półtora i iść do "normalnej" firmy.
    Pancio

02.03.2025 22:36

Jak nie masz wyboru to w akcie desperacji mozesz u nich chwile popracowac.
    ByłyPracownik

22.12.2024 13:27

Zazwyczaj wrzucają Cię do projektu/firmy zewnętrznej. Można pracować zdalnie. Powiedzmy, że w 70% opisu obowiązków pokrywa się z tym co masz robić. Więc to mnie ani nie zachwycało ani nie przeszkadzało. Robiłem co miałem robić. Gdy odszedłem zobaczyłem, że oferta pracy Euvic na podobne stanowisko do mojego pojawiła się w internecie. Oferta zawierała dużo lepszy wynagrodzenie niż sam prosiłem. Czy była jakaś opinia dotycząca mojeje pracy? brak feedback'u, jest ok klep kod dalej. Im więcej kodu klepiesz tym lepiej dla firmy, dobra robota, profit dla firmy rośnie a twoje zarobki nie. Z tego co słyszałem to z feedbackiem dalej jest problem, który wiąże się też z rozwojem. Rozwój - jak sam nie zainwestujesz w siebie i nie przeszukasz internetu, to możesz liczyć na kursy Udemy dla juniora, albo kursy wewnętrzne, które były ogólnikowe. Lepszy poziom szkoleń można znaleść na YT. Benefity, to dostajesz 120 pktow - czyli 120 złotych na wykorzystanie w platformie, w której nic nie ma. Czyli wydajesz na coś czego nie potrzebujesz i nie sprawia Ci przyjemnosci, a jeśli coś by było fajnego to na drugim końcu Polski. Patrząc teraz na ofertę pracy w EUVIC na just join it to oferta z widełkami dla mid 18.500/miesiac-125/h, to wydaje się być ok (dla senior nie podali widełek). Pokrywa sie z raportami jakie można znaleść w sieci. Problem jest z podwyżkami, rok wcześniej zanim znikłem z firmy była ta sama śpiewka. Jest cięzko na rynku IT, firma musi wykazać zyski zarządowi. Z podwyżką inflacyjną ciężko. Jak odchodziłem prosiłem o podwyżkę, lecz niestety nie otrzymałem. Odchodząc to zarobek wynosił 50-60% rynkowego wynagrodzenia. Nawet firmy z którymi współpracują mówią, że biorą kosmiczne stawki za wypożyczenie Ciebie a Tobie dają ochłapy. Atmosfera z współpracownikami jest w porządku - ale to tacy ludzie jak Ty ją dajesz a nie firma. Podsumowując, Chcesz przezimować i udało CI się dostać uczciwą stawkę to przepracuj rok dwa i uciekaj. Takie korpo, jak klepiesz kod i ludzi nad tobą po plecach to jest dobrze.
    Pytający

22.12.2024 14:08

Czyli sami z siebie nie robią rewaloryzacji wynagrodzenia. Po rozmowie z Freelancer Hr, wiem, że uczciwym wynagrodzeniem jest dla mida 2x średnia krajowa, dla seniora 3x średnia krajowa, Gdzie pracownik i pracodawca nie tracą, Jeżeli otrzymywałeś 60% z tego to słabo.

18.12.2024 13:13

Typowa kontraktownia, projekt do którego trafiłem dość odbiega od tego co o nim mówiono ale tego można było się spodziewać. Najbardziej upierdliwy jest system raportowania czasu w którym trzeba się dość mocno pilnować. Rozwoju i ich możliwości za dużo tutaj nie ustrzegłem, raczej typowo masz projekt to w nim rób. Atmosfera raczej średnia nastawiona na wyrabianie zadań. Podsumowań i feedbacku od nikogo nigdzie nie dostałem co patrząc na strukturę korporacyjną jest dla mnie dość dziwne. W całokształcie nie polecam, myślę, że można znaleźć dużo lepsze miejsca, sam nie planuje długo tutaj zabawić
    były pracownik

25.10.2024 00:09

Zerowe możliwości rozwoju w firmie, bezsensowny system benefitów (ostatnio zostało z niego usuniętę większość rzeczy i jedyne co pozostawało to wejściówki do losowych miejsc w losowych częściach polski), bezużyteczny system szkoleń - raz na rok można zaraportować 8 godzin szkoleń wewnętrznych, i jedno szkolenie zewnętrzne. Szkolenia wewnętrzne są w większości zapychaczami, z których nic się nie da wynieść. Kompletnie nieprzejrzysty system przyznawania podwyżek - jak sam się nie upomnisz to nic nie dostaniesz, a jak już się upominasz, bo uważasz że dobrze wykonywałeś swoją pracę to Ci powiedzą że dla nich przy podwyżce ważniejszy jest staż a nie rezultaty. Podczas rozmowy o zmianę formy zatrudnienia z umowy zlecenie na samozatrudnienie spowodowaną zakończeniem studiów zostałem bezczelnie spytany ile teraz zarabiam, po czym kierownik wpisał do kalkulatora dane i powiedział, że mogę dostać taką stawkę, tak żeby po ZUS-ie na rękę dostać tyle samo. Jak próbowałem argumentować, że osiągnąłem zadowalające wyniki ostatnio oraz powymieniałem zadania, które wykonywałem to dostałem informację, o której poprzednio wspominałem o nie braniu uwagi rezultatów pracy podczas pytania o podwyżkę oraz dostałem informację, że tymi trudniejszymi zadaniami to nie powinienem się zajmować, bo jeszcze nie jestem wystarczająco doświadczony (stąd negatywny komentarz na początku tej opinii o zerowej możliwości rozwoju). Jedyną dobrą rzeczą tej firmy to jest fakt, że w miarę OK jest w niej ogarnąć praktyki. Podsumowując: Jak na praktyki to jest w porządku, lecz po nich będą oferować śmieszną stawkę, przy której prawdopodobnie zostaniesz przez dłuższy czas z brakiem możliwości rozwoju, więc lepiej po praktykach szukać czegoś innego.
    Krzysztof

07.11.2024 11:25

Jestem w euvicu prawie 2 lata i ani razu nikt nie wspomniał o takiej platformie, to jest dla wszystkich pracowników?
    Stary

15.11.2024 17:47

Jest medicover sport, a z opieki medycznej Allianz (której osobiście nie polecam). Do Allianza jest dofinansowanie do najniższego pakietu. Medicover sport dość drogo wychodzi.
    employee

05.09.2024 21:27

Firma nie zrobiła niczego aby pozostawić u siebie pracownika. Najpierw przy rozmowie o pracę oferowana bardzo niska stawka argumentowana tym, że ktoś może mieć jakieś braki w CV, z pustą obietnicą podwyżki po pierwszych kilku miesiącach, jeśli firma będzie zadowolona. Pustą, bo gdy przychodzi co do czego, to manager olewa totalnie sprawę i nie daje nawet odpowiedzi tak czy nie, pomimo tego że pracownik spełnia dobrze obowiązki. Do tego niska stawka była argumentowana tym, że firma musi poświęcić środki i czas na szkolenie nowego pracownika, natomiast po zatrudnieniu nie ma żadnych szkoleń, pracownikowi poświęca się maksymalnie kilka godzin pierwszego dnia i to wszystko. Do tego niewolnicze wypełnianie timesheet, trzeba się spowiadać z tego co się robi co do 15 minut każdego dnia pracy i oczywiście nie ma w tym wliczonego czasu na przerwy jak i czasu jaki jest spędzony na samym wypełnianiu timesheetów, co może trochę potrwać, szczególnie, że firma dość szybko angażuje pracownika w 3 lub więcej projektów. Projekty te mają totalny brak organizacji i nadzoru, widać do tego, że firma oszczędza na wszystkim gdzie tylko może, co przekłada się na standard. Nawet przy złożeniu wypowiedzenia trzeba czekać żeby ktoś łaskawie coś odpisał. Nie polecam.
    Krzysztof

07.09.2024 00:57

Wszystko jest prawdą, można by opowiadać dużo więcej negatywnych rzeczy na euvic, który nazywa się korporacją... no cóż. W tej firmy nie liczy się człowiek, pracownicy pomimo sloganu 'the good people' to są tylko bydłem do zarabania pieniędzy i to dużo mniejszych niż oferuje konkurencja.
    virescens

09.09.2024 02:42

Dokładnie tak. Trudno znaleźć firmę IT bardziej wykorzystującą ludzi oraz swoich klientów. Sposób w jaki działają (najniższe pensje na rynku plus najwyższe ceny dla klientów) woła o zemstę z niebios i karę boską. Ta firma powinna zostać zbanowana zarówno przez pracowników jak i klientów za amoralne postępowanie. Wiadomo że chodzi o zarabianie ale litości. Są jakieś chyba przyzwoite granice chciwości.

30.06.2024 16:17

Niskie pensje, zerowe podwyzki, w kółko te same obowiazki, zero rozwoju, rozmowy z przelozonymi nic nie dają, wszystko tlumaczone brakiem budzetu, a klientow ciagle przybywa
    byly pracownik

30.07.2024 12:50

Potwierdzam, bedac odpowiedzialnym naprawde za ogrom projektow ktorych wartosc kontraktow jest przeogromna, musialem prosic sie o podwyzki by nie przekraczac minimalnej. Po przepracowanych prawie 3 latach osiagnalem pulap 5500 brutto i wszelkie proby obijaly sie o sciane :)

31.05.2024 15:12

Chciałem podzielić się opinią o moim byłym zakładzie pracy. Niestety ale z zakładu przyjaznego pracownikom stała się niedostępną dla przeciętniaka. Jest to firma o profilu informatycznym w którym nie liczą się ludzie wbrew hasłu "thegoodpeople". Kiedyś jak pracowałem to na oferty pracy przynajmniej odpowiadali dzisiaj zapomnij że kiedykolwiek się odezwą. Zapomnij że możesz liczyć na polecenie, a wręcz przeciwnie jak się samemu zwolniłeś np. z tego powodu że zarabiałeś 2x poniżej średniej krajowej to jesteś już wrogiem. W ciągu kilku lat pracy dostałem podwyżkę UWAGA DOSŁOWNIE 50 zł. Nie żartuję taką podwyżkę dostałem. Na straży wypłat stoi odpowiednio przygotowany personel. Wcześniejszą wersję firmy jaką była LGBS Sp. z o.o. mógłbym polecić, z obecnym odłamem czyli firmą EUVIC IT S.A. odradzam współpracę. Strona: https://www.eit.euvic.pl działa ale już RODO https://www.euvic.com/pl/o-nas/rodo/#tab-657c08b62241a-2 nie działa. Celowo? Uważam że tak bo w tej firmie liczy się tylko firma a nie TY i Twoje prawa. Nie dajcie się zwieść hasłem "thegoodpeople". Oni nie są już dobrzy.

31.05.2024 15:25

Trochę nie rozumiem dlaczego zablokowana jest możliwość utworzenia Euvic IT S.A. Podczas rozmowy w innej sprawie (związanej z PPK) powiedziano mi żeby się kontaktować z Krakowem bo to jest już Spółka Akcyjna a nie Sp. z o.o. i to nie jest ta sama firma. Taka udzielona telefonicznie informacja też świadczy o firmie bo to była odpowiedź w rodzaju "daj nam spokój i spadaj". Informacja do administratorów strony gowork.pl
    Stefan

24.05.2024 01:11

Firma tylko fajna na pozór, oczywiście tylko dla początkujących w branży. Większość to juniorzy, stażyści, studenci, a w zespołach specjalizujących się już w konkretnych odłamach, 75% to osoby co przeszły z 1 linii wsparcia. Zarobki jak na branże IT załośnie niskie, podwyżki nie istnieją, trzeba się upominać miesiącami. Szkolenia nie istnieją, nauka jest na własną rękę, co i tak każdy robi, ale firma w każdym razie nie zapewnia możliwości rozwoju. Ludzie jak firma na pozór w porządku, a w środku nie ma żadnych zasad i każdy nadaje na każdego. Jeśli nie masz doświadczenia i chcesz mieć pracę i co wpisać w CV - aplikuj, masz doświadczenie i się szanujesz - omijaj szerokim łukiem.
    Andrzej

23.03.2024 05:16

Nie polecam pracy w tej firmie, po raz kolejny obiecują podwyżkę a później nie wywiązują się z umowy, byle by zatrzymać klienta. Mam nadzieje, że rynek zweryfikuję te cwaniacką firmę która płaci studentom śmieszne pieniądze. Otóż złote czasy się skończyły Panie i Panowie.
    Andrzej

29.04.2024 11:18

(usunięte przez administratora) Jeśli jesteś nowy i potrzebują pozyskać klienta to naobiecują Ci złote góry, perspektywy i dostaniesz stawkę jaką chcesz. Gdy przychodzi co do czego to o podwyżce nie ma mowy, tłumacząc się "klient nie płaci". Jednocześnie mając 100% marży na pracowniku. Informację tę mam dzięki niedbalstwu managementu, który przypadkowo udostępnił nam takie dane.
    Bartosz

01.05.2024 19:14

Na jaka podwyzke mozna liczyc po roku czasu? Ile % wzgledem dotychczasowego wynagrodzenia?

31.03.2024 20:22

Ale

01.04.2024 09:29

Teraz generalnie ciężko o podwyżki, ciężkie czasy dla branży IT …

28.03.2024 15:00

Firma spoko, duża możliwość rozwoju, benefity są ale to już chyba standard w firmach it. Jeśli chodzi o zarobki czy podwyżki to w większości to zależy od klienta i trzeba samemu się upominać, u mnie rozmowy o $ zawsze wychodziły z mojej strony - jak się nie upomnisz to latami zostaniesz na tej samej stawce...
    Czoskej

31.01.2024 21:42

Przepracowałem w Euvicu 15 miesięcy i szczerze mogę polecić. Trafiłem do teamu świetnych ludzi, dało mi to możliwości rozwijania skillsów w bardzo szybkim tempie. Atmosfera w biurze w Gliwicach budowana przez wszystkich dookoła jest mega pozytywna, bardzo fajny socjal - w kuchni podstawowo kawka, herbatka, mleko, płatki, sosiki, yerba do tego eventy, imprezy firmowe, foodtrucki, sport - są ekipy od piłki nożnej, koszykówki, siatkówki i nawet squasha. Duży parking, łatwy dojazd. Projekty jak projekty - jeden lepszy drugi gorszy - jak wszędzie, praca zadaniowa - nikt nie stoi nad Tobą, tylko robisz swoje wypisujesz godziny i tyle. PM czasem zapinguje bo coś trzeba szybciej albo coś za długo leży ale nic na spinie, wszystko bardzo w koleżeńskich warunkach. Nigdzie nie pracowało mi się tak dobrze i komfortowo. Dowolna praca zdalna lub na miejscu. Na odejście dostałem bardzo pozytywny feedback, a jeden szczególnie dobry - kolega życzył żebym miał tak (usunięte przez administratora) ludzi wokół jak w Euvicu ;)

01.02.2024 22:03

Cześć, czy w przeciągu 15 miesięcy dostałeś jakieś podwyżki, czy istnieją jakieś szkolenia?
    Tak

01.02.2024 22:22

Czy istnieją jakieś dodatkowe benefity poza wymienionymi, które właściwie wszędzię są podstawą. Czy są karty multisport, karty przedpłacone na lunche, pakiety zdrowotne np. w luxmed?

16.01.2024 04:56

Pracuje nieco ponad rok. Na Service Desku. Nigdy nie spotkałem się z tak wspaniałą atmosferą w pracy. Można powiedzieć, że z ludźmi z pracy tworzymy jedną rodzinę - mimo możliwości pracy zdalnej (dotyczy konkretnych stanowisk) i tak chce się pracować z biura. Szefostwo wyrozumiałe, idące na rękę kiedy tylko jest to możliwe, ale przede wszystkim - z ludzkim podejściem. Grafik dostosowywany do pracownika - doprawdy można sporo wynegocjować w kwestii studiów itd Benefity w postaci karty multisport, prywatnej opieki i zwrotu kosztów za szkolenia (i to jest fakt, za szkolenia również przez nas wybrane, dotyczące oczywiście stanowiska pracy, zwracane są koszta) Co do kwestii, według wielu najważniejszej, czyli pieniędzy - startuje się rzeczywiście z niskiego pułapu, natomiast przez ponad rok, otrzymałem trzy podwyżki i to nie najmniejsze a zaczynałem bez żadnego doświadczenia w IT. Więc w tej sprawie brak jakichkolwiek zastrzeżeń. Jest naprawdę dobrze. I kwestia dla mnie najistotniejsza, przez negatywne doświadczenia z poprzednimi pracodawcami - wszelkie przejawy (usunięte przez administratora) w jakiejkolwiek postaci są po prostu TĘPIONE wobec czego ciężko się z tym spotkać w tej firmie - a to wcale nie jest takie oczywiste biorąc pod uwagę inne korporacje. Podsumowując: moim skromnym zdaniem, firma wyjątkowa pod wieloma względami. Również od współpracowników nigdy nie słyszałem większych uwag. P.S Jedyne co nie jest tolerowane jeżeli chodzi o pracowników to brak chęci do pracy, (usunięte przez administratora) lenistwo i za to ogromny plus.
    Była

21.01.2024 19:41

"Można powiedzieć, że z ludźmi z pracy tworzymy jedną rodzinę" - Proszę Cię. Przyrównywanie ludzi z pracy do rodziny jest dziecinne. "natomiast przez ponad rok, otrzymałem trzy podwyżki i to nie najmniejsze a zaczynałem bez żadnego doświadczenia w IT" - NIGDY się z czymś takim nie spotkałam, ponieważ podwyżkę można otrzymać najwyżej raz w roku. Aczkolwiek jeżeli to co piszesz to prawda, to widać jak niesprawiedliwie traktują większość pracowników, którzy nie dostają aż tylu podwyżek. "Jedyne co nie jest tolerowane jeżeli chodzi o pracowników to brak chęci do pracy" - typowy element propagandowy tej firmy. Przecież w tej firmie od lat brakuje choćby podstawowych procedur dotyczących podwyżek i premii. Nie wspominając już o potrzebie ujednolicenia wymagań w ramach danych stanowisk i jasne zdefiniowanie ścieżek kariery. Temat ten jest jednak od lat pomijany, bo tak jest firmie wygodniej.
    Były

26.01.2024 20:45

W jaki sposób są tępione te przejawy, o ktorych mowisz? Po jakim czasie pracy dostales te 3 podwyzki?
    Początki w branży

07.01.2024 17:49

Co tu dużo mówić. Firma znana na tym rynku, szanowana. Pracuję już +/- pół roku. Rekruterzy z innych firm na Linked In się dobijają w zasadzie (mówimy tu o polskich rekruterach, a nie hindusach, którzy nie zwracają uwagi do kogo piszą). Fajna praca na start. Swojego przełożonego nie widziałem od początku, ale jestem w stanie wszystkie rzeczy ogarnąć korespondencyjnie albo telefonicznie lub mailowo. Kwestie związane z pracownikiem na UoP'ie wydają się być dobrze rozwiązane. Jedyne co mnie zdziwiło to to, że muszę sobie sam ogarnąć ubezpieczenie zdrowotne i nie jest to załatwiane przy podpisywaniu umowy. Dziwne rozwiązanie, z którym nigdy się nie spotkałem.
    Czesc

09.01.2024 19:03

Jak oceniasz zarobki? Możliwość rozwijania się i zdobywania certyfikacji?

04.01.2024 04:30

Pracuje od ponad roku, ludzie sa w porzadku, ilość projektów na jednej osobie jest ogromna, nie wiem czy firma zaluje budzetu na nowych pracowników, ale są osoby co maja ponad 15 projektów na sobie. Timesheet czyli narzedzie gdzie raportujemy na czas pracy to porażka, trzeba raportować co się robiło w danym projekcie z dokladnoscia do 15minut i odpowiednim komentarzem, wedlug regulaminu nie powinno zajmowac to dluzej niz 5minut, jest to niewykonalne przy tej ilosci projektów i zadań. Premii nie ma zadnych, na swieta od firmy przyszła czapka i życzenia świąteczna, podwyzki - trzeba sie upominać samemu, nie istnieje zaden zautomatyzowany proces podwyzkowy. Dochodzą tylko nowe projekty i obowiazki na pracownika, a on nie ma nic w zamian dopoki sie nie upomni.
    Były

05.01.2024 00:41

@Pracownik Czyli od kilku lat nic się nie zmieniło. Warto poczytać sobie wcześniejsze opinie o tej firmie, bo tam znajdziesz dużo prawdy, którą człowiek niestety odkrywa po latach pracy. Oczywiście dużo zależy od projektu, ale generalnie "centrali" nigdy nie zależało na osobach z dużym doświadczeniem. Większość osób uczy się fachu i idzie gdzie indziej, gdzie często jest się lepiej traktowanym i to zarabiając większe pieniądze. Co do ilości pracy to niestety prawda. Liczba zadań przypadających na jednego programistę jest często absurdalna, a wynika to po prostu z oszczędności. Jak programista pracuje za trzech i nie narzeka, to niech robi :). Jeżeli narzeka, to go PM zasypuje obietnicami (propagandą) i znowu na jakiś czas jest spokój. Oczywiście rozmów o kasie się unika lub przekłada na kolejne kwartały.

22.12.2023 15:56

Czesc

29.12.2023 00:11

W skrócie kolega napisal, ze nikt tyle nie obieca co euvic i na obietnicach sie konczy

Zostaw merytoryczną opinię o Euvic S.A.