Alior Bank S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 371 ocen.

Alior Bank S.A.
3 371 6 1

Opinie o Alior Bank S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alior Bank S.A.

Osoba

Praca w AB na kasie to istny (usunięte przez administratora). Wieczne nadgodziny, osoby na kasie zarabiaja mniej niz doradcy mimo ze maja taka sama wiedze plus dodatkowo kase. Doradcy po oddziale spaceruja sobie siedza na tel a Ty zapieprzasz na kasie nie mogac isc na przerwe. Dodatkowo zdarzaja sie delegacje do oddzialu 50km dalej. Nikomu nie polecam, nikt Cie tam nie bedzie szanowal.

True

Niestety, ten bank zbiera informacje o osobach aplikujących o pracę , a potem wykorzystuje je do spamowania wbrew przepisom RODO. Jak zostaną podani do sądu i zapłacą odszkodowanie to się nauczą.

janek
@True 21.07.2018 08:54

Mógłbyś naświetlić bliżej temat? O-o

kinga3

Ja mam pytanie również dotyczące pracy na Infolinii AB czy za dobrą obsługę klienta jest jakaś premia motywacyjna oprócz tej za sprzedaż??

kinga3
@Info 19.07.2018 07:48

ok a możesz powiedziec jakiego rzędu premia jest za jakość ? oczywiscie szacunkowo :)

Iwona

@tralala, piszesz, że cel zdobycia klienta na infolinii jest najważniejszy. Rozumiem, że chcesz wyrobić normę, żeby uzyskać premie. Jest to oczywiście bardzo motywujące. Czy dostajesz system punktowy z którego jesteś rozliczana? Z tego co piszesz na początku łatwiej jest osiągnąć cel. Czy osoby, które interesują się praca na infolinii muszą mieć specjalne przeszkolenie, żeby aplikować do firmy? Napisz, czy mając odpowiedni staż i dobre wyniki jest szansa na rozwój kariery i awans?

jakub
@Iwona 18.07.2018 18:53

Czy mówicie tutaj o pracy w zespole infolinii ab?

klient

Infolinia czynna niby 24h a czekałem 2 h i nikt nie odbierał.!!!!! a dzwoniłem z zagranicy w ważnej speawie

Gosia

Pracowałam rok na infolinii w Ab. Nie rozumiem osób narzekających na kolejki. Oczywiście były takie okresy gdzie telefony są non stop, ale również dni gdy na 8 godzin wypadało 5 połączeń. Praca z elastycznym grafikiem duży plus, niestety zazwyczaj trzeba było polegać przy poważniejszych problemach na kolegach obok, liderzy nie byli merytoryczni. Po kilku szkoleniach można spokojnie załapać się na wysoką premię za połączenie, co przy znajomości skryptów i odrobinie wykazania chęci przy rozmowach, pozwala spokojnie zarobić 3tys na rękę. Atmosfera zawsze była świetna myślę, że każdy się odnajdzie jest dużo osób w wieku 18-25 jak i tych starszych. Często na duży plus pojawią się dodatkowe benefity (500 zł za obecność, bez spóźnienie itp) czy extra płatne niektóre dni. Podstawa jest dosyć niska, ale osoby starające są doceniane i zarabiają naprawdę fajne pieniądze. Przerwy są elastyczne, można tak naprawdę je brać kiedy kto chcę. Ogółem polecam

jola
@polaola 13.07.2018 11:36

okej to skąd ludzie biorą info że da się zarobic 3 k?? a jak wyglądają godziny pracy na infolinii ab??

Fazi

Pracowałem w Centrali Alior Banku ponad rok, w dodatku w kilku działach, wiec mysle, ze wiem jak wyglada taka praca ;) po pierwsze zgadzam sie jak najbardziej w opinie ze kwestia wynagrodzenia to jezt smiech na sali, pracujac po 8h na pelnych obrotach, zdzierajac sobie gardlo ciagla rozmowa otrzymujemy praktycznie najnizsza krajowa... premie? Smiech na sali, mozesz dawac z siebie wszystko, gdy masz super okres, cele na setki procent, wtedy „nagle” szukaja na sile wszelkich czynnikow, zeby te premie Ci zabrac/pomniejszyc - zalosne. Natomiast gdy okres jest slabszy, wypada duzo wolnego itd, a co za tym idzie - premia jest mniejsza, szukania czynnikow obnizajacych premie brak. Przypadek? Nie sadze. Kolejna kwestia sa przerwy w pracy, czy to jest normalne zeby zdarzaly sie takie sytuacje ze pracownik przychodzacy na 2 zmiane nie mogl isc na przerwe bo „nie ma miejsca”? Sami sobie odpowiedzcie. Kolejnym minusem jest tzw. Sciezka kariery, a mianowicie jej brak, mozesz pracowac tak 3 lata i nadal bez wyzszego stanowiska. To moze chociaz podwyzka za dlugi staz pracy i dobre wyniki? Nic z tych rzecz, nie w aliorze :) Jest tylko jedna droga awansu, wchodzenie w pewna czesc ciala osobom na wyzszym stanowisku. Odnosilem wrazenie, ze wszystkie „rekrutacje” na wyzsze stanowiska byly z gory ustawione na podstawie relacji z klientami. Przez jakis czas po zakonczeniu pracy probowalem doszukac sie plusow stanowiska w tym banku i znalazlem dwa: 1. Niewatpliwie to ludzie, z ktorych wieksze czesc jest spoko, da sie pomagac czy wyjsc na papierosa, 2. Szkolenia sprzedazowe stoja na dosc wysokim poziomie. Reasumujac: Zmiana pracy to jedna z najlepszych decyzji jaka podjalem. Kazdemu, kto nie chce pracowac za smieciowe pieniadze w banksterce polecam te decyzje :) Podzielam tez zdanie ze z tej pracy nie da sie wyleciec, bo koszt jaki wydaje bank na pracownika jest praktycznie znikomy przy zarobku banku jaki ci pracownicy generuja. Czy wrocilbym do pracy w aliorze? Nigdy. Za czasow studiow pracowalem w roznych pracach(rowniez fizycznych) a alior byl z nich wszystkich najgorszy. P.S. Za bledy wyzej postawionych osob czy systemu, wine ponosicie wy. Zastanowcie sie czy warto tu pracowac.

tralala
@jola 09.07.2018 17:44

Masz ustalony cel sprzedaży. Pierwszy i drugi miesiąc pracy jest najłatwiejszy (o dziwo) bo cel jest najniższy, im dłużej pracujesz - tym wyższy jest cel. Oczywiście cel nigdy niemożliwy do zrealizowania. W zależności od tego w jakim procencie zrealizujesz cel otrzymujesz (a raczej możesz otrzymać) premię. Oczywiście nie jest to takie proste bo żeby otrzymać premie musisz spełnić masę innych wymagań która jest punktowana i tym oto sposobem nigdy nie otrzymujesz takiej wysokości punktów aby możliwe było wypłacenie CI premii. Paradoksem jest to że gdy miesiąc masz słabszy i po prostu nie masz z czego otrzymać premii ilość zdobytych punktów (powyżej pewnego pułapu jest wypłacana premia sprzedażowa) jest wysoka. Reasumując: premia to jest cos o czym każdy mówi i każdy słyszał a nikt jej nie widział. Natomiast za realizację Twojego celu Twój lider otrzymuje również premię, którą raczej częściej widzi niż TY ;)

Iwona

@jola, @viki, jesteście zainteresowane pracą na infolinii? Byłyście na rozmowie o pracę? Jeśli zostaniecie przyjęte, dajcie znać na forum jakie warunki zaproponował Wam pracodawca i jakich kwalifikacji wymagał od pracownika na tym stanowisku. Czy język angielski jest wymagany od każdego pracownika? @Fazi, może mógłbyś pomóc koleżankom i odpowiedzieć na pytania dotyczące zmian w pracy i czy grafik jest elastyczny? Każda informacja będzie pomocna dla osób poszukujących pracy.

viki

Witam, mam pytanie o pracę na infolinii bo jest to praca 24/7 - jak wyglądają zmiany, czy dużo jest nocek i czy można lekko modyfikować godziny jesli sie dojeżdza busem?

Nowa

Hej. Czy to prawda ze od 25.05.2018 kazdego kandydata Alior sprawdza w KRD, BIK i BIG ?

Abc
@Nowa 08.06.2018 16:09

Bzdura

robert

Ile dostaje sie za obsługę klienta angielskiego dodatkowo?

masakra
@robert 24.09.2017 14:03

Trzysta zł - słownie trzysta złotych brutto :) :) :) :)

Iwona

@TOMEK, piszesz o niski zarobkach. Czy premia jest zależna od ilości zdobytych nowych klientów lub udzielonych kredytów? Prócz tego możesz liczyć na szkolenia lub pakiet socjalny? Z atmosfery w pracy i relacji ze współpracownikami jesteś zadowolony. To ważna informacja dla osób szukających pracy.

Oceniacz

Jak już stracił ktoś prac w dobrym miejscu to teraz złośliwości pisze?

TOMEK
@Oceniacz 20.06.2018 18:19

Tam się nie da pracy stracić XD Każdy kto wychodzi z tej infolinii zawsze jest szczęśliwy, mimo, że ludzie i atmosfera jest spoko. Po prostu Alior Bank płaci bardzo miernie w porównaniu do wykonywanej pracy. Oni mają tego świadomość, dlatego praktycznie nie ma szans, żeby Cie zwolnili bo mają świadomość, że mało kto nabiera się na "premię, która zależy tylko od Ciebie" (usunięte przez administratora) prawda

Iwona

@Były aliorowiec, a mógłbyś znaleźć choćby jedną zaletę pracy w Alior Banku? Jak pewnie wiesz, większość osób szukających dla siebie miejsca na rynku pracy, rozpoczyna poznawanie pracodawcy właśnie na tym forum. Najbardziej cenione są opinie pokazujące zarówno zalety jak i wady pracy w określonym miejscu, bo wtedy obraz wydaje się najbardziej obiektywny, pozbawiony jednostronnych przejaskrawień.

Nowa1

Czy ktos byla na szkoleniu w Gdańsku? Jacy sa szkoleniowcy?

pytanie

czy ktoś może wypowiedzieć sie na temat windykacji terenowej w Aliorze? jaka praca, umowa, zarobki, sprawy? czy własne auto, czy bank zapewnia? atmosfera w pracy?

Były aliorowiec

Z całego serca odradzam pracę w tym banku na stanowisku Bankier Klienta. Po pierwsze zero szacunku do pracownika np. umowa zostaje przedłużona w dniu zakończenia starej, bez możliwości zapoznania się z warunkami wczensiej. Do tego przy rozmowie o podwyżce jest ciągle ale i kolejne wymagania. Wieczne nadgodziny i oczywiście problem, jak chce je się odebrać. Atmosfera napięta i stresująca. I brak wsparcia, nawet jak się o nie poprosi. Krótko mówić masz pracować i jak na taśmie przerwa z zegarkiem w ręce, a to że jest to Twój 3 dzień w którym robisz nadgodziny nikogo nie interesuje. I nie zapominajmy o wiecznie rosnącym planie. Tak wiec jak zależy Ci na miłej atmosferze, wsparciu ze strony nie tylko przełożonego, ale całego zespołu i normalnej pracy 8h dziennie to nie idź do tego banku! To była najgorsza praca jaką miałam.

Nowa

Czy ktoś wybiera się może na szkolenie 11-15.06, czego spodziewać się na egzaminie?

Nowa
@AgataK 08.06.2018 12:10

Ja mam nocleg ze śniadaniem zapewniony od właściciela placówki, zwrot za dojazd, a na szkoleniu serwis kawowy i obiad. Więc jest dobrze jeśli chodzi o takie rzeczy.

Żona

Uważajcie na pseudo specjalistę z działu HR. Jego pseudonim to mj gdzie m jest imieniem celowo z małej litery. Trzy słowa które w pełni obrazują tą jednostkę jako wspolpracownika- fałszywy,fałszywy,fałszywy. Dziękuję

Byly_pracownik

Pracowałem na infolinii AB, świetna atmosfera miedzy pracownikami, pieniądze nie najwyższe, ale jeśli ktoś jest ambitny i chce się szkolić to może dostać w miare ok pieniądze. Niestety z samej podstawy wyżyć sie nie da,fajna praca dla studentow, elstyczny grafik. Jestem osobą, która bardzo sie stersuje, ale dalo sie wytrzymac, nie bylo zle. Pracownicy bardzo pomocni, rowniez liderzy. Po jakims czasie przeszedlem do oddzialu. To byl najgorszy blad. Mobbing, fałszywi ludzie. Dyrektorka dobrze traktowała osoby, które byly znajome, reszta byla do 'wyrzucenia, aby miec wymarzony sklad'. Robila straszne problemy, brak pomocy, zlosliwosci. Pani dyrektor bardzo stronnicza, az dziw, ze ktos jeszcze chce tam pracowac. Premie zalezne od szczescia, wysokie cele, bardzo nieprzyjemna atmosfera, siekiere zawiesic. Zle rozliczona wyplata, zwroty za delegacje, premie. Unikac szerokim lukiem.

zua

Pracowałam na słuchawce w Alior Banku przez 15 miesięcy, więc myślę, że jestem w stanie powiedzieć bardzo dużo o tej firmie. Bardzo żałuję, że byłam tam aż tak długo! Każdy kto tam się dostanie albo chce, powinien pracować do max. 4 miesięcy. Dlaczego? Ponieważ: 1. Tylko przez te 4 miesiące człowiek jest w stanie nauczyć się bardzo dużo od coachów i liderów. Później wszystko czego się nauczycie jest nieistotne, ponieważ mówią to samo, tylko, że innymi słowami. Kompletnie bez sensu. To jest spowodowane tym, że wykorzystali już całą swoją wiedzę. 2. Jeżeli zostaniesz tam dłużej będzie Ci ciężko zakończyć współpracę. Wiem, co piszę, ponieważ wielu moich znajomych jeszcze tam siedzi, mimo, że nie chcą, ale ciężko jest im po prostu zakończyć. Boją się zerwać umowę, ponieważ każdy lider, manager i inni ważniejsi uświadamiają mu, a wręcz wmawiają, że nie znajdzie żadnej lepszej pracy, ponieważ praca w Alior Banku jest najlepsza! ŚMIECH NA SALI. ZARAZ PO ZAKOŃCZENIU UMOWY Z ALIOR BANKIEM ZNALAZŁAM IDEALNĄ PRACĘ. 2. Ta praca strasznie ogranicza pod względem zarobków. Wyobraźcie sobie, że podwładni są w stanie wmawiać wszystkim, że praca za 2 tysiaki na rękę jest super! Cytuje: "Każdy żeby mieć takie pieniądze musi kopać w rowie, nie ma klimatyzacji w pracy, biurka i krzesła" - i to nie jest wcale żart, bo już byli w stanie tak powiedzieć! No śmiechu warte naprawdę, ponieważ posiadam pracę na o wiele wyższym poziomie z większymi zarobkami. Teraz nie boję się, że po miesiącu mi zabraknie pieniędzy i będę płakać bo nie mam nawet za co wodę czy chleb kupić, tylko jestem w stanie jeszcze dużo zaoszczędzić! 3. Wszyscy wiedzą, że praca na słuchawce jest naprawdę ciężka. Nie myślcie sobie, że to jest taka praca, że macie co 5 minut, a nawet co 1 minutę połączenie i na luzie możecie rozmawiać. Oni potrafili ustawić połączenia tak, że nawet nie mieliśmy jak odetchnąć z ulgą. Wyobraźcie sobie, że dopiero zakończyliście rozmowę z jednym chamskim klientem, po czym od razu jak tylko powiecie "do usłyszenia", macie kolejny kontakt i kolejny i kolejny i kolejny. Macie już po prostu w głowie DOSYĆ, nie wiecie czy macie powiedzieć dzień dobry czy do usłyszenia, a może macie klientowi na coś odpowiedzieć. PO PROSTU NIE DAJECIE RADY. Chcecie iść na przerwę, a nawet nie możecie, ponieważ liderzy uzmysłowili sobie, że jak ktoś chce iść na przerwę to ma się wpisać do tabelki, że o tej i o tej godzinie ma 10 albo 20 min. przerwy. Spoko, nie ma problemu, dopóki nie wchodzisz na tabelkę a tam jest cała zapełniona ludźmi i już nie ma wolnej przerwy, nie możesz sobie pójść kiedy chcecie, a lider nic Wam na to nie poradzi :) Dla mnie to jest po prostu sadyzm, inaczej tego nie można określić. 4. Odnośnie przerw. Czy mieliście kiedyś taką sytuację, że byliście pare sekund dłużej na przerwie i dostaliście za to ochrzan? Albo jeszcze lepiej: czy kiedykolwiek ktoś był Wam w stanie za to zabrać prowizję? Bo ja tak miałam i niestety w Alior Banku.... 5. I odnośnie prowizji. Słuchajcie, dostajecie najmniejszą krajową na rękę, gdzie wiadomo, że jeżeli takie grosze dostaje się w pracy, to trzeba starać się o dobrą sprzedaż, o otrzymanie prowizji. Niestety tutaj są w stanie oszukać nawet na prowizji. Wyobraźcie sobie: jesteście pewni, że w tym miesiącu dostaniecie świetną prowizję: przykładowo: 300 zł. Już myślicie o tym co sobie za to kupić albo może zaoszczędzić na inny cel. Jest w końcu ten dzień w którym powinniście dostać wypłatę z prowizją, patrzycie na konto w banku: prowizja 10 zł. CZY MIELIŚCIE TAK KIEDYKOLWIEK W INNEJ PRACY? Ja mam nadzieję, że nie, ja niestety musiałam na tym ucierpieć. A dlaczego? Po prostu komuś się pomyliło, źle mi policzył, pominął mi dany zrealizowany cel i nagle: HOP! 10 zł tylko :( Potrafiłam tak mieć nawet co miesiąc i nie tylko z prowizją, ale też z normalną podstawową wypłatą, którą muszę dostać. 6. Najbardziej rozbrajały mnie nagrody za najlepszą sprzedaż. Szczerze nie przeczę: jeszcze na samym początku pracy wygrani naprawdę fajne rzeczy dostawali, bo nawet bony za 600 zł do jakiegoś sklepu, ale to jak ostatnio coachowie motywują swoich pracowników, to do tej pory w to nie wierzę. Jesteście najlepszymi sprzedawcami danego miesiąca i wiecie co możecie dostać? Na przykład zupkę chińską :) To nie jest śmieszne, to jest dramatyczne. Na pytanie czy chciałabym kiedykolwiek wrócić do tej firmy: sami sobie odpowiedzcie ;)

Krzychu

Najgorszy (usunięte przez administratora) jaki tylko może być do pracy, krzyk, darcie pyska o wszystko, gnębienie i czepianie się dosłownie o wszystko. ROTACJA jak w markecie na kasie !!!!!!!!! Najlepiej żeby jeszcze płacić pracodawcy za możliwość tyrania u nich.

Iwona

@Trochę prawdy, masz rację, to forum służy zbieraniu rzetelnych i konkretnych opinii o Alior Bank jako pracodawcy. Ważne również, aby komentarze dodawane przez użytkowników przestrzegały zasad regulaminu, które m.in. mówią o tym, że wpisy nie mogą być obraźliwe i wulgarne. https://www.gowork.pl/regulamin pod tym linkiem znajdziesz jego całość.

anonymous

Czy tam trzeba coś sprzedawać, czy też jest to tylko infolinia typu pomoc?

kasia

to co porobili z nowym logowaniem i aplikacją mobilna to masakra. nic nie można znaleźć . wszystko jest utrudnione dla normalnego człowieka który się nie zna na komputerach to masakra. pani pracująca na infolini to jest porażka . ja rozumiem ,że jest ochrona danych. tłumaczy ,że jak ktoś się nie zna na komputerach i jest ciemny jeśli chodzi nawet o aplikacje w telefonie . alior bank zamiast pomagać klientom utrudnia wszystko . chyba trzeba uciekać do innego banku.wszystko było przejrzyste do czasu.....na ifolini jest nie miła obsługa ...... a szczególnie pani beata St

Trochę prawdy
@kasia 09.04.2018 09:36

Dlaczego wsciekli klienci nie skladaja reklamacji tylko czepiaja sie na forum ktory dotyczy opini o pracodawcy? Dla wyjasnienia, pracownicy opisuja swoje odczucia wzgledem pracy tutaj, a nie klienci ktorzy w wiekszosci przypadkow to idioci

małomówna

Masakra. Jest coraz gorzej, wciąż brakuje ludzi. Zapierdziel telefoniczny cały boży dzień bez sekundy przerwy, kolejki na linii jak po cukier za komuny. Za takie pieniądze nie opłaca się nawet rano wstać z łóżka, żeby tam iść. Od kilku miesięcy mam nową pracę i odżyłam. Wcale się nie dziwię, że nikt już nie chce tam pracować.

Cave

@Iwona wyrobienie śmiesznej premii graniczy z cudem. Po prawdzie to niewiele na ten temat nam mówiono, niby miała być dosprzedaż, potem ją wycofali więc w zasadzie o żadnej premii do podstawowej pensjii nie było mowy - owszem, można było dostać niewiarygodną podwyżkę 2zł brutto do godzinówki ( szał), ale gdy wyrabiało się normy jakości i inne bzdety, z którymi problem miały osoby pracujące tam nawet po kilka lat. Ano tak, jeszcze premie za nadgodziny. Których np. gdy zachorujesz po prostu nie dostajesz.

Rotacja

Cześć, jeśli chodzi o pracę na infolinii to jeżeli nie jest się kimś wymagającym, o mocnych nerwach, jeśli ta minimalna stawka, premia widmo(kmwtw ;) i brak perspektyw awansu na zleceniu nie przeszkadza ci to śmiało można tutaj pracować. Osobiście odradzam, myślałem że mam nerwy na to ale wytrzymałem raptem parę miesięcy. Stres jest niesamowity i nacisk na wyniki też daje się we znaki.

Iwona

@Cave, przedstawiłeś warunki w jakich wykonywałeś swoje obowiązki w Alior Bank, które w Twojej opinii nie były satysfakcjonujące. Zakładam, że w obszarze firmy w którym pracowałeś miałeś do wyrobienia plan indywidualny. Czy za jego realizację mogłeś otrzymać premię, skoro twierdzisz, że nie mogłeś liczyć na podwyżkę od tego pracodawcy?

Cave

Doprecyzuję, że chodzi oczywiście o infolinię AB. Korpo w najgorszym znaczeniu tego słowa.

Zostaw opinię o Alior Bank S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alior Bank S.A.