BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 198 ocen.

BUDIMEX-DROMEX SA
3 198 6 1

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

XxXx

Panowie i Panie. Jak sa nadgodziny lub robią Was w przysłowiowego ch..a to zlaszajcie to do PIP. Tylko wypelnijcie papier ze nie pozwalacie ujawniac zgłaszającego. A jak już tak bardzo się boicie to zawsze moze ktoś znajomy się podpisać. Dążymy do lepszego jutra.. Bogacą się na naszej krzywdzie.

siwy
@XxXx 14.10.2018 23:25

Dobrze mówisz XxXx ja mam wszystkie raporty z czterech lat podpisane przez kier. a na dodatek zwalniają ludzi zaczyna się sypać BX

kola

ludzie ja nie wiem gdzie wy pracujecie ? CZYTAM I CZYTAM TE OPINIE I JESTEM W CORAZ WIĘKSZYM SZOKU! PISZECIE JAKBYŚCIE ODRABIALI JAKĄŚ PAŃSZCZYZNĘ, I JESZCZE ZA GRANICĄ ! ŻENADA !!!!! PRACOWAŁEM NA WIELU KONTRAKTACH,NIE TYLKO W NIEMCZECH,ALE NIGDY NIE POZWOLIŁEM SOBIE NA PONIŻANIE CZY WYKORZYSTYWANIE !!!! NIE MACIE ZA GROSZ GODNOŚCI!!! ANI POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI!!!! POZA TYM NIEKTÓRZY WALĄ TAKIE BYKI W PISOWNI ŻE NAWET TROCHĘ ROZUMIEM ICH ODDANIE DLA TEJ PRACY ;-)LUDZIE SZANUJCIE SIĘ! BO JESTEŚCIE LUDZMI. PRACUJĘ OBECNIE PRZY WYPOSAŻANIU TURBIN WIATROWYCH W CUXHAVEN W NIEMCZECH, MAM 14 EURO NETTO NA GODZINĘ, PEŁNE NIEMIECKIE UBEZPIECZENIE,I 8 GODZIN DZIENNIE PLUS 42 EURO DIETY DZIENNIE! NA PRAWDĘ W NIEMCZECH JEST DUŻO DOBRZE PŁATNEJ PACY, ZMIENIAJCIE RAZ SIĘ ŻYJE !!!! POZDRAWIAM KOLA ZE SZCZECINA

antek
@kola 26.05.2015 20:24

kola sam walisz byki naprawde pisze sie razem , ale w sumie masz racje

CICHY
@kola 26.05.2015 20:24

Siema Kola ze Szczecina daj namiary mam sprawe na temat roboty przy turbinach jak mozesz tu masz namiar do mnie:519-131-871 pozdr CICHY

Marcin
@kola 26.05.2015 20:24

jak stoisz z językami, przez co załatwiasz takie prace? Jakbyś coś więcej napisał to wniesiesz powiew świeżości. Bo tak to dużo narzekania jest na tym forum.

Ramzes

Dużo pytań od młodych inż. Podstawa to znajomość języków np angielski i kierunek zachód. Na razie na rynku jest za dużo młodych po studiach. Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego pracownikom fizycznym także. Niech w tym kraju zmienia się na lepsze.

kron

Nie można tego jakoś zmienić - większość narzeka na ilość godzin pracy.

Inżynier budowy

BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań Praca po 10-12 godzin dziennie, co którąś sobotę. Zarobki rzędu 2800 netto na stanowisku inżyniera budowy, premie są legendą, a jeśli jest już to śmieszna (139 zł netto) na pół roku. Inżynier budowy na małym kontrakcie jest ( majstrem, inżynierem i pracownikiem fizycznym i sprzętowcem ), brak ludzi do pracy, brak sprzętu i środki ograniczone. Po okresie próbnym jeśli chce się podwyżkę jedyne co można usłyszeć , to że zarabiamy bardzo dobrze i jesteśmy mało zaradni. Zapytanie o auto służbowe na budowe (kontrakt drogowy) , gdzie kierownik budowy jest raz na trzy tygodnie i zostaje się bez niczego, usłyszymy od dyrektora, że możemy biegać po budowie albo jeździć rowerem ze sprzętem na ramie i z pracownikami. Często zostaje się samemu z nowymi zadaniami bez pomocy osoby doświadczonej. Na mały kontrakcie prowadzisz go samemu, wszystko w porządku co jest wyzwaniem tylko, żeby to było jeszcze w jakiś sposób doceniane i żeby miało się odpowiednie narzędzia. Osobiście nie polecam, lepiej zatrudnić się w mniejszej firmie na tym stanowisku i zostanie się bardziej doceniony i za lepsze pieniądze.

normalny
@Inżynier budowy 10.08.2018 08:09

uciekać! przecież to jest 1,5 etatu , czyli niecałe 1900 netto na rękę! Nie dajcie się golić jak frajerzy!

Fachowiec
@Inżynier budowy 10.08.2018 08:09

W pełni zgadam się z zamieszczoną opinią. Praca za 8 euro, to praca dla osoby na przyuczenie, a nie dla fachowca z kwalifikacją zawodową w swojej specjalności.

Antybudimex
@Inżynier budowy 10.08.2018 08:09

Mam tylko nadzieje że tam nie pracujesz, nie wiem jaki masz staż, ale dla ludzi bez uprawnień kwoty zaczynają się od 5000 w górę, oczywiście jak to nazwał twój przełożony tych bardziej zaradnych :D

koti
@Inżynier budowy 10.08.2018 08:09

Za dużo jest inżynierów na pracuj.pl na jedna ofertę pracy 50-100 kandydatów. Nie za bardzo to hula w PL. Ktoś powinien pilnować tego ile ludzi na jakim kierunku kończy uczelnie. Inaczej to marnotrawstwo zasobów ludzkich. Pis powinien się za to wziąć.

Joanna

@Ra Dlaczego nie są one dokumentowane? Poza tym, powiedz mi, proszę. Skoro jest tak, jak twierdzisz w firmie Budimex, to czy ten fakt został gdzieś przez pracowników zgłoszony? Jeśli tak, to jaka była odpowiedź? Będę Ci wdzięczna za tę informację.

R
@Joanna 16.07.2018 13:52

Ktoś z przełożonych musiałby podpisać nadgodziny. Odpowiedź kierownika kontraktu: na moich budowach pracuje się po 10h dziennie. PIP nie przymuje zgłoszeń anonimowych.

R
@Joanna 16.07.2018 13:52

Swojego czasu były też ankiety. Te o czasie pracy wyszły "na czerwono" więc "góra" ma wiedzę co myśla pracownicy.

Ak
@R 17.07.2018 20:14

Dokładnie, dlatego polskie budowy wyglądają jak wyglądają tzn gdyby doba była dłuższa to by się jeszcze siedziało

N
@Joanna 16.07.2018 13:52

Dokładnie jak napisał R największą bolączką jest chory system PIP-u że nie przyjmują zgłoszeń anonimowo. Dajesz zgłoszenie dostajesz wypowiedzenie.

Grzesiek

Nie porównujcie wysokości zarobków do tych z zachodu . Jeśli już to i koszty utrzymania policzcie.

OTTO
@Grzesiek 24.08.2018 21:06

Mieszkając chwilę na zachodzie, stwierdzam że koszty utrzymania są podobne, a w niektórych dziedzinach życia niższe niż w Polsce więc czemu miałbym nie porównywać pensji ? Przykład mieszkanie Drezno 300€ i nic mnie nie interesuje, mieszkanie w Polsce w 1200zł + opłaty, idąc do sklepu kupując razówkę wydaje 100zł na jedzenie na dwa dni, idę w niemczech wydaję 15-25€ za torbę z jedzeniem na 7 dni. Żyje w dwóch krajach po pół roku i stwierdzam że w niemczech jest tanij niż w Polsce (wiadomo trzeba porównywać podobnej wielkości aglomeracje tutaj chodzi mi o Berlin i Warszawa, a nie Berlin i jakieś wygwizdajewo)

Pracownik

Byłem na prefabrykacji z budomeksu, odradzam. To jest patologia, pracujesz po 11 godzin za 70 euro a na wypłat jeszcze brakuje z 50 ???? brakuje bo gdzieś ktoś się pomylił haha. Ludzie (usunięte przez administratora) biegają w robocie jak matoly a pieniądze te same. Odradzam wszystkim, lepiej jeść posne ziemniaki niż tutaj przyjeżdżać

informator ds. korupcji

Panowie z działu rekrutacji nie radzą sobie ze stresem zawodowym i zdarzają się incydentalne przypadki traktowania ludzi podmiotowo. Umowę dają do podpisu w dniu wyjazdu. Nie ma możliwości zapoznania się z warunkami umowy i systemem naliczenia. W kontakcie podawane są sprzeczne informacje ze stanem rzeczywistym co do zatrudnienia i wynagrodzenia.

Henry

Idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Ad
@Henry 31.07.2018 15:30

Co przez to rozumiesz, godzić się na wszystko tylko żeby mieć tą pracę. nawet przy 4000 netto, za pracę po 10-12 plus soboty to wychodzi lipa.

TakeItEasy

Witam, Odbyłem ostatnio rozmowę z Panią z działu HR i powiem szczerze, że była na poziomie. Wszystko ładnie przedstawione, oczywiście po moich bardzo dociekliwych pytaniach. Wydawać się by mogło, iż pani była czasem trochę zakłopotana. Nie podjąłem pracy ze względu na słabe zarobki ( inżynier budowy 2200 zł netto, a majster 3100 netto). Totalny żart przy pracy 10-12h dziennie + co druga sobota :-)

Inżynier
@TakeItEasy 14.12.2017 17:37

Można wiedzieć na jakiej budowie. Ja mialem już dwie rozmowy i temat znikł na 3 miesiące????

sky83
@TakeItEasy 14.12.2017 17:37

Do tego dolicz sobie premie, myśle że minimum 2 pensje rocznie.

Ra
@sky83 08.02.2018 12:24

Jeśli budowa jest na blusie i jesteś budowlańcem, a nie ekonomistą czy branżystą.

Gość
@Ra 01.04.2018 18:07

To są jakieś wyjątki? Rozwiń temat.

anonymous
@Gość 14.04.2018 01:11

Właśnie... Wypowie sie ktoś jak wygląda sprawa tych premii?? Kto dostaje, a kto nie?

sławek
@anonymous 16.04.2018 10:07

Swego czasu firma wprowadziła system ocen, zadań, poziomu ich realizacji, kompetencji miękkich i takie tam. Nawet jak osiągniesz wysoką ocenę to przy wypłacie premii możesz się mocno zdziwić na minus. Nijak się mają te oceny do premii na koncie. nawet jak nie pozwolisz sobie kierownikowi po sobie jechac, dawać sie obrażać to premii nie będzie. Premia jest dla lizusów i tych co palec prosto w ..... trzymają.

eneo

Niskie wynagrodzenie. Praca po 10 -12 h dziennie. Jak wychodzisz o 15.00 ( po 8 godzinach) to na drugi dzień jesteś u Kierownika Kontraktu na rozmowie. Brak rozwoju i możliwości awansu. Nie polecam.

Pa100r

Witam,a czy przed podpisaniem umowy czytałeś warunki?umowa wygląda jak pakt z diabłem,ty nic nie możesz a oni Ciebie zgniją jak będą chcieli

Jakub

Nie polecam pracy w tej firmie jako inżynier budowy. Praca po 12 i więcej godzin pod presją za premię w wysokości 80 zł za 2 lata pracy!!! Jest to wyzyskujaca korporacja która państwowy inspektorat pracy nie interesuje się chyba tylko dlatego że bierze w łapę.

De
@Jakub 29.06.2018 20:16

Jeszcze jeden kwartał i zysk będzie na minusie. Zmniejszyli rezerwy do 170 mln z 380 mln,a zysk za II kwartał tylko 65 mln. Kierownicy kontraktu biorą tematy po cenach dumpingowych, aby mieć co robić a póżniej są rezultaty. Podwykonawcy się już na nich poznali, albo przez Budimex zbankrutowali.

Joanna

@Jakub Takie zarzuty w stronę firmy BUDIMEX-DROMEX, o których napisałeś w ostatnim zdaniu, są bardzo poważne. Zależy nam na tym, aby informacje umieszczane na forum były prawdziwe oraz uargumentowane. Rozumiem, że mógłbyś podać argumenty, tak? Zatem zachęcam Cię do napisania ich w sposób merytoryczny.

Ra
@Joanna 05.07.2018 17:12

Nadgodziny w budimexie nie są w jakikolwiek sposób dokumentowane. Pracuje się wiecej niż 8h dziennie i 40h tygodniowo. Praca 7-17 to "normalność". W umowie jest "wynagrodzenie ryczałtowe", co jest uważane przez KB, KK jako ważniejsze niż kodeks pracy.

Nowy.,.,

Witam był ktoś na wytwórni w niemczech jako spawacz? Prosze napisać jaka kasa za ile godzin i jakie warunki mieszkaniowe. Z góry dziekuje

Joanna

@Krystian Umieszczanie ofert na forum jest niedozwolone, dlatego chciałabym Cię prosić, abyś tego nie robił. Dziękuję. @Ja Nie podawaj proszę żadnych danych osobowych pracowników firmy Budimex-Dromex. @Jarek Według informacji na stronie internetowej firmy, to tak, prowadzą oni rekrutację. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na oficjalnej stronie firmy. Tutaj link - http://www.budimex.com.pl/pl/kariera/oferty-pracy

Beata

wszystko fajnie ale te balkony, to projektanci robią chyba po to żeby wkurzać ludzi. W starych blokach może nie ma luksusu ale balkon nie jest dzielony z sąsiadem, co mi z tego ze pan projektant umieścił sobie sprytnie przegrodę, jak ja siedzę i pije kawę a mam obok faceta który tylko łep wystawi, zerknie i mnie widzi, a może ja nago lubie chodzić a sobie nie życzę żeby sąsiad mnie widział nie ubraną. Gówniane te balkony, jeszcze dziadzisko ma taki głos, że przez ściany go słyszę jakby u mnie w domu siedział, i ten baklon... (usunięte przez administratora) ludzie, tosz człowiek chce po pracy odpocząć, bo też się nazapier.. a tu taki dyskomfort. GÓWNIANE BALKONY GOWNIANI PROJEKTANCI

Tizi
@Beata 16.06.2018 02:01

Było nie kupować

Jarek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Shokei

Ale z was cieniasy, nie wiem czy to zależy od człowieka czy od roboty (raczej to pierwsze) ja już pracowałem w różnych robotach przez dłuższy czas po 12/7 na okrętkę fakt że było w miarę lekko, na tytoniu w Niemczech, zapier że szkoda gadać, jeśli ktoś kto idzie do budowlanej firmy i łudzi się na to szume będzie pracował po 8h dziennie 5 dni w tygodniuiu i jeszcze w delegacji to śmiech na sali, to nie praca za biurkiem dla lajkoników.

Igor

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko piszecie na forum?

Krystian

http://www.finansowanie.biz/ Zapraszamy do kontaktu i współpracy

joljol

A kto wie jak ma na imie Pani z sekretariatu ktora siedzi na wejsciu do biura ?? :) mowa o biurze na ul. 28 Czerwca 1956 r. 398

M
@joljol 26.07.2016 11:44

Daria

Bogdan
@M 10.11.2016 13:21

A co jakaś fajna? ;)

Ja
@Bogdan 13.11.2016 22:15

A co się stało z siedzącą tam kiedyś na wejściu Asią?

Marcel

Był ktoś na prefabrykacji w Niemczech? Jeśli tak to proszę o jakieś informacje. Tzw lajkonikom i wiecznym pesymista dziękuję za pomóc.

Joanna

@sebixin, możesz powiedzieć coś więcej o tych pustych obietnicach? Zdradzisz nam więcej szczegółów? Czy umowy nie są dotrzymywane? Czy może nie zawierają wszystkich obietnic usłyszanych na rekrutacji? Czy faktycznie nie możesz nic pozytywnego powiedzieć o tej firmie? Czasem wypowiadamy się w nerwach, a warto ochłonąć i na spokojnie przeanalizować sprawę.

1313

Mam pytanie odnośnie pracy jako cieśla w Katowicach i Tychach. Może ktoś napisać jakie dla tam zarobki na ile można liczyć, mam kilku letnie doświadczenie na budowach w Polsce i za granicą. Dziękuję

sebixin

Wypowiem sie krotko i na temat o budimexie pracowalem w niemczech obiecuja gruszki na wierzbie a dostajesz ch,,,,,a pracy wykonujesz za 3 ludzi brakuje nie polecam ODRADZAM ! 2018 R

Tymoteusz

Wysokość wynagrodzenia wiecie , że jest negocjowana indywidualnie, po co to gdybanie!

Gość

Jest ktoś w stanie powiedzieć jakie realnie widełki można dostać w B na stanowiskach: IB, MB, KR?

Ciekawski

Dostałem propozycje pracy w Budimexie (rozmowa z kierownikiem mi została) pytanie jak młodzi maja w takiej firmie? Obiecują premie 2x w ciągu roku jesli kontrakt idzie na plus, wierzyć czy bujda ?

Kierownik Robót.
@Ciekawski 07.04.2018 17:13

Bujda. Dostaniesz tylko to co na papierze

Zostaw opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA