BUDIMEX-DROMEX SA

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 186 ocen.

Opinie o BUDIMEX-DROMEX SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA

Jedrek

Czy może ktoś napisać kilka informacji o pracy dla montera kanalizacji sanitarnej? Czy trzeba mieć duże doświadczenie w tej pracy? Czy trudno sie dostać?

ann
@Jedrek 08.10.2017 10:47
Czy może ktoś napisać kilka informacji o pracy dla montera kanalizacji sanitarnej? Czy trzeba mieć duże doświadczenie w tej pra...

ja bym na twoim miejscu wysłała CV i porozmawiała z rekruterem. Budimex zatrudnia teraz pracowników z różnym doświadczeniem, może zapłacą za szkolenie, jak jest konieczne?

rob
@Jedrek 08.10.2017 10:47
Czy może ktoś napisać kilka informacji o pracy dla montera kanalizacji sanitarnej? Czy trzeba mieć duże doświadczenie w tej pra...

prosto siedostac ja sie dostalem czekam na umowe

fedek

bylem niedawno na rozmowie w budimexie z dyrektorem inwestycji. na stanowisko majster sieci sanitarnych (ponad 10 cio letnie doswiadczenie) zaproponowano mi 3000zł brutto czyli jakies 2200 na reke. jak oceniacie?

987654321
@fedek 02.08.2017 11:01
bylem niedawno na rozmowie w budimexie z dyrektorem inwestycji. na stanowisko majster sieci sanitarnych (ponad 10 cio letnie...

Mało, Chyba że Ci dadzą 500+ po 3 m-cach

geo11

Jak wygląda praca i jak kształtują się zarobki na stanowisku geodety kolejowego

Tagi

Pozytywy są wpisywane przez dział PR :) Gadanie że nigdzie nie jest lekko to marna pociecha, tak piszą ci co nie sprawdzili.

anonymous

Witam, jak wygląda praca spawacza w Niemczech w firmie Budimex? Jakie stawki są do wynegocjowania, co jest tam spawane, jakie warunki mieszkaniowe, co ile można przyjechać do Polski? Ktoś tam pracował/pracuje? Poproszę o opinie. Pozdrawiam

postronny

praca dzisiaj nie jest łatwa nigdzie... ja nie mam większych powodów do narzekania na BUDIMEX

anonymous

chytre pitoki

Krzycho

Nie polecam tej firmy, brak rejestru godzin czasu pracy, w umowie stały (niewielki) ekwiwalent za nadgodziny, to otwiera pracodawcy drzwi do egzekwowania pracy co najmniej 10 godz. dziennie lub dłużej. Norma to 7-17:00 niezależnie czy jest co robić. W pracy trzeba być bo dyr. czy kierownik tego oczekuje, do tego kaprysiki i podbudowywanie ego szefostwa przez poniżanie pracowników. Krzyki, wrzaski, histeria, frustraci... Żałosne

Jedrek

Z całą pewnością dużo zależy od tego czy potrafimy dogadywać się w firmie z pozostałymi pracownikami. Praca normalna jak ktoś wie co należy do jego obowiązków to nie będzie narzekał. Mam w firmie już odpowiedni staż to z pewnością jest mi łatwiej ale generalnie jest spoko.

Pracownik

Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a pozniej daja Ci ja jako brutto i dowiadujesz sie o tym przy podpisaniu umowy wiec albo podpisz albo nara. Szkolenia sa raz na kilka lat z programu ktorego sie uzywa w tej tylko firmie wiec nie sa to przyszlosciowe szkolenia. Pracownicy nie sa zadowoleni i jak poszlam na kontrakt po miesiacu sporo odeszlo bo ich oszukano. Ludzie zastanowcie sie czy tego chcecie bo tak jest zarowno wsrod ekonomistow jak i inzynierow. Radze sie zastanowic. To nie jest opinia o Poznaniu ale o calym Budimexie

Zawiedziony pracownik
@Pracownik 27.07.2017 11:40
Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a poz...

Niestety firma bardzo straciła w moich oczach. Tak jak ktoś wyżej napisał- to co ugrasz na początku to tyle, bo później to już tylko piękne słowa bez pokrycia. Dostajesz tylko coraz więcej i więcej obowiązków- nic poza tym. Kiedyś praca w Budimexie to był prestiż, teraz pozostał już tylko niesmak. Nie polecam zdecydowanie.

Zawiedziony pracownik
@Pracownik 27.07.2017 11:40
Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a poz...

Niestety firma bardzo straciła w moich oczach. Tak jak ktoś wyżej napisał- to co ugrasz na początku to tyle, bo później to już tylko piękne słowa bez pokrycia. Dostajesz tylko coraz więcej i więcej obowiązków- nic poza tym. Kiedyś praca w Budimexie to był prestiż, teraz pozostał już tylko niesmak. Nie polecam zdecydowanie.

Jedrek

Świetna firma i praca. Jak czytam wypowiedzi narzekających pracowników to część już by nie pracowała.

multi-kulti

Odradzam wspolprace- zwlaszcza na stanowiskach typu specjalista, kierownik, inzynier-firma nie wywiazuje sie z warunkow umowy pomimo swojej mocnej pozycji na rynku. Brak dialogu na lini pracodawca-pracownik

ann
@multi-kulti 10.10.2017 07:50
Odradzam wspolprace- zwlaszcza na stanowiskach typu specjalista, kierownik, inzynier-firma nie wywiazuje sie z warunkow umowy p...

pewnie zależy na kogo się trafi. jak wszędzie. ja tu pracuję i wiem że działa coś takiego jak komisja etyki. jak coś się dzieje niedobrego to trzeba zgłosić, nie ma to tamto

Anna ciekawska

Witam, Ostatnio pojawiły się oferty pracy na stanowisko ekonomista w Budimexie? Czy warto tam przesyłać Cv? Jak wygląda praca na tym stanowisku?

BK Budimex
@A.Z. 11.10.2017 13:20
Praca ekonomisty na kontrakcie w Budimexie jest naprawdę ciężka - zwłaszcza "zamknięcie miesiąca" lub cykliczne &quot...

Szanowna Pani/ Szanowny Panie, to bardzo negatywny komentarz, który wymaga reakcji, dlatego uprzejmie proszę o kontakt z Biurem Komunikacji: komunikacja@budimex.pl w celu ustalenia szczegółów umożliwiających identyfikację kontraktu i podjęcie ewentualnych działań kontrolnych.

BK Budimex
@Anna ciekawska 05.10.2017 09:54
Witam, Ostatnio pojawiły się oferty pracy na stanowisko ekonomista w Budimexie? Czy warto tam przesyłać Cv? Jak wygląda prac...

Szanowna Pani, w odpowiedzi na Pani pytanie dotyczące pracy na tym stanowisku, do głównych zadań specjalisty ds. ekonomicznych należy m.in. weryfikacja formalno-rachunkowa wszystkich dokumentów dotyczących kontraktu/projektu, analiza warunków finansowych w umowach z kontrahentami i kontrola rozliczeń, współtworzenie budżetu i analiza jego wykonania, monitorowanie procesu płatności, sporządzanie podstawowych raportów finansowych i analiz oraz archiwizacja dokumentów. Jeśli potrzebuje Pani bardziej wyczerpujących informacji zachęcamy do kontaktu: komunikacja@budimex.pl

Joanna

Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie użytkownika ''joannna_jjj''? Aktualnie firma BUDIMEX-DROMEX SA poszukuje Mechanika - Kierowcy. W ofercie napisali, że oferują możliwość zdobycia doświadczenia oraz rozwój w strukturze organizacji, opiekę medyczną w prywatnych placówkach medycznych oraz bogaty pakiet socjalny (ubezpieczenie na życie, karnet na zajęcia rekreacyjno-sportowe), pracę w przyjaznym i zaangażowanym zespole. Czy ktoś aplikuje z was?

joannna_jjj

Witam, Proszę jak wygląda praca na stanowisku ekonomisty ?

joannna

Witam, Proszę jak wygląda praca na stanowisku ekonomisty ?

Joanna

@Gwidon czy aplikowałeś do firmy BUDIMEX-DROMEX SA? Jak przebiegłą rozmowa kwalifikacyjna? Jakie pytania miałeś na rozmowie? Czy wymagania są duże? Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytania użytkowników Nowy i Gregorek?

Gregorek

Poradźcie mi czy lepiej wybierać pracę w kraju z BUDIMEX-em czy może zdecydować się na wyjazd za granicę?

Nowy

Mam jechać do pracy jako zbrojarz do minden jak tam wygląda praca i mieszkania z góry dzięki za pomoc

Gwidon

BUDIMEX-DROMEX to dobry pracodawca, taką informację otrzymałem i myślę, że mogę spokojnie aplikować do firmy. Trochę nie rozumiem niektórych opinii na forum. Przecież nie ma idealnych firm.

onon

Cześć, napiszcie coś ciekawego na temat Biura Rynku Niemieckiego( Kraków) jak się tam pracuje?

Kazik

Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie BUDIMEX-DROMEX coś pozytywnego? Wiadomo, że firmy budowlane mają generalnie wrogów ale wynika to ze specyfiki funkcjonowania. Może warto wspomnieć o pozytywach?

Marek

Mają długą listę ofert pracy, czyli mają sporo roboty. Fajna firma, kiedyś pracowałem w Budemex-ie i miło wspominam.

Mareczek

Pracuję tu i jestem zadowolony z firmy. Jeśli ktoś nie uzgadnia wszystkich warunków przed podpisaniem umowy to do kogo pretensja?

Pracownik

Szczerze nie polecam. Obiecanki od poczatku poznien jest zero ze wszystkiego co obiecali. Kasa czesto jest ustalana netto a pozniej daja Ci ja jako brutto i dowiadujesz sie o tym przy podpisaniu umowy wiec albo podpisz albo nara. Szkolenia sa raz na kilka lat z programu ktorego sie uzywa w tej tylko firmie wiec nie sa to przyszlosciowe szkolenia. Pracownicy nie sa zadowoleni i jak poszlam na kontrakt po miesiacu sporo odeszlo bo ich oszukano. Ludzie zastanowcie sie czy tego chcecie bo tak jest zarowno wsrod ekonomistow jak i inzynierow. Radze sie zastanowic. To nie jest opinia o Poznaniu ale o calym Budimexie

Jędrulek

Jeszcze parę let temu każdy przyjąłby pracę w BUDIMEX-DROMEX z pocałowaniem ręki a teraz tylko narzekania. Co się dzieje, że praca w dobrej firmie nie daje satysfakcji?

Jedrek

Branża budowlana to specyficzny kierunek. Pracuje w firmie sporo osób przypadkowych, jak to na budowie i właśnie z tego powodu jest dużo problemów. Uważam, że dobrzy fachowcy mają tu miejsce do pracy dobre!.

miki

katastrofa ludzie dajcie zarobić a nie za grosze człowiek tyra

Jedrek

Czy dowiem się gdzie obecnie firma prowadzi jakieś inwestycje? Widziałem aktualna ofertę pracy i wynika, że firma ma duże potrzeby kadrowe. Chociaż w tej branży to w lecie zawsze są potrzeby. Jak się w firmie pracuje w jakiej atmosferze? Podpowiedzcie.

Joanna

@Jurekco w Twojej opinii sprawa, że firma jet solidnym pracodawcą? @Ekonomistka Ty również jak rozumiem jesteś zadowolona z pracy w BUDIMEX-DROMEX. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o pracy na Twoim stanowisku oraz możliwościach rozwoju jakie są zapewniane przez firmę? @zizu88 rozumiem, że podczas swojej rozmowy o pracę miałeś wrażenie, że osoby ją przeprowadzające nie były przygotowane merytorycznie. Jeśli masz chwilę, to zachęcam do opisania Twoich doświadczeń z procesu kwalifikacyjnego tutaj: http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,3195,1,1 Tak, by informacje te były łatwo dostępne dla osób, które szukają informacji przed swoją rozmową.

Joanna

@xyz wspominasz, że firma kładzie duży nacisk na rozwój pracowników. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy możecie liczyć na kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Jurek

BUDIMEX-DROMEX jest przede wszystkim stabilnym pracodawcą.

robur

Ostatnio pojawiło się kilka aplikacji na stanowisko Geodeta. Ktoś jakieś opinie? Jaki charakter pracy, jakie zarobki? Z góry dzięki!

zizu88
@robur 24.04.2017 23:59
Ostatnio pojawiło się kilka aplikacji na stanowisko Geodeta. Ktoś jakieś opinie? Jaki charakter pracy, jakie zarobki? Z góry dz...

Witam, ostatnio bylem w budimeksie na rozmowie o prace na stanowisku geodeta-kolejowy. Był pan manager geodeji i jakis geodeta co niby sie na kolei zna. Po rozmowie kwalifikacyjnej uznalem ze pan menedzer ani pan geodeta budimeksu nie maja zielonego pjecia o kolei i prac z nia zwiazana. Nie zadali zadnego konkretnwgo pytania zwiazanego z obsluga podbijarek i obsludze inwestycji kolejowych. Za to ja oczywiscie zadawalem ww panom pytania na kture nie uzyskalem odpowiedzi. Szkoda bylo czasu i pieniedzy na ta rozmowe o prace poniewaz chcialem porozmawiac z ludzmi kompetentnymi ale tak nie bylo. Zarzadalem zarobków w kwocie 6500 zl netto zobaczymy jak sie to potoczy. pzdr

Joanna

@Filipto ważne, by dobrze się czuć podczas wykonywania swojej pracy. Co uważasz za największy plus pracy w BUDIMEX-DROMEX SA? @budco sprawia, że tak oceniasz pracę w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.

Filip

BUDIMEX-DROMEX SA ta firma to historia, jestem długoletnim pracownikiem i nie zamienię jej na żadną inną. Współpracownicy też mi się udali, stworzyliśmy udany zespół i możemy na siebie liczyć jak ktoś potrzebuje pomocy.

bud

Budimex to najwiekszy syf. Omijajcie szerokim łukiem.

Joanna

@Roman rozumiem, że polecasz pracę w firmie? Czy każdego miesiąca tak wyglądają godziny pracy, czy zależy to od okresu?

Roman

zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D

Roman

zarobki owszem fajne ale co się dziwić jak na co dzień robi się po minimum 12 godzin a czasami od świtu do późnej nocy, więc w miesiącu wyrobisz tyle godzin co przez 2 miesiące, no chyba, że trafisz na kierownika który dobrze pisze godziny w zeszyt a wyjść można szybciej:) Warunki mieszkaniowe różne od chlewów do całkiem spoko mieszkań. Atmosfera pracy również, są ludzie na poziomie bydło oraz dresiarze, no ale nie ma się co dziwić na taką ilość zatrudnionych zawsze będzie grupa marginesu. Dojazdy na miejsce pracy we własnym zakresie i własnym środkiem po całym kraju, ale jeśli robisz przy budowie dróg i dobrze żyjesz z ludźmi z wytwórni mas bitumicznych ,to kup starszego diesla jak oni a na ropę już nie będziesz musiał wydawać.:D

Joanna

@Derekco najlepiej wspominasz w pracy w firmie?

Derek

Co nowego robi firma? Byłem pracownikiem ale musiałem zmienić zamieszkanie i rozstałem się z firmą , ciągle mile wspominam tamten czas. Czy prowadzą nowe budowy?

spawacz

witam koledzy spawacze jak się pacuje spawaczom w niemczech z budimexu mógłby ktoś coś więcej napisać dzieki z góry.pozdrawiam.

Karol

Ile można zarobić w tej firmie na stanowisku Specjalista Inżynier ? Czy zarobek 5000 netto podstawy jest realny?? Region Polski zachodniej.

Gregor

Budimex S.A.. Dawniej Budimex Dromex to solidna, profesjonalna firma.

Maniek

Panowie gdzie lepiej na kontrakcie w BUDIMEX czy PEKABEX

Janusz
@Maniek 22.03.2017 21:15
Panowie gdzie lepiej na kontrakcie w BUDIMEX czy PEKABEX

Podobno PEKABEX lepiej płaci.. zależy jaki poziom stanowiska Cie interesuje

Joanna

@Kalifco wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.

Joanna

W zeszłym tygodniu ruszyło wiele rekrutacji do firmy BUDIMEX-DROMEX SA. Jest możliwe rozpoczęcie pracy w Poznaniu jako Kierownik ds. obsługi klienta. Czy któraś z ofert Was zainteresowała?

PRZEMO

CZY WARTO WYJECHAC Z BUDIMEX POZNAN DO NIEMIEC JAKO BETONIARZ NIECH KTOS NAPISZE PRAWDE O TEJ FIRMIE

Jerzyk

To się nie ma co zastanawiać. Praca w takiej firmie to sukces.

xxx

dostalem dzis propozycje pracy w budimex do remscheid czy warto tam jechac???

Zostaw opinię o BUDIMEX-DROMEX SA - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX-DROMEX SA