Kirchoff
2 196 6 1

Opinie o Kirchoff

Filtruj opinie po kryteriach:

Ja
 Opinia

Witam jestem kobietą jak. Mogę się starać o pracę w firmie kirchoff? Proszę o odpowiedz

Pomocna?
On :)
 Opinia
@Ja 04.01.2019 10:22

Ja a co to za pytanie? Masz problem z tym że jesteś kobietą? Wystarczy trochę ruszyć głowa i wejść na stronę firmy lub szukać przez pracuj.pl. To pytanie mocno świadczy o twoim poziomie intelektualnym.

Pomocna?
Ona
 Opinia
@On :) 04.01.2019 17:35

Geniuszu! Po zadaniu jednego pytania potrafisz ocenić i przeanalizować poziom intelektualny człowieka. Normalnie szacuneczek.

Pomocna?
Ja
 Opinia
@On :) 04.01.2019 17:35

Widać że Twój poziom jest niski zaznaczyłam że jestem kobietą bo na mężczyzn jest chyba większe zapotrzebowanie więc pytam kogoś kto tam pracuje czy jest szansa dla kobiety w tej firmie? A a Twój zbędny komentarz świadczy o czym?

Pomocna?
Jaś
 Opinia
@Ja 06.01.2019 14:53

Świadczy o tym jacy ludzie tam pracują, warto poczytać komentarze i ocenić ile w nich merytoryki a ile chamstwa, a w bardzo dużym stopniu bierze sie to od góry tutaj nikogo sie nie szanuje pozdrawiam. Nie polecam tego miejsca zarówno kobietom jak i mężczyznom.

Pomocna?
On
 Opinia
@Ja 06.01.2019 14:53

wiesz w sumie to tak rzeczywiście z góry cie potraktowałem ( chyba lepiej od dołu...) jak jesteś panna ze sztucznymi pazurami i doczepianymi rzęsami to nsprodukcje się nie nadajesz bo sobie pazurki poniszczysz. A tak wnioskuje bo ktoś kto ma wyższe aspiracje nie zadaje tempach pytań w stylu „ hej jestem kobieta mogę u was pracować” sorry lala

Pomocna?
opolskie
 Opinia

Firma Kirchhoff jet totalnym padłem.Ktos napisał, ze super warunki i zarobki.To pewnie jakis padałan grupy rządzącej, no bo przeciez 10 czy max 12 zł/h to smiech na sali.Warunki [usunięte przez moderatora], normy ze spawania przekroczone o kilka razy, brak sprawnej wentylacji, cały ten syf wiszący w powietrzy widac gołym okiem.No i te głomby liderzyny śmieszne,szczegolnie Damian B. padałan koordynatora.Buja sie tym swoim chodem jakby przez cały czas miał cos wetkniete w odbyt, w sumie chyba ma...ogólnie lipa straszna, praca dla ludzi bez perspektyw i znających sie tylko na tym, ze mają uprawnienia na wózki, oraz mechanicznym spawaniu, jedno i to samo, porzygac sie można.Ale pewnie nie uchronie nikogo przed tym dziadostwem, trzeba isc, przezyc i sie zwolnic, chyba ze jest sie [usunięte przez moderatora].

Pomocna?
ZUS
 Opinia
@opolskie 17.11.2013 14:00

Gościu jak będziesz kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z łopatą kopiąc rowy i będą Cię mijały fajne dziewczyny to zatęsknisz za Kirchhoffem. Nie chciało się robić to teraz się pisze pierdoły.W każdej robocie są wymagania i albo im podołasz albo najzwyczajniej się nie nadajesz, bo mamusia wszystko pod nos podała i syneczka żałowała.

Pomocna?
Opolskie
 Opinia
@ZUS 01.02.2015 05:09

I co gościu, widzisz jak rowy kopię? Ty pajacu B, zarobiony jestem już a ty dalej lachę opierdalasz, żeby się utrzymać. Albo cię już wyjebala, bo nie połykałeś (usunięte przez administratora) ????

Pomocna?
Karol
 Opinia

W internecie jest dużo dobrych opinii o firmie. Powiecie mi czy rekrutują aktualnie?

Pomocna?
TakNie
Zaintersowany
 Opinia

Witam jestem zainteresowany pracą. Do tej pory pracowałem jako operator wózka widnego, mam uprawnienia udt i doświadczenie w pracy na wózkach czołowych. Interesuje mnie praca jako operator lub pracownik produkcji. Stąd moje pytania: Gdzie mogę popytać o pracę do tej firmy? Jak wygląda wynagrodzenie? Ile jest podstawy ile premii miesięcznej? Czy zatrudnienie jest bezpośrednio pod firmą czy przez pośrednika? Czy soboty są pracujące, a jeśli tak to jak płatne? Na jakie bonusy można liczyć poza wynagrodzeniem?

Pomocna?
Xyz
 Opinia

Witam jaka atmosfera panuje na hali produkcyjnej? Czy warto składać cv na operatora produkcji?? Czy są przyzwoite zarobki??

Pomocna?
TakNie
Jaś
 Opinia
@Xyz 16.01.2019 22:47

Nie polecam, poczytaj komentarze poniżej a sam sobie odpowiesz. Wyzysk, zarobki marne, w Lidlu na kasie są lepsze warunki.

Pomocna?
Spawacz
 Opinia

Jakie uprawnienia spawalnicze wymagane ,jakie metody ,co tu spawają jakie pozycje ,czy wymagane uprawnienia na suwnice ?Pracowałem w Vlassenrocie ,na Bumarze .Jakie zarobki 15 lat doświadczenia w zawodzie (nie mal każdą metodą )Jakie zarobki ?Dam radę tutaj ,a jacy przełożeni ,współpracownicy ?

Pomocna?
TakNie
Dej
 Opinia
@Spawacz 18.01.2019 12:03

Doświadczenie i kursy nic nie dadzą jeśli chodzi o stawkę. Na początek 15.5 plus premia. A praca jak ? Rękawy podwijasz i zapier...

Pomocna?
HZL
 Opinia
@Spawacz 18.01.2019 12:03

Uprawnienia nic ci nie dadzą, będziesz zapier.... na maszynie jak małpa, a pseudo ustawiacze będą cię kopać po (usunięte przez administratora) żebyś szybciej robił.

Pomocna?
ktos
 Opinia

kiedy bendom zwionski w Gliwicach i w Mielcu bo w Gnieznie SOM i dzialajom

Pomocna?
BruttoNetto
 Opinia
@ktos 18.12.2018 11:09

Od razu napisz ile "działacze" związkowi zdzierają kasy od pracowników. Guzik załatwią, ważne że hajs się zgadza

Pomocna?
Ktoś
 Opinia
@BruttoNetto 19.12.2018 17:03

witaj kolego jak niemasz pojencia to sie nie wypowiadaj p.s naj latwiej gadac a nic nie robic a zresztom twoja wiedza na ten temat jest znikoma jak sie doksztalcisz to napisz powodzenia

Pomocna?
BruttoNetto
 Opinia
@Ktoś 21.12.2018 08:04

To napisz prawdę. Ile to kosztuje? Ile dopłaca do tego pracownik? Boisz się powiedzieć na głos ile się do tego dopłaca?

Pomocna?
Joli
 Opinia
@Ktoś 21.12.2018 08:04

Pouczasz kogoś pisząc jak wieśniak? "Niemasz, pojencia, naj latwiej, zresztom". Po jakiemu to?

Pomocna?
TakNie
BruttoNetto
 Opinia
@Ktoś 21.12.2018 08:04

Szanowny krzykaczu "Ktoś" ! Z przyjemnością informuję że się dokształciłem z zakresu działania tzw. "związków". Gdyby nas były związki. Twarde dane: - Dwa etaty dla pseudodziałaczy (w przypadku tego zakładu) - Pracodawca z własnej kieszeni udostępnia biura, media i środki na działalność. - Pseudodziałacze pobierają pensje (średnia w kraju to niecałe 4 tyś zł brutto) - Każdy należący do związku opłaca składkę (dla np "S" wynosi 0.82 % pensji) - 60% kwoty składek pozostaje w dyspozycji podstawowej jednostki zakładowej. Przypisów chyba nie muszę podawać? Przecież wiesz wszystko... Związki to samo zło. Jedynie przed czym realnie chronią to przed zwolnieniami grupowymi, a przy tylu nadgodzinach to raczej niemożliwe. Maszynka do wyciągania pieniędzy od ciężko pracujących ludzi, sami nic nie produkują, zero wartości dodanej do produkcji. Koszt dla zakładu pracy i problem dla księgowej bo jak centrala wysyła związkowca na szkolenie do Warszawy to nikt nie wie jak mu to rozliczyć czy jaki delegacja czy jak co innego. A tak w praktyce: Na Oplu masz związki co nie? To napisz w odpowiedzi jak uratowali zakład przed zwolnieniami ludzi (a dokładnie przed nie przedłużaniem im umów). Napisz jak związki ujęły się za pracownikami wywalonymi z niemieckiego hotelu? Ja ci powiem jak: "wyraziły zaniepokojenie" (sic!). Wyrazić zaniepokojenie to mogę sobie sam i to wobec twojej naiwności. A w dodatku bez opłacania wymaganej składki. Pozdro.

Pomocna?
TakNie
Adi
 Opinia

Najgorsza firma na strefie, wyzysk coraz większy.

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@Adi 03.11.2018 06:21

Nie przesadzaj, są dużo gorsze na strefie. Jedne z lepszych zarobków, atmosfera różnie, zależy na której hali.

Pomocna?
Rox
 Opinia
@Anonim 13.11.2018 20:21

Chyba nie znasz obecnej sytuacji na rynku pracy, zgadzam sie z przedmówca wyzysk i tyle. Jak nie myślisz o emeryturze to moze dla Ciebie jest spoko tyrać za podstawę niewiele większa niż najniższa krajowa.

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@Rox 21.11.2018 12:48

Do tej podstawy jest jeszcze premia. Poza L4 zawsze ją dostawałem, więc nie rozumiem dlaczego wg ciebie mam niby tyrać za podstawę?

Pomocna?
Ryś
 Opinia
@Anonim 21.11.2018 20:10

właśnie karbo, nie wiele wskórasz tym swoim trollowaniem

Pomocna?
Ryś
 Opinia
@Anonim 21.11.2018 20:10

wszyscy wiedzą doskonale, że nik tu nie wchodzi by napisać jak mu jest dobrze tylko po to by sie wyżalić i ponarzekać, ewentualnie ostrzec innych przed ta cudowną firmą

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@Ryś 25.11.2018 16:49

Dobrze, jak sobie życzysz. Już nigdy więcej nie będę obiektywny. Będę tylko narzekać i wyżalać się się na zakład, nawet jeżeli nie będzie to zgodne ze stanem rzeczywistym.

Pomocna?
TakNie
Jan
 Opinia
@Anonim 02.12.2018 00:53

Nikt nie wchodzi tu by napisać jak mu jest dobrze, nic tez nie dzieje się bez powodu . Czy nie jest to zgodne ze stanem rzeczywistym? Wystarczy poczytać ile tych negatywnych komentarzy jest.

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Jan
 Opinia

tak to właśnie działa układy układziki, ręka rękę myje

Pomocna?
PPasierb
 Opinia

Witam uprzejmie informuje że piszesz nieprawdę i mam na to dowody do tego piszesz nazwisko zgodnie z ustawą RODOS zakładam ci sprawę także o zniesławienie już możesz iść do banku po kredyt gdyż ta wypowiedź będzie cię drogo kosztować . Nie pozdrawiam .

Pomocna?
PPasierb
 Opinia
@Jan 04.12.2018 17:09

Panie Janku muszę wypowiedzieć się O Pana wypowiedzi gdyż też niestety jest mylna wszystko w naszej firmie jak Pan wie załatwione jest przez administrację zakładu niema innej drogi od początku do końca jest wakat trzeba złożyć papiery przejść rozmowę okres próbny i można działać tak to wygląda w większości firm dodam tylko że komuna skończyła się w 1989 roku i ręka ręki już nie myje ???? Pozdrawiam serdecznie.

Pomocna?
Ciekawska
 Opinia

(usunięte przez administratora)najmocniej przepraszam,uzylam pana nazwiska myslac ze to pseudonim. Zglosilam sprawe do admina forum o usuniecie komentarza. Przepraszam rowniez za rozpowiadanie informacji bez uzasadnionej argumentacji.

Pomocna?
TakNie
PPasierb
 Opinia
@Ciekawska 05.12.2018 19:23

Dobrze proszę do mnie podejść w pracy porozmawiamy i na tym zakończymy .

Pomocna?
Jan
 Opinia
@PPasierb 05.12.2018 17:34

Wszystko idzie drogą oficjalną, ale to tak niczego nie zmienia. Każdy pracownik wie jak to tu wygląda. Nie pozdrawiam.

Pomocna?
Matek
 Opinia

Jak praca jako wózkowy? Ostatnio sa przyjecia na operatora

Pomocna?
wozkowy
 Opinia
@Matek 19.09.2018 22:01

Nie wyrobisz sie, żegnaj premio. Wózkowych jest za mało, roboty tyle ze nie masz czasu sie po du*ie podrapać. Tiry czekają po 8h bo nie ma ich kto rozładować. Do tego weekendy, 12h zmiany itp. bo wciąż brakuje ludzi. Po 3-mc dostaniesz te 2000 podstawy, a o premi to zapomnij czasem Ci sie uda jak będzie mało roboty, wakacje święta itd. A i jak będziesz już na rozmowie to nie wierz w anielski śpiew HR, oni akurat kit wciskają lepiej niż akwizytorzy. Serio za 2000 na wózek to wszędzie robotę znajdziesz nie trać nerwów i czasu na to (usunięte przez administratora) PiP tu zaglądał nie raz i nic sie nie zmienia, jak to kiedyś słyszałem pogawędkę pewnych panów, „Stać ich, na kary reklamacje itp” więc pomyśl jaki tu jest wyzysk.

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@wozkowy 04.10.2018 08:01

Robisz w gliwicach czy na innym zakładzie ?

Pomocna?
TakNie
Matek
 Opinia
@Anonim 10.10.2018 00:38

W Gliwicach

Pomocna?
TakNie
wózkowy z jakimś doświadczenie
 Opinia
@wozkowy 04.10.2018 08:01

O ile pamiętam to razem z premią (którą zabiera się jedynie za niszczenie mienia) na początek 2500zł na rękę. W tygodniu nadgodzin nie ma. Bynajmniej na hali Nobla 3. Co do weekendów to sobota I zm i niedziela III zm zawsze są chętni więc jak ktoś nie chce to nie robi. Najgorzej Sobota II i III zm oraz niedziela I zm i IIzm - no ale tutaj raptem po 1-2 wózkowych potrzeba więc zawsze jest w kim wybierać. Co do hali Nobla 1 nie wypowiadam się jak tam jest ale chyba nie ma źle skoro kilka osób przeszło z włąsnej woli na tamtą hale.

Pomocna?
Adam
 Opinia
@wózkowy z jakimś doświadczenie 19.10.2018 11:32

Chcesz wmówić, że nie zabierają premii jak będziesz mieć przestoje? Wózkowych za mało? tiry czekają godzinami bo nie ma ich kto rozładować, a na produkcji żegnaj premio

Pomocna?
Wózkowy z jakmiś doświadczenie
 Opinia
@Adam 19.10.2018 16:05

Z tego co wiem to az tyle postoi nie ma z winy wozkowych. Wiec dajemy rade. Wiadomoze jak ktos nie chce pracowac albo chce sie przebujac 8h to bedzie mial nie wyróbe. Nie slyszalem zeby ktos na rejonie mial caly tydzien postoje. To raczej odosobniony przypadki. Za pojedyncze posfoje nikt nikomu premii nie zabiera. Potwierdzam ze jak komus leca pojemniki na wozek to wtedy mozna stracic 25% premii. Choc nie zawsze bo przewaznie konczy sie na upomnieniu lub zabraniu kuponu BHP. To że tiry stoją to nie wina wozkowych wiec nikt im premii nie zabiera. Nie slyszalem zeby wozkowy stracil premie bo auto stalo. Tutaj to Lider moze stracic.

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@wózkowy z jakimś doświadczenie 19.10.2018 11:32

Przejdź a zobaczysz. Zależy jaka zmiana.

Pomocna?
wózkowy z jakimś doświadczenie
 Opinia
@Anonim 21.10.2018 14:55

gdzie mam przejść i jaka zmiana ? Jakieś konkrety poproszę.

Pomocna?
TakNie
Maciey
 Opinia
@wózkowy z jakimś doświadczenie 19.10.2018 11:32

przeszło 3-ech, 2-och robi na tłoczni a 1 sie zwolnił, tak tam kolorowo.

Pomocna?
Jarosław
 Opinia
@wózkowy z jakimś doświadczenie 29.10.2018 13:09

Widać jesteś trollem działu kadr i mydlisz ludziom oczy.

Pomocna?
Gosia
 Opinia

Mam pytanie do osób które się już zwolniły. Czy za miesiąc w którym był okres wypowiedzenia otrzmuje się premie? Czy nadgodziny są wypłacone czy wydane na koniec? Planuję się zwolnić i jestem skazana okres 3 mies wypowiedzenia a nie chce brać l4 bo następny pracodawca zwraca na to uwagę przy rekrutacji.

Pomocna?
Maciey
 Opinia
@Gosia 26.10.2018 15:25

Na wypowiedzeniu premia nie przysługuje, nadgodziny wypłacają ale nie 100%

Pomocna?
TakNie
Bart
 Opinia

Najlepsze są audyty, widać jak dużo maja do ukrycia. Takiej paniki i strachu nie wismdzialem w żadnej firmie. Nie bez powodu pracownicy nazywają to „ malowanie trawy na zielono”. W każdej innej firmie jak jest audyt owszem, są przygotowania ale bez paniki, a tu roszady pracowników byle tylko nic sie nie wydało. Teksty typu, dzisiaj target sie nie liczy, pamiętajcie tylko jakość. Nagle przypominają sobie o ustalonych procedurach, ale następnego dnia znowu jest wszystko po staremu. :/

Pomocna?
grzechu
 Opinia
@Bart 23.10.2018 16:22

Tak dokładnie! Pamiętam jak na fieście różne cuda robili przed wizytą klienta a po wizycie targetu w górę i macie zasuwać.

Pomocna?
Adam
 Opinia

(usunięte przez administratora) wyzysk, nie polecam. Moje sugestie dla Kirchoff: Zacznijcie słuchać ludzi, a nie tylko im śrubę podkręcać. Nie boicie sie wizyt PIP, pamiętajcie że są jeszcze media. Zamiatanie pod dywan takich spraw jak samobójstwo pracownika nie ujdzie Wam na sucho. Otwórzcie oczy! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przestrzegacie procedur i praw pracownika

Pomocna?
Adam
 Opinia
@Adam 22.10.2018 04:39

A nie tylko liczby sie liczą, więcej i więcej i ciągle mało.

Pomocna?
Kris
 Opinia
@Adam 22.10.2018 04:39

Dali dostęp psychologa bo musieli i po sprawie

Pomocna?
TakNie
tom
 Opinia

Jest tutaj ktoś z kadry inżynierskiej? Jakie zarobki ?

Pomocna?
TakNie
Misiek
 Opinia
@tom 29.05.2018 15:19

4000-6000 netto zależy jaki dział, ale jak jesteś ambitny to poszukaj innej firmy, tu się nie rozwiniesz, a wręcz przeciwnie będziesz mieć wrażenie jakbyś sie cofał. Po powrocie z Niemiec gdzie byłem tylko 2 lata mam wrażenie jakbym przeszedł do firmy z lat 90-tych. Na szczęście jeszcze tylko 2 tygodnie na wypowiedzeniu i żegnam ten grajdołek.

Pomocna?
Ano
 Opinia
@tom 29.05.2018 15:19

wykształcone glupki

Pomocna?
TakNie
Operator bez doświadczenia
 Opinia

Stawka 15,20zl + premia. Czyli na początek okolo 20zl brutto godzina. 3200zl brutto miesiecznie czyli jakies 2200 do reki. Do tego dofinansowanie do stolowki i przerwa 25minut. Mi to pasuje jako pierwsza praca :)

Pomocna?
TakNie
Romson
 Opinia
@Operator bez doświadczenia 02.06.2018 01:13

wypowiedz sie teraz po kilku miesiącach czy dalej jest tak kolorowo, a może jak większość nowych juz tu nie pracujesz

Pomocna?
TakNie
Ano
 Opinia
@Operator bez doświadczenia 02.06.2018 01:13

znajdziesz lżejsza robotę za ta sama kasę, 2200 na rękę zawsze to więcej niż kieszonkowe

Pomocna?
TakNie
Znacie
 Opinia

Witam pracuje rok na hali Hoffo i nie narzekam z kazdym da sie dogadać i pośmiać nikt Cie za to ze nie masz targetu nie opierdziela z majstrami da sie dogadac i w sprawie urlopu i w sprawie nadgodzin . Pozdrawiam Spawacz Hoffo

Pomocna?
Dchw
 Opinia
@Znacie 20.07.2018 00:27

Hahahaha tak da się dogadać, I nie robisz targetu I jest ok, super spawaczy.

Pomocna?
TakNie
urlopowicz hofo
 Opinia
@Znacie 20.07.2018 00:27

A czy ty nie jesteś czasem jednym z tych spawaczy, którzy się ostatnio zwolnili bo mieli iść na nową prasę? Pozdro z urlopu ;)

Pomocna?
Spawacz roku
 Opinia
@Znacie 20.07.2018 00:27

a od 2 miechow na L4 siedzisz, oj Michaelos żarty sie Ciebie trzymają.

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@Znacie 20.07.2018 00:27

Też robię na Hofo i nie narzekam na swoją zmiane.pożartować mogę nawet sobie z mistrzem zmiany.dogadać się idzie z każdym tylko trzeba tego chcieć. Praca jak praca.

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia
@Znacie 20.07.2018 00:27

Potwierdzam

Pomocna?
TakNie
Kango
 Opinia

Spoko praca :)

Pomocna?
Błażej
 Opinia

Może ktoś się wypowiedzieć n.t. logistyki? Warto?

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia
@Błażej 12.10.2018 23:39

Bajzel na kółkach, nie warto. Jak w całej firmie organizacji zero. Każdy zwala winę na drugiego i tak od samej góry do samego dołu.

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Ochroniarz uprawia sex w zakładzie pracy Kirchoff ze sprzątaczka w ubikacji. Karygodne proszę się zainteresować ta sprawą.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@anonymous 25.09.2018 09:07

Wiemy który to jest!!!ma na imię Roman!!!!

Pomocna?
Miki
 Opinia
@anonymous 25.09.2018 18:52

Ochroniarz Roman zaczepia na nocnej zmianie kobiety

Pomocna?
PrzerwaNaKibel
 Opinia
@anonymous 25.09.2018 09:07

Fajna ta sprzątaczka? :D i w którym kiblu? Taką przerwę na kibel to ja rozumiem :D

Pomocna?
MikiMikp
 Opinia
@anonymous 25.09.2018 18:52

Ten zboczeniec dalej tu prcuje.

Pomocna?
tak
 Opinia
@MikiMikp 05.10.2018 14:37

Takie pomówienia są karalne. Radzę sie zastanowić przed pisaniem o rzeczach które nie mają miejsca

Pomocna?
TakNie
Jadzia
 Opinia

Panowie i Panie. Niniejszym chciałam poinformować że w zakładzie Kirchhoff Gniezno powstały właśnie związki zawodowe. Myślę że to dla Was temat do przemyślenia.

Pomocna?
Jorgi
 Opinia
@Jadzia 04.10.2018 12:01

Szkoda tylko, że większość ma podpisana lojalkę o zakazie wstępowania do jakichkolwiek związków zawodowych, co jest bezprawne.

Pomocna?
Ktoś
 Opinia
@Jorgi 06.10.2018 07:27

O jakiej lojalce piszesz ?

Pomocna?
TakNie
Anka21
 Opinia

Pracowałam tam parę miesięcy firmę należy ominąć szerokim łukiem. Zero organizacji , kolesiostwo brak bhp nie mówiąc o notoryczny łamaniu praw pracownika nie rozumie dlaczego jeszcze pip tam nic nie zrobił w piątek musisz spojrzeć na grafik czy czasem nie masz w przyszłym tygodniu po 12 godz 5dni w tygodniu(co jest niezgodne z prawem zaplanowanie na grafiku nadgodzin) i na której zmianie (nieważne że miałeś mieć na rano musisz przyjść od 18.00 do 6.00 rano)nie mówiąc o tym że według prawa w ciągu tygodniu w wyjątkowych sytuacjach możesz pracować tylko 8 godz nadliczbowych (a nie 20) do tego zdarza się z 2razy w miesiącu wypisują ci te nadgodziny do tego nikt sie nawet nie pyta czy możesz, czy masz jak dojechac dowiadujesz sie tylko z grafiku wywieszanego w piatek . W tej firmie nie możesz mieć prywatnego życia ludzie tam narzekają ale nic z tym nie robią bo się boją o pracę a większość nie zna kodeksu pracy . Higiena pracy jakaś masakra przy tak brudnej pracy 1para rękawic na tydzień (gdzie są stacje że po godzinie masz brudne podarte rekawice) w toaletach zero pasty bhp do tego na calej hali tylko 2 toalety damskie w szatni 1 z 1 kabina czasami kolejka przed albo po pracy a coraz wiecej kobiet pracuje (meskich 4 na hali). Na zebraniach co miesiąc mówią że najważniejsza jest jakość produktu(od tego miedzy innymi zależy premia )niestety w rzeczywistości liczy się terget a żeby go zrobic nie masz czasu patrzeć a jakość . Ustawiacze zero kompetencji ,obiboki .

Pomocna?
On
 Opinia
@Anka21 21.09.2018 10:00

Radzę najpierw poczytać co to znaczy okres rozliczeniowy, zanim zaczniesz się wypowiadać na temat. Nic dziwnego że potem ludzie zaczynają pracę w jakiejś firmie i się dziwią, skoro wiedza na temat kodeksu pracy jest taka jaka jest...

Pomocna?
TakNie
Twój cień
 Opinia
@On 27.09.2018 18:28

A Twoja wiedza jaka jest? Coach roku sie znalazł.

Pomocna?
Bella
 Opinia
@Anka21 21.09.2018 10:00

Zgadzam sie z Tobą w 100% to jest właśnie KIRCHHOFF AUTOMOTIVE.

Pomocna?
Jakość, jakoś to będzie.
 Opinia

Dzisiaj zebranie i znowu wielkie gadanie o reklamacjach, jak to spadła renoma firmy. Dawajcie jeszcze wyższe normy i płaćcie jeszcze mniej, dział jakości wielce zdziwiony. Zapraszamy do nas na produkcje ciekawe ile i jakiej jakości części wyprodukujecie. Po co w ogóle Lera, jakieś TPM, arkusze zmian materiałowych, tego nikt nie robi bo NIE MA NA TO CZASU!!!. Jaka płaca taka praca. FCKU

Pomocna?
Robi
 Opinia

Jeśli chcecie podjąć się pracy w tej firmie, serio zastanówcie sie pięć razy! Kirchhoff sie kończy a strajk wisi w powietrzu.

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Chroniarz uprawia sex w zakładzie pracy Kirchoff ze sprztaczka w ubikacji.Karygodne.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

@Tytuse- slyszalem ze eksplozja kultury to darmowy koncert w teatrze w Gliwicach. przyjadą rozni artysci i ponoc nawet ktos z naszego zakladu ma wystąpic. Ja sie zapisalem mysle ze fajna inicjatywa

Pomocna?
TakNie
Tytuse
 Opinia

A ta eksplozja kultury to co to? O co tam chodzi?

Pomocna?
TakNie
Marian
 Opinia
@Tytuse 17.09.2018 17:49

Jest ostatnio (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia

Popracowałem w tej firmie tydzień i dziękuje bardzo, wszystko co piszą to prawda. Chyba najgorsze miejsce na strefie, w adecco powinni ostrzegać przed ta firma a nie namawiać.

Pomocna?
Andrzej
 Opinia

Ile zarabia operator wózka widłowego że stażem dwuletnim? Mniej więcej oczywiście

Pomocna?
TakNie
Rafal
 Opinia
@Andrzej 24.06.2018 13:50

2000netto + premia, większość weekendów w pracy. Chcesz sie zajechać zapraszamy, a i pamiętaj zawsze wszystkiemu wozkowy winny

Pomocna?
Operator
 Opinia

Pracowałem w tej firmie ponad 7 lat i żałuje tylko jednego, że nie zwolniłem się wcześniej. Na początku jeszcze dało sie pracować, zarobki, organizacja jak i sama praca stały na niezłym poziomie. To co zrobili z ta firma przez ostatnie kilka lat przechodzi wszystkie pojęcia a zapowiada się tylko gorzej. Określenie (usunięte przez administratora) jest chyba najtrafniejsze, wszystko na tak zwane „hurra” jak coś potrzebują to Ci w tyłek wejdą naobiecują a potem sie wypną. Jeśli chcesz przyjść zrobić swoje i po 8h iść do domu, to omijaj to miejsce szerokim łukiem. Zarobki stoją w miejscu, podwyżki tylko inflacyjne, normy idą w górę, a jak wypiszesz kaizena z ulepszeniem czegoś na stanowisku to licz sie z podniesieniem normy z automatu. Nie polecam nikomu

Pomocna?
Ku klux klan
 Opinia

Klima jest tylko w biurach i w mistrzówce. Ciężko byłoby klimatyzować całą halę bo jest to jednak spora powierzchnia. Ale dodatkowe wentylatory dla operatorów mogliby dać, tyle że kaizen na to nie przeszedł bo powiedzieli: "to nie ma nic wspólnego z ulepszaniem i optymalizacją produkcji".

Pomocna?
labor
 Opinia
@Ku klux klan 05.07.2017 10:14

No właśnie, zwykłe przenośne wentylatory by wystarczyły. Przy temp. powietrza powyzej 35 stopni wydajność człowieka spada o połowę, wiec nie rozumie czemu kaizen nie przeszedł. Tu chyba chodzi o brak dobrej woli ......................

Pomocna?
Do labora
 Opinia
@labor 05.07.2017 17:26

Tu się można zgodzić, ale mówisz o wydajności ze spada o połowę a no moze nie o polowe ale masz duzo racji. Tylko teraz są przyjmowane takie jednostki, że przy normalnej temperaturze nie umieją targetów robić i to na stacjach na których je zrobisz z cogodzinna fajka i bajerą kiedy chcesz a poźniej przychodzi lider ze trzeba przyjść w sobotę bo przez cały tydzień nie było wyników i są tyły w stosunku do zamówień. I takie pokolenie teraz się zrodziło ludzi wpatrzonych w telefon bez poczucia obowiązku do czegokolwiek. A potem inni muszą za nich przyjść w weekend bo taki nie przyjdzie a nie bo nie, bo wesele, pogrzeb itd nawet jak teraz jest wszystko płacone to nawet zarobić nie chcą...

Pomocna?
Ku klux klan
 Opinia
@labor 05.07.2017 17:26

labor właśnie dwukrotnie pytałem o te wentylatory - rozmawiałem z ekspertem od kapsa, później z mistrzem. Odmówili wdrożenia takiego pomysłu. Potem kaizen napisany - odrzucony. Wiem że się nie da targetów robić przy takiej temperaturze. Dodam że na hali KTL rok w rok jest kilka przypadków omdleń z powodu upałów. Zwykle wysyłają taką osobę do domu a na drugi dzień przychodzi dalej na dwanaście :( No chyba że przywali L4. To zdarza się własnie w okresie czerwca kiedy temperatury są najwyższe i jednocześnie jest najwięcej nadgodzin i najwięcej zapierniczania. Znam przypadki w których mistrz A.Gr. kazał ludziom przychodzić do pracy w tym samym dniu w którym mieli badania okresowe (jesteś w przychodni od 7:00 siedzisz tam do 13.00 / 14:00 i jeszcze idziesz na nockę). Albo wysyłał ludzi na badania po drugiej zmianie, co jest też niedopuszczalne.

Pomocna?
haha lebry
 Opinia
@Ku klux klan 09.07.2017 03:43

jak byś znał przepisy to byś wiedział czemu.jest tak że firma ci nie musi dać wolnego a tym bardziej płacić za badania jak by byli chu.ja,mi to byś sam se je robił na swój koszt. chłopie jak byś słuchał na szkoleniu BHP to byś wiedział że to dobra wola zakładu ze cie wogóle za free tam wysyłają

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@Ku klux klan 05.07.2017 10:14

O takie pierdoły się czepiasz kiedy jest chłodno naw dworze ??? Poczekaj z tym do wakacji. Sam robie w tej firmie i temp. mi odpowiada jaka panuje na hali. Jak Ci żle to się zwolnij.

Pomocna?
Zen
 Opinia
@Anonim 21.01.2018 00:06

eh, latem to jak w piekarni i zero dodatkowych przerw, jak Ci 40 stopni odpowiada to gratuluje

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Kirchoff - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchoff

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.