Kirchoff
2 196 6 1

Opinie o Kirchoff

Filtruj opinie po kryteriach:

aku
 Opinia

smieszne jakubmarian.com/cemetery-and-graveyard-in-european-languages-the-map/

Pomocna?
Antek
 Opinia

Czy sa przyjecia do Kirchoff? Gdzie składać Cv? Pracowałem w Oplu obecnie szukam pracy

Pomocna?
Weronika
 Opinia

@zaqwsxczy jeśli występują problemy o jakich wspominałeś, np. w zakresie kwestii organizacyjnych to macie możliwość ich zgłaszania? Próbowaliście to robić? Warto informować pracodawcę o problemach, które zakłócają pracę a tym samym działanie firmy.

Pomocna?
TakNie
zaqwsx
 Opinia

O ile sama praca jest w porządku – na jednych stanowiskach łatwiejsza, na innych trudniejsza, standard – o tyle organizacja pracy to jest kompletna porażka. Szkolenie nowego pracownika praktycznie nie istnieje. Ktoś ci pokaże raz jak coś zrobić i sobie pójdzie, nikt nie wyjaśni jak obsługiwać terminale i jak wypełniać dokumentację (ale wszyscy wymagają, żeby to było zrobione idealnie). Cogodzinna kontrola jakości to fikcja, nikt nie sprawdza części tylko zmienia godziny napisane na jednym wyprodukowanym egzemplarzu. Wieczne awarie sprzętu, w którym co cykl trzeba kasować błędy. Na ustawiaczy trzeba czekać po 20-40 minut. Z logistyką to samo – zgłaszasz, że kończą ci się części, mówi że za 5 minut przywiezie, po 30 minutach dalej go nie ma. Zamiast normalnej pracy jest wieczna walka z bylejakością, nikt za nic nie odpowiada, nikt nie jest w stanie pomóc. A potem okazuje się, że zapomnieli ci przedłużyć umowy i decyzję o przedłużeniu podejmują już po tym, jak ci się skończyła (w czasie, kiedy normalnie już powinieneś być w pracy). W szatni też porażka. Szafki ponumerowane całkowicie losowo, dostajesz klucz do szafki po czym okazuje się, że nie pasuje. Musisz iść wyjaśnić sprawę do hali obok i tracisz pół godziny, bo nikt nie jest w stanie ci pomóc. Same szatnie w tragicznym stanie. Gdyby ktoś tam lepiej zarządzał organizacją tego wszystkiego, to byłaby naprawdę spoko praca.

Pomocna?
Weronika
 Opinia

@×××co jest powodem Twojej opinii o tym pracodawcy? Możesz powiedzieć jakie konkretnie masz zastrzeżenia? Ważne by pamiętać, że to co nie odpowiadało Tobie, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Dlatego też warto uargumentować swoją ocenę.

Pomocna?
Adaś
 Opinia

Cześć obecnie pracuję w firmie JMBS od 12 lat z tego 11 lat na stanowisku Lider taśmy produkcyjnej pytanie czy są u was przyjęcia bezpośrednio pod firmę, i na jakie stanowisko jak z zarobkami itp proszę o odpowiedź pozdrawiam Adam

Pomocna?
TakNie
prymityw
 Opinia
@Adaś 21.09.2017 00:55

Cześć bezpośrednio pod firmę się nie dostaniesz ot tak,a zarobki jak na strefe bardzo ok,ponad 2k spokojnie wyciągniesz :) pozdro

Pomocna?
TakNie
×××
 Opinia

Firma dramat, omijać szerokim łukiem!!!!!!!

Pomocna?
prymityw
 Opinia
@××× 20.09.2017 11:19

Niby dlaczego ? a może to ty jesteś do bani,robić się nie chce i narzekasz ? O_o

Pomocna?
StaryPracownik
 Opinia

Omijajcie ten zakład pracy z daleka! Obecnie na rynku pracy jest takie zapotrzebowanie na ludzi, że nowi pracownicy dostają lepsze warunki i są lepiej traktowani niż Ci starzy. To wszystko jest do czasu. Nadgodziny wypłacają kiedy im się podoba. Jak masz za dużo nadgodzin zrobionych to wyślą Cię na wolne za nadgodziny oddając je w stosunku 1:1. Wykorzystują nieznajomość przepisów pracowników. Duża ilość maszyn niespełniająca wymogów BHP. Spawacze ocynku i aluminium mają tą samą stawkę co chłop na zgrzewarce. Stworzona sztuczna atmosfera niby równości i uczciwości a robią wszystko, żebyś zdechł za marne grosze. Do tego niekompetentna kadra zarządzająca wybierana po znajomości albo dlatego że to ktoś z rodziny kierownictwa. Efekt jest taki, że ludzie Ci nie znają się na swojej pracy i to Ty musisz za nich myśleć i robić a oni za to pieniądze dostają. Inżynieria klęczy... Procesy zaprojektowane tak że normę wykonasz jeśli nie będziesz pracować zgodnie z instrukcją. A wiadomo co grozi za pracę niezgodną z instrukcją... Jak wyjdzie problem to inżynieria zamiast szukac rozwiązania, szuka sposobu jak odpowiedzialność zrzucić na operatora. Lepiej nie chwalić się pomysłem na usprawnienie bo Twój pomysł przypisze sobie ktoś z góry a Ty dostaniesz za to figę z makiem. Jestem pracownikiem w tej firmie od 10 lat i powiedziałem w końcu dosyć. W grudniu składam wypowiedzenie i z przyjemnością opuszczę mury tej patologicznej firmy. Na odchodne idę do inspekcji pracy palcem pokazać maszyny niespełniające wymogów BHP. Opowiem o wszystkich przypadkach łamania praw pracowniczych. Może Ci którzy muszą tam jeszcze zostać i pracować to dzięki temu zyskają wkońcu lepsze warunki pracy i uczciwe wynagrodzenie. Chociaż bym na to nie liczył. W tej firmie lepiej już kiedyś było. Teraz wszystko schodzi na psy. Prawda jest taka, że całą kadrę zarządzającą trzeba by wyrzucić na bruk a całą firmę zamknąć i wysłać do Niemiec tam skąd pochodzi. To niemiecka firma przypominająca niemieckie obozy śmierci. Nie dziwne, że jeden z naszych kolegów odebrał sobie życie w czasie pracy. Mam nadzieję, że zamkną tą firmę i wywalą ja z kraju.

Pomocna?
sis
 Opinia
@StaryPracownik 08.09.2017 15:16

a kto dał Ci informację że jak to napisałeś "odebrał sobie życie" ?? proszę o konkrety .. sprawiedliwi1602@wp.pl - napisz anonimowo bo tu usuną konkretną odpowiedź ..z góry dziękuję...

Pomocna?
StaryPracownik
 Opinia
@sis 08.09.2017 22:52

Ty szukasz na siłę dowodów na zabójstwo, czy naprawdę chcesz poznać patologię jaka pojawia się w tej firmie? Bo jak szukasz na siłę dowodów, że kolega został zamordowany a nie zrobił tego sam to Ci nigdy nie odpiszę. Prawda jest taka, że w dużej mierze, to właśnie KIRCHHoFF doprowadził Go do śmierci.

Pomocna?
TakNie
sis
 Opinia
@StaryPracownik 11.09.2017 01:09

Nie szukam niczego na sile .... Chce prawdy ! I niczego o zabojstwie nie pisalam - to Twoje slowa ... Nie moje ... Pytam o konkrety - kto rzucił jako pierwszy haslo w firmie ze 'sie zabil' .. Bo to mocne stwierdzenie.. Zwlaszcza ze sledztwo jest w toku , nie sadzisz?

Pomocna?
TakNie
sis
 Opinia
@StaryPracownik 11.09.2017 01:09

I jeśli twierdzisz że przyczyną tej tragedii jest patologia pojawiająca się w tej firmie to proszę - napisz coś więcej na ten temat.... najlepiej na e-maila ponieważ tu zostanie wszystko usunięte... sprawiedliwi1602@wp.pl ... może pomożesz w ten sposób choć w jakiejś części poznać prawdę... nikogo na tym forum nie oskarżam... proszę o PRAWDĘ....

Pomocna?
TakNie
Operator zgrzewarek
 Opinia
@sis 11.09.2017 22:25

Niestety wszystko świadczy o tym, co stary pracownik pisze. Damian był osobą, której nikt by krzywdy nie zrobil ani nikt by mu nie pomógł tego zrobić nawet jakby kogos ładnie poprosil. Szkoda mi go bo go bardzo lubiłem. Druga sprawa dla mnie to nie powinno być miejsce na takie sprawy. Sis jeśli piszesz chcesz prawdy to daj działać policji oni od tego są. ... Bo szukanie prawdy na forum zakładu gdzie pracuje chyba z 600 osób gdzie każdy ma swój pogląd do tego dochodzi teksty w stylu: a ja slyszalem to a ja tamto i ludzie powielaja bzdury. Plotki ploteczki się rodzą straszne od tego. Po tylu latach w tej firmie to już tyle bzdur co ludzie wygadywali się każdy dowiadywal a znikomy procent to było prawdziwe info.

Pomocna?
sis
 Opinia
@Operator zgrzewarek 12.09.2017 08:02

I wlasnie te 600 osob tu moze sie wypowiedziec. .. Te 600 osob moze tu zobaczyc e-maila gdzie moga anonimowo napisac bezposrednio do mnie ... O tym co slyszeli... co widzieli... Co sobie mysla.... A co wiedza... I prosze - robcie to bo kazda informacja moze pomóc w poznaniu prawdy ...

Pomocna?
Weronika
 Opinia

@sacd czy oprócz zmian o których wspominasz coś jeszcze uległo zmianie? Możesz powiedzieć coś więcej o tym jak wyglądają obecne warunki zatrudnienia w firmie? Można liczyć na dodatkowe benefity, czy też pakiet socjalny?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Piękna cudowna wspaniała firma która płaci jak w Wietnamie i traktuje pracowników jak niewolników

Pomocna?
Świeży świeżak
 Opinia
@Pracownik 24.08.2017 18:54

Pracuje tu 2miesiac i sobie chwalę, a jak ktoś ma dwie lewe ręce do roboty to wszędzie będzie mu źle

Pomocna?
TakNie
Robokop
 Opinia

14.65brutto

Pomocna?
TakNie
On szuka
 Opinia

Jaka jest teraz stawka poczatkowa?

Pomocna?
TakNie
Niewolnik
 Opinia

Przyjmują, jest bardzo dużo kobiet.

Pomocna?
TakNie
Anka
 Opinia

WITAM MAM PYTANIE CZY TEŻ PRZYJMUJĄ DO PRACY KOBIETY

Pomocna?
Robokop
 Opinia
@Anka 18.08.2017 14:52

Ale tylko ładne

Pomocna?
Lucky look
 Opinia

Witam mam pytanie ma ktoś może wolne miejsce w aucie, jestem z Maciejowa teraz mam 3zmiane. Pozdro

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@gigabajtmożesz powiedzieć coś więcej o tym dlaczego warto pracować właśnie w Kirchoff? Co wyróżnia ich na tle innych okolicznych pracodawców?

Pomocna?
TakNie
Zainteresowanyyy92
 Opinia

Jesteście mi w stanie powiedzieć jak wygląda praca na magazynie - i czy szukają kogoś? Interesują mnie zmiany, kasa, nadgodziny, czy są przyjęcia bezpośrednio pod kirchhoffa, jak wyglądają umowy itd. Konkretnie interesują mnie Gliwice, ale chętnie dowiem się jak to wygląda w pozostałych miejscach.

Pomocna?
Pkk
 Opinia
@Zainteresowanyyy92 26.07.2017 11:44

Przyjmują pod kirchhoffa, w weekendy zawsze coś sie dzieje także nadgodziny są. Na magazyn szukają- ale jak nie jeździsz sprawnie to sobie daruj. Jest co robić, nie ma czasu na nauke.

Pomocna?
TakNie
gigabajt
 Opinia

Ci co chcą się zatrudnić niech się szybko zgłaszają do mnie. Będziecie zatrudnieni z tzw. "polecenia". Są już przyjęcia bezpośrednio do Kirchhoffa. Stawka 15 zł / godz. Brutto plus premia około 4,50 - 5,00 zł zależy od miesiąca. Zgłaszajcie się do mnie, bo gdy was zatrudnią to będę mieć niezły hajsik za polecenie :) Mail: gigabyte128bit@gmail.com Pozdro :)

Pomocna?
TakNie
były pracownik
 Opinia
@gigabajt 16.07.2017 19:15

Wydaje mi się że troszkę wprowadzasz w błąd ponieważ bezpośrednio pod Kirchoffa nie ma przyjęć czy z poleceniem czy bez, zawsze korzystają z firm zewnętrznych (pośredników pracy jak np Work Service). Nie ma opcji przyjęcia od razu pod Kirchoff , po przepracowaniu dłuższego czasu dopiero pojawia się propozycja przejścia pod firmę. Osobiście byłam polecona przez pracownika firmy Kirchoff a wszystkie papierkowe sprawy oraz przyjęcie odbywało się poprzez firmę zewnętrzną. Polecenie daje tylko tyle że jesteś bardziej brany pod uwagę jako przyszły pracownik. Osobiście nie polecam współpracy z pośredniczącą firmą Work Service ale jak to ktoś ujął ile ludzi tyle opinii. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
sacd
 Opinia
@były pracownik 18.08.2017 13:25

Firma ostatnio wprowadziła zmiany - było o tym mówione na spotkaniach kadrowych. Jak ktoś spod firmy kogoś poleci, to ta osoba od razu jest przyjmowana pod Kirchhoff, a jeśli przepracuje pół roku bez L4 i zwolnienia to osoba polecająca dostaje za to wynagrodzenie.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Ludzie, praca jak praca, na każdym stanowisku inna i każdy ma inną opinię, jednemu jest ok drugi marudzi. Ile ludzi tyle opinii. Ja przychodze, robie swoje 8h, kasa na koniec m-ca sie zgadza i tyle. Spróbuj to zobaczysz czy Ci podejdzie robota.

Pomocna?
TakNie
Pytanie
 Opinia

U Was pracuje się na 3 zmiany 6-14-22 ?

Pomocna?
TakNie
Świeży swiezak
 Opinia
@Pytanie 13.07.2017 11:48

Tak system pracy 3 zmianowym

Pomocna?
TakNie
Maja
 Opinia

chce zlozyc papiery ale nikaj nie ma podanej stawki poczatkowej ktos mi cos zdradzi na ten temat

Pomocna?
nowy
 Opinia

Jak dojechać do Kirchoffa z Bytomia

Pomocna?
TakNie
Nowy
 Opinia

Jaka jest aktualna stawka na rękę ?

Pomocna?
TakNie
Niewolnik
 Opinia

Na hofo? Przecież tam nie ma żadnych norm iksde

Pomocna?
TakNie
Świeży swiezak
 Opinia
@Niewolnik 08.07.2017 11:52

A mógłbyś mi powiedzieć jak wygląda praca na hofo, z góry dzięki.

Pomocna?
TakNie
Świeży swiezak
 Opinia

Witam mam pytanie jak wygląda praca na nowej hali, ciężko jest wyrobić normy i

Pomocna?
TakNie
worker
 Opinia

Czy Zarząd ma jakiś plan na zbliżające się upały???

Pomocna?
TakNie
Worker 2
 Opinia
@worker 27.06.2017 23:59

Hahaha ha a w której firmie na strefie masz klime na produkcji. Boże jak widzę jakie roszczeniowe nic nie umiejace pi@'!:zdy poprzyjmowali to ręce się załamują. Współczucia dla liderów ustawiaczy ze muszą się uzerac z takimi bo ja sam robiąc z takim na celi czy go ucząc zalamka i taki kltka podniesie i ledwo żywy haha. Za gorąco? To idź się w lodziarni zatrudnij.

Pomocna?
TakNie
Many
 Opinia
@Worker 2 28.06.2017 09:45

Klimę?Na hali ? Powiem tak : u mnie w firmie klimę mamy na gali . Na stołówce. I w szatni nawet . A podpowiem że pracuje nie daleko kirchofa , mało tego... Przerobilem w kirchofie 3 lata w tym syfie. Nie polecam i pozdro dla grubego majstra :D

Pomocna?
draker
 Opinia
@Many 04.07.2017 23:38

Kolego napisz w jakiej firmie pracujesz, ja po 6 lat w kirchhoff zmieniam na cos o lepszych warunkach pracy.

Pomocna?
TakNie
ola
 Opinia

Mam pytanie,na firmie wisi baner czy ktos zna numer z tego baneru i moze podac?

Pomocna?
TakNie
Ninja
 Opinia

Pracowałem na Kirchhoff niecałe 2 miesiące.....dziś piszę wypowiedzenie z wielką radością:-) Oczywiście pracodawca ma też plusy: - dofinansowane obiady, do których pracodawca dopłaca chyba połowę. - wypłata...nawet na początku około 2000 zł po przejściu pod Kirchhoff około 3000 zł. A teraz co mi się nie podobało: - Pracujesz na różnych maszynach zgrzewarki głównie, lub obsługa robotów, lasery itp Normy dość wysoko podkręcone tak, że nie ma czasem chwili wyskoczyć do toalety. - Przerwa w ciągu dnia jedna 25 minutowa..jak robisz 12 godzin również tylko 1 przerwa 25 minutowa. - Stoisz najczęściej przy 1 maszynie jak robot cały dzień : zakładasz, dokładasz jakiś element, zgrzewasz, wyjmujesz, sprawdzasz w tempie od 600 sztuk na 8 godzin do 1300 sztuk....więc jest co robić. - Awarie maszyn, które często sam naprawiasz...drobne naprawy....większe przychodzi ustawiacz. Jak twoja maszyna podpięta jest pod kolejną maszynę i osoby czekające na twoje części, to potem musisz nadrabiać bo oni wcale nie zwalniają...jak lubisz pracę w stresie to jak najbardziej. - Na początku około 2 miesiące czekasz na odzież roboczą...ja się nie doczekałem ale to nie problem. - Jak na tak podkręcone tempo pracy i normy to zarobek 4000 zł byłby godnym...no ale kto w Polsce tyle dostaje....nieliczni za pracę na produkcji. - Co jeszcze wózki widłowe, które pędzą jak szalone i wyjeżdżają nagle ( oczywiście są lustra podwieszane ale trzeba uważać jak na ruchliwym skrzyżowaniu) co ważne to wózki mają pierwszeństwo...jak cie przejadą to znaczy, że nie byłeś ostrożny nawet idąc wyznaczoną ścieżką dla pieszych. - Aha pracujesz cały czas w okularach ochronnych i w długim rękawie i w rękawicach tak więc lato przy zgrzewarkach wygląda mi na bardzo miłe....ale beze mnie! Ja nie godzę się na pracę z 1 przerwą pracując nawet po 12 godzin....dla porównania pracowałem w Holandii: - Przy 8 godzinach pracy masz 3 przerwy 15, 15 , 30 minut...jeśli pracujesz 12 godzin masz 4 przerwę. - Wózki widłowe nie mają w Holandii pierwszeństwa tylko pieszy. - Zarobek w Holandii około 1500 euro na rękę...po opłaceniu ubezpieczenia, mieszkania, wyżywienia zostaje jeszcze nie mało pieniędzy. - W Holandii za dojazd do pracy otrzymywałem tygodniowo dopłatę 30 euro do paliwa. Nie wracałbym z Holandii ale zdrowie rodzinne przeważyło za powrotem. - Wydajność pracy w Holandii porównałbym do Kirchhoffa tak: uciążliwość Holandia 2, Kirchhoff 9. wynagrodzenie Holandia 10, Kirchhoff 4 atmosfera w pracy ( głównie z Polakami) Holandia 8-9, Kirchhoff 3-4....jak na pierwsze 2 miesiące zaznaczam. Oczywiście porównywanie pracy na logistyce, do pracy na produkcji zawsze wypadnie na niekorzyść dla produkcji. Jak dla mnie Obóz Pracy...jak ktoś ma nóż na gardle to jest to jakieś rozwiązanie....do czasu aż stanie na nogi. Ja tak właśnie zrobiłem, chciałem zostać jeszcze kilka miesięcy ale awarie maszyn, na które nie miałem wpływu przeważyły, dodatkowo możliwość poparzenia na ostatniej maszynie przechyliła szalę......więc raczej będę szukał spokojniejszej pracy....bo to można porównać do typowej pracy na akord....albo jak kto woli ...idealny wyścig szczurów....z którego z radością odszedłem. 1 przerwa na 12 godzin to dla mnie nie pojęte....ale zgodne z naszym Kodeksem Pracy:-) Tak dałbym ocenę 3 ale...ta przerwa to 1.

Pomocna?
andrzej
 Opinia
@Ninja 14.05.2017 01:42

i takich ludzi doceniam opisujących firme i prace rzeczowoi konkretnie,pozdro,też pracowałem w Holandi

Pomocna?
kirche
 Opinia
@Ninja 14.05.2017 01:42

Tez dałeś z du .py porównanie dwóch państw na róznym poziomie rozwoju i na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten truizm, że w Holandii jest lepiej, wiemy o tym.

Pomocna?
Tomek
 Opinia
@Ninja 14.05.2017 01:42

A te zarobki to brutto czy netto?

Pomocna?
pracownik
 Opinia

Witam, Czy ktoś może powiedzieć jak to jest z wypowiadaniem umowy pod Agencję pracy Work Express ? Wiem że jest tam tygodniowy okres wypowiedzenia ale czy jest możliwość wcześniej np za porozumieniem stron? Ktoś się zwalniał i może się wypowiedzieć na ten temat? Chodzi mi o rzetelne informacje od osób które się zwalniały.

Pomocna?
Amciu
 Opinia
@pracownik 08.05.2017 09:33

Witam Otóż mam taka sytlacje iż zwolniono mnie z NGK za porozumieniem stron i aktualnie od paru dni pracuje w Nexteer i nie zapowiada sie dobrze z zarobkami. I pytanie tutaj kieruje do osób które pracują w Kirchhoffie. Jakie są zarobki? Czy soboty są obowiązkowe ? I czy osoba która pracowała w NGK ogarnie bez problemu prace w Kirchhoffie?

Pomocna?
boskiStefan
 Opinia
@Amciu 28.09.2017 05:52

Siemanko,pracowałem w nexteerze,tutaj kasa jest lepsza,i to dosyć sporo jak na POlskie realia,robota też nie jest trudna,co do sobót to nie są one obowiązkowe.Pozdro i uciekaj z tego syfu (nexteer)

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Czysty, czy naprawdę uważasz, że w Kirchoff można spotkać się z takimi sytuacjami? Polecam zgłosić zaistniałą sprawę do swojego przełożonego/kierownika/dyrektora.

Pomocna?
TakNie
Czysty
 Opinia
@Weronika 04.05.2017 12:13

Nie jestem donosicielem radze aby to te wymienione osoby , sobie kontrolowały co sie dzieje w tej firmie !

Pomocna?

Zostaw opinię o Kirchoff - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchoff

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.