Kirchoff
2 196 6 1

Opinie o Kirchoff

Filtruj opinie po kryteriach:

Tomasz
 Opinia

Inżynierzy teoretycy, zero pojęcia o robocie. Brak współpracy i komunikacji.

Pomocna?
Krzychu
 Opinia
@Tomasz 31.08.2018 13:13

A czego od nich wymagać jak większość po polibudzie, zakuć zdać zapomnieć. Dziedziczą tylko kompleksy po wykładowcach z PRL, ale głowy noszą wysoko.

Pomocna?
Tomasz W
 Opinia

Nie polecam na takie rzeczy jak piszą koledzy, że nikt sie o normy nie czepia i z każdym sie idzie dogadać to możesz sobie pozwolić przez pierwszy miesiąc. Zarobki marne u konkurencji oferują więcej jak za taka robotę. Zawyżanie norm, na niektórych stacjach nawet nie masz czasu sprawdzić dokładnie wyprodukowany produkt a co dopiero pójść do ubikacji. Liczy sie tylko ilość. Motto majstra: lepiej wyprodukować 100szt bubli niż nic nie wyprodukować, a potem jak przyjdzie reklamacja masz po premii i praca wisi na włosku. Organizacji brak, tylko układziki. Lepiej znaleść inna firmę i oszczędzić sobie stresu.

Pomocna?
Radek
 Opinia
@Tomasz W 21.08.2018 15:57

Nieoficjalnie to motto chyba jest na każdym dziale

Pomocna?
Weronika
 Opinia

@Lukasz Pamiętaj, że Administrator ma prawo zgodnie z regulaminem usunąć wypowiedź, jeśli zawiera treści obraźliwe, przekleństwa oraz oszczerstwa. Czy ktoś posiada wiedzę na temat aktualnych ofert pracy w tej firmie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Pomocna?
Weronika
 Opinia

@Lukasz pracownik czy zapoznałeś się z regulaminem forum przed dodaniem wpisu? Jest tam informacja, że nie można nikogo obrażać. Takie wpisy mogą zostać usunięte. Niektórzy mogą poczuć się urażeni Twoim wpisem, używaj merytorycznych argumentów, z poszanowaniem drugiej osoby.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Znacie a mógłbyś przybliżyć nam swoją przygodę z firmą Kirchoff w kilku zdaniach? Może masz jakieś wskazówki dla nowych pracowników pod kątem tego, jakie panują w niej obyczaje, na co powinni zwracać uwagę w codziennych sytuacjach? Każda sensowna treść na tym forum będzie pomocna.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Alfa to nie zmienia faktu, każda wypowiedź, negatywna jak i pozytywna powinna być uargumentowana w sposób rzetelny i treściwy. W swojej wypowiedzi użyłeś mocnych i obraźliwych określeń. Pamiętajmy, że w przypadkach, gdy obrażamy innych, administrator ma prawo usunąć wpis.

Pomocna?
TakNie
Weronika
 Opinia

@Fulczyk Podziel się swoimi przemyśleniami na ten temat w sposób merytoryczny, nie łamiący regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin . Wasze wypowiedzi obrażają innych, administrator ma prawo je skasować. @Alfa jeżeli uważasz, że ktoś nadużywa czyjejś tożsamości zgłoś to adminowi portalu na admin@gowork.pl

Pomocna?
TakNie
xoxoxo
 Opinia

Siemka. Ponad dwa tygodnie miałam rozmowę kwalifikacyjną w Gliwicach, wszystko ładnie się zapowiadało - do czasu. Podpisałam papiery, wybór ciuchów roboczych i termin przyjazdu do pracy, na pierwszą zmianę. Oczywiście miałam na kartce wypisane o której godzinie podjeżdża bus. Nadszedł ten piękny dzionek, godzina 4:35 ( gdzie busik już powinien z nami odjeżdżać ) a kierowcy nadal nie ma. Czekaliśmy jak te słupy z kolegą na szanownego Pana, do godziny 6:00. Zrezygnowani rozeszliśmy się do domu. Zadzwoniłam do kierownika z informacją, że bus się nie zjawił, zapewnił mnie, że na następny dzień kierowca będzie i mam normalnie przyjechać na 1 zmianę. Tak więc..wszyscy polecieli po całości, żadnego busa ani kierowcy nie było, żadnego po nim śladu. Z innych firm bus przyjechał na czas, a my nadal w czarnej dziurze. Jeżeli ktoś jest z Bytomia i chce dojechać busem spod Simpli, polecam zainwestować chyba w rower i samemu dojechać tyle kilometrów. A kierownik jeszcze wielkie pretensje, bo pewnie sam grzeje do pracy autem i w pośladkach ma czy jego pracownicy dojadą, a mieli zapewniony transport. Jeden wielki minus, żenada na całego. Powodzenia.

Pomocna?
kbk
 Opinia
@xoxoxo 05.06.2018 15:26

pracujesz w crs czy w kirchhoffie ?

Pomocna?
TakNie
skrrt
 Opinia
@kbk 06.06.2018 13:03

stawiam ze chodzi o kirchoff :) mialem tak samo jakis czas temu, szkoda nerwow, pracujta tam dalej na zleceniówce

Pomocna?
sacd
 Opinia
@skrrt 08.06.2018 17:00

Tu chyba mówicie o pracy dla podwykonawcy (tj. CRS), bo Kirchhoff nie ma swoich busów

Pomocna?
emerytowany
 Opinia

nie polecam pracy w tym zakładzie pracowałem tam 8 lat na wydziale KTL i co tam się dzieję to jakiś (usunięte przez administratora) który zarządza Wiesiek, osoba która kompletnie nie liczy się z człowiekiem i jego słudzy Liderzy typu Pan Rafał B. który a niczym się nie zna, wieczorami i nocami w pracy dubie słonecznik, gra na telefonie i praca na KTL kompletnie go nie interesuje, interesuje go wtedy kiedy jest ranna zmiana i stwarza pozory ze ogarnia zmiane na KTL a tak naprawde wszystko za niego robia Logistycy i inni, pan Rafał B tylko co potrafi to poganiac pracownikow by szybciej pracowali i za kazdym razem dawac upomnienia badz nagany, jest bardzo duzo donosicieli, zazdrosci bardzo zla atmosfera na tym wydziale jest stad naprawde osobiscie nie polecam tego zakladu szczegolnie wydzialu KTL ktorym rzadzi Wiesek

Pomocna?
Ania
 Opinia
@emerytowany 02.04.2018 15:43

Witam a jak traktowane sa kobiety?

Pomocna?
Czarownica
 Opinia
@Ania 05.04.2018 16:09

Jak by miały jaja większe od facetów cóż równouprawnienie w 100%zadnej taryfy ulgowej hmm chyba że jesteś ładna i masz duże cycki ????

Pomocna?
Ania
 Opinia
@Czarownica 02.06.2018 15:08

Na to tylko patrza bo ktos ladny?i pewnie tania bajera i sie sprzeda;)

Pomocna?
TakNie
XXX
 Opinia

Dziadostwo nic wiecej, omijać szerokim łukiem, każdy z działów!!!!!

Pomocna?
Manuela
 Opinia

Witam kiedy wypada famili day jest juz mowa jakas?

Pomocna?
troll19
 Opinia
@Manuela 28.04.2018 12:22

Family Day jest 9 Czerwca

Pomocna?
Manuela
 Opinia

Witam kiedy jest famili day ? Jest juz jakis plan. Czekam na szybka odpowiedz

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia

pracowalem tam pol roku i biorąc pod uwage moje wczesniejsze doswiadczenia zawodowe smiało moge stwierdzic ze jest to (usunięte przez administratora)... zero organizacji a liderami i mistrzami są ludzie nieodpowiednio przeszkoleni co ma swoje wymierne skutki nie wspomne o środkach ochrony pracownika przez trzy miesiace prosilem sie o dostep do rekawic moim zdaniem zero organizacji nie polecam nikomu no chyba ze chcecie sie meczyc dodam tylko ze nikt mnie stamtad nie wyrzucił sam odszedłem gdyz uwazam ze praca tam urągała mojej godnosci a w erze tak niskiego bezrobocia w gliwicach kazdy jest w stanie znalezc cos lepszego i nie dawac sie wykorzystywac pozdrawiam

Pomocna?
zdupydoryja
 Opinia
@pracownik 05.02.2018 22:03

Potwierdzone info, sam jadę za chwilę dać wypowiedzenie i kłade lache na ten (usunięte przez administratora) który tam się dzieje. Takiego nie ogaru jeszcze nie widziałem, a jak jest audyt lub wizytacja to wszyscy mają pełne gacie gówna, które spływa po nogawce... Powodzenia ;>

Pomocna?
Sabinnnaa
 Opinia

Siema pytanie mam dostaliscie trz podwyzki 16.20 na dziale ktl

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia

Witam, Ta firma to jakis koszmar. Stosunki miedzyludzkie sa najgorsze z mozliwych. Zupelny brak zyczliwosci. Jesli jestes agresywnym bez zadnych skrupulow mlodym wilkiem to firma wlasnie dla ciebie. Jesli jednak tkwi w tobie odrobina czlowieka to daruj sobie.

Pomocna?
Ania
 Opinia

Witam jak wyglada praca na ktl malarnia montaz ? Wlasnie dzwonili w sprawie rozmowy

Pomocna?
ONA
 Opinia
@Ania 15.03.2018 23:35

Co z tego, że dzwonili w sprawie pracy. Pogadają z Toba, będą zadowoleni i powiedzą, że oddzwonią, aby przyszła Pani po skierowanie na badania....jak oni przeprowadzają rozmowe- akceptują, a później do Ciebie i tak nie zadzwonią.

Pomocna?
Ania
 Opinia
@ONA 16.03.2018 12:56

A zarobki i reszta jak to wyglada?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Ania 20.03.2018 19:14

14,85 zł podstawy + 5 zł premii

Pomocna?
TakNie
Ania
 Opinia
@anonymous 21.03.2018 11:39

Netto? A jak atmosfera na dziale?

Pomocna?
Chce dac prace
 Opinia

Slyszalem ze podwyzki mieliscir prawda to?

Pomocna?
Zawiedziony
 Opinia

Nie ma co się szczypać, dosłownie za miedzą w pewnej japońskiej firmie dają NA START 4200 brutto + premia + dodatki, w Kirchhoffie operatorzy po 10 latach pracy tyle nie mają, podwyżki po 50 groszy brutto do godziny.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Zawiedziony 17.03.2018 19:19

Ngk tyle daje.napisz wprost ot co.

Pomocna?
TakNie
Operatir ngk
 Opinia
@Zawiedziony 17.03.2018 19:19

Ngk nie 4200 a 3200 nie klam. Pracuje to wiem

Pomocna?
Ania
 Opinia

Zarobki na ktl?i ogolem sytuacja bardzo stresowa ?liderzy jak?

Pomocna?
TakNie
lider
 Opinia

ile zarabiają liderzy ?

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia
@lider 19.03.2018 13:23

Napewno wiecejj niż zwykli operatorzy he he

Pomocna?
TakNie
Imino
 Opinia

Witam, jaka stawka jest teraz dla nowego pracownika na start?

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Imino 01.03.2018 20:40

z premia okolo 20 zl btrutto na godzine

Pomocna?
TakNie
Nieważne
 Opinia

Szkoda czasu nawet na rozmowę w tej firmie. Zapraszają na rozmowę mówią że wszystko idealnie (rozmowa i testy) i że nie ma się co martwić bo bardzo potrzebują ludzi. Ostatecznie piszą że niestety nie bez powodu. Omijajcie ten zakład z daleka. Czysta żenada.

Pomocna?
Gili
 Opinia

Dostajecie dodatek szkodliwy na robotach spawalniczych???

Pomocna?
REWORKowiec
 Opinia
@Gili 13.02.2018 15:26

Hahaha ... Dobre xD

Pomocna?
Gyi
 Opinia
@REWORKowiec 13.02.2018 18:52

Girma ma taki obowiązek.

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia

jakie zarobki na magazynie , czy nadgodziny płatne ?

Pomocna?
TakNie
Nowiciusz 42
 Opinia

Jak się można do waszej firmy dostać 43l czy zwalniają za testy.Proszę o zdecydowaną odpowiedz .

Pomocna?
luki
 Opinia

hej.jutro mamy wolne czy wracamy normalnie do pracy?

Pomocna?
TakNie
Weteran
 Opinia

Siema robia wigilie na zakladzie jak tam to kiedy i oktorej?

Pomocna?
TakNie
nikt taki
 Opinia

czy dostaliscie juz premie

Pomocna?
TakNie
Maciek
 Opinia

Witam, czy to prawda że w grudniu firma ma prawie miesięczny przestój na produkcji? Jak wygląda wtedy kwestia zatrudnień?

Pomocna?
Tom
 Opinia
@Maciek 28.11.2017 08:47

nie

Pomocna?
Olek
 Opinia

Witam wszystkich mam pytanie czy na stanowisku ślusarz narzędziowy -spawacz da się zarobić w waszej firmie i jak się pracuje.

Pomocna?
TakNie
Wilku
 Opinia
@Olek 23.10.2017 15:14

Nie polecam (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) nie będziesz spawal tylko spawal i (usunięte przez administratora) na maszynie jednocześnie nadgodzin nie wyplacaja nie szanują ludzi tylko target jest ważny nawet ważniejszy od zdrowia i bezpieczeństwa pracownika firma kpina i porażka i (usunięte przez administratora) zarobisz bo ci premie zabiorą za byle (usunięte przez administratora) żebyś tylko nie zarobił za durzo

Pomocna?
Operator zgrzewarek
 Opinia
@Wilku 01.11.2017 11:23

Co za bzdury gadasz gościu. On się pyta o stanowisko na narzędziowca, a nie na stanowisko pracownik produkcji. Jeśli postawienie paru kropek nazywasz spawaniem to Pozdro dla ciebie nierobie :)

Pomocna?

Zostaw opinię o Kirchoff - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchoff

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.