Opinie o IGLOO Sp. z o.o.
W takich czasach to szkoda robić burzę w szklance wody, tylko pracować trza i tyle. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wyleciałem z roboty z dużej firmy w Bochni z dnia na dzień, bez powodu, bez zbędnych gadek i nikomu tam się nie żaliłem. Tutaj przyjęli mnie ponad rok temu i daję z siebie ile mogę i dalej pracuję. Moja rada to pracować a nie wylewać żale !
a widzicie, wielu osobm sie tu podoba, w tym mi. Jestem tu dopiero 3 rok, ale osiągnęłam wiele. Oprócz wiadomo, stałego zatrudnienia i stabilizacji, dokształcam się i byłam na 2 kursach. Mam blisko do domu, wiec nie trace czasu na godzinne dojazdy.
Czy pracownicy z działu pianki nie mają parkingu że muszą zostawiać auta przed ogrodzeniem na mostkach od prywatnych posesji? Jak to świadczy o firmie...
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Jeśli pojawiły się utrudnienia, zachęcamy do zgłoszenia sytuacji bezpośrednio do przełożonego – każda taka informacja pomaga nam szybciej reagować.
Nie muszą ale chcą tam parkować ponieważ to ich prywatna posesja. A po więcej pytań zwróć się do nich zamiast dręczyć się pytaniami a na pewno Ci rozjaśnią temat.????????
W załączeniu publikujemy oficjalne oświadczenie Zarządu, w którym wyjaśniamy sytuację i nasze dalsze plany rozwojowe.
Zachęcamy do zapoznania się z treścią oświadczenia, a także do odwiedzenia naszych stron internetowych:
A jeśli ktoś woli rozmowę niż spekulacje - zapraszamy do nas! Można zobaczyć na własne oczy, jak funkcjonuje nasza produkcja, porozmawiać z zespołem i napić się dobrej kawy
Dziękujemy za zaufanie - działamy dalej!
Na jakie zarobki można liczyć na produkcji?
Dziękujemy za pytanie. Wynagrodzenie na produkcji zależy od stanowiska, zakresu obowiązków oraz doświadczenia pracownika. Zapewniamy, że oferowane stawki są zgodne z rynkowymi standardami. Zachęcamy do kontaktu z działem HR lub bezpośredniego udziału w rekrutacji, aby uzyskać szczegółowe informacje na temat aktualnych ofert pracy i warunków zatrudnienia.
Życzę IGLOO pomyślności: zarządzającym: pokory, załodze: sukcesów (bo potencjał jest)
Dziękujemy za życzenia i doceniamy dobre słowo. Każdy głos jest dla nas ważny, a wsparcie i zaangażowanie zespołu mają kluczowe znaczenie w dążeniu do lepszej przyszłości. Życzymy wszystkim stabilności, rozwoju i dalszych sukcesów!
Dlaczego nie ma wyplat?
Dziękujemy za pytanie. Wynagrodzenia zostały przelane zgodnie z harmonogramem, a jeśli środki jeszcze nie dotarły, może to wynikać z czasu księgowania w poszczególnych bankach. Prosimy o sprawdzenie swojego rachunku, a w przypadku dalszych wątpliwości zachęcamy do kontaktu z działem kadr, abyśmy mogli szybko wyjaśnić sytuację.
Mamy rozumieć że kolejne wypłaty 20% w górę?
Dziękujemy za pytanie. Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami wynagrodzenia wracają do poziomu sprzed obniżki. Rozumiemy, że ostatnie miesiące były dla wszystkich wymagające, dlatego cieszymy się, że możemy stopniowo wracać do standardowych warunków. Doceniamy zaangażowanie i cierpliwość naszych pracowników w tym okresie – to dzięki wspólnemu wysiłkowi możliwe jest stabilizowanie sytuacji firmy. Jeśli pojawią się jakiekolwiek dodatkowe informacje w tej sprawie, będziemy informować na bieżąco.
Czy pracodawca zapewnia odzież BHP czy wypłacany jest ekwiwalent pieniężny na odzież?
A to ciekawe ludzie na zakładzie chodzą bez odzieży bhp, bo jej nie ma od roku na magazynie. A po zgłoszeniu tego przełożonemu zapisał tylko na listę, ale firma ma takie problemy finansowe że nie ma co na to liczyć.
Dziękujemy za komentarz. Rozumiemy, że dostępność odzieży BHP może budzić wątpliwości, zwłaszcza w trudniejszym okresie finansowym. Rzeczywiście, firma mierzy się z wyzwaniami, ale nie zmienia to naszego zobowiązania do zapewnienia pracownikom odpowiednich warunków pracy. Jeśli braki w odzieży BHP wystąpiły w konkretnych przypadkach, zachęcamy do ponownego zgłoszenia tego do przełożonego lub działu BHP – każda taka sytuacja jest dla nas ważna i staramy się je sukcesywnie rozwiązywać. Mimo ograniczeń finansowych nie rezygnujemy z działań mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa w miejscu pracy. Dziękujemy za zgłoszenie i prosimy o bezpośredni kontakt w tej sprawie.
Musisz być niezłym łbem, żeby po rozmowie z kierownikiem wyżalać się publicznie że zapisał Cię na listę. Przez takich ludzi jak Ty właśnie ta firma ma problemy. Ulżyło ci że dowaliłeś tym komentarzem komuś, kto co miesiąc robi ci przelew na konto. No tak … tak wielkie firma ma problemy finansowe że tobie przelewu nie zapomniała wysłać. Jak masz taki wielki problem i musisz się publicznie wyżalać to wiesz gdzie są kadry, jeden papier podpiszesz i po problemie, no chyba że jednym problem to twój łeb to polecam babińskiego tam ci pomogą.
Za niedługo Dariusz wykonuje a Pampi razem z nim. Kto im dalej te pompy to samobójca. To paranoja. Ciekawe ile kosztowała ta nagroda ip....swoją drogą pompy są energooszczędne bo jak coś nie pracuje to nie ciągnie prądu, racja
W sprawie nagrody i jej kosztów zapraszam do zapoznania się z regulaminem konkursu: https://www.targikielce.pl/enex/dla-wystawcow/konkurs-dla-wystawcow Zgłoszenie do konkursu kosztuje 170zł.
Skąd taka sugestia, że pompa od Igloo (czyli Multitherma), nie pracuje? Niestety jak "nie pracuje", to też potrafi pobierać energię, a także wyciągać zimą ciepło z domu na zewnątrz, gdy i tak ciągle kręci się pompa obiegowa między jednostką zewnętrzną (bo to monoblok), a wewnętrzną (tzw. hydrobox) i dalszą instalacją centralnego ogrzewania. Dodatkowo, jeszcze może chodzić system antyzamrożeniowy oparty o UPS.
Czy na L2 potrzeba 2 elektryków skoro linia praktycznie stoi cały dzień? Pani "elektryk" tylko chodzi pół dnia i ploteczki lub stoi na linii i zagaduje innych.
Nie tylko na liniach ploteczki. Panie nawet zamiast telefon odebrać u siebie to teraz tylko ploteczki głównie z koleżankami… no sorry ale nawet od nas ciężko odbieracie
Hmm 11:49 czyżbyś w trakcie pracy korzystał/a z telefonu zaniedbując swoje obowiązki aby napisać te żałosne farmazony? Obłudniku może najpierw zaczniesz zmieniać świat od siebie? Pamiętaj że nie tylko ty jesteś obserwatorem ale ciebie także obserwują i wyciągają wnioski. Wspomniany pracownik wykonuje swoje obowiązki należycie, umiejętnie przystosowując się do stanowiska na którym pracuje, niezależnie czy jest to stanowisko elektryka czy montera i chodzi tam gdzie jest poproszony. Jeśli jesteś kobietą to wnioskuję że masz za dużo wolnego czasu bo zamiast zająć się pracą to bawisz się w detektywa, natomiast jeśli jesteś mężczyzną to najwidoczniej straciłeś jaja bo zachowujesz się jak baba, żałosne. Współczuję ci takiego charakteru ale to już twój problem. Linia stoi praktycznie cały dzień? A to ciekawe bo w końcowym rozrachunku wskazany dział robi 2/3 razy więcej od pozostałych. Domyślam się po intonacji twojej pisowni że to ty napisałeś/aś poprzednie wpisy odnośnie ubioru etc. Serio, szkoda tego komentować. "Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?"
Ludzie, opanujcie się! Nie widzicie, co się dzieje? Przecież to kilka osób nakręca atmosferę i podburza innych. Dziwnym trafem to te same osoby, które już się chwalą, że mają zaklepaną robotę w ES. Serio? Dajecie się tak łatwo manipulować? Grzejecie temat wypłat, a przecież większość już potwierdziła, że kasa jest na kontach, a 'góra' wyjaśniła, że wszyscy dostali. Przestańcie robić z igły widły i dajcie normalnie pracować. Widać komuś bardzo zależy żeby tu było źle, pytanie czy jak faktycznie coś się posypie to będziecie tak samo gęgać
No nie te same właśnie :/ Ogólnie to niech kobiety mniej plotkuj i niech nie siedzą tak na telefonach… bo co się wejdzie to telefon…. I niby tyle obowiązków
Brawo, w końcu ktoś to zauważył. Nie ma co słuchać takich farmazonów tylko robić swoje. Chłopy po 40/50 lat a zajmują się plotkami jak baby, jak was słucham to mi się śmiać chce. Faktycznie to praktycznie non stop te same osoby wymyślają brednie byle by być na ustach innych i zwrócić na siebie uwagę. Parodia.
Dokładnie lecz baby nie są lepsze… jedna obgaduje drugą…. Lub nic nie robią cały dzień tylko rozmawiają o obecnej sytuacji… ręce opadają i się tego słuchać już nie chce. Ciągle w telefonach… DO ROBOTY!
Czy wypłaty są w terminie?
Dzisiaj jest 12 a wypłaty dalej nie ma! Pieniądze jednak to nie wszystko. Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych zaistniałą sytuacją
Dziękujemy za komentarz i przepraszamy za zaistniałą sytuację. Rozumiemy, że brak wynagrodzenia w oczekiwanym terminie jest frustrujący. Wszystkie środki zostały przelane 11. dnia miesiąca, jednak czas ich zaksięgowania może różnić się w zależności od banku. Jeśli wypłata nadal nie dotarła, prosimy o pilny kontakt z działem kadr, abyśmy mogli natychmiast wyjaśnić sprawę. Jeszcze raz przepraszamy i dziękujemy za cierpliwość.
Pierwsza taka sytuacja w historii firmy i od razu piszesz że nie są w terminie, co za błazenada xd
Będzie ta wyplata czy nie? Mieszkanie nie opłacone mam, alee co tam firma się tym nie przejmie. Czas zgłosić to wyżej
Dziękujemy za komentarz. Informujemy, że wszystkie przelewy wynagrodzeń zostały zrealizowane wczoraj tj 11.12.2024. Prosimy o sprawdzenie swoich rachunków bankowych, a jeśli środki nie zostały jeszcze zaksięgowane, zachęcamy do kontaktu z działem kadr, aby szybko wyjaśnić sytuację. Przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za zrozumienie.
To ładnie gospodarujesz pieniędzmi że nie możesz poczekać jednego dnia, pierwsza taka sytuacja w historii firmy i od razu panika xd
Czy w firmie Igloo musi dojść do tragedii żeby kobiety przestrzegały zasada BHP? Bo trampki i obcisłe jeansy to niekoniecznie odpowiedni strój do pracy na linii produkcyjnej!
Bezpieczeństwo i przestrzeganie zasad BHP są dla nas priorytetem, dlatego regularnie przypominamy pracownikom o obowiązujących zasadach oraz odpowiednim stroju do pracy na linii produkcyjnej. Podejmiemy dodatkowe kroki, aby upewnić się, że wszyscy pracownicy stosują się do tych zasad, a nasze miejsca pracy pozostają bezpieczne dla każdego. Jeśli zauważysz konkretne sytuacje, zachęcamy do ich zgłaszania bezpośrednio do przełożonych, abyśmy mogli natychmiast zareagować.
Przełożenii codziennie chodzą po hali i widzą sytuację ale mają to głęboko gdzieś!
Pozostaje mi jedynie domyślać się kim jesteś ale chcę żebyś wiedział/a że jest mi bardzo żal ciebie i ludzi twojego pokroju mających tak nudne i smutne życie że zajmują się tym jakie kto ma obuwie i spodnie, naprawdę. Już jedna taka sytuacja była z państwem E. & S. i jak widać niczego was to nie nauczyło. A może zazdrościsz dziewczynom zainteresowania ze strony kolegów bo do ciebie nikt nie przychodzi bo wszyscy znają twój charakter? Albo jesteś starym sfrustrowanym miernotą mającym problemy z pewnymi członkami ciała i próbujesz teraz komuś zaszkodzić wylewając swój żal? Może najpierw zapytasz na magazynie czy takowa odzież ochronna jest dostępna do pobrania? Jakbyś znał/a odpowiedź to byś takich farmazonów nie pisał/a. Proszę również zwrócić uwagę że nie tylko dziewczyny chodzą w takim obuwiu/spodniach lecz wielu innych pracowników chociażby na przygotówce. Jprd masakra, takie zachowanie nie powinno być tolerowane w naszym zakładzie bo przez takich ludzi jak ty pogarsza się atmosfera w firmie; jeden na drugiego donosi jak za czasów polowań na czarownice w XVI wieku. To nie kierownictwo psuje atmosferę tylko tacy ludzie jak ty. Miłego wieczoru, zastanów się nad moimi słowani.
Ludzie, serio? Zawsze wypłaty były na czas, a teraz raz spóźnili się jeden dzień i już panika, podburzanie i ferment? Wiemy, że w firmie jest teraz gorszy moment, ale zamiast siać zamęt, ogarnijmy się i dajmy firmie chwilę na ogarnięcie sytuacji. Bez tego nakręcania, sami tworzymy atmosferę nie do zniesienia.
Dziękujemy za ten głos rozsądku i zrozumienia. Faktycznie, opóźnienie wypłat było jednorazową sytuacją spowodowaną problemem technicznym, a nie świadomym zaniedbaniem. Intensywnie pracujemy nad poprawą sytuacji i bardzo doceniamy cierpliwość oraz wsparcie naszego zespołu w tym trudnym momencie. Wspólnie możemy przez to przejść, a takie pozytywne nastawienie naprawdę pomaga. Dziękujemy!
12-sty dzień tygodnia i wypłaty jak nie było tak nie ma.
Dziękujemy za komentarz. Rozumiemy, że opóźnienie w wypłatach jest niezwykle frustrujące, i bardzo za to przepraszamy. Wszystkie wynagrodzenia zostały przelane 11. dnia miesiąca, ale czas księgowania zależy od banków. Prosimy o kontakt z działem kadr, abyśmy mogli zweryfikować, dlaczego środki jeszcze nie dotarły, i jak najszybciej rozwiązać problem. Dziękujemy za wyrozumiałość.
Czy firma zamierza wypłacić pieniądze normalnie jak kodeks pracy przewiduje do 10 dnia miesiąca czy jak?. Bo jest 11 a wyplaty brak
Dziękujemy za komentarz i przepraszamy za opóźnienie. Ze względu na niespodziewany problem techniczny w systemie bankowym wypłaty zostały przelane 11. dnia miesiąca. Zależy nam na terminowym regulowaniu wynagrodzeń, dlatego dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja się nie powtórzyła. Dziękujemy za zrozumienie.
Witam. Jestem pracownikiem i chciał bym się dowiedzieć jaka jest obecna sytuacja. Czy jest poprawa , czy szukac pracy żeby nie zostać na lodzie na końcu.
Dziękujemy za pytanie. Obecna sytuacja firmy jest stabilizowana i intensywnie pracujemy nad jej dalszą poprawą. Doceniamy Twoje zaangażowanie i zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z przełożonym lub działem HR, aby uzyskać szczegółowe informacje i rozwiać ewentualne obawy. Jesteśmy tutaj, aby wspierać nasz zespół.
Czy będą chociaż bony w tym roku?
Dziękujemy za komentarz. Niestety, w tegorocznym budżecie nie przewidziano świątecznych bonów dla pracowników.
Podobno w firmie były podwyżki-20% .Widzę że w firmie nie ciekawie, niech ucieka kto może tam już lepiej nie będzie.
Dziękujemy za komentarz, jednak chcielibyśmy sprostować pewne informacje. Obniżka wynagrodzeń o 20% to decyzja wynikająca z przejściowych trudności finansowych, nad którymi intensywnie pracujemy, aby jak najszybciej wrócić do stabilności. Mimo obecnych wyzwań, nasz zespół nadal pozostaje zaangażowany, a firma skupia się na przyszłym rozwoju i poprawie sytuacji. Zachęcamy osoby zainteresowane do bezpośredniego kontaktu z nami, aby uzyskać rzetelne informacje dotyczące aktualnej sytuacji i planów na przyszłość.
Z pogłosek raczej wynika coś przeciwnego niż praca nad poprawą sytuacji, jeszcze pytanie czyjej, do tego opinie osób które stamtąd odchodzą dowodzą że firma nawet nie inwestuje w solidny serwis co ważniejszych urządzeń!!
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcielibyśmy podkreślić, że firma faktycznie intensywnie pracuje nad poprawą sytuacji finansowej oraz organizacyjnej, z myślą o jak najlepszym wsparciu naszych pracowników i zapewnieniu stabilności zespołu. Jeśli chodzi o serwis urządzeń, inwestujemy w ich regularne utrzymanie, ponieważ ich sprawne działanie jest dla nas priorytetem, zarówno dla efektywności pracy, jak i dla komfortu zespołu. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu – chętnie odpowiemy na wszelkie pytania oraz podzielimy się szczegółowymi informacjami na temat naszych aktualnych działań.
Czy jest sens aplikować na automatyka? Szukam pracy ale słyszałem, że ostatnim czasem są masowe zwolnienia więc nie wiem czy warto.
Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie! Obecnie prowadzimy rekrutację na stanowisko automatyka i aktywnie poszukujemy osoby, która pomoże nam rozwijać się i doskonalić. W ostatnim czasie przechodziliśmy przez pewne zmiany, które mają na celu poprawę organizacji pracy, ale naszym celem jest stabilny rozwój i wzmacnianie zespołu. Zapraszamy do kontaktu – chętnie odpowiemy na wszelkie pytania i omówimy szczegóły rekrutacji!

Jak się pracuje w IGLOO Sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w IGLOO Sp. z o.o.?