Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sprint Sp. z o.o

Pracowałeś w firmie Sprint Sp. z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obe - 2015-03-03 06:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dyspozytor sprint - 2015-03-02 16:54:42]:
jak za siedzenie przed komputerem i picie kawy to i tak dużo , weź przykład ze swoich kolegów i się zwolnij , gdziekolwiek byś nie poszedł to zarobisz przynajmniej 2000 zł i to za 5 dni po 8 godzin , a nie za 7 dni jak w sprincie
zdjecie uzytkownika
monterek - 2015-03-03 11:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dyspozytor sprint - 2015-03-02 16:54:42]:
Zgadzam się w pełni, oszuści, obiecują a potem zero kasy.

Ale to i tak nie przeszkadza ażeby pracować na L4 i po 12H, jak by to PIP wyczaił lub ZUS to jestem ciekaw????? Kisiel w gaciach by co niektórzy mieli,
w ogóle to czy pan A.P. o tym wie???
zdjecie uzytkownika
monterek - 2015-03-03 11:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [obe - 2015-03-03 06:57:56]:
Powiedzmy, że za 5 dni od 8 do 16 bez sobót i niedziel da się wydłubać koło 2tyś - czy to dużo czy mało to już inna kwestia, jedno jest pewne, zero stresu, procedur, tęczy, Vatów, Diagów, testów w Sabie i pracy za frajer w niedziele i święta.
zdjecie uzytkownika
bc - 2015-03-03 19:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z tymi 1400 zł co zarabiacie to chyba żyjecie poniżej progu ubóstwa ,
tyle to sprzątaczki wyciągają w byle jakiej firmie , widać , że wasza praca jest już nic nie warta
zdjecie uzytkownika
arek123 - 2015-03-09 15:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gdybym miał zawsze robić vaty,diagi,sprawdzenie przebiegu za każdym razem,kontakt przez tęcze to nie czasu ale życia by mi zabrakło, albo nazwisko kto potwierdza, szczególnie przy zrywaniu synchro gdzie zrywa 3 razy na dzień to jakie nazwisko kto potwierdza niby kur.. co ma potwierdzić, paranoje,absurd to cechy ORANGE POLSKA wszystkim odradzam tą firmę!!!!
zdjecie uzytkownika
qqqeee - 2015-03-09 17:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w TP SA był podział na rejony i odpowiednia ilość pracowników , każdy dbał o swój rejon , a teraz w tych śmiesznych firmach zewnętrznych typu krzak , można być piekarzem i przyjść i pracować na sieci , a skutek jest taki jaki jest totalny rozpierdzielaj , traci ORANGE wizerunkowo i jakościowo , niedługo zostaną bez sieci miedzianej , i obudza się z ręką w nocniku :)na własne życzenie jełopy z ORANGUTANA ,
zdjecie uzytkownika
ass - 2015-03-30 17:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witamy w Telekom Usługi SA - żenada!
zdjecie uzytkownika
ktosiek - 2015-03-30 22:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do ass :Żenadą to jest to , że Orange wybiera w drodze przetargu firme Eneva , która nie posiada odpowiedniego zaplecza kadrowego na strefę Bydgoszczy . Ci co zostali jeszcze w Sprincie (Telekom Usługi ) to na pewno nie przejdą do Enevy za takie pensje , które teraz mają . W Enevie nie płacą za instalacje , za które pracownicy po prostu dorabiali sobie do niskich pensji . Co zaproponuje Eneva ? Nic . Drugą umowę na marne nadgodziny , których nikt nie chce bo chca spędzać czas z rodzinami lub po prostu odpoczywać .
zdjecie uzytkownika
ccdd - 2015-03-31 09:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktosiek - 2015-03-30 22:20:47]:
bardzo mnie to cieszy , ze wam się pogorszy , śmialiście się z tych co zostali zwolnieni lub sami odeszli , to teraz przyszedł czas na was aby się zmierzyć z rzeczywistością podłe szczurki sprintowe , życzę wam jak najgorzej
zdjecie uzytkownika
Mózg - 2015-04-01 09:39:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Urzekła mnie Twoja historia.
A tak na poważnie to zmień lekarza.
zdjecie uzytkownika
Poraj - 2015-04-01 09:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktosiek - 2015-03-30 22:20:47]:
Jestem ciekaw ilu rzeczywiście się postawi Enevie?
Zawsze mogą w Sprincie zostać, Szczecin i Łódź czekają.
zdjecie uzytkownika
ccdd - 2015-04-01 10:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mózg - 2015-04-01 09:39:35]:
Mózg ,ty mózgu to na pewno już od dawna nie masz ,takich bez mózgowców teraz w Sprincie jest jeszcze 90 % , ale niedługo będziesz zasuwał w Enevie a lekarza to sobie sam zmień baranie
zdjecie uzytkownika
Bieda - 2015-04-01 10:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monterek - 2015-03-03 11:17:58]:
Panowie wiadomo co się z pieniążki dzieje za nadgodziny i inne prace?

Podobno wczoraj karty flota nie autoryzowany się na stacjach z powodu braku środków finansowych?
zdjecie uzytkownika
Mozg - 2015-04-01 10:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ccdd - 2015-04-01 10:17:52]:
90% to jakieś 17 osób na strefie BYZ.

A z moim mózgiem jest ok, od jakiegoś czasu już sobie odpoczywa od tej komedii zwanej praca w Sprincie.
zdjecie uzytkownika
ccdd - 2015-04-01 15:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mozg - 2015-04-01 10:23:35]:
Eneva już się ogłasza , że szuka telemonterów na Bydgoszcz, Inowrocław, Świecie, Nakło nad Notecią, Chojnice i miejscowości ościenne
Opis stanowiska:



Osoba zatrudniona na tym stanowisku wykonuje różnorodne zlecenia na powierzonym terenie, polegające na instalowaniu i utrzymaniu sieci i urządzeń telekomunikacyjnych. Do zakresu obowiązków należy m. in.:

usuwanie uszkodzeń, awarii i stanów zagrożeń na sieciach dostępowych,
konserwacja, ewidencja i weryfikacja elementów sieci i urządzeń,
wykonywanie pomiarów stałoprądowych i szerokopasmowych,
montaż urządzeń i usług telekomunikacyjnych u abonentów.

Wymagania:

wykształcenie zawodowe lub średnie techniczne, preferowane o profilu telemonter, elektryk, elektromonter, teleinformatyk, itp.,
doświadczenie w ww. zawodach mile widziane,
zdolności manualno-techniczne,
silna motywacja do pracy oraz gotowość do nauki i podnoszenia kwalifikacji,
dyspozycyjność,
prawo jazdy kat. B – wymóg konieczny,
wskazane uprawnienia SEP 1kV.

Oferujemy:

stabilne warunki zatrudnienia w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku oraz dużych perspektywach rozwojowych,
dobry pakiet wynagrodzenia oraz narzędzi pracy,
szkolenia oraz możliwość stałego podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Aplikacje prosimy przesyłać na adres e-mail: praca@eneva.pl
zdjecie uzytkownika
j4rk - 2015-04-01 19:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kablówka nieopłacona , bo do 30,03 prąd nieopłacony bo do 6.04 gaz nieopłacony bo do 5.04 święta na dworcu lepiej spędzę ,a żonie i dzieciom powiem ,że mam awarie ! bo inaczej i tak mnie wywali z domu jak jej powiem ,że firma nie przelała mi kasy ,a dzieciom może złapię zajączka w lesie , a jajko może da się ukraść sąsiadowi który ma kury . Wszystkim w T.U S.A życzę wesołych świąt CZARNEJ NOCY
zdjecie uzytkownika
dres - 2015-04-02 16:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zawsze wina po stronie Orange, że Orange nie przelało, że Orange nie rozliczyło, czy naprawdę prezesina wierzy w to, że jesteśmy tacy naiwni i wierzymy w te głupie tłumaczenia? wina jest tylko po jednej stronie - SPRINT czy jak kto woli TELEKOM USŁUGI SA!!!
zdjecie uzytkownika
enev - 2015-04-03 16:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obecnie wśród pracowników została rozesłana wiadomość o werbowaniu ludzi do firmy a każdy pracownik co zwerbuje do pracy kogokolwiek i zwerbowany nie zwolni się w okresie paru miesięcy ma podobno dostać równowartość wypłaty zwerbowanego w postaci premii – to chyba jest wymowne i pozostawię bez komentarza. Forum które miało pomagać szukającym pracy w podjęciu decyzji zrobiło się bezwartościowym śmieciem. Czytając te wszystkie pozytywne wpisy nie zdziwił bym się aby ktoś z firmy wpadł na wspaniały pomysł rozkręcenia forum i zlecił pisanie tych wszystkich bzdur. Dlaczego a no bo utopili się w kilku strefach, nie ma kto TYRAĆ i trzeba chętnych …… znaleźć, których prawdziwe wpisy o patologii w firmie odstraszają. Gdyby było tak super to czemu 50 ludzi pracujących na pewnym terenie od średnio 20 lat nie podpisało umowy????? Odp. Bo powiedzieli dość WYZYSKU a reszta lada dzień położą wypowiedzenia. Nie ważne gdzie będziesz zatrudniony, Bydgoszcz, Toruń, jedziesz tam gdzie leży strefa i nie ma wymówki, praca min 12 godzin na dobę i 7 dni w tygodniu pomnóż to przez 4. W tej firmie nie ma nadgodzin płatnych, chcesz mieć zapłacone to musisz podpisać drugą śmieciową umowę zlecenia , wtedy możesz liczyć na jakieś 15 zł brutto za tą niby nadgodzinę odliczając potrącenia. Np. byłeś na zwolnieniu wtedy nie ważne ile robiłeś nadgodzin zapomnij o kasie, musisz mieć na względzie opłacenie kar z tych nadgodzin które idą do OPL, a kar można mieć dużo uwierzcie i to nie z Waszej winy ale ponieść konsekwencję musicie. I wtedy po tych i innych potrąceniach zostaje Wam wypłacona jakaś stawka za tzw. Nadgodziny w Enevie . Podpisanie drugiej umowy ma na celu wykorzystanie pracownika na drugi etat więc to jest pułapka w którą wpadli wcześniej koledzy i nie wiedzą jak z niej wyjść . Tak to działa obecnie i zapraszamy wszystkich którym taka praca odpowiada.
zdjecie uzytkownika
LOLEK - 2015-04-04 00:22:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co wiem umowy nie podpisze ok 16 osób na dzień dobry... jak odejdzie większość od szerokiego to eneva na Bydgoszczy leży i stęka... taka prawda panowie, co przyjdzie murarz tynkarz akrobata i livebox`a im zatynkuje żeby lepiej działał, zatrudnianie pracownika nic nie da a kto go nauczy sieci? zasad odczytu pomiaru? kierownicy? po co kary kary żeby pracownikowi nie zapłacić...

A co do Sprintu DZIEKUJE ZA UDANE ŚWIĘTA!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
tolek - 2015-04-04 08:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LOLEK - 2015-04-04 00:22:14]:
nie bądź śmieszny , szerokie pasmo wielkie mi co , myślisz że tylko wy ze Sprintu potraficie posługiwać się laptopem i miernikiem szerokopasmowym ,
taką pracę może wykonywać każdy po 2-3 dniowym przeszkoleniu ,nikt was do niczego nie zmusza ,.....i szerokiej drogi życzę , a na swój los to idź się pożal gdzie indziej a nie na forum
zdjecie uzytkownika
2,4MHz - 2015-04-04 22:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tolek - 2015-04-04 08:00:12]:
Zostaną takie egzemplarze, co nie wiedzą co to DLM, jakie profile ma NEO z SD lub z HD,
zresztą w szerokim były już cztery osoby przyjęte i .... żadna nie pracuje, jeden fachowiec znalazł lepszą pracę, drugi po miesiącu doszkalania stwierdził, że w głębokim poważaniu ma pieniądze jakie ma otrzymać za pracę, trzeci w styczniu nagle się rozchorował i.... nie ma gościa, czwarty z ulicy jeździł z "nami" pół roku i twierdził, że da radę, jak przyszło mu pracować nagle w pojedynkę to po 2 dniach rzucił kluczyki od samochodu,

zatem zapraszam wszystkich z ulicy do "szerokiego"
zdjecie uzytkownika
obserwatorsprintu - 2015-04-05 10:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [2,4MHz - 2015-04-04 22:21:54]:
nic dziwnego , niskie zarobki , przyciągają desperatów i niskiej klasy ludzi ,
gdyby Sprint dobrze płacił to by miał dobrych fachowców ,
a tak została już tylko zbieranina z ulicy
zdjecie uzytkownika
monter z enevy - 2015-04-07 12:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mozg - 2015-04-01 10:23:35]:
to Ty chyba Mozg na emeryturę już przeszedłeś że jesteś takim szczęśliwcem ?
ominie cie praca w spaniałej firmie Eneva , Twoi koledzy będą zadowoleni
z nowej pracy po 12 godzin i 7 dni w tygodniu , dojdą do tego jeszcze delegacje
a kasa jaka będzie szkoda pisać , zarobki do 5 tys. na miesiąc brutto ,
zdjecie uzytkownika
ares1 - 2015-04-17 19:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Telekom Usługi podpisały nowy kontrakt z Orange? bo nie wiem czy zrobić bibę z kumplami w ramach dłuższej współpracy z pseudo firmą Telekom Usługi
ciekawy jestem czy pseudo prezesina zna te forum hehehehehehe
zdjecie uzytkownika
senior - 2015-04-20 21:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy już "kiełby" dały się namówić na "cyganienie" panów z Enevy, z tego co wiem to ciołki typu "dziki" i "konie" oraz "ryczące mordy" podpisały - powodzenia jełopy!!!!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sprint Sp. z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sprint Sp. z o.o?
Zadaj pytanie