brak logo

Sprint Sp. z o.o

Olsztyn

Opinie o Sprint Sp. z o.o

ddd 2015-11-11 20:27
taki plus że jesteś frajerem dla nich,co to za nadgodziny 15zł za godzinę gdzie już jesteś zrypany po całym dniu pracy,a często później kombinowanie z wypłatą tych nadgodzin,ciągłe skomlenie że nie ma kasy ile razy można tego słuchać!najbardziej wku..a to jak idziesz do domu a tu telefon np o 18:00 od marudzącego dyspozytora że wpadło uszkodzenie 6h i masz załatwione popołudnie,zamiast zatrudnić ludzi żeby były 2 zmiany to wolą zajeździć monterów za żenująco niskie stawki nadliczbowe!!!tak jak napisał @TP jak się zużyjecie to wymienią na nowy model.to jest firma bez zasad,jedyna zasada jest taka żeby prezesowi zgadzała się kasa w portfelu
7
ON44 2015-11-22 08:40
Hej :-)
Praca w Telekom Usługi jest bardzo fajna;-), gwarantuje 1400 zł na rękę co miesiąc plus dodatkowo za instalacje. Ostatnio mają problemy finansowe i jest problem z płaceniem za instalacje i inne prace dodatkowe. Można też poznać procedury OPL przy instalacjach i naprawach uszkodzeń, które zajmują więcej czasu niż właściwa praca, a jest ich na prawdę sporo. Często trzeba zostawać po godzinach, które są oczywiście bezpłatne. Ktoś pisze o pakiecie socjalnym, nigdy o takim nie słyszałem, może chodzi o inną firmę?
Bardzo ciekawe doświadczenie pracy pod tzw. presją;-)
6
adi 2015-11-30 19:30
jaki socjal hehe, max 200zł brutto z tego jeszcze sam płacisz podatek wiec ze 170zł na rękę i to jest prezent na święta w podzięce za tyranie w upale,mrozie,deszczu,śniegu i wichurach!ch.. wie co z taką kasą robić,może na lokatę,niech rosną procenty!hehehe dziady wstydu nie mają,żenujące!
8
Aaaa 2015-12-07 21:23
Zostali sami desperaci których bieda zmusiła do kradzieży paliwa i kabli na złom,po niektórych nie spodziewałem się ale to do czasu...
12
Luzak 2015-12-10 18:41
Kolego.
Nie wiem co braleś ale poproszę pół. Może też się zarażę huraoptymizmem...
2
ON44 2015-12-10 20:04
To oczywiście miał być żart, inaczej musiałbym używać bardzo wulgarnych słów publicznie. Nie zrozumiałeś, ale to nic. Wiadomo, że tylko kawaler mieszkający z mamusią lub stary człowiek, którego już nigdzie nie przyjmą może pracować za taką kasę, albo właśnie desperaci lub przeczekujący trudny okres...
4
ddddd 2015-12-12 09:55
w Sprincie pracują ludzie bez wiedzy techniczno-informatycznej,odwalają fuszerkę,wszędzie prowizorka,instalacje łatane zamiast wymieniane albo rozciągane krosówki,puszki wyłamane,pajęczyna na PG,ogólnie robienie abonentów w konia itp. jednym słowem brak wykwalifikowanych specjalistów są tylko z nazwy ale wiedzy i chęci do pracy mniej niż zero!
6
ON44 2015-12-14 18:55
Zarobki są wystarczające, żeby utrzymać siebie i tylko siebie, rodziny już nie, no chyba, że nie ma się opłat i mieszka gdzieś za darmo.
O charakterze tej pracy nie będę się wypowiadał, jak chcesz to tam się zatrudnij.
Pozdrawiam
4
ddd 2015-12-20 21:40
dadzą coś na święta oprócz jałowych życzeń Zbyszka Menago?
8
gougo 2015-12-21 16:42
Zostaną chyba tylko życzenia
5
aaaa 2016-01-03 16:15
siedzą cicho bo obciach mówić co dostali hehe ale twardzi nadal będą tyrali dla prezesiny z Gdańska który nie ma szacunku do nikogo :)
Nowy 2016 pod hasłem dalszego zaciskania pasa,jak może czyta to prezes to podpowiem, że idealnym posunięciem będzie dorzucenie instalacji do obowiązków w ramach pensji, kilka tysięcy do przodu w skali miesiąca.I tak przy obecnych pensjach wraz z dodatkami nie da się nic odłożyć,starcza ledwo od wypłaty do wypłaty,więc można zapomnieć o większym remoncie domu czy zmianie samochodu,bo i kredytu nikt nie da bo umowy na czas określony i niskie zarobki.Pozdrawiam Zagubionych którzy nadal tkwią w tym marazmie!
8
sss 2016-01-05 08:05
temat zszedł na Telekom Usługi SA,powinniśmy założyć nowy wątek,bo w tym pisze się o Sprincie SA
3
łysy 2016-01-09 06:53
Pozdrowienia dla Maliny. Zawsze powtarzam ze Emigrantki ze Wsi zawsze głowy i nosy mają zadarte.
wwww 2016-01-21 17:35
@aaaa zostali tylko tacy którzy nie chcą pracować w Telekom ale nie szukają pracy bo nic innego nie potrafią robić,zawsze byli na posyłki,drabina,szpadel i na sieć a do tego nie trzeba za dużo ruszać głową dodatkowo brak wykształcenia zmusza ich do pozostania w firmie,jęczą biadolą żyją nadzieją od ponad 10 lat że będzie lepiej i jak się uda chłopcy na posyłki do głodowej emerytury,tylko jak ludzie się wykruszają bo ambitni odchodzą to niedługo zostaną same dziadki bez sił do pracy
6
wwww 2016-01-22 18:29
ludzie odchodzą a ci co zostali rypią za dwóch albo za trzech za tą samą kasę tacy kozacy,TU takich jeleni potrzebuje :)
3
wwww 2016-01-24 10:58
są oferty np na OLX ale to śmieciówki - umowa zlecenie,to jaki desperat przyjdzie bez prawa do urlopu itp.
4
darko461 2016-01-27 15:25
Poszukuję Adama Sz. pracował w sprincie straciłem z nim kontakt jak czyta niech się odezwie do Darka kiedyś pracującego w KSP
none 2016-02-21 15:40
jak chcesz być chłopcem posyłki to dawaj do Sprint Telekom,średnio po 100km dziennie na usuwanie uszkodzeń i aktywacje za 1850 brutto umowa zlecenie + weekendy przynajmniej raz w miesiącu,można dorobić na paliwie + złom z infrastruktury Orange
5
łysy. 2016-02-28 06:07
A co robi Malina ! Gdzie teraz mieszka ,proszę podać adres , Lubię tę puszystą grubaskę chociaż jest wredna.
eska 2016-03-06 10:22
niech przyjdzie lato to zacznie się piekło - burze+skwar z nieba+auto bez klimy,wysyp uszkodzeń po 10 dziennie,do tego umówione instalacje z dnia na dzień,praca 12h,praca tylko dla wariatów :)
13
yyy 2016-03-15 16:36
ludzie robią wszystko - pracują jako śmieciarz, pracownik fizyczny i są pracownikami Telekomu,do każdej znajdzie się chętny niekoniecznie szczęśliwy z wykonywanej pracy lub płacy.
3
cxz 2016-04-25 12:45
słyszałem, że mamy się lepiej dzielić z szefami kasą za instalacje bo słabe są wyniki,niedługo wakacje szef musi mieć na wycieczkę do Hiszpanii
3
cxz 2016-04-28 19:23
przecież to jest folwark prywatny zasady tylko obrane przez szefa więc tylko słuszne wg niego,nie regulują firmy żadne przepisy chyba że wewnętrzny regulamin którego pracownik na oczy nie zobaczy,jeszcze nikt nie dorobił się u polskiego prywaciarza,tak jest w tym przypadku
5
Aaa 2016-05-20 19:48
Umowa zlecenie,prawie codziennie po 12h,pod presją czasu,nie polecam naprawdę nie warto, obecni pracownicy szukają innej pracy.
7
adam 2016-05-29 12:30
praca dla niewymagających i bez dużych oczekiwań, jako praca tymczasowa na pewno nie na dłuższy okres
7
aaaa 2016-07-15 12:28
jak tam po burzach i nawałnicach wygląda praca w Sprincie :)
pamiętajcie nie można zakładać ztr-ów otn-ów. DO ROBOTY 24h :) CZASY !!!!
7
dred 2016-07-31 21:18
prywaciarz, rewelacji nie ma jak u każdego polskiego prywaciarza, kasa marna wymagania duże,no chyba że jesteś pazerny i kombinujesz nie zawsze fair
5
szczęśliwy 2016-08-30 13:37
Nie pracuje już w Telekom Usługi (Sprint) i każdego dnia wstaje szczęśliwy, że już mnie nie ma w tym kołchozie !!!
Nie mogę zrozumieć jak tyle lat tkwiłem w tym marazmie. Polityka Telekomu i Orange doprowadza do psychicznego wykończenia.Za takie niskie pensje można wszędzie znaleźć pracę. NIGDY WIĘCEJ!
6
Lordis 2016-09-01 14:10
@dariusz. Jesli idziesz do pracy to chyba po to zeby godnie zarabiac, a nie krecic dodatkowo lody byc moze kosztem swojego wolnego czasu. Kiedys pracowalem w tej firmie i tylko w okresie kiedy szukalem sobie innej, lepiej platnej pracy. Teraz pracuje poza granicami naszego kraju i musze powiedziec, ze zarabiajac prawie cztery razy tyle co w Sprincie zastanawiam sie co tam jeszcze robia niektorzy ktorzy maja poukladane w glowach i stac ich na duzo lepsze pensje i warunki pracy... Pozdrawiam
7
fdsa 2016-09-28 14:37
bo w Sprincie zostali ściemniacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pewno nie fachowcy, taka jest prawda
5
dsa 2016-10-07 18:35
kiepska, kary, coraz mniej instalacji, praca w weekendy, święta, połączenia przez Tęcze ogólnie masakra z procedurami Orange i dziadowaniem Sprintu
3
dsa 2016-10-10 18:20
nie są płatne, chyba że była awaria kabla, kradzieże kabli, ale ogólnie kombinują żeby nie płacić, najlepiej rządać oddanie wolnego
7
koralowy 2016-10-21 19:37
Zlecili mi usługę, którą wykonałem zrezygnowali na 18 godzin przed spotkaniem co do zapłaty wynagrodzenia.Tak się zarabia pieniądze!jakieś straszne dziadostwo.idę do sadu po 250 zł netto!
4
asdfg 2016-11-01 08:58
idiotyczny strój pracownika komunalki (wymysł "projektantów mody" Orange, dziwne, że nie dotyczy to pracowników Orange), wymagana wiedza informatyczna (w praktyce różnie to bywa),umiejętność posługiwania się szpadlem,wiedza kablarza,serwisanta RTV-SAT,umiejętność instalatora (wieszanie kabli, dokopanie itp),dyspozycyjność ze względu na umowę z Orange od 8 do 20, a pensja sprzedawcy osiedlowego sklepiku, powszechna możliwość dorobienia to instalacje (większą część zabiera Telekom Usługi S.A. a ile to tabu),paliwo i kable Orange.
18
asdf 2016-12-02 10:26
u nas był taki kierownik [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kapo który ludzi miał za śmieci, okradał nas z kasy za instalacje, prac dodatkowych itp do czasu kiedy firma zaczęła przelewać na konto, jak powtarzał doba ma 24h, każdemu wydawało się, że nic się nie da z tym zrobić, pomimo zgłoszeń do oddziału w Szczecinie dyrekcja udawała, że nie ma sprawy wręcz popierała takie zachowania kierownika sugerując żeby zwolnić osoby które walczą o swoje ale przyszedł czas i sam się załatwił, byli zmuszeni do zwolnienia za jazdę po pijaku, i tak długo się z nim cackali, całe szczęście nie doszło do tragedii.
Dodatkowo pracownicy w terenie siedzą na dziko w nieruchomościach Orange monterkach, PG, często w warunkach urągających ich godności, stare śmierdzące kapciory, pseudo biura w budynkach Orange, które nie były remontowane dziesiątki lat, firma nie chce niczego wynająć bo szkoda pieniędzy dla bydła, dobrze że Orange daje jeszcze komputery bo pewnie też byłby problem.
Ogólnie Sprint czy Telekom Usługi to firma bez żadnych zasad moralnych, pracownik w ogóle się nie liczy.
17
@ruska świnia 2016-12-02 18:28
Masz racje i w pełni cię popieramy ,a co ta firma sprint powiedziała by na ogólny protest (tak zwany bunt pracowników )na pewno piała by cienko ,ale ci kretyni kierownice straszyli by nas tym że na nasze miejsce przyjmą ludzi z ulicy,NO WŁAŚNIE Z ULICY.Poziom kierowniczy Sprintu jest zerowy,a szczególnie w Elblągu ,pan kierownik z swoim zastępcą Wojtusiem siedzą na przeciwko siebie i uśmiechają się do siebie ,ale to ich problem.Proponował bym odmówić wykonywania instalacji po godzinach pracy bo i tak nie wiemy czy za wykonane instalacje płacą bo dla nich pracownicy to debile,może to i prawda bo pracownicy są zarażeni debilizmem od kadry kierowniczej.
9
asdf 2016-12-03 17:30
kilka lat temu jak podpisywaliśmy umowy z Telekom kończąc ze Sprintem to piesek prezesa p. Ryszard F. miał w drugiej teczce podanie z rozwiązaniem umowy dla osób które nie zaakceptowały nowych warunków, nie liczyło się dla nich ani wykształcenie, ani doświadczenie a tym bardziej człowiek, nie pasuje do widzenia przyjdzie nowy a, że nie kumaty w ogóle to nic przecież Telekom ma gdzieś poziom obsługi abonentów Orange, duża w tym winna samego Orange która w ogóle nie interesuje się firmami zewnętrznymi, ciągle kary procedury dla idiotów i uważają że to wystarczy, doskonale znają naszą sytuację wystarczy porozmawiać z pracownikami Orange, tylko nam współczują,
najbardziej poniżający jest kontrast jak przyjeżdżają np na kontrole albo na wspólne zlecenia my brudni spoceni ubrani jak chłopi z PGR-ów a oni wyperfumowani schludni czyści nowe ładne auta a do tego przepaść w zarobkach, brak słów
16
Weronika 2017-03-01 12:07
Widzieliście nowe ogłoszenie? Firma oferuje prace w Warszawie na stanowisku Java 8 Developer! Zgłaszacie się?
Gfdsa 2017-03-05 08:45
Coraz częściej widzę firmę Eltel na terenie zachpom,to już koniec Telekomu?
Weronika 2017-03-06 11:08
Więcej ogłoszeń możecie znaleźć na portalu GoWork.pl - http://www.gowork.pl/praca/sprint-sp.-z-o.o;pr :)
Lola 2017-03-06 11:19
Hej, a dlaczego piszecie opinie o Telekomie w wątku Sprintu? Ciężko wyłapać cos poza uwagami pracowników Telekomu, a to ze Sprintem ma niewiele wspólnego już teraz.
4
Weronika 2017-03-06 13:06
@Lola cenna uwaga. Telekom posiada swój oddzielny wątek.
3
Były twojej starej 2017-04-21 01:37
Bo niedaleko pada jabłko od jabłoni...
6
Zibi 2017-08-19 18:10
Coś chłopaki z Telekomu cisza czyżby została garstka niedobitków? :-)
Napiszcie jak tam na froncie po ostatnich nawałnicach, pewnie kolejki pełne uszkodzeń :-)
W Wałczu jeszcze ktoś został oprócz radnego?
5
Weronika 2017-08-28 12:29
@Zibi jeśli chodzi o Telekom to jest to zupełnie osobny wątek. Tutaj pozostawia się opinie dotyczące firmy Sprint Sp. z o.o Czy ktoś aktualnie pracuje i mógłby podzielić się informacjami na temat pracodawcy? Będzie to pomocą dla osób aplikujących do firmy. Obecnie poszukują Projektanta sieci telekomunikacyjnych. Z oferty pracy wynika, że zapewniają możliwość rozwoju zawodowego i zdobywania doświadczenia w pracy z wysokiej klasy specjalistami w branży, dużą samodzielność w działaniu, miłą i przyjazną atmosferę pracy. Ktoś zainteresowany jest takim stanowiskiem?
Nie polecam pracy w tych firemkach 2017-09-25 14:55
Napiszę krótko Sprint S.A i jej spółki córki typu Telekom Usługi S.A i Internet Service Z.O.O to jedna wielka PADAKA!!
3
Weronika 2017-09-28 18:40
@Nie polecam pracy w tych firemkach czy mógłbyś powiedzieć dlaczego tak uważasz? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w Sprint Sp. z o.o? Co najbardziej nie podoba Ci się w pracy? Są to ważne informacje dla tych którzy chcą podjąć pracę w tej firmie.
1
Nick 2017-10-03 16:40
Jak już pisałem nie tylko Sprint sp z.o.o ale wszystkie te firmy "córki" to jedna wielka Padaka pod każdym względem organizacyjna finansowa socjalnym itp itd O czym zresztą piszą ludzie powyżej Może i to forum dotyczy firmy Sprint Ale daj spokój kobieto kogo ty próbujesz nabrać??!!
1
Weronika 2017-10-04 13:30
@Nick nie możesz obrażać nikogo na forum. Polecam Ci zapoznać się z regulaminem, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Czy ktoś z was pozostawi swoją opinię na temat pracy w Sprint Sp. z o.o? Proszę o merytoryczne wypowiedzi.
Nick 2017-10-04 17:56
Co ty mi tu z regulaminem wyjeżdżasz obraziłem kogoś? Wyraziłem swoją opinie podobnie jak inni krótko i na temat tyle NARA!
1
Zostaw swoją opinię o Sprint Sp. z o.o - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sprint Sp. z o.o