CISCO Systems

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 28 ocen.

CISCO Systems
4 28

Opinie o CISCO Systems

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CISCO Systems

Zuzanna

@Natenczas To już całkiem sporo. W związku z tym pewnie orientujesz się, czy w CISCO Systems zatrudniają osoby dopiero rozpoczynające swoją karierę zawodową, czy raczej stawiają na doświadczenie? A oferują może jakieś dodatki pozapłacowe?

   
torbacz

Nie nie nie i jeszcze raz nie! Donosicielstwo. Lizusostwo. Wyścig szczurów. Łażenie po głowach. Kpina z doświadczenia zawodowego. Zapóźnienie technologiczne. Spam w skrzynkach - 5% użytecznych emaili. Bardzo wolne procesy załatwiania czegokolwiek. Brak zgody na poprawianianie czegokolwiek. Czerwony ma mniej praw i jest właściwie tylko robolem. Opinia niebieskiego jest wiążąca, choć może być gówniana, kłamliwa i nie poparta żadnymi argumentami. Kierownicy kompletnie nie dbają o swoje zespoły, często bez wiedzy merytorycznej. Brak szacunku dla osób wierzących!!! Siedlisko degeneratów, lewactwa wszelkiego, miernot kulturalnych. Ludzie z Indii zarządzają infrastrukturami, kompletnie bez wiedzy. Ludzie bez przygotowania technicznego zajmują się procesem wdrożeń i zmian. Np. nie odróżniają kilobajta od kilobita. Kąciki socjalne dobrze wyposażone. Kąciki odstresowywujące. Przemiłe panie sprzątające. Cóż z tego, że pensja dobra. Nerwy są bardziej wartościowe.

   
srisco
@torbacz 31.05.2018 11:36

torbacz. bardzo prosze o kontakt na priv! mam do podania Tobie reke!

   
Zuzanna

@Natenczas Dziękuję Ci za to, że postanowiłeś wypowiedzieć się o pracy w CISCO Systems. Praca w korporacji należy chyba do tych najbardziej specyficznych, to nie ulega wątpliwości. Jak długo tam pracowałeś? Co mógłbyś jeszcze dodać o tym pracodawcy?

   
Natenczas
@Zuzanna 06.06.2018 12:33

Ponad 3 laty. Torbacz, a wlasciwie male zy napisał dobrze.

   
Zuzanna

@IndieNIE Dziękuję Ci za klarowne - tym razem - wyjaśnienia. Mają one służyć nie mi, lecz tym użytkownikom, którzy poszukują aktualnych informacji o danym pracodawcy. @torbacz Dziękuję Ci za to, że postanowiłeś podzielić się z nami swoim zdaniem o firmie CISCO Systems. Rozumiem, że Ty również nie miałeś dobrych doświadczeń związanych z tym pracodawcą, jednak przestrzegaj regulaminu Gowork i nie używaj słownictwa o charakterze wulgarnym. Dostrzegasz jakieś plusy pracy tam?

   
Zuzanna

@IndieNIENIENIENIE! Chodzi po prostu o konkrety dotyczące - w tym przypadku - sposobu rekrutacji w firmie CISCO Systems. Jak to dokładnie się odbywa? Bo wciąż nie skupiasz się na konkretach, a te by się bardzo przydały, ponieważ osoby nowe forum zupełnie nie wyniosą nic z Twojej wypowiedzi. Nie odpowiedziałeś jeszcze na pytanie, czy pracujesz albo pracowałeś w tej firmie?

   
IndieNIE
@Zuzanna 26.05.2018 17:16

Zuzanno, pracowniczko Gowork gdybyś była uprzejma czytać ze zrozumieniem to byś znalazła odpowiedzi na swoje pytania. Napiszę ci wprost w punktach: 1. Nie, nie pracuje w Cisco. Chciałem pracować, ale sposób rekrutacji o oferowane warunki mnie ODRZUCAJĄ. 2. Rekrutacja w początkowej fazie wygląda tak, że atakują Cię na linkedin przyjaciele z jakiegoś Nju Deli czy innego Bangalore i piszą do Ciebie bardzo bezpośrednie wiadomości od razu zakładając, że będziesz zainteresowany. 3. Prezentowane oferty pracy są tylko ofertami na kontrakt przez agencje pracy i na z góry określony czas (sprawdzone w ciągu ostatnich dwóch lat). 4. Oferowane oferty to często bardzo szczodrze wynagradzane pozycje, ale na z góry określony okres - na rynku pracownika, raczej dziwne zachowanie, że firma chce niby ściągać specjalistów, ale nie chce ich zatrzymać. Który specjalista pójdzie do firmy na rok czy dwa, by znowu szukać pracy? Jakie to daje poczucie bezpieczeństwa? Można na czymś takim wziąć większy kredyt? 5. Oferowanie pozycji kontraktorskich ludziom, którzy mają n lat doświadczenia i x różnych certyfikacji oraz z różnych studiów wyższych uznaje za bezczelność i potwarz. 6. Gdy odmówiłem jednemu Szirmie, do druga Shirisza weszła na mój profil i zaczęła mnie bombardować ofertami z Cisco. w rezultacie mam zablokowanych 10 rekruterów z Indii, którzy po prostu piszą nie przyjmując słów "NIE". Czy teraz do Ciebie dotarło to co napisałem? Prościej nie potrafię.

   
Zuzanna

@IndieNIE Dziękuję za Twoją opinię, ale czy jednak mógłbyś ją nieco rozwinąć? Napisz coś więcej o wspomnianym procesie rekrutacji w CISCO Systems. Czy sam pracowałeś dla tego pracodawcy? Zachęcam Cię do podzielenia się z nami swoim zdaniem na temat tej firmy. Jednocześnie zaznaczam, że nie powinieneś posługiwać się na tym wulgarnym słownictwem.

   
IndieNIENIENIENIE!
@Zuzanna 21.05.2018 13:52

Ale co chcesz więcej usłyszeć? Dla firmy rekrutuje kilka agencji. Jeśli rekrutuje cie Collabera i koledzy z Indii - uciekaj. Oferowanie ofert na kontrakt 1-1.5 roku na rynku krakowskim to kpina. A rekruterzy z Indii są nachalni, pretensjonalni i chamscy.

   
IndieNIE

Nadal Collabera dla was rekrutuje i nadal ten sposób rekrutacji jest skandaliczny. Piszesz rekruterowi "Nie dziękuje" - wchodzi po 10 razy dziennie na profil. Blokujesz - jego koledzy z Indii wchodzą jak na sraczke. Serio, taka duża firma i headhunting w Indiach?

   
Red badge

Ja pracuje w Cisco już od roku ponad jako kontraktor (nie żadna collabera i inny s..t) - stawka jest bardzo dobra, bo 5 cyfr netto. Generalnie rekrutacja była słaba, 3 etapy w tym ciężko było przełożyć jakiś termin. Pierwsza rozmowa była mega prosta. Generalnie polecam prace w Cisco Kraków jak również polecam Red Badge - bardzo dobre pieniądze dużo lepsze niż blue i łatwiejsze przechodzenie między zespolami(co jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe). Awanse są i wiążą się z wysokimi podwyżkami. A może to po prostu mi się udało? Generalnie polecam :)

   
Red Badge - zainteresowany
@Red badge 07.04.2018 22:55

Hej, a to tak sie da pracowac w CISCO jako Red Badge nie bedąc związany z zadnym kontraktorem typu Collabera i inne? Z tego co mi wiadomo to CISCO nie zatrudnia kontraktorow bezposrednio. Mozna prosic o wyjasnienie? Albo jak ewentualnie to zrobic zeby byc bezoisrednio pod CISCO ale na kontrakcie?

   
Nowy pracownik

Do mnie odezwała się Pani z firmy Collabera. Sama. Dodam, że moje doświadczenie zawodowe jest znikome, więc dziwnym wydało mi się, że firma z taką reputacją jak Cisco może się mną interesować. Co więcej, kilka miesięcy temu na stronie Cisco wysłałam swoje CV i podobnie do koleżanki z komentarzy - KILKA miesięcy później dostałam wiadomość, że nie spełniam ich wymagań. Wracając do Collabery. Hinduska sama znalazła mnie na LinkedIn-ie i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie telefony w godzinach pracy, w weekend i brak jakiegokolwiek zrozumienia, że na rozmowę muszą mieć warunki obie strony. Rozmowa miała być wtedy, kiedy ona to podyktuje. Wszystko skończyło się na tym, że po uzupełnieniu mojego profilu i 2 tygodniach milczenia rekruterka wykonala do mnie 12 połączeń w ciąg 15 minut i po tym jak odebrałam (w godzinach pracy, ale stwierdziła, że "ISSUE IS URGENT") poinformowała mnie z góry ustalonej rozmowie, której terminu/godziny nie dało się przełożyć (godzina 13 zazwyczaj jest godziną pracy niezależnie od strefy czasowej w jakiej pracujemy) po czym coraz bardziej nerwowo próbowała mi wytłumaczyć, że godząc się na tę rozmowę akceptuję wszystkie warunki pracy. Starałam się dzielnie wytrzymać wszystkie pytania, w końcu Cisco się mną zainteresowało- do momentu, w którym zadano mi pytanie "czy nic nie zmieniło się od momentu naszej ostatniej rozmowy". Poinformowałam wtedy rekruterkę, że przez ostatnie 2 tygodnie odezwała się do mnie jeszcze jedna firma - zapytała wtedy czy wiem, jak to może wpłynąć na ich (Collabery) wizerunek w oczach management'u Cisco skoro już uzupełnili mój profil i postarali się o rozmowę dla mnie. Wyszło również kilka nieporozumień w temacie oczekiwań finansowych oraz wmawianiu mi, że po zgodzeniu się na rozmowę telefoniczną z managementem nie będę miała możliwości zrezygnowania z oferty, odmówiłam dalszych kontaktów. Ciekawi mnie czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją.

   
Inglisz jazyk trudna jazyk
@Nowy pracownik 08.03.2018 00:58

Gdybys znala troche lepiej j. angielski oraz byla bardziej asertywna, to bys jej odpisala cos w stylu: "Dziekuje za mail. Obecnie jestem w podrozy sluzbowej u klienta z ograniczonym dostepem do telefonu / e-maila. Prosze o pozostawienie wiadomosci zwrotnej." Ja zawsze takim automatem zalatwialem rekruterow i studzilem ich zapal dzwonienia do mnie po 10 razy dziennie. Wykrusza sie wiekszosc. Jesli im naprawde nie zalezy, to sa kiepskimi rekruterami, a jesli sie odezwa, to sobie ich ustawisz pod swoj grafik i sie przygotujesz do rozmowy.

   
tour

Opracy firmie nic nie powiem, ale proces rekrutacyjny to jakiś żart jak na obecne standardy. Widzę, że nie jedyna mam niegatywne doświadczenia po kontakcie z rekruterami z Collabera. Rozpoczynają rekrutację i między etapami zostawiają bez odpowiedzi w środku rozgrzebanego tematu. Pewnie się wakat zamknął, ale już do reszty kandydatów w procesie odpisać nie łaska. Wstyd Cisco, wstyd Collabera.

   
Wstyd!!!

Mam ogromna prosbe, czy mozecie Panstwo nie robic sobie KPIN z ludzi, ktorzy maja wiedze, doswiadczenie i dobra prace? W jakim celu jakas Hinduska firma oferuje u Panstwa prace, na umowie kontraktorskiej? Kto przyjdzie do Panstwa na rok czy dwa majac wiedze, kursy i doswiadczenie? Kto bedzie pracowal dla agencji pracy tymczasowej? Nie wstyd wam? Do tego bardzo prosze, zebyscie Panstwo poinstruowali swoich kolegow z Indii, ze praca u Panstwa to nie jest szczyt marzen i kandydat ma prawo odmowic. Rzygam juz takim roszczeniowym stosunkiem do kandydatow z jakim sie spotkalem posrednio u Panstwa firmie (Collabera dla Panstwa pracuje!)

   
nowypracownik
@Wstyd!!! 13.02.2018 15:01

Pani Prasha która wydzwania nawet w sobotę?

   
Zuzanna

@anonymous, napisałaś, że czekasz już kilka miesięcy na informację zwrotną na temat wyniku rekrutacji, w której brałaś udział w CISCO Systems. Jest to dosyć długo. Rozumiem, że czujesz się zlekceważona. Jednak wzięłaś udział w procesie rekrutacyjnym. Czy zdecydowałabyś się na opisanie jego przebiegu? Ten opis zainteresuje wszystkich, którzy wezmą udział we własnej rekrutacji w tej firmie.

   
anonymous

Bralam udzial w rekrutacji do firmy Cisco kilka miesiacy temu i niestety do tej pory nie otrzymalam odpowiedzi o wynikach. Moim zdaniem firma o takim statusie i szczycaca sie osiagnieciami w dziedzinie nowych technologii powinna pamietac o wyslaniu takiej informacji do osob, ktore zakwalifikowaly sie do bardziej zaawansowanego etapu rekrutacji. No coz najwyrazniej pozostaje jeszcze pewien obszar do usprawnienia...

   
Niu

Wrażenia z rekrutacji: tragiczne. Pierwsza rozmowa: pani z HR i jakiś menago. Menago całą rozmowę pisał sobie coś na laptopie, w ogóle nie reagował na moją obecność. Żenujące :) Druga rozmowa: telekonferencja z panią z USA, obecna była też HR. Oraz test - rozmowa z potencjalnym przełożonym. Który to pan znał excela i vba słabiej niż ja LOL. Poza tym nie do końca umiał powiedzieć, czym ma się zajmować jego dział. Chodziło o robienie analiz, trochę big data. Nie umiał powiedzieć, jakich narzędzi używają, tylko że "szuka ludzi , którzy będą umieli zaproponować narzędzia". Umowa miała być przez Sellsbytel, własna działalność, pani z HR bardzo pewna siebie, fochnięta i spóźniająca się. Cieszę się, że nie dostałam tam pracy : )))

   
OADM

Pytanie czy rekrutacja poprzez firmę SELLBYTES to późniejsza praca jako outsourcing czy bezpośrednio przez CISCO ?? Dzięki Pozdrawiam

   
Alisesa
@OADM 19.09.2016 19:13

Oursourcing. Przeszłam, pracowałam, nie polecam. Staraj się o pracę, ale na blue badge'u, bezpośrednio w Cisco. Sellbytel niestety to porażka. HRy - dramat. Już nie mówiąc o tym, że ucinają pensję, ucinają nawet bonusy. Także pracujesz dla Cisco, ale jako kontraktor. Możliwość przejścia jest, ale jako Sellbytel jesteś nakońcu łańcuszka i aplikujesz do Cisco nie wewnętrznie, ale zewnętrznie, jak osoba spoza firmy. Ja po ostatnich wydarzeniach nie mogę powiedzieć dobrego słowa. Portugalczycy sobie kpiny robią w tej firmie. Jeszcze teraz mam sztywną twarz od tych fakeowych uśmiechów. Brrrr.

   
-rozczarowany

Mam spory żal do tej firmy. Zaaplikowałem przez Linkedin na pewne stanowisko. Ogłoszenie mówiło o pracy w cisco. Zostałem zaproszony na długie rozmowy rekrutacyjne z managerami z USA i Francji, posemne testy, prezentacje i poczęstunek. Dopiero na ostatnim etapie rekrutacji powiedziano nam, że tylko 4 osoby dostaną kontrakt z Cisco. Teszta będzie kontraktorami z Experis. Zadzwoniono do mnie po 2 tygodniach z ofertą pracy na UMOWĘ ZLECENIE...za śmieszne pieniądze. To jakiś żal. Nie spodziewałem się po takiej renomowanej firmie proponowania ludziom śmieciówek, zwłaszcza po włożeniu tylu wysiłków w przygotowanie rozmów i testów. Nie polecam.

   
Alisesa
@-rozczarowany 01.10.2016 08:46

U mnie podobnie. Ja pracę wzięłam, ale po roku czasu przekonałam się jak traktują pracowników kontraktorzy. Nie polecam. I podobnie uważam, że to przykre, że tak renomowana firma zatrudnia w ten sposób.

   
Edyta

Pracuję w Cisco już kolejny rok, teraz na stanowisku Business Development Manager, jestem zadowolona. To firma gdzie inwestuje się w pracowników, jest dużo możliwości zmiany stanowiska wewnątrz.

   
Alisesa
@Edyta 02.10.2017 22:06

Pod warunkiem, że pracujesz w Cisco Cisco na blue badge'u. Jak jesteś zatrudniony np. przez Sellbytel to praca może być fajna, ale portugalski management i cała otoczka + HRy to jeden wielki dramat. Obserwując Ciscowych pracowników widzę dużo pozytywów, to fajna firma. Szanse na rozwój są, ale tam jest niewielka rotacja w porównaniu do innych firm, więc wcale nie tak łatwo się załapać. Byle omijać ten okropny sellbytel szerokim łukiem.

   
Zuzanna

CISCO Systems prowadzi wiele rekrutacji do swoich polskich oddziałów. Więcej szczegółów znajdziecie pod linkiem: https://jobs.cisco.com/jobs/SearchJobs/?3_109_3=%5B%22215429%22%5D Warto Waszym zdaniem wziąć pod uwagę w trakcie poszukiwania pracy te ogłoszenia? Jest również możliwość odbycia stażu, jak oceniacie jego poziom merytoryczny?

   
Iza

CISCO Systems to bardzo dobry pracodawca i nie wszyscy mogą tu pracować

   
kiki

Ogłoszenie pojawiło się w maju 2017, wysłałam CV, odpowiedź przyszła w styczniu 2018, że niestety nie spełniam wymagań. Niezłe tempo rekrutacji...

   
Zuzanna

@Tolcia 5 etapowa rozmowa? Brzmi jak bardzo ciężki i dokładny proces rekrutacji. Co dzieje się na poszczególnych etapach? Życzę powodzenia w przyszłych rekrutacjach!

   
Zuzanna

Obecnie trwa rekrutacja do firmy na stanowisko między innymi Senior Operations Manager oraz Customer Support Engineer – Cisco TAC - FirePOWER Security. Praca w Krakowie. Zamierzacie aplikować?

   
Zwolniona

Pracowałam w firmie 4 lata. Na początku - czyli w momencie szybkiego rozwoju firmy - warunki i atmosfera były bardzo dobre. Później stopniowo zaczęły się psuć ze względu na coraz więcej transakcyjnych stanowisk (tzw. klepacze). W przypadku Cisco raportowanie do menedżera z zagranicy nie jest raczej dobrą stroną. Jeżeli połowa zespołu, w którym jesteś jest spoza Krakowa, to możesz rozglądać się za innym zajęciem. Mój zespół w Krakowie został rozwiązany z dnia na dzień bo większość osób była w rozlokowana w innych krajach świata, a menedżer-obcokrajowiec miał "awersję" do KRK i faworyzował innych. Dopóki w firmie był sponsor Cisco Kraków wszystko było OK. Kiedy stracił stanowisko w wyniku wewnętrznych roszad w USA nie zwiastowało to nic dobrego dla firmy.... Zwolnienia w Krakowie dotknęły około 20 osób (z dnia na dzień)... Praca jest dość elastyczna (możliwość pracy z domu), ALE wszystko zależy od menedżera. Jeżeli Ci są z zagranicy (w szczególności Portugalia, Francja) to o elastyczności i pracy w dobrej atmosferze można zapomnieć. Podwyżki nie zdarzają się często, a tzw. "bonusy" zależą od "widzimisię" menedżerów...

   
kao

@publ to dobrze w sumie ze oni dają taka możliwość prawda? Nie wszedzie Tak jest niestety nie oferuja tego

   
Zalpl

@mag czemu nie zapytasz o to rekrutera? Ludzie myslcie. Czy internauta zna szczegoly rekrutacji? Prawdopodobnie chodzi o prace na rynek afrykanski. Przeczytaj oferte ptacy. Aplikujecie na stanowiska seniorskie a zadajecie pytania jak junior accountant. Z czym wy aplikujecie na takie stanowiska???

   
darko

potwierdzam, dzis byly telefony od firmy zewnetrznej na jakas lapanke rekrutacyjna. bardzo to slabe bylo. zanim bedzie rozmowa kwal to maja byc jakies testy ktore raczej bede castingiem. wyglada to dosc slabo. taka dobra firma a oferuje umowy zlecenia przez firme zewn ktora jedzie na reputacji cisco zbudowanej wylacznie na dziale IT a nie hr czy selsy

   
wiola

zabawne ze wszyscy polacy tak zachwalaja it w cisco ze renoma a obcokrajowcy ktorzy przyjezdzaja tutaj na szkolenia z innych cisco affiliatow smieja sie i mowia ze praca jako ten network inzynier tu to jest taki help desk w odrobine lepszym wydaniu. znajomy tu zostal oddelegowany na 6mies szkolenie a potem mial podjac NORMALNA prace w it w DE. praca jego wygladala tak ze odbieral telefon z problemem klienta i musial go roziwazac z tym ze no nie byl to niedzialajacy word jak w 99% help deskow i rada "uruchom ponownie" nie zawsze dziala. Czemu wiec tak ekscytujecie sie ta praca? to it jak kazde inne

   
piotrek

Z tego co mi wiadomo to nikt w Cisco nie zarabia mniej niz 5k brutto (niezaleznie czy hr czy it czy inny dzial) na jakimkolwiek stanowisku . Tymczasem dzwoni do mnie kolezanka ktora pracuje w jednym z korpo ale szuka czegos innego. Mowi ze zadzwonila do niej kobieta z firmy zewnetrznej ze szukaja do hrow z jezykami obcymi . Pani byla dosc zdesperowana i szuka na asap na rozmowy kwal. Okazuje sie ze stanowisko bez doswiadczenia i uwaga UMOWA ZLECENIE. Znajoma pracuje od roku w korpo i w zwiazku z tym ze nie jest studentka czyli pracodawca musi zaplacic wiecej brutto to pani proponuje jej 19zl neto za godzine. Czyli miesiecznie to byloby min 3100 na reke dla osoby ktora ma juz dosw a nie jest zoltodziobem po studiach!!! Troche dziwne standardy ze Cisco w ogole zatrudnia kogokolwiek przez firme zewn i to na umowe zlecenie skoro to ponoc taka super firma i tyle placa a oszczedzaja jednak jak mozna, Troche siara. Kolezanka probowala negocjowac i podziekowala

   
Majkel

Przeszedlem dwa etapy do CISCO - firma zewnterzna, nastepnie rozmowa telefoniczna z jednym z pracownikow departamentu . Ostatnie spotkanie w biurze : gosc co ze mna rozmawial telefocznie i przelozona tj. jakas Team Leader czy cos takiego. Kobieta do mnie na samym poczatku rozmowy pewna siebie (doswiadczenie w call center przed CISCO ma) rzuca tekst: JA W ZASADZIE NIE WIEM CO PAN TU ROBI PATRZAC NA PANA CV. Po 10 minutach rozmoy wyszla tlumaczac, ze ma swoje sprawy do zalatwienia.... Pelen profesjonalizm!!!. Pozdrawiam Pania, ktora te rozmowe przeprowadzala. Cale szczescie, ze zamrozili rozwoj tego projektu i nie zatrudnili nikogo, bo nie chcialbym miec takiej przelozonej. Tyle od siebie. PELEN NEGATYW ode mnie, czujesz sie jak w skeczach laskowika "Z tylu sklepu", gdzie kierownik jest Panem i Wladca.

   
aaa

rotacja jest - owszem. Co do HR to nikt chyba im nie posłodzi, dziewczyna po socjologii czy psychologii bez wiedzy podstawowej z zakresu do którego szuka ludzi. Ja zawsze opowiadam im po angielsku o swoim doswiadczeniu , otwieraja szeroko oczy i sie denerwuja bo nie wiedzą o czym mowa :) .Odrzucają kogos jesli widza ze nie spełnia listy wymagan w 100% - bo jak maja ocenic tak naprawde kandydata, jego doswiadczenie i to co wniesie do firmy. Pomyłki musza byc .

   

Zostaw opinię o CISCO Systems - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CISCO Systems