CISCO Systems
5 70 6 1

Opinie o CISCO Systems

Vendor_Oszust_Experis_Manpower

Hej, Rok temu była sytuacja z Vendorem Experis Manpower, ktory nazatrudiał ludzi do działu SOC, podpisał z nimi umowy/kontraktry i dzień przed rozpoczęciem pracy dał znać, że.... lduzie rpacy nie zaczną bo Cisco odwołało projekt. I tak ludzie zostali dzień przed rozpoczęciem nowej pracy w d****. Manpower w zamian zaoferwoał 50% miesięcznego wynagrodzenia jako niby odszkodowanie i narazie, kop w (usunięte przez administratora) Nic sobie nie robili z podpisanej umowy bo to tylko kontrakt i nie chroni go prawo pracy. MImo, ze wypowiedzenie było 1 miesiąc, ale że nie doszło do rozpoczęcia świadczneia usług (odwołanie dzień przed) too spadajcie fraj****. Niestety byłam jedną z nich. Radzę się 5 razy zastanowić czy zostawiać obecna prace dla wielkiego niepewnego Cisco, gdzie można odwołać prjekt z dnia na dzień i mają Cię w nosie. Ale tu wina po stornie Experis Manpower bo totalna wy**** na ludzi :) Powodzenia

Bzk

Jako obecny pracownik (5+ lat) mogę coś napisać. Niestety sam początek już jest trudny, bo rekrutacja u nas leży, przy zmianach wewnętrznych również. Rekruterzy mają pełno roboty i nie są do końca w stanie odpisać każdemu kandydatowi co i jak, a system w tym nie pomaga. Trzeba przez to przejść. Jak się trafi w profil, który jest oczekiwany na danym stanowisku to na bank będzie informacja co dalej. Dużo ludzi nie przechodzi "przesiewu" CV, albo odpada po pierwszej rozmowie - stąd duża frustracja jeżeli nikt nie daje odzewu "dlaczego jednak nie ja". Sam przez to przechodziłem kilka razy :). Jak się pracuje? Różnie. Zależy od działu. To jest ponad 1500 ludzi (w Krakowie), normalne jest że są działy "fajne" i "mniej-fajne". Wszystko zależy gdzie się trafi. Ogólnie jest dobrze, naprawdę - nowoczesne biuro, pełno udogodnień (relax room'y, bilard, piłkarzyki, konsole, planszówki, "pokój innowacyjności" - np. dostęp do drukarki 3D, pokój dla matek, stojaki na rowery, szafki i prysznice, darmowa kawa/herbata itp.), dużo by wymieniać. Trzeba tylko znaleźć czas na korzystanie. Management jest jaki jest - zawsze się trafi jakiś korpo-szczur, który myśli tylko o swojej karierze, ale raczej trzeba myśleć o dobru firmy, a nie jednostki. W firmie funkcjonuje coś w rodzaju "wewnętrzego wolontariatu", który oddolnie organizuje róźne atrakcje i eventy (w trakcie albo po pracy): zajęcia sportowe, imprezy, wyjścia kulturalne, eventy charytatywne, szkolenia, rozwój kariery itp. Firma wspiera to finansowo, także jak ktoś ma dobry pomysł to ma okazję go zrealizować (i środki ku temu). Cisco oferuje też sporo benefitów : ubezpiecznie, pakiet medyczny, karty pre-paid, telefon służbowy, bonus roczny, ale tylko dla pracowników. Nie dla kontraktorów. Dużo ludzi o tym nie wie, bo "vendorzy" zatrudniają do pracy przy projekcie "Cisco", ale mówią że to praca "dla Cisco". To wprowadza w błąd, bo dopiero na miejscu nowy pracownik się dowiadują jak to jest (tzw. red/blue badge). Kontraktor nie jest pracownikiem Cisco, a jedynie wykonuje pracę na potrzeby Cisco, może mieć przełożonego z Cisco, ale mimo wszystko zatrudnia go inna firma. Ale tak jak inne osoby pisały - kontraktor może zarabiać dużo więcej - wszystko zależy od doświadczenia i umiejętności. Polecam pracę w Cisco, ale nie jest to kraina mlekiem i miodem płynąca. O awans trzeba "walczyć", jak to w korpo. Polityka też się liczy, jak to w korpo. Ale na tle innych korporacji Cisco wypada naprawdę dobrze. Nie bez powodu od kilku lat dostajemy "Best Place to Work". Można poznać bardzo fajnych ludzi, rozwinąć umiejętności zawodowe (i stricte "biznesowe") i przy tym całkiem nieźle się bawić. Ale mimo wszystko to kwestia indywidualna. Niektórzy nie wyobrażają sobie pracy nigdzie indziej, a inni odbiją się z niesmakiem. Życie. Ocena na stronie dośc wysoka (5/6), według mnie (ogólnie) zgodna z prawdą :)

Zuzanna
@Bzk 27.11.2018 01:01

Należy Ci bardzo serdecznie podziękować za ten wpis. Jest on bez dwóch zdań zarówno merytoryczny, jak i wyczerpujący, a co za tym idzie - posłuży osobom, które poszukują informacji o CISCO Systems. Trzeba też powiedzieć, iż Twój staż pracy w tej firmie może już imponować. A czy dają tam szansę osobom, które nie mają żadnego doświadczenia w pracy?

zozol

Witam, Pracuje w firmie Cisco od marca 2018. Niestety nikt nie poinformowal mnie ze jest podzial na gorszych i lepszych. Ci gorsi to Red-badge'a ktorzy sa zatrudnieni przez Vendora, nie bezposrednio przez Cisco. Ja jestem tym gorszym, z benefitow mam tylko ubezpieczenie zdrowotne w Luxmed. Ktos pisal o wyscigu szczurow, musze sie niestety zdodzic. 6k Brutto na UOP po czym umowa zostala zmieniona na B2B pod pretekstem 'albo podpisujesz albo do widzenia' Brak parkingu, srednie jedzenie, ciezki dojazd samochodem - lokalizacja. Ogolem nie polecam.

Bzk
@zozol 13.09.2018 11:27

"Red badge", to kontraktorzy, a to oznacza że nie jesteś zatrudniony przez Cisco, tylko przez inną firmą (właśnie "vendora"). Pretensje możesz mieć jedynie do swojego pracodawcy, a nie do Cisco. Swoją opinię również powinieneś wyrazić na stronie pracodawcy - możliwe, że wprowadzili Cię w błąd albo nie do końca wytłumaczyli sytuację. Niestety korzystanie z outsourcingu ("managed services") jest obecnie na świecie standardem, także prawie w każdym korpo tak jest. Dlatego lepiej aplikować bezpośrednio. Z punkty widzenia pracownika, nikt nie patrzy na kolor badge'a, ale formalnie to rzeczywiście ma znaczenie. Pozdrawiam

Riley

Cześć, brał ktoś udział w Graduate Program? Czy to jest traktowane jako staż bezpłatny czy dostaje się pensję? Jeśli tak to czy są to pieniądze za które można się w Krakowie utrzymać? Z góry dziękuję za pomoc.

Zuzanna
@Riley 26.11.2018 11:21

Stawiane przez Ciebie pytania są już na naprawdę konkretnym poziomie. Ale zapewne na forum znajdzie się osoba, która będzie potrafiła na nie odpowiedzieć. Jeśli jednak nie, to z takimi kwestiami można już śmiało zwrócić się bezpośrednio do CISCO Systems: https://www.cisco.com/c/pl_pl/about/contacts.html Daj nam później znać, co postanowiłeś zrobić.

Zuzanna

@Elka Super, że interesujesz się rekrutacją do CISCO Systems. Na jakie stanowisko chcesz aplikować - a może już aplikowałaś i czekasz na kontakt od firmy? O tym, jak mniej więcej wygląda tam proces rekrutacyjny pisał jakiś czas temu użytkownik @SzanujNAS - może jeszcze coś Ci podpowie w tej kwestii. A Ty nie zapomnij o informowaniu nas.

Elka

Hej czy ktoś moze mi powiedziec jak wyglada rekrutacja

Zuzanna

@SzanujNAS, Rozumiem i szanuję Twoje zdanie. Jestem moderatorem tego wątku i staram się w związku z tym pomagać jego użytkownikom w zdobyciu rzetelnych informacji na temat CISCO Systems. Jak widzę - sprawy w tym przedsiębiorstwie mają się nie najlepiej - pracujesz tam jeszcze? Co Twoim zdaniem mogłoby realnie wpłynąć na poprawę sytuacji w tym miejscu?

Zuzanna

@Pora Może tak się dzieje, ponieważ CISCO Systems prowadzi jeszcze procesy rekrutacyjne. Nie myślałeś w ten sposób? Proponuję, abyś nie zbyt pochopnie nie oceniał firmy i poczekał na wyniki jeszcze trochę. O jaką posadę się ubiegałeś?

SzanujNAS
@Zuzanna 20.09.2018 13:08

Wiem ze jestes z Gowork, ale to jest przerazajace co piszesz. Mamy rynek pracownika, firmy zatrudniaja, chca specjalistow, a ktos ma czekac do us...nej smierci? Rekrutacja w Cisco jest okropna - oferty pracy na kontrakt i potem wypad, zatrudnianie przez firme zewnetrzna, wymagania zupelnie nieadekwatne do oferowanych warunkow. Moze zwolnij sie z gowork, zatrudnij sie w Cisco, zebys miala jakakolwiek baze do porowania, bo jak na razie jestes jedyna osoba na tym formu ktora teoretyzuje!

Pora

Chyba najgorsza rekrutacja w jakiej miałem okazję brać udział. Po MIESIĄCU od zaaplikowania na stanowiska, nic zero cisza na stronie od aplikowania tylko status: "Under review" i tyle. Mogli by zmienić na Rejected czy cokolwiek a tak stoi w miejscu i nic.

Zuzanna

@zozol Fajnie, że postanowiłeś wziąć aktywny udział w dyskusji. Pracujesz w CISCO Systems od dosyć niedawna, ale już mogłeś wyrobić sobie jakąś opinię. Firma nie powinna traktować niektórych lepiej, a niektórych gorzej. Dlaczego, Twoim zdaniem, Ci którzy są zatrudnieni bezpośrednio przez CISCO są bardziej uprzywilejowani?

Zuzanna

Co jest przyczyną takiej ciszy na tym wątku? Firma CISCO Systems działa w sposób normalny, a ponadto prężnie się rozwija. Na paru ważniejszych portalach z ofertami pracy widziałam, że szukają nowych pracowników. Może ktoś z Was było ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej i zechciałby podzielić się z nami swoją opinią?

torbacz

Nie nie nie i jeszcze raz nie! Donosicielstwo. Lizusostwo. Wyścig szczurów. Łażenie po głowach. Kpina z doświadczenia zawodowego. Zapóźnienie technologiczne. Spam w skrzynkach - 5% użytecznych emaili. Bardzo wolne procesy załatwiania czegokolwiek. Brak zgody na poprawianianie czegokolwiek. Czerwony ma mniej praw i jest właściwie tylko robolem. Opinia niebieskiego jest wiążąca, choć może być gówniana, kłamliwa i nie poparta żadnymi argumentami. Kierownicy kompletnie nie dbają o swoje zespoły, często bez wiedzy merytorycznej. Brak szacunku dla osób wierzących!!! Siedlisko degeneratów, lewactwa wszelkiego, miernot kulturalnych. Ludzie z Indii zarządzają infrastrukturami, kompletnie bez wiedzy. Ludzie bez przygotowania technicznego zajmują się procesem wdrożeń i zmian. Np. nie odróżniają kilobajta od kilobita. Kąciki socjalne dobrze wyposażone. Kąciki odstresowywujące. Przemiłe panie sprzątające. Cóż z tego, że pensja dobra. Nerwy są bardziej wartościowe.

Natenczas
@torbacz 31.05.2018 11:36

Chyba wiem, kto napisal te opinie. Trudno sie nie zgodzic w kilku punktach.Na zadanie managera, pozbyto sie tego wartosciowego pracownika, bo chyba zagrazal pozycji przelozonego. Nigdy nie odmowil pomocy kolegom. A ten,ktory za tym stoi jst zerem, zlodziejem czyjejs pracy , obiecywał zlote gory, mr. invisible man i wkoncu uciekl do innego zespolu. Typowy przyklad korposzczura, manager jak z koziem pupy trabka. Male zyyy to ty?

srisco
@torbacz 31.05.2018 11:36

torbacz. bardzo prosze o kontakt na priv! mam do podania Tobie reke!

Micha
@torbacz 31.05.2018 11:36

Witajcie :) Tak sobie czytam, bo koleżanka ostatnio wspomniała coś o Cisco - i jakoś niezbyt zachęcająco to brzmi dla człowieka, który porzucił "dobra" pracę w korpo na rzecz mniej stresującej, podobnie płatnej - ale mało rozwojowej Btw można zapytać, o co dokładnie chodzi z tym "brakiem szacunku dla wierzących"? Hmm.. przykłady jakieś, o ile to nie problem? Nie ukrywam, że wiara jest dla mnie dość ważna

Niekorpo
@Micha 26.06.2018 11:57

Braku szacunku dla wierzących nie zauważyłam, wręcz przeciwnie. W razie potrzeby jest zapewnione miejsce do modlitwy, pokój bez przeszkleń, zamykany na klucz

NieKorpoSzczur
@torbacz 31.05.2018 11:36

@torbacz, mysle ze nie powinno sie dawac opinii o firmie na postawie opinii z jednego teamu. Pracuje juz kilka lat i nic co napisales nie jest tutaj rzecza codzienna. FYI - wiesz ze w Krakowie w Cisco sa Red Badge ktorzy zarabiaja 2-3 x wiecej niz Blue Badge - wszystko zalezy od kwalifikacji. Firma szanuje uczucia religijne, nie ma wyscigu szczurow i spiny na wyniki - znam duzo roznych zespolow od inzynierskich po operacyjne. Rozumiem ze mozesz miec niemile doswiadczenie, moze to tylko konkretny manager a nie sama firma w sobie?

Zuzanna

@NieKorpoSzczur Super, to bardzo dobrze świadczy o firmie CISCO Systems. Ważne jest, żeby pomagać osobom, które dopiero rozpoczynają swoje kariery zawodowe. Może ktoś z obecnych na forum użytkowników zechciałby coś jeszcze dodać o tym pracodawcy? Serdecznie Was zachęcam do aktywnego uczestniczenia w tej dyskusji.

Zuzanna

@Natenczas To już całkiem sporo. W związku z tym pewnie orientujesz się, czy w CISCO Systems zatrudniają osoby dopiero rozpoczynające swoją karierę zawodową, czy raczej stawiają na doświadczenie? A oferują może jakieś dodatki pozapłacowe?

NieKorpoSzczur
@Zuzanna 12.06.2018 16:25

@Zuzanna, Cisco zatrudnia inzynierow i project managerow do graduate program - wiec bez doswiadczenia. Raz do roku jest taka duza rekrutacja. Poza tym sa tez oferty Junior.

Zuzanna

@Kuba Można się w pewien sposób zgodzić z Twoim punktem widzenia. Jak długo już pracujesz w CISCO Systems? Czy warunki zatrudnienia, jakie oferuje ten pracodawca są według Ciebie atrakcyjne? @Niekorpo Bardzo serdecznie Ci dziękuję za tę niewątpliwie merytoryczną ocenę wyżej wymienionej firmy. Na pewno pomogłeś nią wielu osobom, które są zainteresowane tym pracodawcą. Dalej tam pracujesz?

Kuba

Jeśli ktoś jest niezadowolony z pracy w takiej firmie to powinien zmienić miejsce pracy i nie narzekać!!!

bukabukabuka
@Kuba 16.07.2018 18:09

Powiem więcej - lepiej w ogóle tam nie podejmować pracy jak się ma dostać umowę kontraktora. Nawet jeśli za Revenue Analyst dają 12k brutto czy za Senior GL między 8500-10500 :) nie warto!

Niekorpo
@Kuba 16.07.2018 18:09

Jeśli ktoś jest nie zadowolony to właśnie to robi :) dzięki za radę :D

Niekorpo

Cisco ma ogromną renomę na rynku pracy, ale niestety na tym koniec. Fajnie wygląda w cv bo wszyscy kojarzą firme, ale niestety rzeczywistość wewnątrz biura wygląda nieco inaczej. W dużej mierze zatrudnienie przez różne firmy zewnętrzne, a co za tym idzie podział pracowników na Red badgy (zatrudnionych przez vendora) i Blue badgy (zatrudnionych bezpośrednio przez Cisco). Niestety Red Badge są gorsi pod każdym względem, finansowym, benefitowym. Niektórzy pracownicy zatrudnieni przez Cisco traktują Red badgy jak druga kategorie ludzi... Napięta atmosfera, ciśnienie na wyniki, najlepiej jakby człowiek nie odchodził od biurka ani na sekundę. Pod względem wyposażenia biura, pracownicy mają wszystko czego zapragną, ale pytanie kto co lubi - ładne otoczenie i darmowa kawę czy miła atmosferę pracy i rozgraniczenie życia na prywatne i służbowe.

Zuzanna

@Micha Widzę, że jesteś zainteresowany pracą w firmie CISCO Systems. A jakie stanowisko konkretnie by Cię zadowalało? Pamiętaj, aby informować nas na bieżąco o swoich decyzjach. Czy ktoś z Was jeszcze chciałby napisać coś o pracodawcy, jakim jest CISCO Systems? Wasze uwagi mogą okazać się niezwykle pomocne osobom, które planują tam aplikować.

Zuzanna

@Natenczas Dziękuję Ci za to, że postanowiłeś wypowiedzieć się o pracy w CISCO Systems. Praca w korporacji należy chyba do tych najbardziej specyficznych, to nie ulega wątpliwości. Jak długo tam pracowałeś? Co mógłbyś jeszcze dodać o tym pracodawcy?

Natenczas
@Zuzanna 06.06.2018 12:33

Ponad 3 laty. Torbacz, a wlasciwie male zy napisał dobrze.

Zuzanna

@IndieNIE Dziękuję Ci za klarowne - tym razem - wyjaśnienia. Mają one służyć nie mi, lecz tym użytkownikom, którzy poszukują aktualnych informacji o danym pracodawcy. @torbacz Dziękuję Ci za to, że postanowiłeś podzielić się z nami swoim zdaniem o firmie CISCO Systems. Rozumiem, że Ty również nie miałeś dobrych doświadczeń związanych z tym pracodawcą, jednak przestrzegaj regulaminu Gowork i nie używaj słownictwa o charakterze wulgarnym. Dostrzegasz jakieś plusy pracy tam?

Zuzanna

@IndieNIENIENIENIE! Chodzi po prostu o konkrety dotyczące - w tym przypadku - sposobu rekrutacji w firmie CISCO Systems. Jak to dokładnie się odbywa? Bo wciąż nie skupiasz się na konkretach, a te by się bardzo przydały, ponieważ osoby nowe forum zupełnie nie wyniosą nic z Twojej wypowiedzi. Nie odpowiedziałeś jeszcze na pytanie, czy pracujesz albo pracowałeś w tej firmie?

IndieNIE
@Zuzanna 26.05.2018 17:16

Zuzanno, pracowniczko Gowork gdybyś była uprzejma czytać ze zrozumieniem to byś znalazła odpowiedzi na swoje pytania. Napiszę ci wprost w punktach: 1. Nie, nie pracuje w Cisco. Chciałem pracować, ale sposób rekrutacji o oferowane warunki mnie ODRZUCAJĄ. 2. Rekrutacja w początkowej fazie wygląda tak, że atakują Cię na linkedin przyjaciele z jakiegoś Nju Deli czy innego Bangalore i piszą do Ciebie bardzo bezpośrednie wiadomości od razu zakładając, że będziesz zainteresowany. 3. Prezentowane oferty pracy są tylko ofertami na kontrakt przez agencje pracy i na z góry określony czas (sprawdzone w ciągu ostatnich dwóch lat). 4. Oferowane oferty to często bardzo szczodrze wynagradzane pozycje, ale na z góry określony okres - na rynku pracownika, raczej dziwne zachowanie, że firma chce niby ściągać specjalistów, ale nie chce ich zatrzymać. Który specjalista pójdzie do firmy na rok czy dwa, by znowu szukać pracy? Jakie to daje poczucie bezpieczeństwa? Można na czymś takim wziąć większy kredyt? 5. Oferowanie pozycji kontraktorskich ludziom, którzy mają n lat doświadczenia i x różnych certyfikacji oraz z różnych studiów wyższych uznaje za bezczelność i potwarz. 6. Gdy odmówiłem jednemu Szirmie, do druga Shirisza weszła na mój profil i zaczęła mnie bombardować ofertami z Cisco. w rezultacie mam zablokowanych 10 rekruterów z Indii, którzy po prostu piszą nie przyjmując słów "NIE". Czy teraz do Ciebie dotarło to co napisałem? Prościej nie potrafię.

Zuzanna

@IndieNIE Dziękuję za Twoją opinię, ale czy jednak mógłbyś ją nieco rozwinąć? Napisz coś więcej o wspomnianym procesie rekrutacji w CISCO Systems. Czy sam pracowałeś dla tego pracodawcy? Zachęcam Cię do podzielenia się z nami swoim zdaniem na temat tej firmy. Jednocześnie zaznaczam, że nie powinieneś posługiwać się na tym wulgarnym słownictwem.

IndieNIENIENIENIE!
@Zuzanna 21.05.2018 13:52

Ale co chcesz więcej usłyszeć? Dla firmy rekrutuje kilka agencji. Jeśli rekrutuje cie Collabera i koledzy z Indii - uciekaj. Oferowanie ofert na kontrakt 1-1.5 roku na rynku krakowskim to kpina. A rekruterzy z Indii są nachalni, pretensjonalni i chamscy.

IndieNIE

Nadal Collabera dla was rekrutuje i nadal ten sposób rekrutacji jest skandaliczny. Piszesz rekruterowi "Nie dziękuje" - wchodzi po 10 razy dziennie na profil. Blokujesz - jego koledzy z Indii wchodzą jak na sraczke. Serio, taka duża firma i headhunting w Indiach?

Red badge

Ja pracuje w Cisco już od roku ponad jako kontraktor (nie żadna collabera i inny s..t) - stawka jest bardzo dobra, bo 5 cyfr netto. Generalnie rekrutacja była słaba, 3 etapy w tym ciężko było przełożyć jakiś termin. Pierwsza rozmowa była mega prosta. Generalnie polecam prace w Cisco Kraków jak również polecam Red Badge - bardzo dobre pieniądze dużo lepsze niż blue i łatwiejsze przechodzenie między zespolami(co jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe). Awanse są i wiążą się z wysokimi podwyżkami. A może to po prostu mi się udało? Generalnie polecam :)

Red Badge - zainteresowany
@Red badge 07.04.2018 22:55

Hej, a to tak sie da pracowac w CISCO jako Red Badge nie bedąc związany z zadnym kontraktorem typu Collabera i inne? Z tego co mi wiadomo to CISCO nie zatrudnia kontraktorow bezposrednio. Mozna prosic o wyjasnienie? Albo jak ewentualnie to zrobic zeby byc bezoisrednio pod CISCO ale na kontrakcie?

Nowy pracownik

Do mnie odezwała się Pani z firmy Collabera. Sama. Dodam, że moje doświadczenie zawodowe jest znikome, więc dziwnym wydało mi się, że firma z taką reputacją jak Cisco może się mną interesować. Co więcej, kilka miesięcy temu na stronie Cisco wysłałam swoje CV i podobnie do koleżanki z komentarzy - KILKA miesięcy później dostałam wiadomość, że nie spełniam ich wymagań. Wracając do Collabery. Hinduska sama znalazła mnie na LinkedIn-ie i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie telefony w godzinach pracy, w weekend i brak jakiegokolwiek zrozumienia, że na rozmowę muszą mieć warunki obie strony. Rozmowa miała być wtedy, kiedy ona to podyktuje. Wszystko skończyło się na tym, że po uzupełnieniu mojego profilu i 2 tygodniach milczenia rekruterka wykonala do mnie 12 połączeń w ciąg 15 minut i po tym jak odebrałam (w godzinach pracy, ale stwierdziła, że "ISSUE IS URGENT") poinformowała mnie z góry ustalonej rozmowie, której terminu/godziny nie dało się przełożyć (godzina 13 zazwyczaj jest godziną pracy niezależnie od strefy czasowej w jakiej pracujemy) po czym coraz bardziej nerwowo próbowała mi wytłumaczyć, że godząc się na tę rozmowę akceptuję wszystkie warunki pracy. Starałam się dzielnie wytrzymać wszystkie pytania, w końcu Cisco się mną zainteresowało- do momentu, w którym zadano mi pytanie "czy nic nie zmieniło się od momentu naszej ostatniej rozmowy". Poinformowałam wtedy rekruterkę, że przez ostatnie 2 tygodnie odezwała się do mnie jeszcze jedna firma - zapytała wtedy czy wiem, jak to może wpłynąć na ich (Collabery) wizerunek w oczach management'u Cisco skoro już uzupełnili mój profil i postarali się o rozmowę dla mnie. Wyszło również kilka nieporozumień w temacie oczekiwań finansowych oraz wmawianiu mi, że po zgodzeniu się na rozmowę telefoniczną z managementem nie będę miała możliwości zrezygnowania z oferty, odmówiłam dalszych kontaktów. Ciekawi mnie czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją.

Może warto?
@Nowy pracownik 08.03.2018 00:58

Ja blokuje kazdego rekrutera Collabery ktory się ze mną kontaktuje, ale Twoja historia jest na tyle poważna, że może warto napisać oficjalne pismo do Cisco Kraków z opisem sytuacji?

obecny
@Nowy pracownik 08.03.2018 00:58

Ja również uważam, że powinnaś dać znać Cisco. To co opisujesz to jakiś kabaret.

Inglisz jazyk trudna jazyk
@Nowy pracownik 08.03.2018 00:58

Gdybys znala troche lepiej j. angielski oraz byla bardziej asertywna, to bys jej odpisala cos w stylu: "Dziekuje za mail. Obecnie jestem w podrozy sluzbowej u klienta z ograniczonym dostepem do telefonu / e-maila. Prosze o pozostawienie wiadomosci zwrotnej." Ja zawsze takim automatem zalatwialem rekruterow i studzilem ich zapal dzwonienia do mnie po 10 razy dziennie. Wykrusza sie wiekszosc. Jesli im naprawde nie zalezy, to sa kiepskimi rekruterami, a jesli sie odezwa, to sobie ich ustawisz pod swoj grafik i sie przygotujesz do rozmowy.

tour

Opracy firmie nic nie powiem, ale proces rekrutacyjny to jakiś żart jak na obecne standardy. Widzę, że nie jedyna mam niegatywne doświadczenia po kontakcie z rekruterami z Collabera. Rozpoczynają rekrutację i między etapami zostawiają bez odpowiedzi w środku rozgrzebanego tematu. Pewnie się wakat zamknął, ale już do reszty kandydatów w procesie odpisać nie łaska. Wstyd Cisco, wstyd Collabera.

Wstyd!!!

Mam ogromna prosbe, czy mozecie Panstwo nie robic sobie KPIN z ludzi, ktorzy maja wiedze, doswiadczenie i dobra prace? W jakim celu jakas Hinduska firma oferuje u Panstwa prace, na umowie kontraktorskiej? Kto przyjdzie do Panstwa na rok czy dwa majac wiedze, kursy i doswiadczenie? Kto bedzie pracowal dla agencji pracy tymczasowej? Nie wstyd wam? Do tego bardzo prosze, zebyscie Panstwo poinstruowali swoich kolegow z Indii, ze praca u Panstwa to nie jest szczyt marzen i kandydat ma prawo odmowic. Rzygam juz takim roszczeniowym stosunkiem do kandydatow z jakim sie spotkalem posrednio u Panstwa firmie (Collabera dla Panstwa pracuje!)

nowypracownik
@Wstyd!!! 13.02.2018 15:01

Pani Prasha która wydzwania nawet w sobotę?

Zuzanna

@anonymous, napisałaś, że czekasz już kilka miesięcy na informację zwrotną na temat wyniku rekrutacji, w której brałaś udział w CISCO Systems. Jest to dosyć długo. Rozumiem, że czujesz się zlekceważona. Jednak wzięłaś udział w procesie rekrutacyjnym. Czy zdecydowałabyś się na opisanie jego przebiegu? Ten opis zainteresuje wszystkich, którzy wezmą udział we własnej rekrutacji w tej firmie.

anonymous

Bralam udzial w rekrutacji do firmy Cisco kilka miesiacy temu i niestety do tej pory nie otrzymalam odpowiedzi o wynikach. Moim zdaniem firma o takim statusie i szczycaca sie osiagnieciami w dziedzinie nowych technologii powinna pamietac o wyslaniu takiej informacji do osob, ktore zakwalifikowaly sie do bardziej zaawansowanego etapu rekrutacji. No coz najwyrazniej pozostaje jeszcze pewien obszar do usprawnienia...

Niu

Wrażenia z rekrutacji: tragiczne. Pierwsza rozmowa: pani z HR i jakiś menago. Menago całą rozmowę pisał sobie coś na laptopie, w ogóle nie reagował na moją obecność. Żenujące :) Druga rozmowa: telekonferencja z panią z USA, obecna była też HR. Oraz test - rozmowa z potencjalnym przełożonym. Który to pan znał excela i vba słabiej niż ja LOL. Poza tym nie do końca umiał powiedzieć, czym ma się zajmować jego dział. Chodziło o robienie analiz, trochę big data. Nie umiał powiedzieć, jakich narzędzi używają, tylko że "szuka ludzi , którzy będą umieli zaproponować narzędzia". Umowa miała być przez Sellsbytel, własna działalność, pani z HR bardzo pewna siebie, fochnięta i spóźniająca się. Cieszę się, że nie dostałam tam pracy : )))

Zostaw opinię o CISCO Systems - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CISCO Systems