logo ROVESE S.A.

ROVESE S.A.

Wałbrzych

Opinie o ROVESE S.A.

Lolek 2015-08-22 07:39
A co to sie w Cersanicie z kominów niedymi ,jakiś postój ....czy co ???
4
Brak słów! 2015-08-22 21:28
Aktualne wymagania do pracy w Cersanicie - abyś miał ręce i nogi bo więcej osób się zwalnia (w tym starzy wykwalifikowani pracownicy) a młody przyjdzie 10-tego dostanie za systemsystem czterobrygadowy z wekendami i świętami w pracy 1500 zł i 11-tego już go w pracy nie ma już Ukraińców przyjmują i 10 osób mamy dostać z zakładu karnego do nauki bo nie ma komu robić ktoś wyżej napisał że zakład jest chory,nie zakład jest chory tylko ci którzy nim zarządzają a nieudolni mistrzowie produkcji chodzą i niby się interesują jak jest kierownictwo później siedzą w budach nieroby wogóle z nich nie wychodzą i biorą po 4.000 a chłop po 11 latach pracy z działu X dostał 20 groszy podwyżki,żenada pracuję tam 10 lat i właśnie poskładałem CV do innych "normalnych" zakładów pracy bo w w dziadostwie syfie i zapyleniu nie mam zamiaru dalej pracować!
Blue 2015-08-30 13:49
Najgorszy dział jaki może być w cersanicie to mwg pod przywództwem Wieśka Rutkowskiego ten człowiek jest chory psychicznie jego taktyka to ponizyc każdego
7
Blue 2015-08-30 13:49
Najgorszy dział jaki może być w cersanicie to mwg pod przywództwem Wieśka Rutkowskiego ten człowiek jest chory psychicznie jego taktyka to ponizyc każdego
3
Blue 2015-08-30 13:49
Najgorszy dział jaki może być w cersanicie to mwg pod przywództwem Wieśka Rutkowskiego ten człowiek jest chory psychicznie jego taktyka to ponizyc każdego
1
Morison 2015-08-31 20:19
Wow, to wiadomo od lat , żadna mi NOWOŚĆ .
3
Marta 2015-09-26 13:14
Macie jakieś informacje na temat p. A.Matusika? Może to mylne wrażenie ale ten człowiek wygląda na nieobliczalnego!
Panna na wydaniu 2015-10-30 22:39
Jezeli chcecie pracowac na srednim szczeblu a tym bardziej wyzszym przyzwyczajcie sie do chamstwa, przerwywania, podrzucania swin, trwonienia waszego czasu, ciekawych rozmow pelnych bluzgow i wskazywania, ze wasza praca jest g.... warta od top managmentu-jest to mobbing. Od 02.11 rusza i na temat satysfakcji etc... jest tak samo jak w 2012/2013-nic sie nie zmienilo na lepsze-byl skok w 2014 ale wrocilismy do punktu wyjscia czyli chamowy na codzien i taka jest centrala w Kielcach. Kasa jest ale jak sobie wywalczycie, drobnica nic nie dostaje, im wyzej od dyr. tym pensja z automatu 5cio cyfrowa. Duzo stresu, srednio z satyfakcja. Sa lepsze firmy. Korporacja powiatowa.
4
Papuga 2015-11-03 12:10
Moszna mie swendzi jaja pieczom hej od tych wypocin
Na pochybe matkojebc..yy
ja 2015-11-09 23:38
Tak to prawda wkoncu juz nikt tu pracowac niechce sa wiezniowie ukraincy ciekawe co jeszcze
ja 2015-11-10 01:42
A zapomnialem dodac ze jeszcze strazacy se dorabiaja :)
1
BVAIrun 2015-11-10 16:09
strażacy zawsze są, co roku od 10 lat
jako 2015-11-12 17:55
Jedna wielka zbieranina
lux 2015-11-17 19:16
1750 w 4 brygadówce .sami ocencie.
1
pracownik 2015-12-14 00:11
Witam z Caolin czyli nowego "centrum logistycznego" dawnego Cersanitu, później Rovese . W Opocznie gdzie to powstało podobno z likwidacji w Starachowicach płace wyglądają tak. Pracownik magazynu : pierwsze trzy miesiące do ręki 1500 zł, po tym okresie 1750 do łapy. Tyle w temacie. Brawo dla Miśka S.
5
Xyz 2015-12-14 23:35
Jak miło kolega pisze. Propagandowo.No i ta atmosfera. Mniam,mniam. Jutro rzucę pracę w Biedronce na kasie za 1900 bo mówisz, że tak tam miło. Piszesz o takiej godzinie, że albo zżera Cię stres i nie możesz spać albo jesteś zmianowym i nie masz co robić. Małe info. Nie loguj się w wewnętrznej sieci. Widzę Cię.
5
Xyz 2015-12-14 23:35
Jak miło kolega pisze. Propagandowo.No i ta atmosfera. Mniam,mniam. Jutro rzucę pracę w Biedronce na kasie za 1900 bo mówisz, że tak tam miło. Piszesz o takiej godzinie, że albo zżera Cię stres i nie możesz spać albo jesteś zmianowym i nie masz co robić. Małe info. Nie loguj się w wewnętrznej sieci. Widzę Cię.
3
Lenon 2015-12-15 23:00
Ta na pewno,kierownictwo to buractwo, nie polecam tego zakładu ,prawie jak zakład karny .Płaca śmieszna za system 4 brygadowy.
4
koles 2015-12-18 14:10
wiezniowie tam maja lepiej dowaza ich do pracy i pewnie sa lepiej traktowani niz pracownik z wieloletnim stazem jednym slowem porazka
2
iggy 2015-12-21 20:00
Tak czytam ile zarabiają ludziska w takich firmach i oczom nie wierzę. 1500zł/mies??? 2300 to dobra pensja??? Co wy robicie ze swoim życiem? Najlepsze lata wam upłyną w gnoju. Na zachodzie dostaje się większe zasiłki na dzieci niż te wasze pensyjki. Nie mówiąc już, że pensje w innych firmach też podskoczyły. Ja z kolegami dostałem ostatnio ~700 brutto podwyżki, bez pytania, bo jeden chciał się zwalniać, to mu podnieśli i reszcie. Zarabiam 4000 netto zanicnierobienie. No może czasem coś naprawię, jak mi się chce. Owszem jestem, jestem specjalistą, ale tylko elektrykiem po średniej szkole. Przyszedł do nas facet co bezpiecznika nie umiał zdiagnozować i zarządał 3500 netto i dostał! Tak się zarabia pod Warszawą. A wy co?? TRAGEDIA. To już lepiej wyjechać do jakiejś Norwegi, Danii itp. A
5
Pank 2016-01-03 20:25
No talk na moje jaja potrzebuje tak się zapociły od nic nierobienia.No ja mam netto 8 tys i w dwa miechy mam tyle co w tej trupiarni za rok.Wole dawać się wydzierać Angolowi a nie jakiemuś gnojowi ,bo tu mam przynajmniej kasę.Czy prezes mały jeszcze pracuje?????....złotousty z brzuchem.
1
Bzdura 2016-01-12 01:18
O ciekawych rzeczach wypisujesz. Piszesz, że chłop nic nie umie i dostał 3500 koła na łapę pod Warszawą. Czytał ogłoszenia z Warszawy np o pracę spawacza( inne ogłoszenia są podobne). Wszędzie tylko doświadczenie, doświadczenie, doświadczenie.Nawet w Wa-wie gdzie podobno nie ma bezrobocia. A więc wybór tamtejsze firmy mają. Mistrzostwo świata to ogłoszenie " Operatora wózka widłowego zatrudnię. Miła widziana grupa inwalidzka". To cały czas Warszawa !!!!
6
Zakład karny nr 1 2016-02-08 20:29
Najlepszy jest Pan prezes który szczyci się swoją poprawa zakładu na pytanie co takiego dokonał odpowiada posprzątal tylko nie wiadomo na którym zk bo na 1 tego nie widać
1
jaszczur 2016-02-22 22:49
Ale mnie farfocle zapiekły w zwieraczu jak te opinie słyszę.Dup.. się zapociła bo nic nie robię siedzę w biurze i jajca mi się pocą i tak mydle oczy a ta hołota łyka wszystko jak nasienie bo pracy nie ma.
post 2016-04-02 13:16
Co do tej miny prezesa waszego to radzę uważać na niego. Nie pracuje w cersanicie, ale trafiła mi się okazja zobaczyć jego minę, uśmieszek, to mnie osobiście to mocno przeraziło. Ten jego uśmieszek od razu skojarzył mi się z uśmieszkiem mojego byłego szefa-psyhopaty. Ja osobiście radzę wam uważać na tego waszego nowego prezesika. Jego uśmieszek jest identyczny z uśmieszkiem mojego bylego psychopatycznego szefa. I nie mam tutaj na myśli psychola latającego z siekierą po ulicach tylko takiego bardzo ale to bardzo miłgo sympatycznego uśmiechniętego pana co z uśmieszkiem wprowadza ciebie w błąd i manipuluje tobą. Mój byly szef był psycholem pokroju plichty, mudoffa (wygoogoujcie sobie te nazwiska) i był najzwyczajniejszym w świecie oszustem. Moze to tylko przypadek, że ten wasz szefunio tak samo sie uśmiecha i może jest on normalny ale ja radzę wam uważac i to bardzo na niego.
Nicki 2016-04-04 09:00
Bardzo zkałamana firma. Generalnie idą w kierunku krajów 3-go świata a nie europy zachodniej. Na zachodzie standardem jest podawanie oferowanych zarobków w treści ogłoszenia. Kilka lat temu cersanit potrafił podawać zarobki w treści ogłoszenia, ale juz w ostatnim czasie zaprszestali tego robić (nawet trochę przed tym jak zaprzestali podawać, zaczęli podawać coraz to nizsze zarobki....). Obecnie zamieszczają ogłoszenie i jak zadzwonbicd o nich żeby coś się dowiedzieć więcej o ofercie albo o zarobkach to zarobków podać nie moga, bo rzekomo na rozowie informują o nich. Jak co do czego na rozmowie też nie informują o zarobkach tylko się durnowato wypytują ile ktoś chcialby zarabiać, a sami na takie pytanie nie odpowiadają, a prezesik się do tego jezcze gejowato uśmiecha. Tak więc firma nie d,ązy do standardów zachodnioeuropejskich a dążą do standardów 3-go świata...
2
szkoda 2016-04-05 19:18
Opinia o Cersanicie w regionie walbrzyskim jest fatalna,nikt tam juz nie chce sie przyjac do pracy,co rozsadniejsi i wartosciowi uciekaja a zarzad i kierowmictwo rozpieprzaja zaloge,czyzby celowe dzialanie poprzez zmniejszanie zarobkow ?
2
osmen 2016-04-24 15:31
Ta ogólnie może być no ale mistrzowie może nie wszyscy ale większość no mam wrażenie że prowadzą sabotaż ich pomysły ciągną zakład na dno
2
pracownik cersanit III 2016-06-20 21:56
Powiem tak rozmawiałem z przełożonym nie mamy szczęścia do menadżerów ten Id..ta nasz prezes kończy dzieła niszczy kolejną firmę którą zarządza, mam nadzieje że mój przełożony się myli ale powiedział mi że za około trzy miesiące stracimy płynność finansową wiecie co to oznacza, ktoś mi powiedział że jeśli zaczną płacić pensje na raty trzeba szukać pracy mam nadzieje że go wy...lą zanim doprowadzi do kilu set bezrobotnych
qqka 2016-10-12 18:43
Jas Fasola jeszcze rządzi?
mika 2016-10-12 18:49
zalezy chyba jeszcze na jakim stanowisko, w sumie widzialem ze teraz poszukuja specjalisty do spraw zarzadzania ceną, trzeba posiadac doswiadczenie na posobnym tanwoisku znac sie na finanasach i marketingu w sumei to tez nie sa wysokie wymagania tylko podstawowe
nick 2016-12-08 21:56
Ile kusz wozisz na masce?
polewaczkowy 2017-01-27 15:47
Pracuje niedawno i uważam że nie jest źle. Praca nie jest ciężka, brygada fajna a kasa nienajgorsza- ok. 2000
Alicja 2017-03-01 10:32
@polewaczkowy, najważniejsze to cieszyć się z wykonywanej pracy! Gratuluję :)
Mariusz W 2017-07-16 13:01
Ja pracuje 14 lat praca lekka i 2800 jest, bez nadgodzin i innych dodatków.
Były worker 2017-07-16 13:03
Dalej macie czterobrygadówke czy w ramach ujednolicania Organizacji tzw standaryzacji wprowadzą U Was to co na Ukrainie?
Aga 2017-07-20 20:18
Na jakim stanowisku pracujesz i czy to jest kwota brutto czy netto?
Mariusz W 2017-07-29 09:55
Aga to jest kwota netto zarobki moje się wahają od 2600 do właśnie tych 2800 na rękę
Mariusz W 2017-07-29 09:56
Cztero brygadowka jest ale chce zmienić na 12 godzinny system pracy
Alicja 2017-08-10 16:48
@Mariusz W - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia? Czy jest możliwość podpisania z pracodawcą umowy o pracę? Czy ROVESE S.A. poszukuje w tym momencie nowych pracowników? Te informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
prasowy maciej 2017-08-11 08:13
Krezusem jest Michał Sołowow, który pokazuje, ile warta jest polska chemia. Wyprzedza Zygmunta Solorza-Żaka, który z samego Cyfrowego Polsatu dostał grubo ponad 100 mln zł. W rankingu nie zabrakło Leszka Czarneckiego. W przeciwieństwie do rodzeństwa Kulczyków, których trzy giełdowe spółki nie dzielą się zyskami.
żródło - https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dywidendy-najbogatsi-polacy-solowow,137,0,2353545.html
Mariusz W 2017-08-11 20:21
tak umowy podpisuję bez problemu zatrudniają cały czas
zainteresowany 2017-09-08 08:31
i co wprowadzili te 12 ?
zainteresowany 2017-09-08 08:37
Najlepsi to są jołopy z przerobowni, cieszą się że mają dzień wolnego w zasadzie to wolne od rana do 20 godziny przed nocką to rozumując w taki sposób mozna powiedzieć że do tej pory mieli 4 dni wolne przed czterema nockami plus wolne po 1 zmianie i plus wolne po nockach to gdzie tu sens i logika, pozdro dla tych ciemniaków
zainteresowany ten pierwszy 2017-09-08 08:39
nie podszywaj sie pode mnie
pracownik 2 2017-09-08 08:55
najlepsze że mówili na spotkaniach że to po to wprowadzają żeby ludzie sie nie zwalniali, a już część pracowników szuka pracy bo im ten system nie odpowiada nawet pracownicy z ponad 10 letnim stażem
Alicja 2017-09-08 11:22
@Mariusz W - dziękuję za informację. @pracownik 2 - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w ROVESE S.A.? Na jakim stanowisku pracujesz? Jak oceniasz dostępne na nim warunki zatrudnienia? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
OPOxxx 2017-09-09 16:27
Napiszcie jak to wygląda ---dokładniej(system pracy,wolne itp.), kiedy wam to wprowadzili.
Co sądzicie o zmieceniu góry ----chyba będzie normalniej -- najpierw zmiany na poszczególnych zakładach (prezesiki) i skończą się głupoty różnego rodzaju.

ps.
pozdro od opoczniaków -------------------też mamy czasami cyrk na kółkach
1
Mariusz W 2017-09-12 16:23
idziesz na pierwszą zmianę od 8 do 20 nastepny dzień na nockę od 20 do 8 rano schodzisz z nocki to masz ten dzień wolny i nastepny i znowu to samo, plus taki że idziesz do pracy 16 razy na miesiąc a nie np 23
opoxx 2017-09-14 05:55
dzięki
Zostaw swoją opinię o ROVESE S.A. - Wałbrzych
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROVESE S.A.