brak logo

Sklepy KOMFORT

Olsztyn

Opinie o Sklepy KOMFORT

Były pracownik 2010-06-16 15:43:39
U W A G A ! . Nie polecam. Pracodawca poprzez kierownika toleruje wyłącznie młodych pracowników . Tylko pracownicy bezosobowi i dający się całkowicie podporządkować nastrojom i humorowi kierownictwa , mają szansę utrzymania się w w.w. firmie. UWAGA. Powodzenia he he.
2
były pracownik 2010-07-13 12:22:44
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą, Praca gdzie nie można wypowiedzieć własnego zdania, a punktowane jest donosicielstwo. Moim zdaniem niedługo będą to wpisywać w zakres obowiązków:(
Kierownictwo żenująco nieprofesjonalne, a o dobrej atmosferze w pracy ZAPOMNIJ!!!! Zdecydowanie nie polecam.
1
ja 2010-07-17 10:44:20
ide w pon na rozmowe tam i to co piszecie jakos mnie nie napawa pozytywnie...
skad dokladniej takie osady?
kiedyś pracowałem 2010-07-18 21:22:10
Wytrzymałem tam kilka miesięcy i stwierdziłem że to nie warte moich nerwów. Kiedyś podobno pracowało się całkiem nieżle, ale od jakiegoś czasu zaszły jakieś poważne zmiany, oczywiście na gorsze. Roboty dużo, ludzi do pracy mało, a wymagania coraz większe.Jakieś plany do zrealizowania a jak nie to na dywanik. Niech cię nie zwiodą pozory, zresztą sam się przekonasz... Osobiście uważam że szkoda marnować tam czasu. Wystarczy zobaczyć ile ludzi tam się ostatnio przewineło.
były pracownik 2013-02-13 21:44:25
pracowałem tam 6 lat do lipca ub.r.. kiedys ta firma była jednym z najbardziej pożądanych pracodawców. od jakichś 2,5 roku dno i pół metra mułu. zero zarządzania, głodowe pensje, kierownicy regionalni to psychopaci, idiotyczne normy (np. towary komplementarne - pracownicy wiedzą o co chodzi...), niesamowita rotacja. totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie nawet nie myślcie o zatrudnianiu się tam
1
poszukująca 2013-03-06 17:42:55
jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna na kierownika sklepu?
Mormon 2013-07-03 11:08:37
Tragedia. Na rozmowie Pani "kierownik" uraczyła mnie toną pytań przez okres 1 godziny. Nie wszystkie pytania oczywiście były dotyczące samej sfery zawodowej (typowa kobieca ciekawość, taki "system" mają by dociec kto kim jest?), może książkę piszą, doktorat z rekrutacji i testują to na ludziach? Rekrutacja, która była to taka dosłowna spowiedź, było gorzej niż u księdza przed ślubem. Bardziej wnikliwie i z większą dawką szczegółów... Co lepsze w ciągu tej godziny rozmowy jak i po niej nie dowiedziałem się ile tak naprawdę się zarabia. PARODIA. Odp była: niestety nie możemy powiedzieć. Ot "odpowiedź". Niestety w takim razie i ja NIC NIE MOGĘ O SOBIE MÓWIĆ poza tym co jest na CV. Pewnie następnym razem tak już będzie u innego pracodawcy. Skoro przychodzi się na rozmowy i się obustronnie czegoś człowiek chce dowiedzieć to najważniejsza rzeczą chyba jest WYNAGRODZENIE za pracę poza obowiązkami i system pracy. Także jedne wielkie dno już na start, skoro ma się takie podejście do potencjalnego pracownika i się wyciąga wszystko od niego, a w zamian nie mówi się ani słowa o wynagrodzeniu nawet w czasie okresu próbnego, udaje się, że nie ma tematu, neguje to ja już widzę co by było dalej jako pracownik w tej firmie. Za pewne pełno niedomówień, olewania i pewnie wymagań. Z samego system i sposobu rekrutacji mogę powiedzieć, dajcie sobie spokój.
anka 2014-10-03 07:11:25
Wyprzedarz w sklepie internetowym nto kłamstwo. Zrobilam zakupy towar był dostępny, po czym 2 dni później dzwoni pracownik sklepu mówi ze towar nie dostępny ale jeżeli chce to może go sprowadzić po regularnej cenie. Nie rozumie. Postanowiła skierować sprawę do rzecznika praw konsumentów.
karolcia 2014-11-23 14:42:23
co to według was kochani znaczy " głosowa pensja"? prposzę was nie piszcie ogólnikami bo dla każdego inna pensja znaczy więcej lub mniej. możecie podać jakieś dokładne stawki albo chociaż z malutkimi widełkami? chcę się do nich dostać do pracy ale to wszystko zależy od tego ile zapłacą, proszę was o pomoc w tym temacie
hiks 2014-11-23 14:49:00
Hej, z tego co wyczytałem, to chyba radza sobie jednak nie najgorzej, a co ważniejsze maja sporo ofert pracy. Mnie interesowałaby praca sprzedawcy w jednym z ich sklepów, znalazłem nawet ogłoszenie. Oferują nawet umowę o pracę. Mam jednak pytanie, czy aby na pewno warto? Ktoś jest może w stanie przybliżyć orientacyjne zarobki?
4
mich8 2014-12-01 19:54:56
Hej, jeśli ktoś z was interesuje się firmą Sklepy KOMFORT to zajrzycie na forum ponieważ jest nowa propozycja pracy. Bardzo interesująca sprawa. Rozwiń skrzydła z najlepszymiSklepy KOMFORT S.A. to nowoczesna firma o ugruntowanej pozycji rynkowej, należąca do gr...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5706442?keywords=&region=
1
nikoś 2014-12-27 00:07:32
pani kierownik przez małe "p" mało profesjonalna , kto ją wogóle tam zatrudnił , chyba wypracowała sobie pozycje w inny sposób ;) nie szanuje ludzi.
kasia 2015-01-29 22:33:35
a jak wyglada praca w biurze? atmosfera, zarobki itp? oraz jak wuglada proces rekrutacji/
7
Szakal 2015-02-07 10:26:43
Praca tak naprawdę nie jest zła :D pracuję już 2 lata owszem dr regionalni są uporczywi ale da się przeżyć tak naprawdę atmosfera pracy zależy od załogi kier sklepu i innych pracowników :)
nati 2015-03-21 14:49:37
Hej, a jak własnie jest z warunkami na stanowisku sprzedawcy w sklepie komfort? Tak się zastanawiam, czy nie spróbować tutaj poszukac pracy, doświadczenie w obsłudze klienta i obsłudze kasy fiskalnej posiadam. Jednak ciekawi mnie jakie jeszcze mogą miec wymagania i o co pytają orientacyjnie na rozmowach, pomożecie?
3
Wrocek 2015-04-15 21:04:51
Pracuję już dość długo w Komforcie, pamiętam czasy założyciela firmy, amerykańskiego funduszu i teraz nowego właściciela - Polaka.
Atmosfera w pracy bardzo zależy od współpracowników, od kierownika.
Jeśli trafi się między fajnych ludzi, to praca jest czystą przyjemnością. Nigdy nie miałem okazji narzekać na koleżanki i kolegów, załoga stoi za sobą murem.
Pensje głodowe? Ile to oznacza??? Sprzedawca-kasjer, zależy oczywiście od stopnia znajomości asortymentu może mieć podstawy 2200-2800zł/brutto, Konsultanci, to wyższy stopień sprzedawcy (zaznajomiony z branżą, dobrze znający asortyment i obsługujący klientów zgodnie ze standardami), a zarobki są na poziomie 2500-3500zł/brutto.
Do tego dochodzą premie, oczywiście jeśli sklep wyrobi indywidualny plan sprzedaży na dany miesiąc. Premie mogą być różne w zależności od wysokości wyrobienia planu i są % od całościowego utargu.
Wszędzie są plusy i minusy, jak dla mnie zdecydowanie jest więcej plusów.
W każdej firmie istnieją jakieś standardy, a Komfort to firma handlowa, więc jest nacisk na sprzedaż (wszystkiego). Regionalni są od tego, aby nas cisnąć na wyniki, ich ciśnie "góra", ale to jest normalne w każdej firmie handlowej. Czy to będzie Lidl, Biedronka, Castorama, OBI, Tesco, Carrefour itd.
Jak to się mówi, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Ogólnie polecam pracę w Komforcie, a te opinie, które piszecie trochę mnie rozśmieszają, trochę martwią, trochę niepokoją. Ja zawsze trafiałem na odpowiednią załogę i jak rano widzę te "same mordy" w pracy, to gęba aż się sama śmieje.
okres próbny 2015-04-30 13:57:29
jestem świeżo upieczonym szczęśliwym ex-kierownikiem jednego ze sklepów w centralnej Polsce. Warunki finansowe przyznam przyzwoite, transparentne reguły, ludzie spoko i wszystko by było ok, gdyby nie decydenci, którzy wiedzą wszystko lepiej.
Za "przedmówcami" - możesz mieć własne zdanie i na tym lepiej poprzestań, nie zanudzaj nim szefa.
Puste procedury, do których musisz się stosować, ale sami ich twórcy czasem nakłaniają Cię do ich łamania. No i moja ukochana i długo wyczekiwana jej wysokość odpowiedzialność finansowa, z której niektórzy bardziej lubiani są zwalniani a reszta musi zapłacić za kradzieże i oszustwa klientów, bo systemów antykradzieżowych i monitoringu brak (chyba, że w mateczniku kiele**im, który z dochodowością ma niewiele wspólnego, ale ładnie się prezentuje, prawda panie S.?)
Firma zapomniała, że czasy wołów dawno przeminęły, a Ci którzy na nią zarabiają rękoma także mają mózgi, niejednokrotnie lepiej rozwinięte niż tych z górnych pięter. Regionalny (Dyrektor) wymyśla cuda na kiju dla swoich kierowników zamiast z ludźmi z pierwszego frontu porozmawiać (z autopsji - o wiele lepsze rezultaty).
O wsparciu tj. coaching, mentoring czy szkolenia (podkreślam efektywnych) zapomnij, podobnie jak o mrzonkach zwanych benefitami!

Te 3mce będę dobrze wspominał, chodź ludziom ambitnym i uczciwym nie polecam.

To nie są gorzkie żale, bo z nieukrywaną satysfakcją odesłałem przekreśloną umowę z nienegocjowalnym warunkami. Do dziś nikt się nie odezwał do mnie słowem. Wszyscy obrażeni, zapomnieli, że prócz Boga jest też Kuba.

Pozdrawiam moją drużynę ze sklepu, o którego istnieniu nie wiedzą nawet niektórzy przedstawiciele handlowi ;)
7
ciekawy 2015-05-05 18:34:48
Czy miasto moze na T? ważne bo mam rozmowe:)
gucio 2015-05-07 22:01:02
Nie to nie Toruń. I proszę tu nie spiskowac.PAN powyżej najpewniej pisze o łodzi. Cóż.... Pana strata drogi panie KL.
elemele 2015-06-01 15:28:20
2200 kasjer?? we wrocku, no to chyba żart jakiś, pracowałem tam kilka lat, kasjerka z kilkuletnim stażem pensja brutto 1950 zł, więc gdzie te 2200???
1
ggg 2015-06-18 13:46:26
od kiedy to komfort sprzedaje meble?
elektryk 2015-06-18 13:51:14
Kasjerka moze tak. Co innego sprzedawca. Poza tym rynek jest jaki jest i teraz tyle daja.
elemele 2015-07-07 12:06:47
uwierzę, jeśli jesteś sprzedawcą w komforcie, ale jeśli opierasz się na opinii kolegów, to uwierz mi tyle nie zarabiaja, maja o wiele mniej
elemele 2015-07-12 15:13:30
1800 to oni mają brutto i zawsze tekst od kierownika: "przeciez zarabiasz więcej niż najniższa krajowa, wiec o co ci chodzi i jaką chcesz podwyżkę" ;)
elemele 2015-08-23 17:01:17
specjalistów to oni mają, z reguły kilku przydupasów kierownika sklepu i regionalnych, z pensjami brutto około 3200 ;) reszta jazda na 1/2, albo 3/4 etatu za marne grosze, ba, nawet za 400zł, jak pracują po kilka dni w tygodniu.
1
Były pracownik 2015-08-27 09:47:36
Heheh Komfortowa propaganda...
Stara wyga 2015-08-27 09:56:05
Dla zainteresowanych Polecam: http://www.komfort.fora.pl/

- niezależne forum pracowników komfortu - cała prawda o firmie...
1
elemele 2015-09-21 11:13:29
@numerant, to podaj przykład chociaz jednego skelpu komfort, w którym sa owi specjaliści:)
mina 2015-11-08 19:59:26
a od kiedy komfort zajmuje się meblami????? coś ci się pojebiło lekko
Balbina13 2016-01-12 19:59:30
W żadnym wypadku nie kupujcie usługi montażu paneli w komforcie . W usługę montażu nie wchodzi nic ani gruntowanie ani lrzygotowanie podłoża ani wnoszenie paneli na piętro. Dodatkowo facet montuje sobie panele w jaki sposób mu zleci producent i pomimo tego ze ze zeklismy sie roszczeń co do gwarancji D
To pan kop... Nie wyraził zgody na montaż a tu wszystko umówienie, w żadnym wypadku nie polecam!,,,
2
Szakal pracownik 2016-05-18 17:10:01
Komfort nigdy nie sprzedawał mebli i dalej nie sprzedaje a co do samej pracy to nawet nie ma co mówić na ten temat pensja hahahahah obowiązki przekraczające maximum
elemele 2016-05-23 01:22:30
specjalistami to oni są w czarowaniu kierownika, ustalaniu wolnych dni w grafiku, żeby 1 i 3 maja trwała przez tydzień, kombinowanie, co by zrobć, żeby sie ie naarobic i zgarnąć 3200 wypłaty kosztem reszty, która [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w kazdy weekend
1
my 2016-05-28 19:34:47
Ile zarabia zastępca kierownika w komfort?
2
Brutus 2016-06-30 09:15:06
Ktoś może potwierdzić te zarobki zastępcy kierownika sklepu w komforcie ?
Zastanawiam się czy aplikować do nich właśnie na to stanowisko i zastanawiam się ile płaca na tym stanowisku.
Ktoś coś podpowie ??
były kierownik 2016-07-05 06:58:06
zarobki z-cy kierownika ok 2600zł/brutto w górę kierownik 3200ł w górę jesteś odporny psychicznie na ciśnienie z góry i harowanie ponad czas to polecam. A i dodatkowo musisz umieć zatrudnić "specjalistów za 2000zł brutto:) żeby Ci plan robili:)
Ogólnie miało być fajnie po przejęciu pana S. a zrobiło się jak zwykle.
Pracownik jest śm....m i jest tak dobry jak ostatni jego msc:)
2
Lubis 2016-08-02 14:04:16
Ładne wypracowanie, wyważone i rzeczowe. Po co poszedłeś do Komforta?! Bardziej nadajesz się do pisania na Portalach informacyjnych
Seth 2016-10-10 17:57:48
A co ma wnoszenie mebli do montażu???
Wg. Twoich oczekiwań to Ci mogą co najwyżej komin przeczyścić ....
we 2016-10-10 18:20:14
ja widziałem że szukają teraz ludzi na praktyki w dziale handlowym i mam pytanie czy polecacie w ogóle coś takiego? czy można zdobyć jakieś doświadczenie może bo nie ukrywam że na tym tutaj mi najbardziej zależy żeby się czegos nauczyć a nie dostać papierek
Były 2016-11-19 22:38:05
To kolego krótko pracujesz, jak twierdzisz, ze komfort założył Enterprise Investors. Założycielem firmy był Romuald Stachowiak ze wspólnikami ( chyba razem było ich trzech) Następnie firmę w 2007 sprzedano Enterprise Investors, no a teraz jest to Polak Michał Sołowow. Nie wątpliwie najlepsze lata to złote lata zysku dla Komfortu - lata Stachowiaka. Tak, tak wiec mało wiesz kolego, mało. W tych latach każdy chciał pracować w komforcie, złota robota. Pracować aż się chciało. Premię, nagrody, bony wycieczki dużo wymieniać - wszystko to czysta motywacja pracownika. Od chwili sprzedaży firma zaczęła dosłownie iść na dno. Przepracowałem w komforcie około 12 lat. Zwolniłem się za czasów Sołowowa bo to wtedy zaczęło śmierdzieć to całe szambo. Regionalni, TK - parcie na sprzedaż bez żadnej motywacji. Firma zaczęła wychodzić z założenia że masz pracę i chcesz ją utrzymać to sprzedawaj, a premie jakąś psią dostaniesz. A za audyt tajemniczego klienta można było wylecieć, jeśli nie stosowałeś się do standardu obsługi i twoja rozmowa nie brzmiała tak jak masz wyszczególnione w sok-u. A i nie zapomnij się kajać przed klientem, czy ma racje czy jej nie ma Ty zawsze nie masz racji i nadstawa swoje szanowne cztery litery na solidne kopniaki bo tu oprócz sprzedaży jesteś też workiem dla trudnego klienta który mimo że nie ma racji to według firmy zawsze ma racje. Chore umowy o odpowiedzialności materialnej i dziwny tok przebiegania inwentaryzacji. Jednym słowem bagno, gnojówka, smród...
Zostaw swoją opinię o Sklepy KOMFORT - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sklepy KOMFORT