brak logo

Black Red White

Będzin

Opinie o Black Red White

anonim 2010-05-03 22:06:13
Witam.Ostrzegam wszystkich przed pracą w tej firmie.( usunięte przez administratora )
1
Frybra 2011-03-24 20:08:43
Zgadzam się z poprzednią opinią.Może i zarobki nie są najgorsze bo( usunięte przez administratora ) +premia ale kierownictwo poniżej krytyki.Zwalnia się ludzi którzy są wygadani i reprezentują wyższy poziom wykształcenia celem pozbycia się konkurencji.Nikt nie docenia pracy która się tam wykonuje.Wszyscy się pięknie uśmiechają a pod koniec dnia po przepracowaniu oczywiście całego dnia zwalania się 8 osób.Kadra kierownicza nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi, siedzą cicho i wysługują się pracownikami przypisując oczywiście sobie zasługi.Nie polecam, dziwna atmosfera i przede wszystkim daleko idący( usunięte przez administratora )
2
innn 78 2011-04-11 23:13:44
pracuje tam prawie od otwarcia dopóki wszyscy zarbiali dobrą kase jak na będzin i w porównaniu z pozostałymi sklepami smarowali tyłki i udawli że są potrzebni teraz jak trzeba udowodnić co się umie wylewacie gorzkie żale które są wynikem waszego ograniczenia przez które was wywalili lub wywalą na szczęscie, ja pracuje i nikomu nie żucam się w oczy robie swoje i ktoś to docenił a tych zarozumiałych pewniaków nareszcie wywalają
1
anonim 2011-04-16 10:43:28
Ludzie w jakim wy świecie żyjecie zawsze tak było ,jest i będzie że zwalnia się tych którzy wychodzą przed szereg, są mądrzejsi a zostawia się( usunięte przez administratora )
mmmmmmmmmmmm 2011-04-17 18:47:50
Hej. Wy wszyscy anonimowi , wykształceni , zdolni ,inteligentni - trzeba było wcześniej wykazać się swoimi zdolnościami . Teraz obrażacie tych , którzy zostali -( usunięte przez administratora ).Powodzenia w nowej pracy. Z waszymi predyspozycjami pewnie od razu dyrektorami zostaniecie.
anonim 2011-04-17 20:42:01
Witam ogólnie zgadzam się z opiniami powyżej .Ale może kogoś pochwalicie ja uważam ze jedyna osoba która jest z kierownictwa kumata to( usunięte przez administratora )Gdyby nie ona to ten salon padł by już dawno dziewczyna trzyma wszystko jak należy .
1
anonim 2011-04-17 20:59:38
Ja uważam że wszystkie negatywne opinie kierowane są pod adresem trzech osób na tym Salonie i tak jest a jak ktoś nie rozumie co czyta to jego sprawa.Jest jeszcze takie przypuszczenie ze to zawsze winny się tłumaczy bądź ten co ma coś na sumieniu ( usunięte przez administratora ) jest Ok i wiele innych osób.( usunięte przez administratora )
M. 2011-04-17 21:23:20
Omijajcie z daleka BRW - wszyscy ktorzy myslicie ze bedziecie miec fajna prace na umowe zlecenie - zastanowcie sie trzy razy zanim przyjdziecie . Bylam dzisiaj w pracy i wiem jaki jest i bedzie do was stosunek. I juz Wam wspolczuje
mmmmmmmmmmmmmm 2011-04-17 21:43:13
No właśnie tłumaczysz się.
Anonim 2011-04-20 22:14:40
Jedno jest pewne masz własne zdanie i szacunek dla własnej osoby lecisz.
anonim 2011-04-30 16:03:05
Zacznijcie ludzie znowu coś pisać! To co się dzieję w tym salonie nie jest normalne! Czym Oni się kierują? Aż trudno uwierzyć kto wczoraj poleciał...
mmmmmmmmmmmmmmm 2011-05-01 20:55:59
Oszczędności!!!!!!!!! Ciekawe kiedy zaczną wreszcie kierownictwo redukować;-///i na nich oszczędzać.
anonim 2011-05-07 20:54:27
Nikt nie potrafi w tej firmie zarządzać, kierownik salonu oraz kierownik mebli to ludzie, którzy myślą tylko o sobie, pracowników mają za nierobów a sami nie potrafią przyczynić się do utrzymania obrotów sklepu na poziomie tak dobrej marki. Zwalniają dalej ludzi, którzy są profesjonalistami w swojej dziedzinie a zostawiają swoich ulubieńców.Zwolnionych pracowników galerii zastępują "workami" a osoby ze sprzedaży panami z magazynu, to jakaś kompletna paranoja! Można byłoby pochwalić kierownika magazynu, który nie różni się od pozostałej kadry ale któż wie czy to na pewno jego zasługa za uratowane tyłki.
"Karpik" lubi pływać, wszyscy to wiemy- szkoda tylko że utrzymuje się na powierzchni wyłącznie dzięki fałszu i obłudzie.
aaaaaaaaaa 2011-05-10 20:07:45
Wszyscy widzą co chcą, zwolnieni poszkodowani, a sami sobie na to zasłużyli,albo "za dużym pyskiem", albo totalnym olewniem pracy.
Z małymi wyjątkami, które zawsze są.
Kierownicy decydują o kadrze, więc zostają najlepsi, którzy mają wiedzę z branży i podejście do klienta, bo niektórzy jak to klienci zauważają"prywatnie rozmawiają od pół godziny przez telefon, że nie można o nic zapytać", i co tacy jeszcze tu robią???
Kto jest bez skazy, niech pierwszy rzuci kamieniem.....
xxxxxxxxxxxxxx 2011-05-10 20:33:30
Kierowników w tej firmie to nie ma .Jeden na psychotropach ,drugi chrząkający, i rabarbar du....az. Wiedza żadna, doświadczenie znikome wręcz żadne,obroty sklepu?...... Biedronka ma lepsze obroty więc nie dziwota że wszystko się sypie.
2
xyz 2011-05-10 21:14:21
Hahahahaha "zostają Ci co mają wiedzę w branży i podejście do klienta" bzdura nad bzdurami zostają najlepsi ale chyba w bezbarwności, rutynie i nadskakiwaniu kierownictwu.
anonim 2011-05-11 14:26:53
Zostają Ci co pół roku byli na L4 ciekawe czemu.........?
2
anonim 2011-05-18 11:45:29
dokładnie tak jest, że dla kierownika salonu [usunięte przez administratora] który faktycznie bierze chyba jakieś prochy nie liczy się chęć do pracy i doświadczenie ludzi, zostawia ludzi których dobrze zna od kilku lat bo się kumplują i nie ważne jest że ktoś nic nie robi albo był na zwolnieniu pół roku i nadal tam pracuje, gdyż liczą się tylko "plecy" Nowi uważajcie jeżeli wdepniecie w to bagno, bo tylko dzięki nadskakiwaniu i kablowaniu macie możliwość tam trochę porobić.
xxx 2011-05-18 21:33:17
Kogo macie na myśli pisząc o tym, że był pół roku na L4? ...
2013-09-04 03:08:06
NIE POLECAM! Czemu? Może dlatego że pracowałem nad sprzedażą produktów, wywiązywałem się z obowiązków. Wyleciałem bo nie pod kablowałem. Dlaczego na moje miejsce wskoczył synulek pracownicy? która tuż przed moim zwolnieniem tak bardzo zaprzyjaźniła się kierowniczką? Nie wiem nie wiem ale coś tu chyba śmierdzi. [usunięte przez administratora] to osoba zupełnie nie mająca pojęcia o marketingu i zarządzaniu ludźmi. [usunięte przez administratora]rzeczywiście na prochach. kierownik magazynu przychodzi ze złą miną spowyzywa wszystkich pod sobą po czym wraca mu humor. Nie polecam ani na krótko ani na długo. Obiecywali stały dochód pełny etat godzin na umowie o pracy czyli te 160 godzin. Po czym dostałem maksymalnie 90... Młodzi pracownicy wporządku naprawdę fajni ludzi zawsze pomogli z klientem czy w innych sklepowych problemach. Starszyzna pracująca to kable kable kable, warto się wystrzegać.
4
2013-09-27 15:43:14
KILKA NIEMIŁYCH SŁÓW O TEJ FIRMIE .....
ktoś już dobrze napisał o nich , ze do momentu wpłaty kasy jest wszystko cudownie
zamówiłem dwie szafy w BRW , producentem była firma " Dąb Gdynia " , pani poinformowała ze termin realizacji to ok 3 tyg , wpłaciłem zaliczkę no i czekam ...

minęły trzy tygodnie i NIC więc pytam kiedy bedą szafy ,,, nikt nie wie . pani która przyjmowała zamówienie dopiero zaczęła dzwonić do Gdyni z pytaniem kiedy zrobią szafy , w Gdyni też nikt nic konkretnie nie odpowiedział . I tak minęły jeszcze dwa tygodnie , w końcu meble dotarły , BRW kase wzięło i nawet głupiego przepraszam nie usłyszałem ,,,,,,,,,, ale to nie koniec
teraz będzie ciekawsze .
Jedna szafa przyszła spoko ale druga miała dwa LEWE BOKI , niby wina producenta , no ale umowę na zakup zawarłem z BRW więc reklamację składam u nich
panienka od reklamacji informuje mnie że reklamacja potrwa ok 3 tygodnie !!!!!!!!!
ewidentna pomyłka pakowacza czyli producenta " Dąb Gdynia " więc dzwonię do Gdyni i co ??? słyszę że reklamacja potrwa ok 3 tygodnie no SZOK
w końcu po 5 tygodniach oczekiwania złożyłem skargę do Rzecznika Praw Konsumenta
w dzień później kurierem dotarł do mnie brakujący element , jak by nie można było go wysłać na drugi dzień po przyjęciu reklamacji
DLA WSZYSTKICH CHCĄCYCH ROBIĆ ZAKUPY W BRW
postarajcie się aby dopisano WAM w umowie jaki jest nieprzekraczalny termin realizacji zamówienia i reklamacji , inaczej tak jak ja zamiast czekać 20 dni , będziecie czekać ponad 70 dni
POZDRAWIAM BRW RZESZÓW i firmę Dąb Gdynia - niezła para
Andrzej
5
Klient 2014-03-14 11:46:58
Reklamacje w tej firmie to porażka bo pracowników się chroni przed ich błędami.Zamówiłem przez ich stronę www.komodę z szufladami. Po wysłaniu zorientowałem się, że zamiast prawostronnej poszła lewostronna. Zadzwoniłem do tego salonu i Pani powiedziała, że zamieni i nie ma sprawy. No i oczywiście dostałem nie tą. Złożyłem reklamację która została rozpatrzonapo powrocie z chorobowego tej Pani. Oczywiście reklamacja nie została uwzględniona bo dostali zamówienie na lewostronną. Paniusia oczywiście nie zamieniła komód bo może zapomniała i w rezultacie uznania reklamacji poniosła by konsekwencje. Chyba sama tą reklamacje rozpatrywała !!!
aśka 2014-05-03 09:31:58
ja tam jestem zadowolona - pomyliłam wymiary pokoju wszysto udało się odkręcić
i jeszcze załapałam się na promocję która aktualnie wchodziła :)

polecam Będzin - bardzo mili ludzie - super obsługa - czułam się jakbym była jakiśmś vipem :)
krzysiek 2014-05-19 23:55:37
Chyba cos pomieszałeś bo Dąb Gdynia nie współpracował i nie współpracuje z Brw. W jakim czasie według Ciecie lub rzecznika trzeba załatwić reklamację?
1
mła 2014-07-15 21:05:22
Salony BRW nie prowadzą i nigdy nie prowadziły sprzedaży produktów firmy "Dąb Gdynia" !!! Meble kupiłeś najprawdopodobniej od dilera jednej i drugiej firmy. Następnym razem sprawdź na dokumencie zakupu kogo oczerniasz!
irmina 2014-09-12 10:42:15
Nie kupujcie mebli od nich dziadostwo nie warto kupować mam nauczkę kupiłam szafę dobrze jej nie złożyłam to się rozlatuje śruby za krótkie nie trzymają się szkoda gadać
Bla 2014-09-18 13:50:25
Miałam wątpliwą 'przyjemność' pracowania w BRW na Bielanach Wrocławskich. Praca dość ciężka, ale na to nie narzekałam, w końcu mało gdzie jest lekko, szczególnie w handlu. Płaca taka sobie jak za ilość obowiązków. Kuszą umową o pracę i premiami, jednak o premię bardzo trudno, w związku z wysokimi, nierealnymi planami. Oprócz tego, że byłam sprzedawcą, byłam też sprzątaczką - tak, niestety wycieranie kurzy również było w obowiązkach. Jak za bardzo się wkręciło w sprzątanie, to zaraz był problem, bo dostawało się sygnał, że ignoruje się klientów, no a rozdwoić się ciężko. Kierownictwo to porażka - nigdzie w pracy nie spotkałam się z taką ignorancją i takim dystansem do pracowników. Jak przychodzi nowy pracownik nawet go nie powitają - dowiadujesz się od innych pracowników, że to kierownictwo, a oni chodzą dumni jak pawie, bez 'dzień dobry' czy choćby uśmiechu, byleby złapać cię na czymś co do twoich obowiązków nie należy. Tragiczna trenerka, która również była sprzedawcą, więc zamiast uczyć cię i być twoim coachem walczyła z tobą o każdego klienta. Masz punkt obsługi klienta na środku, a w nim kompa i krzesła, ale jak nie jesteś z klientem to nie możesz nawet usiąść na chwilę - pewnie niech kierownictwo postoi sobie 10 godzin, zobaczy jakie to cudowne. Oczywiście zakaz rozmawiania z innymi pracownikami. Tylko ludzie sprawili, że wytrzymałam tam, tyle ile wytrzymałam. Nikomu nie polecam tam pracować. To było zdecydowanie najgorsze doświadczenie zawodowe w moim życiu. Nigdy bym tam nie wróciła.
7
Q 2014-10-27 19:25:53
hej
nie do końca rozumiem te pretensje pracowników - jak wam źle to się zwolnijcie
kupuję często w Będzinie - i obsługa jest super - nie widać po nich żeby sie męczyli - mi cierpliwie pan wszystko tłumaczył i nawet załatwił cenę z aktualnej promocji
Szkoda tylko że te meble takie krótkotrwałe - biurko 3 lata i do wymiany
1
1 2015-01-06 18:00:45
jakieś zmiany w Będzinie?
czy po staremu?
marko 2015-03-04 03:14:30
Co racja, to racja, black red white to znana marka meblowa, ich meble w stosunku do ceny są dobre jakościowo, chociaż to pospolita płyta wiórowa. Mimo wszystko kiedy robiłem mały remont, to meble kupiłem u nich. Oglądałem je w jednym z salonów, ale zamówiłem w punkcie obok siebie - lepszy transport do domu, no i jak twierdził sprzedawca to wszystko jedno, bo i tak nie ma premii ani prowizji za sprzedaż, prawda to?
3
kandydatka 2015-06-09 23:26:18
Byłam na rozmowie w Black Red White w Poznaniu. Zadawali mi szereg dziwnych pytań przez ponad godzinę, przez 4 osoby jakieś najważniejsze. Czułam się jakbym startowała na stanowisko co najmniej dyrektora, a starałam się tylko na sprzedawcę. Żenujaca była ta rozmowa i szkoda było mojego czasu i pieniędzy na dojazd.
6
były pracownik 2015-06-15 22:59:01
Witam

Pracowałam w BRW ,wykorzystuja proponują Umowe Zlecenie "Smieciówy" a jak dadza etat to trzeba ich traktować jak Bogów ludzie co za czasy,zero podwyżek a pracowałam przez 7 lat,podstawa+premia od sprzedaży,czyli wyścig,atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] same znajomki,trzeba uważać co do kogo sie mówi donosza.Podstawa to 2000-2200 brutto,niedługo Agate Meble dogonia tam jak slyszałam ze płaca najnizsza krajowa a ja ciagle podwyższaja,w abrze tez lipa najnizsza premii nia da sie zrobić,vinotti tez straszne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierwonik i z-ca biora wszystko dla siebie,dobra szkoda pisac ale chociaz cała prawda o zarobkach w sieciówkach meblowych
pelasia 2015-07-07 21:47:49
Nie wiem co zwyczaje w tym sklepie. Jak coś jest w wyprzedaży i w korzystnej cenie to wg mnie powinno być wystawione i zachęcać do kupna. Chciałam kupić komodę. Pytam gdzie mogę zobaczyć.Znudzona pani (chyba jedyna z obsługi na cały sklep - innych osób z obsługi nie było)informuje, że nie ma. Może jest na magazynie. Wykonała telefon i co ...! Jest ale na magazynie i nie złożona.... Chyba ja miałam sobie ją z magazynu przynieść i złożyć - żeby nie przeszkadzać pani...w nudzeniu się! Jak tak się traktuje klientów to nie ma się co dziwić, że w sklepie pusto.Przepraszam na dole był ochroniarz... Nie polecam.
nick 2015-07-16 12:47:06
To forum z opiniami o pracy!!! dla obecnych i przyszłych pracowników a nie miejsce na ocenę i żale klientów :) uprasza się odwrotnie iteligentnych o "produkowanie się" w innym miejscu
1
H-33 2015-08-09 19:24:11
Witam,wszystkich którzy chcą pracować w firmie BRW oraz w firmach z nią powiązanych.
Prace w Bleck Red White rozpocząłem po maturze w 2003r.Swoją "karierę"zawodową zakończyłem z niesmakiem w 2007r.
Dostać się na firmę można było tylko za i ze znajomościami ktoś cię musiał popchnąć przeważnie za odpowiednią sumę lub inną przysługę.Ludzie którzy trafiali na produkcję byli to znajomi mistrzów zmianowych,brygadzistów,kierowników hal.Natomiast do pracy na serwis,magazyny,narzędziownie oraz inne "ciepłe posadki" musiałeś być od prezesa,dyrektora,kierownika lub kogoś z biurowca/kadr.
Moja pierwsza wypłata 1700 zł ładnie jak na pierwsza prace zaraz po szkole pomyślałem, kolejna 2300 zł pięknie... Czar prysnął kiedy byłem ciągnięty za język przez kierownika a nie podpier****łem kolegów więc premia uznaniowa która wynosiła notabene 50% wypłaty została dziwnym trafem nie przyznana.Pracownicy wszyscy oprócz fizycznych to:kuzyni,bracia,siostry,wujkowie,ciocie itp jedna wielka rodzina.
Na początku 2007 zwolniłem się wyjechałem za granicę czego do dzisiaj nie żałuję. Owszem nie zawsze było źle,nauczyłem się tam co to znaczy pracować i jak pracować w fabryce i co to znaczy odpowiedzialność,najgorsze były nocne zmiany ponieważ noc jest od spania.Jeśli ktoś jest z Mielca lub okolic i tak tam trafi lub już tam pracował. Niestety Polska rzeczywistość nie daje nam zbyt wielkiego pola manewru, idziemy pracować tam gdzie jest praca a nie gdzie chcielibyśmy pracować. Pozdrawiam.
1
greg 2015-08-12 12:39:50
"idziemy pracować tam gdzie jest praca a nie gdzie chcielibyśmy pracować"
Niekoniecznie ale jest to dobra wymówka dla kogoś kto nie ma się chęci i ambicji do zmian.
Czy za granica przepracowałeś tam gdzie chciałeś ? Wątpię.
oasdgfas 2015-10-26 18:40:43
Ja pracowałem przez miesiąc na magazynie w Black Red White w Lublinie. Z pracy byłem zadowolony. Praca nie była ciężka, była ciekawa, ludzie byli ciekawi w tym i kierownicy. Najbardziej to taka starsza pani co była w szoku że macham tak miotłą po magayznie :D
Gdy praca za granicą okazała się nie wypałem wróciłem tam. Akurat na tym magazynie w sklepie miejsca nie było, ale pani kierowniczka co mnie pamiętała moment załatwiła mi pracę na drugim, większym magazynie :)
Jedyny minus to że umowa jest śmieciowa i aby 7 zł za godzinę ale jak dla mnie było okej :) No wiadomo praca nie na całe życie ale na początek, po szkole w sam raz :)
misia 2016-02-01 23:49:11
Na przyjazną atmosferę nie liczcie. Wystrzegajcie się tu pracy jak ognia. Wartości mają za nic :)
1
Majsro 2016-02-24 21:01:00
Jak tam? przyjeli kogos ostatnio na jakies stanowisko? jak to z tymi rotacjami, po noc masakryczne?
kelner 2016-03-03 20:46:00
to ja cos dodam ,pracuje już kilka lat - bo wyjscia nie mam -pracuje w Biłgoraju na pakowaniu z kasą jest różnie -zazwyczaj zle - mamy płacone od akordu ,brak podstawy-niechcielismy chodzic w soboty , to dowalił nam nasz łysy kierownik 2 zmiany i dowal ludzi efekt- kasa mniejsza od sredniej 1320 zł . muszą nam teraz dodać od siebie . majster jest do dupy ,chodzi skłóca ludzi, straszy,zastrasza obgaduje - pan rysio z biszczy,podobnie łysy artur kierownik ,- oni mają na nas wyjebane ,oni mają płacone od metrow , przekroczą 100 tys metrów premia mają dużą, ludzie dla nich są nikim, jak ktos cos powie arturek go przeniesie na inną hale. Ludzie ta praca to obłed,majster zarabia 5-6 tys na czysto, kierownik zapewne wiecej a pracownicy teraz za cały miesiąc zapierdalania 1300!!!!!! coś tu nie halllooo na MK MEBEL wczoraj pakowacze strajkowali -stali 2 godz - bo im 800 zł zajebali, a w niedługim czasie pracownicy z biurowca głównego mają 2 -dniową opłaconą za naszą kase -impreze w wynajetym lokalu poza biłgorajem- my przynajmniej zajmiemy się naszym majstrem -pozew zbiorowy do sądu pracy i chyba kierownika
6
Aneta 2016-04-25 10:42:12
Witam. Mam pytanie - jak wygląda drugi etap rozmów o prace w BRW. Podobno trwa ponad godzinę i biorą w niej udział oprócz kandydatów jeszcze 3-4 osoby z BRW. Z góry dziękuje za odpowiedż
6
... 2016-05-04 10:49:38
Nie polecam, wręcz odradzam. Zarobki bez rewelacji. Ludzie, którzy traktują współpracowników jak zło konieczne. Nie licz na to, że czegokolwiek cię w tej firmie nauczą. Nie jesteś w stanie samodzielnie wszystkiego się nauczyć. Wykazujesz chęci ale z czasem dochodzisz do wniosku, że ta firma to nie twój poziom. Każą uczyć się wartości na pamięć a tak naprawdę sami te wartości mają głęboko w duszy. Praca dla ludzi mało ambitnych, bez rozwoju. Tyle w temacie!
3
Bob 2016-05-26 18:55:47
Jak pracują tam tacy spece jak P.drwal to wiadomo że jest syf !
PW 2016-08-09 18:40:16
@Miet - I jak udało sie???
hb 2016-08-09 21:05:39
@ PW a z czym się miało udać? szukają projketna do Zabrza
wojtek 2016-10-29 21:48:02
Witam
Nie polecam pracy w black red white emka meble w zduńskiej woli
Wyzysk za śmieszne pieniądze
Kierowniczka nie ma zielonego pojęcia o przyjmowaniu towaru i wydawaniu
Pozatym potrafi tylko oszukiwać pracowników i klientów
Jest ordynarna do klientow
Zostaw swoją opinię o Black Red White - Będzin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Black Red White