Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o cersanit

Pracowałeś w firmie cersanit i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
produkcja - 2014-05-16 11:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A mnie się podoba praca na lince łupię słonecznik , pól zmiany na telefonie muza i filmiki z YT, audiobooki a buraczki z przerobowni za mnie beczuszczki czyszczą. Dali sobie wcisnąć to niech gibią zamuły bez szkoły.
zdjecie uzytkownika
opos z prasy - 2014-05-16 11:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się ma kie. bez jaj to czego oczekiwać, jak nie ma masy każe "jechać " i nieważne że masa czy granulat nie spełnia norm. w szatni słyszymy jak chłopaki opowiadają co on tam wyprawia łamie wszelki zalecenia
zdjecie uzytkownika
kierownik linki - 2014-05-16 11:56:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak się nie ma ja to się za innych tyra.
zdjecie uzytkownika
kadrowa - 2014-05-22 11:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ida zwolnienia i cięcia na zakładzie
zdjecie uzytkownika
kowal - 2014-05-26 13:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Europoseł co miesiąc dostaje pensję w wysokości 6200 euro netto. Trzeba jednak pamiętać, że to dopiero początek długiej listy uposażeń i dodatków. Za każdy dzień pracy w Parlamencie Europejskim deputowany dostaje na przykład 304 euro.

Zazwyczaj posiedzeń jest około 15 w miesiącu. Łatwo wyliczyć, że to dodatek rzędu 4560 euro miesięcznie. W sumie więc podstawowa pensja europosła to miesięcznie ok. 11 tys. euro, czyli 46 tys. zł. Dla porównania zwykły polski poseł zarabia ok. 11 tys. zł. Nawet słynny Rafał Kapler, szef Narodowego Centrum Sportu, dostawał mniej.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2014-05-26 13:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i przede wszystkim, nie licząc miejsca w loży VIP na Stadionie Narodowym, nie miał takiego socjalu jak europosłowie. Zgodnie ze statusem posła każdemu przysługuje możliwość korzystania ze służbowego samochodu. Choć mają zapewnione biuro w siedzibie PE, to jednocześnie każdy dostaje ryczałt na wynajęcie innych pomieszczeń, opłacenie rachunków telefonicznych czy zakup sprzętu komputerowego. Miesięcznie jest to 4299 euro
Poseł jednak do swojego biura musi się jakoś z Brukseli przemieścić. A przecież nie będzie latał Ryanairem czy nawet klasą ekonomiczną LOT-u. Zagwarantowano mu zwrot kosztów biletów lotniczych w klasie biznes. Ewentualnie może też pojechać pociągiem w pierwszej klasie. Najbardziej opłacalny jest jednak ryczałt na podróż samochodem. PE nie żałuje tu pieniędzy.

Za każdy kilometr przejechany autem daje 0,5 euro. Żeby wykorzystać limit, samochód posła powinien spalać ok. 40 litrów na setkę. Według mapy Google z Warszawy do Brukseli jest 1300 km. Łatwo obliczyć, że za tę trasę i tak może dostać 650 euro. To jednak nie wszystko. Poseł może bowiem prosić również o dodatek podróżny. Na trasie Bruksela-Warszawa wyniesie on ok. 100 euro
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-27 09:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co z tego wywnioslowałes ?? wydaje mi sie ze to forum cersanitu a nie posła??
zdjecie uzytkownika
co mam robic - 2014-05-27 18:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kadrowa zagaiłaś temat to daj wiecej znac. Cersanit naprawde zwalnia? :> a ja chcialam isc na rozmowe. napisze kto kolwiek?
zdjecie uzytkownika
opowiadam - 2014-05-27 19:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [co mam robic - 2014-05-27 18:05:15]:
,napisze kto kolwiek?'-Przyjęta.
zdjecie uzytkownika
qstosz - 2014-05-29 12:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3wyp zamknięty, polernia w pi...u też idzie, ciekawe co dalej...aaa i najazdy wojsk kielecko-bolszewicko-ukraińskich się przetoczyły
zdjecie uzytkownika
co mam robic - 2014-05-29 14:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@opowiadam. I jak tam w srodku wrazenie? rozmowa niebawem, troche stresa mam, ale dam rade. napiszcie cokolwiek.
zdjecie uzytkownika
hak - 2014-05-29 16:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie słyszałem nic o zwolnieniach w cersanicie. Raczej właśnie szykują się do przyjmowania, niż działania w drugą stronę
zdjecie uzytkownika
bear - 2014-05-29 18:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hak - 2014-05-29 16:03:11]:
Niby po co jak jest namiar ludzi w delfinarium
zdjecie uzytkownika
New Director - 2014-05-31 10:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tu chyba pracują ludzie bez jaj bez ikry, też popełniam błędy i wydaję błędne decyzje, więc jak kazałem wyrzucić wszystkie szafki metalowe z przerobowni ktoś mógł się odezwać a nie jak barany ( tak dyrektorze będą wyrzucone ) a gdzie te biedne chłopaki mają trzymać 9 par gumiaków 9 kasków i do tego masa sprzętu do sprzątania. Mistrz z kierownikiem nic się nie odezwali żeby obronić te biedne szafki. Przepraszam chłopaki tez jestem człowiekiem i się mylę.
zdjecie uzytkownika
dyrek - 2014-06-08 09:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Poseł Polskiego Stronnictwa Ludowego Mieczysław Łuczak chciałby, aby parlamentarzyści, którzy po wyborach nie wejdą do Sejmu i będą mieli problemy ze znalezieniem pracy, dostawali 4 tysiące złotych zasiłku - dowiedział się dziennik "Fakt".







Zdaniem Łuczaka, pogłoski o bogactwie polskich posłów to tylko "medialne mity", bowiem pensja i dieta, jaką otrzymują, to "śmieszne pieniądze".

Dlatego polityk chciałby, aby posłowie, którzy nie dostaną ponownie do Sejmu, dostawali zasiłek w wysokości średniej krajowej. "Wszyscy o tym szepczą, ale oficjalnie nikt się do tego nie przyzna. Bo żeby to wprowadzić, to trzeba mieć trochę odwagi" - tłumaczy Łuczak w rozmowie z "Faktem".

I dodaje: "Po jednej kadencji to jeszcze poseł znajdzie pracę, ale po dwóch czy trzech kadencjach, kto zatrudni takiego posła?".

Ile właściwie zarabia parlamentarzysta? Wynagrodzenie podstawowe posła i senatora z tytułu pełnionej funkcji wynosi 9 892,30 zł brutto. Nie przysługuje ono tym, którzy na czas sprawowani mandatu nie zdecydują się skorzystać z bezpłatnego urlopu w dotychczasowym miejscu pracy. Ponadto zajmującym stanowiska przewodniczących lub ich zastępców w komisjach sejmowych przysługują dodatki w wysokości 10–20 proc. uposażenia. 10 proc. dodatku przysługuje przewodniczącym stałych podkomisji.

Dodatkowo parlamentarzysta otrzymuje wolną od podatku dochodowego dietę poselską (niecałe 2,5 tys. zł) oraz specjalną kwotę na prowadzenie biura (12,150 tys. zł). Osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności mogą wnioskować o podniesienie tej kwoty, ale nie więcej niż o 50 proc.

Odchodzący z Wiejskiej poseł czy senator otrzymuje natomiast 3-miesięczną odprawę, czyli ok. 30 tys. zł. Części przysługują jeszcze specjalne dodatki z tytułu pełnionych funkcji. W wyborach w 2011 r. mandaty utraciło ponad 200 parlamentarzystów - ogólny koszt wymiany elit rządzących w sejmie i senacie sięgnął prawie 6 mln zł.

Posłowie i senatorowie korzystają też z całej gamy dodatkowych przywilejów, o których zwykli obywatele mogą tylko pomarzyć. Przede wszystkim, ci zameldowani poza Warszawą, mogą liczyć na pomoc w wynajęciu mieszkania w stolicy. Otrzymują na ten cel comiesięczny ryczałt w wysokości 2,2 tys. zł. Dostępne są dla nich również miejsca w hotelu poselskim. Przysługuje im także zwrot kosztów za noclegi podczas podróży krajowych związanych z wykonywaniem swojej funkcji. Maksymalnie do 7,6 tys. zł."
zdjecie uzytkownika
ktoś wyżej - 2014-06-19 18:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Będą zmiany w zakładzie jeszcze większe niż do tej pory, powiem wprost dobrze nie będzie to co jest do tej pory to czubek góry lodowej!
zdjecie uzytkownika
ucieszony - 2014-06-26 13:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie zmiany buraku, dziś dostałem podwyżkę :)
zdjecie uzytkownika
on - 2014-06-26 13:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w grupie rovese zgodnie z jej motto i przesłaniem ma panować równość - i dlatego będziecie mieli wynagrodzenia jak w Opocznie
zdjecie uzytkownika
hak - 2014-06-28 18:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-06-26 13:29:49]:
to chyba niestety ale ludzie nie o tego typu wolność walczą... ale cóż można powiedzieć, że jakiś tam ich postulat spełnili
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-01 11:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z Cersanitem ? słyszałem ze zwalniaja
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-16
Żródło: pracuj.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
  Grupa Rovese ze względu na swój dynamiczny rozwój poszukuje osoby na stanowisko:PROJECT & STRATEGY MANAGERMiejsce pracy: Kielce  Co będzie należało do Twoich obowiązków?Zarządzanie kluczowymi projektami strategicznymi na poziomie Grupy Rovese (głównie w obszarze operacji i sprzedaży).Nadzór projektów wpływających na szybki wzrost firmy oraz poprawę rentowności.Współtworzenie strategii dystrybucji  dla Grupy Rovese.Dbałość o realizację strategi
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
boguś - 2014-07-01 15:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-07-01 11:50:32]:
ja tam z kolei słyszałem, że raczej właśnie zaczęli zatrudniać. Masa ofert pracy do cersanitu ciągle wisi w internecie
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-07 17:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już po karierze, znowu pośredniak
zdjecie uzytkownika
były z mwg pracujący w ronalu - 2014-07-07 17:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ronalu przez pół roku pracują podfirme a następnie najlepsi są przyjmowani przez ronal
zdjecie uzytkownika
siik - 2014-07-26 09:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaja mnie swedzom ktos cos na to poradzi
zdjecie uzytkownika
trol - 2014-07-29 17:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to sobie w mace obtaczam to się tak nie pocą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie cersanit
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x