Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ROVESE S.A.

Pracowałeś w firmie ROVESE S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-27 09:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co z tego wywnioslowałes ?? wydaje mi sie ze to forum cersanitu a nie posła??
zdjecie uzytkownika
co mam robic - 2014-05-27 18:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kadrowa zagaiłaś temat to daj wiecej znac. Cersanit naprawde zwalnia? :> a ja chcialam isc na rozmowe. napisze kto kolwiek?
zdjecie uzytkownika
opowiadam - 2014-05-27 19:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [co mam robic - 2014-05-27 18:05:15]:
,napisze kto kolwiek?'-Przyjęta.
zdjecie uzytkownika
qstosz - 2014-05-29 12:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3wyp zamknięty, polernia w pi...u też idzie, ciekawe co dalej...aaa i najazdy wojsk kielecko-bolszewicko-ukraińskich się przetoczyły
zdjecie uzytkownika
co mam robic - 2014-05-29 14:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@opowiadam. I jak tam w srodku wrazenie? rozmowa niebawem, troche stresa mam, ale dam rade. napiszcie cokolwiek.
zdjecie uzytkownika
hak - 2014-05-29 16:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie słyszałem nic o zwolnieniach w cersanicie. Raczej właśnie szykują się do przyjmowania, niż działania w drugą stronę
zdjecie uzytkownika
bear - 2014-05-29 18:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hak - 2014-05-29 16:03:11]:
Niby po co jak jest namiar ludzi w delfinarium
zdjecie uzytkownika
New Director - 2014-05-31 10:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tu chyba pracują ludzie bez jaj bez ikry, też popełniam błędy i wydaję błędne decyzje, więc jak kazałem wyrzucić wszystkie szafki metalowe z przerobowni ktoś mógł się odezwać a nie jak barany ( tak dyrektorze będą wyrzucone ) a gdzie te biedne chłopaki mają trzymać 9 par gumiaków 9 kasków i do tego masa sprzętu do sprzątania. Mistrz z kierownikiem nic się nie odezwali żeby obronić te biedne szafki. Przepraszam chłopaki tez jestem człowiekiem i się mylę.
zdjecie uzytkownika
dyrek - 2014-06-08 09:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Poseł Polskiego Stronnictwa Ludowego Mieczysław Łuczak chciałby, aby parlamentarzyści, którzy po wyborach nie wejdą do Sejmu i będą mieli problemy ze znalezieniem pracy, dostawali 4 tysiące złotych zasiłku - dowiedział się dziennik "Fakt".







Zdaniem Łuczaka, pogłoski o bogactwie polskich posłów to tylko "medialne mity", bowiem pensja i dieta, jaką otrzymują, to "śmieszne pieniądze".

Dlatego polityk chciałby, aby posłowie, którzy nie dostaną ponownie do Sejmu, dostawali zasiłek w wysokości średniej krajowej. "Wszyscy o tym szepczą, ale oficjalnie nikt się do tego nie przyzna. Bo żeby to wprowadzić, to trzeba mieć trochę odwagi" - tłumaczy Łuczak w rozmowie z "Faktem".

I dodaje: "Po jednej kadencji to jeszcze poseł znajdzie pracę, ale po dwóch czy trzech kadencjach, kto zatrudni takiego posła?".

Ile właściwie zarabia parlamentarzysta? Wynagrodzenie podstawowe posła i senatora z tytułu pełnionej funkcji wynosi 9 892,30 zł brutto. Nie przysługuje ono tym, którzy na czas sprawowani mandatu nie zdecydują się skorzystać z bezpłatnego urlopu w dotychczasowym miejscu pracy. Ponadto zajmującym stanowiska przewodniczących lub ich zastępców w komisjach sejmowych przysługują dodatki w wysokości 10–20 proc. uposażenia. 10 proc. dodatku przysługuje przewodniczącym stałych podkomisji.

Dodatkowo parlamentarzysta otrzymuje wolną od podatku dochodowego dietę poselską (niecałe 2,5 tys. zł) oraz specjalną kwotę na prowadzenie biura (12,150 tys. zł). Osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności mogą wnioskować o podniesienie tej kwoty, ale nie więcej niż o 50 proc.

Odchodzący z Wiejskiej poseł czy senator otrzymuje natomiast 3-miesięczną odprawę, czyli ok. 30 tys. zł. Części przysługują jeszcze specjalne dodatki z tytułu pełnionych funkcji. W wyborach w 2011 r. mandaty utraciło ponad 200 parlamentarzystów - ogólny koszt wymiany elit rządzących w sejmie i senacie sięgnął prawie 6 mln zł.

Posłowie i senatorowie korzystają też z całej gamy dodatkowych przywilejów, o których zwykli obywatele mogą tylko pomarzyć. Przede wszystkim, ci zameldowani poza Warszawą, mogą liczyć na pomoc w wynajęciu mieszkania w stolicy. Otrzymują na ten cel comiesięczny ryczałt w wysokości 2,2 tys. zł. Dostępne są dla nich również miejsca w hotelu poselskim. Przysługuje im także zwrot kosztów za noclegi podczas podróży krajowych związanych z wykonywaniem swojej funkcji. Maksymalnie do 7,6 tys. zł."
zdjecie uzytkownika
ktoś wyżej - 2014-06-19 18:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Będą zmiany w zakładzie jeszcze większe niż do tej pory, powiem wprost dobrze nie będzie to co jest do tej pory to czubek góry lodowej!
zdjecie uzytkownika
ucieszony - 2014-06-26 13:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie zmiany buraku, dziś dostałem podwyżkę :)
zdjecie uzytkownika
on - 2014-06-26 13:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w grupie rovese zgodnie z jej motto i przesłaniem ma panować równość - i dlatego będziecie mieli wynagrodzenia jak w Opocznie
zdjecie uzytkownika
hak - 2014-06-28 18:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-06-26 13:29:49]:
to chyba niestety ale ludzie nie o tego typu wolność walczą... ale cóż można powiedzieć, że jakiś tam ich postulat spełnili
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-01 11:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co z Cersanitem ? słyszałem ze zwalniaja
zdjecie uzytkownika
boguś - 2014-07-01 15:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-07-01 11:50:32]:
ja tam z kolei słyszałem, że raczej właśnie zaczęli zatrudniać. Masa ofert pracy do cersanitu ciągle wisi w internecie
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-07-07 17:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już po karierze, znowu pośredniak
zdjecie uzytkownika
były z mwg pracujący w ronalu - 2014-07-07 17:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ronalu przez pół roku pracują podfirme a następnie najlepsi są przyjmowani przez ronal
zdjecie uzytkownika
siik - 2014-07-26 09:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaja mnie swedzom ktos cos na to poradzi
zdjecie uzytkownika
rowerze news - 2014-08-02 11:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I tak zaczęła się kolejna przygoda z nowym "szefem". Który to już z kolei zaczyna od porządków? i myśli że zabłyśnie, że wpadnie na to, na co nikt wcześniej nie wpadł, każdy z nich czyta pewnie ten sam podręcznik mają te same szkolenia o 5s, nawet już jest o 6s, kurs malowania linii itp. Najdroższa sprzątaczka na strefie to Dyrektor w Cersanicie. Miejmy nadzieję że nie tylko cała akcja zostanie skończona na polach odkładczych ( ten wyraz osobiście nas roz-pier-dala)i żółtych liniach. Mina szefa bezcenna gdy chodził po hali z uśmiechem na pysku w towarzystwie swojego osobistego skryby i oglądanie jak w przedszkolu " dzieci tu wiszą miotły, tu klucze" i ta jego duma wyrysowana na twarzy bo dokonał takich wielkich rzeczy że będą pisali eseje o tym. Mało co nie odleciał pod dach miedzy lampy i tam jak Budda wisiał oceniając pańskim okiem swoje 6 s. Żenada, ale co, trzeba to przeżyć, śmiać się w duchu i współczuć. Do następnego razu przyjaciele.
zdjecie uzytkownika
kimbo - 2014-08-02 14:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rowerze news - 2014-08-02 11:27:00]:
rozumiem fakt, że możecie mieć wiele do zarzucenia swojemu szefostwu - w sumie tak jak i każdy pracownik pewnie w każdej innej pracy. Ja jednak chciałem wypowiedzieć się na temat zwykłych podstawowych pracowników cersanitu, z którymi miałem ostatnio do czynienia. Mianowicie zajmowałem się remontem łazienki i wybrałem się do cersanitu po płytki, toaletę i jeszcze parę innych drobiazgów. Na miejscu Pan, który mnie obsługiwał wykazał się naprawdę bardzo dużym profesjonalizmem. Pomógł dobrać mi odpowiednie produkty , przy okazji tworząc dla mnie wizualizacje mojej łazienki w jednym ze swoich programów. I to się nazywa XXI wiek :) zakupy były błyskawiczne i co najważniejsze bardzo udane. Polecam w pełni ;)
zdjecie uzytkownika
ale - 2014-08-02 19:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wooow włosy na rekach mi się jeżą z emocji.
zdjecie uzytkownika
maciej_z_ulicy_sezamkowej - 2014-08-11 08:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kimbo - 2014-08-02 14:51:55]:
Czy aby na pewno trafil Pan do zakladu, o ktorych pisza tu opinie ?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-18 09:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
całą 1 brygadę tych nierobów bym naprostował i pozamieniał im działy od nich nikt niczego nie wymaga, po znajomości nie musza pracować
zdjecie uzytkownika
oni - 2014-08-27 13:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaczęły się czystki
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-08-31 14:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Jest oferta na magazynuera w Starachowicach. Jakie pieniązki wchodzą w grę? Czy są jakieś dodatki, bony, nadgodziny? Jak atmosfera?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROVESE S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski