Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kftp

Pracowałeś w firmie kftp i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Miras - 2014-10-15 01:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialem sie zapytac jak tam na dziale Logistyki bo nie widzialem zeby cos o tym mowiono ??
zdjecie uzytkownika
krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co dokładnie można u nich robić i na jakie stanowiska można się załapać? polecacie coś młodej kobiecie po ciąży? bardzo zachęcająco brzmią te wasze posty o premiach, to mnie bardzo motywuje zeby tym bardziej składac papiery do kfpt. tylko tak jak mówiłam, wszystko do was zależy co polecicie żebym aplikowała
zdjecie uzytkownika
Robaczek - 2014-10-29 18:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22]:
Jak nie martwisz się że będą cię palce boleć od wkładania klipów itp. Czasem też tempo na maszynie jest podręcone więc jak zapierdziel.
No i ogólnie nie lubią jak ktoś co chwilę bierze L4 lub wolne nad opieke nad dzieckiem
zdjecie uzytkownika
Związek Zawodowy - 2014-11-19 13:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i szczerze zachęcam do przystąpienia do Związku Zawodowego NSZZ Solidarność!!! e-mail:t.cichon@solidarnosckatowice.pl
zdjecie uzytkownika
romeo - 2014-11-25 15:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wydaje mi się, że ta firma na działa bardzo dobrze, przynajmniej jakos niedawno coś słyszałem o nich, sam jestem zainteresowany praca, więc zajrzałem dlatego na to forum i nie wiem czy właściwie dowiem się konkretów, bo pewnie nie każdy chce powiedzieć jakie wynagrodzenie dostaje i jakie to są kwoty mniej więcej.
zdjecie uzytkownika
eeee - 2014-11-26 18:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no normalne ze minimum socjalne i umowa zlecenie przez ok2 lata, i niech nie pisza glupot ze wiecej bo to sciema, pracowalem to wiem
zdjecie uzytkownika
Majas85 - 2014-12-13 23:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak można aplikowac do tej firmy? Na ich stronie nie ma w formularzu działu ,,produkcji,,. Nie wiece jakie firmy zewnętrzne tam przyjmują?
zdjecie uzytkownika
lewy - 2014-12-18 15:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma dno, kto pracował ten wie, tyle w temacie :)
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-12-22 19:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gdzie jest jakaś kontrola.Wypadki są tuszowane.Gdzie jest PIP.
zdjecie uzytkownika
wkurzeni dwaj - 2015-01-22 14:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
uważajcie na pseudo szkolenie 4 godzinne , nieodpłatne , które nie ma nic wspólnego ze szkoleniem , po prostu dzwonią do ludzi że od jutra rana jest szkolenie i żeby wziąść własne ciuchy robocze. wzięto nas z kumplem na taki numer , a po przepracowaniu 4 godzin dziękują ci za współpracę . darmowa siła robocza na wykonanie prostych prac. pewnie ktoś dał znać że "jutro nie przychodzi" i załatano w ten sposób dziurę na ten dzień . uważajcie !
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-01-23 13:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje od kilku tygodni,atmosfera dobra,zapiernicz-zalezy od stanowiska,zimno tam
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-01-23 13:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a płaca?8zeta/h to nie mało.na kasie w realu dziewczyny dostają 3,5zł za godzine
zdjecie uzytkownika
złodzieje - 2015-02-04 07:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wytłumaczmy sobie pewne sprawy na początku ogólnie:
1) Czy pracy brakuje?
- NIE! tak na prawdę wszdzie wokoło budują się firmy, nie patrzcie tylko na Żory, macie Rybnik, Jastrzębie, Katowice, Pawłowice,... gdzie nie popatrzcucie jest praca, a reszta zależy od tego co szukacie i gdzie, więc nie ma się co przejmować tą firmą!
2) Kasa? Jaka powinna być i za co?
- Zawsze będzie różnica, barma, kasjerka, pracownik na produkcyji, górnik,...itd. A Każdego oceni się wg. różnego kryterium, zagrożenia, wkładu indywidualnego. O tym potem.
3) Jaką prace powinieneś podjąć?
- Barmanki najczęściej mają dorywczą, inaczej z czarnymi robotami/na lewo które też są formą dorywczą, umowa zlecenie nie wiele się różni od umowy o dzieło, podejmują je najczęściej na krótki okres.

O FIRMIE KFTP !!!
Nie wiem czy da się opisać firmy w skrócie. Niestety firmie nie chroni prawo mówienia o tym co się myśli o nich (o ludziach zarządzających firmą, chroni ich prawo o tajemnicy związanej z samą produkcją detali, np jaki materiał.

Na początku powiem tak jeśli szukasz pracy dorywczej krótkookresowej to jeszcze ujdzie, ale na dłużej niż pół roku NIE!
Wita cie DelPiero (umowy zlecenia), obiecują 3 miesiące, czasami pół roku a wielu siedzi po 2-3 lata. Nie szanowali nigdy swoich pracowników, starych doświadczonych i dobrych pracowników zwalniali przed przedłuzeniem umów na czas nieokreślony. W firmie nie ma osoby która była by idealna kazdy popełnia błąd, ale na 300-500sztuk dziennie razy 5 dni razy 4 tyg. i mają ci marudzić ze zrobiłeś 1-3 bubli, skazując cie na kamizelkę? (forme mobingu *o tym dokończę potem), sekecja (sprawdzenie swoich jak i innych zmian detali), oraz kolejny raz brak premi mimo ze ciągle zapierniczasz na skundy (przyśpieszają co jakiś czas, tak choby roboty przy detalach ubywało, baaa, ale jak chcesz żeby ci zmniejszyli prosisz sie jak pies a oni pyk 2 sekundy mimo ze w ciagu np 2-3 miesięcy przyśpieszono przeszło 5-10sec co nie jest normalne - przykłąd, policz do 8 a policz do 2 , zrób tak np 3 razy i odczujesz różnice czasu której ci zabierają, więc nie masz już czasu na dokładne oglądanie detalu ale za to do karania 1-wsi !
Kamizelki w lato były nie raz przekazywane z rąk do rąk czyli spocone niewyprane i w tym mieli pracowac ludzi, nie dość że chyc taki od maszyn, to jeszcze brak dopływu świeżego powietrza, myślą że otworzą brame i to wystarczy jak ktoś po między maszynami zabunkrowany :/, a 3 sprawa odznaczanie ludzi to nic innego jak pokazywanie palcem na kogoś co jest jednoznaczne z mobingiem w czystej postaci! Wyproszono się o wiatraki bo ilesz można było stac z ręcznikami na szyi, a obecnie nawet nie poczyszcza ich, cały ten syw wdychasz, nie wiem czy wsłoski z filców są zdrowe odpowiedzcie sobie sami, czy też spay. A no włąśnie od kiedy w takim trybie pracy gdzie musisz obrabiać swoj detal jest gdzie kolwiek w prawie zezwolenie ze na malowanie detali przez 8 godzin nie potrzeba odizolowanego pomieszczenia, oraz odpowiedniego odzienia jak równierz ochraniacze na oczy, nos(buzie)? - NIEDOPUSZCZALNE! Niestety takie sprawy trzeba zgłaszać na policje poniewąż ludzie z PIPu dostają w łape, lub wziąść z szatni komórkę i to nagrać posłać komuś z pipu spisać osobe która obierze film/zdjęcie i dać im 3 miesiące jeśli bedzie brak działań ze strony osoby z pipu idzie się do sądu i ta osobę jak i firme zaskarża się w tedy wyłudzasz taką kasę jaka cie satyswakcjonuje bo odszkodowanie ci sie należy za takie warunki, oraz brak działań /nacisku ze strony pipu! bo to niejest ze raz przejdą powiedza co nie ga i juz ich nie kontrolują bo tak włąśnie się dzieję ale pamiętajcie w PIPie tez pracują ludzie którzy podlegają prawu i mają za zadanie weryfikować prawo a za brak weryfikacji i nakładania nacisku na firmy mogą odpowiadać większymi sankcjami karnymi!
Firma nie inwestuje w ludzi, swego czasu był basen, wow super, ale pytanie kto i ile osób będzie ci k..fa chodzic we wtorki o 18:30 czy jakos tak? to powinno byś jak już to w piatki po całym tyg to ktoś by poszedł sie odprężyć, a najlepiej w sobotę, znieśli to bo nikt nie chodził, acz moze 2-3 osoby, chyba te które naprawde miały czas i nie były padnięte pracą. Są socjalne na święta, ale czy żeczywiście są? biorąc pod uwagę brak premi... To nas okradają! Zyski firma miała ale zainwestowała w siebie, tzn rozbudowe firmy, hmm pracowali wytrwale ludzi na hali, byli nie raz karani, ścierpieli dążyli dalej a oni ani grosza!. Co za pajac, i jakim cudem majac w firmie 2 BHPowców zezwalają na to by wyjście ewakuacyjne było zastawiane damplami, stojakami montarzowymi? Ba a w zime ciagle ktoś otwiera, to narażanie ludzi na zdrowie, przy szybkiej pracy manualnej nie za bardzo się dobrze pracuje w polarze! Jeśli to któryś z bhp-owców czyta niech się zastanowi gdzie tak jest :/ bo jak tak dalej będą wszyscy labe kłąśc na ludzi pracujacych przy maszynach to faktycznie zaczniemy ich karać w sądzie p
zdjecie uzytkownika
złodzieje 2 - 2015-02-04 07:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dokończenie tego co ucięło.

Niestety nie dokończę tego co napisałam. Ale w skrócie to szybciej
Nie warto, gdy coś nie działa, zgłaszasz to = brak działań, Nie wiem jacy tam ludzie ile zarabiali/ją ja zarabiałam pod firmą od początku do niedawna 1600zł na rękę :) Ledwo wiążnąc koniec z końcem za takie pieniądze, a kto by pomyślał, FIRMA produkująca części samochodowe dla KIA i HUNDAI :/ śmiech na sali.
Przychodzisz do pracy by zarobić, wiec sie starasz a oni za wszystko co się da będą cie karać, potrzebujesz narzedzia sprawne do wykonywania prawidłowo swoich czynności, to kup swoje (inwestuj w firmie) - chyba się coś komuś w głowach poprzestawiało!

Nie marnujcie czasu na tą firmę! tyle powiem. Pracują jak to już tu ktoś wspomniał kobiety, którą myślą ze nie znajdą nigdzie indziej pracy, ale prawda jest taka że się boją zmian, zaryzykować! jak mówiłam na początku PRACE JEST DUŻO a tym bardziej ze wiele firm w tym roku rozszerzyło działalność i mają zapotrzebowanie na ludzi!
zdjecie uzytkownika
złodzieje... - 2015-02-04 08:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Roto - 2014-09-22 23:45:35]:
-"Na pewno z czasem powinny one pójść do góry, bo pracownik, który dłużej pracuje w firmie powinien być bardziej doceniany."
1800zł chyba może jako spawacz, piszesz tak jakbyś zgadywał. Osoba która tyle zarobi jest pod firmą i co najmniej pracuje tam ze 2-3 lata z wieloma uprawnieniami i na pewno nie jako operator, ewentualnie jako podpier...lacz. Kolejna rzecz która cie zdradza, to fakt że osoba która przepracowała dość trodchę nie wierzy w takie głupoty jak docenienie pracownika i z tego powodu podniesienie mu stawek!

JAk napisał...
"lewy - 2014-12-18 15:51:54 odpowiedz |
firma dno, kto pracował ten wie, tyle w temacie :) "

W odpowiedzi na pytanie "krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22" -odnośnie premi które cie zainteresowały, to powiem krótko, od wielu miesięcy jak nie i przeszło pół roku rzadko kto je dostanie, jak dostanie to jednorazowo od 50-150 zł po czym kolejne nastepne wypłaty będa ci się dziwnie niezgadzać nawe bez tych prami, ale nie bój się to normalka bo z wypłat wyrównaja sobie tą twoją premie. Tam cie okradną nawet z godzin.
Gdy raz wszyscy podpisali się na liście że oddadza cześć dniówki zeby mieć wolne przed dniem Święto Zmarłych to okazało się ze pogineły godziny 12h, mimo ze miało być zabrane 4, ale palicho niech wezmą cała dniówkę NOCKĘ czyli 8h a więc gdzie/czemu zabrali jeszcze 4h ? a ile by tam osób nie oszło wyskakiwano ze niby tylko 9zł dodatku nocnego zabrano, ludzi za idiotów robią i mimo iż widza dokłądnie ze ich w h...a robią to dalej ci próbują wmówić ze wszystko gra, zawsze tak było w tej firmie, od samego początku dostawało się 30zł na proszki co tak na prawde było napisane w teorii ale z wiliczeń tych 30brakowało!
TAK działa ta firma!
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-02-07 17:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wreszcie ktos to opisal tak jak jest brawooooo
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-02-13 08:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
del piero? szkoda słów,za 4nocne zmiany dostałam 198 pln.
zdjecie uzytkownika
valek - 2015-02-13 13:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
198 za 4 nocki?
Ile zarabia sie pod tym DelPiero?
zdjecie uzytkownika
ann - 2015-02-17 11:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
w umowie jest 12,5/h a na czysto jest 6,5. złodziejstwo,cygaństwo
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-02-18 16:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chciala bym zaprosic pana Waldemara i TLUSTOWLOSA do firmy gdzie ludzie sa szanowani, usmiechnieci,nie obracaja sie za siebie ze strachem, kiedys sami stanicie na tych maszynach i bedziecie (usunięte przez administratora)bo ludzie beda rezygnowac z tego (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Też tam pracowałam - 2015-02-21 00:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Zgadzam się z większością opinii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MOBBING za najniższą krajową premia hahahaha dobre sobie 50-150 raz na pół roku oczywiście jak masz farta.Ludzie pracują po 2-3 lata na umowę zlecenie.Do tego narzędzia które powinny sobie pracownicy zakupić gdyż firma nie posiada nożyków śrubokrętów pitów itd.... ogólnie nic więc przed przyjęciem się do tej firmy powinniście odwiedzić castorame.Następnie liderzy ja miałam przyjemność pracować u panny A....Sz .jak ktoś powyżej napisał dużym drukiem hahahaha dobre,wiec owa lidera jak jej podałeś lub od początku jej się coś nie spodobało w twojej osobie masz z góry prze..... raz dwa pokaże ci miejsce w szeregu,ustawi cię na takie detale że po tobie,teoretycznie powinna z tobą stać jej panna K...S..i cię uczyć ale ona też nie ma czasu bo biedna gna od maszyny do maszyny w celu pogadania i poplotkowania, wiec ucz się sam no chyba że trafisz na fajne dziewczyny to ci pomogą. Ups większość fajnych zwolnili lub same odeszły tak ze radź sobie sama. Wiec nie polecam tej firmy WRECZ ODRADZAM A CAŁĄ KADRĘ LIDERÓW KIEROWNIKÓW ZAPRASZAM DO INNYCH FIRM NA SZKOLENIE JAK POWINNO TRAKTOWAC SIĘ LUDZI KTÓRZY PRACUJĄ NA PRODUKCJI I NAWET JAK KOMUŚ ZDARZY SIĘ POPEŁNIĆ BŁĄD NIKT MU KAMIZELKI NIE ZAKŁADA (równie dobrze można by było mu napisać na plecach jestem debilem).
zdjecie uzytkownika
hmm,,,, - 2015-02-28 09:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Też tam pracowałam - 2015-02-21 00:33:21]:
Brawo nic dodać nic ująć , chylę czoła przedmówcy
zdjecie uzytkownika
lulu - 2015-02-28 23:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie błagam was... skoro tam panuje mobbing - to wasze słowa - to dlaczego tego nie zgłosicie do odpowiednich organów, które powinny się tym zająć? Przecież jest to karalne, a w każdej większej firmie zbiera się specjalna komisja która ustala czy to miało miejsce czy nie. Jeżeli tak to mobberzy powinni zostać ukarani.
zdjecie uzytkownika
hmmmm... - 2015-03-07 01:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
No cóż, przykre ale prawdziwe, nie zależy im na pracownikach, maja wszystkich gdzieś, wyszkolonych zwalniają a nowych zatrudniają i tak wkoło...dlaczego? Nie można chorować, źle się czuc a co trzeba? Dupe lizać....ot recepta na długa i owocną pracę. Praca jest ciężka, fizyczna, wymaga dużego skupieniaa
W zamian marne grosze , brak premii, no i zawsze i mogą CIe zwolnić bez podania przyczyny.


zdjecie uzytkownika
hm - 2015-03-07 18:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego pracownicy boją się zgłosić to do PIP, czy przedstawicieli związków zawodowych?
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-03-08 19:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pip bywaaaaa ale nie wiedziec czemu odwiedza tylko bioro
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-03-08 21:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musisz podpisywac sie moim nickiem? i jeszce walic byki?
zdjecie uzytkownika
zz.... - 2015-03-09 18:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hm - 2015-03-07 18:53:51]:
Związków nie ma a rada pracownikow jest reprezentowana przez kierownika produkcji w tej chwili.Poprostu porażka, albo Cie kierowniczka lubi i pracujesz albo nie iwtedy nie awansujesz , nie pracujesz itd....nie ma znaczenia czy sie starasz , czy umiesz itd.Pracuje nie długo , teraz mam wolne bo pracy nie ma,ale wszyscy to potwierdzają..Odradzam
zdjecie uzytkownika
hmm - 2015-03-10 20:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A nie możecie jakoś się porozumieć? Rozbudować radę pracowników? Kierownik produkcji to chyba nie najlepszy reprezentant- pewnie wasze wnioski w ogole nie dochodzą? A jak z sytuacjami gdy jest zgłaszany problem? Dociera do Zarządu?
zdjecie uzytkownika
eee - 2015-03-12 17:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarząd koreański czy chodzi o polskich przedstawicieli? To jest chyba główny problem.Każdy sobie rzepke skrobie i żeby reszta się nie dowiedziała. Po polskiej stronie sami specjaliśi od niczego pilnujący swoich stołkowDo Koreańczykow nie pojdziesz bo to nie twoi bezpośredni przełożeni, jeden wielki galimatias.Spróbuj zgłosić czyjąs kandydatre , osoba ta może długo nie popracowac, oczywiscie każdemu zależy na pracy....poprostu chora sytuacja
zdjecie uzytkownika
ahaaa - 2015-03-21 19:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hm - 2015-03-07 18:53:51]:
Nie boją tylko nie widzą sensu, PIP tutaj nic nie robi tak jak ochrona środowiska, by coś się zmieniło to jeśli miało by to być do PIPu to najlepiej spisać dane osoby której przekazuje się ta wiedze i pytasz/określasz termin w jakim to mają czasie zmienić, mają powiedzieć JASNO I WYRAŹNIE jeśli po tym czasie nic sie nie zmieniło to znacz że ta osoba zawiodła i idzie się z tym do sądu pracy, dzięki temu można zażądać grzywny od "2 osób" tzn od osoby z pipu o brak działań, jak i osoby/osób odpowiedzialnych w firmie za to czyli w pierwszej kolejności BHPowców - będzie mozna wywalczyć o zabranie im praw do wykonywania tych działań, więc lata studiów utracą, bo bo skoro wiedzieli a nie są niewidomymi, kase brali i na to sie zgadzali wiec są skorumpowani, są oszustami, mogą również znaleźć się w więzieniu, jak i płacić odszkodowanie + podciągać za sznurkiem kolejne osoby. I tak dzięki rozprawie możesz mieć wakacje przez 1-2lata + można będzie wywalczyć odszkodowanie dla pozostałych ludzi narażonych na to wszystko. Spotkanie z prawnikami to około 100zł, 30zł za wczecie postępowania karnego, a reszte ile zarząda prawnik mozna wliczyć w końcową rozprawe czyli ile ty chcesz i ile on chce! na PIP nie ma co liczyć ale warto też ich karać za brak nacisku na firmy i "łapówkastwo".

A z innej beczki, tych co zwolnili powinni sie zgadać , ogadac sprawy i iść swolnie z tym wszystkim! 100% wygranej ogromnej sumy! ale przede wszystkim satysfakcja za ukaranie de***li
zdjecie uzytkownika
Patiodług - 2015-06-28 01:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma dobra dla tych osób, którym odpowiada tzw koreański styl zarządzania. Sporo osób tutaj narzeka na polskie kierownictwo, jednak uważam te opinie za niesprawiedliwe a wręcz krzywdzące, ponieważ właśnie ten koreański styl zarządzania ma wpływ na takie a nie inne postępowanie tego kierownictwa wobec pozostałych pracowników. Niestety duża rotacja szkodzi tej firmie i raczej ciężko z tego właśnie powodu mówić o jakimś ogólnym i znacznym rozwoju czy o wzorowej jakości.Praca zdecydowanie dla osób o zdolnościach manualnych i sporej szybkości w rękach(norma). Warunki pracy typowe dla hal produkcyjnych, także nie rozumiem narzekania wypowiadających się tutaj osób. Podsumowując-Ciekawa firma do zdobycia doświadczenia i pierwszych szlifów, ale na dłużej-tylko dla wytrwałych wierzących że "będzie dobrze" desperatów.
zdjecie uzytkownika
Robi - 2015-07-10 06:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na produkcji przecież to nie jest nic lekkiego, też nie rozumiem dlaczego ludzie na wrunki narzekają, produkcja to chyba jedna z najtrudniejszych prac mimo niby swojej prostoty. ale powtarzanie ciagle tych samych czynności jest ciężki i męczące. Sam nie pracowałem dla koreańskiej firmy, ale szczerze jestem ciekawy czym to się różni od polskiego zarządzania.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-08-02 19:00:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robi
na pewno nie tym że nie ma kto Cię zmienić gdy chcesz iść do kibla..ja robiłem kilka lat temu pod axell (czy jak się to tam zwie)Zwiałem z tamtąd jak tylko zobaczyłem co w tym syfie się dzieje (pamiętam że jak tam pracowałem to "biuro na hali" było otoczone wózkami jak fort knox złotem (hyhyhyhyhy)
Patiodług
Spytam tak ..jakie postepowanie według jakiego kierownictwa ?
Przeczytaj 2 razy to co napisałes/łaś
Bruce Lee(niepotrzebne skreślić) czy inny burak mówi sobie... i ma odpowiednie narzędzia by być nieomylny i boski myśli sobie w swoim języku "tak ma być-jam prawdą jest,Panem waszych wypłat i władcą waszych umów-macie nieczystościami brudzić wasze żałosne Polskie majtki na mój widok,bo zawżdy mam rację zawsze i wszędzie na terenie tej hali" (do Polskiego kierownictwa powinien trafić text o nieczystościach z naciskiem-na to co lub w co i jak to po kim spływa (dziwnie mi sie skojarzył z tym basen w szambie)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-08-02 19:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I jeszcze jedno mi się przypomniało
Starzy Pracownicy powinni kojarzyć sytuacją
Żlina(to miasto na Słowacji)stoi -KFTP Żory ma wolne (mieli Słowacy jakieś święto)
Polacy mają święto -Pracują bo Słowacja pracuje......
(Kto to wywalczył,bo na Pewno nie Koreańczycy w Słowacji)
O kim świadczy to że Pracujecie tam za psie pieniądze i wtedy kiedy Pan z dalekiego wschodu sobie zażyczy ?
Muszę pomyśleć zanim odpowiem (żart ofc..odpowiedź była jasna zanim zadałem pytanie)
Podziękować musicie Obywatelom 3 RP których jedynym celem jest zachowanie stołka-bez względu na konsekwencje
zdjecie uzytkownika
koniczynka - 2015-08-20 15:18:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja t cię kolego wcale nie rozumiem, jak widze w narzekaniu jestes wirtuozem i arcymistrzem, a tymczasem powinieneś skakać w radości że masz szansę pracować dla gigantycznej firmy z korei południowej. proszę was tez o wyjaśnienie pewnej kwestii, mianowicie czy zarobki u nich będą porównywalne z tym co można z Korei poł zarobić
zdjecie uzytkownika
Foli - 2015-09-20 00:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi sie, ze kazdy z Was ma troche racji. Wiem, ze nie wszystkim odpowiadają tu zarobki ale jednak 1700 zł netto to zawsze jest jakaś kasa. Dla studentów czy młodzieży uczącej sie to idealne wynagrodzenie, poza tym od razu zbierają doświadczenie w trakcie nauki wiec to jest akurat na plus dla ten firmy
zdjecie uzytkownika
biźon - 2015-09-20 01:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są ludzie co i na nadmiar pieniędzy będą narzekać, firma jest z Korei i jednak ma swój prestiż, nie jest też tak łatwo się dostać do tej firmy na szanowane stanowiska, ale są też takie mniej opłacane, nikomu się nie dogodzi, atmosfera zaś i organizacja w tej firmie stoją na bardzo dobrym poziomie według mnie.
zdjecie uzytkownika
byla robila - 2015-10-14 15:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Foli - 2015-09-20 00:25:35]:
Hej czytam te wszystkie za i przeciw i musze sie zgodzic i z jednymi i z drugimi. Pracowałam tam moze tylko miesiac ale napatrzylam sie . Praca cieżka ,szybka, musisz wiedziec co robisz skupic sie nad tym co robisz. Ludzie jak wszedzie gdzie pracuje sie w wiekszej ekipie jedni spoko drudzy to by ci oczy wydrapali za nic, kierownicy narzekaja caly czas czy dobrze robisz czy zle ale nie wszyscy! hmmm duuuzo do pisania mam na temat pracy tam . Pracowalam pare dni na montazu potem mnie zwolnili niewiadomo dlaczego po kilku dniach zadzwonili ze potrzebuja na inny dzial wiec poszlam bo spodobalo mi sie . Pracowalam miesiac uczac sie szybkosci dokladnosci i zapamietywania. Jest duzo do ogarniecia tam ale z czasem sie ogarnie jak sie chce. Umowa zlecenie i to na dluzszy czas 1-1,5 roku a moze i wiecej a jak ci sie poszczesci to 3 mies i wchodzisz pod firme. Zarobki to takie 1460 jesli nie robisz calego mies tzn bierzesz wolny dzien bo chora jestes czy cos tam a jesli robisz caly mies.i conajmniej 2 soboty w mies. to wpada te 2 tysiace! Jak masz urlop to dostajesz najnizsza tzn te 1460zl a jak pracujesz caly czas to sie idzie oblowic (naprawde) Praca jest ciezka zalezy tez chyba od dzialu na ktorym sie jest ale bardziej jest ciezko psychicznie jesli pracujesz z Wariatkami . patrza sie na ciebei z gory jak by byly lepsze i lepsze stanowisko mialy a robia to co ty hahahah tylko ze pracuja tam kilka mies dluzej. Faceci mili i pomocni (nie wszyscy) zdazaja sie tam takie odstepstwa od normalnych np (grube swinie ) co dolki pod toba kopia i nadaja na ciebie bez powodu!!!! Ale ogolnie polecam chociaż tylko na próbę. Jaaa hmmm kto wie moze tam wroce ale znowu na inny dzial . I jeszcze jedno nie doceniaja liderow a oni zapier... jak dzicy tam :(
zdjecie uzytkownika
maria - 2015-10-20 06:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli w sumie realne zarobki w kftp to z tego co widze 1460 do maksymalnie 2 tysięcy, w sumie taki standard obecnie w branży. Ciekawi mnie jednak, czy idzie dostać kiedyś umowe o pracę, bo jednak zlecenie niby jest fajne, ale do czasu niestety. Ciekawi mnie tez, co sie dzieje jak ma sie L4, czy tez oznacza to niższy zarobek.
zdjecie uzytkownika
mati12345 - 2015-11-07 10:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy są wypłacalni w 100%
zdjecie uzytkownika
spychcz - 2015-12-09 18:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli firma korzystała kiedyś z kredytów to trzeba byloby się wgłębić w zeznanie finansowe za każdy rok finansowy, w innym przypadku to jest to nic innego jak wróżenie z fusów.
zdjecie uzytkownika
Jeb-ich - 2016-01-18 03:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaftan - 2014-07-09 22:25:19]:
Noże to daja przynajmniej teraz z resztą jest tak jak piszesz.Co tu dodać?moze 2 2014 było 500szt normy w 2015 jest 900szt na dniówkę ogólnie wytrzymałem tam 2 tyg i olałem to gościu robi jakies szkolenia i gada że wyszła jakaś derektywa czy cos tam PIER---ił i że na 20tyś wysłanych szt mogą być tylko 3 buble w przeciwnym razie sprawdzą login osoby która to oddawała i zwolnienie albo nagana i tyle co mogę napisać o tej firmie
zdjecie uzytkownika
karli - 2016-01-18 21:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@spychcz najlepiej samemu się przekonać o prawdziwości niektórych komentarzy. Ale zobacz, że ostatnio nie szukali nawet nikogo do pracy, więc widocznie wszyscy są zadowoleni z tej atmosfery.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-31 17:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koreańska fabryka.Umowa zlecenie 11,30/na godz.Po miesiącu przestój.Czekaj może zadzwonimy.
zdjecie uzytkownika
XDDD - 2016-02-02 11:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam z tymi czterema dniami pracy? Bo na niektórych działach jest mormalnie 5 dni pracy i weekend wolny.. a na innych działach znowu są 4 dni pracy i jeden dzien wolnego (czyli wynika z tego że sobota i niedziela też może wypaść), ale na nocną zmiane znow są 4 dni pracy i dwa dni wolnego...

wytłumaczy mi to ktoś, na jakiej zasadzie to działa?
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-02-19 11:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne zarządzenie, wolałbym chyba pracować te 5 dni z rzędu po 12 godzin, a później mieć normalnie cały weekend wolny. Jeden dzień pomiędzy to żaden odpoczynek :) do: XDDD
zdjecie uzytkownika
antyCYBORG - 2016-02-27 20:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2016-01-31 17:54:14]:
pracowałam tam 5 dni i już dałam sobie spokój ALE tym którzy nie maja do siebie szacunku i lubią NIEWOLNICTWO zycze miłego zapier....ia AUTOMATY PODKRĘCONE NA FULL,biegiem tu ,biegiem tam i biegiem wszędzie tak szczerze to nawet napic wody się niema czasu i wszyscy pracują we własnych ciuchach DZIWNE chyba wszyscy są NOWI
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo milo bylo na rozmowie kwalifikacyjnej. Bardzo mila pani ktora wszystko wytlumaczyla mi od A do Z
Pytania: Gdzie pracowalem.
Czy mam uprawnienia na wozki
Czy jestem zainteresowany praca
No i czy wiem co sie produkuje w KFTP
zdjecie uzytkownika
azik - 2016-04-08 15:08:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@XDDD, chyba bywa różnie z tym wolnym, ale prawo pracy jasno ustala 40 godzinny tydzień pracy, więc jak przekraczasz liczbę to powinno być wolne. @antyCYBORG, jakoś inni nie narzekają tu na atmosferę, jak się poddałas po 5 dniach to widac nie pasowałaś, mało kto rezygnuje tak szybko to chyba świadczy o człowieku, jak nie wytrzymał miesiąca.
zdjecie uzytkownika
kosmita - 2016-05-03 19:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
doszły mnie słuchy że znów w kftp macie karę :) czy Wy tam pracujecie za karę ?? albo mieliście pomarańczowe kamizelki , albo brak premii , albo zakaz palenia albo ... i to tylko przez błędy które nawet kierownikowi się zdarzają :) trzymajcie sie karani za pracę :) ciekawe jak Ci z sali szkoleń w czasie pracy ,zostali ukarani .. dziwny zakład

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kftp!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert