Profil firmy kftp

kftp

Żory

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o kftp

Andrzej 2014-12-22 19:09:13
Gdzie jest jakaś kontrola.Wypadki są tuszowane.Gdzie jest PIP.
1
wkurzeni dwaj 2015-01-22 14:26:18
uważajcie na pseudo szkolenie 4 godzinne , nieodpłatne , które nie ma nic wspólnego ze szkoleniem , po prostu dzwonią do ludzi że od jutra rana jest szkolenie i żeby wziąść własne ciuchy robocze. wzięto nas z kumplem na taki numer , a po przepracowaniu 4 godzin dziękują ci za współpracę . darmowa siła robocza na wykonanie prostych prac. pewnie ktoś dał znać że "jutro nie przychodzi" i załatano w ten sposób dziurę na ten dzień . uważajcie !
2
ola 2015-01-23 13:48:46
pracuje od kilku tygodni,atmosfera dobra,zapiernicz-zalezy od stanowiska,zimno tam
1
ola 2015-01-23 13:52:14
a płaca?8zeta/h to nie mało.na kasie w realu dziewczyny dostają 3,5zł za godzine
0
złodzieje 2015-02-04 07:40:29
Wytłumaczmy sobie pewne sprawy na początku ogólnie:
1) Czy pracy brakuje?
- NIE! tak na prawdę wszdzie wokoło budują się firmy, nie patrzcie tylko na Żory, macie Rybnik, Jastrzębie, Katowice, Pawłowice,... gdzie nie popatrzcucie jest praca, a reszta zależy od tego co szukacie i gdzie, więc nie ma się co przejmować tą firmą!
2) Kasa? Jaka powinna być i za co?
- Zawsze będzie różnica, barma, kasjerka, pracownik na produkcyji, górnik,...itd. A Każdego oceni się wg. różnego kryterium, zagrożenia, wkładu indywidualnego. O tym potem.
3) Jaką prace powinieneś podjąć?
- Barmanki najczęściej mają dorywczą, inaczej z czarnymi robotami/na lewo które też są formą dorywczą, umowa zlecenie nie wiele się różni od umowy o dzieło, podejmują je najczęściej na krótki okres.

O FIRMIE KFTP !!!
Nie wiem czy da się opisać firmy w skrócie. Niestety firmie nie chroni prawo mówienia o tym co się myśli o nich (o ludziach zarządzających firmą, chroni ich prawo o tajemnicy związanej z samą produkcją detali, np jaki materiał.

Na początku powiem tak jeśli szukasz pracy dorywczej krótkookresowej to jeszcze ujdzie, ale na dłużej niż pół roku NIE!
Wita cie DelPiero (umowy zlecenia), obiecują 3 miesiące, czasami pół roku a wielu siedzi po 2-3 lata. Nie szanowali nigdy swoich pracowników, starych doświadczonych i dobrych pracowników zwalniali przed przedłuzeniem umów na czas nieokreślony. W firmie nie ma osoby która była by idealna kazdy popełnia błąd, ale na 300-500sztuk dziennie razy 5 dni razy 4 tyg. i mają ci marudzić ze zrobiłeś 1-3 bubli, skazując cie na kamizelkę? (forme mobingu *o tym dokończę potem), sekecja (sprawdzenie swoich jak i innych zmian detali), oraz kolejny raz brak premi mimo ze ciągle zapierniczasz na skundy (przyśpieszają co jakiś czas, tak choby roboty przy detalach ubywało, baaa, ale jak chcesz żeby ci zmniejszyli prosisz sie jak pies a oni pyk 2 sekundy mimo ze w ciagu np 2-3 miesięcy przyśpieszono przeszło 5-10sec co nie jest normalne - przykłąd, policz do 8 a policz do 2 , zrób tak np 3 razy i odczujesz różnice czasu której ci zabierają, więc nie masz już czasu na dokładne oglądanie detalu ale za to do karania 1-wsi !
Kamizelki w lato były nie raz przekazywane z rąk do rąk czyli spocone niewyprane i w tym mieli pracowac ludzi, nie dość że chyc taki od maszyn, to jeszcze brak dopływu świeżego powietrza, myślą że otworzą brame i to wystarczy jak ktoś po między maszynami zabunkrowany :/, a 3 sprawa odznaczanie ludzi to nic innego jak pokazywanie palcem na kogoś co jest jednoznaczne z mobingiem w czystej postaci! Wyproszono się o wiatraki bo ilesz można było stac z ręcznikami na szyi, a obecnie nawet nie poczyszcza ich, cały ten syw wdychasz, nie wiem czy wsłoski z filców są zdrowe odpowiedzcie sobie sami, czy też spay. A no włąśnie od kiedy w takim trybie pracy gdzie musisz obrabiać swoj detal jest gdzie kolwiek w prawie zezwolenie ze na malowanie detali przez 8 godzin nie potrzeba odizolowanego pomieszczenia, oraz odpowiedniego odzienia jak równierz ochraniacze na oczy, nos(buzie)? - NIEDOPUSZCZALNE! Niestety takie sprawy trzeba zgłaszać na policje poniewąż ludzie z PIPu dostają w łape, lub wziąść z szatni komórkę i to nagrać posłać komuś z pipu spisać osobe która obierze film/zdjęcie i dać im 3 miesiące jeśli bedzie brak działań ze strony osoby z pipu idzie się do sądu i ta osobę jak i firme zaskarża się w tedy wyłudzasz taką kasę jaka cie satyswakcjonuje bo odszkodowanie ci sie należy za takie warunki, oraz brak działań /nacisku ze strony pipu! bo to niejest ze raz przejdą powiedza co nie ga i juz ich nie kontrolują bo tak włąśnie się dzieję ale pamiętajcie w PIPie tez pracują ludzie którzy podlegają prawu i mają za zadanie weryfikować prawo a za brak weryfikacji i nakładania nacisku na firmy mogą odpowiadać większymi sankcjami karnymi!
Firma nie inwestuje w ludzi, swego czasu był basen, wow super, ale pytanie kto i ile osób będzie ci k..fa chodzic we wtorki o 18:30 czy jakos tak? to powinno byś jak już to w piatki po całym tyg to ktoś by poszedł sie odprężyć, a najlepiej w sobotę, znieśli to bo nikt nie chodził, acz moze 2-3 osoby, chyba te które naprawde miały czas i nie były padnięte pracą. Są socjalne na święta, ale czy żeczywiście są? biorąc pod uwagę brak premi... To nas okradają! Zyski firma miała ale zainwestowała w siebie, tzn rozbudowe firmy, hmm pracowali wytrwale ludzi na hali, byli nie raz karani, ścierpieli dążyli dalej a oni ani grosza!. Co za pajac, i jakim cudem majac w firmie 2 BHPowców zezwalają na to by wyjście ewakuacyjne było zastawiane damplami, stojakami montarzowymi? Ba a w zime ciagle ktoś otwiera, to narażanie ludzi na zdrowie, przy szybkiej pracy manualnej nie za bardzo się dobrze pracuje w polarze! Jeśli to któryś z bhp-owców czyta niech się zastanowi gdzie tak jest :/ bo jak tak dalej będą wszyscy labe kłąśc na ludzi pracujacych przy maszynach to faktycznie zaczniemy ich karać w sądzie p
4
złodzieje 2 2015-02-04 07:55:41
dokończenie tego co ucięło.

Niestety nie dokończę tego co napisałam. Ale w skrócie to szybciej
Nie warto, gdy coś nie działa, zgłaszasz to = brak działań, Nie wiem jacy tam ludzie ile zarabiali/ją ja zarabiałam pod firmą od początku do niedawna 1600zł na rękę :) Ledwo wiążnąc koniec z końcem za takie pieniądze, a kto by pomyślał, FIRMA produkująca części samochodowe dla KIA i HUNDAI :/ śmiech na sali.
Przychodzisz do pracy by zarobić, wiec sie starasz a oni za wszystko co się da będą cie karać, potrzebujesz narzedzia sprawne do wykonywania prawidłowo swoich czynności, to kup swoje (inwestuj w firmie) - chyba się coś komuś w głowach poprzestawiało!

Nie marnujcie czasu na tą firmę! tyle powiem. Pracują jak to już tu ktoś wspomniał kobiety, którą myślą ze nie znajdą nigdzie indziej pracy, ale prawda jest taka że się boją zmian, zaryzykować! jak mówiłam na początku PRACE JEST DUŻO a tym bardziej ze wiele firm w tym roku rozszerzyło działalność i mają zapotrzebowanie na ludzi!
2
złodzieje... 2015-02-04 08:12:10
-"Na pewno z czasem powinny one pójść do góry, bo pracownik, który dłużej pracuje w firmie powinien być bardziej doceniany."
1800zł chyba może jako spawacz, piszesz tak jakbyś zgadywał. Osoba która tyle zarobi jest pod firmą i co najmniej pracuje tam ze 2-3 lata z wieloma uprawnieniami i na pewno nie jako operator, ewentualnie jako podpier...lacz. Kolejna rzecz która cie zdradza, to fakt że osoba która przepracowała dość trodchę nie wierzy w takie głupoty jak docenienie pracownika i z tego powodu podniesienie mu stawek!

JAk napisał...
"lewy - 2014-12-18 15:51:54 odpowiedz |
firma dno, kto pracował ten wie, tyle w temacie :) "

W odpowiedzi na pytanie "krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22" -odnośnie premi które cie zainteresowały, to powiem krótko, od wielu miesięcy jak nie i przeszło pół roku rzadko kto je dostanie, jak dostanie to jednorazowo od 50-150 zł po czym kolejne nastepne wypłaty będa ci się dziwnie niezgadzać nawe bez tych prami, ale nie bój się to normalka bo z wypłat wyrównaja sobie tą twoją premie. Tam cie okradną nawet z godzin.
Gdy raz wszyscy podpisali się na liście że oddadza cześć dniówki zeby mieć wolne przed dniem Święto Zmarłych to okazało się ze pogineły godziny 12h, mimo ze miało być zabrane 4, ale palicho niech wezmą cała dniówkę NOCKĘ czyli 8h a więc gdzie/czemu zabrali jeszcze 4h ? a ile by tam osób nie oszło wyskakiwano ze niby tylko 9zł dodatku nocnego zabrano, ludzi za idiotów robią i mimo iż widza dokłądnie ze ich w h...a robią to dalej ci próbują wmówić ze wszystko gra, zawsze tak było w tej firmie, od samego początku dostawało się 30zł na proszki co tak na prawde było napisane w teorii ale z wiliczeń tych 30brakowało!
TAK działa ta firma!
2
eeee 2015-02-07 17:24:33
wreszcie ktos to opisal tak jak jest brawooooo
0
ola 2015-02-13 08:33:50
del piero? szkoda słów,za 4nocne zmiany dostałam 198 pln.
3
valek 2015-02-13 13:20:18
198 za 4 nocki?
Ile zarabia sie pod tym DelPiero?
0
ann 2015-02-17 11:51:13
w umowie jest 12,5/h a na czysto jest 6,5. złodziejstwo,cygaństwo
4
eeee 2015-02-18 16:58:03
chciala bym zaprosic pana Waldemara i TLUSTOWLOSA do firmy gdzie ludzie sa szanowani, usmiechnieci,nie obracaja sie za siebie ze strachem, kiedys sami stanicie na tych maszynach i bedziecie (usunięte przez administratora)bo ludzie beda rezygnowac z tego (usunięte przez administratora)
1
Też tam pracowałam 2015-02-21 00:33:21
Zgadzam się z większością opinii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MOBBING za najniższą krajową premia hahahaha dobre sobie 50-150 raz na pół roku oczywiście jak masz farta.Ludzie pracują po 2-3 lata na umowę zlecenie.Do tego narzędzia które powinny sobie pracownicy zakupić gdyż firma nie posiada nożyków śrubokrętów pitów itd.... ogólnie nic więc przed przyjęciem się do tej firmy powinniście odwiedzić castorame.Następnie liderzy ja miałam przyjemność pracować u panny A....Sz .jak ktoś powyżej napisał dużym drukiem hahahaha dobre,wiec owa lidera jak jej podałeś lub od początku jej się coś nie spodobało w twojej osobie masz z góry prze..... raz dwa pokaże ci miejsce w szeregu,ustawi cię na takie detale że po tobie,teoretycznie powinna z tobą stać jej panna K...S..i cię uczyć ale ona też nie ma czasu bo biedna gna od maszyny do maszyny w celu pogadania i poplotkowania, wiec ucz się sam no chyba że trafisz na fajne dziewczyny to ci pomogą. Ups większość fajnych zwolnili lub same odeszły tak ze radź sobie sama. Wiec nie polecam tej firmy WRECZ ODRADZAM A CAŁĄ KADRĘ LIDERÓW KIEROWNIKÓW ZAPRASZAM DO INNYCH FIRM NA SZKOLENIE JAK POWINNO TRAKTOWAC SIĘ LUDZI KTÓRZY PRACUJĄ NA PRODUKCJI I NAWET JAK KOMUŚ ZDARZY SIĘ POPEŁNIĆ BŁĄD NIKT MU KAMIZELKI NIE ZAKŁADA (równie dobrze można by było mu napisać na plecach jestem debilem).
4
hmm,,,, 2015-02-28 09:58:14
Brawo nic dodać nic ująć , chylę czoła przedmówcy
0
lulu 2015-02-28 23:00:44
Ludzie błagam was... skoro tam panuje mobbing - to wasze słowa - to dlaczego tego nie zgłosicie do odpowiednich organów, które powinny się tym zająć? Przecież jest to karalne, a w każdej większej firmie zbiera się specjalna komisja która ustala czy to miało miejsce czy nie. Jeżeli tak to mobberzy powinni zostać ukarani.
0
hmmmm... 2015-03-07 01:01:41
No cóż, przykre ale prawdziwe, nie zależy im na pracownikach, maja wszystkich gdzieś, wyszkolonych zwalniają a nowych zatrudniają i tak wkoło...dlaczego? Nie można chorować, źle się czuc a co trzeba? Dupe lizać....ot recepta na długa i owocną pracę. Praca jest ciężka, fizyczna, wymaga dużego skupieniaa
W zamian marne grosze , brak premii, no i zawsze i mogą CIe zwolnić bez podania przyczyny.


3
hm 2015-03-07 18:53:51
Dlaczego pracownicy boją się zgłosić to do PIP, czy przedstawicieli związków zawodowych?
0
eeee 2015-03-08 19:57:37
pip bywaaaaa ale nie wiedziec czemu odwiedza tylko bioro
3
eeee 2015-03-08 21:52:27
musisz podpisywac sie moim nickiem? i jeszce walic byki?
0
zz.... 2015-03-09 18:25:24
Związków nie ma a rada pracownikow jest reprezentowana przez kierownika produkcji w tej chwili.Poprostu porażka, albo Cie kierowniczka lubi i pracujesz albo nie iwtedy nie awansujesz , nie pracujesz itd....nie ma znaczenia czy sie starasz , czy umiesz itd.Pracuje nie długo , teraz mam wolne bo pracy nie ma,ale wszyscy to potwierdzają..Odradzam
1
hmm 2015-03-10 20:53:20
A nie możecie jakoś się porozumieć? Rozbudować radę pracowników? Kierownik produkcji to chyba nie najlepszy reprezentant- pewnie wasze wnioski w ogole nie dochodzą? A jak z sytuacjami gdy jest zgłaszany problem? Dociera do Zarządu?
1
eee 2015-03-12 17:43:25
Zarząd koreański czy chodzi o polskich przedstawicieli? To jest chyba główny problem.Każdy sobie rzepke skrobie i żeby reszta się nie dowiedziała. Po polskiej stronie sami specjaliśi od niczego pilnujący swoich stołkowDo Koreańczykow nie pojdziesz bo to nie twoi bezpośredni przełożeni, jeden wielki galimatias.Spróbuj zgłosić czyjąs kandydatre , osoba ta może długo nie popracowac, oczywiscie każdemu zależy na pracy....poprostu chora sytuacja
0
ahaaa 2015-03-21 19:34:01
Nie boją tylko nie widzą sensu, PIP tutaj nic nie robi tak jak ochrona środowiska, by coś się zmieniło to jeśli miało by to być do PIPu to najlepiej spisać dane osoby której przekazuje się ta wiedze i pytasz/określasz termin w jakim to mają czasie zmienić, mają powiedzieć JASNO I WYRAŹNIE jeśli po tym czasie nic sie nie zmieniło to znacz że ta osoba zawiodła i idzie się z tym do sądu pracy, dzięki temu można zażądać grzywny od "2 osób" tzn od osoby z pipu o brak działań, jak i osoby/osób odpowiedzialnych w firmie za to czyli w pierwszej kolejności BHPowców - będzie mozna wywalczyć o zabranie im praw do wykonywania tych działań, więc lata studiów utracą, bo bo skoro wiedzieli a nie są niewidomymi, kase brali i na to sie zgadzali wiec są skorumpowani, są oszustami, mogą również znaleźć się w więzieniu, jak i płacić odszkodowanie + podciągać za sznurkiem kolejne osoby. I tak dzięki rozprawie możesz mieć wakacje przez 1-2lata + można będzie wywalczyć odszkodowanie dla pozostałych ludzi narażonych na to wszystko. Spotkanie z prawnikami to około 100zł, 30zł za wczecie postępowania karnego, a reszte ile zarząda prawnik mozna wliczyć w końcową rozprawe czyli ile ty chcesz i ile on chce! na PIP nie ma co liczyć ale warto też ich karać za brak nacisku na firmy i "łapówkastwo".

A z innej beczki, tych co zwolnili powinni sie zgadać , ogadac sprawy i iść swolnie z tym wszystkim! 100% wygranej ogromnej sumy! ale przede wszystkim satysfakcja za ukaranie de***li
0
Patiodług 2015-06-28 01:26:56
Firma dobra dla tych osób, którym odpowiada tzw koreański styl zarządzania. Sporo osób tutaj narzeka na polskie kierownictwo, jednak uważam te opinie za niesprawiedliwe a wręcz krzywdzące, ponieważ właśnie ten koreański styl zarządzania ma wpływ na takie a nie inne postępowanie tego kierownictwa wobec pozostałych pracowników. Niestety duża rotacja szkodzi tej firmie i raczej ciężko z tego właśnie powodu mówić o jakimś ogólnym i znacznym rozwoju czy o wzorowej jakości.Praca zdecydowanie dla osób o zdolnościach manualnych i sporej szybkości w rękach(norma). Warunki pracy typowe dla hal produkcyjnych, także nie rozumiem narzekania wypowiadających się tutaj osób. Podsumowując-Ciekawa firma do zdobycia doświadczenia i pierwszych szlifów, ale na dłużej-tylko dla wytrwałych wierzących że "będzie dobrze" desperatów.
2
Robi 2015-07-10 06:15:42
Praca na produkcji przecież to nie jest nic lekkiego, też nie rozumiem dlaczego ludzie na wrunki narzekają, produkcja to chyba jedna z najtrudniejszych prac mimo niby swojej prostoty. ale powtarzanie ciagle tych samych czynności jest ciężki i męczące. Sam nie pracowałem dla koreańskiej firmy, ale szczerze jestem ciekawy czym to się różni od polskiego zarządzania.
0
były pracownik 2015-08-02 19:00:32
Robi
na pewno nie tym że nie ma kto Cię zmienić gdy chcesz iść do kibla..ja robiłem kilka lat temu pod axell (czy jak się to tam zwie)Zwiałem z tamtąd jak tylko zobaczyłem co w tym syfie się dzieje (pamiętam że jak tam pracowałem to "biuro na hali" było otoczone wózkami jak fort knox złotem (hyhyhyhyhy)
Patiodług
Spytam tak ..jakie postepowanie według jakiego kierownictwa ?
Przeczytaj 2 razy to co napisałes/łaś
Bruce Lee(niepotrzebne skreślić) czy inny burak mówi sobie... i ma odpowiednie narzędzia by być nieomylny i boski myśli sobie w swoim języku "tak ma być-jam prawdą jest,Panem waszych wypłat i władcą waszych umów-macie nieczystościami brudzić wasze żałosne Polskie majtki na mój widok,bo zawżdy mam rację zawsze i wszędzie na terenie tej hali" (do Polskiego kierownictwa powinien trafić text o nieczystościach z naciskiem-na to co lub w co i jak to po kim spływa (dziwnie mi sie skojarzył z tym basen w szambie)
0
były pracownik 2015-08-02 19:16:25
I jeszcze jedno mi się przypomniało
Starzy Pracownicy powinni kojarzyć sytuacją
Żlina(to miasto na Słowacji)stoi -KFTP Żory ma wolne (mieli Słowacy jakieś święto)
Polacy mają święto -Pracują bo Słowacja pracuje......
(Kto to wywalczył,bo na Pewno nie Koreańczycy w Słowacji)
O kim świadczy to że Pracujecie tam za psie pieniądze i wtedy kiedy Pan z dalekiego wschodu sobie zażyczy ?
Muszę pomyśleć zanim odpowiem (żart ofc..odpowiedź była jasna zanim zadałem pytanie)
Podziękować musicie Obywatelom 3 RP których jedynym celem jest zachowanie stołka-bez względu na konsekwencje
1
koniczynka 2015-08-20 15:18:53
ja t cię kolego wcale nie rozumiem, jak widze w narzekaniu jestes wirtuozem i arcymistrzem, a tymczasem powinieneś skakać w radości że masz szansę pracować dla gigantycznej firmy z korei południowej. proszę was tez o wyjaśnienie pewnej kwestii, mianowicie czy zarobki u nich będą porównywalne z tym co można z Korei poł zarobić
0
Foli 2015-09-20 00:25:35
Wydaje mi sie, ze kazdy z Was ma troche racji. Wiem, ze nie wszystkim odpowiadają tu zarobki ale jednak 1700 zł netto to zawsze jest jakaś kasa. Dla studentów czy młodzieży uczącej sie to idealne wynagrodzenie, poza tym od razu zbierają doświadczenie w trakcie nauki wiec to jest akurat na plus dla ten firmy
0
biźon 2015-09-20 01:16:28
Są ludzie co i na nadmiar pieniędzy będą narzekać, firma jest z Korei i jednak ma swój prestiż, nie jest też tak łatwo się dostać do tej firmy na szanowane stanowiska, ale są też takie mniej opłacane, nikomu się nie dogodzi, atmosfera zaś i organizacja w tej firmie stoją na bardzo dobrym poziomie według mnie.
0
byla robila 2015-10-14 15:29:06
Hej czytam te wszystkie za i przeciw i musze sie zgodzic i z jednymi i z drugimi. Pracowałam tam moze tylko miesiac ale napatrzylam sie . Praca cieżka ,szybka, musisz wiedziec co robisz skupic sie nad tym co robisz. Ludzie jak wszedzie gdzie pracuje sie w wiekszej ekipie jedni spoko drudzy to by ci oczy wydrapali za nic, kierownicy narzekaja caly czas czy dobrze robisz czy zle ale nie wszyscy! hmmm duuuzo do pisania mam na temat pracy tam . Pracowalam pare dni na montazu potem mnie zwolnili niewiadomo dlaczego po kilku dniach zadzwonili ze potrzebuja na inny dzial wiec poszlam bo spodobalo mi sie . Pracowalam miesiac uczac sie szybkosci dokladnosci i zapamietywania. Jest duzo do ogarniecia tam ale z czasem sie ogarnie jak sie chce. Umowa zlecenie i to na dluzszy czas 1-1,5 roku a moze i wiecej a jak ci sie poszczesci to 3 mies i wchodzisz pod firme. Zarobki to takie 1460 jesli nie robisz calego mies tzn bierzesz wolny dzien bo chora jestes czy cos tam a jesli robisz caly mies.i conajmniej 2 soboty w mies. to wpada te 2 tysiace! Jak masz urlop to dostajesz najnizsza tzn te 1460zl a jak pracujesz caly czas to sie idzie oblowic (naprawde) Praca jest ciezka zalezy tez chyba od dzialu na ktorym sie jest ale bardziej jest ciezko psychicznie jesli pracujesz z Wariatkami . patrza sie na ciebei z gory jak by byly lepsze i lepsze stanowisko mialy a robia to co ty hahahah tylko ze pracuja tam kilka mies dluzej. Faceci mili i pomocni (nie wszyscy) zdazaja sie tam takie odstepstwa od normalnych np (grube swinie ) co dolki pod toba kopia i nadaja na ciebie bez powodu!!!! Ale ogolnie polecam chociaż tylko na próbę. Jaaa hmmm kto wie moze tam wroce ale znowu na inny dzial . I jeszcze jedno nie doceniaja liderow a oni zapier... jak dzicy tam :(
0
maria 2015-10-20 06:49:31
Czyli w sumie realne zarobki w kftp to z tego co widze 1460 do maksymalnie 2 tysięcy, w sumie taki standard obecnie w branży. Ciekawi mnie jednak, czy idzie dostać kiedyś umowe o pracę, bo jednak zlecenie niby jest fajne, ale do czasu niestety. Ciekawi mnie tez, co sie dzieje jak ma sie L4, czy tez oznacza to niższy zarobek.
0
mati12345 2015-11-07 10:46:08
a czy są wypłacalni w 100%
0
spychcz 2015-12-09 18:06:03
Jeżeli firma korzystała kiedyś z kredytów to trzeba byloby się wgłębić w zeznanie finansowe za każdy rok finansowy, w innym przypadku to jest to nic innego jak wróżenie z fusów.
0
Jeb-ich 2016-01-18 03:14:21
Noże to daja przynajmniej teraz z resztą jest tak jak piszesz.Co tu dodać?moze 2 2014 było 500szt normy w 2015 jest 900szt na dniówkę ogólnie wytrzymałem tam 2 tyg i olałem to gościu robi jakies szkolenia i gada że wyszła jakaś derektywa czy cos tam PIER---ił i że na 20tyś wysłanych szt mogą być tylko 3 buble w przeciwnym razie sprawdzą login osoby która to oddawała i zwolnienie albo nagana i tyle co mogę napisać o tej firmie
0
karli 2016-01-18 21:44:54
@spychcz najlepiej samemu się przekonać o prawdziwości niektórych komentarzy. Ale zobacz, że ostatnio nie szukali nawet nikogo do pracy, więc widocznie wszyscy są zadowoleni z tej atmosfery.
1
xyz 2016-01-31 17:54:14
Koreańska fabryka.Umowa zlecenie 11,30/na godz.Po miesiącu przestój.Czekaj może zadzwonimy.
0
XDDD 2016-02-02 11:36:24
A jak tam z tymi czterema dniami pracy? Bo na niektórych działach jest mormalnie 5 dni pracy i weekend wolny.. a na innych działach znowu są 4 dni pracy i jeden dzien wolnego (czyli wynika z tego że sobota i niedziela też może wypaść), ale na nocną zmiane znow są 4 dni pracy i dwa dni wolnego...

wytłumaczy mi to ktoś, na jakiej zasadzie to działa?
0
igor 2016-02-19 11:53:47
Dziwne zarządzenie, wolałbym chyba pracować te 5 dni z rzędu po 12 godzin, a później mieć normalnie cały weekend wolny. Jeden dzień pomiędzy to żaden odpoczynek :) do: XDDD
0
antyCYBORG 2016-02-27 20:25:33
pracowałam tam 5 dni i już dałam sobie spokój ALE tym którzy nie maja do siebie szacunku i lubią NIEWOLNICTWO zycze miłego zapier....ia AUTOMATY PODKRĘCONE NA FULL,biegiem tu ,biegiem tam i biegiem wszędzie tak szczerze to nawet napic wody się niema czasu i wszyscy pracują we własnych ciuchach DZIWNE chyba wszyscy są NOWI
0
azik 2016-04-08 15:08:08
@XDDD, chyba bywa różnie z tym wolnym, ale prawo pracy jasno ustala 40 godzinny tydzień pracy, więc jak przekraczasz liczbę to powinno być wolne. @antyCYBORG, jakoś inni nie narzekają tu na atmosferę, jak się poddałas po 5 dniach to widac nie pasowałaś, mało kto rezygnuje tak szybko to chyba świadczy o człowieku, jak nie wytrzymał miesiąca.
0
kosmita 2016-05-03 19:46:47
doszły mnie słuchy że znów w kftp macie karę :) czy Wy tam pracujecie za karę ?? albo mieliście pomarańczowe kamizelki , albo brak premii , albo zakaz palenia albo ... i to tylko przez błędy które nawet kierownikowi się zdarzają :) trzymajcie sie karani za pracę :) ciekawe jak Ci z sali szkoleń w czasie pracy ,zostali ukarani .. dziwny zakład
1
wojciech 2016-05-10 11:30:37
a co tak krótko? Faktycznie nie da sie tam dłużej wytrzymac, szkoda, że niektorzy stali pracownicy nie wiedza jak szanowac innych i nowych pracowników zamiast sobie każdy pomagać to widzę ze każdy kopie pod soba dołki
0
lolek 2016-05-13 15:17:40
Witam. Chętnie opiszę sytuacje panującą w tej firmie z detalami. Zainteresowane osoby - pytajcie.
1
ahmed 2016-05-23 18:03:04
No a co ty myślisz? Z kim robisz? ze śmieciami! prześledź historie Polski od XVI wieku. To nie przypadek że najwiekszy ówcześnie kraj zniknął. Szwed zaczął a potem wpier...l z każdej strony. I dobrze! a wiesz czemu? Bo polaczek polaczka by w łyżce wody utopił. Sąsiedzi to wyczuli...
0
HumanEvil 2016-05-23 21:49:35
Ten co chce pracowac bedzie tam robil. Przynajmniej tam sa jasno ustalane warunki. Jak robisz swoje nikt sie do ciebie nie doczepi a atmosfera jest dobra. Pozatym jak ktos juz na poczatek podchodzi do tego w ten sposob ze jemu sie nalezy i nie musi w pracy robic to lepiej niech tam nie sklada papieru. Tam niema zbyt duzo lebrow tam sa pracowici ludzie i kazdemu nowemu daja czas na rozkrecenie sie. Nikt po godzinach nie trzyma czyste reguly ale jak ktos nie rozumie po polsku to moze te koreanczki im powinni mowic ze tam sie nie opierdala i nie spi na szychcie tylko pracuje. Spokojnie wyrabiac normy z czasem i wprawa ta praca staje sie przyjemna bo szybko leci czas ale nikogo nie zachecam lepiej znalezc cos wlasnego aa zapomnialem lepiej tam isc i pozniej pisac tutaj jak tam jest zle no tak.
0
konrol 2016-05-30 21:22:55
w qc kierownictwo robi nic !! same lewusy a w kkontroli robia tapeciary ,solarki i do tego tluste lesbijki z doomu wariatow, Kamila .z
4
trol 2016-06-03 20:46:32
coraz trudniej ... wypłaty jakieś mniejsze nawet z tym dodatkiem za cztero brygadówke . Same zakazy i ciągły stres . Chyba trzeba poszukać czegoś innego może nie lżejszej pracy bo raczej brak mi kwalifikacji na lepsze stanowisko ( chociaż podobno w naszej firmie nawet po ukończeniu gimnazjum można być Timem ale to chyba nie jest prawda bo jaka firma pozwoli sobie na taki obciach ) - chyba potrzebuję pracy z mniejszym stresem i z okruchami szacunku , o pieniadzach nie wspomne . Co do opisu kilku solarek , to akurat sie zgadzam - niby tacy sami pracownicy a jednak wydaje im sie ze sa lepsi tylko w głowach raczej przeciąg szaleje , Według konstytucji każdy człowiek ma prawo do godziwego wynagrodzenia i szacunku" panie" wojtku !!!!
1
byla pracownica 2016-06-07 21:21:46
Wiec tak bardzo ciezko jezeli chodzi o prace. Kontrolowanie twojej pracy z rana musisz dokladnie uzywac po kolei wedlug procedur ok... zostalam duzo razy pocieta i sytuacja byla taka rozcielam sie leciala maszyna dalej zawolalam keepliner wredna france ktora powiedziala ze nie maja plastrow i czego kolewiek dobrze ze dziewczyny na stanowisku mialy !! Pracujesz pod agencja nawet gdy ok pracujesz to konczy ci sie umowa i cie wywalaja bo im sie tak podoba. Kobiete ktora byla bardzo dobrym pracownikiem po 1 roku zwolnili nie przedluzajac jej umowy. poza tym mydlenie oczu bylam przyjmowana na 3 brygadowke a nic nie bylo wzmianki ze przechodza na 4 na rozmowie kwalifikacyjnej zrobili to w tydzien . ucinaja godziny czasami zarobisz 1400 duzo wolnego nie mysl ze pojdziesz do ubikacji jak jest zapierdziel ;). Musisz sie drzec jak jakas powalona na cala chale by zawolac mechanika. 20 min przerwy i brak narzedzi do pracy smiechu warte! kolejki do ubikacji. I falszywi i wredni ludzie idealna firma :) Oczywiscie nie polecam! Pana Wojtka tez nie lubie mysli ze jest nie wiadomo jakim krolem w tej firmie . I ci Koreanczycyszkoda gadac wielcy mechanicy . Nie ma to jak pasta do butow polerowac by nie widac wtracen i by nie bylo tyle zwrotow oraz zeby bylo mniej ng i poleriwanie gabka wspolczuje odbiorcom. A nie wpomnialam o palcach zrobily mi sie na nich duze rany bolaly bardzo nie dalo sie nawet reki zgiac. 4 brygadowka miala byc do kwietnia haha
1
podgardle 2016-06-14 19:01:26
KFTP TONIE . to już nie jest firma , która ma znaczenie , owszem działa , ale jest to nastawione wyłącznie na krótkotrwałą działalnosć . Odchodzą szeregowi pracownicy , którzy współtworzyli produkcje - i nikt nie próbuje ich zatrzymać a szkoda . Czy zauważacie powolną agonie firmy ???? pewnie każdego można nauczyć tej pracy , ale nikt nie włoży w to tyle emocji i rzetelności jak ci " starzy " którzy widzą to czego nowy nie zobaczy .. Złe decyzje personalne i denko ..
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp