Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kftp

Pracowałeś w firmie kftp i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łun - 2014-09-08 15:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeeee - 2014-01-05 11:11:01]:
jak się dobrze pracuje to spokojnie 1800 się wyciąga, bez stresu, bez zapierd.....nia, bez sobót i niedziel, fakt czasami trzeba w święto przyjść ale to moim zdaniem jeden minus ale za to jest dzień wolny, tylko trzeba trochę makówką ruszyć i tyle, ja na rozdmuchu to w nocy usypiam, trzeba sprawdzić i tyle a nie słuchać tych co się im nie chce pracować, pozdro
zdjecie uzytkownika
Roto - 2014-09-22 23:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Branża motoryzacyjna pomimo całego tego pseudo-kryzysu ciągle funkcjonuje dobrze i jest obrót pieniądza. To wszystko również dotyczy kftp i myślę, że 1800 zł to nie jest to wygórowana stawka. Na pewno z czasem powinny one pójść do góry, bo pracownik, który dłużej pracuje w firmie powinien być bardziej doceniany.
zdjecie uzytkownika
Miras - 2014-10-15 01:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialem sie zapytac jak tam na dziale Logistyki bo nie widzialem zeby cos o tym mowiono ??
zdjecie uzytkownika
krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co dokładnie można u nich robić i na jakie stanowiska można się załapać? polecacie coś młodej kobiecie po ciąży? bardzo zachęcająco brzmią te wasze posty o premiach, to mnie bardzo motywuje zeby tym bardziej składac papiery do kfpt. tylko tak jak mówiłam, wszystko do was zależy co polecicie żebym aplikowała
zdjecie uzytkownika
Robaczek - 2014-10-29 18:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22]:
Jak nie martwisz się że będą cię palce boleć od wkładania klipów itp. Czasem też tempo na maszynie jest podręcone więc jak zapierdziel.
No i ogólnie nie lubią jak ktoś co chwilę bierze L4 lub wolne nad opieke nad dzieckiem
zdjecie uzytkownika
Związek Zawodowy - 2014-11-19 13:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i szczerze zachęcam do przystąpienia do Związku Zawodowego NSZZ Solidarność!!! e-mail:t.cichon@solidarnosckatowice.pl
zdjecie uzytkownika
romeo - 2014-11-25 15:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wydaje mi się, że ta firma na działa bardzo dobrze, przynajmniej jakos niedawno coś słyszałem o nich, sam jestem zainteresowany praca, więc zajrzałem dlatego na to forum i nie wiem czy właściwie dowiem się konkretów, bo pewnie nie każdy chce powiedzieć jakie wynagrodzenie dostaje i jakie to są kwoty mniej więcej.
zdjecie uzytkownika
eeee - 2014-11-26 18:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no normalne ze minimum socjalne i umowa zlecenie przez ok2 lata, i niech nie pisza glupot ze wiecej bo to sciema, pracowalem to wiem
zdjecie uzytkownika
Majas85 - 2014-12-13 23:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak można aplikowac do tej firmy? Na ich stronie nie ma w formularzu działu ,,produkcji,,. Nie wiece jakie firmy zewnętrzne tam przyjmują?
zdjecie uzytkownika
lewy - 2014-12-18 15:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma dno, kto pracował ten wie, tyle w temacie :)
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-12-22 19:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie jest jakaś kontrola.Wypadki są tuszowane.Gdzie jest PIP.
zdjecie uzytkownika
wkurzeni dwaj - 2015-01-22 14:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważajcie na pseudo szkolenie 4 godzinne , nieodpłatne , które nie ma nic wspólnego ze szkoleniem , po prostu dzwonią do ludzi że od jutra rana jest szkolenie i żeby wziąść własne ciuchy robocze. wzięto nas z kumplem na taki numer , a po przepracowaniu 4 godzin dziękują ci za współpracę . darmowa siła robocza na wykonanie prostych prac. pewnie ktoś dał znać że "jutro nie przychodzi" i załatano w ten sposób dziurę na ten dzień . uważajcie !
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-01-23 13:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje od kilku tygodni,atmosfera dobra,zapiernicz-zalezy od stanowiska,zimno tam
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-01-23 13:52:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a płaca?8zeta/h to nie mało.na kasie w realu dziewczyny dostają 3,5zł za godzine
zdjecie uzytkownika
złodzieje - 2015-02-04 07:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wytłumaczmy sobie pewne sprawy na początku ogólnie:
1) Czy pracy brakuje?
- NIE! tak na prawdę wszdzie wokoło budują się firmy, nie patrzcie tylko na Żory, macie Rybnik, Jastrzębie, Katowice, Pawłowice,... gdzie nie popatrzcucie jest praca, a reszta zależy od tego co szukacie i gdzie, więc nie ma się co przejmować tą firmą!
2) Kasa? Jaka powinna być i za co?
- Zawsze będzie różnica, barma, kasjerka, pracownik na produkcyji, górnik,...itd. A Każdego oceni się wg. różnego kryterium, zagrożenia, wkładu indywidualnego. O tym potem.
3) Jaką prace powinieneś podjąć?
- Barmanki najczęściej mają dorywczą, inaczej z czarnymi robotami/na lewo które też są formą dorywczą, umowa zlecenie nie wiele się różni od umowy o dzieło, podejmują je najczęściej na krótki okres.

O FIRMIE KFTP !!!
Nie wiem czy da się opisać firmy w skrócie. Niestety firmie nie chroni prawo mówienia o tym co się myśli o nich (o ludziach zarządzających firmą, chroni ich prawo o tajemnicy związanej z samą produkcją detali, np jaki materiał.

Na początku powiem tak jeśli szukasz pracy dorywczej krótkookresowej to jeszcze ujdzie, ale na dłużej niż pół roku NIE!
Wita cie DelPiero (umowy zlecenia), obiecują 3 miesiące, czasami pół roku a wielu siedzi po 2-3 lata. Nie szanowali nigdy swoich pracowników, starych doświadczonych i dobrych pracowników zwalniali przed przedłuzeniem umów na czas nieokreślony. W firmie nie ma osoby która była by idealna kazdy popełnia błąd, ale na 300-500sztuk dziennie razy 5 dni razy 4 tyg. i mają ci marudzić ze zrobiłeś 1-3 bubli, skazując cie na kamizelkę? (forme mobingu *o tym dokończę potem), sekecja (sprawdzenie swoich jak i innych zmian detali), oraz kolejny raz brak premi mimo ze ciągle zapierniczasz na skundy (przyśpieszają co jakiś czas, tak choby roboty przy detalach ubywało, baaa, ale jak chcesz żeby ci zmniejszyli prosisz sie jak pies a oni pyk 2 sekundy mimo ze w ciagu np 2-3 miesięcy przyśpieszono przeszło 5-10sec co nie jest normalne - przykłąd, policz do 8 a policz do 2 , zrób tak np 3 razy i odczujesz różnice czasu której ci zabierają, więc nie masz już czasu na dokładne oglądanie detalu ale za to do karania 1-wsi !
Kamizelki w lato były nie raz przekazywane z rąk do rąk czyli spocone niewyprane i w tym mieli pracowac ludzi, nie dość że chyc taki od maszyn, to jeszcze brak dopływu świeżego powietrza, myślą że otworzą brame i to wystarczy jak ktoś po między maszynami zabunkrowany :/, a 3 sprawa odznaczanie ludzi to nic innego jak pokazywanie palcem na kogoś co jest jednoznaczne z mobingiem w czystej postaci! Wyproszono się o wiatraki bo ilesz można było stac z ręcznikami na szyi, a obecnie nawet nie poczyszcza ich, cały ten syw wdychasz, nie wiem czy wsłoski z filców są zdrowe odpowiedzcie sobie sami, czy też spay. A no włąśnie od kiedy w takim trybie pracy gdzie musisz obrabiać swoj detal jest gdzie kolwiek w prawie zezwolenie ze na malowanie detali przez 8 godzin nie potrzeba odizolowanego pomieszczenia, oraz odpowiedniego odzienia jak równierz ochraniacze na oczy, nos(buzie)? - NIEDOPUSZCZALNE! Niestety takie sprawy trzeba zgłaszać na policje poniewąż ludzie z PIPu dostają w łape, lub wziąść z szatni komórkę i to nagrać posłać komuś z pipu spisać osobe która obierze film/zdjęcie i dać im 3 miesiące jeśli bedzie brak działań ze strony osoby z pipu idzie się do sądu i ta osobę jak i firme zaskarża się w tedy wyłudzasz taką kasę jaka cie satyswakcjonuje bo odszkodowanie ci sie należy za takie warunki, oraz brak działań /nacisku ze strony pipu! bo to niejest ze raz przejdą powiedza co nie ga i juz ich nie kontrolują bo tak włąśnie się dzieję ale pamiętajcie w PIPie tez pracują ludzie którzy podlegają prawu i mają za zadanie weryfikować prawo a za brak weryfikacji i nakładania nacisku na firmy mogą odpowiadać większymi sankcjami karnymi!
Firma nie inwestuje w ludzi, swego czasu był basen, wow super, ale pytanie kto i ile osób będzie ci k..fa chodzic we wtorki o 18:30 czy jakos tak? to powinno byś jak już to w piatki po całym tyg to ktoś by poszedł sie odprężyć, a najlepiej w sobotę, znieśli to bo nikt nie chodził, acz moze 2-3 osoby, chyba te które naprawde miały czas i nie były padnięte pracą. Są socjalne na święta, ale czy żeczywiście są? biorąc pod uwagę brak premi... To nas okradają! Zyski firma miała ale zainwestowała w siebie, tzn rozbudowe firmy, hmm pracowali wytrwale ludzi na hali, byli nie raz karani, ścierpieli dążyli dalej a oni ani grosza!. Co za pajac, i jakim cudem majac w firmie 2 BHPowców zezwalają na to by wyjście ewakuacyjne było zastawiane damplami, stojakami montarzowymi? Ba a w zime ciagle ktoś otwiera, to narażanie ludzi na zdrowie, przy szybkiej pracy manualnej nie za bardzo się dobrze pracuje w polarze! Jeśli to któryś z bhp-owców czyta niech się zastanowi gdzie tak jest :/ bo jak tak dalej będą wszyscy labe kłąśc na ludzi pracujacych przy maszynach to faktycznie zaczniemy ich karać w sądzie p
zdjecie uzytkownika
złodzieje 2 - 2015-02-04 07:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dokończenie tego co ucięło.

Niestety nie dokończę tego co napisałam. Ale w skrócie to szybciej
Nie warto, gdy coś nie działa, zgłaszasz to = brak działań, Nie wiem jacy tam ludzie ile zarabiali/ją ja zarabiałam pod firmą od początku do niedawna 1600zł na rękę :) Ledwo wiążnąc koniec z końcem za takie pieniądze, a kto by pomyślał, FIRMA produkująca części samochodowe dla KIA i HUNDAI :/ śmiech na sali.
Przychodzisz do pracy by zarobić, wiec sie starasz a oni za wszystko co się da będą cie karać, potrzebujesz narzedzia sprawne do wykonywania prawidłowo swoich czynności, to kup swoje (inwestuj w firmie) - chyba się coś komuś w głowach poprzestawiało!

Nie marnujcie czasu na tą firmę! tyle powiem. Pracują jak to już tu ktoś wspomniał kobiety, którą myślą ze nie znajdą nigdzie indziej pracy, ale prawda jest taka że się boją zmian, zaryzykować! jak mówiłam na początku PRACE JEST DUŻO a tym bardziej ze wiele firm w tym roku rozszerzyło działalność i mają zapotrzebowanie na ludzi!
zdjecie uzytkownika
złodzieje... - 2015-02-04 08:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Roto - 2014-09-22 23:45:35]:
-"Na pewno z czasem powinny one pójść do góry, bo pracownik, który dłużej pracuje w firmie powinien być bardziej doceniany."
1800zł chyba może jako spawacz, piszesz tak jakbyś zgadywał. Osoba która tyle zarobi jest pod firmą i co najmniej pracuje tam ze 2-3 lata z wieloma uprawnieniami i na pewno nie jako operator, ewentualnie jako podpier...lacz. Kolejna rzecz która cie zdradza, to fakt że osoba która przepracowała dość trodchę nie wierzy w takie głupoty jak docenienie pracownika i z tego powodu podniesienie mu stawek!

JAk napisał...
"lewy - 2014-12-18 15:51:54 odpowiedz |
firma dno, kto pracował ten wie, tyle w temacie :) "

W odpowiedzi na pytanie "krysia marysia - 2014-10-29 17:43:22" -odnośnie premi które cie zainteresowały, to powiem krótko, od wielu miesięcy jak nie i przeszło pół roku rzadko kto je dostanie, jak dostanie to jednorazowo od 50-150 zł po czym kolejne nastepne wypłaty będa ci się dziwnie niezgadzać nawe bez tych prami, ale nie bój się to normalka bo z wypłat wyrównaja sobie tą twoją premie. Tam cie okradną nawet z godzin.
Gdy raz wszyscy podpisali się na liście że oddadza cześć dniówki zeby mieć wolne przed dniem Święto Zmarłych to okazało się ze pogineły godziny 12h, mimo ze miało być zabrane 4, ale palicho niech wezmą cała dniówkę NOCKĘ czyli 8h a więc gdzie/czemu zabrali jeszcze 4h ? a ile by tam osób nie oszło wyskakiwano ze niby tylko 9zł dodatku nocnego zabrano, ludzi za idiotów robią i mimo iż widza dokłądnie ze ich w h...a robią to dalej ci próbują wmówić ze wszystko gra, zawsze tak było w tej firmie, od samego początku dostawało się 30zł na proszki co tak na prawde było napisane w teorii ale z wiliczeń tych 30brakowało!
TAK działa ta firma!
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-02-07 17:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wreszcie ktos to opisal tak jak jest brawooooo
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-02-13 08:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
del piero? szkoda słów,za 4nocne zmiany dostałam 198 pln.
zdjecie uzytkownika
valek - 2015-02-13 13:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
198 za 4 nocki?
Ile zarabia sie pod tym DelPiero?
zdjecie uzytkownika
ann - 2015-02-17 11:51:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w umowie jest 12,5/h a na czysto jest 6,5. złodziejstwo,cygaństwo
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-02-18 16:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chciala bym zaprosic pana Waldemara i TLUSTOWLOSA do firmy gdzie ludzie sa szanowani, usmiechnieci,nie obracaja sie za siebie ze strachem, kiedys sami stanicie na tych maszynach i bedziecie (usunięte przez administratora)bo ludzie beda rezygnowac z tego (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Też tam pracowałam - 2015-02-21 00:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się z większością opinii [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MOBBING za najniższą krajową premia hahahaha dobre sobie 50-150 raz na pół roku oczywiście jak masz farta.Ludzie pracują po 2-3 lata na umowę zlecenie.Do tego narzędzia które powinny sobie pracownicy zakupić gdyż firma nie posiada nożyków śrubokrętów pitów itd.... ogólnie nic więc przed przyjęciem się do tej firmy powinniście odwiedzić castorame.Następnie liderzy ja miałam przyjemność pracować u panny A....Sz .jak ktoś powyżej napisał dużym drukiem hahahaha dobre,wiec owa lidera jak jej podałeś lub od początku jej się coś nie spodobało w twojej osobie masz z góry prze..... raz dwa pokaże ci miejsce w szeregu,ustawi cię na takie detale że po tobie,teoretycznie powinna z tobą stać jej panna K...S..i cię uczyć ale ona też nie ma czasu bo biedna gna od maszyny do maszyny w celu pogadania i poplotkowania, wiec ucz się sam no chyba że trafisz na fajne dziewczyny to ci pomogą. Ups większość fajnych zwolnili lub same odeszły tak ze radź sobie sama. Wiec nie polecam tej firmy WRECZ ODRADZAM A CAŁĄ KADRĘ LIDERÓW KIEROWNIKÓW ZAPRASZAM DO INNYCH FIRM NA SZKOLENIE JAK POWINNO TRAKTOWAC SIĘ LUDZI KTÓRZY PRACUJĄ NA PRODUKCJI I NAWET JAK KOMUŚ ZDARZY SIĘ POPEŁNIĆ BŁĄD NIKT MU KAMIZELKI NIE ZAKŁADA (równie dobrze można by było mu napisać na plecach jestem debilem).
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo milo bylo na rozmowie kwalifikacyjnej. Bardzo mila pani ktora wszystko wytlumaczyla mi od A do Z
Pytania: Gdzie pracowalem.
Czy mam uprawnienia na wozki
Czy jestem zainteresowany praca
No i czy wiem co sie produkuje w KFTP
zdjecie uzytkownika
hmm,,,, - 2015-02-28 09:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Też tam pracowałam - 2015-02-21 00:33:21]:
Brawo nic dodać nic ująć , chylę czoła przedmówcy
zdjecie uzytkownika
lulu - 2015-02-28 23:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie błagam was... skoro tam panuje mobbing - to wasze słowa - to dlaczego tego nie zgłosicie do odpowiednich organów, które powinny się tym zająć? Przecież jest to karalne, a w każdej większej firmie zbiera się specjalna komisja która ustala czy to miało miejsce czy nie. Jeżeli tak to mobberzy powinni zostać ukarani.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kftp
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy kftp?
Zadaj pytanie