brak logo

Korpo

Jawor

Opinie o Korpo

nowy 2016-02-09 22:36:26
jestem zwykłym pracownikiem ,,,,czytaj ,pisałem e pracuje od niedawna....my jesteśmy realistami a nie ...intelektualistami panie szanowny kenobi....wiemy jaki jest rynek pracy w Polsce i pod tym względem patrzymy na życie....a nie jak ty z żalem do wszystkich o wszytko.....i my też piszemy prawdę jak jest w tym zakładzie ...a nie jak było...to nas nie interesuje,,teraz to zakład o wysokiej kulturze pracy!!!!!!!!!!! i płacy !!!!!!!!

niektórzy pracują za 1200 i ciężko pracują ...takie firmy panie kenobi oczerniaj i umoralniaj!!!!!!!
1
Kenobi 2016-02-10 13:06:06
Mam rozumieć że nagle wszyscy brygadziści w Korpo zrobili się super kumplami ? Teraz w Korpo jest sielsko i anielsko . Jeżeli tak jest ? To Panie i Panowie walcie do Korpo drzwiami i oknami .
Były pracownik 2016-02-16 03:16:53
Jedynie mogę powiedzieć tyle, że jest to dobra praca na krótki okres czasu żeby załapać doświadczenie, zwłaszcza mowa tutaj o osobach, którzy nigdy nie mieli okazji pracować przy maszynach CNC także nie wiedzą jak posługiwać się danymi z rusunku technicznego i posługiwać się przyrządami pomiarowymi, jak działa program, co oznacza każdy pojedyńczy parametr programu..cóz niby nic ale zawsze jakoś lepiej to wygląda w papierach, niż jakbyście mieli pracować przy lini produkcyjnej..jeżeli chodzi o zarobki też nie były najgorsze (zwłaszcza jeżeli mowa o Jaworze) jednak jest pewne ale..po pierwsze premia która raz była a raz mogło jej nie być po trzeba spełnić wymogi i zrobić tą cholerną normę na zmianę ( nie nemożliwe ale przy licznych awariach maszyn było to czasami nieosiągalne), kiepska atmosfera, do tego pracownicy, którzy podczas pracy wprowadzają cię w błąd tylko po to żeby cię później podpier.. do przełożonego, że coś źle zrobiłeś, brak klimatyzacji podczas okresu letniego przez co było się zmuszonym biegać na 2 maszyny przy temp. ok 45 stopni,stres spowodowany brakiem pomocy od strony współpracowników czy brygadzisty, który prowadził do obłędu. Jak jesteś mądry i ogarnięty szybko stracisz chęci przychodzenia do pracy, ewentualnie tak jak mówiłem na krótki okres czasu w celu szukania czegoś lepszego w międzyczasie..
3
kenobi 2016-02-16 19:50:42
Nowi pracownicy mogą nie wiedzieć jak było dawniej? Za to ""starzy" ( z mojej dawnej ekipy zostało ich zaledwie trzech )dobrze pamiętają czasy za Tilgnera .

Wydaje mi się że taki przełom nastąpił podczas recesji . Brak zamówień i na domiar złego buble . Zwroty całych partii zamówień . Grupowe zwolnienia . Podpierd... na potegę aby to jego zwolnili a nie mnie .

I stała się też dziwna rzecz z brygadzistami . Może i szata nie zdobi człowieka ale na pewno zmienia . Wystarczyła mała zmiana ( wcześniej wszyscy bez wyjątku nosili ubranie) . Wystarczyło dać czarne spodnie by każdy, a zwłaszcza "niebieski" wiedział że to jest brygadzista . Przynajmniej tak było na moim dziale - z kumpla zrobił się wał . Czy to Kramer albo Kordel wymyślił aby każdemu pracownikowi pozakładać indywidualne karty aby go rozliczać z każdej minuty pracy ? Czy brygadziści też mieli takie karty ? Kto kazał im ganiać ze stoperami po stanowiskach pracy ? Kordel ?
kenobi 2016-02-16 19:57:33
(wcześniej wszyscy bez wyjątku nosili ubranie). Nie dopisałem że oczywiście chodziło o ciemnoniebieskie ubranie takie jak macie obecnie .
1
Wkurzony 2016-03-08 16:25:38
Siksy z biura ogarnijcie sie trochę, 8 marca wypłaty brak. W ostatnich miesiącach strasznie późno przychodzą, nawet 11-stego... Czy tak ciężko puścić kasę wcześniej przed weekendami, świętami? Wy tam macie wcześniej wypłaty także macie nas w d. Ile to dni potrzeba, żeby przeliczyć i puścić przelew w dobie komputerów? Przecież to nie jest zacofany zakład a takie rzeczy!
4
fpo 2016-04-07 09:10:55
dzień dwa opóźnienia to nie dramat, ważne że finalnie i tak są pieniążki dobre. jak iść na zakład produkcyjny robić to tutaj, przynajmniej zagraniczne realizacje są
Endyk 2016-05-04 11:56:31
Baby z biura nic nie potrafią. Kasa zawsze po terminie, nic z nimi załatwić nie można, bo nie wiedzą, nie potrafią... Porażka. Brygadziści pod każdym dołki kopią. Jak nie gadasz na kolegów to masz przesrane. Praca tutaj polega na kapowaniu, usługiwaniu wszech wielkiemu kramerowi i jego przydupasom. Mają tanią siłę robocza.
2
kenobi 2016-05-04 14:32:26
Czyli przez ostatnie 6 nic się nie zmieniło ? Wszystko po staremu ?
kenobi 2016-05-04 14:33:52
Czyli przez ostatnie 6 lat nic się nie zmieniło ? Wszystko po staremu ?
dodek 2016-05-08 09:58:56
teraz kiedy mercedes zbuduje fabrykę to będą mieć pełne pory,by ludzie im zostali hahaha,znowu wrócą czasy kiedy wolno było jarać i kawę pić na hali,może dojść do sytuacji że podniosą stawki by zatrzymać ludzi- albo przywiozą ruskich jak do kuzni.
2
anka' 2016-05-09 20:42:15
ja myślę ze jako część KORDEL Antriebstechnik GmbH moga być spokojni o swoją pozycje, niech robią dalej swoje przekładnie i napędy, nic im nie grozi wcale
Nowy 2016-05-23 10:46:41
Witam
Niedlugo zaczynam prace u was na montarzu. Mozna jakies opinie? Wiem ze w kazdym zakladzie wszystko jest bee:) chodzi mi o takie jak tam jest itp
kazek 2016-05-24 11:42:23
fajnie jest-na montażu.......wolno palić, chlać kawę,radio gra całą zmianę bez obaw dasz radę.
Nowy 2016-05-24 12:08:36
Akurat juz nie pale 4 lata:) ale dzieki za opinie
arczi 2016-05-25 09:01:57
na montażu jest ok ,miła atmosfera nie ma wysrubowanych norm spoko mozna na luzie pracować brygadzista ugodowy dasz rade praca super witamy w zespole
janko 2016-05-25 14:41:25
Jak zechcesz to w budzie u majstra możesz kawę zaparzyć,nie ma problemu Rogaty pozawla,jest czajnik i kubki.Normy niskie z palcem w d..ie wyrobisz w 5h potem laba.
nnn 2016-05-25 19:21:15
poważnie mówicie?? a ile wezme w pierwszym miesiacy na reke?? 1800??
Cała prawda 2016-06-01 14:07:30
W tej firmie nie szanują szarego pracownika, bardzo niski socjal, tylko bony na święta po za tym bieda, 15 minut przerwy czy pracujesz 8 czy 12 godzin, woda "kranówa-korpolanka" czesto brakuje gazu a filtry wymieniane Bóg wie co ile czasu. Ciągłe straszenie utratą premii za każdą pierdołe. Inflacyjne podwyżki co rok i to jeszcze według uznania, gdzie ogarniety pracownik po 8 latach pracy ma identyczna stawke jak operator zielonego przycisku po rocznym stażu. Po 15 latach dostajesz talon... uwaga... na 150zł! Dla dziecka na mikołaja bilet do kina... Hale nie są wentylowane, mikroklimat jak w szklarni w słoneczny dzień. Na ponad 400 osób w firmie jest miejsc siedzących na palarni na 9 osób z zadaszeniem, gdzie w nawet delikatny deszcz z wiatrem jest ciężko zapalić. Ubranie robocze co 1,5 roku a było co rok, po za tym spodnie grube i niewygodne, wszystko zmierza w złym kierunku. Brygadziści obojętni na problemy pracownicze, są zbyt zajęci załatwianiem prywatnych spraw, nie każdy ale paru jest wybitnych. Do dyrektorstwa albo informacje o tych problemach nie dochodzą albo również maja na nas wyje...
5
zapytanie 2016-06-06 19:09:16
widac ze sie korpo rozbudowuje cos nowego powstaje ?
Bóg 2016-06-10 09:15:06
Bardzo dobrze że ucieli faktory więcej się będzie robić i mniej w kiblu siedzieć. Lepiej niech brygadzisci sprawdzają pracowników w kartach pracy bo czasami sztuki są dopisywne i czasy piszą jakie chcą. Albo co niektórzy nie wyrobia się np. zrobią 82 % a piszą że 90 % mają wyrobienia na koniec dnia to też trzeba wziąć pod uwagę.
1
konobi 2016-06-13 17:31:34
I tak już robią 200% normy a płacą im za 100 . Więc czego się czepiasz ? Bo kto ustalał te normy ? Kordel ? Kiedyś stawiano w tym zakładzie na jakość , teraz na ilość !
2
edc 2016-06-20 13:09:00
@nnn ale o jakie stanowisko pytasz bo wydaje mi sie ze na kazdym to wynagrodzenie bedzie inne raczej
Nnn 2016-06-20 21:42:06
Chodzilo o montaż.
anonim 2016-06-20 22:50:15
Witam ile idzie zarobić w Korpo jako zwykły montażysta/pracownik produkcji? Bo zakładam że są tam takie działy/stanowiska? Ile wynosi wynagrodzenie na okresie próbnym i po na montażu ?
seiko 2016-06-25 19:15:28
Te Bug a ty co pewnie robisz po 10 min sztuki cwaniaku, przyjdź na slumsy to zobaczysz jak chłopaki orają sztuki po 20-30 sekund cyklu na dwie maszyny z 700 dziennie jak nie lepiej. Bez jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza w upale. Aspiracje na czarne majty widzę.
4
ola 2016-07-02 20:23:20
szkoda tylko że na swojej zakładce w zakładce z pracę nie udostepniają jakie są oferty pracy i niestety aplikować w ciemno
Artur 2016-07-20 22:02:06
Najgorszy zakład jaki w źyciu spotkałem. 15min przerwy i ciągła harówka. Przełożeni to ludzi często bez kompetencji, boją się odpowiedzialności na swoich stanowiskach, nie mają odpowiedniej wiedzy i dezycje pozostają Tobie, często są to osoby bez matury. Świetnie natomiast potrafią doganiać ludzi, szpiegować oraz zbesztać wulgaryzmami. Nie nadają się do pomocy i na leaderów, ich kariera skończy się na tym zakładzie. Atmosfera fatalna. Zakład stary. Praca tylko tymczsowo, zero rozwoju, ustrój i zakład stary. Unikać bo szkoda zdrowia i nerwów za te marne pieniążki. Bez pozdrowień
4
gość 2016-07-20 22:34:47
A wiecie jakie są teraz średnie zarobki? Pozdrawiam
były 2016-07-21 21:52:39
Jakie by nie były to nie są warte tego czego musi tam doświadczyć zwykły fizol . Owszem , nie każdy ma tam źle . Ale to jest specyficzna pewna grupa osób .
3
adam 2016-07-28 21:26:17
Ty chyba też matury nie masz,bo pisać nie potrafisz, inteligent to do biura albo banku a nie zakładu nie pozdrawiam
kiss 2016-07-30 18:56:14
Najważniejsze, że na zarobki nie ma teraz co narzekać.
Trace motywacje 2016-08-01 19:47:03
Coraz wieksza rotacja pracowników, ciekawe dlaczego? Darmowa sauna jak ktoś lubi wysokie temperatury z wilgotnościa powietrza 100% to tropiki nie zakład. Ciągle brakuje rąk do pracy, przełożeni wulgarni, niemili, straszą i krzyczą na ludzi. 5 osób przychodzi 6 sie zwalnia, niedługo będą Ukraińcy. Wypłata bez premii ledwo przewyższa najniższą, brak rozwoju, lepiej nie pokazywać ze sie cos potrafi bo Cie wykorzystaja, podwyżki to fikcja. Człowiek z kredytem jest w garści brygadzisty - wiedzą o tym i to wykorzystują. Pracownik bez prawa głosu. Dobrze by było co jakiś czas indywidualnie spotkać się na rozmowie z dyrektorstwem ale to lepszy sort. Nie polecam
1
były 2016-08-02 18:41:40
Z dyrektorstwem ? Chyba żartujesz ? ! Z kim chcesz się spotkać ? Z Kramerem ? Przecież to : weniger als die null ! Problem jest taki że nie ma z kim rozmawiać .
2
34bn 2016-08-03 17:15:02
@Trace motywacje pzeciez nie ma teraz zadnej rotacji u nich..przynajmniej tu na stronie nic takiego nie widac
1
Trace motywacje 2016-08-04 17:32:39
Przecież na stronie wszystko jest pięknie. Co chwile nowe twarze widać, uwierz mi na słowo. W tym tygodniu bodajże 5 nowych osób @były może tak wysłać anonima listownie lub pocztą elektroniczną do Kordela opisującego cały ten bajzel? Najlepiej parę kopii, po jednym na każdy adres żeby mieć pewność, że dostali taka informację. Osobiście wiem, że jeden z braci (może oboje) mają przekonanie ze gdy pracownicy są skłóceni to mniej kombinują. To odbija się na szarych pracownikach a nie na tych co trzeba. Powinni pamiętać, że pracownicy tworzą przedsiębiorstwo bo bez nich nie będzie istnieć a pracownicy bez naszej firmy będą dalej prosperować. Póki co jeszcze tu jestem, mam nadzieję, że nastąpią jakieś istotne zmiany i w końcu zakład zainwestuje w zwykłych pracowników, bo to jest jego główna siła. Pracujemy dobrze, wiemy o tym, jak również to ile warta jest nasza praca. Chcielibyśmy mieć w zamian polepszanie warunków a przede wszystkim godne traktowanie...
3
sdvb 2016-08-04 22:29:13
noo tak masz racje wszystko trzbea tam sprawdzic..
1
najlepszy 2016-08-10 07:29:41
jak to zrobic
jeden z wielu... 2016-08-10 07:39:08
wszystkie te najkolorowsze opisy pisza ludzie z biur,bo zaden normalny pracownik by tak nie fantazjowal,a w biurze maja wiele czasu na obrone swojego wizerunku..., nie daja nic do picia tylko kranowa,na hali bardzo wysoka wilgotnosc-ale olejowa,halas,bardzo szkodliwe oleje i chlodziwa-wiele ludzi ma uczulenie,czeste zmuszanie do nadgodzin,zdecydowanie rozwiniety mobing,zwlaszcza przez co niektorych przelozonych,rotacja bardzo wzrasta-zwlaszcza ostatnio-dlaczego?????...,15min przerwy....., i wiele innych wspanialosci
3
ropoa 2016-08-10 09:30:49
W sumie nie jest tak źle @kleo, bo zobacz, że ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy. To doskonały dowód na to, że atmosfera jest w porządku, ale jakie dają tutaj benefity? Pewnie socjale są.
Nowy 2016-08-13 15:58:42
Skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to do Mercedesa tez nie pójdzie cie? ???? Tak źle jest to poco co dziennie jesteście w korpo......... jeszcze nie wiecie co to ciężka praca
Nowy 2016-08-13 16:05:02
To do Mercedesa tez nie pójdziecie ????to też niemiecki ja firma..... skoro źle w korpo to poco co dziennie tam przychodzice .....nie wiecie co to ciężka praca i złe traktowaniem..... zobaczcie ci się dzieje bać strefie legnickiej. ....a potem narzekajcie
ropoa 2016-08-13 20:23:35
Na spokojnie wynagrodzenie jest wyższe niż to 1800zł @Żebrk, bo do tego dochodzą jeszcze odpowiednie premie czy prowizje w tym zakresie. A wypłata jest terminowa?
Trace motywacje 2016-08-13 20:33:17
Ty pracujesz w Korpo? Raz jedno stwierdzasz z pewnością a zaraz o coś pytasz. Mącisz jak się tylko da, nie odwracaj uwagi od rzeczywistych problemów o których trwa dyskusja.
1
Nal 2016-08-13 21:59:48
Ja też nie do końca czaję o co pyta, ale chyba wszystko w porządku, moim zdaniem najwazniejsze to umieć się zająć sobą i w tej firmie po prostu próbować się jakoś odnaleźć, bardzo polecam całą sprawę.
były 2016-08-15 17:48:19
Polak Polakowi b(r)atem ! Coś w tym musi być ? Co nie panowie brygadziści ?
34bn 2016-08-16 19:04:34
@były nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tymi brygadzistami? a powiedzcie wlasicwie do dokaldnie się tutaj dzieje w firmie od jakiegoś czasu..dzieki
Henryk 2016-08-18 07:22:33
Korpo źle w kuźni źle w IS źle to ciekawe gdzie dobrze
były 2016-08-18 13:33:57
Ale kto to zło tworzy ? Niemiec , Włoch ? To Polak Polakowi staje się wrogiem ! @34bn tu nie ma co rozumieć . Dokładnie to co napisałem. Tam jest dobrze gdzie człowiek jest człowiekiem . Są jeszcze takie zakłady .
3
ropoa 2016-08-19 14:40:54
Dyskryminacji nie ma @łapa, ale wiadomo czy pojawiło się ostatnio jakieś ogłoszenie pracy? Zależy mi na pracy u nich.
Zostaw swoją opinię o Korpo - Jawor
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo