Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nowy - 2013-04-09 18:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was!!Zastanawiam sie nad praca w Korpo i chcialbym zasiegnac informacji czy warto i jak z zarobkami??chodzi mi np o dzial montarzu??nie oczekuje zlotych gor!poprostu chcialbym sie dowiedziec mniej wiecej jak to tam u was wuglada???jesli ktos mi uzyczy informacji z gory wielkie dzieki!!!!Pozdro!!!
zdjecie uzytkownika
Alex - 2013-04-25 15:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakaś ściema....!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-05-17 19:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema powiem ci ze pracuje tam od paru miesięcy i nie narzekam atmosfera spoko z brygadzistami tez w porządku sie pracuje(o ile ty dla nich jestes w porzadku) fakt po prostu robisz to co musisz zrobic i jest luz. myslalem ze bedzie lipa ale nie. no i po prostu trzeba sie troche pilnować z niektórymi rzeczami. ale ogólnie polecam zarobki też nie sa najgorsze. chyba nigdzie w jaworze legalnie w firmie jako fizol nie zarobisz tak jak w korpo.
zdjecie uzytkownika
riku - 2013-05-18 17:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wytłumaczcie mi, jak zwykły brygadzista tylko przez swoje widzimisię ( aby tylko przypodobać się Kramerowi) może narzucić inną, zwiększona normę.

Macie teraz do wykonania min 90% normy. Z czego macie liczone czasy na wykonanie 1 sztuki?!!! Z tego co na karcie, czy z tego co Wam pajace w czarnych portkach narzucili?!!!.

Starzy pracownicy wiedzą o czym mówię. Daliście się w ch...(usunięte przez administratora) zrobić!!!.Ile więcej zarabiacie teraz niż 4 lata temu ( bo w tym czasie jeszcze pracowałem w tym zakładzie) 100...200 a może 300zł.

Czy te czasy na 1 sztukę gdzieś są ujęte w dokumentacji do której ma dostęp Kordel , czy też jak on przyjeżdża na wizytację zakładu wszystkie wiszące kartki z czasami na stanowiskach pracy nagle znikają. Bynajmniej kiedyś tak było!.

Sami Niemcy, którzy czasami przyjeżdżali na ten zakład 4 lata temu. Już w tamtym czasie mówili, że w porównaniu z zakładem w Niemczech tutaj powinno się zarabiać co najmniej 4tys zł. Wtedy zarobki oscylowały w przedziale 1,6- 2,0 tys zł nowy pracownik
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-10 22:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xxx a wyjście na szluga poza przerwą wchodzi w grę czy raczej nie bardzo? no i dzięki za udzielenie info
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-13 18:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapomnij
zdjecie uzytkownika
tamtejszy - 2013-08-01 21:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonim - 2013-07-10 22:29:58

xxx a wyjście na szluga poza przerwą wchodzi w grę czy raczej nie bardzo? no i dzięki za udzielenie info
Można ale jak się dasz złapać to zaś z całą premia się pożegnasz... jak się potrafi to może raz zakurzysz na zmianę,,,
zdjecie uzytkownika
filip - 2013-11-16 17:00:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (12)
W Korpo Niemcowi wydaje się że to są lata 40 te, wiem jak traktuje tam Polaków
Nakaz zaopatrzenia głównie produktów Niemieckich, na każdym kroku szydzenie, z opinii pracowników zarządca Niemiecki jest bardzo arogancki i niekompetetny
zdjecie uzytkownika
niebieski - 2013-12-10 16:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
taki (usunięte przez administratora) widocznie nie wie ze sukces zawsze jest dzieki tym na dole a nie tym na samej gorze
zdjecie uzytkownika
cziko - 2014-02-18 14:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a mi tam sie podoba.
zdjecie uzytkownika
koleś - 2014-02-20 20:13:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (13)
Rekrutacja na poziomie zerowym dwóch (usunięte przez administratora)chyba po zawodówce mających głupie pytania typu czy ma Pan dzieci, czy chce Pan mieć, ile chce Pan zarabiać, a co tak mało ? przecież był Pan za granicą ,czy ma Pan żonę ?! itp. oczywiście nie odpowiadałem na połowę i pracy nie dostałem !!! "Kierownictwo" bez szkoły jakiejkolwiek nie chce widocznie ludzi inteligentnych myślących z większym doświadczeniem i uprawnieniami niż oni mają. bo się boją !!! A i sto tysięcy etapów(usunięte przez administratora)rekrutacji !!! a Na koniec telefon z odp. Niestety dziękujemy Śmiech na sali omijać szerokim łukiem !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-08 02:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Niewiem co w tej firmie robi pan (usunięte przez administratora)??? Nie zna sie na rysunku technicznym a tym bardziej na przyzadach pomiarowych . Nie raz bylem swiadkiem Jak bral karty procentowe pracownikow ze zmiany i wpisywal kazdemu kontrola bez pomiaru sztuki .(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tokarz - 2014-03-08 18:50:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
jeden czarny chciał go zagonić do roboty ,to podobno poleciał na skargę do tych z przodu...pozdrowienia dla tokarzy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-05-06 17:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Rozmowa kwalifikacyjna z bardzo dużymi wymaganiami ze strony rekrutujących, mimo, że w ofercie pracy były dużo niższe wymagania. Rozmowa zamiast koncentrować się na pracy zeszła na sferę prywatną. Co nie było ani miłe ani taktowne.
zdjecie uzytkownika
Srorpo - 2014-05-07 00:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale może te wymagania spotykają się z wyższym wynagrodzeniem bądź jakimś dobrym systemem premiowym? To by chyba załatwiało sprawę..
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-05-07 22:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Moim zdaniem wynika to raczej z nadużywania sytuacji na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
fizyczny - 2014-06-25 14:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co to za szopka, że we wtorek 24 czerwca po 15 zrobiono zebranie, na którym dyrektor nakazał się ubezpieczyć w Alianz, podpisać papiery załodze, bo jak się nie podpisze to szantaż - nie będzie podwyżki? I to ubezpieczenie niby pokrywa zakład, o co tu chodzi?
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxxD - 2014-07-04 22:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
to takie MORALNE posunięcie. Jak zawsze. Bezgraniczna troska o pracownikow... no przecież. :] Wystarczy, że ktoś pofatyguje się do UOKiK i przedstawi sprawę.
zdjecie uzytkownika
bejo - 2014-08-04 20:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy widział ktokolwiek z Was podobny zakład w Polsce gdzie miesięczna premia przewyższa stawkę godzinową ? Normę podniesiono o 100 , 150 % . A płace ? O ile wzrosły od 2010 r ? Aby było ciekawiej. Jeden mnie przyjmował do tego zakładu , a czterech zwalniało .
zdjecie uzytkownika
korpolak - 2014-08-16 18:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z lepiej cenionych i najbardziej znanych firm ubezpieczeniowych jest firma "Allianz SE. Firma ma formę spółki europejskiej. Jednak krajem skąd pochodzi są Niemcy. W Polsce Allianz SE działa pod szyldem Allianz Polska. Allianz poza działalnością ubezpieczeniową w Polsce prowadzi również działalność bankową. Allianz Bank Polska S.A.działa w Polsce od 2008 roku. Spółka Allianz jest jedną z największych niemieckich spółek notowanych na giełdzie we Frankfurcie."

I już wiecie dlaczego Kramer wybrał Alianz ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-25 18:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"... nie będzie Niemiec pluł nam w twarz..."
Osoby pracujące w Korpo boją sie wyrazić swoje zdanie a jak je wyrażą żegnają się z pracą. Nie liczy się jakoś pracy tylko uległość przelożonemu.
Zatrważające...
zdjecie uzytkownika
Fogot - 2014-08-26 00:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciężko coś poradzić, skoro ktoś wymyślił sobie taki sposób na zatrudnianie i zwalnianie pracowników - jego sprawa. Tylko nikt, kto chciałby być poważnie traktowany nie powinien tą firmą się interesować, a tu widać zainteresowanie ludzi jest całkiem spore - wiadomo sytuacja na rynku jest najgorsza od kilku lat..
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-08-29 09:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepracowałem w tej firmie prawie cztery lata . Z tego co mi wiadomo ze starej paki została zaledwie garstka( może trzech ?)tych co wtedy ze mną pracowali .

Inni albo sami odeszli, albo byli zmuszeni do odejścia aby nie być przeszkodą co poniektórym "czarnym" do robienia kariery w tym zakładzie .

Jak jest obecnie ? Nie wiem ? Minęło już trochę czasu jak mnie z tamtąd wywalili( 2010r). Za twardą miałem d...pę i za sztywne kolana więc się tam nie nadawałem tam do pracy . Jednemu "czarnemu" baaardzo to było nie na rękę i musiał mnie się pozbyć.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-16
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
  Position : PRODUCTION MANAGER    The company specializing in the processing of mechanical aircraft parts is looking for a Production Manager working with the General Director and a workshop team of technicians who bear full responsibility for the mechanical parts processing workshop , quality, deadlines and the following services: - Implementation of production plans in order to meet the requirements of CA , compliance with deadl
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
antykorpo - 2014-08-31 19:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe... kierownictwo nabawiło się już dziwnych odruchów bezwarunkowych. Poza godzinami pracy, w swoim czasie wolnym grozi zwolnieniem obcym osobom, które NIGDY w firmie nie pracowały :D. Czy takie desperackie zachowanie faktycznie jest na rękę Prokutentowi stosującemu tanie chwyty socjotechniczne?
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-09-02 18:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za granicą, u Niemca jeszcze bym zrozumiał .Ale we własnym kraju być łojonym w łeb przez Niemca... Nie tylko Niemcy łoją nas w naszym Kraju . Makaroniarze w IS, żółtki w LG . Na strefie w Legnicy też nie lepiej. Ot mają Polaczków za Murzynów.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski