Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-09-02 18:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za granicą, u Niemca jeszcze bym zrozumiał .Ale we własnym kraju być łojonym w łeb przez Niemca... Nie tylko Niemcy łoją nas w naszym Kraju . Makaroniarze w IS, żółtki w LG . Na strefie w Legnicy też nie lepiej. Ot mają Polaczków za Murzynów.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-08 10:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Mam tam rozmowę na stanowisko referenta ds. logistyki. Czy może mi ktoś pomóc i napisać, czy warto na nią pójść? Rekrutowali 3 m-ce temu na to stanowisko i teraz znowu, więc podejrzewam, że nie jest dobrze. Czy orientuje się ktoś z Państwa, jak tam może być?
zdjecie uzytkownika
oświecony - 2014-09-08 17:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [mucha - 2014-09-08 10:58:14]:
Daj sobie spokój będziesz 6-tą osobą w tym roku. PORAŻKA!
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-08 21:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oświecony, dlaczego taka rotacja na to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-09-09 12:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was. Byłem ostatnio na rozmowie. Tragedia! Ten cały Pan K... z tym drugim na rekrutacji - nie wiem jak się nazywa, już na samej rozmowie źle traktują czlowieka na dzień dobry. Nie podjąłbym tam pracy. Poziom ich pytań. Chcą za najniższe wynagrodzenie, chociaż mam dobre kwalifikacje. Sami zniechęcają do siebie ludzi.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-09-09 18:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mucha - 2014-09-08 21:21:23]:
mucha mogę ci zdradzić że tam rotacja jest wszędzie , porostu jak masz inne zdanie albo nie wykonasz każdego polecenia nawet nierealnego czy też wg. kogoś żle ci z oczu patrzy to wylatujesz !
zdjecie uzytkownika
atokto - 2014-09-10 10:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jakiś czas temu samo aplikowanie na "niebieskie" stanowisko było rarytasem. Bo KORPO rozpowszechniało opinię, że ludzie do nich walą drzwiami i oknami i firma nie potrzebuje się posiłkować współpracą z Urzędem Pracy. Dziś wiszą w pośredniaku dwa ogłoszenia na stanowiska stosunkowo prestiżowe... czyli już nawet bliscy i znajomi królika boją się wskoczyć na te stołki? Nie ma ludzi ambitnych i myślących którzy chcieliby tam zrobić karierę? I taka desperacja dyrekcji...

Poza tym, to nic nowego, że na rozmowie ktoś spotka się z arogancją i butą pana, który kaleczy język i wspomaga się drugim panem, który sam nic mądrego do powiedzenia nie ma. Pan jednak nadczłowiekiem nie jest (choć tak mu się wydaje) i też ma swoją piętę achillesową... wtedy wypycha swoich podwładnych, aby "załatwili" trudne sprawy.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-10 22:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was ponownie kochani.Dzięki Ktoś za krotka ale wyczerpującą wskazówkę dla mnie. Byłam już na rozmowie i rzeczywiście chamsko mnie potraktowali - tych dwóch. Oni są chyba niezrównoważeni psychicznie.Przyszłam ze studiami(chociaż wiem, to nie ma dzisiaj znaczenia), językiem niemieckim, doświadczeniem(ale niewielkim bo przecież w moim wieku ile można mieć lat pracy?, a tym dwom nie spodobało się, w jakiej firmie poprzednio pracowałam, bo najwyraźniej jej nie lubili. Potraktowali mnie na zasadzie "dajcie człowieka a paragraf się znajdzie". Ten buc kaleczył polszczyznę, to sama zaczęłam rozmowę w niemieckim. Nigdy więcej do tej firmy na rozmowę, chociażby nie wiem jakie stanowisko mi proponowali.Na szczęście nie jestem desperatką. Pozdrawiam wszystkich. Trzymajcie się ciepło i z dala od Korpo (bo przeciez jaki zarząd, taka firma).
zdjecie uzytkownika
Zbychu - 2014-09-11 21:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w kilku firmach – ale największy błąd popełniłem zatrudniając się w Korpo. Dobrze, że po tym okresie zostałem jeszcze normalny. Odradzam każdemu i na każde stanowisko - to może zniszczyć psychikę na lata.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-12 11:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze że 2 razy po mnie na rozmowę dzwonili, żeby na niej zakpić sobie ze mnie. Mam nadzieję, że w Jaworze sytuacja rynku pracy nie jest tak tragiczna, żeby znaleźli się desperaci i wchodzili drzwiami i oknami do Korpo. Napewno pracy brakuje, ale wielu ludzi wyjeżdża.. Tym dwóm panom się wydaje,że wszyscy walą do Korpo. Mi powiedzieli, śmiejąc się szyderczo, że jest duża konkurencja wśród ludzi szukających pracy. Oby ich to nie spotkało - szukanie pracy i brak perspektyw.
zdjecie uzytkownika
Gladiator - 2014-09-13 23:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mucha - oczywiste jest ze dokumenty aplikacyjne zlozylas. Czyli teoretycznie zapoznali sie z nimi. Jesli im twoja poprzednia firma nie pasowala, co jest swoja droga zenada, bo ocenie powinien podlegac kandydat a nie jego byly pracodawca, to po co ciebie wolali 2 razy na rozmowe? To oczywiste - igrzyska sobie kosztem ludzi robia. I zatrudniajac i potem wsrod zatrudnionych.v6Tf
zdjecie uzytkownika
kik - 2014-09-14 12:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
duża konkurencja? Przez tą firmę przewinęło się już tylu ludzi, że niedługo w powiecie całym i sąsiedzkich zabraknie przyzwoitych chętnych. Parking, który kiedyś pękał w szwach, teraz zapełniony może w 2/3. Ci, co pracują robią soboty i nadgodziny, bo nie ma komu robić - a i tak obrąbią im w efekcie premię za buble, niezadowalającą wydajność itp. Sami też się między sobą wykończą, bo intrygi, donosicielstwo i świństwa wszelkiej maści są tam na porządku dziennym. Jak ktoś "zaprzedał duszę diabłu", to trzyma się pazurami, zębami i wszystkim co się da, choćby po trupach. Aktualnie ogłaszali, że szukają stróża, majstra, handlowca, logistyka... a obiecanej rozbudowy jakoś nie widać... Może czas zwinąć te zardzewiałe hale na Ukrainę, jak grożą od lat? Korpo się stacza po równi pochyłej ruchem jednostajnie przyspieszonym...
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-14 23:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeby było śmieszniej, pisało w ofercie logistyk, a na rozmowie wyszło, że potrzebują kogoś do spraw handlowych i do spedycji. Przecież jedno a drugie to całkiem inne stanowiska!!! Kłamiąc w ofercie,że potrzebują referenta ds. logistyki, potrzebowali handlowca a zarazem spedytora za najniższą pensję. Porażka!! Mam nadzieję, że te takie traktowanie poszukujących pracy się kiedyś skończy.... Pozdrawiam Was.
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-09-16 14:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież ten Kramer to buc jakich mało !Taki typowy Szkop. Dziwię się że takie coś jeszcze ziemia nosi ? Chciał mnie kiedyś wyrzucić za bramę za to że ośmieliłem się pójść w czasie pracy do kadrowej spytać ile jeszcze zostało mi urlopu (z polecenia mego kierownika ) . Wyśmiałem pajaca i zamknął mordę . Myślał może że zaraz padnę mu do kolan ? Niestety ja do takich nie należę . Więc długo tam miejsca nie zagrzałem . Lecz to nie Kramer do tego się przyczynił tylko taki jeden "czarny" .
zdjecie uzytkownika
Laj - 2014-09-26 23:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę przyznać, że jako potencjalny kandydat nie spotkałem się z dobrze funkcjonującą firmą. Mam wrażenie, że korpo wychodzi przed szereg i wykazuje zupełnie inne cechy - bynajmniej jako oferujący swoje przekładnie i napędy. Warunki w zakładzie zależą chyba od tego na kogo się trafi - kierownicy z tego co słyszałem mają swoje humory ...
zdjecie uzytkownika
Janek 86 - 2014-09-30 18:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyglada rozmowa na operatora cnc ?
zdjecie uzytkownika
zbychu - 2014-10-01 22:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak każda inna:)Fajny ten poprzedni wpis - ciekawe kto był autorem?:) "mam wrażenie, że korpo wychodzi przed szereg..." dobre:) Jako potencjalny kandydat .... - dobre - naprawdę dobre... A "swoje humory" mają - oj mają:) - no może nie swoje:)
zdjecie uzytkownika
do Janek - 2014-10-06 11:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idź, przekonaj się - nie masz nic do stracenia.

Czyżby ktoś się tu próbował swoimi przekładniami i napędami pochwalić? Jakiś potencjalny kandydat? Ale do czego????

Tam wszystko działa na zasadzie "z tego, co słyszałem". Począwszy od kompetencji co niektórych, poprzez organizację pracy i współpracę, a skończywszy na korzystaniu z toalety.
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-10-06 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze że już tam nie pracuję ! Przemęczyłem tam prawie 4 lata . Smutne to ale prawdziwe, być poniżanym przez Niemca we własnym kraju. Polak Polaka też by tam sprzedał za parę groszy więcej w kieszeni .
zdjecie uzytkownika
uhuhu - 2014-10-06 19:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kenobi - święta racja.

Panie "potencjalny kandydat" - jako "potencjalny" skąd posiadasz wiedzę o "przodownictwie" Korpo w produkcji przekładni i napędów? Skąd wiesz o "humorach" kierowników? To może napisz jeszcze jak Korpo "wychodzi przed szereg" ze swoimi śmiesznymi pomysłami na ukrywanie starej technologii? Przecież każdy potencjalny kandydat o tym doskonale wie :D
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-10-07 15:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ten Pan "potencjalny kandydat" to jakiś podstawiony z ich strony ? Jak to się mówi : "Kumo chwalą nas ! Kto? Wy mnie a ja was ! Skoro nikt inny nie chce chwalić tej firmy to podstawili swego . Wystarczy przejrzeć 8 stron tych wszystkich wpisów . Ile osób wypowiedziało się tutaj pochlebnie o tym zakładzie ?
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-10-07 20:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc. slyszalam ze w korpo na produkcji pracuja tez kobiety (glownie z IS). czy robia jakis nabor? mysle o zlozeniu papierow.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-10-08 10:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano pracują . W ramach desperacji ( brak chętnych ze strony mężczyzn )zaczęli tam zatrudniać i kobiety . Była duża migracja mężczyzn z Kuźni .Była ale się skończyła .Gdy była recesja na rynku światowym to zwolnili ponad połowę załogi( grubo ponad 100 osób). Wylatywało się za byle co .A to absencja chorobowa , a to gęba zbytnio nie podobała się brygadziście .Potem zmienili politykę i z jakości postawili na ilość."Panowie ?" w czarnych portkach zaczęli ganiać po hali ze stoperami i mierzyć czasy na stanowiskach pracy .Nie wyrobiłeś normy , pracowałeś za 1200zł/m-c bo premia poszła się czesać ( czasami prawie drugie tyle ). Więc czasami zapierd... się za pół darmo. Więc aby dostać premię każdy zaczął olewać jakość . Klepało się sztuki . Miało się robić pomiar co np . 50szt., robiło się co 100 . A co nie było tak ? Wysłali Amerykanom partię przekładni w których zaczęły pękać pierścienie w łożyskach. Amerykanie zwrócili całe zamówienie. Cały zakład wtedy zapierd... trzy miesiące bez premii (1200zł !).Ale kierownictwo brało wtedy normalną kasę ! Co Kramer, albo jego świta dostali coś wtedy po d...pie ?
zdjecie uzytkownika
Heniek - 2014-10-22 08:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antykorpo - 2014-08-31 19:33:08]:
Macie tam chociaż automat z kawą?
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-26 22:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro dla ciebie głównym celem jest automat do kawy,to faktycznie pasujesz do tej firmy.Więcej takich...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x