Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zbychu - 2014-09-11 21:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w kilku firmach – ale największy błąd popełniłem zatrudniając się w Korpo. Dobrze, że po tym okresie zostałem jeszcze normalny. Odradzam każdemu i na każde stanowisko - to może zniszczyć psychikę na lata.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-12 11:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze że 2 razy po mnie na rozmowę dzwonili, żeby na niej zakpić sobie ze mnie. Mam nadzieję, że w Jaworze sytuacja rynku pracy nie jest tak tragiczna, żeby znaleźli się desperaci i wchodzili drzwiami i oknami do Korpo. Napewno pracy brakuje, ale wielu ludzi wyjeżdża.. Tym dwóm panom się wydaje,że wszyscy walą do Korpo. Mi powiedzieli, śmiejąc się szyderczo, że jest duża konkurencja wśród ludzi szukających pracy. Oby ich to nie spotkało - szukanie pracy i brak perspektyw.
zdjecie uzytkownika
Gladiator - 2014-09-13 23:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mucha - oczywiste jest ze dokumenty aplikacyjne zlozylas. Czyli teoretycznie zapoznali sie z nimi. Jesli im twoja poprzednia firma nie pasowala, co jest swoja droga zenada, bo ocenie powinien podlegac kandydat a nie jego byly pracodawca, to po co ciebie wolali 2 razy na rozmowe? To oczywiste - igrzyska sobie kosztem ludzi robia. I zatrudniajac i potem wsrod zatrudnionych.v6Tf
zdjecie uzytkownika
kik - 2014-09-14 12:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
duża konkurencja? Przez tą firmę przewinęło się już tylu ludzi, że niedługo w powiecie całym i sąsiedzkich zabraknie przyzwoitych chętnych. Parking, który kiedyś pękał w szwach, teraz zapełniony może w 2/3. Ci, co pracują robią soboty i nadgodziny, bo nie ma komu robić - a i tak obrąbią im w efekcie premię za buble, niezadowalającą wydajność itp. Sami też się między sobą wykończą, bo intrygi, donosicielstwo i świństwa wszelkiej maści są tam na porządku dziennym. Jak ktoś "zaprzedał duszę diabłu", to trzyma się pazurami, zębami i wszystkim co się da, choćby po trupach. Aktualnie ogłaszali, że szukają stróża, majstra, handlowca, logistyka... a obiecanej rozbudowy jakoś nie widać... Może czas zwinąć te zardzewiałe hale na Ukrainę, jak grożą od lat? Korpo się stacza po równi pochyłej ruchem jednostajnie przyspieszonym...
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-14 23:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeby było śmieszniej, pisało w ofercie logistyk, a na rozmowie wyszło, że potrzebują kogoś do spraw handlowych i do spedycji. Przecież jedno a drugie to całkiem inne stanowiska!!! Kłamiąc w ofercie,że potrzebują referenta ds. logistyki, potrzebowali handlowca a zarazem spedytora za najniższą pensję. Porażka!! Mam nadzieję, że te takie traktowanie poszukujących pracy się kiedyś skończy.... Pozdrawiam Was.
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-09-16 14:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież ten Kramer to buc jakich mało !Taki typowy Szkop. Dziwię się że takie coś jeszcze ziemia nosi ? Chciał mnie kiedyś wyrzucić za bramę za to że ośmieliłem się pójść w czasie pracy do kadrowej spytać ile jeszcze zostało mi urlopu (z polecenia mego kierownika ) . Wyśmiałem pajaca i zamknął mordę . Myślał może że zaraz padnę mu do kolan ? Niestety ja do takich nie należę . Więc długo tam miejsca nie zagrzałem . Lecz to nie Kramer do tego się przyczynił tylko taki jeden "czarny" .
zdjecie uzytkownika
Laj - 2014-09-26 23:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę przyznać, że jako potencjalny kandydat nie spotkałem się z dobrze funkcjonującą firmą. Mam wrażenie, że korpo wychodzi przed szereg i wykazuje zupełnie inne cechy - bynajmniej jako oferujący swoje przekładnie i napędy. Warunki w zakładzie zależą chyba od tego na kogo się trafi - kierownicy z tego co słyszałem mają swoje humory ...
zdjecie uzytkownika
Janek 86 - 2014-09-30 18:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyglada rozmowa na operatora cnc ?
zdjecie uzytkownika
zbychu - 2014-10-01 22:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak każda inna:)Fajny ten poprzedni wpis - ciekawe kto był autorem?:) "mam wrażenie, że korpo wychodzi przed szereg..." dobre:) Jako potencjalny kandydat .... - dobre - naprawdę dobre... A "swoje humory" mają - oj mają:) - no może nie swoje:)
zdjecie uzytkownika
do Janek - 2014-10-06 11:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idź, przekonaj się - nie masz nic do stracenia.

Czyżby ktoś się tu próbował swoimi przekładniami i napędami pochwalić? Jakiś potencjalny kandydat? Ale do czego????

Tam wszystko działa na zasadzie "z tego, co słyszałem". Począwszy od kompetencji co niektórych, poprzez organizację pracy i współpracę, a skończywszy na korzystaniu z toalety.
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-10-06 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze że już tam nie pracuję ! Przemęczyłem tam prawie 4 lata . Smutne to ale prawdziwe, być poniżanym przez Niemca we własnym kraju. Polak Polaka też by tam sprzedał za parę groszy więcej w kieszeni .
zdjecie uzytkownika
uhuhu - 2014-10-06 19:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kenobi - święta racja.

Panie "potencjalny kandydat" - jako "potencjalny" skąd posiadasz wiedzę o "przodownictwie" Korpo w produkcji przekładni i napędów? Skąd wiesz o "humorach" kierowników? To może napisz jeszcze jak Korpo "wychodzi przed szereg" ze swoimi śmiesznymi pomysłami na ukrywanie starej technologii? Przecież każdy potencjalny kandydat o tym doskonale wie :D
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-10-07 15:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ten Pan "potencjalny kandydat" to jakiś podstawiony z ich strony ? Jak to się mówi : "Kumo chwalą nas ! Kto? Wy mnie a ja was ! Skoro nikt inny nie chce chwalić tej firmy to podstawili swego . Wystarczy przejrzeć 8 stron tych wszystkich wpisów . Ile osób wypowiedziało się tutaj pochlebnie o tym zakładzie ?
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-10-07 20:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc. slyszalam ze w korpo na produkcji pracuja tez kobiety (glownie z IS). czy robia jakis nabor? mysle o zlozeniu papierow.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-10-08 10:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano pracują . W ramach desperacji ( brak chętnych ze strony mężczyzn )zaczęli tam zatrudniać i kobiety . Była duża migracja mężczyzn z Kuźni .Była ale się skończyła .Gdy była recesja na rynku światowym to zwolnili ponad połowę załogi( grubo ponad 100 osób). Wylatywało się za byle co .A to absencja chorobowa , a to gęba zbytnio nie podobała się brygadziście .Potem zmienili politykę i z jakości postawili na ilość."Panowie ?" w czarnych portkach zaczęli ganiać po hali ze stoperami i mierzyć czasy na stanowiskach pracy .Nie wyrobiłeś normy , pracowałeś za 1200zł/m-c bo premia poszła się czesać ( czasami prawie drugie tyle ). Więc czasami zapierd... się za pół darmo. Więc aby dostać premię każdy zaczął olewać jakość . Klepało się sztuki . Miało się robić pomiar co np . 50szt., robiło się co 100 . A co nie było tak ? Wysłali Amerykanom partię przekładni w których zaczęły pękać pierścienie w łożyskach. Amerykanie zwrócili całe zamówienie. Cały zakład wtedy zapierd... trzy miesiące bez premii (1200zł !).Ale kierownictwo brało wtedy normalną kasę ! Co Kramer, albo jego świta dostali coś wtedy po d...pie ?
zdjecie uzytkownika
Heniek - 2014-10-22 08:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antykorpo - 2014-08-31 19:33:08]:
Macie tam chociaż automat z kawą?
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-26 22:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro dla ciebie głównym celem jest automat do kawy,to faktycznie pasujesz do tej firmy.Więcej takich...
zdjecie uzytkownika
idealnt! - 2014-10-31 12:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie ma to jak dobry pracownik, którego interesuje praca i pyta o automaty do kawy zamiast o jakieś warunki atmosfere albo po prsotu kase jaka dostaje sie co miesiac. no taki nam narod cudowny rosnie ze masakra. jakby nie mozna bylo sobie kawy samemu zrobic przeciez to masakra jest totalna.... tacy ludzie
zdjecie uzytkownika
gall anonimos - 2014-11-04 18:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prepracowalem tam 4 lata i to najgorszy błąd jaki zrobiłem. Trzymajcie się jak najdalej od tego zakładu. Złodzieje i tyle największy to PAN W.Z. z tokarek i dwaj majsterkowie okularnik i blondyna ten ostatni wozi się jak parowa j..ana. C..lu obym cie nigdy nie spotkał juz więcej. Odradzam najgorszemu wrogowi prace w tym obozie zagłady.
zdjecie uzytkownika
olewator1979 - 2014-11-08 16:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylem na rozmowie i tak mnie te dupki wnerwili ze powiedzialem im zeby sie jeden z drugim walil na ryj i trzaslem drzwiami tak zakonczylem kwalifikacje hahaha
zdjecie uzytkownika
dran - 2014-11-09 08:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najlepszy jest (usunięte przez administratora) świezo upieczony pan mlody :) chowa sie na nockach u paździocha na wierzy i obserwuje jak kapo .....chyba sie naoglądał CZASu HONORU
zdjecie uzytkownika
ściemka - 2014-11-10 14:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam was moi podwładni jestem waszym panem i bossem mam wasze premie w garści i nie fikać mi,bo wypad zrobię za bramę i tyle,koniec cackania z wami pilnujcie się,zwiększę wam normy już niedługo.
zdjecie uzytkownika
jurny - 2014-11-13 16:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chentnie wygrzebie komuś czajnik ze śmietnika. Tylko tak, rzeby Niemce nie widzieli.
zdjecie uzytkownika
rycho - 2014-11-24 21:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najlepszy jest ten z kontroli, lansuje się na facebooku że skończył ekonama we wrocku, a tymczasem ledwo wieczorówka :) Pffff Twardziel :D
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-11-25 16:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do teg zakładu w 2010 r pezyjmowała mnie 1 osoba - Tilgner ( nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko ?)Ale wiadomo o kogo chodzi . Zwalniały mnie 4 osoby - Kramer, jego piesio Wierzbicki ,kadrowa , no i oczywiście " czarny" ( czytaj brygadzista ).Czułem się jak na sprawie u Wesołowskiej !
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x