Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-10-06 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze że już tam nie pracuję ! Przemęczyłem tam prawie 4 lata . Smutne to ale prawdziwe, być poniżanym przez Niemca we własnym kraju. Polak Polaka też by tam sprzedał za parę groszy więcej w kieszeni .
zdjecie uzytkownika
uhuhu - 2014-10-06 19:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kenobi - święta racja.

Panie "potencjalny kandydat" - jako "potencjalny" skąd posiadasz wiedzę o "przodownictwie" Korpo w produkcji przekładni i napędów? Skąd wiesz o "humorach" kierowników? To może napisz jeszcze jak Korpo "wychodzi przed szereg" ze swoimi śmiesznymi pomysłami na ukrywanie starej technologii? Przecież każdy potencjalny kandydat o tym doskonale wie :D
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-10-07 15:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ten Pan "potencjalny kandydat" to jakiś podstawiony z ich strony ? Jak to się mówi : "Kumo chwalą nas ! Kto? Wy mnie a ja was ! Skoro nikt inny nie chce chwalić tej firmy to podstawili swego . Wystarczy przejrzeć 8 stron tych wszystkich wpisów . Ile osób wypowiedziało się tutaj pochlebnie o tym zakładzie ?
zdjecie uzytkownika
ala - 2014-10-07 20:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc. slyszalam ze w korpo na produkcji pracuja tez kobiety (glownie z IS). czy robia jakis nabor? mysle o zlozeniu papierow.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-10-08 10:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano pracują . W ramach desperacji ( brak chętnych ze strony mężczyzn )zaczęli tam zatrudniać i kobiety . Była duża migracja mężczyzn z Kuźni .Była ale się skończyła .Gdy była recesja na rynku światowym to zwolnili ponad połowę załogi( grubo ponad 100 osób). Wylatywało się za byle co .A to absencja chorobowa , a to gęba zbytnio nie podobała się brygadziście .Potem zmienili politykę i z jakości postawili na ilość."Panowie ?" w czarnych portkach zaczęli ganiać po hali ze stoperami i mierzyć czasy na stanowiskach pracy .Nie wyrobiłeś normy , pracowałeś za 1200zł/m-c bo premia poszła się czesać ( czasami prawie drugie tyle ). Więc czasami zapierd... się za pół darmo. Więc aby dostać premię każdy zaczął olewać jakość . Klepało się sztuki . Miało się robić pomiar co np . 50szt., robiło się co 100 . A co nie było tak ? Wysłali Amerykanom partię przekładni w których zaczęły pękać pierścienie w łożyskach. Amerykanie zwrócili całe zamówienie. Cały zakład wtedy zapierd... trzy miesiące bez premii (1200zł !).Ale kierownictwo brało wtedy normalną kasę ! Co Kramer, albo jego świta dostali coś wtedy po d...pie ?
zdjecie uzytkownika
Heniek - 2014-10-22 08:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antykorpo - 2014-08-31 19:33:08]:
Macie tam chociaż automat z kawą?
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-26 22:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro dla ciebie głównym celem jest automat do kawy,to faktycznie pasujesz do tej firmy.Więcej takich...
zdjecie uzytkownika
idealnt! - 2014-10-31 12:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie ma to jak dobry pracownik, którego interesuje praca i pyta o automaty do kawy zamiast o jakieś warunki atmosfere albo po prsotu kase jaka dostaje sie co miesiac. no taki nam narod cudowny rosnie ze masakra. jakby nie mozna bylo sobie kawy samemu zrobic przeciez to masakra jest totalna.... tacy ludzie
zdjecie uzytkownika
gall anonimos - 2014-11-04 18:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Prepracowalem tam 4 lata i to najgorszy błąd jaki zrobiłem. Trzymajcie się jak najdalej od tego zakładu. Złodzieje i tyle największy to PAN W.Z. z tokarek i dwaj majsterkowie okularnik i blondyna ten ostatni wozi się jak parowa j..ana. C..lu obym cie nigdy nie spotkał juz więcej. Odradzam najgorszemu wrogowi prace w tym obozie zagłady.
zdjecie uzytkownika
olewator1979 - 2014-11-08 16:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylem na rozmowie i tak mnie te dupki wnerwili ze powiedzialem im zeby sie jeden z drugim walil na ryj i trzaslem drzwiami tak zakonczylem kwalifikacje hahaha
zdjecie uzytkownika
dran - 2014-11-09 08:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najlepszy jest (usunięte przez administratora) świezo upieczony pan mlody :) chowa sie na nockach u paździocha na wierzy i obserwuje jak kapo .....chyba sie naoglądał CZASu HONORU
zdjecie uzytkownika
ściemka - 2014-11-10 14:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam was moi podwładni jestem waszym panem i bossem mam wasze premie w garści i nie fikać mi,bo wypad zrobię za bramę i tyle,koniec cackania z wami pilnujcie się,zwiększę wam normy już niedługo.
zdjecie uzytkownika
jurny - 2014-11-13 16:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
chentnie wygrzebie komuś czajnik ze śmietnika. Tylko tak, rzeby Niemce nie widzieli.
zdjecie uzytkownika
rycho - 2014-11-24 21:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Najlepszy jest ten z kontroli, lansuje się na facebooku że skończył ekonama we wrocku, a tymczasem ledwo wieczorówka :) Pffff Twardziel :D
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2014-11-25 16:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do teg zakładu w 2010 r pezyjmowała mnie 1 osoba - Tilgner ( nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko ?)Ale wiadomo o kogo chodzi . Zwalniały mnie 4 osoby - Kramer, jego piesio Wierzbicki ,kadrowa , no i oczywiście " czarny" ( czytaj brygadzista ).Czułem się jak na sprawie u Wesołowskiej !
zdjecie uzytkownika
tutq - 2014-12-16 16:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
dobry też jest tEN z pomarańczowej strzały fanatyk wręcz fetyszysta obrabiarek numerycznych.ostatnio nie wiedzial jak otworzyć drzwi w maszynie....
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-01-23 09:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktem jest że nie licząc pobliskich kamieniołomów w Korpo są najwyższe zarobki porównując je do innych jaworskich zakładów . Chociażby Kużni,IS czy Polleny .Jest tylko jedno ale .Zasadnicza płaca w Korpo to ok. 2tys zł brutto . Czyli jakieś 1,5 tys netto. Tej kwoty nikt Ci nie jest w stanie zabrać , nawet "czarny" choćby nie wiem jak bardzo się starał .Na tak wysokie zarobki w Korpo ma decydujący wpływ dość wysoka premia ( prawie taka jak płaca zasadnicza ). Wysokość tej premii uzależniona jest od średniej wykonu z poszczególnych działów .Aby nie było tak słodko. Normę podniesiono o prawie 100% a premia... premia cały czas taka sama .
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-01-23 13:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam pytanie co robia kobiety w zakładzie korpo czy sa przyjęcia dla kobiet ,i ile obecnie kobiet już pracuje w tym zakładzie
zdjecie uzytkownika
luka - 2015-02-05 12:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie czy sa przyjecia do firmy korpo mimo ze karzdy tak narzeka`inni jakos robia nie wszyscy narzekaja.
zdjecie uzytkownika
icek - 2015-02-06 18:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naucz się baranie ortogaafii a dopiero szukaj pracy u nas w firmie.
zdjecie uzytkownika
astiz - 2015-02-20 12:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam serdecznie.czy to prawda,że na magazynach w Korpo robią Rosjanie? i trzeba znać komunikatywny rosyjski? poszukuję pracy jako magazynier.pozdrawiam Witold
zdjecie uzytkownika
normalny Pan - 2015-02-21 15:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest jeden Bułgar,pracuje na myjce.
zdjecie uzytkownika
sfojak - 2015-02-25 07:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ha ha,dobre.Komunikatywny ruski.Ortografia niemiecka obowiązuje!A tak po za tym,to pewnie dostajecie kaske na czas i nie w ratach.No i ubrania robocze też dostajecie.Fajnie macie.Domyślam się,że przerwę też macie.SUPER!!!Polecam.Jak mydło jeszcze dają do mycia rąk,to extra,naprawdę zazdroszczę wam.
zdjecie uzytkownika
bobek - 2015-02-25 19:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej,pewnie ze dostajemy kaske na czas i to fajną,ubrania tez mamy takie nowe fajne ze swoimi ksywkami jak na pawiaku.przerwa tez sie znajdzie :) mydło to mamy w płynie jak w hotelu Mariot ty Prymitywie malutki hehheh
zdjecie uzytkownika
sfojak - 2015-02-26 17:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He he.Fajną kaske,to ile masz na godz.brutto na tej swojej śmieciowej u mowie?I kto jest malutki i prymitywny,nawet twój nick o tym mówi.Potocznie nawet nazywa się w ten sposób odchody.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Korpo?
Zadaj pytanie