Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-05-07 22:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Moim zdaniem wynika to raczej z nadużywania sytuacji na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
fizyczny - 2014-06-25 14:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co to za szopka, że we wtorek 24 czerwca po 15 zrobiono zebranie, na którym dyrektor nakazał się ubezpieczyć w Alianz, podpisać papiery załodze, bo jak się nie podpisze to szantaż - nie będzie podwyżki? I to ubezpieczenie niby pokrywa zakład, o co tu chodzi?
zdjecie uzytkownika
xxxxxxxxD - 2014-07-04 22:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
to takie MORALNE posunięcie. Jak zawsze. Bezgraniczna troska o pracownikow... no przecież. :] Wystarczy, że ktoś pofatyguje się do UOKiK i przedstawi sprawę.
zdjecie uzytkownika
bejo - 2014-08-04 20:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy widział ktokolwiek z Was podobny zakład w Polsce gdzie miesięczna premia przewyższa stawkę godzinową ? Normę podniesiono o 100 , 150 % . A płace ? O ile wzrosły od 2010 r ? Aby było ciekawiej. Jeden mnie przyjmował do tego zakładu , a czterech zwalniało .
zdjecie uzytkownika
korpolak - 2014-08-16 18:00:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z lepiej cenionych i najbardziej znanych firm ubezpieczeniowych jest firma "Allianz SE. Firma ma formę spółki europejskiej. Jednak krajem skąd pochodzi są Niemcy. W Polsce Allianz SE działa pod szyldem Allianz Polska. Allianz poza działalnością ubezpieczeniową w Polsce prowadzi również działalność bankową. Allianz Bank Polska S.A.działa w Polsce od 2008 roku. Spółka Allianz jest jedną z największych niemieckich spółek notowanych na giełdzie we Frankfurcie."

I już wiecie dlaczego Kramer wybrał Alianz ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-25 18:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"... nie będzie Niemiec pluł nam w twarz..."
Osoby pracujące w Korpo boją sie wyrazić swoje zdanie a jak je wyrażą żegnają się z pracą. Nie liczy się jakoś pracy tylko uległość przelożonemu.
Zatrważające...
zdjecie uzytkownika
Fogot - 2014-08-26 00:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciężko coś poradzić, skoro ktoś wymyślił sobie taki sposób na zatrudnianie i zwalnianie pracowników - jego sprawa. Tylko nikt, kto chciałby być poważnie traktowany nie powinien tą firmą się interesować, a tu widać zainteresowanie ludzi jest całkiem spore - wiadomo sytuacja na rynku jest najgorsza od kilku lat..
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-08-29 09:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepracowałem w tej firmie prawie cztery lata . Z tego co mi wiadomo ze starej paki została zaledwie garstka( może trzech ?)tych co wtedy ze mną pracowali .

Inni albo sami odeszli, albo byli zmuszeni do odejścia aby nie być przeszkodą co poniektórym "czarnym" do robienia kariery w tym zakładzie .

Jak jest obecnie ? Nie wiem ? Minęło już trochę czasu jak mnie z tamtąd wywalili( 2010r). Za twardą miałem d...pę i za sztywne kolana więc się tam nie nadawałem tam do pracy . Jednemu "czarnemu" baaardzo to było nie na rękę i musiał mnie się pozbyć.
zdjecie uzytkownika
antykorpo - 2014-08-31 19:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe... kierownictwo nabawiło się już dziwnych odruchów bezwarunkowych. Poza godzinami pracy, w swoim czasie wolnym grozi zwolnieniem obcym osobom, które NIGDY w firmie nie pracowały :D. Czy takie desperackie zachowanie faktycznie jest na rękę Prokutentowi stosującemu tanie chwyty socjotechniczne?
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-09-02 18:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za granicą, u Niemca jeszcze bym zrozumiał .Ale we własnym kraju być łojonym w łeb przez Niemca... Nie tylko Niemcy łoją nas w naszym Kraju . Makaroniarze w IS, żółtki w LG . Na strefie w Legnicy też nie lepiej. Ot mają Polaczków za Murzynów.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-08 10:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Mam tam rozmowę na stanowisko referenta ds. logistyki. Czy może mi ktoś pomóc i napisać, czy warto na nią pójść? Rekrutowali 3 m-ce temu na to stanowisko i teraz znowu, więc podejrzewam, że nie jest dobrze. Czy orientuje się ktoś z Państwa, jak tam może być?
zdjecie uzytkownika
oświecony - 2014-09-08 17:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mucha - 2014-09-08 10:58:14]:
Daj sobie spokój będziesz 6-tą osobą w tym roku. PORAŻKA!
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-08 21:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oświecony, dlaczego taka rotacja na to stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-09-09 12:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was. Byłem ostatnio na rozmowie. Tragedia! Ten cały Pan K... z tym drugim na rekrutacji - nie wiem jak się nazywa, już na samej rozmowie źle traktują czlowieka na dzień dobry. Nie podjąłbym tam pracy. Poziom ich pytań. Chcą za najniższe wynagrodzenie, chociaż mam dobre kwalifikacje. Sami zniechęcają do siebie ludzi.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-09-09 18:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mucha - 2014-09-08 21:21:23]:
mucha mogę ci zdradzić że tam rotacja jest wszędzie , porostu jak masz inne zdanie albo nie wykonasz każdego polecenia nawet nierealnego czy też wg. kogoś żle ci z oczu patrzy to wylatujesz !
zdjecie uzytkownika
atokto - 2014-09-10 10:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze jakiś czas temu samo aplikowanie na "niebieskie" stanowisko było rarytasem. Bo KORPO rozpowszechniało opinię, że ludzie do nich walą drzwiami i oknami i firma nie potrzebuje się posiłkować współpracą z Urzędem Pracy. Dziś wiszą w pośredniaku dwa ogłoszenia na stanowiska stosunkowo prestiżowe... czyli już nawet bliscy i znajomi królika boją się wskoczyć na te stołki? Nie ma ludzi ambitnych i myślących którzy chcieliby tam zrobić karierę? I taka desperacja dyrekcji...

Poza tym, to nic nowego, że na rozmowie ktoś spotka się z arogancją i butą pana, który kaleczy język i wspomaga się drugim panem, który sam nic mądrego do powiedzenia nie ma. Pan jednak nadczłowiekiem nie jest (choć tak mu się wydaje) i też ma swoją piętę achillesową... wtedy wypycha swoich podwładnych, aby "załatwili" trudne sprawy.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-10 22:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam was ponownie kochani.Dzięki Ktoś za krotka ale wyczerpującą wskazówkę dla mnie. Byłam już na rozmowie i rzeczywiście chamsko mnie potraktowali - tych dwóch. Oni są chyba niezrównoważeni psychicznie.Przyszłam ze studiami(chociaż wiem, to nie ma dzisiaj znaczenia), językiem niemieckim, doświadczeniem(ale niewielkim bo przecież w moim wieku ile można mieć lat pracy?, a tym dwom nie spodobało się, w jakiej firmie poprzednio pracowałam, bo najwyraźniej jej nie lubili. Potraktowali mnie na zasadzie "dajcie człowieka a paragraf się znajdzie". Ten buc kaleczył polszczyznę, to sama zaczęłam rozmowę w niemieckim. Nigdy więcej do tej firmy na rozmowę, chociażby nie wiem jakie stanowisko mi proponowali.Na szczęście nie jestem desperatką. Pozdrawiam wszystkich. Trzymajcie się ciepło i z dala od Korpo (bo przeciez jaki zarząd, taka firma).
zdjecie uzytkownika
Zbychu - 2014-09-11 21:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w kilku firmach – ale największy błąd popełniłem zatrudniając się w Korpo. Dobrze, że po tym okresie zostałem jeszcze normalny. Odradzam każdemu i na każde stanowisko - to może zniszczyć psychikę na lata.
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-12 11:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze że 2 razy po mnie na rozmowę dzwonili, żeby na niej zakpić sobie ze mnie. Mam nadzieję, że w Jaworze sytuacja rynku pracy nie jest tak tragiczna, żeby znaleźli się desperaci i wchodzili drzwiami i oknami do Korpo. Napewno pracy brakuje, ale wielu ludzi wyjeżdża.. Tym dwóm panom się wydaje,że wszyscy walą do Korpo. Mi powiedzieli, śmiejąc się szyderczo, że jest duża konkurencja wśród ludzi szukających pracy. Oby ich to nie spotkało - szukanie pracy i brak perspektyw.
zdjecie uzytkownika
Gladiator - 2014-09-13 23:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mucha - oczywiste jest ze dokumenty aplikacyjne zlozylas. Czyli teoretycznie zapoznali sie z nimi. Jesli im twoja poprzednia firma nie pasowala, co jest swoja droga zenada, bo ocenie powinien podlegac kandydat a nie jego byly pracodawca, to po co ciebie wolali 2 razy na rozmowe? To oczywiste - igrzyska sobie kosztem ludzi robia. I zatrudniajac i potem wsrod zatrudnionych.v6Tf
zdjecie uzytkownika
kik - 2014-09-14 12:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
duża konkurencja? Przez tą firmę przewinęło się już tylu ludzi, że niedługo w powiecie całym i sąsiedzkich zabraknie przyzwoitych chętnych. Parking, który kiedyś pękał w szwach, teraz zapełniony może w 2/3. Ci, co pracują robią soboty i nadgodziny, bo nie ma komu robić - a i tak obrąbią im w efekcie premię za buble, niezadowalającą wydajność itp. Sami też się między sobą wykończą, bo intrygi, donosicielstwo i świństwa wszelkiej maści są tam na porządku dziennym. Jak ktoś "zaprzedał duszę diabłu", to trzyma się pazurami, zębami i wszystkim co się da, choćby po trupach. Aktualnie ogłaszali, że szukają stróża, majstra, handlowca, logistyka... a obiecanej rozbudowy jakoś nie widać... Może czas zwinąć te zardzewiałe hale na Ukrainę, jak grożą od lat? Korpo się stacza po równi pochyłej ruchem jednostajnie przyspieszonym...
zdjecie uzytkownika
mucha - 2014-09-14 23:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeby było śmieszniej, pisało w ofercie logistyk, a na rozmowie wyszło, że potrzebują kogoś do spraw handlowych i do spedycji. Przecież jedno a drugie to całkiem inne stanowiska!!! Kłamiąc w ofercie,że potrzebują referenta ds. logistyki, potrzebowali handlowca a zarazem spedytora za najniższą pensję. Porażka!! Mam nadzieję, że te takie traktowanie poszukujących pracy się kiedyś skończy.... Pozdrawiam Was.
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2014-09-16 14:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież ten Kramer to buc jakich mało !Taki typowy Szkop. Dziwię się że takie coś jeszcze ziemia nosi ? Chciał mnie kiedyś wyrzucić za bramę za to że ośmieliłem się pójść w czasie pracy do kadrowej spytać ile jeszcze zostało mi urlopu (z polecenia mego kierownika ) . Wyśmiałem pajaca i zamknął mordę . Myślał może że zaraz padnę mu do kolan ? Niestety ja do takich nie należę . Więc długo tam miejsca nie zagrzałem . Lecz to nie Kramer do tego się przyczynił tylko taki jeden "czarny" .
zdjecie uzytkownika
Laj - 2014-09-26 23:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę przyznać, że jako potencjalny kandydat nie spotkałem się z dobrze funkcjonującą firmą. Mam wrażenie, że korpo wychodzi przed szereg i wykazuje zupełnie inne cechy - bynajmniej jako oferujący swoje przekładnie i napędy. Warunki w zakładzie zależą chyba od tego na kogo się trafi - kierownicy z tego co słyszałem mają swoje humory ...
zdjecie uzytkownika
Janek 86 - 2014-09-30 18:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wyglada rozmowa na operatora cnc ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x