brak logo

Korpo

Jawor

Opinie o Korpo

Były pracownik hartowni 2017-03-03 17:17
Czyli dla ciebie jest obojętne czy robisz za tą samą kasę 400 czy 800szt. ?
człowiek ze strefy 2017-03-03 17:29
No widzisz, widocznie skoro można zrobić 800, to wcześniej pracowałeś tylko 4 godziny na zmianę. a na pewno żaden właściciel firmy na to nie pozwoli, widocznie powinieneś oddawać połowę tego co zarabiałeś.
Były pracownik hartowni 2017-03-03 17:59
Tylko jest jedno ale ! Niemcom jakoś to nie przeszkadzało . Jak Polacy dorwali się do władzy to zaczęło im to przeszkadzać . Druga sprawa . Skoro obniżanie czasów było legalne . To dlaczego ukrywano to przed Kordelem ?
1
pracowałem i widziałem 2017-03-03 18:13
gdyby kordel przeczytał co ty piszesz, odrazy by cię zwolnił, bo wszystkie modernizacje czasowe były zawsze wysyłane , bo to się kalkuluje, a skoro widziałeś to czemu nie pokazałaś kordelowi tego razem ze swoim kierownikiem hartowni, wiesz czego bo jeszcze szybciej by was spakował.
Ludzie to co ten psedo pracownik wypisuje, to już jest śmieszne, on naprawdę gdyby kierował firma albo nadal kieruje swoja jednoosobowa , to szybko wypadnie z rynku.
Były pracownik hartowni 2017-03-03 18:40
Nie mogłem pokazać bo zawsze gdy przyjeżdżał Kordel do Korpo to J. z Rolfem zabierali te karteczki ze stanowisk i je chowali .
1
pracowałem i widziałem 2017-03-03 18:49
nie ściemniaj, trzeba było iść ze swoim kierownikiem i powiedzieć, czemu tak nie zrobiłeś, kierownika twojego nie słuchał kordel ? odrazy by was zapytał czemu wy tego nie zrobiliście, tylko pozwalaliście na to żeby nie produkować tyle ile się powinno, a z tego co ja pamiętam to te czasy były ze starych maszyn, I co ty myślisz że rolf pracownik kordela od 40 lat by go miał oszukiwać? o czym ty człowieku mówisz, ty się ciesz że nie poszliście do kordela bo jeszcze by wam dyscyplinarkę dał od ręki z nagana. Już kiedyś pisałem , wy nie wiecie co to ciężka praca i norma , ja za granica teraz robię i wiem co mówię.
pozdrowienia dla normalnych ludzi, trzymajcie się.
2
Były pracownik hartowni 2017-03-03 19:01
Nie wszystkie maszyny na hartowni były nowe . Na starych też pozmieniano czasy .
1
Wladimir 2017-03-03 19:46
A.N uspokój się już z tymi śmiesznymi wpisami,zacznij się interesować twoją jedno osobową firmą, teraz tez robisz na L4 łazienki,nie dobrze oszukujesz Zus, mam opisać ten twój wyczyn łazienkowy,żeby wszyscy się dowiedzieli jakim lojalnym pracownikiem byłeś i na pewno dalej jesteś,nie wierzę że się zmieniłeś, i tak na koniec, już ktoś to pisał "żal ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska"
4
virus :)) 2017-03-04 20:52
W tej firmie nie szanują szarego pracownika, bardzo niski socjal, tylko bony na święta po za tym bieda, 15 minut przerwy czy pracujesz 8 czy 12 godzin, woda "kranówa-korpolanka" czesto brakuje gazu a filtry wymieniane Bóg wie co ile czasu. Ciągłe straszenie utratą premii za każdą pierdołe. Inflacyjne podwyżki co rok i to jeszcze według uznania, gdzie ogarniety pracownik po 8 latach pracy ma identyczna stawke jak operator zielonego przycisku po rocznym stażu. Po 15 latach dostajesz talon... uwaga... na 150zł! Dla dziecka na mikołaja bilet do kina... Hale nie są wentylowane, mikroklimat jak w szklarni w słoneczny dzień. Na ponad 400 osób w firmie jest miejsc siedzących na palarni na 9 osób z zadaszeniem, gdzie w nawet delikatny deszcz z wiatrem jest ciężko zapalić. Ubranie robocze co 1,5 roku a było co rok, po za tym spodnie grube i niewygodne, wszystko zmierza w złym kierunku. Brygadziści obojętni na problemy pracownicze, są zbyt zajęci załatwianiem prywatnych spraw, nie każdy ale paru jest wybitnych. Do dyrektorstwa albo informacje o tych problemach nie dochodzą albo również maja na nas wyje...
3
virus :)) 2017-03-04 20:54
Najgorszy zakład jaki w źyciu spotkałem. 15min przerwy i ciągła harówka. Przełożeni to ludzi często bez kompetencji, boją się odpowiedzialności na swoich stanowiskach, nie mają odpowiedniej wiedzy i dezycje pozostają Tobie, często są to osoby bez matury. Świetnie natomiast potrafią doganiać ludzi, szpiegować oraz zbesztać wulgaryzmami. Nie nadają się do pomocy i na leaderów, ich kariera skończy się na tym zakładzie. Atmosfera fatalna. Zakład stary. Praca tylko tymczsowo, zero rozwoju, ustrój i zakład stary. Unikać bo szkoda zdrowia i nerwów za te marne pieniążki. Bez pozdrowień
3
virus :)) 2017-03-04 20:56
Coraz wieksza rotacja pracowników, ciekawe dlaczego? Darmowa sauna jak ktoś lubi wysokie temperatury z wilgotnościa powietrza 100% to tropiki nie zakład. Ciągle brakuje rąk do pracy, przełożeni wulgarni, niemili, straszą i krzyczą na ludzi. 5 osób przychodzi 6 sie zwalnia, niedługo będą Ukraińcy. Wypłata bez premii ledwo przewyższa najniższą, brak rozwoju, lepiej nie pokazywać ze sie cos potrafi bo Cie wykorzystaja, podwyżki to fikcja. Człowiek z kredytem jest w garści brygadzisty - wiedzą o tym i to wykorzystują. Pracownik bez prawa głosu. Dobrze by było co jakiś czas indywidualnie spotkać się na rozmowie z dyrektorstwem ale to lepszy sort. Nie polecam
2
virus :)) 2017-03-04 20:59
wszystkie te najkolorowsze opisy pisza ludzie z biur,bo zaden normalny pracownik by tak nie fantazjowal,a w biurze maja wiele czasu na obrone swojego wizerunku..., nie daja nic do picia tylko kranowa,na hali bardzo wysoka wilgotnosc-ale olejowa,halas,bardzo szkodliwe oleje i chlodziwa-wiele ludzi ma uczulenie,czeste zmuszanie do nadgodzin,zdecydowanie rozwiniety mobing,zwlaszcza przez co niektorych przelozonych,rotacja bardzo wzrasta-zwlaszcza ostatnio-dlaczego?????...,15min przerwy....., i wiele innych wspanialosci
2
virus :)) 2017-03-04 21:02
Co Ty tutaj ściemniasz @okk przyjmują przez agencje, ciągle kombinuja, stabilna wypłata to nie wszystko, gnoicie ludzi (wiem, że piszesz z biura) przyjmujecie przez agencje, dajecie 10 zł za godzine brutto cała premia po 3 miesiącach jak dobrze pójdzie, czyli 1450-1500 na reke. Kogo chcecie oszukać? Za taka prace powinna być 3-krotność tego. Zajmijcie się przerwa 15 minut bez względu na to czy robisz 8 czy 12 godzin, wodą z kranu, zmuszaniem do nadgodzin. Nie ma ludzi chętnych do pracy w korpo i kropka! Nic sie nie dzieje by poprawić byt pracowników. Bez nas nie bedzię firmy bo maszyny same nie beda się obsługiwać. Macie nagganą opinie i zróbcie coś z tym a nie mydlicie oczy!
2
virus :)) 2017-03-04 21:03
Zagadzam się z Bob Marley, firma cały czas się rozwija, inwestuję nowe maszyny itp ale pracownik jest na szarym koncu. Wszystko jest wazne ale nie żeby zainwestować w pracowników a wręcz przeciwnie firma oszczedza na nich (zabieranie premi, premia stoi od lat, kranówa, przerwa 15 min itp )
2
virus :)) 2017-03-04 21:12
Jedynie mogę powiedzieć tyle, że jest to dobra praca na krótki okres czasu żeby załapać doświadczenie, zwłaszcza mowa tutaj o osobach, którzy nigdy nie mieli okazji pracować przy maszynach CNC także nie wiedzą jak posługiwać się danymi z rusunku technicznego i posługiwać się przyrządami pomiarowymi, jak działa program, co oznacza każdy pojedyńczy parametr programu..cóz niby nic ale zawsze jakoś lepiej to wygląda w papierach, niż jakbyście mieli pracować przy lini produkcyjnej..jeżeli chodzi o zarobki też nie były najgorsze (zwłaszcza jeżeli mowa o Jaworze) jednak jest pewne ale..po pierwsze premia która raz była a raz mogło jej nie być po trzeba spełnić wymogi i zrobić tą cholerną normę na zmianę ( nie nemożliwe ale przy licznych awariach maszyn było to czasami nieosiągalne), kiepska atmosfera, do tego pracownicy, którzy podczas pracy wprowadzają cię w błąd tylko po to żeby cię później podpier.. do przełożonego, że coś źle zrobiłeś, brak klimatyzacji podczas okresu letniego przez co było się zmuszonym biegać na 2 maszyny przy temp. ok 45 stopni,stres spowodowany brakiem pomocy od strony współpracowników czy brygadzisty, który prowadził do obłędu. Jak jesteś mądry i ogarnięty szybko stracisz chęci przychodzenia do pracy, ewentualnie tak jak mówiłem na krótki okres czasu w celu szukania czegoś lepszego w międzyczasie..
2
virus :)) 2017-03-04 21:17
TO FORUM JEST DLA PRACOWNIKOW I OSOB ZAINTERESOWANYCH PRACA W KORPO WY CZARNUCHY BUJAJCIE SIE I ZNAJDZCIE SOBIE INNE ZAJECIE,A NIE SYF TU WYPISUJECIE,W KOSMOS Z WAMI
2
virus :)) 2017-03-04 21:22
NIKT NORMALNY WAS TU NIE CHCE,WYJAZD Z FORUM PRACOWNICZEGO,BUJAJCIE SIE
2
Realny i neutralny ale mądry 2017-03-04 22:42
następny mądry,szkoda słów,masakra
Antywirus 2017-03-05 09:34
W tym kraju jest demokracja, chyba że masz poglądy partii +
1
Były pracownik hartowni 2017-03-05 09:46
W zakładzie po sąsiedzku "Metal Jawor " operator prasy krawędziowej ma stawkę 20zł/h plus premia 300- 500zł . Za pewne w Korpo wychodzi taka sama dniówka . Z tą różnicą że temu pracownikowi te 160zł/ dniówka nikt nie zabierze ! A w Korpo ? Sami wiecie . Jaką stawkę godzinową ma w Korpo pracownik z 10-cio letnim stażem pracy ? 11,50 ? 12,50? To nawet nie jest minimalna 13zl/h .

Teraz 13zł/h to ma sprzątaczka a nie operator maszyn CNC ! Normalnie śmiech na sali !
2
Były pracownik hartowni 2017-03-05 10:01
Nawet te 13zł/h gdyby dalo Korpo dla operatora maszyn CNC byłoby wręcz poniżeniem jego ! Nie ubliżając sprzątaczkom , ale byłoby to porównanie jego wiedzy i pracy z pracą sprzątaczki . A wlaśnie tak w Korpo jest !
2
Były pracownik hartowni 2017-03-05 13:13
Jeżeli na prawdę chcą docenić fachowców w Korpo to niech dadzą im 25zł/h ! Premię niech zabiorą sobie w p...zdu ! Wysokie zarobki w tym zakładzie to może były ale w tamtym roku gdy sprzątaczka miała 3-4 zł /h . Ale te czasy wraz z nowym rokiem się skończyły . To nawet wstyd by fachowiec z Korpo miał niższą stawkę godzinową od sprzątaczki !
2
Virus 2017-03-05 16:04
Tak piszcie koledzy wykorzeniajmy z tego forum czarne chamidla niech idą w buraki a nie bzdury tu wypisują mydlac oczy ludzi nieświadomych tego co się w korpo naprawdę dzieje PRECZ Z CZARNYM CHAMSTWEM!!!
2
Były pracownik hartowni 2017-03-05 17:23
Sami widzicie że Korpo Was nie szanuje ! Uważają Was za zwykłych tępych fizoli ! Podejrzewam że pracownik ochraniający tą firmę ma większą stawkę godzinową niż operator maszyny CNC . Nawet jak ma te wymagane 13zł/h to taki fachowiec jakim jest operator maszyn CNC powinien mieć co najmniej te 20zł/h . W ogóle to powinna być najniższa w tym zakładzie stawka . Operator CNC powinien dostać 23 -25zł/h . A premię jak chcą ? To niech dorzucą te 300 -500zł . Wtedy by się skończyła wszelka chamówa w tym zakładzie !
1
grand 2017-03-05 18:14
Wszystko ladnie piszesz powinien to powinien tamto , ja.pracuje od 2010 roku w korpo i co myslisz ze nie chcialbym wiecej zarabiac kazdy by chcial ale co mamy zrobic, ja sie ciesze ze mam prace ze mam co miesiac wyplate wiadomo moglaby byc wieksza ale nie jest i co mam zrobic zwolnic sie i gdzie pojde dadza mi gdzies wiecej za 8 godzin ? Zyjesz gościu w jakiejs utopii to nie są niemcy , szwecja tylko Polska powiedz mi co mam zrobic i gdzie isc zeby zarabiać 5 tys za 8 godzin to tam pojde , 7 lat nie pracujesz w tym zakladzie a boli Cie jakby wczoraj Cie zwolnili. Teraz jest lepiej niz w chwili kiedy sie przyjmowalem .
virus :)) 2017-03-05 21:34
popieram Cie w stu procentach stawka za godzine powyzej 20zl za godzine i uszanowanie doswiadczonych pracownikow a z premia niech robia co chca i bylo by dobrze,a ten pajac ktory sie wpisal pod toba to na BANK czarnuch,dlatego jak zwykle jak na czarne chamidlo przystalo-pisze farmazony,zeby bronic image firmy,nie przejmuj sie pajacem-pisz swoje-to nie bedzie mial dialogu tylko monolog-bo na dialog z normalnymi ludzmi wredota nie zasluguje,pozdrawiam
2
virus :)) 2017-03-05 21:36
zreszta sam sie wydal ze jest z elity bo napisal ze 5 tys zarabia
1
xxx 2017-03-05 22:29
naucz się czytać tempaku
1
nowy 2017-03-05 23:42
Naucz sie czytac ze zrozumieniem , najlepiej zeby byla wysoka stawka bo mozna isc na chorobowe i strzelic jakas lazienke nie ? Haha dobrze ze juz tu nie pracujesz w pore sie poznali na tobie
virus :)) 2017-03-06 03:22
ciagle o jakis lazienkach wypisujesz,chyba masz zwieche po zchemikalizowanej marihuanie,lub jakims innym scierwie
1
Były pracownik hartowni 2017-03-06 08:35
Ależ oni Wam teraz łaski nie robią ! Od 01.01.2017r najniższa płaca miesięczna wynosi 2tys , a najniższa stawka godzinowa 13zł/h . Czyli jak z tego wynika czy sprzątaczka , czy pracownik ochrony będący zatrudnieni na pełny etat te 13zł/h muszą mieć . Z tego co słyszałem to Wy macie nawet niższe stawki godzinowe niż te wymagane 13zł/h . Co to związków już nie ma ? Jeśli Wam Szwaby nie podniosą tych stawek to znaczy że mają was za zwykłych fizoli ! Żeby fachowiec miał stawkę godzinową taką samą jak sprzątaczka albo pracownik ochrony ! Co na to powiedzą "panowie " z Korpo ? Nie dajcie się w wała robić ! Przecież jeżeli ktoś z Was ma 11,5zł/h to przy średnio 168h miesięcznie nie wychodzi nawet 2tys. zł płacy podstawowej ! I Wy mówicie że w Korpo są wysokie zarobki ! Premię niech sobie w d...pę wsadzą ! Niech dadzą Wam słuszną stawkę godzinową ! Jej nikt Wam nie zabierze ! Tylko co wtedy by mieli w Korpo "czarni " do roboty ?
1
Kolega z hartowni 2017-03-06 08:49
A.N wie o co chodzi, muszę opisać tą sytuację, koniecznie
1
Virus 2017-03-07 17:31
To pisz ciekawie się zapowiada
znow za rok matura 2017-03-07 20:02
Ploty chodzą że niekórzy z czarnych mature po cztery razy zdawali i nie mogli zdac matmy na 30% a teraz nas po szkole ganiają hahahaaaaaaaa
1
ciekawy 2017-03-07 22:50
po jakiej szkole?nie rozumie
ciekawy 2017-03-07 22:50
po jakiej szkole?nie rozumie
ciekawy 2017-03-07 22:52
was ganiają
xxx 2017-03-09 09:02
Dzisiaj juz 9 a wypłaty dalej nie ma
4
xxx 2017-03-10 12:32
dziady
1
Partyzant 2017-03-13 11:18
Jestem piekarzem i szczerze mówiąc to u prywaciarza jest najgorzej, zero socialu za dni swiąteczne zero dopłat , ale jestem dobrej myśli ponieważ jak otworzą Mercedesa to będzie konkurencja i te wszystkie ( usunięte przez administratora )... będą płakać a ja się smiac.
Były 2017-03-15 11:26
Jeżeli u Furtaka to bardzo współczuję !
Partyzant 2017-03-17 11:23
Nie u Furtaka lecz prawda jest taka że u każdego prywaciarza są oszustwa, mój niby pracodawca wywiesił ogłoszenie na tablicy info że w związku z dużą konkurencją na rynku pracy aby nie robic redukcji pracowników zawiesza wczasy pod gruszą , a i tak zwalnia pracowników do tego co roku od 8 lat zawiesza niby pod pretekstem kryzysu a sprzęt kupuje wysokiej jakosci i drogi i tak to własnie jest nawet nie ma komu sie mu do dup... dobrac. pozdro.
Szefu 2017-03-17 12:45
Wypłatę masz miec do 10. 9 w cale nie musi jej być. Nie marudz!
virus :)) 2017-03-17 22:15
marudzcie,marudzcie chlopaki!!! po to jest te forum-zeby wylewac na nim swoje zale...
1
virus :)) 2017-03-17 22:18
i ciekawe czy to pisal ,,szefu,, czy jakis kolejny czarny kmiot-raczej te drugie panowie
3
Były 2017-03-18 09:46
Dlaczego Korpo w swoich ofertach pracy podaje wynagrodzenie 2,5 - 3,5tys. zł ? Czemu nie napiszą 11,5zł/h + premia ?
2
Virus 2017-03-18 19:59
No właśnie...
2
Virus 2017-03-18 20:01
... Plus premia której może nie być :)
2
Były 2017-03-22 17:28
Nigdy tego nie zrobią ! Bo wtedy utracili by władzę nad pracownikami !
xxx 2017-03-22 20:49
naucz się czytać z zrozumieniem,de...u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Korpo - Jawor
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo