brak logo

Korpo

Jawor

Opinie o Korpo

Bóg 2016-01-26 00:59:09
Trzeba krótko opisać wszystko co się dzieje tutaj i wysłać do głównego dowodzącego Kordela do Niemiec i niech się wezmą za kamera i to drzewo płaczace wie...
Kenebi 2016-01-29 18:22:05
Wydaje mi się że Kordel połowy rzeczy nie wie co dzieje się w tym zakładzie ? Inaczej to niektóre łby by już dawno poleciały .
zonom 2016-01-29 21:03:25
kenebi, zakłady mają swoje tajemnice. Chciałbym tylko wiedzieć czy to może jakoś rzutować na pracę nowych ludzi bo widzę, że poszukują elektryka-elektronika i chciałbym aplikować.
Kenobi 2016-01-31 15:02:30
A pracowałeś już wcześniej na takim stanowisku ? Z tego co mi wiadome to na pomoc "kolegów" - elektryków/ elektroników z Korpo "młody" nie ma co liczyć.
34bn 2016-02-01 20:57:51
@zonom no to mozesz przeciez sprobwac aplikowac..ale nei tylko na elektryka bo szukaja takze slusarza- konserwatora oferuja atrakcyjne warunki płacy, nagrodę roczną,możliwość rozwoju zawodowego.
endu 2016-02-02 00:48:29
@34bn chyba z biura piszesz.

Btw. Właśnie zrobiono ciach na factory na tokarkach. Pozdro.
TheOne 2016-02-02 16:18:36
OBCIELI CZARNUCHY FAKTORY NA MASZYNACH TYLKO NA EMAGACH ZOSTALO WSZYSTKO PO STAREMU ZE NIBY TACY PRACOWICI SA TE SWIETE KROWY!!!(PUPILKI) A SIEDZA PRZEZ 8 GODZIN NA TELEFONACH!!!
bobo 2016-02-03 09:50:14
@Obserwator, pisałeś o jednym pytaniu, a zadałeś cztery, chcesz odpowiedzi to przyjmij się do Korpo to Sam sobie odpowiesz-życzę powodzenia,ha,ha!!!
Kenobi 2016-02-03 17:53:21
@Obserwator napisał :"Jedno pytanie? Jeżeli jest tam tak źle to dlaczego tam pracuje ponad 400 osób, bardzo wiele pracowników ponad 10 lat,jaka firma na święta daje talony w wysokości 700 zł i na dziecko 200,ludzie zacznijcie myśleć realnie, do pracy się chodzi żeby pracować i zarabiać, gdzie można więcej w okolicy zarobić???? Czekam na odpowiedź!!! Na legalnie!!! "

Człowieku tu nie chodzi o zarobki jakie są w tym zakładzie . Bo są chyba najwyższe w Jaworze ? Tutaj chodzi o atmosferę jaka panuje w tym zakładzie .O to jak jest traktowany zwykły pracownik w tym zakładzie ? Czy wg. Ciebie wysokie zarobki są jakimkolwiek upoważnieniem aby tak traktować pracowników ?

Ludzie zrywają sobie tam kregosłupy ! Z czyjej winy ? Kordela? Czyj ten pomysł z podniesieniem normy o ponad 100% ? Kordela ?
nowy 2016-02-03 20:27:20
jestem nowy i pracuje o koło roku....ten kenobi to chyba jedna z osób które zostały zwolnione....bo to co on pisze to możę kiedyś było....ja tam nie widze żadnego wyzysku , pracujesz i ci nieźle płaca , chyba on sam żałuje że tu nie pracuje, bo jak zaobserwowałem to tylko on narzeka,,,,żenujące czasami to co pisze , nie pracuje w korpo a ciągle krytykuje,
....cze to nie dziwne.....ciekawe co tera napisze i kogo oczerni....a może niech się weżnie do roboty,,,,,bo już kiedyś ktoś tak tu napisał
a i atmosfera jest ok ,nikt nikogo nie obraża i nie krytykuje a napewno nie wykorzystuje.
kenobi 2016-02-03 21:13:08
Do roboty to się spodnie ściaga . Natomiast jeśli chodzi ci o moją pracę to się o mnie martw .
nowy 2016-02-03 21:31:40
ja do roboty zakasam rękawy....a ty spodnie ściągasz....to czym ty się zajmujesz?????????
maxi 2016-02-04 18:27:33
istnieją już kilka lat na rynku i bardzo szybko się rozbudowali i ciagle rozbudowują przede wszystkim działąją na nowoczesnych metodach produkcji w dziedzinie budowy przekładni i napędów, z tego co wiem to dobrze płacą.
Kenobi 2016-02-06 09:22:25
No nóż ? Jak tylko jedziesz na ręcznym to musisz zakasać rękawy .
nomad 2016-02-06 20:41:16
Witam, kim jest w Korpo Pan Piotr T.? Wiem, że pracuje tam od lat ale nie wiem czym się zajmuje. Interesuje mnie czy zarządza ludźmi lub nadzoruje pracę innych czy też ma swoje indywidualne stanowisko pracy? Z góry dziękuję za pomoc. Sprawa jest dla mnie bardzo ważna.
trixi 2016-02-06 20:47:37
No cóż Kenobi sądząc po twoim ostatnim wpisie twój poziom inteligencji pozwala ci wyłącznie na pracę w INPRODUSIE " oczywiście nie obrażając tam pracujących " więc całe szczęście że nie pracujesz w KORPO bo to naprawdę dobry zakład .
Kenobi 2016-02-07 09:54:16
Spokojna twoja rozczochrana! Prędzej tobie Improdus zagrozi jak pociągniesz tam jeszcze z dyszkę. No chyba że żeś "czarny" ?
nowy 2016-02-07 14:17:10
trixi.....w pełni się z tobą zgadzam....ten ktoś czyli kenobi....żenujący jest i tyle...widzicie ze on tylko wszystkich obraża ,,,,a to dla tego że ciągle chciałby tu pracować bo nigdzie z jego intelektem tyle nie zarabia co zarabiał w korpo.....no teraz czekamy wszyscy na jego odpowiedz.....dawaj panie "S" :):)
pozdrawiam wszystkich
Kenobi 2016-02-09 19:48:07
Intelektualiści się znaleźli ! Myślicie że świat na Korpo się zaczyna i na Korpo się kończy ? Czujecie się obrażeni dlatego że prawdę wam mówię ? Czy może prawda was w oczy kole ? Ma być prawda pisana o tym zakładzie to i prawdę piszę . O ile podniesiono normę w tym zakładzie a o ile w związku z tym wzrosły zarobki ? Skoro było to legalne to dlaczego ukrywano to przed Kordelem ?

Tak na marginesie . "Nowy" którą stronę reprezentujesz , niebieskich czy czarnych ?
łuki 2016-02-09 20:56:20
może świat się na Korpo nie kończy, ale firma daje możliwość zdobycia ogromnego doświadczenia. Pracy jest dużo, więc taki ślusarz czy elektryk może zdobyć wiele umiejętności @Kenobi
nowy 2016-02-09 22:36:26
jestem zwykłym pracownikiem ,,,,czytaj ,pisałem e pracuje od niedawna....my jesteśmy realistami a nie ...intelektualistami panie szanowny kenobi....wiemy jaki jest rynek pracy w Polsce i pod tym względem patrzymy na życie....a nie jak ty z żalem do wszystkich o wszytko.....i my też piszemy prawdę jak jest w tym zakładzie ...a nie jak było...to nas nie interesuje,,teraz to zakład o wysokiej kulturze pracy!!!!!!!!!!! i płacy !!!!!!!!

niektórzy pracują za 1200 i ciężko pracują ...takie firmy panie kenobi oczerniaj i umoralniaj!!!!!!!
1
Kenobi 2016-02-10 13:06:06
Mam rozumieć że nagle wszyscy brygadziści w Korpo zrobili się super kumplami ? Teraz w Korpo jest sielsko i anielsko . Jeżeli tak jest ? To Panie i Panowie walcie do Korpo drzwiami i oknami .
Były pracownik 2016-02-16 03:16:53
Jedynie mogę powiedzieć tyle, że jest to dobra praca na krótki okres czasu żeby załapać doświadczenie, zwłaszcza mowa tutaj o osobach, którzy nigdy nie mieli okazji pracować przy maszynach CNC także nie wiedzą jak posługiwać się danymi z rusunku technicznego i posługiwać się przyrządami pomiarowymi, jak działa program, co oznacza każdy pojedyńczy parametr programu..cóz niby nic ale zawsze jakoś lepiej to wygląda w papierach, niż jakbyście mieli pracować przy lini produkcyjnej..jeżeli chodzi o zarobki też nie były najgorsze (zwłaszcza jeżeli mowa o Jaworze) jednak jest pewne ale..po pierwsze premia która raz była a raz mogło jej nie być po trzeba spełnić wymogi i zrobić tą cholerną normę na zmianę ( nie nemożliwe ale przy licznych awariach maszyn było to czasami nieosiągalne), kiepska atmosfera, do tego pracownicy, którzy podczas pracy wprowadzają cię w błąd tylko po to żeby cię później podpier.. do przełożonego, że coś źle zrobiłeś, brak klimatyzacji podczas okresu letniego przez co było się zmuszonym biegać na 2 maszyny przy temp. ok 45 stopni,stres spowodowany brakiem pomocy od strony współpracowników czy brygadzisty, który prowadził do obłędu. Jak jesteś mądry i ogarnięty szybko stracisz chęci przychodzenia do pracy, ewentualnie tak jak mówiłem na krótki okres czasu w celu szukania czegoś lepszego w międzyczasie..
1
kenobi 2016-02-16 19:50:42
Nowi pracownicy mogą nie wiedzieć jak było dawniej? Za to ""starzy" ( z mojej dawnej ekipy zostało ich zaledwie trzech )dobrze pamiętają czasy za Tilgnera .

Wydaje mi się że taki przełom nastąpił podczas recesji . Brak zamówień i na domiar złego buble . Zwroty całych partii zamówień . Grupowe zwolnienia . Podpierd... na potegę aby to jego zwolnili a nie mnie .

I stała się też dziwna rzecz z brygadzistami . Może i szata nie zdobi człowieka ale na pewno zmienia . Wystarczyła mała zmiana ( wcześniej wszyscy bez wyjątku nosili ubranie) . Wystarczyło dać czarne spodnie by każdy, a zwłaszcza "niebieski" wiedział że to jest brygadzista . Przynajmniej tak było na moim dziale - z kumpla zrobił się wał . Czy to Kramer albo Kordel wymyślił aby każdemu pracownikowi pozakładać indywidualne karty aby go rozliczać z każdej minuty pracy ? Czy brygadziści też mieli takie karty ? Kto kazał im ganiać ze stoperami po stanowiskach pracy ? Kordel ?
kenobi 2016-02-16 19:57:33
(wcześniej wszyscy bez wyjątku nosili ubranie). Nie dopisałem że oczywiście chodziło o ciemnoniebieskie ubranie takie jak macie obecnie .
1
Wkurzony 2016-03-08 16:25:38
Siksy z biura ogarnijcie sie trochę, 8 marca wypłaty brak. W ostatnich miesiącach strasznie późno przychodzą, nawet 11-stego... Czy tak ciężko puścić kasę wcześniej przed weekendami, świętami? Wy tam macie wcześniej wypłaty także macie nas w d. Ile to dni potrzeba, żeby przeliczyć i puścić przelew w dobie komputerów? Przecież to nie jest zacofany zakład a takie rzeczy!
3
fpo 2016-04-07 09:10:55
dzień dwa opóźnienia to nie dramat, ważne że finalnie i tak są pieniążki dobre. jak iść na zakład produkcyjny robić to tutaj, przynajmniej zagraniczne realizacje są
Endyk 2016-05-04 11:56:31
Baby z biura nic nie potrafią. Kasa zawsze po terminie, nic z nimi załatwić nie można, bo nie wiedzą, nie potrafią... Porażka. Brygadziści pod każdym dołki kopią. Jak nie gadasz na kolegów to masz przesrane. Praca tutaj polega na kapowaniu, usługiwaniu wszech wielkiemu kramerowi i jego przydupasom. Mają tanią siłę robocza.
1
kenobi 2016-05-04 14:32:26
Czyli przez ostatnie 6 nic się nie zmieniło ? Wszystko po staremu ?
kenobi 2016-05-04 14:33:52
Czyli przez ostatnie 6 lat nic się nie zmieniło ? Wszystko po staremu ?
dodek 2016-05-08 09:58:56
teraz kiedy mercedes zbuduje fabrykę to będą mieć pełne pory,by ludzie im zostali hahaha,znowu wrócą czasy kiedy wolno było jarać i kawę pić na hali,może dojść do sytuacji że podniosą stawki by zatrzymać ludzi- albo przywiozą ruskich jak do kuzni.
1
anka' 2016-05-09 20:42:15
ja myślę ze jako część KORDEL Antriebstechnik GmbH moga być spokojni o swoją pozycje, niech robią dalej swoje przekładnie i napędy, nic im nie grozi wcale
Nowy 2016-05-23 10:46:41
Witam
Niedlugo zaczynam prace u was na montarzu. Mozna jakies opinie? Wiem ze w kazdym zakladzie wszystko jest bee:) chodzi mi o takie jak tam jest itp
kazek 2016-05-24 11:42:23
fajnie jest-na montażu.......wolno palić, chlać kawę,radio gra całą zmianę bez obaw dasz radę.
Nowy 2016-05-24 12:08:36
Akurat juz nie pale 4 lata:) ale dzieki za opinie
arczi 2016-05-25 09:01:57
na montażu jest ok ,miła atmosfera nie ma wysrubowanych norm spoko mozna na luzie pracować brygadzista ugodowy dasz rade praca super witamy w zespole
janko 2016-05-25 14:41:25
Jak zechcesz to w budzie u majstra możesz kawę zaparzyć,nie ma problemu Rogaty pozawla,jest czajnik i kubki.Normy niskie z palcem w d..ie wyrobisz w 5h potem laba.
nnn 2016-05-25 19:21:15
poważnie mówicie?? a ile wezme w pierwszym miesiacy na reke?? 1800??
Cała prawda 2016-06-01 14:07:30
W tej firmie nie szanują szarego pracownika, bardzo niski socjal, tylko bony na święta po za tym bieda, 15 minut przerwy czy pracujesz 8 czy 12 godzin, woda "kranówa-korpolanka" czesto brakuje gazu a filtry wymieniane Bóg wie co ile czasu. Ciągłe straszenie utratą premii za każdą pierdołe. Inflacyjne podwyżki co rok i to jeszcze według uznania, gdzie ogarniety pracownik po 8 latach pracy ma identyczna stawke jak operator zielonego przycisku po rocznym stażu. Po 15 latach dostajesz talon... uwaga... na 150zł! Dla dziecka na mikołaja bilet do kina... Hale nie są wentylowane, mikroklimat jak w szklarni w słoneczny dzień. Na ponad 400 osób w firmie jest miejsc siedzących na palarni na 9 osób z zadaszeniem, gdzie w nawet delikatny deszcz z wiatrem jest ciężko zapalić. Ubranie robocze co 1,5 roku a było co rok, po za tym spodnie grube i niewygodne, wszystko zmierza w złym kierunku. Brygadziści obojętni na problemy pracownicze, są zbyt zajęci załatwianiem prywatnych spraw, nie każdy ale paru jest wybitnych. Do dyrektorstwa albo informacje o tych problemach nie dochodzą albo również maja na nas wyje...
3
zapytanie 2016-06-06 19:09:16
widac ze sie korpo rozbudowuje cos nowego powstaje ?
Bóg 2016-06-10 09:15:06
Bardzo dobrze że ucieli faktory więcej się będzie robić i mniej w kiblu siedzieć. Lepiej niech brygadzisci sprawdzają pracowników w kartach pracy bo czasami sztuki są dopisywne i czasy piszą jakie chcą. Albo co niektórzy nie wyrobia się np. zrobią 82 % a piszą że 90 % mają wyrobienia na koniec dnia to też trzeba wziąć pod uwagę.
1
konobi 2016-06-13 17:31:34
I tak już robią 200% normy a płacą im za 100 . Więc czego się czepiasz ? Bo kto ustalał te normy ? Kordel ? Kiedyś stawiano w tym zakładzie na jakość , teraz na ilość !
2
edc 2016-06-20 13:09:00
@nnn ale o jakie stanowisko pytasz bo wydaje mi sie ze na kazdym to wynagrodzenie bedzie inne raczej
Nnn 2016-06-20 21:42:06
Chodzilo o montaż.
anonim 2016-06-20 22:50:15
Witam ile idzie zarobić w Korpo jako zwykły montażysta/pracownik produkcji? Bo zakładam że są tam takie działy/stanowiska? Ile wynosi wynagrodzenie na okresie próbnym i po na montażu ?
seiko 2016-06-25 19:15:28
Te Bug a ty co pewnie robisz po 10 min sztuki cwaniaku, przyjdź na slumsy to zobaczysz jak chłopaki orają sztuki po 20-30 sekund cyklu na dwie maszyny z 700 dziennie jak nie lepiej. Bez jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza w upale. Aspiracje na czarne majty widzę.
3
ola 2016-07-02 20:23:20
szkoda tylko że na swojej zakładce w zakładce z pracę nie udostepniają jakie są oferty pracy i niestety aplikować w ciemno
Artur 2016-07-20 22:02:06
Najgorszy zakład jaki w źyciu spotkałem. 15min przerwy i ciągła harówka. Przełożeni to ludzi często bez kompetencji, boją się odpowiedzialności na swoich stanowiskach, nie mają odpowiedniej wiedzy i dezycje pozostają Tobie, często są to osoby bez matury. Świetnie natomiast potrafią doganiać ludzi, szpiegować oraz zbesztać wulgaryzmami. Nie nadają się do pomocy i na leaderów, ich kariera skończy się na tym zakładzie. Atmosfera fatalna. Zakład stary. Praca tylko tymczsowo, zero rozwoju, ustrój i zakład stary. Unikać bo szkoda zdrowia i nerwów za te marne pieniążki. Bez pozdrowień
gość 2016-07-20 22:34:47
A wiecie jakie są teraz średnie zarobki? Pozdrawiam
były 2016-07-21 21:52:39
Jakie by nie były to nie są warte tego czego musi tam doświadczyć zwykły fizol . Owszem , nie każdy ma tam źle . Ale to jest specyficzna pewna grupa osób .
Zostaw swoją opinię o Korpo - Jawor
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo