Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
americano - 2015-06-30 11:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto nie toczy ten z montażu.
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-06-30 12:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trafiłem na stronę Korpo i ogólnie mówiąc jest całkiem przyjemnie zbudowana i dobrze się z niej korzysta, ale w zakładce praca widnieje zapis: "Żadne przedsiębiorstwo, które myśli perspektywicznie , nie może funkcjonować bez wykwalifikowanego personelu. Jeśli są Państwo zainteresowani wsparciem naszego zespołu, zapraszamy do złożenia swojej aplikacji." a nie ma mowy na jakie stanowisko można aplikować. Trochę szzkoda że jest tak nie jasno
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2015-07-16 19:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest duże prawdopodobieństwo że w Jaworze powstanie fabryka Jaguara . Będą potrzebować 7 tys. ludzi do pracy! Kto mądry to spierdzieli z tego syfu o nazwie Korpo.
zdjecie uzytkownika
grand - 2015-07-16 20:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oby powstala bo jest z dnia na dzien tu gorzej
zdjecie uzytkownika
jebakov iwan - 2015-07-21 21:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fill dank dla majstra z montażu dzięki któremu wyladowalem kilka lat temu na szlifierni,pracował em tam niby za karę w ich oczach tak pewnie jest do dziś, ale ją nauczyłem się nowego zawodu i teraz SE pracuję w Niemczech hehe
zdjecie uzytkownika
zenek - 2015-07-22 19:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jak się pracuje w Korpo na dzień dzisiejszy warto składać papiery czy nie?
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2015-07-24 20:32:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dajecie sobie radę w upały , które ostatnio niemiłosiernie dają się wszystkim we znaki ? Dalej raczą Was kranówką vel Korpolanka . Czy coś już się zmieniło w tym temacie ?
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-07-26 18:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem ! Bez komentarza ! Czyli przez te 5 lat( odkąd ja tam jeszcze pracowałem ) nic się nie zmieniło !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-26 20:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiw takich ludzi...nie pracuja już niby 5 lat a ciągle tu zaglądają i podjudzają......bo chyba jednak żałuja ze tu nie pracują.....to jest żenujące i tragiczne....
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-07-27 17:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Żenujące i tragiczne " masz rację to jest żenujące i tragiczne . Już dawno temu był poruszany problem złej wentylacji na halach . Czy zrobiono cokolwiek w tej materii ? Pracodawca ma obowiązek na swój koszt zapewnienia zimnych napojów w nieograniczonej ilosci pracownikom pracującym na wolnym powietrzu w temp. pow. 25 stopni , bądź w pomieszczeniu zamkniętym w temp .pow. 28 stopni . Kranówkę nasycaną dwutlenkiem węglą niech "frycuś " sam sobie pije ! No chyba że do tej pory coś się zmieniło i dostajecie chociażby " Wojcieszowiankę" . Mam żałować że nie pracuję już w Korpo ? Czy Ty aby siebie słyszysz ? No chyba że to żart roku . Jeżeli tak no to Ci się udał !
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-07-27 21:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
człowieku nie spodziewałem sie innej odpowiedzi......porównaj korpo z innymi zakładami to wtedy tu umoralniaj i pisz jakie ma pracodawca obowiązki!!!!!
idz na strefe do wrocka to zobaczysz jak sie pracuje na przykład w amazonie....
czy w innych dużych firmach....korpo w obrębie 60 km od jawora to najlepsza firma.....a woda np. wojcieszowianka to nie wyznacznik dobrej pracy tylko wypłata!!! wiem zaraz napiszesz premia i tp.....ale jesli dobrze sie pracuje to masz premie...wiem zaraz napiszesz ze trzeba w włazić w d...pe komu trzeba....nie to juz sie zmieniło w korpo....wszyscy są równo traktowani i to jest ok.....wiem zaraz odpiszesz cos zeby oczanic korpo i ludzi w nim pracujących....weż sie do roboty i zajmj sie swoimi sprawami, chyba ze bardzo ci brakuje korpo wiec tu ciągle podsycasz zeby tylko zle o korpo pisali....ale to twoje zdanie i to jest tragiczne i żenujące.....
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-04 19:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ja tu kogoś oczerniam ? Tak na marginesie. Do roboty ściąga się gacie . Do pracy zakasa rękawy . Ale mniejsza z tym . Ciekawe kim jesteś że tak bardzo bronisz te Korpo ?
zdjecie uzytkownika
Giewont - 2015-08-04 21:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest sam wielki szefff szefów co ma domek na środku montażu i gra w nim jak chce.
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-08-06 17:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dlaczego. podziele zdanie ktore bylo duzo wczesniej wstawione ze to dziwne ze byli pracownicy ktorzyjuz dawno nei pracuje ciagle zagladaja i oczerniaja firme. ponadto jak wiemy ze zakładzie w Jaworze, gdzie działalność prowadzi już od 1994 roku, zatrudnia ok. 390 osób. i jakos nie kazdy chce odchodzic i narzeka poza tymjak widac poszukuja osoby na stanowisko referenta ds jakosci wiec wciaz sie rozwija. nie warto ciagle wchodzic i oczernic skoro innym sie pracuje dobrze
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-06 21:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie to mnie nie obchodzi co się obecnie dzieje w Korpo . Skoro legalne było podniesienie normy przez brygadzistów w niektórych przypadkach nawet o 100% ( podejrzewam że tak pozostało do dzisiaj ). To dlaczego ukrywali to przed Kordelem ? Każdy pracownik na swoim stanowisku pracy miał "łapany" stoperem przez brygadzistę czas . Potem były wieszane na stanowiskach karteczki z czasami obróbki poszczególnych detali . Skoro to wszystko było legalne , to dlaczego podczas każdej wizyty Kordela w zakładzie były one pośpiesznie chowane przez brygadzistów ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-07 14:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie nie obchodzi a jakies pierdoły piszesz......jaki pracodawca nie chce zeby wiecej i lepiej pracowac......no chybaz ze w twojej firmie jest inaczej jesli ją masz..........żenada.....
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-09 09:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Albo krótko pracujesz w tej firmie , albo jesteś z tych jednych . ......no chybaz ze w twojej firmie jest inaczej jesli ją masz.......... Nie wiem co miałeś na myśli pisząc te słowa? Mam własną działalność i sam sobie jestem Panem . Niekoniecznie trzeba pracować w Korpo aby mieć kasę .
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-13 16:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krótko pracuje.....ale znam rynek pracy...nie będę komentował twoich wypowiedzi więcej bo szkoda mojego czasu...jak niektórym zle w tej firmie niech sie zwolnią......są zakłądy lepsze i gorsze...a tu oczerniają ci co im nie poszło w korpo....i tyle nakonic....teraz dawać, oczerniać dalej tylko to potraficie najlepiej....pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-15 07:51:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co niby miało nie pójść w Korpo ? Jaka szanująca się firma zwalnia fachowców ? Byli tacy co mieli dużo więcej w głowie niż " panowie w czarnych portkach " .Też mieli ponad 10-cio letni staż pracy w tej firmie . A musieli odejść z Korpo bo byli przeszkodą w robieniu kariery panom brygadzistom .
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-15 07:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-15 07:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co niby miało nie pójść w Korpo ? Jaka szanująca się firma zwalnia fachowców ? Byli tacy co mieli dużo więcej w głowie niż " panowie w czarnych portkach " .Też mieli ponad 10-cio letni staż pracy w tej firmie . A musieli odejść z Korpo bo byli przeszkodą w robieniu kariery panom brygadzistom .
zdjecie uzytkownika
bobo - 2015-08-15 22:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kenobi już daj spokój i nie wdawaj się więcej w konwersację jeśli tak to można nazwać, bo konwersacją to przestało być już po pierwszych wpisach "pracownika",a nic się nie zmieniło w tej firmie, ale w oczach "pracownika"-cytuję "to już się zmieniło w korpo....wszyscy są równo traktowani|-śmiechu warte!!!a ten tekst,że zna rynek pracy, więc zapraszam na strefę legnicką,gdzie zarobki są trochę niższe, ale za to warunki pracy, na stanowiskach, w szatniach , stołówkach to przepaść w porównaniu do korpo i są też związki zawodowe, których zadaniem jest ochrona pracowników, a w korpo się wszystko likwiduje co ma służyć pracownikom, a ta Nina, nie wiem, czy sama rozumie to co napisała, trzeba się domyślać, w dodatku ten tekst cytuję"nie warto ciągle wchodzić i oczerniać, skoro innym się pracuje dobrze"-to już ręce opadają, ale oboje muszą porządnie lizać!!! często pracujemy bo nie mamy innych wyborów, bo to kredyty, bo rodzina na utrzymaniu, bo praca na miejscu i w ten sposób obniżamy własne koszty i pracujemy tu bo musimy, a nie, że nam jest dobrze!!!- to jest żałosne i tragiczne"Pracowniku" a Tobie Kenobi gratuluję, że miałeś możliwość wyboru!
zdjecie uzytkownika
Tom - 2015-08-17 16:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu byłem na rozmowie, wszystko poszło ok, po paru dniach zadzwonili, że zapraszają do pracy itd. Niestety coś mi wypadło i nie mogłem od razu potwierdzić, że się zgadzam ( a musiałem podczas tej tel rozmowy zadecydować) Poprosiłem o 2 dni czasu ale niestety. Więc podziękowałem póki co. Po jakimś czasie będąc juz wszystkiego pewien zaniosłem CV i po ok 2tyg znowu tel że zapraszają na rozmowę.no to fajnie. jednak po kilku minutach znowu tel i inf że jednak nie zapraszają bo już jakiś czas temu byłem na rozmowie i nie przypadłem do gustu komuś. Jak nie przypadłem skoro wtedy chcieli mnie zatrudnić?! Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Znajomy mówi, że tylko raz mozna słozyć CV a potem juz nic zanoszenie nie da. Prawda to?
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-18 18:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego @ bobo nie miałem możliwości wyboru . Stanąłem na drodze do kariery pewnemu jegomościowi w czarnych portkach . Z początku walczyłem o swoje . Później odpuściłem uznając że bez Korpo też da się żyć i pracować . Z perspektywy czasu wcale nie żałuję teraz tej decyzji , gdyż z relacji kolegów jeszcze tam pracujących ( z naszej dawnej ekipy zostało ich zaledwie trzech ) praktycznie nic się w Korpo nie zmieniło.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 20:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
robi - 2015-08-22 20:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem,że przyjęli do korpo babki,jak one dają sobie tam radę w tym obozie?he he
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-08-23 07:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ano zaczęli przyjmować "babki", bo zaczęło im brakować facetów , którzy by tam chcieli pracować . Wieść o tym jaki to miodzio jest w Korpo szybko się rozeszła po Jaworze i okolicach .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Korpo?
Zadaj pytanie
alert