Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Korpo

Pracowałeś w firmie Korpo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
donek - 2015-12-07 18:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trololo - 2015-12-03 19:37:18]:
e to skoro umowy o pracę nie ma to kogo oni się starają w korpo ściągnąć . W takim wypadku można się spodziewać , że ich pracownicy będą co najwyżej średniego szczebla
zdjecie uzytkownika
trololo - 2015-12-07 22:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o PRACĘ jest. Normalnie liczą sie lata pracy, składki itp. Tylko, że nowy fuehrer firmy obmyślił sobie plan. Jak dawałby umowe na czas nieokreślony, to władowałby się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Musiałby mieć POWAŻNE powody, aby zwolnić niewygodnego pracownika. Musiałby zwolnić dyscyplinarnie itp. z SENSOWNYM UZASADNIENIEM - żeby w sądzie pracy nie podważyli jego decyzji. To się też wiąże z ewentualnymi odprawami w razie np. uzasadnienia, że redukują etaty i innymi sprawami odszkodowawczymi, oraz dłuższym okresem wypowiedzenia (poczytaj sobie Kodeks Pracy). Za poprzedniego dyrektora ludzie mieli umowy na stałe... jak się pojawiły związki zawodowe to się zaczęło "pałowanie". Od tamtej pory Prokurent daje umowę próbną na 3 miesiące, a potem przedłuża max na 5 lat. Z tym, że właśnie z racji "umowy o pracę na czas określony"... ma pewien komfort. Jak chce wykopać pracownika, to po prostu wystawia go za bramę. Maksymalny okres wypowiedzenia to 2 tygodnie. I nie musi w żaden sposób uzasadniać swojej decyzji o zwolnieniu. Może ci powiedzieć w twarz co mu się podoba (zwalnia bo byłeś na L4, bo nie wyglądasz jak rasowy aryjczyk, albo nosisz skarpetki w romby) ale na papierze nie ma obowiązku uzasadniać. Nie ma żadnego odwołania, ubiegania się o cokolwiek. Nie masz podstaw do ciągania po sądach pracy... Umowę o pracę masz... póki ją masz. Dziś ją masz - jutro jej mieć nie będziesz. Ot taki komfort. Ale korpo się chwali że daje UMOWĘ O PRACĘ :D
zdjecie uzytkownika
trololo - 2015-12-07 22:08:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Donek: Czy ty poważnie myślisz, że im zależy na jakimś "wyższym" szczeblu pracowników? Pracownikiem trzeba manipulować... on musi mało myśleć, mało wiedzieć, rozumieć tak, jak fuehrer nakaże albo czuć się zaszczutym... Tam się celowo mąci knuje i spiskuje. Skłóconym ludem łatwiej rządzić. Jak pracownik więcej myśli to jest niebezpieczny.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2015-12-10 15:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Jak pracownik więcej myśli to jest niebezpieczny." Dlatego właśnie ten zakład musiało opuścić wielu pracowników , którzy oprócz mięśni używali rozumu. Nawet ten zakład opuszczali pracownicy z 10-cio letnim stażem .Dlaczego ? Niech na to pytanie odpowiedzą "panowie" noszący czarne portki .
zdjecie uzytkownika
być czarnuchem - 2015-12-13 22:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A no pracuje , te opinie nizej to naprawde chyba babki z biura piszą :)
zdjecie uzytkownika
gość9999 - 2015-12-16 13:32:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, to co się dzieje w tej korporacji to jakaś paranoja. zwykłych pracowników nie szanują a w ręcz przeciwnie poniżają a siebie mają nie wiadomo za kogo.najlepiej to rób swoje, nic się nie odzywaj i przepraszaj za to że chcesz pracować, za to że się starasz. nie warto tam iść do pracy, skoro masz inne podejście do pracy i chcesz walczyć o swoje prawa, bo podziękują ci szybko i jeszcze się odwdzięczą z nawiązką.najpierw Cię ściągają do pracy, Ty robisz wszystko aby tam pójść bo przecież to "KORPO", a później nie przedłużają Ci umowy, mając w (tam gdzie słonce nie dochodzi) aby Cię wcześniej zawiadomić, abyś już mógł szukać innej pracy,albo czy będziesz miał pieniądze na życie. wycyckają Cię do cna i jeszcze na bezczelnego powiedzą że to Twoja wina, że się nie starałeś. chore kryterium przyjmowania ludzi do pracy, jeśli lubisz wazelinę i potrafisz wchodzić z nią tam gdzie trzeba to polecam się tam zatrudnić.
zdjecie uzytkownika
leganda - 2015-12-17 21:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety jednym z praw korporacji jest uzależnienie pracowników od potrzeb pracodawców. Trochę jest to pomylone, ale przynajmniej zarobki powyżej 2000 są realne
zdjecie uzytkownika
Stary - 2015-12-17 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dawno nie odwiedzałem!!!Ha ha.Cieszy mnie,że kpiny sobie robią niektórzy.Ja sobie kiedyś zakpiłem tutaj,to ojeju!!!A tak!,w CV potem,to nie trzeba tłustym pisać.Dychę ponad tam przerobiłem.Nara.
zdjecie uzytkownika
szczery - 2015-12-18 23:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w KORPO W JAWORZE jest to zaklad w którym nie potrafią zarządzać ludźmi , jedynie wyzysk i tania siła robocza, szkoda tych zwyczajnych, uczciwych pracowników
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2015-12-19 09:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedno pytanie? Jeżeli jest tam tak źle to dlaczego tam pracuje ponad 400 osób, bardzo wiele pracowników ponad 10 lat,jaka firma na święta daje talony w wysokości 700 zł i na dziecko 200,ludzie zacznijcie myśleć realnie, do pracy się chodzi żeby pracować i zarabiać, gdzie można więcej w okolicy zarobić???? Czekam na odpowiedź!!! Na legalnie!!!
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2015-12-19 18:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Weź @Obserwator pod uwagę jedno .Owszem, to wszystko co mówisz o tym zakładzie jest prawdą . Ale... ? Premia to rzecz nabyta . Masz ją albo jej nie masz .Osobiście bym wolał aby mi dali w tym zakładzie np. 18"zeta"/h a premii powiedzmy 3-4 stówy. Tego nikt Ci nie zabierze. Jakie tam macie stawki godzinowe ? 11 , 12 zł/h ? Licząc przeciętnie 168 h w miesiącu to wychodzi "2 klocki z hakiem " brutto. Wiec na "rękę" ile ?
zdjecie uzytkownika
Srototolo - 2015-12-22 10:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za starego dyrektora były umowy na stałe.Kiedy tak było? W 95 czy 96? A te okresówki gdzieś 98r.
zdjecie uzytkownika
maxi - 2015-12-30 19:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli na nią bedziesz pracował,chodzi mi o premie to bedziesz ja miał, proste, skoro mowicie ze panuje tam wysysk i malo płacą to może ktos odważy sie jakie stawki tam relane są
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-01-15 20:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Realne stawki . 11,50; 12,50/h ?
zdjecie uzytkownika
zwykły robol - 2016-01-17 11:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki stawkami jak robisz swoje czyli dobrze i uczciwie pracujesz masz 2500-3000 na ręke . Zamykam temat .
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-01-19 13:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko co ma jedno do drugiego ? Zarobki a traktowanie pracowników . A jak się pracuje nieuczciwie w Korpo ? Nie ma wyrobionej normy nie ma premii .
zdjecie uzytkownika
ropoa - 2016-01-21 15:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kenobi wydaje mi się, ze zarobki wszędzie powinny być adekwatne, a widze, ze jako Elektryk - Elektronik masz dobre warunki pracy, o przecież też są umowy o prace.
zdjecie uzytkownika
kapitan iglo - 2016-01-22 20:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla szefa montażu,kurczę to jest gość, jako jedyny został ze starej kadry nadzoru, jak on to robi? zawsze ślizgiem jedzie? może w czepku rodzony.....
zdjecie uzytkownika
Wes - 2016-01-23 15:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kapitan iglo no może zna się na rzeczy i dlatego wciąż tam pracuje :) No na elektryka mają dobre warunki, ale tak samo też na ślusarza. Wiaodmo, że trzeba mieć doświadczenie, ale czuję, że zarobki około 3 tysięcy to tam są spokojnie.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-01-24 11:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tym zakładzie ponad cztery lata (2007-2011 ). Od tamtego czasu premia jest naliczana na tych samych zasadach ? Do czego zmierzam ? Ja w tamtych latach zarabiałem w Korpo średnio 2-2,3tys na rękę .Z tego co mi wiadomo od kolegi, który przyjmował się do Korpo w tym samym czasie co ja i na dal tam pracuje. Przez te prawie 9 lat pracy dostał 3zł/h podwyżki .Czyli jakieś średno 500zł brutto/mc .Zgodzicie się wszyscy ze mną że za sprawą " brygadzistów " norma w tym zakładzie została przez te 9lat podniesiona o co najmniej 100% .Czyli na obecną chwilę w tym zakładzie powinno się zarabiać średnio jakieś 4-4,5tys na rękę . Czy tyle się tam zarabia ? Czy skończyło się już ganianie po stanowiskach pracy ze stoperami "panów" w czarnych portkach ?

Skoro załużmy przez te cztery lata robiłem na zmianę przykładowo 200szt zębatek i dostawałem za to 2tys zł/mc . Ale "pan" w czarnych portkach aby się przypodobać Kramerowi kazał mi robić 400szt zębatek na zmianę za przykładowo 2,3tys/mc . Czy to jest w porządku ? Za to właśnie wyleciałem z tego zakładu . Ponieważ nie chciałem być "Beduinem " dla "pana" brygadzisty . Powiedział mi wprost mam zapierd..lać na niego bo on chce mieć większą premię dla brygadzistów . A ja nie chciałem więc dzięki temu łapciuchowi z tego zakładu wyleciałem .
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-01-25 10:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze pytanko do "panów " brygadzistów. Skoro legalnie ganialiście ze stoperami po stanowiskach pracy to dlaczego było to ukrywane przed Kordelem ? Dlaczego gdy Kordel przyjeżdżał na wizytację do zakładu to w pośpiechu chowaliście ze stanowisk pracy karteczki z nowymi czasami ? Przecież w karcie obiegowej każdego detalu jest podany dakładny czas co ile ma być robione . Na moje pytanie do brygadzisty dlaczego to robi? Dostałem odpowiedź - bo Korpo ma nowsze i nowocześniejsze maszyny niż zakład w Niemczech . Akurat w tym czasie pracowałem na maszynie na której na tabliczce znamionowej odczytałem rok produkcji 1964. Tak że Panowie!...
zdjecie uzytkownika
donek - 2016-01-25 17:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kenobi - 2016-01-25 10:59:38]:
Spokojnie @kenobi, już oni mają wyćwiczone wszelkie zachowania i wiedzą co wolno a czego nie. Skupmy się lepiej na ofertach firmy dla normalnych szarych ludzi... ślusarzy, elektryków
zdjecie uzytkownika
władek - 2016-01-25 18:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam co słychać w budzie na środku montażu? kurcze fajnie było se posiedzieć z majstrem i pogadać, równy gość z niego.
zdjecie uzytkownika
Bóg - 2016-01-26 00:59:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba krótko opisać wszystko co się dzieje tutaj i wysłać do głównego dowodzącego Kordela do Niemiec i niech się wezmą za kamera i to drzewo płaczace wie...
zdjecie uzytkownika
Kenebi - 2016-01-29 18:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się że Kordel połowy rzeczy nie wie co dzieje się w tym zakładzie ? Inaczej to niektóre łby by już dawno poleciały .
zdjecie uzytkownika
zonom - 2016-01-29 21:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kenebi, zakłady mają swoje tajemnice. Chciałbym tylko wiedzieć czy to może jakoś rzutować na pracę nowych ludzi bo widzę, że poszukują elektryka-elektronika i chciałbym aplikować.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-01-31 15:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A pracowałeś już wcześniej na takim stanowisku ? Z tego co mi wiadome to na pomoc "kolegów" - elektryków/ elektroników z Korpo "młody" nie ma co liczyć.
zdjecie uzytkownika
34bn - 2016-02-01 20:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zonom no to mozesz przeciez sprobwac aplikowac..ale nei tylko na elektryka bo szukaja takze slusarza- konserwatora oferuja atrakcyjne warunki płacy, nagrodę roczną,możliwość rozwoju zawodowego.
zdjecie uzytkownika
endu - 2016-02-02 00:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@34bn chyba z biura piszesz.

Btw. Właśnie zrobiono ciach na factory na tokarkach. Pozdro.
zdjecie uzytkownika
TheOne - 2016-02-02 16:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OBCIELI CZARNUCHY FAKTORY NA MASZYNACH TYLKO NA EMAGACH ZOSTALO WSZYSTKO PO STAREMU ZE NIBY TACY PRACOWICI SA TE SWIETE KROWY!!!(PUPILKI) A SIEDZA PRZEZ 8 GODZIN NA TELEFONACH!!!
zdjecie uzytkownika
bobo - 2016-02-03 09:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kenobi - 2015-12-19 18:56:21]:
@Obserwator, pisałeś o jednym pytaniu, a zadałeś cztery, chcesz odpowiedzi to przyjmij się do Korpo to Sam sobie odpowiesz-życzę powodzenia,ha,ha!!!
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-02-03 17:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Obserwator napisał :"Jedno pytanie? Jeżeli jest tam tak źle to dlaczego tam pracuje ponad 400 osób, bardzo wiele pracowników ponad 10 lat,jaka firma na święta daje talony w wysokości 700 zł i na dziecko 200,ludzie zacznijcie myśleć realnie, do pracy się chodzi żeby pracować i zarabiać, gdzie można więcej w okolicy zarobić???? Czekam na odpowiedź!!! Na legalnie!!! "

Człowieku tu nie chodzi o zarobki jakie są w tym zakładzie . Bo są chyba najwyższe w Jaworze ? Tutaj chodzi o atmosferę jaka panuje w tym zakładzie .O to jak jest traktowany zwykły pracownik w tym zakładzie ? Czy wg. Ciebie wysokie zarobki są jakimkolwiek upoważnieniem aby tak traktować pracowników ?

Ludzie zrywają sobie tam kregosłupy ! Z czyjej winy ? Kordela? Czyj ten pomysł z podniesieniem normy o ponad 100% ? Kordela ?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-03 20:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem nowy i pracuje o koło roku....ten kenobi to chyba jedna z osób które zostały zwolnione....bo to co on pisze to możę kiedyś było....ja tam nie widze żadnego wyzysku , pracujesz i ci nieźle płaca , chyba on sam żałuje że tu nie pracuje, bo jak zaobserwowałem to tylko on narzeka,,,,żenujące czasami to co pisze , nie pracuje w korpo a ciągle krytykuje,
....cze to nie dziwne.....ciekawe co tera napisze i kogo oczerni....a może niech się weżnie do roboty,,,,,bo już kiedyś ktoś tak tu napisał
a i atmosfera jest ok ,nikt nikogo nie obraża i nie krytykuje a napewno nie wykorzystuje.
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2016-02-03 21:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do roboty to się spodnie ściaga . Natomiast jeśli chodzi ci o moją pracę to się o mnie martw .
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-03 21:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja do roboty zakasam rękawy....a ty spodnie ściągasz....to czym ty się zajmujesz?????????
zdjecie uzytkownika
maxi - 2016-02-04 18:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
istnieją już kilka lat na rynku i bardzo szybko się rozbudowali i ciagle rozbudowują przede wszystkim działąją na nowoczesnych metodach produkcji w dziedzinie budowy przekładni i napędów, z tego co wiem to dobrze płacą.
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-02-06 09:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nóż ? Jak tylko jedziesz na ręcznym to musisz zakasać rękawy .
zdjecie uzytkownika
nomad - 2016-02-06 20:41:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, kim jest w Korpo Pan Piotr T.? Wiem, że pracuje tam od lat ale nie wiem czym się zajmuje. Interesuje mnie czy zarządza ludźmi lub nadzoruje pracę innych czy też ma swoje indywidualne stanowisko pracy? Z góry dziękuję za pomoc. Sprawa jest dla mnie bardzo ważna.
zdjecie uzytkownika
trixi - 2016-02-06 20:47:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż Kenobi sądząc po twoim ostatnim wpisie twój poziom inteligencji pozwala ci wyłącznie na pracę w INPRODUSIE " oczywiście nie obrażając tam pracujących " więc całe szczęście że nie pracujesz w KORPO bo to naprawdę dobry zakład .
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-02-07 09:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojna twoja rozczochrana! Prędzej tobie Improdus zagrozi jak pociągniesz tam jeszcze z dyszkę. No chyba że żeś "czarny" ?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-07 14:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trixi.....w pełni się z tobą zgadzam....ten ktoś czyli kenobi....żenujący jest i tyle...widzicie ze on tylko wszystkich obraża ,,,,a to dla tego że ciągle chciałby tu pracować bo nigdzie z jego intelektem tyle nie zarabia co zarabiał w korpo.....no teraz czekamy wszyscy na jego odpowiedz.....dawaj panie "S" :):)
pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-02-09 19:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Intelektualiści się znaleźli ! Myślicie że świat na Korpo się zaczyna i na Korpo się kończy ? Czujecie się obrażeni dlatego że prawdę wam mówię ? Czy może prawda was w oczy kole ? Ma być prawda pisana o tym zakładzie to i prawdę piszę . O ile podniesiono normę w tym zakładzie a o ile w związku z tym wzrosły zarobki ? Skoro było to legalne to dlaczego ukrywano to przed Kordelem ?

Tak na marginesie . "Nowy" którą stronę reprezentujesz , niebieskich czy czarnych ?
zdjecie uzytkownika
łuki - 2016-02-09 20:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może świat się na Korpo nie kończy, ale firma daje możliwość zdobycia ogromnego doświadczenia. Pracy jest dużo, więc taki ślusarz czy elektryk może zdobyć wiele umiejętności @Kenobi
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-02-09 22:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem zwykłym pracownikiem ,,,,czytaj ,pisałem e pracuje od niedawna....my jesteśmy realistami a nie ...intelektualistami panie szanowny kenobi....wiemy jaki jest rynek pracy w Polsce i pod tym względem patrzymy na życie....a nie jak ty z żalem do wszystkich o wszytko.....i my też piszemy prawdę jak jest w tym zakładzie ...a nie jak było...to nas nie interesuje,,teraz to zakład o wysokiej kulturze pracy!!!!!!!!!!! i płacy !!!!!!!!

niektórzy pracują za 1200 i ciężko pracują ...takie firmy panie kenobi oczerniaj i umoralniaj!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Kenobi - 2016-02-10 13:06:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam rozumieć że nagle wszyscy brygadziści w Korpo zrobili się super kumplami ? Teraz w Korpo jest sielsko i anielsko . Jeżeli tak jest ? To Panie i Panowie walcie do Korpo drzwiami i oknami .
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-02-16 03:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedynie mogę powiedzieć tyle, że jest to dobra praca na krótki okres czasu żeby załapać doświadczenie, zwłaszcza mowa tutaj o osobach, którzy nigdy nie mieli okazji pracować przy maszynach CNC także nie wiedzą jak posługiwać się danymi z rusunku technicznego i posługiwać się przyrządami pomiarowymi, jak działa program, co oznacza każdy pojedyńczy parametr programu..cóz niby nic ale zawsze jakoś lepiej to wygląda w papierach, niż jakbyście mieli pracować przy lini produkcyjnej..jeżeli chodzi o zarobki też nie były najgorsze (zwłaszcza jeżeli mowa o Jaworze) jednak jest pewne ale..po pierwsze premia która raz była a raz mogło jej nie być po trzeba spełnić wymogi i zrobić tą cholerną normę na zmianę ( nie nemożliwe ale przy licznych awariach maszyn było to czasami nieosiągalne), kiepska atmosfera, do tego pracownicy, którzy podczas pracy wprowadzają cię w błąd tylko po to żeby cię później podpier.. do przełożonego, że coś źle zrobiłeś, brak klimatyzacji podczas okresu letniego przez co było się zmuszonym biegać na 2 maszyny przy temp. ok 45 stopni,stres spowodowany brakiem pomocy od strony współpracowników czy brygadzisty, który prowadził do obłędu. Jak jesteś mądry i ogarnięty szybko stracisz chęci przychodzenia do pracy, ewentualnie tak jak mówiłem na krótki okres czasu w celu szukania czegoś lepszego w międzyczasie..
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2016-02-16 19:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowi pracownicy mogą nie wiedzieć jak było dawniej? Za to ""starzy" ( z mojej dawnej ekipy zostało ich zaledwie trzech )dobrze pamiętają czasy za Tilgnera .

Wydaje mi się że taki przełom nastąpił podczas recesji . Brak zamówień i na domiar złego buble . Zwroty całych partii zamówień . Grupowe zwolnienia . Podpierd... na potegę aby to jego zwolnili a nie mnie .

I stała się też dziwna rzecz z brygadzistami . Może i szata nie zdobi człowieka ale na pewno zmienia . Wystarczyła mała zmiana ( wcześniej wszyscy bez wyjątku nosili ubranie) . Wystarczyło dać czarne spodnie by każdy, a zwłaszcza "niebieski" wiedział że to jest brygadzista . Przynajmniej tak było na moim dziale - z kumpla zrobił się wał . Czy to Kramer albo Kordel wymyślił aby każdemu pracownikowi pozakładać indywidualne karty aby go rozliczać z każdej minuty pracy ? Czy brygadziści też mieli takie karty ? Kto kazał im ganiać ze stoperami po stanowiskach pracy ? Kordel ?
zdjecie uzytkownika
kenobi - 2016-02-16 19:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(wcześniej wszyscy bez wyjątku nosili ubranie). Nie dopisałem że oczywiście chodziło o ciemnoniebieskie ubranie takie jak macie obecnie .
zdjecie uzytkownika
Wkurzony - 2016-03-08 16:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Siksy z biura ogarnijcie sie trochę, 8 marca wypłaty brak. W ostatnich miesiącach strasznie późno przychodzą, nawet 11-stego... Czy tak ciężko puścić kasę wcześniej przed weekendami, świętami? Wy tam macie wcześniej wypłaty także macie nas w d. Ile to dni potrzeba, żeby przeliczyć i puścić przelew w dobie komputerów? Przecież to nie jest zacofany zakład a takie rzeczy!
zdjecie uzytkownika
fpo - 2016-04-07 09:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzień dwa opóźnienia to nie dramat, ważne że finalnie i tak są pieniążki dobre. jak iść na zakład produkcyjny robić to tutaj, przynajmniej zagraniczne realizacje są

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Korpo!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert