brak logo

Korpo

Jawor

Opinie o Korpo

Pracownik 2017-06-04 21:43
Nawet w niedziele pracuja juz i brygadzisci na maszynach hm co to ma byc to juz jest chore
,,KADRA,,ubojni bydla 2017-06-04 22:06
Będziecie pracować w zakładzie tak długo aż was ubijemy,wy zwykłe szare robole, przepraszam niebieskie robole, a prędzej czy później to nastąpi :), na uboj przeznaczeni jesteście, nie wyobrażajcie sobie że jest inaczej, pracujecie u nas do momentu aż was poubijamy, a później po was już tylko posprzatamy, taka jest rzeczywistość, bydłem na uboj jesteście, niczym więcej
1
profesor miodek 2017-06-04 22:09
prawie wszyscy w zakladzie wsrod przelozonych to zchamiale dziadostwo
1
polityk 2017-06-04 22:32
Panie dyrektorze W......... prosze poczytac co ludzie pisza na tym forum i sie gleboko zastanowic nad sytuacja panujaca wewnatrz zakladu,bo wypowiedzi wskazuja ze przelozeni sa do naprawy,regeneracji,a czasem moze i do wymiany,problem zakladu nie polega na malych zarobkach,tylko na tym w jaki sposob czarna mafia nim zarzadza,sa bardzo subiektywni,za bardzo jak na kierownictwo,brak im obiektywnosci,kumaterstwo przewyzsza zdrowy rozsadek,a ich rozchwiane samopoczucie wymaga w niektorych przypadkach specjalistycznego leczenia,no i chyba przede wszystkim te chamstwo,tak gleboko w nich zakorzenione i rozwiniete-dazace do destrukcji zakladu,poki jeszcze mozna cos z tym zrobic wzywam Pana na apel przemyslenia tego wszystkiego i podjecia stosownych decyzji,nie tylko wsrod zwyklych pracownikow jest potrzebna selekcja,w kadrze rowniez-dla dobra firmy
8
pracownik 2017-06-05 08:34
już nie rozumie co tu jest grane....raz piszcie ze kasa mała , teraz piszecie że jest ok, raz że atmosfera do kitu...ze hale nie klimatyzowane....itd itd...że brygadziści do kitu, a zobaczcie co się dzieje na strefie w legnicy. Sami pracownicy psują opinie tej firmy, bo nie wiedzą jak jest w innych firmach, ale to się skończy jak nastanie recesja, a to jest nie nieuniknione, w tedy będziemy się prosić żeby zostać w zakładzie....
2
gregor 2017-06-05 10:27
Nie będziemy się prosić tylko będziesz. Pisz za siebie a nie za innych.jak tobie wszystko pasuje to nie masz czym sie przejmować,a jak nie wiesz co jest grane to chyba nie chodzisz w niebieskich portkach
4
ciekawy 2017-06-05 10:34
a profesorek pawelek o ktorym byla mowa wczesniej został zwolniony czy sam się zwolnil?
Profesorek 2017-06-05 11:13
A co cię to obchodzi, skoro już tu nie pracujesz to dlaczego jesteś dalej zainteresowany korpo
1
Profesorek 2017-06-05 11:16
Dlaczego ty i inni zyjecie tą firmą, skoro już tu nie pracujecie, żal wam d... ściska?
6
obserwator 2017-06-05 12:37
to prawda , ściska co niektórym bo odeszli a okazał się że tu wcale nie było tak źle , a wstyd się przyznać ze gdzieś indziej nie wypaliło, więc lepiej oczerniać i żyć dalej ko...po , to jest żenujące.
8
zaptranie 2017-06-16 10:40
zapytanie dlaczego oferuja 3800-4500 bruto operator obrabiarek ile w tym premi a ile jest stawki zasadniczej?
Stefan 2017-06-16 19:20
Najniższa krajowa to stawka zasadnicza. Reszta dodatki i premie.
Były 2017-06-17 20:08
Ta jest od dawna w tej firmie . A premię można w tej firmie stracić za byle g... wno ! Nie jeden pracownik miał już okazję się o tym przekonać . Mniej jak dwa tysiące brutto dać nie mogą . Czyli netto ponad 1450zł . Tylko że przynieść do domu 1450 a 2450zł to jest różnica . Zapieprzasz cały miesiąc jak Beduin a tu tylko 1450zł bo czarny w tym miesiącu akurat nie miał humoru !
1
Beduin z premia :-) 2017-06-17 20:19
Co za bzdura, tacy jak ty tyle zarabiali i zarabiają tzn Lenie i olewatorzy i dlatego są tam gdzie ty,za bramą
1
Były 2017-06-17 22:01
A skąd wiesz ile ja zarabiałem ? No chyba że jesteś jednym z czarnuchów . Skoro tak teraz jest super w Korpo to dlaczego jest ciągle tak duża rotacja pracowników ? Kiedyś tego nie było ! Ten zakład już dawno stracił swój prestiż .
1
Zatrudniony 2017-06-17 22:33
Tak jak i ty,dz....e,już ktoś prędzej pisał, żal ci d..e ściska, dlaczego? przecież już nie pracujesz, to nie zdrowe wracać do przykrych wspomnień, chyba że się mylę i żałujesz twoich cwaniackich wyczynów, trochę pokory!!!!!!!!!!!!
2
Były , teraźniejszy , przyszły 2017-06-18 08:39
Jak kto woli ! Takie wzajemne opluwanie się do niczego nie prowadzi . Kto pracował , bądź pracuje w tym zakładzie to wie jak było albo jak tam jest . A kto w przyszłości ma zamiar pracować to się dowie . I tyle w temacie !
4
Pracownik 2017-06-18 10:22
Dokładnie, świeta racja, pozdrawiam
3
janek 2017-06-18 13:47
gadacie tu gupoty jak sobie przyszlosc ustawisz tak bedziesz mial kto wam karze pracowac w korpo w kuzni czy is polska ( do pracy sie chodzi z przyjemnoscia a nie za kare)
4
Były , teraźniejszy , przyszły 2017-06-18 14:44
Święta prawda ! Choć chyba mało kto ma tą swoją wymarzoną pracę .
3
polityk 2017-06-22 14:57
Panie dyrektorze W......... prosze poczytac co ludzie pisza na tym forum i sie gleboko zastanowic nad sytuacja panujaca wewnatrz zakladu,bo wypowiedzi wskazuja ze przelozeni sa do naprawy,regeneracji,a czasem moze i do wymiany,problem zakladu nie polega na malych zarobkach,tylko na tym w jaki sposob czarna mafia nim zarzadza,sa bardzo subiektywni,za bardzo jak na kierownictwo,brak im obiektywnosci,kumaterstwo przewyzsza zdrowy rozsadek,a ich rozchwiane samopoczucie wymaga w niektorych przypadkach specjalistycznego leczenia,no i chyba przede wszystkim te chamstwo,tak gleboko w nich zakorzenione i rozwiniete-dazace do destrukcji zakladu,poki jeszcze mozna cos z tym zrobic wzywam Pana na apel przemyslenia tego wszystkiego i podjecia stosownych decyzji,nie tylko wsrod zwyklych pracownikow jest potrzebna selekcja,w kadrze rowniez-dla dobra firmy
6
Stefan 2017-06-22 17:10
Od ochrony można było kilka razy usłyszeć, że pracownicy nie mogą wchodzić głównym wejściem (właśnie przy ochronie). Na tablicy ogłoszeń można przeczytać, że wejście przez bramkę i "odbicie się" jest konieczne w celach ewidencyjnych.
Zastanawiam się dlaczego zarządzenie to nie dotyczy brygadzistów?
Czyżby nie byli pracownikami?
brygadzista 2017-06-22 19:15
brygadzisci to szlachta chlopcze,wiec nie probuj podskakiwac,bo na zle moze ci to wyjsc
Boss 2017-06-22 19:15
Już się zabieram za te czarne kanlie,dziękuję za dobrą radę i pomoc, nigdy bym na to nie wpadł, ale pan jest spostrzegliwy, jeszcze raz serdecznie dziękuję
2
Pracownicy 2017-06-22 19:34
Może się wychylisz i awansujesz na czarnucha, będziesz miał władze i dużo do powiedzenia, więcej niż teraz, czekamy na takich jak ty,wyrozumiałych, szczerych może i nawet świętych, powodzenia, czekamy na ciebie, pozdrawiamy
1
TrueStory 2017-06-22 20:28
Jest oferta na linked od 3 do 4 k. Brutto plud premie i dosc dlugo wisi wiec szukaja z zewnatrz
ciekawski 2017-06-23 16:18
co to linked???
ciekawski 2017-06-23 16:19
i jeszcze to od 3 do 4 k???
Nowy 2017-06-27 01:43
Macie frezarki z systemem Heidenhain? Ile może u was zarobić Programista/operator? Pozdrawiam.
1
Frezer 2017-07-05 17:44
A co piszesz programy to na majstra a nie frezera
JANEK 2017-07-09 12:37
MAJSTROWIE TO CHYBA Z PRZYPADKU WIEC SZCZEZE TAM SIE NIC NIE NAUCZYSZ OBECNIE BO FIRMA WCISNI GUZIK I JAZDA BARDZO MALO ZOSTALO OSÓB KTORZY MIELI WIEDZE ,SZCZEZE JAK DAJA PREMIE PONAD 1500ZŁ TO WIADOMO ZE ZAWSZE OSZUKAJA .
2
Frezer 2017-07-09 19:05
Fakt że fachowcy z tej firmy juz odeszli co potrafili wyuczyc tokarzy i frezerow.
2
Miodek 2017-07-10 14:17
Może trochę polszczyzny Janku!!!!!!!
marek 2017-07-11 11:24
jak by premie zamienili na stawke zasadniczą ludzie by sie trzymali i pracowali a tak masz premie albo nie.
3
xxx 2017-07-11 11:45
Dokladnie tez tak mysle
2
Mario 2017-07-13 02:35
Tak czytam,czytam i wnioskuje ze obydwie strony tego konfliktu czyli przeciwnicy korpo oraz wyslannicy do obrony renomy zakladu idziecie w bardzo zla strone...klucicie sie jak dzieci o "resoraka" i to predzej wy zbizacie sie predzej ku zagladzie a nie ten zaklad :) pozdrawiam
4
obserwator 2017-07-13 21:15
tylko co zrobi zaklad?bez jednych i drugich?jesli nastanie ich obopolna zaglada??? tak samo-legnie w gruzach...
2
polityk 2017-07-13 21:18
Panie dyrektorze W......... prosze poczytac co ludzie pisza na tym forum i sie gleboko zastanowic nad sytuacja panujaca wewnatrz zakladu,bo wypowiedzi wskazuja ze przelozeni sa do naprawy,regeneracji,a czasem moze i do wymiany,problem zakladu nie polega na malych zarobkach,tylko na tym w jaki sposob czarna mafia nim zarzadza,sa bardzo subiektywni,za bardzo jak na kierownictwo,brak im obiektywnosci,kumaterstwo przewyzsza zdrowy rozsadek,a ich rozchwiane samopoczucie wymaga w niektorych przypadkach specjalistycznego leczenia,no i chyba przede wszystkim te chamstwo,tak gleboko w nich zakorzenione i rozwiniete-dazace do destrukcji zakladu,poki jeszcze mozna cos z tym zrobic wzywam Pana na apel przemyslenia tego wszystkiego i podjecia stosownych decyzji,nie tylko wsrod zwyklych pracownikow jest potrzebna selekcja,w kadrze rowniez-dla dobra firmy
18
jaworzanka 2017-07-25 18:00
Do Korpo są przyjmowane również kobiety ? :)
entuzjasta 2017-08-22 08:12
Po miesiącu się poprawiło podwyżki o 100% , atmosfera super ! zapraszamy do Korpo tutaj odnajdziesz swoją drogę!
? 2017-08-22 17:50
...to cie ponioslo...
4
Weronika 2017-08-30 09:16
@entuzjasta czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o dobrych stronach pracy w firmie Korpo? Jeśli jest ktoś zainteresowany to pojawiła się nowa oferta pracy na stanowisko PRACOWNIK ADMINISTRACYJNO – BIUROWY ZE ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA NIEMIECKIEGO. Z ich oferty wynika, że oferują pracę w stabilnej firmie produkcyjnej na umowę o pracę od poniedziałku do piątku, przyjazne warunki pracy w Spółce o ugruntowanej pozycji na rynku międzynarodowym, atrakcyjne wynagrodzenie (3500-4500 zł brutto).
entuzjasta 2017-08-31 11:40
Idź bez wahania. Zarobki z 1700 na rękę w administracji bez premii wiec stawka jedna z wyższych w woj. dolnośląskim a nie wiem czy nie najwyższa w skali całego kraju. Będziesz miała nad sobą mega miłego dyrektora technicznego i prokurenta z Niemiec, przyjemni faceci doceniają jak ktoś się dobrze ubierze. Starają się żeby była mila atmosfera w biurze zero krzyków i mobingu. Polecam jeśli chcesz zrobić karierę szczególnie jak znasz niemiecki czy angielski i chcesz zarabiać dobre pieniądze (jak wspominałem koło 1700zł z perspektywa dużo wyższych zarobków)
Abstrakcja 2017-09-14 09:49
Nie polecam. Same brednie. Biuro miła atmosfera - ha! dobre sobie. Mobbing przede wszystkim. Pieniądze w ogłoszeniu to jakaś abstrakcja. Zero krzyków dobre sobie. "Entuzjasta" Chyba jednym z przełożonym jest skoro tak pisze. Skoro tak dobrze to czemu taka rotacja? Ludzie nie mogą tam wytrzymać i się zwalniają. A ci co są to większość siedzi tam ze strachu albo mają na niego haka. I tyle w temacie.

Jeszcze raz nie polecam.!
1
Entuzjasta 2017-09-15 18:33
Przecież my jesteśmy lepsi od Faurecji !! całe moje wypowiedzi to były ironie. Sam za chwile stamtąd uciekam był do końca września.
Metrolog 2017-09-16 03:55
znajomy byl na rozmowie na do kontroli niby 4000 zl brutto jsk na ogloszeniu aleeee przez 1 rok na podfirmie potem jak sie spisze to przyjma go, podziekowal i wyszedl
Weronika 2017-09-20 19:51
@Abstrakcja czy jesteś pewny, że chodzi o mobbing? Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy ktoś jeszcze z was odczuł mobbing w firmie Korpo?
1
Ktoś! 2017-10-08 17:12
Kto usunął mój wpis ? Ten zakład ma już tak złą opinię że usuwanie wpisów wam nie pomoże !
Stas 2017-10-10 12:11
Chyba wiekszosc odczula mobing w tym zakladzie jesli nie wie pani jak jest naprawde to prosze nie pisac tu jakis czysto teoretycznych bredni
4
Ktoś ! 2017-10-10 14:38
Jak ktoś bardzo podpadł czarnemu i był za bardzo oporny a sam nie chciał się zwolnić to był przenoszony za karę ze swego działu na formułki .
Zostaw swoją opinię o Korpo - Jawor
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo