brak logo

Korpo

Jawor

Opinie o Korpo

no more 2017-05-31 12:51
A tam ci powiedzą konkrety, że najbliższy wolny weekend będzie w grudniu, że masz 15 min na odpoczynek, będziesz pił kranówkę, rzucisz palenie i na hali jest tylko 35 stopni
2
tokarz 2017-05-31 12:53
w każdej firmie są premie......mniejsze lub większe....kto dobrze pracuje zawsze ją ma.....tak narzekacie a ci co się pozwalniali znowu pukają do firmy...a tak miało być super.....i jeszcze nie jeden tak zrobi....a co do klasy premium.....to myślicie że tylko z kropo złoży tam papiery....ludzie cały dolny śląsk to zrobi....wiec troszkę samo krytyki i samooceny .....
tokarz 2017-05-31 12:56
idź do kamieniarza....... robota tylko w sezonie na świerzym powietrzu pod plandeka stoi łupniaka.....możesz nawet piwko wypić.....kto cie trzyma!!!!!!!!!!!!!!
2
korpo 2017-05-31 14:44
Złoży tam papiery pół województwa a może nie tylko, ale osoby na montaż i produkcję będą brani z okolic także z korpo. Tylko czekam na ten strach ,,góry" i podwyżki. Jak wielu doświadczonych powiem papa tej niesamowitej firmie. Kiedy Mer...się wybuduje to dookoła powstanie kolejnych 5 firm, przyciągną inwestorów. Wtedy jedyne co uratuje korpo to zmiana nastawienia do pracowników i zmiana w stylu płatności z czego się uciesze i czekam na to, no chyba że się pojawi ciekawsza oferta, nie oszukujmy się każdy z ciekawości złoży papiery do mero....
3
Już dużo w życiu przeszedłem 2017-05-31 19:09
Powodzenia
zawodowiec 2017-06-01 19:39
czarne chamidla znowu w akcji widze..., podszywaja sie jak zwykle pod pracownikow i opowiadaja farmazony zeby tylko kolejnych nieswiadomych przyciagnac do firmy jak to w korpo jest wspaniale i ile to sie tu nie zarabia..., jesli ktos przychodzi i na niczym sie nie zna to przez pierwsze kilka miesiecy trzaska mnostwo baboli,a oni zabieraja za to premie i zarabia sie jakies 1700zl na reke,nie dajcie sie nabrac ze przyjdziecie i ta ich wstretna premie dostaniecie,bo zanim sie nauczycie dobrze robic to kilka miesiecy conajmniej musi minac,a kiedy juz przestaniecie trzaskac te babole i zaczniecie sie z trudem wyrabiac,to zaczna wam zabierac premie za bzdury,bo zawsze za cos musza,wystarszy ze przelozony pokluci sie w domu z baba i przyjdzie do roboty i sie na ktoryms wyladuje i za to ze sie do niego usmiechniesz premie ci zabierze,a statystycznie na jakies 80 osob ktore zostaly przyjete od poczatku roku do dzis pracuje tylko 10,bo pouciekali szybciej niz przyszli,lub sie kompletnie nie nadawali bo przyjmuja kogo popadnie,a i te 10 osob pewnie jeszcze ktos z nich sie niebawem wykruszy,zreszta jak chcecie to przychodzcie do tego korpo,sami sie przekonacie jak tu jest i tez pozniej bedziecie pisac na tym forum podobne rzeczy,pozdrawiam wszystkich czytajacych poza czarnym chamstwem z KORPO
5
Piekło czyli tokarnia 2017-06-01 22:20
musiałeś być cieki skoro buble waliłeś przez 3 miesiące, pozdrowienia od czarnych
Piekło czyli tokarnia 2017-06-01 22:21
musiałeś być cieki skoro buble waliłeś przez 3 miesiące, pozdrowienia od czarnych
2
Frezer 2017-06-02 11:20
odchodzą ludzie nie ma kto pracować,ogolnie zakład powinien funkcjonować dobrze ale cos jest nie tak ze ludzie odchodzą,i to dobrzy fachowcy .
1
sympatyk 2017-06-02 20:02
kumaci od was pouciekali,a ci co zostali tez wkrotce uciekna,wiec sie nie rzucajcie do tych ,,cienkich,, bo i ich tym predzej z firmy odpedzicie..., no chyba ze o to wam wlasnie chodzi(zeby firma upadla)-jesli tak to robcie tak dalej czarne zchamiale pustaki,ale uwazajcie zeby czasem ktorys z dyrektorow nie przeczytal na tym forum jakie siedza w was zamiary :))
1
Wredny czarnuch 2017-06-02 20:48
może coś więcej o czarnych, chętnie poczytamy, łebski z ciebie gość, takich jak ty na pewno benz będzie potrzebował,ha,ha,ha
1
sledziu :)) 2017-06-02 21:10
dzieki za komplement,a o czarnych napewno jeszcze nie raz sie wypowiem,im wiecej beda tu podskakiwac,tym bardziej w becki bede odemnie dostawac,bo tak naprawde to zbyt duzego ilorazu inteligencji nie posiadaja,swiadczy o tym sposob ich dyrygowania dazacy do upadku zakladu,szkoda mi tylko korpowego polskiego dyrektora bo wydaje sie byc spoko gosciu,a zatrudnia takie czarne bydlo ktore psuje zakladowi tylko reputacje
2
Wredny czrnuch 2017-06-03 08:04
Ha,ha,ha, masz racje!!!!!!!!
3
Lolo 2017-06-03 19:33
Witam,kiedyś ludzie odchodzili bo chodziło o pieniądze.Teraz jest kasa i dalej odchodzą,więc o co chodzi?
profesor miodek 2017-06-03 21:31
bo jest MEGACHAMSTWO ze strony przelozonych
1
Chcacy podjąć pracę 2017-06-04 03:55
Których? Jaki dział?
Pracownik 2017-06-04 11:56
Ten tekst podlega mobingowi wiec jest screen ktory trafi do inspekcji
1
Zatrudniony 2017-06-04 13:25
Popieram, i to jak najbardziej
1
Wredny czarnuch 2017-06-04 18:14
Zobaczymy, trzeba tym koniecznie się zająć, do przykładu, żeby cwaniactwo wyeliminować, najwyższy czas
1
człowiek 2017-06-04 18:59
sobota,nadgodziny ,sobota,nadgodziny ,fakt kasa może i dobra ale w koncu czlowiek chce odpocząć i spendzić trochę czasu z rodziną ale nie da rady bo to wszystko pilne a nie ma komu robić,wiec ludzie uciekają bo spędzają więcej czasu w pracy niż w domu z rodziną.Są osoby co cały tydzień po dwanascie pracują ale za inną stawkę,mogą wyjść na fajeczke,obiad i uśąść kiedy sie chce panie A.K .szanujcie ludzi to będą szanować was,czarnych.Pracowaliscie w czasach kiedy była (sciemka plaża) spróbujcie popracować teraz przy tych normach i czasach i po 12 to zrozumiecie czemu ludzie odchodzą,u Emila w klatce nie długo bedzie pusto ,przez jego głupie zagrywki psychologiczne i mściwość,dzięki niemu odeszło najwiecej osób z montażu ,na pewno bedzie za to doceniony
1
marjan 2017-06-04 19:07
no no no , dobra obserwacja człowiek
Pracownik 2017-06-04 20:08
Po co tam siedzisz, idź tam gdzie niema nadgodzin, ja rozumie sytuację firmy i brak pracowników,ale z kim tu dyskutować, porażka
1
Pracownik 2017-06-04 21:43
Nawet w niedziele pracuja juz i brygadzisci na maszynach hm co to ma byc to juz jest chore
,,KADRA,,ubojni bydla 2017-06-04 22:06
Będziecie pracować w zakładzie tak długo aż was ubijemy,wy zwykłe szare robole, przepraszam niebieskie robole, a prędzej czy później to nastąpi :), na uboj przeznaczeni jesteście, nie wyobrażajcie sobie że jest inaczej, pracujecie u nas do momentu aż was poubijamy, a później po was już tylko posprzatamy, taka jest rzeczywistość, bydłem na uboj jesteście, niczym więcej
1
profesor miodek 2017-06-04 22:09
prawie wszyscy w zakladzie wsrod przelozonych to zchamiale dziadostwo
1
polityk 2017-06-04 22:32
Panie dyrektorze W......... prosze poczytac co ludzie pisza na tym forum i sie gleboko zastanowic nad sytuacja panujaca wewnatrz zakladu,bo wypowiedzi wskazuja ze przelozeni sa do naprawy,regeneracji,a czasem moze i do wymiany,problem zakladu nie polega na malych zarobkach,tylko na tym w jaki sposob czarna mafia nim zarzadza,sa bardzo subiektywni,za bardzo jak na kierownictwo,brak im obiektywnosci,kumaterstwo przewyzsza zdrowy rozsadek,a ich rozchwiane samopoczucie wymaga w niektorych przypadkach specjalistycznego leczenia,no i chyba przede wszystkim te chamstwo,tak gleboko w nich zakorzenione i rozwiniete-dazace do destrukcji zakladu,poki jeszcze mozna cos z tym zrobic wzywam Pana na apel przemyslenia tego wszystkiego i podjecia stosownych decyzji,nie tylko wsrod zwyklych pracownikow jest potrzebna selekcja,w kadrze rowniez-dla dobra firmy
3
pracownik 2017-06-05 08:34
już nie rozumie co tu jest grane....raz piszcie ze kasa mała , teraz piszecie że jest ok, raz że atmosfera do kitu...ze hale nie klimatyzowane....itd itd...że brygadziści do kitu, a zobaczcie co się dzieje na strefie w legnicy. Sami pracownicy psują opinie tej firmy, bo nie wiedzą jak jest w innych firmach, ale to się skończy jak nastanie recesja, a to jest nie nieuniknione, w tedy będziemy się prosić żeby zostać w zakładzie....
2
gregor 2017-06-05 10:27
Nie będziemy się prosić tylko będziesz. Pisz za siebie a nie za innych.jak tobie wszystko pasuje to nie masz czym sie przejmować,a jak nie wiesz co jest grane to chyba nie chodzisz w niebieskich portkach
2
ciekawy 2017-06-05 10:34
a profesorek pawelek o ktorym byla mowa wczesniej został zwolniony czy sam się zwolnil?
Profesorek 2017-06-05 11:13
A co cię to obchodzi, skoro już tu nie pracujesz to dlaczego jesteś dalej zainteresowany korpo
1
Profesorek 2017-06-05 11:16
Dlaczego ty i inni zyjecie tą firmą, skoro już tu nie pracujecie, żal wam d... ściska?
5
obserwator 2017-06-05 12:37
to prawda , ściska co niektórym bo odeszli a okazał się że tu wcale nie było tak źle , a wstyd się przyznać ze gdzieś indziej nie wypaliło, więc lepiej oczerniać i żyć dalej ko...po , to jest żenujące.
8
zaptranie 2017-06-16 10:40
zapytanie dlaczego oferuja 3800-4500 bruto operator obrabiarek ile w tym premi a ile jest stawki zasadniczej?
Stefan 2017-06-16 19:20
Najniższa krajowa to stawka zasadnicza. Reszta dodatki i premie.
Były 2017-06-17 20:08
Ta jest od dawna w tej firmie . A premię można w tej firmie stracić za byle g... wno ! Nie jeden pracownik miał już okazję się o tym przekonać . Mniej jak dwa tysiące brutto dać nie mogą . Czyli netto ponad 1450zł . Tylko że przynieść do domu 1450 a 2450zł to jest różnica . Zapieprzasz cały miesiąc jak Beduin a tu tylko 1450zł bo czarny w tym miesiącu akurat nie miał humoru !
1
Beduin z premia :-) 2017-06-17 20:19
Co za bzdura, tacy jak ty tyle zarabiali i zarabiają tzn Lenie i olewatorzy i dlatego są tam gdzie ty,za bramą
1
Były 2017-06-17 22:01
A skąd wiesz ile ja zarabiałem ? No chyba że jesteś jednym z czarnuchów . Skoro tak teraz jest super w Korpo to dlaczego jest ciągle tak duża rotacja pracowników ? Kiedyś tego nie było ! Ten zakład już dawno stracił swój prestiż .
1
Zatrudniony 2017-06-17 22:33
Tak jak i ty,dz....e,już ktoś prędzej pisał, żal ci d..e ściska, dlaczego? przecież już nie pracujesz, to nie zdrowe wracać do przykrych wspomnień, chyba że się mylę i żałujesz twoich cwaniackich wyczynów, trochę pokory!!!!!!!!!!!!
2
Były , teraźniejszy , przyszły 2017-06-18 08:39
Jak kto woli ! Takie wzajemne opluwanie się do niczego nie prowadzi . Kto pracował , bądź pracuje w tym zakładzie to wie jak było albo jak tam jest . A kto w przyszłości ma zamiar pracować to się dowie . I tyle w temacie !
3
Pracownik 2017-06-18 10:22
Dokładnie, świeta racja, pozdrawiam
2
janek 2017-06-18 13:47
gadacie tu gupoty jak sobie przyszlosc ustawisz tak bedziesz mial kto wam karze pracowac w korpo w kuzni czy is polska ( do pracy sie chodzi z przyjemnoscia a nie za kare)
2
Były , teraźniejszy , przyszły 2017-06-18 14:44
Święta prawda ! Choć chyba mało kto ma tą swoją wymarzoną pracę .
2
polityk 2017-06-22 14:57
Panie dyrektorze W......... prosze poczytac co ludzie pisza na tym forum i sie gleboko zastanowic nad sytuacja panujaca wewnatrz zakladu,bo wypowiedzi wskazuja ze przelozeni sa do naprawy,regeneracji,a czasem moze i do wymiany,problem zakladu nie polega na malych zarobkach,tylko na tym w jaki sposob czarna mafia nim zarzadza,sa bardzo subiektywni,za bardzo jak na kierownictwo,brak im obiektywnosci,kumaterstwo przewyzsza zdrowy rozsadek,a ich rozchwiane samopoczucie wymaga w niektorych przypadkach specjalistycznego leczenia,no i chyba przede wszystkim te chamstwo,tak gleboko w nich zakorzenione i rozwiniete-dazace do destrukcji zakladu,poki jeszcze mozna cos z tym zrobic wzywam Pana na apel przemyslenia tego wszystkiego i podjecia stosownych decyzji,nie tylko wsrod zwyklych pracownikow jest potrzebna selekcja,w kadrze rowniez-dla dobra firmy
2
Stefan 2017-06-22 17:10
Od ochrony można było kilka razy usłyszeć, że pracownicy nie mogą wchodzić głównym wejściem (właśnie przy ochronie). Na tablicy ogłoszeń można przeczytać, że wejście przez bramkę i "odbicie się" jest konieczne w celach ewidencyjnych.
Zastanawiam się dlaczego zarządzenie to nie dotyczy brygadzistów?
Czyżby nie byli pracownikami?
brygadzista 2017-06-22 19:15
brygadzisci to szlachta chlopcze,wiec nie probuj podskakiwac,bo na zle moze ci to wyjsc
Boss 2017-06-22 19:15
Już się zabieram za te czarne kanlie,dziękuję za dobrą radę i pomoc, nigdy bym na to nie wpadł, ale pan jest spostrzegliwy, jeszcze raz serdecznie dziękuję
Pracownicy 2017-06-22 19:34
Może się wychylisz i awansujesz na czarnucha, będziesz miał władze i dużo do powiedzenia, więcej niż teraz, czekamy na takich jak ty,wyrozumiałych, szczerych może i nawet świętych, powodzenia, czekamy na ciebie, pozdrawiamy
TrueStory 2017-06-22 20:28
Jest oferta na linked od 3 do 4 k. Brutto plud premie i dosc dlugo wisi wiec szukaja z zewnatrz
ciekawski 2017-06-23 16:18
co to linked???
ciekawski 2017-06-23 16:19
i jeszcze to od 3 do 4 k???
Zostaw swoją opinię o Korpo - Jawor
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo