brak logo

Korpo

Jawor

Opinie o Korpo

seiko 2016-06-25 19:15:28
Te Bug a ty co pewnie robisz po 10 min sztuki cwaniaku, przyjdź na slumsy to zobaczysz jak chłopaki orają sztuki po 20-30 sekund cyklu na dwie maszyny z 700 dziennie jak nie lepiej. Bez jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza w upale. Aspiracje na czarne majty widzę.
6
Artur 2016-07-20 22:02:06
Najgorszy zakład jaki w źyciu spotkałem. 15min przerwy i ciągła harówka. Przełożeni to ludzi często bez kompetencji, boją się odpowiedzialności na swoich stanowiskach, nie mają odpowiedniej wiedzy i dezycje pozostają Tobie, często są to osoby bez matury. Świetnie natomiast potrafią doganiać ludzi, szpiegować oraz zbesztać wulgaryzmami. Nie nadają się do pomocy i na leaderów, ich kariera skończy się na tym zakładzie. Atmosfera fatalna. Zakład stary. Praca tylko tymczsowo, zero rozwoju, ustrój i zakład stary. Unikać bo szkoda zdrowia i nerwów za te marne pieniążki. Bez pozdrowień
6
były 2016-07-21 21:52:39
Jakie by nie były to nie są warte tego czego musi tam doświadczyć zwykły fizol . Owszem , nie każdy ma tam źle . Ale to jest specyficzna pewna grupa osób .
4
adam 2016-07-28 21:26:17
Ty chyba też matury nie masz,bo pisać nie potrafisz, inteligent to do biura albo banku a nie zakładu nie pozdrawiam
Trace motywacje 2016-08-01 19:47:03
Coraz wieksza rotacja pracowników, ciekawe dlaczego? Darmowa sauna jak ktoś lubi wysokie temperatury z wilgotnościa powietrza 100% to tropiki nie zakład. Ciągle brakuje rąk do pracy, przełożeni wulgarni, niemili, straszą i krzyczą na ludzi. 5 osób przychodzi 6 sie zwalnia, niedługo będą Ukraińcy. Wypłata bez premii ledwo przewyższa najniższą, brak rozwoju, lepiej nie pokazywać ze sie cos potrafi bo Cie wykorzystaja, podwyżki to fikcja. Człowiek z kredytem jest w garści brygadzisty - wiedzą o tym i to wykorzystują. Pracownik bez prawa głosu. Dobrze by było co jakiś czas indywidualnie spotkać się na rozmowie z dyrektorstwem ale to lepszy sort. Nie polecam
5
były 2016-08-02 18:41:40
Z dyrektorstwem ? Chyba żartujesz ? ! Z kim chcesz się spotkać ? Z Kramerem ? Przecież to : weniger als die null ! Problem jest taki że nie ma z kim rozmawiać .
3
Trace motywacje 2016-08-04 17:32:39
Przecież na stronie wszystko jest pięknie. Co chwile nowe twarze widać, uwierz mi na słowo. W tym tygodniu bodajże 5 nowych osób @były może tak wysłać anonima listownie lub pocztą elektroniczną do Kordela opisującego cały ten bajzel? Najlepiej parę kopii, po jednym na każdy adres żeby mieć pewność, że dostali taka informację. Osobiście wiem, że jeden z braci (może oboje) mają przekonanie ze gdy pracownicy są skłóceni to mniej kombinują. To odbija się na szarych pracownikach a nie na tych co trzeba. Powinni pamiętać, że pracownicy tworzą przedsiębiorstwo bo bez nich nie będzie istnieć a pracownicy bez naszej firmy będą dalej prosperować. Póki co jeszcze tu jestem, mam nadzieję, że nastąpią jakieś istotne zmiany i w końcu zakład zainwestuje w zwykłych pracowników, bo to jest jego główna siła. Pracujemy dobrze, wiemy o tym, jak również to ile warta jest nasza praca. Chcielibyśmy mieć w zamian polepszanie warunków a przede wszystkim godne traktowanie...
5
najlepszy 2016-08-10 07:29:41
jak to zrobic
jeden z wielu... 2016-08-10 07:39:08
wszystkie te najkolorowsze opisy pisza ludzie z biur,bo zaden normalny pracownik by tak nie fantazjowal,a w biurze maja wiele czasu na obrone swojego wizerunku..., nie daja nic do picia tylko kranowa,na hali bardzo wysoka wilgotnosc-ale olejowa,halas,bardzo szkodliwe oleje i chlodziwa-wiele ludzi ma uczulenie,czeste zmuszanie do nadgodzin,zdecydowanie rozwiniety mobing,zwlaszcza przez co niektorych przelozonych,rotacja bardzo wzrasta-zwlaszcza ostatnio-dlaczego?????...,15min przerwy....., i wiele innych wspanialosci
6
Nowy 2016-08-13 15:58:42
Skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to do Mercedesa tez nie pójdzie cie? ???? Tak źle jest to poco co dziennie jesteście w korpo......... jeszcze nie wiecie co to ciężka praca
Nowy 2016-08-13 16:05:02
To do Mercedesa tez nie pójdziecie ????to też niemiecki ja firma..... skoro źle w korpo to poco co dziennie tam przychodzice .....nie wiecie co to ciężka praca i złe traktowaniem..... zobaczcie ci się dzieje bać strefie legnickiej. ....a potem narzekajcie
1
Trace motywacje 2016-08-13 20:33:17
Ty pracujesz w Korpo? Raz jedno stwierdzasz z pewnością a zaraz o coś pytasz. Mącisz jak się tylko da, nie odwracaj uwagi od rzeczywistych problemów o których trwa dyskusja.
1
były 2016-08-15 17:48:19
Polak Polakowi b(r)atem ! Coś w tym musi być ? Co nie panowie brygadziści ?
1
Henryk 2016-08-18 07:22:33
Korpo źle w kuźni źle w IS źle to ciekawe gdzie dobrze
1
były 2016-08-18 13:33:57
Ale kto to zło tworzy ? Niemiec , Włoch ? To Polak Polakowi staje się wrogiem ! @34bn tu nie ma co rozumieć . Dokładnie to co napisałem. Tam jest dobrze gdzie człowiek jest człowiekiem . Są jeszcze takie zakłady .
5
Gość 2016-09-29 04:31:04
A jak tam panowie i panie pan karmellll i wieżbowaty ze swoimi murzynami w czarnych portkach zapatrują sie na strefę która powstaje w jaworze? Portki pełne czy jeszcze nie? Zakończą sie czasy nie szanowania ludzi oj Zakończą ;-) Pozdrawiam starych pracowników
3
Bob Marley 2016-10-01 20:40:37
Co Ty tutaj ściemniasz @okk przyjmują przez agencje, ciągle kombinuja, stabilna wypłata to nie wszystko, gnoicie ludzi (wiem, że piszesz z biura) przyjmujecie przez agencje, dajecie 10 zł za godzine brutto cała premia po 3 miesiącach jak dobrze pójdzie, czyli 1450-1500 na reke. Kogo chcecie oszukać? Za taka prace powinna być 3-krotność tego. Zajmijcie się przerwa 15 minut bez względu na to czy robisz 8 czy 12 godzin, wodą z kranu, zmuszaniem do nadgodzin. Nie ma ludzi chętnych do pracy w korpo i kropka! Nic sie nie dzieje by poprawić byt pracowników. Bez nas nie bedzię firmy bo maszyny same nie beda się obsługiwać. Macie nagganą opinie i zróbcie coś z tym a nie mydlicie oczy!
12
xxx 2016-10-03 09:36:41
A jak praca w biurze? Bo mam rozmowę niedługo?
Mistrz 2016-10-03 13:45:57
Zagadzam się z Bob Marley, firma cały czas się rozwija, inwestuję nowe maszyny itp ale pracownik jest na szarym koncu. Wszystko jest wazne ale nie żeby zainwestować w pracowników a wręcz przeciwnie firma oszczedza na nich (zabieranie premi, premia stoi od lat, kranówa, przerwa 15 min itp )
8
grand 2016-10-04 00:29:36
Jakie wyprzedaze o czym Ty mowisz ?
grand 2016-10-05 20:06:21
Sa platne , widze ze jakis szatan toba miota bo nie wiesz co piszesz
Tusek 2016-10-14 13:21:49
Dziadowska firma - wyzysk jak w średniowieczu ale już niebawem mercedes tu się pojawi i braknie wam taniej siły roboczej :)
9
okk 2016-10-14 14:14:06
@Tusek nie rozumiem skąd masz taką negatywną opinie o tej firmie? Wydaje mi się, że jednak spokojnie można u nich dobrze zarobić i nawet widziałem oferte jako Referent ds. Jakościowo-Biurowych, co o tym wiecie?
Pytam 2016-11-04 15:59:31
Czy Ty pracujesz w tej firmie? Jeśli nie, to proszę nie negować faktów które udzielają pracownicy. Nie można wydawać opinii o czymś o czym się nie ma pojecia.
3
Maniek 2016-11-22 22:09:26
Witam ile na start można zarobić w Korpo jako operator tylko proszę o konkrety.
Stefan 2016-12-02 22:25:31
Pierwszy miesiąc trochę ponad najniższa krajowa. Od trzeciego miesiąca raczej dwie najniższe krajowe.
robo 2016-12-27 15:47:21
Chyba ze Ci zabiora premie to znowu najnizsza krajowa
2
Mr Benz 2016-12-27 20:21:22
Witam,rekrutacja do mercedesa już trwa,jestem ciekawy ile mądrych asów zawita w mercedesie,czekam na statystyki,powodzenia panowie,ha,ha
1
robert 2016-12-30 12:40:44
Jakie statystyki ? Nie rozumiem Twojego komentarza.
wielki fan korpo 2016-12-30 15:16:40
MERCEDES!!!... MERCEDES!!!... MERCEDES!!!...
1
pozdrawiam wrednych czarnuchow 2016-12-30 15:20:17
no i oczywiscie inne zaklady ktore mu beda towarzyszyc :)
1
pozdrawiam wrednych czarnuchow 2016-12-30 15:20:47
no i oczywiscie inne zaklady ktore mu beda towarzyszyc :)
1
naucz sie po polsku pisac skoro do polakow piszesz 2016-12-30 15:27:02
wariat :)
robo 2016-12-30 15:57:38
Na strefie tez śłyszalem ze przyjmują i spoko płacą w godzinowce wiecej.
robcio 2016-12-31 12:37:29
Czarnuchy to cwaniaki tylko w scianach zakladu
czarny 2016-12-31 16:58:38
ha,ha,ha, podaj przykład
Xxx 2017-01-01 16:42:45
Ty
Pracownik 2017-01-04 19:41:40
Co to ma byc? To chyba kabertet. Ostatnie podwyzki to byla zenada.
Wiekszosc po otrzymaniu 50gr. smiala sie mowiac ze to przeciez nie podwyzka tylko
podniesienie placy do najnizszej krajowej ktora w roku 2017 wynosi 2000zl brutto czyli 12.50 na godzine.
Pracownicy z wieloletnim doswiadczeniem moga byc dumni ze zarabiaja o 1zl wiecej niz tzw. operatorzy zielonego przycisku.
Tylko to juz sie zmienilo bo nowi pracownicy nawet nie wiedza gdzie znajduje sie ten przycisk.
Teraz mamy robic przez 3 soboty na wszystkich zmianach a premia za grudzien jaka? Kazdy wie. W calym 2016 chyba tylko ze dwa razy premia byla tak niska.
Szanowny pan dyrektor potrafi zmotywowac ludzi do pracy!!!! Ludzie w niebieskich garniturach wchodzili na hale i poprostu sie smiali. Zenada. Wstyd.
Poczekajmy na mercedesa slyszalem. Juz chodza pogloski o motywacji do grupowego zwolnienia. Jak tylko zacznie sie nabor do nowej fabryki
wszyscy ktorzy zostana tam przyjeci zloza wypowiedzenie w korpo w jednym czasie. Wyobrazacie sobie jak nagle zabraknie kilkudziesieciu ludzi?
Paraliz. i co ukraincy beda robic? zobaczcie ile bubli narobili w innych jaworskich fabrykach. Panowie i Panie apeluje zacisnijcie zeby
przerobcie te soboty czy nadgodziny bo za jakis czas to my bedziemy gora i czerwcowe podwyzki juz nie pomoga. NAJPIEKNIEJSZY DZIEN MOJEGO ZYCIA BEDZIE
JAK ZLOZE WYPOWIEDZENIE. Wstyd by pracownikowi z 10 letnim doswiadczeniem placic tyle co tym po roku. Wytrzymajmy jeszcze troche!!!
1
obserwator 2017-01-05 13:53:06
Co ty piszesz......najpiękniejszy dzień życia to gdy się dziecko rodzi i tm podobne, .... Mercedes owszem będzie przyjmował.....ale na początek ludzi którzy pracują w automotiv ....z twojej wypowiedzi wynika ze pracujesz w tym zakładzie, jak źle tak jest to poco tam dalej siedzisz....szukaj lepszej oferty...jestem obserwatorem i nigdy się nie spotkałem z grupowymi zwolnieniami pracowników .....no chyba że ich zwalniali....i nie tylko z jawora ludzie będą chcieli tam pracować...weźcie to pod uwagę.....
1
gołab 2017-01-05 17:05:33
Skoncz te smutne wywody , pocieszaj sie ze nikogo tam nie przyjmą. Gołebie sobie obserwuj obserwatorze.
Obserwator 2017-01-05 20:49:02
Juz nie jeden odchodził z firmy i sportem tam pracują ...prawie na kolanach. ....I tak będzie jeszcze nie z jednym cwanaiakiem któremu się wydaje że mercedes na nich czeka z otwartymi rękoma. ...........
1
Obserwator 2017-01-05 20:49:52
Juz nie jeden odchodził z firmy i sportem tam pracują ...prawie na kolanach. ....I tak będzie jeszcze nie z jednym cwanaiakiem któremu się wydaje że mercedes na nich czeka z otwartymi rękoma. ...........
Mr Benz 2017-01-06 00:08:40
Gołąbku czekam na ciebie,bedziesz liderem,skoro te niesprawiedliwe korpo nie dało ci szansy,chyba jestes niedoceniony,ha,ha,ha
Zdegustowany pracownik 2017-01-06 02:19:15
Jest źle, mógłbym powiedzieć że nawet gorzej niż źle. Styczeń pięknie zaczynamy, 3 przymusowe soboty - jeśli nie przyjdziesz(żądanie itp) zabierają 100% premii i do tego nagana od dyrektora. Po takiej motywacji człowiekowi aż chce się zwolnić. Może by tak nasłać inspekcje pracy - niech wypytaja pracowników co się dzieje. Róbcie tak dalej, być może czarnuchy sami będą robić normę na maszynach.
Mr Benz 2017-01-06 10:45:24
Ciągle płacz o kasę,teraz jest możliwość zarobienia w sobotę z dodatkiem 100% i dalej niezadowolenie,kolego idz do kamyków tam jest nie określony wymiar pracy i na pewno wszystkie składki opłacone, żenada ,jeżeli ktoś jest nie zadowolony to odchodzi a nie ciągłe narzekanie, po co tam siedzisz,po co ??????????????????????????????? Dalej klimat psuć???
3
obserwator 2017-01-06 13:53:34
ten zdegustowany to jest fajny facet.....pisze o inspekcji i takie tam....poczytaj kodeks pracy i zobacz że pracodawca może ci nakazać pracować w takie dni, a jeśli nie wykonasz może rozwiązać umowę....inspekcja to tobie by się przydała za takie pisanie....dobrze ktoś napisał...idź do kamyków a na pewno za tydzień na kolanach pod bramą będziesz klęczał bo nie wiesz jeszcze co to ciężka praca........żal mi takich ludzi .....
2
Czarny 2017-01-07 12:18:38
Nie masz odwagi czy j.j?
grand 2017-01-08 11:56:14
Daj sobie siana gosciu
grand 2017-01-09 12:38:00
Kurde czytajac Twoje wypowiedzi odnosze wrazenie ze w całym powiecie jest tylko korpo i kamyki . Naprawde nie widzisz tez innych zakladow ?
@obserwator 2017-01-09 22:56:13
wymień chociaż jedną dobrze płatną i z lepszymi warunkami nie tylko finansowymi,może coś wymienisz jeżeli chodzi o warunki zdrowotne, nie pomyl pojęć, nie chodzi o uczciwą wydajność, TYLKO O WARUNKI ZDROWOTNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Korpo - Jawor
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo