Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PBA SERVICE

Pracowałeś w firmie PBA SERVICE i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pilna odp - 2014-05-29 14:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
strasznie nierówne te odpowiedzi, czy może kto kolwiek z ludzi na tym forum napisać prosto: wady/zalety w pba service? dzieki za wszystkie komentarze.
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-05-29 17:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z forumowiczów mógłby zapodać jakaś w miarę neutrealną opinię? Czekam na informacje na temat tej firmy :) zbieram się do wysłania cvki do PBA..
zdjecie uzytkownika
marian - 2014-05-29 19:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie potrafisz czytac ci ludziska piszą??
czy może jesteś z PBA
zdjecie uzytkownika
gif - 2014-06-02 09:20:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niki - 2014-05-28 12:55:58]:
TAK ja mam. Nie narzekam,, dziwię się że wypisujecie takie brednie skoro można naprawdę pojeździć z nimi. Nie rozpisuję się o szczegółach gdyż pewnie zaraz ktoś skwituje konkretnie. A ja uważam że wystarczy mieć głowę na karku.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-06-03 10:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mogę z tobą kolego porozmawiać na temat pba jak się zgodzisz podaje @ do numeru tel ( usunięte przez administratora )ja zadzwonie Ps zgadzam się z tobą
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-03 15:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak z ciekawości zapytam - czy ta firma jeszcze właściwie funkcjonuje? bo po tych wpisach to szczerze w to wątpię
zdjecie uzytkownika
Traggi - 2014-06-04 00:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowali sobie na to od momentu uknucia tych szlachetnych planów.. Nie ma co, bez konkretnych zmian będzie tak samo.
zdjecie uzytkownika
mirage - 2014-06-15 22:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki chłopaki za info,napewno nie dam im mojego auta
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-06-26 22:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM!!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-28 15:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-06-26 22:13:51]:
możesz w takim razie w kilku zdaniach powiedzieć co w największym stopniu wpłynęło na Twoją ocenę ?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-29 23:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i właśnie. Czy tak właściwie to to całe PBA Service obecnie dalej prosperuje czy to już tylko melodia przeszłosci?
zdjecie uzytkownika
darek - 2014-07-27 13:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gif - 2014-06-02 09:20:28]:
pojeździć to sobie możesz fakt.... i to tyle
zdjecie uzytkownika
bodygard1 - 2014-07-28 13:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marian - 2014-05-13 13:06:31]:
po 2-3 miesiacach.jak się uda
zdjecie uzytkownika
bodygard1 - 2014-07-28 13:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pilna odp - 2014-05-29 14:05:38]:
odpowiem krótko i treściwie: same wady - zalet brak
zdjecie uzytkownika
max - 2014-07-28 19:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM!!!
zdjecie uzytkownika
Igor - 2014-09-17 12:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POLECAM jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
KRIS - 2014-09-17 13:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też jestem zadowolony
zdjecie uzytkownika
wątek skasowany - 2014-10-27 19:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dali ogłoszenie o naborze przewozników . Zadzwoniłem i poprosiłem o przesłanie projektu umowy mailem. Odmówili twierdząc że muszę pojawić się osobiście. Zapylałem 1000 km żeby w połowie lektury umowy wiedzieć już że to żart!! Nie chcę używać słów uważanych za wulgarne żeby nie zostać zmoderowany ale powiem wam tylko tyle że treść umowy obraża inteligencje przeciętnego człowieka... a pozatym nie ma kart paliwowych,nie ma skonta i co najfajniejsze nie zgadzają się na faktoring!!!! jeśli ktoś nie zrozumiał co napisałem to życze powodzenia heh
zdjecie uzytkownika
wątek skasowany - 2014-10-29 18:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam dokładnie tą firmę i powiem w skrócie , że ich praktyki nadają się do telewizji . Umowa jest tak zrobiona by w każdym wypadku było na plus dla nich. Brak kilometrów to norma . Potem ciężko utrzymać się z ich przelewów .. wiadomo mało km mało pieniędzy ... nie wyjeżdża się w trasę w terminie bo... nie starcza na nic a ich to nie obchodzi . Większość się zapożycza oni mówią ciągle zmienimy spedytora tydzień jest lepiej i znów nic... kończy się umowa to naliczają kary jak nie przedłużysz . Mają ludzi za nic
zdjecie uzytkownika
wątek skasowany - 2014-10-29 18:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Arkadiusz nie Skarupa - 2014-05-16 14:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)


Przykre jest to że PBA tak zacięcie próbuje przekręcić następnych leszczy....panie tomek jak piszesz pan pozytywny komentarz to nie rób pan tego z komputera PBA (chyba ze są dwa takie same numery IP w Kaliszu haha) bo to żałosne i śmieszne to tyle sami dajecie świadectwo jak wielkim GÓWNEM jesteście a nie ma nic gorszego od GÓWNA na bucie który was zdepcze
zdjecie uzytkownika
wątek skasowany - 2014-10-29 18:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukany prze pba - 2014-07-18 11:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)


Odpowiedź na: [tomek - 2014-05-10 16:30:15]:


ja mam umowe z ta firma i powiem jedno oszuści oszuści i jeszcze raz oszuści, nie placa w terminie, co innego mowili jak chcieli podpisać umowe a co innego jest w rzeczywistosci, nie polecam tych zlodzieji
zdjecie uzytkownika
watki skasowane - 2014-10-29 18:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szef - 2014-10-20 14:03:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)



dno spedycja kupa cwaniakow i frajerow,ja tez jestem frajer ze podpisalem z nimi umowe.chcesz rozwalic firme ?jezdzij z pba wybieram.KON z ksiegowosci jak obdierze tel to jest w.k.u.r.i.o.n.na ze wogole dzwonisz i sie pytasz o pieniadze.Tylko debil moze napisac ze z PBA zarabia pieniadze hehehehehe.umowy nikomy nie wysla bo jet tak skonstuowana ze po spokojnym przeczytaniu w domu spalilby ja w piecu


zdjecie uzytkownika


szef - 2014-10-20 14:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)



tak wyglada termin platnosci w pba jezeli wyslesz cmr w ciagu 10 dni od rozladunku do spedycji termin do zaplaty to 45 dni od otrzymania cmrow,po uplywie tych 45 dni wzywasz ich do zaplaty z podaniem terminu platnosci,i oszusci maj od tego terminu jeszcze 30 dni do zaplaty.
zdjecie uzytkownika
Oszukany przez PBA - 2014-10-29 21:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM, ostatnia zapłacona faktura z marca a ostatnia wystawiona w sierpniu, jak księgowa łaskawie odbierze telefon (oczywiście za każdym razem zmieniam nr) to słyszę zawsze ściemę że już że w trakcie itp, oczywiście każda korespondencja pocztowa pieczątka ogólna i śmieszny niczyj podpis, i hasło zarząd to zarząd tamto, jeśli auto zrobiło w miesiącu 5000 km to słyszałem że jest nieźle, na więcej niż 8000 km nie liczcie, wypowiedziałem im umowę z powodu nieterminowych płatności i co ?? słyszę ze źle interpretuję umowę i mam u niech jeździć jeszcze 3 miesiące jak nie to kara, po trzech miesiącach i tak dostaję pseudo karę w wysokości 10 tyś zł za to że auto nie było w dyspozycji, nie istotne że nie płacili i nie było środków na paliwo raty itd. W chwili obecnej sprawa do sądu, oczywiście każda faktura oddzielnie przynajmniej prawnik x razy swoje za sprawę ściągnie, oczywiście zaraz po wyroku KOMORNIK niech też swoje zgarnie, a następnie prokurator za wyłudzenia oraz zmuszanie do przeładunków (wbili mi na auto towar max 1,5T na wadze auto ma ponad 5t a ci twierdzą że wszystko jest ok mam na pamiątkę i jako dowód smsy że jak nie zabiorę to będzie kara) i następna sprawa z KC o odszkodowanie za straty. Pozdrawiam PBA z całego serca MOICH PRZYSZŁYCH SPONSORÓW.
zdjecie uzytkownika
kolejny oszukany przez PBA - 2014-10-29 22:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Historia powyżej jest mi niestety znajoma, również niezapłacone faktury od maja, kary za przestoje, identyczne bezosobowe pisma, brak kontaktu z księgowością i finał w sądzie. Firma nie płaci w terminie, przez co firma przestaje jeździć (bo za co????), a firma nalicza kary za przestoje i bogaci się pracą innych.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-10-29 22:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oszukany przez PBA - 2014-10-29 21:24:40]:
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Wszystkim poszkodowanym podaje numer do Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu wydział przestępstw gospodarczych gdzie prowadzone jest dochodzenie przeciwko tym.....tam zajmują sie właśnie tym czymś zwanym PBA SERVICE tel 062 7655397
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBA SERVICE
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x