Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Silbud

Pracowałeś w firmie Silbud i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zygmunt - 2013-04-26 17:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda to, że zapewniają samochód do dojeżdżania i miejsce do spania? Jak to wówczas jest z benzyną? Ile mógłbym zarobić na start, z niewielkim doświadczeniem? Poradzę sobie znając jedynie podstawy niemieckiego?
zdjecie uzytkownika
Rocky - 2013-06-04 14:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Was wszystkich....

Przeczyłem wasze wszystkie opinie na temat Firmy Silbud, na temat Pani Moniki i ludzi tam pracujących.
Tak się składa że ja również pracowałem w tej Firmie kilka lat, przyjęto mnie tam na stanowisko cieśla zbrojarz. Praca była bardzo ciężka, ale zdawałem sobie sprawę na co się decyduję i co będę robił (mimo swego wyższego wykształcenia), bo nie mogłem w swoim zawodzie znaleźć pracy, a mam żonę i troje dzieci które się na Świat nie prosiły. Chciałem im zapewnić byt a tu była szansa zarobienia nie złych pieniędzy.
Pracowałem u różnych brygadzistów, co człowiek to charakter, co brygadzista to inna wizja rządzenia (często brała i bierze się z niskiego poczucia wartości).
Często wyć mi się chciało, czasem chciałem dać co nie którym w mordę, ale się powstrzymywałem.
Nikt mi nie obiecywał że będzie lekko, nikt mnie nie zapewniał że praca będzie łatwa. Spałem na różnych kwaterach, w kontenerach, ale nigdy nie odczuwałem że mnie traktuje się jak białego murzyna. Gdzie mi dano kwaterę spałem, u kogo mi kazano pracować pracowałem. Bo bardzo chciałem pracować i utrzymać rodzinę.
Pani Prezes zawsze znajdowała czas żeby pomóc w sprawach rodzinnego ubezpieczenia czy nawet w rozliczeniu PIT-u. Ja podziwiam tą kobietę w jaki sposób traktuję tę Firmę i ludzi, miedzy czasie odbierając po kilka telefonów, związanych z rzeczami ważnymi i z pierdołami. Jeżeli ona była zajęta to był jej mąż Pan [usunięte przez administratora] który mi pomagał, albo na dole Panie. Wystarczyło powiedzieć o co chodzi i można było załatwić wszystko.
Wiecie co Wam powiem, narzekają ci co im się robić nie chce, ci którzy myślą że za sam fakt pojechania do Niemiec będą zarabiać pieniądze, że będą spać w hotelach 5-cio gwiazdkowych i jeździć autami klasy S które palą 3 litry na sto przy jeździe 160 km/h. że będą pić na budowach, awantury robić na kwaterach, wracać w busach pijani jak świnie i używać aut służbowych do prywatnych celów, a biuro będzie przy nich skakać jak przed wielkimi fachowcami których jest garstka.
Odchodząc z tej Firmy po kilku latach pracy, zostawiłem sobie możliwość powrotu, bo nie wiem co mnie spotka w życiu. Mam pracę w swoim zawodzie, jestem codziennie w domu z moimi dziećmi i rodziną.
Dziękuję tym ludziom że mogłem tam pracować
( Ci którzy szukają kontaktu z tą Firma wystarczy że w google wpiszą Silbud Racibórz i znajdą kontakt)
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-22 11:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jaką dają podstawę?
zdjecie uzytkownika
ali - 2013-07-30 19:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej firmie sa tacy majstrowie ze szok,banda pajaców.jeśli umisz po niemiecku i potrafisz z siebie zrobic debila to przyjmij sie do silbudu.
zdjecie uzytkownika
ali - 2013-08-05 21:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisz co tam sie dzieje
zdjecie uzytkownika
Edek - 2013-08-12 17:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nauczcie się najpierw dobrze wysławiać i chociaż troche gramatyki ogarnijcie. Niektórym od tego euro to sie w głowach poprzewracało. Wracają tacy na polską stronę do pracy i zachowują sie jak prostacy i chamy. "Ja bo mi się należy! Jał pierdolał taka robotał! ja bo w rajchu je lepszy a polska to chadziaje! " To się ludzie wyprowadźcie do tego rajchu całego !!! Nikt was ani w Polsce ani w Silbudzie nie trzyma na siłę a płakać za Wami nikt nie będzię :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-14 13:37:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ile można zarobić u nich w Silbudzie na miesiąc pracy? czu wraz z umową dają ubezpieczenie od wypadków?
zdjecie uzytkownika
terek - 2013-08-19 19:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem o możliwości zatrudnienia przez silbud, przyznam szczerze, że nic nie słyszałem na temat firmy - czy ktoś przedstawiłby mi obecną atmosferę i warunki pracy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 08:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak się już poobrażaliście, to może by ktoś odpowiedział Terkowi na jego posta? jest całkiem konkretny:)
zdjecie uzytkownika
hola - 2013-08-27 21:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy u Silbudzie można zatrudnić się bezpośrednio czy przez agencję pośrednictwa pracy? czy trzeba mieś założoną swoją działalność?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-29 13:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu chyba jakies nieporozumienie, z tym powyzszym postem, nie wiem jak dla was, ale dla mnie nic nie wnosi do dyskusji. Podbijam za to pytanie hola
zdjecie uzytkownika
jo - 2013-08-29 21:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu za c.....e piszą jak nie macie co robić to się za robotę weźcie lenie patentowe,a nie [usunięte przez administratora]. o majstrach i firmie,tu nikt nikogo na siłę nie trzyma i nikt tu nikogo z was do pracy nie wołał,jak się nie podoba to won do Austrii nieroby,ci co chcą pracować i mają o czymś pojęcie to tu już kupę lat pracują i krzywda się im nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
alibaba - 2013-09-07 13:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest w pożądku i zatrudniaja Cie bezposrednio w firmie. Teraz bylo troche problemow ale jest dobrze juz.
zdjecie uzytkownika
gabik - 2013-09-15 15:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na czym te problemy polegały? szukam jakiejś względnie stałej pracy, ale nie wiem - nie jestem pewien - czy Silbud jest w stanie to zapewnić?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-26 19:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest ok. Pracuje 6 lat i nigdy nie bylo, że czekam na pieniądze a to najważniejsze. Najgorsi, są majstrowie, żeby sie u jakiegoś zaczepić na dłużej to nie wystarczy, że jest sie dobrym fachowcem, trzeba dobrze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzić, raz zapyskujesz i jesteś do odstrzału. Jeżeli potrafisz po niemiecku i znasz plan to Ci majstry, u których średnio z tym czują zagrożenie i tez wypieprzają. Ogólnie robić swoje nie wychylać sie przed orkiestre i jest ok.
zdjecie uzytkownika
gabik - 2013-09-27 06:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki za info, a na jakie średnie zarobki można liczyć w firmie? czy dostajecie normalnie umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-12-13 07:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIRMA,WYDAWAŁOBY SIĘ W PORZĄDKU.POZORNIE.OWSZEM,ZATRUDNIAJĄ NA UMOWĘ O PRACĘ NA CZAS OKREŚLONY,PRACUJESZ NA TERENIE NIEMIEC KASĘ DOSTAJESZ ALE KIEDY ZJEŻDŻASZ DO POLSKI I PRACY NIE MA,ZAPOMINAJĄ,ŻE MAJĄ PRACOWNIKÓW.ZOSTAWIĄ CIĘ NAWET NA MIESIĄC ALBO I DŁUŻEJ BEZ ŻADNYCH ŚRODKÓW POMIMO TEGO,ŻE W UMOWIE ZAWARTY JEST PUNKT,KTÓRY MÓWI,ŻE W PRZYPADKU BRAKU PRACY NA TERENIE NIEMIEC POWYŻEJ 1 TYGODNIA PRACOWNIK ZOSTANIE PRZENIESIONY DO PRACY NA TERENIE POLSKI.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jas - 2014-01-08 12:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W kazdej firmie jest podobnie ,przewaznie swiniami sa majstrowie ,czesto szef nie wie co bylo przyczyna zwolnieniax pracownika ,a w moim przypadku bylo to ze pan brygadzista(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
old boy - 2014-02-18 23:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zeby zostac przeniesionym do pracy do polski to najpierw musi byc ta praca w polsce a w polsce ostatnio nawet tu pracujacym nie moga zapewnic pracy coraz bardziej wydaje sie ze maja pracownikow gdzies i "szefostwo" mysli tylko o sobie i swoich prywatnych sprawach...
zdjecie uzytkownika
farmer - 2014-03-05 18:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli myślą tylko o osobie to powinni jednak zadbać o pracownika Silbudu, który w końcu robi nie na kogo innego jak tylko na nich...
zdjecie uzytkownika
farmer - 2014-03-05 18:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli myślą tylko o osobie to powinni jednak zadbać o pracownika Silbudu, który w końcu robi nie na kogo innego jak tylko na nich...
zdjecie uzytkownika
yago - 2014-03-11 16:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co Silbud rozumie przez wykształconego murarza czy betoniarza? chodzi im konkretnie o skończone technikum czy może bardziej praktykę?
zdjecie uzytkownika
opinia - 2014-03-14 15:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-06-22 11:15:08]:
To pisał pan ... na pomoc..... bo po co odchodzić z tak zajefajnej firmy?
zdjecie uzytkownika
ramos - 2014-03-26 19:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że jako wykształcenie traktują skończoną szkołę. W sensie jeśli jesteś po budowlance to się złapiesz
zdjecie uzytkownika
salif - 2014-04-01 16:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi wydawało się, że tu raczej lepiej być po studiach z jako takim pojęciem o instalacjach i przy okazji doświadczeniem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
12 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silbud
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x