Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: T&S Group

zdjecie uzytkownika
HGT - 2015-12-18 10:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
SZUKAM OSÓB POSZKODOWANYCH PRZEZ TNS GROUP W CELU ZŁOŻENIA POZWU ZBIOROWEGO PRZECIWKO TEJ FIRMIE. RAZEM BĘDZIE NAM ŁATWIEJ DOCHODZIĆ SWOICH PRAW W SĄDZIE W HOLANDII. MAMY TAKIE SAME PRAWA JAK HOLENDRZY. NIKT Z WAS NIE WYJECHAŁ Z KRAJU BY STAĆ SIĘ NIEWOLNIKIEM.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-18 11:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to prawda że w kródce będziecie mieszkać z uchodźcami?
piątek, 18, grudzień 2015 06:17
"Ośrodek wypoczynkowy w Kaatsheuvel zmieni się niebawem w centrum na 1200 uchodźców - poinformowały w czwartek władze gminy Loon op Zand.
Decyzji nie konsultowano z mieszkańcami, ponieważ uznano, że sprawa jest zbyt wielkiej wagi, aby poddawać ją głosowaniu. Gmina podkreśla, że w Holandii jest wielu uchodźców i trzeba wszystkim zapewnić azyl. Jednocześnie gwarantuje, że każdy krok stawia z dużą ostrożnością.
Pierwsi uchodźcy przyjadą w ostatnim tygodniu 2015 roku na teren ośrodka Droomgaard. Komplet azylantów ma zostać osiągnięty przed 1 kwietnia przyszłego roku.
źródło: rtlnieuws.nl
(łd)
Ciekawe czy będą tak traktowani niż Polacy czy lepiej:) Wszystko jest zaplanowane to pewne traktowanie nas jak niewolników również.
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2015-12-18 11:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [elka - 2015-12-14 15:27:07]:
Pani Elu, Pani Sylwio, dziękujemy za rozsądne spojrzenie i podzielenie się swoimi odczuciami na forum. Jest prawdą, że polskie dziewczyny są niezwykle praktyczne i zaradne ;) Kochani forumowicze, Wesoły Świąt i szczęśliwego Nowego Roku!
T&S Group Polska
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-12-18 14:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecież informują o kosztach, albo się człowiek decyduje albo nie... a nie sądzicie, że przeciez żadna firma nie zmusza nikogo do palenia zioła... jeśli ktoś pali to pali bo pozwala na to Holandia, jeśli ktoś pali w domku zawsze można to zgłosić, przecież call center jest czynne do wieczora... dlaczego tego nie zgłaszacie? Przeciez po drugim oficjalnym ostrzeżeniu nie tylko dotyczącym pracy ale także umiejętności zachowania się na lokacji osoba wylatuje z pracy. Ale no tak lepiej jest pomarudzić. Co do osoby, która chce pójść do sądu chętnie się tam udam i powiem jak to faktycznie wygląda z mojego punktu widzenia a tez mam zdjęcia i wszystkie inne oferty i dokumenty od firmy, niestety ale czasem ręce opadają. Co do Dromgardu, też słyszałam, że mają tam przyjechać uchodźcy, niestety oni sa wszędzie lepiej traktowani niż Polacy, nawet w Polsce, tu faktycznie może TnS zmieni swoje zakwaterowanie na inne, przynajmniej na jakiś czas.A może Holandia wykupi cały ośrodek dla tych wszystkich "pokrzywdzonych" przybyszów.... ech. Ale uchodźcy to tez nie wina Tns, z tego co wiem oni to podnajmują od jakies zewnętrznej firmy, więc Syryjczycy i Ci inni to pewnie pomysł firmy zewnętrznej, bo pewnie będą jakieś mega profity... no nic czekamy na rozwój sytuacji.
zdjecie uzytkownika
Ik - 2015-12-18 15:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no wszystko jest wina T&S... Uchodźcy też. Masakra.
zdjecie uzytkownika
natala - 2015-12-18 19:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JOLA - 2015-12-02 23:01:30]:
w sumie Ci którzy byli po części też maj zdanie ?
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-12-19 12:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajne te call center zawsze można się dogadać w kilka osób i złożyć na kogoś fałszywy donos by go zwolnili z pracy.
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-12-20 10:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niekoniecznie..... jakby pracownik był bez winy to przecież da się wytłumaczyć, a o zwolnieniu pracownika z danej firmy decyduje team leader a nie call center, nooo ale co tam tez wina T&S i uchodźców :-)
zdjecie uzytkownika
hjk - 2015-12-20 17:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
elka ty chyba masz jakiś problem z głową wina uchodźców czy t&n czy ktoś napisał, że to wina uchodźców jesteś normalna???
Fakt jest taki o tym czy ktoś jest winny czy nie decydują FAKTY a nie team leader, który jest tylko pracownikiem i tez możne być zwolniony z dnia na dzień.
dla mnie team leader nic nie znaczy tylko kierownik i kadry oni decydują o tym kto ma pracować a nie jakiś zwykły pracownik. Życzę ci zwolnienia przez pomówienie może wtedy zrozumiesz o czym pisze.
zdjecie uzytkownika
T&Syf - 2015-12-21 16:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jesteśmy bardzo uczciwą firmą. Zapraszamy do rekrutacji w firmie Baetsen koło Eindhoven. Możemy zagwarantować dużo godzin w smrodzie, kurzu i hałasie. Dźwiganie zagwarantowane.Na pewno będziecie przynajniej raz w miesiącu chorzy od tego syfu. Zakwaterowanie Droogard i Świniarnia Vleustraat 40 Best. Gwarantujemy pracę i mieszkanie z bardzo interesującymi ludźmi - z nami rowiniesz skrzydła - zapraszamy frajerów z Polski bo lubimy was dymać i na was zarabiać kase. ha ha
zdjecie uzytkownika
eee - 2015-12-31 21:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, no ja widzialem kilka ogloszen od firmy P&M Group Sp. z o.o. na stanowsiko operatora wózka widłowego w Tillburg albo spawacz mig mag w Holandii
zdjecie uzytkownika
Bezrobotny - 2016-01-06 13:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
brud, syf, zimno i brak pracy... dziekuje za niby stala prace.. klamcy i zlodzieje a jestem na minusie w solarisie...
zdjecie uzytkownika
yołka - 2016-01-08 02:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mojego chłopaka teraz zainteresowała oferta na stanowisku pracownika budowlanego z certyfikatem VCA, naprawdę dużo lepsze warunki pracy niż w innych miejscach za granicą, głównie finansowe
zdjecie uzytkownika
erwin - 2016-01-10 18:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę, to T&S Group ma obecnie sporo ofert pracy do Tilburga. Zastanawiam, się czy nie spróbowac, ale prosze napiszcie mi jak tutaj z warunkami na kwaterach i po ile osób jest w pokoju.
zdjecie uzytkownika
Lenny - 2016-01-12 11:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe to cuchnące bungalowy z grzybami i smrodem i do tego jak trafisz na nie myjusów z Polski ćpunów i lumpów to nawet nie odpoczniesz bo połowa tych ludzi co tam pracuje to margines społeczny który jedzie się bawic do NL czyli ćpać chlać robić chlew i syf.Polacy przez takie zachowania sami sobie zapracowali na taką opinie w świecie nie dość że się nie trzymają to jeszcze się podpier....porażka Polacy to najgorsze ŁAJNO za granicą - to co napisałem to samo życie.
zdjecie uzytkownika
Romanoff - 2016-01-12 12:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze panie nick ze ewidentnie cos cie boli i nie wiem czy masz bol [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy kiedys starales sie o wzgledy pani K i zostales odrzucony czy co. Zaden czlowiek nie zasluguje na takie obelgi zwlaszcza na forum. Skoro jestes tak swiecie przekonany ze w ten sposob doszla do stanowiska to dlaczego nie aplikowales jak oferta pracy na te stanowisko byla ogolnodostepna dla kazdego? :) Idz w koncu do urzedu pracy chlopie i jedz gdzies najlepiej jak najdalej gdzie nie bedziesz mial dostepu do internetu :) Wypisujesz ten sam belkot juz przez pare stron i jakos nie masz wplywu na to czy przyjezdzaja ludzie czy nie. PONOWNIE: Dobrych opinii nie zobaczysz na forum bo narod Polski jest narodem ktoremu jak dobrze to sie nie odzywa, jak zle to swiat do gory nogami obroci. Zycze wam wszystkim zebyscie znalezli odpowiednie stanowiska pasujace do ilorazu inteligencji ktory tutaj prezentujecie. Ludzie ktorzy chca pracowac zawsze beda pracowac, ludzie ktorzy spodziewaja sie kokosow za grzebanie w nosie beda okupowac fora jest to nieuniknione. Nick tobie proponuje jakas terapie u psychologa zeby pozbyc sie zlych emocji ewentualnie jakas yoge ;-)
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-01-12 13:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tobie, też proponuje terapie u psychologa może przestaniesz bronić ludzi którzy są przyczyną niszczenia rynku pracy dla Polaków zagranicą. Puszczenie się z przełożonymi by dostać prace w Holandii to według Romanowa nie jest wstyd dla Polaków i oznaka prymitywizmu. A twoje wypowiedzi świadczą o agresji a ona o bezradności wobec moich faktów i poparcia forowiczów. Zobacz ile osób od moich wpisów wypowiedziało się na forum opisując fakty o tym, co ich spotkało po przyjeździe do tej firmy.
Mi nie chodzi o puste obwinianie ale może i TNS poprawi swoje postępowanie wobec ludzi których przyjmują do pracy zagranicą i zaczną lepiej dobierać ludzi do pracy, a nie sprowadzać patologie z polski i puszczalskie panienki, które nic nie umieją tylko sieją zamęt. Romanoff atakujesz mnie bo czujesz się przegrany twoje wpisy są stale podważane faktami również przez inne osoby. Dla jasności Ja mam prace stałą :)
zdjecie uzytkownika
Lenny - 2016-01-12 18:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nick popieram Cię w 100%.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-01-13 04:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej @nick a ja uważam że trochę przesadzasz, ogólnie bacznie przyglądam się opiniom na tym forum i uważam, że jest całkiem dobrze i nawet dość sympatycznie, nie ma się co wściekać
zdjecie uzytkownika
Romanoff - 2016-01-13 09:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nick - 2016-01-12 13:33:54]:
Przeczytaj choc raz w zyciu cos z zrozumieniem. Wyssane z palca puste informacje to mozesz w kawiarence parafialnej ewentualnie pociskac zmanipulowanym mocherom. Miej odwage powiedziec ludziom prosto w twarz co o nich myslisz, a nie ukrywasz sie pod nickiem incognito i zgrywasz hejtera ktoremu nie wyszlo w zyciu. Przytaczasz fakty ktore sa w wiekszosci poparte przez plotki i frustracje ludzi ktorzy mieli dwie lewe konczyny gorne i ktorym w ogole nie chcialo sie pracowac i polecieli na ryj :) napewno byles jedna z tych osob bo zadna normalna osoba nie bedzie przesiadywac miesiacami na forum z checia "zemsty" za wlasne uposledzenie umyslowe i brak motywacji do pracy. Powoli zaczynam wnioskowac ze mozesz byc tym delikwentem ktory wyladowal w szpitalu psychiatrycznym w tilburgu na obserwacji i ktory byl zafascynowany taksowka marki tesla ;-) z wypowiedzi na wypowiedz coraz bardziej zaczynasz przypominac pana D, czyzbym mial racje? Jezeli tak to zglos sie spowrotem na obserwacje bo przyda ci sie pomoc specjalisty. Jezeli nie to i tak odwiedz psychiatre bo to co tutaj pokazujesz to czysta nienawisc I TO JEST BEZRADNOSC nie zmienisz naplywu ludzi do tnsu ani do zadnej innej agencji bo ludzie maja swoj rozum i potrafia kierowac sie WLASNYMI przekonaniami a nie wypocinami jakiegos goscia ktory w zyciu nic nie osiagnal :) pozdrawiam cie nick trzymaj sie cieplo. Jak bedziesz mial ochote sie spotkac i porozmawiac o tym oko w oko to daj znac z checia jeszcze raz powoli ci to wyjasnie.
zdjecie uzytkownika
Romanoff - 2016-01-13 09:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Romanoff - 2016-01-12 12:59:20]:
I jeszcze jedna sprawa panie nick, poczytaj sobie pan pewne 2 paragrafy prawne ktore dotycza twoich wypowiedzi.

1.Przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Z pomówieniem będziemy mieli do czynienia wówczas, gdy internauta zamieści wpis, że bliżej określony przez niego sędzia przyjmuje korzyści majątkowe za wydawanie rozstrzygnięć korzystnych dla jednej ze stron. Z uwagi na fakt, iż w świetle aktualnego stanowiska orzecznictwa Internet stanowi środek masowego komunikowania, w takim przypadku będzie miała zastosowanie surowsza odpowiedzialność karna z karą pozbawienia wolności do roku włącznie.

2.Drugim przestępstwem jest zniewaga, przewidziana w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Znieważyć można poprzez epitet, ubliżenie komuś, np. nazywając kogoś kretynem. O tym co zostanie uznane za zniewagę decydują względy kulturowe i kontekst.
zdjecie uzytkownika
byłem w TnS - 2016-01-13 13:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co do warunków mieszkalnych w Droomgard to w lato były remonty i postawiono nowe campingi tak, że na syf bardzo nie można narzekać. Gorzej było rok temu jak mnie zakwaterowano w ruderze campingu dwuosobowego z połamaną sofą w salonie. Na szczęscie nie ma już tych dwójek i parkmanagera Łukasza. W tym roku w lato było mało ludzi na campingu, tak samo jak i z TnS i mieli dużo mniej ofert pracy jak rok temu. W ostatnie lato byłem na Droomgard przez European Staffing i nawet znalazłem parę osób co mieszkały na Droomgard przez TnS ponad rok czasu. Dinozaury normalnie :D
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-01-13 20:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli zniewaga dla (usunięte przez administratora) jest jej własne zachowanie to trudno :). A dla nas jest zniewagą jej zachowanie wobec pracowników!!!!
Uważaj na słowa obrońco oszustów z TNS bo twoje teksty pod moim adresem mi nie odpowiadają już parę razy zasłużyłeś na przytoczone przez siebie artykuły i zapewne osobą poszkodowanym przez TNS których określasz jako nieudaczników też nie odpowiadają twoje teksty. Dodam, że nigdy nie będę mieć szacunku do lubi którzy na swoje stanowiska zapracowali dupodajstwem nepotyzmem i okradaniem innych. A do psychiatryka sam trafisz jak będziesz nadal wierzył w TNS.
zdjecie uzytkownika
Romanoff - 2016-01-14 08:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2016-01-13 20:13:07]:
Czyli jednak trafilem? Jestes slawny Damian K? :) Tak jak myslalem.. No nic , lekarze z Tilburga pewno nie raz dzwonili po ciebie do biura :)
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2016-01-14 12:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry. Żeby nie zarzucać forum pojedynczymi odpowiedziami, znów przygotowaliśmy jeden, dłuższy post.
erwin:
„Z tego co widzę, to T&S Group ma obecnie sporo ofert pracy do Tilburga. Zastanawiam, się czy nie spróbowac, ale prosze napiszcie mi jak tutaj z warunkami na kwaterach i po ile osób jest w pokoju”.
Rzeczywiście, Tilburg jest miejscem skąd mamy najwięcej ofert. Szczególnie teraz za początkiem roku mamy istny wysyp. Jeśli ma Pan w ręku fach, polecamy oferty specjalistyczne (np. spawacz, IT programmer). Jeśli nie, to chyba najlepsza okazja by zarówno umiejętności jak i doświadczenie zawodowe zdobyć :) Co do mieszkań to po raz kolejny zapewniamy: w domu mieszka tyle osób, ile jest łóżek! Bez wyjątków.
Nick:
„Często, jest w T&S tak, że w Polsce wysyłają do pracy do określonej firmy, a trafia się do zupełnie innej firmy w Holandii, bo w biurze holenderskim T&S-u zmieniają bez informacji pracownika mu firmę [...] O tym, też nie informuje T&S w Polsce”.
Zdarza się tak. W wielu ofertach jest zastrzeżenie, że czasowo zaistnieje opcja bycia „skoczkiem”. Informujemy o tym w regulaminie, na stronie internetowej, w rozmowach telefonicznych, itd. To dobre rozwiązanie ponieważ pozwala pracownikowi uniknąć dłuższych przestojów w pracy. Lepiej pracować tymczasowo na innym stanowisku, niż wcale, prawda? Ponadto w dzisiejszym, dynamicznie zmieniającym się świecie dobrze jest posiadać jak najwięcej umiejętności i być gotowym na zmiany. Zapytajcie ekspertów, na pewno to potwierdzą.
Jola
„CZYTAJĄC TE KOMENTARZE NIECHCE MI SIĘ WIERZYC. [...]. CZY TA FIRMA MA NAPEWNO CERTYFIKAT?”
I to nie jeden: ) Jednym z najważniejszych jest certyfikat Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej. Wykaz agencji spełniających wymogi znaleźć można na stronie internetowej Ministerstwa Pracy.
Majk
„Witam wszystkich. Nie mam w zwyczaju wylewac swoich zali na forum, ale zrobie wyjatek. W tns pracuje juz trzy miesiace. Za kazdym razem przed wyjazdem do pracy sprawdzam dana firme. Tak było i tym razem. To co tutaj piszecie (wiekszosc) to naciagane roszczenia”.
Serdecznie witamy i dziękujemy, że zrobił Pan wyjątek :)


T&Syf
Możemy zagwarantować dużo godzin w smrodzie, kurzu i hałasie.
Praca jest w różnych warunkach. Trudno aby np. na budowie panowały sterylne warunki, a w fabryce kanapek nie unosił się żaden zapach. Jeśli jednak faktycznie z zajęciem wiąże się duża ilość pyłu lub kurzu, piszemy o tym w ofercie już na internetowej stronie!
Romanoff
„Zaden czlowiek nie zasluguje na takie obelgi zwlaszcza na forum”
To post odnoszący się do ataków personalnych na tym forum. Zgadzamy się w pełnej rozciągłości - tak się nie robi. Dlatego ponawiamy nasz apel:
Forum to znakomite miejsce służące wymianie informacji. Sami czytami je z zainteresowaniem, choć - jak to z forami bywa - przeważają negatywne komentarze. Szanujemy jednak każde zdanie i robimy wszystko, co w naszej mocy, by sprostać Waszym oczekiwaniom. Niestety ostatnio pojawiły się również wpisy, które mają niewiele wspólnego z sensowną wymianą zdań. Ataki skierowane przeciw koleżankom czy kolegom z pracy nie powinny mieć miejsca, gdyż zawsze krzywdzą. Czasem widać trzeba przypomnieć, że nie ważne czy to tymczasowy pracownik, koordynator czy opiekun - wszyscy jesteśmy ludźmi.
zdjecie uzytkownika
bogdan - 2016-01-14 14:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda ze cel tego forum nie ma sensu gdyz w wiekszosci pojawiaja sie tutaj opinie ludzi zawistnych, ktorym nie wyszlo w zyciu i probuja to odreagowac mieszajac agencje z blotem. Ja wlasnie nie wyjechalem do pracy przez te biuro ze wzgledu na pojawiajace sie tu opinie czego teraz zaluje gdyz 3 tyg temu zrobil to moj znajomy i poki co nie moze nic zlego powiedziec. Ludzie ogarnijcie sie bo to sie mija z celem.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2016-01-15 20:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bogdan - 2016-01-14 14:22:57]:
Ja po tym co tu widzę na forum i opisach ludzi wątpię w uczciwość tej firmy i nie zaryzykuje bycia pracownikiem dla tej firmy. Wpisy osób zadowolonych są zbyt naciągane i jakoś mało przekonujące.
zdjecie uzytkownika
Pupielec - 2016-01-15 22:21:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miłe panie rekrutujące naszych rodaków z Polski do pracy w Holandii z T&S Group Opole przyjedźcie sobie na 2 tygodnie popracować i zobaczyć jak jest na prawdę jak się mieszka z patologią z Polski brudasami i lumpami oraz co najważniejsze Ćpunami pomieszkacie sobie w smrodzie i z marginesem społecznym z Polski to w końcu otworzycie oczy T&S Group to jest najgorsza agencja z Polski.
zdjecie uzytkownika
Pyra - 2016-01-16 21:40:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam NL JOBS tam przynajmniej da się zarobić w sezonie są godziny jest auto służbowe ludzie w porządku ale PATOLOGIA z Polski na pewno tam się nie dostanie tylko poważni ludzie co chcą pracować i wstydu nie przynosić no i nie karalność to podstawa tam
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-01-17 20:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez nie mam zamiaru brac pod uwage opinii innych gdyz wole sie sam przekonac,maja teraz oferte na pracownika produkcji i administracji w fabryce,to juz wyzsze i stabilniejsze stanowisko gdzie daja mozliwosc rozwoju zawodowego,na długie lata, dobre wynagrodzenie i podwyżke oraz darmowy kurs holenderskiego.
zdjecie uzytkownika
puten - 2016-01-17 23:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kama - 2016-01-17 20:54:29]:
zobaczysz jak świnia niebo to wszystko co tam ci obiecują żebyś się nie zdziwiła
zdjecie uzytkownika
Monalisa - 2016-01-18 22:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że jeśli się komuś nie chce robić, będzie narzekać, a prawdy o firmie nikt nie powie z prostego powodu: napisz pozytywa, to ludzie przyjada i będziesz sie bał że zabiora ci prace.
Zamierzam współpracować z ta agencja. Kiedy uda mi się z nimi wyjechać wtedy będę mogła coś powiedzieć. Tylko trzeba umieć przyznać się do błędu. Bo młodziaki przyjeżdżaja do Holandii w 2 kategoriach, ci co chca pracować i ci co wola ćpać, a ten z drugiej kategorii później będzie pisał na forum bo został zraniony w ta wielka dumę.
zdjecie uzytkownika
herurtkj - 2016-01-18 23:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na temat Tns grup wypowiedz na stronie RMF:
Dodam, że filmiki na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są jasno opisane kto urządził Polakom takie warunki(TNS):
Tak tworzyła się historia TNS:)

Żródło: RMF 24
cytat;
"Kemping w Kaatsheuvel, gdzie mieszkają Polacy po holendersku nazywa się "
"Droomgaard", czyli "Ogród Marzeń". Jest podzielony na część "lepszą", czyli holenderską i "gorszą", czyli polską. Dla Polaków to miejsce to piekło, a za warunki odpowiada firma, która organizuje dla naszych rodaków pracę tymczasową.
Część parku na terenie osiedla przeznaczona jest wyłącznie dla Holendrów. Jest tam basen, plac zabaw i wysoki standard mieszkań. Polakom tam wchodzić nie wolno. Mieszkają w polskim gettcie, płotem oddzielonym od części holenderskiej. Nie ma tam parkingu, tylko szczere pole. Standard domków już na pierwszy rzut oka jest o wiele gorszy niż w części holenderskiej.

Po polskim kempingu dziennikarkę RMF FM oprowadziła Elżbieta Rodenburg z polsko-holenderskiej organizacji "Plon", która pomaga Polakom. Mieszkańcy nie chcą jednak rozmawiać. Tutaj wszyscy się znają, boje się, że stracę pracę - mówi jeden z mężczyzn. Często Polacy przyjeżdżający do pracy w Holandii nie zdają sobie sprawy z tego co ich czeka. Fatalne warunki lokalowe to niestety "zasługa" biur organizujących pracę naszym rodakom. Polacy godzą się jednak na takie zasady, bo jak tłumaczą w kraju tyle nie zarobią.Pensja i tak jest większa, mimo że to stawka minimalna - mówi jeden z mężczyzn.

Mieszkają po dwie, trzy osoby w niewielkich przyczepach. Jak przekonała się nasza korespondentka warunki są urągające. Dziury w ścianach, okna izolowane taśmą klejącą, nie działa toaleta. Zimą można sankami jeździć po ścianach - opowiada jeden z Polaków. Praktycznie nie ma ogrzewania. Jest jeden centralny piec w salonie. Ściany domków są cienkie. Domki nie są ocieplane w żaden sposób i przy temperaturze zerowej ludzie śpią w swetrach, czapkach i rękawiczkach, bo tak jest zimno - dodaje Elżbieta Rodenburg. Wiem, że zimą ludzie ogrzewają rury suszarkami do włosów, bo woda zamarza i brakuje wody - podkreśla.

Każdy z Polaków płaci za łóżko ponad 92 euro tygodniowo. Miesięcznie to nawet 400 euro od osoby. Łatwo obliczyć, ile zarabia biuro pośrednictwa pracy, które "domki" wynajmuje. Na wolnym rynku można bez problemu wynająć mieszkanie za 700 euro. Polacy mieszkają w takich warunkach i nawet nie myślą, żeby wynająć porządny lokal? Mogą to zrobić, ale zaraz stracą pracę - wyjaśnia Elżbieta Rodenburg, która doradza również Polakom w kwestiach prawnych. Biura w pracy tymczasowej w Holandii dosłownie zawłaszczają całą sferę życia pracownika - tłumaczy. Staje się on praktycznie ubezwłasnowolniony - dodaje. Firma zapewnia mu pracę, ale wymaga, aby wynajął wskazane mu mieszkanie i korzystał z transportu firmy. Zarabia na tym podwójnie. Polski pracownik jest w ten sposób praktycznie ubezwłasnowolniony. Do tego dochodzi jeszcze system kar dosłownie za wszystko, np. za brudną szklankę na stole. Kary takie są ściągane bezpośrednio z pensji. Zezwala na to kodeks pracy tymczasowej. Pracownicy mogą się kontaktować ze światem zewnętrznym tylko za pośrednictwem wyznaczonej osoby. W Holandii tego typu polskie getta to codzienność. Wszystko jest legalne lub na pograniczu prawa.

Zdecydowanie polecam TNS haha to wspaniała firma wiedzą jak oszukiwać rodaków mają 15 lat doświadczenia w tym, a do tego rozumieją Nas jak bardzo jesteśmy biedni i zdesperowani.
zdjecie uzytkownika
Worker - 2016-01-19 00:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest CUCHNĄCA MAFIA gospodarcza.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2016-01-19 02:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a te ich ośrodki to przypominają mi naprawdę Auschwitz.
zdjecie uzytkownika
GArgi - 2016-01-20 13:45:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zwykła tuba propagandowa T&S. Co jakiś czas jakiś zatrudniony student dziennikarstwa napisze długi post odpowiadając na zarzuty czy też opisy. Nie dajcie się omamić propagandzie. Te biuro ma jeszcze daleko aby spełaniać jakiekolwiek standardy.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-01-20 19:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, ale skąd w ogóle takie wnioski? moze niektórzy naprawde sa zadowoleni? Wydaje mi się, ze praca jako Operator maszyn do produkcji żywności jest rozwojowa, bo dają szkolenia.
zdjecie uzytkownika
repit - 2016-01-21 18:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że kasowany jest mój post o nauce języka. Firma T&S preferuje pracowników ze szczątkowym angielskim. Ludzie jeśli jedziecie do Holandii to przynajmniej z dobrym angielskim, a najlepiej to uczcie się niderlandzkiego. Ludzie z Syrii, Afganistanu i Ukrainy uczą się niderlandzkiego, a moi rodacy w większości są odporni na wiedzę. Jeśli nie będziecie się rozwijać to tego typu biura będą kwitnąć, to jest jedyny sposób, aby one zaprzestały działlności.
zdjecie uzytkownika
nntdd - 2016-01-21 22:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z tobą repit. Ale TNS nie daje możliwości rozwojowych pracownikom żadnych.
Innym obcokrajowca jest łatwiej nauczyć się niderlandzkiego bo o nich dbają a nas chcą tylko wyzyska do pracy. Większość, Polaków to prawda przyjeżdża tylko na parę miesiecy ale mały procent chce zostać na stałe. Jest w koncu wiele bogatszych krajów jak Anglia Niemcy Norwegia gdzie tez można znaleźć prace i zamieszkać.
A poza tym osoby które nie znają dobrze angielskiego czy niemieckiego nie znajda pracy nawet przez TNS bo Holendrzy szybko zwalniają takich ludzi z pracy znam takie przypadki jeden dzień i rezygnują z osoby.
zdjecie uzytkownika
Meh - 2016-01-22 20:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomek no taka praca jest rozwojowa i ja myślę, że warto wyjechać za granicę z nimi. A oferty mają przeróżne. Np. taki pracownik produkcji i administracji w fabryce musi bardzo dobrze znać język niemiecki lub angielski i umieć obsługiwać komputer. To nie są duże wymagania. A oferują darmową naukę języka holenderskiego w T&S College! Kurcze, taka nauka u nas w Polsce to kosztuje pewnie tyle co się zarobi w tej pracy.
zdjecie uzytkownika
repit - 2016-01-22 21:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@nntdd no cóż Polacy sami się podstawiają bo pokazują jeden przez drugiego,że można szybciej i więcej. Natomiast tomek i Meh to podstawione słupy prpagandowe. W Holandii są nawet kursy za 1 euro, ale trzeba mieć na to czas i chęć. Film na stronie T&S to czysta prpaganda jak za czasów komuny. Jest tam kawałek na sortowni śmieci. Akurat był pokazany lajcik - normalnie to tych śmieci jest na 0,5 metra a nawet 1 metr na taśmie i to już jest przegięcie. Ludzie wcale nie są tacy radośni, bo w pracy Polak jest wyżyłowany na maksa. Oczywiście po takiej pracy można się śmiało zrelaksować w "kultowym już zakwaterowaniu" dla azylantów.
zdjecie uzytkownika
marek - 2016-01-24 20:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @repit, że odrobinę przesadzasz z doszukiwaniem się tu propagandy. Ja jestem osobą dopiero firmą zainteresowaną, chcę wyjechać do Holandii a ich oferty mi się podobają.
T&S Group
T&S Group
"Wywiad z Ryszard Pierzchała - Współpracownik w zakresie działań marketingowych i PR w firmie T&S Group"
Proszę o kilka słów na temat historii firmy TNS... Firma istnieje od dwunastu lat. Od samego początku działa na terenie Opola.   Czym się zajmuje TNS Group? Agencja zajmuje się rekrutacją osób wyjeżdżających do pracy do Holandii. Początki działalności sięgają okresu przed przyjęciem Polski do Unii Europejskiej. W tamtym czasie były, to osoby z paszportami niemieckimi, ale od momentu wejścia do Wspólnoty firma obsługuje już wszystkich pracowników.    Co można powiedzieć o Państwa siedzibie? Firma od samego początku działa na terenie Opola, siedziba mieści się w centrum miasta, a niedawno uruchomiła oddział w Bytowie w woj. pomorskim. Odkąd internet stał się dodatkowym medium, wiele spraw można załatwić za pośrednictwem naszej strony internetowej np. formalności związane z rejestracją.     Czy w jakikolwiek sposób zmieniał się profil prawny firmy? Cały czas działa, jako TNS Group. Jest to firma-córka niepowiązana kapitałowo z firmą holenderską. TNS Group z Opola współpracuje tylko z oddziałem holenderskim. Osoby, które wyjeżdżają do pracy za pośrednictwem agencj...
zdjecie uzytkownika
Kasiek - 2016-01-26 13:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Odnośnie bungalo w Ramsdonksveer to nie moge złego słowa powiedzieć, domki eleganckie i ciepłe, zajmując nowe lokum/pokój zastajecie czyste a wiadomo, że o bieżący porządek dbają domownicy to chyba jasne. Odnośnie pracy mój kawaler pracuje już rok i nie narzeka, bo jeżeli ktoś chce pracować to znajdzie dla siebie odpowiednie zajęcie, które to pośrednictwo akurat daje taka możliwość. Dla chcącego nic trudnego, pozdrawiam :-)
zdjecie uzytkownika
T&S Group - 2016-01-27 13:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [herurtkj - 2016-01-18 23:17:10]:
„Firma T&S preferuje pracowników ze szczątkowym angielskim”. - „Preferuje” to nieadekwatne słowo. Czasem dajemy możliwość pracy ludziom znającym język na poziomie podstawowym i zaliczamy to na plus. Osoby, które są chętne do pracy, ale język nie jest ich mocną stroną nie są z góry dyskryminowane. Dotyczy to jednak maksymalnie dwóch ofert z naszej tablicy ogłoszeń. Zwykle wymagamy angielskiego na poziomie przynajmniej komunikatywnym. W ofertach związanych z administracją czy obsługą wózków widłowych dobra znajomość języka jest podstawą. Generalnie, im ktoś mówi lepiej, tym szanse na dobrą pracę rosną.

„To na temat Tns grup wypowiedz na stronie RMF (...) Dodam, że filmiki są jasno opisane kto urządził Polakom takie warunki(TNS)” - Po pierwsze w artykule nikt nie mówi, że to T&S. Po drugie, to archiwalny wywiad mający już cztery lata, co w tej branży jest epoką. Jeśli chodzi o filmik na którym faktycznie były domki firmy z nami współpracującej (zakładamy, że myślimy o tym samym, bo w przytoczonym wywiadzie takiego nie ma), to po otrzymaniu sygnału zdecydowaliśmy się zapewnić nowe miejscówki. W galerii na naszej stronie są ich adresy i zdjęcia - każdy może obejrzeć.
Autor wpisu przytoczył także cytat, że na wolnym rynku można wynająć mieszkanie już za 700 euro miesięcznie. Tak, można, ale czy w promieniu kilometra, dwóch od miejsca pracy? Czy ktoś doliczył choćby koszty dojazdu? Staramy się lokować ludzi tak, by nie musieli się takimi sprawami martwić. Zresztą - powtórzymy to po raz kolejny - nikogo nie zmuszamy do mieszkania w miejscu przez nas zaproponowanym! Jeśli znajdziecie coś na własną rękę, nie mamy z tym problemu.
„Wpisy osób zadowolonych są zbyt naciągane i jakoś mało przekonujące” - taka już nasza przypadłość narodowa: najwięcej serca wkładamy właśnie w narzekanie :)
Pozdrawiamy
T&S Group Polska
zdjecie uzytkownika
herurtkj - 2016-01-27 17:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Artykuł RMF 24 dotyczy firmy TNS lub jak ktoś woli T&S group to ta sama firma. Również, nie ma dla mnie i wielu czytelników znaczenia czy to artykuł z tego tygodnia czy starszy to wasza wizytówka waszej firmy, a raczej dotyczy tego jak traktujecie swoich pracowników zagranicą. Artykuł pokrywa się z filmem z portalu którego nazwy nie mogę podać w poście bo zostanie usunięty cały mój wpis. W artykule RMF 24 są zdjęcia domków potwierdzające takie same tragiczne warunki jak w filmie o waszym ośrodku. A film jest opisany nazwą ośrodka T&S group. Nie, ma filmów na całym internecie obrazujących inne zdjęcia z innych firm to Wasi pracownicy TNS zdesperowani postanowili zgłości te warunki do RMF 24 bo na uczciwość Waszą nie mogli liczyć.
zdjecie uzytkownika
konik - 2016-01-28 12:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do kosztów dojazdów to i tak sobie wliczacie w koszty działalności. Samochód służbowy w Holandii to nic specjalnego, jak ktoś jeździ swoim prywatnymsamochodem to niektóre agencje zwracają połowę kośztów. Niektóre agencje też tak robią, że nie kasują za domek jak pracownik chwilowo nie ma pracy. Tns kasuje za wszystko i to w najwyższych cenach, jesteście pazerni aż do bólu, no a standard domków w tej cenie to najczystsza lichwa w biały dzień.
zdjecie uzytkownika
herurtkj - 2016-01-28 15:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to jeden z filmów z internetu który potwierdza moją wcześniejszą wypowiedz że to o waszej firmie pisano w RMF 24.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
herurtkj - 2016-01-28 16:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem firma T&S Group, należąca do holendra w Holandii to najbardziej nastawiona na wyzysk Polaków antypolska firma w Holandii.
W jednym z artykułów sposób traktowania polaków w T&S porównywano z programem antyimigranckim partii Wolnośći z Holandii. Której jednym z podstawowych celów jest "ograniczenie możliwości zatrudniania imigrantów z nowych państw członkowskich UE i krajów arabskich" czyli nas też to dotyczy.
Dotyczy to:
*T&S firma należąca do Holendra stworzyła dla polaków upokarzająca warunki mieszkaniowe.
*ograniczono nam możliwość otrzymania stałej pracy w tym również dotyczy to zabieranie pracy pracownikowi polskiemu po fazie A czyniąc polaków niezaradnymi finansowo wykluczonymi społecznie osobami.
*wyzysk finansowy, który jest tłumaczony tym, że pracujemy do firmy zewnętrznej nie otrzymujemy całej stawki godzinowej jak osoby na kontraktach z innych krajów.
*uniemożliwienie nauki języka holenderskiego i rozwoju zawodowego dla Polaków w T&S. Przyczyna: celowa nieustanna zmiana godzin pracy, firm. Wymuszanie zmiany zamieszkania lokalizacji itp. Również, Polacy pracują ciężej niż Holendrzy, a w dodatku za połowę wynagrodzenia. Dodam, że stawki w t&S są niższe niż w innych biurach. Właściciel T&S zapewnię cieszy się swoim luksusem majątkiem który już na nas zarobił jak na niewolnikach.
T&S to firma, która wyzyskuje polaków w Holandii nie polecam nikomu. Traktują polaków jak Hitler żydów w początkowej fazie jego działalności.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Informacje z rekrutacji w ogóle nie miały nic wspólnego z tym co było potem zagranica. Standardowe pytania.
Nie informują ludzi, że nie będą mieć możliwości pracy dłużej niż do fazy A mimo, że w Holandii standardem są trzy fazy. Na fazie B i C w T&S Group zostają osoby z rodziny od koordynatorek i znajomi od osób przyjętych przez firmę.
Dlatego pytania o kalifikacja, angielski itp. pracowitość w pracy są nic niewarte.
Na miejscu, również lepsze lokalizacje mieszkaniowe i prace dostają osoby z rodzin od koordynatorek i osoby znajome od pracowników firm holenderskich. Pracownicy firm holenderskich Polacy na wyższych stanowiskach z dużym stażem pracy, również zaczęli żerować na pracownikach t&s i wprowadzać nieuczciwa konkurencje dla innych pracowników t&s tych uczciwie pracujących, oferując niektórym pokoje do wynajęcia z których, mają niemałe zyski finansowe(nie płacą podatków za wynajem, a maja dodatkowy zarobek)w zamian oferują pracownikowi stabilną pracę i wsparcie w pracy u szefa.
Pytania: Jak w uczciwej firmie którą nie jest T&s pytania były o kalifikacje i doświadczenie i angielski.

zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-01-29 10:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie może ktoś kiedy T@S przyśle jaaropgaaf za 2015?
zdjecie uzytkownika
Para - 2016-02-02 09:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak opłaca sie tu pracować? Czy to kolejne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które wyzyskuje polaków i robią sobie z ludzi niewolników

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T&S Group
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert