T&S Group

Opole

Opinie o T&S Group

wkurzona 2016-11-03 08:07
Witam,
od miesiaca pracuje przez tą agencje w firmie produkującej kanapki w miejscowosci Lossr. Przy podpisywaniu umowy pani w biurze gwarantowała ilość godzin pracy, opiekę koordynatorów z Polski. Niestety godzin brak, przez 2 pierwsze tyg tylko po 3 dni pracujące co dawało ok 25 godz pracy tygodniowo. Zaliczki które nie zgadzają się a jeśli idzie się do biura aby wyjaśnić sytuacje to szanowne panie zbywają człowieka, zajęte są rozmowami ze sobą. Kolejna sytuacja, jeśli potrzebna jest wizyta lekarska żadna Pani z biura nie pomoże przy jej załatwieniu. Moja znajoma 4 dni miala goraczke 39 , natomiast pani w biurze twierdzila ze lekarz i tak jej nie przyjmie na wizyte. Podsumowujac agencja robi ludzi w balona, a koordynatorzy Polscy w niczym Ci nie pomoga.
5
T&S Group 2016-11-03 11:19 [pracodawca]
Dzień dobry. Ciężko odpowiedzieć na tak lakonicznego posta. Nie wiemy o jaką lokalizację chodzi, ale od zeszłego roku mamy udostępnione nowe. Te starsze są natomiast odnowione. Na stronie tnsgroup w zakłądce „galeria” znajdują się zdjęcia (zupełnie naturalne, robione telefonem). O miejscówkach piszemy też na naszym fanpage’u. Zapraszamy do oglądania.
T&S Group 2016-11-03 11:37 [pracodawca]
Witamy. Nie możemy rozwiązać sprawy wyrzucenia przez „skorumpowanego logejo”, bo nie znamy szczegłów. Zapraszamy do biura.

Przez dwa lata był pan jednak zadowolony, tylko - jak rozumiemy - coś poszło nie tak w ostatnim okresie. Przykro nam, że tak się stało i wpłynęło to na ogólną opinię.

Jesteśmy agencją pracy tymczasowej. Rzeczywiście nie zawsze udaje się zdobyć zajęcie na stałe. Dlatego wybierają nas najczęściej osoby chcącę wyjechać na okres od miesiąca do pół roku. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by zostać dłużej. Trzeba jednak liczyć się ze zmianą stanowiska. Pracownik dostanie propozycję pojechania tam, gdzie będzie na niego zapotrzebowanie.

Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy w dni powszednie od 9.00 do 18.00.
T&S Group 2016-11-03 11:43 [pracodawca]
Prosimy się nie martwić o pieniądze. Napiszemy jeszcze raz: każda osoba, która wyjeżdża z nami do pracy z gwarancją godzin, otrzymuje takie potwierdzenie na piśmie! Zwykle gwarantujemy wypłatę za 36 h tygodniowo i bez względu na to czy przepracowaliście te godziny czy nie, kwota ta jest wypłacana na koniec kresu rozliczeniowego :)

W razie wątpliwości, prosimy o telefon do biura: +48 77 456 16 05 (lub 06, 07).

Pozdrawiamy serdecznie
pracownik 2016-11-14 21:36
"Wszystko przez oczekiwanie na holenderski numer SOFI (taki tamtejszy nip) na który czeka się od kilku do kilkunastu dni w najgorszym wypadku."
hahaha takie kity to my a nie nam
Ostatnio 70 osób dostało nr'y sofi w godzinę.
Co za ściema
2
Kokos 2016-11-18 04:08
Jak mnie (usunięte przez administratora) w powietrze to was (usunięte przez administratora)
pracownik t&sres 2016-11-24 19:18
Hahaha jak naj bliżej pracy bardzo śmieszne
1
klaudia 2016-12-02 11:13
Ja pracuje w hemie z chlopakiem, powiem tak praca po 11-14 godzin . Wyplat po 2 tygodniach pracy po odciagnieciu mieszkania plus roweru I ubezpieczenia dostalam wyplat o wartosci prawie 3€ smiech na sali t&s firma ktorej nie polecam !
4
nick 2016-12-08 21:10
Praca w tej firme to czysty wyzysk. Poniżają ludzi, wynagrodzenie w Sandersie to około 6-8 euro gdzie w każdej innej firmie jest minimum 9.50-12 euro 15 euro na godzinę. Kłamią, łudząc ludzi, że firma daje szanse na stałą pracę co ma rekompsowac niskie wynagrodzenie nikt bez znajomości nie dostaje tam pracy wystarczy popytać ludzi i szybko się zorientujecie że pracują tam same rodziny i ich znajomi. To jedna z najgorszych firm chyba że ktoś chce pracować rekreacyjnie i charytatywnie bogacić leserów którzy zatrudniają tam swoje leserskie rodziny to polecam :D
5
Sardynka 2016-12-10 14:03
Nie każdy nr Sofii dostaję w godzinę, ja czekałam ponad miesiąc :)
Grzegorz 89 2016-12-13 20:27
To mnie przywrócie z powrotem do waszej agencji i dajcie na firmę fruitmasres grootpack a ja tam sobie poradze
3
T&S Group 2016-12-19 14:46 [pracodawca]
Jeden z internautów zarzucił nam, że w firmie „Sanders” proponujemy bardzo niskie stawki. Przypominamy, że zarówno w Sandersie, jak i w większości firm holenderskich obowiązują minimalne stawki wynagrodzenia. W zależności od wieku to od 5.46 do 9.10 euro za godzinę pracy. Pracodawcy nierzadko po kilku tygodniach decydują się jednak na podwyżkę początkowego wynagrodzenia. Może być więc tylko lepiej :) Sama praca odbywa się natomiast w bardzo przyjaznej atmosferze i komfortowych warunkach.
Jeśli kandydat pracujący w Sandersie rzeczywiście ma niewystarczającą liczbę godzin, prosimy o zgłoszenie tego opiekunce lub do działu planningu. Jest możliwość nawet zmiany miejsca pracy. W okolicach Waalwijk mamy jeszcze wielu pracodawców - na pewno znajdziemy coś odpowiedniego.
T&S Group 2016-12-19 14:51 [pracodawca]
Tak też bywa. Wiele zależy od miesiąca. Generalnie na SOFI dłużej czeka się wiosną i latem, bo też więcej ludzi wyjeżdża wtedy do pracy sezonowej. Kolejka się więc wydłuża :)
Nl_Babka 2016-12-19 19:09
Ja pracowałam w tym roku oraz 2014 i 2015 przez inną agencję.
Na początku mieszkałam na ich mieszkaniach - opłaty to ok 80euro za tydzień za mieszkanie (z tym, że czym więcej się pracowało tym mniej za mieszkanie); ta agencja nie pobierała ani Euro za dojazd do pracy - jednak kierowca nie miał żadnych profitów (można było jedynie dodatkowo opłacić 15euro i mogło się bez obaw przejechać 100km tygodniowo (km się sumowały - więc niewykorzystane przechodziły na następny tydzień itd) - nie płaciło się za paliwo - raz w tygodniu było tankowanie. Najmniej podobało mi się to, że nie miałam stałych osób, które odbierałabym cały czas - tylko te adresy się zmieniały.
Wyposażenie mieszkań - łóżka - szafy - półki oraz wyposażenie kuchni - meble i wszystko co potrzebne do przygotowania posiłków dawała agencja.

Wypłaty - bez problemów - salaris na mail - wypłata w terminie (co piątek) - żadnych opóźnień.
Na nr BSN czekałam długo - ponad miesiąc... tak długo trwało umówienie do Urzędu.

Później (w 2015) przeprowadziłam się na prywatne mieszkanie (postarałam się o zasiłek mieszkaniowy) i tak mieszkałam do lutego 2016 - później zjechałam.
Nl_Babka 2016-12-19 19:13
Chyba miesiąc na umówienie się w Urzędzie - sam nr dostaje się w godzinę (kiedyś nr BSN załatwiało się poprzez kontakt elektroniczny, ale Urząd zmienił postępowanie - istniały przesłanki, że agencje pracy oszukują... więc stąd kontakt bezpośredni z urzędnikiem).
dropdnb 2016-12-20 13:30
jedzie ktos od nowego roku 2017??chodzi mi o spawaczy
dropdnb 2016-12-20 13:34
jedzie ktos od nowego roku 2017??chodzi mi o spawaczy
Qebo 2017-01-06 10:38
NIE POLECAM TEJ AGENCJI I ICH BRAKU ORGANIZACJI. PORAZKA. DZIECI W PRZEDSZKOLU SA LEPIEJ ZORGANIZOWANE. JESLI JESTES OSOBA DOROSLA TO PAMIETAJ ZE WSPOLPRACA Z TA AGENCJA BEDZIE KOSZTOWALA CIE NERWY.
5
patry 2017-01-27 19:11
Ja byłem zatrudniony przez agencję mg solutions i wynegocjowali mi dużo lepsze warunki umowy :)
1
Chętna 2017-01-30 19:56
Każdemu może się coś przytrafić! Nie trzeba uogólniać .
MIMI 2017-02-04 14:44
Ależ nieszczęśliwi ludzie tu piszą.! To nie jest przedszkole, nikt za rączkę nie będzie prowadził.!
Hollender 2017-02-06 11:12
Fajne panie w obsłudze klienta w Opolu
2
Agnieszka Sidor 2017-02-06 14:50
Nigdy wiecej nie chcę pracować dla Was
2
Mądrala 2017-02-07 22:30
Jeszcze raz wyjadę z nimi do pracy. Byłam już kiedyś i miło to wspominam. Z tego co pamiętam to było wszystko ok.
anon 2017-02-09 17:00
Generalnie praca obiecana przez miłe panie z polskiego biura nie ma sie nijak do tego co zastaniecie na miejscu. Warunki mieszkaniowe zależy jak się trafi , luksusów nie ma , ale w miare czysto , kasują za miejsce w pokoju 2 osobowym 92 euro tygodniowo. Trzeba uważać na panie koordynatorki bo kłamia w żywe oczy odnośnie ilości godzin i warunków pracy.
Może się okazać na miejscu, że musicie wykupić do firmy rower aby dojeżdżac do pracy (w zimie), a nikt wam godzin nie gwarantuje, nie dajcie się na to namówić !
Możecie zostać bez pracy i wydanymi 150 euro za rower.
Dużym minusem jest że wypłaty są miesięczne , a tygodniowo dostajecie tylko zaliczki 3 euro za przepracowana godzinę.
Niektóre panie z biura chyba wychowywały się w lesie, brak podstawowej kultury i ogłady.
Ogólnie raczej średnio
3
takto 2017-02-10 17:01
Całkowicie zgadzam się z dwoma ostatnimi zdaniami. Nie wiem gdzie firma znajduje te, nazwijmy je "koordynatorki", by niepotrzebnie nie zejść do prezentowanego przez nie poziomu. Niekompetencja, brak organizacji, zawiść i zwykłe ordynarne chamstwo - takimi to zdolnościami mogą się pochwalić . Nie rozumiem dlaczego mimo, nieustanie powtarzanych, dokładnie takich samych zarzutów ( chociażby na tym forum ) te koordynatorki dalej pracują w tej firmie. Tak trudno znaleźć kogoś kto odbierając telefon powie "słucham" zamiast "czego"? (usunięte przez administratora)
2
Tinka 2017-02-14 14:36
Wszędzie dopatrujecie się ludzie jakichś czarnych interesów. Każda firma nawet najlepsza trafi czasami na nieodpowiedniego pracownika. Tak sie zdarza i wystarczy zgłosić to odpowiednim osobom a nie wypisywań na forum, co to daje? Oni wysyłają ludzi za granicę.
1
tns worker 2017-02-17 17:57
A co daje twój wpis ? Bo tu ludzie piszą jak naprawdę jest ku przestrodze dla innych a niczego przydatnego nie napisałaś
2
Ja 2017-02-23 14:53
Nie polecam brak godziń ogólnie Qizini produkcja masakra 20h czasami lepiej dobrze ze przejmuje inperson może sie polepszy
Jula 2017-02-24 09:58
Każdy może mieć różne doświadczenia ale to nie znaczy, że firma jest zła. Ludzie często jadą pobalować i myślą, że tam wszystko uchodzi bezkarnie. Niestety nie, i dodam, że tam trzeba dobrze sie zwijać żeby zarobić.
wkurzony pracownik 2017-03-01 13:54
Zle wspominam wspolpraca z TS. Kiepska stawka, wiadac ze agencja bazuje glownie na wiekowkach, bo mlodych ludzi bylo tam meggga duzo. Same imprezy na domkach, syf itp! Co do samej pracy - to nie bylo az tak zle, ale z godzianmi tez roznie bylo, czesciej ich nie bylo. Biorac za I przeciw to nie polecam tej agencji. Teraz pracuje w eu-people I jest lepiej, przynajmniej ludzie normalni w pracy w domku.
Agata 2017-03-01 15:13
@Ja, a jak przedstawia się wynagrodzenie i atmosfera w firmie?
T&S Group 2017-03-02 13:05 [pracodawca]
Mamy sporo sygnałów, także na tym forum, że podczas wyjazdu narodziły się nowe przyjaźnie, które trwają nawet po powrocie do Polski :) Rozumiemy jednak, że nie zawsze trafi się na osoby, które polubimy. Szkoda, że Panu się nie udało. Chcielibyśmy, aby atmosfera w domkach była jak najlepsza, ale niestety nie mamy wpływu na zachowanie współlokatorów. W razie problemów, można skontaktować się z koordynatorem (niezbędne numery do opiekunów podane są w welcome book’ach) i spróbować przenieść się do innego lokum. Pozdrawiamy serdecznie
T&S Group 2017-03-02 13:09 [pracodawca]
Bardzo miło przeczytać takie słowa :)

Pozdrawiamy
Panie z obsługi klienta w Opolu :D
Heaven 2017-03-03 20:56
Potwierdzam!!!!!
Pracowałem przez te firme od sierpnia traktuja człowieka jak śmiecia.
Nie dajcie się zwieść, bo to co obiecują to wszystko kłamstwa.
Mówię to co widziałem na własnej skórze. Nie dość ze nie zarobiłem to zostałem z długami.
1
T&S Group 2017-03-06 14:28 [pracodawca]
Dzień dobry, pana wypowiedź jest bardzo enigmatyczna. Nie znając konkretów trudno nam odpowiedzieć, choć bardzo byśmy chcieli. Musimy poznać pana imię i nazwisko, żeby cokolwiek sprawdzić lub pomóc rozwiązać problem. Prosimy o podejście do naszego biura w Opolu lub telefon: 77 456 16 05. Można też wysłać maila najlepiej na skrzynkę tns.group@op.pl.
Pozdrawiamy i czekamy na kontakt!
drag 2017-03-06 20:22
witam
jak przedstawia sie sytuacja dla spawaczy w tej firmie
ftns 2017-03-07 16:57
Jak wszystkich - słabe pieniądze, ohydne warunki mieszkaniowe i zero szansy na kontrakt. Proponuje skorzystać z innej agencji, ofert dla spawaczy jest mnóstwo.
4
Agata 2017-03-08 13:17
ftns, mówisz, że jak wszystkich, pracowałeś zatem na wszystkich proponowanych przez firmę stanowiskach?
ftns 2017-03-08 15:13
Nie, nie na wszystkich. Czy żeby przedstawiać swoje i innych opine na temat tej firmy muszę pracować na każdym możliwym stanowisku ?
Pracowałem jako "skoczek" czyli brak stałej firm a tylko wyjazdy do pracy gdy potrzeba kogoś dodatkowo albo na zastępstwo. Nie mam nic dobrego do powiedzenia o tej firmie i o tym jak się tam zarabia, wszystko kilkakrotnie już tu było dokładnie opisywane. Natomiast mogę napisać, że firma traktuje wszystkich tak samo, tak samo źle. I mogę to napisać bo pracowałem po 4 różnych firmach w tygodniu i spotykałem mnóstwo różnych pracujących przez TnSu. Nie jestem pewien czy na 100% rozmawiałem ze spawaczem, ale zdarzyło się z kilkoma elektrykami, malarzami, lakiernikami itd. Wszyscy mają to samo zdanie na temat tej firmy i zarobków, jest to skrajnie złe zdanie.
Co więcej pomagałem również "przygotowywać" mieszkania dla pracowników ( możliwe że nawet dla spawaczy :) i gdy pisze o ohydnych warunkach mieszkaniowych nie wyrażam swojej opinii, stwierdzam fakt, mogę to pewnie nawet udowodnić. Może podesłać zdjęcie ?
2
Tomek 2017-03-10 12:57
Spytaj kolgolwiek w Polsce czy jest zadowolony z pracy a też w większości usłyszysz negatywne opinie. Zapytaj o zarobki, to w 99 proc. usłyszysz ze ludzie dostają za mało. Ja też spotykłem w Holandii innych Polaków i mimo narzekań w większości wracali do NL (nawet jeszcze raz przez tns). Nie może więc być tak źle. Ja byłem raz i akurat było ok. Kilka fotek mieszkań też mam jakby ktoś potrzebował.
ftns 2017-03-15 18:12
Serio? Oj Tomek Tomek naprawdę porównujesz narzekanie na niskie zarobki w Polsce z totalnym wykorzystywaniem ludzi przez tą firmę? Naprawdę nie widzisz różnicy między - "Hej mało zarabiam, nie stać mnie na większy tv" i tak dalej z - "Hej dostałem minusowe wyrównanie za ten miesiąc, nie wiem co będę jadł przez następny tydzień" (autentyk). Rozumiem że dostaliście w agencji polecenie żeby pod każdym negatywnym postem pojawiła "przypadkowa" pozytywna opinia, ale więcej wyobraźni.
A i poproszę o te fotki, adres" kzptns " na gmailu.
2
ja 2017-03-17 13:55
ktora ich lokacje polecacie?
Gadu-gadu 1402 2017-03-18 20:39
Dlaczego skasowalisci moją opinię bo napisałam prawdę. Wulgaryzmów nie było. Czyżby T&S nie miało wytłumaczenie?
Natalia 2017-03-19 13:12
Czy ktoś wie coś więcej na temat pracy przy sadzonkach malin w Tilburgu? Zależy mi na tej pracy ale chce coś wiedzieć więcej.
Boczek12 2017-03-25 10:19
T&S jest dla mnie biurem ok pracowałem przez te biuro i pracę sobie chwaliłem i myślę żeby wrócić z powrotem przez te biuro.
hubson2010@gmail.com 2017-03-26 14:27
Witam pięknie,

ostatnio zainteresowałem się sprawą ludzi pokrzywdzonych przez firmę T&S, w związku z tym przygotowuję reportaż na ten temat. Wszyscy widzimy jak pięknie broni się tutaj firma/agencja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zagłady T&S. W zeszłym tygodniu odwiedziłem Droomgaard i nie zawiodłem się, siedzą tam ludzie pracujący po 20-25 godzin w tygodniu, żeby tylko mogli opłacić te baraki (za jeden barak firma ściąga kwtoę 1440euro za 4 tygodnie) i mieć na jakieś skromne jedzenie i tak ściągają ciągle tych ludzi mamiąc ich dobrym pieniądzem...
Szukam osób, które wypowiedzą się przed kamerą, które pokażą swoje miejsce zamieszkania, które opowiedzą od początku do końca jak to było, co im powiedziano jak byli w Polsce, co usłyszeli po przyjeździe do Holandii. Jesteś zainteresowany? pisz: hubson2010@gmail.com

Pozdro!
2
T&S Group 2017-03-27 11:46 [pracodawca]
Dzień dobry.
Cieszymy się, że jest Pan pełen empatii, jednak publikuje Pan nieprawdę i wprowadza ludzi w błąd, na co musimy zareagować.
Firma TnS jest Agencją Pośrednictwa Pracy, co oznacza, że posiada oferty pracy u holenderskiego pracodawcy. Nie jesteśmy agencją nieruchomości. Za naszym pośrednictwem można korzystać z zakwaterowania, jednak ta usługa świadczona jest przez zewnętrzna agencję nieruchomości. Oczywiście osoby mieszkające prywatnie sa zawsze mile widziane, korzystanie z zakwaterowania nie jest konieczne i nie stanowi warunku otrzymania pracy. Zachęcamy naszych pracowników do szukania własnych mieszkań, tym bardziej że my, jako pośrednik pracy, nie mamy interesu w wynajmie mieszkań. Przenosząc się do prywatnego mieszkania, mogą się Państwo starać o dofinansowania, a zatem można sporo zyskać, także poza prywatnością. Koszt zakwaterowania, z którego można, ale nie trzeba, skorzystać zależy od wieku i stawek pracownika. Osoby w wieku 18-20 lat, zarabiające mniej, płaca jedynie 35€ tygodniowo!!! Osoby w wieku 21 lat płacą 55€, natomiast starsi pracownicy płaca 92.5€ tygodniowo. Jest to całkowity koszt wynajmu, pracownik płaci agencji nieruchomości, nie TnS. Pisząc, że ktokolwiek płaci nam 1440 € miesięcznie, kłamie Pan i wprowadza Pan ludzi w błąd.
Jeżeli pracownik nie jest zadowolony, czy z przepracowanych godzin, czy z warunków mieszkaniowych, powinien zgłosić to koordynatorom bądź wnieść pisemną skargę, na którą będziemy mogli odpowiednio zareagować, również przekazując ją agencji nieruchomości, odpowiedzialnej za zakwaterowanie.
Śmietana 2017-03-27 19:18
Witam
To ja mam tylko jedno pytanie. Dlaczego nie zmienicie tej agencji nieruchomości?
1
Śmietana 2017-03-30 11:21
Witam jeszcze raz. Bardzo bym Państwa prosił o odpowiedzenie na moje pytanie. Może wydawać się zbyt ogólne dlatego postaram się je uściślić.
Dlaczego pomimo takich samych problemów od kilku lat (kilkunastu ?) związanych nie z wami a z ośrodkiem czy agencją nieruchomości w której mieszkają Wasi pracownicy, nie zmieniliście tej agencji na inną?
OK nie wy bierzecie pieniądze za mieszkanie tylko je pobieracie i całą kwotę od razu przelewacie innej firmie. Duże pieniądze zarówno jak na standardy polskie jak i holenderskie, a astronomiczne jeżeli popatrzy się na warunki w jakich się mieszka. Jak widzę sami na tym forum przyznajecie, że problem jest, ale przez 15 lat nikt nie był w stanie znaleźć innej firmy gdzie będą lepsze warunki do życia ?
No bo przecież te pieniądze i tak do państwa nie trafiają. Prawda?
1
Zostaw swoją opinię o T&S Group - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T&S Group