Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dino Polska

Pracowałeś w firmie Dino Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lala - 2015-06-20 10:47:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie kasjer powinien zająć sie wylącznie klientami, a Pani na mięsnym - mięsnym. Proste. dodatkowo 2 - 3 osoby na zmianie do wykładania towaru i byłby lepiej.
zdjecie uzytkownika
dinuś - 2015-06-21 07:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2015-06-20 09:05:27]:
Urlop w 2015 r.

Urlop wypoczynkowy jest niezbywalnym prawem pracownika, ściśle związanym z wiążącym go stosunkiem pracy. Za czas przebywania na urlopie wypoczynkowym pracownikowi przysługuje pełne wynagrodzenie. Istnieje oczywiście możliwość wykorzystania urlopu wypoczynkowego w częściach. W tym celu w zakładzie pracy sporządza się najczęściej plan urlopów.

Nie ma przeciwwskazań, aby urlop wykorzystać w dniach sąsiadujących z dniami ustawowo wolnymi od pracy, zyskując przy tym dłuższe okresy odpoczynku od pracy. Dodać przy tym należy, iż urlopu wypoczynkowego udziela się w dni, które są dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy. Dodatkowo, przynajmniej jedna część urlopu wypoczynkowego powinna trwać nie mniej niż 14 kolejnych dni kalendarzowych.

Ktoś chce was wprowadzić w błąd z tymi urlopami jesteście na prawie do urlopu 14 dniowego w tym 10 dni roboczych się należy obowiazkowo.Jeśli pracodawca nie wie co się z tym wiaże będzie miał kłopoty!!!
zdjecie uzytkownika
**** - 2015-06-21 19:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie co sie dzieje w Dino Nowa Ruda to jest obłęd jak kierowniczka Marta traktuje pracowników wyzywa na sklepie przy nas klientach jest to ohydne co ta gówniara wyprawia ale gdzie jest góraaaa?????????naprawde wezme telefon i nagram niektóre sytuacje i wyśle do firmy moze sie wkońcu obudzą kogo zatrudniają w tej firmie pozdrawiam klient
zdjecie uzytkownika
^^^^ - 2015-06-21 19:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepsze jest w Nowej Rudzie na GoRZE mężczyzna pani kierownik Moniki przyjezdza 10 razy na dzieńdo sklepu i wchodzi sobie na zaplecze jak do domu a przy okazji wykłada sobie towar kto to widział żeby obca osoba kręciła sie po zapleczu nie daj boże coś zginie to laski beda odpowiadac za wszystko masakra kto tam pracuje szok a oprócz tego przywożenie mięsa w czarnych workach gdzie przepisy bhp
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-06-21 20:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo liczy sie zysk a nie ludzie a kierownicy groza zwolnieniami a czy pomysleli o tym ze ich tez mogom umowy nie przedluzuc
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-06-21 20:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo oni mysla ze ich zwolnic niemoga niezastapieni
zdjecie uzytkownika
wiola - 2015-06-22 08:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [. - 2015-06-19 23:43:38]:
Niemacie pojecia co dzieje sie w dino. Pisac mozecie wszystko , ale zeczywistos jest inna i klijeci jak i pracownicy swoje wiedzom.
zdjecie uzytkownika
czarna - 2015-06-22 20:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuje w Dino od kilku lat i zgadzam sie z wiekszascia osob ktore pisza negatywnie o tej firmie. zenadą jest dla mnie ze osoba funkcyjna pomimo dodatkowych obowiazków jak praca w biurze tj. szykowanie konwoju, rozliczanie kasjerów, i wiele innych prac papierkowych włacznie z nadzorowaniem zmiany ma takie same wynagrodzenie jak kasjer a nie wspomne o mł. zastepcy który ma tylko 100 zł wiecej ewidentny wyzysk na pracownikach.. praca w stresie przez kontrole z centrali- jak mozna tak traktowac ludzi? nagany i upomnienia za zgnitego pomidora lub nie swieze mieso bo kier nie kazała wyrzucic bo straty? a ze stratami wiąze sie brak premii.. wiecznie klienci nie zadowoleni z powodu kolejek do kasy, braku lub złych cen przy towarze, ale jak moga to wszystko ogarnac 3 osoby na zmianie które maja jeszcze ogrooom innych zadań, niekiedy przy najwiekszym ruchu ale musi byc zrobione chociaz mial bys sie za przep. zesraćć.. jeszcze wiele mozna wymieniac ale po co przeciez i tak nic to nie zmieni, trzeba gdzies pracowac... mysle ze nie długo znajde prace bardziej uczciwa i zadowalajaca.
zdjecie uzytkownika
**** - 2015-06-23 20:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie z tym co piszesz czarna i powiem ci że gdyby góra zatrudniała na kierowników kobiety bardziej dojrzałe to większość pracowników nie narzekałaby na prace bo to tylko kierowniczki traktują cie jak śmiecia a zwłaszcza małollaty na Nowej Rudzie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-06-26 21:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [. - 2015-06-19 23:43:38]:
To ma być żart??
Puste slogany!!! Nigdy nie szanowaliście pracowników i śmiem wątpić czy kiedykolwiek zaczniecie szanować!!!!
Banda buraków!!!
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-06-26 21:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niebawem będzie otwarcie nowego dino w bojszowach. Dziewczyny, które chcą się tam zatrudnić - nie podejmujcie pracy w tej firmie!!! Szkoda łez, nerwów i nieporozumień. Właściciel dino w d...e ma co się dzieje na danym sklepie, ważne że kasa mu na konto wpływa i tyle. Lider porażka - ciszej pies pysk otwiera, regio muchy w nosie, ech ja podziękowałam tej firmie. Człowiek się stara a i tak wyjdzie beznadziejnie.
zdjecie uzytkownika
Anna123 - 2015-06-28 11:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lala - 2015-06-20 10:47:05]:
Człowieku nie masz słownika?? proszę nie pisz więcej, błędy jakie piszesz to straszne!!!!!
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-06-28 14:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny zróbmy w końcu z tym porządek. Zamiast pisać na tym forum, piszmy do Państwowej Inspekcji Pracy. To co opisujecie, jak źle się dzieje to jawny wyzysk i łamanie praw pracowniczych i naszej godności. U nas w Dino jest podobnie. Kierowniczka tylko siedzi w biurze, dosłownie siedzi,a my nie raz zostawałyśmy po godzinach,bo 3 osoby na 2 zmianie. We wtorek 4 osoby.Notorycznie zostajemy 5,10, czasem kwadrans a nawet 30 i 45 minut dłużej.A kierowniczka potrafi o 14.20 zadanie dać do wykonania. Nadgodzin nie ma więc siedzimy za darmo. Niedobrze mi się robi. Jeszcze nikt tak mnie nie upodlił i wykorzystał jak ta firma.Dziewczyny piszcie do PIP
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-06-29 13:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga niezadowolona. Pragnę Ci przedstawić jak wygląda praca kierownika ( dla zwykłego pracownika kierownik zawsze nic nie robi) Kierownik obrywa za wszystko i wszystkich pod nim :) kierownik ma dziennie do odpisania po kilka a nawet kilkanaście meili czasem chorych . Kierownik musi się tłumaczyć z byle głupot. Kierownik ma kilka zamówień dziennie do zrobienia. Kierownik musi zapoznawać się z różnymi nowymi procedurami. Ale kierownik również pracuje na sali sprzedaży. Przeważnie kierownik ma czas a bynajmniej powinien go mieć w sobotę,pomóc przy mrożonkach,nabiale,warzywniaku i mięsnym. Więc ten nieszczęsny kierownik nie ma lekko. A Jeśli chodzi o nadgodziny to zauważ kochana że masz każdą minutę płaconą 100 % a każdą minutę po 22 150% Jeżeli nie masz tak wypłacanych natgodzin to znaczy że masz zakłamaną listę obecności. Czyli piszecie od 6:15 do 14:15 a naprawdę byłaś od 6:15 do 15:30 i tu już masz nadgodziny tak? Kierownik może Ci oddać te nadgodziny i gdy Ci oddaje to wtedy pracujesz krócej i na liście obecności nanosisz zgodnie z byciem w tej pracy. Więc proszę zapoznać się z procedurami a zakładam że każdy pracownik podpisywał zapoznanie sie z procedurami,a potem ewentualnie psioczyć tutaj na tych biednych kierowników. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-06-29 16:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha Dino mobing i nic więcej. Co tu gadać siedzisz 8 h na kasie dodatkowo wykładasz pieczywo, uzupełniasz towar na sklepie a i nabiał bo są dwie osoby funkcyjna z kierowniczką nie pracują na sklepie bo jak zwykle papiery kawa i fajka. Jak im się przypomni to jest szansa,że około południa ktoś Cię zmieni żebyś poszła do toalety i coś zjeść. A jak się pomylisz i dzwonisz do funkcyjnej z prośbą o wycofanie to opier.. jak możesz przeszkadzać ona nie ma czasu na Twoje pomyłki. Co do nadgodzin też się nie wypowiadam zamknięcie sklepu 0 22 a wyjście o 22:30 no nie ma szans sorki w tym czasie można się rozliczyć i wynieść śmieci a kiedy sprzątanie mycie podłóg i przodowanie? Jesteś samobójcą?
To polecam ja tam nie wrócę.
zdjecie uzytkownika
miska - 2015-06-29 20:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sory ale za leżenie nigdzie nie płacą:) nie wiem jak u was ale u nas każdy wykonuje swoją pracę i nikt nikogo nie goni. I nie ma bezczynnego siedzenia w biurze czy na zapleczu a kierownik nasz trzyma dystans i tak ma być. Życzę wszystkim takiej kierowniczki jak jest u nas. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-06-30 13:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie macie zgrany zespół i super kierownika tu było inaczej jedni zapier... za dwóch a inni mieli labę. Cieszę się z faktu,że nie wszędzie tak jest. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-06-30 18:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-06-29 13:59:04]:
Jak nie ma nadgodzin dziewczyno????? Tak jak kończysz pracę tak wpisujesz w listę i to osoba funkcyjna lub kierownik musi mieć zgodę na nadgodziny. A jeżeli już je masz to albo Ci za nie płacą albo kierownik oddaje ci nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-06-30 18:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-06-29 13:59:04]:
Jak nie ma nadgodzin dziewczyno????? Tak jak kończysz pracę tak wpisujesz w listę i to osoba funkcyjna lub kierownik musi mieć zgodę na nadgodziny. A jeżeli już je masz to albo Ci za nie płacą albo kierownik oddaje ci nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-07-01 00:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mimi - 2015-06-29 16:56:01]:
GDYBY TAK BYŁO JAK PISZESZ TO NIGDY BYM NIE ZAGLĄDAŁA NA TO FORUM. TY NIE WIESZ CO ZA DAMA TA NASZA PANI KIEROWNIK.A JAKIE MA ŁADNE PAZNOKCIE... NA PEWNO TAKICH NIE MA SIĘ OD WARZYWNIAKA, NABIAŁU,MIĘSNEGO CZY TOWAROWANIA. CO Z TEGO, ŻE JEST LISTA JAK MAMY SIĘ WPISYWAĆ OD 6.15 DO 14.15 LUB 14.15 DO 22.15. JAK SIĘ WPISZEMY TO I TAK NAM KAŻE POPRAWIĆ ALBO SAMA POPRAWI.NIE RAZ TAK BYŁO. JAKĄ RADĘ DASZ NA TO? ZGADZAM SIĘ, ŻE KIEROWNIK MUSI ODPISYWAĆ NA RÓŻNE TAM...MIELIŚMY KIEROWNICZKĘ, KTÓRA PO DZIEWIĄTEJ, PRZED DZIESIĄTĄ WYCHODZIŁA NA SALĘ SPRZEDAŻY,POMAGAŁA NA WARZYWNIAKU, NABIALE, WCHODZIŁA NA KASĘ, TOWAROWAŁA, JAK PRZYJECHAŁ TOWAR TO WJEŻDŻAŁA NIM NA MAGAZYN, SPRZĄTAŁA POMIESZCZENIE GOSPODARCZE ZA SKLEPEM.PISZESZ,ŻE MROŻONKI POWINNA DOŁOŻYĆ? ROZBAWIŁAŚ MNIE.WIERZ MI,ŻE TA KIEROWNICZKA NON STOP JEST W BIURZE, JEDYNIE WYJDZIE, ŻEBY COŚ ZOBACZYĆ, PLAKAT ZMIENIĆ. TAK WYGLĄDA JEJ PRACA NA SALI SPRZEDAŻY.CO MI NA TO ODPOWIESZ?
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-07-01 00:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-06-29 13:59:04]:
GDYBY TAK BYŁO JAK PISZESZ TO NIGDY BYM NIE ZAGLĄDAŁA NA TO FORUM. TY NIE WIESZ CO ZA DAMA TA NASZA PANI KIEROWNIK.A JAKIE MA ŁADNE PAZNOKCIE... NA PEWNO TAKICH NIE MA SIĘ OD WARZYWNIAKA, NABIAŁU,MIĘSNEGO CZY TOWAROWANIA. CO Z TEGO, ŻE JEST LISTA JAK MAMY SIĘ WPISYWAĆ OD 6.15 DO 14.15 LUB 14.15 DO 22.15. JAK SIĘ WPISZEMY TO I TAK NAM KAŻE POPRAWIĆ ALBO SAMA POPRAWI.NIE RAZ TAK BYŁO. JAKĄ RADĘ DASZ NA TO? ZGADZAM SIĘ, ŻE KIEROWNIK MUSI ODPISYWAĆ NA RÓŻNE TAM...MIELIŚMY KIEROWNICZKĘ, KTÓRA PO DZIEWIĄTEJ, PRZED DZIESIĄTĄ WYCHODZIŁA NA SALĘ SPRZEDAŻY,POMAGAŁA NA WARZYWNIAKU, NABIALE, WCHODZIŁA NA KASĘ, TOWAROWAŁA, JAK PRZYJECHAŁ TOWAR TO WJEŻDŻAŁA NIM NA MAGAZYN, SPRZĄTAŁA POMIESZCZENIE GOSPODARCZE ZA SKLEPEM.PISZESZ,ŻE MROŻONKI POWINNA DOŁOŻYĆ? ROZBAWIŁAŚ MNIE.WIERZ MI,ŻE TA KIEROWNICZKA NON STOP JEST W BIURZE, JEDYNIE WYJDZIE, ŻEBY COŚ ZOBACZYĆ, PLAKAT ZMIENIĆ. TAK WYGLĄDA JEJ PRACA NA SALI SPRZEDAŻY.CO MI NA TO ODPOWIESZ?
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2015-07-01 16:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż kochana....jest jeszcze regionalna , lider, itd skoro tak jest jak piszesz to interweniujcie nie można tak robić że ona wam listy poprawia,nie można tak że siedzicie dłużej a ona wam każe pisać tak jak w grafiku wystarczy powiedzieć gdzie trzeba że takie praktyki są u was wszystko idzie udowodnić ponieważ są kamery i taka pani kierownik odpowie za to. Nie wyobrażam sobie siedziec bezczynnie w biurze gdy na sali sprzedaży głowią się i troją moje dziewczyny. Pomagam jak mogę i ile mogę
. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-07-02 00:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierownik - 2015-07-01 16:53:24]:
Myślę nad twoją radą, będzie skutkowało to zwolnieniem...Były osoby, naprawdę pracowite i zdolne na naszym markecie, które mówiły otwarcie o tym, że brakuje nam dodatkowych rąk do pracy, że pracujemy ponad siły, bo 3 osoby na 2 zmianie przy dużym ruchu to wykańcza. Mam naprawdę dość.Przez to nowe zwalniają się, mają porównanie z innymi marketami typu Tesco itp. Żadna z nich się tak nie natyrała jak w Dino.Rotacja co 2 -3 miesiące. Zacznę szukać nowej pracy, bo nie sądzę,że rozmowa z regionalną coś da.
Wyobraź sobie u nas soboty,kiedy rano są 4 osoby, kierowniczki nie liczę. Jest taki ruch, że dwie na mięsnym, czasem 3. Kiedy kasjerka dzwoni trzecia z mięsnego biegnie na kasę, rozładuje kolejkę i z powrotem na mięsny. Nie mają za bardzo jak wyczołować i posprzątać. Druga zmiana przychodzi, a pierwsza pozostaje często do 15-tej. Na pytanie jak mają się wypisać, słyszą 14.15 Za poprzedniej kierowniczki wychodziłyśmy punktualnie.Czasem 2-3 minuty poślizgu. Teraz jak w obozie. Nie wiem jak ta kobieta może patrzeć w swoje odbicie w lustrze. Jakim trzeba być człowiekiem...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Listopad,rozmowa na socjalnym, dookoła latało pełno much.
Pytania: Czy pracowałam na dziale mięsnym? Czy mam książeczkę sanepidowską, od kiedy mogę zacząć?
zdjecie uzytkownika
NIEZADOWOLONA - 2015-07-02 00:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2015-06-30 18:52:20]:
O CZYM TY PISZESZ. JAK PISZEMY O ZGODĘ NA NADGODZINY TO DOSTAJEMY NEGATYWNĄ ODPOWIEDZ OD PANI KIEROWNIK.....
zdjecie uzytkownika
Oleśnica - 2015-07-02 01:25:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie wiem jakim trzeba byc człowiekiek kiedy 3 osoby sa na zmianie i przyjezdza p.regionalna i wszystko jest zle!to jest jakas masakra i z tym trzeba zrobic porządek!!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dino Polska?
Zadaj pytanie
alert