brak logo

Dino Polska

Śrem

Opinie o Dino Polska

Pracownik 2017-02-04 17:54
Jeżeli zatrudniając Cię powiedzą ze na dział mięsny to tam już zostajesz i zapie...Na zmianie jesteś sama i musisz sprawdzic towar wyłożyć i masz czas od 615 do 6:50bo o tej sie otwiera sklep.Jeżeli ktoś zgodzi się z ranki to przychodzisz wcześniej.Masz premię jak robisz tak jak nalezy jak sie opierd... to chodzisz bez premii premia jest po przepracowanym calym mies.Zależy jaki to sklep czy wysoko obr.czy też nie od tego zależy zarobek.A gdzie do sklepu??
4
Niezdecydowana 2017-02-05 10:46
Mieszkam w małej mieścinie na Dolnym Śląsku. Tutaj wszyscy wszystkich znają. Wiedzą, że jestem "urodzoną mięsiarą". Posiadam dość spore doświadczenie w pracy na działach mięsnych, więc sam rozumiesz najprawdopodobniej trafię na ten dział i to na zawsze.Co do obrotowości Dino w mojej miejscowości to nie mam zielonego pojęcia. W pobliżu jest Polo Market, Tesco, Eco... Jedno jest pewne- gdy się zachodzi do Dino to mało klientów się kręci między półkami. Ale za to na mięsie... kolejka. 6.50? A nie otwiera się sklepu o 7.00 ? Ciekawe czy "wyciągnę" z 2000 netto na miesiąc... oj, ciekawe...
1
Novva 2017-02-13 11:50
Bardzo prosze moze ktos z was sie szkoli ijest zatrudniony na umowe o dzielo. Jak macie placone? Jaka stawka?? Bardzo prosze o odp.
2
Ona 2017-02-13 12:45
Wychodzi okolo 6 zl za godzinę oczywiście za dni wolne niema kasy tylko za przepracowane godziny więc na miesiąc wychodzi okolo 1000 zl
1
Koleżanka 2017-02-15 09:23
Jakie zarobki i umowa jest na stanowisko kierownik sklepu i zastepca sklepu
2
były pracownik 2017-02-20 11:49
ja poracowałam koło Radomia w miejscowości Trablice mam takie załamanie nerwowe że myślałam że bez szpitala psychicznego sie nie obejdzie zniszczyli mi życie ,lepiej chleb suchy jeść niż tam pracować zdrowia mi nic nie zastąpi, Pozdrawiam
9
fasola 2017-02-20 14:16
złą opinie ma ten sklep dino w trablicach ciekawe czemu .koleżanka tam pracowała bardzo krótko atmosfera do bani
1
gość 2017-02-24 09:40
Zima zejdzie a bezrękawników jak nie było tak nie ma...
1
gość 2017-02-24 09:51
Jaka premia na mięsnym?! Płaca taka sama jak na każdym innym stanowisku a pracy i dźwigania dużo więcej... 2000 tys. netto to chyba żart....
3
gość 2017-02-24 09:53
to raczej nie w Dino
gość 2017-02-24 10:07
Na dziale mięsnym pracuje jedna osoba chyba że jest duży ruch i ma kto ci pomóc to wejdzie i pomoże,nie ma żadnych dodatkowych premii czy bonusów. Sklep czynny do 22 więc do końca musisz obsłużyć klienta. Do tego dochodzi dokładanie nabiału,ściąganie itp.... i jeśli jest piec do wypieku to u nas (kujawsko-pomorskie) wypieka to z reguły mięśniara.Często jest tak że przerwa jest w biegu a jeszcze się słyszy że się obijasz i masz się wziąć do roboty....
4
gość 2017-02-24 10:28
Zgadza się....Jeszcze pracując w Dino nikt nie poda swoich danych.. Ciężka praca owszem ale jeśli atmosfera w pracy jest do bani to nigdy nie będzie dobrze. Jak np.kierownik może powiedzieć że wyciągnie konsekwencję za niską sprzedaż mięsa?-przecież nie od nas zależy jaki jest ruch w sklepie i ile danego towaru się sprzeda?ale skoro ma się premię od obrotu to nie ma co się dziwić
4
donia 2017-02-27 22:36
drogie panie to na tym mięsnym w dino nie za bardzo chyba jest pozdrowionka
1
Alicja 2017-03-01 14:50
@gość, myślę, że to czy jest to ciężka praca w bardzo dużej mierze zależy od obejmowanego stanowiska ;)
1
Pracownik 2017-03-08 11:15
Zależy dla kogo ta ciężka praca bo jak kierownik z zastępca Pol dnia w biurze przesiedzi to znaczy ze ciężko bardzo pracują.Jak jest pięć osób na zmianie i dwie w biurze siedza a trzy na sklepie to kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze pretensje bo do 10tej czas szybko leci a wszystko ma być zrobione ponieważ kontrolę jeżdżą. Prosty rachunek 5-2rowna się trzy osoby pracujące.
9
Alicja 2017-03-08 11:26
@Pracownik praca, która nie jest fizyczna również nie należy do lekkich.
1
Neon 2017-03-17 19:29
I to pewnie po terminie..... Hehehe...
2
Ola 2017-03-19 13:13
To normalne ,ze kierownik i zastępca siedzą w biurze,one mają wiecznie dużo pracy.Jak są mrożonki to ,żadna się nie ruszy tylko patrzą na mięśniarę ,ktora ma jeszcze nabiał do zrobienia lub kasjerkę robiącą warzywniak co lata ,kasa ,warzywa ,a one sobie siedza i się nie ruszą,ani do nabiału ,ani do mrożonek. Póżniej jedne pracują ciężko ,a drugie sie nie narobią , bo niema współpracy aby koleżanką pomóc.
9
Nick 2017-03-27 01:46
Miał ktoś już nockę w Dino? Jak to wygląda? Szykują sie przebudowy na wodach
Nick 2017-03-27 01:48
Pracował ktoś na nockę w Dino? Jak to wyglada? Szykują sir przebudowy
Marcin 2017-03-30 21:47
Haha pisze to jej pupilek pewnie ma takowych przecież którzy donoszą jej na każdym kroku i liżą to co wiecznie wystawia na wierzch
??? 2017-04-09 19:02
mam pytanie dla dinusi jak traktujecie osoby z grupą niepełnosprawnosci i jak pracują w jakich godzinach mam grupe umiarkowana
Alicja 2017-04-10 10:21
A jakie benefity oferuje Dino Polska?
Taki jeden 2017-04-12 17:26
Do negatywnej opinii zasługuje również Dino w miejscowości Dzierzgoń (woj. pomorskie), gdyż to też jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownik jest traktowany jak "robot". Kierownik sklepu jest bez serca, jest to osoba, która nie ma chyba żadnych uczuć. Swoich pracowników traktuje po chamsku, nie znosi żadnego sprzeciwu. Osoby, które próbują się przeciwstawić to mają gwarantowane, że będzie się ich czepiać o wszystko, zastrasza je cały czas regionalną albo zwolnieniami dyscyplinarnymi. Dobre w tym wszystkim jest tylko to że dziewczyny między sobą się dogadują. Tylko "pani" kierownik uważa te osoby, które jej trzymają palec prosto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Są to osoby, które mało pracują ale robią dużo zamieszania. Prace ze nich wykonuje ktoś inny. Jeśli ktoś szuka pracy to najlepiej ten market omijać szerokim łukiem!!!!!!!!!!!
Chyba, że w tym markecie zmieni się kierownik!!!!!!!!!!!!!
Klient 2017-04-25 15:41
Ja myślę, że najbardziej narzekają osoby , którym jednak nie bardzo chce się pracować. Jeżeli ktoś od nich czegoś wymaga to jest najgorszą osobą.
2
Alicja 2017-04-26 08:56
@Taki jeden wnioskuję, że jesteś zatrudniony na stanowisku - sprzedawca? Czy możesz przybliżyć innym, jak wygląda przykładowy dzień pracy właśnie na tym stanowisku?
TOMEK 2017-04-29 12:20
I TAK SKŁADAM SKARGE NA KIEROWNICZKE I NA ZASTEPCZYNIE CO OSOBISTA NA REGIONALNEJ RECE PEWNIE TEZ ZŁOZE I PIERWSZYM ZAZUTEM JEST ZE NIEPOTRAFIOM UCZYMAC PERSONELU I JEST WIELKA ROTACJA PRACOWNIKOW I STAD ZANIEDBANIE PLYNIE DO MNIE KLIJENTA CZYLI NIERAZ SIE ZDAZYLO ZE ZAMUWILEM SOBIE ODSTAWIENIE GOLONKI I PRACOWNIK SIE ZMIENIL I JUZ NJIE MIALEM CO ZJESC ,I JEST NIEPRZYJEMNIE CHODZIC DO SKLEPU GDZIE SIE Z OSOBAMI ZAPRZYJAZNILO A ICH NIEMA CO WYNIKA Z TRAKTOWANIA PRACOWNIKUW PRZEZ PERSONEL PONIEWAŻ I ZAUWAZYŁEM ZE ZMIANY KIEROWNCZKI UKLADAJOM POD SIEBIE CZYLI NA RANNEJ ZMIANIE SZEŚĆ OSUB A WIECZOREM NIE MA MNIE KTO OBSŁUZYC I PRACOWNICY SKARZYLI MI SIE ZE NIE MAJA CALYCH SOBUT I NIEDZIEL WOLNYCH TYLKO W ROZBI I PLACZE ODCHODZA NA SKLEPIE BO KIEROWNCZKI UPOMINAJA PRACOWNIKOW NA SKLEPIE ZAMIAST W STREFIE INTYMNEJ SKLEPU A ROTACJA PRACOWNIKOW WYNIKA MYSLE TEZ STAD ZE ZMIANY SA ZLE USTAWIANE I POWAZNYM PROBLEMEM SA TEZ ZIEMNIAKI KTURYCH STAN ZYCZY SOBIE WIELE DO ZYCZENIA CZYLI SA W POCZATKOWEJ FAZIE ROZKLADU PO PRZEMROZENIU NABIERAJA OCHYDNEGO SŁODKIEGO SMAKU CO ZGASZALEM WOBEC KLIJENTOW ODMAWIAJAC IM KUPNA TYCH ZIEMNIAKOW CO PERSONEL KIEROWNICZY SŁYSZAL A ZAMIAS ZAREAGOWAC TO OSTATNIO PRZY TAKIM UPOMNIECIU DANIU DOBREJ RADY KLIJENTOWI PODESŁALA DO MNIE KIEROWNICZKA OCHRONIAZA BY MNIE ZDEPRYMOWAC,I TU BYM ZYCZYL SOBIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PODPISEM ZE PRZECHOWYWANE W TEMPERATUZE POWYZEJ JEDNEGO STOPNIA LUB JEDNEGO BO W NISZYCH TEMPERATURACH ULEGAJA ROZKLADOWI I TO TEZ ZALEZY OD GATUNKU ,A TAK PROSZE PISAC ZE ZIEM NIAK W ROZKLADZIE JAK POWINNO BYC NA ETYKIETCE I TU DAJE DWA MIESIONCE JAK NIE BEDE MIAL DOBREGO ZIEMNIAKA TO ZGLOSZE TO SANEPIDOWI A JAK POJAWI SIE DOBRY ZIEMNIAK TO SPRAWA ZALATWIONA DZIEKUJE TEN PROBLEM ZACHODZI W DINO NIEMODLINSKA W OPOLU ,,PAN TOMEK
4
nusia 2017-05-07 16:29
Nie jest fajnie na dzień dzisiejszy w moim Dino .Zbliżają się wakacje nikt nawet nie mówi głośno o urlopach .Mamy problemy kadrowe jest nas za mało a jak ktoś pójdzie na L4 to wszystko się wali .o ostatniej kontroli stwierdzam że te osoby które je zlecają naprawdę nie znają specyfiki sklepu który kontrolują .Kontrola po długim majowym to gruba przesada dodatkowo jeszcze gazetka i kiedy miałyśmy dotowarować sklep jak dwie kasy pracowały prawie do końca zmiany.Dzisiaj mam wolne odpoczywam ale od jutra całe 5dni .Pozdrawiam.
1
Alicja 2017-05-08 12:13
Dino Polska liczy na dalszy wzrost wyników. Wiecie, że firma chce mieć 1200 sklepów do 2020 r.? Więcej informacji możecie przeczytać pod linkiem: http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/dino-polska-liczy-na-dalszy-wzrost-wynikow-chce-miec-1200-sklepow-do-2020-r,143960.html
ADAM 2017-05-13 14:23
PAN ADAM I TAK WIDZIAŁEM TU POST ZE PRACOWNICY PIJA TO PRAWDA BO W OKIENKU NA SKLEIE MOZNA SPOTKAC I DWADZIESCIA SETEK WYPITYCH PRZEZ OCHRONIAZA W CZASIE PRACY I NAPEWNO TO JEST DOZWOLONE PRZEZ PRACODAWCE BO TO WIDZAC ZE PODPITY DZIS TAM OD WCZORAJ STOI JEDNA SETKA NA OKIENKU Z BOKU SKLEPU
Alicja 2017-05-16 11:21
Sytuacje, gdzie pracownicy spożywają alkohol w godzinach pracy najlepiej zgłaszać przełożonemu/kierownikowi/dyrektorowi.
karo 2017-05-18 15:58
zgadzam się,że dużo zależy od kierownika sklepu...ja też pracuję w dino i przyznać muszę( nigdy nie marzyłam o pracy w markecie),że to jeden z lepszych pracodawców. firma dba o pracownika,nie ma problemu co do urlopu czy zastępstwa...ale wiadomo trzeba pracować jak wszędzie. z doświadczenia wiem że narzekają ci,którzy wcześniej nigdzie nie pracowali i nie mają porównania.
Alicja 2017-05-18 16:03
@karo piszesz, że jesteś zadowolona z pracy w Dino Polska. To bardzo dobrze. Co więcej możesz napisać o pozytywach pracy w powyższej firmie? Co Ci się szczególnie podoba? Jakie stanowisko piastujesz?
Miła 2017-05-19 19:49
Witam. Możecie mi napisać jak wygląda praca zastępcy kierownika i jakie jest wynagrodzenie? Czy to prawda że trzeba się szkolić w sklepie wyjazdowym aż 3 miesiące? Jak wygląda zwrot kosztów za dojazdy czy jest tak jak mówią na rekrutacji\? Przyszły pracownik...
;) 2017-05-19 20:30
Zwrot kosztów jest taki jak mówią na rekrutacji, zastepca zarabia do ręki 2000 może 2100 i jeżeli sklep wyrobi premie z działów świeżych to dodatkowa premia. Praca często na 2 zmianę, i zapewne 3 niedziele w miesiącu. Długośc szkolenia wstępnego zależy od tego jak szybko będzie otwierany market , w którym będziesz pracowała. Ostatnio szkolenia sa bardzo szybkie i radzę jak najwiecej przyswajać sobie wszelką wiedzę. Proś kierownika w markecie szkoleniowym aby jak najwiecej Ci dawał pracować na komputerze, naucz się dobrze robić inwentaryzacje i szybko zamykać sklep. Poproś o możliwość poprowadzenia samodzielnie 2 zmiany to będzie Ci trochę łatwiej na początku w Twoim sklepie. Jak będziesz mogła już od początku rozliczaj kasjerów i szykuj konwoje. Na sklepie naucz się szybkiej pracy bo zawsze jest za mało czasu żeby się ze wszystkim wyrobić. A no i musisz umieć zrobić gazetkę. To tyle w skrócie , powodzenia;)
1
Miła 2017-05-20 18:16
;) Dzieki za informacje. Ogólnie polecila by pani ta prace czy nie warto zaczynać? Po opiniach tu przeczytanych mam wiele wątpliwości.
Miła 2017-05-20 18:43
Mam jeszcze pytanie jaka daja umowę? I ile do przepracowania godzin ma zastepca? Bo w sklepie w którym mam byc ma być tylko 2 kierownikow wiec mialabym bez wolnego pracować? Czy kierownik wprowadza tez faktury? Jak to wygląda.
:) 2017-05-21 09:56
Umowa o pracę po okresie próbnym na cały etat, ilość godzin do przepracowania 40 tygodniowo. Czy warto to zależy od Ciebie, w jakim rejonie mieszkasz, i co oferuje rynek pracy w twojej miejscowości . Dino to sieć szybko rozwijająca się , jak się starasz można szybko awansować. Kierownik wprowadza codziennie pieczywo,przyjmuje prasę. Raz na jakiś czas wprowadza gumy i leki, ale na wprowadzanie faktur są gotowe makiety i nie jest to trudne. Wieczorem zastępca zdaje pieczywo, prasę i zwrot pojemników AGRO- też łatwe. Opinie wypisywane tutaj CZASEM są prawdziwe, ale tylko czasem, popracujesz trochę to sama ocenisz.Problemem w tej sieci jest taki, że na każdym sklepie jest za mała liczba pracowników i niestety mała płaca w porównaniu do konkurencyjnych marketów . Ale z tym firma musi coś zrobić bo odchodzi coraz więcej pracowników i już niedługo nie będzie miał w nich kto pracować:)
:) 2017-05-21 10:31
Umowa o pracę po okresie próbnym na cały etat, ilość godzin do przepracowania 40 tygodniowo. Czy warto to zależy od Ciebie, w jakim rejonie mieszkasz, i co oferuje rynek pracy w twojej miejscowości . Dino to sieć szybko rozwijająca się , jak się starasz można szybko awansować. Kierownik wprowadza codziennie pieczywo,przyjmuje prasę. Raz na jakiś czas wprowadza gumy i leki, ale na wprowadzanie faktur są gotowe makiety i nie jest to trudne. Wieczorem zastępca zdaje pieczywo, prasę i zwrot pojemników AGRO- też łatwe. Opinie wypisywane tutaj CZASEM są prawdziwe, ale tylko czasem, popracujesz trochę to sama ocenisz.Problemem w tej sieci jest taki, że na każdym sklepie jest za mała liczba pracowników i niestety mała płaca w porównaniu do konkurencyjnych marketów . Ale z tym firma musi coś zrobić bo odchodzi coraz więcej pracowników i już niedługo nie będzie miał w nich kto pracować:)
5
wra 2017-05-22 20:29
Praca niewolnicza za najnizsza i te chore kontrole porazka czepiaja sie nieraz bzdur aby czlowieka zdolowac. Niech przyjda pracowac w 3 na zmianie to zobacza jak jest fajnie
5
Alicja 2017-05-23 09:40
@wra według Ciebie praca w Dino Polska jest pracą niewolniczą. Co dla Ciebie to oznacza? O warunkach pracy na jakim dziale wspominasz? Piszesz również o tym, że kontrole 'czepiają się' błahych rzeczy. Czy możesz podać jakiś przykład?
Pracownik Dino 2017-05-25 12:41
Witaj Alicjo jestem pracownikiem Dino od 1,5roku.Pracuje na dziale mięsnym jest to bardzo ciężka praca między innymi dlatego ze sklep Nasz jest sklepem wysokoobrotowym.Mamy problemy z personelem ciągle brakuje ludzi do pracy.Niestety nie mamy stałej ekipy.Kontrolę jeżdżą często zazwyczaj wszystko wychodzi ok.Nie mamy ludzi do prowadzenia zmian ponieważ jest zawsze duży ruch i nie ma ich kiedy przeszkoli a i też nie bardzo chcą się szkolić.Moim zdaniem powinni szkolić od samego początku jak przyjmują do pracy a nie w momencie kiedy Przyslowiowo stoimy pod ścianą.Czy nie da się wymagać odgórnie aby personel był wyszkolony potrafił poprowadzić drugą zmianę każdy a nie trzy osoby na krzyż. Zaczyna się sezon urlopowy i problemy sie nawarstwiaja bo brakuje personelu na mieso (nie każdy chcę pracować na tym stoisku,nie każdy potrafi)brakuje ludzi do prowadzenia 2zmiany ponieważ nie szkola. MOJA PROŚBA JEST MIANOWICIE TAKA ABY KAZDY JAK TRZEBA ODPRACOWAL DNIOWKE NA MIESIE A JAK TRZEBA TO I NA SKLEPIE ZMIANE POPROWADZIL.
2
Alicja 2017-05-25 12:52
@Pracownik Dino dziękujemy za Twoją opinię. Podsumowując, uważasz, że pracodawca powinien zapewnić odpowiednie szkolenie dla swoich pracowników, którego obecnie brakuje? Może warto w takim razie zgłosić swoje uwagi do przełożonego?
jola 2017-05-25 15:04
Chciała bym iść tam do pracy bo mam blisko do tego Dina ,ale po twojej opinii to chyba dam sobie spokój. Możesz coś jeszcze napisać o tej pracy.
1
Pracownik 2017-05-26 00:24
Właśnie o to chodzi szkolenie powinno być narzucone odgornie a tak nie jest.Moje uwagi wielokrotnie były zgłaszane do przełożonego ale niestety To nie rokuje.Tak jak pisałam wiecznie nie ma czasu wiecznie jest do zrobienia wiele innych rzeczy a na szkolenie pracowników albo nie ma czasu albo chęci. JEZELI Jesteś osoba wpływowa to proszę tylko o to aby ten temat został poruszony.Z chęcią pracuje w Dino ponieważ to Polska firma ale wydaje mi się ze na temat zarządzania firma jeszcze trochę powinna włożyć zainteresowania.Pozdrawiam.
2
oficjalnie pożal sie boże kasjer sprzedawca nieste 2017-05-28 16:58
Zgłaszanie swoich uwag nic nie pomoże. Wszystkie nasze uwagi trafiają w eter. Przykładów można mnożyć!
Przykład z ostatniej chwili.
Rano na zmianie 4 osoby. (Bo w Poniedziałki mamy dostawę). Oczywiście dostawa jak zwykle przychodzi zwykle ok 13. Wiec panny z porannej zmiany zajęte są dyskusjami i obgadywaniem. Dostawa przychodzi o godzinie 17 na moja zmianę gdzie jest nas trzy. Kolejki do lodówek nabiałowych.

Na dworze 27 stopni. O ile woda może stać to produkty typu czekolada popłyną... parking pełen samochodów. W mojej głowie rozterki... Zostawię towar rozkradają, albo popłynie. Pójdę będę słuchała wyzwisk od klientów. Moja decyzja ide wypisać dokumenty. Na mięsie koleżanka pojemniki z mięsem ma przy wejściu na sklep jest taki ruch ze nie nadąża z dokładaniem w ladzie. Na magazynie okazuje sie ze jest 13 palet! Polowa na podmianę ale magazyn z poprzedniej dostawy nie został opróżniony bo dziewczyny rano były zajęte głupotami... W międzyczasie dzwoni konwojent ze będzie do 30 min. Dzwonek z kasy dzwoni. Wyzwiska, krzyki od klientów o tym nikt nie mówi...

Na nastepny dzien przed praca pani kierownik prosi mnie na słowo. I pyta co sie wczoraj działo. Byly skargi od klientow. Dzwonila regionalna i kontrola będzie... Nawet dysponuje odgórnym zdjeciem z monitoringu. Ze kolejki ze sklep zastawiony bla bla bla.

Zal mi siebie bo nie mam mozliwosci zmiany pracy. To jedyna praca w mojej miejscowosci i jestem na siebie wściekła ze daje sie tak traktowac. Teraz okres urlopowy, nie wiem co robić najchętniej bym sie zwolniła. Jak widze na popoludnie 3 osoby chce mi sie plakac. Nie wyrabiam sie na czas. Ze zwrotami. Z fejsowaniem z umyciem sklepu. Wychodzimy po 23!
Dziewczyny nie chca sie uczyc prowadzic zmian, przez co ciagle wsadzaja mnie na popołudnie. Kierowniczka robi swoje reszta jej nie interesuje. Regionalna udaje ze sie zajmie sprawa a od swiat nie dzieje sie nic. Ludzie zatrudniaja sie i odchodza bo maja dosyc pracy w 3 osoby i ciągłych pretensji.
Jestem kasjerem funkcyjnym mam 2x wiecej obowiązków a zarabiam tyle co zwykly kasjer.
Na umowie mam kasjera sprzedawce a obowiązki młodszego zastępcy kierownika za te samie pieniadze. Nawet te ktore na zwolnienia chodza maja tyle samo. Gdzie tu sprawiedliwość?

Co powinno sie zmienic?

1. Na popołudnie od poniedziałku do piątki 4 osoby na zmianę. (Wtedy można w miarę wszystko ogarnąć i dziewczyny o godziwej porze wypuscic na przerwę). Zrobic zwroty itp. Oni na górze nie wiedza jaka nasza praca jest ciężka. Chętnie bym ich posadziła na tym krzesełku w sklepie i patrzyła jak sie beda zachowywać po miesiącu pracy.

2. Rano w zupełności na zmianie wytaczą 3 osoby z kierownikiem. Kierownik nie zajmuje się 8 godzin papierami. Moze sprawdzic daty na nabiale i dołożyć nabiał lub warzywniak. Po co im 4 lub 5 osób na zmianę rano skoro i tak nic nie robią? Niech mi ktoś wytłumaczy. Dostawa rano przyjeżdża ok 10 to niech zaczyna wstawiać ludzi na środkowe zmiany 10-18.

3. Umowy- jesteś kasjerem masz umowę kasjera swoja pensje jasno określony zakres obowiązków i masz sie z nich wywiązywać a nie tak jak teraz na 10 pracowników sklepu jest 4 osoby funkcyjne... I zarabiam tyle co kasjerka która dokłada piwo, alkohol, obsługuje klientów i prase.

Stanowisko kasjer funkcyjny powinno byś odzielnie skoro nie jesteście w stanie przeszkolić wszystkich pracowników do tych funkcji. A jako motywacja dla nich do nauki powinny byc zabierane premiie!

4. Inwentaryzacja drobiu w piątki i soboty? Po co? Jedna inwentaryzacja wystarczy (kolejny powód dlaczego na zmianie powinno być 4 a ni jak do tej pory 3 osoby kiedy to zrobić) i wyjść o 22.15? Marzenia! Z tych wyjsc jak wychodze po pracy to juz mi sie miesięcznie jeden lub dwa dni wolnego nazbierały ale na listach tego nie ma. Gdzie giną te nadgodziny?

Przedstawiam 4 najbardziej istotne problemy. Reszta na pewno poniżej sie pojawi...
3
Alicja 2017-05-29 10:54
@Pracownik dziękujemy za Twoją opinię. Nie współpracuję z Dino Polska. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl i chętnie poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
Kto jeszcze uważa, że w firmie Dino Polska przydałyby się szkolenia pracowników? Może dobrze by było, gdyby więcej osób zgłosiło takie zapotrzebowanie?
Olcia 2017-05-29 10:56
Witam, czy ktoś wie jak wygląda praca w dino w Żorach?
Alicja 2017-05-29 11:01
@Olcia, a praca na jakim stanowisku Cię interesuje? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się nieco różnić w zależności od docelowego stanowiska.
Pracownik 2017-05-29 22:03
Zgadzam się w 100% wszystko co napisałaś jest niestety prawdziwe .W DINO pracuje ten kto musi, fajni pracownicy jak zobacza jak jest i mają gdzie poprostu odchodzą- bo inni lepiej płacą. Ludzie coraz bardziej się szanują i wiecie co BARDZO DOBRZE !!! Osoby funkcyjne powinny zrabiać większe pieniądze bo mają większą odpowiedzialność PROSTE. Firmo obudź się i zacznij szanować swoich pracowników. Jak szkoda Wam na zatrudnienie większej liczby osób do pracy na sklepie to zapłaćcie większe pieniądze tym cosię starają i jeszcze im zależy na firmie. Wystarczy podpatrzeć konkurencję i zobaczyć ile jest osób na zmianach, bo u nas czasem słychać takie słowa klientów- jak dajecie sobie radę jak jest was 3-4 na zmianie? Dajemy bo MUSIMY. Smutne...ale prawdziwe
Zostaw swoją opinię o Dino Polska - Śrem
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska