brak logo

Dino Polska

Śrem

Opinie o Dino Polska

poal 2016-08-01 16:20:40
O rany to skoro można liczyć na stawki na poziomie 16zł @ajdo, to się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Pewnie do tego jeszcze dorzucają odpowiednie premie, czyż nie? Takie dwuskładnikowe wynagrodzenie bardzo się każdemu przydaje teraz.
1
prymus 2016-08-02 19:16:54
Nie polecam pracy w Dino czysty wyzysk i mobbing.W ramach szkolenia przed otwarciem docelowego marketu każą pracować na umowę o dzieło - również na kasie i ponosić jeszcze odpowiedzialność finansową co jest niedopuszczalne na umowie o dzieło.Wszyscy szybko rezygnują z pracy tam dlatego market w Siesławicach otwierają już 2 miesiące bo załogi nie mogą uzbierać.
aos 2016-08-02 19:28:31
W każdym markecie pewnie pracuje sie inaczej inne wynagrodzenia i inni ludzie, to tez trzeba wziac pod uwagę
2
ner 2016-08-02 20:59:17
mobbing to poważne oskarżenie dlatego radzę ostrożnie z tym stwierdzeniem, chyba że masz dowody.Co do odpowiedzialności finansowej na kasie nie widzę w tym nic dziwnego ,tak jest we wszystkich sklepach. Według Ciebie kto ma pokryć manko na kasie osoby szkolącej się? Jak by nie było odpowiedzialności, to znając naszą mentalność do kombinowania wiele osób robiło by niby manka a tak naprawdę brało by dla siebie kasę, i tak miesięcznie ładnie można było by dorobić. Życzę powodzenia w innych marketach gdzie płaci się za straty na inwentaryzacji, przychodząc do pracy na dużych sklepach jak aldi i biedronka pracujesz po 2 osoby na zmianie, a w prywatnych przychodząc na ranną zmianę nigdy nie wiesz o której wyjdziesz. Powodzenia w dalszym narzekaniu
Miks 2016-08-02 21:29:10
Mi się wydaje, że jeśli chodzi o Dino Polska, to o tych martketach zostało już dużo powiedziane - dobrzy ludzie, dobre pensje, niezłe pakiety dla rodzin, ogólnie naprawde bardzo fajnie, polecam z całego serca, naprawdę
1
Gość 1 2016-08-03 18:11:50
Witam, pisze z zapytaniem o stanowiska kierownicze w markecie Dino, a dokladnie o to ile ich jest. Rozumiem ze jest:
- kierownik
- zastepca kierownika x2
- mlodszy zastepca kierownika?

Czy moze kierownik, zastepca i mlodszy zastepca?

Interesują mnie tez kwestie finansowe zastepcy kierownika, czy to faktycznie jest ok 1900zl na reke ??
erftg 2016-08-03 19:20:29
@Miks ciekaw jestem wlasnie na jakie zarobki mozna liczyc
Prymus 2016-08-04 22:08:07
Do NER odpowiedzialność owszem musi być ale tylko na umowie o prace i umowie zlecenie, umowa o dzieło troche inna funkcje pełni poczytaj troche KC i KP.Z opini prawnikow i orzecznictwa wynika że na kasie nie można pracować na umowie o dzieło gdyż rodzaj pracy czyli praca określonego rodzaju w określonym miejscu czasie i pod kierownictwem kwalifikuje sie tylko na etat:) Umowę o dzieło zresztą dostałem po zrezygnowaniu z pracy w tym śmiesznym markecie.Chyba powinienem ją dostać przed wykonaniem dzieła nieprawdaż?na to akutat mam dowod zapis z monitoringu kiedy jestem w sklepie a data dokonania podpisu na umowie.
selan 2016-08-04 22:10:17
a co wy o9becnie tak wielu masowo kasjerów do pracy poszukujecie? no zaczynam się zastanawiać szczerze mówiąc skąd taka wielka rotacja wynika u was, ja wiem że sieciówka ale jednak skala zjawiska jest ogromna
1
ner 2016-08-05 18:29:40
Jesteś w błędzie, pracodawca ma możliwość zawarcia w umowie zlecenia czy cywilnoprawnej klauzuli kształtującej odpowiedzialność przez odesłanie do przepisów kodeksu pracy o odpowiedzialności materialnej za powierzone mienie z obowiązkiem zwrotu lub do wyliczenia się. Firma posiada swoich prawników i nie pozwoliła by sobie na łamanie prawa a tym samym nie narażałaby się na procesy sądowe.
Nadal nie podałeś podstawy oskarżenia o mobbing czym sam złamałeś prawo poprzez pomówienie kierownictwa.
aos 2016-08-05 18:32:48
poszukuja i nie tylko kasjerow, nawet maja ogłoszenia na wyższe stanwosika, nie wiem dokladnie jak jest bo jeszcze tam nie mialem zaszczytu pracowac, ale sadzac po komentarzach to chyba dobrze tam nie jest...
ner 2016-08-05 20:38:03
Tym co piszą na forum nie należy się przejmować. Pokaż mi firmę w której znajdziesz 100% zadowolonych pracowników, nie ma takiej, my Polacy mamy tendencję do narzekania. Nie powiem że jest nie wiadomo jak super , ale mam porównanie z innymi sieciami zarówno polskimi jak i zagranicznymi. W tej firmie nie ma żadnych przekrętów czy to dotycząca godzin pracy czy też stoiska mięsnego. Dużo zależy od kierownictwa oraz samych zatrudnionych, ponieważ to my pracownicy sami tworzymy sobie atmosferę,
i to od nas zależy czy z przyjemnością będziemy do niej przychodzić. U mnie jest super, choć pracy dużo ale najważniejsze mamy zgrany zespół.
1
Sa 2016-08-05 20:52:46
No trudno mi powiedzieć tak z powietrza jak może tutaj być, ale wydaje mi się, że KASJER - SPRZEDAWCA/OFERTA PRACY DLA OSÓB Z ORZECZENIEM O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI (NR 3052) to dobra jest oferta, na pewno bardzo pewna po prostu i przynosząca realny dochód
niepalaca 2016-08-07 22:42:03
Szanowni Prezesi i dyrektorzy poprosze premie bo jestem osoba niepalacą i nie potrzebuje 30 min przerwy.

4
ghj 2016-08-07 22:56:34
@ niepalaca masz masz racje, jest to problem w wielu firmach. osoby które palą na pewno spędzają na papierosie jakieś 30 minut pracy, wiem jak jest w mojej firmie
1
edi 2016-08-08 14:37:24
mam pytanie czy pracuje sie przez 6 dni w tygodniu i pewnie co 2 niedziela czy jest 1 dzien wolny w tygodniu???
jarek 2016-08-08 20:02:44
Możecie powiedzieć dlaczego w pojawiło się aż tak dużo rekrutacji dla zastępcy kierownika marketu? Widzę, że oferty dotyczą wielu różnych miast - czy to akurat w tych punktach nowe stanowisko pracy? Nie sądzę, żeby to była kwestia rotacji, warto jednak podpytać ;)
edi 2016-08-17 10:24:34
Jesli ktos mysli o pracy w Mykanowie to otwarcie wrzesien-pazdziernik(pewnie zalezy kiedy zbiora wszystkich pracownikow) Do czasu otwarcia sklepu szkolenie w Rudnikach na umowe zlecenie 6zl/h potem wiadomo umowa na czas próbny za najnizsza krajowa. Bylam na rozmowie i stad te informacje,osobiscie zrezygnowalam bo mialabym problem dojezdzac codziennie do Rudnik
dynija80 2016-08-17 10:27:11
Umowa zlecenie faktycznie może i jest mało motywująca, no może jednak trzeba zapytać trzeba było jakie masz w przyszłości o umowę o pracę i co trzeba by zrobić żeby u nią zawalczyć. ja do Raculi będę chciała na kasjera do was iść
Geniusz 2016-08-19 18:10:43
Nie po to idę do pracy, aby płacić tylko aby zarabiać.
2
0ohy6f 2016-08-19 22:34:19
@ Geniusz - brawo, genialne! Sam to wymyśliłeś?? :D
Maks 2016-08-21 19:43:20
Fajny sklep może trochę mało ludzi do pracy bo widać że dziewczyny zasuwaja konkretnie.Też często robię zakupy w Dinusiu,osobiście wolę ich mięsny niż konkurencje po drugiej stronie ulicy.Bardzo miła obsługa Pani pokroi mi wędliny bez problemu nawet przed samym zamknieciem.Mieso zawsze świeże i jakosc dobra.
1
gyui 2016-08-21 21:19:02
@ Maks pani pokroi ci wędliny bo to jest jej obowiązek, łaski ci nie robi że tak powiem. A jaki sklep jest po drugiej stronie? Swoją droga miła obsługa w sklepie powinna byc normą, podobnie jak świeże produkty. Szkoda że nadal często jest to coś "łał"
oburzona 2016-08-21 22:27:45
Jestem a raczej bylam klientka w dino Nowa Ruda przy ul. Fredry. Niestety zrezygnowalam z zakupow w tym markecie ze wzgledu na jakosc obslugi i czasem brak obslugi. Jak tak moze byc ze na calym markecie sa 2 osoby jedna na kasie druga na stoisku miesny bo cala reszta zalogi jest za marketem i pala papierosy? Czy nie ma nad tymi pracownicami zadnego dozoru. Na stoisku miesnym kolejka na kasie kolejka a pracownicy w palarni! Jak tak mozna traktowac klientow? A i jeszcze potrafia odpyskowac jak sie nie podoba ze klient zwroci uwage. Mam nadzieje ze ktos zrobi z tym porzadek bo jak tak dalej pojdzie to ten market dlugo nie podziala.
3
jhbhgv 2016-08-21 23:15:31
i człowiek czyta te opinie i wcsale madrzejszy nie wychodzi - sa calekowicie skrajne! ja wiem że sklepy mają różną lokalizację, ale chyba jakieś standardy firma powinna zachowywać, czy się mylę ????
1
Kim 2016-08-22 10:27:47
Zgadzam sie z pania oburzona. Kiedy bym nie szla na zakupy do dino w Nowej Rudzie pracownice ciągle stoją po 2-3 osoby za kontenerem i palą papierosy. Mieszkam nie daleko dino wiec bywam tam kilka razy dziennie i takie sytuacje maja miejsce bardzo czesto. Moze maja tyle przerw w pracy i kierownictwo na to pozwala ale kto w tym czasie ma obslugiwac klientów skoro wszystkie pracownice ( z malymi wyjątkami ) ciągle palą papierosy? W drugim dino jest calkiem inna obsluga mile panie chetne do pomocy i zawsze jest ktos i na kasie i na stoisku z miesem i na sklepie. Bardzo duza jest rotacja pracownikow w dino na Fredry. Ale wcale sie nie dziwie jak pracownicy wola palic papierosy niz pracowac to kto bedzie trzymal takich pracownikow. W dodatku nie maja zadnego poszanowania dla klientow.
1
lenka 2016-08-22 10:32:38
widzę u was mnóstwo rekrutacji na zastępców kierowników marketów, czy to oznacza może jakieś rotacje?
2
Majka 2016-08-22 22:11:51
Czy ktoś wie ile zarabiają w dziale kontroli i czy się oplaca tam podanie zlozyc?
1
brzana 2016-08-22 22:16:17
lenka bardziej podejrzewam że rozwijają pom prostu dynamicznie sieć swoich sklepów, chociaż wiadomo że niczego tak naprawdę nie możemy jednoznacznie wykluczyć. w sumie jakby tak policzyć to szukają więcej kierowników i ich zastepców niż kasjerów obecnie
1
Byla pracownica 2016-08-23 17:53:14
Kiedys pracowałam w dino w Nowej Rudzie i niestety musze stwierdzic ze to co teraz sie wyprawia w stosunku do tego co bylo kiedys za poprzeniej kierowniczki to jest tragedia. Obsluga zabija wzrokiem na dzien dobry. Na stoisku miesnym i na kasie co chwile nowe osoby. Ledwo jedna sie przyuczy a juz nastepna nowa. Rotacja pracownikow jest ogromnie duza. Kazdy robi co chce i kiedy chce a kierownictwo na wszystko pozwala albo przymyka oko. Z tego co sie orientuje palenie papierosów w dino jest zabronione a wychodzenie na papierosa po kilka osob zostawiajac na sklepie 1 pracownika na caly sklep to chyba lekka przesada. Zwlaszcza popoludniu czesto sie zdarzalo ze musialam czekac na stoisku miesnym az ktos podejdzie a jak juz pani wrocila to jakbym rozmawiala z popielniczka. Smrod tytoniu na caly sklep.
1
arnoldzik 2016-08-24 10:07:29
co do rotacji ti jednak możesz mieć rację, teraz mają całą masę ogłoszeń o pracę dla kasjerów sprzedawców
1
wsza 2016-08-25 09:17:43
To wszystko w DINO w Woli na śląsku panuje w sklepie mobing kierownik sklepu traktuje pracowników jak zwierzęta ludzie w tym sklepie się z nerwów rozchorowują głęboko odradzam pracę w tym sklepie
goldi 2016-08-25 10:03:03
a możesz podać jakiś konkretny przykład tego traktowania>?
dinowiec 2016-08-25 21:10:27
jeśli naprawdę na Woli jest mobbing to powinnaś to zgłosić do kierownika rejonu, a nie na forum pisać- tak nic nie zmienisz. Wiem że wasza rejonowa potraktuje tą sprawę poważnie
k 2016-08-25 21:27:37
@ dinowiec - a skąd możesz wiedzieć ze potraktuje tą sprawę poważnie? skad masz taką pewność to mnei ciekawi
Ja 2016-08-25 23:59:41
Ponieważ jeżeli tak jest naprawdę to w tej firmie raczej takiej sprawy nie odpuszczają zwłaszcza ze jest podpisana przez każdego pracownika ustawa antymobingowa
orzełek 2016-08-26 10:28:14
w żadnej firmie w której pracowałem n nie spotkałem się jeszcze z podpisywaniem takiej umowy, powiedz coś więcej o niej i czy w ogóle realnie spełnia swoje założenia czy jednak to tylko teoria na papierze jest
dinowiec 2016-08-26 19:41:38
wiem ponieważ osobiście znam regionalną
gfgbg 2016-08-27 18:58:55
noo to powiem wam faktycznie jest zastanawiające prawda? ja tez przyzam szczerze ze pierwszy raz o czyms takim w sumie slysze ale może to i dorbze jest podpisac cos takiego noo sam już nie wiem w sumie
Biedrona 2016-08-28 14:15:17
Myślę, że pracownicy marketu przy ul. FREDRY nie będą ubolewać nad stratą klientki, która nie ma pojecia o pracy w markecie. Nie zdaje sobie Pani sprawy ile cierpliwości i wyrozumiałości potrzeba by obsługiwać takich klientów, więc wcale się nie dziwię, że dziewczyny wychodzą zapalić żeby ukoić nerwy.
8
we 2016-08-28 15:13:59
no coz a jednak atmosfera w pracy jest ważnym elementem
lula 2016-08-28 23:15:32
ty kierowniczka ciekawe
ile ty zarabiasz mendo
ghj 2016-08-28 23:28:37
@ lula -no własnie ile sie zarabia w Dino? daj znac
Pracownik 2016-08-30 12:44:52
Masz umowę o pracę z najniższą krajową Plus premię. JEZELI PRACUJESZ A NIE SCIEMNIASZ PREMIA jest ładna no i nadgodziny za które też płacą .Osobiście myślę ze kasą i praca jest dobra słaby socjal no ale zobaczymy czy w tym roku się firma postara i doceni pracowników.
poal 2016-08-30 12:45:25
Nie wiem gdzie ale zobacz, że ostatnio nawet nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy. To dowód na to, że relacje między pracownikam są dość dobre, a atmosfera jaka panuje?
dinuś 2016-08-30 23:26:17
dinus .o tym czy atmosfera jest dobra może tylko pracownik który pracuje w dino .ale nie liczcie na to że będzie to szczera odpowiedz bo ludzie się boją że wylecą z pracy . poza tym załoga w dinach sklada się przeważnie z przylizywaczy i donosicieli a kierowicy często mniej umieją od pracowników i obwiniaja
ićh za wszystkie niedociągnięcia .
1
Jula 2016-08-31 11:24:29
Dino Gowarczów to jest dopiero historia nie do opowiedzenia. Kierownik nie nadający się na stanowisko a pracownice .....!zakłamanie, nadgorliwość i można by jeszcze bardzo długo wymieniać. Może w końcu przyjdzie taki dzień że ktoś zrobi tam pożądek
A 2016-08-31 11:51:13
Z tego co mi się wydaje, to całkiem sporo pojawiło się ogłoszeń na Kierownika Marketu, wydaje mi się, że jest to dobra firma, coraz lepsze ma rozmaite dodatki w tym socjale, to chyba całkiem dobra sprawa
pracownica 2016-08-31 20:36:38
pakiety dla dla rodzin?gdzie?w Dino? to chyba jakiś żart?
aos 2016-08-31 21:53:05
a czy wogoe jest pozniej szansa na to by dostać podwyżkę czy nie stale pracujesz na tej samej kwocie jaką dostaje sie na poczatku podjecia pracy? jezeli tak to slabo bo jak sie ma tylko co roku zwiekszosna pensce z racji tego, ze najnizsza krajowa co roku idzie w gore to nic nie daje
Zostaw swoją opinię o Dino Polska - Śrem
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska