brak logo

Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Zielona Góra

Opinie o Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Rozgoryczony 2015-12-19 14:12
Żal, jeszcze raz żal - przykład, idą Święta, wszyscy moi znajomi dostali już dawno jakieś bony/pieniądze na karpiowe - nawet pracownicy ochrony, marketów, a w tej firmie ponoć kolejny raz nic ( socjal - jaki socjal - w tej firmie nic takiego nie ma ), gdybyśmy zarabiali tyle, co wiadomo kto to nawet bym o tym nie pisał, ale nawet sam gest od szefostwa - brak, traktowanie wszystkich jedną kart [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] też nieuczciwe. Wcale mnie nie dziwi fakt że firma powoli traci naprawdę dobrych pracowników - sami się zwalniają, a słysząc rozmowy wielu z nich to na wiosnę jeszcze sporo z nich odejdzie, mają dość tej nerwicy i takiego traktowania - dobry pracownik, nie ma w tej firmie żadnego poszanowania.
Widzę, że w tej firmie zawsze winny jest robol, góra jest święta, ale starzy pracownicy wiedzą jaka jest prawda. Długo myślałem, czy w ogóle podjąć ten wątek, szala goryczy się jednak przelała. Dziękuję za zaproszenie na Wigilię od Szefostwa, lecz nie wiem czy skorzystam :( Ale,ale mimo tych żali, życzę wszystkim, zaznaczam wszystkim Wesołych, Radosnych i Pełnych Miłości Bliskich ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2016 .
2
Zatroskany 2015-12-20 16:19
Walka ze Wszyskimi,to walka Samego ze Sobą.Dalej tylko samotność.
Wesołych Świąt.
GRUBY 2016-01-04 08:51
wstyd i jeszcze raz wstyd PREZESIE chociaż nie wiem czy to dobre słowo dla Pana jak i Pana córki.Ludzie wdychają te smrody a wy żadnego poszanowania to jest poprostu żenada,żałosne myślenie wasze widzicie tylko swój przód ale niestety to nic pięknego dobrze o tym WIECIE to tylko robole.WSTYD
GRUBY 2016-01-05 13:49
Do tzw. masx trudno tak iść i powiedzieć w twarz tak jak ty piszesz ponieważ tydzień i już nie pracujesz,a tak przynajmiej wiedzą co myślą o nich pracownicy i to nie żadna siara.A wogóle co to za wyraz SIARA Panie Masx anonimie.
GRUBY 2016-01-05 13:50
Do tzw. masx trudno tak iść i powiedzieć w twarz tak jak ty piszesz ponieważ tydzień i już nie pracujesz,a tak przynajmiej wiedzą co myślą o nich pracownicy i to nie żadna siara.A wogóle co to za wyraz SIARA Panie Masx anonimie.
chudy 2016-01-05 16:28
Robić,robić ,normy ,normy ,terminy,terminy ,więcej ,więcej szybciej ,szybciej Zakład pracy chronionej
1
chudy 2016-01-12 13:53
Pieniądze niczego nie rekompensują ,jak już to dają zadośćuczynienie , gratuluje zdrowego podejścia do życia
sw 2016-01-13 13:35
do ildok to co piszesz to jest żałosne jakie pieniądze jaka rekompensata chyba że dla ciebie są pieniądze za donoszenie ogarnij się.
chudy 2016-01-20 19:54
Napisz ile zarabiasz ,a ile na ciebie bierze firma ,zadzwoń do Pefronu
Biedny 2016-01-23 17:25
Chyba jesteś starym kawalerem i mieszkasz z Mamusią i nie płacisz za mieszkanie i nie dokładasz się do życia ,Ile kosztuje godzin twojej pracy kaszanka
Biedny 2016-02-05 17:09
Dostałeś premię Andrzejku
gruby 2016-02-07 20:26
trzeba spytać Waskiego on zna wszystkie szczególy a zarazem ploty donosiciel
Gibon 2016-02-13 19:43
Większość opinii to gorzkie żale ludzi myślących, że praca w tym czy innym zakładzie to kara. Nie chcesz lub masz stosunek do roboty jako opier.....alacz ....omijaj firmy z daleka. Załóż swoją to zobaczysz. Grupka ludzi którzy tam pracują są naprawdę spoko. Zwłaszcza nowy planista. Potrafi się dogadać z każdym.
Sprawiedliwość 2016-02-14 09:49
Planista jest nowy i jeszcze nie zepsuty przez tą firmę. Spróbuj dogadać się ze wspomnianym Wąskim lub Fioną to zmienisz zdanie.
chudy 2016-03-03 19:55
Szef to kawał domyśl się sam
1
sw 2016-03-15 18:20
Czy te psy Prezesa jeszcze pracują i dalej merdają ogonem szczególnie ten wypasiony nazupkach chinskich bo kredyt trzeba splacic dupolizie, merdaj dalej dostaniesz jeszcze lepsze a nawet wyższe stanowisko tylko spiesz sie bo czas leci możesz nie zdążyć.
2
chudy 2016-03-16 19:53
On czeka na zmianę na górze na zawsze a wtedy zostanie PANEM DYREKTOREM
SPRAWIEDLIWOŚĆ 2016-03-23 21:39
METAL-SMRÓD, METAL-SYF, METAL-BAJZEL TO JEST PRAWDZIWE LOGO TEJ SPÓŁECZKI. IDZIE WIOSNA CZAS NA ZMIANY!
3
sw 2016-03-28 13:21
popieram same toksyny
1
Xxx 2016-04-02 21:39
Pewnie, że przesadzają. Praca jak każda inna.
Xxx 2016-04-03 21:14
Jak pracujesz w nadgodzinach to można zarobić, a tak to bieda z nędzą. Premie są czasami oszczędnościowe ale tego nie ma co liczyć bo są rzadko i raczej nie wielkie kwoty.
Obserwator 2016-04-05 19:05
Ale kitujecie
Xxx 2016-04-08 16:20
Brygadziści mają dodatek, a poza tym nic.
kto 2016-04-08 21:59
dodatek to jest w zaopatrzeniu, tam nie trza premi
2
kto 2016-05-13 21:55
500+
Obiektyw 2016-06-05 12:58
Raczej 500- za braki, a czasami są przypadkowe. Właściwie co roku zarabia się coraz mniej. Rzadnych premi nie ma chyba że dla wskazanych osób przez kierownika i właściwie jest tak rzadko jakby jej nie było Atmosfera coraz gorsza. Dają ogłoszenia o zatrudnieniu ale nikt nie chce tutaj pracować. Czy ktoś odpowie dlaczego tak jest i gdzie jest przyczyna?
3
XxX 2016-06-12 09:24
Fakt, Obiektyw ma rację - co lepsi pracownicy odchodzą sami, tylko desperaci jeszcze pracują w tej firmie.
3
Prezes 2016-06-23 18:42
Nieroby dobrze że odchodzą.
brodzisław 2016-07-15 21:48
Pracowałem tam jakiś czas. Powiedziałem parę słów prawdy psu prezesa ze spawalni na temat traktowania pracowników ( kulturalnie, "bez wyrażeń"). Kilka dni póżniej otrzymałem wypowiedzenie. Oficjalnie, z powodu małej ilości zleceń. Jak powiedziałem, jednemu z góry, że biorę zaległy urlop, przekonywał mnie, żebym z niego zrezygnował, tyle jest roboty. I bądż człowieku mądry. Ale odszedłem bez żalu. Warunki bardzo kiepskie, o nadgodzinach dowiadywałem się czasami 5 minut przed fajrantem (nikt mnie nie pytał, czy wyrażam zgodę, a pracowałem jeszcze gdy był to zakład pracy chronionej). Najdziwniejsze jest to, że gdy już było wiadomo, że odchodzę dostałem propozycję z innego działu, abym przeszedł do nich, a z prezesem wszystko się załatwi. Więc chyba nie byłem takim najgorszym pracownikiem. Ale byłem już tak zmęczony panującą tam atmosferą, że odrzuciłem propozycję. Reasumując: pieniądze nie rekompensują paskudnej atmosfery w pracy, Boże broń mieć własne zdanie (chyba, że jest ono zawsze zgodne ze zdaniem góry, lub "gwardii przybocznej") I co najważniejsze. Ani wcześniej , ani póżniej nie pracowałem w firmie, gdzie panowało tak wszechobecne kapowanie. Kapowanie za profity, kapowanie dla samego kapowania. Kapowanie do samego prezesa i kapowanie szarych roboli do brygadzistów (przypodobać się było opłacalne). Pod tym względem to kompletne dno, a niektóre z osób funkcyjnych to moralne śmiecie.
Ps. Ostatnio dowiedziałem się, że odszedł z własnej woli jeden z bardziej kompetentnych pracowników. Powody bardzo zbliżone do moich.
13
marek 2016-09-02 15:41
sa u was przyjecia do pracy mam grupe umiarkowana z kod 02 p odp i jeli to nie tajemnica zarobki
obiektyw 2016-09-15 19:16
Tam jest coraz gorzej - brak słów.........
5
spawacz 2016-09-27 21:21
Zakład bez przyszłości sami emeryci, płace na poziomie Biedronki, omijać szerokim łukiem!
9
tedzio 2016-09-28 21:31
we' kolega powyżej napisał ile można się spodziewac na stanowisku spawacza wiec nie wiem, dlaczego napisałeś że warunki finansowe wysokie? skoro to najnizsza krajowa?
Popus112 2016-12-05 19:14
Nie polecam !!!!!!!!
5
Holender 2016-12-07 17:28
Masz rację. Firma emerytów i rencistów.
6
Poeks77 2016-12-07 18:23
Same cwaniakiii!!!!
Nie polecam !!!!!!
Płaca gorsza jak w biedronce
4
Antonio 2016-12-08 16:39
Spoko było.
Pzdr
3
holusik 657 2016-12-19 19:36
robiłem tam chyba niecałe 4miesiące , szczerze mówiąc myslałem ze bedzie w porządku ..
ale co sie okazało była tragedia , jesteś dla nich zerem ! cwaniaczki robią po pale lat a Ciebie w pierszy dzień dają do klejenia .. tylko nadgodziny i nadgodziny bo nikt nie chce robic , nie ma co sie dziwić jak na zmianach robią tacy ludzie .. z niektórymi było normalnie pogadać inny sie na Tobie wyżywali bo robisz zle i zle . powiem szczerze wole iśc robić do biedronki niż iść tam ,,
i co miesiąc ponoć dostaniesz umowe !!
umowa zlecenie na zawsze !
anty metal syf
5
pokemon 2016-12-22 11:58
holusik masz racjie tez pracuje tu ale już mam dość ,szkoda to opisywać ale to co wcześniej w/w pisali inni to prawda .......... teraz to pracodawca szuka pracownika a nie pracownik wiec ofert jest wiele sytuacja jaka jest zmusza mnie do zmiany szkoda slow na pisanie ,jest jedyna osoba co wszystko koliguje
5
płezes 2016-12-29 16:22
i znów na święta nikt nam nie podziękował za wspólną pracę
6
żona 2016-12-30 11:38
za bony nie ma podatku też by nie pogardzili
2
Holusik 657 2017-01-08 11:46
Porażka pokemon jest z Ta firma naprawdę człowiek psychicznie wysiada , ludzie co robią więcej jak ja to im sie dziwie . Konfekcja to jestem dramat !! Cwaniaki cwaniaki , najlepsze jest to jak uciekają z papierosami masakra hahah . Albo te swoje elektryczne papierosy co mają ahhhh wielcy cwaniacy . Pozdro pokemon !
Czas na zmiany uciekaj od nich jak najszybciej niech zostaną same lizodupce
OBI 2017-01-08 21:09
Pamiętam Cię gościu. Pisząc te bzdury obrażasz ludzi, a zastanów się nad sobą. "Cwaniak" to ktoś kto zna się na robocie lepiej od ciebie? Jak pójdziesz do tej Biedronki, którą tak chwalisz to też będą same cwaniaki bo nie poradzisz sobie tam nawet na ochronie.
1
maly mis 2017-01-08 23:36
misza obrazasz !!!!!!! ludzi pracujących tam ,przyszedłes do pracy to ci warunki przedstwiali sam się na to godziłeś, owszem konfekcja narzeka , bo nikt nie docenia praca jest jaka jest, ale tu się pracuje jak piszesz to pisz o konkretnych osobach a nie głupoty wygadujesz na cała konfekcjie ,miałeś szanse to się sam spaliles pisząc takie głupoty negatywna opinie dajesz pracodawcy
a to ze ludzie pala to co chesz od nich tez pijesz bzykasz i konika tłuczesz na dobranoc
1
pokemon 2017-01-09 11:04
Halusik......dzięki za pozd , ja rozmumiem ciebie ale przegiołes obrazajac ludzi , pisz konkretnie kto a nie cala konfekcjia a dramatu tu nie widze daja ci prace placa to się ciesz a na nadgodziny , to ciebie nikt nie zmusza tylko propozycja .
Wczesnie wspomiałes ze z innymi idzie dobrze pracować , a to ze ciebie dali 1-ego do klejenia w 1 dzień pracy to się ciesz ta praca na konfekcji wymaga precyzji i doświadczenia w jeden dzień tego nie zdobędziesz ale w lata pracy . a czasy sa ciężkie niestety czas goni a na pierdoły nie ma czasu tu się pracuje jak maly mis wspomiał ktoś jak ciebie zatrudniał to mówił jakie warunki tu panuja i jaka praca jest
1
OBI 2017-01-09 13:04
Haluksik tobie kleić źle, kręcić źle. Najlepiej usiąść i zajmować się plotami.
2
Nick 2017-01-18 11:15
też tam pracowałem na konfekcji na zlecenie. nie idzie się tego nauczyć szybko jest tam starszy facet ksywa gargamel i dawid młody co pracują i na nich powinno kierownikom zależeć. a i był taki od zupek chińskich co więcej gadał niż robił go się suchać nie dało
3
Nick2 2017-02-03 10:34
starszy facet jest akurat bardzo słaby.Potrsfi tylko krzyczeć i się wymadrzac.
5
Gibon 2017-02-04 08:35
I znowu odchodzą kolejni
2
Nick 3 2017-02-04 11:33
Tak to jest jak nie szanuja
3
Zostaw swoją opinię o Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej