brak logo

Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Zielona Góra

Opinie o Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej

Biedny 2016-02-05 17:09
Dostałeś premię Andrzejku
gruby 2016-02-07 20:26
trzeba spytać Waskiego on zna wszystkie szczególy a zarazem ploty donosiciel
Gibon 2016-02-13 19:43
Większość opinii to gorzkie żale ludzi myślących, że praca w tym czy innym zakładzie to kara. Nie chcesz lub masz stosunek do roboty jako opier.....alacz ....omijaj firmy z daleka. Załóż swoją to zobaczysz. Grupka ludzi którzy tam pracują są naprawdę spoko. Zwłaszcza nowy planista. Potrafi się dogadać z każdym.
Sprawiedliwość 2016-02-14 09:49
Planista jest nowy i jeszcze nie zepsuty przez tą firmę. Spróbuj dogadać się ze wspomnianym Wąskim lub Fioną to zmienisz zdanie.
chudy 2016-03-03 19:55
Szef to kawał domyśl się sam
1
sw 2016-03-15 18:20
Czy te psy Prezesa jeszcze pracują i dalej merdają ogonem szczególnie ten wypasiony nazupkach chinskich bo kredyt trzeba splacic dupolizie, merdaj dalej dostaniesz jeszcze lepsze a nawet wyższe stanowisko tylko spiesz sie bo czas leci możesz nie zdążyć.
3
chudy 2016-03-16 19:53
On czeka na zmianę na górze na zawsze a wtedy zostanie PANEM DYREKTOREM
SPRAWIEDLIWOŚĆ 2016-03-23 21:39
METAL-SMRÓD, METAL-SYF, METAL-BAJZEL TO JEST PRAWDZIWE LOGO TEJ SPÓŁECZKI. IDZIE WIOSNA CZAS NA ZMIANY!
3
sw 2016-03-28 13:21
popieram same toksyny
1
Xxx 2016-04-02 21:39
Pewnie, że przesadzają. Praca jak każda inna.
Xxx 2016-04-03 21:14
Jak pracujesz w nadgodzinach to można zarobić, a tak to bieda z nędzą. Premie są czasami oszczędnościowe ale tego nie ma co liczyć bo są rzadko i raczej nie wielkie kwoty.
Obserwator 2016-04-05 19:05
Ale kitujecie
Xxx 2016-04-08 16:20
Brygadziści mają dodatek, a poza tym nic.
kto 2016-04-08 21:59
dodatek to jest w zaopatrzeniu, tam nie trza premi
2
kto 2016-05-13 21:55
500+
Obiektyw 2016-06-05 12:58
Raczej 500- za braki, a czasami są przypadkowe. Właściwie co roku zarabia się coraz mniej. Rzadnych premi nie ma chyba że dla wskazanych osób przez kierownika i właściwie jest tak rzadko jakby jej nie było Atmosfera coraz gorsza. Dają ogłoszenia o zatrudnieniu ale nikt nie chce tutaj pracować. Czy ktoś odpowie dlaczego tak jest i gdzie jest przyczyna?
4
XxX 2016-06-12 09:24
Fakt, Obiektyw ma rację - co lepsi pracownicy odchodzą sami, tylko desperaci jeszcze pracują w tej firmie.
3
Prezes 2016-06-23 18:42
Nieroby dobrze że odchodzą.
brodzisław 2016-07-15 21:48
Pracowałem tam jakiś czas. Powiedziałem parę słów prawdy psu prezesa ze spawalni na temat traktowania pracowników ( kulturalnie, "bez wyrażeń"). Kilka dni póżniej otrzymałem wypowiedzenie. Oficjalnie, z powodu małej ilości zleceń. Jak powiedziałem, jednemu z góry, że biorę zaległy urlop, przekonywał mnie, żebym z niego zrezygnował, tyle jest roboty. I bądż człowieku mądry. Ale odszedłem bez żalu. Warunki bardzo kiepskie, o nadgodzinach dowiadywałem się czasami 5 minut przed fajrantem (nikt mnie nie pytał, czy wyrażam zgodę, a pracowałem jeszcze gdy był to zakład pracy chronionej). Najdziwniejsze jest to, że gdy już było wiadomo, że odchodzę dostałem propozycję z innego działu, abym przeszedł do nich, a z prezesem wszystko się załatwi. Więc chyba nie byłem takim najgorszym pracownikiem. Ale byłem już tak zmęczony panującą tam atmosferą, że odrzuciłem propozycję. Reasumując: pieniądze nie rekompensują paskudnej atmosfery w pracy, Boże broń mieć własne zdanie (chyba, że jest ono zawsze zgodne ze zdaniem góry, lub "gwardii przybocznej") I co najważniejsze. Ani wcześniej , ani póżniej nie pracowałem w firmie, gdzie panowało tak wszechobecne kapowanie. Kapowanie za profity, kapowanie dla samego kapowania. Kapowanie do samego prezesa i kapowanie szarych roboli do brygadzistów (przypodobać się było opłacalne). Pod tym względem to kompletne dno, a niektóre z osób funkcyjnych to moralne śmiecie.
Ps. Ostatnio dowiedziałem się, że odszedł z własnej woli jeden z bardziej kompetentnych pracowników. Powody bardzo zbliżone do moich.
14
marek 2016-09-02 15:41
sa u was przyjecia do pracy mam grupe umiarkowana z kod 02 p odp i jeli to nie tajemnica zarobki
obiektyw 2016-09-15 19:16
Tam jest coraz gorzej - brak słów.........
5
spawacz 2016-09-27 21:21
Zakład bez przyszłości sami emeryci, płace na poziomie Biedronki, omijać szerokim łukiem!
9
tedzio 2016-09-28 21:31
we' kolega powyżej napisał ile można się spodziewac na stanowisku spawacza wiec nie wiem, dlaczego napisałeś że warunki finansowe wysokie? skoro to najnizsza krajowa?
Popus112 2016-12-05 19:14
Nie polecam !!!!!!!!
5
Holender 2016-12-07 17:28
Masz rację. Firma emerytów i rencistów.
6
Poeks77 2016-12-07 18:23
Same cwaniakiii!!!!
Nie polecam !!!!!!
Płaca gorsza jak w biedronce
4
Antonio 2016-12-08 16:39
Spoko było.
Pzdr
3
holusik 657 2016-12-19 19:36
robiłem tam chyba niecałe 4miesiące , szczerze mówiąc myslałem ze bedzie w porządku ..
ale co sie okazało była tragedia , jesteś dla nich zerem ! cwaniaczki robią po pale lat a Ciebie w pierszy dzień dają do klejenia .. tylko nadgodziny i nadgodziny bo nikt nie chce robic , nie ma co sie dziwić jak na zmianach robią tacy ludzie .. z niektórymi było normalnie pogadać inny sie na Tobie wyżywali bo robisz zle i zle . powiem szczerze wole iśc robić do biedronki niż iść tam ,,
i co miesiąc ponoć dostaniesz umowe !!
umowa zlecenie na zawsze !
anty metal syf
5
pokemon 2016-12-22 11:58
holusik masz racjie tez pracuje tu ale już mam dość ,szkoda to opisywać ale to co wcześniej w/w pisali inni to prawda .......... teraz to pracodawca szuka pracownika a nie pracownik wiec ofert jest wiele sytuacja jaka jest zmusza mnie do zmiany szkoda slow na pisanie ,jest jedyna osoba co wszystko koliguje
5
płezes 2016-12-29 16:22
i znów na święta nikt nam nie podziękował za wspólną pracę
7
żona 2016-12-30 11:38
za bony nie ma podatku też by nie pogardzili
2
Holusik 657 2017-01-08 11:46
Porażka pokemon jest z Ta firma naprawdę człowiek psychicznie wysiada , ludzie co robią więcej jak ja to im sie dziwie . Konfekcja to jestem dramat !! Cwaniaki cwaniaki , najlepsze jest to jak uciekają z papierosami masakra hahah . Albo te swoje elektryczne papierosy co mają ahhhh wielcy cwaniacy . Pozdro pokemon !
Czas na zmiany uciekaj od nich jak najszybciej niech zostaną same lizodupce
OBI 2017-01-08 21:09
Pamiętam Cię gościu. Pisząc te bzdury obrażasz ludzi, a zastanów się nad sobą. "Cwaniak" to ktoś kto zna się na robocie lepiej od ciebie? Jak pójdziesz do tej Biedronki, którą tak chwalisz to też będą same cwaniaki bo nie poradzisz sobie tam nawet na ochronie.
1
maly mis 2017-01-08 23:36
misza obrazasz !!!!!!! ludzi pracujących tam ,przyszedłes do pracy to ci warunki przedstwiali sam się na to godziłeś, owszem konfekcja narzeka , bo nikt nie docenia praca jest jaka jest, ale tu się pracuje jak piszesz to pisz o konkretnych osobach a nie głupoty wygadujesz na cała konfekcjie ,miałeś szanse to się sam spaliles pisząc takie głupoty negatywna opinie dajesz pracodawcy
a to ze ludzie pala to co chesz od nich tez pijesz bzykasz i konika tłuczesz na dobranoc
1
pokemon 2017-01-09 11:04
Halusik......dzięki za pozd , ja rozmumiem ciebie ale przegiołes obrazajac ludzi , pisz konkretnie kto a nie cala konfekcjia a dramatu tu nie widze daja ci prace placa to się ciesz a na nadgodziny , to ciebie nikt nie zmusza tylko propozycja .
Wczesnie wspomiałes ze z innymi idzie dobrze pracować , a to ze ciebie dali 1-ego do klejenia w 1 dzień pracy to się ciesz ta praca na konfekcji wymaga precyzji i doświadczenia w jeden dzień tego nie zdobędziesz ale w lata pracy . a czasy sa ciężkie niestety czas goni a na pierdoły nie ma czasu tu się pracuje jak maly mis wspomiał ktoś jak ciebie zatrudniał to mówił jakie warunki tu panuja i jaka praca jest
1
OBI 2017-01-09 13:04
Haluksik tobie kleić źle, kręcić źle. Najlepiej usiąść i zajmować się plotami.
2
Nick 2017-01-18 11:15
też tam pracowałem na konfekcji na zlecenie. nie idzie się tego nauczyć szybko jest tam starszy facet ksywa gargamel i dawid młody co pracują i na nich powinno kierownikom zależeć. a i był taki od zupek chińskich co więcej gadał niż robił go się suchać nie dało
3
Nick2 2017-02-03 10:34
starszy facet jest akurat bardzo słaby.Potrsfi tylko krzyczeć i się wymadrzac.
5
Gibon 2017-02-04 08:35
I znowu odchodzą kolejni
3
Nick 3 2017-02-04 11:33
Tak to jest jak nie szanuja
4
Weronika 2017-03-10 12:16
Czy firma oferuje jakieś benefity/dodatki?
max 2017-03-18 23:42
Ludzie nie polecam tego zakładu pracowałem kilka miesięcy i się pożegnałem zakład za starych czasów, brak nowoczesności, co do technologi brak słów w tym zakładzie to leży a pracownicy pracują chaotycznie, za mało ludzi do pracy, najlepiej być jednym koniem mechanicznym i pracować na wszystkich stanowiskach. UWAGA ludzi bardzo wykorzystują. Co do kierownictwa to masakra sami się motają i jest ich za mało jak na dzialy nie ogarniają zakładu. Są pieski prezesa a właściwie jeden, który się podlizuje i kapuje ludzi zwany mistrz/zastępca a jedna kobitka tylko lata z kartkami i nic nie robi, główny kierownik leje wodę na to generalnie co do rzeczywistości nie mają pojęcia. Najważniejsze prezes nie szanuje ludzi to jest minus co do zarobków marne pieniądze jak na czasy z łomami i pistoletami do skręcania śrub szkoda zdrowia na ten zakład i jego wentylację. Ten zakład to wielka porażka.
5
grubson 2017-03-20 06:34
A jakie są zarobk, czemu o tym nikt nie napisze?
Weronika 2017-03-20 16:06
@max, a co możesz powiedzieć o plusach pracy w Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej?
max 2017-03-20 23:50
Ciężko znaleźć plusy jeżeli chodzi o pracę bo do formalności nie mam zastrzeżeń. Jedyne plusy to nadgodziny, ale wykańczają człowieka, brak życia prywatnego ( a to nie w tym rzecz) nic tylko siedzieć w tym zakładzie.
3
Weronika 2017-03-21 14:37
@max, rozumiem. A czy nadgodziny są obowiązkowe dla pracowników?
max 2017-03-22 09:02
Nie ma obowiązku, ale w tym zakładzie są maniacy nadgodzin. A jak się nie zostaje dłużej czy w weekeny to stary krzywo patrzy a premii nie daje. Jak chcesz Weronika to zapraszam do współpracy z metalkiem-gumkiem wtedy pytań mi nie będziesz zadawać .
3
piotr 2017-03-24 09:34
Nie polecam tego zakładu,nie rozwija się zero nowoczesności, jest coraz gorzej, wchodzą duże elementy a małe płace i brak premii. Na start 14zł brutto, jedynie starsi pracownicy którzy pracują kilkanaście lat mają koło 25 zł brutto. W tym zakładzie jest dużo starszych ludzi, emerytów młodych nie dopuszczają do pracy bo oni wiedzą lepiej. Potrafią zarobić jak są nadgodziny nawet 8000zł brutto i powyżej. Szkoda nerwów na tą pracę.
1
kilerów 2 2017-03-25 01:08
Może jako zakład nie jest w złej formie coś idzie do przodu pokazują się nowe elementy.
Dużymi plusami i minusami sa rysunki gdzie w komputrze bardzo ładnie wychodzą a nawet slicznie sie zamykaja , a w rzeczywistosci jest problem no tu nie jest tak jak na rysunku może trza do laptopa podłaczyć tak jak radzi konst. i powiedziec sezamie zamknij sie sprawdzałem pomaga :)
Nie jest to że starzy pracownicy nie dopuszczaja do pracy bo oni wiedza najlepiej i zdobyli wiedze wiadomo ze kazdy szkołe skonczył odp. jest taka stwórz technologie dla nobka według czego on ma sie uczyc i kto ma uczyc jak wiekszosc zapierd.... ale kierownistwo na nauke to leje.
Tak to jest że nowi maja tyle na start ale jest dla nich to malo no coż .....jak dla innych w firmie to niedocenianie ludzi od starzu pracy , 25 zł kto taki w zakładzie starzy pracownicy smieszny jestes Piotr ...p.
a jeśli chodzi o nadgodziny to nikt nie musi ale fakt ze krzywo na to patrzy i wzywa na rozmowy to przyznac ze płaci zaklad musi sie wyrobic według umowy z klientem :)
Ludzie pisza ze nie polecaja zakładu taka atmosfera panuje pieski podpier... i tak dalej zgdzam sie z max i przez to sie ludziom odechciewa pracowac ..
a co do kobitki to odpuszcz jest poszkodowana z tego tytulu taka ma prace ...
Panie Weroniko
dodatki jakie to tylko brygadzisci maja
premie nie sa wedlug regulaminu nagradzane tylko na jakis czas i to losowe
a benefity to zalezy co pani ma na mysli bo jest ich wiele
jeśli chodzi dla pracowników to brak
innych przywilejow nie ma ostre ciecia
1
Wąsiak 2017-03-25 08:38
Znalazł się człowiek mądralista i krytykuje opinie z częścia zdań się nie zgodzę kilerów2 odnoszę wrażenie że jesteś jeden z nich lub stałym pracownikiem albo z rodzinki emeryta prezesa.
1
Zostaw swoją opinię o Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metal-Gum Zakład Pracy Chronionej