brak logo

Prefabet-Białe Błota S.A.

Białe Błota

Opinie o Prefabet-Białe Błota S.A.

Były oddany pracownik 2015-08-22 01:08:16
Pracowałem w tej firmie,wypłaty nigdy nie były na czas tylko z tygodniowym opóźnieniem nie wspomnę o nadgodzinach,które też były wypłacane z opóźnieniem.Najgorsze jest to, że tak jest i tak ma być. W krajach unii to jest nie do pomyślenia,żeby wypłata i nadgodziny były nie na czas dla "roboli" , a praca jest ciężka w pyle przede wszystkim i w brudzie. Nigdy więcej już bym tu nie wrócił!!!A na temat wpisów to osądźcie sami widać ,że wpisują pozytywy ludzie wazeliniarze lub ludzie pr.
5
Były pracownik 2015-09-02 16:49:48
Powiem tak . Rozumiem rozgoryczenie kiedy wypłaty nie ma na czas rozumiem ludzi którzy w brudzie w pyle zapierniczają i do tego potrafią rozmawiać o tym a nie tylko pluć jadem szanuje was z takiego pułapu startowałem wiem co was boli ale sprawa jest bardziej skomplikowana , jak w kasie firmy nie ma kasy bo ktoś nie zapłacił to i wypłaty się spóżniają proste a uwierzecie mi że prezes Kaczmarek nie ras nie płaci podatkow albo innych rzeczy żebyście mieli wypłaty . Nie chcielibyście nosić jego krzyża daje wam słowo . Pozdro dla wszystkich pracownikow myślących a bezmózgie robole czy z za biurka czy z produkcji won do drzyzgi sie wypłakać
Naprawdę były pracownik 2015-09-05 01:42:28
Szanowny Panie "były pracowniku" jeżeli to prawda??????????? Bo w to nie wierzę !!! Jak się ma firmę to trzeba ludziom zapewnić wypłatę na czas. To są ludzie , którzy pracują dla firmy i przynoszą jej zyski, z których należy im się wypłata na czas za wykonaną pracę w pocie, trudzie i znoju.Ludzi , którzy muszą zrobić opłaty i zakupić wyprawkę do szkoły na nowy rok szkolny. Nie ma tam bezmózgich roboli tylko są ludzie ciężkiej pracy może to w końcu dotrze gdzie trzeba.Żenua za twój wpis.Na drugi raz proponuję skorzystać ze słownika ortograficznego - nie ras pisze się przez "Z" ŻYCZĘ POWODZENIA TEJ FIRMIE. CIESZĘ SIĘ,że już tam nie pracuję .Jeżeli dotyczy wpisu to wiadomo z góry ,że to nie napisał były pracownik.Jak można pisać do ludzi won - ta wypowiedź sama za siebie świadczy jak jest w tej firmie i jak się tam traktuje ludzi. Nic dodać nic ująć! Kto mądry i inteligentny to wnioski wysunie sobie sam.
6
Edi 2015-09-05 09:08:01
Uważam, że wpis "byłego pracownika" to wpis albo samego prezesa, albo kogoś z jego najbliższego otoczenia. Tyle tylko, że ta osoba nie rozumie, że jeśli są kłopoty finansowe ( w co wierzę ) to nadal utrzymując ten zakład musi i tak wypełniać podstawowy obowiązek pracodawcy i wypłacać pensję w terminie oznaczonym przez Kodeks Pracy i przez dodatek do Umowy o Pracę / jakiś czas temu wprowadzono wpis w takich dodatkach do Umowy o pracę, że pensja będzie wypłacana do 10 dnia roboczego następnego miesiąca, co jest też nie zgodne z prawem pracy /, który każdy pracownik otrzymuje z angażem. Jeśli pracodawca, aby wypłacić pensję pracownikom, czeka na jakiś przelew, który ma wpłynąć w dniu wypłaty ( a przeważnie się spóźnia ) to powinien pomyśleć o tym, żeby zbierać pieniądze na wypłaty wcześniej tak, aby w dniu wypłaty kasa była na koncie pracowników. Popieram wpis "naprawdę byłego pracownika". Prezes, który w dniu wypłaty nie ma kasy dla ciężko pracujących ludzi powinien się zastanowić, czy nie zmienić pracy, gdyż jest nieudacznikiem lub nie szanuje pracowników, którzy ciężko i w trudnych warunkach pracują również na jego ekskluzywne życie. Jeśli tego nie rozumie lub też robi to złośliwie to niech zamknie nie rentowny Zakład i jeśli ma jakiekolwiek kwalifikacje niech zatrudni się w jakiejś innej firmie jako zwykły pracownik. Trzeba wiedzieć, że nie tylko Zakład ma jakieś terminowe zobowiązania, ale pracownik ma je również. Nie ci dwaj panowie prezesi to przemyślą. Jeśli nie umieją prowadzić takiej firmy to niech szukają szczęścia gdzie indziej.
7
Edi 2015-09-09 18:12:37
Radku, przeczytaj dobrze Kodeks Pracy i zobaczysz, jaki jest ostateczny termin wypłaty za poprzedni miesiąc. Nawet była kadrowa stwierdzała, że ten zapis w aneksie jest wbrew prawu. Cytuję zapis z Kodeksu: "Wynagrodzenie za pracę jest istotnym elementem umowy o pracę (art. 29 § 1 pkt 3 K.p.) i podlega szczególnej ochronie. Ochrona wynagrodzenia za pracę obejmuje:

zakaz zrzeczenia się prawa do wynagrodzenia albo przeniesienia tego prawa na inną osobę (art. 84 K.p.),

obowiązek pracodawcy wypłaty wynagrodzenia co najmniej raz w miesiącu, w stałym i ustalonym z góry terminie (art. 85 § 1 K.p.),

możliwość dokonywania potrąceń z wynagrodzenia tylko w przypadkach i granicach określonych przepisami Kodeksu Pracy oraz odrębnych przepisów (art. 87 i nast. K.p.).

Wynagrodzenie za pracę płatne raz w miesiącu wypłaca się z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego. Przesunięcie wypłaty wynagrodzenia za dany miesiąc na pierwszą dekadę następnego dotyczy tylko tych wynagrodzeń, których wysokość zależy od wydajności albo ilości przepracowanych godzin. W przypadku gdy wynagrodzenie jest stałe, to powinno być wypłacone bez zbędnej zwłoki np. w ostatnim dniu miesiąca, za który jest należne. Jeśli ustalony dzień wypłaty jest w danym miesiącu dniem wolnym od pracy, to wypłaty dokonuje się w dniu poprzedzającym ten dzień (art. 85 § 3 K.p.)". Zwróć uwagę, że mowa tu o pierwszych 10 dnia następnego miesiąca kalendarzowego, a nie o pierwszych dniach roboczych następnego miesiąca kalendarzowego. Nie pisz więc bzdur. Najpierw poczytaj przepisy, a dopiero później się wypowiadaj. Zresztą wypłaty od zeszłego roku są wypłacane z zasady później niż przewiduje ten fantastyczny aneks do Umowy o Pracę. Jeśli zaś chodzi o jakość nie będę się wypowiadał.
6
Były pracownik 2015-09-11 13:34:28
Panie naprawdę były pracowniku po pierwsze primo . Pracy w pocie czoła i w znoju na Prefabecie nie ma i nigdy nie było . Praca od 7 do 15 lub 16 z dwiema przerwani nazywasz orką za psi grosz ? Nie wiesz co to praca a czym jest orka w pocie czoła to wiesz z opowiadań tych od których czujesz się lepszy , sprytniejszy że nie dajesz się tak poniewierac co przekłada się na twoje totalne nieróbstwo i walenie w h..... . Tylko w firmach o dużym zatrudnieniu twoje snucie się po zakładzie które nazywasz tytaniczną pracą umknie uwadzę pracodawcy . Firmy zatrudniające do 30 osób gdzie wszystko jest na czas jak w zegarku nie są dla ciebie , tam płaci się za wydajność ale co ty o tym możesz wiedzieć . Panie Edi . Prezes Kaczmarek jest nieudacznikiem bo 100 osobowej załodze z lekkimi poślizgami daje na chleb ? . nIEUDACZNIK TO TY bo nie potrafisz do domu przynieść wypłaty na czas . Facet jak ma jaja to robi tak by w domu zawsze byla kasa i nie biadoli że wszystko przez tego nieudacznika szefa . Edi zmień prace pokaż swojej rodzinie że jesteś odpowiedzialną głową rodziny i doprowadzisz do regularnego splywy gotowki na konto a na dodatek przelewy będą wyższe . Przestań biadolić i zacznij sam ksztaltować swoje życie . Edi prezes ma zmienić prace bo się nie nadaje ? Chłopie ty mowisz do wlaściciela że ma opuścić swoje ,,mieszkanie,, ? A KIM TY JESTEŚ ? STARĄ PIERDOŁĄ WIECZNIE ROSZCZENIOWĄ JAK STADO EMIGRANTOW KTÓRYM SIĘ WYDAJE ŻE IM SIĘ WSZYSTKO ZA NIC NALEŻY . PIERDOŁO PODCIĄGNIJ GILE Z NOSA SPAKUJ SWOJE ZDEZELOWANE ZABAWKI I SZORUJ NA PODWÓRKO OBOK SZUKAĆ POKLASKU NA SWOJE BEKSY .
3
Rob-ol 2015-09-18 15:43:28
Dziękuję prezesie że dajesz mi na chleb, szkoda tylko ze na masło juz nie starcza!!! Pozdrawiam dupowłazów
9
Produkcja 2015-10-02 22:42:56
Nie polecam!Czytając wpis z 11.09.2015r. /wiadomo, kto to napisał!!!!/ można wysunąć sobie wnioski samemu czytając treść tego wpisu, na pewno nie napisał tego tekstu " były pracownik" tylko ktoś z elity.Mam to samo zdanie co robol.Dzięki PANIE PREZESIE,że mam pracę, którą wykonuję uczciwie w pocie trudzie i znoju i pensję, którą mi płacisz za moją wykonaną pracę !!!!!!!!!!!!
6
Ornitolog 2015-12-21 20:14:51
Na wigilie zakładową w biurze produkcji przyszło chyba z 4-5 osób.
Na bank dyrektorstwu było miło. I dobrze.
Jak szanują pracowników tak samo będą oni szanowani.
Lejdi B
lol 2016-01-04 20:56:29
wigilia w czasie pracy ja np nie moglem przerwac i sobie pojsc na ciasto... tez fajnie zrobione...
2
robol 2016-01-16 04:10:25
Zgadzam się z moim przedmówcą , jest to podziękowanie za uczciwie wykonaną pracę. lecz jak można odejść z produkcji w czasie pracy? Powinno to być zorganizowane po pracy.
1
Ornitolog 2016-03-22 22:00:34
Niech już zamkną ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ornitolog 2016-03-26 22:20:07
Tak wiemy.
Wymagana jest własna działalność gospodarcza a następnie i tak nie płacą faktur:]
5
Ornitolog 2016-04-03 15:47:42
Powodzenia.
Ornitolog 2016-04-05 18:27:17
Można liczyć na zakład psychiatryczny na koniec kariery
5
xyz 2016-04-07 09:21:53
tak można liczyć na rozwój osobisty bo firma się nie rozwija niestety... pamiętaj, że rozwój musi być sfinansowany przez Ciebie! i czasami warto przynieść do firmy 20 tys by odciążyć Prezesa od dziennego wkładu (takiej inwestycji) w firmę. poza tym prefabrykacja to manufaktura, a płyty stropowe sprzedaja jak zwykłe kanałowe. to tyle...
Byly pracownik 2016-04-12 17:30:57
Pracowałem w tej firmie i nikomu jej nie polecam. Atrakcyjne wynagrodzenie to 3000zl brutto dla inzyniera budowy tysiac wiecej dla kierownika. Brak placonych nadgodzin i terminowej wyplaty. Wsparcie przelozonych?raczej cos takiego nie istnieje. Atmosfera pracy- mocno stresowa. Zadnych kolezenskich ukladow.
8
def 2016-04-13 13:03:03
zgadzam się! ogólnie tragedia a dyrektorzy średnia klasa mało się znają na swojej profesji. duża rotacja
6
Ornitolog 2016-04-26 20:19:34
Panie Prezesie, kiedy płacicie za nadgodziny ?
6
Alma 2016-04-29 18:59:53
Firma jest naprawdę spoko. Nie mam zastrzeżeń co do osób zarządzających, ani pracowników. Ludzie są mili i jest dobra atmosfera.
stokrotka 2016-05-02 00:53:15
Wazeliniarstwo to super sprawa w tej firmie! Lecz nikt do pensji Ci nie dołoży! Zresztą ciągnie się to przez kilka lat ,że pensja i nadgodziny nigdy nie były na czas. Zresztą jak zawsze- nic się nie zmieniło przez te kilka lat jak nie pracuję w tej firmie. Jestem bardzo zadowolona z innej pracy, przynajmiej tu pensja jest na czas, a nawet wcześniej!Pozdrawiam Cię Alma na wazelinie daleko nie zajedziesz- chyba masz z tego jakieś profity na których daleko nie pociągniesz! Życzę powodzenia tej firmie!
7
BELFER 2016-05-04 12:47:22
Też uważam, że firma jest spoko.
śmiechu warte 2016-05-05 22:04:57
firma ma status SPOKO? cokolwiek to znaczy nie polecam...
6
poszkodowany 2016-05-06 15:55:27
Witam,
ja jedynie mogę odradzić współpracę z tą firmą w zakresie wykonywanie usług transportowych, wiszą nam za faktury po 150 dni po terminie a termin 45 dni do tego czyli prawie 200 dni od wykonanej usługi a buta i pogarda Pana który mi zawsze obiecuje już nieskończoną ilość zapewnień nie zna granic, radzę szeroko omijać tą firmę firmą transportowym i życzę im z całego serca żebym im zabrakło aut i nie dowieźli towaru na czas może wtedy się otworzą oczy
4
cyyyk 2016-05-07 08:05:03
Ta firma jest OK, a z negatywnymi opiniami na tym forum się nie zgadzam. Są one nie do końca prawdziwe.
1
Dawid 2016-05-07 09:16:48
Gdybym się nie przeprowadził to na pewno dalej bym tam pracował. Dobrze mi się tam pracowało.
Polecam!
siwy 2016-05-08 11:15:35
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku inżyniera budowy? Bo widzę, że prowadzą teraz rekrutacje na to stanowisko. Czy warto aplikować na to stanowisko w tej firmie?
? 2016-05-08 18:15:02
jestem ciekaw kto pisze te pozytywne komentarze? Katarzyna z sekretariatu? hahahaa... przestańcie ściemniać cały świat wie jak jest naprawdę. trzeba mieć trochę wstydu i spojrzeć prawdzie w oczy!!!!!!!!!!
7
Karol 2016-05-08 18:55:20
buhahaha jak zwykle na tym portalu nie można się tak naprawdę niczego dowiedzieć. Może jednak znalazło by się tak troszkę normalnych komentarzy a nie tylko sfrustrowani byli (może i obecnie) pracownicy. Tych frustratów to aż żal czytać. Dajcie jakieś normalne opinie, bo jak człowiek chce zacząć pracować w prefabecie to jak zwykle nie ma pojęcia jaka ta firma jest naprawdę, a powiem szczerze myślę żeby spróbować tutaj coś zarobić.
abc 2016-05-10 12:24:56
Karol no właśnie się dowiadujesz prawdy. myślę, że nikt kto odszedł nie jest sfrustrowany :) wręcz przeciwnie frustraci tam siedzą i chcą się zatrudniać. Ale czyichś wyborów się nie osądza... są ludzie którzy lubią być wykorzystywani, oszukiwani, naciągani widocznie do nich należysz. powodzenia
7
Uwaga 2016-05-10 18:34:07
Myslę że budowa Doki w parku przemysłowym najlepiej oddaje poziom tej firmy. W ciągu roku na tej budowie przewineło się 4 kierowników budowy i kilku inżynierów. W umowie o prace masz 8 godzin a w praktyce jest to okolo 10. Zadnych placonych nadgodzin. Pensja nie zawsze terminowa. Budowa zakonczona z kilkumiesiecznym opoznieniem. Jak chcesz zamowic dzwig na budowe tylko platne z gory bo kazdy Cie wysmieje:) Polecam ta firme jedynie mlodym inzynierom ktorzy chca zdobyc doswoadczenie i sa odporni na stres x1000.
8
Ornitolog 2016-05-11 17:50:44
Karol
idź pod trzynastkę
tam wszystko wiedzą i Ci powiedzą.
4
vst 2016-05-17 14:24:54
Nie polecam. Nie płacą. Ledwo przędą.
3
rekin 2016-05-31 14:08:39
tak wiem, że nie płacą towar wyłudzają... ludzie odchodzą...
2
Edi 2016-06-08 13:39:33
Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. W zeszłym miesiącu pracownicy cieszyli się, że nareszcie, po kilku latach, mieli wypłatę w terminie. Po prostu żenada. Znam dobrze ten zakład, powiedzmy, że od podszewki, i jestem ostatni, aby zachęcać kogokolwiek do zatrudniania się w tej firmie nie mówiąc już o prowadzeniu jakichkolwiek interesów. Przedstawiciele firm: jeśli nie chcecie zapłaty za towary Waszych firm to sprzedajcie je Prefabetowi Białe Błota. Nie wierzcie wpisom, że zakład jest ok., bo nie jest. Tego typu wpisy prowadzą prezesi lub ich poplecznicy. Mógłbym jeszcze dużo napisać, ale wolę się wstrzymać.
9
Ornitolog 2016-06-19 14:37:40
3000 tysiące









w 2 miesiące

A tak na serio jeśli chcesz się przyjąć to pensje dostaniesz większą od tych ktorzy tu robia.
taka ostatnio weszla zasada jakies rok temu.
1
Ornitolog 2016-06-23 20:19:03
Wybacz.
Pośpiech.
3tys
brzydal 2016-07-07 11:00:33
krzyk... wszędzie rozwrzeszczane babska co wszystko lepiej wiedzą.
2
123 2016-07-08 10:39:15
rotacji nie ma tzn. nikogo nie zwalniają, ludzie sami odchodzą... szkoda gadać obiecują ludziom a nie spełniają obietnic, taka polityka. . najgorsze jest ze wmawiają sobie że jest dobrze
5
hehe 2016-07-13 21:52:29
przykro mi bo masz problem ze zrozumieniem tekstu, nadajesz sie do pracy w Prefabecie
jjjjj 2016-07-13 21:54:22
"zarobki odpowiadają" - co to za pojęcie? Nieterminowe płatności zarobków to standard, naciągają ludzi OSTRZEGAM
6
beton 2016-07-22 23:40:04
ja pracuję juz dosc długi czas. może jest różnie ale jak się starasz i robisz swoje i nie kantujesz to cie doceniają bo chyb to widzą. może jestem zwykłym robolem ale zarabiam dobrze i mam z czego dzieci utrzymac. na wakacje dla nich też mam. ale moi jedni koledzy robią wszystko żeby tylko się nie narobić a chcą, żeby ich na rękach nosić i płacić im za dwóch. a to ja za nich zapier.... i paru takich jak ja. tak mnie nauczyli, żeby robić swoje njlepiej jak sie umie i na ile starcza sil. dobrze chociaz, że szefostwo produkcji to widzi i chociaż rękę uściśnie. bo są szefowie,co się z robolami nie witaja. przeciez to nasz wybór,że tam pracujemy, prawda? ilu z was szukoło innej pracy i nic dość że daleko to jeszcze kasa mała. bez sensu te wasze wypowiedzi..... wszedzie dobrzegdzie nas nie ma.
suwnicowy 2016-08-28 00:43:52
Panie ktoś !!!! Ja w tej firmie pracuje na pewno trochę dłużej niż Pan bo ponad 20 lat to co Pan wypisuje to jest nie prawda - może napisz Pan prawdę jak jest chyba ,że nie masz Pan sumienia . Podstawa czy jest wypłata na czas ? Bo Za dobrze wykonaną pracę należy się zapłata ?
2
Produkcja 2016-08-28 01:02:33
Panie beton w zasadzie to jest Pan wazeliną jeżeli Pan to napisał ????? Mało gdzie na zmianie szefostwo ściska rękę robolowi , już na pewno nie w Prefabecie. Proponuję portal bajkopisarzy bo tam by się Pan na pewno sprawdził jako dobry bajkopisarz. Ja pracuję na produkcji już kilkanaście lat i nikt z szefostwa mojej ręki nie ściskał- bajki jakieś Pan piszesz- nawet Prezes nie uścisnął mojej ręki ,a pracuję uczciwie jak Bóg przykazał i na pewno nie gorzej jak Pan.NAPISZ Pan ludziom czy wypłaty są na czas, bo to ludzi interesuje i wtedy to już na pewno będzie prawda?
3
beton 2016-08-30 00:12:43
....mnie szeofstwo produkcji zawsze rękę podaje czy dyrekcja czy kierownicy - nawet jak ta moja ręka brudna! rożnie jest z kasą no ale juznie pamiętam, kiedy bylo jakos źle. według mnie Panie Produkcja to boisz się o swoje miejsce i specjalnie tak ludziom piszesz, bo by jeszcze przyszli do roboty lepsi od ciebie! ha! chłopaki z Ukrainy złe, nasi złe - pewnie tylko ty fachura!
ja sie nie boje, bo dobrze pracuje i dlatego jestem szczery- poświecam sie fakt ale i zarabiam. a ty co? nie masz czasu na robote to i nie masz pieniedzy i sie boisz. nie trzeba byc wazeliną żeby być KIMS. a najbardziej razi tych, co sprzątają, bo do uczciwej pracy sie nie nadaja.tyle.
MONTAŻYSTA ELEMENTÓW PREFABRYKOWANYCH 2016-09-18 07:55:22
HEJ, MOŻECIE COŚ NAPISAĆ NA TEMAT DELEGACJI? CZY SĄ GRUPY MONTAŻOWE W PREFABECIE? JAK DALEKO WYSYŁAJĄ LUDZI NA SWOJE BUDOWY ( CHODZI MI O ODLEGŁOŚCI OD BYDGOSZCZY NA JAKIM OBSZARZE PROWADZONE SĄ BUDOWY) JAK ROZLICZAJĄ DELEGACJE?
cos 2016-10-03 13:39:36
tej firmy nie można już bardziej skrzywdzić. wprost się mówi jak to wszystko wygląda i funkcjonuje. a Ty WERT nie udawaj samarytanina bo szkoda sensu na to wszystko, wiesz jak jest, tymi wpisami próbujesz oszukać siebie i innych!
1
mechanik 2016-10-06 23:00:30
co tak cicho tu ?
wedf 2016-10-07 18:51:08
@mechanik jak to cicho?przeciez tak na dobrą sprawę to dyskusja tutaj cały czas się toczy ostatnie opinie/ koemantrze to były wstawiane jakoś dosłownie parę dni temu wiec no nie wiem..może doprecyzuj po prostu co by Cie interesowalo z związku z firmą?
XXXXXXXXXX 2016-11-06 00:25:02
Dla osób chcących podjąć współprace z tą Firmą . Nie podejmujcie nawet rozmowy od początku będą kłamać patrząc wam w oczy. Nie spotkałem w życiu Tak fałszywej osoby jak Szanowny Pan Prezes , wykorzystują ludzi i na tym żerują. Powinni dostać zakaz wykonywania zawodu dożywotnio. Jedna wielka kpina, mam tylko nadzieje że kiedyś ktoś postąpi tak samo wobec nich , By poczuli się jak ludzie wykorzystani i oszukani przez nich. ŻYCZĘ WAM TEGO !!!!!!!!!!!!!!!
5
Zostaw swoją opinię o Prefabet-Białe Błota S.A. - Białe Błota
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prefabet-Białe Błota S.A.