brak logo

Bluesoft

Warszawa

Opinie o Bluesoft

blue 2011-03-03 05:30:48
Wojtku, pracuje się i dobre :) Klimat mamy bardzo przyjazny, niektórzy starają się go cały czas rozwijać, aby było jeszcze lepiej. Cel jest prosty - efekty i wyniki. To, czy osiągniesz je pracując w domu, w biurze, czy w parku wodnym to już sprawa mniej znacząca i jak to bywa, powiązana jest ze specyfiką danej pracy. Integrujemy stię w większym lub mniejszym gronie - takie akcje są organizowane, spontaniczne wyjścia czy rywalizacja sportowa także są dostępne.
1
abc 2014-06-03 13:45:10
Po Bluesoft mam negatywne odczucia. Pracownicy są zapatrzeni w siebie jak w obrazek. Większość ludzi, których tam poznałam nosili głowy wysoko mając w głębokim poważaniu innych. Kompletny brak przyjaznej atmosfery.
11
Nieznajomy 2014-08-21 13:43:08
ABC.
Masz racje co o tej firmy.
Negatywne odczucia, brak szacunku, zapatrzeni w siebie, wszyscy głowy wysoko, mają gdzieś innych. Najważniejsze tak żeby managment'owi było wygodnie.
Dla osób, które naprawdę chcą się czegoś nauczyć a nie ciągle się o coś upominać prosić, stanowczo odradzam.
9
Kamila Stylińska 2015-02-06 23:10:11
Odradzam z całego serca. Miałam do czynienia z(usunięte przez administratora) Ci osobnicy powinni zarządzać powierzchniami płaskimi a nie ludźmi. Na pieniądze musicie czekać 2 miesiące przy fakturze. (usunięte przez administratora) w niczym ci nie pomogą, a jak sam sobie nie poradzisz to cie zwolnią. Takich cwaniaków jak oni świat nie widział.
12
mhm 2015-07-09 23:45:54
o tak jest super umowy o prace nie uraczysz(Rybnik). Tylko o dzieło.... wiec ani chorowac ani urlopu bo wszystko bezplatne dno i kilometr mułu... Rozwijające sie firmy a normalnej umowy o prace nie mogą dac tak to dlugo sie nie beda rozwijac...
4
majeko 2015-07-30 22:47:51
Jak rozumiem, jest mowa o firmie informatycznej.
Informatyk, to taki czlowiek, ktory sam sobie zeglarzem, sterem, okretem, ...
Troche (bardzo!!!) sie dziwie narzekajacym na brak umowy o prace ('ani chorowac ani urlopu...') mlodym - zapewne - ludziom. Do pracy idzie sie pracowac, a nie chorowac. Mozna sie tez samemu ubezpieczyc w nfz. 'Urlop' tez mozna sobie 'wziac' - tydzien bez zarabiania mozna przezyc, jezeli placa nienajgorzej :-)
Bardzo zle jest z naszym spoleczenstwem jezeli takie wpisy zamieszcza 'na powaznie', a nie 'dla jaj'...
1
janusz29 2016-02-09 11:46:19
inforek, tu pytają o opinie pracowników Blue Soft i kandydatów, a nie pracowników HR-u :)

Jeśli piszesz, że informatyków zatrudniają głównie na umowę- zlecenie, to znaczy że pracujesz w dziale HR albo jakimś innym- bo na pewno nie w IT.

Pracownicy w IT pracują przede wszystkim na podstawie Umowy o pracę lub kontraktu B2B i stabilne firmy, dają kandydatowi do wyboru jedną z tych opcji, jeśli nie wszystkie.
Jest jeszcze niewielka grupka ludzi, która nie chce zakładać działalności, ale wolą mieć większą kwotę "do ręki"- oni wybierają Umowę o dzieło (ale to rzadkość).

Na umowę-zlecenie zatrudniają tylko studentów a i oni coraz rzadziej się na to godzą.
Także inforek, nie pisz bzdur i nie oszukuj ludzi, bo w solidnych firmach zatrudnienie na Umowie o pracę nie jest żadnym "rarytasem" tylko jedną z kilku opcji do wyboru przez kandydata.
1
zanek 2016-04-20 18:43:12
Pracowałem tam dwa lata na umowie o dzieło i jak się nie będziesz upominał to nic nie dostaniesz. Za to jakie zdziwienie było jak składałem wypowiedzenie, czy raczej poinformowałem, że odchodzę. I jak trafisz do zespołu dpd to jęczenie, narzekanie, zero atmosfery, integracji, komunikacji, aż się nie chce pracować. W innych zespołach jest lepiej, a nawet świetnie.
4
Ted 2016-04-21 09:52:43
Niedawno rozpocząłem prace w Bluesoft. Też się zastanawiałem jak tu będzie. Benefity o których wspomina @miu nawet i ja mam a nie pracuję jako kierownik IT. Z tego co mówią na rozmowach to każdy może z nich korzystać.
1
raco 2016-04-22 08:46:15
Byłem na rekrutacji. Muszę powiedzieć, że bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobili. W prawdzie nie zdecydowałem się na pracę bo zatrudniają na b2b ale muszę przyznać, że kuszący mają dodatkowy system wynagrodzenia. Benefity, o których piszą @Ted i @miu są w większości firm. No może po za wycieczkami na Karaiby.
1
Gonzo 2016-04-28 10:53:40
Bardzo dużo zawdzięczam tej firmie. Jak tam pracowałem, to obserwowałem sobie, jak to wszystko działa, skąd mają zlecenia, jak spływają płatności, jaka jest rotacja ludzi, jak firma jest zarządzana (słabo, nie naśladować) etc. I dzisiaj jestem na swoim. Nieżle się rozwijamy, ale tyramy jak woły. Thanks.
Gość 2016-05-02 11:19:30
Witam
Bylem kiedyś na rozmowie o pracę. Na młodszego programistę. Pisali, że wymagaja C++, ja w tym jezyku chcialem tworzyć, jednak na miejscu dowiedziałem sie, ze to Java, a jechalem z innego miasta. Oni są jacyś z kosmosu czy jak?
1
Gonzo 2016-05-03 20:43:44
>a jechalem z innego miasta.
To był test na "łysą kobyłę". Żaby pracować w Astralsofcie (czytaj Bluesofcie ihaha) musisz mieć gen niewolnika. Oblałeś he he
2
ramona 2016-07-31 11:39:50
Ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Procowałam tam dwa lata. Odradzam.
Jajko 2016-08-04 17:12:57
Niektórzy potrzebują więcej czasu, żeby zrozumieć w co naprawdę wdepli. Są też i tacy, którzy nigdy nie zajeżą w co naprawdę wdepli. Mądrzy nazywają to rozwojem.
2
Kamila Stylińska 2016-09-28 13:12:03
Bardzo proszę o usunięcie tego komentarza. Ktoś podszywa się pod moje dane osobowe. Tak się składa, że wciąż współpracuję z BSF i współpraca jest wzorowa.
1
Nick 2016-09-28 14:28:29
Pracuję w Blue od ok. 2 lat. Wcześniej pracowałem w kilku innych firmach, w tym w korporacji IT. Jak dotąd wydaje się , że to najlepsza z firm, z którymi miałem do czynienia. Bardzo fajny klimat, partnerskie relacje. Warunki finansowe i benefity ponad średnią rynkową. Wyjątkowe możliwości rozwoju technologicznego i okazja spotkania wymiataczy i innych ciekawych ludzi.

Sprawy administracyjne są dosyć upierdliwe, ale nie odbiegają od standardów w innych firmach.

Co do form zatrudnienia, to po latach doświadczenia i pracy w różnych formułach, mogę stwierdzić, że dla mnie B2B to optymalna forma zatrudnienia. Trzeba tylko przy podejmowaniu decyzji o wyborze firmy właściwie porównywać oferowane wynagrodzenia np. porównując wynagrodzenie roczne z uwzględnieniem dni urlopu/ewentualnej choroby.
2
anon 2016-10-22 17:28:33
Jakieś pytanie o wzorce, proste pytania o javę, proste zapytanie SQL, nic strasznego.
pracownik 2016-11-20 22:02:36
Pracuję w Blue już dobrze ponad 5 lat i jakoś nie narzekam. Zgodziłem się na rozliczanie na podstawie umowy o dzieło, bo dla mnie jest to zaleta, a nie wada. Kiedy mam ochotę na urlop 5 razu w roku po 2 tygodnie, to nie ma z tym problemu. NFZ - można sobie samodzielnie opłacić i wychodzi to korzystniej, niż umowa o pracę.

Umowa o dzieło daje też pewne możliwości - kiedy chcę zarobić więcej, pracuję dłużej i efekty widać na koncie z racji rozliczania godzinowego.

Odnośnie rozwoju - szkoleń co prawda brak, ale projekty realizujemy bardzo różne, przez co zmienia się technologie, przez co rozwój jest solidny i nie siedzę ciągle w jednym i tym samym.

Polecam dla osób, które nie mają pretensjonalnego podejścia i betonowych oczekiwań, a są otwarci na różne możliwości.
Bystry 2016-11-23 09:19:14
Podsumowując - za urlop nie zapłacą, na szkolenie nie wyślą, z racji umów prawo pracy Cię nie obowiązuję. Czyli - to nie jest software house, to jest zwykły pośrednik - agencja pracy, która zapewni Ci tylko kontrakt. (Dla bystrych - Bez pośrednika jak znajdziesz sobie sam kontrakt, to więcej zarobisz).
Zostaw swoją opinię o Bluesoft - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bluesoft