Cognifide Polska Sp. z o.o.

Adres: Murawa 12-18, 61-655 Poznań

NIP: 7811767696 KRS: 0000236233

Cognifide Polska Sp. z o.o.
2 67 6 1

Opinie o Cognifide Polska Sp. z o.o.

Zeppelin

Generalnie ekipa programistów / technical project managerów / IT jest spoko. HR-y to największa zakała tej firmy. Traktują ludzi jak urząd skarbowy, podobnie jak polski zarząd spółka-dyrektorów. Moje sugestie dla Cognifide Polska Sp. z o.o.: Wymienić cały dział HR.

Adam
@Zeppelin 15.01.2019 17:02

Co do programistów to miałbym zastrzeżenia co do niektórych od Javy ;-)

Ryszard
@Adam 17.01.2019 11:15

Jakiego rodzaju zastrzeżenia masz do wymienionej przez Ciebie grupy pracowniczej? Mogę przypuszczać, że pracujesz obecnie w firmie Cognifide Polska, dlatego pozwól, że zadam pytanie ściśle związane z warunkami zatrudnienia. Mianowicie - interesuje mnie, czy pracownik zatrudniony w tym miejscu może liczyć na ewentualne dodatki do pensji w postaci benefitów bądź innego rodzaju dodatków? W wątku niestety brakuje informacji na ten temat.

Kazio_124
@Ryszard 07.02.2019 08:04

@Ryszard wystarczy wejsc na ich strone dzbanie pierwsza lepsza oferta (usunięte przez administratora) i na dole sa wylistowane benefity przestancie juz sztucznie rozkrecac dyskusje, komu to ma sluzyc?

zdolny-programista

Senior - 15-16k na UOP do wyciagniecia?

Zażenowany

Rozmowa z HR to totalna tragedia, kobieta około 40, ewidentnie nawet nie spojrzała na CV i na wymagania stanowiska. Ciągle atakowała, zadawała pytania kompletnie niezwiązane ze stanowiskiem, twierdząc, że informacje pojawiły się w ogłoszeniu - po sprawdzeniu, wcale ich tam nie było. Była do tego stopnia agresywna, że jedyne co można było zrobić to wyjść. Taki niski poziom rozmowy jak na firmę "dbającą" o employer branding jest żałosny. Ale mi z niej dyrektor, chyba w więzieniu powinna pracować.

Ryszard
@Zażenowany 05.11.2018 12:32

Na jakie stanowisko pracy w firmie Cognifide Polska aplikowałeś? Możesz napisać, jak ostatecznie zakończyła się ta rozmowa? Po wszystkim dostałeś propozycję pracy, czy podziękowano Ci za udział i stwierdzono, że firma szuka innego kandydata? Zachęcam, abyś przedstawił, jak to się zakończyło. To dość interesujące.

hmm
@Zażenowany 05.11.2018 12:32

cos w tym jest, kolega po rozmowie z hr jak z niej wrocil powiedzial ze mial wrazenie ze rozmawia z (usunięte przez administratora)

Ryszard
@hmm 02.01.2019 17:49

Czy Twojemu koledze udało się przejść pozytywnie proces rekrutacji do pracy w firmie Cognifide Polska i został finalnie przyjęty? Wiesz może, czy osoby rekrutujące zadawały jakieś specjalistyczne pytania, aby sprawdzić wiedzę i umiejętności potencjalnego kandydata? Napisz proszę, co wiesz na ten temat.

Mc

Po tym co czytam jestem mega zniechecony do rozmowy z HRkami

myPersonalOpinion

Pracuję w Cognifide już prawie 4ry lata, aktualnie na stanowisku Senior Software Engineer. W mojej karierze zawodowej pracowałem już kilku firmach i to właśnie Cognifide uważam za najlepszego pracodawcę z jakim miałem do czynienia. Proces rekrutacji w moim przypadku był całkiem przyjemny. Byłem do niego dobrze przygotowany i przebiegał bez żadnych problemów i rozczarowań. Uważam, że wizerunek firmy na gowork.pl jest spaczony przez rozgoryczonych ludzi, którym coś nie poszło po ich myśli. Pracuje tu 200 osób i jestem przekonany, że 80% z nich jest zadowolona z pracy. Mamy tu ciekawe benefity tj. program benefit, program kafeteryjny, dofinansowanie obiadów, wyjścia integracyjne, imprezy okolicznościowe, owoce, płatki śniadaniowe, herbata, kawa, piłkarzyki, ping-pong. Jeśli chodzi o wynagrodzenia to uważam, że jest na przyzwoitym poziomie. Są osoby dla których pieniądze są najważniejsze i wtedy taka osoba po zyskaniu odpowiedniej wiedzy porzuca Cogni i idzie pracować na kontrakt, a są osoby takie jak ja które poza kasą widzą inne korzyści których nie da się wycenić - i takie osoby zostają w Cogni na dłużej. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to firma dla każdego i nie każdy się tu odnajdzie Wydaje mi się , że nasz HR stara się takie osoby odfiltrować i może stąd pojawiają się te negatywne wpisy - ale to tylko moje przypuszczenie... Podsumowując, Ja osobiście polecam firmę.

Ryszard
@myPersonalOpinion 03.12.2018 08:31

Dziękuję za Twoją opinię na temat pracy w firmie Cognifide Polska. Czytając Twoją opinię, nasunęło mi się pytanie związane z możliwościami awansu w strukturach tej firmy, otóż - czy w Twoim przypadku awansowałeś na obecnie zajmowane stanowisko, czy może od początku zostałeś na nim zatrudniony? Chciałbym, abyś napisał coś więcej i możliwościach rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy. Zachęcam do odpowiedzi.

zniechęcony

W trakcie rozmowy panie rekrutujące wykluczały mnie z dyskusji żartując między sobą, czasem odnosiłem wrażenie, że śmieją się ze mnie. Dodatkowo każde pytanie brzmiało jak zarzut. Szedłem na rozmowę nastawiony pozytywnie, po czym po chwili jej trwania miałem ochotę wyjść i już nie wracać. Postawa pań sprawiła, że straciłem wszelkie zainteresowanie i zapał, dodatkowo się denerwowałem i niecierpliwiłem.

hejter
@zniechęcony 20.08.2018 12:58

Typowe HR'y :)

Ryszard
@hejter 14.11.2018 10:06

Czy Ty również miałeś okazję brać udział w rozmowie rekrutacyjnej do pracy w firmie Cognifide Polska? Jeżeli tak, to możesz napisać, jak zakończyła się ona w Twoim przypadku? Otrzymałeś propozycję zatrudnienia w tej firmie, czy może nie spełniłeś wymagań, aby móc tam pracować? Chętnie poznam, jak wyglądało to, jeżeli chodzi o Ciebie.

Julia

@Nieśmiały, możesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź na temat pracy w firmie Cognifide Polska? Chodzi mi przede wszystkim o tym, jak konkretnie wyglądają benefity? Każdy z pracowników może na nie liczyć, czy tylko osoby najlepiej ocenione przez kierownictwo firmy?

Nieśmiały

Nie rozumiem aż tak niskiej oceny firmy. 6 gwiazdek to nie jest, choćby ze względu na rekrutację (rozmowa techniczna super, HRowa już niekoniecznie) i dość przeciętne zarobki, ale jeśli ktoś już zacznie pracować to jest sporo opcji rozwoju, fajne benefity i w większości mili i kompetentni ludzie.

Julia

@Julian, przed podjęciem pracy w danym miejscu dobrze jest poznać doświadczenia oraz opinie osób, które miały okazję pracować w firmie Cognifide Polska. Pomaga to zarówno pracodawcy, jak i potencjalnemu pracownikowi, ponieważ ogranicza to sytuację, w których zatrudniony pracownik po kilku dniach pracy rezygnuje z otrzymanego stanowiska, co jest zarówno kłopotliwe dla niego, jak i pracodawcy, który traci cenny czas.

Julia

@domyslny_stefan, informacje, które próbuje uzyskać od osób, które posiadają doświadczenia związane z pracą w firmie Cognifide Polska są pomocne dla osób, które przeglądają wątek dotyczący tego pracodawcy. Duża część osób przed podjęciem pracy w danym miejscu stara się zbadać, jak wyglądają warunki zatrudnienia, które oferuje dany pracodawca.

Julian
@Julia 24.09.2018 08:53

tak jakbys chciala sprawdzic czy wyjazd na truskawki nie okaze sie robota na rurze chchesz sie dowiedziec jak sie pracuje? idz tam popracuj

Julia

@zniechęcony, jaki był końcowy wynik rozmowy rekrutacyjnej, do której przystępowałeś? Dostałeś propozycję pracy w firmie Cognifide Polska, czy osoby rekrutujące zdecydowały, że nie zaproponują Ci posady, która była tematem przewodnim całego procesu rekrutacyjnego? Napisz, jak to dalej się potoczyło. @Paweł, nie jestem pracownikiem działu HR firmy Cognifide Polska. W żaden sposób nie jestem powiązana z tą firmą, jedynie chcę uzyskać, jak najwięcej merytorycznych i potwierdzonych informacji na temat tego miejsca pracy, aby osoby, które czytają ten wątek miały jasny i przejrzysty obraz tego, jak obecnie wygląda praca w tym miejscu.

domyslny_stefan
@Julia 23.08.2018 17:40

a po co ci te informacje? to juz pracuj.pl musi zatrudniac ludzi, zeby sztucznie rozkrecac watki?

Julia

@Paweł, piszesz, że w rekrutacji do pracy w firmie Cognifide Polska przystępowało Twoich dwóch znajomych. Czy są to osoby, które się znają? Informowały Cię, czy pracodawca informował, dlaczego wybrał kandydaturę tej osoby, która rzekomo jest słaba z programowania? Myślę, że w trakcie rozmowy na tak specjalistyczne stanowisko były sprawdzane bezpośrednie umiejętności tych osób, więc chyba niemożliwym jest, aby zatrudniony pracownik był, aż tak słaby z tej dziedziny. Czy znajomi informowali Cię jak przedstawiają się warunki zatrudnienia oferowane przez firmę Cognifide Polska?

Paweł
@Julia 17.08.2018 17:13

Rozumiem Pani Julio, że jest Pani z firmy Cognifide i próbuje ją usprawiedliwiać ale tak na prawde jeżeli jest pani z działu HR to o programowaniu wie Pani tyle ile programista o robieniu na drutach. Proszę się nie obrażać, szukałem odpowiedniego porównania. Mądra osoba sie nie obraża a wyciąga wnioski, głupia sie obrazi i zaraz dopiecze jakimś komentarzem. Zresztą widać po poniższych komentarzach w wiekszości albo nawet w całości negatywnych, że coś u Was jest nie tak, i albo po prostu czas zmienic 80% waszej załogi specjalistów bo wiadmo jacys wyjadacze w swojej dziedzinie sie znajdą.

Paweł

aby dostać się do tej firmy musisz udawać mądrego, mam kolege który był bardzo słaby z programowania a się dostał, wręcz zawsze polegał na innych i zapewne to robi teraz w tej firmie wykorzystując swoje umiejętności manipulacji, drugi kolega ogarniacz z javy próbował się dostać i nie wyszło? jaki z tego morał? albo masz szczęście i się dostaniesz bo to że ogaranisz coś bardzo dobrze Ci nie pomoże...taka zagraniczna firma a dno totalne, no i podobno jak będziesz sie podlizywać to koledzy wystawią Ci dobra opinie i dostaniesz podwyżke, kolesiostwo :)

Julia

@Na stanowisko serwisowe, czy osoby, które rekrutowały i sprawdzały Twoją kandydaturę do pracy w firmie Cognifide Polska na koniec rozmowy poinformowały Cię, dlaczego rozpatrzyli negatywnie Twoją kandydaturę? Było jakieś uzasadnienie takiej decyzji?

Na stanowisko serwisowe

Chamska i niekulturalna rozmowa jak na środowisko dużego biznesu. Wpierw telefon i sprawdzian z angielskiego. Ocenili poziom trochę niżej niż sądziłem - choć wcześniej moim szefem byli Amerykanin i Brytyjczyk. Przechodzę do rozmowy technicznej. Czuję się jak na przesłuchaniu - wzbudzają atmosferę "przepraszam że żyję, ale mam odpaść, bo zaraz inny kandydat czeka". Pytają, czemu nie mam kamerki. "Bo mam PC i nie uprzedzano mnie, że jest potrzebna". Jeden z managerów mówi zdecydowanym i krytycznym tonem: - Masz 5 MINUT na jej podłączenie. Szukam jej. Wychodzi średnia jakość. Działa. Kontynuujemy rozmowy. Odpowiadam. Po chwili zająknięcia: - Czyli CO POWIEDZIAŁEŚ? Udzieliłem dobrych odpowiedzi. Jego podejście przez cały czas było passive-aggresive. Brak pytań o zrealizowane projekty, doświadczenie pracy w zespole. Natomiast pytania typowo szkolne "co to jest Agile, co to jest ITIL". A nie było to stanowisko juniorskie. Gdy pytam o zakresy obowiązków, stosowane technologie: - To NIE CZYTAŁEŚ ogłoszenia o pracę? Czytałem. I nie było tam informacji. Dlatego pytałem. Później wiadomość zwrotna: Potem wiadomość zwrotna: nie przyjęty. Moim zdaniem Cognifide Polska należy w czołówce najgorzej przeprowadzanych rozmów. Wykrzykiwanie oburzonego managera, pytania szkolne, brak szacunku i sztywna atmosfera. Nie na co dzień spotykam się w świecie IT z chamskim i wulgarnym podejściem do kandydata (!).

Julia

@kandydat, mimo, że według rekrutujących rozmowa techniczna w Twoim przypadku nie wypadła najlepiej to, czy mimo to kontynuowałeś proces rekrutacyjny do pracy w firmie Cognifide Polska? Jak zakończył się cały proces rekrutacyjny? Napisz, proszę, jak dalej rozwinęła się Twoja sytuacja.

kandydat

- najpierw zdalna rozmowa technicza - potem zaproszenie na rozmowę z HRw ich biurze i odbycie tej rozmowy - potem informacja, że rozmowa techniczna nie poszła najlepiej To ja się pytam: po co w ogóle zaproszenia na rozmowe z HRami?

Julia

@anonim, czy posiadasz może wiedzę na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez firmę Cognifide Polska? W swoim komentarzu wspomniałeś o możliwościach negocjacji stawki wynagrodzenia oferowanej przez pracodawcę. Czy rzeczywiście firma Cognifide Polska jest elastyczna pod tym względem dla pracowników? Jakie konkretnie argumenty należy posiadać, aby móc wynegocjować jak najlepsze warunki? Podziel się proszę wiedzą na ten temat.

Łukasz

Cześć, ile zarbia Junior Java Developer w Cognifide ale tak do ręki?

JavaDeveloperZCognifide
@Łukasz 08.12.2016 07:39

2500zł

Tomasz
@JavaDeveloperZCognifide 21.08.2017 13:55

a na jakie zarobki może liczyć Java Software Developer?

Pracujący
@JavaDeveloperZCognifide 21.08.2017 13:55

To chyba jakaś kpina. Przepraszam najmocniej, dla programisty? Człowiek po studiach technicznych ma zarabiać tyle, co kasjer w Lidlu, który ma tylko maturę?

anonim
@Pracujący 23.11.2017 08:17

Tyle ile sobie wynegocjuje ;)

Julia

@KandydatNaJuniora, rozumiem, że postawa osób z HR-u, które brały udział w Twojej rozmowie kwalifikacyjnej, wpłynęła na Twoją decyzję o zatrudnieniu w Cognifide Polska. Jakie z kolei warunki zostały Ci na tej rozmowie zaproponowane, które miałyby zostać podstawą Twojej współpracy z tą firmą? Twoja wypowiedź będzie pomocna dla innych osób poszukujących pracy.

KandydatNaJuniora

Witam, Podczas rozmowy rekrutacyjnej miałem bardzo podobne odczucia jak napisała @były kandydat. Rozmowa techniczna - fajna, oparta na wzajemnym szacunku, a następnie rozmowa HRowa bardzo wrogo nastawiona do mojej osoby. Rekruterzy na tej rozmowie zawsze starali się udowodnić że nie mam racji rozmowa była prowadzona na zasadzie "ataków" na moją osobę. Dodam że kandydowałem na stanowiska Juniora, a rekruterzy zachowywali się jakbym miał być kierownikiem projektu. W skrócie: - bardzo pozytywne wrażenie z rozmowy technicznej - bardzo negatywne wrażenie z rozmowy HRowej Nie polecam.

Administrator

Od Waszych ostatnich aktywności w tym wątku minęło już sporo czasu. Możecie napisać co w tym momencie dzieje się w Cognifide Polska Sp. z o.o.? Jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy i ewentualne warunki zatrudnienia?

były kandydat

Jakiś czas temu aplikowałam do firmy na stanowisko juniorskie. Pierwszy etap - łatwe zadanko, kolejny - rozmowa techniczna z programistami. Do tego czasu wszystko wyglądało super, atmosfera na rozmowie, mimo lekkiego stresu, bardzo przyjemna, rozmówcy uśmiechnięci, otwarci i przyjaźnie nastawieni. Ostatni etap rekrutacji - rozmowa z działem HR - sprawił niestety, że opuściłam firmę z bardzo negatywnymi odczuciami. Rozmowa to w sumie źle powiedziane - bardziej czułam się jak na przesłuchaniu, na którym każde moje słowo było skrzętnie wyłapywane i z którego musiałam się potem tłumaczyć. Rekruterzy od samego początku sprawiali wrażenie, jakby byli do mnie wrogo nastawieni. Zero jakiegokolwiek luzu, uśmiechu, każda moja odpowiedź kwitowana była podniesieniem brwi, ogólnie atmosfera bardzo ciężka. Odniosłam wrażenie, że bardzo chcieli mi udowodnić, że się do tej pracy nie nadaję i nie mam do niej motywacji. Absurdalne było np. czynienie zarzutów do ukończonych różych kierunków studiów. Niestety mój stres zrobił w swoje i najwyraźniej nie wstrzeliłam się w klucz HR-owych odpowiedzi, bo pracy nie dostałam. Otrzymałam jedynie lakonicznego, szablonowego maila z działu HR bez jakiegokolwiek feedbacku.

Mo
@były kandydat 30.03.2018 12:08

Też niedawno brałam udział w rekrutacji i mam zupełnie inne odczucia po rozmowie z hr i team leaderm. Było bardzo miło i na luzie, pomimo szczegółowego odpytywania wcale nie czułam się jakbym była przesłuchiwna. No i dostałam bardzo szczegółowy feedback.

Administrator

Co powiecie o wynagrodzeniu w Cognifide Polska Sp. z o.o.? Czy w ostatnim czasie jego poziom zmienił się?

Motyl

Ojojoj, a cholera myślałem, że tylko ja mam takie negatywne odczucia. Jednak nie jestem nerdem :)

anonim

A ja sobie cenię. Pracuję tu już prawie 3 lata jako programista i uważam, że jest to dobra firma. Atmosfera w firmie jest super, są przyzwoite benefity oraz możliwość wyjazdów (UK, RPA, USA, Australia). Zarobki mogłyby być wyższe ale nie zawsze tylko o kasę chodzi - jak kto lubi. Firma daje możliwość rozwoju w wybranym przez siebie kierunku i jest bardzo otwarta na pomysły. Osobiście polecam !

charlie

Staż 1500zł i to jeszcze najlepiej przez Uczelnie płacony bo oni nie bardzo chcą płacic za staż.

Ankaqa

Jakie jest wynagrodzenie na stażu?

aros

Za mocno się podniecają w tej firmie. Są takie błazny co w Javie nic sami zrobić nie potrafią, nawet nie wiedzą ze obiekt trzeba zainicjować, jedyne co potrafią: (szukaj w kodzie - skopiuj - przerób analogicznie), dosłownie jak małpy. No ale jak podliżesz się PM i innym to zostaniesz i będziesz lubiany. Jak to lubi.

Javos

Byłem tam na stażu rok temu. Na początku wszystko fajnie, każdy miły. Po jakim czasie atmosfera opadła i monotonna praca. Kiepska płaca jak na staż w porównaniu np z innymi firmami organizującymi staże w Poznaniu. Najlepiej żebyś robił na początku za free. Ludzi bardzo różni, od ogarniaczy, którzy na prawdę biją wiedzą i umiejętnościami. Nie brakuje również ściemniaczy, osób całkowicie nie posiadających większych umiejętności.

Zostaw opinię o Cognifide Polska Sp. z o.o. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cognifide Polska Sp. z o.o.