logo Grupa Kęty

Grupa Kęty

Kęty

Opinie o Grupa Kęty

marcin 2014-03-27 19:59
1500 będziesz miał za 4 brygadę wiem bo pytałem specjalistę,przez pośrednika,wiem bo pamiętam jak było kiedyś
1
marcin 2014-03-28 10:03
sorki pomyłka 1680 brutto +5% brygadowej bez niczego przez marhan,może na gk jest lepiej,niewiem
adam chrzanek 2014-05-07 15:28
4 czterobrygadówka to 4 dni robisz na rano masz dzień przerwy potem przychodzisz na nockę 4 dni masz wolne jeden pełny dzień i przychodzisz na popołudnie święta nie święta 8 godzin masz wypracować 168 godzin jak w kodeksie pracy reszta to ddw czyli dodatkowy dzień do wybrania za który możesz wsiąść kasę (czyli tzw.setke ) lub wolne
Jolin 2014-05-14 11:38
A ja wam powiem, że chyba szukają kogoś nowego do tych "pseudohandlowców" bo wczoraj widziałam kolesia w garniaku który nawet sympatycznie wyglądał jednak czy będzie odpowiadał... trudno powiedzieć - wiemy że obiecanki cacanki zawsze były i będą.
3
qwert 2014-06-03 21:55
Wegetować można tylko jak tu myśleć o założeniu rodziny. (usunięte przez administratora)
5
gron 2014-07-18 22:38
Kiedyś zapewniali klienta, że Grupa Kęty jest producentem wysokociśnieniowych odlewów aluminiowych. Panowie nie zawsze odróżniają stopy do wyciskania od tych do odlewania, ale że GK posiada własną odlewnie wysokociśnieniową to już przeszli samych siebie:) cóż nie zależy za wiele wymagać od absolwentów szkółki rolniczej... To jest niesamowicie przykre, że tak wygląda największy pracodawca w mieście.
2
Pelagia 2014-07-24 15:51
ja wam powiem tak - nie wiem czy mówimy o tym samym kolesiu co był na rozmowie : Blondyn ok 167-170 cm wzrostu z bródką (zgoda- sympatycznie wyglądał i można powiedzieć bez kozery: miał ten błysk w oku :) ) ale coś musiało nie zgrać
Stąd moje pytanie - skoro chcą kogoś dobrego to albo on nie chce bo coś tam ....
Albo oni nie chcą bo coś tam ....
A jak nie wiadomo o co chodzi to w obie strony chyba o pieniądze.
Cholera - zainwestoali by w dobry zespół a kożyści by były długofalowe !!!!
A nie tylko szukają i szukają !!!!!!!!!!!!

Polscy pracodawcy mam wrażenie chcieliby mgr inż / dr / Prof / ale za 2000-3000 tyś złotych
4
umysłowy 2014-10-21 17:11
Umysłowi od 3000 brutto/mc
JamŁasica 2014-10-29 15:43
Witaj,

a masz może pojęcie o stanowisku które teraz oferują, tj. specjalista ds. logistyki i planowania? Jakie tam są warunki? przełożony?
Bardzo bym był wdzięczny za szybką odpowiedź.
1
umysłowy 2014-10-31 13:24
Kierownik Dudziak przypuszczalnie. Pomysły podwładnych przedstawia dyrektorom RL i RH jako swoje i tak punktuje. Jego świat to excel i analizy oderwane od życia. Kierownik handlowy Burzej prostuje go i urealnia mu zasady planowania produkcji pod klientów/rynek, może w końcu zaskoczy.
iva 2015-01-09 09:59
kulik o co pytali na rozmowie? mógłbyś napisaćm będę bardzo wdzięczna!
3
axo 2015-03-04 13:51
rowniez zalezy mi na opini pracownikow ktorzy maja juz jakis staz oraz doswiadczenie w segmencie wyrobow wyciskanych. Jakie zarobki ? jakie warunki umowy ?
GUESTGK 2015-04-15 16:54
Odpowiadam na powyzsze pytania. Obecna jest spolka Marhan przez ktora wiadomo jakie sa pieniadze... Jezeli ktos jest zatrudniony bezposrednio przez GK dostaje w miare normalne pieniadze. Zaklad brnie do przodu ciagle cos nowego wiele zmian. Nie zwalniaja po zatrudnieniu chyba ze jestes jakis tluk albo wgl nie kumaty czlowiek. Zarobki w przedziale 2000+ zalezy od stanowiska. Na rozmowach jest zwyczajnie. Zalezy gdzie sie startuje. Nic strasznego nie ma sie co stresowac. Jest jeden wydzial ktorego nie polecam = ZPA-1. Pozdrawiam.
4
Dynamic I 2015-05-27 12:09
A jak wygląda proces rekrutacji dla stanowisk umysłowych niższego szczebla (asystenci, referenci)? Czy stawiane są duże wymagania dla osób bez doświadczenia w branży?
Jaka jest atmosfera pracy i nastawienie do współpracowników?
5
Rob 2015-06-07 14:04
Zatrudnianie się przez spółkę marhan do pracy w GK to po prostu coś co w 17, 18 i 19 wieku nazywało się handlem niewolnikami. Właściciel spółki trzepie kasę a ty zapier..... za nędzne ochłapy z Pańskiego stołu, nędza i rozpacz.
4
zwirek 2015-06-26 20:47
tak umyslowi to moze tyle maja ale z pracownikiem szeregowym nikt sie nie liczy
robic w systemie to porazka za 1600 zlotych
i czasu wolnego dla siebie nie ma
wiem bo tam pracuje
nie ma przyszlosci w tym zakladzie ale tyle dobrze ze chociaz na miejscu jest a pracowactrzeba bo czeba za cos zyc
i druga sprawa to spolka MARHAN jest posrednikiem w tym zakladzie i wiekszosc ludzi pracuje przez nia za najnizsza krajowa
a GRUPA KETY milionowe zyski ma a ciagle nazejaka ze kryzys jest i ludzi maja za nic tylko kazuja robic wiecej i wiecej
trzecia sprawa jest taka ze ci co maja znajomych w kierownictwie to maja dobrze zarobki i ogolnie ok ale jak nie masz znajomosci to jedziesz za najniza stawke
tyle mam do powiedzenia mam nadzieje ze to ktos przeczyta
6
wujek 2015-10-09 12:33
Co chcesz wiedzieć?
4
FELEK 2016-02-11 20:47
Nie polecam firmy. Na podwyżki niema szans chyba ze masz dobre plecy. A ostatnio dowiedzieliśmy się nawet ze zaczynają dawać ludziom nagany za reklamacje. Winią ludzi za błędy i masowe reklamacje które zaczynają napływać coraz większym pędem. Dyrekcja szaleje za przychodzące reklamacje. Za L4 tez zaczynają zwalniać. Już nawet chorować nie wolno. Dokręcają śrubę do wydajności. Wiadomo ze trzeba pracować ale to co się obserwuje od jakiegoś czasu w firmie GRUPA KĘTY idzie w bardzo złą stronę. Nie szanuje się pracowników. Na podwyżki nie ma szans. No niestety. Ludzie z firmy MARCHAN wynajmowani przez GRUPĘ zarabiają więcej jak ludzie z GRUPY.
8
takiczlowiek 2016-03-07 12:48
wie ktos jak sie tam mozna zatrudnic zalapac do roboty??
misiek2 2016-03-16 11:09
po znajomosci tam sie nie dostaniesz , a oferty na ich stronie nie sa aktualizowane , przyjecia sobie mimo wszystko jak nie ma ofert na stronie , znajomości robia swoje
marek 2016-04-30 16:00
cos w MARHANIE spora rotacja ostatnio i ludzi nie moga znalezc do niewolniczej roboty ale co sie dziwic za takie pieniadze to niech sobie sam pracuje prezes W...... ktory zreszta ma udzialy w marhanie
6
dgfh 2016-05-15 13:54
jakie szkolenia chyba na suwnice hehehee kazdy kto robi tam troche to tylko patrzy jak z tamtad uciec atmosfera take ze od 7 tylko myslisz kiedy bedzie 15....
fyt 2016-07-01 15:41
zmien lekarza
tomek 2016-07-03 12:29
nie polecam firmy zarobki najslabsze na strefie w tychach brak premii i ciagle podnoszenie norm na podwyzki nie ma szans chyba ze masz kogos "u gory"
4
tomek 2016-07-11 21:02
hehehee jakby "zacnie" zarabiali to by sie tyle ludzi nie zwalnialo.......
1
tt 2016-07-15 16:45
nie ma bo biora w wiekszosci ludzi z podfirmy
Rafał 2016-07-15 22:33
Panowie i Panie napisze ktoś jakieś konkrety?
Może ktoś, kto tam pracuje i zna firmę od środka.
Czy macie tam premie, bony,dofinansowania, związki ( jakie ), rade pracowniczą, grusze, kasę PKZP, nadgodziny, itp?? Tylko jak ktoś pisze to konkretnie i na temat.
Dziękuję.
1
tomek 2016-07-17 11:06
premia jest raz na pol roku jak nie podpadniesz ani nie wezmiesz l4 w wysokosci 300 zl brutto i nie kazdy ja dostaje. nadgodziny sa jak maja duzo zamowien , grusza 400-600 zl w zaleznosci od dochodu na czlonka rodziny to tyle co oferuje grupa kety. pieniadze 13zl brutto na start ..... lepiej poszukac gdzie indziej w bielsku kazda firma oferuje lepsze warunki ludzie wola sie zlozyc w 4 osoby na paliwo i jechac do pracy do bielska.
5
tt 2016-07-17 18:45
jezeli dla ciebie 1600 zl to bardzo dobre wynagrodzenie to przyjmij sie oni tylko na takich czekaja
dgfh 2016-07-18 08:23
popytaj kogos kto tam duzo pracuje to sie wszystkiego dowiesz co to za firma hehee no rozwiniesz sie na umowe na stale bedziesz miec 15 zl a co do rozwiniecia to wszystko zalezy czy masz kogos u gory kto cie poprze.
2
Sali 2016-07-18 17:44
Wierzysz mocno? To ja ci gwarantuje, że mocno się przeliczysz :D
1
tt 2016-07-20 12:16
Mlodzi wykorzystuja ta firme tylko do zrobienia uprawnien na wozki i suwnice a potem uciekaja.......
3
koniu 2016-07-21 00:31
fajne masz ambicje jak chcesz zrobic kariere z uprawnieniami na wozek:D
2
ttzx 2016-07-22 12:00
ROTACJA JEST CALY CZAS TAKZE SKLADAJCIE PAPIERY hehee
2
@poinformowany 2016-07-26 20:07
Dokładnie..rotacja jest duża, ciągle przyjmują nowych pracowników (praca fizyczna), ale trzeba być dobrze ''poinformowanym'' (czyt. mieć kogoś znajomego, który Ci pracę załatwi)...
Kolegapofachu 2016-08-04 18:35
Wszędzie trzeba czekać a pokój dla kierowcy tez jest. Przynajmniej jest to firma która płaci w miarę dobre pieniądze za kurs i nie czekasz kilku miesięcy na przelew na terenie zakładu możesz zjeść coś ciepłego i masz czystą toalete
Grand 2016-08-06 07:51
Obiecują i na tym się kończy po sezonie czyli październik do zwolnienia średnio 3 lata przez marhan. Nie masz pleców zapomnij o grupie
2
Grand 2016-08-06 07:59
Pierwsze co idziesz po marhan tam około 3 lat dopiero może potem do grupy cie przyjmą na 3 miesiące 6 i 9 potem 2 lata i dopiero na stałe zależy jaki dział na odlewni szybko do grupy biorą na prasowni po 5 lat w Marianne robia
Grand 2016-08-06 08:00
Pierwsze co idziesz po marhan tam około 3 lat dopiero może potem do grupy cie przyjmą na 3 miesiące 6 i 9 potem 2 lata i dopiero na stałe zależy jaki dział na odlewni szybko do grupy biorą na prasowni po 5 lat w Marianne robia
1
DRIV3R 2016-09-02 18:02
Jak wpiszesz sobie w CV minimalną znajomość obsługi CNC to za 14 15zł brutto Cie przyjmą na centra, w 4brygadówce... Robią tam tylko tacy, co im odpowiada gnojenie przez kierownika i wypłata 2tys po paru latach pracy. Dodatki na święta, gruszka itp w zależności od dochodu na członka rodziny. Atmosfera kiepska, mało pomocnych ludzi bo każdy się boi że nie wyrobi normy, a szkolenia żadnego na początku nie ma, idź i rób. Na ZPA1 brak prysznicy, szatni, organizacji pracy. Może kiedyś się polepszy, ale póki co nie ma co liczyć na jakieś cuda, miłą atmosferę czy premie. Ciśnienie na pracownika jest takie, że non stop ktoś się zwalnia, bo i wszędzie się zarabia więcej. Jeżeli żyjecie w przekonaniu lat 90tych, że na "ZML" to się dobrze zarabia i ciężko się dostać, żyjecie w błędzie. Kasa jest na prasach czy folii, ale tam to raczej przyjmują przez marhan, więc trzeba mieć cierpliwość. Ogólnie to nie polecam, chodź wiele ludzi pracuję tam bo mówią "ady gdzie ja pójdę"... jeżeli potrafisz więcej niż podpisać się IKSEM i liczyć do 10, masz ambicje gadane i doświadczenie w pracy, olej GK
23
pracownik 2016-09-04 11:55
zwalniają polaków żeby przyjąć ukraińców robi się nieciekawie
4
efrtyu 2016-09-05 21:15
@rzecz no dobra a jesteś pewien ze tak jest? z tego co wiem to jako przedstawiciel handlowy to akurat można liczyc na dwuskładnikowe wynagrodzenie ..
Mariusz 2016-12-06 10:34
witam a jak z zarobkami Mechanika Utrzymaniu ruchu
staryrobol 2017-01-12 17:34
Witaj. Rysiek da 14 na początek...brutto...a dalej zależy ...do 24 dojdziesz po 20 latach pracy... jak ja...
kierowca 2017-01-27 19:22
Ta babka stara co wydaje papiery to jest dramatyczna dłużej czeka się na papiery niż sam zaladunek
Przeczytaj warto 2017-02-03 19:43
Witam przepracowałem w GK parę lat niestety straconych, co tu merytorycznie powiedziec bez ukasliwości i wyewania żalu hmm może dobry social wysokie premie świąteczne 2-3 tysiecy złotych albo zakładowa kasa pożyczkowa ale to ma każde większe przedsiębiorstwo, ubezpieczenie NNW? to na pewno ma każda firma moze zarobki, jesli jestes bez doswiadcznia nie masz zielonego pojecia o pracy przy produkcji czy obróce aluminium masz 14 zł na umowe jesli masz doswiadczenie i wiedze na start dostajesz 15zł wiadomo kazda umowa to 1-2zł podwyzki, nadgodziny płaca w trzymiesiecznym okresie rozlieczniowym po nockach 100% po 1 i 2 zmianach cos połowa z tego, soboty pełna seetka cyba ze pracujesz w systemie czterobrygadowym wtedy dostajesz dodatek za system czyli dodatek za rezygnacje z zycia rodzinnego poniewaz pracujesz praktycznie na okrętke po 1 i 2 zmianach dzien wolnego po nockach dwa dni czyli ogólnie Meskyk, nie wiem jak reszta ludzi pracujacych w gk ale ja ten system z znosiłem słabo problemy ze spaniem itp. Atmosfera w pracy taka jak wszedzie zalezy na jaka brygade i brygadziste sie trafisz jaa miałem to szczescie ze brygada była w porzadku pomocni, ciekawi ludzie ale słyszałem opowiesci o donoszeniu na kolegów, obgadywaniem za plecami, rozsiewanie plotek itp norma, normy z sufitu praktycznie stajac na poczatku szychty przy maszynie zchodzisz na przerwe i pozniej gdy konczysz, rotacja potężna młodzi pracuja 2-3 miesiace i szukaja czegos innego starszyzna pracuje bo w miare dobra stawka. Rozwój,, kariery'' praktycznie zerowy ciezko jest sie wybic zwascza z pozycji ficzycznego szeregowego pracownika, wiadomo opcja zostania brygadzista po paru latach swietna zbieranie od kierownika za normy, wydajnosc,przestoje i cała reszte czyli ogólnie dosyc duzo stresu za marny dodatek za pełnienie obowaizków brygadzisty, przez pare lat pracy zauwazyłem ze wina lezy po stronie praocwnika nawet gdy to nie był Twój bład noa le cóz nie masz nic do gadania. System zarzadzania produkcja swietna sprawa niepotzrebny stres, stały nadzór porazka dlaczego ? zamiast skupic sie na wykonywanej pracy myslisz czy wyrobisz norme, kazdy przestój maszyny dłuzszy niz 1-2 min wystietla w proxi nieuzasadniony przestój czyli dostajesz minusa odnotowanego w systemie, sama praca dobrze zoorganizowana, wiec przestroga jesli masz jakas prawdziwa wiedze na temat programowania obrabiarek, masz jakas znajmosc obróbki czy mechaniki ucikeaj szukaj czegos innego usines sie ambicja i znajd cos na miare swoich mozliwosci bo tam bedziesz przystawka do zielonego guzizka a operatorem jedynie sprezonego powietrza. Wiekosc napsize noo a jaki Ci było tak zle to czemu nie poszukałes innej pracy co trzymali Cie przykuego łancuchem do posadzki? nie ale rodzina sama sie nie utzrma a wtedy akurat nie byo dobrej koniunkcji na szukanie nowego zatrudnienia. Z tego co szłyszałem to grupa kety inwetsuje teraz w kapitał ludzki ale ukrainski zalew pracowników ze wschodzniej granicy zle działa na morale kadry pracowniczej dlaczego poczucie bezpieczesntwa stabilnosci to najwazniejsze zalety oferowane przez pracodawce a jesli czujesz oddech na plecach ukrainskiego tynkarza z Donbasu który pracuje jak Ty moze szybciej za mniejsze pieniadze. mniejszy social przez marchan. A własniee Marchan spólka zatrudniaja praocników na tereni grupy kety porazka. zatrudnia ludzi za najnisza krajowa a pracuja tak samo jak pod grupa pd czego zalezy czy dostanie sie pod grupe czy pod marchan? nie mam pojecia warto przegladac ofery na oficalnej stronie grupy jesli złoszysz podanie przez strone to procedura zatrudnienia rozpoczyna sie prawdopodobnie przez kadry i to da Ci pewnosc ze jestes pod grupa masz lepiej, kasa wieksza, premia swiateczna itp. Zastanawiam sie jeśli grupa kety notuje takie potezne przychody to dlaczego nie daje zarobic szeregowym praocnikom ktorzy generuja w bardzo duzym stopniu dochód tej firmy trudno powiedziec. Jesli masz ambicje i poukładne w głowie to mysl i szukaj bo na prace teraz jest hossa
10
Piotr221141221214124142421124 2017-02-05 12:12
Kolega wyżej pisze od ZPA, to cała prawda, na prasowniach też nie jest lepiej. Skoro teraz gdy nie mogą znaleźć ludzi tak traktują pracownik to strach się bać co będzie w razie jakiś kryzysów. Długoletnich pracowników wywalają za byle przewinienie. Zarobki kiepskie, a wielu z kadry zarządzającej nie wzbudza najmniejszego autorytetu, wykorzystują swoją pozycję, a nie sprawiają wrażenia specjalnie ogarniętych, czy wyedukowanych. Przeglądałem raport przychód firmy 1 200 mln, zysk netto 200 mln PLN, ile z tego idzie na wynagrodzenia pracowników fizycznych 1%? Współwłaścicielem Marhanu jest jeden z dyrektorów, jest to sposób na wyprowadzanie pieniędzy ze spólki do jego kieszeni za niezłą kasę, od każdego pracownika marhan coś dostaje, przynajmniej takie słyszałem plotki, a wydają się bardzo prawdopodobne.
7
mazatrol 2017-02-09 17:16
zgadzam sie z kolega wyzej pompuja potezne pieniadze w maszyny i technologie do sprawnego wytwarzania co przynosi rzeczywiscie ogromne zyski ale zapominaja ze człowiek jest njawiekszym kapitałem firmy, podchodzac do tego zmysłem planisty nie ma co inwestowac w rozój i szkoelnie pracownika jak jestgo stanowisko mozna w niedalekiej przyszłoscu zrobotyzowac i wykluczyc czynnik ludzki podnoszzac wydajonsc o 200% ucinajac koszty o połowe z tego same korzyści. Przykro sie robi jak widze młodych chłopaków przychodzacych do Gk z głowa pełna pomysłów, ambicji, checi samodoskonalenia, uczenia sie a dostaja kopa i do roboty bez nawet najmniejszego przyuczenia co jest skutkiem napływajacych reklamacji, kto jest winien pracownik bo nie dopilnował swoich obowiazków na stanowsku a jak ma to zrobic jak nawet nie wiem jak wprowadzic korekte do programu. Merytorycznie dzaił HR niech ruszy sie z biurowca u postawi sie na miejscu szeregowego pracownwika i niech cos wreszcie zmienia bo masakra ludzie
4
Piter 2017-02-15 18:50
składam co 2 tyg cv i nic, żenada
2
warto posłuchac 2017-02-21 15:15
na jaki wydział
Zostaw swoją opinię o Grupa Kęty - Kęty
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kęty