logo Grupa Kęty

Grupa Kęty

Kęty

Opinie o Grupa Kęty

Czara 2012-02-01 18:41:33
Interesuje mnie praca planistki lub w laboratorium w GK Kęty.
Co należy umieć by się tam dostać? Jak wygląda praca atmosfera itp... ?
sk 2012-12-17 10:47:35
całkowicie popieram - pełne zakłamanie - dla mnie nie do przyjęcia
metalurg 2013-06-10 01:36:54
Grupa Kęty, czyli grupa ludzi po Akademii Rolniczej, którzy zabrali się za wyciskanie stopów. Pan szanowny Prezes czołowy specjalista od krów ukończył Akademię Rolniczą i obstawił swoimi ludźmi z uczelni co ważniejsze stołki. Nie raz byłem świadkiem jak inżynierowie na hali za głowę się chwytali co ci na górze wymyślili. Firma mogłaby działać dużo lepiej, a tak jest folwark kolesiów z rolniczej szkółki.
8
karzeł 2014-01-08 23:02:49
Ludzie z daleka od tego miejsca. (usunięte przez administratora). Atmosfera taka że codziennie myślisz tylko o jednym kiedy skończysz pracę. Kierownictwo bez znajomości języków obcych żenada. Ci na górze zarabiają dobre pieniądze i szukają jeleni których za marną kasę zwerbują (usunięte przez administratora) Uważacie na pozorną otoczkę wspaniałego pracodawcy wytwarzaną podczas rozmów kwalifikacyjnych.
2
gk 2014-01-24 20:03:38
i niby racja, ale to samo kierownictwo jednocześnie swoich pracowników ocenia po znajomości lub nie języków obcych. To, że niekompetentni szefowie szukają jeleni do pracy za nich (bez skrępowania przerzucają swoją pracę na podwładnych, często także w sferze podejmowania decyzji i odpowiedzialności)to także prawda. I gdyby na prawdę była ta wiedza to super, a odnośnie doświadczenia to nic nie można powiedzieć - przecież każdy z nas musi pracować do 67-go roku życia. I co można powiedzieć: że ktoś w wieku 50-ciu lat to się nadaje na dyrektora, bo ma duże (czy długie) doświadczenie :)
1
xxx 2014-02-06 13:07:41
...brak słów...po co język,od pracowników fizycznych wymaga się niewiadomo czego,a koleś na kierowniczym st.takie rzeczy gada ...
milo 2014-02-26 18:40:48
jednym słowem porażka robi się dokładnie za grosze jak ludzie 25 lat temu zarabiali 1200zł a teraz się zaczyna od 1500zł gdzie tu sens i logika a wszystko idzie do góry zarabia tylko kierownictwo i starsi pracownicy którzy mają wyrobioną stawke(usunięte przez administratora)
1
Tomak 2014-03-19 14:39:01
a gdzie szukałaś tej zakładki? bo tutaj jest :) http://www.grupakety.com/pl/praca/ może byłaś na innej stronie
marcin 2014-03-27 19:59:39
1500 będziesz miał za 4 brygadę wiem bo pytałem specjalistę,przez pośrednika,wiem bo pamiętam jak było kiedyś
marcin 2014-03-28 10:03:00
sorki pomyłka 1680 brutto +5% brygadowej bez niczego przez marhan,może na gk jest lepiej,niewiem
adam chrzanek 2014-05-07 15:28:12
4 czterobrygadówka to 4 dni robisz na rano masz dzień przerwy potem przychodzisz na nockę 4 dni masz wolne jeden pełny dzień i przychodzisz na popołudnie święta nie święta 8 godzin masz wypracować 168 godzin jak w kodeksie pracy reszta to ddw czyli dodatkowy dzień do wybrania za który możesz wsiąść kasę (czyli tzw.setke ) lub wolne
Jolin 2014-05-14 11:38:24
A ja wam powiem, że chyba szukają kogoś nowego do tych "pseudohandlowców" bo wczoraj widziałam kolesia w garniaku który nawet sympatycznie wyglądał jednak czy będzie odpowiadał... trudno powiedzieć - wiemy że obiecanki cacanki zawsze były i będą.
3
qwert 2014-06-03 21:55:31
Wegetować można tylko jak tu myśleć o założeniu rodziny. (usunięte przez administratora)
4
gron 2014-07-18 22:38:38
Kiedyś zapewniali klienta, że Grupa Kęty jest producentem wysokociśnieniowych odlewów aluminiowych. Panowie nie zawsze odróżniają stopy do wyciskania od tych do odlewania, ale że GK posiada własną odlewnie wysokociśnieniową to już przeszli samych siebie:) cóż nie zależy za wiele wymagać od absolwentów szkółki rolniczej... To jest niesamowicie przykre, że tak wygląda największy pracodawca w mieście.
2
Pelagia 2014-07-24 15:51:34
ja wam powiem tak - nie wiem czy mówimy o tym samym kolesiu co był na rozmowie : Blondyn ok 167-170 cm wzrostu z bródką (zgoda- sympatycznie wyglądał i można powiedzieć bez kozery: miał ten błysk w oku :) ) ale coś musiało nie zgrać
Stąd moje pytanie - skoro chcą kogoś dobrego to albo on nie chce bo coś tam ....
Albo oni nie chcą bo coś tam ....
A jak nie wiadomo o co chodzi to w obie strony chyba o pieniądze.
Cholera - zainwestoali by w dobry zespół a kożyści by były długofalowe !!!!
A nie tylko szukają i szukają !!!!!!!!!!!!

Polscy pracodawcy mam wrażenie chcieliby mgr inż / dr / Prof / ale za 2000-3000 tyś złotych
2
umysłowy 2014-10-21 17:11:26
Umysłowi od 3000 brutto/mc
JamŁasica 2014-10-29 15:43:26
Witaj,

a masz może pojęcie o stanowisku które teraz oferują, tj. specjalista ds. logistyki i planowania? Jakie tam są warunki? przełożony?
Bardzo bym był wdzięczny za szybką odpowiedź.
1
umysłowy 2014-10-31 13:24:26
Kierownik Dudziak przypuszczalnie. Pomysły podwładnych przedstawia dyrektorom RL i RH jako swoje i tak punktuje. Jego świat to excel i analizy oderwane od życia. Kierownik handlowy Burzej prostuje go i urealnia mu zasady planowania produkcji pod klientów/rynek, może w końcu zaskoczy.
iva 2015-01-09 09:59:46
kulik o co pytali na rozmowie? mógłbyś napisaćm będę bardzo wdzięczna!
3
axo 2015-03-04 13:51:07
rowniez zalezy mi na opini pracownikow ktorzy maja juz jakis staz oraz doswiadczenie w segmencie wyrobow wyciskanych. Jakie zarobki ? jakie warunki umowy ?
GUESTGK 2015-04-15 16:54:05
Odpowiadam na powyzsze pytania. Obecna jest spolka Marhan przez ktora wiadomo jakie sa pieniadze... Jezeli ktos jest zatrudniony bezposrednio przez GK dostaje w miare normalne pieniadze. Zaklad brnie do przodu ciagle cos nowego wiele zmian. Nie zwalniaja po zatrudnieniu chyba ze jestes jakis tluk albo wgl nie kumaty czlowiek. Zarobki w przedziale 2000+ zalezy od stanowiska. Na rozmowach jest zwyczajnie. Zalezy gdzie sie startuje. Nic strasznego nie ma sie co stresowac. Jest jeden wydzial ktorego nie polecam = ZPA-1. Pozdrawiam.
1
Dynamic I 2015-05-27 12:09:06
A jak wygląda proces rekrutacji dla stanowisk umysłowych niższego szczebla (asystenci, referenci)? Czy stawiane są duże wymagania dla osób bez doświadczenia w branży?
Jaka jest atmosfera pracy i nastawienie do współpracowników?
3
Rob 2015-06-07 14:04:44
Zatrudnianie się przez spółkę marhan do pracy w GK to po prostu coś co w 17, 18 i 19 wieku nazywało się handlem niewolnikami. Właściciel spółki trzepie kasę a ty zapier..... za nędzne ochłapy z Pańskiego stołu, nędza i rozpacz.
4
zwirek 2015-06-26 20:47:01
tak umyslowi to moze tyle maja ale z pracownikiem szeregowym nikt sie nie liczy
robic w systemie to porazka za 1600 zlotych
i czasu wolnego dla siebie nie ma
wiem bo tam pracuje
nie ma przyszlosci w tym zakladzie ale tyle dobrze ze chociaz na miejscu jest a pracowactrzeba bo czeba za cos zyc
i druga sprawa to spolka MARHAN jest posrednikiem w tym zakladzie i wiekszosc ludzi pracuje przez nia za najnizsza krajowa
a GRUPA KETY milionowe zyski ma a ciagle nazejaka ze kryzys jest i ludzi maja za nic tylko kazuja robic wiecej i wiecej
trzecia sprawa jest taka ze ci co maja znajomych w kierownictwie to maja dobrze zarobki i ogolnie ok ale jak nie masz znajomosci to jedziesz za najniza stawke
tyle mam do powiedzenia mam nadzieje ze to ktos przeczyta
5
wujek 2015-10-09 12:33:03
Co chcesz wiedzieć?
4
FELEK 2016-02-11 20:47:52
Nie polecam firmy. Na podwyżki niema szans chyba ze masz dobre plecy. A ostatnio dowiedzieliśmy się nawet ze zaczynają dawać ludziom nagany za reklamacje. Winią ludzi za błędy i masowe reklamacje które zaczynają napływać coraz większym pędem. Dyrekcja szaleje za przychodzące reklamacje. Za L4 tez zaczynają zwalniać. Już nawet chorować nie wolno. Dokręcają śrubę do wydajności. Wiadomo ze trzeba pracować ale to co się obserwuje od jakiegoś czasu w firmie GRUPA KĘTY idzie w bardzo złą stronę. Nie szanuje się pracowników. Na podwyżki nie ma szans. No niestety. Ludzie z firmy MARCHAN wynajmowani przez GRUPĘ zarabiają więcej jak ludzie z GRUPY.
5
takiczlowiek 2016-03-07 12:48:11
wie ktos jak sie tam mozna zatrudnic zalapac do roboty??
misiek2 2016-03-16 11:09:47
po znajomosci tam sie nie dostaniesz , a oferty na ich stronie nie sa aktualizowane , przyjecia sobie mimo wszystko jak nie ma ofert na stronie , znajomości robia swoje
marek 2016-04-30 16:00:23
cos w MARHANIE spora rotacja ostatnio i ludzi nie moga znalezc do niewolniczej roboty ale co sie dziwic za takie pieniadze to niech sobie sam pracuje prezes W...... ktory zreszta ma udzialy w marhanie
5
dgfh 2016-05-15 13:54:43
jakie szkolenia chyba na suwnice hehehee kazdy kto robi tam troche to tylko patrzy jak z tamtad uciec atmosfera take ze od 7 tylko myslisz kiedy bedzie 15....
fyt 2016-07-01 15:41:39
zmien lekarza
tomek 2016-07-03 12:29:25
nie polecam firmy zarobki najslabsze na strefie w tychach brak premii i ciagle podnoszenie norm na podwyzki nie ma szans chyba ze masz kogos "u gory"
3
tomek 2016-07-11 21:02:51
hehehee jakby "zacnie" zarabiali to by sie tyle ludzi nie zwalnialo.......
1
tt 2016-07-15 16:45:29
nie ma bo biora w wiekszosci ludzi z podfirmy
Rafał 2016-07-15 22:33:12
Panowie i Panie napisze ktoś jakieś konkrety?
Może ktoś, kto tam pracuje i zna firmę od środka.
Czy macie tam premie, bony,dofinansowania, związki ( jakie ), rade pracowniczą, grusze, kasę PKZP, nadgodziny, itp?? Tylko jak ktoś pisze to konkretnie i na temat.
Dziękuję.
1
tomek 2016-07-17 11:06:41
premia jest raz na pol roku jak nie podpadniesz ani nie wezmiesz l4 w wysokosci 300 zl brutto i nie kazdy ja dostaje. nadgodziny sa jak maja duzo zamowien , grusza 400-600 zl w zaleznosci od dochodu na czlonka rodziny to tyle co oferuje grupa kety. pieniadze 13zl brutto na start ..... lepiej poszukac gdzie indziej w bielsku kazda firma oferuje lepsze warunki ludzie wola sie zlozyc w 4 osoby na paliwo i jechac do pracy do bielska.
4
tt 2016-07-17 18:45:58
jezeli dla ciebie 1600 zl to bardzo dobre wynagrodzenie to przyjmij sie oni tylko na takich czekaja
dgfh 2016-07-18 08:23:27
popytaj kogos kto tam duzo pracuje to sie wszystkiego dowiesz co to za firma hehee no rozwiniesz sie na umowe na stale bedziesz miec 15 zl a co do rozwiniecia to wszystko zalezy czy masz kogos u gory kto cie poprze.
1
Sali 2016-07-18 17:44:36
Wierzysz mocno? To ja ci gwarantuje, że mocno się przeliczysz :D
tt 2016-07-20 12:16:32
Mlodzi wykorzystuja ta firme tylko do zrobienia uprawnien na wozki i suwnice a potem uciekaja.......
2
koniu 2016-07-21 00:31:32
fajne masz ambicje jak chcesz zrobic kariere z uprawnieniami na wozek:D
2
ttzx 2016-07-22 12:00:20
ROTACJA JEST CALY CZAS TAKZE SKLADAJCIE PAPIERY hehee
2
@poinformowany 2016-07-26 20:07:53
Dokładnie..rotacja jest duża, ciągle przyjmują nowych pracowników (praca fizyczna), ale trzeba być dobrze ''poinformowanym'' (czyt. mieć kogoś znajomego, który Ci pracę załatwi)...
Kolegapofachu 2016-08-04 18:35:54
Wszędzie trzeba czekać a pokój dla kierowcy tez jest. Przynajmniej jest to firma która płaci w miarę dobre pieniądze za kurs i nie czekasz kilku miesięcy na przelew na terenie zakładu możesz zjeść coś ciepłego i masz czystą toalete
Grand 2016-08-06 07:51:37
Obiecują i na tym się kończy po sezonie czyli październik do zwolnienia średnio 3 lata przez marhan. Nie masz pleców zapomnij o grupie
2
Grand 2016-08-06 07:59:13
Pierwsze co idziesz po marhan tam około 3 lat dopiero może potem do grupy cie przyjmą na 3 miesiące 6 i 9 potem 2 lata i dopiero na stałe zależy jaki dział na odlewni szybko do grupy biorą na prasowni po 5 lat w Marianne robia
Grand 2016-08-06 08:00:37
Pierwsze co idziesz po marhan tam około 3 lat dopiero może potem do grupy cie przyjmą na 3 miesiące 6 i 9 potem 2 lata i dopiero na stałe zależy jaki dział na odlewni szybko do grupy biorą na prasowni po 5 lat w Marianne robia
DRIV3R 2016-09-02 18:02:40
Jak wpiszesz sobie w CV minimalną znajomość obsługi CNC to za 14 15zł brutto Cie przyjmą na centra, w 4brygadówce... Robią tam tylko tacy, co im odpowiada gnojenie przez kierownika i wypłata 2tys po paru latach pracy. Dodatki na święta, gruszka itp w zależności od dochodu na członka rodziny. Atmosfera kiepska, mało pomocnych ludzi bo każdy się boi że nie wyrobi normy, a szkolenia żadnego na początku nie ma, idź i rób. Na ZPA1 brak prysznicy, szatni, organizacji pracy. Może kiedyś się polepszy, ale póki co nie ma co liczyć na jakieś cuda, miłą atmosferę czy premie. Ciśnienie na pracownika jest takie, że non stop ktoś się zwalnia, bo i wszędzie się zarabia więcej. Jeżeli żyjecie w przekonaniu lat 90tych, że na "ZML" to się dobrze zarabia i ciężko się dostać, żyjecie w błędzie. Kasa jest na prasach czy folii, ale tam to raczej przyjmują przez marhan, więc trzeba mieć cierpliwość. Ogólnie to nie polecam, chodź wiele ludzi pracuję tam bo mówią "ady gdzie ja pójdę"... jeżeli potrafisz więcej niż podpisać się IKSEM i liczyć do 10, masz ambicje gadane i doświadczenie w pracy, olej GK
17
pracownik 2016-09-04 11:55:40
zwalniają polaków żeby przyjąć ukraińców robi się nieciekawie
3
efrtyu 2016-09-05 21:15:55
@rzecz no dobra a jesteś pewien ze tak jest? z tego co wiem to jako przedstawiciel handlowy to akurat można liczyc na dwuskładnikowe wynagrodzenie ..
Zostaw swoją opinię o Grupa Kęty - Kęty
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kęty