Wracam z rozmowy kwalifikacyjnej i nie mogę się do tej pory pozbierać. To był egzamin z genetyki. Wyjaśnić skrót PCR? A co tu jest do wyjaśniania? PCR to PCR i nikogo nie obchodzą dzisiaj takie historyczne szczegóły. A w którą stronę biegnie, do przodu bo chyba nie w bok. Co to wogóle za pytanie. Adenina sratonina kto pamięta nukleotydy jak to było chyba na drugim roku studiów? Normalni ludzie na studiach mają czas również na melanż, a nie tylko nauka od rana do wieczora. Jak zmądrzejecie to dajcie znać.
Cześć. powiecie jak u was podwyżki w tym roku wyszły? U nas w końcu sie doczekaliśmy i sa na tyle słabe ze planuje sie przenieść gdzieś gdzie znacznie lepiej płacą
W jaki sposób informowane są osoby o wynikach rozmowy kwalifikacyjnej? Czy kandydat, który nie zostanie wybrany otrzymuje jakąś informację?
Firma Oncogene Diagnostics Sp. z o.o. prowadzi obecnie rekrutację w mieście Kraków. Ile płacą na stanowisku Rejestratorka Medyczna?
Atmosfera została opisana wcześniej jako sprzyjająca rozwojowi zawodowemu. Oprocz tego można powiedzieć ze jest raczej przyjazna czy tylko neutralna? nie chce trafic na cos sztucznego
Czy biotechnolog może zrobić w tym laboratorium specjalizację z medycznej genetyki molekularnej?
Będzie to możliwe. Czekamy na oficjalne otwarcie tej specjalizacji w Polsce. W laboratorium mamy już specjalistę MGM po pierwszych egzaminach, które odbyły się na przełomie maja i czerwca dla osób z uznanym przez Ministra Zdrowia dorobkiem naukowym i zawodowym.
Ktoś z firmy wypowiedział się tutaj, że oferują atrakcyjne i stabilne warunki zatrudnienia. Co mam rozumieć przez stabilność? Podobnie pisali w ogłoszeniu do firmy, w której obecnie pracuje i co do czego zaoferowali mi tylko umowę zlecenie.
Jaki macie problem z ta cala stabilnością nagle? Ja tam czytałem ze starają sie tutaj całkiem minimalizować zwolnienia a tu takie teksty nagle lecą. Jak dobrze sie pracuje to raczej ciezko jest mieć u nich jakiś większy problem?
Czy ktoś się orientuje czy CV są również rozpatrywane poza rekrutacją? Wiem, że teraz nie ma otwartej rekrutacji, ale jestem zaiteresowana pracą w tym labie.
Chociaż w tej chwili nie prowadzimy otwartej rekrutacji, regularnie przeglądamy przesłane CV. Jeśli chciałaby Pani wysłać swoją aplikację, z przyjemnością rozważymy ją w przypadku pojawienia się odpowiedniej oferty pracy w naszym zespole. W takim wypadku prosimy o wysłanie wiadomości na dedykowany e-mail, zamieszczony na stronie internetowej: https://oncogene.pl/praca/
Był w zeszłym roku wątek że rzadko firma wręcza wypowiedzenia ale ciut gorzko o tych ludziach pisała. Czym "zasłużyli"? Po okresie próbnym też nie zawsze zatrzymują? Mam dość skakania z firmy do firmy bo szukają ideału :/
W naszej firmie staramy się minimalizować zwolnienia i dbamy o stabilność zatrudnienia. Decyzje dotyczące rozwiązania umowy o pracę lub nieprzedłużenia jej po okresie próbnym są podejmowane na podstawie konkretnych potrzeb organizacyjnych oraz uzasadnione określoną przyczyną. Każda taka decyzja jest starannie przemyślana i uwzględnia potrzeby zarówno firmy, jak i pracownika. Tworzymy atmosferę sprzyjającą rozwojowi zawodowemu naszych pracowników oraz zapewniamy im poczucie stabilności.
A nie miałeś jakiegoś dostępu do zakresu zagadnień, które miały być poruszane? Szedłeś całkiem na biało?
Dzień dobry. Na ten moment rekrutacja została zakończona. Mimo wszystko zachęcamy do złożenia aplikacji, ponieważ ze względu na ciągły rozwój firmy jesteśmy przekonani, że w przyszłości pojawią się nowe oferty pracy. Po więcej szczegółów zapraszamy na naszą stronę internetową: https://oncogene.pl/praca/
Dzień dobry, Zachęcamy do przesłania swojego CV. Prosimy o wysłanie wiadomości na dedykowany e-mail, zamieszczony na stronie internetowej: https://oncogene.pl/praca/
Czy wykształcenie wyższe na stanowsko pracownika administracyjnego to warunek konieczny? Chciałabym aplikować, i trochę zdziwiona jestem, że samo doświadczenie nie wystarczy.
Zachęcamy do aplikowania, ponieważ doceniamy doświadczenie zawodowe. Każde zgłoszenie jest dla nas ważne, a decyzja rekrutacyjna uwzględnia różnorodne czynniki.
Ja niestety nie mam doświadczenia za dużo, byłam tylko na stażu z urzedu pracy :( Ciekawe czy to jest problem? Mam za to wykształcenie na tym kierunku administracyjnym. Co jest istotniejsze?
Czasem chęci są ważniejsze niż doświadczenie, bo taki pracownik szybko się uczy. Cenicie sobie też ludzi bez doświadczenia, pozwalacie im się u Was rozwinąć?
Podobno każda szanująca się korporacja ma owocowe czwartki. Jak to jest u nich? Warto kandydować?
Cześć zainteresowało mnie ogłoszenie na ich stronie i chce poznać państwa opinie czy warto. Diagnosta laboratoryjny – genetyka to jakaś praca na dłużej, można się związać z tą firmą? Mam nadzieję. Po latach takiego wędrowania po firmach na UZ chciałbym gdzieś osiąść :)
A jest? W ogóle to na jakie stanowisko chcesz aplikować? Ja znalazłam ofertę dla pracownika administracji ale wygasła miesiąc temu, więc chyba się spóźniłam. Ktoś wie czy zatrudnili już kogoś na to stanowisko? Można spodziewać się w najbliższym czasie jeszcze przyjęć czy raczej mają już pełny team?
Nabór dla pracownika administracyjnego jest aktualny? We wrześniu był odnośnik z FB na stronę, pierwsza z szeregu oferta jest właśnie ta i nie została dotąd usunięta... Chciałam zapytać o kasę fiskalną. Czy pracownik wystawia paragony klientom zamawiającym badania? Pierwszy raz się spotykam z takim obowiązkiem, w recepcji to tak, ale pracownik administracji to nie recepcjonistka :)
Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Oncogene Diagnostics Sp. z o.o.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
Są zwalniani, a umowy czasowe nie są przedłużane, stąd ciągła rotacja i nowe nabory na te same stanowiska.
Nie łapię, jaki to ma sens. Chyba w interesie firmy jest, aby pracownicy laboratorium nabrali biegłości i zespół był zgrany. Czy to chodzi o pieniądze? żeby płacić nowym niższe stawki, a potem ich nie podwyższać?
Powyższa odpowiedź nie ma sensu. Jest napisana przez rozgoryczonego byłego pracownika, który otrzymał wypowiedzenie w marcu 2023. Jest to jedna z zaledwie 4 (tak: czterech) osób, które otrzymały wypowiedzenie od początku działalności w 2011 roku. Żadna poważna i myśląca o rozwoju firma nie zwalnia wartościowych pracowników. Szczególnie w branży, w której trzeba poświęcić wiele czasu na wdrożenie nowej osoby. Częste ogłoszenia o prace związane są przede wszystkim z dynamicznym rozwojem. Stan zatrudnienia na koniec grudnia 2020: 28 etatów. Grudzień 2021: 35. Grudzień 2022: 41. W 2023 planujemy zatrudnić DODATKOWYCH pracowników. Przykładamy dużą wagę do wyboru odpowiednich pracowników. Nie wszystkie osoby przeszły okres próbny w ostaniem czasie. Oferujemy atrakcyjne i stabilne warunki zatrudnienia. Dlatego w ciągu ostatnich 5 lat aż 12 kobiet w zespole (w tym jedna dwukrotnie) zdecydowało się na macierzyństwo. I to jest kolejny powód, dlaczego zamieszczamy ogłoszenie o pracę, szukamy również osób na zastępstwo.
Czy są benefity i jakie to nie ma dla mnie znaczenia. Kończę za 2 lata biotechnologię i rozważam taką pracę lub wyjazd. Genetyka to jednak przyszłość.
(usunięte przez administratora) Ośmieszanie pracownika na pożądku dziennym. Praca w tym miejscu może służyć za definicję wyścigu szczurów. Szczerze z głębi serca nie polecam.
Jeżeli pracownik dostał wypowiedzenie to oznacza, że nie wywiązywał się z obowiązków, działał na szkodę pracodawcy. Informacja o tym jest w świadectwie pracy. Przyszły pracodawca będzie się kontaktował z byłym pracodawcą ws powodów zwolnienia i referencji. Czy pisanie złośliwych komentarzy pomoże w zalezieniu nowej pracy?
Niby oferują z benefitów Luxmed i multisport, ale czy to nie za mało w dzisiejszych czasach?
To chyba jakiś żart, aby w laboratorium genetycznym ktokolwiek wymagał od kandydata podstawowej wiedzy z genetyki?!.. niedopuszczalne i żałosne.
Aha... A czego jeszcze wymagają? Ogólnie to jaka jest wasza definicja tej "podstawowej" wiedzy, jaki to zakres konkretnie obejmuje jeśli można spytać?
Na prawdę niezmiernie dziwią mnie opinie poniżej. Jako pracownikowi, trudno mi obojętnie patrzeć na tak niesprawiedliwe twierdzenia wycelowane w tę firmę. Czytając poniższe opisy mam wrażenie, że są to wycięte z kontekstu elementy negatywnych opinii, posklejane z randomowych profili firm. Z perspektywy pracownika nie składa mi się to w całość oraz bynajmniej nie przypomina firmy w której pracuję. Rozumiem jednak, że każdy ma prawo przedstawić swoje zdanie. Przykro tylko, że serwis, który jest przeznaczony do wyrażania konstruktywnych opinii tak często jest spamowany nieadekwatnymi i nieprawdziwymi informacjami. Zapewniam, że praca w firmie jest przyjemna oraz rozwojowa. Warto spróbować tu swoich sił. :)
Skoro nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami to może napiszesz coś o pozytywach? Myślę, że dobrze będzie skonfrontować to z pozostałymi wypowiedziami
Jak się pracuje w Oncogene Diagnostics Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Oncogene Diagnostics Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 23.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Oncogene Diagnostics Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 1 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!