brak logo

Partners In Progress Sp. z o.o.

Rzeszów

Opinie o Partners In Progress Sp. z o.o.

pracus 2015-04-22 08:02:40
Ciekawe czy inwestor wie w co sie pakuje :)
1
wnikliwy 2015-04-27 23:03:33
Coś brakuje kilku komentarzy, kto to usuwa?
dobre 2015-05-20 09:24:10
jakby wiedział to by się nie pakował :)
2
Paweł 2015-05-20 11:29:51
Pracuje w tej firmie kilka lat i nie narzekam. Były lepsze i gorsze czasy, ale nikt nikogo nie zmusza żeby na siłę pracował. Jak ktoś się zatrudnił to podpisywał umowę, a jak komuś nie pasuje to niech zmieni pracę. Najprościej jest tylko narzekać. Jak ktoś zmienił pracę i mu lepiej to chwała mu za to. Nikt nikomu nie każe pracować dożywotnio. Ale to co piszą osoby obrażając i śmiejąc się z innych ludzi pracujących w PiP to jest przesada i tak naprawdę obraża mnie i wielu innych ludzi, a tego sobie nie życzę. Jak pracownik jest dobry i umie sprzedać swoją wiedzę to nie będzie narzekał.
1
Ziltoid 2015-05-22 21:56:41
Pracowałem w PIP 5 lat i pewnie pracowałbym dłużej gdyby dało się tam wytrzymać. Niestety jak przyszedł PiotrM zrobił taki syf że trzeba było się ewakuować. Zresztą nie byłem sam pozostali doświadczeni pracownicy też nie wytrzymali i uciekli. Jak ktoś lubi być poniewierany za marne grosze to niech tam sobie siedzi aż skiśnie. Pozdrowienia dla masochistów :)
Ten co ma już to gdzieś 2015-05-22 22:35:30
Jutro pójdzie faktura za usunięcie/zmodyfikowanie twojego komentarza :) - tak jak za wiele już nieistniejących tutaj.
I nie obrażaj już Pawła co sprzedaje wiedzę i nigdy nie narzekał :D
Daniel 2015-06-01 21:52:10
Pawle. Trzymam twoją stronę. Ale i pozdrawiam tych co nie mogli wytrzymać :-). Pawle , należysz pewnie do tej grupy osób które radzą sobie z wszystkim i z każdym i między innymi dzięki tobie duch PIP nigdy nie zaginie :-). Ci którzy uciekli pewnie wolą uciekać od problemów zamiast je rozwiązywać. OK, to też jest metoda. Nie prawda że pozostali doświadczeni uciekli, kilku uciekło to fakt ale to wynik zwykłej rotacji która występuje w każdej firmie. A jeśli naprawdę tak było że uciekli z powodu tego pana to na koniec jeszcze raz jako "masochista" chciałem pozdrowić wszystkich mięczaków którzy z tego powodu uciekli :-). Ja zauważam że doświadczeni i cenieni pracownicy nie dają się poniewierać. Jeśli faktycznie odeszli to z innych powodów. Po kilku latach każdy ma prawo do zmiany jeśli tylko ma ochotę.
2
R.I.P. PIP 2015-06-02 15:38:41
Tak. Daniel masz racje zeby wytrzymac w PIP-ie trzeba byc odpornym na wiedze i ciezkim do zajechania.
Ziltoid 2015-06-02 15:47:56
Zarabianie kasy jest dla mieczakow :). Prawdziwi twardziele klepia biede w PIP.
Ten co ma już to gdzieś 2015-06-05 18:11:11
Można by nawet rzec: "Super firma ku..."
Jurek 2015-07-02 09:54:17
Dajcie żyć spokojnie tym którzy zostali i przestańcie traktować ich po chamsku. Nie podobało się wam to poszliście i tyle. Potrzebne wam to żeby się dowartościować? Dosyć tego i kropka. Zajmijcie się pracą w tych nowych idealnych firmach i przestańcie już obrażać swoich starych kumpli.
Pipek 2015-07-03 08:54:53
Nie daliscie zyc spokojnie i pracowac w PIP-ie wiec teraz nie udawajcie pokrzywdzonych.
1
timi 2015-07-03 15:38:51
Ja też ci nie dałem żyć? Jestem dość nowym pracownikiem. Może nawet się nie spotkaliśmy bo pracuję tu krótko. I jakim prawem ktoś ma tu mnie obrażać. Jeśli miałeś jakiś problem z pracą tutaj to nie znaczy że każdy następny pracownik ma przez to przyjmować obelgi od ciebie. Ktoś cie kiedyś skrzywdził to z nim porozmawiaj a nie obwiniaj tym wszystkich pracujących w PIP. Poza tym chciałem jeszcze dodać informację dla osób które chciałyby się czegoś dowiedzieć o firmie: nie zauważyłem żeby tu były takie jakieś problemy o których się tu pisze, może jak popracuję parę lat to będę miał inne zdanie, ale puki co jest OK, dobra atmosfera, zarobki mogłyby być większe ale to w końcu podkarpacie jest. Może popracuję trochę i wyjadę gdzieś.
re timi 2015-07-03 22:32:32
Skoro jesteś nowym pracownikiem i nie wiesz co się dzieje to nie wypowiadaj się na forum. Radziłbym popracować też nad ortografią. PIP naprawdę musi być zdesperowany skoro już takich przyjmują.
pepe 2015-07-04 23:58:43
Mój znajomy pracował w PIP i chwalił sobie że dużo się nauczył. Ludzie chętnie pomagali i nie było zawiści i niezdrowej rywalizacji tak jak to teraz ma obecnie w nowej firmie. Nawet zastanawiał się nad powrotem do PIP tak więc skoro tak mi powiedział to więcej chyba nie muszę już wam dodawać. Ja w każdym razie mimo tych dziwnych jak dla mnie wpisów będę między innymi rozważał pracę w tej firmie. Podejrzewam że w każdej znajdzie się kilku niezadowolonych więc i tu się pojawiają.
pepe 2015-07-05 20:55:01
Karol , nie wiem czemu mylisz mnie tu z jakimś Sławkiem. Słyszałem o tej sprzedaży i to nie ostatnio ale dawno temu były pogłoski że będzie nowy inwestor, słyszałem też o tych potknięciach z wynagrodzeniami, ale to było jeszcze w tamtym roku. Jeśli faktycznie były problemy i udało się je rozwiązać przez sprzedaż udziałów to dla nich jest to pewnie sukces. Zresztą co za różnica dla zwykłego pracownika który ma robić robotę i brać umówione pieniądze. Zawsze można spróbować i przekonać się jak jest naprawdę. W każdym razie dziękuję za radę, i tak się jeszcze zastanowię bo mi się nie spieszy, teraz jeszcze pomyślę o wakacjach
ŁB 2015-07-05 22:40:56
Przyznam, że dziwią mnie niektóre opinie o tej firmie. Przepracowałem w Partners in Progress dobrych parę lat, a od kilku miesięcy jestem w innej firmie, dlatego patrzę na to wszystko z pewnym dystansem. Zastanawiam się czym motywowane są negatywne opinie osób, które bądź co bądź były częścią tej firmy. Oczerniając byłą firmę, poniekąd oczerniacie również samych siebie. Oczywiście z jakiś przyczyn zmieniliśmy pracę na inną. Wiadomo, że idealnie nie było, bo wtedy nikt pracy by nie zmieniał, ale chyba pasuje zachować jakiś poziom obiektywizmu... Pozdrowienia dla ekipy PiP.
3
re:PIP 2015-07-06 08:03:58
Jak Ci tam tak dobrze bylo to po co zmieniales prace po tylu latach ?
Ta sama ekipa ktora doprowadzila do katastrofy dalej jest przy korycie.
Paweł 2015-07-07 15:52:50
Zastanawia mnie tylko to dlaczego was interesują dalej losy firmy i ludzi jeżeli już nie pracujecie i wszyscy są nieudacznikami. A kto jest właścicielem firmy to beż znaczenia. Jeżeli są zadania do wykonania jest praca i wypłata to co kogo to interesuje. A jak komuś coś nie pasuje niech zmieni prace. Pisząc te wszystkie opinie po prostu przedstawcie się a nie piszecie z ukrycia. Łatwo jest krytykować. Może opiszcie jak u was jest kolorowo i cudownie, podajcie firmy, czy są zarobki dobre, czy polecacie obecnego pracodawcę. Z przyjemnością dowiedział się gdzie macie swój cudowny świat bez problemów. PB
Paweł 2015-07-07 22:57:13
Nie bronie nikogo. Chcę tylko powiedzieć że nikt nikogo nie zmusza pracować w Pip i jak ktoś z różnych względów zmienia pracę to nie znaczy że musi pozostałych obrażać. A tak przecież nie dawno jeszcze z niektórymi siedział przy jednym stole. I to jest każdego osobista sprawa czy pracuje tu czy tam i za jakie wynagrodzenie. Ciężko się polemizuje z kimś kto się nie przedstawi i myślę że więcej już tu nie napisze bo to zaczyna być jak przekonywanie kogoś do swoich racjia w myśl Przysłowia do sexu i alkocholu się nie namawia. Życzę wszystkim jak najlepiej dużo kasy zdrowia i zadowolenia z nowej lub starej pracy. Pozdrawiam Paweł
1
Witek 2015-07-20 13:11:51
W nowym zarzadzie znowu Marek B. czyli powtorka z rozrywki :)
Mariusz Zoolek 2015-07-26 11:25:50
A ja napiszę pod swoim pseudonimem, ale i tak każdy będzie wiedział, o kogo chodzi. Chcesz mieć lepiej w życiu ? Zmień pracę i nie narzekaj. Ja tak zrobiłem i to była najlepsza decyzja w całym tym morzu kłamstw. A pretensji nie mam akurat do nikogo, bo spędziłem w tej firmie kilkanaście fajnych miesięcy, poznałem kilku fajnych ludzi i tak dalej. Dla nowych miałbym taką jedną radę - nie sugerujcie się obietnicami, które i tak nie zostaną Wam spełnione ;)
Edek 2015-08-07 22:23:48
Więcej zarobisz w bierdonce na kasie
Felix 2015-09-13 22:01:02
Widocznie juz sie ludzie poznali na tej firmie ze nie ma chetnych
tymek 2015-10-09 20:53:28
Uwaga na wpis wyżej. Zarząd w natarciu.
Hehe 2015-11-15 09:26:24
Dobre, raczej chyba brakuje chętnych żeby tam pracować. Mają fatalne notowania na rynku pracy a systemy inf. PiP to porażka.
Re: Kendo 2015-12-21 14:37:30
To musi być naprawdę porządna firma skoro można zarobić aż 1800 brutto.
Jak dla mnie bomba. No i jaka doświadczona kadra, sami fachowcy i specjaliści.
Już nie mogę doczekać się tego pierwszego miesiąca :)
PiPa 2015-12-26 22:23:27
Najważniejsze, że Piotrka wypieprzają. Może wtedy firma odżyje?
Realista 2016-01-08 23:41:38
Partners in Progress można podsumować jednym zwrotem: jest ch**owo, ale stabilnie.
nixon 2016-01-14 22:36:40
A ja nie narzekam. Ameryka przyszła sporo setek podwyżki dała. Nie straszą zwolnieniami, stabilizacja. Ja tu widze same plusy. Teraz dużo się zmieniło jak jest nowy prezes bo więcej płaci. Pracuje w tej firmie kilka lat i rozmawiając z ludźmi nie słyszałem aby ktoś zarabiał 1800 brutto. Potwierdzam wpis wyżej PM nie pracuje. Jakby co polecam niezdecydowanym.
2
hater 2016-01-29 12:37:36
Jeśli ktoś w branży IT boi się zwolnienia to rzeczywiście PiP jest dla niego ;)
2
Obiektywny 2016-03-13 19:11:05
W tym roku już około 10 pracowników odeszło z własnej woli z tej firmy. To spora część wszystkich pracowników. Myślicie, że jakby było dobrze to aż tylu pracowników by odchodziło? To tak do przemyślenia. A nowy Zarząd... chyba lepiej nie pisać.
1
arek 2016-03-14 15:47:49
Jak ktos ma glowe na karku i chce zarabiac pieniadze to dlugo nie zabawi w PIP.
Obiektywny 2016-03-16 16:51:38
A co to ma wspólnego (baza klientów) z tym co napisałem? Ponadto ilość klientów jest mniejsza niż to napisałaś, a zadowolonych klientów policzysz na palcach jednej ręki. Firma jest cały czas na sporym minusie, sytuację póki co ratuje inwestor dorzucając do interesu.
Re: Kendo 2016-04-05 18:06:55
Raczej firma się wykrusza
Pipek 2016-04-06 09:26:20
hehe dobre. Ciekawe kiedy zwolni sie kolejne 10 osob :).
G2abriel 2016-04-24 09:45:39
Ciekawostka:
Mam teraz w swoim dziale 8 osób, które kiedyś pracowały w PiP - kilka następnych w drodze ;). Ta liczba nie uwzględnia programistów, którzy są w innym dziale.
Rumburak 2016-04-25 08:27:39
No właśnie, w Partners in Progress pracowały a w G2A harują za niewiele większe pieniądze.... a dwie osoby to nie jest kilka.
G2abriel 2016-04-25 12:38:58
Typowy ból d... z tym harowaniem, normalna cywilizowana praca i za większe pieniądze niż w PiP :D - inaczej by się tak nikt nie dobijał do nas (w tej chwili mamy ponad 500 pracowników i ta liczba gwałtownie rośnie).
Co do dwóch czy kilku osób, to zapewne mam na ten temat większą wiedzę niż ty. Dodatkowo osoby, które "kiedyś pracowały w PiP" to nie koniecznie osoby, które obecnie tam pracują.
Rumburak 2016-04-25 13:42:57
Czy pracownicy G2A zawsze tak zaokrąglają? Jak jest 460 to się liczy jako ponad 500? Dalszego gwałtownego wzrostu życzę ...
ITP 2016-04-25 14:13:36
No tak - czyli całe G2A za....la a G2abriela tylko boli d...
G2abriel 2016-04-25 14:13:45
Okrągła liczba pracowników na ten moment to 509 - zmień informatora bo jest nierzetelny.
G2abriel 2016-04-25 14:25:41
A to w jakim kontekście? Żeby obrazić czy co?
Banan 2016-05-02 23:19:56
[G2abriel] Ciekawostka:
Mam teraz w swoim dziale 8 osób, które kiedyś pracowały w PiP - kilka następnych w drodze ;)

To potwierdza, że PiP to była na prawdę mocna ekipa, z czego nie za bardzo zdawaliśmy sobie wtedy sprawę :)
6
Pipek 2016-05-04 09:40:33
To była kiedyś dobra firma z wyjatkowo słabym zarzadem, ktory sie w koncu doigrał
... 2016-05-06 15:19:20
to co się teraz dzieje w PIP że tak ludzie tak grupowo odchodzą ?
ioru 2016-05-06 22:09:23
7 osób w samym 2016 o ile dobrze liczę? :)
as 2016-05-10 15:53:49
Źle liczysz - będzie to już obecnie około 10 osób ;)
NaSzczescieBylyPracownik 2016-05-12 22:46:53
Firma informatyczna, która powoli staje się firmą konsultingową, jak firma matka. Na ten moment jeszcze można posiedzieć (chociaż rozwoju zero) - $$$ dorzuca PCG, ale docelowo nikt nie będzie utrzymywał firmy przynoszącej straty. Oczywiście PCG przekazuje inny obraz sytuacji, ale ja bym się w to g... nie pakował :)
wsed 2016-06-18 11:45:09
@kangyrwek pewnie dlatego ze rekrutacji ostatnio nie było
Zostaw swoją opinię o Partners In Progress Sp. z o.o. - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Partners In Progress Sp. z o.o.