brak logo

Restauracja Kresowianka

Inowrocław

Opinie o Restauracja Kresowianka

dawna kelnerka 2010-04-26 12:28:00
nie polecam pracy w tej restauracji..okropne traktowanie pracownikow,niewypłacalnosc można stwierdzic ze pracuje sie tam charytatywnie bo ilosc obowiazkow jest nie warta tak niskiego wynagrodzenia,o ktore trzeba cały miesiac sie upominac..
nina 2010-11-24 15:23:10
KRESOWIANKA jest nie wypłacalna, warunki okropne! Szefostwo nie ludzkie!!!
Nie dajcie sie nabrać na elastyczny grafik bo to bujda!
O własne zarobione pieniądze trzeba się prosić jeszcze długo po zerwaniu umowy!
1
BYŁA KELNERKA!!!!!!!!!!!!!!! 2010-11-24 15:49:42
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Tak zwana 'kelnerka' w tej restauracji jest od wszystkiego - sprzątanie całej restauracji, rąbanie drzewa, przyjmowanie towaru, a w tym wszystkim witanie i cała obsługa gości!!! Praca niewdzięczna tak samo jak szefostwo!!! Złe traktowanie tam pracownika to codzienność, poniżanie nie tylko kelnerki ale także pracowników kuchni. Co najgorsze jedna kelnerka pracuje całe 12 godzin sama na całej restauracji! Wycieczenie organizmu gwarantowane a jak by tego było mało czuwają nad tym kamery które cały czas obserwują kelnerkę! Wynagrodzenie jest po prostu śmieszne i płacone równie śmiesznymi zaliczkami-trzeba się prosić o własne pieniądze!!! STRASZNIE NIE POLECAM TEGO KOSZMARU KTÓRY SIĘ DZIEJE W TEJ RESTAURACJI!
2
anonim 2010-11-24 15:57:33
W tej restauracji bywam rzadko ale ju?? wtedy widzÄ? jak te m??ode dziewczÄ?ta sÄ? tam traktowane i wykorzystywane. Ponadto moich znajomych c??rka tam pracowa??a i ju?? siÄ? nas??ucha??em co tak naprawdÄ? sie tam dzieje! Straszne warunki pracy! Nigdy nie pozwolÄ? pracowaÄ? tam mojemu dziecku i przestrzegam wszystkich rodzic??w!!!
1
jajajaja 2011-01-22 13:33:37
Straszne!! Co 3 miesiace "zatrudniaja" specjalnie osoby bez zadnego doswiadczenia w kelnerstwie pod pretekstem przyuczania osoba pracuje za grosze,po tym czasie mowia dowidzenia i szukaja nastepnej naiwnej osoby...
Ola 2011-07-08 13:11:56
Mile wspominam pracę w Kresowiance,
napiwki duże,
Goście mili,
zdobyłam doświadczenie,

polecam przepyszne pierogi p.Eli

przytulna rodzinna restauracja.
pozdrawiam Kresowiankę:)
Prawnik 2011-07-08 15:12:37
Na 100% te bzdury pisze konkurencja. Kresowianka to najlepsza restauracja w tym beznadziejnym Inowrocławiu. Przeprowadziłem się tutaj z Poznania i od lat byłem gościem w Kresowiance w Gnieźnie.
Jak już pisałem wcześniej polecam się właścicielom w sprawie wniosku do sądu.

Za oczernianie firm w Internecie można zostać ukaranym grzywną, ograniczeniem albo pozbawieniem wolności do lat dwóch. Jakie dział****** są zakazane przez prawo, a co wolno internaucie?
Coraz większy wpływ na sukcesy firmy ma jej renoma w Internecie. W efekcie wiele firm nie ogranicza się do naturalnego marketingu szeptanego wywołanego dobrą jakością usług, ale też kupuje dobre opinie i zleca pisanie pochlebnych komentarzy na forach.

Firmy nie ograniczają się jednak nawet do takiego dział****** i może zdarzyć, że zechcą oczernić konkurencję w Internecie.

Firma, która została w ten sposób pomówiona, jest chroniona nie tylko przez prawo cywilne, ale też kodeks karny. Dyskredytowanie firmy przez inną firmę jest czynem nieuczciwej konkurencji, czyli takim, który dzięki rozpowszechnianiu nieprawdziwych albo wprowadzających w błąd informacji przysparza autorowi korzyści albo szkodzi drugiej firmie. Warto przy okazji pamiętać, że reklama porównawcza jest dozwolona i nie dyskredytuje, o ile spełnia szereg norm dotyczących rzetelności.

Jeżeli jednak do przestępstwa dojdzie, poszkodowany może zgłosić sprawę na policję, albo domagać się naprawy szkód wywołanych czarnym marketingiem na drodze powództwa złożonego do sądu.

Pomawianie na forum internetowym jest przestępstwem z art. 212 par. 2 kodeksu karnego. Osoba, „która za pomocą środków masowego komunikowania pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania, popełnia przestępstwo”. Pomawianie jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia, albo pozbawienia wolności do 2 lat.

Polecam swoje usługi prawnicze. i proszę o kontakt
Interesujące 2011-08-08 13:45:53
Proszę nie reklamować tutaj swoich usług prawnych. Nigdy nie byłam w tej restauracji, ani też nie starałam się dostać tam pracę, ale wiem od dwóch osób (!!!!!), znajomych, że jest tam fatalnie. Pracodawca myśli, że pozjadał wszystkie rozumy, wykorzystuje i źle traktuje swoich pracowników, nie szanuje ich. Nie pisałabym tego, gdybym nie była pewna. Przykro mi ale to szczera prawda, nie mam powodu do kłamstwa.
A jeszcze jedno "Nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut, który służy obronie społecznie uzasadnionego interesu lub dotyczy postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną."
Oszukany wykorzystany 2012-03-20 17:27:03
Witam,chciałbym ostrzec wszystkich ktorzy chcieli by pracować u pana "czarodzieja" (usunięte przez administratora) .Jest to czlowiek ktory manipuluje ludzmi,wykorzystuje,obiecuje prace na umowe a potem przeciaga i nie daje jej.Kłamie jak z nut,żyje w innym świecie.Nie placi daje ochłapy,jezeli ktoś ma rodzine na utrzymaniu to moze liczyc sie z jej zaglodzeniem,rodzina go nie interesuje,tylko tworzenie,wizje i oglada sie za siebie czy ktos mu wideł nie wsadzi w plecy.A i bardzo lubi używać DYKTAFONU wiec trzeba uwazac co sie mowi.Takze odradzam.I tak mysle czy pewne instytucje panstwowe by sie nim nie zainteresowały.np PIP,US,SANEPID.
Natalia 2012-06-13 17:12:30
wasnie pijawiło sie ogloszenie ,że na weekendy tam poszukuja kelnerki. Ile mniej wiecej płaca za godzine ?
ZZZZZZZZZ 2012-09-04 13:42:11
to chyba sam szef sie tak chwali , a najwiecej to my wiemy ...jak by było oK ..to by ludzie u was pracowali ...NIKT NIE CHCE U WAS ROBIC
aska berbaska 2013-09-30 23:27:33
Hej. Czy macie jakies aktualne info o pracy w Hotelu Ogonowskim??Jakie tam sa zarobki atmosfera i w ogole?
lopez 2014-04-14 13:34:49
pewnie jak wszędzie w tego typu miejscach to zatrudniają raczej swoich znajomych na dorobek. Mylę się?
pan talerzyk 2015-01-08 12:30:11
wiem jak jest z zatrudnieniem w takim miejscach jak Restauracja Kresowianka, użytkownik lopez poruszył wazną kwestią choć pozostała ona bez odpowiedzi niestety. czy jako osoba nie związana w żaden sposób z firmą mam szansę u nich na zatrudnienien czy raczej tylko stawiają na swoich znajomych i takie tam sprawy?
sprawiedliwy 2015-01-16 17:24:42
dlaczego moja opinia została usunięta?
talerzyk 2015-12-19 15:24:45
Te pozytywne komentarze to rozumiem ze sami wlasciciele piszą tak?żenada!uwierzcie ze żadna z Was szanujących się kobiet nie chce tam pracować i nawet się o to nie starajcie.upodlenie człowieka to norma i standard z jakim sie spotkacie.A dla pracujących tam wielki szacun i nie pozwalajcie sobą pomiatać.wiem co mowie bo znam a raczej znalam to od środka
1
talerzyk 2016-03-08 19:57:30
wiem co mówie.możesz mi wierzyc na 100%
neko 2016-05-13 23:13:06
marek, uwierzcie mi że każdy dzień spędzony w tkaim miejscu już sporo daje jak ktoś doświadczenia nie ma.
Zostaw swoją opinię o Restauracja Kresowianka - Inowrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Restauracja Kresowianka