brak logo

Libet S.A.

Lublin

Opinie o Libet S.A.

kulfon 2014-09-25 10:36
Kogoś przyjęli - jest jakaś kobieta
wasyl 2014-10-01 20:51
zgadza się , przyjęli kobietę, ale zielona jak szczypior, znów będzie robiła za zderzak, w libecie jest stara wiara, trzyma się razem i co jakiś czas potrzeba kogoś" do bicia" - było ostatnio kilku
lolek 2014-10-12 12:19
Szukali tak długo i przyjęli zioloną, aż nie chce się wierzyć...
uwc 2014-10-27 20:19
Marek, napisz jakie stanowisko Cię interesuje, a dostaniesz pełne informacje. Wszystko zależy od stanowiska w Dz. Produkcji!
2
znawca 2015-01-27 23:05
Technolog po roku zrezygnował, firma bardzo źle traktuje ludzi
1
Hans Klos 2015-03-10 22:16
Automatyk / Elektryk
Żory, śląskie
Firma Libet S.A. jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych WIG 80. Jesteśmy kreatorem architektury i otoczenia inwestycji mieszkalnych, usługowych i infrastruktury drogowej. Oferujemy kompleksowe doradztwo dla naszych Partnerów Biznesowych. We własnym zakresie tworzymy i produkujemy kostkę brukową, elementy ogrodzeń, tarasów i fasad oraz architektoniczne formy betonowe Firma posiada 15 zakładów produkcyjnych na terenie całej Polski. Nasze wyroby i ich kompozycje prezentujemy w dwóch ogrodach wystawowych w Łodzi i Libiążu. Naszą misją jest twórcza kreacja otoczenia. Inspiracje czerpiemy z najlepszych wzorców i rozwiązań w zakresie nowoczesnych technologii i jakości produkcji. W naszej ofercie sprzedażowej posiadamy szeroka gamę naszych wyrobów, które wyróżniają się bogactwem kształtów, kolorów i typów powierzchni co pozwala na stosowanie niestandardowych rozwiązań zagospodarowania nawierzchni. Prowadzimy również profesjonalne doradztwo w zakresie aranżacji nawierzchni i ogrodów. Firma cieszy się uznaniem rynku pracy i konsumentów, czego potwierdzeniem są liczne nagrody i wyróżnienia.

Obecnie poszukujemy kandydatów na stanowisko:
ELEKTRYK /AUTOMATYK
Nr ref.: EL/ZR/03/15
Miejsce wykonywania pracy: zakład produkcyjny w Żorach

Zatrudniona osoba będzie odpowiedzialna za:
Przygotowanie maszyn do procesu produkcyjnego,
Kontrolę linii produkcyjnej, usuwanie usterek oraz dokonywanie napraw,
Konserwację infrastruktury elektrycznej zakładu,
Pracę w zespole celem optymalizacji produkcji.

Oczekiwania:
Wykształcenie minimum zawodowe techniczne,
Gotowość do podnoszenia kwalifikacji,
Uprawnienia SEP do 10 kV, D+E (warunek konieczny uprawnienia SEP do 1kV),
Doświadczenie w zawodzie,
Umiejętność czytania schematów oraz wykonywania szkiców elektrycznych,
Uprawnienia spawalnicze (min. spawanie elektryczne),
Znajomość sterowników PLC mile widziana,
Mile widziana znajomość zagadnień automatyki przemysłowej,
Mile widziane uprawnienia na wózki widłowe,
Znajomość obsługi komputera.

Oferujemy:
Pracę u lidera w branży oraz w ustabilizowanej firmie,
Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,
Możliwość podnoszenia kwalifikacji.

Szukają elektryka który dodatkowo bedzie spawaczem i wózkowym.
bos 2015-03-27 09:20
Wykorzystywanie ludzi, praca w nadgodzinach i w soboty na umowę zlecenie w drugiej firmie prezesów IFT. Dwie listy obecności, przesłuchania pracowników, nagany, zastraszanie. Miłej pracy. Ta firma się skończyła jak przejął ją obecny prezes i fundusz inwestycyjny.
2
jerry 2015-04-17 10:56
Witam,
interesuje mnie praca na stanowisku Przedstawiciel Handlowy. Chciałbym się dowiedzieć jakie warunki zatrudnienia oferuje firma na tym stanowisku m.in. jaka podstawa, samochód, atmosfera. Polecacie pracę ? Duża rotacja wśród ludzi ?
Zastanawiam się nad aplikowaniem stąd też moje pytania.
12
rtyu 2015-04-18 11:36
To każdy zainteresowany wie :) kwestia jakie warunki zatrudnienia oferuje firma...
9
cvb 2015-05-12 11:23
Dlaczego co chwila pojawiają się ogłoszenia na stanowisko PH w różnych rejonach Polski? coś się dzieje? zwalniają ludzi ? nie ma stabilizacji ?
1
znawca 2015-05-12 11:36
tam jest młyn z ph jak cholera, ogłoszenia są co chwila
1
znawca 2015-05-12 16:54
libet zdycha od kiedy managiery przejely firme!!!
2
Roman 2015-06-12 20:24
Na jakie zarobki może liczyć ph zajmujący się marką BaumaBrick, w sklepach DIY, na terenie trzech województw ?
1
konkurencja 2015-06-12 20:37
libet cienko płaci, średniej krajowej nawet w sezonie z premiami nie zrobisz!
byly pracownik 2015-07-14 18:18
Zarobki są marne. Pracowalem trochę w Libecie - bez komentarza na jakim stanowisku - tam wszyscy się znają. Jeśli nie masz rodziny, psa i akwarium i nie masz ochoty zarabiać dużych pieniędzy / pracować za pól darmo / , chcesz żyć w nieustannym stresie i pędzie to wyślij CV :D Przedstawiciele handlowi, kierownicy, technolodzy i część pracowników biurowych niższego szczebla we Wroclawiu zmienia się jak pogoda w górach.
Jeśli oczywiście ktoś ma ochotę pracować w libecie to proszę bardzo. Życzę szczęścia i sukcesów :D
Pozdrawiam wszystkich nieświadomych :D
pracownik 2015-08-06 19:33
Zarobki w biurze są marne, zero motywacji a już na pewno brak finansowej, wielka korporacja, kasa idzie na marketing, imprezy z klientami zamiast dać nawet stówke pracownikowi , który pracuje już długo. Ale po co ?... stąd rotacja i rotacja - nic się nie dzieje bez powodu. Z braku laku praca ok , jak nie ma innej
1
bbbbb 2015-08-13 12:38
Zdecydowanie nie polecam !!! firma bez pomysłu składu i ładu. Wszystko wygląda dobrze zewnątrz jednak w środku gnije. Dzisiaj pracujesz jutro dostajesz wypowiedzenie bez podania powodu, masz tylko szybko się rozliczyć... Szkoda czasu na tą firmę
10
betli 2015-09-27 16:23
Ja widzę że w Libet można zarobić dobre pieniądze właściwie za nic.Akwizytorzy jeżdżą dobrymi samochodami ktore wykorzystyują do celów prywatnych,w poniedzialki nie wyjeżdżają bo mają "prace biurowe"od wtorku do czwartku krotkie jazdy od 9 do 15tej w piątek znów prace biurowe i weeckend.Za co ta firma płaci to nie wiem.Akwizytorzy nie znają jezykow jężdżą w dresach i tenisówkach,nieogolone brudasy.
2
Hubert 2016-01-23 12:07
Dobra fucha w LIBET.Nie potrzeba za dużo pracować a kasa leci i dawają za to jeszcze nagrody.Oby najdlużej NIEMIEC dawał się się tak nabierać.
hubert 2016-02-04 22:21
Grzesiu,co szef wie o pracownikach ktorzy pracują 100 czy 200 km od niego.Po prostu go kiwają.Z czego oni są rozliczani?Z tych śmiesznych planów czy z godzin pracy?Wierz mi że nikt z akwizytorow nie przepracował 8 godzin dziennie.Sam z tej "możliwości" korzystałem bo nikt mnie nie rozliczał.
brutto 2016-03-29 17:07
2000-2500 ale brutto
1
Jacek 2016-09-01 08:58
Polecam pracę w Libecie. Spółka baaardzo dużo inwestuje w rozwój poprzez sprzęt i szkolenia, które dużo mnie nauczyły. Spółka idzie w dobrym kierunku. Kasa też spoko. Produkcja idzie pełną parą więc dobrze sprzedaje się kostka. A jak jest co robić to można też dobrze zarobić:)
1
Karierowicz 2016-09-01 14:18
Atmosfera jest super, zarobki ok, Firma się rozwija i poszukuje wykwalifikowanej kadry. Patrząc od środka jest ok, nie tylko z zewnątrz;)
1
Krzysztof 2016-09-02 11:49
Moim zdaniem w ostatnich miesiącach bardzo się poprawiło. Oby nadal była taka tendencja. Pracę polecam. Szału z zarobkami nie ma, ale patrząc na to co się dzieje dookoła ja jestem zadowolony. Ale fakt że każdy ma ostatnio dużo pracy. Ale w firmie która się rozrasta jest szansa na awans i na to liczę, a widzę że ostatnio na brak pracy nie można narzekać.
1
Bury 2016-09-04 08:13
W Łodzi lipa. Zarządzanie zakładem to dno
6
Wall 2016-09-04 10:58
Masz racje. Praca dyrektora polega na ciągłej walce o przetrwanie choć jeden dzień dłużej na stołku. Ma ok 60 lat i gdzie on znajdzie pracę ze swoimi kwalifikacjami.
3
Młody 2016-09-19 10:17
To chyba zależy od spojrzenia. Każdy szuka w pracy czegoś innego. Kasa jest ok, z atmosferą różnie, ale nie ma tragedii. Jak jest dużo pracy to jest nerwówka a teraz jest dużo pracy. Ogólnie ja jestem zadowolony. Wiadomo... nie ma pracy idealnej... tutaj też są minusy, ale reasumując jestem na tak, więc polecam.
Polak 2016-09-23 12:47
libet to dobra kasa, średnia atmosfera i nawał pracy, genialne szkolenia. Moja ocena 8/10
pozdrawiam
2
Janek 2016-09-27 14:08
Zależy pewnie od stanowiska. Ja myślałem o pracy na produkcji. Pracowałem w konkurencji 20 lat ale wszystko tam się z*ało. Mam pytanie jak wygląda praca w Libecie. Dodam że chodzi mi o produkcję.
Paweł 2016-09-28 12:48
Witam, napisałem na Libet na innym wątku ale może ten jest bardziej aktualny. Przeprowadziłem się do Oświęcimia i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o warunkach pracy w zakładzie Libiąż. Generalnie zauważyłem że trochę tutaj narzekają na nawał pracy. Czy w Libiążu też jest tak ciężko? Jakie są tam warunki? Atmosfera? Ogólnie patrząc na opinie innych firm w regionie patrząc na Gowork Libet ma chyba najwyższą ocenę i to mnie zainteresowało. Pracowałem już na produkcji ale nie przy kostce ale z tego co czytałem mają tutaj dobre szkolenia więc pytanie czy zatrudniliby mnie do siebie bez doświadczenia przy kostce. Dodam że mam 28 lat.
Pozdrawiam
Paweł
pomocny 2016-09-30 13:07
Nie ma przyjęć póki co. Mają pełną obsadę. Na razie każdy siedzi bo jest dobrze. Pracy jest dużo, nie ma zastojów. Myślę że jak będzie szlo jak idzie to kogoś zatrudnią. Może jakąś dużą umowę mają bo jest wrzesień a produkcja leci jak nigdy. bardzo dużo kostki się produkuje.
pomocny 2016-09-30 13:38
Ogólnie jest dobrze. Ja jestem zadowolony. Trochę bym zmienił jeśli chodzi o zarządzanie produkcją. Nawet przedstawiłem to co mogli by zmienić ale trochę zostało to zlane. No nic. Pracowałem w konkurencji i tutaj warunki pracy są bardzo dobre. Chcesz pracować to zarobisz. Chcesz awansować to się starasz. Nie chcesz pracować to wy... Ehh... Ale to wszędzie tak jest
kadet 2016-10-03 10:16
Ktoś coś wie jak wygląda praca w zakładzie w Lublinie? Chciałbym się tam dostać. Czy zatrudniają ludzi? Jak tam się pracuje?
kazik 2016-10-03 10:41
Nie ma przyjęć mimo że pracy jest multum. Raczej do końca roku nie będą nikogo zatrudniać. Produkcja nie zwalnia ale przyjdą mrozy, sprzedaż zmaleje to i pracy będzie mniej. Raczej na początku sezonu kogoś zatrudniają czyli z początkiem roku. A póki mało kto myśli o tym by się zwolnić.
fenix 2016-10-03 12:14
Chodzą słuchy że idą jakieś mocne pozytywne zmiany. Ciekawe o co może chodzić. Może coś wchłoną na rynku. Więc może oferty pracy się pojawią.
Rob 2016-10-04 17:37
Pewnie jakieś duże zlecenia pozyskali bo roboty jest wyjątkowo dużo. Myślałem że przyjdzie październik to trochę będzie można odpocząć a tu trzeba zasuwać.
Marek 2016-10-05 23:39
Pisze do ciebie "M". czy rzeczywiście jest tak jak piszesz czy się naigrywasz? Zastanawiam się czy się sam nie zgłosić do nich. Ale ważne jest to dla mnie czy nie mają zastojów? A jak mają to jak z kasą? Pracowałem w konkurencji w Pol***ku i tam często mieli zastoje i wtedy golutka pensja a za nią rodziny nie wyżyję. Znalazłem się w podbramkowej sytuacji. Bardzo proszę o rzetelną informację, ponieważ mam trójkę fajnych dzieciaków na utrzymaniu (3l,8l,11l) i potrzebuje na nie zarobić. Pracowałem długo na produkcji i chciałbym zgłosić się do nich osobiście tylko proszę napiszcie jak praca tam wygląda praca w tym zakładzie Lublinie.
Z góry dziękuje,
Marek
1
pomocny 2016-10-06 09:33
Od czerwca nie ma zastojów, a wręcz nie ciężko wyrobić się z produkcją na czas. Odkąd wyprzedali starą kostkę, która zalegała na magazynach jest pełno roboty. Na razie nie widziałem przyjęć, ale skoro masz duże doświadczenie to znajdź do nich maila na stronie do rekrutacji, opisz sytuację, myślę, że przyjmą Cię z otwartymi ramionami. Zawsze jest potrzeba wykwalifikowanych pracowników. Tak jak poprzednio ktoś napisał zależy od stanowiska. Jeśli znasz się na robocie to zarobisz.
2
baket 2016-10-10 11:11
Tak jak napisal pomocny możesz probowac do nich poza ofertami napisać. Pracy z roku na rok przybywa. Od polowy czerwca do teraz jest kociol. Zdobyli duże kontrakty i mimo ze mamy pazdziernik caly czas na pełnych obrotach jedziemy. Wiec mysle ze jest szansa ze cie przyjmą jak się zglosisz. Wiadomo ze jest końcówka sezonu i nie dają za bardzo ofert pracy ale jak masz duże doświadczenie to dawaj. Warunki pracy są uważam ze bardzo dobre. Znajomy moeil ze w firmie tej o której piszesz co się domyślam jest masakra i jak przyszedł tutaj to jest zadowolony. Z drugiej strony są tez tacy co narzekają ale to chyba w myśl zasady - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma-
Koleś 2016-10-10 11:44
A gdzie jest ta oferta pracy na wsparcie sprzedaży? Bo póki co widzę, ale operatora linii produkcyjnej i operatora wózka widłowego.
nick 2016-10-10 15:40
Jakie tam sa zarobki na produkcji. Dla pracownika który zaczyna prace?
nick 2016-10-10 16:38
Własnie tez zapomnialem zapytac. Bo to wazne co napisal szzz; placa na czas?
Maik 2016-10-12 14:48
Z pensją w miarę na czas. Z premiami czasami są obsuwy. Ale płacą dużo lepiej niż kiedyś.
Maik 2016-10-14 11:18
Ciężko powiedzieć. Nie pracuję jako ph, ale spróbuję się dowiedzieć.
olgierd 2016-10-15 09:50
Z tego co słyszałem to ok. 2500 brutto i prowizje uzależnienione od wyników. A tam już nie ma oporów. Jeśli chce Ci się zarobić to zarobisz dużo.
olgierd 2016-10-16 17:42
Podstawa na czas. Premie wypłacają ale zdarzają się obsuwy. Czasami to denerwuje ale nie ma tak że musisz o to walczyć. Częściej zdarzają się na wiosnę.
Jacek 2016-10-20 11:02
Pracuje w Libecie już 4 miesiąc. Pisałem na początku września. Pracy jest sporo, ale tak jak pisał olgierd podstawa na czas. Premie sa. Jestem mega zadowolony że tu przyszedłem. Zawsze przed tym zanim się gdzieś zatrudniałem sprawdzałem na goworku co piszą pracownicy i później staram się też aby innym pomóc napisać o danym pracodawcy jak wygląda u niego praca. W każdym razie polecam, bo jest fajna atmosfera, kasa zadowalająca, tylko pracy jest bardzo dużo, bo zaraz będzie listopad magazyny świecą pustkami, bo wszystko wyprzedane a my cały czas lecimy na bieząco z produkcją.
2
romek 2016-10-20 17:42
Ile placa przedstawicielowi?
anonim 2016-10-24 08:26
Z tego co kolega który jest ph jak się starasz i jesteś pracowity i nieźle sprzedajesz to 5-12k zarobisz. Ale jak nie robisz planów bo ci się nie chce to nie trzymają takich ludzi. Ja się na sprzedaż nie nadaję i wolę zarobić te 4k i nie stresować się planami bo sprzedaż to ciężki kawałek chleba.
1
merida 2016-10-31 12:42
Ładnie, a są teraz przyjęcia?
Zostaw swoją opinię o Libet S.A. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Libet S.A.