brak logo

Adipol-Azoty

Chorzów

Opinie o Adipol-Azoty

Kashmir :) 2013-02-28 22:06
Nie polecam (usunięte przez moderatora) pracowników pod względem wynagrodzenia.Jeśli nie chcesz stracić swojego życia i nie żałować swojego życia nie polecam. To firma bogata,ale nie dzieli się równo z pracownikami.Pensja 1700 zł netto/miesiąc na stanowisku elektromontera,pracownika produkcji, tokarza, spawacza. Nie polecam,bo się po prostu nie opłaca.Tylko na chwilę dopóki nie znajdzie się czegoś lepszego.
4
sss 2013-11-13 04:29
Pracowałem tam kilka lat temu na produkcji, masakryczne warunki szczególnie na paczkowalni gdzie kończy się proces produkcji, straszne zapylenie a do "ochrony" najzwyklejsze maseczki takie jakich używa się np przy malowaniu. Zależy gdzie rzuci cię zmianowy możesz się nie narobić lub zarobić, liczą się układy i znajomości. Na nockach różne rzeczy czasem się zdarzały ale nie będę wchodził w szczegóły. Ciężka i brudna praca za grosze, przynajmniej kiedy tam pracowałem, nie polecam nikomu kto ma coś więcej w głowie, bo praca jest schematyczna, nudna i dla ludzi którzy w mojej ocenie nie mają innych możliwości. Nie polecam.
1
Obecny pracownik 2016-01-24 14:37
Z pracy na produkcji w zakładach azotowych jestem zadowolony. Pracuję na wydziale saletry potasowej. Stawka początkowa to okolo 2500brutto. Jako osoba niemal bez doswiaczenia i jedynie po liceum - jestem zadowolony. Praca jest lekka i prosta. Przełożeni bezkonfliktowi. Nie ma rygoru i pracy 'od dzwonka do dzwonka' z 15 minutowa przerwa sniadaniowa. Atmosfera luźna, bo ludzie w porządku. Dodatkowym bonusem jest tanie ubezpieczenie grupowe oraz mozliwosc załatwienia sobie za grosze karty multisportu.

Jedyny mankament - praca w systemie 3-zmianowym, 4-brygadowym. Ale ma to również swoje plusy.
3
Bolo 2016-05-25 23:51
Marny zakład w r&d max mozesz zarobic 2200zl na reke sory ale to jakaś żenada no i ten Robak lepiej uciekać
2
concerned_joe 2016-06-20 21:51
Niestety zakład nosi za sobą piętno i konsekwencje kilkunastu lat złego zarządzania, złych decyzji, braku skutecznego pomysłu na jej funkcjonowanie. W ostatnich kilkunastu miesiącach firma przeżyła czterokrotnie zmianę zarządu, co zupełnie zdestabilizowało sytuację w firmie. Niestety brak inwestowania w wartościowych pracowników, niskie wynagrodzenia, brak systemu premiowania i często brak szacunku do takich pracowników spowodowało, że w ostatnim czasie odeszło kilku doświadczonych, wieloletnich, podchodzących z zaangażowaniem do swojej pracy pracowników, którzy jeszcze wiele mogli wnieść do firmy. Niestety wewnętrzna atmosfera w firmie również nie jest dobra, ponieważ zbyt wiele czynników sprawiło, w tym ostatnio ogromna rotacja szczególnie w pionie handlu, że zespół dawno przestał ze sobą dobrze współpracować i konflikty pomiędzy poszczególnymi działami, a nawet wewnątrz działów są na porządku dziennym. Jeżeli obecny zarząd jako kolejny nie będzie miał pomysłu na tą firmę, to niestety firma pójdzie równią pochyłą w dół.
12
Help 2016-06-27 11:59
Witam, mam przygotowaną specjalną ofertę pożyczkową dla pracowników Azotów, minimum formalności i wysokie kwoty od 1000 do 25 000. Zapraszam do kontaktu na ( usunięte przez administratora )
Mr CH 2016-06-28 12:00
A ja idę i zobaczę jak będzie. Dam znać pod koniec okresu próbnego
konst 2016-11-07 20:08
Nie polecam. Mogę wręcz powiedzieć że odradzam. SSS nic się nie zmieniło od Twojego wpisu. Z tego co wiem w biurowcu podobnie, chyba że masz układy.
4
paweł 2016-11-23 15:55
praca tylko dla znajomych i rodziny odpowiednio ustawionych osób w firmie, nie wysyłajcie cv nawet bo dajecie im podkładkę pod fałszywą rekrutację, rozmowa kwalifikacyjna dno, potwierdzające nepotyzm do granic absurdu.
4
wladek 2017-01-19 10:01
potwierdzam to co jest napisane w kwestii dz.handlowego i rozmow kwalifykacjyjnych, ktore sa "lipne". zatrudniaja na chwile potem likwiduja stanowisko. teraz poszukuja ludzi ds transportu NIE SKUSCIE SIE bo bedziecie zalowac. oferuja jakies 2tys na reke a wymagania dotyczace wiedzy oraz doswiadczenia, ze hooooooo.
ta firma jest chora tylko ludzi zal.....
2
Xyz 2017-01-19 17:09
Witam czytam te wszystkie opinie i sam nie wiem.co myśleć o tej formie może mi.ktoś. powiedzieć jak.wygląda praca na magazynie spozywka? Oprócz jazdy wózkiem jest też załadunek ręczny jeśli tak to ile tego jest widzę ze reż piszecie że zatrudniają a potem likwidują stanowiska jak ogólnie wygląda sprawa kasy
Jooooo 2017-01-25 14:48
Na azotach fajnie jest idzie się naj....fest za dwa tysie albo mni możesz pukla dostać dziś :-D
harry 2017-02-20 14:34
Ostatnimi czasy rotacja w ZACH jest przeogromna zwłaszcza w Dziale Handlowym, którego kierownictwo niezbyt wie co robić. Dyrektor bez doświadczenia za to z konkurencyjnej firmy dojącej Azoty na miliony. Kierownik logistyki, zakupów i wszystkiego co się da to głupiutka dziewczyna myśląca, że pozjadała wszystkie rozumy, a nie zna nawet angielskiego... ale za to należy do grona "trzech blondyn" rządzących tą firmą... Atmosfera panująca w firmie jest jak w zakładzie pogrzebowym lub w kostnicy. Wahania polityczne znacznie wpływają na nastrój pracowników. Niepewność bytu firmy z dnia na dzień dołuje ludzi, a brak szacunku ze strony współpracowników przekłada się na ich efektywność pracy. Zdecydowanie kadra zarządzająca nadaje się do wymiany, a kierownik sprzedaży który uciekł z firmy po niespełna 3 tygodniach tylko potwierdził jak wygląda praca w firmie która od ponad dwóch lat nie przynosi zysków.
1
Potter 2017-02-23 15:37
Harry coś chyba nie jesteś na bieżąco, chyba zostałeś zwolniony i teraz próbujesz wylać swoją frustrację. W firmie pomimo ciężkiej sytuacji jeszcze nigdy ludzie nie byli tak bardzo zintegrowani i chętni do pracy jak w ostatnim czasie.
1
Zostaw swoją opinię o Adipol-Azoty - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adipol-Azoty