Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Iglotex

zdjecie uzytkownika
fazi - 2013-05-14 16:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy wiecie o firmie Iglotex ja robiłem w tej firmie wszystko co było można trzeba było iść na magazyn szedłem trzeba było jechać z zamrażarkami jechałem , trzeba było robić kontrole w nocy robiłem ,trzeba było zawieżć towar woziłem , trzeba było rozmawiać z klientem rozmawiałem, trzeba było sprzątać plac sprzątałem ,i co z tego mam ZWOLNILI MNIE PO KILKU LATACH....i nawet dobrego słowa nie otrzymałem tak traktują pracowników w firmie iglotex. daj z siebie wszystko a w nagrodę dostaniesz wypowiedzenie
zdjecie uzytkownika
były ph iglo - 2013-05-14 16:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie nauczyłem się wszystkiego w iglotexie jak już. Tylko jeszcze wcześniej w innej firmie człowieku .Poza tym z klientami na temat mojej byłej firmy nie rozmawiam,bo nie wypada.Ani o serwisie,ani o niczym.Sami mówią co nieco,więc stąd wiem co się dzieje. Skończ,szkoda mi czasu na komentowanie tego co piszesz... a nawet mi się nie chce....a iglotex jakoś nagle zaczął używać nazwy elfood,której już chyba od roku nie używali.... prawda jest taka,że musieli kupić elfood ,żeby tutaj zaistnieć,bo taki kolos z małą hurtownią z [usunięte przez administratora] nie dawał rady ...ale co ty możesz wiedzieć .....oddział koszaliński ,to nie jest elfood ,tylko iglotex Gdynia i tyle
zdjecie uzytkownika
były ph iglo - 2013-05-14 16:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a klientów ,do których zapitalam( jak ty to napisałeś) to odwiedzam od 14lat i tylko dzięki mojej sumienności dalej handlują ze mną. To ja ich odwiedzałem regularnie, a nie jakiś tam manager.To ja ganiałem z ofertami i woziłem im zamrażarki ..nie widzę powodu,żebym nie mógł do nich dalej jeździć.Wolny kraj
zdjecie uzytkownika
były ph iglo - 2013-05-14 20:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Algidowiec dobrze gada ,prawda -pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-05-14 21:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez administratora] a słyszałeś kiedyś o umowie lojalnościowej?
Czytałeś dokładnie co podpisywałeś jak Cię zatrudniono?
Wygląda na to, że 40 osób nie czytało lub zapomniało co podpisało. Takie manewry nie uchodzą na sucho. Firma za dużo popłynęła żeby to sobie odpuścić.
"Złamanie zakazu konkurencji naraża pracownika na odpowiedzialność odszkodowawczą za szkodę wyrządzoną pracodawcy".
zdjecie uzytkownika
paragraf - 2013-05-15 07:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wiadomości wszystkich z "lojalkami" na umowach "śmieciowych"

Zgodnie z zasadą swobody zawierania umów (art. 3531 K.c.): „strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego”.

W treści umowy można wyłączyć podejmowanie działań zagrażających interesowi gospodarczemu zleceniodawcy w rozumieniu przepisów o nieuczciwej konkurencji. Takie postanowienia umowy nie naruszają granic swobody określonych w art. 3531 K.c. (wyrok SN z 11 września 2003 r., III CKN 579/2001). Zakaz konkurencji wynikający z umowy nie jest wkraczaniem w zasadę swobody zatrudniania się czy też wolności gospodarczej (wyrok Sądu Apelacyjnego w Białymstoku z 4 grudnia 2001 r., I ACa 439/2001).

W doktrynie wskazuje się jednak na znaczne różnice w klauzuli o zakazie konkurencji zawartej w umowie o pracę a w umowie cywilnoprawnej. Niemniej jednak pogląd, iż zakaz konkurencji można rozszerzyć na okres po ustaniu umowy bez żadnego ekwiwalentu, znajduje się w zdecydowanej mniejszości. W wyroku Sądu Najwyższego (sygn. III CKN 579/2007) orzeczono, iż takie zobowiązanie jest nieważne, gdyż narusza zasady współżycia społecznego. Wskazuje się też, że złamanie zakazu konkurencji powinno prowadzić do odszkodowania poprzez zapłatę umówionej kwoty (uchwała SN z 18 października 2001 r., III CZP 47/2001).

Zastrzeżenie umowne tej treści nawiązuje do konstrukcji kary umownej i umowy wzajemnej. Dlatego wprowadzony do umowy (także umowy cywilnoprawnej, czyli umowy o dzieło, zlecenie czy o współpracy) zakaz konkurencji po ustaniu stosunku zlecenia bez ekwiwalentu należy uznać za nieważny.
zdjecie uzytkownika
szulc_uu26 - 2013-05-24 01:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Troche poczytałem tych waszch "opini"i jednoznacznie stwierdzam że kupa hałasu o nic.
Osobiscie przenioslem sie z MAKRO C&C Polska branża HoReCa do Koszalinskiego oddziału IGLOTEXU i powiem ze naprawde za takie warunki jakie dostalem ,obojetnie w którą strone ta wspólpraca by poszła OPŁACA MI SIE
zdjecie uzytkownika
szulc_uu26 - 2013-05-24 01:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogolnie rzecz biorąc to zapewniam że IGLOTEX Koszalin w branży HoReCA jeszcze powalczy.
A konkurencji zycze oczywiscie tylko "dużych"zamowień.

I bardzo prosze o niepisanie glupich i wulgarnych komentarzy :)
zdjecie uzytkownika
Carlos - 2013-05-25 16:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak sobie czytam... Jeśli macie dość swojej pracy przyjeżdżajcie do Torunia. Już niedługo w tym oddziale będzie sporo wolnych miejsc pracy. Nowy, absolutnie domotywujący do pracy system wynagrodzeń oraz przedmiotowe traktowanie pracowników skutecznie ich motywują do poszukiwania innej pracy. Trzech na czterech przedstawicieli (kierowników rejonu ha,ha!) których znam intensywnie szuka pracy. Zastanawiam się dlaczego jest tak, że pracodawca im lepszych ma pracowników tym bardziej z czasem ma ich gdzieś. Ja na szczęście trafiłam nieźle i na razie jestem doceniana przez swojego szefa :)
Życzę powodzenia...
zdjecie uzytkownika
jaaasiek - 2013-05-26 20:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w Toruniu też ??? :D .. A który oddział po Toruniu ??
Tak to jest gdy handlowców ma się za śmieci ..gdy się nie szanuje swoich ludzi. Klienci handlują z ph - nie z firmą .. Pójdę do konkurencji - 80% moich klientów na dobre i na złe idzie za mną .. bo mi wierzą i ufają ..bo nigdy ich nie wystawiłem. Bez względu na to w jakiej firmie sprzedaję .. czy to tak ciężko zrozumieć ??

zdjecie uzytkownika
wacooo - 2013-06-06 19:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Iglotex ha ha jesteście śmieszni . pozdrawiam konkurencja :)))
zdjecie uzytkownika
jasio - 2013-06-07 23:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś iglotexiaki z Koszałkowa zamilkli ciekawe dlaczego;-) czyżby aż tak dobrze im szło?;-)a tu sezon za pasem i prawdziwy test
zdjecie uzytkownika
iii - 2013-06-08 11:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracujemy i nie zajmujemy się głupotami Kolego
zdjecie uzytkownika
xxz - 2013-06-08 15:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oby całe lato było deszczowe , bo i tak obroty nie mają wpływu na wypłatę magazynierów
zdjecie uzytkownika
lolita - 2013-06-09 11:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zaczynamy Wojne z traktowaniem pracowników IGLOTEXU! Pierwszy ruszył oddział w Koszalinie teraz czas na następne niech odczują ogrome straty na tych marnych wypłatach. Sezon się zaczyna, ale równie szybko może się zakończyć dla pewnych oddziałów!
PRACOWNICY ŁĄCZMY SIĘ !
zdjecie uzytkownika
dragon - 2013-06-09 11:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tak myślę...
Iglotex to już największa i najsilniejsza firma w Polsce. Produkuje najlepszą pizze i pyzy i wogóle jest najlepsza....................
a wszystko dzięki pracownikom którzy świetnie zarabiają i jak zapłacą
za rachunki i chleb to mogą spać spokojnie a ich prezes może nabijać kobze sobie i swoim ziomkom z dalekiego kraju a wszystko to pod
czujnym okiem uokiku, pihu, pipu, i innych PIP
zdjecie uzytkownika
Przedstawiciel - 2013-06-13 19:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę wiedza na najwyższym poziomie :)
Skąd bierzecie takie dyrdymały :) Jeśli chodzi o Toruń to ma się dobrze i jeszcze się nie zdarzyło, aby PH zwolnił się z tej firmy na przełomie ostatniej dekady.
No ale jeśli komuś 3000 - 3500 zł na rękę miesięcznie nie wystarcza to trzeba dalej szukać...

Życzę wszystkim powodzenia w poszukiwaniu wymarzonej pracy, ale po wpisach widać, że połowa z Was się do żadnej pracy nie nadaje :)

zdjecie uzytkownika
pedro - 2013-06-18 15:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka sytuacja w iglotexie w Sochaczewie,od dłuzszego czasu ogłaszaja sie na pracownika magazynu i do załadunku.
zdjecie uzytkownika
ph północno-wschodnia polska - 2013-06-26 15:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie do ph czy wiadomo wam o jakiś konkursach dla ph od iglotexu? mam na myśli wycieczki i nagrody za sprzedaż marki własnej. W moim oddziale oficjalnie nikt nic niewie bądz niechce powiedzieć. Mam też pytanie kiedy dostajecie targety na bieżący miesiąc? ( unas często zdarza sie że przed końcem miesiąca dopiero,kiedy często są już niemożliwe do realizacji), no i czy wiecie jak jest naliczana wypłata i zaco macie potrącenia? (unas nikt niewie za co tak naprawde dostał pieniądze, a za co nie, nikt niechce nam pokazać jak obliczyli daną wypłate)
zdjecie uzytkownika
Pinio - 2013-06-26 16:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie po to system wynagrodzeń został tak skonstruowany żebyś Ty teraz wiedział ile powinieneś zarobić.
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2013-06-30 17:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dno dno jeszcze raz dno zarobki przy załadunku 1300 zł magazynier 1700 i dymają całę noce nawet bez żadnej przerwy zero socjalu nawet herbaty brak a co mówić o posiłkach odzież własną mamy brak słów w końcu coś pęknie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-08 15:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na tym magazynie nie ma aby tak, że stawka nocna i nadgodziny sa lepiej płatne? Pracujecie w iglotex na umowie o zlecenie, czy może ktos ma o pracę?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-27 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Da się normalnie wziąć wolne w IGLOTEX SP.Z O.O. gdynia?
zdjecie uzytkownika
obcy - 2013-08-01 02:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co się dzieje nocami w krzeszowickim Iglo? Już po mieście chodzą słuchy.
zdjecie uzytkownika
filter - 2013-08-01 21:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie słuchy kolego, bo nic ostatnio nie słyszałem
zdjecie uzytkownika
pisze strażak - 2013-08-21 15:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jak żes tak obrotny tu pisac bzdury i oczerniac za plecami to zapraszam na wymiane poglądów po za firmą i nie oczerniaj bo kiedyś sam możesz nażekać na piekące oko a po za tym to twoje damskie się nie liczy pseudo magazynierku. i podpisuj się swoim id a nie anonimy farmazonie piszesz
zdjecie uzytkownika
Dupek - 2013-09-02 15:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w jednej firmi z lodami i mrozonkami glownie Ice Mastry i Poltino. Aktualnie wyglada tak ze za algide nic nie dostajemy za mrozonki tez zero 3% od sprzedazy latem. A za konkursy od producenta to tez jakis walek puscil przelew za maj za promocje a od czerwca do wrzesnia z 3000zl zaleglych narazie cisza i zbywanie. Ogolnie mam wrazenie ze nikomu nie zalerzy samochod to ruina opony kazde inne ... Chwilowo bede milczec co to za firma ale jak nie przeleje ICE MASTRY kasy badz kase wzial ktos inny to wystawie odpowiednia ocene
zdjecie uzytkownika
Rysiek - 2013-09-05 09:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Iglotex Sochaczew to świeżo rozdeptana kupa ! Omijać z daleka bo muchy z zarządu kąsają po wypłatach ! Ogółem totalne dno !!!
zdjecie uzytkownika
do rysia - 2013-09-06 14:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to po co tam jeszcze pracujesz jak ci cały czas ucinaja kase? Pewnie jestes jednym z tych płaczków(straszak,szczepan.kon itp.) ktorzy cały czas szukaja innej roboty a nonstop tam siedza . bedziesz tam robił nawet jak ci cała wypłate zabiora!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-09-24 22:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Takiego balaganu jak w Rzeszowie to chyba nigdzie nie. ma zatrudnili baranów bez pojęcia. do zarządzania to koszty. juź sam takie ze czekać. kiedy. oddział. zamkną ale wszyscy mamy nadzieję ze wreszcie ktoś. z góry to zobaczy i ich wywalą na zbity. pysk. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-05 15:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W życiu w gorszej firmie nie pracowałem zarobki obcinają do 1800zł każą robić po 12 godzin logistyka to porażka dyrektora widać tylko raz w tygodniu 2 godziny każą podpisywać lojlki że musisz pracować dla nich 2 lata i nie możesz się zwolnić bo zapłacisz karę gorzej niż w Afryce nie polecam nikomu pracy w iglotexie najgorsza firma w polsce.
zdjecie uzytkownika
Matka Boska - 2013-10-08 16:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To zdanie powyżej... Najdłuższe jakie czytałem kiedykolwiek.
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2013-10-31 17:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2013-09-24 22:27:14]:
nowy nie placz tylko wez sie do roboty to cie nie wywala :D
zdjecie uzytkownika
mlody kierowca - 2013-11-05 17:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
większość opinii negatywnych jakie tu są to prawda. Nie polecam pracy w oddziele koszalińskim, zatrudniają kierowców świeżych po zdaniu prawka i nie zorientowanych w temacie, ze to praca sezonowa, rekrutują w kwietniu, maju przed sezonem, cały ten śmieszny oddział stoi na kilku starych wygach,sfrustrowanych,robiących za pół darmo,i grupce dyrektorokierowników, a młodzi tylko na te kilka miesięcy, nawet nie zawracajcie sobie głowy. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
świerzy - 2013-11-07 01:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie jak wyglada praca na magazynie? ile zmian?
zdjecie uzytkownika
Kryha bez oka - 2013-11-16 00:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak Rzeszów stoi ? tzn zarobki na magazynie? w biurze normalni ludzie ? umowa normalna ? kasa wieksza niż 1600 zł
zdjecie uzytkownika
lol - 2013-11-23 13:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pedro - 2013-06-18 15:43:49]:
W Toruniu tylko (usunięte przez administratora) mają dobrze i szanse na karierę w tej firmie !!!
zdjecie uzytkownika
iglo - 2013-11-23 21:40:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widziałem, że otwierają oddział w zielonej górze. warto tam pracować?
zdjecie uzytkownika
życzliwy - 2013-11-25 16:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Po Koszalinie przyszedł czas na Gdynię! a to dopiero początek
zdjecie uzytkownika
zen ek - 2013-11-29 14:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Olsztyn już gotowy. Teraz się tu zacznie gruba akcja, zaraz po świętach!!!
zdjecie uzytkownika
Black Mamba - 2013-11-29 19:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie takie fachowce jak ty odchodzili synu marnotrawny ....
zdjecie uzytkownika
Gdynianie - 2013-11-29 23:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To my pracownicy z Gdyni! wrócimy do Firmy jeśli przestanie rządzić Olsztyn. Już (usunięte przez administratora)mniej n as okradał. Więc czas na zmiany!! możemy w każdej chwili wrócić ale koleś musi wrócić do Olsztyna tam gdzie jego miejsce. Strasznie nas wykolegował ten (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kurde blade - 2013-11-30 09:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy którzy odchodzą bo im alex płaci są nic nie warci. Ten pan z chwaszczyna nie płaci podatków i wszystko idzie pod stołem. Za chwile zobaczycie co sie stanie. Jedno można powiedzieć już dziś. Powrotu do iglotexu pewnie nie maja. Nikt w tej branży tez ich nie weźmie. Po za tym kim oni są . Kelnerzy i jeden dewiant
zdjecie uzytkownika
Klos - 2013-11-30 10:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja tamvczytam i słucham i patrzę . Jestem w firmie od 6 lat i wiecie co powiem ? Zawsze dostawałem wszystkie mi należne pieniążki na czas i zawsze z żurek i chorobowym. Jest mi cieżko ale napisze aby inni wiedzieli . Jestem kolega wszystkich tych którzy postanowili odejść . Nie pracowali. Po za jedńym. Nie odeszli bo kasa bo gdyby tak było to po co tam gdzie tak jak ktoś napisał nie płaca podatku. Odeszli bo inas namawiali. Leniwych i tyle. Przepraszam ( usunięte przez administratora ) ale jestes przykładem .( usunięte przez administratora ) wiadomo. Poszedł bo mu zwolnili chuda ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Pingwin - 2013-11-30 16:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Klos - 2013-11-30 10:23:58]:
Poczekaj życzliwy kolego aż kelnerzy i dewiant wezmą sie za twoja trasę. Do zobaczenia i poszukaj sobie nowego zajęcia.
zdjecie uzytkownika
Były Pracownik 3miasto - 2013-11-30 18:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem bardzo dużo rzeczy, które robił Dziku ze swoimi Sikorami ale nie chcę wylądować na cmentarzu bo mi dziady grożą. Proszę zweryfikujcie ich działania i sami ocencie. bez odbioru.
zdjecie uzytkownika
kto - 2013-12-01 11:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kto pozwala na to żeby cala "rodzinka pl."pracowała ze sobą i rządzila całą firmą
zdjecie uzytkownika
anty dzik - 2013-12-01 12:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kto - 2013-12-01 11:36:15]:
Nie mozna grozić to karalne jest. A jak masz kwity do zapodaj i sie nie bój.
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2013-12-01 17:25:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kwit to juz dostał jak widzisz :) tak tu czytam jak to cały czas jedna soba pisze. Wszyscy ja znają i w (usunięte przez administratora) maja. Wszystko czas pokaże . Karton big milka dla tego kto zgodnie kto tak tu zadymia :):):):):)
zdjecie uzytkownika
Gdynia - 2013-12-01 18:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeczytałem wszytskie opinie i stwierdzam że drugiega takiego Pana (usunięte przez administratora) (oddział Gdynia) nie znajdziecie .

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Iglotex!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iglotex
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert