Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o IGLOTEX SP.Z O.O.

zdjecie uzytkownika
pracownik Iglotex - 2013-05-13 20:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem Iglotexu i wcale się nie dziwię zachowaniu pracowników Koszalina. Przez ostanie miesiące w Iglotexie było coraz gorzej, w 2012 Elfood przestał istnieć.Zlikwidowano nawet nową Spółkę Iglotex Koszalin w marcu 2013 . Zmieniono też Prezesa, którego każdy szanował bo walczył o nas, a nowy nawet nie raczył przyjechać ani razu, przysłano tylko pismo o zmianach. Zwolniono Księgowe i przyszła informacja o tym, że w Koszalinie i innych oddziałach trzeba zwolnić kolejne 10% pracowników. Dodatkowo główny dostawca Hortex rozwiązał umowę z Iglotexem i nie było podstawowego towaru. Inni dostawcy tacy jak Dr. Oetker, Aviko, Bonduelle przestali wspierać... Na domiar złego wprowadzono nowy system wypłat konkursów dla PH, gdzie PH mógł przy słabej pogodzie nie otrzymać ani grosza. Budżety ograniczały wynagrodzenia dla pozostałych pracowników. Na co było czekać?!?!?! Ja dzisiaj dziękuję im za to, że " mają jaja" i dzięki nim wszyscy zyskaliśmy. Mamy Hortex ( nie wiem, gdzie podkupiony) mamy 100% konkursów i przynajmniej na razie my co zostaliśmy ZYSKALIŚMY. Dziękuję CHŁOPAKI z Koszalina!!!

zdjecie uzytkownika
Edek - 2013-05-13 21:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy ma prawo zmienić pracę, tym bardziej, że warunki się w Iglotexie pogarszają od dłuższego czasu jak tu czytam. To, że zrobili to w jednym czasie to też nic dziwnego... , jak fabryki i firmy zwalniają grupowo to tyle się w TV nie mówi. Znam takich Kolegów np. Wedel co pojechali 50 Chłopa do Warszawy na Konferencję i ich szystkich pogonili... i wrócili PKSem.
A tu w Koszalinie zamiast 40 osób w mrożonkach będzie pracowało 80 osób :) SUPER . Prezydent Koszalina powinien podziękować byłym Iglotexiakom, a teraz Allfoodowcom:)
TO JEST WOLNY KRAJ, KAŻDY MA PRAWO ZMIENIĆ PRACĘ!!!!!
zdjecie uzytkownika
mirek z Hortexu - 2013-05-13 21:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku z Iglotexu, dobrze wiesz, że połączenie Dystrybutora i Producenta w jednym ręku się nie udaje. Konsekwencje są takie, że sklep nie może już współpracować tylko z Iglotexem,gdyż nie otrzymuje " przełożenia" promocji, akcji łączonych i innych narzędzi gdyż Iglotex nie jet i nie będzie wspierany przez głównych producentów w Polsce. Liderzy rynkowi HORTEX, OETKER, ALGIDA i inni zorientowali się, że WY pchacie tylko swoje i daleko tak nie zajedziecie!!!
Teraz chwilowo jestescie dobry i dla ludzi i dla producentów, a za parę miesięcy... zobaczymy. FABRYKI MUSZĄ SIĘ AMORTYZOWAĆ!!!
zdjecie uzytkownika
zenek - 2013-05-13 21:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie paragrafy LUDZIE!!!!???

Każdy obywatel ma prawo zmienić pracę!!! Dzisiaj piłkarz gra w Realu, a jutro w Barcelonie, wczoraj pracował w Ferrari , a dzisiaj w Mercedesie. Świat jest wolny. Gdyby było dobrze nikt by przeciez nie odszedł z Iglotexu Chopy. Ci co zostali też będą mieli lepiej, bo tamci poszli, to normalne :) Swoją drogą wiem, że płacili 100 tyś dla najlepszych PH żeby zostali, ale nie wzięli, ciekawe jak się czują Ci co tam dalej pracują? he he he???
zdjecie uzytkownika
koal123 - 2013-05-13 22:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przestańcie się szykanować w każdej pracy są plusy i minusy ,prawda jest pośrodku a wyzwiska świadczą tylko o tej osobie co to napisała żenada.Nie dajcie się zmanipulować część tych postów jest pisana przez zespół kierowniczy jednej i drugiej firmy.Po sezonie część pracowników z jednej i drugiej firmy pójdzie w odstawkę.Tam będziecie wszyscy równi bezrobotni więc nie plujcie na siebie.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2013-05-13 22:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku, Ty zmieniłeś prace??? ELFOOD NA ALLFOOD??? Robisz z ludzi idiotów??? Chyba tylko samochód z Pandy na Seicento Ci zmieniono i numer telefonu, bo dalej zapitalasz do tych samych klientów, i na dodatek robisz do gniazda, w którym się wychowałeś, opowiadając im takie bzdury o Iglotexie. Wczoraj jeździłeś i opowiadałeś im jedną historyjkę, a teraz opowiadasz im bajkę, że serwis to ma allfood? Jeśli alfood ma serwis, to tylko dlatego, że w Iglotexie nauczyłeś się tego, czego mama Cie nie nauczyła w domu, czyli dobrych manier.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2013-05-13 22:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były ph igl - 2013-05-13 20:40:38

Naiwni.. - 2013-05-13 19:15:56

Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.





Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.


A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.





Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..


tak czytam twoje wypociny i naprawdę zastanawiam się o co tobie chodzi człowieku? Przecież to,że ktoś zmienił pracę ,to nie jest twoja sprawa.Zatrudniłeś się do iglotexu,to pracuj.Kto Ci broni ?pracuj i bądź szczęśliwy. A jak już tak bardzo Cię interesuje ,to nikt nie wiadomo jakich pieniędzy nie dostał za przejście.Po prostu trzeba sobie prowizję wypracować. Jednorazową i to nie małą kasę proponowali właśnie w zamian za zostanie w iglotexie,ale jakoś nikt z przedstawicieli nie skorzystał. Co do frustracji, to ja tutaj nie widzę ,żeby ktoś się żalił z tych,którzy odeszli. Raczej wypowiadają się Ci,co zostali,lub nowo zatrudnieni.Co do doświadczenia,to my ten oddział rozbujaliśmy ,więc nie mów mi o doświadczeniu iglotexu. To my byliśmy najlepszym oddziałem w Polsce,nie wy. Wy ,to dopiero możecie pokazać na co was stać i to się ewentualnie dopiero okaże.Ale jak na razie,to chyba za wcześnie na takie twoje komentarze. Serwis? a jaki wy macie serwis co? taki ,że jedzie kierowca z towarem i mówi do klienta cyt,, co pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawraca?,, nowy przedstawiciel do klienta cytuję,, ja nie mam czasu jeździć do pani dwa razy w tygodniu,niech pani zamówi,żeby wystarczyło,,. O takim serwisie mówisz? .To Ci powiem ,że pierdoły piszesz.Pracuj i ciesz się,że Ci co odeszli zwolnili Tobie etat. Trochę dłużej tam pracowałem ,więc mogę coś więcej powiedzieć na ten temat. Ciśnienie to ty będziesz miał jak będziesz musiał klientom wciskać Arivę,której nikt prawie nie chce zamawiać....Zmieniliśmy pracę ,nic złego nie zrobiliśmy ,jest to wyłącznie nasza sprawa i nikogo więcej,więc darujcie sobie zbędne komentarze....czas pokaże kto będzie sprzedawał coraz mniej,tylko żebyś się czasem nie zdziwił kolego....żegnam
Człowieku, Ty zmieniłeś prace??? ELFOOD NA ALLFOOD??? Robisz z ludzi idiotów??? Chyba tylko samochód z Pandy na Seicento Ci zmieniono i numer telefonu, bo dalej zapitalasz do tych samych klientów, i na dodatek robisz do gniazda, w którym się wychowałeś, opowiadając im takie bzdury o Iglotexie. Wczoraj jeździłeś i opowiadałeś im jedną historyjkę, a teraz opowiadasz im bajkę, że serwis to ma allfood? Jeśli alfood ma serwis, to tylko dlatego, że w Iglotexie nauczyłeś się tego, czego mama Cie nie nauczyła w domu, czyli dobrych manier.
zdjecie uzytkownika
Algidowiec - 2013-05-14 08:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wychowałem się na sklepach jak pracowałem w Algidzie człowieku, a Iglotex nas niestety przejął za darmo z rynkiem. Niestety nie dochował obietnic!!! Algida to była dobra szkoła i płacili wszystko na "kwitach", a nie tak jak w Iglotexie umową zleceniem ( śmieciową). Teraz po 8 latach jakbym zachorował to na chleb by nie było....Jeździłem też wtedy dobrym samochodem, a nie klejonym z 3 części "szrotem " z Lubichowa. Proszę nie piszcie takich bzdur, że wszystka wiedza o rynku to z Iglotexu. Przecież wszyscy wiedzą gdzie są sklepy.....
zdjecie uzytkownika
manager - 2013-05-14 09:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie Managery z Iglotexu, historia z 10 lat to zwolnienia Managerów, którzy coś dla firmy zrobili:
[usunięte przez moderatora] na Prezesa Koszalina też się szykowali, więc sam odpuścił !!! Weźcie to pod rozwagę ..., jak ktoś jest mocny to leci...
zdjecie uzytkownika
nie manager - 2013-05-14 09:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomniałeś o wszystkich managerach z Iglokraka, których też pogonili..., i co w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostają na południu. Nie wiadomo dlaczego tak robią?!

zdjecie uzytkownika
fazi - 2013-05-14 16:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy wiecie o firmie Iglotex ja robiłem w tej firmie wszystko co było można trzeba było iść na magazyn szedłem trzeba było jechać z zamrażarkami jechałem , trzeba było robić kontrole w nocy robiłem ,trzeba było zawieżć towar woziłem , trzeba było rozmawiać z klientem rozmawiałem, trzeba było sprzątać plac sprzątałem ,i co z tego mam ZWOLNILI MNIE PO KILKU LATACH....i nawet dobrego słowa nie otrzymałem tak traktują pracowników w firmie iglotex. daj z siebie wszystko a w nagrodę dostaniesz wypowiedzenie
zdjecie uzytkownika
były ph iglo - 2013-05-14 16:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie nauczyłem się wszystkiego w iglotexie jak już. Tylko jeszcze wcześniej w innej firmie człowieku .Poza tym z klientami na temat mojej byłej firmy nie rozmawiam,bo nie wypada.Ani o serwisie,ani o niczym.Sami mówią co nieco,więc stąd wiem co się dzieje. Skończ,szkoda mi czasu na komentowanie tego co piszesz... a nawet mi się nie chce....a iglotex jakoś nagle zaczął używać nazwy elfood,której już chyba od roku nie używali.... prawda jest taka,że musieli kupić elfood ,żeby tutaj zaistnieć,bo taki kolos z małą hurtownią z [usunięte przez administratora] nie dawał rady ...ale co ty możesz wiedzieć .....oddział koszaliński ,to nie jest elfood ,tylko iglotex Gdynia i tyle
zdjecie uzytkownika
były ph iglo - 2013-05-14 16:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a klientów ,do których zapitalam( jak ty to napisałeś) to odwiedzam od 14lat i tylko dzięki mojej sumienności dalej handlują ze mną. To ja ich odwiedzałem regularnie, a nie jakiś tam manager.To ja ganiałem z ofertami i woziłem im zamrażarki ..nie widzę powodu,żebym nie mógł do nich dalej jeździć.Wolny kraj
zdjecie uzytkownika
były ph iglo - 2013-05-14 20:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Algidowiec dobrze gada ,prawda -pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-05-14 21:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez administratora] a słyszałeś kiedyś o umowie lojalnościowej?
Czytałeś dokładnie co podpisywałeś jak Cię zatrudniono?
Wygląda na to, że 40 osób nie czytało lub zapomniało co podpisało. Takie manewry nie uchodzą na sucho. Firma za dużo popłynęła żeby to sobie odpuścić.
"Złamanie zakazu konkurencji naraża pracownika na odpowiedzialność odszkodowawczą za szkodę wyrządzoną pracodawcy".
zdjecie uzytkownika
paragraf - 2013-05-15 07:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wiadomości wszystkich z "lojalkami" na umowach "śmieciowych"

Zgodnie z zasadą swobody zawierania umów (art. 3531 K.c.): „strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego”.

W treści umowy można wyłączyć podejmowanie działań zagrażających interesowi gospodarczemu zleceniodawcy w rozumieniu przepisów o nieuczciwej konkurencji. Takie postanowienia umowy nie naruszają granic swobody określonych w art. 3531 K.c. (wyrok SN z 11 września 2003 r., III CKN 579/2001). Zakaz konkurencji wynikający z umowy nie jest wkraczaniem w zasadę swobody zatrudniania się czy też wolności gospodarczej (wyrok Sądu Apelacyjnego w Białymstoku z 4 grudnia 2001 r., I ACa 439/2001).

W doktrynie wskazuje się jednak na znaczne różnice w klauzuli o zakazie konkurencji zawartej w umowie o pracę a w umowie cywilnoprawnej. Niemniej jednak pogląd, iż zakaz konkurencji można rozszerzyć na okres po ustaniu umowy bez żadnego ekwiwalentu, znajduje się w zdecydowanej mniejszości. W wyroku Sądu Najwyższego (sygn. III CKN 579/2007) orzeczono, iż takie zobowiązanie jest nieważne, gdyż narusza zasady współżycia społecznego. Wskazuje się też, że złamanie zakazu konkurencji powinno prowadzić do odszkodowania poprzez zapłatę umówionej kwoty (uchwała SN z 18 października 2001 r., III CZP 47/2001).

Zastrzeżenie umowne tej treści nawiązuje do konstrukcji kary umownej i umowy wzajemnej. Dlatego wprowadzony do umowy (także umowy cywilnoprawnej, czyli umowy o dzieło, zlecenie czy o współpracy) zakaz konkurencji po ustaniu stosunku zlecenia bez ekwiwalentu należy uznać za nieważny.
zdjecie uzytkownika
szulc_uu26 - 2013-05-24 01:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Troche poczytałem tych waszch "opini"i jednoznacznie stwierdzam że kupa hałasu o nic.
Osobiscie przenioslem sie z MAKRO C&C Polska branża HoReCa do Koszalinskiego oddziału IGLOTEXU i powiem ze naprawde za takie warunki jakie dostalem ,obojetnie w którą strone ta wspólpraca by poszła OPŁACA MI SIE
zdjecie uzytkownika
szulc_uu26 - 2013-05-24 01:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogolnie rzecz biorąc to zapewniam że IGLOTEX Koszalin w branży HoReCA jeszcze powalczy.
A konkurencji zycze oczywiscie tylko "dużych"zamowień.

I bardzo prosze o niepisanie glupich i wulgarnych komentarzy :)
zdjecie uzytkownika
Carlos - 2013-05-25 16:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak sobie czytam... Jeśli macie dość swojej pracy przyjeżdżajcie do Torunia. Już niedługo w tym oddziale będzie sporo wolnych miejsc pracy. Nowy, absolutnie domotywujący do pracy system wynagrodzeń oraz przedmiotowe traktowanie pracowników skutecznie ich motywują do poszukiwania innej pracy. Trzech na czterech przedstawicieli (kierowników rejonu ha,ha!) których znam intensywnie szuka pracy. Zastanawiam się dlaczego jest tak, że pracodawca im lepszych ma pracowników tym bardziej z czasem ma ich gdzieś. Ja na szczęście trafiłam nieźle i na razie jestem doceniana przez swojego szefa :)
Życzę powodzenia...
zdjecie uzytkownika
jaaasiek - 2013-05-26 20:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w Toruniu też ??? :D .. A który oddział po Toruniu ??
Tak to jest gdy handlowców ma się za śmieci ..gdy się nie szanuje swoich ludzi. Klienci handlują z ph - nie z firmą .. Pójdę do konkurencji - 80% moich klientów na dobre i na złe idzie za mną .. bo mi wierzą i ufają ..bo nigdy ich nie wystawiłem. Bez względu na to w jakiej firmie sprzedaję .. czy to tak ciężko zrozumieć ??

zdjecie uzytkownika
wacooo - 2013-06-06 19:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Iglotex ha ha jesteście śmieszni . pozdrawiam konkurencja :)))
zdjecie uzytkownika
jasio - 2013-06-07 23:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś iglotexiaki z Koszałkowa zamilkli ciekawe dlaczego;-) czyżby aż tak dobrze im szło?;-)a tu sezon za pasem i prawdziwy test
zdjecie uzytkownika
iii - 2013-06-08 11:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracujemy i nie zajmujemy się głupotami Kolego
zdjecie uzytkownika
xxz - 2013-06-08 15:44:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oby całe lato było deszczowe , bo i tak obroty nie mają wpływu na wypłatę magazynierów
zdjecie uzytkownika
lolita - 2013-06-09 11:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zaczynamy Wojne z traktowaniem pracowników IGLOTEXU! Pierwszy ruszył oddział w Koszalinie teraz czas na następne niech odczują ogrome straty na tych marnych wypłatach. Sezon się zaczyna, ale równie szybko może się zakończyć dla pewnych oddziałów!
PRACOWNICY ŁĄCZMY SIĘ !
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IGLOTEX SP.Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x