Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o IGLOTEX SP.Z O.O.

zdjecie uzytkownika
wiesiu - 2013-05-02 20:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy ph w Iglotex Koszalin - 2013-05-02 17:01:06

No właśnie. Chyba liczyli na to, że firma padnie. A tu proszę. W tydzień wszystko stanęło na nogach, zatrudniono kogo trzeba, wszyscy spięci i gotowi.

Dziwni ludzie, taką kasę zarabiali i poszli w nieznane.Zatrudnili się teraz u bankruta ze stolycy.

btw dzięki wielkie. Dzięki Wam mam robotę, którą lubię, pracodawcę, który płaci na czas. I fajne autko po jednym z was..i numer telefonu też :)) Żyć nie umierać !!
A skąd możesz wiedzieć ile zarabiali,co powiedział ci prezesik z centrali? Miesiąc się ledwo skończył a już ci zapłacili,skoro twierdzisz,że płacą na czas.Ładnie główkę ci zryli.A spięci i gotowi możecie być ale trzeba jeszcze sprzedawać,a z tym nie bèdzie tak łatwo.
zdjecie uzytkownika
chwdiglotex - 2013-05-02 20:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ty mozesz chlopcze wiedziec po dwoch tygodniach pracy w zasranym iglotexie,pozyjemy zobaczymy czas pokarze bo ten sie smieje kto sie smieje ostatni,naczytaliscie sie opini o renie i myslicie ze wszystko wiecie a tak naprawde nie wiecie nic. PS: milego sezonu panie nowy przedstawiciel obys target wyrobil hahaha
zdjecie uzytkownika
iglo - 2013-05-02 23:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
adolf - 2013-05-01 19:55:10

can - 2013-05-01 13:06:57

Pozdrawiam kolegów z Koszalina i proponuje im skontaktować się z innymi oddziałami REN.Dowiedzą się jak wyglądają naprawdę wypłaty(ok.23-28)oraz tego że w RENIE oczywiście były zwolnienia pracowników po sezonie. Zwalniało się 2-3 kierowców, ich trasy były rozpisywane na innych z myślą że, na wiosnę jakoś to będzie. Poza tym może nie wszyscy wiedzą o tym, że REN aby otrzymać kredyt pozastawiał w bankach samochody a nawet zamrażarki (można sprawdzić są nalepki bankowe naklejone na lodówki). A jak wszyscy wiemy kredyty trzeba spłacać (a pieniążki się kończą, dostawcy proszą o zapłatę za towar). Dlatego pozdrawiam i jednocześnie podziwiam kolegów z Koszalina za to że zdecydowali się związać z taką padaczką.
ciekawe tylko czy Zarząd Iglotexu przyjmie z powrotem ludzi którzy można powiedzieć ZDRADZILI FIRMĘ idąc do konkurencji. Powodzenia chłopaki w Renie- sezon przetrwacie :))))) a po sezonie... hy hy hy
Nie bój się o chłopaków,oni dadzą radę.Zacznij martwić się o siebie,bo gdy nie będziecie robić targetów będą was zwalniać.Już na początku kwietnia wszystkie oddziały Iglotexu miały zwalniać pracowników bo nie mieścili się się w budżetach.Tylko po akcji w Koszalinie centrala wycofała się ze wszystkiego.Narazie próbują uspokoić sytuację,że niby wzystko ok, ale i tak im się to nie uda. Więc życzę powodzenia wszystkim nowo zatrudnionym w Iglotexie.
zdjecie uzytkownika
can - 2013-05-03 13:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
iglo - 2013-05-02 23:30:54

adolf - 2013-05-01 19:55:10

can - 2013-05-01 13:06:57

Pozdrawiam kolegów z Koszalina i proponuje im skontaktować się z innymi oddziałami REN.Dowiedzą się jak wyglądają naprawdę wypłaty(ok.23-28)oraz tego że w RENIE oczywiście były zwolnienia pracowników po sezonie. Zwalniało się 2-3 kierowców, ich trasy były rozpisywane na innych z myślą że, na wiosnę jakoś to będzie. Poza tym może nie wszyscy wiedzą o tym, że REN aby otrzymać kredyt pozastawiał w bankach samochody a nawet zamrażarki (można sprawdzić są nalepki bankowe naklejone na lodówki). A jak wszyscy wiemy kredyty trzeba spłacać (a pieniążki się kończą, dostawcy proszą o zapłatę za towar). Dlatego pozdrawiam i jednocześnie podziwiam kolegów z Koszalina za to że zdecydowali się związać z taką padaczką.
ciekawe tylko czy Zarząd Iglotexu przyjmie z powrotem ludzi którzy można powiedzieć ZDRADZILI FIRMĘ idąc do konkurencji. Powodzenia chłopaki w Renie- sezon przetrwacie :))))) a po sezonie... hy hy hy
Nie bój się o chłopaków,oni dadzą radę.Zacznij martwić się o siebie,bo gdy nie będziecie robić targetów będą was zwalniać.Już na początku kwietnia wszystkie oddziały Iglotexu miały zwalniać pracowników bo nie mieścili się się w budżetach.Tylko po akcji w Koszalinie centrala wycofała się ze wszystkiego.Narazie próbują uspokoić sytuację,że niby wzystko ok, ale i tak im się to nie uda. Więc życzę powodzenia wszystkim nowo zatrudnionym w Iglotexie.
A co ty możesz wiedzieć o pracy w Renie po 2 tyg. Jakich nowych głupot nagadał wam wasz nowy szef. Co, zrobił wam na jego słynnym zebraniu pranie mózgów. Obiecał jak to będziecie rewelacyjnie zarabiali ,roztoczył swoje nierealne wizje jaki to Ren niedługo będzie wielki i potężny, a może obiecał jak w ubiegłym roku wszystkim pieniążki od targetów (oczywiście po tym spotkaniu już się nie pojawił , pieniążki oczywiście też).Koledzy pracowałem dla tego mitomana i bajkopisarza wiele lat i jednego mnie nauczył, to co szef mówi a co robi to są dwie różne sprawy, a we wszystkim najważniejszy jest on sam i jego pieniążki. Poza tym rozmawiacie o AP jakby to on rządził firmą, a to nie prawda. Firmą rządzą jego starzy a on to tylko figurant(facet od wciskania ludziom takim jak wy samych bredni). I muszę przyznać że jest w tym dobry. A przekonacie się o tym już po jakimś roku(o ile tyle przetrwacie).A wcześniej bo już na jesieni odczujecie boleśnie 1200 zł pensji miesięcznie płatnej może do końca miesiąca. ha, ha pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ja - Koszalin - 2013-05-03 16:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam forumowiczów, pozdrawiam wszystkich którzy nam dopingują i mam nadzieje, że wszystkim pracującym w Iglotex'ie poprawią się warunki pracy, tych którzy nam nie dopingują też pozdrawiam bo dzięki naszemu odejściu mają miejsce pracy. Także ja widzę same pozytywy tej sprawy dla wszystkich, którzy się tu wypowiadają, nie rozumiem tylko skąd się bierze tyle złośliwości i nienawiści w wypowiedziach wielu z Was?
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2013-05-04 15:44:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mógłby mi ktoś powiedzieć jaka atmosfera jest w iglotexie w Gdyni na magazynie? Proszę, o szczerą odpowiedź, bo chciałbym zacząć tam prace. I jak tam jest z zarobkami.? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ph Wrocław - 2013-05-06 22:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego ja pracuje w oddziale Wrocław i zastanawiam się dlaczego u nas nie jest tak kolorowo jak opisujecie....pracuje jako ph juz 7 lat w tej firmie i w tym oddziale jest coraz gorzej ....ludzie zaczynają sie zwalniać masowo bo zarabiają grosze ....jeśli myślisz że ze 1800zł da sie przeżyć i być z tego zadowolonym to życze powodzenia...nasz oddział to straszna lipa...lechtom, nordis i iglomak są ze wszystkim daleko przed nami...u nas nawet towaru nie ma kto i nie ma czym wywozić...LIPA STRASZNA LIPA!!!!!!!! w przyszłości pan [usunięte przez moderatora] samo osobiście bedzie dostarczał towar do klientów hehehe
zdjecie uzytkownika
Aka - 2013-05-06 23:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oddział Szczecin dołącza się! u nas również nie jest kolorowo, jesteśmy wykorzystywani za marne pieniądze!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mr - 2013-05-07 20:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może koszaliński rynek mrożonek wreszcie zacznie jakoś funkcjonować, może ożywi się ? Nareszcie w Koszalinie jest konkurencja, której obecność zmusi nas wszystkich do myślenia, nas i Was.

Uspokójmy emocje, .. co będzie to będzie.

Bez Was chłopaki [usunięte przez moderatora],. z Wami też się nie da z innych przyczyn obiektywnych .. żal [usunięte przez moderatora] wielki.

Ale niech tak już pozostanie.

Pozdrawiam Was wszystkich i z serca życzę powodzenia.
Lekko nie będzie..
zdjecie uzytkownika
men - 2013-05-10 11:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego licz się ze słowami, bo za obelgi pod adresem innych są odpowiednie paragrafy, a dokładnie art. 216 §2 Kk, myślisz, że jesteś anonimowy? Jakim trzeba być człowiekiem i do jakiego niskiego poziomu się zniżyć żeby na forum wypisywać takie rzeczy.
zdjecie uzytkownika
men - 2013-05-10 11:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego licz się ze słowami, bo za obelgi pod adresem innych są odpowiednie paragrafy, a dokładnie art. 216 §2 Kk, myślisz, że jesteś anonimowy? Jakim trzeba być człowiekiem i do jakiego niskiego poziomu się zniżyć żeby na forum wypisywać takie rzeczy.
Sorki, tu to miało być.
zdjecie uzytkownika
Chochoł - 2013-05-11 23:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jak zobaczyłech tego Tadzia co pekasem do nas przyjechoł w obdartych porciętach to od razu pomyślałech że to uczciwy chłop być musi, przeca się nie dorobił, nie po ojcach ma fortune a i ludziom kotleta doł bo należą się posiłki, 2 dni ale zawse cóś. Koperte też doł, kurde anioł nie człowiek, sam ni ma a z nosa wydłubie i da, ziemniaków się na zime nakupi za te kopertówke. A jak te dyrektory co tak piknie te kartony przezucoły na rampie to se pomyślałech że do tego stworzone są i po co im te zarządy, na rampie by się chłopiny kurde rozwineły cóś więcej nie? Piknie tera je w naszej firmie, jo jest uczciwy bo fiacika 126p mom to nikt nie powie żem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale tych recydywistów to się nie czepiajta, jo też mioł przykrość z sądem, bom sąsiadowi popijaku po gębie nastrzeloł ale racja była po mojej stronie. Ino nie wiem co to te sterydy? Ale jak te diabły zbałamuciły te ponad 40 chłopa to do łba mi nie włazi? Mówita że głąby, tosz rozuma swego nie mieli? 60 % obsady do tej pory dobrze pracujących rozumy potraciło, Kaszpiroskie jakiś cy cóś? A może zahipnozywali ich co? Kurde tyle pytań a nima odpowiedzi na nie.
Zdrowia życzę bo ono najważniejsze, a reszta to…
zdjecie uzytkownika
NORDIS - 2013-05-12 16:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biedaki z Was dzieciaki :)
zdjecie uzytkownika
otooto - 2013-05-13 10:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chochoł - 2013-05-11 23:13:59

Ja jak zobaczyłech tego Tadzia co pekasem do nas przyjechoł w obdartych porciętach to od razu pomyślałech że to uczciwy chłop być musi, przeca się nie dorobił, nie po ojcach ma fortune a i ludziom kotleta doł bo należą się posiłki, 2 dni ale zawse cóś. Koperte też doł, kurde anioł nie człowiek, sam ni ma a z nosa wydłubie i da, ziemniaków się na zime nakupi za te kopertówke. A jak te dyrektory co tak piknie te kartony przezucoły na rampie to se pomyślałech że do tego stworzone są i po co im te zarządy, na rampie by się chłopiny kurde rozwineły cóś więcej nie? Piknie tera je w naszej firmie, jo jest uczciwy bo fiacika 126p mom to nikt nie powie żem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale tych recydywistów to się nie czepiajta, jo też mioł przykrość z sądem, bom sąsiadowi popijaku po gębie nastrzeloł ale racja była po mojej stronie. Ino nie wiem co to te sterydy? Ale jak te diabły zbałamuciły te ponad 40 chłopa to do łba mi nie włazi? Mówita że głąby, tosz rozuma swego nie mieli? 60 % obsady do tej pory dobrze pracujących rozumy potraciło, Kaszpiroskie jakiś cy cóś? A może zahipnozywali ich co? Kurde tyle pytań a nima odpowiedzi na nie.

Zdrowia życzę bo ono najważniejsze, a reszta to…
Nie ważne kto jakim samochodem służbowym jeździ, ale kto ile na prywatne konto nakradł. Chłopaki z Koszalina do klientów autobusami też nie jeździli, w podartych spodniach nie chodzili a jednak okazało się że za mało zarabiali. Nie ma co dużo gadać bo chłopakom to sam Prezydent miasta powinien podziękowania złożyć - przecież tylu ludzi dzięki nim pracę znalazło ;)
zdjecie uzytkownika
Naiwni.. - 2013-05-13 19:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.

Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.
A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.

Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..
zdjecie uzytkownika
były ph igl - 2013-05-13 20:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naiwni.. - 2013-05-13 19:15:56

Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.



Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.

A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.



Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..

tak czytam twoje wypociny i naprawdę zastanawiam się o co tobie chodzi człowieku? Przecież to,że ktoś zmienił pracę ,to nie jest twoja sprawa.Zatrudniłeś się do iglotexu,to pracuj.Kto Ci broni ?pracuj i bądź szczęśliwy. A jak już tak bardzo Cię interesuje ,to nikt nie wiadomo jakich pieniędzy nie dostał za przejście.Po prostu trzeba sobie prowizję wypracować. Jednorazową i to nie małą kasę proponowali właśnie w zamian za zostanie w iglotexie,ale jakoś nikt z przedstawicieli nie skorzystał. Co do frustracji, to ja tutaj nie widzę ,żeby ktoś się żalił z tych,którzy odeszli. Raczej wypowiadają się Ci,co zostali,lub nowo zatrudnieni.Co do doświadczenia,to my ten oddział rozbujaliśmy ,więc nie mów mi o doświadczeniu iglotexu. To my byliśmy najlepszym oddziałem w Polsce,nie wy. Wy ,to dopiero możecie pokazać na co was stać i to się ewentualnie dopiero okaże.Ale jak na razie,to chyba za wcześnie na takie twoje komentarze. Serwis? a jaki wy macie serwis co? taki ,że jedzie kierowca z towarem i mówi do klienta cyt,, co pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawraca?,, nowy przedstawiciel do klienta cytuję,, ja nie mam czasu jeździć do pani dwa razy w tygodniu,niech pani zamówi,żeby wystarczyło,,. O takim serwisie mówisz? .To Ci powiem ,że pierdoły piszesz.Pracuj i ciesz się,że Ci co odeszli zwolnili Tobie etat. Trochę dłużej tam pracowałem ,więc mogę coś więcej powiedzieć na ten temat. Ciśnienie to ty będziesz miał jak będziesz musiał klientom wciskać Arivę,której nikt prawie nie chce zamawiać....Zmieniliśmy pracę ,nic złego nie zrobiliśmy ,jest to wyłącznie nasza sprawa i nikogo więcej,więc darujcie sobie zbędne komentarze....czas pokaże kto będzie sprzedawał coraz mniej,tylko żebyś się czasem nie zdziwił kolego....żegnam
zdjecie uzytkownika
pracownik Iglotex - 2013-05-13 20:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem Iglotexu i wcale się nie dziwię zachowaniu pracowników Koszalina. Przez ostanie miesiące w Iglotexie było coraz gorzej, w 2012 Elfood przestał istnieć.Zlikwidowano nawet nową Spółkę Iglotex Koszalin w marcu 2013 . Zmieniono też Prezesa, którego każdy szanował bo walczył o nas, a nowy nawet nie raczył przyjechać ani razu, przysłano tylko pismo o zmianach. Zwolniono Księgowe i przyszła informacja o tym, że w Koszalinie i innych oddziałach trzeba zwolnić kolejne 10% pracowników. Dodatkowo główny dostawca Hortex rozwiązał umowę z Iglotexem i nie było podstawowego towaru. Inni dostawcy tacy jak Dr. Oetker, Aviko, Bonduelle przestali wspierać... Na domiar złego wprowadzono nowy system wypłat konkursów dla PH, gdzie PH mógł przy słabej pogodzie nie otrzymać ani grosza. Budżety ograniczały wynagrodzenia dla pozostałych pracowników. Na co było czekać?!?!?! Ja dzisiaj dziękuję im za to, że " mają jaja" i dzięki nim wszyscy zyskaliśmy. Mamy Hortex ( nie wiem, gdzie podkupiony) mamy 100% konkursów i przynajmniej na razie my co zostaliśmy ZYSKALIŚMY. Dziękuję CHŁOPAKI z Koszalina!!!

zdjecie uzytkownika
Edek - 2013-05-13 21:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy ma prawo zmienić pracę, tym bardziej, że warunki się w Iglotexie pogarszają od dłuższego czasu jak tu czytam. To, że zrobili to w jednym czasie to też nic dziwnego... , jak fabryki i firmy zwalniają grupowo to tyle się w TV nie mówi. Znam takich Kolegów np. Wedel co pojechali 50 Chłopa do Warszawy na Konferencję i ich szystkich pogonili... i wrócili PKSem.
A tu w Koszalinie zamiast 40 osób w mrożonkach będzie pracowało 80 osób :) SUPER . Prezydent Koszalina powinien podziękować byłym Iglotexiakom, a teraz Allfoodowcom:)
TO JEST WOLNY KRAJ, KAŻDY MA PRAWO ZMIENIĆ PRACĘ!!!!!
zdjecie uzytkownika
mirek z Hortexu - 2013-05-13 21:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku z Iglotexu, dobrze wiesz, że połączenie Dystrybutora i Producenta w jednym ręku się nie udaje. Konsekwencje są takie, że sklep nie może już współpracować tylko z Iglotexem,gdyż nie otrzymuje " przełożenia" promocji, akcji łączonych i innych narzędzi gdyż Iglotex nie jet i nie będzie wspierany przez głównych producentów w Polsce. Liderzy rynkowi HORTEX, OETKER, ALGIDA i inni zorientowali się, że WY pchacie tylko swoje i daleko tak nie zajedziecie!!!
Teraz chwilowo jestescie dobry i dla ludzi i dla producentów, a za parę miesięcy... zobaczymy. FABRYKI MUSZĄ SIĘ AMORTYZOWAĆ!!!
zdjecie uzytkownika
zenek - 2013-05-13 21:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie paragrafy LUDZIE!!!!???

Każdy obywatel ma prawo zmienić pracę!!! Dzisiaj piłkarz gra w Realu, a jutro w Barcelonie, wczoraj pracował w Ferrari , a dzisiaj w Mercedesie. Świat jest wolny. Gdyby było dobrze nikt by przeciez nie odszedł z Iglotexu Chopy. Ci co zostali też będą mieli lepiej, bo tamci poszli, to normalne :) Swoją drogą wiem, że płacili 100 tyś dla najlepszych PH żeby zostali, ale nie wzięli, ciekawe jak się czują Ci co tam dalej pracują? he he he???
zdjecie uzytkownika
koal123 - 2013-05-13 22:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie przestańcie się szykanować w każdej pracy są plusy i minusy ,prawda jest pośrodku a wyzwiska świadczą tylko o tej osobie co to napisała żenada.Nie dajcie się zmanipulować część tych postów jest pisana przez zespół kierowniczy jednej i drugiej firmy.Po sezonie część pracowników z jednej i drugiej firmy pójdzie w odstawkę.Tam będziecie wszyscy równi bezrobotni więc nie plujcie na siebie.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2013-05-13 22:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku, Ty zmieniłeś prace??? ELFOOD NA ALLFOOD??? Robisz z ludzi idiotów??? Chyba tylko samochód z Pandy na Seicento Ci zmieniono i numer telefonu, bo dalej zapitalasz do tych samych klientów, i na dodatek robisz do gniazda, w którym się wychowałeś, opowiadając im takie bzdury o Iglotexie. Wczoraj jeździłeś i opowiadałeś im jedną historyjkę, a teraz opowiadasz im bajkę, że serwis to ma allfood? Jeśli alfood ma serwis, to tylko dlatego, że w Iglotexie nauczyłeś się tego, czego mama Cie nie nauczyła w domu, czyli dobrych manier.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2013-05-13 22:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
były ph igl - 2013-05-13 20:40:38

Naiwni.. - 2013-05-13 19:15:56

Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.





Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.


A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.





Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..


tak czytam twoje wypociny i naprawdę zastanawiam się o co tobie chodzi człowieku? Przecież to,że ktoś zmienił pracę ,to nie jest twoja sprawa.Zatrudniłeś się do iglotexu,to pracuj.Kto Ci broni ?pracuj i bądź szczęśliwy. A jak już tak bardzo Cię interesuje ,to nikt nie wiadomo jakich pieniędzy nie dostał za przejście.Po prostu trzeba sobie prowizję wypracować. Jednorazową i to nie małą kasę proponowali właśnie w zamian za zostanie w iglotexie,ale jakoś nikt z przedstawicieli nie skorzystał. Co do frustracji, to ja tutaj nie widzę ,żeby ktoś się żalił z tych,którzy odeszli. Raczej wypowiadają się Ci,co zostali,lub nowo zatrudnieni.Co do doświadczenia,to my ten oddział rozbujaliśmy ,więc nie mów mi o doświadczeniu iglotexu. To my byliśmy najlepszym oddziałem w Polsce,nie wy. Wy ,to dopiero możecie pokazać na co was stać i to się ewentualnie dopiero okaże.Ale jak na razie,to chyba za wcześnie na takie twoje komentarze. Serwis? a jaki wy macie serwis co? taki ,że jedzie kierowca z towarem i mówi do klienta cyt,, co pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawraca?,, nowy przedstawiciel do klienta cytuję,, ja nie mam czasu jeździć do pani dwa razy w tygodniu,niech pani zamówi,żeby wystarczyło,,. O takim serwisie mówisz? .To Ci powiem ,że pierdoły piszesz.Pracuj i ciesz się,że Ci co odeszli zwolnili Tobie etat. Trochę dłużej tam pracowałem ,więc mogę coś więcej powiedzieć na ten temat. Ciśnienie to ty będziesz miał jak będziesz musiał klientom wciskać Arivę,której nikt prawie nie chce zamawiać....Zmieniliśmy pracę ,nic złego nie zrobiliśmy ,jest to wyłącznie nasza sprawa i nikogo więcej,więc darujcie sobie zbędne komentarze....czas pokaże kto będzie sprzedawał coraz mniej,tylko żebyś się czasem nie zdziwił kolego....żegnam
Człowieku, Ty zmieniłeś prace??? ELFOOD NA ALLFOOD??? Robisz z ludzi idiotów??? Chyba tylko samochód z Pandy na Seicento Ci zmieniono i numer telefonu, bo dalej zapitalasz do tych samych klientów, i na dodatek robisz do gniazda, w którym się wychowałeś, opowiadając im takie bzdury o Iglotexie. Wczoraj jeździłeś i opowiadałeś im jedną historyjkę, a teraz opowiadasz im bajkę, że serwis to ma allfood? Jeśli alfood ma serwis, to tylko dlatego, że w Iglotexie nauczyłeś się tego, czego mama Cie nie nauczyła w domu, czyli dobrych manier.
zdjecie uzytkownika
Algidowiec - 2013-05-14 08:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wychowałem się na sklepach jak pracowałem w Algidzie człowieku, a Iglotex nas niestety przejął za darmo z rynkiem. Niestety nie dochował obietnic!!! Algida to była dobra szkoła i płacili wszystko na "kwitach", a nie tak jak w Iglotexie umową zleceniem ( śmieciową). Teraz po 8 latach jakbym zachorował to na chleb by nie było....Jeździłem też wtedy dobrym samochodem, a nie klejonym z 3 części "szrotem " z Lubichowa. Proszę nie piszcie takich bzdur, że wszystka wiedza o rynku to z Iglotexu. Przecież wszyscy wiedzą gdzie są sklepy.....
zdjecie uzytkownika
manager - 2013-05-14 09:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie Managery z Iglotexu, historia z 10 lat to zwolnienia Managerów, którzy coś dla firmy zrobili:
[usunięte przez moderatora] na Prezesa Koszalina też się szykowali, więc sam odpuścił !!! Weźcie to pod rozwagę ..., jak ktoś jest mocny to leci...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IGLOTEX SP.Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x