brak logo

Iglotex

Gdynia

Opinie o Iglotex

mr 2013-05-07 20:48:14
Może koszaliński rynek mrożonek wreszcie zacznie jakoś funkcjonować, może ożywi się ? Nareszcie w Koszalinie jest konkurencja, której obecność zmusi nas wszystkich do myślenia, nas i Was.

Uspokójmy emocje, .. co będzie to będzie.

Bez Was chłopaki [usunięte przez moderatora],. z Wami też się nie da z innych przyczyn obiektywnych .. żal [usunięte przez moderatora] wielki.

Ale niech tak już pozostanie.

Pozdrawiam Was wszystkich i z serca życzę powodzenia.
Lekko nie będzie..
men 2013-05-10 11:57:07
Kolego licz się ze słowami, bo za obelgi pod adresem innych są odpowiednie paragrafy, a dokładnie art. 216 §2 Kk, myślisz, że jesteś anonimowy? Jakim trzeba być człowiekiem i do jakiego niskiego poziomu się zniżyć żeby na forum wypisywać takie rzeczy.
men 2013-05-10 11:59:16
Kolego licz się ze słowami, bo za obelgi pod adresem innych są odpowiednie paragrafy, a dokładnie art. 216 §2 Kk, myślisz, że jesteś anonimowy? Jakim trzeba być człowiekiem i do jakiego niskiego poziomu się zniżyć żeby na forum wypisywać takie rzeczy.
Sorki, tu to miało być.
Chochoł 2013-05-11 23:13:59
Ja jak zobaczyłech tego Tadzia co pekasem do nas przyjechoł w obdartych porciętach to od razu pomyślałech że to uczciwy chłop być musi, przeca się nie dorobił, nie po ojcach ma fortune a i ludziom kotleta doł bo należą się posiłki, 2 dni ale zawse cóś. Koperte też doł, kurde anioł nie człowiek, sam ni ma a z nosa wydłubie i da, ziemniaków się na zime nakupi za te kopertówke. A jak te dyrektory co tak piknie te kartony przezucoły na rampie to se pomyślałech że do tego stworzone są i po co im te zarządy, na rampie by się chłopiny kurde rozwineły cóś więcej nie? Piknie tera je w naszej firmie, jo jest uczciwy bo fiacika 126p mom to nikt nie powie żem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale tych recydywistów to się nie czepiajta, jo też mioł przykrość z sądem, bom sąsiadowi popijaku po gębie nastrzeloł ale racja była po mojej stronie. Ino nie wiem co to te sterydy? Ale jak te diabły zbałamuciły te ponad 40 chłopa to do łba mi nie włazi? Mówita że głąby, tosz rozuma swego nie mieli? 60 % obsady do tej pory dobrze pracujących rozumy potraciło, Kaszpiroskie jakiś cy cóś? A może zahipnozywali ich co? Kurde tyle pytań a nima odpowiedzi na nie.
Zdrowia życzę bo ono najważniejsze, a reszta to…
NORDIS 2013-05-12 16:54:12
Biedaki z Was dzieciaki :)
otooto 2013-05-13 10:56:18
Chochoł - 2013-05-11 23:13:59

Ja jak zobaczyłech tego Tadzia co pekasem do nas przyjechoł w obdartych porciętach to od razu pomyślałech że to uczciwy chłop być musi, przeca się nie dorobił, nie po ojcach ma fortune a i ludziom kotleta doł bo należą się posiłki, 2 dni ale zawse cóś. Koperte też doł, kurde anioł nie człowiek, sam ni ma a z nosa wydłubie i da, ziemniaków się na zime nakupi za te kopertówke. A jak te dyrektory co tak piknie te kartony przezucoły na rampie to se pomyślałech że do tego stworzone są i po co im te zarządy, na rampie by się chłopiny kurde rozwineły cóś więcej nie? Piknie tera je w naszej firmie, jo jest uczciwy bo fiacika 126p mom to nikt nie powie żem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale tych recydywistów to się nie czepiajta, jo też mioł przykrość z sądem, bom sąsiadowi popijaku po gębie nastrzeloł ale racja była po mojej stronie. Ino nie wiem co to te sterydy? Ale jak te diabły zbałamuciły te ponad 40 chłopa to do łba mi nie włazi? Mówita że głąby, tosz rozuma swego nie mieli? 60 % obsady do tej pory dobrze pracujących rozumy potraciło, Kaszpiroskie jakiś cy cóś? A może zahipnozywali ich co? Kurde tyle pytań a nima odpowiedzi na nie.

Zdrowia życzę bo ono najważniejsze, a reszta to…
Nie ważne kto jakim samochodem służbowym jeździ, ale kto ile na prywatne konto nakradł. Chłopaki z Koszalina do klientów autobusami też nie jeździli, w podartych spodniach nie chodzili a jednak okazało się że za mało zarabiali. Nie ma co dużo gadać bo chłopakom to sam Prezydent miasta powinien podziękowania złożyć - przecież tylu ludzi dzięki nim pracę znalazło ;)
Naiwni.. 2013-05-13 19:15:56
Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.

Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.
A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.

Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..
były ph igl 2013-05-13 20:40:38
Naiwni.. - 2013-05-13 19:15:56

Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.



Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.

A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.



Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..

tak czytam twoje wypociny i naprawdę zastanawiam się o co tobie chodzi człowieku? Przecież to,że ktoś zmienił pracę ,to nie jest twoja sprawa.Zatrudniłeś się do iglotexu,to pracuj.Kto Ci broni ?pracuj i bądź szczęśliwy. A jak już tak bardzo Cię interesuje ,to nikt nie wiadomo jakich pieniędzy nie dostał za przejście.Po prostu trzeba sobie prowizję wypracować. Jednorazową i to nie małą kasę proponowali właśnie w zamian za zostanie w iglotexie,ale jakoś nikt z przedstawicieli nie skorzystał. Co do frustracji, to ja tutaj nie widzę ,żeby ktoś się żalił z tych,którzy odeszli. Raczej wypowiadają się Ci,co zostali,lub nowo zatrudnieni.Co do doświadczenia,to my ten oddział rozbujaliśmy ,więc nie mów mi o doświadczeniu iglotexu. To my byliśmy najlepszym oddziałem w Polsce,nie wy. Wy ,to dopiero możecie pokazać na co was stać i to się ewentualnie dopiero okaże.Ale jak na razie,to chyba za wcześnie na takie twoje komentarze. Serwis? a jaki wy macie serwis co? taki ,że jedzie kierowca z towarem i mówi do klienta cyt,, co pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawraca?,, nowy przedstawiciel do klienta cytuję,, ja nie mam czasu jeździć do pani dwa razy w tygodniu,niech pani zamówi,żeby wystarczyło,,. O takim serwisie mówisz? .To Ci powiem ,że pierdoły piszesz.Pracuj i ciesz się,że Ci co odeszli zwolnili Tobie etat. Trochę dłużej tam pracowałem ,więc mogę coś więcej powiedzieć na ten temat. Ciśnienie to ty będziesz miał jak będziesz musiał klientom wciskać Arivę,której nikt prawie nie chce zamawiać....Zmieniliśmy pracę ,nic złego nie zrobiliśmy ,jest to wyłącznie nasza sprawa i nikogo więcej,więc darujcie sobie zbędne komentarze....czas pokaże kto będzie sprzedawał coraz mniej,tylko żebyś się czasem nie zdziwił kolego....żegnam
pracownik Iglotex 2013-05-13 20:59:56
Jestem pracownikiem Iglotexu i wcale się nie dziwię zachowaniu pracowników Koszalina. Przez ostanie miesiące w Iglotexie było coraz gorzej, w 2012 Elfood przestał istnieć.Zlikwidowano nawet nową Spółkę Iglotex Koszalin w marcu 2013 . Zmieniono też Prezesa, którego każdy szanował bo walczył o nas, a nowy nawet nie raczył przyjechać ani razu, przysłano tylko pismo o zmianach. Zwolniono Księgowe i przyszła informacja o tym, że w Koszalinie i innych oddziałach trzeba zwolnić kolejne 10% pracowników. Dodatkowo główny dostawca Hortex rozwiązał umowę z Iglotexem i nie było podstawowego towaru. Inni dostawcy tacy jak Dr. Oetker, Aviko, Bonduelle przestali wspierać... Na domiar złego wprowadzono nowy system wypłat konkursów dla PH, gdzie PH mógł przy słabej pogodzie nie otrzymać ani grosza. Budżety ograniczały wynagrodzenia dla pozostałych pracowników. Na co było czekać?!?!?! Ja dzisiaj dziękuję im za to, że " mają jaja" i dzięki nim wszyscy zyskaliśmy. Mamy Hortex ( nie wiem, gdzie podkupiony) mamy 100% konkursów i przynajmniej na razie my co zostaliśmy ZYSKALIŚMY. Dziękuję CHŁOPAKI z Koszalina!!!

Edek 2013-05-13 21:10:55
Każdy ma prawo zmienić pracę, tym bardziej, że warunki się w Iglotexie pogarszają od dłuższego czasu jak tu czytam. To, że zrobili to w jednym czasie to też nic dziwnego... , jak fabryki i firmy zwalniają grupowo to tyle się w TV nie mówi. Znam takich Kolegów np. Wedel co pojechali 50 Chłopa do Warszawy na Konferencję i ich szystkich pogonili... i wrócili PKSem.
A tu w Koszalinie zamiast 40 osób w mrożonkach będzie pracowało 80 osób :) SUPER . Prezydent Koszalina powinien podziękować byłym Iglotexiakom, a teraz Allfoodowcom:)
TO JEST WOLNY KRAJ, KAŻDY MA PRAWO ZMIENIĆ PRACĘ!!!!!
mirek z Hortexu 2013-05-13 21:22:33
Człowieku z Iglotexu, dobrze wiesz, że połączenie Dystrybutora i Producenta w jednym ręku się nie udaje. Konsekwencje są takie, że sklep nie może już współpracować tylko z Iglotexem,gdyż nie otrzymuje " przełożenia" promocji, akcji łączonych i innych narzędzi gdyż Iglotex nie jet i nie będzie wspierany przez głównych producentów w Polsce. Liderzy rynkowi HORTEX, OETKER, ALGIDA i inni zorientowali się, że WY pchacie tylko swoje i daleko tak nie zajedziecie!!!
Teraz chwilowo jestescie dobry i dla ludzi i dla producentów, a za parę miesięcy... zobaczymy. FABRYKI MUSZĄ SIĘ AMORTYZOWAĆ!!!
zenek 2013-05-13 21:58:17
jakie paragrafy LUDZIE!!!!???

Każdy obywatel ma prawo zmienić pracę!!! Dzisiaj piłkarz gra w Realu, a jutro w Barcelonie, wczoraj pracował w Ferrari , a dzisiaj w Mercedesie. Świat jest wolny. Gdyby było dobrze nikt by przeciez nie odszedł z Iglotexu Chopy. Ci co zostali też będą mieli lepiej, bo tamci poszli, to normalne :) Swoją drogą wiem, że płacili 100 tyś dla najlepszych PH żeby zostali, ale nie wzięli, ciekawe jak się czują Ci co tam dalej pracują? he he he???
koal123 2013-05-13 22:05:28
Ludzie przestańcie się szykanować w każdej pracy są plusy i minusy ,prawda jest pośrodku a wyzwiska świadczą tylko o tej osobie co to napisała żenada.Nie dajcie się zmanipulować część tych postów jest pisana przez zespół kierowniczy jednej i drugiej firmy.Po sezonie część pracowników z jednej i drugiej firmy pójdzie w odstawkę.Tam będziecie wszyscy równi bezrobotni więc nie plujcie na siebie.
Obserwator 2013-05-13 22:31:36
Człowieku, Ty zmieniłeś prace??? ELFOOD NA ALLFOOD??? Robisz z ludzi idiotów??? Chyba tylko samochód z Pandy na Seicento Ci zmieniono i numer telefonu, bo dalej zapitalasz do tych samych klientów, i na dodatek robisz do gniazda, w którym się wychowałeś, opowiadając im takie bzdury o Iglotexie. Wczoraj jeździłeś i opowiadałeś im jedną historyjkę, a teraz opowiadasz im bajkę, że serwis to ma allfood? Jeśli alfood ma serwis, to tylko dlatego, że w Iglotexie nauczyłeś się tego, czego mama Cie nie nauczyła w domu, czyli dobrych manier.
Obserwator 2013-05-13 22:50:16
były ph igl - 2013-05-13 20:40:38

Naiwni.. - 2013-05-13 19:15:56

Czytam te frustracje i wynaturzenia i zastnawiam się, czym są powodowane i czym są inspirowane te opinie nt Iglotexu. Chyba konkurencją, która już nie wytrzymuje ciśnienia i zamiast pokazać co znaczy na rynku swoją ofertą czy serwisem, robi takie ruchy. To tylko potwierdza, że Iglotex jest wzorem do naśladowania.





Koszalin... No cóż stało się. Dobrzy ludzie odeszli z dobrej firmy, lidera rynku, który miał odwagę zmienić jego kształt i będzie to robił dalej. Nie chcą być już częścią jego sukcesu, trudno. Dali się zwieść paru osobom, które zarabiają grubo powyżej 10 tys zł i dzięki temu, że ich przypriowadzili do REN-u dostaną sowitą gratyfikacjuę. To jest w tym wszystkim najśmieszniejsze. Sa tylko narzędziem w interesach "dyrektorów", których krytykują. Myślą, że znaczą więcej, bo dostali podwyżkę, sporo obietnic. Myślą, że sklep czy gastronomik kupuje od nich, bo są fajni i mili, bo są super, ale prawda jest taka, że tak nie jest. Ten biznes ma swoje marże i jak się płaci PH więcej, to musi robić więcej obrotu, a po przejściu będą sprzedawać (coraz) mniej, bo Iglotex oddział stopniwowo odbuduje, ma w tym bardzo duże doświadczenie i jest zdeterminowany, co widać po jego rozwoju.


A wtedy Ci co przeszli będą po prostu za drodzy i nowi "dyrektorzy" dadzą im to odczuć ... Trawa nigdzie nie jest zieleńsza.





Fakt jest taki, że każdy szuka stabilnego partnera w biznesie, a za Iglotexem stoi wszystko to, co pracownicy składający wymówienia stracili - wiarygodność. Nie dziwi mnie to co zrobiło szefostwo koszalińskiego oddziału Iglotexu. Ci Państwo poniosą zapewne konsekwencje prawne, ale i rynkowe. Są już spaleni na tym rynku. Zarobili raz i mają tego świadomość, ustawili się. Dziwi mnie za to naiwność ludzi, którzy za krótkoterminową korzyść ryzykują wszystko to co osiągnęli w danej organizacji i to co mogą jeszcze osiągnąć... Iglotex za parę lat będzie rozdawał na tym rynku karty, a bycie PH Iglotexu będzie znaczyło więcej niż PH jakiejś firmy krzak, która pewnie nie przetrwa w konkurencji z Iglotexem..


tak czytam twoje wypociny i naprawdę zastanawiam się o co tobie chodzi człowieku? Przecież to,że ktoś zmienił pracę ,to nie jest twoja sprawa.Zatrudniłeś się do iglotexu,to pracuj.Kto Ci broni ?pracuj i bądź szczęśliwy. A jak już tak bardzo Cię interesuje ,to nikt nie wiadomo jakich pieniędzy nie dostał za przejście.Po prostu trzeba sobie prowizję wypracować. Jednorazową i to nie małą kasę proponowali właśnie w zamian za zostanie w iglotexie,ale jakoś nikt z przedstawicieli nie skorzystał. Co do frustracji, to ja tutaj nie widzę ,żeby ktoś się żalił z tych,którzy odeszli. Raczej wypowiadają się Ci,co zostali,lub nowo zatrudnieni.Co do doświadczenia,to my ten oddział rozbujaliśmy ,więc nie mów mi o doświadczeniu iglotexu. To my byliśmy najlepszym oddziałem w Polsce,nie wy. Wy ,to dopiero możecie pokazać na co was stać i to się ewentualnie dopiero okaże.Ale jak na razie,to chyba za wcześnie na takie twoje komentarze. Serwis? a jaki wy macie serwis co? taki ,że jedzie kierowca z towarem i mówi do klienta cyt,, co pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawraca?,, nowy przedstawiciel do klienta cytuję,, ja nie mam czasu jeździć do pani dwa razy w tygodniu,niech pani zamówi,żeby wystarczyło,,. O takim serwisie mówisz? .To Ci powiem ,że pierdoły piszesz.Pracuj i ciesz się,że Ci co odeszli zwolnili Tobie etat. Trochę dłużej tam pracowałem ,więc mogę coś więcej powiedzieć na ten temat. Ciśnienie to ty będziesz miał jak będziesz musiał klientom wciskać Arivę,której nikt prawie nie chce zamawiać....Zmieniliśmy pracę ,nic złego nie zrobiliśmy ,jest to wyłącznie nasza sprawa i nikogo więcej,więc darujcie sobie zbędne komentarze....czas pokaże kto będzie sprzedawał coraz mniej,tylko żebyś się czasem nie zdziwił kolego....żegnam
Człowieku, Ty zmieniłeś prace??? ELFOOD NA ALLFOOD??? Robisz z ludzi idiotów??? Chyba tylko samochód z Pandy na Seicento Ci zmieniono i numer telefonu, bo dalej zapitalasz do tych samych klientów, i na dodatek robisz do gniazda, w którym się wychowałeś, opowiadając im takie bzdury o Iglotexie. Wczoraj jeździłeś i opowiadałeś im jedną historyjkę, a teraz opowiadasz im bajkę, że serwis to ma allfood? Jeśli alfood ma serwis, to tylko dlatego, że w Iglotexie nauczyłeś się tego, czego mama Cie nie nauczyła w domu, czyli dobrych manier.
Algidowiec 2013-05-14 08:49:43
Wychowałem się na sklepach jak pracowałem w Algidzie człowieku, a Iglotex nas niestety przejął za darmo z rynkiem. Niestety nie dochował obietnic!!! Algida to była dobra szkoła i płacili wszystko na "kwitach", a nie tak jak w Iglotexie umową zleceniem ( śmieciową). Teraz po 8 latach jakbym zachorował to na chleb by nie było....Jeździłem też wtedy dobrym samochodem, a nie klejonym z 3 części "szrotem " z Lubichowa. Proszę nie piszcie takich bzdur, że wszystka wiedza o rynku to z Iglotexu. Przecież wszyscy wiedzą gdzie są sklepy.....
manager 2013-05-14 09:19:21
Panowie Managery z Iglotexu, historia z 10 lat to zwolnienia Managerów, którzy coś dla firmy zrobili:
[usunięte przez moderatora] na Prezesa Koszalina też się szykowali, więc sam odpuścił !!! Weźcie to pod rozwagę ..., jak ktoś jest mocny to leci...
nie manager 2013-05-14 09:28:18
zapomniałeś o wszystkich managerach z Iglokraka, których też pogonili..., i co w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostają na południu. Nie wiadomo dlaczego tak robią?!

fazi 2013-05-14 16:04:40
co wy wiecie o firmie Iglotex ja robiłem w tej firmie wszystko co było można trzeba było iść na magazyn szedłem trzeba było jechać z zamrażarkami jechałem , trzeba było robić kontrole w nocy robiłem ,trzeba było zawieżć towar woziłem , trzeba było rozmawiać z klientem rozmawiałem, trzeba było sprzątać plac sprzątałem ,i co z tego mam ZWOLNILI MNIE PO KILKU LATACH....i nawet dobrego słowa nie otrzymałem tak traktują pracowników w firmie iglotex. daj z siebie wszystko a w nagrodę dostaniesz wypowiedzenie
były ph iglo 2013-05-14 16:18:19
nie nauczyłem się wszystkiego w iglotexie jak już. Tylko jeszcze wcześniej w innej firmie człowieku .Poza tym z klientami na temat mojej byłej firmy nie rozmawiam,bo nie wypada.Ani o serwisie,ani o niczym.Sami mówią co nieco,więc stąd wiem co się dzieje. Skończ,szkoda mi czasu na komentowanie tego co piszesz... a nawet mi się nie chce....a iglotex jakoś nagle zaczął używać nazwy elfood,której już chyba od roku nie używali.... prawda jest taka,że musieli kupić elfood ,żeby tutaj zaistnieć,bo taki kolos z małą hurtownią z [usunięte przez administratora] nie dawał rady ...ale co ty możesz wiedzieć .....oddział koszaliński ,to nie jest elfood ,tylko iglotex Gdynia i tyle
były ph iglo 2013-05-14 16:22:44
a klientów ,do których zapitalam( jak ty to napisałeś) to odwiedzam od 14lat i tylko dzięki mojej sumienności dalej handlują ze mną. To ja ich odwiedzałem regularnie, a nie jakiś tam manager.To ja ganiałem z ofertami i woziłem im zamrażarki ..nie widzę powodu,żebym nie mógł do nich dalej jeździć.Wolny kraj
były ph iglo 2013-05-14 20:02:08
Algidowiec dobrze gada ,prawda -pozdrawiam
gość 2013-05-14 21:25:15
[usunięte przez administratora] a słyszałeś kiedyś o umowie lojalnościowej?
Czytałeś dokładnie co podpisywałeś jak Cię zatrudniono?
Wygląda na to, że 40 osób nie czytało lub zapomniało co podpisało. Takie manewry nie uchodzą na sucho. Firma za dużo popłynęła żeby to sobie odpuścić.
"Złamanie zakazu konkurencji naraża pracownika na odpowiedzialność odszkodowawczą za szkodę wyrządzoną pracodawcy".
paragraf 2013-05-15 07:41:52
Do wiadomości wszystkich z "lojalkami" na umowach "śmieciowych"

Zgodnie z zasadą swobody zawierania umów (art. 3531 K.c.): „strony zawierające umowę mogą ułożyć stosunek prawny według swego uznania, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się właściwości (naturze) stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego”.

W treści umowy można wyłączyć podejmowanie działań zagrażających interesowi gospodarczemu zleceniodawcy w rozumieniu przepisów o nieuczciwej konkurencji. Takie postanowienia umowy nie naruszają granic swobody określonych w art. 3531 K.c. (wyrok SN z 11 września 2003 r., III CKN 579/2001). Zakaz konkurencji wynikający z umowy nie jest wkraczaniem w zasadę swobody zatrudniania się czy też wolności gospodarczej (wyrok Sądu Apelacyjnego w Białymstoku z 4 grudnia 2001 r., I ACa 439/2001).

W doktrynie wskazuje się jednak na znaczne różnice w klauzuli o zakazie konkurencji zawartej w umowie o pracę a w umowie cywilnoprawnej. Niemniej jednak pogląd, iż zakaz konkurencji można rozszerzyć na okres po ustaniu umowy bez żadnego ekwiwalentu, znajduje się w zdecydowanej mniejszości. W wyroku Sądu Najwyższego (sygn. III CKN 579/2007) orzeczono, iż takie zobowiązanie jest nieważne, gdyż narusza zasady współżycia społecznego. Wskazuje się też, że złamanie zakazu konkurencji powinno prowadzić do odszkodowania poprzez zapłatę umówionej kwoty (uchwała SN z 18 października 2001 r., III CZP 47/2001).

Zastrzeżenie umowne tej treści nawiązuje do konstrukcji kary umownej i umowy wzajemnej. Dlatego wprowadzony do umowy (także umowy cywilnoprawnej, czyli umowy o dzieło, zlecenie czy o współpracy) zakaz konkurencji po ustaniu stosunku zlecenia bez ekwiwalentu należy uznać za nieważny.
szulc_uu26 2013-05-24 01:01:48
Troche poczytałem tych waszch "opini"i jednoznacznie stwierdzam że kupa hałasu o nic.
Osobiscie przenioslem sie z MAKRO C&C Polska branża HoReCa do Koszalinskiego oddziału IGLOTEXU i powiem ze naprawde za takie warunki jakie dostalem ,obojetnie w którą strone ta wspólpraca by poszła OPŁACA MI SIE
szulc_uu26 2013-05-24 01:08:02
Ogolnie rzecz biorąc to zapewniam że IGLOTEX Koszalin w branży HoReCA jeszcze powalczy.
A konkurencji zycze oczywiscie tylko "dużych"zamowień.

I bardzo prosze o niepisanie glupich i wulgarnych komentarzy :)
2
Carlos 2013-05-25 16:47:38
Tak sobie czytam... Jeśli macie dość swojej pracy przyjeżdżajcie do Torunia. Już niedługo w tym oddziale będzie sporo wolnych miejsc pracy. Nowy, absolutnie domotywujący do pracy system wynagrodzeń oraz przedmiotowe traktowanie pracowników skutecznie ich motywują do poszukiwania innej pracy. Trzech na czterech przedstawicieli (kierowników rejonu ha,ha!) których znam intensywnie szuka pracy. Zastanawiam się dlaczego jest tak, że pracodawca im lepszych ma pracowników tym bardziej z czasem ma ich gdzieś. Ja na szczęście trafiłam nieźle i na razie jestem doceniana przez swojego szefa :)
Życzę powodzenia...
jaaasiek 2013-05-26 20:30:35
To w Toruniu też ??? :D .. A który oddział po Toruniu ??
Tak to jest gdy handlowców ma się za śmieci ..gdy się nie szanuje swoich ludzi. Klienci handlują z ph - nie z firmą .. Pójdę do konkurencji - 80% moich klientów na dobre i na złe idzie za mną .. bo mi wierzą i ufają ..bo nigdy ich nie wystawiłem. Bez względu na to w jakiej firmie sprzedaję .. czy to tak ciężko zrozumieć ??

wacooo 2013-06-06 19:43:07
Iglotex ha ha jesteście śmieszni . pozdrawiam konkurencja :)))
jasio 2013-06-07 23:12:50
coś iglotexiaki z Koszałkowa zamilkli ciekawe dlaczego;-) czyżby aż tak dobrze im szło?;-)a tu sezon za pasem i prawdziwy test
iii 2013-06-08 11:45:07
pracujemy i nie zajmujemy się głupotami Kolego
xxz 2013-06-08 15:44:15
Oby całe lato było deszczowe , bo i tak obroty nie mają wpływu na wypłatę magazynierów
lolita 2013-06-09 11:45:09
Zaczynamy Wojne z traktowaniem pracowników IGLOTEXU! Pierwszy ruszył oddział w Koszalinie teraz czas na następne niech odczują ogrome straty na tych marnych wypłatach. Sezon się zaczyna, ale równie szybko może się zakończyć dla pewnych oddziałów!
PRACOWNICY ŁĄCZMY SIĘ !
1
dragon 2013-06-09 11:46:51
Też tak myślę...
Iglotex to już największa i najsilniejsza firma w Polsce. Produkuje najlepszą pizze i pyzy i wogóle jest najlepsza....................
a wszystko dzięki pracownikom którzy świetnie zarabiają i jak zapłacą
za rachunki i chleb to mogą spać spokojnie a ich prezes może nabijać kobze sobie i swoim ziomkom z dalekiego kraju a wszystko to pod
czujnym okiem uokiku, pihu, pipu, i innych PIP
Przedstawiciel 2013-06-13 19:17:30
Widzę wiedza na najwyższym poziomie :)
Skąd bierzecie takie dyrdymały :) Jeśli chodzi o Toruń to ma się dobrze i jeszcze się nie zdarzyło, aby PH zwolnił się z tej firmy na przełomie ostatniej dekady.
No ale jeśli komuś 3000 - 3500 zł na rękę miesięcznie nie wystarcza to trzeba dalej szukać...

Życzę wszystkim powodzenia w poszukiwaniu wymarzonej pracy, ale po wpisach widać, że połowa z Was się do żadnej pracy nie nadaje :)

pedro 2013-06-18 15:43:49
A jaka sytuacja w iglotexie w Sochaczewie,od dłuzszego czasu ogłaszaja sie na pracownika magazynu i do załadunku.
ph północno-wschodnia polska 2013-06-26 15:16:32
Mam pytanie do ph czy wiadomo wam o jakiś konkursach dla ph od iglotexu? mam na myśli wycieczki i nagrody za sprzedaż marki własnej. W moim oddziale oficjalnie nikt nic niewie bądz niechce powiedzieć. Mam też pytanie kiedy dostajecie targety na bieżący miesiąc? ( unas często zdarza sie że przed końcem miesiąca dopiero,kiedy często są już niemożliwe do realizacji), no i czy wiecie jak jest naliczana wypłata i zaco macie potrącenia? (unas nikt niewie za co tak naprawde dostał pieniądze, a za co nie, nikt niechce nam pokazać jak obliczyli daną wypłate)
1
Pinio 2013-06-26 16:53:28
Nie po to system wynagrodzeń został tak skonstruowany żebyś Ty teraz wiedział ile powinieneś zarobić.
1
magazynier 2013-06-30 17:36:56
Dno dno jeszcze raz dno zarobki przy załadunku 1300 zł magazynier 1700 i dymają całę noce nawet bez żadnej przerwy zero socjalu nawet herbaty brak a co mówić o posiłkach odzież własną mamy brak słów w końcu coś pęknie
1
anonim 2013-07-08 15:44:33
Na tym magazynie nie ma aby tak, że stawka nocna i nadgodziny sa lepiej płatne? Pracujecie w iglotex na umowie o zlecenie, czy może ktos ma o pracę?
Anonim 2013-07-27 05:15:05
Da się normalnie wziąć wolne w IGLOTEX SP.Z O.O. gdynia?
1
obcy 2013-08-01 02:49:20
A co się dzieje nocami w krzeszowickim Iglo? Już po mieście chodzą słuchy.
filter 2013-08-01 21:38:55
jakie słuchy kolego, bo nic ostatnio nie słyszałem
pisze strażak 2013-08-21 15:50:24
jak żes tak obrotny tu pisac bzdury i oczerniac za plecami to zapraszam na wymiane poglądów po za firmą i nie oczerniaj bo kiedyś sam możesz nażekać na piekące oko a po za tym to twoje damskie się nie liczy pseudo magazynierku. i podpisuj się swoim id a nie anonimy farmazonie piszesz
3
Dupek 2013-09-02 15:22:06
Pracuje w jednej firmi z lodami i mrozonkami glownie Ice Mastry i Poltino. Aktualnie wyglada tak ze za algide nic nie dostajemy za mrozonki tez zero 3% od sprzedazy latem. A za konkursy od producenta to tez jakis walek puscil przelew za maj za promocje a od czerwca do wrzesnia z 3000zl zaleglych narazie cisza i zbywanie. Ogolnie mam wrazenie ze nikomu nie zalerzy samochod to ruina opony kazde inne ... Chwilowo bede milczec co to za firma ale jak nie przeleje ICE MASTRY kasy badz kase wzial ktos inny to wystawie odpowiednia ocene
Rysiek 2013-09-05 09:11:16
Iglotex Sochaczew to świeżo rozdeptana kupa ! Omijać z daleka bo muchy z zarządu kąsają po wypłatach ! Ogółem totalne dno !!!
2
do rysia 2013-09-06 14:22:13
to po co tam jeszcze pracujesz jak ci cały czas ucinaja kase? Pewnie jestes jednym z tych płaczków(straszak,szczepan.kon itp.) ktorzy cały czas szukaja innej roboty a nonstop tam siedza . bedziesz tam robił nawet jak ci cała wypłate zabiora!!
nowy 2013-09-24 22:27:14
Takiego balaganu jak w Rzeszowie to chyba nigdzie nie. ma zatrudnili baranów bez pojęcia. do zarządzania to koszty. juź sam takie ze czekać. kiedy. oddział. zamkną ale wszyscy mamy nadzieję ze wreszcie ktoś. z góry to zobaczy i ich wywalą na zbity. pysk. Pozdrawiam
3
2013-10-05 15:54:05
W życiu w gorszej firmie nie pracowałem zarobki obcinają do 1800zł każą robić po 12 godzin logistyka to porażka dyrektora widać tylko raz w tygodniu 2 godziny każą podpisywać lojlki że musisz pracować dla nich 2 lata i nie możesz się zwolnić bo zapłacisz karę gorzej niż w Afryce nie polecam nikomu pracy w iglotexie najgorsza firma w polsce.
2
Matka Boska 2013-10-08 16:24:32
To zdanie powyżej... Najdłuższe jakie czytałem kiedykolwiek.
2
Zostaw swoją opinię o Iglotex - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iglotex