Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ar2ro - 2014-07-03 23:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że Rhenus w Sadach jest z innej bajki, niż te opisywane tutaj. Nie ma takich problemów, wszystko sprawnie działa i jest przyjazna atmosfera. Tylko płaca mogłaby być lepsza.
zdjecie uzytkownika
Ostak - 2014-07-04 08:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że jest sporo ofert na pracę na magazynie. Czego można się spodziewać, jakiej kasy, atmosfery ?
zdjecie uzytkownika
Nikt - 2014-07-06 23:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ddur - 2014-06-30 23:32:41]:
Ddur masz racje, z tym ze ja domyślam sie o kogo chodzi narobił smrodu sobie kochance i swojej żonie która z nim pracuje jeśli to o niego chodzi moge sie mylić ale tak jakoś mi oni pasują do obrazka
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-07-09 19:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam ptanie czy ktoś pracował w Rhenus w Niemczech?
zdjecie uzytkownika
Eusty - 2014-07-09 22:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie to oferty które gdzieś tam walają się po internecie dotyczą tylko i wyłącznie Niemiec. A dokładniej Turyngii
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-07-10 23:34:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eusty, na stronie PUP Goleniów pojawiają się co jakiś czas oferty pracy
zdjecie uzytkownika
Eusty - 2014-07-11 09:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie widziałem, ale też tak jak pisałem były oferty w Niemczech co też wydaje się być ciekawą opcją.
zdjecie uzytkownika
TeamVikaren Polska - 2014-07-11 18:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Forumowiczów,

wszystkich zainteresowanych lepszymi warunkami pracy zapraszam do kontaktu z nami :) W połowie lipca rusza rekrutacja na stałych pracowników, jak i dorywczych w firmie Prime Cargo w Łozienicy.
zdjecie uzytkownika
Ddur - 2014-07-12 08:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety to forum innej firmy. A nie ma pewności, że zw PC będzie o niebo lepiej. Gdzie nie spojrzeć na podobnych stanowiskach podobne traktowania itp.
zdjecie uzytkownika
Prac - 2014-07-15 22:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda o Rhenusie? Wykorzystywanie do ostatniej kropli potu. Na hali duszno, ale kierownictwo zabrania otwierać bram, bo ktoś coś zwinie. Dopiero, jak ktoś zasłabnie, wtedy łaskawie otworzą na chwilkę. Ewentualnie można otworzyć jak pada deszcz. Bo się wtedy nie kurzy. Paranoja.
Związki między pracownikami też są. Żonaci z mężatkami i ogólnie w związkach. Ale co się dziwić, skoro 95% to kobiety. Tak jest w każdej firmie.
Jeśli chodzi o pensję, to średnia na poziomie. Ale za taką kasę i za to wszystko co się tam dzieje, nie warto niszczyć sobie zdrowia.
A i jeszcze najważniejsze: teraz są przyjęcia. Jak myślicie: po co? Ludzie idą na urlopy, więc musi być zastępstwo nowymi. Po 3 miesiącach, albo się ich zwolni, albo zostaną a wyrzuci się "starych" pracowników, którzy więcej zarabiają, niż młody, który przyjdzie na ich miejsce. Oszczędności wszędzie.
Nadgodziny? Tak, ale za dni wolne. Nie opłaca się totalnie, a spróbuj odmówić to Cię zwolnią. (usunięte przez administratora) Nie polecam. Szukajcie czegoś innego.
Pozdrawiam forumowiczów.
zdjecie uzytkownika
oszukany przez wlasną miłość - 2014-07-18 13:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich co chcą tam pojechać do pracy ostrzegam mężów i żony którzy kochaja swoje rodziny nie pozwólcie jechać tam swoim połówką bo nabawićie się tylko sercowych problemów i kłopotów z dziecmi ,kochalem swoja kobiete i kocham nadal (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
serio - 2014-07-21 22:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Frustratom nie radzącym sobie z własnym życiem mowie NIE. Zmieńcie forum. Jeżeli chodzi o pracę to jest ciężka, w lecie na hali jest gorąco i nie pozwalają wietrzyć do się kurzy. Urlop nie zawsze kiedy się chce ale tak jest wszędzie. Praca w soboty, kilka w roku w zamian za dzień wolny. Za parę sobót zapłacili w zeszłym roku. Pensja 1700-2000 zależnie od stażu i wyników do tego premia 15% zależnie od wyrobionej normy zwykle 80% premi.Z pozytywnych to umowa do 2017 a nie śmieciowa jak w Fiege i Prime Cargo, tam szukają głównie dorywczych. Jak ktoś pracował w innych i ma porównanie to nie jest tak źle.
zdjecie uzytkownika
EKO - 2014-07-22 11:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "TeamVikaren Polska ". GRATULACJE profesjonalego poszukiwania pracowników. Chcecie do Prime Cargo sciągnąć degenaratów z fora internetowego?? Przecież wiadomo , że wypowiadają się tu ludzie, którzy zostali albo zwolnieni ( bo nie potrafią pracować ) albo osoby które mają problemy z swoim życiem ....Normalne osoby nie wyciągają brudów z życia prywatnego na forach!! Gratulacje stworzycie w Prime Cargo super team !! haha jak oni mogli wynająć takich amatorów do rekrutacji....
zdjecie uzytkownika
Chill - 2014-07-22 13:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EKO - 2014-07-22 11:50:59]:
Ja uważam jednak ze to w rhenusie rekrutacja przebiegała w ten sposób zeby na najniższe stanowiska osadzić osoby słabe psychicznie a na brygadzistów i wyżej osoby o silniejszych charakterach dlatego tyle afer np. We fiege nie ma zdrad przynajmniej o nich nie słychać pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-07-23 13:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Chill - 2014-07-22 13:41:01]:
oczywiście ze na brygadzistów i kierowników rekrutowano osoby o sinych charakterach- na takie stanowiska muszą być zrekrutowani właśnie tacy ludzie ! żeby zapanować nad zgrają ludzi trzeba być mocnym psychicznie. to wlasnie świadczy o dobrej rekrutacji w tej firmie.

Jeżeli chodzi o pracowników magazynowych to twoja teoria jest śmieszna. Myślisz ze firma zatrudniła psychologa do zatrudniania magazynierów?? haha. Sama byłam rekrutowana i nikt mnie nie maglował pod względem psychologii - Raczej pod względem doświadczenia. A z tymi zdradami to już dajcie spokój. To nie wina przełożonych , że pracownicy się puszczają :) Co ma do tego brygadzista i kierownik jeśli pracownik sam szuka przygód i lubi się pruć jak stare gacie. Nikt nikogo do niczego nie zmusza.....
zdjecie uzytkownika
Chill - 2014-07-23 14:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2014-07-23 13:11:02]:
Ale jestes głupią osobą każda rekrutacja ma na celu sprawdzenie rownież cech psychologicznych przecież nikt wprost nie zapyta ciebie czy jestes silna psychicznie a ludzie rekrutujący sa szkoleni pod tym względem zeby wyłapywać osoby o odpowiednich predyspozycjach wiec psycholog nie potrzebny
zdjecie uzytkownika
klara - 2014-08-25 17:24:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem co powiedziec na temat tych wszystkich opinii,jestem w szoku bo sama tam pracuje i nie spotkałam sie z tymi opiniami o których piszecie... ludzie sa wyrozumiali i bardzo mili..... pozdro
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-08-25 21:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [klara - 2014-08-25 17:24:09]:
No właśnie w tym żecz że niektóre osoby źle rozumieją takie miłe wręcz nie profesjonalne zachowanie ja sama wplatałam się w głupi romans bo mój brygadzista był miły , swoim zachowaniem omotał mnie okazało się że chciał się tylko zabawić oszukując mnie i swoją żonę teraz wiem jacy faceci potrafią być przebiegli w swoim zachowaniu jakbym podała nazwisko to byście nie uwierzyli że ten człowiek z małego miasteczka jest taki dwulicowy na obiecywał mi wszystkiego żeby się dobrać do majtek , jego żona nie wie wszystkiego co ze sobą robiliśmy ale ja dojrzewam powoli do tego żeby ją poinformować
zdjecie uzytkownika
Ddur - 2014-08-26 09:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@była pracownica To dosyć nieeleganckie zwalając winę o zdradę na kogoś innego. Wina zawsze leży po obu stronach. Rhenus jest uznaną marką na rynku polskim, więc nie wiem dlaczego niektórzy tak bardzo narzekają na warunki. @klara pisze, że nie jest źle i jestem skłonny się z tym zgodzić. A finanse u konkurencji te same..
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-08-26 15:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ddur - 2014-08-26 09:07:31]:
Ddur chciałabym żebyś zauważył to iż nie obwiniam go za romans tylko opisałam jak mnie zwiódł po czym oszukał a wina owszem zawsze leży po środku tylko po prostu w porę się nie połapałam o co mu naprawdę chodziło , widzę że bronisz kolegi wiec pewnie też nie raz składałeś jakiejś kobiecie deklaracje bez pokrycia. Jeden warty drugiego i tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
wesołek - 2014-08-26 17:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre ale chyba nie o to chodzi w tym forum kto gdzie komu pakuje hihi ale branża prawie się zgadza
zdjecie uzytkownika
byly - 2014-09-01 15:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2014-08-25 21:35:09]:
zgadzam sie ale powinnas zrobic to juz dawno i poinformowac ja o wszystkim zeby dziewczyna wiedziala z kim spi ja na twoim miejscu zrobilabym juz to dawno jak by ktos tak zemna postapil radze ci nie czekaj chociasz tyle dlaniej zrob
zdjecie uzytkownika
byłem - 2014-09-17 09:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Chill - 2014-07-22 13:41:01]:
Amator to jest z pana Ziemo...,rozmowa kwalifikacyjna opóźniona o pół godziny,bez słowa przepraszam.Kandydat stawia się z dokumentami,uprawnieniami,itd.,a jaśnie pan z laptopem przed sobą pyta o sprawy,które zostały przesłane w CV.Na uwagę,że dane zostały wysłane firmie z rozbrajającą szczerością odpowiada,że nie ma bazy danych.Pytanie po co w ogóle przyjechał i fatygował ludzi.Zero kultury,dopóki pannie z biura zależało na umówieniu kandydatów na rozmowę była miła i pomocna,po fakcie zero kontaktu.Ogólnie dno i wodorosty.
zdjecie uzytkownika
maskonór - 2014-09-20 14:41:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [haha - 2014-07-23 13:11:02]:
Wyczytałam z twojej opinii ze wina zdrad leży po stronie pracowników najniższego szczebla a brygadziści i kierownicy są niewinni, biedni oni tylko opuszczali gacie pewnie jeszcze niechcący a te głupie pracownice magazynowe wykorzystywały sytuacje żeby się przyssać . Daj spokój wydaje mi się ze to właśnie osoba na wyższym stanowisku powinna wykazać się większym profesjonalizmem niż szeregowy pracownik i nie powinna dopuszczać do sytuacji w której dobre imię firmy i innych uczciwie pracujących ludzi zostanie naruszone . A podobno pracują w rhenusie małżeństwa z których jedno zdradzało z koleżanką a z żony zrobili przygłupa .
zdjecie uzytkownika
a - 2014-10-01 20:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo ale to bardzo dziękuję,za tak wyczerpujący komentarz.Aplikowałam na stanowisko magazyniera do Rhenusa w Turyngii i dziś prawdopodobnie ktoś próbował się ze mną skontaktować w tej sprawie ale nie odebrałam i z ciekawości postanowiłam sprawdzić forum..i proszę!Pomógł mi Pan w podjęciu decyzji:)Pozdr.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x