Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ddur - 2014-06-20 12:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To bardzo ciekawe, że w pracy ludzie zamiast pracować to uprawiają i kultywują sobie życie towarzyskie... Dlatego po części ten kraj podupada.
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2014-06-20 12:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No właśnie jak pozniej wyrobić normy jak swędzą narządy
zdjecie uzytkownika
Pani Nikt - 2014-06-20 19:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na tym forum nie ma możliwości podania rzetelnych informacji na temat pracy ponieważ natychmiast są usuwane przez administratora, no chyba że będzie się firmę wychwalać pod niebiosa! Tylko jakoś nie ma za co pochwalić a jak się pisze jak praca wygląda zaraz zostaje to usunięte. A afera romansowa została tu rozdmuchana do absurdalnych rozmiarów, oczywiście słyszało się o tym i owym ale to nie są jakieś nagminne przypadki i trudno na tej podstawie oceniać wszystkich.
zdjecie uzytkownika
Ddur - 2014-06-21 11:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie wystarczy żeby rozwaliło jedną rodzinę to już jest z czego robić aferę. Ludzie troszeczkę nieodpowiedzialni są....
zdjecie uzytkownika
Zdradzony - 2014-06-21 16:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ddur - 2014-06-21 11:00:39]:
Masz racje dla mnie akurat wystarczy ze jeden brygadzista rozwalił moja rodzine , moge znieść to ze zona poszła z nim na całość bo głupia ale nie daruje gościowi za to ze przez ich zabawę zostało skrzywione psychicznie moje dziecko , dlatego odegram sie na gościu w odpowiednim momencie przekaże dowody zdrady jego rodzinie takze dziecku jak podrośnie zobaczymy jaki wtedy bedzie miał dobry ubaw bo wiem ze nikt z jego rodziny o niczym nie wie oprócz zony a ja moge poczekać nawet kilka lat jestem cierpliwy pozdrawiam pana brygadziste
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-06-30 19:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktoś wie może czy szukaja już ludzi do nowego zakładu obok rhenusa? czzymożna tam już aplikować CV?
zdjecie uzytkownika
Pani Nikt - 2014-06-30 20:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jeszcze nic nie słyszałam, firma nazywa się Prime Cargo i w ostatnim kwartale roku ma zostać uruchomiona ale czy pod ta nazwą nie wiem.
zdjecie uzytkownika
Ddur - 2014-06-30 23:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jeżeli tak daleko to zaszło to tylko można współczuć żony i bardziej dziecka. Taka osoba dyscyplinarnie powinna zostać zwolniona..
zdjecie uzytkownika
;P - 2014-07-01 15:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pani Nikt - 2014-06-30 20:36:53]:
dziękuje.
zdjecie uzytkownika
Ar2ro - 2014-07-03 23:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że Rhenus w Sadach jest z innej bajki, niż te opisywane tutaj. Nie ma takich problemów, wszystko sprawnie działa i jest przyjazna atmosfera. Tylko płaca mogłaby być lepsza.
zdjecie uzytkownika
Ostak - 2014-07-04 08:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że jest sporo ofert na pracę na magazynie. Czego można się spodziewać, jakiej kasy, atmosfery ?
zdjecie uzytkownika
Nikt - 2014-07-06 23:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ddur - 2014-06-30 23:32:41]:
Ddur masz racje, z tym ze ja domyślam sie o kogo chodzi narobił smrodu sobie kochance i swojej żonie która z nim pracuje jeśli to o niego chodzi moge sie mylić ale tak jakoś mi oni pasują do obrazka
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-07-09 19:02:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam ptanie czy ktoś pracował w Rhenus w Niemczech?
zdjecie uzytkownika
Eusty - 2014-07-09 22:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie to oferty które gdzieś tam walają się po internecie dotyczą tylko i wyłącznie Niemiec. A dokładniej Turyngii
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-07-10 23:34:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eusty, na stronie PUP Goleniów pojawiają się co jakiś czas oferty pracy
zdjecie uzytkownika
Eusty - 2014-07-11 09:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie widziałem, ale też tak jak pisałem były oferty w Niemczech co też wydaje się być ciekawą opcją.
zdjecie uzytkownika
TeamVikaren Polska - 2014-07-11 18:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Forumowiczów,

wszystkich zainteresowanych lepszymi warunkami pracy zapraszam do kontaktu z nami :) W połowie lipca rusza rekrutacja na stałych pracowników, jak i dorywczych w firmie Prime Cargo w Łozienicy.
zdjecie uzytkownika
Ddur - 2014-07-12 08:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety to forum innej firmy. A nie ma pewności, że zw PC będzie o niebo lepiej. Gdzie nie spojrzeć na podobnych stanowiskach podobne traktowania itp.
zdjecie uzytkownika
Prac - 2014-07-15 22:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda o Rhenusie? Wykorzystywanie do ostatniej kropli potu. Na hali duszno, ale kierownictwo zabrania otwierać bram, bo ktoś coś zwinie. Dopiero, jak ktoś zasłabnie, wtedy łaskawie otworzą na chwilkę. Ewentualnie można otworzyć jak pada deszcz. Bo się wtedy nie kurzy. Paranoja.
Związki między pracownikami też są. Żonaci z mężatkami i ogólnie w związkach. Ale co się dziwić, skoro 95% to kobiety. Tak jest w każdej firmie.
Jeśli chodzi o pensję, to średnia na poziomie. Ale za taką kasę i za to wszystko co się tam dzieje, nie warto niszczyć sobie zdrowia.
A i jeszcze najważniejsze: teraz są przyjęcia. Jak myślicie: po co? Ludzie idą na urlopy, więc musi być zastępstwo nowymi. Po 3 miesiącach, albo się ich zwolni, albo zostaną a wyrzuci się "starych" pracowników, którzy więcej zarabiają, niż młody, który przyjdzie na ich miejsce. Oszczędności wszędzie.
Nadgodziny? Tak, ale za dni wolne. Nie opłaca się totalnie, a spróbuj odmówić to Cię zwolnią. (usunięte przez administratora) Nie polecam. Szukajcie czegoś innego.
Pozdrawiam forumowiczów.
zdjecie uzytkownika
oszukany przez wlasną miłość - 2014-07-18 13:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich co chcą tam pojechać do pracy ostrzegam mężów i żony którzy kochaja swoje rodziny nie pozwólcie jechać tam swoim połówką bo nabawićie się tylko sercowych problemów i kłopotów z dziecmi ,kochalem swoja kobiete i kocham nadal (usunięte przez administratora)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-18
Żródło: pracuj.pl
mazowieckie
()
Rhenus Logistics S.A.Firma Rhenus Logistics, to prężnie działająca i mocno rozwijająca się firma logistyczo-transportowa.Na międzynarodowym rynku w TSL istnieje od ponad stu lat, w Polsce od ponad dwudziestu.Posiadamy własne oddziały w Polsce i na świecie.Świadczymy usługi we wszystkich gałęziach transportu.Przedstawiciel Handlowy ds. Frachtu Lotniczego Region: mazowieckieOpis stanowiska:Do zespołu spedycji lotniczej, poszukujemy Przedstawiciela
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
serio - 2014-07-21 22:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Frustratom nie radzącym sobie z własnym życiem mowie NIE. Zmieńcie forum. Jeżeli chodzi o pracę to jest ciężka, w lecie na hali jest gorąco i nie pozwalają wietrzyć do się kurzy. Urlop nie zawsze kiedy się chce ale tak jest wszędzie. Praca w soboty, kilka w roku w zamian za dzień wolny. Za parę sobót zapłacili w zeszłym roku. Pensja 1700-2000 zależnie od stażu i wyników do tego premia 15% zależnie od wyrobionej normy zwykle 80% premi.Z pozytywnych to umowa do 2017 a nie śmieciowa jak w Fiege i Prime Cargo, tam szukają głównie dorywczych. Jak ktoś pracował w innych i ma porównanie to nie jest tak źle.
zdjecie uzytkownika
EKO - 2014-07-22 11:50:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do "TeamVikaren Polska ". GRATULACJE profesjonalego poszukiwania pracowników. Chcecie do Prime Cargo sciągnąć degenaratów z fora internetowego?? Przecież wiadomo , że wypowiadają się tu ludzie, którzy zostali albo zwolnieni ( bo nie potrafią pracować ) albo osoby które mają problemy z swoim życiem ....Normalne osoby nie wyciągają brudów z życia prywatnego na forach!! Gratulacje stworzycie w Prime Cargo super team !! haha jak oni mogli wynająć takich amatorów do rekrutacji....
zdjecie uzytkownika
Chill - 2014-07-22 13:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EKO - 2014-07-22 11:50:59]:
Ja uważam jednak ze to w rhenusie rekrutacja przebiegała w ten sposób zeby na najniższe stanowiska osadzić osoby słabe psychicznie a na brygadzistów i wyżej osoby o silniejszych charakterach dlatego tyle afer np. We fiege nie ma zdrad przynajmniej o nich nie słychać pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-07-23 13:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Chill - 2014-07-22 13:41:01]:
oczywiście ze na brygadzistów i kierowników rekrutowano osoby o sinych charakterach- na takie stanowiska muszą być zrekrutowani właśnie tacy ludzie ! żeby zapanować nad zgrają ludzi trzeba być mocnym psychicznie. to wlasnie świadczy o dobrej rekrutacji w tej firmie.

Jeżeli chodzi o pracowników magazynowych to twoja teoria jest śmieszna. Myślisz ze firma zatrudniła psychologa do zatrudniania magazynierów?? haha. Sama byłam rekrutowana i nikt mnie nie maglował pod względem psychologii - Raczej pod względem doświadczenia. A z tymi zdradami to już dajcie spokój. To nie wina przełożonych , że pracownicy się puszczają :) Co ma do tego brygadzista i kierownik jeśli pracownik sam szuka przygód i lubi się pruć jak stare gacie. Nikt nikogo do niczego nie zmusza.....
zdjecie uzytkownika
Chill - 2014-07-23 14:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2014-07-23 13:11:02]:
Ale jestes głupią osobą każda rekrutacja ma na celu sprawdzenie rownież cech psychologicznych przecież nikt wprost nie zapyta ciebie czy jestes silna psychicznie a ludzie rekrutujący sa szkoleni pod tym względem zeby wyłapywać osoby o odpowiednich predyspozycjach wiec psycholog nie potrzebny
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x