Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-10-31 23:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [logiczny - 2014-10-29 07:30:11]:
Pytam ile odkładasz w Polsce? Aha spoko później powiesz...:P :P :P Niektórzy z Was w ogóle nie powinni wyjeżdżać, bo zabieracie miejsce normalnie funkcjonującym ludziom :)
zdjecie uzytkownika
logiczny - 2014-11-01 10:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Barwil - 2014-10-31 23:26:34]:
Tu nie chodzi o to ile można odłożyć w Polsce tylko o to ze to jest poniżenie zarobić trochę ponad 700 euro na czysto i to w Niemczech jednej z najbogatszych gospodarek światowych Niemcy tyle dostają zapomogi jak nie pracują a Polak pojedzie tyrac za grosze sam kilka lat pracowałem w Niemczech wiec dobrze znam te realia na dłuższą metę zostaną tam tylko panny i kawalerowie bo owszem w Polsce są niższe zarobki ale jak prze pracujesz kolo 10 lat w szanującej Się Firmie To Dojdziesz Do Tego samego poziomu Zarobków I NIE Zostawiasz Rodziny A Tak Wrócisz Za Dwa Trzy Lata I Będziesz Zaczynać Od Najniższej Krajowej W Polsce Wiec przemyslcie czy w perspektywie długoterminowej wam się to opłaca
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-11-02 15:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, pracował ktoś albo pracuje w Rhenus Logistic w Rudzie Śląskiej?
Jeśli tak to niech napisze jak wygląda tam praca i jak z zarobkami.
Z góry dziękuje pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-11-03 04:29:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [logiczny - 2014-11-01 10:26:49]:
Sluchaj prawie 8 lat pracuje w zakladzie, ktory przez ten czas dal mi 500 zl brutto, zaznaczam brutto podwyzki, wiec jak myslisz ile lat jeszcze minie zanim bede mial te 700 e? Mysle ze moge nie dozyc takiej chwili :-) Na te chwile placa tyle ile placa, a maja do tego prawo i nic nie poradzimy poki co. Ja mam rodzine i dla niej ten wyjazd i powiem Ci ze plany mam inne niz powrot do Polski i zaczynanie od najnizszej krajowej.
zdjecie uzytkownika
red - 2014-11-04 22:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [logiczny - 2014-11-01 10:26:49]:
To ze jest to wyjazd do Niemiec to jeszcze nic nie znaczy. Polaków często gęsto tam nie uważają, wręcz przeciwnie wyzyskuja. Więc radzę lepiej uważać. No chyba że finansowo sie poprawi
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-07 22:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanko gdzie mozna znalesc ogloszenie pracy w firmie rhenus?
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-11-10 04:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-11-07 22:13:56]:
Pewnie w internecie :-!
zdjecie uzytkownika
maciej666 - 2014-11-10 13:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W związku z pracą w Rhenus Logistics 17 listopada mam być w Friedrichroda w ośrodku. Jadę z Bydgoszczy i potrzebowałbym transport:). Może być z Bydgoszczy lub okolic. Kontakt do mnie:kat442@wp.pl lub 608-806-165. Pozdrawiam Maciej.
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 16:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć. jedzie moze ktoś 17 listopada do osrodka? czy mógłbym się podłączyć?
jestem z wawy ale gdzieś podjadę :)
Paweł (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 17:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeszcze jedno pytanie.
czy ktoś sie orientuje jak wygląda dojazd do pracy?
czyli z ośrodka do magazynu?
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 18:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie do ludzi pracujących w rhenus bo mam sygnały ze pierwsza wypłata jest po okresie okolo 1,5 miesiąca,czy to prawda ? i jeszcze jedno pytanie czy nastepne wypłaty są już regularnie czyli co miesiąc?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 19:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaca - 2014-11-12 18:05:40]:
cześć - z tego co słyszałem mamy dostać zaliczkę pod koniec listopada
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 19:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 19:11:50]:
a ile tej zaliczki i czy w grudniu juz dostaniecie normalnie tzn co miesiac ostatniego ?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
normalnie wypłaty są 28 każdego miesiąca za listopad mamy dostać wprost proporcjonalnie za wypracowane dni, a w grudniu normalnie już.
ale ręki obciąć nie dam :)
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 20:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01]:
a od kiedy jesteś ?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 20:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
:) jadę 17.11 ale dużo dowiedziałem się na spotkaniu w łodzi z p. Ziemowitem :)
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-11-12 21:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01]:
czyli za listopad taka calosc zaliczki- zwyczajnie za przepracowany listopad, jednak za grudzien 28go grudnia, czy 28go stycznia??
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 00:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem kontrakt jest do końca grudnia więc 28 styczeń to raczej odpada, no chyba ze zostajesz na dłuzej.
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 00:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ponawiam pytanie?
czy mógłbym się z kimś zabrać?
dostałem info ze w wiosce mam się stawić 18.11, 19 to dla mnie pierwszy dzień pracy.
czyli wypadałoby wyjechać 17.11 :)
jestem z wawy ale gdzieś moge podjechać :)
oddzwonię - 501600068 Paweł
zdjecie uzytkownika
nircam - 2014-11-13 07:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazd z Kłodzka(dolnośląskie) 19.11.2014 do Friedrichroda , poszukuję współtowarzyszy wyjazdu w celu obniżenia kosztów z okolic Dolnego Śląska , nr.kont, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 08:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nircam - 2014-11-13 07:52:31]:
cześć.
to na kiedy Ty masz być? mnie powiedzieli że 19 to już mój dzień pracy na wykorzystanie na papierologie szkolenia itd
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-11-13 18:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam pytanie. Jak wygląda sytuacja z TV na ośrodku Klosterpark? Prawda to że nie ma tam ani jednego odbiornika? A internet aż tak słaby? Dzięki za info z góry!
zdjecie uzytkownika
mody - 2014-11-14 12:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ktos wie od której do której godziny sa zmiany na magazynie w Horselgau ??
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-10
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Rhenus Logistics S.A. jest częścią międzynarodowego koncernu skupiającego ponad 290 oddziałów na całym świecie z ponad 16 tysiącami pracowników, świadczącego pełen wachlarz usług logistycznych. W związku z rozwojem naszej firmy poszukujemy ekip montażowych do montażu mebli kuchennych i AGD oraz montażu mebli pokojowych w obsługiwanych przez nas sklepach IKEA w Polsce.   Montażysta / Ekipa Montażowa   Miejsce pracy: Krak&o
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
wieloryb ;-) - 2014-11-16 18:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Barwil - 2014-11-13 18:26:21]:
Internet baaaaaardzo słaby bo radiowy z miasta. Jak wieczorami siedzą wszyscy to praktycznie nie można nawet na gg pogadać, o wejściu na stronę FB lub czat tym bardziej. O TV nic nie wiem ale chyba nic nie ma.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-11-26 10:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Serdecznie,

Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na pracownika magazynu "Bielany Wrocławskie" chciałem uzyskać kilka informacji na temat firmy i charakteru pracy. Ale niestety bywają tutaj skarpety które śmierdzą i opisują intrygi - pytam po co tutaj takie rzeczy wypisujecie, przez Was ciężko wyciągnąć jakieś wnioski i dowiedzieć się czegokolwiek na temat.

Czy mógłbym prosić o jakaś osobę o opisanie, jak wygląda tam praca, ile jest zmian, oraz jakie są zarobki na początku i po okresie próbnym ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x