Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-22 13:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odejmij od tego tysiąca koszt mieszkania, paliwa na dojazdy do pracy i jedzenia.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2014-10-22 20:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-22 13:20:12]:
Pracujesz tam? Wiesz ile co i jak w tamtej okolicy?
zdjecie uzytkownika
Kolat - 2014-10-22 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam :) Ja jade z Katowic 16.11.2014 do ośrodka JUGENDHAUS KLOSTERPARK, Reinhardsbrunn 7 , 99 894 Friedrichroda - miejsce pracy Hörselgau. Czy ktoś jedzie w tym terminie w to miejsce? I czy może ktoś udzielić mi jakiś informacji na temat pracy w tamtejszym zakładzie...
Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-23 14:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Forum zamilkło do następnej rekrutacji :)
zdjecie uzytkownika
logiczny - 2014-10-23 16:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jeśli od 1000 euro odjąć koszty mieszkania , życia , to wychodzi ze jest to praca dla desperatów, języka też się nie nauczycie bo będziecie pracować w zamkniętej grupie polaków. Czyżby powrót przymusowych prac w Niemczech, odradzam ludziom którzy zostawią rodziny w Polsce bo nic im z tego nie wyjdzie dwóch domów z tej pensji i rodziny nie utrzymacie
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-23 21:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz jakieś inne propozycje??
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-23 22:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomasz - 2014-10-22 11:24:13]:
Rozumie, ze taka stawka (1362,43 euro brutto)to przy 8 godzinach dziennie, gdy policza wtedy 7,5 godziny platnej bo przerwe odejma, ale jak jakies nadgodziny czy soboty to troche wiecej?? Wtedy jeszcze mozna myslec o wyjezdzie do tej roboty.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-23 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ile czasu ta robota jest??
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-10-24 08:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2014-10-23 22:27:36]:
Wydaje mi się, że to jest stawka zryczałtowana, tzn. że nie ma żadnych dodatków za pracę w soboty i niedziele. Ewentualnie za nadgodziny może będzie wypłacany jakiś dodatek
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-10-24 10:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
9 listopada będę jechał z Płocka do Friedrichroda. Mam dwa wolne miejsca w aucie. Po drodze mogę kogoś zabrać. Mój email rafal_19741@gazeta.pl.
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-24 12:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłata jest stała, płacą tylko za 150 godzin. Jak wyrobisz więcej, to możesz je sobie odebrać w formie wolnego dnia. Jak wyrobisz mniej- będziesz musiał je odrobić w wolny dzień.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-10-24 13:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2014-10-24 12:27:40]:
czyli jak, w tygodniu robisz 35 godzin? Jesli zrobisz wiecej- bo chyba tak raczej bywa? to dostajesz wolny dzien, ktory jest platny? Czyli nie ma opcji by zarobic wiecej niz 1000 euro na reke tak? Jedzenie, dojazdy do pracy... Jak warunki zakwaterowania, ile osob w pokoju i ogolne warunki jak- bo to cos w rodzaju hoteli pracowniczysz tak? Rzeczywiscie za zakwaterowanie juz nic nie odciagaja?
zdjecie uzytkownika
Kolat - 2014-10-24 13:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że pracujesz po 8,5h (w tym jest to 0,5h przerwy bezpłatnej). A co do większej liczby godzin - to jest tam chyba 6 miesięczny system i na koniec marca i września są rozliczane godziny (wypłacane ewentualne nadgodziny/wydawane wolne za nadgodziny - lub dopracowania godzin) Raz na 3 m-ce jest premia 100 euro za brak L4. A zakwaterowanie wynosi ok. 230 euro/m-c wiec musisz to sobie odliczyć od tego 1000 euro. Co do dojazdów to nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało. A warunki zakwaterowania opisano wstępnie w mailu który wysłali - i ze zdjęć wynika że to coś w rodzaju hoteli pracowniczych (po 2 osoby w pokojach, wspólna kuchnia i łazienka). Ale ja bazuję na domysłach i informacjach z maila, więc jeśli ktoś ma konkretne informacje to proszę o rozjaśnienie tej kwestii ;)
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-25 20:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAK CZYTAM WIEKSZOŚĆ WYPOWIEDZI NA TYM FORUM CHCECIE WIEDZIEĆ CO I JAK JUŻ NIE RAZ PISAŁEM NA TYM FORUM TO MÓJ EMAIL anonimzforum@gmail.com PISZCIE NAPEWNO ZNAJDE CZAS JUŻ NIE JEDEN PISAŁ NA MÓJ EMAIL I TERAZ MA CAŁKIEM INNE WYOBRAŻENIA NA TEMAT TEGO WSZYSTKIEGO CO PISZECIE.
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-25 21:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokumenty potrzebne do złożenia wniosku o kindergelt na pierwsze dziecko przysluguje 180euro na drugie czy tam trzecie 190euro ile sie na to czeka niemam pojecia ale jedno jest pewne od daty zlozenia papierow nawet czekajac 6 mieciecy to wszystko jest pozniej nadplacane.
1. Akty urodzen dzieci europejskie
2. Akt małżeństwa europejski
3. Zswiadczenie o zameldowaniu w polsce dzieci i zony
4. Zaswiadczenie moje o zameldowaniu na terenie niemiec
5. Zaswiadczenie o zatrudnieniu na terenie niemiec.
6. Kserokopia umowy najmu mieszkania.
7. Kserokopia ubezpieczen zdrowotnego i emerytalnego na terenie niemiec
8. Kserokopia dowodu osobistego swojego i zony
9. Zaswiadczenie o (nie) pobieraniu zasilku rodzinnego w polsce
10.kserokopia nadania nr podatkowego niemieckiego
11. Zaswiadczeniu o zatrudnieniu i zarobkach zony w polsce
12. kseokopia umowy o prace z work serwis.lub innego pracodawcy
13. Dodatkowe zasiwdczenie z urzedu stanu cywilnego (zaświadczenie dotyczące składu rodziny)

Wszytkie dokumenty z polski lepiej przetłumaczyć na jezyk niemiecki przez tlumacza przysięgłego.
zdjecie uzytkownika
56 - 2014-10-27 12:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Których wypowiedzi? To jakaś tajemnica, że nie można zadać pytania i uzyskać na nie odpowiedzi publicznie? Ktoś posiada licencję (kto?)?
zdjecie uzytkownika
Paula - 2014-10-27 19:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jedzie ktoś 9 listopada, do Friedrichroda. przez bydgoszcz
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-27 20:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ANONIM - 2014-10-25 20:56:46]:
A co ty za jeden jeśli myślisz że masz monopol na informowanie ludzi? Może podesłał cię Ziemowit żebyś wciskał ludziom jaka to świetna praca? Jak nie masz nic na sumieniu to pisz na forum jak wszyscy a nie siejesz konspirację.
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-29 00:10:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tlumaczyc sie niemam zamiaru...................
zdjecie uzytkownika
logiczny - 2014-10-29 07:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ANONIM - 2014-10-29 00:10:19]:
A co ty yoda . I tez uważam ze jesteś nasłany jak można opisywać tak pięknie prace za granicą w której na czysto do polski możesz przywieźć trochę ponad 2000 zł
zdjecie uzytkownika
marv - 2014-10-29 10:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.. jedzie ktoś na 17.11.2014 do ośrodka JUGENDHAUS KLOSTERPARK, Reinhardsbrunn 7 , 99 894 Friedrichroda - miejsce pracy Hörselgau. Ja też się wybieram (Tarnowskie Góry) .. proszę o kontakt lukaszsosniak@gmail.com
zdjecie uzytkownika
haczus - 2014-10-29 16:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wyjezdzam 02.11 z Rybnika i jedną osobę mógłbym zabrać. Po dojeździe i pierwszym dniu pracy (wtorek) postaram się tu wejść i napisać coś osobom, które jeszcze będą w domu ;)
zdjecie uzytkownika
haczus - 2014-10-29 22:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomniałem dodać, że zmierzam do JUGENDHAUS KLOSTERPARK, Reinhardsbrunn 7 , 99 894 Friedrichroda przy Hörselgau.
zdjecie uzytkownika
ed - 2014-10-30 07:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że dużo osób z okolic Katowic wyjeżdża, tylko w różnych terminach.
Ja też jadę do Friedrichroda przy Hoerselgau, ale 9 listopada. Mam dwa wolne miejsca. Jeśli ktoś jest chętny to proszę pisać: edgarek@o2.pl
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2014-10-30 23:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszcie co schceciwe myslcie co chcecie ale wydajemisie ze osoby ktore pisaly ze mna email nie chcialy by raczej o wszystkim wypowiadac sie na forum tym bardziej ze czlowiek wraca po 23 z pracy i jeszcze znajdowal czas by odpowiedziec na email a mejli moge stwierdzic ze mialem wiecej niz wypowiedzi na forum ale ok niech jest tak jak piszecie i piszcie sobie dalej powodzenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x