Rhenus Logistics

Goleniów

Opinie o Rhenus Logistics

mody 2014-11-14 12:42:12
Ktos wie od której do której godziny sa zmiany na magazynie w Horselgau ??
5
wieloryb ;-) 2014-11-16 18:53:41
Internet baaaaaardzo słaby bo radiowy z miasta. Jak wieczorami siedzą wszyscy to praktycznie nie można nawet na gg pogadać, o wejściu na stronę FB lub czat tym bardziej. O TV nic nie wiem ale chyba nic nie ma.
1
Nowy 2014-11-26 10:49:37
Witam Serdecznie,

Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na pracownika magazynu "Bielany Wrocławskie" chciałem uzyskać kilka informacji na temat firmy i charakteru pracy. Ale niestety bywają tutaj skarpety które śmierdzą i opisują intrygi - pytam po co tutaj takie rzeczy wypisujecie, przez Was ciężko wyciągnąć jakieś wnioski i dowiedzieć się czegokolwiek na temat.

Czy mógłbym prosić o jakaś osobę o opisanie, jak wygląda tam praca, ile jest zmian, oraz jakie są zarobki na początku i po okresie próbnym ?
0
Żałuję 2014-11-27 18:25:12
Jeżeli chodzi o pracę to z nią jest ok ,praca jak praca ważne żeby się chciało a co do romansu to żałuję że późno się dowiedziałem bo inaczej bym pewne rzeczy załatwił ... wiele razy miałem okazji stanąć oko w oko z takim delikwentem tylko teraz to bym dałmu w pysk i głośno zaśmiał...
3
zdradzony 2014-12-03 00:08:58
Napisz o kogo chodzi ? Jakaś świeża sprawa czy stara
1
Cyborg 2014-12-17 09:42:01
Cóż, podejrzewam, że jeżeli komuś się nie chce pracować w Rhenus Logistics to sam sobie strzela w stopę a przy okazji wystawia o sobie opinię i może być w możliwie krótkim czasie pożegnany z zakładu. Nie chcę być czarnym prorokiem, ale chętnych na każdą posadę na pewno nie brakuje więc warto się przykładać.
0
bezele 2014-12-17 21:28:46
Ja akurat nie pracuje w tej firmie na forum trafiłem przypadkiem ale chciałbym napisać wam wszystkim pracującym w takich firmach gdzie wykorzystuje się ludzi że brak wam ambicji pracujecie za najniższą krajowa plus jakąś tam premia w formie jałmużny, nie myślcie o mnie źle ale ja nigdy nie pracowałem w żadnym zakładzie pracy również nie jestem bogaty z domu jestem sierotą ale uważam po prostu ze pieniądze w Polsce leżą na ulicy tylko trzeba mieć odwagę je podnieść, ja prowadzę własną działalność od 18 roku życia w tej chwili na czysto zarabiam około 1000 zł ale dziennie na czysto i nie nazekam na zarobki , na pracodawcę , i na współpracowników . Wiec trzymam za was kciuki może przemyslicie sytuacje zanim zaczniecie nazekac pozdrawiam
0
pracownik R 2014-12-25 20:00:26
prawie 60 km od osrodka
1
dawiddav 2014-12-27 00:09:03
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
1
dawiddav 2014-12-27 00:09:48
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
0
gość 2014-12-28 19:25:43
Ale naboru juz dawno nie ma. Połowa ludzi zatrudnionych przed świętami nie dostałą umów na nowy rok, więc już raczej nie będą werbować pracowników.
4
Adam 2015-01-29 10:13:43
Opiszcie jak wygląda praca, mieszkanie i zarobki.
0
ja 2015-01-29 11:54:36
Praca normalna pobory zgodne z umowa choc maja spoznienia ostatnio mieszkanie na kloster parku a jak chcesz szukasz cos na wlasna reke
0
Itos 2015-02-28 11:15:08
A bardziej się opłaca wynająć coś samemu czy brać lokum od nich? Podejrzewam, że wszyscy wyjeżdżając myślą tylko o tym, żeby jak najwięcej zarobić, oszczędzić i wrócić do kraju także wybierają pewnie tańszą opcję - dobrze myślę? Podpowiedzcie proszę w jaki sposób najlepiej byłoby się do nich załapać. Dzięki za pomoc.
0
Sotek 2015-03-29 03:35:18
To zależy na jakie warunki liczysz. Firma jest w stanie zaoferować mieszkanie ale sam osobiście nie porównywałem cen. Lecz wydaje mi się, że lepiej będzie jak już zdasz się na Rhenus Logistics. Nie ma co kombinować, bo po takim kombinowaniu zawsze później powstają same problemy. Taka przynajmniej jest moja opinia. A co wy myślicie ?
0
peli 2015-04-18 16:18:17
Rhenus na nowo zaczyna poszukiwania pracowników. Tym razem dość intensywnie wyszukuje przydatnych spedytorów międzynarodowych do dłuższej współpracy .
0
sk 2015-04-24 22:07:06
co ty napisałeś szkoda gadać
0
chinczyk 2015-05-15 18:26:43
Witam NIE POLECAM pracy.Praca dla bardzo bardzo zahartowanych ludzi ,wytrzymałych i takich którzy mają za dużo wolnego czasu.Pozdrawiam.
1
Iter 2015-06-22 19:27:29
Nie wydaje mi się, żeby Rhenus był osamotniony w takim stawianiu sprawy i przedstawiania pracy kandydatom. Trzeba przyjąć, że w całej branży przyjęło się i tak się robi. niestety dla nas jako pracowników to zdecydowanie gorzej, bo nie wystarczy wkładać całego trudu w pracę ale jeszcze sobie ją organizować i kontrakty podpisywać - głupota.
0
tonyxxv 2015-07-12 20:20:58
Czesc dziewczyny/kobitki!!!! Dawno Was nie widzialem i troche sie stesknilem za Wami!!! Mam nadzieje, ze nie brakuje Wam mnie i jakos na komputerach dajecie sobie rade...bo byly czasy, ze beze mnie nie szlo...ale jak bylem na zmianie to wszystko dalo rade!!!! hehhe Z reszta, co tam gadac....Byl Tomek na zmianie to wszystko musialo dzialac - nie ze musialo a tylko temu, ze uparty jestem hehe!!! Noski i biusty do gory i wszystko bedie ok!!! Byle nie narzekać!!!! Pozdrowki dziewczyny i kobitki moje!!!! Caly czas o Was pamietam!!!!!!!!!
0
adaś 2015-08-31 16:32:06
wydaję mi się że obecnie prowadzona jest nadal rekrutacja w firmie Rhenus Logistics S.A. zatrudnienie możliwe jest na stanowisku montażysty/ ekipy montażowej w Krakowie , Wrocławiu oraz Katowicach, specjalisty do spraw analiz i transportu również we Wrocławiu oraz agenta celnego w Dąbrowie Gorniczej..
0
Paola 2015-09-19 17:28:19
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do Rhenusa przez Ks Service od października? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
0
Argh 2015-09-24 16:25:10
NIe oplaca sie , tylko przez pierwszy twoj miesiac masz duzo godzin, poznije max 130
Praca jest fajna ale nie jest lekka (np karmy 15kg albo zwirki 25kg)

Jest bardzo duzy przemial ludzi.
0
didi 2015-09-30 23:47:20
Zaczynam tu pracę w przeciągu następnego tygodnia. Z relacji znajomych na temat firmy, które ostatnio mnie doszły wynika , że najbliższe miesiące to dla mnie duża szansa. Polecali mi pracę tutaj zwłaszcza ludzie którzy związani są w Rhenus Logistics z Transportem i Logistyką. Mam nadzieję , że podzielacie ich optymizm
0
dobry 2015-10-01 14:22:23
a ja znam opinie że Rhenus w Goleniowie to rozbijacz rodzin kto pracuje dłużej ten wie . mężowie nie puszczajcie tam żon bo chodzą cielaki i i je dymszą he
0
chillout 2015-10-01 22:27:33
Dobry , nie wywlekaj zdażyło się klacie że zrobił sobie trójkącik w pracy. Bo go miałeś chyba na myśli pisząc cielak
0
ASDAD 2015-10-18 21:48:44
"nie puszczajcie tam żon" - to znaczy, że żony ich to szmaty, a nie wina pracodawcy.
0
ytr4e 2015-10-31 14:39:24
hej może ktoś z was byłby zainteresowany podjęciem pracy w firmie Rhenus Port Logistics sp.zo.o., widziałem że teraz poszukują pracowników na stanowisko specjalsity do spraw ewidencji magazynowej w Dąbrowie Górniczej, spedytora w Gliwicach, i Błoniach oraz specjalsity do spraw planowania i dystrybucji we Wrocławiu
0
dobry 2015-11-01 08:01:31
Asdad do końca nie wiesz o czym mówisz widać ze nie byłeś w takiej sytuacji wiec MSZ dużo szczęścia ale powiedz mi jak to jest możliwe że pion kierowniczy wie o takim romansie i na to pozwala bo np. Moja żona mogła sobie pracować do przerwy później spokojnie jechać do domu lub kilkanascie razy gdy jej się nie chciało jechać do pracy pisała rano smsa do brygadzista i zostawała w domu to wszystko bez żadnych konsekwencji. Mało tego nagle jak sprawa się rypła i zrobiło się głośno to sam kierownik wydzwaniał do niej i prawił mądrości zesram żeby wyżej nie doszło że on pozwalał na takie zagrywki swoim podwładnym , było widać ze mieli z tego niezły ubaw a kobietę traktowali jak żecz , nie bronie jej bo faktycznie się zeszmacila ale twierdzę że jest w tym zakładzie przyzwolenie odgórne na takie zdarzenia i widać ze ekipa dobrze się bawiła pamiętaj " jeśli jest przyzwolenie społeczne żeby si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] działa to będzie się działa " proste i o to mi chodziło
0
zkowt 2015-11-09 03:02:51
Cześć, muszę wam powiedzieć, że mi osobiście spodobała się praca dla spedytora międzynarodowego. Widziałem ofertę i wg mnie jest warta uwagi. Wymagania są do przyjęcia na spokojnie: wykształcenie minimum średnie, co najmniej 2 letnie doświadczenie w obszarze transportu międzynarodowego i dobra znajomość języka angielskiego lub niemieckiego.
0
43 2015-11-09 19:31:21
przepraszam pomylka, ja dostalem za 120h-600euro. Wychodzi na to, ze za 160h wyszloby ponad 800e.
Kolega za ponad 150h dostal 720euro.
0
2ga 2015-11-11 11:35:43
To mówimy o kwotach brutto czy kwotach netto, bo ja na taką kwotę netto bym sie mógł zdecydować na start (dużego doświadczenia nie mam).
0
Jarek 2015-11-13 14:43:43
Wydaje mi się, że to dobre stawki. Chociaż zastanawiam się o którym stanowisku tak płacą w Rhenus Logistics. Każda oferta wygląda ciekawie, choć na spedytora jest najciekawsza.
0
miedziak 2015-11-15 19:39:12
@2ga no właśnie to duża różnica netto czy brutto. ciekawe jak te zarobki wyglądają do ręki i czy umowa jest stała.
0
ja 2015-11-18 20:58:27
netto oczywiscie.
Ta agencja to wyzyskiwacze
0
lak 2015-12-03 23:12:15
skoro mowa o kwocie netto to i tak już lepiej, niż gdyby miała to być kwota brutto, od której trzeba by było odjąć podatek :) jednak dla mnie, zarobki niskie trochę
0
sdfghjk 2016-01-09 00:57:01
@lak zapewne na kazdym stanowisku to sa inne zarobki, mnie konkretnie interesuje to jak wyglada sytuacja na stanowisku pracownika magazynu w Gliwicach..
0
sonia 2016-01-19 21:58:57
kolego ja wiem tyle, że zdażaja się nadgodziny na tym stanowisku. Ale chyba leiej opłaca się juz zostać specjalistą ds, obsługi klienta, bo masz przynajmniej prowizje.
0
prunan 2016-02-10 16:09:17
Trzeba jednak mieć min. 2 letnie doświadczenie w dziale obsługi klient, najlepiej w branży logistycznej @sonia, to akurat sporo jak na takie stanowisko pracy.
0
didi 2016-02-12 21:02:50
to prawda , że sporo jednak rhenius jest na tyle dobrą firmą i uznaną na rynku , że nie powinno to dziwić. A poszukują rzeczywiście ale przede wszystkim monterów
0
łoło 2016-02-15 20:17:23
Teraz poszukują monterów, ale mają jeszcze ofertę na pracownika magazynu z końca grudnia @didi. Więc możliwe, że już nieaktualne, ale jak ktoś chce mieć umowę o pracę i dobry socjal to może spróbować, bo wymagań praktycznie nie ma żadnych.
0
Jajco 2016-02-19 15:20:34
Stary dają radę bez ciebie i już dawno pamięć o tobie przepadła. Nie podniecaj się tak bardzo, bo życie kołem się toczy. W sumie jak na ciebie mówili...?
0
lolek 2016-02-19 15:23:57
łoło, z tego co widziałem to aktualnie szukają montera do ekipy montazowej i specjalisty ds. administracji. Co do montera, to wymagana jest działalność gospodarcza z VAT 23%, minimum roczne doświadczenie w montażu kuchennych mebli pod wymiar.
0
Dawid 2016-04-09 14:00:10
Przestrzegam przed tą firmą do której sprowadza się pracowników mających tylko wypełnić ubytek na kilka dni. Tak właśnie wygląda rotacja pracowników w tej firmie, co do pracy: ciężka robota, którą powinny wykonywać roboty - a przynajmniej większość funkcji. Szefów tej firmy nie obchodzi czy się nauczysz wykonywać jakąś czynność, nie ma tutaj czegoś takiego jak nauczanie ... tutaj dostajesz sekundę i masz potrafić wszystko. Możesz tyrać jak wół, robić więcej niż inni, ba robić za dwóch, a i tak odwiedzą cię koordynatorzy, którzy będą grozić wydaleniem (zapobiegawczo chyba) i stale mówić o motywacji. Żenująca stawka za godzinę pracy, nienaturalne tempo pracy, praca dla ludzi którzy nie mają wyboru i zgodzą się na niewolnicze roboty. Wielka szkoda, że tak traktuje się tutaj ludzi. Dziękuję, szkoda mi słów :(
0
ks 2016-04-09 16:54:08
dawid, firma jest na tyle duża że rotacja to już dzisiaj coś normalnego. Istotne jest to czy ktoś potrafi tutaj awansować a jeżeli tak to na jakich warunkach
0
a ja to wszystko mam 2016-05-12 19:51:58
@ks to, że jest pare ofert pracy, wcale nie oznacza, że rotacja w firmie jest jakaś super duża. Mi się podoba to, że mogę się zatrudnić u nich np. jako spedytor międzynarodowy. Wymagają wykształcenia minimum średniego oraz minimum 2 letniego doświadczenia w obszarze transportu międzynarodowego.
0
Były 2016-06-07 20:18:20
A co tam słychać w Goleniowie?
0
dfg 2016-06-22 16:05:18
no nie ale z tego co wiem to teraz sie pojawia coraz wiecej nowych ofert pracy w kilku miastach w Polsce
0
Pluto 2016-06-24 08:48:46
Brakuje tylko strażników z psami,ogólny mobing i brak poszanowania praw pracowniczych.Siła robocza zza buga dopełnia obrazu rozpaczy...
0
Malik 2016-06-28 15:39:33
Raczej grubo przesadzasz @Pluto szukam pracy jako operator wózka widłowego i jak dla mnie to co oferuje firma czyli umowa o pracę, ubezpieczenie zdrowotne i zwykłe dla rodziny to dobre warunki jak na takie stanowisko. Mało gdzie można takie spotkać, uwierz na słowo!
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics