brak logo

Rhenus Logistics

Goleniów

Opinie o Rhenus Logistics

zainteresowany 2014-11-07 22:13:56
witam mam pytanko gdzie mozna znalesc ogloszenie pracy w firmie rhenus?
Barwil 2014-11-10 04:50:01
Pewnie w internecie :-!
maciej666 2014-11-10 13:46:31
Witam. W związku z pracą w Rhenus Logistics 17 listopada mam być w Friedrichroda w ośrodku. Jadę z Bydgoszczy i potrzebowałbym transport:). Może być z Bydgoszczy lub okolic. Kontakt do mnie:kat442@wp.pl lub 608-806-165. Pozdrawiam Maciej.
Pablo_h 2014-11-12 16:32:51
cześć. jedzie moze ktoś 17 listopada do osrodka? czy mógłbym się podłączyć?
jestem z wawy ale gdzieś podjadę :)
Paweł (usunięte przez administratora)
Pablo_h 2014-11-12 17:54:55
jeszcze jedno pytanie.
czy ktoś sie orientuje jak wygląda dojazd do pracy?
czyli z ośrodka do magazynu?
1
jaca 2014-11-12 18:05:40
Witam mam pytanie do ludzi pracujących w rhenus bo mam sygnały ze pierwsza wypłata jest po okresie okolo 1,5 miesiąca,czy to prawda ? i jeszcze jedno pytanie czy nastepne wypłaty są już regularnie czyli co miesiąc?
3
Pablo_h 2014-11-12 19:11:50
cześć - z tego co słyszałem mamy dostać zaliczkę pod koniec listopada
jaca 2014-11-12 19:48:13
a ile tej zaliczki i czy w grudniu juz dostaniecie normalnie tzn co miesiac ostatniego ?
Pablo_h 2014-11-12 20:02:01
normalnie wypłaty są 28 każdego miesiąca za listopad mamy dostać wprost proporcjonalnie za wypracowane dni, a w grudniu normalnie już.
ale ręki obciąć nie dam :)
jaca 2014-11-12 20:30:57
a od kiedy jesteś ?
Pablo_h 2014-11-12 20:52:08
:) jadę 17.11 ale dużo dowiedziałem się na spotkaniu w łodzi z p. Ziemowitem :)
nick 2014-11-12 21:56:31
czyli za listopad taka calosc zaliczki- zwyczajnie za przepracowany listopad, jednak za grudzien 28go grudnia, czy 28go stycznia??
Pablo_h 2014-11-13 00:05:20
z tego co wiem kontrakt jest do końca grudnia więc 28 styczeń to raczej odpada, no chyba ze zostajesz na dłuzej.
Pablo_h 2014-11-13 00:09:20
ponawiam pytanie?
czy mógłbym się z kimś zabrać?
dostałem info ze w wiosce mam się stawić 18.11, 19 to dla mnie pierwszy dzień pracy.
czyli wypadałoby wyjechać 17.11 :)
jestem z wawy ale gdzieś moge podjechać :)
oddzwonię - 501600068 Paweł
nircam 2014-11-13 07:52:31
Wyjazd z Kłodzka(dolnośląskie) 19.11.2014 do Friedrichroda , poszukuję współtowarzyszy wyjazdu w celu obniżenia kosztów z okolic Dolnego Śląska , nr.kont, (usunięte przez administratora)
1
Pablo_h 2014-11-13 08:32:10
cześć.
to na kiedy Ty masz być? mnie powiedzieli że 19 to już mój dzień pracy na wykorzystanie na papierologie szkolenia itd
Barwil 2014-11-13 18:26:21
Hej mam pytanie. Jak wygląda sytuacja z TV na ośrodku Klosterpark? Prawda to że nie ma tam ani jednego odbiornika? A internet aż tak słaby? Dzięki za info z góry!
mody 2014-11-14 12:42:12
Ktos wie od której do której godziny sa zmiany na magazynie w Horselgau ??
7
wieloryb ;-) 2014-11-16 18:53:41
Internet baaaaaardzo słaby bo radiowy z miasta. Jak wieczorami siedzą wszyscy to praktycznie nie można nawet na gg pogadać, o wejściu na stronę FB lub czat tym bardziej. O TV nic nie wiem ale chyba nic nie ma.
1
Nowy 2014-11-26 10:49:37
Witam Serdecznie,

Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na pracownika magazynu "Bielany Wrocławskie" chciałem uzyskać kilka informacji na temat firmy i charakteru pracy. Ale niestety bywają tutaj skarpety które śmierdzą i opisują intrygi - pytam po co tutaj takie rzeczy wypisujecie, przez Was ciężko wyciągnąć jakieś wnioski i dowiedzieć się czegokolwiek na temat.

Czy mógłbym prosić o jakaś osobę o opisanie, jak wygląda tam praca, ile jest zmian, oraz jakie są zarobki na początku i po okresie próbnym ?
Żałuję 2014-11-27 18:25:12
Jeżeli chodzi o pracę to z nią jest ok ,praca jak praca ważne żeby się chciało a co do romansu to żałuję że późno się dowiedziałem bo inaczej bym pewne rzeczy załatwił ... wiele razy miałem okazji stanąć oko w oko z takim delikwentem tylko teraz to bym dałmu w pysk i głośno zaśmiał...
3
zdradzony 2014-12-03 00:08:58
Napisz o kogo chodzi ? Jakaś świeża sprawa czy stara
1
bezele 2014-12-17 21:28:46
Ja akurat nie pracuje w tej firmie na forum trafiłem przypadkiem ale chciałbym napisać wam wszystkim pracującym w takich firmach gdzie wykorzystuje się ludzi że brak wam ambicji pracujecie za najniższą krajowa plus jakąś tam premia w formie jałmużny, nie myślcie o mnie źle ale ja nigdy nie pracowałem w żadnym zakładzie pracy również nie jestem bogaty z domu jestem sierotą ale uważam po prostu ze pieniądze w Polsce leżą na ulicy tylko trzeba mieć odwagę je podnieść, ja prowadzę własną działalność od 18 roku życia w tej chwili na czysto zarabiam około 1000 zł ale dziennie na czysto i nie nazekam na zarobki , na pracodawcę , i na współpracowników . Wiec trzymam za was kciuki może przemyslicie sytuacje zanim zaczniecie nazekac pozdrawiam
pracownik R 2014-12-25 20:00:26
prawie 60 km od osrodka
1
dawiddav 2014-12-27 00:09:03
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
5
dawiddav 2014-12-27 00:09:48
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
gość 2014-12-28 19:25:43
Ale naboru juz dawno nie ma. Połowa ludzi zatrudnionych przed świętami nie dostałą umów na nowy rok, więc już raczej nie będą werbować pracowników.
4
Adam 2015-01-29 10:13:43
Opiszcie jak wygląda praca, mieszkanie i zarobki.
1
ja 2015-01-29 11:54:36
Praca normalna pobory zgodne z umowa choc maja spoznienia ostatnio mieszkanie na kloster parku a jak chcesz szukasz cos na wlasna reke
4
sk 2015-04-24 22:07:06
co ty napisałeś szkoda gadać
chinczyk 2015-05-15 18:26:43
Witam NIE POLECAM pracy.Praca dla bardzo bardzo zahartowanych ludzi ,wytrzymałych i takich którzy mają za dużo wolnego czasu.Pozdrawiam.
1
tonyxxv 2015-07-12 20:20:58
Czesc dziewczyny/kobitki!!!! Dawno Was nie widzialem i troche sie stesknilem za Wami!!! Mam nadzieje, ze nie brakuje Wam mnie i jakos na komputerach dajecie sobie rade...bo byly czasy, ze beze mnie nie szlo...ale jak bylem na zmianie to wszystko dalo rade!!!! hehhe Z reszta, co tam gadac....Byl Tomek na zmianie to wszystko musialo dzialac - nie ze musialo a tylko temu, ze uparty jestem hehe!!! Noski i biusty do gory i wszystko bedie ok!!! Byle nie narzekać!!!! Pozdrowki dziewczyny i kobitki moje!!!! Caly czas o Was pamietam!!!!!!!!!
Paola 2015-09-19 17:28:19
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do Rhenusa przez Ks Service od października? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
Argh 2015-09-24 16:25:10
NIe oplaca sie , tylko przez pierwszy twoj miesiac masz duzo godzin, poznije max 130
Praca jest fajna ale nie jest lekka (np karmy 15kg albo zwirki 25kg)

Jest bardzo duzy przemial ludzi.
dobry 2015-10-01 14:22:23
a ja znam opinie że Rhenus w Goleniowie to rozbijacz rodzin kto pracuje dłużej ten wie . mężowie nie puszczajcie tam żon bo chodzą cielaki i i je dymszą he
chillout 2015-10-01 22:27:33
Dobry , nie wywlekaj zdażyło się klacie że zrobił sobie trójkącik w pracy. Bo go miałeś chyba na myśli pisząc cielak
ASDAD 2015-10-18 21:48:44
"nie puszczajcie tam żon" - to znaczy, że żony ich to szmaty, a nie wina pracodawcy.
dobry 2015-11-01 08:01:31
Asdad do końca nie wiesz o czym mówisz widać ze nie byłeś w takiej sytuacji wiec MSZ dużo szczęścia ale powiedz mi jak to jest możliwe że pion kierowniczy wie o takim romansie i na to pozwala bo np. Moja żona mogła sobie pracować do przerwy później spokojnie jechać do domu lub kilkanascie razy gdy jej się nie chciało jechać do pracy pisała rano smsa do brygadzista i zostawała w domu to wszystko bez żadnych konsekwencji. Mało tego nagle jak sprawa się rypła i zrobiło się głośno to sam kierownik wydzwaniał do niej i prawił mądrości zesram żeby wyżej nie doszło że on pozwalał na takie zagrywki swoim podwładnym , było widać ze mieli z tego niezły ubaw a kobietę traktowali jak żecz , nie bronie jej bo faktycznie się zeszmacila ale twierdzę że jest w tym zakładzie przyzwolenie odgórne na takie zdarzenia i widać ze ekipa dobrze się bawiła pamiętaj " jeśli jest przyzwolenie społeczne żeby si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] działa to będzie się działa " proste i o to mi chodziło
43 2015-11-09 19:31:21
przepraszam pomylka, ja dostalem za 120h-600euro. Wychodzi na to, ze za 160h wyszloby ponad 800e.
Kolega za ponad 150h dostal 720euro.
ja 2015-11-18 20:58:27
netto oczywiscie.
Ta agencja to wyzyskiwacze
Jajco 2016-02-19 15:20:34
Stary dają radę bez ciebie i już dawno pamięć o tobie przepadła. Nie podniecaj się tak bardzo, bo życie kołem się toczy. W sumie jak na ciebie mówili...?
Dawid 2016-04-09 14:00:10
Przestrzegam przed tą firmą do której sprowadza się pracowników mających tylko wypełnić ubytek na kilka dni. Tak właśnie wygląda rotacja pracowników w tej firmie, co do pracy: ciężka robota, którą powinny wykonywać roboty - a przynajmniej większość funkcji. Szefów tej firmy nie obchodzi czy się nauczysz wykonywać jakąś czynność, nie ma tutaj czegoś takiego jak nauczanie ... tutaj dostajesz sekundę i masz potrafić wszystko. Możesz tyrać jak wół, robić więcej niż inni, ba robić za dwóch, a i tak odwiedzą cię koordynatorzy, którzy będą grozić wydaleniem (zapobiegawczo chyba) i stale mówić o motywacji. Żenująca stawka za godzinę pracy, nienaturalne tempo pracy, praca dla ludzi którzy nie mają wyboru i zgodzą się na niewolnicze roboty. Wielka szkoda, że tak traktuje się tutaj ludzi. Dziękuję, szkoda mi słów :(
Były 2016-06-07 20:18:20
A co tam słychać w Goleniowie?
Pluto 2016-06-24 08:48:46
Brakuje tylko strażników z psami,ogólny mobing i brak poszanowania praw pracowniczych.Siła robocza zza buga dopełnia obrazu rozpaczy...
2
gliwiczanin 2016-07-08 16:47:11
jest ofert na magazyniera w gliwicach pytanie gdzie oni maja magazyn w gliwicach nigdzie nie moge ich namierzyc
Nieufna 2016-07-22 11:45:14
Nie każdemu psu Burek i nie każdy nadaje się do własnej działalności. Są też ludzie którzy wypalili się w własnej działalności a zarabiali wiecej niż ty. Teraz jednak szukają pracy. Jeżeli nie szukasz pracy przez agencję to co tutaj robisz?
Ja bardzo chętnie zapoznam się z opinią o tej Agencji
xd 2016-08-22 09:10:00
chcesz czuc sie w pracy jak niewolnik idz do rhenusa goleniow oni ci to zapewnia
1
bakra 2016-08-22 15:49:34
@ xd - zrozumeiliśmy twoje niezadowolenie, ale może jakieś konkrety byś podał ? albo zaargumentował?
janek666 2016-11-08 14:56:38
xd w pelni sie ztoba zgadzam terror mobbing podpierdzielanie z cz ym tylko mozna liderzy sa smieszni piotrus z kierowniczek to ciota jakich malo jego kapus to justyna ktora zastepuje aniele nieraz na buforze nikt jej nie lubi ale jej tego nie powie bo chlopaki tylko przez nia dostaja upomnienia i boja sie o pracei przez to odchodza odolnie firma bez przyzlosci totalne zero i dno dymaj na kasie i na andgodzinach jak malo kto dziady i wyzyskiwacze nic wiecej.
1
Oloz 2016-11-12 09:13:28
Wow! Jestem w szoku ! Pracuje w Rhenus na Pd Niemiec..mobbing? Ludzie nie mają pojęcia co to takiego! Plotka? Oczywiście jak wszędzie! Wyzyskiwanie?? Nie ma mowy! Jest robota to się robi, jak jest luźniej, wystawiamy grilla i spędzamy razem czas.
Co kraj to obyczaj
Co filia to inni ludzie
Zostaw swoją opinię o Rhenus Logistics - Goleniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics