Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rhenus Logistics

Pracowałeś w firmie Rhenus Logistics i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 19:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaca - 2014-11-12 18:05:40]:
cześć - z tego co słyszałem mamy dostać zaliczkę pod koniec listopada
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 19:48:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 19:11:50]:
a ile tej zaliczki i czy w grudniu juz dostaniecie normalnie tzn co miesiac ostatniego ?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
normalnie wypłaty są 28 każdego miesiąca za listopad mamy dostać wprost proporcjonalnie za wypracowane dni, a w grudniu normalnie już.
ale ręki obciąć nie dam :)
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-11-12 20:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01]:
a od kiedy jesteś ?
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-12 20:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
:) jadę 17.11 ale dużo dowiedziałem się na spotkaniu w łodzi z p. Ziemowitem :)
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-11-12 21:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo_h - 2014-11-12 20:02:01]:
czyli za listopad taka calosc zaliczki- zwyczajnie za przepracowany listopad, jednak za grudzien 28go grudnia, czy 28go stycznia??
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 00:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem kontrakt jest do końca grudnia więc 28 styczeń to raczej odpada, no chyba ze zostajesz na dłuzej.
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 00:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ponawiam pytanie?
czy mógłbym się z kimś zabrać?
dostałem info ze w wiosce mam się stawić 18.11, 19 to dla mnie pierwszy dzień pracy.
czyli wypadałoby wyjechać 17.11 :)
jestem z wawy ale gdzieś moge podjechać :)
oddzwonię - 501600068 Paweł
zdjecie uzytkownika
nircam - 2014-11-13 07:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazd z Kłodzka(dolnośląskie) 19.11.2014 do Friedrichroda , poszukuję współtowarzyszy wyjazdu w celu obniżenia kosztów z okolic Dolnego Śląska , nr.kont, (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pablo_h - 2014-11-13 08:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nircam - 2014-11-13 07:52:31]:
cześć.
to na kiedy Ty masz być? mnie powiedzieli że 19 to już mój dzień pracy na wykorzystanie na papierologie szkolenia itd
zdjecie uzytkownika
Barwil - 2014-11-13 18:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam pytanie. Jak wygląda sytuacja z TV na ośrodku Klosterpark? Prawda to że nie ma tam ani jednego odbiornika? A internet aż tak słaby? Dzięki za info z góry!
zdjecie uzytkownika
mody - 2014-11-14 12:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Ktos wie od której do której godziny sa zmiany na magazynie w Horselgau ??
zdjecie uzytkownika
wieloryb ;-) - 2014-11-16 18:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Barwil - 2014-11-13 18:26:21]:
Internet baaaaaardzo słaby bo radiowy z miasta. Jak wieczorami siedzą wszyscy to praktycznie nie można nawet na gg pogadać, o wejściu na stronę FB lub czat tym bardziej. O TV nic nie wiem ale chyba nic nie ma.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-11-26 10:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Serdecznie,

Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na pracownika magazynu "Bielany Wrocławskie" chciałem uzyskać kilka informacji na temat firmy i charakteru pracy. Ale niestety bywają tutaj skarpety które śmierdzą i opisują intrygi - pytam po co tutaj takie rzeczy wypisujecie, przez Was ciężko wyciągnąć jakieś wnioski i dowiedzieć się czegokolwiek na temat.

Czy mógłbym prosić o jakaś osobę o opisanie, jak wygląda tam praca, ile jest zmian, oraz jakie są zarobki na początku i po okresie próbnym ?
zdjecie uzytkownika
Żałuję - 2014-11-27 18:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli chodzi o pracę to z nią jest ok ,praca jak praca ważne żeby się chciało a co do romansu to żałuję że późno się dowiedziałem bo inaczej bym pewne rzeczy załatwił ... wiele razy miałem okazji stanąć oko w oko z takim delikwentem tylko teraz to bym dałmu w pysk i głośno zaśmiał...
zdjecie uzytkownika
zdradzony - 2014-12-03 00:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Żałuję - 2014-11-27 18:25:12]:
Napisz o kogo chodzi ? Jakaś świeża sprawa czy stara
zdjecie uzytkownika
Cyborg - 2014-12-17 09:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, podejrzewam, że jeżeli komuś się nie chce pracować w Rhenus Logistics to sam sobie strzela w stopę a przy okazji wystawia o sobie opinię i może być w możliwie krótkim czasie pożegnany z zakładu. Nie chcę być czarnym prorokiem, ale chętnych na każdą posadę na pewno nie brakuje więc warto się przykładać.
zdjecie uzytkownika
bezele - 2014-12-17 21:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cyborg - 2014-12-17 09:42:01]:
Ja akurat nie pracuje w tej firmie na forum trafiłem przypadkiem ale chciałbym napisać wam wszystkim pracującym w takich firmach gdzie wykorzystuje się ludzi że brak wam ambicji pracujecie za najniższą krajowa plus jakąś tam premia w formie jałmużny, nie myślcie o mnie źle ale ja nigdy nie pracowałem w żadnym zakładzie pracy również nie jestem bogaty z domu jestem sierotą ale uważam po prostu ze pieniądze w Polsce leżą na ulicy tylko trzeba mieć odwagę je podnieść, ja prowadzę własną działalność od 18 roku życia w tej chwili na czysto zarabiam około 1000 zł ale dziennie na czysto i nie nazekam na zarobki , na pracodawcę , i na współpracowników . Wiec trzymam za was kciuki może przemyslicie sytuacje zanim zaczniecie nazekac pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik R - 2014-12-25 20:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jaca - 2014-11-12 18:05:40]:
prawie 60 km od osrodka
zdjecie uzytkownika
dawiddav - 2014-12-27 00:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
dawiddav - 2014-12-27 00:09:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam znajomy pracuje w Rhenus logistic w Niemczech polecił mi abym znalazł ogłoszenie pracy w necie. Ale mam z tym problem czy ktoś z Was również wyjeżdża , bądź wyjechał do Niemiec. Potrzebuje strony, linku z ogłoszeniem do tej firmy. Proszę o odpowiedz. Będę wdzięczny z góry dziękuje.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-12-28 19:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ale naboru juz dawno nie ma. Połowa ludzi zatrudnionych przed świętami nie dostałą umów na nowy rok, więc już raczej nie będą werbować pracowników.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-01-29 10:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiszcie jak wygląda praca, mieszkanie i zarobki.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-29 11:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca normalna pobory zgodne z umowa choc maja spoznienia ostatnio mieszkanie na kloster parku a jak chcesz szukasz cos na wlasna reke
zdjecie uzytkownika
Itos - 2015-02-28 11:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A bardziej się opłaca wynająć coś samemu czy brać lokum od nich? Podejrzewam, że wszyscy wyjeżdżając myślą tylko o tym, żeby jak najwięcej zarobić, oszczędzić i wrócić do kraju także wybierają pewnie tańszą opcję - dobrze myślę? Podpowiedzcie proszę w jaki sposób najlepiej byłoby się do nich załapać. Dzięki za pomoc.
zdjecie uzytkownika
Sotek - 2015-03-29 03:35:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy na jakie warunki liczysz. Firma jest w stanie zaoferować mieszkanie ale sam osobiście nie porównywałem cen. Lecz wydaje mi się, że lepiej będzie jak już zdasz się na Rhenus Logistics. Nie ma co kombinować, bo po takim kombinowaniu zawsze później powstają same problemy. Taka przynajmniej jest moja opinia. A co wy myślicie ?
zdjecie uzytkownika
peli - 2015-04-18 16:18:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rhenus na nowo zaczyna poszukiwania pracowników. Tym razem dość intensywnie wyszukuje przydatnych spedytorów międzynarodowych do dłuższej współpracy .
zdjecie uzytkownika
sk - 2015-04-24 22:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik R - 2014-12-25 20:00:26]:
co ty napisałeś szkoda gadać
zdjecie uzytkownika
chinczyk - 2015-05-15 18:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam NIE POLECAM pracy.Praca dla bardzo bardzo zahartowanych ludzi ,wytrzymałych i takich którzy mają za dużo wolnego czasu.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Iter - 2015-06-22 19:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wydaje mi się, żeby Rhenus był osamotniony w takim stawianiu sprawy i przedstawiania pracy kandydatom. Trzeba przyjąć, że w całej branży przyjęło się i tak się robi. niestety dla nas jako pracowników to zdecydowanie gorzej, bo nie wystarczy wkładać całego trudu w pracę ale jeszcze sobie ją organizować i kontrakty podpisywać - głupota.
zdjecie uzytkownika
tonyxxv - 2015-07-12 20:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc dziewczyny/kobitki!!!! Dawno Was nie widzialem i troche sie stesknilem za Wami!!! Mam nadzieje, ze nie brakuje Wam mnie i jakos na komputerach dajecie sobie rade...bo byly czasy, ze beze mnie nie szlo...ale jak bylem na zmianie to wszystko dalo rade!!!! hehhe Z reszta, co tam gadac....Byl Tomek na zmianie to wszystko musialo dzialac - nie ze musialo a tylko temu, ze uparty jestem hehe!!! Noski i biusty do gory i wszystko bedie ok!!! Byle nie narzekać!!!! Pozdrowki dziewczyny i kobitki moje!!!! Caly czas o Was pamietam!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
adaś - 2015-08-31 16:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaję mi się że obecnie prowadzona jest nadal rekrutacja w firmie Rhenus Logistics S.A. zatrudnienie możliwe jest na stanowisku montażysty/ ekipy montażowej w Krakowie , Wrocławiu oraz Katowicach, specjalisty do spraw analiz i transportu również we Wrocławiu oraz agenta celnego w Dąbrowie Gorniczej..
zdjecie uzytkownika
Paola - 2015-09-19 17:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś mi powie, czy jest sens wybierać się do Rhenusa przez Ks Service od października? czy praca fajna itd??? :ktoś coś :)?
zdjecie uzytkownika
Argh - 2015-09-24 16:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIe oplaca sie , tylko przez pierwszy twoj miesiac masz duzo godzin, poznije max 130
Praca jest fajna ale nie jest lekka (np karmy 15kg albo zwirki 25kg)

Jest bardzo duzy przemial ludzi.
zdjecie uzytkownika
didi - 2015-09-30 23:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczynam tu pracę w przeciągu następnego tygodnia. Z relacji znajomych na temat firmy, które ostatnio mnie doszły wynika , że najbliższe miesiące to dla mnie duża szansa. Polecali mi pracę tutaj zwłaszcza ludzie którzy związani są w Rhenus Logistics z Transportem i Logistyką. Mam nadzieję , że podzielacie ich optymizm
zdjecie uzytkownika
dobry - 2015-10-01 14:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja znam opinie że Rhenus w Goleniowie to rozbijacz rodzin kto pracuje dłużej ten wie . mężowie nie puszczajcie tam żon bo chodzą cielaki i i je dymszą he
zdjecie uzytkownika
chillout - 2015-10-01 22:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobry , nie wywlekaj zdażyło się klacie że zrobił sobie trójkącik w pracy. Bo go miałeś chyba na myśli pisząc cielak
zdjecie uzytkownika
ASDAD - 2015-10-18 21:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"nie puszczajcie tam żon" - to znaczy, że żony ich to szmaty, a nie wina pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
ytr4e - 2015-10-31 14:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej może ktoś z was byłby zainteresowany podjęciem pracy w firmie Rhenus Port Logistics sp.zo.o., widziałem że teraz poszukują pracowników na stanowisko specjalsity do spraw ewidencji magazynowej w Dąbrowie Górniczej, spedytora w Gliwicach, i Błoniach oraz specjalsity do spraw planowania i dystrybucji we Wrocławiu
zdjecie uzytkownika
dobry - 2015-11-01 08:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Asdad do końca nie wiesz o czym mówisz widać ze nie byłeś w takiej sytuacji wiec MSZ dużo szczęścia ale powiedz mi jak to jest możliwe że pion kierowniczy wie o takim romansie i na to pozwala bo np. Moja żona mogła sobie pracować do przerwy później spokojnie jechać do domu lub kilkanascie razy gdy jej się nie chciało jechać do pracy pisała rano smsa do brygadzista i zostawała w domu to wszystko bez żadnych konsekwencji. Mało tego nagle jak sprawa się rypła i zrobiło się głośno to sam kierownik wydzwaniał do niej i prawił mądrości zesram żeby wyżej nie doszło że on pozwalał na takie zagrywki swoim podwładnym , było widać ze mieli z tego niezły ubaw a kobietę traktowali jak żecz , nie bronie jej bo faktycznie się zeszmacila ale twierdzę że jest w tym zakładzie przyzwolenie odgórne na takie zdarzenia i widać ze ekipa dobrze się bawiła pamiętaj " jeśli jest przyzwolenie społeczne żeby si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] działa to będzie się działa " proste i o to mi chodziło
zdjecie uzytkownika
zkowt - 2015-11-09 03:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, muszę wam powiedzieć, że mi osobiście spodobała się praca dla spedytora międzynarodowego. Widziałem ofertę i wg mnie jest warta uwagi. Wymagania są do przyjęcia na spokojnie: wykształcenie minimum średnie, co najmniej 2 letnie doświadczenie w obszarze transportu międzynarodowego i dobra znajomość języka angielskiego lub niemieckiego.
zdjecie uzytkownika
43 - 2015-11-09 19:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przepraszam pomylka, ja dostalem za 120h-600euro. Wychodzi na to, ze za 160h wyszloby ponad 800e.
Kolega za ponad 150h dostal 720euro.
zdjecie uzytkownika
2ga - 2015-11-11 11:35:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To mówimy o kwotach brutto czy kwotach netto, bo ja na taką kwotę netto bym sie mógł zdecydować na start (dużego doświadczenia nie mam).
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2015-11-13 14:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że to dobre stawki. Chociaż zastanawiam się o którym stanowisku tak płacą w Rhenus Logistics. Każda oferta wygląda ciekawie, choć na spedytora jest najciekawsza.
zdjecie uzytkownika
miedziak - 2015-11-15 19:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@2ga no właśnie to duża różnica netto czy brutto. ciekawe jak te zarobki wyglądają do ręki i czy umowa jest stała.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-11-18 20:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
netto oczywiscie.
Ta agencja to wyzyskiwacze
zdjecie uzytkownika
lak - 2015-12-03 23:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro mowa o kwocie netto to i tak już lepiej, niż gdyby miała to być kwota brutto, od której trzeba by było odjąć podatek :) jednak dla mnie, zarobki niskie trochę
zdjecie uzytkownika
sdfghjk - 2016-01-09 00:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lak zapewne na kazdym stanowisku to sa inne zarobki, mnie konkretnie interesuje to jak wyglada sytuacja na stanowisku pracownika magazynu w Gliwicach..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Taki jak wszedzie
Pytania: Stwierdzenie ze sie nie nadaje
zdjecie uzytkownika
sonia - 2016-01-19 21:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego ja wiem tyle, że zdażaja się nadgodziny na tym stanowisku. Ale chyba leiej opłaca się juz zostać specjalistą ds, obsługi klienta, bo masz przynajmniej prowizje.
zdjecie uzytkownika
prunan - 2016-02-10 16:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba jednak mieć min. 2 letnie doświadczenie w dziale obsługi klient, najlepiej w branży logistycznej @sonia, to akurat sporo jak na takie stanowisko pracy.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Rhenus Logistics!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Logistics

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert