Opinie o H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o. w Gądki Magazynowa 3

1.9/5
Na podstawie 4852 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o.. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Usługi magazynowania

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o. w Gądki Magazynowa 3

Molly

Ja mam takie pytanie do zarządu h&m robakowie Dlaczego ukraina robi sobie co chce oni mogą wszystko Rezerwować sobie miejsca pracy a ty polaczku sobie szukaj gdzie możesz stanąć i pracować wybierają sobie towar który chcą robić a niewygodne zostawiają nam biegają po magazynie co jest niebezpieczne Liderzy nie reagują na to co się do nich mówi w sumie to Liderzy są z ukrainy więc bronią swoich nie wspomnę o zgromadzeniach w toaletach szczególnie damskich my mamy pracować i jesteśmy rozliczeni z każdych cyferek a oni siedzą w kiblu za przeproszeniem i se (usunięte przez administratora) farmazony to jest po prostu żenada że mają więcej praw niż my w swoim kraju

G1

Czy tylko ja mam dosyć tych postów o Robakowie i G2?. Drodzy postujacy! To jest strona o Gadkach przy ulicy Magazynowej. Nas naprawdę nie interesują wasze ,,trudne sprawy,, opisując swoje historie wystawiacie sobie świadectwo o swojej ułomności jeśli pozwalacie na zle tratowanie. Proponuję zgłosić sprawę do UWAGA w TVN i przestać pisać na forum Gądki. Bo to jakby na forum ,, kupię sprzedam oddam,,szukali byście żony!

G1
@Gruba z Hr-u

To chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem bo forum zostało naście lat temu założone dla H&M Gądki, radzę poczytac posty wstecz aby zrozumieć gdzie umieszczasz wpisy. Po drugie to uwierz mi że nikt z tych na ,,górze,, tych bredni nie czyta wiec marne szanse ze ktoś będzie interweniował w sprawie Robakowie.

Bena

Cześć, czy ta firma ustosunkuje się od stycznia do wzrostu najniższej i również ją podniesie? Nikt o niczym nie mówi.

@Bena

Różnie bywa. Raz jeszcze radzę dopytać lidera on wie jak to aktualnie wygląda w tym roku.

wsuwacz-dopychacz kartonów

z uwagi na ostatnie mrozy pamiętajcie aby odpowiednio ubierać się do pracy, co prawda na zewnątrz jest zimno ale cały magazyn (a szczególnie dział Split Point i okolice) jest naprawdę OSTRO NAGRZANY i możecie założyć na siebie lekką, wygodną odzież roboczą np. legginsy.

AgI

Nie ma takiego czegoś żeby lider ukraiński odezwał się do osoby z agencji. A tymbardziej zwracał mu uwagę. Masz swojego koordynatora więc takie rzeczy zgłaszasz jemu. Możesz jej powiedzieć że na froncie może rządzic. Do póki pracuje w polsce to Ty podlegasz pod liderów z HM a ona jest tylko liderem dlatego że HM nie będzie uczył się ukraińskiego.

Beatka Nowy wpis

Na pewno nie na G2. DlA twoich rodaczek wkłada nie ubran do pudelka to ciezka praca podobno sa juz zmeczone bo za duzo od nich wymagaja Smiech na sali. Czesto jest tak ze idziemy im pomoc na prosbe lidera i wtedy jak do nich podchodzimy na ich stanowisko to masowo idA do (usunięte przez administratora) Wiec nie mow ze sa pracowite Bo woekszosc z nich jest leniwa Te pracowite to sie dawno zwolnily bo mialy dobre relacje z liderami hm Wiec twoje rodaczki liderki je (usunięte przez administratora) Taka prawda o liderach twojej agencji na tym magazynie

Hehehe Nowy wpis

Szoszony z wami jadą ? Hahahaba

Daniel

Cześć, czy ktoś wie, czy jest tu stawka studenta do 26 roku życia?

addad
@Daniel

taka sama, bo nie ma umowy zlecenia w H&M

Ja Nowy wpis
@Daniel

Pensja brutto jest na rękę minus parę zł

Przyszły pracownik Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 6 dni.

Witam. Ktoś wie o co pytają teraz na rozmowie w gądkach na magazyn? Niedługo mam mieć tam rozmowę.

Pracujacy

Dokładnie, praca lekka przyjemna . Dobrze płatną w stosunku do tego co się robi. Jak ktoś chce więcej nie h idzie gdzie indziej lub na swoje . Nie zarobisz kokosów od siedzenia na 4 literach

Domino
@Pracujacy

Buhaha najgorsza płacą w okolicy na magazynie h największą ilość odejść i największe czepialstwo liderów i góry tak to wygląda kiepski sellpy

@Domino

Forum dotyczące h&m Gądki . Co mnie obchodzi twoje sellpy. Już nie raz tu pisano , w hm panuje inne podejście, a wy z sellpy siejecie tu nieprawdziwe u nas informacje. W gądkach mamy lekka i przyjemna pracę. Dobrze płatną . Dodatki na święta , wczasy pod grusza . Empatycznych liderów .

Do cyrkowca
@Pracujacy

4600 brutto plus premie 250 brutto uważasz za dobrą pensje ? Albo sobie żarty robisz albo jesteś lider czy ktoś wyżej co tylko sieci udaje i zgarnia więcej kasy, nie rób z ludzi głupków..

brak
Przebieg rekrutacji

Widać że na stanowisku liderek pracują średnio kompetentne osoby (prawdopodobnie bez odpowiedniego wykształcenia i doświadczenia), pytania niedostosowane do danego stanowiska, słabo przedstawione warunki pracy, płacy.

Pytania

Klasyczne pytanie o doświadczenie zawodowe, słabe i mocne strony itp..

• Poziom rozmowy:
MPW Logistics Sp. z o.o.
(2 opinie)
Aplikuj na wiele ofert

Kuzyn Kamila

W piątek pewnie będzie dodatek. Co do jedzenia na kantynie masz darmowy cukier, miodek, cytrynkę.

ból

No tak, bo według Ciebie to jest super wypłata przy dzisiejszych cenach i kosztach życia. Najlepiej jeszcze żeby pracować za darmo i po rękach całować, że masz zajęcie. Wśród magazynów w okolicy HM ma najniższe stawki i taka jest prawda.

ból

I właśnie o to mi chodziło w moim poprzednim komentarzu. Nikt z was serio nie chciałby więcej zarabiać, tylko według was jest okej?

Lider

. Firma H&M dobrze płaci, adekwatnie do wykonywanej pracy. Firma nawet nie musi dawać podwyżki, a i tak będzie oferować dobrą pracę. Szwedzki model kultury pracy jest o wiele lepszy niż w większości firm w Polsce, w których często nie szanuje się pracowników i pomiata nimi, a pracownicy nie szanują sami siebie. Jeżeli ktoś narzeka na H&M to proponuję iść do innej firmy i się przekonać jak wygląda tam podejście do pracowników. Wy wszyscy co narzekacie to idźcie i przekonajcie się zamiast wiecznie narzekać. Nikt was na siłę nie trzyma. Zobaczymy ile wytrzymacie. Pokarzcie jakie z was chojraki. Powodzenia

Zwolniona dyscyplinarnie sellp
@Lider

Wasze Hm Sellpy płaci najmniej w okolicy , bazuje na uchodźcach , nie szanują ludzi , rotacja jest tam taka jak kolejki do Lidla za karpiem w promocji przed świętami , liderzy niekompetentni jak i większość góry totalna amatorszczyzna oceniam Zizi

AgI

A czy Ukrainki pracują w firmie HM czy tylko czy są wypożyczone przez HM? Pracodawcą Ukrainy jest ich agencja więc z jakiej racji zadajesz takie pytania. One tylko wykonują pracę w budynku HM I nie mają nic wspólnego z tą firmą. Więc pomyśl zanim zapytasz. To nie boli.

zainteresowany

jaka stawka jest w gądkach w hm za miesiąc pracy brutto?

El
@zainteresowany

4600 brutto + 250 brutto nagrody za frekwencję

Natalka
Użytkownicy czekają na odpowiedź 28 dni.

Cześć ????‍♀️ (usunięte przez administratora) Co do firmy przy okazji oceniam ją bardzo dobrze jedynie czas pracy mógłby być ciut krótki bardziej o te parę minut co się czeka. Praca sama w sobie lekka i przyjemna fajny kontakt z ludźmi jest. Oraz bardzo dobre jedzenie na stołówce

Porazony

Firma przyjmuje bezpośrednio, co za problem się zatrudnić. Jak wskazuje nazwa agencja pracy tymczasowej, i od wielu lat jest w prawie określone że czas pracy w takiej agencji to 18 miesięcy. Nieznajomość prawa szkodzi i nie zwalnia z odpowiedzialności .

Porazony

Tylko teraz w firmie mogą przenieść się do innej agencji ci którzy mają poniżej 18 miesięcy. Kiedyś nawet starczyło że zmieniła się umowa z zlecenia na umowę o pracę i na odwrót.

AgI

Przez agencję ludziom pasuje bo jest to ich nie jedna forma zatrudnienia. Po drugie to agencja zarabia więcej niż HM .Po trzecie to pracując przez agencję masz takie same profity co HM i możesz urlop płatny brać kiedy chcesz a nie planowany rok wcześniej tak jak musi HM i nie musisz się nikomu tłumaczyć. Więc co wam nie pasuję w agencji?.

Ok
@AgI

Co ty gadasz? Agencja nie ma np wakacje pod grusza albo znizek w sklepie, wiec jakie wspolne profity?

@Ok

Wczasy pod gruszą? Dobrze że poruszasz ten temat. HM jest zmuszany do 2 tygodni urlopu żeby dostać grosze na wakacje. A dobrze wiemy że jest to nie zgodne z prawem a kity walą że tak musi być. Co agencji po rabatach skoro w aplikacji są podobne zniżki.

El
@Ok

Ile osób korzysta z tych zniżek w HM?. Nie widać żeby panie chodziły w tej firmie. Ale widać tanią chińską odzież. Sprana, spęczkowany akryl z poliestrem raczej z Shin, Pepco. Więc te rabaty to chyba zbędne.

o
@AgI

Tak samo jest w amazon ,dhl przez agencje tylko w niemczech tak nie ma

Paula

@Pracodawca Co się stało z podejściem pani manager DC do relacji? Czy tylko prawa w tym magazynie mają pracownicy? Zmieniła Pani miejsce do tego ma dwóch kompletnie nie nadających się managerów do pełnienia swoich zadań i dlatego żałuję nam pani wypicia kawy na kantynie Zapraszamy do pracy na nockach. Zapraszamy do pracy z ludźmi którzy są ciągle niezadowolowni. To my musimy z nimi się męczyć lub budować relacje. A pani nam zabrania wypić kawe lub spotkać się z grupą raz na jakiś czas na ciastku. Kiepsko. Przykro

Uuu
@Paula

Pracownicy też nie mogą na kawę poza przerwa

??
@Uuu

Nie, pracownicy mogą tylko pracować

Sylwia

Związki zawodowe zawsze były na zawołanie pracodawcy i robiły to co oni chcą ......byłam tam bardzo zakorzeniona i to co dzieje i mówi się w tym biurze woła o pomstę. Nie pracuje już w tym grajdole 5 lat i nie żałuję.Poznalam inny aspekt pracodawcy ,wypłat, czasu wolnego ,nikt nie zakazuje mi pić kawy lub iść na papierosa .Zakłamanie związków zawodowych ich hipokryzja ,fałsz i obłuda nakazała mi zmienić otoczenie .Niestety Szanowny Pan Robert to trucizna od której uciekajcie - nie dajcie się nabrać na jego obietnice DBA DBAŁ I BEDZIE DBAŁ tylko o siebie .....cytuje - będę działać tak aby mi było dobrze a oni niech myślą że robię coś dla nich - (usunięte przez administratora) Serdecznie pozdrawiam znajomych z pick - packu - Sylwia W

bamboszek
@Sylwia

No ale widzisz bo ludzie dalej tego nie dostrzegają i wierzą w to że związki im pomogą coś zmienić na lepsze a oni się śmieją z tych naiwniaków. Pamiętam jak kiedyś związki załatwiły przecierz tym ludziom z Goods inu że będą chodzić na nocki mimo tego że nie mieli roboty. Bo oni tylko to potrafią załatwić coś na przekur ludziom.

bamboszek

Przecież te związki w ogóle nie reprezentują interesu ludzi co pracują na magazynie tylko zajmują się podpisywaniem tego co im firma podsunie do podpisania i w zamian za to są wynagradzani tylko ci co są na stołkach w tych związkach i oni sobie jeżdżą do Egiptu i siedzą w klimatyzowanym gabinecie i jeżdżą na jakieś fikcyjne konferencje (usunięte przez administratora) Tak wygląda ta ich walka o prawa pracownika. Przejżyjcie w końcu na oczy i stwórzcie prawdziwe związki

@Paula

Sądząc po wpisie jesteś liderem. Zadaj sobie pytanie dlaczego pracownicy są niezadowoleni. Lider na ławce i ciastku poza przerwa? Jakie relacje budujesz ? Jakbyś je budowała to pracownicy byli by zadowoleni. Jakbyś zajmowała się praca a nie miała czas wolny. Dlatego pracownikom to nie pasuje. Przypominam wszyscy jesteśmy jednym zespołem i wszyscy jesteśmy równi.

Menadżer

Tak, wypłaty już były, super kasa, jesteśmy zadowoleni.

Ombre
Użytkownicy czekają na odpowiedź 41 dni.

Kiedy wyplata? Czwartek czy piątek?

Cukrzyk z Fasady

Gdy ktoś padnie z odwodnienia (kiepska woda z dystrybutorów) lub braku cukru wtedy pójdą po rozum do głowy. Śmieszne jest to z tym nie wnoszeniem jedzenia. Przecież nikt nie chce robić pikników na środku hali. Niektórzy wstawiają o 3 w nocy. Dlatego się nie dziwię że ktoś zje małą bułkę koło 8 bo przerwę ma dopiero o 11.

Kuzyn Kamila

Witam. Na czym polega praca na "G2" ? Jest ktoś stamtąd?

Nie polecam
@Kuzyn Kamila

Praca na G2 z pozoru prosta i mało wymagająca pod warunkiem że trafisz na dobrego lidera a ich tam ciężko znaleźć Tych w zielonych kamizelkach to można policzyć na jednej ręce którzy coś potrafią Najgorzej jak podpadniesz tym z agencji tymczasowej. Jak jesteś w toalecie to stoją i czekają na ciebie pod i krzyczą że za długo korzystasz itd. Pracowałam na G1 wiele lat teraz jestem tu Tam nie było opcji żeby lider z agencji cię rozliczał z pracy my podlegamy pod lidera hm a tu niestety odwróciły się rolę lider agencji się panoszy i myśli że jest nie wiadomo kim to jest straszne Dużo do życzenia pozostawia też postawa niektórych liderów z Hm ale to nie skomentuje bo jeszcze chce tam popracować jakiś czas ale na pewno nie pracują z wartościami które są wypisane na każdym możliwym miejscu na magazynie Nie polecam

Aha
@Nie polecam

Aha, ale problem naprawdę, to agencja może być gnębiona przez liderów hm robiąc dokładnie to samo co hm ale odwrotnie to już nie? Przepuśćmy, idą na przerwę razem, osoby z agencji I hm np te 10 minut prędzej, zgadnij kto zostanie wezwany do biurka i zjechany od góry do dołu? Podpowiem Ci, to nie będzie pracownik HM. Są równi i równiejsi.

Radomianin
@Nie polecam

Nie pracuje tam ale stanie pod toaletą i naciskanie to (usunięte przez administratora) polecam iść do sądu. Więcej zarobisz. Bez charowania.

Pfft

Robakowo (załóżcie gowork w tym temacie i posłuchajcie co ludzie mówią a nie płaczecie że ciągle tu coś piszą skoro jest powód i nikt nie chce pracować, Ukraina wam powyjeżdża przez brak wizy to wyjdzie wam bokiem traktowanie ludzi jak (usunięte przez administratora) - tak wspaniałomyślna firma a nie potrafi przewidzieć takich podstaw, no kompetentne jak nie wiem) Dużo rzeczy zostało tu napisane, ale wspomnę tylko że firma nie stosuje się do tego co mówi. Wydajecie pieniądze na terapie dla pracowników,(usunięte przez administratora) I proponuję wysyłać pracowników wyższych szczebli na terapię a nie przerzucać ich na inny dział w kontekście "awansu", bo dosłownie widziałem jak pewna babka się popłakała przez domniemaną jednostkę (najwyraźniej nie potrafił sobie poradzić z pełnioną funkcją - lider jest od kontaktu z ludźmi, a nie tylko zarządzania). Taki wspaniały i potrafiący zarządzać, a nawet nie potrafi zarządzać tym co sam powoduje. Ludziom należą się przeprosiny od niego. Znowu brak odpowiedzialności za własne czyny, gratuluję. I znowu "czemu ludzie idą na L4". Przestańcie udawać takich wspaniałomyślnych a potem nawet się nie stosować do własnych zasad, w dodatku jesteście zacofani jak na francuską sieć, każda jedna nie pozwoliłaby sobie na takie braki z najnowszej wiedzy medycznej przy wykupowaniu tej terapii. To nie ma sensu, wmawiacie że "ludzie mają problem ze sobą" podczas gdy mają go z wami. Trzeba was edukować z medycyny, z zarządzania i z roli jakie pełni ktoś taki jak lider, to żałosne. (usunięte przez administratora)

Lider

Będą musieli bo im nie przedłużą VIZY Ci pracowici wyjadą a zostaną same niemoty jak ci co na granicy z Białorusią.

Kwiatuszek

Ktoś wie czy powrócą imprezy tak jak kiedyś na Targach Poznańskich? Nie ukrywam, że fajnie by było..

Kwitek
@Kwiatuszek

@kwiatuszek Nie bo masz za to wczasy pod gruszą

Złośliwa baba z hm

To ja zgłosiłam, że liderzy chodzą ciągle na kawki i papierosa wraz z dokładnym opisem kto gdzie i kiedy. Hahaha dobrze wam tak. Miłej kawusi i ciasteczka życzę ale tym razem w domku a w pracy tylko zapleśniała woda ze śmierdzącego bidona hahaha. Pozdrawiam serdecznie miłego dzionka życzę i dobrego humorku wszystkim

Aha
@Złośliwa baba z hm

Dobrze se zgłosiłaś tylko widzisz.. będą się teraz na nas zwykłych robolach wyzywać kto kiedy i gdzie na przerwy chodzi. Będą siedzieć w tych swoich komputerkach i obserwować każdy masz ruch.

??

A czemu ostatnia? Z jakiego powodu?

Wszystkich nie, tych nowych leserow sobie zostawia. Wywala tych co uczciwie (usunięte przez administratora) od kwietnia 2023. Bez żadnych skrupolow. Szkoda tych ludzi, bo jest kilkoro takich co naprawdę robią co mogą. A agencja potraktuje ich jak zwykłych (usunięte przez administratora) licząc że przyjdą następni pracować. Na pewno.

młody

Beznadziejnie to maja zorganizowane, zamiast zostawic sobie ludzi którym faktycznie zalezy na pracy, to zostawia sobie tych mośków...

Myszy i ludzie

Wczoraj większość załogi G1 "sprzątała" nasz wspaniały magazyn. Dla mnie to jakaś parodia. Jednocześnie codziennie widać nowe zatrudnienie osoby- szkolące się. Da się również zauważyć, że na siłę jest szukana praca do grup serwisowych. Liczą sztuki, przekładają kartony. Jak ten magazyn funkcjonuje zastanawiam się cały czas. Jak dla mnie przynosi aby straty.

Zostaw merytoryczną opinię o H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o. - Gądki

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 515.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 444, z czego 71 to opinie pozytywne, 106 to opinie negatywne, a 267 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o. napisali 22 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

H&M Hennes & Mauritz Logistics Sp. z o.o.
  • Magazynowa 3
    62-023 Gądki
  • NIP: 7772974131 REGON: 300551802 KRS: 0000282170
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)