H&M Hennes & Mauritz

Gądki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 3439 ocen.

H&M Hennes & Mauritz
2 3439

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz

MP

Co to będzie za gwiazda w Szreniawie? Podobno zaprosili Sławomira!

   
Creative
@MP 13.06.2018 06:49

Będzie Edyta Górniak, potwierdzone info

   
Wyciskarka

Podpisałeś, bo ci zależy na robocie. No a zgodnie z Kodeksem wymiar pracy w godzinach nadliczbowych w ciągu ROKU nie powinien przekroczyć 150 godzin. A ile ty masz w swojej umowie? Na co się zgodziłeś/zgodziłaś? § 3. Liczba godzin nadliczbowych przepracowanych w związku z okolicznościami określonymi w § 1 pkt 2 nie może przekroczyć dla poszczególnego pracownika 150 godzin w roku kalendarzowym. Te okoliczności to: >szczególne potrzeby pracodawcy

   
Brayan
@Wyciskarka 18.06.2018 21:58

Płacicie związkom zawodowym.to niech was bronią A nie tyłek płaszcza na krzesłach. Chwasty trzeba wyrwać A nie karmić

   
Henryk

Dziwię się, że tak wam źle ale pracujecie!!!!

   
Kropotkin
@Henryk 18.06.2018 19:34

Bo mam do wykarmienia rodzinę, to pracuję. Zaciskam zęby i zapierd*** Ale ci wszyscy ludzie co krytykują i wylewają żółć na forum, to mają rację. To teoretyczne państwo ma ogromną kasę z podatków płaconych przez H&M, a my choć jesteśmy obywatelami, to możemy sobie pomarzyć o wsparciu w walce o lepsze traktowanie. Ile podatków płaci Iksiński w porównaniu do tych polskich spółek H&M...?! I tak będzie dalej. Możemy pomarzyć o tym, aby ktoś się przyjrzał poważnie warunkom pracy. To państwo nie ma interesu w walce o nasze prawa, jeśli to H&M je utrzymuje. A my jesteśmy tylko wyrobnikami.

   
BEATA

A jak wygląda praca w biurze na stanowisku administracyjno biurowym? Pytam o Chlebnie

   
qwe

co z pracą z polecenia? są jakieś rozmowy, telefony? o co pytają? jak to wygląda?

   
Glen Johnson
@qwe 17.06.2018 12:14

Wszystko mają wydrapane szyfrem na ścianach.

   
Tom

Zusowskie dziadostwo

   
Europipeta

Koledzy i Koleżanki! Proszę o zamieszczanie większej ilości opinii. Kiedy już drzwi od kibla zablokują się na amen, może uratujecie choć jedno wcielenie swojego GL :)

   
Kasu

Czy jeśli wychodzi 192 godzin miesięcznie i są to już godziny poza normą to płacą więcej np za pracujące weekendy?

   
exp

Dlaczego osoby na tak w ternerze procesu dostają info grupowo a na nie indywidualnie. Rozumiem ze jak mnie nie zaproszą na spotkanie to jestem na nie :(. Wyniki powinny być na koniec rekrutacji dla wszystkich w końcu jeśli zbiorą tych 220 trenerów to po co dalej rekrutacja, a chętnych podobno jest bardzo dużo

   
Ojciec Ryzyk
@exp 16.06.2018 14:07

Brakuje fachowych szkoleń, wskazówek i mentorów dla nowo zatrudnionych, więc czego możesz oczekiwać? Uczciwego podejścia względem tego co wcześniej deklarują jajogłowi H&M? :)

   
Szymborski

a po co są te opaski na stopę? ;)

   
Abc
@Szymborski 15.06.2018 17:34

Jakie opaski?

   
szalonaanka

Witam, jak wygląda atmosfera pracy i sama pracy w biurze w Chlebni? Rozmowa rekrutacyjna przebieg ła całkiem symaptycznie. Zastanawiam się nad pojęciem pracy w Chelbni, proszę o wskazówki

   
Pogodyzio

Dodałbym swoje trzy grosze, ale księgowość H&M liczy weekendy na swoją korzyść ha ha ha :)

   
Rebe

Brakuje nawet na długopisy dla dyrektorów

   
bulok

Badanie lekarskie dla nowych pracowników jest typowe dla tego rodzaju korpomolochów. Jakaś kobietka po melanżu w zastępstwie lekarza podbija papierki (nie zawsze za darmo) i próbuje odnaleźć się w gabinecie jak na swoim metrażu.

   
tiktak
@bulok 09.06.2018 16:54

zawsze można liczyć na wypowiedzenie z Brukseli :)

   
Pytająca

Mam pytanie- czy starsze osoby też zatrudniają? Takie 55+?

   
Teju
@Pytająca 08.06.2018 00:13

To chyba średnia wieku zatrudnionych w H&M.

   
Klux

Nie rozumiem niektórych opini. Pracowałam tam by sobie dorobić (przez agencje), ale tak źle jak niektórzy piszą to nie ma. Team liderzy zajęci swoją pracą, łazienki normalne. Ukraińców faktycznie dużo ale co na to poradzić. Z reguły praca na magazynie wiąże się z tym że sie chodzi i stoi a nie siedzi. TO JEST PRODUKCJA. Bolą nogi? Usiądź na stołku i napij się wody. Nikt ci nic nie powie. Pretensje o to że trzeba czekać do dzwonka zanim się wyjdzie. A czy gdzieś można sobie wyjść wcześniej z roboty (nie licząc korpo). Pracowałam w gorszych warunkach więc ta praca nie jest zła.

   
Jeffe
@Klux 06.06.2018 19:02

Powinni ci wypłacić w euro i zostawić na dworcu w Sztokholmie.

   
Małgi

Hallo pomoże mi ktoś? Co mam zrobić jeśli koleżanka dzisiaj nie idzie do pracy a mamy wspólnie szafkę i jeden klucz? Zgłosić to gdzieś i czy usprawiedliwia mi ten dzień??

   
Gusto
@Małgi 08.06.2018 14:18

Nie musisz zgłaszać. Zostaw w szafce telefon lub coś z biżuterii. Nie zauważysz nawet rysy na kłódce.

   
Anita

Czy tylko narzekać potraficie?

   
Lucek
@Anita 05.06.2018 19:23

Zapytałbym mentora :)

   
Zerooooooosiem

Niebawem przejdziemy na kosmetyki 500+. Takie wymagania kontrolera swojej linii miejskiej, a cudzych uczciwych 8 godzin.

   
Rektorpeda

Dzień jak co dzień, dzisiaj topyłek znów będzie legalizować bilet...

   
Motto.

Nie polecam tam pracy w sklepach. Dziwna jest tam praca, gdzie jeszcze wciąż mieści się tam wiele zła i dziwne jest to iż na niektórych sklepach pracownik gardzi pracownikiem. Czasem aż wstyd przyznać się iż czasem pracownik złym słowem gardzi drogim. Czy przyjdzie tam czas iż niektórzy nienawiść zniszczą w sobie? Lecz Ci co mają dobrą wolę odchodzą z stamtąd a zostają Ci co tyle czasu mają do niektórych tyle zła.

   
Gąsiorek

Temperatury takie że powinni dać dodatkowa przerwe

   
Pracownik

Znajoma pracuje tam już ponad rok i nie narzeka. Zatrudniona przez agencje, prośby o urlop albo wolny dzień są zawsze rozpatrywane przychylnie. Z każdym idzie się dogadać wszystko zależy od naszego podejścia.

   
niemen
@Pracownik 30.05.2018 12:38

bardzo wielu pomocnych ludzi

   
Nowy

Po 2 dniach pracy na magazynie na picku mogę stwierdzić że praca nie jest najgorsza,jednak nie wyobrażam sobie pracować tam po kilka lat, a jako wakacyjna fuszka sprawdza się całkiem dobrze ;) toalety wcale nie są takie straszne, dystrybutory z wodą na każdym kroku, team liderzy rzadko się tobą interesują, są zajęci sobą, zawsze jest moment żeby stanąć na plotki z ciotkami i chwilę odpocząć ;) wiadomo że nie ma opierdalania się i po 8 godzinach chodzenia ma się dosyć, ale nikt nas do tej roboty nie zmuszał także nasz wybór. oby tylko wypłaty były takie kolorowe ;)

   
Szeryf z Bullerbyn

Do ubikacji to najlepiej dopiero w domu... Szef zawsze może usprawiedliwić się, że szatnia...

   
freelancer
@Babcia Gandzia 26.05.2018 21:32

Wszystko się nie zmieści, to fakt :)

   
Syndrom helsiński

Poniekąd prawda. Nawet wodę rozdają w gorące dni. Ale tylko swoim, reszta dostaje dostaje ochłap poza kontrolą i musi trzymać butelki przy tyłku. A płacenie 100 proc. za dotowany posiłek to złodziejstwo.

   
Tomi

Kiedy bedzie wypłata?

   
Sten Wanngård

Podobno sprowadzą cały kontener rododendronów ze Szwecji.

   
brak

Po co to wipisywać jak i tak to nic nie daje ,maych prowincjach nie ma pracy to ludzie jezdżą ,a jak masz 50 to co

   
Przypadkowy pasażer Volvo v40
@brak 25.05.2018 09:47

To nie poddawać się. Im człowiek starszy, tym życie pełniejsze uroku.

   
Stoper

Poszedłem kiedyś do gabinetu posług medycznych. Miła pani powiedziała, że pracownicy agencyjni powinni sobie radzić sami. Czarny humor, prawda? Pomyśleć tylko co można uzyskać u ratownika medycznego, będąc zatrudnionym na stałe.

   
Ziew
@Stoper 22.05.2018 06:02

A ze strony pana Bartka też bardzo miło. Może jeszcze poda numery na następne losowania.

   

Zostaw opinię o H&M Hennes & Mauritz - Gądki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz