Specjalista ds. sprzedaży 17.09.2026 18:44
Tyg
Przebieg rekrutacji
Bardzo złe doświadczenie z rekrutacją. Na spotkanie rekrutacyjne czekałem około pół godziny i przez ten czas nikt się mną nie zainteresował. Później przyszedł młody pracownik, zapytał mnie o wiek, a następnie poinformował, że ich zespół jest przeznaczony dla osób maksymalnie do 30. roku życia.
Najbardziej niezrozumiałe jest dla mnie to, że to firma zaprosiła mnie na rozmowę, wcześniej widziała moje CV i znała mój wiek. Jeśli wiek jest dla nich takim istotnym kryterium, mogli powiedzieć o tym już podczas rozmowy telefonicznej i oszczędzić mi czasu oraz niepotrzebnego dojazdu.
Jestem Czechem, mieszkam w Polsce od kilku lat i bardzo dobrze mówię po polsku. Usłyszałem również, że mój akcent może być problemem, ponieważ polscy klienci mogą zwracać na niego uwagę. Sposób, w jaki mi to przekazano, był dla mnie bardzo nieprofesjonalny i pozbawiony szacunku.
Sam fakt odmowy pracy oczywiście można zaakceptować. Problemem jest sposób przeprowadzenia całej rekrutacji. Kandydat poświęca swój czas, organizuje dojazd i przychodzi na spotkanie, dlatego oczekuję przynajmniej podstawowego szacunku i profesjonalnej komunikacji.
To było jedno z najbardziej nieprzyjemnych doświadczeń rekrutacyjnych, jakie miałem.
Rezultat:
Nie dostałem pracy