MOMOX
4 232 6 1

Opinie o MOMOX

eli

Czy ktoś jest coś w stanie powiedzieć jak wyglada praca w momox w przeclawiu ? Jak się pracuje ?

Aaaa
@eli 05.02.2019 17:09

Płace jak niżej. Są stanowiska - jump (steczowanie palet, roznoszenie paczek po innych stanowiskach, sprzątanie po paczkach - kartony, itp.), drugie to ocena jakości(czy produkt się nadaje do odsprzedaży, kategorii - czy w łapkach jest t shirt czy polówka itp., praca stojąca, na spokojnie można wyrobić normy), trzecia związane jest z mierzeniem produktu, sprawdzeniem tkaniny, koloru, okresleniem rozmiaru, po przeszkoleniu w/w, później może być szkolenie dotyczące np. szczegółowej oceny - np. skóra/nie, są jeszcze dwa - przyjęcie paczek i analiza nieprawidlowo nadanych przesylek. Zazwyczaj trafia się na 1-3. W zależności od zapotrzebowania - czasami pracownicy skladaja ubrania już w wersji dla klienta. Praca jest znacznie ciekawsza niż na Stobnie i można się nauczyć wielu rzeczy o ciuchach:) przerwy są jak niżej, jest również mniej pracowników. TL i TR bardzo sympatyczni. Być może trochę się zmieniło i są nowe stanowiska. Wszelkie informacje są udzielane na rozmowie.

Parobek
@eli 05.02.2019 17:09

Zostaniesz ich niewolnikiem i będą cie zmuszać do nadgodzin.

Kamil moderator.
@Parobek 14.02.2019 01:27

Jest to nieprawda. Nie ma czegoś takiego jak zmuszanie do nadgodzin. Każdy pracuje dobrowolnie :)

Aaaa
@Parobek 14.02.2019 01:27

Obecnie nikt nie jest zmuszany do nadgodzin ze stanowisk check, jump i recive - niższych szczeblem.

Abc

Jestem byłym pracownikiem. Zostałem zwolniony zs dobrą pracę. Wyrobionr normy ponad stan, pochwały ze strony nirmieckiej. Wyszkolilem nowych pracowników. Z tego co się dowiedziałem to zwolniony zostałem dzięki trenerowi a raczej trenerce,, M''. To jest polski (usunięte przez administratora). Nie polecam. Moje sugestie dla MOMOX: Dbajcie o ludzi

Opiniach

Cześć witam wszystkich jestem byłym pracownikiem firmy z Przecławia MOMox - praca w porządku zarobki tez ale jak się traktuje podle pracownika po okresie półrocznym to szok,jak można poganiać ludzi i mówić im żeby szybciej pracowali to nie normalne ,ludzie którzy prowadzą firmę wraz z liderem zespołu tez są nie normalni , Pa(usunięte przez administratora) zamiast pracować chodzi i nic nie robi , gra w statki w pracy zamiast utrzymywać poziom pracy ,wprowadza żałosne zasady jakby to była jej firma ,a szefostwo niczym się nie różni takie samo ,dużo ludzi odchodzi i firma nie ma stałych osób do pracy - ciągła rekrutacja ,zasady jak niemieckim (usunięte przez administratora) ,nie polecam pracy !

poganiacz owiec
@Opiniach 11.02.2019 18:54

a z kim pani (usunięte przez administratora) gra w statki? Może z centralą w Niemczech...........

Kamil moderator.
@Opiniach 11.02.2019 18:54

Cześć. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale pewnie określone tempo pracy jest potrzebne do wyrobienia celów. Dlatego w firmie jest sporo osób które próbują utrzymać ten wysoki poziom pracy o którym wspominasz, uwierz mi one się nie obijają bo nie mają kiedy :) osób pracujących już długo też jest sporo, ale fakt jest nowy oddział i to tam jest najwięcej nowych osób.

Pracownik

Ostatnio wcale nie widać aby firma dbała o pracownika. Brama jest notorycznie otwierana ,a pracownicy marzną. Mimo próśb nic nie jest robione w tym kierunku.

Anonim
@Pracownik 15.01.2019 11:22

To hala wiadomo ze trzeba czasem coś wywieźć czy przywieźć

Kamil moderator.
@Pracownik 15.01.2019 11:22

Wiadomo że zima temu nie sprzyja, ale brama jest zazwyczaj otwierana wyłącznie wtedy, kiedy jest to niezbędne.

Ja
@Kamil moderator. 17.01.2019 17:47

Serio? Niezbędne? Do tego stopnia że na hali w niektórych miejscach jest 17 stopni? I trzeba po kilka razy prosić, żeby ktoś sprawdził dlaczego nie działają nadmuchy? Latem jakoś potrafili zamykać bramę po sobie i był krzyk ciągle że ma być zamknięta, bo gorąco leci. A teraz za każdym wyjazdem zostaje otwarta na kilkanaście minut, albo najlepiej dwie albo trzy, z obu końców hali. No ale fakt, że gorąca jak ktoś zemdleje, to można oskarżyć firmę, a z zimna jak się pochorujesz, to co najwyżej ci premię zabiorą, bo to twoja wina, żeś chory.

kluski_leniwe
@Ja 23.01.2019 20:19

Zamieńcie się rolami z wózkowymi lub z jumperami, którzy wyjeżdżając/wychodząc często z uszkodzonymi pełnymi pojemnikami muszą otwierać również uszkodzoną bramę po kilkadziesiąt razy. Brama otwiera się bardzo opornie, trzeba użyć sporo siły żeby w ogóle ruszyła. Załadujcie naczepę bez otwierania bramy... Przestańcie myśleć tylko o sobie- jumperzy biegają po dworze zapoceni po czym wracają na halę i nikt z tego dramatu nie robi. Ubierajcie się stosownie do pogody- jest zima. Pozdro ciepłe kluchy

Kamil moderator.
@kluski_leniwe 25.01.2019 14:07

Czy możesz podać lokalizację tej bramy? Przekaże to dalej w celu weryfikacji, może uda się jakoś pomóc. Pamiętajcie że problemy które są na bieżąco zgłaszane do przełożonych są zawsze analizowane. Jak się dowiem czegoś więcej to dam znać :)

Ave momox

zmarzniesz, potem gorąca kawka za 10 gr poprawisz bananem i jest git.......tylko pamiętaj co by dwóch nie zjeść.....może gdyby pracownicy z bananów zrezygnowali to by brame naprawili ? Nie pytaj co firma może zrobić dla Ciebie ale co TY jest gotów zrobic dla niej

Klaudia

Chciałabym się zatrudnić w momox ale nigdzie nie mogę znaleźć jakie są stawki? Premie? Jak wychodzi mniej więcej wypłata? Może ktoś uczciwy i rzetelny odpowie :)

Carl
@Klaudia 29.11.2018 15:37

Z tego co wiem na początki checker dostaje 15 zł brutto + 200 zł brutto premii frekwencyjnej (maksymalnie 2 L4 w miesiącu i brak spóźnień). Dodatkowo pojawiają się dodatki stażowe po 6 tygodniach po pół roku i roku odpowiednio 0,5 zł, 1 zł i 2 zł brutto. Czyli zakładając 20 dni pracujących oraz premię frekwencyjną: Na początku 2600 brutto czyli około 1870 netto po tygodniach 2680 brutto czyli około 1930 netto po pół roku 2760 czyli około 1990 netto po roku 2920 czyli około 2100 netto Ostatnio jest sporo pracujących sobót w pracy (nieobowiązkowych) w których stawka za godzinę liczy się razy 2 (razem z dodatkiem stażowym). Więc można zarobić więcej. Szykuję się też premia roczna (600 zł brutto) która będzie wypłacona w lutym ale to dla osób co pracują co najmniej pół roku z tego co wiem. I będzie liczona proporcjonalnie od stażu pracy. Oczywiście do stawek nie jestem pewny na 100 % :) Mam nadzieję że chociaż trochę przybliżyłem sytuację :D Polecam też system poleceń aby być bezpośrednio na momoxie bez udziału agencji, i drobny bonus dla osoby polecającej.

Kamil moderator.
@Klaudia 29.11.2018 15:37

@Carl Nieźle to rozpisał :) Ja od siebie dodam, że kwoty są podawane zawsze orientacyjne - bo są zależne od wielu czynników (ilość godzin w miesiącu itd.) Myślę, że jeżeli ktoś jest zainteresowany to warto udać się na spotkanie. Na miejscu można uzyskać więcej szczegółów, w tym dokładne stawki i benefity.

Dobry Człowiek
@Klaudia 29.11.2018 15:37

Premia frekwencyjna wynosi 300 zł brutto Carl się pomylił . 15 zł na godzinę brutto do tego dodatek stażowy w wysokości 320 zł brutto po przepracowaniu pół roku a po 6 tygodniach jest troszkę mniejszy. Ja na rękę biorę 2200 zł przy 20 dniach pracy + nadgodzinki można ładnie zarobić serdecznie polecam.

#Kamil_Stoch
@Dobry Człowiek 30.11.2018 22:56

Litości.. 2200zł to ochłapy a nie dobre zarobki. Zacznijcie sami siebie doceniać. Uważajcie na haczyk w postaci rzekomego przepracowania półrocznego okresu w momox, w międzyczasie np. po 5 miesiącach pracy podkładany jest aneks do umowy ze względu na zmianę stanowiska- można przepracować 10 miesięcy a i tak nie przysługuje dodatek stażowy. Na marginesie. Ludzie stać Was na więcej niż grzebanie w starych zagrzybionych książkach.

Kamil moderator.
@#Kamil_Stoch 03.12.2018 20:59

Mając odpowiednie kompetencje, oczywiście można aplikować na inne stanowiska, nie każdy jednak ma takie możliwości. Dlatego bardzo proszę o poszanowanie pracy innych osób.

#Kamil_Stoch
@Kamil moderator. 04.12.2018 10:50

Z całym szacunkiem do Ciebie, ale nie nadawałeś się na obecne stanowisko a jednak się udało- chcieć to móc. Jesteś tego najlepszym przykładem. Pozdrawiam

Dobry Człowiek
@#Kamil_Stoch 03.12.2018 20:59

Nie wypisuj głupot kamilu, jeżeli praca i zarobki ci nie odpowiadają to idź się zwolnij.

Ciekawy
@Carl 30.11.2018 03:01

Premia roczna?? Ktoś o tym w ogóle słyszał? xD Skąd taka informacja?

Marta
@Ciekawy 04.01.2019 00:40

Poruszyłeś niewątpliwie bardzo istotną kwestię. Oby ktoś szybko zdecydował się Nam ją wyjaśnić. Zechcesz zdradzić, czym konkretnie zajmujesz się w strukturach firmy MOMOX? Wiele osób, które nie mają żadnego doświadczenia, zapewne zastanawia się, czy mają szansę na zatrudnienie w tym miejscu. Może Ty w jakiś sposób odniósłbyś się do tego?

Kamil moderator.
@Ciekawy 04.01.2019 00:40

Nie jest to nic zaskakującego. Premia roczna jest naliczana na początku roku zgodnie z ustalonymi zasadami jej przyznawania. Jeżeli chcesz poznać dokładne szczegóły, zachęcam do spotkania się z działem HR. Tam wszystko wytłumaczą :)

Marta
@Kamil moderator. 07.01.2019 09:22

Widać, że sporo wiesz o pracodawcy, jakim jest firma MOMOX. Będziesz tak uprzejmy i powiesz, jak długo oraz na jakim stanowisku jesteś w niej zatrudniony? Osoby wchodzące na to forum na pewno zastanawiają się, jaką macie tam atmosferę pracy. Jest ona na tyle dobra, iż nie przeszkadza znacząco w wykonywanych przez Was obowiązkach?

nina

Urlopy 2019 to kpina. Mieliśmy być dzieleni sekcjami. Stanie jakieś dziwne w kolejce i " kto pierwszy ten lepszy " czyli ci co najbliżej biurka team lidera mają stanowiska dostali urlopy(w sensie wigilia, sylwester , majówka). To ma byc sprawiedliwosc ??

Rainbow Pony
@nina 03.01.2019 10:16

W tej firmie nie sprawiedliwości.

Kamil moderator.
@nina 03.01.2019 10:16

Niestety ilość osób mogących iść na urlop w podobnym czasie jest mocno ograniczona. Team Leader nie miał pewnie łatwego zadania przy tylu chętnych osobach.

Zawiedziony

Przykre jest to, że trzeba pracować w Wigilię, nawet pomimo nieotrzymania żadnych dodatków świątecznych przez pracowników... a w każdej przeciętnej firmie jest to przecież zwyczajem.

Dlaczego zawiedziony?
@Zawiedziony 15.12.2018 22:55

Przecież wigilia nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy, większość moich znajomych pracuje 24.12.

Kamil moderator.
@Dlaczego zawiedziony? 19.12.2018 18:09

Zdecydowanie większość firm pracuje normalnie w Wigilię. Jedynie niektóre, które nie mają pracujących weekendów, odpracowywały ten dzień wcześniej w sobotę.

Kino

Ludzie słyszeliście w kinach będzie fajny film Pidbull Niebezpieczne Trenerki.

Trenerki S O M Z .

Hejka z tej strony trenerki na codzień zajmujemy się trenowaniem oprócz tego specjalizujemy się w obrabianiu (usunięte przez administratora) znajomym z pracy w tym jesteśmy najlepsze.

Kamil moderator.
@Trenerki S O M Z . 10.11.2018 01:20

Wiadomo wszyscy są ludźmi, ale trenerki które znam - zdecydowanie takie nie są.

lewy
@Kamil moderator. 10.11.2018 14:01

Oj Kamilek one są takie i tobie też obrąbią pupę prędzej lub pózniej przekonasz się.

anonim

(usunięte przez administratora)

Normala

Jedno jest pewne, pisząc coś podobnego osoba podpisująca się nickiem " Sara trenerka." jest prawdopodobnie zdrowo (usunięte przez administratora)To jedyny fakt. Ludzie nie zaśmiecajcie pomocnego forum, wylewami pomyj ze swojej chorej wyobraźni. Zarejestruj się OSOBO na jakiś portal randkowy bo chyba czegoś Ci brak Niepozdrawiam

Kamil moderator.

Faktem jest, że tego typu wpis to kiepski żart, ale bardzo proszę o nie obrażanie innych użytkowników.

Dawid

Uwaga! Wojtek koordynator to zły człowiek msciwy i podły uważajcie na niego .

Kamil moderator.
@Dawid 08.11.2018 23:46

Dla wielu innych osób jest miły i uczynny, myślę że nie można tak tego uogólniać.

Majki

A jakie trzeba spełniać warunki aby dostać ta premię? I ile na reke wychodzi?

Rado
@Majki 31.07.2018 11:46

Pocałowac w (usunięte przez administratora) łysego popaprańca i małego gnoma?

LLII
@Majki 31.07.2018 11:46

Generalnie jak masz dobre nastawienie i potrafisz obsługiwać kompa + rozwiążesz dobrze proste zadania to nie ma problemu z przyjęciem

m

Hej - zastanawiam się nad pracą tymczasową w Momoxie. Jak jest ze zmianami? Sam wybierasz sobie zmianę, czy odbywają się w trybie tydzień na tydzień?

MJ
@m 02.11.2018 14:28

Tydzień na tydzień, ale na starcie prawdopodobnie pozwolą ci wybrać na której zmianie zaczniesz.

LLII
@MJ 02.11.2018 22:45

Ja i koleżanka zaczynałyśmy pracę tego samego dnia i poprosiłyśmy, żeby być na jednej zmianie, TL nie robił problemu :), jesteśmy razem na jednej

Taki sobie

Ta firma to woła o pomstę do nieba. Wygląda na to że została pozostawiona sama sobie. Jakim cudem kto to wie.Atmosfera jest fatalna. Plota goni plote. itd itp. Trenerzy to siedzące gwiazdy -bez kija nie podchodź a jak ci odwalą to w pięty wchodzi--- bo im właśnie przeszkadzasz w pogaduchach.Non stop mają szkolenie hahaha Narobieni nic nierobieniem nawet drobne rzeczy podsylają na probczek.Ale ale jak pojawia się SZEF ----chodzą pomagają nawet pracują hahaha przez chwile........ TL M i P. Ok.......Bedze zemsta oj będzie. ze strony jaśnie wielmożnych.trenerów.

Pani Łeska
@Taki sobie 25.10.2018 10:24

Lidka to Ty ? :)

Habakuk
@Taki sobie 25.10.2018 10:24

Najwięcej widzę mają do powiedzenia Ci co chcieli by nic nie robić i kasę brać. Weźcie się do roboty to nikt się was czepiał nie będzie. TL M i P są ok, wymagają to wam źle a jak przymykają oko to też źle. Jak potrafisz do nich podejść to okazuje się że są pomocni i nie tylko wymagają ale też potrafią załatwić coś i pomoc jak trzeba. Atmosfera jest taka jaka sami sobie robicie...

anonim

(usunięte przez administratora)

V

Hehe, pewnie manolo to któryś co wali potem i go dziewczyny skomentowały, to teraz się mści :D Albo któryś, z którym nie chcą gadać i nie może sobie postać przy stanowisku checkerki, tylko musi na kartonach zasuwać ^_^

Manolo

Pracuje w momoxie juz sporo czasu jak sie przyjmowalem sadzilem ze nic mnie nie zdziwi ale szok trwa do dzis najwiecej uwag do kobiet jestescie najwiekszymi brudaskami we wszechswiecie (usunięte przez administratora) jaki potraficie po sobie zostawic poprostu zenada miernoty zyciowe nigdzie nie dawaly rady tam gdzie trzeba naprawde pracowac to pozostal momox i jeszcze zle miemanie o sobie wyzej sram jak (usunięte przez administratora) mam obgadywanie innych i ocenianie a same siebie nie widza .tyle o was jumperzy robia naprawde ciezka robote szacun dla nich wielki Tl robia swoje jeden jest lepszy drugi jeszcze lepszy kazdy madry to startujcie na Tl po za tym trza bylo sie uczyc

R

Nie ma czemu się dzwić, starszych pracowników firma nie potrafi docenić, nawet gdy nie ma zastrzeżeń od pracowników na niższych stanowiskach. TL M - brak komentarza, będzie pół roku a nadal jest kiepsko jeśli chodzi o podejście do pracowników. TL P - równoważy kiepską atmosferę, trochę zakręcony, chociaż jeszcze z miesiąc i pracownicy wlezą mu na głowę. Nie ma nad czym płakać, każdy przychodzi do pracy po pieniądze, nie po dobrą atmosferę - bo lepszej w amazonie, lidlach by i tak nie było. Z tym otwieraniem firmy za 5 to przesada, ale chyba magia internetu działa (z drugiej strony nie można oczekiwać od kogoś że przyjedzie pół godziny wcześniej skoro mu nikt za to nie zapłaci). Plus za: finanse, transport, atmosferę ogółem, wiatraki, ogrzewanie, dodatkowa przerwę latem, lody .... Minus: zatrudnienie przez agencje (lepiej zgłosić się przez firmę lub pracowników), roszady TL, urlopy - niesprawiedliwe dla nowych pracowników.

Mundurowy

Skoro wszyscy piszą to ja również dodam kilka słów od siebie mianowicie na zmianie szanownego Pana LIDERA M. W raz ze nie ma tak dokładnych informacji na temat firmy [ na drugiej zmianie wiedzą wszytko] a dwa Lider ma swoich wybrańców [mała gartke ludzi] których szanuje do reszty to tak nie koniecznie a to czy lider kogoś lubi czy nie lubi nie powinno mieć żadnego znaczenia i teraz nasuwa się pytanie czy to jest odpowiednia osoba na danym stanowisku? Więcej jest negatywnych niż pozytywnych opinii na temat M. W [arogancja się kłania] a to że otwiera firmę o 5:50/55 to już jest przesada

w
@Mundurowy 04.10.2018 19:32

Zawsze można przemieść się na 2 zmianę.

Mundurowy

Skoro wszyscy piszą to ja również dodam kilka słów od siebie mianowicie na zmianie szanownego Pana LIDERA M. W raz ze nie ma tak dokładnych informacji na temat firmy [ na drugiej zmianie wiedzą wszytko] a dwa Lider ma swoich wybrańców [mała gartke ludzi] których szanuje do reszty to tak nie koniecznie a to czy lider kogoś lubi czy nie lubi nie powinno mieć żadnego znaczenia i teraz nasuwa się pytanie czy to jest odpowiednia osoba na danym stanowisku? Więcej jest negatywnych niż pozytywnych opinii na temat M. W [arogancja się kłania] a to że otwiera firmę o 5:50/55 to już jest przesada

Maniek

Jak to jest, że pracownicy muszą stać pod firmą i marznąć aż łaskawie TL przyjdą otworzyć firmę? Za wcześniejszych TL rzadko dochodziło do takich sytuacji. Robią co chcą.

Gal Anonim
@Maniek 01.10.2018 15:42

Co racja to racja. Wejście godz.5.50 lub 5.55. Większość ludzi jest juz o 5.30. wielkie oczekiwanie......Praca zaczyna się o 6.00.Kolejka przed atosem tłok w szatni. Nie ma szansy na wypicie czegoś ciepłego. Drodzy TL trochę CZLOWIECZEÑSTWA .....

Safri
@Gal Anonim 02.10.2018 18:15

Jak widać TL nie szanują pracowników pod wieloma względami. Jeżeli nie będą tego robić to sami też nie będą szanowani i niech nie oczekują, że pracownik za każdym razem będzie im przytakiwał, tak to nie działa panowie. Władza uderza do głowy aż za bardzo. Stara ekipa TL była najlepsza bo byli ludźmi i byli dla nas. A panowie M. i P. nie dorastają im do pięt :)

Nana

Pracuję od ponad roku i powiem ze praca ok ale zarzadzanie to tragedia. Area Menager ma coraz dzwiniejsze pomysły, mamy 3 TL z zewnątrz i to tez jest tragedia choc wiem ze oni sa pacholkami.. area nie moze sie u nas dogadac TL bo area robi co chce bez rozmow i ustalania. Najgorszy TL to M.W bo o wszystko sie czepia i najlepiej przy nim nawet nie oddychac .. z tamtej zmiany maja 2 TL z wewnatrz i maja lepiej bo maja fory a u nas to kija w du** maja i sie sra**. Wogole kto to widzial zeby pracownikowi odmawiac wypisanie urlopu bezplatnego(juz nie mialam wypoczynkowego i na zadanie) i jeszcze wnioski sa zabunkrowane w dziale hr a kiedys byly u team lidera.. Bylam 3 razy sie prosic o wniosek a caly czas syszalam odpowiedz ze korzystna bedzie dla mnie nieobecnosc w pracy.. Malo ludzi pracuje , jumperow brakuje, oni maja najciezsza prace bo dzwigaja duzo ..

sedman
@Nana 27.09.2018 10:16

Akurat z tym TL z wewnątrz na naszej zmianie też nie jest tak dobrze, bo mu utrudniają bardzo i chyba już nim nie będzie i zostanie nam 2 w spadku po amazonie. Najlepszy TL, który był prawdziwym liderem, opierdzielal równo ale docenial i wstawiał się za ludźmi którzy po prostu pracowali a nie chcieli kasę za nic,zostal wydalony na Przecław. Od tego czasu wszystko się zmieniło, poziom pracy się zmienił, nie ma nikogo kto jest liderem i potrafi trzymać wszystko w garści. Mnie w ogóle dziwi że nikt nic nie robi z tym co się dzieje w tej firmie. Niemcy nie reagują? Do tego HR nie pomaga, tylko odsyla bo "ta i ta się tym zajmuje, a jej dziś nie ma". Nic od ręki nie można załatwić. Stara gwardia się wykrusza, przyjmują nierobow za których trzeba pracować, laski na czek świeca golizna, paraduja jak gwiazdy, jak się przypatrzec, to naprawdę dużo pokazują. Inne skarżą co chwilę na jumperow i kartonowych, a naprawdę dużo robią niektórzy. Wśród trenerów też wielka różnica,nie ma jedności- jedne maja zapierdziel, wiecznie pracują, że pogadać niekoniecznie o pracy się z nimi nie da, a na pierwszych linia albo pogaduszki i śmiechy, gry w kółko i krzyżyk... W soboty trenerzy drugiej zmiany w ogóle nie podaja statystyk, a w tygodniu nasze dziewczyny na czek się skarżą że tyra za rozjazdy. Smutno się robi, słaba atmosfera, aż mi też powoli chce się uciekać. Kiedyś czuło się że to jedność, a teraz każdy sobie. Podwyżki były, są soboty więc finansowo całkiem ok, autobus też jest Praca raczej łatwa. I większość pracowników jest w porządku. To mnie trzyma póki co, ale wróżę kres tej firmie, przynajmniej na oddziale w Stobnie .Mam wrażenie że mają gdzieś co na Stobnie się dzieje, wylozyli totalnie na nas, nawet konserwatora zabrali na Przecl. Może tylko na ciuchach chcą się skupić,Stobno zamknąć, stad to olewactwo?

Guest

Witam zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko team Leadera ale widząc komentarz że ostatnich 3 zrezygnowało naswa mi się pytanie czy warto, czy to przez to że byli slabi psychicznie i nie dawali rady porozumieć się z pracownikami, czy byli znowu tak sfrustrowani predyspozycjami z góry. Rozumiem jeden czy drugi mógłby zrezygnować ale trzech z rzędu to już coś nie tak. Tak wiem pewnie pracownicy woleli by kogoś z wewnątrz ale z doświadczenia wiem że ciężko jest być przełożonym kologów z którymi równo pracowało się przez 5 lat. Ktoś z zewnątrz może przynieść świeże spojrzenia na stosunki między pracownikami a przełożonymi.

Santana
@Guest 21.09.2018 11:51

Nie jestem pewien czy warto, TL w tej firmie są poirytowani polityką firmy. Podejściem kadr do przełożonych. Traktowani są jak narzędzia jak wszyscy na hali. Obecnie praktycznie brak TL z wewnątrz. Po raz pierwszy od istnienia firmy pojawił się TL z wewnątrz, który jak narazie świetnie sobie radzi na tym stanowisku. Potrafi oddzielić się od kolegów bo już i tak był ich przełożym a w dodatku ma dobre podejście i zna się na swojej pracy. Ktoś z zewnątrz zazwyczaj narzuca prcownikom swoje zdanie i opinie, nie mając pojecia o tej firmie ani o samych procesach. Przez co jest tłamszony bądź znienawidzony przez swoich pracowników.

Neymar
@Guest 21.09.2018 11:51

Może i warto o ile będziesz mieć twardy tyłek. Są pewne zasady których należy sie trzymać. Trzeba być dla ludzi i jednocześnie mieć jaja, umieć zwrócić uwagę ale też pośmiać się. Wszystko w granicach rozsądku. Ogólnie nie jest źle w momox. 3 ostatnich TL odeszło z różnych przyczyn znaleźli lepsza pracę, czy po prostu ich zwolniono, ale jeżeli nic się nie robi tak się kończy. Trzeba się liczyć, że jest jakis nacisk z góry, że często szefostwo traktuje ludzi jak przedmioty. Po to właśnie jest twardy tyłek.

Sklady
@Santana 21.09.2018 18:33

Zdecydowanie był (usunięte przez administratora). nauczył zasad firmy, przyzwyczaił ludzi do nich i było dobrze za chwilę przyszła (usunięte przez administratora) która w ogólne nie ogarniala, Tomek, który zalozy ręce na glowe i siedzi nic nie robiąc, a wszystkie zasady znikają. Każdy TL ma inny charakter, który wpływa na ludzi raz pozytywnie raz negatywne. K jak dotąd wkurzal przypominając zasady ktorych nie przestrzegalismy, ale robi to w taki sposób, że po chwili rozumiesz swój blad i rozumiesz dlaczego zwraca Ci uwagę.

ziggy stardust

Śliczne te hasła - wywieszki w szatniach, stołówce. BHP level Master... Polecam popracować 8 h w tych klumpach. My musimy.

Carl
@ziggy stardust 11.06.2018 16:22

Wystarczy odrobina higieny. Zmiana bielizny, ubrań. Dezodorant oraz prysznice (codziennie)

xd
@Carl 11.06.2018 23:48

a są te prysznice chociaż tam?

Carl
@xd 05.09.2018 14:08

jest jeden, wystarczy prysznic w domu :/

Kocioł

Witam czy firma zatrudnia teraz?

Sssss
@Kocioł 31.07.2018 09:15

Zatrudniają, byłem 2 tygodnie temu na spotkaniu w Przecławiu

Aloaloalo
@Sssss 22.08.2018 15:35

A do Stobna tez?

Carl
@Aloaloalo 10.09.2018 21:59

zatrudniają cały czas

wmo

Jak zwykle trenerzy dostali odpowiednio więcej kasy niżż reszta. Nie mówie już o tym że firma traktuje na równi stanowiska jump/recevie z chceckiem gdzie jest lżejsza praca.

ziggy stardust
@wmo 01.07.2018 15:34

a mogła być figa z makiem...prawda?

nietrener
@wmo 01.07.2018 15:34

Trenerzy nie dostali wiecej, tylko tak samo jak reszta. A jak chcesz byc trenerem to aplikuj i tez bedziesz mial inna stawke.

Nic
@nietrener 02.07.2018 13:54

Trenerzy dostali więcej niż inni pracownicy.

Ola

Czy oprócz premii dalej jest dodatek stazowy?

Pracujący
@Ola 06.08.2018 20:08

No właśnie dalej jest :)

WUEMO

Z tego co widać firma cały czas zatrudnia,codiennie widaćosoby ogladające jak wyglada praca. Co do premii warunkiem jest codzienie przychodzić i nie spóźniać sie

jkk
@WUEMO 31.07.2018 19:06

czyli na urlop nie możesz pojść bo ci utną ? xD

wmo
@jkk 02.08.2018 12:03

urlop liczy się jakbyś był w pracy ,nie można mieć zwolnień

anonymous
@jkk 02.08.2018 12:03

urlop wypoczynkowy nie kasuje premii, możesz mieć też 2 dn L4

Kozłowski

Pracować dla niemca za banana, kiwi i 1700 zł w przeliczeniu na Euro daje to kwotę plus minus 425 e miesięcznie..czy duzo czy mało nie skomentuję..pragnę tylko nadmienić, że zasiłek w niemczech dla osoby samotnej oscyluje w kwocie 416 e wiec tylko 10 e mniej niż niemcy chcą nam płacić za przepracowany miesiąc. Pozdrawiam :)

Kowalski
@Kozłowski 23.05.2018 15:36

Nic nie stoi na przeszkodzie zebys zatrudnil sie w niemczech, inny kraj inne realia, czemu tam nie wyjedziesz?

Pracuś

Ludzie ogarnijcie się nie było podwyżek źle dali podwyżki też źle wszystkim się nie dogodzisz a ja dziękuję zawsze parę groszy więcej wpadnie

Nick
@Pracuś 30.06.2018 09:53

Dokładnie, dodatkowa kasa zawsze na plus :)

ciekawski
@Pracuś 30.06.2018 09:53

Ktoś się orientuje od kiedy będzie liczony staż pracy do premii jubileuszowej? Od lipca 2018?

KKKKKKK
@ciekawski 16.07.2018 11:43

staż pracy będzie naliczany od początku pracy nie od lipca, bez względu na zmiany stanowisk

ciekawski
@KKKKKKK 16.07.2018 20:14

dzięki :)

Zostaw opinię o MOMOX - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOMOX