MOMOX
3 260 967 5 1

Opinie o MOMOX

Filtruj opinie po kryteriach:

Śliniącasiędoekranu
 Opinia

jako checkerka muszę poruszyć temat dwóch panów jumperów, o fryzurach "wczesny Kojak". Bracia syjamscy, taki Pat i Mat. Sztukę op.eprzania opanowali do perfekcji, właściwie to już nie sztuka, a prawdziwy mistycyzm. Nawet najstarsi mnisi w Klasztorze Shaolin nie mogą rozwiązać zagadki dlaczego Momox ich jeszcze trzyma. Odróżnić ich można tylko po jednym, podczas spacerów po hali jeden ma rączki w kieszeni, a drugi za sobą. Z nudów jeden nawet zapragnął stać się damskim bokserem, takim Rockym dla "ubogich". Żeby chociaż mieli taką funkcję , jak drzewa pochłaniali dwutlenek węgla i wydalali tlen, ale nie ...oni akurat odwrotnie. A ty wołaj po hali ....."paannooowiiee".

Pomocna?
Tak19Nie6
Krzysiek
 Opinia
@Śliniącasiędoekranu 18.07.2019 17:33

Śliniąca się podaj swoje imię. :) Tak czy siak mam cię "koleżanko" w (usunięte przez administratora) Nie dość że mam przeciążony kręgosłup i niemogę wrócić na check, bo jest za mało facetów do dźwigania kist, to jeszcze takie pindy jak ty się czepiają złośliwie. A Dźwigaj sobie sama, te 5 ton dziennie obciążenia na kręgosłup, przywóź, rozkładaj, wywóź , kilkaset 25kg kist z linii, i paczek, palety itp . Chętnie się z tobą zamienię. I bądź odważna, zwrócić się do mnie z tym osobiście, a nie wyżywaj się na kimś publicznie i bezosobowo traktując jak (usunięte przez administratora) Pozdr cię. Ps. Na szczęście niedługo umowa mi się kończy i dziękuję za zachęte do niepozostania dłużej. :)

Pomocna?
Tak5Nie5
Wandaconiemcaniechciała
 Opinia
@Krzysiek 20.07.2019 02:13

Oj Krzysiu słońce Ty moje, chodź przytulę Cię do piersi, ale zanim: 1. "nie mogę" piszemy osobno, a "przywóź" i "wywóź" napisałby Zulus w języku hutu, a nie Polak (rozumiem, że człowiek całe życie uczy się , więc masz jeszcze czas); 2. Krzysiu nie obwiniaj całego świata , że urodziłeś się z s.i.u.s.i.a.k.i.e.m i zamiast checkerem zostałeś jumperem. Jeżeli kisty są dla Ciebie za ciężkie proś dziewczynę o pomoc. My dziewczyny zawsze Ci pomożemy,a Ty w tym czasie rękoma w kieszeni pograsz w ping ponga; 3. Jeżeli masz chory kręgosłup, zmień pracę. Zostań np. stróżem nocnym, najlepiej z kolegą. Posiedzicie, pooglądacie albumy i poopowiadacie "dyrdymały"; 4. Krzysiu piszesz post o 2:13 nie wysypiasz się , nie b.z.y.k.a.s.z i nadmiar testosteronu wyraźnie przeszkadza Ci w pracy. No nic ja "zadzieram kiecę i lecę" na nadgodziny ku chwale Momoxu :)

Pomocna?
Tak6Nie3
Krzysiek
 Opinia
@Wandaconiemcaniechciała 20.07.2019 04:35

Wiem jak się pisze, nie jestem ogórkiem, natomiast pisałem z komórki na szybko stąd te połączenia oraz ź. O tym że to coś poważniejszego z kręgosłupem dowiedziałem się dopiero kilka dni temu, po rtg kręgosłupa, tak znosiłem często ból i nie marudziłem. Stąd zmiana pracy jest świeżą alternatywą, i mogłaby być teraz sensownym wyjściem. Nie każe ci nosić kist, ani robić nadgodzin ku czyjeś chwale. Nie musisz więc epatować złośliwością i sarkazmem. A jeśli tak wyraźnie i mocno akcentujesz iż masz problem z mężczyznami (wymienionym tu: bzykaniem, przytulaniem do piersi, zadzieraniem kiecki, testosteronem, graniem jajkami w ping ponga, i z s.i.u.s.i.a.k.a.m.i.) to twój problem, nie musisz mnie w go wciągać. Ja lubię dziewczyny z linii A (i B), ale przy pełnych liniach przydałby się czasem 1 jumper więcej, żeby nie być tak często przeciążonym. pozdrawiam.

Pomocna?
Tak6Nie3
Baudelaire
 Opinia
@Wandaconiemcaniechciała 20.07.2019 04:35

Checkerki niech się zajmą swoją robotą. Macie swoją robotę, a jumperzy swoją. Pełne listy to zmartwienie jumperów i ewentualnie koordynatorów, nie checkerek. I nie wiem czy ktoś zauważył, ale brakuje jumperów. Przy dwóch pełnych liniach powinno ich być sześciu. Jak chcecie, aby listy były szybciej zbierane to ściągnijcie ludzi do nas do pracy. Dodatkowo zarobicie. Ponadto zawsze można poprosić jumpera o pomoc, a nie mieć jakieś pretensje. Natomiast jak praca ci nie odpowiada (co widać po tym co piszesz) sama możesz ją zmienić.

Pomocna?
Tak5Nie4
Gibo!
 Opinia
@Baudelaire 20.07.2019 21:17

Po tym co tu jest pisane na goworku od dłuższego czasu to jak z zewnątrz ktoś to przeczyta to każdego chyba by zniechęciła ta firma (albo inaczej ludzie czyt. atmosfera). Dlatego taki deficyt oczywiście swoje też robi okres urlopowy, ludzie wolą jechać za granice, na sezon nad morze albo iść do innej firmy gdzie dają podwyżki i są socjale a nie jakieś petycje i proszenie się w szefostwie o to co już dawno powinno funkcjonować no ale bądźmy cierpliwi, poczekajmy do końca roku. Znowu będą zbierać podpisy a po podpisach poczekajmy znowu pół roku na pozytywne rozpatrzenie nooo chyba że stwierdzą że owych podpisów jest jednak za mało. Wtedy może związki zawodowe? Trzeba by było się nad tym zastanowić. Co o tym myślicie?

Pomocna?
Tak6Nie3
Baudelaire
 Opinia
@Gibo! 21.07.2019 11:31

Szczerze mówiąc ja naprawdę nie rozumiem wielu negatywnych wypowiedzi. Jasne, że każdy chciałby zarabiać więcej, zarobki w porównaniu do kolegów z Niemiec są bardzo niskie, ale to nie problem naszej firmy, ale ogólnie zarobków w Polsce. Jednak najniższej krajowej nie zarabiamy, rząd znowu wprowadza podwyżki co pewnie wymusi również to na naszej firmie, mamy premie jakieś, a weźmy pod uwagę, że warunki mamy dość lekkie (jakichś większych zdolności intelektualnych nie potrzeba, ewentualnie na jumpie przyda się sprawność fizyczna, ale mimo wszystko nie jest to ciężka robota, ale to zależy od ilości jumperow, bo różnie bywa przy ich małej ilości). Są firmy gdzie zarabiają tak samo jak my, a naprawdę mają ciężką, fizyczną, monotonną pracę, w szkodliwych warunkach i kobiety pracują równie ciężko (jakby ktoś chciał mieć porównanie niech idzie popracować do Incomu). Podwyżki i socjale różnego rodzaju to najczęściej właśnie się wprowadza wtedy kiedy jest brak rąk do pracy. Przecież podwyżki u nas i premie zaczęli ogłaszać jak Amazon się pojawił i ludzie zaczęli uciekać. Nie mniej faktycznie taka polityka firmy raczej nie buduje jakichś bliższych relacji pracownika z firmą. Pracownik przychodzi, robi swoje byleby zrobić to czego od niego wymagają i wychodzi.

Pomocna?
Tak2Nie3
Lady Gudeiva
 Opinia
@Baudelaire 21.07.2019 19:06

Zbyszku c.h.r.z.a.n.i.s.z jak poparzony. Jak ty tylko strzelasz z gumek to Momox dla ciebie to przednia zabawa.......

Pomocna?
Tak4Nie1
Szaraczek
 Opinia
@Baudelaire 20.07.2019 21:17

My checkerki mamy normy i z tego jesteśmy rozliczane.Natomiast z panami bywa różnie.Jeden pracuje za 5 i po paru miesiącach gubi 10 kg a inny miga się od roboty jak może.Raz w sobotę byłam świadkiem jak jeden jumper przesiedział na kucaka godzinę u koleżanki na pogaduchach.Gdzie jest koordynator w tym momencie?! I to zniechęca panów jumperów do pracy w tej firmie. Pracuje każdy jednakowo bo nikt kręgosłupa na loterii nie wygrał! A pogadać godzinę z koleżanką to po pracy!

Pomocna?
Tak6Nie1
Oreo
 Opinia

Za moich czasów gdy pracowałem w tym momoxie nikt nie narzekał a było nas 3 jumperpw przy pełnej linii a i b. Potem zaczęli kontenerami zwozić Ukraińców ci zaczęli kraść gry i potem każdy nawet za najmniejsze potknięcie został zwalniany i nazywamy (usunięte przez administratora) Momox wkrótce upadnie albo będzie wylęgarnia Ukraińców zasiedlających Polskę. Niech oddadzą nam Lwów bo Lwów jest Polski. Wypad z Ukraińcami z polskiego rynku pracy haftu.

Pomocna?
Tak5Nie4
.
 Opinia

Hahahah Ludzie Co tu sie dzieje czy wy to widzicie? idz 3 palce umyj w umywalce hah Dobrze że juz nikt o Armanim nie pisze bo znowu obdarował by ludzi swoja skromna złościa i nienawiścią.

Pomocna?
Tak2Nie3
Nick
 Opinia

Przepraszam bardzo czy shift 1 może się uspokoić w tych komentarzach ? Wywolujecie jedną wielka, gow**burze na tym Goworku. Moglibyście coś pożytecznego napisać a swoje prywatne sprawy schować do szafy albo rozwiązać je rozmowa z team liderami . Nie wiem, czujecie się nie dowartościowani ? Rozumiem te negatywne opinie ale one są za bardzo uogólnianie i połowa komentarzy nie tyczy shiftu 2 a borykamy się z problemem deficytu ludzi a jak ktoś to czyta to napewno się zniecheca do podjęcia tutaj pracy. Jak wam źle zapraszam na SHIFT 2 u nas lepsza atmosfera, mili ludzie i pomocni team liderzy

Pomocna?
Tak7Nie23
nowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nick 13.07.2019 06:56

Chcę podjąć pracę w tej firmie.Shift 2 to jest zmiana? Idę tam gdzie lepsza atmosfera !

Pomocna?
Tak2Nie12
studentka
 Opinia
@Nick 13.07.2019 06:56

potrzebuję punktów za wolontariat na studia . idę do was

Pomocna?
Tak8Nie6
Antoni z Barłogów
 Opinia
@Nick 13.07.2019 06:56

Ja i moja czteroosobowa rodzina jest zainteresowana pracą u was. Dodatkowo babcia i dziadek. Czy psa też można mieć ?

Pomocna?
Tak14Nie5
Kapitan Ameryka
 Opinia
@Nick 13.07.2019 06:56

Mi brakuje dwa koła do opla. Upatrzyłem sobie takie cacuszko z 1998 roku. Popracuję u was miesiąc i sobie go kupię.

Pomocna?
Tak12Nie4
Nick
 Opinia
@nowy 13.07.2019 11:14

Tak , to jest zmiana :)

Pomocna?
Tak1Nie4
nowy
 Opinia
@Nick 13.07.2019 06:56

a nie myślałem, że 15,50 to euro. Za 16 zika to ja zawijam cukierki w papierki w spółdzielni inwalidów w Trzebieży.....

Pomocna?
Tak10Nie3
Hehe
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Antoni z Barłogów 13.07.2019 12:13

Fatalny żart...Serio jeżeli kogoś to rozbawiło to powinien obejrzeć filmiki Monty Pythona. Tam się absolutnie nic nie dzieje ale i tak jest lepiej niż w tego typu komentarzach.

Pomocna?
Tak1Nie11
Konczita W.
 Opinia
@Nick 13.07.2019 06:56

SHIFT 2 - lepsza atmosfera, mili ludzie i pomocni team leaderzy...powiadasz. To może dlatego w tej miłej atmosferze , co niektórzy z was pomylili Momox z wypożyczalnią blu-ray. Tylko w wypożyczalni trzeba później wszystko oddać. I pomocni team leaderzy przetrzebili wasze szeregi i dlatego macie "deficyt ludzi" P.S. Język polski jest tak piękny i bogaty, po co pisać shift, można np. zmiana. Bo tak ręka się omsknie i będziecie SHIT 2....

Pomocna?
Tak19Nie
AntyKonczita
 Opinia
@Konczita W. 17.07.2019 15:55

Konczita po co sie odzywasz jak nie wiesz kto rządzi na hali. Mówisz że team liderzy są winni ? Widać że nic nie wiesz . Po pierwsze oni są tylko pachołkami. Dostają polecenia - a od kogo ? Area managera a Area Manager od kogo ? Od Pana Grzegorza - tajemniczy człowiek który nigdy się nie pojawi na hali a a za niego chodzi Pan Wojtek . Głównego szefa widzialam tylko ze 2 razy w życiu a rok nie pracuje na hali a dluzej..

Pomocna?
Tak2Nie6
Konczita W.
 Opinia
@AntyKonczita 18.07.2019 12:37

Toż Amerykę odkryłeś, że ten co najwyżej w hierarchii kieruje firmą. Team leaderzy was tylko namierzyli, a "góra" usunęła nieuczciwe osobniki. Pamiętajcie do worków ze śmieciami wyrzucamy gazety, groszek i śmiecie, a nie blue-ray.........

Pomocna?
Tak8Nie1
Krzyś
 Opinia
@AntyKonczita 18.07.2019 12:37

Hahaha. pana grzegorza. Na Pana trzeba mieć pieniądze i wygląd a w tym przypadku ani jednego ani drugiego. Zwykły banan z dgs-u wpadł.

Pomocna?
Tak4Nie
Złomiarz
 Opinia
@nowy 13.07.2019 11:14

Nie pchaj się w to (usunięte przez administratora) Szczególnie na jumperkę i kartony. Na jumpie będziesz tragarzem za 11 zeta, i zniszczysz sobie kręgosłup a checkerki będą się na tobie wyżywać albo nieustannie marudzić. A na kartonach przy pełnej lini po kilku godzinach nieustannego schylania się i rozcinania kartonów można dostać kurwicy. I często brakuje ludzi, więc pozostali tyrają ponad siły, a jak odpoczywają chwilę to sie do nich checkerki przypierdalają.

Pomocna?
Tak3Nie2
Powiew świeżości
 Opinia

Od wczoraj w pięciu oddziałach Amazona w Polsce trwa referendum strajkowe. Pracownicy protestują przeciw zbyt wysokim normom, ocenom pracowniczym (szczególnie feedbackowi, czyli ocenie zwrotnej), zbyt niskiej płacy (momoxowe 15,50 brutto przy ich 20 jawi się jak primaaprilisowy żart). Na tle tego rodzą się pytania do kierownictwa Momoxu: 1. Czy prawdą jest, że podwyżki w Momoxie będą dopiero od 1 stycznia 2020? 2. Czy nasi koledzy i koleżanki z Lipska i Neuenhagen także zarabiają 3,80 euro brutto/h? 3. Dlaczego nie ma jakiejkolwiek komunikacji z centralą w Berlinie? 4. Czy firma pracuje nad wprowadzeniem sfery socjalnej w Momoxie (bony na święta, częściowa refundacja kosztów wyjazdów urlopowych itp) 5. Kiedy w Momoxie odbędą się jakiekolwiek szkolenia (poza bhp)? 6. Dlaczego dział HR ogranicza się tylko do pilnowania naszych urlopów i kontroli czasu pracy? 7. Kiedy zostanie usprawniona struktura organizacyjna firmy? (np. nic nie wnoszące spacery koordynatorów. Równie dobrze możnaby puścić po hali zabawkę dla dzieci np. nakręcaną kaczuszkę) 8. W jakim celu dokonano wyboru przedstawiciela pracowników, skoro jego umocowanie formalno-prawne w strukturze Momoxu jest żadne? Czy tym celem było uzasadnienie konieczności posiadania działu HR? 9.Dlaczego Momox tak długo "testuje" pracowników na śmieciowych umowach agencyjnych? 10. Dlaczego Momox zatrudnia Ukraińców nie znających języka polskiego? Do tej pory to raczej Amazon był postrzegany jak prawdziwy o.b.ó.z p.r.a.c.y. Ja wiem, że część osób się cieszy, że mało zarabiamy, ale i nie ma też za dużo pracy. Jednak każdy z nas ma rodzinę lub jest na progu jej założenia, więc otrzymywanie wynagrodzenia między 2000 a 2400 netto (w zależności od miesiąca) jawi się jak preludium do kombinatorstwa i spadku jakiejkolwiek motywacji. I później się dziwić, że ktoś chowa pizzę pod kurtkę..............to be continued.

Pomocna?
Tak33Nie6
Pocomarudziciezamiastodejsc
 Opinia
@Powiew świeżości 16.07.2019 16:24

Co to za pytania. Przecież odpowiedzi są powszechnie znane: 1-nie. Od 2021 lub nie będzie ich. No może z 20 gr/h 2-nie. Minimalne w DE jest inna 3-ponieważ łysy jeszcze nie znalazł frajera, który będzie komunikował się za niego ( ten karczemnego wzrostu okazał się niewystarczający ), 4-nie, ponieważ strefa socjalna jest ( np. ovoce ) 5-nigdy. Nie ma takiej potrzeby. Na codzień są trenerzy i trenarki, 6-Ponieważ od tego jest a nie od pomocy pracownikowi, 7-nie ma takiej potrzeby, 8-żeby pracownicy "zatkali" twarze i się nie odzywali ( jest przedstawiciel i on może sie odezwać tylko, a że nikt go nie słucha i nie da się odezwać to inna sprawa ), 9-bo lepiej na tym wychodzi, 10-patrz pkt 9.

Pomocna?
Tak12Nie12
Ktos
 Opinia
@Powiew świeżości 16.07.2019 16:24

Tobie sie cos pomieszalo w glowie, od kiedy zwykly szeregowy pracownik ma jakies szkolenia albo od kiedy pracownicy maja kontakt z centrala? Moze pora sobie uswiadomic, ze sie jest szarakiem i przestac sie panoszyc i wprowadzac zamieszanie. Aspiracje to ty masz ogromne i strasznie roszczeniowy / a jestes.

Pomocna?
Tak6Nie17
Szaraczek
 Opinia
@Ktos 17.07.2019 10:26

Wałęsa też był szeregowy a patrz kim jest?! A ty taka " ważna" jesteś ,nie szeregowa?! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia! .

Pomocna?
Tak7Nie1
Ktos
 Opinia
@Szaraczek 17.07.2019 16:36

Tez szeregowy i mam tego swiadomosc.

Pomocna?
Tak2Nie4
Szaraczek
 Opinia
@Ktos 17.07.2019 16:54

No nie bardzo bo pouczasz innych!

Pomocna?
Tak4Nie3
Ktos
 Opinia
@Szaraczek 17.07.2019 17:07

Nie pouczam tylko wyrazam swoja opinie. Mam do tego prawo jak wszyscy tutaj.

Pomocna?
Tak3Nie2
Szaraczek
 Opinia
@Ktos 17.07.2019 18:04

No o tym mówię. Powiew ..... też ma do tego prawo. To, że jest w-g Ciebie szarakiem nie znaczy, że nie ma prawa wypowiedzi.Nikt nie wie kim jest ta osoba. Mi wygląda na " kolorowego ptaka". Tacy jak ona czy on zmieniają świat!Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak8Nie3
Carl
 Opinia
@Szaraczek 17.07.2019 18:44

Nic nie zmieni, bo jedynie potrafi pisać na goworku i to jeszcze mija się z prawdą. Niech od słowa przejdzie do czynu. Każdy potrafi pisać czy mówić co jest złe i jak być powinno, jednak tylko nieliczni wprowadzają to w życie, i na pewno nie jest to powiew świeżości.

Pomocna?
Tak8Nie10
Ktos
 Opinia
@Carl 17.07.2019 22:18

od przechodzenia do czynów są decydenci a nie szeregowi pracownicy.....

Pomocna?
Tak5Nie2
Carl
 Opinia
@Ktos 17.07.2019 22:24

zwykłe(usunięte przez administratora) człowieka słabego. Pisze tutaj że ma pytania do kierownictwa, że ma pomysły, wie co trzeba robić. Kierownictwo ma gdzieś Wasze wypociny które tu piszecie. Jak tak bardzo chce to niech spisze sobie to wszystko na kartce i zaniesie do szefa i mu to przedstawi bo inaczej to nie ma sensu. Powiewie świeżości każdy potrafi pisać i stać z boku bez żadnych konsekwencji, co innego jest pójść i nadstawiać karku za wszystkich. A teraz krótki cytat dla wszystkich wielkich fanów powiewu świeżości: „Człowieka nie należy oceniać po słowach, lecz po czynach”

Pomocna?
Tak8Nie9
Gibo!
 Opinia
@Carl 17.07.2019 22:43

Tyle w temacie...bang! Pisać każdy potrafi. Powiew na przedstawiciela zobaczymy ile Ty załatwisz. Piszesz o wszystkich i o wszystkim a zielonego pojęcia nie masz. Zapraszam na drugą zmiane a jak nie to do amazona jak Ci praca nie pasuje.

Pomocna?
Tak5Nie11
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak41Nie14
Jarosław moderator.
 Opinia

Tego typu obraźliwe komentarze nic nie wnoszą do dyskusji. Bardzo proszę o konstruktywne wypowiedzi.

Pomocna?
Tak7Nie13
Honzo
 Opinia

Mariko, jeżeli poczułaś na karku krzaczastą brodę trenejro, który rubasznym głosem, przesiąkniętym sosem tatarskim rzekł : "masz za dużo trójek" to znaczy, że.........byłaś "kołczowana"

Pomocna?
Tak17Nie3
Bronsky
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jutro tylko cztery godziny pracy ??....

Pomocna?
Tak3Nie4
Powiew świeżości
 Opinia

Czar prysł i kurtyna opadła. Po dzisiejszym komunikacie przynajmniej znajdujemy potwierdzenie planów firmy. Docelowo na hali proporcje pracowników Ukraińcy-Polacy będą wyglądały tak : 80 do 20. Polacy pozostaną w większości na stanowiskach "kierowniczych", jednak część koordynatorów i większość trenerów będzie z Ukrainy......Po co więc płacić np. 20 zł/h brutto, jak cały czas dojeżdżają osoby zadowolone z 15,50 :) Jak widać kierownictwo firmy uważnie czyta gowork, widać to chociażby po zapowiedzianej ankiecie dla pracowników. Szkoda tylko że Paniom z HR przygotowanie jej zajmie pół roku.....a wierszyki w szatni tak skocznie i szybko wymyśliły. Jesteśmy zakładem pracy w którym potrzebna jest głównie "bezrozumna masa". Pracownik ma "nie myśleć" ma tylko mieć zdrowe wszystkie kończyny. Jak się "popsuje" to wymieniany jest na inny. Jeżeli ktoś liczył na jakiś finansowy bonus na święta to niech nie robi sobie nadziei. Dostaniemy czekoladowego mikołaja, którego odbiór potwierdzimy podpisem na liście u team leadera.....Może zastanówmy się i odeślemy Panu Kroke 250 Mikołajów.....może coś do niego dotrze!?! Firmy boją się zawsze tylko dwóch słów : związek zawodowy. .......a potrzebne jest tylko 10 osób....Teraz łącza Stobno-Berlin gorące P.s Kajtek93 do żadnych niecnych rzeczy nikogo nie namawiam. Kto chciałby zarobić więcej, pracowałby więcej. Ja też uważam że za naszą pracę powinniśmy zarabiać ok 3000 PLN netto, ale po dzisiejszym komunikacie sam widzisz że będziesz tyle zarabiał ......jak będziesz pracował na dwóch zmianach :)

Pomocna?
Tak30Nie5
winteria z e -darling
 Opinia
@Powiew świeżości 05.07.2019 16:59

W związku z związkiem nie związkuje bowiem w zwiazkach spisek czuje.Zwłaszcza w związku pracowniczym, który puszcza "innych" z niczym. Chęć rozruchu mało pary ; chęć posluchu i brak wiary.Jakieś wizje nie spełnione i ciągnięcie w swoją stronę. Słowem jedna szarpanina tak to w związku się zaczyna. No i kończy się tak samo nowa lepsza dojną zmianą. A dziś moja słowna zmiana nie panikuj pij szampana.

Pomocna?
Tak9Nie16
Powiew świeżości
 Opinia
@winteria z e -darling 06.07.2019 09:35

Jestem Twoim wierszykiem zaszczycona, nawet lekko podniecona. Jak mam pić szampana, skoro w Momoxie jestem zajechana. Bóle w krzyżu, ból w kolanie, w zamian od firmy nadpsuty bananek. W kierownictwie same misie, a ty pracuj za dwa tysie. Winterio dziewczyno z HR-u brakuje Ci dobrego bajeru. Dlatego Winterio dziewczyno złota, na e-darling nie znajdziesz chłopa :)

Pomocna?
Tak18Nie4
Oda do świeżości
 Opinia
@Powiew świeżości 06.07.2019 11:11

@powiew świeżości Bardzo to było słabe Znowu zaczynasz na gowork swą drame Marnujesz tu talent swój Mam rade jak najszybciej do mam talent pruj Referaty dziecią pisz w szkole Może za to dostaniesz większą swą dole

Pomocna?
Tak2Nie15
Vertigo
 Opinia
@Oda do świeżości 06.07.2019 14:10

Komu te referaty?? Ty pruj do podstawówki...

Pomocna?
Tak9Nie2
Powiew świeżości
 Opinia

Budzik 4:30 masz do pracy na I zmianę. Twoja pierwsza myśl ? ..."Boże jak mi się nie chce". Druga myśl ? .."Premia frekwencyjna". Czy deszcz, czy słota 300 zł brutto potrafi z każdego w Momoxie zrobić przodownika pracy. Dlatego jak "wódz" ogłosi nadgodziny większość się zgłasza, bo to przecież ok 200 zł netto....za tylko 10 godzin soboty . Jeżeli zapytałbym/zapytałabym się każdego z Was czy chcielibyście te same pieniądze zarobić (może i nawet trochę większe) w tygodniu bez konieczności przyjazdu w sobotę to co byście odpowiedzieli? Biorąc pod uwagę, że czeka nas przynajmniej jeden transport gości zza wschodniej granicy i nie ma lawinowych odejść właściciel nie jest zainteresowany podniesieniem stawki na 20 zł brutto(wzorem Amazona) skoro pracujemy za 15,50 (podstawy). Widocznie nam to pasuje !?! Podniesie stawkę w styczniu w związku ze wzrostem płacy minimalnej na 16 zł brutto. Może jednak warto pomyśleć nad drzemiącym potencjałem pracowników i dać im zarobić!!! Na zasadzie dowolności, jeżeli ktoś chce i czuje się na siłach niech ma możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy. Jeżeli checkerce na realizację normy 160/h wystarczy ok 40 minut.... ( pozostałe 20 minut manicure itd) to może będzie taka osoba zainteresowana za 400 zł netto miesięcznie realizować normę np. 190/h liczonej tygodniowo. Cztery kolejne tygodnie ze średnią 190/h uprawniają taką osobę do premii 400 zl netto. Receive norma 65% i 390/400 paczek na koniec dnia, Probchcek norma 110 (wielkości oczywiście do ustalenia) . Każdy realizujący te normy otrzymywałby 400 zł netto premii. Niestety nie wszystkie stanowiska mają normy. Co np. ze stretchem, jumpem itd. Tutaj wchodziłaby w grę ocena jakościowa. Praca stetchmana i jumpera jest ściśle uzależniona od checkera, więc mieliby oni siłą rzeczy więcej pracy. Jeżeli radziliby sobie z obsługą takiego materiału też podlegaliby takiej premii. I tak samo z pozostałymi stanowiskami (kwestia sformułowania kryteriów) Co z tego miałaby firma ? Brak kosztów organizacji sobót (dojazdy, media), zadowolenie pracownika (zamiast siedzieć w sobotę w hali 10 godzin pracownik spędził ten czas według własnego uznania), brak konieczności zatrudniania dodatkowych osób (większe tempo pracy ludzi) . Na pasku wynagrodzeń przyjemniej byłoby widzieć zamiast średnio 2300 netto...2700 netto. Pomysłów może być wiele np. zróżnicowanie stawek za godzinę pracy poszczególnych osób , czyli tzw wartościowanie pracy. Takie rzeczy powinny wychodzić od centrali i HR. Naszym nieszczęściem jest to, ze nikt na terenie tej hali (łącznie z biurem) nie jest decyzyjny. Kto miałby taką, czy inną propozycję przedstawić w centrali w Berlinie?Lepiej samemu siedzieć na zagrzanych stołeczkach, a "czarny lud" niech pracuje za 15,5 zł brutto i ewentualnie przepije niesmak kawą za 10 gr. Jeżeli nie team leader, area manager i HR to może delegacja pracowników to zrobi? Łatwo namawiać wszystkich do przenosin do innej firmy trudniej zmienić coś w obecnej. Ale satysfakcja wtedy jest dużo większa. A potencjał firmy wciąż jest bardzo duży bowiem i wiele wartościowych ludzi na hali jest .............

Pomocna?
Tak20Nie8
Ziggy Stardust
 Opinia
@Powiew świeżości 03.07.2019 21:50

Pewnie...przodownicy pracy. Pińcet procent normy. Przesadzasz powiewie, przesadzasz.

Pomocna?
Tak3Nie9
Raz dwa trzy
 Opinia
@Powiew świeżości 03.07.2019 21:50

Do spania bo rano o tej 4:30 wstajesz do pracy i żeby nie było narzekania że znowu...ładnie lulu i dobranoc przodowniku pracowników ;) a jak masz tyle tutaj do napisania to lepiej idź do HR czy tam szefostwa i tam płacz.

Pomocna?
Tak2Nie16
siedzący na liściu
 Opinia
@Powiew świeżości 03.07.2019 21:50

nie podszywaj się pod powiew świeżości nie ten styl pisania i formułowania zdań

Pomocna?
TakNie5
kajtek93
 Opinia
@Powiew świeżości 03.07.2019 21:50

Poważny/a jesteś? Wyrabiać jeszcze większe normy za niemca a może dadzą 400zł. Nie rób niewolników z NAS. 400zł powinni wrzucać przy obecnych warunkach pracy.

Pomocna?
Tak9Nie7
Riki
 Opinia
@Powiew świeżości 03.07.2019 21:50

Przecież łysy ma was w (usunięte przez administratora) i to głęboko dbając tylko o własne korytko. Premia frekwencyjna ... hahahha a czy ktoś sie go zapytał jak jakiś czas temu był na L4 kilka miesięcy to też mu coś zabrali? Chyba rozum i poczucie jakiejkolwiek godności. To ci "Wódz" twarda głowa.

Pomocna?
Tak7Nie1
Jumper
 Opinia

Nadciśnienie

Pomocna?
Tak2Nie3
hegewara
 Opinia

kto wam każe siedzieć w momoxie rynek pracy w szczecinie oferuje mnóstwo etatów tylko trzeba pracować i myśleć z czym u was jest problem dlatego nadajecie się tylko do sortowania książek nie ma w was ani krzty ambicji i zacięcia żeby próbować iść wyżej albo zmienić prace na bardziej ambitną tylko narzekać jojczyć i marudzić i o.p.i.e.r.dalac się i obrabiać (usunięte przez administratora) wszystkim do okola sa osoby które widza i słyszą wszystko co się dzieje. na rozmowie wstępnej widzeliście co bedziecie robić jaka jest stawka i wszystkie warunki widzieliście jaka jest hala i panujące warunki podpisaliście umowy i regulaminy więc o co kaman dlaczego na apelach nie raczy nikt powiedzieć co go boli i co mu się nie podoba albo nie wymusi spotkania załogi z szefami i nie wyleje swoich zali na forum ogólnym. więc albo wezcie sie do roboty albo w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.c do innej pracy i zobaczymy ile popracujecie w firmach w których trzeba pracować

Pomocna?
Tak3Nie29
Vertigo
 Opinia
@hegewara 30.06.2019 16:53

"kto wam każe siedzieć w momoxie rynek pracy w szczecinie oferuje mnóstwo etatów" Ty lepiej uważaj, bo jak firma się dowie ktoś ty, to polecisz na bruk z hukiem. Ty chyba nie wiesz ( heh, na pewno nie wiesz!), ile firmę kosztuje wyszkolenie nowego pracownika, jakie to są ogromne koszty! Załóżmy, że wszyscy niezadowoleni idą za twoją radą i odchodzą- Momox zostaje nagle z trzydziestoma procentami zwykłej obsługi. Ledwo jedna linia się uzbiera. Ne ma komu robić, a zanim się zatrudni, wyszkoli, miną wieki! Takie twoje pierd...olenie "zwolnijcie się " to podchodzi pod potężne działanie na niekorzyść firmy! No ale skąd taki prostak ledwo po podstawówce jak ty, mógłby mieć pojęcie o zarządzaniu przedsiębiorstwem, ekonomii pracy i takich tam. Tak jak ktoś tam pisał wcześniej, to że ludzie tu piszą, to dla dobrego zarządzającego powinna być skarbnica wiedzy, o tym, co trzeba poprawić, co zmienić, żeby ludzi zatrzymać! Regularna lektura ale nie po to, żeby na apelu ludzi opierdzielić...

Pomocna?
Tak6Nie
kajtek93
 Opinia

Nogi obolałe i zdrętwiałe na checku a plecki też zabolą. Połamane kręgosłupy na jumpie. Team leaderzy, trenerzy i wózkowi opierdzielają sie - kluby wzajemnej adoracji, wychodzą sobie z hali kiedy tylko chcą a Ty zapierniczaj za niemca - Ciężko? Za mało jumperów? nie ściągną do pomocy z checka/probchecka twardzielów a o wózkowych nie wspomnę. Szkoda zdrowia i czasu. Niczego dobrego nie wyciągniecie z tej firmy. Traktowani będziecie jak tania siła robocza. (usunięte przez administratora) koncentracyjny ,,MOMOX".

Pomocna?
Tak21Nie7
Kamil moderator.
 Opinia
@kajtek93 01.07.2019 23:43

Tylko wspomnę informacyjnie aby nie propagować nieprawdziwych informacji. Nie zanotowano połamanych kręgosłupów w sekcji JUMP (w innych sekcjach również nie). Jest to praca fizyczna, więc faktycznie wymaga ona nieco pracy ruchowej, w której wiele osób sobie radzi bezproblemowo.

Pomocna?
Tak6Nie19
ziggy stardust
 Opinia
@kajtek93 01.07.2019 23:43

Serio? To masz jeszcze jakiś "wolnych" panów na check/probe? Pacz Pan... To może ich alokować czasowo na inną zmianę gdzie zapindala ją wszyscy. No prawie wszyscy ????

Pomocna?
Tak4Nie2
kajtek93
 Opinia
@Kamil moderator. 02.07.2019 08:53

Tak dla świadomości potencjalnych pracowników - ,,połamane" oczywiście w przenośni ale kiedyś to odbije się właśnie na kręgosłupach itp. Może nie każdemu. Może. Przyjdziecie i zobaczycie, że pozytywne komentarze mijają się z rzeczywistością. Nieco pracy ruchowej? Bezproblemowo? Fakt trzeba "trochę" tych skrzynek przerzucać z książkami i innymi artykułami. Jak najbardziej "bezproblemowo" przywieźć trzeba klatkę z paczkami i rozdać całej linii (paczuszki różnie ważą: mniej niż kilogram, ale co to za klatka bez kilkunastokilogramowych dużych paczek a czasami takie COMBO trafi się tylko z takimi). Sekcja receive to samo, ale nie ma takiego "biegania" z jęzorem po hali. Bezproblemowo i trochę pracy ruchowej - tak myślą sobie team leaderzy i trenerzy. Jumperzy tak mówią? Mogą mówić, ale gryzą się w język przed koordynatorem co mają na myśli. Faceci to faceci. Nie dajcie sie zwieść że jest TROCHĘ i BEZPROBLEMOWO i nie mówię tutaj tylko o JUMPIE. Na CHECK też nima lekko a zasady oceniania i normy jakie trzeba wyrabiać to pranie mózgu.. i walka o paczki, żeby wyrobić nie tylko normę/h, ale i procenty poszczególnych ocen. Masz pecha i dostajesz zgniłe książki? Sorry, ale świecisz na czerwono w systemie - ,,za dużo trójek" ,, za dużo ósemek" ,,za mało dwójek" - postaraj się bardziej. i tak 8 godzin jedziesz jedziesz..ale są tacy co się nie przejmują. Wybrańcy mają zagwarantowany spokojny dzień na CHECK. Pracownik w tej firmie jest nic nie warty. Nie doceniają stałych pracowników tak samo jak nowych.

Pomocna?
Tak18Nie4
lilith
 Opinia

i proszę smrodek się rozlał i powiew stęchlizny milczy jak zaklęty już nie jest taka wyszczekana

Pomocna?
Tak3Nie22
Vertigo
 Opinia
@lilith 03.07.2019 00:04

Bzdura. OCZYWISCIE że to NIE Daria. Daria ma zupełnie inny styl wypowiedzi, a że akurat zgadza się z Powiewem...Ja też się z nim zgadzam, jak 60% momoxu, i co to znaczy że jestem nim? Wy detektywi od 7 bolesci...

Pomocna?
Tak17Nie
On
 Opinia
@lilith 03.07.2019 00:04

Lilith i hegewara wstyd wam i hańba za takie wypowiedzi

Pomocna?
Tak18Nie
mambo jambo
 Opinia

i tak jak mówiłem ustalę kim jest powiew smrodu z pomocą kilku uważnych ludzi wiemy już na pewno ze to daria z reapera

Pomocna?
Tak8Nie30
1
poganiacz owiec
 Opinia
@mambo jambo 02.07.2019 15:07

a ja myślę że to kierowca autokaru ...

Pomocna?
Tak11Nie2
1 raz i ostatni
 Opinia
@mambo jambo 02.07.2019 15:07

A hegewery nie szukasz? Powiew to osoba inteligentna. Chyba chcesz awans mu czy jej dać bo po co szukasz?

Pomocna?
Tak15Nie1
kasandra
 Opinia
@mambo jambo 02.07.2019 15:07

a ja myślę że to taka Jadwiga, która kiedyś u nas pracowała......zwolniła się i wyszła za mąż za Władka.....tzn Władysława Jagiełłę...w 1386 r ....czyli jednak można się wybić z Momoxu gdzieś dalej...

Pomocna?
Tak11Nie2
siedzący w kartonie
 Opinia
@poganiacz owiec 02.07.2019 15:14

albo twoja stara

Pomocna?
Tak1Nie7
Hegewara
 Opinia
@1 raz i ostatni 02.07.2019 16:44

Gdyby byla inteligentna nie klapala by morda na stolowce o rzeczach ktore pisala w sposob jednoznacznie w taki sam sposob

Pomocna?
Tak2Nie25
1
Daria
 Opinia
@mambo jambo 02.07.2019 15:07

Oj mamob, Hegewra i inni uważni ludzie, trafiliście jak zwykle jak kulą w płot. Ja w odróżnieniu od was nikogo nie wyzywam, nie obrażam. Mam odwagę i jeśli coś piszę lub mówię to tylko otwarcie a nie skrywając się pod wymyślonymi nickami. Pokażcie mi swoją odwagę i nie kryjcie się, tylko publicznie przeproście mnie za swoje pomówienia itp. Macie odwagę atakować miejcie odwagą przyznać się do swoich błędów. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak22Nie2
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie4
To dobre
 Opinia

Hahaha się uśmiałem...zrób taką ankiete zobaczymy czy zadziała, przewodniku pracowników!

Pomocna?
Tak3Nie11
Onnn
 Opinia

O podwyżkach ani widu, ani slychu ;) Gdyby nie pracownicy to firma nie rozwijałaby się i nie było by innych, szkoda, że nas nie doceniają. Pracownicy którzy pracują już po ponad dwa lata ciagle mają umowy na czas określony, słabe to, bo gdyby pracownik nie chciał pracować to nie zostałby tak długo w firmie. Patrzą na L4 bo pracownik nie mam prawa chorować dłużej niż 9 dni w roku jak dobrze pamiętam, chore podejście do ludzi bo nie mają na to wpływu. Nie dziwię się że nie chcą chodzić na zwolnienia bo jak przekroczą dany procent w roku to umowa na czas określony baj baj. Potem zarażają każdych innych na hali. Zmieńcie podejście do L4 bo zdrowie jest ważniejsze.

Pomocna?
Tak19Nie
Manolo
 Opinia
@Onnn 01.07.2019 12:11

Otworz dzialalnosc zatrudnij ludzi wystarczy 10 osob i niech 6 pojdzie na l4 na 2 tygodnie pensje placisz ty 80% ale placisz te 4 osoby ktore ci zostaly musza zarobic na cala reszte lacznie z toba pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie13
Powiew świeżości
 Opinia

Za małe wiatraczki, za rzadko lody, za gorąco na hali........musicie zdać sobie sprawę, że jesteśmy na dnie. Jeżeli ktoś jeszcze szuka 5 metrów mułu to niech przestanie, bo my tam już jesteśmy. Każdy z nas jest w Momoxie z jakiegoś powodu: dla młodzieży to pierwsza praca (często w trakcie studiów), za najstarszymi i tymi z najsłabszymi kwalifikacjami rynek pracy się nie bije, część ma komorników......i włodarze Momoxu to wiedzą i niestety wykorzystują. Zakładam, że nie ma na hali osoby, która w wieku 3 lat na pytanie mamy i taty kim chciałbyś być odpowiedział: chcę i będę pracował w Momoxie :) Jedyny ratunek to czarny worek.....musieliby kogoś wynieść nogami do przodu wtedy z urzędu pojawiłby się prokurator i to na Momoxie wymusiłoby zmiany. A tak jeżeli nie my to Ukraińcy przyjadą, jeżeli nie oni to ściągną ludzi z Mongolii, a jak nie to przyjadą małe chińskie rączki, które za 2 dolary dziennie będą zadowolone, że mogą wkładać książki do pojemników i jeszcze ich do pracy przywiozą. To tak samo działa jak z Sanepidem....generalnie jest bardak, ale przed wizytą Sanepidu buciki do szafek, papier toaletowy w łazience w piramidki......a teraz ? Mnie jednak jedno interesuje dlaczego poszczególne stanowiska na hali nie są traktowane jednakowo, jeżeli chodzi o egzekwowanie ich obowiązków. Chodzi oczywiście o receive (grupa Ala Bano). To , że jest mało towaru to oczywiście nie wina receiverów, ale to, że mając przydzielone obowiązki później po zakończeniu swojej pracy "fikają koziołki" ........Jedni chodzą wkoło po hali, widocznie ktoś im powiedział że mają płacone od kółka. Inny z tanimi prasowankami Armaniego chodzi po hali i wydobywa falset w oczekiwaniu na mutację; ale sam kartonu czy kisty nie jest w stanie podnieść. Inni "kulturalno-oświatowi" odwiedzają znajome osoby na hali i zabawiają je różnymi historyjkami. Jeszcze inni "uczniowie Rusłana" godzinami mogą wertować trashe.....Może 2-3 osoby rzeczywiście rzetelnie wykonuje pracę. Reszta ma jakiś magiczny wpływ na team leaderów. 3 team leaderów i 2 koordynatorów (Szamila Basajewa koordynatora receiverów nie liczę) potrafi zauważyć wszystko na hali , ale 10 "opi..rzających" się receiverów już nie. Zróbcie coś z tym, bo to jeszcze gorsze niż te zabawkowe wiatraczki, czy Big Milki za zeta. P.S Możesz nazywać to powiewem zgnilizny, ale powiedz Tomeczku że jest inaczej......

Pomocna?
Tak26Nie10
Hegewara
 Opinia
@Powiew świeżości 27.06.2019 00:39

Boj sie palo bo ustale kim jestes i spierdole ci zycie w momoxie ze sam sie zwolnisz

Pomocna?
Tak3Nie28
1
Wabik
 Opinia
@Powiew świeżości 27.06.2019 00:39

Panie zlituj sie nad toba

Pomocna?
Tak3Nie14
anonek
 Opinia
@Hegewara 27.06.2019 18:43

jest cos takiego jak vpn kolego ;-)

Pomocna?
Tak3Nie1
Ha.
 Opinia
@Powiew świeżości 27.06.2019 00:39

A tak między prawda a Bogiem Zauważyłem że mało kogo stać na takie ciuszki co ten Armani nosi Pewnie ten co to pisze powiewy świeżości nawet w ręku nie trzymał takich ciuchów nigdy mógł tylko pomarzyć 2 tys wypłaty 1500 mieszkanie+ opłaty i 200 zl zostaje na chleb ze smalcem a takim to się powodzi życie jak w Madrycie nie pozdrawiam Atencjuszki i Atencjusze :D

Pomocna?
Tak2Nie12
Ha.
 Opinia
@Powiew świeżości 27.06.2019 00:39

I ujawnij swoją Tożsamość w końcu Cwaniaczku bo widzę że coś z głową nie tak jest jak o tej godzinie swoje wypociny piszesz nie możesz spać po nocach czy co ? na mączną zapraszam tam by ci sie chyba najlepiej pracowało i jak sądzę to była by najlepiej opłacalna praca dla ciebie +darmowe leki na lepsze samo poczucie W końcu wyjdzie szydło z wora Brudasie

Pomocna?
Tak1Nie13
1
Zirytowany
 Opinia
@Ha. 28.06.2019 00:05

Przypominam, że jesteś w pracy a nie na wybiegu!Jeden ma na (usunięte przez administratora) a drugi w domu!

Pomocna?
Tak10Nie1
Zirytowany
 Opinia
@Ha. 28.06.2019 00:05

Wodzi tylko młode laski wzrokiem. Jedna jak go widzi to dosłownie rechocze na całą halę

Pomocna?
Tak13Nie8
Byla
 Opinia
@Powiew świeżości 27.06.2019 00:39

Boże , ludziska, zróbcie to co ja, bo jak to czytam, to mi się włos na głowie jeży (jerzy?)! Pozdrawiam z klimatyzowanej hali, z firmy gdzie pracownika traktuje się jak człowieka!

Pomocna?
Tak5Nie2
Carl
 Opinia
@Byla 28.06.2019 09:15

Jak tam (usunięte przez administratora)wygodnie się śpi w nowej pracy?

Pomocna?
Tak5Nie10
Karol
 Opinia
@Hegewara 27.06.2019 18:43

hegewara, mi się wydaje że byłeś bity w domu, nie wiem mama czy tata nie jest to ważne widać że jesteś przez to opóźniony. Kolejna sprawa że za te słowa sam stałeś się osobą do zwolnienia. I w tym przypadku mowa tu o (usunięte przez administratora) który jest ścigany z urzędu. Więc jeśli marzy się tobie sprawa karną to proszę bardzo. Zabezpieczam twoja wiadomość.

Pomocna?
Tak9Nie
Była
 Opinia
@Carl 28.06.2019 11:10

Zajedwabiście! Bo przecież tu do opierdalania zatrudniają, firma płaci za nicnierobienie, wszyscy wiedzą :) Doprawdy już nudny jesteś z tym oskarżeniem, zazdrość (usunięte przez administratora) ściska, że zostałeś tam, gdzie jesteś? Szkoda, że tych co naprawdę spali, np.na krzesełku pod 5-tką, to się nie czepiasz. Ale niech Ci, jak ma Ci ulżyć w cierpieniu, to napisz jeszcze, że tm mi kołderkę przyniósł :D Ciekawe jest to, że wy, wszyscy obrońcy, najeżdzacie na Powiewa już nawet groźbami, ale jakoś żaden z was nie odparł ani jednego zarzutu. Nawet nie próbujecie...pewnie dlatego, że ciężko dyskutować z prawdą? A może dlatego, że swojego ciepłego urwidołka się broni, a jak maja inni, to kogo by to obchodziło?

Pomocna?
Tak7Nie1
Karol
 Opinia
@Hegewara 27.06.2019 18:43

Diego kolego/ koleżanki te słowa to jawny (usunięte przez administratora) Ustale twoje dane, będzie to bardzo proste (nawet jeśli korzystasz z sieci TOR. Zawsze gdzieś zostanie ślad. Twoje słowa to jawny (usunięte przez administratora) zwolnij się lepiej zanim dyscyplinarne z wpisem do akt dostaniesz (usunięte przez administratora) jest ścigany w Polsce z urzędu więc prokuratura zajmie się ustaleniem twoich danych )

Pomocna?
Tak2Nie
Hehehe
 Opinia

Nie. Widze co sie dzieje i chce sobie w spkoju pracowac jak wiekszosc!!!!! Mam wywalone na ciebie i ludzi twojego pokroju. Ja ma zwyczajnie wieksze doswiadczenie zyciowe i zawodowe. Wal sie !!!!

Pomocna?
Tak2Nie6
ziggy stardust
 Opinia
@Hehehe 28.06.2019 22:06

To po kiego kija komentujesz - "se pracuj" w spokoju kmiocie. A o doświadczeniu i stażu możesz "se pogadać" nie pozdrawiam.

Pomocna?
Tak3Nie1
hegewara
 Opinia
@Karol 28.06.2019 21:44

możesz sobie ustalać ile chcesz polowa wpisów kwalifikuje się do ustalenia piszących za oczernianie firmy w której się pracuje a dyscyplinarkę można dostać tylko za 3 paragrafy i nie jest to pisanie na forach więc możesz mnie cmoknąć w (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie17
Marek
 Opinia

Zdaje mi się ale chyba blokujcie słowo (usunięte przez administratora) spoko będzie pisane co kilka godzin post z taką wiadomością. Oczywiście nie ma mowy o (usunięte przez administratora) od strony pracodawcy, poza małymi zarobkami i braku klimatyzacji ( potrafi być strasznie gorąco) trudno coś zarzucić. Problemem są jednak niektórzy pracownicy. Dobrze ktoś powiedział że Ruslan widzi wszystko paza tym co ma przed nosem i tym co powinien nadzorować.

Pomocna?
Tak4Nie2
tragedia
 Opinia

jest tak gorąco, że głowa boli i robi się słabo, pomóc ma 5 minutowa przerwa raz w tygodniu na lodzika, śmiech na sali, oraz te plastikowe wiatraczki co nawet podmuchu nie czuć, a jumperzy tym bardziej mają masakrę, w takich warunkach czas pracy powinien być skracany jak w każdych firmach szanujących pracowników, ale czego się spodziewać, Pan król i władca z niemiec nigdy nie puści pracowników godzinę szybciej do domu w największy upał

Pomocna?
Tak13Nie3
BTLKMWM
 Opinia
@tragedia 26.06.2019 20:56

Mylisz się, nie " Pan król i władca z niemiec " a łysa pierdoła. "przerwa raz w tygodniu na lodzika" - a kto robi?

Pomocna?
Tak9Nie4
Hehehe
 Opinia
@BTLKMWM 27.06.2019 12:38

A ja proponuje zmienic prace np na amazona i tam sie wykazac w robocie. Bo tu chyba za duzy luz. Albo jeszcze lepiej otworzyc sobie swoja firme i zatrudniac ludzi twojego pokroju. Powodzenia. Pewno najlepiej miec 8 godzin pracy a w tym 6 godzin przerwy. To co tu jest wypisywane to tragedia. Chyba nikt nie ma swojego zycia poza praca i szuka jedynie poklasku wsrod kolegow, kto wprowdzi wiekszy zamet.

Pomocna?
Tak3Nie8
Karol
 Opinia
@Hehehe 27.06.2019 17:18

W Amazonie łatwiej normę zrobić niż tu. Wiem bo mam doświadczenia z obu firm

Pomocna?
Tak6Nie3
Hehehe
 Opinia
@Karol 28.06.2019 13:53

To co tu robisz? Skoro masz takie super doswiadczenie?

Pomocna?
Tak2Nie2
Karol
 Opinia
@Hehehe 28.06.2019 19:30

To czego pewnie ty nie robisz (pracuje ) łatwo się tobie tak na tym krzesełku siedzi? A oferta na nowego teamlidera znowu się ukazała ;) . Niedługo wymienia skład liderów i pewnie wywalą koordynatorów

Pomocna?
Tak4Nie1
Przeciąg
 Opinia

Powiew świeżości weź Ty lepiej idź spać a nie po nocach referaty piszesz bo to już robi się nudne. A jak praca Ci się nie podoba to droga wolna nikt Cię nie trzyma na siłe...a firma bez Ciebie sobie poradzi na bank. Amazon prosze bardzo wymarzone dwie dychy od 1 lipca czekają na Ciebie z otwartymi rękoma i co lepsze tam też mają gowork i będziesz mógł sobie pisać opinie. Jakąś gównoburze chcesz wywołać czy nie masz nic lepszego do roboty?

Pomocna?
Tak10Nie18
Popieram powiew świeżości.
 Opinia
@Przeciąg 27.06.2019 11:43

Nie zgadzam się z twoją opinią co do powiewu świeżości. On / Ona nie pisze referatów tylko opisana jest cała prawda co dzieje się w słynnym Momoxie.

Pomocna?
Tak11Nie8
Przeciąg
 Opinia
@Popieram powiew świeżości. 27.06.2019 13:41

Wiadomo że zawsze znajdą się zwolennicy jak i przeciwnicy słynnego powiewu. Jednak dla mnie jest to już nudne. Można powiedzieć nie podoba się nie czytaj również można powiedzieć narzekasz na firme? Zmień ją ;)

Pomocna?
Tak7Nie15
Mała
 Opinia
@Przeciąg 27.06.2019 11:43

Większość ludzi siedzi w momoxie bo ma umowę na czas nieokreślony i lekka praca dla kobiet i tylko to nas trzyma. Bo nie wiem która firma (w moim przypadku) dla ci umowę na nieokreslony po 1.5 roku pracy. W mojej poprzedniej pracy trzeba było czekać. 6/8 lat żeby takie coś mieć.. czekamy na podwyżki

Pomocna?
Tak8Nie1
Powiew jesteś super!
 Opinia
@Popieram powiew świeżości. 27.06.2019 13:41

To cała prawda!

Pomocna?
Tak12Nie3
Dura lex sed lex
 Opinia
@Mała 27.06.2019 16:52

Teraz prawo się zmieniło, max 33 miesiące lub 3 umowy na czas określony i pracodawca ma obowiązek przejść z tobą na czas nieokreślony. Jak dobrze pamiętam :)

Pomocna?
Tak3Nie1
Karol
 Opinia
@Popieram powiew świeżości. 27.06.2019 13:41

Zgadza się, opisuje jak jest. A jest słabo. Wiatraczki przy takiej temperaturze nic nie dają a ma być jeszcze ciepłej. Ludzie mdleją w pracy a nawet karetki nie wezwa, przełożony ma taki obowiązek sam nie jest lekarzem i nie może stwierdzić że wszystko jest ok bo pracownik tak mówi. Skończy się pewnie na tym że któregoś dnia kogos wyniosą w worku i pewnie wtedy prokuratura postawi parę zarzutów (pracodawca jest odpowiedzialny za życie i zdrowie pracownika ). Mam nadzieję że do tego najgorszego nie dojdzie ale w końcu do tego dojdzie.

Pomocna?
Tak4Nie1
Hehehe
 Opinia
@Karol 28.06.2019 13:51

Co ty pitolisz????? Gdy cos sie dzieje to wzywaja karetki!!! Sama widzialam!!!! Zaraz za karetka przyjechala tez policja bo takie sa przepisy. Amatorszczyzna wziela sie na wylewanie swoich zali na goworku obwiniajac wszystkich za swoja nieudolnosc zyciowa.

Pomocna?
Tak2Nie3
Karol
 Opinia
@Hehehe 28.06.2019 19:43

Jako pracownik byłem świadkiem omdleń. Kończyło się tym że ta osoba chwilę w tym kontenerze siedziała albo proponowano wyjście na zewnątrz (co było jeszcze gorsze przy takim słońcu). Widzę że tutaj trzeba jednak skierować kroki do PIP i złożyć zawiadomienie do odpowiednich instytucji. Sprawdzę czy pracodawca nie złamał prawa tym że nie wezwał karetki i czy jest to z urzędu ścigane. Jak tak to prokurator pofatyguje osoby nadzorujące pracę do odpowiedzialności karnej.

Pomocna?
Tak3Nie1
Onnn
 Opinia

5 minut przerwy gdzie na hali taka sauna? Żart jakiś. Może jak ludzie zaczną mdleć to dopiero coś dotrze do pracodawcy :)

Pomocna?
Tak11Nie1
Karol
 Opinia
@Onnn 26.06.2019 05:30

Już mdleją. Z przegrzania można pawia puścić ( oby nie na towar bo pewnie trzeba będzie zapłacić )

Pomocna?
Tak2Nie1
Kindziuk
 Opinia

Do (usunięte przez administratora) atmosfera zwalniają ludzi bez powodów Zatrudniają tych (usunięte przez administratora) Ukraińców Premi nie ma Zmuszaj do pracy nie można się nawet podrapać bo kamery są wszędzie Nie ma nawet prywatności w toaletach też są zamontowane kamery i zastraszają pracowników Nie polecam

Pomocna?
Tak15Nie14
Kamil moderator.
 Opinia
@Kindziuk 18.06.2019 00:11

Przy zwolnieniu danej osoby zawsze są rozpatrywane wszystkie argumenty. Osoby zwolnione zawsze dowiadują się co jest powodem ich zwolnienia. I najważniejsze, bardzo proszę nie dyskryminować osób ze względu na pochodzenie.

Pomocna?
Tak7Nie7
Xxx
 Opinia
@Kamil moderator. 18.06.2019 21:01

Może i dowiadują się o co są podejrzani a jak poproszą o argumentację typu nagrania z kamer to nagle nie chca pokazywać . Kpina

Pomocna?
Tak6Nie1
Vege
 Opinia
@Kamil moderator. 18.06.2019 21:01

"Osoby zwolnione zawsze dowiadują się co jest powodem ich zwolnienia." Ta, akurat. Pracodawcy nie mają obowiązku informowania pracownika, dlaczego zerwali z nim/nie przedłużyli mu umowy i chętnie z tego korzystają.

Pomocna?
Tak4Nie2
Ajax
 Opinia
@Kindziuk 18.06.2019 00:11

Serio w toalecie też są kamery?

Pomocna?
TakNie2
Ajax
 Opinia
@Kamil moderator. 18.06.2019 21:01

@Kamil jak mamy nie być poirytowany Ukraińcami jak zrobili nam duża krzywdę, zabijali polskie małe dzieci toporkami, i ich rodziny. I ja mam ich szanować? A wy dajcie im jeszcze więcej opcji niżeli osobą z polski, bo boicie się że zaraz znowu napiszą zażalenie o złe traktowanie...

Pomocna?
Tak8Nie3
Kalmar
 Opinia

W Amazon jest 20zl na start, obiady za złotówkę darmowe karnety Multisport, czego w momox nie ma. A ty musisz pracować w tym upale i w tym blaszaku za marne 15zl ;)

Pomocna?
Tak9Nie1
Hehehe
 Opinia
@Kindziuk 18.06.2019 00:11

Przeciez nikt cie nie zmusza do pracy, w kazdej chwili mozesz zmienic robote. Nie siej falszywej propagandy o kamerach w toaletach to bzdura kompletna.

Pomocna?
Tak1Nie3
hegewara
 Opinia
@Kalmar 22.06.2019 08:45

to co robisz w momoxie idz do amazona tam napewno normy nie wyrobbisz bo jestes cienki jak (usunięte przez administratora) wężą i nadajesz sie tylko jako kamien do kapusty

Pomocna?
Tak1Nie15
1111
 Opinia
@Kindziuk 18.06.2019 00:11

a co z tymi ukraińcami? Bo jakoś nie zauważyłem, aby przeszkadzali w pracy, wręcz przeciwnie. Podrapać się nie można? hahahaha traktujecie ten momox jak (usunięte przez administratora) naprawdę.

Pomocna?
Tak3Nie5
Karol
 Opinia

Mi się wydaje że kolega to jakiś koordynator albo teamlidera. Pali się pod nogami to czas na agresora

Pomocna?
Tak3Nie
Ajax
 Opinia

Przyjechał kontener Ukraińców jest zabawa 40 Ukraińców i brak o owoców już na drugiej przerwie. Zero poszanowania rozumiem że ten kontener z Ukraińcami zabrali z najgorszych miejsc na Ukrainie ale bez przesady trochę kultury i podstawowych zasad moralnych. Rozumiem że to są dzikusy i nikt ich tam kultury nie nauczył ale jesteśmy w Polsce i tutaj są inne zasady. Jeb dwa kiście bananów do plecaka i happy.

Pomocna?
Tak8Nie2
anonek
 Opinia
@Ajax 27.06.2019 18:27

to juz wiadomo dlaczego tyle osob, za byle co pozwalniali :)

Pomocna?
Tak4Nie
ziggy stardust
 Opinia
@Ajax 27.06.2019 18:27

Gdzie tych 40 bojarów? Na Stobnie? ????

Pomocna?
Tak2Nie1
Ula la
 Opinia
@Ajax 27.06.2019 18:27

A dlatego tak się dzieje bo na apelu mówią po polsku. Polak zrozumie że jeden owoc dla każdego a Ukraiński dzikus nie on nie rozumieju.

Pomocna?
Tak4Nie1
RR
 Opinia

A trenerki nadal chodzą i kręcą tyłeczkami ?

Pomocna?
Tak7Nie1
zły
 Opinia

pracować cały miesiąc za 1600 zł nie wiadomo jakim cudem, gdyż stawka 16zl/h, nie spóźnianie się czyli premia tez powinna być i nie opuszczając żadnego dnia pracy, śmiech na sali, jak tu wyżyć cały miesiąc :/

Pomocna?
Tak12Nie3
Powiew świeżości
 Opinia
@zły 10.06.2019 21:32

Nie należy się doszukiwać w życiu sprawiedliwości, a hale Momoxu zostały otwarte w Stobnie a nie w Pasewalku dlatego, że : płaca minimalna w Niemczech wynosi 9.19 euro na godzinę (ok 38,50 PLN) brutto. My w Momoxie startujemy od 15,50 brutto , czyli nawet nie zarabiamy połowy.....niemieckiej stawki minimalnej. Pracownik tymczasowy w Niemczech ma jeszcze więcej bo 9.49 euro na godzinę brutto. A średnia płaca w Niemczech to ok. 2100 euro we wschodnich landach i im dalej na zachód tym kwoty rosną nawet do 3500 euro. Pracownik Momoxu w Stobnie zarabia ok 2300PLN (wersja full wypas) czyli 540 euro, a w Schwedt musieliby zapłacić pracownikowi 2100 euro .......Dlatego ten banerek przy wjeździe do Momoxu "17.78/h brutto Zostań z nami dłużej" ma taki sam wydżwięk jakby do osoby po amputacji nogi powiedzieć "pobiegamy?". Gdyby ten baner powiesić w Pasewalku to zapewne Niemcy zastanawialiby się , gdzie tyle można zarobić w Zimbabwe, dolinie Muminków.....Oczywiście zaraz podniosą się głosy , że życie w Niemczech jest droższe. Proszę bardzo chleb w Polsce 0.7 euro, w Niemczech 1,2; mleko 0,55 euro w Polsce, w Niemczech 0.7 euro.....(w zależności od sklepu i landu różnice mogą być większe lub mniejsze). Nie pozostaje więc nam nic innego, jak co piątek wypinać cztery litery grzebiąc w skrzynkach z nadpsutymi bananami i raz w roku wyciągnąć sobie coś ze śmietnika (przepraszam trash) na swoje urodziny.....I jak tu nie być w Momoxie umotywowany :)

Pomocna?
Tak18Nie5
m_s
 Opinia
@zły 10.06.2019 21:32

jak sytuacja na Ziemowita? Polecacie, odradzacie?

Pomocna?
Tak4Nie6
Kl
 Opinia
@m_s 14.06.2019 14:56

Odradzam Duchota, gorąc. Ciągłe podwyższanie norm. Nie ma podwyższyki. Spóźnisz się minute, już po premi. Pracownicy niektórzy podwyższają normę, a potem reszta musi wyrabiać ich normę. Zero napojów chłodnych od pracodawcy. Jest owy sprzęt na 2 piętrze, gdzie jest zimna woda do picia ale zabronili wychodzić z hali w trakcie pracy. Lody tylko w środę, ale nie ma czasu zjeść. Przerwa 25 min.

Pomocna?
Tak3Nie2
Hehehe
 Opinia
@Kl 25.06.2019 15:36

Jesli juz to na parterze w kuchni, nalej sobie do kubka termicznego. W ktorej firmie pozwalaja ci chodzic ile ci sie podoba? Fajnie ze sa w srode:) jezeli nie dajesz rady z norma ktora wszyscy wyrabiaja to zwyczajnie jestes cienki. Latem jest dodatkowa przerwa

Pomocna?
Tak1Nie6
On
 Opinia
@Hehehe 25.06.2019 18:17

Nie cienki, bo wyrabiam, ale warunki to krytyczne... No może plus to darmowa sałna na hali. Chłodne napoje powinny być dostępne... A nie kubek termiczny, na 4 godziny do przerwy... .. Przeczytaj kodeks pracy. No ale Polak potrafi, pokazać jak może zapieprzać za słowo,, dziękuję, że normę wyrobiłeś...I jeszcze podwyzszymy... Normę... Bo premię za lepszą normę to wynosi 0

Pomocna?
Tak3Nie2
Asia.
 Opinia

żart

Pomocna?
Tak4Nie
Onnn
 Opinia

Ostatnio jakieś dziwne zwolnienia w pracy. Amazon od 1 lipca robi podwyżki 20 zł brutto, czy firma wykaże się czymś lepszym niż 0,50 gr brutto? Zaskoczycie pracowników i docenicie ich bardziej? ;)

Pomocna?
Tak20Nie2
Xxx
 Opinia
@Onnn 23.06.2019 20:15

Momox nas już niczym nie zaskoczy

Pomocna?
Tak7Nie
Oreon
 Opinia

Zwalniają ludzi za byle (usunięte przez administratora) doszukują się najmniejszego potknięcia aby tylko zwolnić i na jego miejsce zatrudnić głupich Ukraińców, niedługo cały momox będzie składał się w 90% z Ukrainy... Jedynego zwolnili bo mieli taki kaprys, drugiego bo czytał książkę, trzeciego bo jego zachowanie wskazywało na to że jest to zachowanie podejrzane. Praca sama w sobie jest taka sobie a zarazem nudna i ludzie tam wegetują wiele lat usypiając ich rozwój i sterują nimi jak zombie. Pracując w momox nie masz możliwości awansu, nie wspominając już o podwyżce robisz za marne 2tys zł a pot z czoła (usunięte przez administratora) jak deszcz po rynnie. Praca na krótką metę nie polecam...

Pomocna?
Tak19Nie11
Loola
 Opinia
@Oreon 17.06.2019 00:03

Jestem ciekawa kto minusuje taką trafna wypowiedź. Momox robi z nas roślinki, zabija myślenie i jeszcze musimy się podporządkować (usunięte przez administratora)i jego humorom. 2 lata pracujesz i ci się wszystkiego odechciewa. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie5
Ajax
 Opinia

Pracując na szparagach zarobisz dobre 4tys złoty więc wegetuj dalej za 2300 w momox

Pomocna?
Tak1Nie2
Pepo
 Opinia
@Ajax 22.06.2019 01:01

Braki personalne to wegetuje :D

Pomocna?
TakNie1
Powiew świeżości
 Opinia

Muzyka delikatnie pieści nasze zmysły, wyczuwana jest nostalgia z odrobiną nutki niepewności.....prawie jak z reklamy luksusowych czekoladek, a tu tylko hala Momoxu w Stobnie na jednej ze zmian. Pracownicy, którzy pracowali za innych w nagrodę otrzymali możliwość półgodzinnego posłuchania muzyki z radia w czasie pracy. Podobno następnym razem chętni będą mogli przynieść organki i tamburyna. Checkerki radośnie będą wystukiwać rytm jumperom zabierającym pełne kisty......Jedna ze zmian schodzi z gibo na zero a druga.....pracuje zero . I tu zero i tu zero.......Czy tylko mi się wydaje, że im więcej team leaderów tym większy chaos. Nasz nowy nabytek Hrabia de Rochefort w ciągu 8 godzin pracy ma tylko jedno zadanie: spisać wszystkich pracowników........O czym nam to mówi? Na pewno umie pisać i druga ważniejsza rzecz- odciąża Milady de Winter, która może teraz skupić się tylko na ....siedzeniu. Nad wszystkim czuwa Kardynał Richelieu, dla jednych surowy jak ojciec, dla innych jak brat (szczególnie dla trenerów mających wszystko w pompie). Tak , tak, tak może przydałoby się planowanie? Jak legenda głosi niektórzy o planowaniu słyszeli, ale nikt na hali w Stobnie tego nie widział.......A muzyczka gra, wszyscy czujemy się jak w jednej wielkiej rodzinie, muzycznej rodzinie.....The Kelly Family?!? :)

Pomocna?
Tak29Nie15
gacek
 Opinia
@Powiew świeżości 15.06.2019 22:54

Powiew mi sie wydaje ze jestes osoba ktora powinna otworzyc swoj biznes .Na 100% daleko zajdziesz .Sadzac po wypowiedziach jestes wrecz jak to powiedziec Asem .Poczytaj jeszcze raz to co tu wypisujesz i zastanow sie czy jest sens robic do swojego gniazda.

Pomocna?
Tak13Nie20
hegewara
 Opinia
@Powiew świeżości 15.06.2019 22:54

jesteś najzwyklejszym cwelem którego powinni menele (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) przez 24 godziny i spuszczać ci się na ryj a raz na godzinę kopać cię po ryju od dzisiaj nie będzie już taryfy ulgowej dla nikogo z wszelkich niedociągnięć będą wyciągane konsekwencje

Pomocna?
Tak1Nie27

Zostaw opinię o MOMOX - Szczecin

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej