3.8/5

• Kim jesteśmy
  • Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.
  • Oddział w Polsce
  • Zespół
  • Kogo szukamy?
  • Benefity

Kim jesteśmy

Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.

Oddział w Polsce

• Warzymice
  • Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Stobno - MOMOX Polska Sp. z o. o.

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o MOMOX

Opinie o MOMOX Szczecin

Nie przegap nowości o MOMOX!

03.04.2023 14:22

Witamy Cię na oficjalnym profilu momox Polska!
    Zależy nam, żeby informacje, które pojawiają się na naszym profilu były rzetelne i prawdziwe.
    Pamiętajcie, że komunikacja jest podstawą dobrych i trwałych relacji- również tych z pracodawcą!
    Zachęcamy do kulturalnej wymiany uwag, opinii i sugestii. Postaramy się pomóc i ustosunkować się do kwestii, które będą budzić wątpliwość.
    Nie wyrażamy zgody na brak szacunku, oraz obraźliwe i wulgarne komentarze.
    Wpisy, które naruszają regulamin portalu oraz przepisy polskiego prawa są archiwizowane przez administratora.
    W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z działem P&C: [email protected]

07.04.2023 09:11

Wpisy, które naruszają regulamin portalu oraz przepisy polskiego prawo są archiwizowane przez administratora. Prosimy o rzetelne, sprawdzone i prawdziwe informacje. Zachęcamy do kontaktu bezpośredniego.

14.02.2025 14:08

A te które naruszają przepisy polskiego lewo są ok?

16.06.2026 00:50

Znajomy_Królika

16.06.2026 00:57

Ale jaja pomyliłem firmy. Przepraszam już zgłosiłem do administracji aby usunęli poprzedni komentarz ponieważ sam nie mogę. Życzę miłego dnia 😉

Agnieszka

03.06.2026 12:29

Ja się zwolniłam i nigdy takiego szczęścia nie czułam, odchodząc z pracy. Boże.. ale ulga! Polecam wam drogie koleżanki, co codziennie jesteście nerwowe przez pracę. Słyszałam że niektóre są na psychotropach, aby normalnie funkcjonować w pracy. Dziewczyny, serio? faszerować się tabletkami aby móc pracować? Szanujcie się i zmieńcie pracę, jak macie być takie nerwowe.
    Sdfg

05.05.2026 10:29

Praca w tej firmie była w porządku do momentu wprowadzenia 'nowych premii'. W mojej ocenie to nie są premie, a forma przymuszania pracowników do nierealnych celów pod groźbą drastycznego obniżenia realnych zarobków. Co więcej, próby dyskusji na ten temat tutaj kończą się kasowaniem wpisów. Jeśli firma uważa, że system jest uczciwy, dlaczego nie pozwoli pracownikom swobodnie się o nim wypowiedzieć?

19.05.2026 14:57

Fajnie że tak Ci się podoba, mam nadzieję że w zdrowiu i z uśmiechem na twarzy dociągniesz do wyjechanej emerytury. Życzę samych sukcesów, docenienia przez przełożonych a od sierpnia maksymalnej możliwej premii.

Alex

20.05.2026 11:38

Masz napisane że jesteś byłym pracownikiem trolu. Powiedz płacą Ci za kwestionowanie nieprzychylnych komentarzy czy masz to narzucone w obowiązkach służbowych?
    Moro

19.05.2026 16:33

Wie ktoś, co stało się z użytkownikiem o nazwie @Powiew świeżości, który kilka lat temu wrzucał tutaj super komentarze? Dowiedzieli się w końcu, kim był/była i wyleciał/-a z pracy, czy jak to tam było? Jeśli jeszcze gdzieś tu jest i to czyta (a wydaje mi się, że nazwa mignęła mi gdzieś w pytaniach dotyczących któregoś oddziału Amazonu, więc chyba jeszcze jest aktywny/-a w necie), to chciałbym pogratulować wybitnej prozy, dzięki której uniknąłem koszmaru pracy w Momoxie 🙂
    Prawda

19.05.2026 12:31

W takich miejscach wykorzystuje się fakt, że ludzie mają zobowiązania i boją się utraty pracy. Przez to stopniowo podnosi się presję, sprawdzając, jak daleko można przesunąć granice. To nie jest normalna ambicja ani dobra organizacja pracy, tylko system oparty na strachu i braku alternatywy.
    #PracownikFizyczny
    Lucy

26.04.2026 10:54

Nie rozumiem na czym polegają normy na P2S,nowe osoby zasuwajom żeby normę zrobić a starsze stazem pracownice skladają towar koleżance która normy nie robi.Wcale sie z tym nie kryjom.Piątek godz.11.50-12.
    Ob

10.04.2026 08:16

Liderzy mają dużo wolnego czasu, szczególnie na mediach. Śmieszne jest to, że jeden byłby w stanie obsłużyć recive, jak i jumperów media/fashion. A i tak szukają kogoś xd
    No tak

17.03.2026 21:04

Mamy nową CEO, która wierzy, że uratuje firmę dzięki drastycznej redukcji kosztów.
    …

22.03.2026 17:59

Nie wiem, zadzwoń i zapytaj :) Od samego uśmiechania i udawania że jest dobrze… napewno nic nie wyniknie.
    Jumper

03.04.2026 10:15

W przypadku jumpa dokładnie te same pieniądze co obecnie - 500 brutto (premia za bycie grzecznym zamieniła frekwencyjną) + 320 Brutto dodatku stażowego (przy założeniu, że pracujesz 160 h w miesiącu). Na dodatkowe 200 brutto nie liczę. Na cheku musisz mieć trochę mniej niż 180 (minmum 105 % normy plus quality), żeby premię dostać 😱Nie mówiąc już o tych wyższych kwotach i warunkach (900 brutto). Moim zdaniem, dla nich gorzej.
    m.

15.03.2026 10:00

No cóż ,trzeba będzie uciekać z tej firmy. Nic dobrego już tu nikogo nie spotka. Jesteśmy cyferka w excelu i za każdym razem próbuja to pokazać, jakim jesteś nędznym robakiem. Co najlepsze, większość magazynów ma premie za wyniki, ale jeszcze mają dodatkowe inne, za obecność chociażby.

19.03.2026 08:28

Dziękujemy za opinię. Wszystkie uwagi prosimy kierować bezpośrednio do pracodawcy poprzez oficjalne kanały. Ze względu na anonimowość serwisu nie odnosimy się tutaj do komentarzy ani nie prowadzimy dyskusji.
    Waldek

14.03.2026 22:48

A ja chciałem się zapytać czemu ta cała zmiana jest niedopracowana? Grzechu mówi, odpowiedzi na pytania dostaniecie od przygotowanych na nie TL...niczego więcej niż z maila się nie dowiedziałem bo TL zaraz buraka strzelili na twarzy bo jakieś pytanie padło nie wygodne i nie potrafili na nie odpowiedzieć. Albo odpowiedzi typu no nad tym jeszcze myślimy, to jeszcze trzeba dopracować. Co? Kto ma to wszystko wiedzieć? Niech zejdą menadzeży wielcy tej firmy i może oni powiedzą coś więcej? Żeeenada, macie nas wszystkich za d....i? Zaraz mi odpisze administracja momox, zapraszam na prywatną rozmowe...podziękuje na starcie. Słabe jest to że przedstawiacie ludziom coś czego sami nie wiecie jak będzie działać. Zabraliście stażowe, też słabo czemu stary pracownik niczym ma się nie wyróżniać od nowego? No powiedzcie. Kombinujecie tak samo jak z tym flexem a prawda jest taka że jeśli coś działa to to zostaw a nie tłumaczenie no bo minęło już 10 lat i trzeba i wypada coś zmienić...szkoda że na gorsze dla ludzi.

19.03.2026 08:27

Dziękujemy za przekazaną opinię. Wszystkie uwagi prosimy kierować bezpośrednio do pracodawcy za pośrednictwem dostępnych kanałów kontaktu – umożliwia to ich właściwe rozpatrzenie. Z uwagi na anonimowy charakter serwisu nie prowadzimy tutaj dyskusji ani nie komentujemy zamieszczonych wpisów. W przypadku chęci kontaktu pozostajemy dostępni w standardowych formach komunikacji.

16.03.2026 19:42

m.

17.03.2026 09:07

Nie, nie będzie ok. Plują nam w twarz cały czas. Różne procesy połączyli i zrobili podprocesy, byleby ludziom nie płacić kompetencyjnego. Żenada
    Orangutan

11.03.2026 15:13

Tak sobie na chłopski rozum policzyłem, że od lipca pracując na jumpie będę zarabiać o 220 brutto mniej niż obecnie (albo 20 brutto mniej jak będę wybitnie zaangażowany... ciekawe ile takich osób będzie na wszystkich jumperów na zmianie, 2, 3?) No bo teraz 500 brutto premii frekwencyjnej plus 2 złote stażowego przy założeniu, że 160 godzin w miesiącu to 320 brutto. Czyli razem 820 brutto. Od lipca 600/800 (raczej 600) no chyba, że będę niegrzeczny, albo nie daj Bóg wezmę urlop. To wtedy jeszcze mniej dostanę... Chyba zacznę brać po dwa owocki na stołówce zamiast jednego, żeby jakoś sobie odbić. Raz się żyję.
    Nergal

13.03.2026 09:44

No cóż tak już to wygląda , nic nie poradzisz, więc albo zaciskasz zęby i tańczysz jak ci zagrają albo pakujesz walizę i opuszczasz Tytanika . Bo raczej nic już dobrego z tego nie wyniknie stołki się pozmieniały u góry i wszystko się rozsypuje a wszyscy dookoła milczą i robią dobrą minę i nikogo nie obchodzi twoje zdrowie czy samopoczucie .
    Apex Predator 666

13.03.2026 20:38

Póki co spotkanie z góra lodową w lipcu/sierpniu... chociaż kadłub już trzeszczy, echo niesie się aż z Niemiec Jest czas by poszukać wolnej tratwy...
    K.

12.03.2026 16:48

Dramat zagraliście na nas . Tak naprawdę ciężko jest powiedzieć wprost że firma nie zarabia . Przecież głupiec to zauważy że jest źle. Gorzej się rok zaczął od poprzedniego. Wy chyba naprawdę chcecie żeby wszyscy starsi pracownicy odeszli stąd. Dramat .

10.03.2026 10:14

Największy hit wczorajszego apelu? Zniknięcie elitarnej grupy oklaskiwaczy. Okazało się, że bez premii nagle wszystkim popsuły się dłonie. Cuda, panie, cuda, jeszcze trochę i zaczną myśleć samodzielnie ;]

11.03.2026 19:07

Oczywiście, przecież to jest najważniejsze. 😉

12.03.2026 09:20

Dziękujemy za podzielenie się opinią. W naszej organizacji zachęcamy do bezpośredniej komunikacji oraz zgłaszania uwag wewnątrz firmy.
    Klientka

11.03.2026 13:39

Ale jak to? Bez premi i dodatku stażowego? Wytłumaczy ktoś o co chodzi bo już zgłupiałam
    …

11.03.2026 20:37

Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Masz dać z siebie 100% a nawet 110% kosztem zdrowia :)

21.02.2026 13:54

Alex

23.02.2026 11:31

Ale ja się całkowicie z Tobą zgadzam, napisałam tak, bo zarzuca się ludziom którzy tutaj dodają swoje posty że nie ma sensu na GoWork wylewać swoich żali, więc przyznaję że tak, nie ma sensu ale każdy ma prawo ocenić pracodawcę na tym portalu. Komuś może się przecież przydać opinia kiedy będzie rozważał pracę w Momox. Chociaż najbardziej niewygodne i tak są usunięte.
    WarszawiaczkaSzczecinianka

01.03.2026 17:27

Ja się czuję dobrze i nic mi nie przeszkadza, spływ jest ok dobrze się pracuje, liderzy mili, w każdej pracy trzeba pracować...
    W

01.03.2026 08:04

Coraz większe wymagania, a podwyżki brak.. jeszcze premia ma być zabrana xd Ale kabaret się robi w tej firmie, ciekawe kiedy będzie można na ebilecik kupić wejściówkę na ich przemówienia kwartalne

27.02.2026 12:14

Ciekawe jak przyjdą upały i ta duchota na hali. I teraz przeżyj te 8 godzin cały czas pracując bez chwili odpoczynku. Myślę, że ja muszę rozważyć spływ z tej firmy 😃

28.02.2026 09:05

Zgadzam się. Ten cały 'spływ' służy wyłącznie zwiększaniu norm naszym kosztem. Atmosfera i warunki na hali pogarszają się z każdym rokiem.
    Raj

30.10.2025 08:25

Pracuję tutaj już jakiś czas i naprawdę mogę polecić tę firmę. Po drugiej zmianie jeździ autobus, więc nie trzeba się martwić o dojazd. Wypłaty są zawsze na czas, nigdy nie było z tym żadnych problemów. Fajnym dodatkiem są owocowe wtorki i czwartki, a do tego zawsze dostępna darmowa kawa i herbata – niby drobiazgi, ale miło, że firma o to dba. Są też premie świąteczne i premie kwartalne dla najlepszych, więc jak ktoś się stara, to ma szansę na dodatkowe pieniądze. Latem można liczyć na „wczasy pod gruszą”, co też jest super opcją. Na hali jest ochrona, więc człowiek czuje się bezpiecznie, a do tego mamy 25 minut płatnej przerwy, co nie zdarza się w każdej firmie. Ogólnie – firma solidna, wypłacalna, z dobrą organizacją pracy. Nie jest idealnie (bo gdzie jest?), ale naprawdę dobrze się tu pracuje i można zostać na dłużej.
    #Magazynier
    Check

02.11.2025 19:52

To jest jumper, który prawdopodobnie nawet na mediach nie pracuje. Nie narzeka na pracę, nie ma ciężko, nie ma normy ani czasu zalogowania i nie ma pojęcia o checku na którym stoją same kobiety pracujące pod presją czasu.
    Rr

23.02.2026 15:40

Od siebie dodam - papier toaletowy jest w toalecie, też bezpłatnie i ręczniki papierowe, i krem do rąk. Wszystko bezpłatne!! Ta nas szanują!!!
    Jużwiem

18.02.2026 13:04

Fajnie że firme interesuje temat depresji i samobójstwa,a może coś o przyczynach jakimi są sytuacja mieszkaniowa,samotność i brak perspektyw

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MOMOX?

Kontakt - MOMOX

Druckiego-Lubeckiego 1D 71-656 Szczecin

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

A

16.02.2026 21:05

Ja nie rozumiem jak to jest możliwe, na spotkaniu odnośnie spływu godzinowego moj tim lider(usunięte przez administratora), przekazywał wiadomości w sposób niemiły i nie jasny, ciągle zmieniał temat i gadał nie o tym co trzeba, tak naprawdę to dowiedziałam sie jak to ma działać od koleżanek ktorym dokladnie to wyjaśnił Tim lider (usunięte przez administratora). Do tego caly czas przychodzi i stoi za plecami (usunięte przez administratora)

17.02.2026 10:53

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Nie odnosimy się publicznie do indywidualnych sytuacji ani konkretnych osób. Zależy nam jednak na tym, aby wszelkie wątpliwości były wyjaśniane bezpośrednio – zachęcamy do kontaktu z przełożonym, działem P&C lub poprzez wewnętrzne kanały zgłaszania uwag. Tylko w bezpośredniej rozmowie możemy rzetelnie zweryfikować sytuację i odpowiednio zareagować.
    M

14.02.2026 10:00

Ale wczoraj był spokój, jak nie było tego inżyniera/lekarza jeżdżącego. Team liderzy wiedzą że jest problematyczny, a i tak go trzymają w tej firmie, czy kolega ma żółte papiery że team liderzy nie chcą dać mu wypowiedzenie?

28.01.2026 10:55

Może by firma odniosła się do sytuacji panującej na drogach? Dojazd do pracy utrudniony lub niemożliwy a tu cisza! Czy urlopy nie powinny być zaproponowane bezpłatne? Zero empatii ze strony trenerów, nic ulgi. 2 godziny stania na mrozie ,a firma milczy i udaje że problemu nie ma. Człowiek najwyższą wartością😆

28.01.2026 17:40

Dokładnie... W tej firmie jesteśmy tylko numerkami i niczym więcej. 🙁

16.01.2026 09:31

Czekerka Maria W.

21.01.2026 12:43

Dźwigam kisty codziennie bo muszę ściągać je z półek gdy są pełne bo jumperzy tylko siedzą się śmieją. Będzie zgłoszone do waszych TM.
    Jumper

22.01.2026 15:10

Nie wiem, w jakiej Ty rzeczywistości żyjesz, ale nikt nie ma czasu na „podrywanie”, a już na pewno na Ciebie. Skup się na pracy, bo mianowanie samej siebie „najlepszą” przy takim podejściu do zespołu brzmi po prostu śmiesznie, zacznij wyrabiać normę za innych, chowasz się za telefonem i straszysz zgłaszaniem do TM-ów, zajmij się swoimi kistami, skoro są takie lekkie, i przestań gwiazdorzyć.
    Dor

29.11.2025 14:38

Chciałabym się zatrudnić razem z chłopakiem w Momox. Napiszcie czy warto i co nas tutaj czeka. Z góry dziękuję.
    Czekerka Maria W.

18.01.2026 09:36

Nie ma co się zastanawiać. Praca bardzo fajna. Atmosfera w pracy wg mnie jest bardzo fajna. Nie ma lepszej firmy niż momox. Wszystkie czekerki są bardzo zadowolone i szczęśliwe w cudownym MOMOX.

14.11.2025 09:59

dzbanek

02.12.2025 08:29

Tez nie mam ochoty ogladac takich scen w miejscu pracy niech sie całują w domu
    Shemale

03.12.2025 10:33

Skup się na pracy a nie na plotkowaniu i życiu innych.
    Checkerka

26.10.2025 17:34

Nie polecam nikomu pracować w tej firmie - chyba,że ktoś chce zniszczyć sobie zdrowie psychiczne i fizyczne. Jak wygląda praca na stanowisku check? W skrócie stoisz w niewygodnych butach BHP przy sztucznym świetle przeglądając w ultra przyspieszonym tempie w większości zagrzybiałe książki, wdychasz tego grzyba i kurz z nich w między czasie spoglądając w męczący oczy monitor, oceniasz książki na podstawie tego co uda Ci się wychwycić w kilkanaście sekund, to czego nie wychwycisz wychwycą trenerki, które mają kupe czasu,żeby sprawdzić każdą stronę dokładnie i wpisać Ci błąd za jedno podkreślenie w książce, które Ci umknęło, za ten błąd jesteś później rozliczana, pracujesz w stresie, próbujesz dokładniej przeglądać książki ale wtedy brakuje Ci normy, team lider zwraca Ci uwagę dzień w dzień w między czasie musisz podawać sobie sama paczki,bo jumperzy prowadzą niesamowicie ciekawe rozmowy nie na swoich liniach lub po prostu siedzą w kącie, jesteś zmęczona i bolą Cię nogi, chcesz usiąść ale nie masz na czym bo dali Ci tylko tak niski stołek,że w takiej pozycji nie jesteś w stanie oceniać towaru z wymaganą prędkością i dokładnością, lepiej nie pij w między czasie dużo wody,bo nie starczy Ci czasu zalogowania jeśli będziesz zbyt często korzystać z toalety, jesteś rozliczana ze wszystkiego i w między czasie widzisz siedzące, nic nie robiące i plotkujące ze sobą trenerki (albo ich nie widzisz,bo znikają na kawkę i nie masz do kogo iść z problemem), roześmianych nic nie robiących podrywających dziewczyny jumperow i siedzących w telefonach team liderów którzy generalnie mają gdzieś co Ci nie pasuje i co im zgłaszasz, ty jesteś rozliczana ze wszystkiego oni z niczego. Wracając do butów BHP mam dwadzieścia parę lat i ledwo chodzę tak mnie od nich bolą stopy.

07.11.2025 09:31

Przerost formy nad treścią Heleno. Żal jak to : "człowiek, człowiekowi wilkiem ".
    Aczkolwiek

08.11.2025 00:42

To żadna Henia, jeden i ten sam troll się cały czas udziela pod różnymi nickami, kopie tych co się skarżą na złe warunki żeby się już innym niezadowolonym pisania odechciało. Taki mechanizm.

01.11.2025 21:15

Ferdynand Kiepski

03.11.2025 07:01

No widzisz nikt ci nawet nie odpisze. Macie wyrabiać normę i głośno klaskać na apelach. Strajkować to możecie u siebie w domu w kuchni.
    Mam bogatego męża

03.11.2025 09:52

Nie bądź naiwna Olga. Inne dziewczyny stać tylko na jedno: podnosić raban na GoWork pl. No niby jak mają strajkować? Ich styl to jedynie wylewanie swoich gorzkich żali anonimowo. Wam też radzę po prostu znaleźć bogatego męża. Tylko nie bierzcie jumperów za mężów. Nudni namolni podrywacze z 5 zł w kieszeni. Szanujcie się dziewczyny.
    Flamaster

01.11.2025 09:53

Dziś święto zmarłych zapalmy więc świeczkę i poddajmy się chwili zadumy dla wszystkich hejterów któzy się tutaj uruchomili. Niech swięta panienka maria przenajswietsza przywroci wam rozum.
    jumper

02.11.2025 18:13

Aaa, czyli niezadowolenie chekerek to tylko teatr dwóch aktorek? Ciekawe, kto im scenariusz pisał 🤔To powiem Ci że muszą mieć niezłe zdolności, skoro cała hala mówi jednym głosem...
    Dama Pik Fashion

03.11.2025 06:46

Ale to prawda. Jak by było im tak źle to by poszły do biedronki lub lidla. Ale nie pójdą bo tam ciężka praca . A w Momox jak w raju. Sprawdzanie książek. Praca marzenie. Cała hala mówi?? Hahahaha.... Cała hala, wszystkie czekerki to klaszczą na kwartalnych apelach. Klaszczą bardzo głośno i żywiołowo. Pokazują jakie są zadowolone.
    Strajk

31.10.2025 17:54

Jak firma odniesie się do strajku strony niemieckiej 30 października 2025r? Zamiatacie informacje pod dywan? Już nawet tam strajkują i im również nie podoba się ta wasza „wydajność”…

02.11.2025 14:25

Bo widzisz,Tam potrafia walczyć o siebie. Tu jedeen za wszystkich wszyscy za jednego nie pójdzie
    Apex Predator

03.11.2025 00:24

W Lipsku działają związki zawodowe, tu ich nie ma...
    Przemysław (czerwone Katowice)

28.10.2025 15:58

Elo brygada! Bardzo fajna praca. Z atmosfery w pracy jestem zadowolony w 99,99 %. Ze współpracy z uroczymi paniami "czekarkami" jestem zadowolony w 99,96%. Z wypłaty jestem zadowolony w 420%. Bardzo przyjemne miejsce do pracy. Pracuje tam cała masa świetnych ludzi. Nie jest idealnie. Ale gdzie jest? Pewnie tam gdzie nas nie ma. Polecam pracę w Momox. Pozdrawiam. Przemysław vel. Czerwone Katowice. :-)
    Ciężkie czasy

02.11.2025 09:08

Miło, że po dwóch miesiącach pracy czujesz się świetnie, oby jak najdłużej 😉 Ja też nie mam nic przeciwko liderom ani trenerkom, ale fakty są takie, że nasze uwagi o zmianach warunków pracy rzadko docierają tam, gdzie powinny. Dla jednych są sympatyczni, dla innych mniej, zależy, kto co widzi, a kto woli nie widzieć.

02.11.2025 09:14

O tak, bo przecież każdy, kto mówi o problemach, to frustrat, a każdy, kto milczy, to wzór pracownika 😏 To, że jeden kret się trafił, nie nasza wina , my przynajmniej próbujemy coś zmienić. Nie wszyscy potrafią zamiatać pod dywan i udawać, że pachnie różami. Szkoda tylko, że „góra” ma to wszystko gdzieś, byle człowieka zajechać i jeszcze wmówić mu, że ma się cieszyć, że w ogóle pracuje.
    Kuku

22.10.2025 12:05

Ojejeej, ale teraz zazdrosc o flexa. Było się zgłosić, a nie teraz płakac.
    Tak

30.10.2025 12:26

Dokładnie ta przepaść między nami , tworzą te osoby , które to wymyśliły i ustalają takie a nie inne zasady.
    Roma

01.11.2025 13:59

Bo takich mamy zarządzających a fleksy tylko korzystają jak maja taka okazje. My co najwyżej możemy wyjść z zachowaniem premi ale utratą dniówki. I potem wielcy panowie managerowie dziwią sie , ze są kwasy między nami. Ta firma już dawno zeszła na psy.
    Nikola Tesla

31.10.2025 11:46

Praca, jak praca. Dupci nie urywa, atmosfera spoko, nie najlepsza, nie najgorsza. Zarobki małe, premii miesięcznej oprócz 500 zł, jak chodziłeś do pracy , to nic nie ma. Są the besty co kwartal, jest roczna, ale chce się stabilnie coś mieć co miesiąc, do przykładu - za wydajność . Ludzie którzy co chwilę narzekają, po co wy tu siedzicie? Jak jakaś firma zaoferuję coś lepszego - to warto zaakceptować, utrzymać pracownika tutaj nie ma czym. Ale ciągle narzekać… chore to jest 🙃
    Einstein Albert

01.11.2025 06:11

W sumie czego oczekujesz od ludzi pełnych jadu, złośliwości i zawiści?????? Oni nawet siebie nienawidzą

28.10.2025 14:32

#Magazynier
    Belzebub

30.10.2025 14:06

Łoooo Momoxianka sie odezwala Ubezpieczenie w stol a nożyce sie otworzą
    Xxxxxx

30.10.2025 14:44

To dlaczego nie zgłaszacie tylko piszecie tutaj jak jest zle ?
    No tak

30.10.2025 14:25

Zwolnić sie czy czekać aż mnie zwolnią?

28.10.2025 21:45

Ktoś tam.

29.10.2025 15:34

No tak, klasyczna rada z korpo–podręcznika: „Jak coś nie gra, to idź na studia prawnicze albo pisz do prezydenta” 😂 Nie każdy musi mieć garnitur, żeby zasługiwać na normalne traktowanie. Jedni robią robotę, inni piją kawkę i filozofują o „przywilejach”. Tylko że jak ci pierwsi przestaną robić, to tym drugim nawet ten Biały Dom z kart się zawali 😉
    Obrońca

30.10.2025 05:20

Oho jakiś obrańca się odezwał i typowa gadka "trzeba było się uczyć"...3/4 tych kobiet jest pewnie po studiach, poza tym o czym my gadamy studia to nie jest wyznacznik mądrości i tego żeby w firmie można było mieć przywilej chodzenia na godzine na przerwe...równość ma być i sprawiedliwość. Więc nie pisz o jakiś studiach prawniczych. 7,5h ma być dla każdego przepracowane...i każdy ma te 25 minut przerwy. W głowie trzeba mieć a nie na papierze ze studiów.

29.10.2025 22:32

30.10.2025 05:11

Zgadza się. To dla premii kwartalnej ,żeby nie stracić. Niech naraża się ktoś inny!
    dziadek mruz

29.10.2025 11:15

Na hali panuje klimat rodem z biegunów północnych świetny, gdybyśmy produkowali sopelki lodu, a nie próbowali wykonywać swoją pracę. Ogrzewanie, owszem, istnieje, ale działa tylko wtedy, gdy z Niemiec przyjeżdża delegacja - wtedy jest eldorado, w koszulkach można stać. W pozostałe dni? Cóż, trening zamarzania w pakiecie z umową o pracę. Nie dziwi więc, że coraz trudniej wyrabiać normy. Ciężko mieć wydajność, kiedy walczymy o przetrwanie. W końcu pewnie ktoś skończy z zapaleniem płuc albo dłuższym zwolnieniem lekarskim. Ale to żaden problem, bo taki niewydajny pracownik przecież i tak zostanie zwolniony. Wiadomo, winny zawsze ten na dole, nigdy ten, kto ustawia warunki. O podwyżkach słyszymy co roku, tylko że to nie łaska pracodawcy, a decyzja państwa o podniesieniu płacy minimalnej. Ale cóż, firma chętnie przyjmie za to pochwały, bo przecież „daje ludziom podwyżki”. A te wszystkie konkursy halloweenowe, świąteczne czy inne próby „budowania atmosfery”... Cóż, może lepiej zamiast dyń, choinek i zdjęć na Facebooku, zainwestować w grzejniki. Bo pracownik z zapaleniem płuc raczej nie doceni korporacyjnego „ducha świąt”.
    Tornado

29.10.2025 19:58

Ogrzewanie droga rzecz, odpalana tylko dla przyjezdnych na szczególne okazje. My mamy cieplutkie polarki, na Mikołaja rzucą pewnie znowu jakieś skarpetki czy inny ciuszek i będzie dobrze. Po za tym ocieplenie klimatu jest, damy rade. I pamiętajmy firma ratuje planete, jedna jedyna. Nawet nie można zobaczyć jaka temperatura bo specjalnie wyłączyli termometry...
    Mars

25.10.2025 19:00

Dlaczego tl wychodzą na godzinne przerwy w trakcie pracy?
    Ktoś

29.10.2025 14:52

Nikt tu nie psuje atmosfery – po prostu nie każdy zgadza się z tym, jak wygląda sytuacja. Mamy prawo wyrażać swoje zdanie bez przytyków o „uczeniu się” czy „siedzeniu w cieple”. Wzajemny szacunek powinien obowiązywać wszystkich, niezależnie od stanowiska.
    Ona

29.10.2025 15:54

Aha, czyli jak ktoś ma odciski po ośmiu godzinach stania i bóle kręgosłupa, to wina jego „stópek”? Ciekawe podejście, może jeszcze wprowadźmy konkurs, kto wytrzyma dłużej bez przerwy i nazwijmy to „nagrodą za twarde pięty” 😉 Prawda jest taka, że ludzie nie oczekują cudów, tylko żeby ich praca była traktowana poważnie i z szacunkiem. A takie docinki jak Twoje tylko pokazują, dlaczego atmosfera w wielu firmach wygląda, jak wygląda. Empatii życzę – bo jej, jak widać, w niektórych miejscach brakuje bardziej niż butów ortopedycznych.
    Szop

28.10.2025 16:34

Dawno nie było tak ciężko. Atmosfera siada, ludzie milkną, a nikt z góry nie widzi, że coś się sypie

29.10.2025 15:49

Dokładnie tak to wygląda… Ludzie mają dość, ale już nawet nie chce im się mówić, bo i tak nikt nie słucha. Szkoda, bo kiedyś była tu zupełnie inna atmosfera.

Zostaw merytoryczną opinię o MOMOX