MOMOX

3.8/5

• Kim jesteśmy
  • Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.
  • Oddział w Polsce
  • Zespół
  • Kogo szukamy?
  • Benefity

Kim jesteśmy

Zrównoważony rozwój – wspólnie dbamy o środowisko.

Oddział w Polsce

• Warzymice
  • Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Stobno - MOMOX Polska Sp. z o. o.

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o MOMOX

Opinie o MOMOX Szczecin

Nie przegap nowości o MOMOX!

25.10.2024 20:16

@Kluczyk

26.10.2024 09:13

To że cała firma powinna być zamknięta. Niedopuszczalne że jedni zostali wypuszczeni a drudzy zostali wypuszczeni kto chcial bez premii na koniec miesiąca. Powinni odpowiedzieć za to że pracownicy musieli pracować z pokrzywkami i kaszląc. Pierwszy raz spotkałem się z takim.podejsciem do pracownika. Pora zacząć rozglądać się za nowa praca, choć jestem.stosunkowo nowym pracownikiem.

28.10.2024 18:19

To miejsce powinno już dawno być zamknięte przez sanepid a firma ponieść odpowiedzialność ża kazanie pracować nam w oparach w zamian za utratę premii jeśli ktoś wyjdzie

04.09.2024 10:30

MOMOX w mieście Szczecin poszukiwała pracowników na Magazynier. Co możecie powiedzieć o pracy tam? Jak wyglądał proces rekrutacyjny?
    Obserwator

17.09.2024 08:35

Jest spacer po hali. A potem rozmowa z liderami. Jeżeli wypadniesz pozytywnie na rozmowie to cię zatrudnia . Tyle w sumie .
    Bycmoze

02.10.2024 18:53

Byłam na takiej wycieczce jakiś czas temu ,zobaczyłam warunki na hali,smutnych pracownikow i zrezygnowałam
    0987a

21.08.2024 17:14

Mam pytanie czy na stanowisku przy ocenianiu książek itp. można siedzieć czy jest to praca stojąca?
    @atom

22.08.2024 11:26

Stojąca Szkoda nóg, kręgosłupa.

24.08.2024 13:05

Na mediach można na chwilę usiąść i wiele osób z tego korzysta, ale ogólnie jest to praca stojąca.
    TheCichy

19.07.2024 12:00

Odradzam, umowa o pracę kusząca ale później sobie przypominam czemu stamtąd odszedłem Podsumowując jak ta firma sie topi : Flex który pochłoną nadgodziny bo trzeba ciąć koszta, a jak shift 2 daje rade to shift 1 na mediach ekhm kuleje od strefy Liderskiej zwłaszcza u Jumperów, Chekerki są dociskane normami bo wielki pan z Niemiec musi mieć więcej co odbija sie na Jumperach i znoszenia humoru pań które smaruja na jumpera niestworzone rzeczy zwłaszcza ze wschodu, Dorabianie stanowisk na szybkiego nie przygotowując organizacyjnie wszystkiego przed zmiana (układ, niezbedne narzędzia do pracy, rozplanowanie), ucinanie jumperom jakże dla kasy ludzi na lini Gratuluje Przyszły Amazonie
    @Lucy

16.08.2024 11:25

Jaka kusząca?! Kusząca dopóki nie zabiorą dodatków. Po L4 zostajesz bez dodatków, czyli z niczym. Minimalnej wtedy nawet nie ma.
    TheCichy

17.08.2024 10:56

@Lucy Na początek jak się zatrudniłem umowa była kusząca nie sprecyzowałem że chodziło mi o zatrudnienie i pierwszy okres zatrudnienia ale później okazuje się że złapałeś kota w worku, błędnie zinterpretowaliscie mój przekaz
    Nieznajoma

22.07.2024 14:31

Jest tak duszno na hali że aż zemdleć można I jak mamy robić normę oraz nie robić błędów przy takiej duchocie Liderzy nie patrzą na to bo ich tylko obchodzi żeby norma się zgadzała Jedyne co zrobią to tylko wzruszą ramionami
    Prawda

31.07.2024 04:31

Dokładnie, im można wychodzić, my gorszy sort. Na hali jest tak duszno i brak tlenu w takie dni. Niestety , nic nie jest z tym robione.
    @Dylan

16.08.2024 11:34

No ale po co mają się przejmować, góra siedzi pełne 8h w klimatyzowanych pomieszczeniach a LT co chwilę wychodzą się ochłodzi do takich pomieszczeń. Ty natomiast z lejącym potem z (usunięte przez administratora) musisz siedzieć jak robal i się zachwycać
    Nikt

28.07.2024 17:27

Kiedy będzie coś zrobione z temperatura przy upałach na hali ? #oddajcienamwiatraki
    xx

31.07.2024 17:58

Dzis na linii A montowali wiatraki,takze jest progres. Moze zdążą zanim upały sie skonczą
    @ALE

16.08.2024 09:45

Te wiatraczki nic nie dadzą gdy wewnątrz nie ma powietrza. Te plastikowe zbieracze kurzu przy braku tlenu tylko oblepiają nas kurzem bo wewnątrz jak pisałam jest duszno, nie ma powietrza ani grama bo rampy zamkniete. Nie ma czym oddychać. Wstyd! Takie warunki w XXIw., niewymieniajac innych spraw które pozbawiają nas praw pracownika praw człowieka A zapomnialam, my w tej firmie nie jesteśmy ludźmi, jesteśmy tania siła robocza za nawet nie najniższa krajową gdy wszystko pozabierają gdy idziesz na L4
    Kangur

30.07.2024 09:54

Nie polecam pracy latem, lepiej zatrudnić się na jesień. Tego roku jest wiele upalnych dni co wpływa na wysoką temperaturę na hali.

05.04.2024 23:11

28.06.2024 21:25

To że zemdlejesz od braku tlenu na hali też ich nie obchodzi
    Flex

25.07.2024 05:08

A to już niedługo. Do tej pory jest fajnie , pełen luz a od września zacznie się orka po 12 godzin. Będzie płacz i lament.
    A czy to ważne

05.03.2024 23:32

Moim zdaniem odbijamy się od ściany. Polski oddział wziął to na przeczekanie. Sprawa przycichnie, niepochlebne posty się pousuwa i jakoś to będzie. Tutaj trzeba uderzyć wyżej, do niemieckiego oddziału, bo wydaje mi się, że o niczym nie mają pojęcia. Pewnie ktoś z naszych decyzyjnych chciał się wykazać, dał znać jakich to oszczędności nie zrobi... no i teraz ciężko się z tego wymiksować. Jakoś jak Niemcy o czymś zadecydują, to nasi nie mają wiele do gadania, tylko karnie wykonują polecenia. Tak było w czasie pandemii, kiedy to wypłacili "dodatek pandemiczny", podobnie było z premią rocznicową...
    Kto

07.03.2024 08:57

Być może wiedza ale prawdopodobnie nie wiedza w jakim stylu zostało to zrobione. Zaufanie do pracodawcy w tym momencie jest poniżej dna.
    xxx

26.03.2024 15:23

za chwile nie ebdzie mozna do toalety wyjsc wiecej niz 3 razy bo czas zalogowania normy a jak ma sie norme to nic nie pochwala, chyba ze tych z kraju 482, tych zawsze chwala

11.03.2024 17:42

16.03.2024 16:28

Teraz na media ściagają ludzi z innych procesów bo na fashion nie ma pracy. Tylko ciekawi mnie czy biorą tych co są na flexie czy zwykłych pracowników? Bo przecież oni maja być multi użyteczni.

03.03.2024 13:25

06.03.2024 09:33

Regulamin zmieniany co miesiąc, najlepiej wysłać na e-maila, bo przecież każdy siedzi cały dzień z nosem w telefonie czy laptopie czy a nóż firma wyślę wiadomość z nowymi regulaminami. KTóra firma tak robi?! Firma która, chce orżnąć pracowników albo robić ich co miesiąc w (usunięte przez administratora) . Tłumacząc się ze przecież jest to w regulaminie i wszystko kest zgodne z kodeksem. A gdzie kodeks moralności. Zapominacie ze mamy prawa człowieka i prawa pracownika.

04.03.2024 17:18

Kochany @Pracodawca, czy będzie odpowiedź na coś tutaj? Przecież tak się staraliście opisując wszystko tu na stronie : „Postaramy się pomóc i ustosunkować się do kwestii, które będą budzić wątpliwość.” Nie obudzone jeszcze wątpliwości?

03.03.2024 13:18

Strach

04.03.2024 06:29

Ja jestem ciekawa , jakiego jeszcze asa z rękawa wyciągną , aby do końca obrzydzić nam prace w tym miejscu. Wielu z nas trzymały tu te nadgodziny, można było dorobić do tej biednej wypłaty. Owszem przyjdą nowi ludzie, których będzie trzeba wyszkolić a to trwa. Szkoda , ze nie stawiają na doświadczonego pracownika, który nie pociągnie tej firmy ku ruinie. Bo takie będą konsekwencje za jakiś czas przy ciągłej wymianie pracowników. Zupełnie nie patrzy się tu dlugodystansowo.
    Jestem tylko numerem

03.03.2024 05:11

Tydzień temu ktoś, kto się podpisał "Wstyd" opisał tutaj swietnie, jako chyba jedna z pierwszych osób to, co się wydarzyło w tej Firmie. Niestety wpis został "usunięty przez administratora". Swoją drogą nie wiem który punkt regulaminu GoWork został złamany, że został usunięty. Koleżanko mam nadzieję, że nie będziesz zła, jeśli jeszcze raz wrzucę tutaj Twój tekst - ile powiesi zanim usuną, tyle powiesi, ale może ktoś zdąży przeczytać. Warto go przypomnieć i zacytować, bo oddaje świetnie istotę sprawy: 'To co zrobiliście z naszymi nadgodzinami, można tylko porównać do największego (usunięte przez administratora) Powołujecie sie na kodeks pracy, to w takim razie gdzie wasz kodeks moralny względem ludzi. Po co wy myślicie, ze ludzie zawalają swieta, soboty czy nocki, żebyście powiedzieli im ze ewentualnie mogą sobie teraz wziąć wolne za to? Czemu nie postąpiliście wobec nas w porządku, abyśmy byli tego świadomi? I jeszcze macie czelność pisać o depresji wpędzając ludzi na skraj załamania nerwowego? Dziewczyny z checka normalnie płakały. Szantażem emocjonalnym przymusiliście ludzi bez wyjścia do flexa. Ciekawe czy wy "drodzy" menadżerowie zrezygnowalibyście z życia dla takiego zasuwania za takie pieniądze. Oczywiście w waszym mniemaniu to są bajońskie sumy. Wstyd mi za was w głowie się nie mieści jak w dzisiejszych czasach, można było postąpić z ludźmi jak z (usunięte przez administratora). Gdzie wasza etyka pracy, wy nazywacie się przyjaznym pracodawca? Zadufany menadżer szorstko przekazał informacje nie licząc sie z człowiekiem, jedyne co potrafił powiedzieć, ze co najwyżej możesz się zapisać na flexa, to wtedy się z tobą rozlicza z nadgodzin. To jest wasza taktyka, nikt nikomu nie dał tego za darmo każdy swoją nadgodzinę zarobił ciężką pracą i wyrzeczeniem! Jest coś takiego jak zaufanie a w tym momencie, chyba każdy stracił je w tej firmie. Tak bezwzględnie sie nie postępuje. Dobrze, ze u was w kieszeni będzie się zgadzać. Mozna napisac jeszcze więcej ale to byłyby słowa ocenzurowane, także szkoda czcionki. Jednym słowem wielki wstyd dla was. No i nie zapomnijcie na spotkaniu kwartalnym, jak bardzo nas cenicie. Bla , bla, bla. Dobre sobie. A dla wszystkich innych dobrego weekendu, głowa do góry, niech żyją w poczuciu zwycięstwa. Tylko jaki ono ma smak?" Z nadmiaru wolnego czasu który Firma nam zapewniła - jednak są i plusy braku płatnych nadgodzin:) Wujek Google poszedł w ruch, bo ukraińskiego nie znam ni w ząb. Ukraińcy też czują się pokrzywdzeni tym jak działa Firma: Обурення (Oburzenie) "Dobry dzień! Pracuję w tej firmie już długi czas i za każdym razem powstrzymuję emocje w związku z całą niesprawiedliwością jaka się dzieje w firmie, ale tutaj w sumie przeszli samych siebie.Dzisiaj, w tak trudnym czasie, oni też wyrzucają nam pieniądze. Jak tak można? Ludzie ciężko pracowali prawie bez dni wolnych, a ty, swoją drogą, chodziłeś, żebrałeś i (usunięte przez administratora), ile zarobimy. A potem, prawie dwa miesiące później, poinformowali nas, że nie zapłacisz tych pieniędzy. Więc co cię polepsza niż(usunięte przez administratora) Tak się wywiera nacisk na umysły i szantażuje nas FLEXOM.Ciekawe co na to powie inspekcja pracy!"

02.03.2024 22:37

Firma logistyczna zero jakiejkolwiek logistyki oraz jakiekolwiek szacunku do pracownika.
    Empi

29.02.2024 04:23

Firmo zachowałaś się co najmniej nieelegancko. Nie tak powinna do nas podejść Firma która na apelach tyle mówi o poszanowaniu pracownika, ile to milionów sztuk towaru przerobiliśmy i jak nam za to dziękujecie. Wiem, że zgodnie z przepisami, ale z etyką już nie koniecznie. Od zawsze było tak, że za wypracowane nadgodziny wypłacaliście nam pieniądze. Najpierw co prawda co miesiąc, później połowę w danym miesiącu, a resztę w trzymiesięcznym cyklu rozliczeniowym. Ewentualnie jeśli ktoś chciał odebrać nadgodziny w formie dnia wolnego, to też miał taką możliwość - ale nie było to przymusem. I każdy się na to godził, układ był każdemu znany, prosty i czytelny. Ale to co zrobiliście teraz było bardzo nie fair w stosunku do nas. Cały styczeń i luty pracowaliśmy nocki i weekendy nie dla własnej przyjemności, bo każdy chyba wolałby posiedzieć w domu. Lecz po to żeby trochę dorobić do tej najniższej krajowej 27,70 (plus premia stażowa, która przez kilka lat nie wzrosła i szału nie ma). Było "przed meczem", czyli na początku roku jasno zakomunikować, że za wypracowane nadgodziny nie będą już wypłacane pieniądze, lecz będziecie to oddawać w dniach wolnych. A nie teraz dwa miesiące później gdy przerobiliśmy całą nadwyżkę towaru i już Wam nie jesteśmy potrzebni, rozesłaliście do nas meila, że zmieniliście zasady gry bo to jest zgodne z kodeksem pracy i mamy sobie za tamte nadgodziny odebrać w wolnym. Zachowajcie się uczciwie i wypłaćcie ludziom pieniądze za wypracowane nadgodziny i ogłoście, że od marca za nadgodziny oddajecie w dniach wolnych. To może chociaż trochę przychylniejszym okiem ludzie na Was spojrzą. Bo na razie wśród szeregowych pracowników zasialiście taki ferment, że ciężko Wam się będzie z tego wygrzebać. Wiem, że to usuniecie, ale pamiętajcie, że komunikatorów i społecznościówek jest sporo i jak fama pójdzie po mieście, to może być Wam trudno o nowy narybek. A pewnie przyjdzie jeszcze taki czas, że będziecie za nami biegali kto przyjdzie na nadgodziny, bo nieprzerobiony towar już się nie mieści i Niemcy cisną. Tylko kto się wtedy skusi, rypać nocki i weekendy nawet jak obiecacie, że zapłacicie, a nie oddacie w wolnym, skoro teraz tak podeszliście. Kto w to uwierzy? Generalna zasada, szanuj innego tak, jak sam byś chciał być szanowany. Mieliśmy prosty układ który nie my, lecz Firma złamała - oczywiście zgodnie z kodeksem pracy, ale nie przyzwoitości. Dobra, to tyle ode mnie, bo i tak jutro tego nie będzie.
    Ten

01.03.2024 15:39

Właśnie tak, człowiek stracił motywacje , żeby tu przychodzić bo jak jeszcze przy tej pracy trzymały nadgodziny i możliwość dorobienia do tej nędznej pensji to tak teraz nic tu nie trzyma. A to jak nas wyrolowali to , aż przykro patrzeć. Czuje się jak ostatni (usunięte przez administratora). , ze dałem tak się nabić w butelkę. Ale to jak ktoś tu pisał , straciłem zaufanie do ludzi , którzy podjęli takie bezmyślne decyzje.
    Ava

01.03.2024 21:56

Atmosfera depresyjna to mało. Tak ,,firmo". Większość z pracowników juz planuje odejść. Nie damy się więcej tak traktować.
    Janina

19.01.2024 21:29

Czy to jest praca stojąca i na akord?Jak tak to dziękuję po latach padają stawy.

01.03.2024 07:49

Jak ja pracowałam w Stobnie to byli tacy, którzy twierdzili, że to " łatwa praca przy książkach". A teraz wychodzi , że 8 godzin trzeba stać i jeszcze pracować jak robot a do tego widzieć każdą kropkę i kreskę. O sokolim wzroku nie wspomnę! Za najniższą krajową ????
    Gogo

01.03.2024 18:23

Dokładnie nie warto. I jeszcze cię oszukają na nadgodzinach . Szkoda czasu i nerwów.

26.02.2024 10:08

Wstyd

26.02.2024 18:18

Oni usuwają niepochlebne opinie. Napisałam tez co o tym myśle to niestety usunęli mój post. To co zrobili to było tak perfidne i wyrachowane w stosunku do nas. A ich post o depresji to był cynizm w czystej postaci. Szkoda słów , szantażem ludzi chcą zmusić do flexa . Czy tak postępują ludzie, którzy niby powinni być obyci z praca z ludźmi ? Codziennie rano stoją przy tych swoich tabelkach i analizują słupki , wy zacznijcie myśleć o ludziach, którzy chcą normalnie pracować i zarabiać . Jak można tak postąpić, człowiek jest uczciwy i honorowy i w życiu w ten sposób by nie postąpił. Wstyd mi za takich przełożonych.
    GHz

01.03.2024 17:48

Stoją, podziwiają i zachwycają się wynikami. NASZYMI wynikami, nasza harówą, bo oni patrzą w monitorki grzejąc tyłki w ciepłych fotelikach i wymyślając jak jeszcze bardziej masz poniżyć, stłamsić wykończyć psychicznie. Nie oszukujmy się, traktują nas jak (usunięte przez administratora) TL jeszcze mają spoko, później trenerzy którzy mają jeszcze cos do powiedzenia, lecz MY, pracownicy na liniach kobiety i jumperzy jesteśmy dla nich nikim. My to już w ogole nie mamy nic do gadania. Mało tego, zero wdzięczności i szacunku do samych kobiet na procesach, nie maga wyjsc zw stanowisk zamienić parę słów z inna pracownica bo gonią je jak jakieś (usunięte przez administratora) do boksów. Bo produktywność? Żenada. Większość z nich wyrabia normę ponad normę. Napisze wprost, My na procesach którzy wykonują dla nich najgorsza robotę jesteśmy traktowani jak (usunięte przez administratora) taka tania sila robicza!!! Brak poszanowania dla pracownika. Tylko ,,firmo" gdyby nie My, te (usunięte przez administratora) to i was na tych stołeczkach managerskich by nie było. Firmy by nie było. Ale spoko, dostaliśmy cukierka na dzień docenienia pracownika.
    Majonez Kielecki

28.02.2024 20:28

Firma trzyma się tego, że działa wedle Kodeksu Pracy, ok, ale co z tego... Każda z osób która uczęszczała na nadgodziny została zwyczajnie nabita w butelkę. To niemoralne i zwyczajnie nie fair. Tajemnicą poliszynela od dawna było to, że w pierwszej kolejności za godziny ponadliczbowe dostawało się kasę. Nie ma co się (usunięte przez administratora) zdecydowana większość hali poświęcała swój wolny czas w soboty lub na nockach, aby dorobić sobie a nie odbierać urlopy. I zamiast wyskakiwac z tak przykra dla wszystkich niespodzianką, firma mogła odpowiednio wcześniej zasygnalizować że nadgodziny nie będa po prostu już płatne. Wyciąganie niczym Asa z rękawa konkretnych przepisów Kodeksu Pracy w momencie, gdy pracownicy uzbierali już sobie spory "zapas" godzin było po prostu nieeleganckie - lekko mówiąc. Każdy teraz oszczędza. Przykre, że tak się stało i myślę, że nie ma żadnego dobrego usprawiedliwienia na taką podłość. Moim zdaniem takimi metodami nie zdoła się przekonać zbyt wielu pracowników do nowej formuły "Flex". Może są wśród nas osoby, które się zapisały - może nie widziały innego rozwiązania, ale na dłuższą metę to nie zadziała. U mnie to co się działo w ostatnim czasie w Momox pozostawiło jedynie duży niesmak. Pozdrawiam

01.03.2024 17:07

Zatrudnia się nowych pracowników nie mając szacunku do tych obecnych ,a zbyt wiele nas tu nie pracuje ...
    I.W.

27.02.2024 19:09

Ja pracowałam w Momox 1,5 miesiąca tylko. Zwolniłam się z powodów zdrowotnych właściwie. Mój kręgosłup nie wytrzymywał stania i cały czas musiałam brać tabletki przeciwbólowe. Gdyby nie to, pracowała bym dalej bo akurat praca mi się podobała. Mam na pamiątkę bluzę z polaru i buty robocze????. Teraz mój mąż aplikował do pracy, on da radę jako Jumper bo ma zdrowy kręgosłup.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MOMOX?

Kontakt - MOMOX

Druckiego-Lubeckiego 1D 71-656 Szczecin

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

Обурення

26.02.2024 17:25

Добрий день! Довгий час працюю в цій фірмі і кожний раз стримую свої емоції,щодо всієї несправедливості, яка коїться в фірмі ,але тут ну взагалі вони себе перевершили.Сьогодні в такий важкий час вони нас ще й кидають на кошти.Як ви можете так? Люди тяжко прaцювали майже без вихідних і ви до речі ходили, просили i брехали,що ми заробимо.І тут через майже два місяці повідомили,що ви ці гроші не виплатите.То чим ви кращі від бандитів та злодіїв??? Так ще й ходите і давите людям на психіку і шантажуєте нас FLEXOM.Цікаво,що на це скаже інспекція праці!

24.02.2024 07:22

ONE

25.02.2024 11:19

Niech teraz przeprowadzą ankietę satysfakcji, dawno nie było
    Lola

25.02.2024 13:14

Zgadzam się, jak już chcą jakieś zmiany wprowadzać to informuje się pracowników z wyprzedzeniem a nie w trakcie. Z każdym rokiem coraz gorzej. Ta firma szoruje już po dnie
    A

30.01.2024 21:50

Zgadzam się , praca z trenerka Ania na media jest OK tylko przez jakieś piec minut na tydzien. Gdy podchodzisz się o coś zapytać to wzrokiem daje ci do zrozumienia "dlaczego masz czelność do mnie w ogóle podchodzić?" lub gdy jesteś nowa osoba umniejsza ci. z takim kimś ciężko pracować aż, się odechciewa... niby dostępna cały czas na stanowisku ale strach podejść bo niewiadomo czy nie wysmieje cie za zwykłe pytanie. Nie jesteśmy wszystko wiedzący jak trenerka Ania, ale sposób w jaki jesteśmy zbywani i ponizani nie sprzyja chęci pracy. Mam nadzieje że zmieni nastawienie bo miło nie jest
    Zażenowana

12.01.2024 23:38

jak to jest że na trenerów nikt nie zwraca uwagi? czytam rozne opinie na temat teamleaderów na tej stronie a stosunek niektórych trenerów do pracowników jest niedopuszczalny. Przykład: trenerka Ania gdy do niej podchodzisz odrzuca swoim spojrzeniem lepiej o nic nie pytać bo i tak pokazuje ze jesteś nikim..patrzyna wszystkich z gory i godzine przed koncem pracy nie jest dostepna dla pracowników to czas dla niej i na odpoczynek
    Ta

28.01.2024 08:33

Trochę już tu pracuje i mogę powiedzieć , ze takich trenerek pomocnych i nie obrzucających cię spojrzeniem weź idź stąd to tutaj bardzo mało. Uważają się za nieomylne i lepsze od ciebie a tak na prawdę to maja duże braki w wiedzy na swoich procesach, nie raz dały temu dowód. Dużo zależy od ich humoru i sympatii do danej osoby.
    Wiktoria

19.12.2023 11:03

Hej. Mimo ze nie ma żadnych ofert to piszą na stronie ze firma zapewnia rozwój każdemu pracownikowi i zastanawiałam się czy chodzi o szkolenia ? W jaki sposób firma wspiera rozwój osobisty? I jeśli chodzi o prace na hali, czy zapewniają strój roboczy ze trzeba go samemu opłacić ? Pozdrawiam :)
    Nowa

13.01.2024 21:21

Zapewniają obuwie robocze - bez niego nie wejdziesz na hale, na początku też dostajesz kamizelkę- odchodząc musisz zdać i buty i kamizelkę ( odbierają hajs z wypłaty jeśli nie oddasz). Przy drugiej umowie dostajesz też polar. Rozwój? Szkolenia? Jeszcze nie doświadczyłam :)
    Nowa

27.01.2024 00:23

Szkolenia nazywają wdrażaniem w obowiązki. Idziesz na 'szkolenie' i wygląda to tak że opowiadają co robić i jak robić. Pokazują w jaki sposób a później zostawiają samego sobie przy stanowisku i uczysz sie na własnych błędach. Wszystko po Tobie sprawdzają jeśli coś jest źle trenerka przychodzi i mówi co trzeba poprawić i dlaczego. Możesz też sama podejść i spytać. Tak wyglądają "szkolenia". Jeśli chodzi o stres- też sie stresowałam ale zupełnie niepotrzebnie. Dziewczyny na moim dziale są bardzo miłe - pracownicy jak i trenerki ale wiem że nie wszystkie działy/procesy posiadają takie fajne trenerki, więc zależy gdzie trafisz. Pracuje parę miesięcy, nastaw się na ból pleców nawet jeśli jesteś przyzwyczajona do pracy na nogach przez 8-12 h - i tak będą boleć. O dodatkowych uprawnieniach nie słyszałam

23.01.2024 23:52

Mój staż w tej firmie jest stosunkowo krótki, ale zauważyć można pewną hipokryzję, którą firma aktywnie praktykuje. Mowa tu o dyskryminacji, a dokładniej o dyskryminacji wewnętrznej kadrowej pomiędzy stanowiskami pracownik procesowy/trener na dziale FASHION SHIFT2. Według regulaminu przedstawionego nam przy podpisywaniu umowy jest wyraźnie napisane, że na jedną zmianę przepada przerwa 25 min i jest ona ustalona dla pracowników procesowych JAK I trenerów. Moje pytanie brzmi, dlaczego trenerzy podczas drugiej zmiany około godziny 20, 2-3 razy w tygodniu wychodzą na dodatkowe przerwy, które trwają od 15 do 30 minut BEZ odbijania się w Atosie? Jakim prawem trenerzy mają ten przywilej? Najgorszym faktem jest to, że Teamleaderzy na to pozwalają, gdzie przy aktualnych zasadach powinni kategorycznie zabronić takiego zachowania. Zwykły pracownik żeby wyjść z hali musi wziąć specjalne zezwolenie i się wpisać w listę, a oni... po prostu sobie idą. Praca na procesach jest stojąca a praca Jumpera jest w ciągłym ruchu i przysługuje tylko 5 minut odpoczynku, ale nie rzadko widać, jak trenerzy swoją pracę przed komputerem wykonują... na siedząco. Ta trenerska przerwa jest nie dopuszczalna, gdyż trafnym przykładem jest, jak dany pracownik, nowy czy długo już pracujący, czegoś nie wie, a może nie wiedzieć, chce się zapytać trenera o pomoc w rozwiązaniu problemu spotyka się za faktem, że trenera po prostu nie ma. Ja, jako stosunkowo nowy pracownik, widzę, jak duże poparcie można mieć przy tak niewielkim awansie, to aż się do pracy odechciewa przychodzić.
    Zastanów się

24.01.2024 22:58

Ale ta przerwa dotyczy nie tylko pracowników liniowych i trenerów, a chyba wszystkich łącznie z TL, wózkowymi, to czemu wtedy tak mocno jest zwracana uwaga tylko na trenerów ?
    Zastanowić nad czym?

25.01.2024 13:16

Nie byłoby większego problemu, gdyby trenerzy odbijali się w Atossie i wpisywali się kiedy wychodzą i kiedy wracają, bo przez fakt, że mogą sobie wyjść i napić się kawki, herbatki lub co gorsza, wyjść na papierosa w trakcie pracy kiedy pracownicy liniowi w tym samym czasie pracują i muszą wyrobić tą śmieszną normę. Nie jest to miłe i firma powinna coś z tym zrobić.

15.01.2024 05:12

17.01.2024 10:23

Nie rozumiem takich komentarzy, każde stanowisko ma inne obowiązki i zasady. To to samo jakbym zapytał dla czego Area Manager ma inny grafik pracy czy zarabia więcej ode mnie, czym ja jestem gorszy)) Dla czego jumper zarabia mniej od trenera, czym on jest gorszy? I tak dalej..bez sensu Nie raz było tak że operator z shift 2, jak miał przerwę i był przy stołówce, wracał do maszyn. To chyba po prostu jest specyfika pracy. Każdy ma to co zasługuje. To ktoś narzeka że team leaderzy chodzą na fajki, tak idźcie na Team Leadera i też będziecie chodzić. Chyba to proste jest.
    Żabiec

18.01.2024 07:07

Jesteśmy tylko narzędziem w firmie logistycznej, nie ma tu co się skarżyć na cokolwiek. Każdy szedł na jakieś warunki, najważniejsze że wypłata się zgadza oraz płacone w terminie. Wiadomo że jesteśmy ludźmi i zawsze będzie coś nie tak, u sąsiada jabłka zawsze lepiej . Pozdrawiam

20.12.2023 21:23

Gość

03.01.2024 09:41

Zgadzam się.Mimo wszystko prawie każdy tl tak się zachowuje i zwala swoje obowiązki na innych.Muszą zmienić podejście do ludzi.
    Cx

22.08.2023 16:50

Witam, czy po rozmowie w siedzibie @Pracodawca od razu dostaje się informacje o zatrudnieniu czy trzeba czekać na kolejny telefon ?
    MOMOX

19.09.2023 13:38

Witaj! Kandydaci otrzymują odpowiedź w ciągu tygodnia: telefonicznie, bądź mailowo. Informacja zwrotna jest zawsze- bez względu na wynik rekrutacji.
    Xyz

07.12.2023 01:16

Polecam złożyć aplikacje, jeśli Cie zaproszą to wszystkiego dowiesz się na rozmowie. Najpierw grupowy pokaz slajdów (dowiesz się czym sie zajmują), potem oprowadzają po hali i opowiadają o stanowiskach na końcu rozmowa indywidualna. Chyba najbardziej wyluzowana rekrutacja na której byłam, taka bez spiny i stresu :) Jak wygląda czasowo-od ich telefonu do pierwszego dnia w pracy- 4dni. Oczywiście pewnie wszystko zależy też od Twojej dyspozycji.
    Paulitoo

11.11.2023 09:32

Witam jak to jest z nadgodzinami w takie dni jak dzisiaj np. Od której do której się pracuje

Wywiadu udzielił/aM1S14Q

25.10.2023 18:58

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chcę opowiedzieć o pracy w firmie Momox.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Zarzadzanie ludźmi i procesami w branży fashion.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Praca zdalna była możliwa w zależności od stanowiska. Na poziomie lidera nie było takiej możliwości, ale stanowiska w HR, managerowie czy IT dawały szansę pracy zdalnej.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

W firmie brakowało jasnych standardów, panowało zamieszanie administracyjne.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Od 6000 do 7000 złotych.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

1 rok.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Nie polecam tej firmy. Powody to: brak standardów, zarówno procesowych, jak i zarządzania; zamieszanie organizacyjne; niekompetentni managerzy; problemy w komunikacji na każdym szczeblu decyzyjnym; nepotyzm; brak wyciągania wniosków z popełnionych przez managerów błędów; paraliż decyzyjny; unikanie odpowiedzialności za błędy; nieprzejrzysta struktura; brak zaangażowania; promowanie zasady "mierny ale wierny"; wprowadzanie rozwiązań zapóźnionych o jakieś 30 lat względem innych firm; niezdolność do przeprowadzenia projektów; oderwane od danych plany, które zostają czasem wprowadzone bez uzasadnienia finansowego.

Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Szkolenia były nieciekawe i niedostosowane do poziomu wiedzy uczestników, w większości dotyczyły umiejętności miękkich. Prowadzone były przez zewnętrzną firmę. Szkolenia dotyczące innych zagadnień z reguły były krótkie i niekiedy kiepsko zorganizowane. Na dobrą ocenę zasługuje odpowiednio przeprowadzone szkolenie stanowiskowe.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Atmosfera była luźna i niezobowiązującą. Odnosiłem wrażenie, że pracownicy często mają po prostu za dużo czasu. Liderzy bardzo swobodni, mieli częste przerwy - wychodzenie na papierosa 10 razy w ciągu zmiany to standard. W kadrze średniego szczebla pracownicy donosili na siebie wzajemnie.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

W firmie powinna nastąpić poprawa komunikacji, procesów decyzyjnych, nadzoru, prowadzenia projektów oraz odpowiedzialności za wykonywane zadania. Warto byłoby wprowadzić zbieranie informacji zwrotnych oraz wyciąganie konsekwencji w stosunku do pracowników wyższego szczebla, gdy ci podejmują złe decyzje. Firma powinna zatrudnić doświadczonych i skutecznych managerów oraz zwolnić osoby, które nie sprawdzają się w pracy na swoich stanowiskach.

23.09.2023 19:06

Poszukują team leadera na magazyn w Szczecinie, często to stanowisko jest zwalniane? Zależałoby mi na pracy na dłużej, a najlepiej jakby była umowa na czas nieokreślony szybko. Jakie warunki teraz panują na tym magazynie, może ktoś z środka się wypowie? Zarobki są ok? Z ich strony czytam, że oferują pół dnia wolnego w dniu urodzin, a jakieś inne benefity też się znajdą?
    N

27.09.2023 00:54

Jak dasz rady robić wszystko nie logicznie, kiwać głową do kierownictwa, i nie miecz szacunku do ludzi a tylko do cyferek - musisz aplikować
    @KlaudiaS

06.09.2023 11:00

Miałam kolejny telefon w ciągu tygodnia:)
    @Molyy2234

17.08.2023 11:16

Dzień dobry byłam dziś na rozmowie rekrutacyjnej, chciałabym podpytać jak wygląda proces rekrutacji ile dni się czeka na odezwanie dodam że byłam przed agencję pozdrawiam
    Karola

21.08.2023 18:16

Ja do nich aplikowałam poprzez pracuj pl, na pracownika magazynu w czerwcu. Zero odzewu, przesłanych CV było ponad 100 z tego co mówiło pracuj pl. Teraz widzę, że znowu szukają ludzi
    Kropka

01.08.2023 15:42

zachowanie niektórych trenerów mogłoby być lepsze bo zachowują się jak królowe (a chodzi o trenerów z media shift 1) polecam zwrócić uwagę na ich zachowanie i sposób w jaki wykonują swoją pracę!!!
    Przecinek

02.08.2023 18:20

Reszta też niczego sobie, im wyżej tym gorzej
    Nie wiem

22.07.2023 18:37

Czemu rozstawieniem ludzi na paku zajmuje się Operator maszyny? Chyba to nie jest obowiązek TL?
    DzamperPoGodzinie

07.07.2023 15:45

Jeżeli chodzi o Media jako jumper jestem bardzo zadowolony, nie wypowiem się na temat fashionu bo zwyczajnie tam nie robię, dołączyłem do firmy na początku czerwca i oceniam ja pozytywnie. Raczej nie ma jakiś minusów, gdy nie ma towaru albo puszczają wcześnie na zeszyt lub całą halę. Jeżeli chcesz sie nauczyć i nie jesteś leserm tylko normalnie pracujesz to będzie spoko pozycja dla ciebie
    DzamperPoGodzinie

10.07.2023 22:35

Jeżeli chodzi o opiekę medyczną to przykro mi ale się nie wypowiem jednak jest chyba dostęp do prywatnej opieki w Medicover, ale mówię nie miałem okazji używać. Jeżeli chodzi o zarobki to na początek jest 24 za godzinę, po jakimś czasie złotówka dochodzi i później jeszcze złotówka za staż do wypłaty.
    Oburzone

26.05.2023 14:22

W czym wszystkie trenerki w naszej firmie są lepsze i czym się różnią od reszty pracowników że wchodzą sobie na początek kolejki do atosa i jako pierwsze się odbijają? Rzekomo stoją na końcu kolejki, my też stoimy na końcu kolejki, i co w związku z tym? Mamy wejść koleżance czy koledze stojącym przed nami na głowę??? Czy trenerkom wepchac się przed nie???
    Pa

02.07.2023 19:23

Trener wychodzi tak jak dziewczyny z lini ostatnie odbicie jest 14:05 lub 22.15 i mu tak kończymy prace i jesteśmy z tego rozliczane co do sekundy. A jak jest problem to trenerek przed końcem nie ma. Nikt nikomu nie każe zostawać po godzinach. A kto to trenerki ze musza być zawsze pierwsze taki sam pracownik jak my.
    R…

06.07.2023 08:45

To zapraszam Cię do zostania trenerem w naszem zespole i będziesz wychodził z haly co wieczór najpóźniej, nawet po TL. Otwarta rekrutacja 2 trenerzy na shift 2

23.06.2023 20:42

26.06.2023 13:25

Zmiany są po to , żeby im było wygodnie. A my jak zawsze, mamy się przystosować.
    Nie

27.06.2023 06:11

Tak a na koniec dostaniesz ankietę czy jesteś zadowolony.
    I’m

31.05.2023 20:43

Czy ktoś może wytłumaczyć dla czego normalne trenerki się zwalniają?? O co chodzi tej firmie? Z kim teraz pracować????
    Marcin Lidke

05.06.2023 23:21

Autobusu pracowniczego nie ma, ponieważ magazyn znajduje się bezpośrednio w Szczecinie. Wiadomo, że było to fajne udogodnienie aczkolwiek pracodawca w związku z obecną lokalizacja magazynu nie ma obowiązku zapewnienia pracownikom transportu. .... Zresztą po drugiej zmianie autobus pracowniczy jest....
    kanapka z wusztem

06.06.2023 18:12

po drugiej zmianie autobus pracowniczy jest, ale nie wszyscy moga z niego swodobnie korzytstać. ludzie z Pogodna są od miesięcy zbywani, bo przecież można jeździć 80-tką . to prawda można, ale odjazd jest pozno, w dodatku linia ma skrócona trasę przy tych ostatnich kursach. współczuję ludziom którzy muszą wystawać na przystanku prawie do 23 jeszcze w takiej okolicy. mam nadzieję że wreszcie to ruszy i będzie obiecana trasa dla tych osób

Zostaw merytoryczną opinię o MOMOX