brak logo

Bogmar klimatyzacja chłodnictwo wentylacja ogrzewanie

Gdańsk

Opinie o Bogmar klimatyzacja chłodnictwo wentylacja ogrzewanie

anonim 2011-12-08 08:39:43
Ta firma to jakaś pomyłka, dla niej czas zatrzymał się 20 lat temu. Atmosfera pracy fatalna, stresowa, codzienne narzekanie gorzej niz emeryci pod przychodnią. Wszystkto Dzięki Pani Zarządzającej, z niej to dopiero kłamczuszek.(usunięte przez administratora) Ogólnie wiadoma opinia na Wybrzeżu wsrod branżystów, a dla tych Nowych - Uwaga! jak najdalej!
1
Maurycy 2011-12-15 17:34:17
zapomniales dodac o szerokiej rotacji, obecnie nie orientuje sie ale tam tak jest od zawsze:)
3
Alle 2012-04-24 21:22:10
Przyszedłem do tej firmy rezygnując z umowy o prace na czas nie określony z innej firmy branżowej pod warunkiem ze zgodzę się tutaj na okres 3 miesięczny próbny i obniżkę dotychczasowej pensji. Po wymienionym okresie miałem otrzymać obiecaną umowę o prace na czas nie określony i powrót do dotychczasowej pensji lub nawet wyższą kwotę - jak się sprawdzę.
W pierwszym moim dniu pracy w komentowanej firmie nie było nawet krzesła dla mnie. Zostałem poproszony o poczekanie na Pania Dyrektor Zarządzająca do sali konferencyjnej (~6m2). Po 2ch godzinach zaprowadzono mnie do ławki szkolnej, przy której siedziała juz inna osoba. Komputer i monitor (rubinowy), który otrzymałem zakupiony był min. 10 lat temu.

Niesamowite przeżycia jak na 1 szy dzień pracy, ale dalej.
Okazało się, że nie ma lekarza i że Firma może podpisać ze mną umowę jedynie \"o dzieło\" na 15 dni - szoook normalnie!
Co jeszcze okazało się, że nie ma dla mnie pracy.
W umowie na papierze mój zakres obowiązków (uzgodniony w rozmowie o pracę i potwierdzany jeszcze 2 krotnie telefonicznie z Panią Dyrektor) został rozszerzony prawie na wszystkie stanowiska!! (niższej kadry kierowniczej) - znowu szok!
Ale po krótce, umowy na czas nie określony, ani powrotu do wartości ostatniej pensji w poprzednim biurze także.
Zamiast tego masz tu umowe na rok określona z okresem wypowiedzenia 2 tyg.
Każdy z pozostałych pracowników opowiadał podobne oszustwa.
Oprócz tego zakwestionowane zostało mój staż pracy urlopowy, wykształcenie, itp. pomimo dostarczenia odpowiednich kserokopii wraz z oryginałami.
Warunki fatalne, lapiej omijać!
Oczywiście firma rozstała się ze mną jako 1 sza po przepracowaniu tam 6 miesięcy w sam raz na okres zimowy, czyli koniec sezonu budowlanego.
Można by pisać jeszcze i 100x więcej.
Firma wydmuszka, krętaczy i cwaniaków.
Jak ktoś z rodziny tylko obiecuje i mówi, to znaczy tylko mówi, tyle.
pozdro
Alle
3
PM 2012-12-22 19:53:26
Kolega alle podsumowal doskonale.
Nic dodac nic ujac...........
Żal.pl
1
M. 2013-12-27 20:05:07
niesamowita opinia, ale calkowita prawda.
mysle ze taki szef firmy, który obiecuje i ustala warunki z kandydatem do pracy podczas rozmowy kwalifikacyjnej a pozniej kiedy przychodzi moment podpisywania samej umowy i wtedy wycofuje sie z nich, świadczy wylacznie o jego braku kompetencji. Jako prezesa firmy i czlowieka.
Chciałabym dodac, że zw moim przypadku bylo podobnie, firma jest bardzo mało powazna. Przyczepili sobie metke, ktora zostanie na przyszlosc.
Takie zachowania byly praktykowane powszechnie jeszcze za komuny, no ale w firmach rodzinnych to niestety nigdy nie ulegnie zmianie.
Nie zycze tej firmie niczego dobrego i najlepiej chcialabym o niej jak najszybciej zapomniec.
2
plusk 2015-02-17 19:39:12
jedyny plus to pensja na czas średnia pracy w tej firmie to rzeczywiscie okolo roku nie mozna robic z pracownika nieolnika a pozniej konsternacja jaka placa taka praca od inzyniera
yo 2015-05-08 09:17:26
Jak to mawiał kiedyś mój szef "róbta, róbta a ja wam nie bójta się"
1
waldemar 2015-08-22 05:07:34
witam! jestem monterem wentylacji,chciałbym nawiązać współpracę z firmą -Bogmar ze Straszyna,jednak po przeczytaniu opinii oraz zapoznaniu sie ze wzorem umowy mam poważne wątpliwości! Proszę osoby,które w tej firmie pracowały o kontakt,wystarczy sms,ja chętnie oddzwonię,mój nr tel.( usunięte przez administratora )
Jan 2015-09-05 07:38:05
są umowy / jest kasa / jest praca / na czas i dlegacja
zyga 2015-09-08 02:43:43
Diego jest umowa o pracę z kpl. świadczeń, jest kasa na czas, jest full delegacji po całej Polsce... Jak chcesz pracować i nie ściemniać to dawaj jest dobrze a gwarantuje Tobie, że będzie jeszcze LEPIEJ...
Kargo 2015-10-10 21:36:02
Nie sądzę żebyś był zadowolony... i nie licz na dobrą kasę. Kierownicy się między sobą kłócą, nie wiadomo kto rządzi, kogo słuchać, a i tak winny jest ten najniżej. Mój znajomy pracował chwilę, nie da się tego wytrzymać. Mówię wam nic się nie zmieniło.
jaworzno galena 2015-10-14 16:14:10
Powiem tak nie polecam tej firmy i odradzam jakiekolwiek współpracę z tą firma więc lepiej tą firmę z daleka omijać
inzynier 2015-12-27 09:38:28
Chodzą słuchy ze podobno Wiolka już nie pracuje? ktos wie co się z nią dzieje? dziala jeszcze w HVAC?
2
nowak 2016-01-07 14:26:39
problem w tej firmie to pani Wioleta i brak zaufania do ludzi
ale jak to sobie samemu nie ufa to..
hihi 2016-01-25 18:44:26
krzywdy to raczej nie robi :p
KLIMAEKSTREM 2016-02-03 16:50:06
BOGMAR byłem ich podwykonawcą na inwestycji na śląsku pracownicy byli w porządku ale firma to jakiś wielki przekręt mój dłużnik biedacy są nie wypłacalni nie słowni nie posiadają odpowiedniego sprzętu nawet dla pracowników zalegają mi z płatnością serdecznie odradzam prace dla nich i z nimi
Dy 2016-02-03 21:31:35
Pani Wioleta nie pracuje w Bogmarze już od ponad roku miała dosyć jak inni i tak dużo wytrzymała, zrobiła dużo dobrego, działa w HVAC i to b. dobrze
pracujący 2016-03-06 18:11:10
Firma totalne dno poprostu jedna wielka poraszka
Rysiek Wrona 2016-03-24 11:09:45
porażka a nie poraszka "snajper" a Ty już nie "pracujący" ha...

odprawa poszła w p....du, zresztą i tak byś nie dostał...
2
Tr 2016-06-10 17:22:10
3e4r pewnie tak uwaza bo firma jest w upadlosci likwidacujnej, nie placi wlasnym pracownikom a jej dlug u firm zewnetrznych to hohoho:) z tego co slyszalam to zatrudniaja juz tylko ze 3-4 osoby biurowe. Zadnych monterow.
PAN T 2016-09-01 00:27:54
tak było bo już upadek
PAN T 2016-09-01 00:29:50
a szkoda
2w3er 2016-09-04 19:28:45
no to ja już nic z tego nie rozumiem piszesz ze w likwidacji a tutaj zaraz ktoś pisze na temat zatrudniniea to w takim razie wobec tego nic by się nie poakzywalo gdyby tak było bo to sprzeczne jest ..
Zostaw swoją opinię o Bogmar klimatyzacja chłodnictwo wentylacja ogrzewanie - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bogmar klimatyzacja chłodnictwo wentylacja ogrzewanie