MARIOT Sp. z o.o.

Rzeszów

Opinie o MARIOT Sp. z o.o.

Nikt 2013-05-23 23:35:02
Jak każda firma chce wybrać najlepszych handlowców badanie rynku to podstawa więc warto się zastanowić czy nadajesz się do tej pracy
IZA 2013-05-28 11:01:51
Nie zgadzam się z opinią, że firma Mariot [usunięte przez moderatora]. Owszem zapraszają na rozmowy kwalifikacyjne i sama na takiej byłam, ale nie czułam, że na przymus muszę coś robić!!! Każdy z nas jest wolnym człowiekiem i jeżeli nie jesteś do czegoś przekonany to po prostu tego nie róbi.
anonim 2013-08-28 16:19:13
Również skłałem podanie do tej firmy jako osoba poszukjąca pracy / zmieniająca pracę. Ogólnie szybko dostałem zaproszenie na rozmowę, i się zaczeło. Trwało to praktycznie 2h gdzie wiekszość pytań dotyczyła tego gdzie wcześniej pracowałem, jak wygladały rabaty od producentów itp. Co najdziwniejsze będąc tam słyszałem jak przychodziły osoby 3 ciągle zostawiajac CV. Zdecydowanie odradzam tą firmę. Fakt że jest u nich tak spora rotacja pracowników świadczy o tym że coś z tym pracowacą jest nie tak. Bo chyba gdyby zarobki były ok, a szefowie w porządku nie było by ciągle wolnym miejsc.A ich ogłoszenia o pracę nie wisały by tak długo w sieci. A pracownicy regularnie by się nie zwalniali.

Pozdrawiam i zdecydowanie odradzam.
1
ppp 2014-02-04 00:32:02
Żeby dobrze zarabiać to trzeba pracować, manna sama nie spadnie z nieba, dzisiaj większość ludzi to tylko chciała brać wysoką wypłat a pracować nie ma komu !!!
Ania 2014-04-09 20:29:13
Skoro najstarszych pracowników już nie ma.. to brak ludzi chętnych do pracy to chyba nie wina rekrutacji.
1
kamil 2015-01-28 07:45:18
Rzeczywiscie, pytania rekrutacyjne troche od czapy. Myslalem jednak, ze firma wykazuje sie sporym profesjonalizmem i zatrudnia chociaz osobe organizujaca rekrutacja, pytania albo testy. W internecie nie mozna na ich temat zbyt wiele wyczytac, ale mam nadzieje, ze sytuacja u nich bedzie ulegac poprawie... moze ktos nawet nie dawno byl i jest w stanie powiedziec cos o nich lepszego?
Wiedźmin 2015-03-10 12:45:36
Spoko, pracodawca wymagający ale ludziska tam pracujący - no lepszych nie znajdziesz :) A atmosfera tu rewelacja. Pracuję tu od ponad roku i wszystko jest w porządku. A co nie jest w porządku to wmawiam, że jest w porządku i dalej jakby w porządku. Zadadzą Ci głupie pytanie na rozmowie - odpowiedz na nie mądrze :) I po sprawie:) Kończę bo klienta mam:)
1
Jack 2015-03-26 10:03:21
Wiedżmin jeżeli pozostali ludzie w tej firmie prezentują podobny sposób wypowiedzi (usunięte przez administratora) to nie wróżę Mariotowi świetlanej przyszłości.
Aa 2015-05-21 08:14:45
Przeczytałem/łam dziś ciekawą opinię na temat innego pracodawcy.
Zgadzam się z nią i odniosę do firmy Mariot:
"Z tą argumentacją to różnie bywa. Łatwo przytoczyć przykład czegoś negatywnego. Jak u małych dzieci: "A Kasia mnie zbiła w noge!". Natomiast kiedy wszystko jest normalnie, to nie ma takich przykładów - po prostu jest OK, przychodzisz do pracy i pracujesz. Żadnych fajerwerków, konfetti kiedy wchodzisz do biura, żadnego czerwonego dywanu ani uścisków kierownictwa z gratulacjami za kolejny dzień w którym przyszedłeś do pracy. Ja to właśnie tak widzę. Nie lubię plot, pomówień, aluzji, nie wiem ile w nich prawdy i nie jestem zainteresowany badaniem tego. Stara mądrość ludowa mówi: "Nie kłóć się z głupszym od siebie, bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Wiedźmin 2015-06-28 21:50:06
Pytają głównie o doświadczenie oraz o znajomość produktu. Pytają również o wizje, pomysły i inne rzeczy, które wniósłbyś do firmy. Jeśli z którymś z produktów ich oferty nie miałeś do czynienia to rada moja abyś szczerze to powiedział. Opowiadaj o tym co najlepiej znasz :) No i oczywiście deklaruj i jeszcze raz deklaruj chęć poznawania branży i nadrabiania braków wiedzy:) Powodzenia
1
Mariot 2015-12-14 21:23:45
Nie ma wyników to jest rotacja. Ci co pracują to zarabiają.
erftg 2016-01-05 16:08:35
no ale jednak oferta na stanowsko przedstawiceila handlowego w Rzeszwowie jest dosyc interesujca, moze jednak ktos były zainteresonway praca u niuch... (usunięte przez administratora)
Mirabelka 2016-01-18 22:14:17
Na stronie pup byly ogloszenia. Kilka dni temu byly jeszcze, ostatnio nie sprawdzalam. Mimo to nie wysle tam bo ostatnie komentarze sa jakie sa. Jestem z Rzeszowa i od znajomych tez wiem co tam sie dzieje. Ale moze jakis farciarz bedzie tam mial super. Niech probuje tylko potem nie placze tu na forum :-)
Izaura 2016-01-19 21:15:44
Nie rozumiem skat tu tyle chipokryzji? Pracowalam tam ponad pul roku i bylam zadowolona. Swietna firma i bardzo mili szefowie. Atmosfera cudowna i dobre produkty maja. Nawet kawa z dobrego ekspressu. Niech ci co tu tak drenczom innych sie ujawnia. Mnie chcieli zatrzymac nawet ale zem musiala odmuwic bo sprawy rodzinne. Teraz zaluje bobym miala dobrom prace i na miejscu a tym bardziej ze kocham prace z klijetem. Mnie jakos doceniali za moj wklad w firme. Pozdrawiam szefostwo. Może jeszcze wysle zyciorys i jest szansa pracy jak wy nie chcecie.
Globus 2016-01-21 14:58:06
Czy ktoś sie orientuje ile w tej firmie można zarobić? Zastanawiam się nad zmianą pracy i głównie zależy mi na wynagrodzeniu. Mam doświadczenie ponad dwuletnie w tej branży. Proszę tylko o rzetelne i prawdziwe wypowiedzi
1
mietek 2016-01-21 17:43:39
Kolega tam pracuje i zaproponował abym w wolnej chwili poczytał te komentarze. Widzę, że firma o niezbyt zachęcających opiniach oraz komentarzach do współpracy zarówno jak dla przyszłego pracownika oraz potencjalnego klienta.
1
pipi 2016-01-25 22:57:24
Płace najniższe na rynku, szef nadzoruje a nie zarządza.
Nie polecam.
meldom 2016-01-26 21:12:58
100% racji by nie szukać oszczędności kosztem pracownika ale w takim razie proszę zdecydować co zrobić z takim pracownikiem który udaje że pracuje i nie zarabia na siebie , nie mówiąc o zysku dla firmy by mogła się rozwijać.
gd work 2016-01-26 22:47:50
Widzę, że jest u was fatalna atmosfera w firmie. Może przeprowadzaj badania satysfakcji pracowników w Twoim zespole(ankiety, rozmowy, wywiady). Badania powinny być anonimowe. Dzięki nim zawczasu dowiesz się o błędach, popełnianych w zarządzaniu ludźmi w Twoim wydziale i będziesz mógł na bieżąco uregulować sytuację. Badania dowodzą, że czynniki finansowe mają tylko częściowy wpływ na satysfakcję pracowników z pracy.
Największe znaczenie mają poza finansowe czynniki, takie jak atmosfera miejsca pracy czy relacje z przełożonym. Rozmawiaj z ludźmi, poznaj ich oczekiwania, problemy i sytuację.
Podczas rozmów indywidualnych z pracownikami, którzy chcą odejść, można jeszcze zmienić ich decyzję, o ile posiada się odpowiednie argumenty.
Nie tylko finansowe.
1
:) 2016-01-26 22:56:37
Zdobycie lojalności pracownika jest trudne i wymaga ciągłej czujności. Lojalność pracownika nie jest czymś danym pracodawcy raz na zawsze. Należy o nią nieustająco zabiegać. Trudno, aby pracownicy byli lojalni wobec firmy, która nie jest lojalna w stosunku do nich i postrzega ich jako osoby jednorazowego użytku.
Pieczarka 2016-03-01 16:26:51
Troche sie uspokoilo a to znak, ze cos polepszyc sie musialo;) oby tak dalej bo szkoda by tej firmy bylo.
Izi 2016-03-16 22:35:09
Proponuję zapytać u źródła. Będzie to najbardziej wiarygodne.
Zrodlo mlodosci 2016-03-19 15:44:05
Sa tutaj dwa zrodla, u ktorego wiec pytac ?:)
Zostaw swoją opinię o MARIOT Sp. z o.o. - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MARIOT Sp. z o.o.