brak logo

El-MaG

Suchy Las

Opinie o El-MaG

yogi 2013-02-20 19:49:16
Praca w firmie uciążliwa,niekompetentna kadra zarządzająca.Wśród pracowników mocno zakorzenione i wszechobecne donosicielstwo.Nie polecam pracy w tej firmie,słabe zarobki
17
Alberto 2013-08-13 17:40:01
Nie Polecam tej Firmy !!!
8
alojz 2014-07-26 16:41:46
Sporo stron opini usuniete,rotacja sporo wiec przemysl zanim tam kandydowac chcesz.
5
PanS 2016-07-19 13:28:25
Jeśli można porównać to firmę do czegoś to tylko do szamba .
4
Ronin 2016-07-19 13:35:33
Piotr nazwa nicku mówi sama za siebie Pupilek prezesa haha wiec jego opinia jest wystawiona na rozkaz p.Zbyszko . Powtarzam pracowałem tam El-SYF to jest odpowiednia nazwa pasująca do sytuacji tej Firmy !!
6
Miki 2016-07-19 13:48:13
Witam koledzy którzy przejrzeli na oczy i uciekli z tego bałaganu. Pracowałem tam i powiem tak, praca bardzo złych warunkach co drugi pracownik który odszedł podaje firmę do inspekcji pracy. odszedłem ponieważ nie wytrzymałem mobbingu ,donosicielstwa , kłamstw wykonywanego przez .p Prezesa,i jego pieska własnie Piotra który jest na każde jego zawołanie. Ja osobiście nie polecam wole kopać łopata niż w El -MAGU pracować . NIE POLECAM !!!!!!!!
5
Ronin 2016-07-19 13:55:06
Miki - Pracowałeś tam wiec wiesz o co chodzi firma DNO ale z tego co słyszałem u nich już kiepsko z robota ludzi nawet na przymusowe urlopy wysyłają a jak ktoś nie ma to wole ale później odrabia haha Żenada :)
3
Spawacz Gustaw_FaJa 2016-07-20 17:17:46
Pracowałem jako spawacz. Także praca ciekawa wymaga dokładności i umiejętności na Tigu głównie alu.
Finansowo tak jak się dogasz. Pełne ubezpieczenia. Nadgodziny 50%.
Jeśli chodzi o kadrę kierownicza to prawda im mniej było roboty tym większy bałagan.
A donosiciel są wszędzie
2
Mały 2016-07-21 23:49:18
Cóż mogę powiedzieć dołączyć sie do opini kolegów NIE POLECAM firmy kto ma troche honoru i chce zarobić, owszem płaca na czas ale pensje kiepskie i ogolnie atmosfera w firmie bardzo zła . Ps tam pracuja ludzie którym naplujesz w twarz i powiedza ze deszcz pada ...
4
Jannn 2016-07-23 14:00:44
Pracowałem jako ślusarz i poweim że nie wspominam nic miłego z tej firmy . Kasa marna , atmosfera kiepska jeden przez drugiego chce podlizać sie Prezesowi nawet chłopaki z hali kawe mu robili, firma zle zarządzana przez kadre która nie ma pojęcia na temat prowadzenia firmy tylko wszystko wyszukują na google a i tak nic nie wiedzą .
1
Jannn 2016-07-23 14:09:29
Ps.Odszedłem bo ta firma nie daje nawet możliwość możliwości rozwoju , ani poprawy finasowej.Prezes firmy tylko dużo obiecuje i patrzy jak tu można jeszcze zarobić na chlopakach atmosfera jest naprawde zła .
1
Młody 2000 2016-07-24 17:14:45
Co po tych 50% jak i tak zabrali premie 15% i kazali robić wszytko w 8 h by nikt nie mógł być na nadgodzinach . Chyba że chłopaki na maszynach CNC fuchy p.Zbyszko robili to zostawali 2 razy w tyg. Ale tak to ogólnie słabo w tej firmie sie pracuje szybko zrób to na wczoraj itp. Co jedno ceniłem 10 zawsze wypłata ale tak po za tym atmosfera zła, kadra zarządzająca fatalna, finanse słabe . I szacunku dla ludzi brak !!!
6
Spawacz Gustaw_FaJa 2016-07-25 16:58:04
Masz racje premie zabrali i nadgodziny się skończyly w zeszłym roku.
Atmosfera jest paskudna bo taka zawistna jest załoga. Jeden na drugiego patrzy z byka generalnie to wiadomo kto donosi i na kogo trzeba uważać.
Po zakładali w tym roku monitoring i prezes z dziadkiem cały czas siedzą i pilnują co robisz a ty siedzisz od rana do 9 i czekasz aż się coś dla ciebie znajdzie do roboty i dostajesz zjebke ze nic nie robisz bo nie ma co robic.
Na szczęście już tam nie pracuje

7
Młody 2000 2016-07-26 17:31:57
Dokładnie kolego szukaja dziurę w całym .Tak jak teraz chłopaki nie mają roboty to już ogólnie za wszystko sie czepiają i tylko chodzi po chali i pytania co robisz . A po chwili jak pójdzie to prześle swoja prawa rękę i drugi sie czepia a to naj gorsze że nie ma co do roboty nie z twojej winy z tego co wiem to chłopaki sami odchodzą bo nie wytrzymują .zostają tam tylko osoby ktore lubia chyba być ponizani .Bo szacunku od nikogo nie dostaniesz nawet jeżeli starałeś robić wszystko dla dobra firmy,finansowo nie podziekuja a tym bardziej chociaż powiedzieć DZIĘKUJĘ!! Tam takich słów nie znają . A tak ogólnie naj lepsze jest to że szef produkcji każde jedno robić zaraz przyjdzie brygadzista i każe co innego a na końcu prezes i zupełnie coś innego daje do roboty firma wariatów !
3
Faza 2016-07-26 17:39:53
Krótko i na temat ---- Wybij sobie z głowy w EL-MAGu szukać pracy !!!
Pozdrawiam kloedzy

4
Waldi 2016-08-01 14:17:34
Jeżeli ktoś nie pracuje ale robi takie wrażenie i tylko udaje pracę a gra na tel dziwne że pracują tam ludzie po kilkanaście lat firma robi szkolenia a te opinie są właśnie od takich ludzi zawistnych ja macie odwagę to się ujawnijcie
Waldi 2016-08-01 15:16:28
Jak byś pracował a nie grał w kulki to byś takich Bzdur nie pisał miałeś więcej dni nieobecnych i chorobowych jak nikt w tej firmie
Waldi 2016-08-01 15:35:27
Robert byś takich głupot nie pisał oskarżać firmę a jednocześnie w niej pracować tak długo to jest chamstwo poniżej pasa firma nikogo nie zwolniła a monitoring poto bo były kradzieże i robienie własnych fuh co nie było wielu na rękę prawda ale ty wiesz sam najlepiej
Waldi 2016-08-01 15:52:25
Bzdury piszesz totalne i kłamstwa z tego co wiem to nikt nikogo do sądów nie podaje a ty chciałeś zarabiać dużo kasy a nawet nie znałem rys technicznego pracuje się znalazl
Waldi 2016-08-01 19:51:23
Pracowałeś jako ślusarz to co ty możesz powiedzieć o zarządzaniu firmy ta firma istnieje 60 lat inwestuje w nowe maszyny i innowacje i nadal się rozwija moja rada zaluz swoją firmę to po paru latach pogadamy a narzekać każdy potrafi
3
wolny 2016-08-10 19:47:45
panowie, nie kloccie sie. kazdy z nas mial cos za uszami, gdy pracowal w el-magu. kazdy z nas lecial w uja, kiedy nadarzyla sie okazja, wiec po kiego wala teraz oskarzac jeden drugiego?. fakt, kiedy nie bylo nic do roboty, a przychodzil prezes i pytal "co robisz?" wiedzac, ze nic nie ma do roboty, to bylo wkurzajace na maksa, ale kiedy juz jakies zamowienie wpadlo to kazdy sie cieszyl, ze prezes nie bedzie trul gitary i tylka zawracal ciaglym pytaniem co masz do roboty... oj jak bardzo chcialo sie wtedy mu odpysknac, ze gunwo mam do roboty, skoro tak dba o firme i zeby byly zamowienia. nie wiem dlaczego oni wciaz sie trzymaja tej branzy kolejowo-autobusowo-tramwajowej, skoro duzo roboty jest w uslugach, np. na takie CNC czy spawanie, a jak przyjdzie stagnacja w PESIE czy NEWAGU, to ludziom nie ma co do roboty dac, bo nie pomysla, zeby wejsc w uslugi. co do lizusostwa, to bylo pare takich przypadkow, ale to juz historia, chyba ze jacys nowi sie pojawili. co do pracy tam? poznalo sie pare technik robienia czegos konkretnego, ale czy polecilbym prace tam? chyba fifty/fifty, jak sie tam nie pojawisz, to sie nie przekonasz.
1
Waldi 2016-08-13 12:08:20
Nareszcie jeden uciwy wpis masz rację z tego co wiem i widzę prezes dąży do zmiany i już pojawiły się roboty o innym profilu w tej chwili już wpływają zlecenia nawet z Niemiec a tak na marginesie to wszystkie firmy tej branży mają w tym rok lekkie kłopoty ale będzie lepiej już jest
1
Wiorek 2016-08-25 10:18:06
Witam.Przymierzam się do złożenia papierów do firmy.Jaki dzial polecicie a jakiego unikać jak ognia?
Waldi 2016-08-25 20:35:38
Co chcesz robić kim jesteś z zawodu
Byly 2016-08-26 11:12:45
Zastanów się 2 razy za nim zlozysz tam papiery chyba ze aplikujesz na stanowisko biurowe,tam panuje wmiare spokoj.DKJ tez jest spoko,na obrabiarkach raczej srednio.Najgorzej trafić na dzial montażu drzwi gdzie brygadzista jest gość który zachowuje się jak psychicznie chora malpa której dano do zabawy brzytwę
13
Kocham Ize 2016-08-29 12:48:50
Panowie, nie przesadzajcie z tą atmosferą, od kiedy majstrem jest Bartek się poprawiła. Relacje między załogą moim zdaniem są dobre, nie ma co oczekiwać że się będą wszyscy kochać przy tylu pracownikach. Co do kasy to jak wszędzie, ile wynegocjujesz tyle masz. Ogólnie dobrze się pracuje, są wkurzające rzeczy jak w każdej firmie np to czepianie się co robisz, ale z drugiej strony zamiast się czepiać mogli by zwalniać a tego nie robili. A do prezesa trzeba się po prostu przyzwyczaić. Nie mówię że firma jest idealna ale robiłem już w o wiele gorszych.
1
On 2016-08-29 13:07:53
A tam małpa od razu, to zwykła świnia.....
10
alumen 2016-08-29 15:21:52
Zeby tak odrazu małpe i swinie obrazac ........
5
alumen 2016-08-30 19:56:56
Ogolnie dobra firma ,wyplata zawsze na czas . Brakuje porzadnej czystki wsrod pseudo brygadzistów i skasowania nikomu niepotrzebnego dyrektora
14
moro 2016-09-02 12:27:37
A Ty Waldi potrafisz prowadzić firmę czy tylko pracownikom bajki wciskasz?
6
Moro 2 2016-09-06 08:17:21
Bajkopisarz, poziom liga mistrzow. Nic nie potrafi zalatwic dla firmy, oprocz swoich prywatnych fuch. Dodatkowo utrzymuje paru darmozjadow, donosicieli (poziom tez liga mistrzow) ktorymi posluguje sie nacodzien. Te jego pieski psuja tylko powietrze w firmie, nic nie wnosza ale za to potrafili duzo wyniesc.
9
Arni 2016-09-06 10:27:41
Powiem tak nick WALDI to prezes firmy bo na chali sie chwalił. Wiec teraz sobie pomyśleć możecie czym sie zajmuje Prezes zamiast szukać zleceń to na forum siedzi i propagande pisze tak jak w firmie to robi i obiecuje ile roboty i kasy będzie ale niestety tylko słowa . Co do piesków to racja nie wnoszą tylko wynoszą szczególnie jeden :)
7
Byly 2 2016-09-06 11:57:47
Juz nie wynosza, bo jest zalozony monitoring. Teraz wrocili do tego w czym sa majlepsi czyli do doneszenia na ludzi pracujacych we firmie. Najwiekszymi perelkami w tej koronie sa wiechu p. i piotr j. Lepszych donosow nie robi nikt sa to mistrzowie tego rzemiosla
7
moro3 2016-09-06 13:23:35
nie wynoszą , tylko wywożą szczególnie teraz jak niema tego niby prezesika , mają żniwa wieśmak i buba
7
boromeusz 2016-09-07 09:32:31
Szkoda ze ojciec Waldiego nie czyta forum bo przepedzilby go na cztery wiatry takie Waldu kreci lody na boku
6
moro3 2016-09-07 15:39:06
Opisz wszystko i wyślij na napoleonską niech się dziadek dowie jak mu synalek rogi prostuje i "zaufani" niby brygadzisci na wszytkim na czym można zarobić
5
Robotnik 2016-09-07 18:14:11
Ludzie przestańcie jeździć po firmie.Waldi jest prezesem czy tego chcemy czy nie i może sobie w firmie robic co chce i na co ma ochotę.Pracujmy sobie spokojnie i szanujmy firmę ktora daje nam chleb.Zaloga nie pracuje ze sobą od tygodnia czy dwóch tylko po pare lat .Uwazajmy na pewnych ludzi typu W i będzie wszystko ok.Po co są rozgrzebywane jakies stare tematy ?to co jest tu wypisywane miało miejsce ponad rok temu ,dzis jest inaczej ,nie wracajmy do tego
6
Nick 2016-09-08 05:59:56
100% prawdy, niektóre komentarze to jest przegięcie pały . Ludzie opanujcie się troszeczkę.
1
Gustaw_FaJa 2016-09-08 09:52:04
Co tak narzekacie. ?
Jak się wam nie podoba to się zwolnij.
Zrób miejsce tym co przyjdą i sobie polepszy.
Jak jest źle to sobie polepsz i się zwolnij
2
Arni 2016-09-08 10:07:25
Jakie przegiecie paly, prawda boli ze wszystko wychodzi że ludzie którzy pracuja , pracowali mówią co sie dzieje, działo .ps Prezes zrób czystki wokół siebie
6
Obserwator 2016-09-12 22:05:05
Tu się za dużo nie ma co rozpisywać. To oddaje wszytko.
Szkoda prezesa. dał się owinąć Wiechowi P. wokol palca i teraz już sie nie potrafi wyplątac.
Wiec skacze jak mu ta złotówa nakazuje.

( usunięte przez administratora ) p.s. A taka porzadna firma byłe. Szkoda.
3
Waldi 2016-09-13 09:45:11
Błąd nie jestem prezesem ale pracuje tu dość długo a ty bardzo mało wiesz a te fuchy to bzdura
Waldi 2016-09-13 10:03:49
Powtarzam nie jestem prezesem ale wiem że to prezes załatwia roboty
1
miodek 2016-09-13 11:28:01
Wróciłem z urlopu to zaczolem odpisywać.Oj klamczuszek i figlarz z Ciebie Waldi :)
6
Waldi 2016-09-13 11:29:23
Boże jaki ty jesteś głupi pracujesz i szkalujesz swoją firmę a firma już jest prezesa to do wiadomosci
1
boromeusz 2016-09-13 14:11:26
prezes załatwia sobie fuchy a nie robote dla firmy,tak jak giecie rur do klatek samochodowych dla roberta b
2
Pracownik roku 2016-09-14 00:49:37
NIE POLECAM TEJ FIRMY NIKOMU !!!
Pracowałem w tej firmie sporo czasu, atmosfera STRASZNA prezes który ciągle chodzi i pogania pracowników ma zero szacunku do ludzi.... Inspekcja pracy powinna zrobić tam porządek Sekretariat TRAGEDIA ! nic nie idzie załatwić ! Nie wspomnę o tym że podczas wypłat czasem potrafiło zabraknąć pieniędzy, premie śmieszne które raz są a w większości ich nie ma...
Jest jeszcze wiele powodów dla których nie polecił bym tej firmy nie będę się rozpisywał gdyż to nie jest wypracowanie, szkoda czasu na EL - SYF
Podsumowując OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !
6
Bartas 2016-10-06 09:13:43
Pracowałem tam jakiś czas temu. Plusem na pewno jest praca na jedną zmianę i to, że można się było dogadać jak np. musiałem coś załatwić w godzinach pracy - szefostwo nie robiło problemu. Wypłata zawsze była na czas i można się było dużo nauczyć. Finansowo to fakt - są firmy gdzie zarobi się o wiele więcej. Załoga też nie jest zła - są to ludzie, którzy pracują tam ze sobą kilka lat i jak czegoś nie wiedziałem po prostu wystarczyło zapytać - nikt nie robił problemu. Niewątpliwym minusem jak już tu ktoś wspomniał jest sekretariat bo faktycznie żeby coś załatwić trzeba było non stop chodzić i się przypominać. Natomiast jeśli chodzi o to, że podczas pracy ktoś przychodził i trzeba było nagle się przestawić na coś innego bo jest pilne "na wczoraj" - to wydaje mi się, że ten zawód (w przypadku pracy na CNC) chyba wymaga trochę elastyczności bo pracując teraz w Niemczech takie same sytuacje się zdarzają. Pozdrawiam
4
Zostaw swoją opinię o El-MaG - Suchy Las
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie El-MaG